achtergrond

Geenstijl

De muzieksmaak van uw nieuwe Tweede Kamer: Angerfist en Springen voor NAC

Meer kutmuziek

Nieuwe Kamervulling, nieuw muzieklijstje van de Kamerleden. Helaas voor onze kapitein van de Renaissancevloot nog steeds zonder al te veel klassieke invloeden, enkel Diederik van Dijk (Brahms - Ein Deutsches Requiem), Elmar Vlottes (Verdi - Il trovatore) en Omtzigt (Carl Orff - O Fortuna) doen in dat opzicht een wanhopige poging, maar daar mag de FvD-leider dit jaar niet over zeiken omdat hij zelf voor die enorm uitgekauwde Beatles gaat. Zelfs zijn eigen partijleden prefereren het kroeggelal van Hazes jr. en de oppervlakkige popbeats van Armin van Buuren boven de orkestgebouwklassiekers, dus dat culturele Fvd-schip liep de afgelopen jaren sowieso wat averij op. Na de 'Lees verder' een selectie van een paar uitschieters in deze lijst die verder van Coldplay, Queen, Hazes, Winehouse, U2 en andere Sky Radio-meuk aan elkaar hangt. De hele lijst bekijken kan hierrr en op Spotify luisteren waar onze volksvertegenwoordigers u muzikaal mee vertegenwoordigen hierrr.

Joeri Pool (PVV) - Marieke Lustenhouwer - VOC

"Laten we blij zijn met elkaar! Laten wij optimistisch zijn! Laten we zeggen: Nederland kan het weer! Die VOC-mentaliteit, over grenzen heen kijken, dynamiek! …Toch?" CDA-peptalk nu bij de PVV te vinden.

Stephan van Baarle (DENK) Rammstein - Radio

Misschien niet de beste rammer van onze Duitse vrienden, maar nog steeds beter dan 95 procent van de rest van de lijst.

Patrick Crijns (PVV) - Angerfist - No Time To Lose

De favoriete muziek van 50PLUS vindt u gewoon bij de PVV. Snoeihard stampen in Geerts fractiehok en uiteraard symbolisch voor die bijna 2,5 miljoen Nederlanders die afgelopen maand boos met hun vuist op de politieke tafel sloegen.

Maikel Boon (PVV) - Evert van Huygevoort - Ik spring voor NAC

U wilde meer representatie uit de provincie? U krijgt meer representatie uit de provincie! Man, wat een lol hebben ze gehad bij de PVV bij het invullen van meuk in deze poëzieboek-achtige vragenlijst. Terecht ook wel.

Mpanzu Bamenga (D66) - Lizan, Mpanzu - Human Race

Ja, dat leest u goed, Mpanzu nomineerde zichzelf. Een schaamteloos stukje zelfpromotie, waarmee hij met een beetje geluk een paar centen dankzij extra streams aan overhoudt. Het nummer zelf is een nietszeggend dertien-in-een-dozijn-subsidiedeuntje met obligaat stukje flutrap, dus klikt het vooral niet aan, maar het feit dat Bamenga deze kans aangrijpt voor een stukje zelfbevlekking verdient een vermelding. Nu al een echte politicus.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.