achtergrond

Geenstijl

Wending! Israël trekt troepen terug uit Zuid-Gaza

Laat slechts één brigade achter

Onverwachte ontwikkeling op het Gaza-front, waar de Palestijnen in het zuiden voor het eerst in vier maanden wakker werden zonder Israëlische grondtroepen in hun straten. Israël heeft afgelopen nacht alle grondtroepen uit het zuiden van Gaza teruggetrokken. Slechts één brigade is in Gaza achtergebleven om de Netzarim Corridor, de weg die de noordelijke en zuidelijke delen van het gebied van elkaar scheidt, te verdedigen. Volgens Israël is dat nodig om te voorkomen dat Palestijnen uit het zuiden van het gebied weer naar het noorden terugkeren en om hulpgoederen het gebied in te voeren, maar dat is natuurlijk vooral vanwege de belangrijke strategische waarde van deze weg voor het geval er in de toekomst meer militaire grondacties nodig zijn. Of met deze belangrijke stap de grondoorlog in Gaza zijn einde nadert, is niet bekend. Dezelfde onduidelijkheid bestaat over wat Israël nu gaat doen met de Gazastrook. Meer nieuws daarover volgt ongetwijfeld later.
UPDATE: Militaire official: "We did all that could be done there." Noemt opvallend genoeg het uitroeien van Hamas het primaire doel (naar eigen zeggen gehaald) en het bevrijden van gijzelaars het secundaire doel (mislukt).
UPDATE: Dat duurde niet lang. Eerste meldingen van raketten uit Zuid-Gaza die richting Israël vliegen.

Trotse presentatie van de laatste vangst spreekt het we-zijn-klaar-narratief een beetje tegen

Before being withdrawn from the Gaza Strip, the IDF says troops of the Commando Brigade located a 900-meter-long tunnel in the al-Amal neighborhood of Khan Younis. In the tunnel, the IDF says troops found rooms where operatives would reside, along with a large cache of weapons.…

Image
Image
Image
Image
289
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Plaatje. Dit is nou 'gesegmenteerde logica'

Komt in evenveel kleuren als kampen maar deze valt al jaren het meest op

@Spartacus | 24-04-24 | 21:00 | 227 reacties

Zin in 4 en 5 mei comité's "SEXYLAND over de genocide in Gaza en verschrikkingen in Palestina................... en Israël"

Mooi hè, hoe er dan op het allerlaatste moment met de grootst mogelijke tegenzin door de redactie voor de vorm nog "en Israël" in de kop gezet wordt

@Spartacus | 19-04-24 | 11:00 | 271 reacties

LIVE - Debat over WOIII met NAVO-baas Rutte

War, huh, yeah... What is it good for? Absolutely nothing, uhh

@Pritt Stift | 16-04-24 | 16:47 | 126 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.