achtergrond

Geenstijl

Mysterieuze traditie Ameland: journalisten aanvallen

Doe. nou. niet.

Ok, we herhalen het nog eenmaal voor de hardhorende inteeltiërs op dat Waddeneiland in het noorden: blijf met uw poten van journalisten af. Ook als u liever niet heeft dat ze komen kijken bij uw Amelandse Sunneklaas-traditie, omdat u zelf ook wel weet dat het eigenlijk een beetje raar is en niet valt uit te leggen aan buitenstaanders, blijft u van journalisten af. Ook als u bang bent dat aandacht van buitenaf een gevaar vormt voor uw geliefde traditie, blijft u van journalisten af. Ook als u die PowNed-mannetjes met hun confronterende vragen een beetje vervelend vindt, rijdt u geen journalisten klem. Ook als u denkt dat landelijke wetten niet voor u gelden omdat u van mening bent dat vastewallers geen rechten hebben op uw eiland, sloopt u niet de auto's van journalisten. Of u nu vvd-spindokter, AFA-lamlul, gristentuig, een totaalidioot in een shovel of de grootste drugsbaas van Nederland bent, u blijft van journalisten af. En tenslotte speciaal voor de lokale politie: ook als u eigenlijk aan de kant van de eilandbewoners staat, doet u gewoon uw werk en beschermt u die vervelende journalisten. Kom op mensen, zo moeilijk is het niet.

En daar zijn de eerste beelden

Was eerder deze week ook al gezellig

Weesie boos

Beetje laat nietwaar? En pas na interventie van minister van Justitie. Want we hebben het hier over diezelfde politie die gisteravond onze veiligheid niet “kon en wilde garanderen” geen aangifte wilde opnemen en geen kentekens wilde noteren van lui die ons van weg hebben geramd.

Politie Fryslân
Politie Fryslân
@POL_Fryslan

We doen onderzoek naar een confrontatie tussen twee partijen op Ameland, waarbij mogelijk geweld is gebruikt. Een van deze partijen betreft een aantal journalisten van PowNed, die op het eiland waren om verslag te doen van een feest. Lees hier het bericht: politie.nl/nieuws/2023/de…

177
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.