Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus Horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (32)

Tuur achter de toog van het Stamcafé


Woensdag 9 augustus

Zuipen, zuipen, zuipen
Ik hou toch zo van zuipen
En bonken in die hutte
Die hut van ome Henne

- Rubberen Robbie

Het is weer Intreeweek in Amsterdam. Vroeger was dat één groot neukfestijn, want al die eerstejaarskippetjes waren nog nooit in de grote stad A. geweest en werden een gewillige prooi voor iedere knul met een goeie babbel en een gezond libido. Das war einmal, want er is sprake van een woke offensief tegen sex, drugs en rock’n roll - ooit zo mooi bezongen door Ian Dury - onder studentjes. 

God, wat mis ik Ian Dury. Ik heb de goede man vaak in concert gezien en was al fan van hem toen hij nog bij Kilburn and the High Roads zat. 

De Halsemabode: De intreeweek moet inclusiever en toegankelijk worden voor studenten met een hulpvraag. De introductieweek is voor de meeste studenten de feestelijke aftrap van hun studententijd, vol feestjes, leuke activiteiten en nieuwe vrienden. Maar voor sommige nieuwbakken studenten ligt de drempel voor de introweek te hoog, bijvoorbeeld doordat zij een fysieke beperking of chronische ziekte hebben, of snel overprikkeld raken. Ook blijkt dat studenten die geen alcohol drinken, vaak buiten de boot vallen. Commissies wordt aangeraden om op drukke plekken een prikkelarme ruimte te creëren, waar studenten met een energiebeperking op adem kunnen komen. Commissies wordt op het hart gedrukt na te denken over hoe om te gaan met studenten die geen alcohol drinken, terwijl bij veel activiteiten doorgaans ruimschoots wordt geborreld. 

Een originele, nieuwe bangmaker in het kader van de mediale angstporno is dat studenten zomaar dood kunnen vallen na een Breezer omdat ze wellicht een genetische afwijking onder de leden hebben

Leest en huivert: Tess is 22 jaar, zit bij een studentenvereniging en gaat in het weekend graag de stad in. Zij hoorde vorig jaar dat ze nooit meer alcohol mag drinken, omdat ze een genetische alvleesklierontsteking heeft. Ze schrikt in eerste instantie erg van dat nieuws: "Ik schrok heel erg, omdat ik ook dacht: hoe ziet mijn leven er dan uit." Dat alcohol een belangrijke rol speelt onder jongeren blijkt ook wel uit een angst die Tess had, namelijk dat haar vrienden het vervelend vinden dat ze niet meer met hen mee kan drinken. "Ik dacht, gaan mensen nog wel met mij chillen als ik geen alcohol meer drink." Gelukkig (en uiteraard) blijkt de angst ongegrond.

En daar komt de advertorial-aap uit de mouw! 

Bij 0.0 slijterij Nix & Nix spelen ze graag in op de alcoholvrije trend. Eigenaar Frederike de Groot: "We hebben vandaag een heel leuk feestje met een dj om te laten zien dat je het ook onwijs leuk kan hebben zonder dat je drinkt. Ik bedoel, je kan net zo goed een hele gave avond of festival hebben zonder alcohol dan dat je die hebt met alcohol. Dus wij hopen wel bij te dragen aan het feit dat die sociale norm zich omkeert."

Het eerste dat mij opviel tijdens mijn eerste jaar aan de Universiteit van Amsterdam - ik was 26 en niet echt bleu meer- was de schaamteloze alcoholinname van professoren, docenten en studenten. Ik liep college bij sociologie en antropologie en in het Spinhuis aan de Oudezijds Achterburgwal waar die faculteiten waren ondergebracht, bevond zich een heuse bar die de hele dag geopend was. Man man man, wat werd daar gezopen! Even verderop bij CREA zaten de studentjes óók de hele dag te zuipen. Wat een schitterende tijd was dat.

Maar nu! 

“De UvA voert een actief diversiteitsbeleid en wil een diverse en inclusieve studie- en werkomgeving zijn. Ook om die reden past de vanzelfsprekendheid van alcoholgebruik niet bij de UvA. De sociale norm waarin alcoholgebruik normaal is, is een norm waar sommige groepen zich niet in kunnen vinden. Met het nieuwe alcoholbeleid streeft de UvA ernaar meer rekening te houden met diverse groepen geheelonthouders die wegens uiteenlopende redenen - waaronder religieuze en gezondheidsoverwegingen - geen alcohol drinken.”

Een groep geheelonthouders die om religieuze overwegingen geen alcohol drinkt: dat betreft naar alle waarschijnlijkheid geen aanhangers van het Leger des Heils. Hoeveel praktiserende mohammedanen zouden er aan de UvA studeren? 

Het altijd geestige en coole Amsterdamse VVD-raadslid Claire Martens, inmiddels vermoedelijk vertrekkend naar Den Haag, reageerde adekwaat

"Aanpassen of ophoepelen is de boodschap aan de studenten van de @UvA_Amsterdam die een biertje willen drinken. Het enige dat dit doorgeslagen “inclusiviteitsbeleid” van de UvA bereikt zijn gesegregeerde borrels en feestjes, studenten gaan dan gewoon de stad in."

Mijn bijna 400 jaar oude alma mater is verworden tot een crèche voor millennials, sneeuwvlokjes en andere ongewervelden, een safe space vol teddyberen tegen tentamenstress, met rubberen tegels onder de klimrekken en diversiteitsboa’s die je bekeuren als je boe roept tegen een medescholier. 

Neem nou dit interview met hoogleraar Bas van den Putte in Folia: Ik krijg net als veel van mijn collega’s regelmatig klachten van studenten dat ze zich tijdens de les onveilig voelen omdat ik hen een vraag stel, bijvoorbeeld over iets wat ze vooraf hebben moeten lezen, over hun gedachten over een fenomeen dat in de les wordt besproken, of dat hen wordt gevraagd wat ze van het antwoord of mening van een andere student vinden. Dat willen deze studenten niet. Ze geven aan dat ze daardoor gestrest in de klas zitten, zich niet meer goed kunnen concentreren en het onderwijs als onplezierig en onveilig ervaren. 

Op de website van AT5 las ik eens een bericht over Antilliaanse eerstejaars die ernstig geschrokken waren van agendagebruik op de UvA. Een noviet: “Niemand heeft een agenda op Bonaire. In Nederland moet ik wel met een agenda werken, want hier plan je alles.” De UvA reageerde geschokt en verbood met onmiddellijke ingang alle Jip en Janneke-agenda’s én Bert en Ernie-klokken en voegde daaraan toe dat tijd, afspraken en agenda’s sociale constructies en de perfide erfenis van koloniale witte suprematie zijn. 

Ik kan mijn universitaire oorkonde niet eens terugsturen naar het UvA-dolhuis, want na mijn afstuderen leefde ik uit een koffer en is de bul spoorloos verdwenen, net als mijn tiep- en zwemdiploma. Bij deze stuur ik mijn bul daarom maar virtueel terug naar die open inrichting. Ik poch overigens nooit over mijn academische graad, want ik was een waardeloze, luie, en vooral feestende en zuipende en snuivende zesjesstudent. Niemand geloofde dan ook dat ik was afgestudeerd en het eeuwenoude zaaltje in de universiteitsbibliotheek aan het Singel barstte uit zijn voegen – er was gratis drank – tijdens de buluitreiking. De professoren van de faculteiten Arabisch en Hebreeuws maakten goedbedoelde vileine grappen terwijl mijn moeder en mijn verloofde traantjes wegpinkten. 

Laat mij in sfeer afsluiten met Rubberen Robbie, tevens twiet van de dag. 

Donderdag 10 augustus

 Don Arturo: een vrijgevochten, door de wol geverfde hedonist die weet waar het ruige leven te vinden is

Twiet van de dag

Ik kreeg weer veel flauwe reacties op mijn vorige ontboezemingen over masturbatie, maar laat ik eerst even op een waardige manier de Haagse legende Ton van der Meer herdenken. Trekke trekke trekke is natuurlijk episch, maar wat te denken van Ik kan ‘t niet alleen, Dobbertje, Den Haag, het gevoelige De Schooier en zijn Hond, Ik ben gebeten door de Poolvos en het epische Ik heb niks aan mijn Leven

George Kooymans en Barry Hay schreven speciaal voor Ton “Ik ben gebeten door de Poolvos”. Peter Koelewijn verzorgde de LP met arrangeur Jan Rietman. En nu ik toch in Haagsche sferen ben: dit nummer, een hommage aan de legendarische manager Aad van Delft, gaat door merg en been.

De aanleiding voor deze muzikale fruitmand was het liedje Trekke Trekke Trekke en mijn ontboezemingen over handkarren. U lacht hier wellicht besmuikt om, maar een heuse geleerde wetenschapper van de reeds genoemde Universiteit van Amsterdam heeft mijn literaire teksten geanalyseerd en kwam onder andere tot de volgende conclusies

Van Amerongen komt openlijk uit voor zijn groteske seksdrive, waarmee zijn viriliteit wordt onderstreept. Dit doet hij in praktisch elke column door over zijn prostitueebezoeken of ‘manische gemasturbeer’ te verhalen, maar ook door de maatstaf te hanteren of hij ergens al dan niet geil van wordt. Hierdoor schetst hij een situatie waarin de wereld slechts in dienst staat van zijn penis; een erg directe verwerking van het phallogocentrische wereldbeeld. Een typerend beeld met betrekking tot zijn viriliteit vormt het ontwerp voor de omslag van zijn bundel columns Ik, Arthur van Amerongen, door zijn vaste illustrator Gabriel Kousbroek. 

Van Amerongen is op de voorgrond afgebeeld terwijl hij een blaadje vasthoudt waarin zes inwisselbare vrouwen staan afgebeeld in een gewillige houding. Hun subjectiviteit doet er niet toe, het gaat om de toegankelijkheid van hun lichaam. De ironie van deze representatie is dat er niet daadwerkelijk zes dames voor hem klaarstaan, maar dat hij het moet stellen met een blaadje: zijn continue toegang tot seksueel genot is daarmee slechts een schijnvertoning. Dit geeft het geheel ook een wat sneu karakter, wat lijkt te moeten compenseren voor een overmaat aan hegemonische mannelijkheid.

Maar Emma Gosses is nog niet klaar met mij: 

Een groot deel van Van Amerongens witte mannelijkheid is gebaseerd op zijn grenzeloosheid. Dit kan letterlijk opgevat worden, want hij heeft de hele wereld over gereisd en op verschillende continenten gewoond: vanwege de liefde in Zuid-Amerika, als correspondent in Jeruzalem, als onderzoeksjournalist in Zambië, in Brussel om onder te duiken in de Islamitische gemeenschap en momenteel resideert hij in Portugal. (neuken, Emma?)

Als witte man heeft hij dus het vanzelfsprekende privilege om zich overal op de wereld te kunnen vestigen, door zijn bevoorrechte positie lijkt hij zich vrij van restricties in elke cultuur te kunnen begeven. Deze levensloop levert hem vervolgens een bepaalde wereldwijsheid op. In combinatie met de geografische afstand wendt hij die aan om zich te distantiëren van de Nederlandse samenleving, waarmee hij zowel de letterlijke als figuurlijke Nederlandse grenzen thematiseert; immigratie en moralistische begrenzing zijn namelijk terugkerende onderwerpen in zijn werk. Zijn grenzeloosheid komt op verscheidene manieren tot uiting, bijvoorbeeld in zijn niet aflatende drang naar verdovende middelen, feesten en seks. Hij presenteert zich als een vrijgevochten, door de wol geverfde hedonist die weet waar het ruige leven te vinden is. Zijn onverschrokken houding duidt op een hoge machtspositie, vanuit de veronderstelling dat aan iemand als hij (i.e. een witte man) toch zeker geen consequenties opgelegd zullen worden. 

De heterorepresentatie is overeenstemmend, zoals het artikel met de veelzeggende naam ‘Helden sterven niet’ van journalist Olaf Koens illustreert. Diens bewonderende beschrijving van zijn ontmoeting met Van Amerongen onderstreept dat laatstgenoemde vertrouwd is met de zelfkant van de maatschappij en zich daar onbevreesd in stort. Veelzeggend is dat Van Amerongen in onderstaand citaat de omgangsvormen schendt en zodoende een belangrijk moment voor autorepresentatie – de eerste kennismaking – aangrijpt om zijn losgeslagen levenswijze te benadrukken. De daaropvolgende heterorepresentatie die bestaat uit Koens’ opsomming van hun uitspattingen bekrachtigt dit initiële beeld: “Als je cocaïne wilt kopen moet je dat bij een hoer doen”, zegt hij – bij wijze van kennismaking. In amper vierentwintig uur rolt Van Amerongen me langs groezelige cafés, oneindige dansfestijnen, dwars door de favela’s en langs de Copacabana. 

Niet alleen Van Amerongens gedrag is onbegrensd, ook zijn uitingen zijn ongefilterd. Agressief en krachtig overkomen zijn beproefde methodes om mannelijkheid te bewaken en dat procedé wordt bevestigd in zijn discours. Zijn grofheid is wat zijn achterban aanspreekt, regelmatig roemen lezers hem daarom. Geheel in traditie met de manosphere maakt Van Amerongen er dus een sport van om te choqueren: ‘Ach, het is een verdienmodel.’ 

En zo is het, Emma! Mooie kiek op Instagram!

Voor jou een vrolijk plaatje! 

Vrijdag 11 augustus

Dat kleine beetje zon waar je al weken lang op wacht
Die uitgestoken hand die je van hen niet had verwacht
Dat kleine bosje bloemen en precies op dat moment
Die onverwachte brief als je alleen of eenzaam bent. 

Lied van de dag

Om nog maar even terug te komen op de academische analyse van mijn persoontje door Emma Gosses: ik wou dat ik jouw gedroomde beest was, meid! Mijn enige rock’n roll-moment deze week, en vermoedelijk deze maand, was een brief op hoge poten aan de Aldi

Ik koop al jaren hondenvoer van het merk Alnutra, dat in alle onafhankelijke testen in Duitsland de hoogste rapportcijfers krijgt. Sinds enige tijd is zowel het droogvoer als het natvoer van de schappen verdwenen en ligt er alleen nog maar inferieure troep die ik nog niet eens aan de zwijnen van mijn huisbaas zou durven geven. Aan het personeel van de Aldi in Olhão iets vragen is zinloos, die weten niks nakkes nada, nooit. Er heeft sowieso een zeer ontregelende revolutie plaatsgevonden bij de Aldi in Portugal, en wellicht wereldwijd. De groenteafdeling zat altijd helemaal achterin rechts, en is verplaatst naar de ingang, meteen rechts als je binnenkomt. Groente en fruit bij uw favoriete mof zijn sowieso peperduur, werkelijk alles zit in plastic en het aanbod is sneu. 

Een heleboel vertrouwde producten zijn gesneuveld tijdens de extreme makeover, variërend van chocola, koekjes tot pitabroodjes. Bij de broodafdeling is het zware zuurdesembrood ausradiert. Het enige dat hetzelfde bleef, zijn de bakken met gore afdankers bij de kassa. Heel veel giftig kindersnoep, ranzige Poolse worstjes in blik en dubieuze afslankpillen voor de obese Portugezen. 

Ondernemer Rob Muntz nam mij eens mee naar Loods 5 in Zaandam. Een fatsoenlijk mens als ik word nog liever op Tweede Paasdag dood gevonden in de IKEA in Hengelo, maar dit betrof een leermoment. We stelden ons strategisch op, op de eerste verdieping, met uitzicht op de batterij kassa’s. “Let op,” zei Muntz, “heel veel mensen gaan hier gewoon een uur rondwandelen, puur voor de gezelligheid. Ze kopen niks. Dan komen ze bij de kassa en dan schamen ze zich. De eigenaren van Loods 5 zijn slim en die hebben allemaal bakken met gore geurkaarsen bij de kassa gezet. Uit schaamte koopt vrijwel iedere onbenul een paar kaarsen.”

Muntz kreeg gelijk. 

Enfin. 

Ik heb een boze brief gestuurd naar de Aldi over de verdwijning van het hondenvoer en ik hou de lezers op de hoogte van de ontwikkelingen. Inmiddels boycotten mijn verloofde en ik de Aldi. Loodzwaar moffenbrood halen we nu bij de Lidl, of bij Kubi Doce, de beste bakkerij van de Algarve. Groenten scoren we bij de diverse boerenmarkten in de regio, vlees bij Talho Ideal, de beste slager van de Algarve en hondenvoer maak ik zelf. Dat deed ik altijd al, met rijst, groenten, vers vlees of vis, afgewisseld met een blik Alnutra maar ik ben helemaal klaar met blikvoer. Qua droogvoer koop ik nu brokken van het merk Wolf of the Wilderness. Dat kost een godsvermogen maar u zou eens moeten weten wat een crack-sessie in een willekeurige hoerenkast in Olhão kost. 

Ik zit me nu weer dagen op te vreten omdat de Aldi nog niet heeft gereageerd. Tot zover mijn rock’n roll-bestaan. Groots en meeslepend. Het leven is als een rol toiletpapier: hoe dichter je bij het einde komt, hoe sneller het gaat. Toekomst is een onzinnig begrip geworden, die heb ik niet meer. Daarom is mindfulness zo fijn: genieten van het moment. Ik draai nu de hele dag dit liedje van Saskia en Serge. 

En daarna zing ik luidkeels mee met Passepartout en hun onvergetelijke hit De Doodgewoonste Dingen

Soms zie ik het vervagen,
Dat zijn mijn trieste dagen.
Die brengen mij dan even van mijn stuk.
Maar meestal zijn de dingen,
Als de vogels die mooi zingen.
Van eindeloos geluk.

Zo, en nu gaat ome Tuur effekes naar het krekhuis. En nog bedankt, Pee Wee Herman! Ouwe kinderschender! 

Zaterdag 12 augustus

De absolute waarheid is natuurlijk dat ik de onwelriekende adem van Magere Hein ruik en daarom steeds meer zwelg in herinneringen, net als Philip E. Marlow, de hoofdpersoon van de BBC-serie The Singing Detective die in 1986 werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Met die waanzinnige soundtrack

Marlow ligt in een ziekenhuis en kwijnt weg door helse pijnen, veroorzaakt door artritis psoriatica. De detectiveschrijver vlucht in een hallucinante fantasiewereld, vol jeugdherinneringen en avonturen. Dat levert een van de mooiste dramaseries aller tijden op. 

Dennis Potter, de schrijver van The Singing Detective, gebruikte gedeelten uit zijn eerste roman, Hide and Seek (1973) en voegde daar autobiografische elementen aan toe samen met populaire muziek uit de jaren veertig en toepassing van film noir-stijlfiguren. Marlows hallucinaties komen in de buurt van die van Philip Marlowe in Murder, My Sweet, de filmbewerking uit 1944 van Raymond Chandler's Farewell, My Lovely, met Dick Powell als Marlowe. 

De briljante Dennis Potter stierf op 59-jarige leeftijd. Ik wist niet dat zijn einde zo vreselijk was. Art imitates life, of is het omgekeerd? 

Leest en huivert: 

In 1962 kreeg Potter symptomen van een acute vorm van psoriasis bekend onder de naam arthritis psoriatica, een zeldzame aandoening die de huid aantastte en artritis in zijn gewrichten veroorzaakte. De rest van zijn leven was Potter herhaaldelijk opgenomen in het ziekenhuis, waarbij hij zich soms op geen enkele manier kon bewegen en vreselijke pijn leed. De ziekte verwoestte uiteindelijk zijn handen, en reduceerde ze tot wat hij “knotsen’ noemde. Hij kon alleen maar schrijven door een pen aan zijn hand vast te binden. Potter bleef, tussen de aanvallen van pijn, misselijkheid en diarree, doorschrijven, waarbij hij een pen in zijn samengeklauwde hand vasthield en schreef dan toch met een opvallend net handschrift. "Ik kan geen typemachine gebruiken", zei hij, "omdat mijn strompelende vingers dan meer dan een toets tegelijk aan zouden slaan."

Het script van de "Son of Man", dat voornamelijk in het ziekenhuis was geschreven, werd afgeleverd met spetters bloed en vegen corticosteroïdenzalf. Een paar maanden voordat bij Potter de diagnose alvleesklierkanker werd gesteld, hoorde zijn vrouw Margaret Morgan Potter dat ze borstkanker had. Ondanks zijn eigen verslechterende toestand en slopende werkschema, bleef Potter voor haar zorgen tot zij op 29 mei 1994 stierf. Hij overleed negen dagen later in Ross-on-Wye, Herefordshire, Engeland, 59 jaar oud.

Zondag 13 augustus

Er zit een knop op je TV
Die helpt je zo uit de puree
Druk 'em in en ga maar mee
De bloemen buiten zetten

Treurbuisdag. Lekker kokoenen op de bank, ingeklemd tussen 2 loeiende ventilatoren want het is 40 graden en we gaan dood. 

Even mezelf autoplagiëren (ja, dat is dubbelop): 

Netflix is precies die gore, naar ingekookte filterkoffie, oud zweet, geronnen zaad en zware shag stinkende Jumbo-videotheek van Miep Brons (dat haar herinnering tot een zegen mag zijn) in de Amsterdamse Van Woustraat, diep in de donkere jaren tachtig. Dan hing je daar uren rond als een potloodventer, zoekend naar een enigszins acceptabele film, en dan kwam je toch weer thuis met Rambo, Porky’s Pikante Pretpark of - als moeders de vrouw niet thuis was -met een schunnig VHS’je (Debbie Does Dallas, Deep Throat of The Pizza Boy, He Delivers met Art Williams en Brent Woods) uit de volwassenenafdeling van die Jumbo. 

Zelfs als Netflix met een detectiveserie komt die gesitueerd is op de roomblanke Shetlandeilanden (22.000 bewoners), een van de laatste cisgenderparadijzen van Europa, zit de cast verplicht opgescheept met minimaal de helft aan personen van kleur, een zoöfiele-homofiele inspecteur die in scheiding ligt omdat zijn vrouw er net is achtergekomen dat hij liever rammen “scheert”, plus als bonus hun non-binaire puberende aan spice verslaafde dochter met een zeldzame spierziekte die uiteindelijk zwaar pot blijkt én last but not least een inheemse transgenderende gepensioneerde walvisjager in een rolstoel die net bekeerd is tot de islam. Neuken, zuipen en roken is er niet meer bij, behalve dan die ouwe die rammen ramt in het schuurtje achter het huisje aan de bulderende oceaan en die labiele dochter die met spicegif bespoten tijm rookt in het schuurtje achter het huisje aan de bulderende oceaan. 

Na een kwartier grasduinen geef ik het op en surf ik naar NPO Plus. Het goede van NPO Plus is dat je alle afleveringen van het Uur van de Wolf kan kijken, maar verder is het allemaal woke shit met een heilsboodschap wat de klok slaat. 

Ik vind een serie van Channel Four: Holding

VARA BNN: Agent PJ Collins (Conleth Hill uit Game of Thrones) moet in zijn eentje de orde bewaren in het (fictieve) dorpje Duneen, gelegen aan de noeste zuidwestkust van Ierland. Voor de buitenwacht doet hij alsof hij een stoere bink is, maar gaandeweg de eerste aflevering blijkt al dat als het moeilijk wordt, Collins liever zijn hoofd in het zand steekt. Zo weet hij niet zo goed wat hij aan moet met de vondst van een skelet tijdens een verbouwing. Dan maar de forensische dienst bellen? Even later eet hij zijn stress weg. Een half brood en een pak vol plakjes cheddar zijn het slachtoffer.

Enfin, dat klinkt uitnodigend. Maar helaas: het is een klucht vol overacting, die het midden houdt tussen een aflevering van Swiebertje en een willekeurige komedie van John Lanting. 

En Holding heeft een boodschap: in het gehucht woont een pottenstel, de zwarte agent die uit de grote stad Dublin komt blijkt ook nog eens homo te hebben, er is ook nog een Chinese knul, zoon van een van de 2 potten, die het enige lekkere wijf (voor Ierse begrippen althans) uit het gehucht neukt in een caravan. Tot overmaat van ramp is Holding een felle aanklacht tegen fat shaming want de obese vraatzuchtige agent PJ Collins gaat uiteindelijk vrijen met een alcoholische zeekoe. Tamelijk weerzinwekkend allemaal, temeer omdat de kamerolifanten ook nog eens trompetteren dat het heerlijk is om dik en obese te zijn en dat je helemaal niet hoeft te schamen voor je vet. Eat that, Frenske. 

Een lofzang op morbide obesitas in het kader van de inclusiviteit en de diversiteit. Bah! 

Doe maar maar Weird Al Yankovic


Uiteindelijk binge ik op fmovies gratis ende voor niks We own this city. Wat een geweldige, meeslepende serie van David Simon en George Pelecanos, de makers van The Wire en The Deuce! En maar een heel klein beetje woke! 

Zomergasten sla ik over en ter compensatie kijk ik heel even naar de briljante persiflage van Jiskefet: De Hoerenman 

Maandag 14 augustus

De oude Maxim Hartman blijkt voor enige reuring te hebben gezorgd bij de NPO. Hij noemt Vandaag Inside een populistische, aartsconservatieve aanzet tot haat, met wanstaltige meningen, voor een zeer dom publiek. Het zal allemaal wel. Ooit volgde hij mij en Rob Hoogland voor het Volkskrant Magazine. Dat werd een hilarisch verhaal. 

Hier een van de hoogtepunten: 

Hartman; Intussen vraag ik mij af of Rob en Arthur ook zo'n last hebben van al die wijn van gisteravond. In het keukentje zag ik zeker 14 lege flessen staan. En in het restaurant hadden we er ook minstens 6 of 7 op met zijn vijven.

'Welnee!', reageert Arthur: 'Een goede journalist moet wel kunnen zuipen!'

Rob: 'Journalisten zijn zulke burgerlijke braveriken geworden.'

Arthur: 'In onze tijd dronken de bazen van de krant om 10 uur 's ochtends al whisky. Het was Mad Men-achtig. Pure romantiek. Zo moet het zijn. Avontuur zoeken. Kuifje spelen.'

Rob: 'In ons boek vertellen we elkaar graag sterke verhalen. We proberen elkaar constant af te troeven. Het is een soort Voetbal Inside maar dan intelligenter. En melancholieker.'

Arthur: 'Het heeft ook iets tragisch. Maar dat is juist mooi. We zijn een uitstervende generatie. Na ons komt niemand meer.'

Het beste hoofdstuk uit het boek is volgens Arthur het allerlaatste. Dat gaat over de dood. Rob is het daar volledig mee eens. 'Maar het hoofdstuk over besnijdenis en aids mag er ook wezen.'

Ik kijk naar Arthur en Rob die gebroederlijk naast elkaar in het boemeltreintje zitten. Ze vertederen mij. Het zijn twee oldschool-journalisten van de uitstervende soort. Mooie types en interessant genoeg om met verbazing naar te luisteren. Maar net als in de dierentuin is het voor de veiligheid van de bezoekers het beste om er toch een stevig hek omheen te zetten.

Dinsdag 15 augustus

Ik lees dat alle Nederlandse televisiezenders op 10 september gezamenlijk zullen afstemmen op de Abel Herzberg-lezing door Frans Timmermans. Het zal stil zijn op straat. 

De Rode Hoed: Timmermans is sinds 2019 verantwoordelijk voor de Europese Green Deal, het beleid dat ervoor moet zorgen dat Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent is. In de lezing zal Timmermans ingaan op de uitdagingen van deze grote opgave in een wereld vol omwentelingen. Waarom lijkt de mensheid niet in staat om met voldoende overtuiging te handelen, terwijl we weten dat dit wel zou moeten?

Eerder werd de lezing gehouden door Rob Jetten (2022), Femke Halsema (2021), Hugo de Jonge (2020), Robbert Dijkgraaf (2019), Sigrid Kaag (2018) en vele anderen.

Ik weet genoeg. 

Lied van de dag:

Reaguursels

Inloggen

Sorry aan iedereen die ik niet op tijd heb kunnen beantwoorden, in dit en alle vorige stamcafées.

cugel | 17-08-23 | 09:59

Heel vroeger toen we het nog over extasie hadden werd er bij het slikken niet gedronken.

bijna_raak | 17-08-23 | 08:50

"want ik was een waardeloze, luie, en vooral feestende en zuipende en snuivende zesjesstudent"
En nu is AvA gestopt met zuipen en snuiven en werkt hard en voelt zich veel gezonder, maar ipv dat door te geven aan de nieuwe generatie en achter Halsema te gaan staan is de nieuwe generatie een rubberen tegel generatie als die niet ook gaat zuipen en snuiven.
Dat lijkt mij inconsequent.

cugel | 17-08-23 | 08:46

Grote natuurbrand op Tenerife verspreidt zich verder, brandweer is controle kwijt.
JA21 (en ik denk andere partijen rechts vande VVD?): wij gaan de temperaturen ongehinderd door laten stijgen want het is te duur om iets aan de CO2 uitstoot te doen, maar wij gaan ons daaraan aanpassen.
(=met koelinstallaties die nog meer CO2 produceren het paard achter de wagen spannen?)

cugel | 17-08-23 | 08:33 | 6

@Dandruff | 17-08-23 | 08:56:
"Bosbranden zijn van alle tijden, dat is niks nieuws": is het je opgevallen dat het er dit jaar toch duidelijk heel, heel, heel veel meer zijn? En natuurlijk moeten wij volstrekt niets aan de oorzaak doen, zoals
@bijna_raak | 17-08-23 | 08:48:
Zegt, het gaat maar om 0,000036 graden en heel veel geld.

cugel | 17-08-23 | 09:12

@cugel | 17-08-23 | 09:12:

Geen idee of betrouwbare cijfers op een toename wijzen. Dan nog kan dat ook andere oorzaken hebben zoals overbevolking of nieuwe technologieën zoals zonnepanelen.

En niemand zegt dat we niets moeten. Maar het linkse pleidooi voor een kastestelsel waarin belastingbetalers hun woning en voedsel niet meer kunnen verwarmen terwijl de belastinggraaiers wekelijks de wereld rondvliegen trekt mij niet.
Er zijn ook eerlijker en vooral rationelere oplossingen denkbaar.

Dandruff | 17-08-23 | 09:20

@Dandruff | 17-08-23 | 09:20:
Dat is waar, doordat heel Siberië en Canada vol stonden met zonnepanelen zijn daar natuurlijk die grote branden ontstaan.
Maar spot terzijde, eerlijk, rationeel en geen hypocrisie: daarmee heb je punten waarop je met links kunt samenwerken. En is dat niet beter dan elkaar eeuwig verketteren?

cugel | 17-08-23 | 09:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Links denken aan het werk.
Lees vooraf even dit verslagje over de rechtszaak van een 'vermeend' bommenlegger: www.rijnmond.nl/nieuws/1705111/dna-va...
(met dank aan Cornelis, die het regionieuws vooral in de gaten houdt)
Wat punten die opvallen.
De beschrijvingen doen je denken aan een hele aardige, rustige jongeman, netjes in driedelig pak, strak gekapt. De verdachte A.M. wil gaan werken in welzijnswerk. Wil graag mensen helpen. Wil weer rustig stage gaan lopen en naar school. Mentor heeft briefje geschreven dat het zo'n lieve knul is en het zo zwaar had.
Maar lees je dan door, dan blijkt er een randje aan deze jongeman te zitten. Eerdere veroordelingen. Wapens. Geweld. Kortom, recidive.
Die mentor zal het goed bedoelen (het is tenslotte een collega), maar jezus mina, ziet die dan niet dat'ie door deze crimineel bespeeld wordt? Dat er op zijn emoties geleund wordt? Dat zijn linkse wensdenken totaal geen zin heeft?
Die 20-jarige is een koekkoeksjong, een parasiet van de samenleving. Die moet helemaal niet naar school, die moet de cel in voor hele lange tijd.

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 08:18 | 6

@cugel | 17-08-23 | 08:49: Wat zou jouw oplossing in dit geval dan zijn Cugel? Wat moeten we doen met deze jongeman? Hoe brengen we hem op het rechte pad? Welke straf is volgens jou de juiste?

lezeres | 17-08-23 | 09:14

@Dandruff | 17-08-23 | 09:01:
De criminelen en de samenleving worden er beide niet beter van. In de VS, Iran en China zitten de meeste mensen in de gevangenis. Wil je die landen achterna? Of zouden we misschien eindelijk eens trots kunnen zijn op de Europese verzorgingsstaten waar iedereen wil wonen. Zelfs rechts Nederland, hoewel die natuurlijk wel eeuwig willen zeuren.
@lezeres | 17-08-23 | 09:14:
"De beschrijvingen doen je denken aan een hele aardige, rustige jongeman, netjes in driedelig pak, strak gekapt. De verdachte A.M. wil gaan werken in welzijnswerk. Wil graag mensen helpen. Wil weer rustig stage gaan lopen en naar school."
Ik zou zeggen: houdt hem daaraan. Houdt hem strak. Vertel hem dat als hij nog eens de fout ingaat dat hij echt in de problemen zit. En laat hem wel boeten voor "Eerdere veroordelingen. Wapens. Geweld. Kortom, recidive." Maar op de Nederlandse en niet op de Amerikaanse manier.

cugel | 17-08-23 | 09:31

@cugel | 17-08-23 | 09:31: Bedankt voor je antwoord Cugel. De perfecte manier bestaat natuurlijk niet. Het blijft altijd puzzelen. Mijn probleem met de Nederlandse manier is dat ik deze vaak teveel vindt uitgaan van wat goed is voor de daders. Ik zet zelf het belang van de slachtoffers en van de maatschappij meer voorop. Bij een lange gevangenisstraf is hij i.i.g. van de straat. Helaas is de tijd al weer om zie ik. Fijne dag vandaag Cugel. Hopelijk hebben we een andere keer meer tijd om dieper op zaken in te gaan. :-))

lezeres | 17-08-23 | 09:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Emma is gefascineerd door een mannelijke man.
Biologie toont ook aan dat vrouwen een duidelijke voorkeur hebben voor dat type man.

meneer Q | 17-08-23 | 08:16 | 2

Ah, nu snap ik het! Daarom zijn er lesbiënnes.

cugel | 17-08-23 | 08:51

Mijn kuiten werden altijd goed gewaardeerd door de dames.

I bin so schön, i bin so toll
I bin der Anton aus Tirol
Meine gigaschlanken Wadln
San a Wahnsinn für die Madln
Mei Figur a Wunder dar Natur
I bin so stoak und auch so wild
Ich treib es heiß und eisgekühlt
Wippe ich mit dem Gesäß, schreien die Hasen „SOS“
Und wollen den Anton aus Tirol

youtu.be/G_swxEyFxv0

Louter Leuter | 17-08-23 | 09:43

oud Nieuws, update.
* Binnenvaartschip botst tegen brug bij Stroobos.
* Lichaam vermiste jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel.

Bijna 5% van de Nederlanders leeft inmiddels in armoede. Oorzaak zouden de energieprijzen zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 08:04 | 2

Jongen van 14 kon niet zwemmen. Overigens wordt er in Italië een 21-jarige Nederlandse jongen gezocht die zn vader en een huisvriend dood heeft gestoken
www.ad.nl/buitenland/klopjacht-op-ned...

Cornelis12 | 17-08-23 | 08:13

@Cornelis12 | 17-08-23 | 08:13:
Ja, en Chinees Nederlands, terwijl die meestal juist braaf zijn door hun culturele achtergrond.

cugel | 17-08-23 | 08:53

De VVD gaat steeds meer richting links,

Preventief fouilleren was niet nodig bij Zomercarnaval, schrijft locoburgemeester

Tijdens het Zomercarnaval vorige maand heeft de politie het publiek niet preventief gefouilleerd omdat er geen aanleiding toe was. Dat schrijft locoburgemeester Vincent Karremans (VVD) van de gemeente Rotterdam in een brief aan de gemeenteraad. Dat agenten de feestgangers niet controleerden op wapenbezit omdat ze niet konden garanderen dat er niet etnisch geprofileerd zou worden, is volgens hem onwaar.
www.rijnmond.nl/nieuws/1705176/preven...

Cornelis12 | 17-08-23 | 08:03 | 11

@Louter Leuter | 17-08-23 | 09:39:
Ik weet dat er weinig mensen zijn die oude wonden open willen maken. Maar op tiktok, waar veel jonge mensen zitten, zie ik best wel veel jongeren die graag willen rejoinen. Maar dan krijgt Britain natuurlijk niet alle voordelen terug die ze eerst hadden. Dus daarom zal het niet snel gebeuren. Ze zouden moeten toegeven dat ze het echt heel erg fout gedaan hebben en dat wil niemand.
Waar in het UK zit jij trouwens?
@Ruimedenker | 17-08-23 | 09:28:
Sorry, toch zo helder mogelijk geschreven.

cugel | 17-08-23 | 09:46

@cugel | 17-08-23 | 09:46:
Net terug uit Madrid. Op het ogenblik in Greenwich (vlak bij de kroeg - ah On Topic - The Plume of Feathers waar AvA een tijdje geleden over schreef. Over ruim een week in Clonakilty. In september in Eindhoven, Aken (een jaarlijkse Duitstalige conferentie over alles met wind - ben actief in twee van de drie werkgroepen), en we pikken een wedstrijd van Schotland tijdens het WK Rugby in Lille mee. Daarna weer terug met de boot naar Londen.

Louter Leuter | 17-08-23 | 09:59

@Louter Leuter | 17-08-23 | 09:59:Geweldig!

cugel | 17-08-23 | 10:00
▼ 8 antwoorden verborgen

Explosie en korte brand in Delfshaven
In Rotterdam Delfshaven vond even voor half 7 een explosie plaats. Dit zorgde voor schade aan de voordeur van een portiekflat in de Watersgeusstraat. Daarbij ontstond een brand, maar deze was volgens de politie snel weer uit. Niemand raakte gewond bij de explosie. De politie is een onderzoek gestart en is nog op zoek naar de verdachte.
www.rijnmond.nl/nieuws/1705258/explos...

Cornelis12 | 17-08-23 | 08:01 | 1

Ach ja. Volgende week maar eens vragen wie het gedaan heeft. Dat soort zaken weten 'we' meestal wel.

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 08:08

Na dna-onderzoek: ijsmummie Ötzi had donkere huid en was kalend

Ötzi, de 5.300 jaar oude mummie die in 1991 teruggevonden werd in het ijs in de Italiaanse Alpen, zou een donkere huid hebben gehad en kalend zijn geweest. Dat blijkt althans uit nieuw Europees onderzoek.
www.ad.nl/wetenschap/na-dna-onderzoek...

Cornelis12 | 17-08-23 | 07:55 | 3

Dan is het iig geen familie van mij. Ik ben zo wit als wit en heb, ondanks m'n leeftijd, volle bos haar zonder grijstinten op mn kop. Heb ook een hekel aan kou en sneeuw

Cornelis12 | 17-08-23 | 07:59

Hier in huize schizo moesten ze lachen om de pop die bij dit item werd getoond.
Die moet Otzi voorstellen, maar nu?
Och, pruikie er af trekken, weekje niet meer afstoffen en je bent weer up to date.
Maar, werd er in het item al gesteld, hij was niet zo donker als de sub-sahara mensen. Ja, duh, daar kwam'ie niet vandaan.

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 07:59

@EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 07:59:
Was gewoon een Zuid Tiroler die naar Noord Tirol onderweg was. Dat bergvolk is redelijk licht getint.

Louter Leuter | 17-08-23 | 09:31

Pee Wee Hermans. Wat was die vent een fenomeen. Voor mij was de man een held met zijn dwarse grappen. Neer gesabeld door de preutse deugkliek waar de USA "rijk" aan is. Helaas onlangs overleden. Hallo Arthur, ik hoop toch niet dat jij je in het deugkamp bevindt.

forecastle | 17-08-23 | 07:19

oud Nieuws.

* Gemeenten geven weer minder bouwvergunningen uit.
* CPB komt met vooruitblik. Kans is groot dat er bezuinigd moet gaan worden.
* Moeder overlijdt na poging zoontje uit waterval te redden (Amerika).
* Brand op Tenerife loopt uit de hand, inmiddels 1800 hectare in as.
* Langste tunnel ter wereld maanden dicht na ontsporen goederentrein.
* Klopjacht op Nederlander (21) bij Italiaans gehucht na dood vader en vriend.
* Maui likt de wonden.
* 14-jarige jongen in Eersel verdronken.
* Inwoners Canadees stadje Yellowknife moeten tóch weg door brand.
* Medewerker british museum ontslagen na het verdwijnen van historische voorwerpen.
* Vandaag op het nieuws de eerste reportage van de European Para Championships 2023. Dit evenement startte op 8 augustus, grote kans dat u dit gemist heeft.
* Achtervolging na ramkraak met container bij juwelierszaak in Someren.
* Meer dan zestig migranten komen om voor kust Kaapverdië, stelt het IOM.
* Nog eens elf vrouwen en meisjes melden zich in zaak aanrander met fatbike en ‘spinnensmoes’.
* Nog ruim 200 tickets Lowlands te koop: over paar uur niets meer waard.

Weer: 22 graden max.

Koffie: dat kunnen we wel gebruiken dus grote pot gezet! Wie wil wat?

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 06:46 | 14

@goedverstaander | 17-08-23 | 08:30:
Het mooiste wat ik wat dat betreft geleerd heb was in Sequoia Park, dat sequoias een brand nodig hebben. In de begindagen van het park werd elk vuur meteen bestreden. Totdat men merkte dat erg geen kleine sequoiatjes meer kwamen. Blijkt dat vuur twee dingen doet: het zaadje open laten springen én de zooi wegbrandt zodat het zaadje een kans heeft om te groeien. Ergo in Californië zijn branden een integraal onderdeel van de natuur.

Louter Leuter | 17-08-23 | 09:28

@lezeres | 17-08-23 | 07:33: Goedemorgen Lezeres en Schizo, en alle andere leuke mensen alhier! Dank voor het nieuws, de koffie en (zo eh!) de croissants.. lekker! Ik neem er een met hamkaas, en dan nog een choco en dan nog twee hamkaas, voor onderweg. Het wordt een lange dag. Zit in vette ruzie met woningbouwcorporatie en beheerder, en vanavond is de showdown. We zullen zien. Wens me geluk en sterkte, de messen zijn geslapen en de tegenstander met alle wateren gewassen dus dat belooft nog wat.. maar voor nu iedereen een mooie ochtend en dag gewenst!

anja | 17-08-23 | 09:30
▼ 11 antwoorden verborgen

Sorry Arthur, maar even los van het geneuzel over blank patriarchaat en privileges zit er misschien wel een kern van waarheid in wat Emma schrijft over jouw levensvisie en sprankelende persoonlijkheid. Verder lijkt het mij zinnig om er als maatschappij naar te streven om het alcoholgebruik onder jongeren te begrenzen. Niet alleen voor hun eigen welzijn en toekomst, maar ook omdat er een forse toename is van het aantal Korsakov-patiënten en mensen met alcoholgerelateerde gedragsproblematiek. In verpleeghuizen zorgt dit nu al voor hoofdbrekens. Wie Nederlandse jongeren observeert ziet dat er vooral gedronken wordt om bewust dronken te worden. De achterlijke shotjescultuur die is overgewaaid uit Amerika - drinken zonder proeven - illustreert dit. Alcohol hoeft uiteraard niet in de ban, al helemaal niet om religieuze redenen, maar een beetje minder en anders kan geen kwaad.

MickeyGouda | 17-08-23 | 05:06 | 16

@cugel | 17-08-23 | 09:07:
Morgen Cugel.

Alles te is slecht, behalve tevreden en tesamen. Dat gezegd hebbende, blijf ik een bierdrinker. Is er een Weißwurstfrühstück ergens?

Louter Leuter | 17-08-23 | 09:19

@Louter Leuter | 17-08-23 | 09:19:
Goede morgen, LL! Prettig om je hier te ontmoeten!

cugel | 17-08-23 | 09:40
▼ 13 antwoorden verborgen

Laat maar... !!! Ik doe het zelf wel....

neonreclame | 17-08-23 | 05:05 | 5

@neonreclame | 17-08-23 | 07:19: Is goed, laten we je nog even met rust.
Als het rond 10 uur nog niet gelukt is, bellen we de uitruk wel.

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 07:25

Hoera...!!! En fijne dag gewenst neon. (Stiekem weer een beetje in slaap sukkelt :-))

lezeres | 17-08-23 | 07:47
▼ 2 antwoorden verborgen

@EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 07:46: wel hoor, ik las het gister op de nos.

John McClane | 17-08-23 | 08:04

@John McClane | 17-08-23 | 08:08: Ah, dat verklaart het: 'de site die niet genoemd mag worden' op GS. Die lees/scan ik niet.

EEnzame SchizofrEEN | 17-08-23 | 08:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Mareux - The Perfect Girl (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=q7qdpyjHyNk

Blijkt dus een cover the zijn van The Cure, en het origineel klinkt echt wanstaltig!

Hevvlan Demuru | 17-08-23 | 04:18

Hmmm... Dark Matter andere, nog onbekende, deeltjes? Dat schuurt. Daar wil ik nog niet aan.

Louter Leuter | 17-08-23 | 09:09

Laatste stuiptrekking, Rutte demissionair
Niemand doet wat er van hem verwacht wordt.

Schipperke | 17-08-23 | 03:50

Vond de analyse van mevr. of mej. Gosses wel interessant. Geef haar een column op GS zou ik zeggen. Dan kan ze alle witte zolderkamer cq. cave bewoners uit de manosphere duiden. Zin an. Schenkt alvast een bakkie rooibos & orange organic fussion in…

Unsinkable-Sam | 17-08-23 | 03:50

Waarom ik nog wakker ben weet ik ook niet. Mss zijn het de kleine dingen die het doen (uit het topic van Arturio).
Zou die Saskia inderdaad wel eens willen doen. Nou ja, nu niet meer, is ws al dood en ik heb geen zin dat op te zoeken.
youtu.be/EIrJibMKwVQ

Ichneumonidae | 17-08-23 | 03:29

Hele aarde naar de kut helpen. Alle problemen worden opgezadeld aan toekomstige generaties.

Telaat123 | 17-08-23 | 05:30

@Louter Leuter | 17-08-23 | 03:24: maakt in feite niks uit... wordt allemaal betaald door de belastingaangeslagenen

mainman | 17-08-23 | 07:51
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
kleybeuker | 17-08-23 | 03:15 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Even vloeken in de digitale kerk. Je kan altijd de slaapthee nog de schuld geven ofzo.

youtu.be/qqYiMFQPbWc

Zalwelweer | 17-08-23 | 03:10

Welterusten allemaal.

ACDC & The Rolling Stones - Rock Me Baby
youtu.be/KxPY6uZEbfw

Zalwelweer | 17-08-23 | 02:48 | 3

Trusten!
Mooie afsluiter.

Ruimedenker | 17-08-23 | 02:52

Je kunt het overdrijven met je gitaren

RickyLaRue | 17-08-23 | 02:57

Joan Baez - Diamonds and Rust (With Lyrics)
Vind ik een erg mooi, gedragen nummer. D'r zit wel een foutje in de tekst met haar 'couple of light years ago', omdat een lichtjaar een eenheid is van afstand en niet van tijd. Nou ja, klein bier.
youtu.be/1ST9TZBb9v8

Ichneumonidae | 17-08-23 | 02:39

Met Honda krijg je vleugels! Sneaky toch... die range extender.

Louter Leuter | 17-08-23 | 01:57

Als ik een Tesla zou hebben zou ik ooit nooit van huis gaan zonder benzine aggregaat in de achterbak. XD

keestelpro | 17-08-23 | 03:57

The Walking Dead.

RickyLaRue | 17-08-23 | 01:53

Dat zal je in, pak 'm beet, Moskou of St Petersburg niet zien.

keestelpro | 17-08-23 | 03:53

Zit hier verdomme te wachten op een nachthap.
5 kwartier geleden besteld.
Zeist is hier gvd max 15 mins vandaan.
Kun je dan helemaal niemand meer vertrouwen?

Ruimedenker | 17-08-23 | 01:31 | 4

@Sneerpoets | 17-08-23 | 02:12:
Weet niet hoe lang je al in Israël woont, maar ook Zeist ken je wss niet meer terug.
Hoewel…
De Vollenhove flat is nog steeds kudt, maar eromheen is het best prima.
Soesterberg ken je niet meer terug.
Voor een hap uit eten rond de Slotlaan is Zeist nog altijd goed te doen.
Zwembad Dijnselburg kan, maar je moet wel rekening houden met… jeweetwel.
Grappig.
Maar goed.. was 2 jaar gelee in Tel Aviv en J’zalem, maar ga zeker nog een keer terug.
Wss voorjaar 2024.

Ruimedenker | 17-08-23 | 02:39

@Ruimedenker | 17-08-23 | 02:39: 7 jaar inmiddels, maar Zeist heb ik in '87 al verlaten, toen V&D er nog was. Toen was Vollenhove waarschijnlijk nog wat minder kudt.
in Dijnselburg menig "bommetje" gemaakt en in Soesterberg urenlang langs de startbaan gestaan. In het Henschotermeer vonden we verkoeling en was er nog veel te zien... [Zet "Het Dorp" nogmaals op]

Sneerpoets | 17-08-23 | 07:59
▼ 1 antwoord verborgen

@sluipWeps…
Je gaat 020 verlaten.
Ga je richting Noord of meer Zuid?
Ben wel benieuwd naar je verhaal.

Ruimedenker | 17-08-23 | 01:28 | 7

@Zalwelweer | 17-08-23 | 02:35: Samenwonen ga ik idd nooit meer doen. Ben daar gewoon niet goed in. Ligt niet speciaal aan mijn vorige geliefden, maar meer aan mij.
Ik denk altijd maar aan de mooie en fantastische tijden die ik gehad heb met de dames in kwestie en de rest is ruis. Weet niet goed hoe ik het moet zeggen.

Ichneumonidae | 17-08-23 | 02:45

@Ichneumonidae | 17-08-23 | 02:41:
Snap ik.
Ben daar zelf iets makkelijker in.
Tussen 030 en 035..
Maakt verder niet uit.
Het leven in een dorp in de randstad is nét even fijner dan midden in de stad, maar daar denk jij mss iets anders over.
Heb jaren in Utrecht stad gewoond, maar ben blij op 10 min afstand te wonen.
Ben er zo, en altijd weer blij als ik er weg kan.
Amsterdam is natuurlijk een beleving, maar op 20 min afstand kun je ernaartoe wanneer je wilt.
Een dorp is niet het einde vd wereld.
Het zal wel even wennen zijn.
Aanhaken bij de lokale voetbalclub zal helpen.
Zéker als je een paar kannen bier haalt.
M’n buurman is Hagenees… die heb ik in 3 mnd “dorpsgenoot” gemaakt.
Gast heeft de tijd van z’n leven.

Ruimedenker | 17-08-23 | 02:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Ontprikkelruimtes, juist. Wanneer de werkelijkheid satire overstijgt. Er moet haast wel ergens een kwade genius zitten die zich de ballen uit de broek lacht.

v_Heemschut | 17-08-23 | 00:58

Wie heeft ooit "A Streetcar Named Desire" gezien?
“I never met a woman that didn’t know if she was good-looking or not without being told, and some of them give themselves credit for more than they’ve got.”
De echte Marlon Brando.

Rumoer heeft het dat die Brando zich bij elke opname verwonderde over het feit dat hij niks hoefde te doen (behalve zichzelf te spelen) en er vet voor betaald kreeg.
Ben je in de gelegenheid, zeker eens kijken. Eenzame klasse.

Ichneumonidae | 17-08-23 | 00:55 | 12

@Squeezelover | 17-08-23 | 01:55: Wat mij betreft wel. En als iemand er moeite mee heeft op een containerschip onderbrengen, "kijk mooie tinyhouse met uitzicht op zee" en richting China varen.

Zalwelweer | 17-08-23 | 01:58

Scherp Louter Leuter! En dat terwijl ik nog zo zorgvuldig citeerde. Voor uw taalkundige onderbouwing dank, ware het niet dat u uzelf de moeite had kunnen besparen.

Squeezelover | 17-08-23 | 02:07
▼ 9 antwoorden verborgen

Zat net nog even te kijken naar die clip van Sinead O''Connor. 'Nothing compares to you'.
Dit is niet zomaar een popmuziek clipje. Het is een fenomenaal werkstuk. Mensen zullen dat over 200-300 jaar nog gaan zien, in dit digitale tijdperk . En terecht!

SNAFU | 17-08-23 | 00:51 | 4

"I went to the doctor, guess what he told me
Guess what he told me
He said, "Girl you better try to have fun, no matter what you do"
But he's a fool."

Mooi nummer inderdaad, jammer dat ze even later knettergek werd en niet naar haar dokter luisterde.
youtu.be/0-EF60neguk

Ichneumonidae | 17-08-23 | 01:02

Sinéad zong dit nummer niet alleen, het kwam uit haar ziel.

MickeyGouda | 17-08-23 | 06:08

Als ik dat nummer hoor krijg ik altijd een visie van een enorme silverback gorilla met een enorm hoofd die op zijn voetjes en knokkels dom in het rond staat te koekeloeren terwijl er geruisloos een gigantische kakstaaf uit zijn kont schuift.

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:08
▼ 1 antwoord verborgen

Op de verpakking van koekjes een Nutri-Score van abcdE.
Wie verzint dit? Koekjes zijn niet al te gezond. Duh.

En in reclames onderin de slogan "Geniet gerust, maar wel bewust"

Donder op.

RickyLaRue | 17-08-23 | 00:33 | 3

Etiket van een kant en klare salade is grappig. Nutri-Score D. Ok dan maar weer naar de poelier voor kip.

Zalwelweer | 17-08-23 | 00:39

@Zalwelweer | 17-08-23 | 00:39: Die Slade van Johma brand in me bek, zoveel conserveermiddel zit erin.
En dan nog n zooitje pukkels als je pech heb.
echt prefab bagger.
En de ... kwaliteits slager hier, koopt zijn ham prei salade bij de Aldi, en flikkert er wat verse bieslook doorheen.

Torquemada | 17-08-23 | 00:44

@Torquemada | 17-08-23 | 00:44: De zooi van Johma koop ik heel lang niet meer. Het is best duur. En sommige salades van bijvoorbeeld AH en Jumbo huismerk, en zeker van Hoogvliet zijn stukken beter. Nu heb ik wel de luxe dat die winkels bij mij nog het niet in een rijtje achter elkaar zijn gesitueerd.

Zalwelweer | 17-08-23 | 00:47

@Keestelpro, over tweetdeck gesproken. Het is vanaf nu XPro en gaat je geld kosten. Wel optie tot extra plugins. Wellicht wist je dat al, maar bij deze.

Zalwelweer | 17-08-23 | 00:29 | 2

Ja had ik al gevonden. Dank voor de vermelding. Maar er is geen mogelijkheid meer voor notificaties met geluidjes. Heel vervelend. Dat was de enige reden dat ik tweetdeck gebruikte... :-S

keestelpro | 17-08-23 | 01:50

Dank je mooi, geen idee wat the kids zijn gaan doen.Waarschijnlijk aan de dope en diep in de ellende van het leven van een mislukt muzikant.

diddley2 | 17-08-23 | 05:11

Ik vind mooi. Vooral het geluid van die kippen. Wacht m'n hele leven al op een leuke kippenfilm, maar krijg toch de indruk dat die film van jou de kippen niet centraal stelt - wat wel zou moeten.
Ja toch, anders heb je geen kippenfilm, hoe moeilijk is het allemaal?

Ichneumonidae | 17-08-23 | 00:34

@Zalwelweer | 17-08-23 | 00:52: Zag wel iets, maar vrij vaag.
Het lot wil dat ik zelf een stuk of 8 kippen heb en die jaag ik wel eens op. Niet uit sadisme natuurlijk, maar om ze een beetje in conditie te houden.

Ik ben dol op kippen.
Die laatste zin heb je hier nog nooit gelezen. Maak maar prntscrn, voor het naaktgeslacht.

Ichneumonidae | 17-08-23 | 01:18
▼ 1 antwoord verborgen

Kom ik net binnen en lees ik het heeeleeee lange stuk van Annus Horribilis en ik denk meteen mand © Maxim Hartman.

Graag iets korter Annus Horribilis, verdeel het over een paar dagen ofzo ouwe zwerver. Ach eigenlijk ben je een Zwiebertje met een goede pen.

pegaje | 17-08-23 | 00:24 | 1

Wees blij dat ie een week in ze topic verwerkt. Kan ook een complete maand zijn... Nee Arthur waag het niet! Die denkt hehe dus wel...

Zalwelweer | 17-08-23 | 00:49

Nooit verteld hier, maar ik ben van huis uit een roodhuid. Een indiaan dus, formerly know as Wet Beaver. Daarom onderstaand liedje van een stel zeikerTs die meenden dat 'we' allemaal soort van gewond raakten.
Dat was niet het geval. Wij, roodhuiden, werden totaal in de pan gehakt en leven nu in godvergeten reservaten.
En wat denk je, dat iemand daar ook maar ene klote om geeft? Welnee, we zitten gewoon in de drugshandel, prima business.
Ja, ik vraag me ook af waarom ik dit zo nodig moet plempen. Kusjes van je moeder.
youtu.be/AvZbmLJlSoM

Ichneumonidae | 17-08-23 | 00:19 | 8

@Ruimedenker | 17-08-23 | 01:22: Dank voor je moeite man.
Wel typisch een liedje waarvan jongeren zeggen dat ze er oorkanker van krijgen. Dat mag dan vaak weer niet gezegd worden, maar is wel zo.
Ik ga nog effe een biertje zuipen, bbl.

Ichneumonidae | 17-08-23 | 01:29

@Ichneumonidae | 17-08-23 | 01:29:
Proost maat.
Schenk m’n laatste wijntje in.
Morgen weer een dag.
Wat betreft taal gebruik….
Ben wel wat gewend, hoor dagelijks een mengelmoes van straattaal, jonge kinderen.(20/14)
Is een manier van praten, zit verder geen kwaad bij.

Ruimedenker | 17-08-23 | 01:36

Als klein meisje had ik geen idee wat hier gezongen werd, maar dat weerhield me er iets van om de tekst fonetisch uit volle borst mee te blèren. Mijn arme ouders. Maar goed, vanaf nu noem ik je 'Hij die steekt als een sluipwesp'. Dat je 't weet. ;-)

MickeyGouda | 17-08-23 | 05:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Morgenmiddag vlieg ik via Düsseldorf naar Jerevan in Armenië, en vandaar naar huis in Moskou. Alles is gepakt. Ik zit nog wat televisie te kijken en zie op het journaal dat de journaliste Eva Hartog Rusland wordt uitgezet. Wij wonen deels in Frankrijk, Rusland en Nederland. De kinderen zijn in orde, gelukkig. We hebben een huis in De Pijp in Amsterdam voor ze gekocht. Niet goedkoop, wel een goede investering. Ik vraag mij oprecht af hoe onze toekomst in Rusland eruit gaat zien.

Red shirt | 17-08-23 | 00:01 | 22

@Zalwelweer | 17-08-23 | 01:33: Ik heb daar mijn leven, familie. Het is nu moeilijk voor te stellen mar twee jaar geleden was daar niets mee aan de hand.

Red shirt | 17-08-23 | 02:19

@Red shirt | 17-08-23 | 02:19: Kijk dat is een antwoord. Zie ook mijn reactie op 02:18. Maar ik denk dan, dan haal je je familie daar toch weg? Waarom in het hol van de beer zitten als je ook elders terecht kan? Het is niet zo dat je elk dubbeltje hoeft om te draaien.

Zalwelweer | 17-08-23 | 02:23

Denk dat je min of meer verplicht voelt daar heen te gaan, anders zou je wel hier blijven. Overigens geloof ik niet dat in de stad waarvan je zegt dat jullie huis is, je veiliger of onveiliger bent dan in welke andere stad dan ook. Echter, je zult voorzichtiger moeten zijn in je communicatie en doen en laten. Zo wilde ik ook graag naar nog ’n keer naar de Hermitage, echter ga nu geen risico’s nemen met grenzen, visums, stempels en autoriteiten. Tevens is het sentiment momenteel uiterst negatief, omgekeerd zou dat ook het geval kunnen zijn. Aan de andere kant moet je er ook op vertrouwen dat de mensen om je heen altijd bereidwillig zijn om je te helpen. Wens je 'n goede reis.

Unsinkable-Sam | 17-08-23 | 02:50
▼ 19 antwoorden verborgen

Prachtig, en wat dacht je van deze tranentrekker? With pen in hand youtu.be/gPcqSPUsKlw

Sneerpoets | 17-08-23 | 01:38
-weggejorist-
Ichneumonidae | 16-08-23 | 23:58

Das wat anders dan nixnix.nl , ik dacht al zit de alcohol nu al in de man ;)

Smoelensmid | 17-08-23 | 00:14

@RickyLaRue | 17-08-23 | 01:58: Een favoriet kiezen uit z'n oeuvre ligt helemaal aan mijn stemming op fat moment, de man had voor alles wat. Nu ga ik voor Cowboys and Indians

Sneerpoets | 17-08-23 | 02:05
▼ 1 antwoord verborgen

Deze is voor Noel Gallagher. A Big Boo for Man United, The Quadrible. Of zoiets.:
.
www.youtube.com/watch?v=eB9R2GqZ0Rk
.
Portishead - SOS (Johannes Brecht Version)
.
ABBA

Piet Karbiet | 16-08-23 | 23:50

And were allright !

Piet Karbiet | 16-08-23 | 23:57

Alcoholvrije slijters vind ik net zoiets als vegetarische schijven
Een poging iets te vervangen door mensen die innerlijk nog geen omslag hebben gemaakt. Een echte vegetarier neent die bremzoute eiwit/schimmelconstructen niet: die zijn er alleen voor de aardappel/groente/vleesdenkers

Shoarmamasutra | 16-08-23 | 23:18 | 29

@Louter Leuter | 17-08-23 | 02:11: En toch, ondanks alles, dit geldt ook voor Smoelensmid, respect. Omdat jullie dingen overwonnen hebben waar nooit voor gekozen is en alsnog meer dan positief in het leven staan.

Zalwelweer | 17-08-23 | 02:41

@Zalwelweer | 17-08-23 | 02:41:
Ik kan uiteraard alleen voor mijzelf spreken, maar ik heb het niet zo met overwonnen, strijd en gevecht. Die woorden gebruik ik dus nooit. Het is geen ziekte (daar kan je van genezen), het is een aandoening (en als je geluk hebt ben je er vroeg bij en je bent op een gegeven moment schoon). Ik had ronduit mazzel, een geluk bij een ongeluk, dat ik er erg vroeg bij was omdat het op een plek zat waar ik het niet kon missen: op een ader op de enkel. Kon zich niet verstoppen. Ander geluk was/is een snijgrage huisarts. Als je mijn been ziet dan is het moeilijk voor te stellen dat dat kleine hooggradig kwaadaardige bobbeltje dat allemaal tot gevolg gehad heeft. Lang verhaal kort. Geluk, er op tijd bij, weggesneden en bestraald en ik heb een haaienhap uit mijn been en een verkleefde enkel. Als dat alles is dan teken ik daarvoor (is inmiddels 14 jaar geleden).

Anderen hebben echt vette pech, zoals een goede vriendin, jaartje ouder destijds; tussen ontdekken en overlijden zat twee en een halve week. Dat was niet omdat ze niet gevochten en gestreden heeft.

Louter Leuter | 17-08-23 | 03:04

@Koppig | 16-08-23 | 23:38: Mijn keelkanker komt niet van roken en drinken (roken deed ik al niet), maar door een virus, het HPV virus.

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:14
▼ 26 antwoorden verborgen

Die lange bassen kwamen prachtig uit mijn 12" speakers in mijn tienerjaren. Aanzetje voor mijn tinnitis, terugkijkend waren de buren óf door, óf zelden thuis, óf zeer tolerant.

Sneerpoets | 17-08-23 | 01:44

Tegenwoordig al oppassen met grappen van 25 jaar geleden.

Zalwelweer | 16-08-23 | 23:22

Het 12-jarige meisje uit Grootebroek dat sinds gistermiddag vermist was, is weer terecht. Dat bevestigt de moeder van het kind aan NH. Eerder vandaag deed ze een noodkreet omdat ze bang was dat haar dochter in handen was van loverboys.

Het meisje vertrok gistermiddag rond 11.30 uur naar de brillenwinkel in Grootebroek, maar kwam daar nooit aan. Ze nam haar moeders pinpas mee en kocht daarmee een treinkaartje naar Amsterdam Centraal, zo vertelde haar moeder. "Ze kwam aan op spoor 4B en ze is daar gezien met een jongen." Deels om die reden liet de moeder weten dat ze bang was dat haar dochter in handen was van loverboys.

Sinds vanmiddag had de politie haar naam, foto en signalement verspreid met daarbij een oproep om uit te kijken naar de 12-jarige. De berichtgeving hierover werd op social media veel gedeeld.

Halverwege de avond bevestigde de moeder van het kind dat haar dochter weer terecht was. Een bekende van de familie zou haar hebben gezien en weer hebben thuisgebracht. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd.
www.nhnieuws.nl/nieuws/323358/vermist...

Cornelis12 | 16-08-23 | 23:10 | 2

Mag je als twaalfjarige niet eens zelf beslissen of je de poten neemt naar Amsterdam. Gisteren op tv een veertienjarig meisje gezien, dat vol trots haar bovenlichaam liet zien. Ik zag twee littekens waar haar borstjes hadden gezeten. Niet vanwege een lichamelijke ziekte, maar een geestelijke. ‘Ik ben een transjongere’ kirde het wicht. Veertien jaar!

Hajduk | 16-08-23 | 23:46

En de jongen? Moest die alleen naar huis? Die zal zich wel zorgen hebben gemaakt..

Sneerpoets | 17-08-23 | 02:08

Dit schoot me vanmiddag even binnen: Als je na je dood ergens naartoe gaat, ( vul maar in), waar kwam je dan vandaan vóór je geboorte of conceptie?

SNAFU | 16-08-23 | 23:09 | 15

Er was niets voor en er komt niets na. Keep it simple.

pollens | 17-08-23 | 01:11

@HogeNood | 17-08-23 | 00:32: Ja dag. Ik heb mijn eigen ziel, ben zowat een god en niet van plan om te delen. Moet nog langer mee.

Zalwelweer | 17-08-23 | 01:12

Goede vraag... ik kan mij werkelijk niets herinneren van voor mij 1e levensjaar. Gereset als het ware. Tevens komen we er vanzelf achter zodra iemand zijn of haar laatste adem uitblaast. Wel geloof ik in de oneindigheid v.d. ziel, echter het blijft allemaal bij vage, indirecte aanwijzingen. Nogmaals, ‘n goede vraag!

Unsinkable-Sam | 17-08-23 | 01:38
▼ 12 antwoorden verborgen

Nix & Nix, de alcoholvrije slijterij.
nixennix.com
Ze hebben in ieder geval zelfkennis. #tweekeerniks

keestelpro | 16-08-23 | 23:09 | 17
▼ 14 antwoorden verborgen

Proost, Arthur! Laat Emma maar kletsen.
Wij weten dat je overal toegang toe had, en qua viriliteit geheel niet aangewezen bent op de illusie van een inwisselbare m/v afbeelding. Dit heb ik meermaals -tijdens het nuttigen van mijn ontbijtje- gelezen.

letopuwzaak | 16-08-23 | 23:05

Heerlijk om Ian Dury nog even in het zonnetje te zette, gehandicapte tekenleraar die toch maar mooie muziek op de wereld gezet heeft: ‘I love the sound of breaking glas’.

Schoolmeester | 16-08-23 | 23:05 | 4

Sorry van de ‘n’ en de ‘s’. Beter nalezen!

Schoolmeester | 16-08-23 | 23:13

Ja, je hebt gelijk, hij had het kunnen schrijven! Dank voor de correctie.

Schoolmeester | 16-08-23 | 23:19

Ze zit wel aardig in de goeie hoek, maar dat was Nick Lowe. Die heeft ook goeie dingen gedaan met Rockpile. Wat ik ook erg grappig vond/vind, is dat toen David Bowie het album "Low" uitbracht, Nick Lowe een EP opnam met de titel "Bowi".

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:17
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een Trainwreck van een benoeming van de nieuwe CDA lijder, die vent is een klimaatdrammer in optima forma zoals inmiddels bekend maar nog meer
twitter.com/DalesGeert63675/status/16...

Zwizalletju | 16-08-23 | 23:01 | 2

Leider.. Lol

RickyLaRue | 16-08-23 | 23:07

Die tweets van Bontenbal. Het is gewoon een linkse extremist.
Klimaatgekken als Henri denken aan de thermostaat van de Aarde te kunnen draaien en aldus voor God te kunnen spelen. Niet echt een christelijke manier van leven. Hij is dus een nep rechtse politicus, een nep christen en heeft met zijn klimaatfascistische wereldbeeld niets bij het CDA te zoeken. >:-(

keestelpro | 16-08-23 | 23:14

Lezersvraag: Gister was de Indiëherdenking. Daar heb ik dus een heel andere kijk op dan de 4 mei herdenking. Hoe denk U daarover ?

Cornelis12 | 16-08-23 | 22:59 | 20

@drs.Nee | 16-08-23 | 23:53: Ze hadden van meet af aan het eerlijke verhaal moeten vertellen. En iedereen de Nederlandse Nationaliteit moeten geven. Had een boel ellende gescheeld.

Après toi | 16-08-23 | 23:59

@Après toi | 16-08-23 | 23:59:
Yep.

drs.Nee | 17-08-23 | 00:03

Is dat iets nieuws, de Indiëherdenking ?

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:20
▼ 17 antwoorden verborgen

Hoe moet ik mij dat dan voorstellen? Ook studenten met een beperking moeten mee kunnen doen. Ok, mee eens. Maar, en nu komt het, ook MBOers worden gezien als student. HBOers ook. Euh, nee dat zijn scholieren. Echt.

Goed de basale niets zeggende flut opleiding gehaald. Dan naar de UvA. Alsof je nergens anders aangenomen word. Een pretstudie doen van 4 jaar die je als cursus in 12 weken had kunnen halen.

Dan gaat men 'werken'. Oftewel ergens onnodig tijd verdoen met euh, niets.

En maar klagen dat er personeelstekort is. Dat is er niet. Er is gewoon teveel onzinwerk wat niets bijdraagt.

Waar ik heen wil, de beperkten zitten al op school of de UvA. Met hun zgn onzinstudies.

Zalwelweer | 16-08-23 | 22:59 | 5

@Zalwelweer | 16-08-23 | 23:09:

Die opleidingen worden betaald door ouders, die weten dat een nonvaleur-manager in de gemeente Lul-op-Drumstel meer verdient dan een monteur of chauffeur. Iedereen wil het beste voor zijn kind.
De vraag moet fors omlaag, en de overheid creëert die vraag.

De gemeente Amsterdam schijnt 280 communicatiemedewerkers te hebben; dit kabinet ruim 800. Hoeveel minuten per week zien we een van hen iets "communiceren" naar de belastingbetalers?

Dandruff | 16-08-23 | 23:21

@Dandruff | 16-08-23 | 23:21: Wat het kabinet betreft kunnen er dus 780 een functie elders nemen. Dat schiet een beetje op.

Zalwelweer | 16-08-23 | 23:24

@Dandruff | 16-08-23 | 23:21: De onzin opleidingen zouden simpelweg niet moeten bestaan. Ik kan rustig een cursus bier brouwen krijgen met een STAP budget.

Zalwelweer | 16-08-23 | 23:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja Emma, seksdingen verkopen nu eenmaal.

#Op zoek naar 'Een hete ijssalon' van Heere Heeresma gaat.

AdvocatusDiaboli | 16-08-23 | 22:56

Wat een treurigheid is er toch gaande in Amsterdam. Het is die UvA maar werkelijk alles daar; Halsema die toch een extreem linkse actievoerder blijft, homo’s die hun feestje kwijt raken aan agressieve lieden die niets anders doen dan andere op “fouten” en ketterij betrappen waar het gaat om de woke religie.
Die hele intro moet dus “inclusiever” en dat blijkt niets anders te zijn dan toegeven aan de dwingende dwingelandij van islamitische studenten van de strikte soort. Ik vrees dat dit nog lang niet klaar is. Het zal jaar na jaar een beetje erger worden en het zal mij niet verbazen als er intro groepjes komen die alleen voor mannen of vrouwen zijn, en natuurlijk alleen i’s en r’s en a’s en q’s en +’s en wat er al niet meer bij gaat komen aan letterbakgelovigen.

Ooit schreven de jongens van The Clash, voor onderdrukte Iraniërs die van hun middeleeuwse heersers geen muziek kochten luisteren, in ieder geval geen popmuziek of andere westerse en satanische troep (alles dus).

Voor de studenten die student willen zijn;
Rock the Casbah
www.youtube.com/watch?v=LJTk64tzduQ

Nuuk | 16-08-23 | 22:48 | 6

@Dandruff | 16-08-23 | 23:41:
De familie van een ex-collega had een muziekwinkel in Baghdad. Zaak aangevallen en in de fik gestoken, want haram. Vervolgens een paar kogels in zijn donder, want christen en last van hosmo. Topper, hij sloeg geen vrijmibo over en zijn favoriete lunch was een tosti ham/kaas.

Hajduk | 17-08-23 | 00:05

Het houdt niet op Nuuk, niet vanzelf. Fijn linkje.

MickeyGouda | 17-08-23 | 06:20

@Dandruff | 16-08-23 | 23:41: Kadhaffi was ook fel tegenstander van (westerse) muziek. Er is een foto van een gigantische berg (echt een ongelofelijk grote pyramide) van muziekinstrumenten die in de fik wordt gestoken op bevel van KAdaffhi.

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat van die videotheek is zeer herkenbaar.

Zalwelweer | 16-08-23 | 22:47

Dat stukje over de UVA en de introductie komt uit de speld toch hoop ik?

HD50 | 16-08-23 | 22:46

@Après toi | 16-08-23 | 23:05:
Oh zwoel, voor bij het naborrelen na een romantisch diner;-) kan niet wachten!

letopuwzaak | 16-08-23 | 23:32

@Après toi | 16-08-23 | 23:40:
Tja, dan weet je het wel......
youtu.be/tyeuVymPlfk proost!

letopuwzaak | 17-08-23 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
korenslager | 16-08-23 | 22:45 | 2

Al in het NOS journaal geweest ?

Islamabad, Pakistan – Gewapende bendes hebben ten minste twee kerken aangevallen in de stad Jaranwala in de provincie Punjab en beschuldigden twee christelijke inwoners van godslastering.

Op video's op sociale media was te zien hoe honderden mensen gewapend met knuppels en stokken de kerk van het Leger des Heils en de katholieke Sint-Pauluskerk aanvielen en in brand staken, terwijl een andere menigte privéwoningen aanviel, in brand staken en ruiten insloegen.
www.aljazeera.com/news/2023/8/16/angr...

Cornelis12 | 16-08-23 | 22:42 | 8

Mr Natural, zonde van de brandewijn. En vroeger, hèèl hèèl lang geleden gelukkig, werden hier ook mensen geradbraakt.

Squeezelover | 16-08-23 | 23:19

@Après toi | 16-08-23 | 23:18:

Aantekening voor mezelf:
Eerst pagina verversen, dan pas reaguren!

Kapitein Sjaak Mus | 16-08-23 | 23:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Beetje aan het scrollen door die postuuranalyse. Krijg erg nare vibes bij Emma. Brrr

Het is gewoon een hit piece.

Duwbak_Linda | 16-08-23 | 22:41 | 3

Is een ongelukkige vrouw, dat lees je wel tussen de regels door.

Après toi | 16-08-23 | 22:44

@Après toi | 16-08-23 | 22:44:
"Wanneer er aan de machtspositie van mannen wordt getornd, zou dat volgens Butler het gevoel van castratie tot gevolg moeten hebben; de man verliest dan zijn centrale positie, oftewel de positie waar de fallus resideert, waarmee hij dus wordt ontdaan van zijn fallus en bijgevolg een crisis van mannelijkheid ervaart."

Dit is wetenschap, Après toi. Respecteer de wetenschap! *met fallus zwaaien doet*

Duwbak_Linda | 16-08-23 | 22:51

@Duwbak_Linda | 16-08-23 | 22:51: Gloria-Wekker-wetenschap. Krijgt teveel aandacht, maar stelt weinig voor. Want nauwelijks theorievorming en al helemaal geen empirisch bewijs.

Après toi | 16-08-23 | 22:54

Wat zegt een overwerkte elektricien wiens leven niet op rolletjes loopt?

Er is altijd watt.

MaximumAwesomenimity | 16-08-23 | 22:38 | 7

Ik baal als een stekker.

Mr_Natural | 16-08-23 | 23:07

@R. Skickr | 16-08-23 | 23:13:
Klassieker. Laten we alle baardgrappen voortaan een nummer geven, dat scheelt bandbreedte. Dus als ik de volgende keer nummer 24 roep dat weet je dat het deze biljartgrap is. XD

keestelpro | 16-08-23 | 23:37
▼ 4 antwoorden verborgen

"En daar komt de advertorial-aap uit de mouw!"

En dan komt me er toch nog een lap achteraan... pfff.

WasHetMaarMakkelijk | 16-08-23 | 22:38

Even lekker bijkomen:

Opeth - In my time of need

youtu.be/razzBeBLDG4

At_Dawn_They_Sleep | 16-08-23 | 22:37

LOL @ de hoerenman!
Dat was de eerste aflevering van Jiskefet die ik zag. De volgende scène was een kwis waarin Jezus (een lesbisch vrouw) haar vader god (een kanarie in een kooi) kon winnen. Helaas pindakaas.

Destijds was ik verbaasd èn verheugd dat Jiskefet niet direct van de buis was gehaald.

Dandruff | 16-08-23 | 22:36

Die serie The Singing Detective
gaan we bewaren voor een regenachtige herfst-zondag.
De Amerikaanse remake was niet wat, zoals gebruikelijk.

www.youtube.com/watch?v=vI10_bFyqig&a...

AdvocatusDiaboli | 16-08-23 | 22:36 | 2

Fantastische serie. Waarschijnlijk de beste die ik ooit gezien heb. Luister nog vaak naar de muziek uit de serie. Geweldig.
Vorige week in 'Zomergasten' kwam de serie nog voorbij. Arib had een fragment uitgekozen dat niet werd uitgezonden. Tijdgebrek, zei Theo. Tijdgebrek me reet, dacht ik. Ik zou graag nog willen weten welk fragment Arib gekozen had....

youtu.be/mS9U75YC-jA

PPuk | 16-08-23 | 22:48

@PPuk | 16-08-23 | 22:48:
Klein stukje van gezien.
De beeldkwaliteit is niet van deze tijd, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het verhaal en de manier waarop de film is gemaakt.
En al die verhaallagen die door elkaar heen gaan lopen door het koorts-ijlen.
We gaan er t.z.t. voor zitten op de bank met Earl Grey en wat later gaat de port open.

AdvocatusDiaboli | 16-08-23 | 23:04

Het mooie weer komt er aan maar ook de formule 1. Dan lekker naar het strand in Zandvoort of Bloemendaal ? Forget it. Voor prins Bril buigt (bijna) iedereen.

Cornelis12 | 16-08-23 | 22:34

Vroeger was student zijn leuk, zuipen, neuken weer zuipen en nog meer neuken.
Één van de leukste periode's uit je jonge leven. Anno 2023 kom je terecht in een Woke Hell waarbij je constant rekening moet houden met de tere ziel van de buurman, je geen harde of foute grap meer mag maken, een geile medestudente verkeerd aankijkt meteen wordt beschuldigd van verkrachting, bij een rechtse grap of god verhoede liberaal gedachten goed je direct als Nazi verketterd word en als klap op de vuurpijl met 20:000 euro studieschuld achterblijft en tot je 40e geen huis kunt krijgen. Gaaf man...

CornholioNL | 16-08-23 | 22:29 | 9

@Cornelis12 | 16-08-23 | 22:38: Dit gaat ook wel voor krakers op. Eenmaal - via voordringen - gesetteld zijn ze vaak pot burgerlijk. Ik heb het gezien. Woeste stenengooiers met helmen en doeken later zeiken over de algemene ruimte.

bitterpete | 16-08-23 | 23:32

@bitterpete | 16-08-23 | 23:32: Klopt ja. Zodra er met de flappen wordt gezwaaid draaien ze als een blad aan een boom. Heb het vaak gezien.

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Ben wat depressief geworden nadat ik dhr. Van Amerongen's stuk heb gelezen over die deprimerende ondergang van die UvA en diens zelfdestructie naar onvrije geesten. Depressief worden en toch maar lachen om gekkigheid van opgelegde afgedwongen diversiteit en geen alcohol en bubbels. Pardon. Geen prikkels i.p.v. geen bubbels.
Dan denk ik even: geniet ervan wanneer het wel kan. De dag wanneer het niet meer raadzaam is i.v.m. het slikken van uw aandeel in de pharmaceutische industrie is dichterbij dan u denkt!
Ah, sorry, toch nog wat meer gelezen. Over eigen hondenvoer maken en de Aldi die dat merk blikvlees niet meer heeft. Misschien dat die honden meer trek krijgen in vlees wanneer ze die dames op de cover zien?
In ieder geval blij dat de tv niet aanstond vanavond, vast niets gemist. Maar beetje techno-klassiek geluisterd. Je moet wat, alles beter dan fappen vanavond.

Jan, Leiden | 16-08-23 | 22:28 | 5

@Jan, Leiden | 16-08-23 | 22:37: O, dat doe ik zeker, Jan ;)

Koppig | 16-08-23 | 22:38

depressief word je van techno.

Asteroid-B612 | 17-08-23 | 07:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is erg modieus om VI Inside van & voor domme mensen te noemen. De tafelzitters zijn multimiljonair en mensen die kiezen voor een uurtje vermaak ipv de hemeltergend slechte overige talkshowtjes zijn blijkbaar allen dom.

_pacman_ | 16-08-23 | 22:27 | 3

Nou natuurlijk zijn die lui niet dom.
Ook gijp niet, die doorziet huigelachtige mensen altijd van 10km.

Shoarmamasutra | 16-08-23 | 22:30

Ze zijn niet dom, ze zijn plat en ordinair. Maar dat is op z'n tijd best grappig. Niet altijd, want sommige grappen en opmerkingen zijn nogal voorspelbaar.

Après toi | 16-08-23 | 22:32

Waarom zou een multimiljonair niet dom kunnen zijn.
Als er maar genoeg domme mensen zijn die reclames hun hoofd in laten gieten bij een dom programma loop je wel binnen.
En het mooie is, die kijkers kijken naar die reclame, en de bedrijven van die reclame belasten het weer door naar diezelfde kijkers die die spullen moeten gaan kopen door die reclame.
Dus eigenlijk hadden ze net zo goed meteen voor het programma kunnen betalen, maar dan zonder reclame.
Maar we willen gratis, dus doen we het via het kopen van spullen.
Dat is inderdaad een beetje dom allemaal.

AdvocatusDiaboli | 16-08-23 | 22:44

"Hierdoor schetst hij een situatie waarin de wereld slechts in dienst staat van zijn penis;"
Bah, meneer van Amerongen!

Duwbak_Linda | 16-08-23 | 22:27 | 5

@Koppig | 16-08-23 | 22:43:
Grappig?
Gráppig?

Een beetje invoelende empathie is op zijn plaats.
Geen dom gelach!

Wij mannen zijn het slachtoffer van een cynische grap van de natuur.
We zijn gezegend met een groot brein én met een prachtige penis.
Twee organen die, om goed te functioneren de aanvoer van een ruime hoeveelheid vers bloed vereisen.
Helaas hebben we maar een beperkte bloedvoorraad, dus het is het één of het ander.
Allebei tegelijk foutloos laten werken is niet mogelijk.

Gezien dat biologische feit brengen we het er nog niet zo slecht van af.

Kapitein Sjaak Mus | 16-08-23 | 23:05

@Kapitein Sjaak Mus | 16-08-23 | 23:05:
Helaas Kapitein; in deze wereld is geen plaats meer voor witte billen met blanke sabels. 't Is niet anders. *mimimi*

Duwbak_Linda | 16-08-23 | 23:10

@Kapitein Sjaak Mus | 16-08-23 | 23:05: En we kunnen beter koken en de bbq mishandelen.

Zalwelweer | 16-08-23 | 23:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Prachtig lied van de dag. Nederland zingt, mooi programma.

thanseeuwen | 16-08-23 | 22:25

De wereld gaat ten onder aan stress, wanhoop en troosteloosheid. Een reset knopje voor de mens is niet meer zoals een drankje of andere geneugten, maar een ingebouwde chip waarin je punten spaart om enkele dagen van het jaar de ultieme vrijheid te proeven. Daarna opgesloten als een cavia in een kooi zonder ooit nog vrij te kunnen komen. Diegene die de chip bedient lacht erom.

davidhasseltoff | 16-08-23 | 22:25 | 1

Laat ik nou net de IT-er van dienst zijn. Wat wilt u morgen met uw VR bril, dagje Rocky Mountains?

Zalwelweer | 17-08-23 | 00:14

Wat een lap tekst! Nu eerst even aan het werk. Laters!

Louter Leuter | 16-08-23 | 22:24

Ik snap die bewondering voor Rob Hoogland niet zo. Die schrijft suffe Libelle-stukjes in de Telegraaf. Oubollig met een grote O. Een Aaf met schoenmaat 48. Ditjes en datjes uit de Donald Duck.
Proost!

Après toi | 16-08-23 | 22:24 | 3

Geen idee, ik zie altijd en kop en daarna moet ik hun machtigen mijn ziel af te schrijven ofzo

Shoarmamasutra | 16-08-23 | 22:32

Met zo'n mening, dan lees je hem niet vaak genoeg:
archive.is/LRuKs

LD69 | 16-08-23 | 22:56

All inclusive maar dan anders.
Wat de uitblijvende reactie :-) van Aldi betreft, zou ik mezelf geen illusie maken, tenzij u natuurlijk een link heeft gelegd met een bijvoorbeeld uw zorgen over uw non binaire medemens *), die op de een of andere manier zou zijn of worden geschaad.

*) elk onderwerp in deze categorie kan hier worden ingevuld.

Squeezelover | 16-08-23 | 22:23

Was een aantal maanden voor MH17 ook niet zo'n ander Maleisisch vliegtuig boven de Stille Oceaan verdwenen? Refereert die Cor daar niet aan?

Aristotalloss | 17-08-23 | 00:12
▼ 2 antwoorden verborgen

'T is nog betrekkelijk rustig in 't café. Gelukkig zit links van me een niet-onaantrekkelijke roodharige dame ietwat dagdromend van haar drankje te genieten. archiveofsins.com/data/s/image/1680/2...

MaximumAwesomenimity | 16-08-23 | 22:22 | 6

Ok. Jullie doen het erom. Nou vooruit dan maar.
Arne Jansen - Meisjes met rode haren.
youtu.be/TZRMCtVYq4I

Zalwelweer | 16-08-23 | 23:17

@Shoarmamasutra | 16-08-23 | 23:15: Uit 63, ik kan haar hebben, de grens ligt bij mijn huidige net iets te jonge vriendin van 10 jaar jonger. Maar ja die heeft als radioloog rond zeulend met zware loodschorten inmiddels ook alweer twee nieuwe heupen ;( Goedele is inderdaad erg goed geconserveerd.

Smoelensmid | 16-08-23 | 23:26

Ik vind dat lichtzurige lichaamsgeurtje van roodharigen geil.

Rhenium | 17-08-23 | 00:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Laat nou mij maar even
Ff een prachtige gitaarsolo
youtu.be/_PVjcIO4MT4
Tering snoer!

R. Skickr | 16-08-23 | 22:22 | 2

Het is een lekker nummer om te spelen, tot de solo welteverstaan:-)

letopuwzaak | 16-08-23 | 22:38

Fenomenaal die man!
Tegelijkertijd is Afro-Amerikanen die rock spelen uitzonderlijk.
Jammer dat hij zo vroeg is gaan hemelen.

Aristotalloss | 17-08-23 | 00:04

Mannen die kunnen zuipen. Vroeger op de bouw 's ochtends een scheut in de koffie en minstens twee bier bij de lunch. Hoe we zo welvarend zijn geworden is best wonderbaarlijk. Het had nog een tandje beter gekund dus.

Zuurteregelaar | 16-08-23 | 22:19 | 2

Men wist toen nog wat werken was. Moet je nu eens om komen. Al het fysieke werk wordt al jaren door Oostblokkers gedaan en die zuipen nog steeds.

CornholioNL | 16-08-23 | 22:31

De Nederlanders en de Engelsen hebben half bezopen de wereld veroverd. Trek uw conclusie.

Hajduk | 16-08-23 | 23:27

Maar na een bier of tig
heb ik geen meter zicht
Den ken ik nie meer kijke
want me oge zitte dicht

R. Skickr | 16-08-23 | 22:18

Ook aan de UvA gestudeerd, sorry daarvoor. Gelukkig was het theoretische natuurkunde dus ik heb in ieder geval niet de politiek in hoeven gaan.

skoftig | 16-08-23 | 22:18 | 7

Ik ook, maar dat was in de tijd dat iedereen het de GU noemde, dus van mij geen sorry.

Hajduk | 16-08-23 | 23:29

@bitterpete | 16-08-23 | 23:47: Haha das wel het laatste waar ik aan dacht.. heb zelf hoektandgeleiding ingebouwd in de 8 delige brug in de onderkaak, vanaf nu gaat er geen dag gegeten worden zonder dit nummer in mijn hoofd!

Smoelensmid | 17-08-23 | 00:26
▼ 4 antwoorden verborgen

De grien diel is om te grienen.

De Green Deal is een krankzinnig plan dat veel meer narigheid, armoede, onderdrukking en ellende veroorzaakt dan dat het 'De Planeet' ten goede zal komen. Een klimaatneutraal Europa in 2050 zal nagenoeg NIETS uitmaken voor het wereldwijde weerbeeld want zelfs Europa is maar een zéér klein oppervlak op deze gigantische planeet die bovendien vooral bestaan uit eindeloos veel zeeën en oceanen die de allergrootste invloed hebben op het mondiale weer en die bovendien een reinigende en ademende werking hebben.

De pacific is zo intens groot dat het een complete zijde, dus de helft van de Aarde bedekt met kilometers diep oceaanwater.
www.google.com/maps/@-21.6421656,-139...
Dat geeft niet alleen aan hoe nietig de invloed van de megalomane klimaatplannen is maar ook dat zeespiegelstijging op korte termijn nooit een reëel gevaar kan zijn.

keestelpro | 16-08-23 | 22:17 | 12

@keestelpro | 16-08-23 | 22:33:
Yep ook een waterrat hier. Begon vroeger in Singapore al, later tijdens de middelbare school in Nederland in de zomers elke dag naar het zwembad. Vreemd genoeg heeft mijn nageslacht dat gen niet gekregen. Zwemmen in zee, met van die echt hele hoge golven? Keigaaf... daarvan genoten in Californië.

Louter Leuter | 17-08-23 | 00:24
-weggejorist-
Het Licht | 17-08-23 | 00:46
▼ 9 antwoorden verborgen

Liefe Got.
In plaats van de mensen doot te laaten gaan
en steets weer niewe te maken
kunnen we die we al hebben
niet gewon houde?

Ik ben zo bang dat ik mun fader felies in de orlog.
Dankuwel.

Valentyna, 8 jaar.

AdvocatusDiaboli | 16-08-23 | 22:12 | 4

@John McClane | 16-08-23 | 22:17:
Misschien is Valentyna Oekraiense?

Mr_Natural | 16-08-23 | 22:18

Dat is een alias van Jesse Klaver

skoftig | 16-08-23 | 22:19

Liefe Valentyna,

Oude mensen gaan doot om plaats te maken voor de nieuwe mensen.
Want nieuwe mensen kunnen zich beter aanpassen aan veranderingen zoals klimaatverandering. Got heeft in zijn Schepping aan alles gedacht en als jij later oud bent en kinderen hebt gekregen zal je dat hopelijk begrijpen.

keestelpro | 16-08-23 | 23:02
▼ 1 antwoord verborgen

Arthur, bedankt weer. Je hebt me zelfs zo maf gekregen dat ik dat laatste nummer meezing,

UnderTheDevil | 16-08-23 | 22:11

Hier komen we de nacht wel mee door denk ik.

Flightless bird | 16-08-23 | 22:08 | 2

Denk het ook. Ben nog niet eens bij de derde alinea...

MaximumAwesomenimity | 16-08-23 | 22:10

Ik heb het al uit. Diagonaal gelezen.

Zuurteregelaar | 16-08-23 | 22:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland