achtergrond

Geenstijl

GELEKT! Evaluatie ProRail over de gestrande treinen Rotterdam-Schiphol: 'Fouten machinisten'

Het waren... menselijke fouten

Het ging woensdag (weer eens) mis op het traject Rotterdam-Schiphol en de trein die de gestrande passagiers moest ophalen strandde vervolgens ook. Dikke vette zucht en wat toen ineens een paar uur te laat ons stationnetje kwam binnengereden: het incidentenverslag van de ICB (incidentenbestrijding) van ProRail. Geinig! De NS wilde niet ingaan op de oorzaak ('dat wordt uitgelezen op de werkplaats') dus dan halen we dat wel uit het evaluatierapport! We lezen allereerst dat de trein 'defect in de fasescheiding' heeft gestaan. Veel afkortingen (beetje gokken maar we denken OBI = On Board Instructor, NSR = de NS, AL = coördinerend baasje Algemeen Leider, R-MBN = Regelkamer Mobiele Bijsturing Nederland, OvD-I = Officier van Dienst Incidentbestrijding, OEK = Overgang en Kruising, enz.) en dan lezen we de evaluatie:

De Regelkamer geeft dus aan dat de machinisten van beide treinen (?) 'bedieningsfouten' hebben gemaakt. Een leerling-machinist van trein 1013 heeft in de fasescheiding de sleutel omgedraaid. Volgens de coördinator (AL) wist geen van de drie aanwezige machinisten hoe te handelen. MBN (Mobiele Bijsturing Nederland), AL (Algemeen Leider) en TRDL (Treindienstleider) moesten helpen.

Menselijke fouten. De trein van Rotterdam naar Schiphol deed er bijna 4 uur over vanwege: menselijke fouten. "Een woordvoerder van de NS wil nog niet ingaan op de oorzaak. 'Dat wordt uitgelezen op de werkplaats'." Haha ja. Foutje. Bedankt.
UPDATE - Lol, nagekomen mail. OEK staat voor 'Op Eigen Kracht'

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.