achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Enorm vrachtschip in de fik boven Ameland, dode en gewonden, schip dreigt te zinken

BRAND

Oei. Een groot vrachtschip boven Ameland staat in de fik. Het gaat om de Fremantle Highway (dit lelijke ding), varend onder de vlag van Panama, op weg van Bremerhaven (Mof) naar Port Said (Egy). Het schip vervoert 3.000 auto's, waaronder een lading elektrische karren. "'Het vermoeden is dat de brand is uitgebroken in een elektrische auto', aldus de Kustwacht." Bedankt Rob Jetten & Jesse Klaver! Alle zeehondjes zijn heel erg verdrietig. De bemanning van 23 is reeds van boord. Een deel van hen is zelfs van boord gesprongen en 'opgepikt door schepen die te hulp schoten'. Een van hen is helaas om het leven gekomen, zo meldt de kustwacht. Er is een liveblog op kustwacht.nl maar die site is door al het verkeer vreselijk crappy. U kunt dus ook gewoon het liveblog op GeenStijl.nl volgen. Later meer!
UPDATE - Woordvoerder Kustwacht: "We proberen ook te voorkomen dat het schip zinkt, maar het maakt nu al flinke slagzij."
UPDATE - Hierrr de eerste (wazige) beelden
UPDATE - Rookpluimen vanaf de kust te zien
UPDATE - ONZE VISSERS zijn in de buurt. Foto's na de breek
UPDATE 9.40 uur - Kustwacht: "Het schip staat nog in brand. Het bergingsvaartuig Hunter heeft een noodverbinding met het schip en houdt het schip zo gecontroleerd op een positie. Meerdere partijen werken aan een plan van aanpak om de schade zoveel mogelijk te beperken."
UPDATE 10.30 uur - Stichting De Noordzee vreest voor een milieuramp
UPDATE 11.20 uur - Vliegtuigjes met ramptoeristen graag oprotten
UPDATE 13.45 uur - De bemanning komt uit India

Daar ligt-ie (nog)

Daar ligt-ie (nog)

Bijna raak, blusboot

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.