achtergrond

Geenstijl

Formatiewatch - Kijk, Pieter Omtzigt zet deur op een kier

Of toch niet

"Pieter Omtzigt is bereid om een kabinet van PVV, VVD en BBB te steunen met een gedoogakkoord waaraan hij zich wil committeren. De NSC-leider opent daarmee alsnog de deur naar een rechts kabinet" (Volkskrant). "Omtzigt blijft nee zeggen tegen meerderheidskabinet met PVV" (NOS). Het is Omtzigt voor en Omtzigt na deze formatie, zoveel is duidelijk. Kim Putters zit naar eigen zeggen nu op het spoor van een meerderheidskabinet. As we speak ONTVANGT de informateur nu Dilan Yesilgöz, vanmiddag komt Omtzigtman weer langs. VVDilan zei twee weken geleden een stap vooruit te willen zetten als NSC dat ook zou doen dus potentieel belangrijke dag. Maar Omtzigt dus we weten het niet, Putters op zijn beurt weet hoe laat het is als de NSC-voorman vraagt of hij de dienstauto mag lenen. Het wordt sowieso tijd de pleister er eens af te trekken. Dan kan Timmerfrans daarna een poging doen een kabinet te vormen en dan gaan we in november weer naar de stembus. Later meer.
Update 12:46 - Yesilgöz wil nog steeds een extraparlementair kabinet

Zojuist weer een goed gesprek gehad met de informateur. Ik heb bij hem aangegeven dat de VVD vooral zoekt naar wat wél kan. Dat is wat Nederland nodig heeft. Wij zetten een stap naar voren en kijken naar een extraparlementair kabinet. Met strakke kaders op financiën, de…

490
Reply

Update 15:51 - Omtzigt over gedogen: "Tuurlijk." Maar: "Je gaat niet iets gedogen wat je niet kent."
Update 17:12 - Putters is klaar voor vandaag. Morgen spreekt hij Wilders weer, Van der Plas daarna telefonisch. Verder geen mededelingen. Wat een dag!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.