achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

MILJOEN voor noodlijdend Vitesse in mega-crowdfunding

De Rijn, de fles, de hoeren en Vites!

In Arnhem heerst paniek want Vitesse dreigt te verdwijnen. Nou heeft het gros van de Nederlanders maar weinig met de geel-zwarte adelaar en wij evenmin, maar het zou wel sneu zijn als dat foeilelijke zwembadstadion voortaan alleen nog maar voor concerten van Marco B. en monstertruckshows kan worden gebruikt. Ook wij moeten toegeven dat het zonde zou zijn als we straks niet meer op deze in 1892 opgerichte voetbalclub kunnen zeiken. Dus HELP VITESSE!

Donderdag werd een crowdfunding in het leven geroepen om de noodlijdende club in ieder geval een financieel steuntje in de rug te geven en de tussenstand is inmiddels EEN MILJOEN EURO. Druppel op een gloeiende plaat of niet, de crowdfunding is ook bedoeld als signaal. "In overleg met diverse oud-spelers en supporters is uiteindelijk de crowdfunding ‘Voor Geel-Zwart’ ontstaan. Hiermee hopen we aan alles en iedereen in Nederland te laten zien dat Vitesse leeft", schrijft algemeen directeur Edwin Reijntjes.

Iedereen die een steentje wil bijdragen kan een bedrag naar wens overmaken of kiezen om een 'pakket' aan te schaffen, waarvan de duurste 10.000 euro kost. Daarmee kan je bijvoorbeeld met je naam op een 'Geldenwand' (?) komen of een 'officieel clubcertificaat' (?) krijgen. WIE WIL DAT NOU NIET??

Niet alleen de fans doneren hun spaarcenten aan de club, een scala aan oud-voetballers heeft gedoneerd. Het meest saillant is dat ook Coley Parry, volgens velen een van de veroorzakers van de malaise, heeft gedoneerd.

Het is duidelijk: Vitesse leeft. Opdat dat maar lang zo mag blijven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.