achtergrond

Geenstijl

Liveblog 96. Nee jongens dit was geen "pop". IDF viel gisteren "400+ (!) Hamas-doelen" aan in Gaza

Bij de les blijven jongens

Dit is: géén Pallywood en géén pop. Het is wel: een echte dode baby.

Weet u wat u gisteren nadrukkelijk nergens op GeenStijl zag terwijl tienduizenden anderszins soms zelfs respectabele accounts zich er al PaLLyWo0D-roepend mee verkneukelden? De bewering dat de bovenstaande gedode Gazaanse baby een pop is. Weet u waarom? Omdat we hier geen pediatrisch forensisch pathologen zijn en we op de dag dat Israël hun operatie hervat met 400+ (!) aanvallen op "Hamas-doelen" in Gaza niet op basis van een (1) video die zoals elke video gevoelig is voor suggestieve belichting, met onvoldoende kennis van het lijkstijfheidsverloop in baby's meegaan in het meest basale impuls tot het tribale genoegen van De Ander eens even goed te kijken zetten zonder dat je zeker weet waar je het over hebt.

Natuurlijk, het hielp niet dat Al-Jazeera het gezichtje in hun video blurde, want dat doen ze anders inderdaad nooit. Mogelijk twijfelden zij ook aan de authenticiteit. En zelfs de Jerusalem Post ging in een inmiddels verwijderd artikel mee in de bewering dat het een pop betrof.

Echter, het is wel degelijk een gedode baby van 5 maanden oud genaamd Muhammad Hani Al-Zahar. Meer foto's hier, hier, hier en hier. Sowieso is """Pallywood""" - op deze ene grootschalige enscenering van Mr Fafo en een collega-influencer na - nagenoeg geen factor van betekenis geweest in deze specifieke oorlog. Weet u waarom niet? Het is nergens voor nodig als er inderdaad gewoon vele duizenden burgerslachtoffers vallen, waaronder duizenden kinderen.

Tegelijkertijd hóéven Israël en pro-Israëlische commentatoren zich ook niet van leugens te bedienen, juist omdat Israëls oorlog tegen Hamas in beginsel gerechtvaardigd is. En mede omdát Israël 'de waarheid' niet met islamitische slag benadert blijft het Westerse steun verdienen. Maar zoals Muhammed van 5 maanden oud aantoont, blijft vergaande oplettendheid daarbij geboden.

Enfin, u bent weer bij. Meer belangwekkend beeld na de breek. Wij gaan live maar wel op weekendtempo, dus drop vooral nieuwe noemenswaardigheden in de comments.

Het is geen pop jongens, ophouden.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

IDF vid/picdump

Dankbaar voor onze verslaggeving?

Bedrag:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

IDF valt Rafah aan, bevrijdt 2 gijzelaars, "50+ doden door luchtaanvallen". Bij grondinvasie vluchtelingen "terug naar Noord Gaza"

Het laatste Hamas-bolwerk aan de Egyptische grens, waar inmiddels ook zo'n 1,3 miljoen (!) uit het noorden gevluchte Gazanen verblijven

@Spartacus | 12-02-24 | 09:37 | 272 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.