achtergrond

Geenstijl

Dankzij BBB Dwangwet dichterbij

Lagas zegt iets anders dan Lientje

BBB is vanaf dag 1 al wispelturig over de Dwangwet. Eerst in de Tweede Kamer waar uiteindelijk dan toch tegen werd gestemd, daarna in de senaat waar fractievoorzitter Ilona Lagas voor totale mist zorgde door de wet opeens NIET controversieel te willen verklaren en Caroline van der Plas zich daarna gedwongen zag er een niets-aan-de-hand tweet uit te gooien. Maar het heeft er alle schijn van dat JA21-fractievoorzitter Annabel Nanninga terecht twijfels had over het BBB-standpunt. Want wat zegt Lagas vandaag in de courant: "Wij hebben niet zo'n zware fractiediscipline." De BBB'ers mogen wat haar betreft op 'ethische en morele gronden' afwijken van de fractielijn. En dan weet u wel hoe de vlag er bijhangt: er zijn namelijk maar twee stemmen nodig om de wet die het mogelijk maakt om gemeenten te dwingen asielzoekers op te nemen er doorheen te krijgen. BBB gaat daar voor zorgen, zo lijkt het.
UPDATE - Lientje grijpt in en laat Lagas even zien wie de baas is (en Annabel moet stoppen met stoken).

De fractie van de BBB Eerste Kamer staat pal achter standpunt BBB Tweede Kamer. Zolang er niets gedaan is en wordt aan de instroom zijn wij tegen de spreidingswet. Ook in de Eerste Kamer.

GeenStijl
GeenStijl
@geenstijl

Dankzij BBB Dwangwet dichterbij geenstijl.nl/5173845/Spreid…

2.3K
Reply

UPDATE - Lagas: Het is allemaal de schuld van NRC.

Annabel stelt alleen maar vragen

Wat is het nou, @BoerBurgerB? Mordicus tegen de dwangwet, zoals eerst stellig werd beweerd? Of zijn er kikkers uit de kruiwagen aan het springen? Het hangt op maar 1 of 2 stemmen of ie het haalt en iedere stad en dorp terApeliseert. Instroom zal niet stoppen als de wet er komt.

Image
212
Reply

We see what you did there, Hart van Nederland

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.