Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (14)

RIP JAMBA
12 april 2011 Asuncion, Paraguay - 12 april 2023 Praia dos Cavacos, Portugal

Dinsdag 4 april

Drymen, Schotland. Acht dagen niet gedronken en gerookt. 

Met tegenzin bezocht ik met mijn uitgever Otto de stokerij van Bushmills in Ierland, de oudste ter wereld. Ik moest  bijna kotsen toen ik  een groepje kerels om 10 uur ‘s ochtends de zogenaamde oer-whiskey (whiskey, niet whisky, want we waren in Ierland) zag “proeven”.  

In mijn drinkend bestaan slobberde ik trouwens bij voorkeur Laphroaig en Ardbeg Corryvreckan, fijne Schotse whiskeys. Tip van Tuur: in Gibraltar zijn die een stuk goedkoper dan in Spanje en Portugal en de omweg waard. ‘Omfietswhiskey’, om Nicolaas Klei te parafraseren. 

De inner nazi in mij maakt het mogelijk om radicaal met alles te stoppen, van de ene op de andere dag. Gewoon even de knop omdraaien. Alleen de aanloop naar geheelonthouding is lastig en duurt vaak wat lang, maar als ik eenmaal de smaak te pakken heb, kan zo’n fase van geheelonthouding makkelijk een jaar duren. Mijn vorige abstinentie duurde een jaar en toen reisde ik nota bene maandenlang door Zuid-Amerika. Lekker ontgiften met antioxiderende fruitsapjes in Brazilië, Bolivia, Peru en Colombia. Daar zat ik dan, op een hotelbalkon in Cali, superclean. Op straat krijsende commerciële sekswerksters, kwetterende Afro Zuid-Amerikanen sirenes, brekend glas en dronken en beroofde toeristen die als zombies over straat zwalkten. In de jaren tachtig had ik dag en nacht schoon volk over de vloer in  mijn huis aan de Nieuwezijds Voorburgwal (voor de kenner: tegenover seksbioscoop Diana en schandknapenclub Why Not).  Iedereen mocht daar chinezen, spuiten en snuiven, bij de warme kachel zitten en gratis soep slurpen, als ze mij maar een puntje bruin en/of wit gaven. De jaren tachtig en negentig waren één lange roes. De man van met de hamer kwam pas toen mijn relatie van vijftien jaar stukliep en ik in de Jellinek terechtkwam. Eerst voor drank, later voor drugs. Ik hou er niet van als pipo’s in mijn ziel gaan peuteren en brak dan ook niet uit mijn pantser. De pijn, de tranen en het verdriet kwamen pas toen ik alles op ging schrijven en dat bleek nog goed te verkopen ook, en al helemaal in combinatie met mijn alter ego: grumpapotomus. De boze, chagrijnige blanke man op leeftijd. W.C. Fields

In het Winnock Hotel in Drymen borrelt alles weer naar boven en kan ik smakelijk lachen om al die ellende. Water onder de brug. Mijn kamer kijkt uit op een enorme schoorsteen, die als afzuigkap voor de hotelkeuken functioneert. Attenooije, wat een stank. Oud frituurvet: de lucht van Ierland en Groot-Brittannië. In elke stad en op elk bus- en treinstation hangt dezelfde gore meur, gemengd met de stank van vis. Kennelijk vinden de inheemsen dat lekker en vertrouwd. In de pub van het hotel -  hoogpolig tapijt, behang aan de muur, geweien, kachels in de hoogste stand, een man in een kilt en een orgeltje zingt Schotse liedjes, onderbroken door dijenkletsers waar niemand om lacht - waart de dood rond, alleen weten de aanwezigen dat nog niet. Het is precies die scène in the Meaning of Life van Monty Python: part VII, Death

Onder de douche begin ik zowaar te zingen, en dat is een goed teken. Een zeer aanstekelijk liedje van Lou Reed en John Cale, van het album Songs for Drella. De vrolijke Tuur is terug!

When you're growing up in a small town

When you're growing up in a small town

When you're growing up in a small town

You say no one famous ever came from here

When you're growing up in a small town

And you're having a nervous breakdown

And you think that you'll never escape it

Yourself or the place that you live

Social

Woensdag 5 april 

Kings Arms hotel, een voormalige koetsiersherberg, in Berwick Upon Tweed.   Charles Dickens, Lewis Carroll en The Beatles sliepen hier ooit, en nu ik. De Beatles hebben zich ernstig misdragen in het hotel. She loathes you, yeah, yeah, yeah. Wat maken Britse kranten toch geweldige koppen.  

Social

Het grote voordeel van veel volgers op Twitter is dat je dan wellicht enige invloed kan uitoefenen op een verondersteld trollenleger. Alle beetjes helpen en ik heb mijn kleine steentje bijgedragen. 

De jury bleek bijna teleurgesteld dat de beoogde winnares van D66 maar 1 procent van de stemmen kreeg. Van Huffelen bleek niet populair onder de kiezers, maar kreeg wel de meeste nominaties van de experts. Die vinden dat Van Huffelen opvallend goed luistert en de juiste mensen weet aan te haken om haar bij te praten over onderwerpen waarvan ze zelf beseft dat ze er wellicht nog onvoldoende van op de hoogte is. “Ze kent haar beperkingen, en dat is in de politiek, en zeker rond dit onderwerp, uitermate belangrijk.”

Wist u dat er een Van Huffelen-knuffelpop te koop is?

Social

Mijn uitgever Otto  is vertrokken, pakt vanavond de boot van Harwich naar Hoek van Holland. Vorig jaar reisde ik voor Safari Eurabia alleen door de meest treurige streek van Engeland: the Black Country. Dat ging me niet ik de koude kleren zitten, al die narigheid. Benieuwd hoe ik me staande houd, moederziel alleen in het treurige Schotland, met dat afgrijselijke weer. Het is goed dat ik geen druppel drink, want je moet in dit voorportaal van de hel niet dronken rondzwalken, laat staan met een kater. Ik pak de trein naar Dundee, ook al weer zo’n aards paradijsje. 

Donderdag 6 april

Bijna 4 uur aan stuk door gewandeld. Zowaar een paar kerken bezocht vanwege Witte Donderdag. Ik moet terugdenken aan de jaren dat ik in Jeruzalem woonde. Tijdens mijn studie aan de Hebreeuwse Universiteit aldaar (1988/1899) woonde ik in de Armeense wijk, op een boogscheut van de Heilige Grafkerk. Ik schreef toen: 

Er is altijd wel iets loos in de kerk. Bij de ingang staat een bos kruisen. Toeristen zeulen er mee, worden lachend op de foto gezet. Een Japanner neemt een kruis op zijn schouder, heeft echter de grootste maat genomen en bezwijkt onder het gewicht. Dat is nog eens lachen. De kruisiging als amusement, alsof een Amerikaan in Volendammer dracht poseert. Van alle bezoekers zijn de Griekse pelgrims het vervelendst. Wie niet van Grieken houdt, moet niet naar Griekenland gaan en ook niet naar Jeruzalem tijdens de paasdagen. Meestal betreft het groezelige vrouwtjes, amper een paar turven hoog en immer in het zwart gekleed. Het lijkt alsof heel Griekenland uit weduwen bestaat. Ze dragen snorren en hebben een huid van leer. Vreugde kennen deze dames niet, en hebben ze zo te zien ook nooit gekend. Alsof er een zwerm papegaaien is losgelaten in de kerk, zoveel lawaai en kabaal maken ze. Ze zoenen alles wat los en vast zit in de kerk, onder het toezicht van een Griekse priester. Hij blijft immer op een metertje afstand, alsof hij er niet bij wil horen. Liever verbleef de eerwaarde in zijn cel, omringd door jonge volgelingen, dorstend naar het Woord. Hoe houdt hij zich staande te midden van het gekwetter en gefladder, het moet een ware kwelling voor hem zijn. Hij denkt aan de drachmes die straks in zijn hand worden gedrukt.

Vrijdag 7 april 

Een opvallende necrologie in het Parool, schitterend en droef tegelijk.  Esmee Schenck de Jong, journalist, kinderboekenverkoper en de spil in een grote vriendengroep, stierf vorige week op 31-jarige leeftijd. 

‘Esmee Schenck de Jong was een verschijning. Als zij binnenkwam, kon je niet om haar heen, zeggen vrienden en kennissen. Met haar twee piercings boven haar lip, haar eigenzinnige stijl en humor maakte ze een onuitwisbare indruk. Begin dit jaar debuteerde Schenck de Jong als auteur bij uitgeverij Prometheus met de verhalenbundel Omdat mijn lichaam het wil. Daarin beschrijft ze haar ervaringen op kinky feestjes, tijdens orgies of op seksdates. Ze munt dan de term kutjessommelier (een kenner, zeg maar). Ze schrijft zonder gêne, maar vraagt de lezer in het voorwoord ‘zijn oordeel uit te stellen’. Schenck de Jong had een bipolaire stoornis. Sinds haar jeugd kampte ze met periodes van hevige depressies – een onderwerp dat ze niet vermeed. Voor Vice en de Volkskrant, maar ook voor tijdschriften, schreef ze geregeld over mentale kwetsbaarheid. Zo uitbundig en levenslustig als ze op goede momenten kon zijn, zo teruggetrokken was ze als ze depressief was.

Dat is andere koek dan deze vrouwelijke narigheid

Social

Trein van Dundee naar Aberdeen. Schotse spoorwegen, daar kan de NS wat van leren. Op tijd, schoon, geen  aso’s, geen vandalisme. Langs de Noordzee, schitterende golfbanen. 

Zaterdag 8 april

Stille Zaterdag. Aberdeen is stil, muisstil. Het is de warmste dag van het jaar, vertelt een nieuwslezer. 14 graden. IJzige wind, een dun, waterig zonnetje. Enige kleur in de granieten jungle van Aberdeen zijn de gele narcissen, de daffodils. En buiten de stad de gele brem. Ik ben heel gewend qua freaks of nature in de Algarve, maar Aberdeen spant de kroon qua menselijk leed. Heel veel dikzakken, heel veel lillend wit en varkensroze vlees, het lijkt wel of iedereen rookt, overal smerige vreetschuren, alle fastfoodketens zitten bomvol. Veel leegstaande winkelpanden. Veel junkies. Ik loop met mijn ziel onder mijn armen. 

Er vertrekt maar één vlucht vanaf Aberdeen die avond, die naar Faro. Bomvol Schotse stelletjes met kinderen. Het is een apart volk,  ik voel bijna met ze mee, blij voor ze dat ze een week in de zon kunnen liggen.

Social

Zondag 9 april

Het is fijn om thuis te zijn, maar Jamba is ziek, eet al dagen niet. Morgenochtend meteen naar de dierenarts. Vandaag is de kliniek gesloten wegens Pasen. Ik maak me zorgen om mijn lieverd. Ook een beetje om mezelf: ik ben flink aangekomen de afgelopen zestien dagen. Ik moet op dieet. Het dieptepunt in mijn fysieke bestaan was 94 kilo schoon aan de haak. Nu weeg ik 90. Ik kon toen mijn gat niet meer vegen en het strikken van schoenveters ontaardde in een Herculische taak. Tot een paar lentes voor mijn veertigste woog ik nooit meer dan 61 kilo, mede dankzij een streng dieet van zuivere vodka, pretpoeders en een gouden defecatie. Ik kon mij al die jaren straffeloos ongans eten.

Met weemoed denk ik terug aan de Holle Bolle Gijs-jaren. Een willekeurige stralende zomerdag begon ik met vier haringen en een klein neutje voor de spoeling. Daarna volgden een half dozijn bonbons op het pluche van de Pompadour, een wufte chocolaterie in de hoofdstedelijke Huidenstraat.

Rond het middaguur stuurde ik een signaal naar de semafoon van een Surinaamse of Marokkaanse (multiculti is my middle name) narcoticahandelaar en kon de dag pas echt beginnen. Bij de Javaan op de Albert Cuyp verorberde ik na het scoren een saotosoepje, drie bara’s en een bord tjauw min met een enorme klodder Madame Jeanette-sambal, waarna ik als toetje een gezinsbeker Ben & Jerry’s (Utter Peanut Butter Clutter of iets dergelijks) leeg lepelde. Dan moest ik even uitbuiken met wat recreatieve drugs, in afwachting van de avonddis die thuis op mij wachtte.

Ergens na mijn veertigste ging het mis. Mijn hormoonhuishouding kreeg een optater, maar de belangrijkste reden van de obesitas was dat ik mijn dealer steeds minder zag. Ik werd het weerloze slachtoffer van troosteten. Schransen werd mijn nieuwe dope, met gruwelijke gevolgen. Zo bedelde een stripmalloot om mijn handtekening omdat hij dacht dat ik Han Peekel was en werd ik op café uitgescholden voor Ton Elias. De nazi in mij maakt zich op voor een dieet zonder suiker en koolhydraten. Ik zal mijn dagelijkse pastel de nata bij de koffie missen. Ergens las ik dat je drie kwartier moet zwemmen om die Portugese calorieënbom te neutraliseren. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, zei mamaaltoos.

Gelukkig dartel ik over twee maanden maanden als een blakende Adonis over de Algarviaanse stranden en is de weegschaal weer mijn beste vriend. Nooit meer zal iemand mij nog uitschelden voor vetklep.

Het mooie van een dieet is dat je driekwart van de supermarktafdelingen niet nodig hebt en fluitend kunt kan passeren.

Maandag 10 april

Met Jamba naar de dokter. Na een uitgebreid onderzoek heeft de dierenarts slechts nieuws: uitgezaaide kanker. Lever en longen, een kwestie van dagen. Het is een enorme dreun voor mij en Carrie. Van mijn vorige honden heb ik veel geleerd. Hoe lang wil je een doodzieke hond nog bij je houden? In eerste instantie denk ik: “Ik wil Jamba nog een week bij ons houden…”, maar dat is egoïsme, ze kan ineens verslechteren, ik wil haar niet zien lijden. Het liefst wil ik de euthanasie thuis laten plegen, dat deed ik ook met Raya.  

Bij haar vader Jagua in Paraguay was het vreselijk. Haar zus Raya had nierfalen door zware pillen tegen leishmaniasis, die had veel pijn in de laatste dagen van haar leven. Het is vreselijk om een dier pijn te zien lijden. In het weekeinde zijn de dierenartsen er niet, dus euthanasie thuis is dan ook geen optie. Ik wil niet met Jamba gaan rijden naar de kliniek in Faro, als het misgaat. Ik prik een datum. Woensdagmiddag 14.30. Het is afschuwelijk. Een vreselijke beslissing. Maar vooral uit liefde voor Jamba. Het is stom toevallig precies de dag dat ze geboren werd, in een nest van zeven. In mijn blote handen. Waarmee ik ook haar graf in de tuin graaf. Ik ga een paar dagen van het internet. En de nieuwe aflevering van Europese Patriotten tikken voor zaterdag. Life goes on. Maar de dood van een hond went nooit. Ik weet niet wat ik over Jamba ga schrijven. Toen haar zus Raya doodziek was, schreef ik op 3 februari 2020 deze afscheidscolumn over Raya in de Volkskrant

Mijn wereld, die in werkelijkheid piepklein is, staat stil. Ik ben even niet quasi begaan met corona, klimaat, de Brexit, de talkshow-oorlog en komisch duo Baudet en Mens en hun Marokkanen-act. Ik denk alleen maar aan dat hondje dat ik moest achterlaten in de dierenkliniek van Olhão. Raya, die zo genoemd is vanwege het witte streepje op haar kop, is een taaie. Ze overwon leishmaniasis en hobbelde tot afgelopen week ondanks zware artrose elke dag over het strand met haar twee zusjes. Vier jaar geleden was ze bijna kreupel. Harco de Rolstoelman uit Rotterdam schonk mij toen een karretje dat was ingesteld op de maten van Raya. Ze maakte één proefrit en besloot dat ze niet als een invalide door het leven wilde gaan. Haantje de voorste, altijd vrolijk, maar ook een dominante genderbender: pissen tegen een boom met een poot omhoog. Ineens wilde ze niet meer naar buiten. Verdrietige, hulpeloze ogen. Eten uitkotsen. Extreem veel drinken en pissen. In de Algarve versleet ik meer veterinários dan drugsdealers. Het hospitaal waar Raya nu ligt, is het beste van Zuid-Portugal en qua tarieven net een chic bordeel: alleen al bij binnenkomst ben ik 100 euro lichter. Ik kijk niet eens meer naar de abracadabra op de factuur – grimmig moet ik denken aan Simon Carmiggelt bij het sterfbed van zijn vader of moeder: ‘Misschien zit er wel een stukkie in.’ Dokter Alex deed alle mogelijke tests. Het begon mij te duizelen toen hij uitlegde wat er allemaal mis is met Raya. Haar nieren functioneren amper nog, vermoedelijk het gevolg van het jarenlang slikken van allopurinol tegen leishmaniasis. Haar achterlaten in de kille kliniek is vreselijk, ondanks het geweldige personeel. Als mensen in een ziekenhuis liggen, weten ze waarom. Raya is geen Einstein, maar wel wijs en ik hoop dat ze snapt dat ik weer terugkom. Haar lievelingskussen thuis is leeg. Nu al vijf nachten. Ik vraag me af of haar zusjes er iets van snappen. Van welke van je drie hondjes houd je het meest, is mij weleens gevraagd. Raya was de eerste pup die haar moeder Fabiola wierp en kwam in mijn blote handen op de wereld. Ik bracht haar, Tita en Jamba van Paraguay naar Portugal. Met diezelfde handen zal ik Raya begraven in de tuin. Morgen moet ik weer naar de kliniek. Met lood in de schoenen, want ik geloof niet in wonderen. ‘Een man mag niet huilen’, zong Jacques Herb. Echt wel.

Een week later wijdde ik, na enorm veel lieve respons, nog een column aan Raya. Ik wist toen al dat de dokter haar naar de hondenhemel ging zenden. 

Ik  werd de afgelopen week overstelpt met hartverwarmende steunbetuigingen. Een bericht van Jacques Herb deed mij snotteren: Heb net je column gelezen over Raya. Ik voelde direct met je mee aangezien ik een jaar geleden mijn hond DJ in de kliniek in Utrecht moest laten inslapen. Slechts 6 jaar oud ! En al zing ik zelf ‘Een man mag niet huilen’, de tranen bleven vloeien, zelfs als ik dit schrijf voel ik ze weer opkomen omdat ik ’m nog erg mis! Mijn literair agent barstte in tranen uit na het lezen van de column. ‘Je moet vaker je gevoelige kant laten zien, Tuurtje. Dat vinden Volkskrantlezeressen prachtig. Schrijf een requiem voor Raya of een vuistdikke roman over je roedel honden. Kassa man!”

Los van het feit dat ik mijn teefjes niet mediaal ga prostitueren (behalve dan voor deze column op ideële grondslag) en ik niet aan lijkenpikkerij doe, verkopen Nederlandse literaire hondenboeken voor geen meter. In een vlaag van financiële wanhoop stond ik ooit op het punt een Algarviaanse versie van de Amerikaanse megabestseller ‘Marley & Me: Life and Love With the World’s Worst Dog’ te schrijven. Maar voor zo’n boek heb ik een Labrador, de Senseo onder de honden, nodig. Mijn Paraguayaanse bitches zijn veel te ruig voor een truttig feelgood-driestuiverromannetje. Voormalig streekgenoot Tessa de Loo schreef het prachtige boek ‘Daan’, over een hondje dat ze als kerstcadeau kreeg. De verkoop stelde tegen alle verwachtingen in teleur. Ik heb Raya van de week opgehaald. Het beessie was blij om weer in haar vertrouwde omgeving te zijn, op haar lievelingsbank. Maar ze is een wrak, zakt door haar poten als ze moet plassen en drukken. Jamba en Tita houden angstvallig afstand, want hun verzwakte zus wordt agressief als ze in haar buurt komen. Raya was het alfavrouwtje. Ik geniet van elk uur dat ze er nog is. Haar graf heb ik reeds gedolven in de tuin, een macaber maar ook louterend ritueel. Mijn verdriet is deels projectie want ik zie mijzelf liggen onder een dekentje: doodziek, hulpafhankelijk en smachtend naar verlossing. Raya is in goede handen maar het is ernstig de vraag of mij hetzelfde lot beschoren zal zijn.

Social

1900 uur. In zee gezwommen met Jamba, Tita en Matcha. Nu ligt Jamba tevreden op de bank, ze heeft pijnstillers gekregen. Nog minder dan 44 uur met mijn liefste vriend. 

Reaguursels

Inloggen

Kreeg gister een whatsappbericht waar het woord "matras" in voorkwam. Sindsdien heel veel banners van Auping als ik GS bezoek. Niet storend verder maar altijd weer opmerkelijk.

De_fluitlokker | 13-04-23 | 10:00

Het maakt 't extra zwaar omdat jouw Canis familiaris nooit zo'n beslissing over jou zou nemen.....

Maggiesfarm | 13-04-23 | 09:46

Na diverse huisdieren gehad te hebben moet ik toegeven dat ik met de dood van de honden de meeste problemen heb gehad. Na het in laten slapen van de laatste hond, gewoon thuis, blijft het bij mij bij katten. Katten verliezen vind ik ook erg, maar dat verlies kan ik beter plaatsen, omdat toch al wat eigenzinniger en afstandelijker zijn.
Mijn laatste hond was mijn beschermer en tijdens haar leven mijn aanspreekpunt en de keuze om haar niet langer te lijden viel me extreem zwaar. En ze was me nog dankbaar ook voor mijn besluit. Na haar dood ben ik enige weken behoorlijk van slag geweest.
Dus ja, ik moest ook nu weer janken om het verhaal van Jamba.

Verbandmeester | 13-04-23 | 09:11

Overigens, Tuur, weet ik wel een leuker ochtendliedje van John Cale voor je dan dat suffe Songs for Drella gedoe: het onvolprezen 'Wilson Joliet' van het album 'Honi soit' (1981). Zet de volumeknop op 11!

Guldenroede | 13-04-23 | 08:36 | 3

Schandknapenclub Why Not, heette die ooit niet 'Blote boys en bengels'? Waar vaak een dikke, verlepte man op een keukenstoel voor de deur zat?

Guldenroede | 13-04-23 | 08:27 | 3

Nou je het zegt!
Dat zou best eens kunnen..

Zum_Fotzen | 13-04-23 | 08:35

Er waren er meerdere. Eentje heette idd "boys en bengels".

Asteroid-B612 | 13-04-23 | 08:54

@Asteroid-B612 | 13-04-23 | 08:54:
Ik dacht eerlijk gezegd dat het een vrij zwarte grap was van 'Guldenroede' gezien zijn gebruikersnaam en het feit dat ik zelf óók keihard kan trappen als ik dat wil, gezien het feit dat ik 'diamonds on the soles of my shoes' heb zitten, die hard aankomen als je erdoor geraakt wordt. Zó hard dat je het liefst meteen in een hoekje zou willen kruipen van ellende.

Zum_Fotzen | 13-04-23 | 10:00

Nou Tuur, da's óók toevallig dat jij naar 'Songs for Drella' zat te luisteren, want dat deed ik ook deze week, met bijzonder veel genoegen. Op Twitter hebben we ook al een soort muzikale band, die me onlangs enkele prachtige liedjes heeft opgeleverd, die ik anders (op enkel eigen kracht) waarschijnlijk nooit gevonden zou hebben. Maar het nummer dat me hier nu het meest toepasselijk lijkt (gezien de situatie met @bartnijman daar) is dit: www.youtube.com/watch?v=NjkYk-ogins&a...
Om maar meteen stevig met de deur in huis te vallen hier.

ik zag altijd veel potentie in GS en zie dat nog steeds, maar het is graag of niet, want in tegenstelling tot wat ik altijd veronderstelde, heb ik hem en GS niet per se (meer) nodig om Project X te doen slagen.

Zum_Fotzen | 13-04-23 | 08:24

Kreeg het eerder deze week al moeilijk toen mijn beste viervoetige vriend voor een kleinigheid naar de dierenarts moest. Sterkte met het verwerken van zo’n verlies.

Beschrijving van Schotland is vrij treffend, een bonte verzameling van dikke domme getatoeëerde mensen met te korte t-shirtjes aan terwijl het koud pestweer is. Maar overweldigend mooi als je de steden weet te vermijden.

Tenslotte wilde ik nog wat zuurs schrijven over die jonge schrijfster maar is bij nader inzien wellicht wat ongepast.

_pacman_ | 13-04-23 | 08:23

Nou mijn Palestijnse buurman iig niet. Als ik naar mn werk ga en thuiskom zijn zn gordijnen c.a. een paar lappen stof dicht. Begint savonds/ snachts te leven als zn vriendenclub op visite komt. Het Arabische geschreeuw komt dan door de muren heen.

"Het aantal statushouders met betaald werk is in 2022 toegenomen, vergeleken met het jaar ervoor. Van de statushouders die in 2014 een verblijfsvergunning kregen, had 45 procent medio 2022 een baan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit het onderzoek Asiel en integratie 2023 van het CBS."
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/15/steed...

Cornelis12 | 13-04-23 | 07:51 | 3

Hij zal het nu wel erg zwaar hebben met de ra-ra-ramadan. Sterph islam, sterph…

eerstneukendanpraten | 13-04-23 | 07:57

Ik ben vooral benieuwd hoe jij weet dat het een statushouder is, hoe jij weet dat hij niet werkt, hoe jij weet dat het een Palestijn is. Ik heb wel vragen. Vertel.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 08:18

Goedemorgen nachtploeg!

Gecondoleerd Arthur..

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 13-04-23 | 07:49

Misschien een beetje een rare observatie, maar ik verbaas me de laatste tijd steeds vaker over die supermarktmeisjes. Niet alleen de kassameisjes, maar ook die baliemedewerksters. De hebben allemaal van die TELETUBBIE lijven. Van boven nog wel normaal in proportie, maar from the waist down : Niet te geloven wat een dikke reten. Daar kan een paard uit drinken ! Als die voorbij lopen zie je echt 2 van die malende iberische hammen ! En dat zijn jonge meisjes nog, van een jaar of 20. Dragen allemaal van die stretch maillots. Ik ken me werkelijk niet herinneren dat zoveel jonge vrouwen vroeger zo'n dikke ass hadden. Het is echt iets van de laatste tijd kennelijk. Nu is het de meerderheid.

Asteroid-B612 | 13-04-23 | 07:41 | 8

@Roos | 13-04-23 | 07:50:
Precies zo werkte het, Roos. In mijn beleving ging het echt goed mis toen Miss Etam met grote maten kwam. Tot die tijd was er hier voor zwaardere vrouwen nauwelijks vlotte kleding te koop, hooguit kon men aan de slag met een Burda-patroon. Dat was misschien een hard gelag, maar tegelijkertijd ook een stok achter de deur om af te vallen. Die heeft men tegenwoordig niet meer, want alles is te koop en de grens van wat 'zwaar' is is opgeschoven. Big is beautiful. 'Big' zou echter de consequenties moeten zien van het gevaar van een kilo per jaar over een periode van veertig jaar. Ik zie veel scootmobielen in de toekomst. (Oh, en voor wie denkt dat ik te makkelijk denk en oordeel: (morbide) obesitas zit in mijn familielijn. Dit is één van de redenen waarom ik op dagbasis sport.)

MickeyGouda | 13-04-23 | 08:20

Ah, van die 'die dikke van de Plus'-types.

Nee, die hebben we hier niet. Waar wóón jij in godsnaam?

Papa Jones | 13-04-23 | 08:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Een miauwende kat die me wakkerhoudt, over me heenloopt en zo nodig krabt. Het is immers etenstijd.

Huisdieren voelen vaak als gezinsleden.

Sterkte, veel sterkte, meneer Tuur.

Zomaarwat | 13-04-23 | 07:36

Goedemorgen. Twee berichten die ik met geen mogelijkheid kan rijmen. Minister Ernst Kuipers verbiedt voor de tweede keer de vergoeding van een medicijn omdat het te duur zou zijn en tegelijkertijd kunnen artsen na uitsluitend digitaal contact met de patiënt medicatie voor gaan schrijven. Dat ziet het er toch echt uit als "penny wise, pound foolish" voor een niet-ingewijde.

Wat een zaligheid als je op geen enkel vlak deskundig bent, schouders ophalen en door. Rode uien snipperen en ontbijten. Het begint te wennen, ontbijten. Dat dan weer wel.

Hetkanverkeren | 13-04-23 | 07:20 | 6

@Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 07:29: Die gaat rauw op de ossenworst, waarvan ik mij gisteravond bedacht dat ik die nog in de koelkast had liggen. Wat MargauxCrandCru ook zegt, zijn rode uien milder van smaak dan Hollandse uien. Beetje gemalen groene peper erbij en een likje mayo en gaan. Helaas constateer ik net dat ik door de mierikswortel heen ben, eigenlijk nog beter dan mayo.

Hetkanverkeren | 13-04-23 | 07:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik bedoel maar....

Waals Parlement “gooit met geld” tijdens renovatie: van koffiezet van 2.400 euro tot zetel van 18.000 euro www.hln.be/binnenland/waals-parlement...

Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 07:26

Tranen kan je erom laten.
Het verlies van je dieren komt hard aan.
Sterkte de komende tijd Arthur.
Wees zuinig op die andere 2.

Zitvlak | 13-04-23 | 07:16

Tegels plaatsen;

je doet het met een draadje, scherp als een laser, eventueel met clips en tegelkruisjes xxx

Nog iets aan toe te voegen?

Koop een kroon en dan kun je het binnen vijf minuten nog eens schoonmaken (aanpassen).

Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 07:07

Zag gisteren topic op GS voorbij komen over het onthoofden van Oekraïense soldaat door Russen. Heb niet naar filmpje gekeken en ook niet topic uitgebreid gelezen maar zag wel de zin 'dat doet pijn' .die zin blijft dus in mijn hoofd hangen en zie daarbij de wanhoop, pijn en angst van de soldaat voor me.

Russen zijn beesten die ook in WO2 bij het binnenvallen van Duitsland gruwelijk tekeer zijn gegaan. Moeten daarom op alle mogelijke manieren worden tegengehouden / verslagen anders is de Oekraïne ons voorland.

Cornelis12 | 13-04-23 | 07:04 | 11

@Asteroid-B612 | 13-04-23 | 09:10:

Vind jij het eigenlijk, achteraf gezien, niet jammer dat we de Russen zo hebben geholpen met Lend-Lease. Generaals zeiden het al in 1945 nu doorstoten naar Moskou want anders...

And yet, here we are.

Gepacificeerde Europeanen. De barbaren zitten ten oosten van Oekraïne. Had Nostradamus toch gelijk.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 09:14

@Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 09:09: Oh, ik moet "dingen beter begrijpen", met andere woorden je noemt we weer eens "dom". Wat voorspelbaar. Je plaat blijft ALWEER hangen. Jij bent degene die er voortdurend allerlei ongerelateerde random shit bijhaalt wat nergens iets mee te maken heeft. Mijn kennis omtrent WO 2 geschiedenis is zeer uitgebreid en ruim ruim ruim bovengemiddeld, trust me on this. Tot nu toe heb ik je er trouwens ook in werkelijk IEDERE discussie UITGELULD.

Met je "mullahs zijn niet diep gelovig"

Asteroid-B612 | 13-04-23 | 09:15

@Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 09:14: Het belangrijkste punt was dat Duitsland hoe dan ook moest worden verslagen. Daarom is tijdens de conferentie van Malta afgesproken dat de 3 geallieerde grootmachten (US, UK, USSR) onder geen voorwaarde een wig tussen zich zouden laten drijven. Dat laatste heeft Himmler nog wel geprobeerd. Die zat stiekum een beetje te vissen naar een mogelijk staakt-het-vuren aan het westen, en dan Duitsland samen met Engeland en de VS samenspannen tegen de Russen, en zag - bizar genoeg - voor zichzelf zelfs nog een rol weggelegd als president in een toekomstig post-nazi Duitsland. Maar daar trapte niemand in. Hitler was razend en noemde deze toenaderingspoging "het grootste verraad uit de geschiedenis der mensheid".

Asteroid-B612 | 13-04-23 | 09:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Unsinkable Sam, berichtje voor je op het vorige topic.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 07:01

oud Nieuws.
* Politieke partijen stoppen met Tiktok uit angst voor China.
* Donorkind moet tot 16e wachten alvorens info te krijgen.
* Actieve levensbeëindiging voor kinderen binnenkort mogelijk.
* Mobieltjes in de school: kans op brokkelbrein volgens Vlaamse neuropsychiater Theo Compernolle. (Ik noem het debilisering).
* Nederlandse steden krijgen meer elektrische deelbakfietsen.
* Benzineprijzen weer boven de 2 euootjes!
* Topman Tata komt naar kamer om uitleg te geven.
* Politie beschikt over 1 miljard ‘criminele’ chats en de teller loopt door: ‘Goud in handen’.
* Prijs oudere woningen (pre-1930) daalde eind vorig jaar onevenredig hard.
* Geen provincie 'koerst' op de opgelegd stikstofdeadlines van kabinet.
* Vluchtelingen vinden sneller werk, coronacrisis zorgde voor vertraging (NRC).
* Trump klaagt zijn oud-advocaat Cohen aan voor een half miljard.
* 'Mei-reiziger' ontwijkt massaal Schiphol. (T).
* New York benoemt Kathy Corradi tot 'Tsaar' om ratten te bestrijden.
* Milieudefensie kaapt aandeelhoudersvergadering Ahold.
Reportage uit Ierland, waar Biden de plaats bezoekt waar zijn opa in 1849 zijn spullen pakte en naar Amerika vertrok... Of was het zijn vader?

Weer: bewolkt, af en toe bui. 7 graden.

Koffie: dank voor de vele bakjes. Aldnuut, rustig aan, denk aan je hart! Anja, croissantje er bij? Doe er ook eentje voor lezeres.
Mickey, kopje thee, suiker is net gekaapt door keestelpro dus even zonder.

EEnzame SchizofrEEN | 13-04-23 | 06:51 | 5

Goedemorgen Schizo, ik was een beetje treuzelig deze week maar nu eindelijk schuif ik weer aan bij 's lands beste nieuwsshow... En wat lekker, croissants... dank je - voor zowel nieuws als de sfeer! Fijne dag gewenst, voor jou en voor alle andere mooie mensen alhier!

anja | 13-04-23 | 07:09

Het zal Kees weer eens niet zijn. Zucht. Maar goed, je gebaar wordt er niet minder om gewaardeerd, Schizo. Môge! Bedankt voor de synopsis.

MickeyGouda | 13-04-23 | 07:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Toch nog maar even een uurtje slaap pakken. Het was net een beetje te weinig. Iedereen slaap lekker voor straks.
Ochtendploeg, goedemorgen. Wens jullie alvast een hele fijne dag toe. Misschien tot zo bij de koffie! :-)) X

lezeres | 13-04-23 | 06:37 | 3

slaperes! doeiii!

Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 06:43

Ah hier ben je, er zijn croissants bij Schizo voor ons!! De dag begint goed. Maar als je al of nog slaapt, is dat natuurlijk beter. Welterusten!

anja | 13-04-23 | 07:11

Insgelijks, lezeres. X

MickeyGouda | 13-04-23 | 07:28

Opstaan; 1e ding wat je doet, is je bed opmaken. Vervolgens met een tandenborstel de schoenen poetsen.... Sja, tenminste, dat is de discipline! Als ze de dienstplicht van je afpakken, moet je zelf maar iets verzinnen!

Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 05:35 | 4

In militaire dienst is de tandenborstel om de vloer van de slaapzaal te boenen. Zou u moeten weten.

goedverstaander | 13-04-23 | 06:59

@Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 07:07: Nee, ik ben de meest serieuze reaguurder hier :)

goedverstaander | 13-04-23 | 07:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kan er wel om lachen Kees. Kun je je nog herinneren dat je een tiener was, en dat je dertig jaar al een soort van oud vond? Wonderlijk toch?

lezeres | 13-04-23 | 05:49

@lezeres | 13-04-23 | 05:49:
Nee zo ben ik nooit geweest.
Ik heb altijd een craving gehad voor ouderdom en wijsheid.

keestelpro | 13-04-23 | 05:51

Heel veel sterkte met het verlies van je geliefde hond Arthur. 12 jaar oud geworden zie ik. Een mijlpaal voor een hond. Oh dat gemis. Een vriendin van mij heeft haar hondje, 14 jaar oud, twee weken geleden moeten laten inslapen. Ze is er helemaal kapot van. Het verdriet is zo groot. Je verhaal raakt me daarom extra. Hou je taai Arthur!

lezeres | 13-04-23 | 05:30 | 20

@Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 06:25: het gaat mij niet zo zeer om begaafdheid. Eerder om ethisch besef, dat men zich voortplant ten goede van de samenleving en niet de zoveelste narcistische buklaaf (term alhier gelezen op een GS-blog) op aarde zet.

Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 06:35

Arthur, bij dezen ook gecondoleerd met het heengaan van je trouwe viervoeter. Mijn maatje moest ik laten inslapen na 12 jr. trouwe kameraadschap. Nog uren bij gezeten totdat lijkstijfheid intrad. Zo gaan die dingen nu eenmaal: het leven is fun, het leven is soms ‘n drama. Is nu al weer een tijd geleden, maar toch...

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 06:37

@lezeres | 13-04-23 | 06:31: op een bepaalde manier vind ik dat sommige dierenvrienden te ver gaan en hun hond ofzo als hun kind gaan beschouwen (wordt rotverwend bijvoorbeeld). Of ze hebben geen binding meer met mensen; enkel nog met een dier. Sad...

Hevvlan Demuru | 13-04-23 | 06:41
▼ 17 antwoorden verborgen

Leuke comment op YT
‘ makes you appreciate the beatles vocal skills’

TheOne48 | 13-04-23 | 05:29

@TheOne48 | 13-04-23 | 05:29:
Ik vraag me af hoe deze nummers zouden zijn ontvangen
als ze oorspronkelijk door The Who waren geschreven en uitgebracht. Zouden het dan ook hits zijn geweest?

CLoVis | 13-04-23 | 05:41

Deze misschien?
https://www.youtube.com/watch?v=iIT89N78uX8

Voor je beste maatje ooit.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 05:14 | 4

@keestelpro | 13-04-23 | 05:20:

Ik vraag het want het is niet de eerste keer dat ik denk dat ik iets moois gevonden heb en iemand zegt "link werkt niet".

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 05:23
▼ 1 antwoord verborgen

Tsjee Tuur, het zijn niet je beste weken zo. Naar om te horen van je hond en de andere perikelen, sterkte man. Niet drinken lijkt mij ook erg lastig al begrijp ik dat jij het vooralsnog kan handlen. Maar gelukkig zijn daar nog de herinneringen, dat moet toch nog steeds een glimlach om je lippen geven. Je hebt geleefd, dat is zeker!

rederijker | 13-04-23 | 04:44 | 2

None of my business maar volgens mij is het heel onverstandig om te stoppen met roken en drinken tegelijkertijd als je habituele drinker en roker bent. Zeker als je een vreselijk verlies te wachten staat. Niet om badinerend te doen maar als je wil volharden dan is het misschien geen slecht idee om het eventjes met je huisarts door te nemen of het alternatief kan zijn om jezelf te limiteren. Laten we zeggen 3 biertjes per dag maximaal en 5 sigaretten.

Cold turkey is voor zover ik weet, maar weet ik veel over verslavingszorg, nooit een goed idee. Of je pleurt keihard van de wagen of je krijgt ernstige gezondheidsproblemen of je haalt het fluitend. Het kan allemaal denk ik.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 05:02

Rudy je hebt op de verkeerde link geklikt in je bookmarks.
Dit is de roze haatblog.
Hier moet je wezen:
niburu.co/

keestelpro | 13-04-23 | 04:43 | 12

Bok op haverkist = gretigheid. Jemig anja.. dit betreft een uitdrukking uit de oude tijd, maar blijkbaar nog steeds actueel.

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 07:26
▼ 9 antwoorden verborgen

Vandaag is het Do. de 13e... en planeet Rahu heerst over het getal 4. De bedenkers van de Hindu numerologie hadden toentertijd nog geen telescopen en kwamen hierdoor met een niet bestaande planeet op de proppen:

Rahu is generally considered as a malefic and shaddow planet.

Enfin, het is maar dat je het weet en jelui zijn dus gewaarschuwd (told you so). Voorts is elk vereenvoudigd nummer gekoppeld aan psyche en lot.

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 04:37 | 2

Nummer 44. Of was dat een mop, Keeesssss!

TheOne48 | 13-04-23 | 04:44

@TheOne48 | 13-04-23 | 04:44:
Goed getimed tijdstip TheO.
Nummer 44 is die mop over de cursus omgaan met teleurstellingen die niet niet door ging. Deze hierboven heeft nog geen nummer hoewel ik wel vermoed dat ie wel een baard heeft. Maar dan niet vanwege ouderdom.

keestelpro | 13-04-23 | 04:51

Of deze natuurlijk.
https://www.youtube.com/watch?v=3v9CwwL0rI0&ab_channel=FaithlessVEVO

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 04:35

En helaas minderjarig. Niet te jong om kinderen te maken, maar waarschijnlijk wel om serieus bestraft te worden voor het weggooien ervan.

MickeyGouda | 13-04-23 | 07:21

RIP Jamba. Sterkte Tuur.

Yoda von Siam | 13-04-23 | 04:03

Stil hier.
Hoe zou dat nou kunnen?
Trust K.

TheOne48 | 13-04-23 | 04:00 | 2

Aan het weer ligt het niet. Geen enkele reden om nu buiten te vertoeven.
www.buienradar.nl/

keestelpro | 13-04-23 | 04:05

Iedereen probeert voor de zomer nog van alles gedaan te krijgen en gaat daarom extra vroeg naar bed of op? Maar weet het niet.. maar ik denk dat veel mensen wel meekezen hoor, want jullie blijven intrigerend. Welterusten!

anja | 13-04-23 | 07:15

Paraguay,doet me denken aan Chilavert,de beste goal keeper na Rene Higuita.

Theodorik1 | 13-04-23 | 03:06 | 1

https://www.youtube.com/watch?v=TRj3dKKp9tI

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 03:17

Arthur het is wreed om je lieve hond te verliezen, Helaas ook ervaring mee.
Sterkte man!
youtu.be/SQaqoNZ_35o
Een beetje sentimenteel (mag soms) liedje daarover van Paul.

Wayan | 13-04-23 | 02:31 | 1

Zou die Russische huurling nou lekker slapen vannacht? Bij mij spoken de beelden van zijn daad voorlopig nog wel even na.
Pink Floyd - The Dogs of War
youtu.be/1gbE7MtI_co

MickeyGouda | 13-04-23 | 01:56 | 11

@Theodorik1 | 13-04-23 | 02:39:

Ja dat is wel zeker Russisch. Dezelfde band, wat raar dat ik dat anders hoorde bij dat andere liedje. Het zal het uur van de klok wel zijn. Wel goede band trouwens.

Om in de Russische sfeer te blijven.
https://www.youtube.com/watch?v=lrSKG3TS0uE&ab_channel=Joyman1979

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 02:46

Okay, ik heb iets beters.
https://www.youtube.com/watch?v=z5xQfUScep4&ab_channel=Kratonos

Ook Russisch maar de zanger is een Koreaan.
https://www.youtube.com/watch?v=z5xQfUScep4&ab_channel=Kratonos

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 02:48

@Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 01:59:
Een totaal gebrek aan impulsbeheersing. NSFW werkt op mij ook als een magneet. Er is altijd de drang om te weten en maar zeer zelden om te doen of te ervaren.

MickeyGouda | 13-04-23 | 07:17
▼ 8 antwoorden verborgen

Echte mannen die zichzelf vervelen. Ssst remember don't say gay.
https://www.youtube.com/watch?v=smffw3jI_GQ&ab_channel=MrHsehamm

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 01:51
▼ 11 antwoorden verborgen

Little Red Riding Hood. Ondergewaardeerd vind ik.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 02:05

Iedereen nog blij met 'onze' aandelen KLM die vadertje staat van ons geld heeft aangeschaft?

Die kochten ze tegen 12 euro, nu is de koers ongeveer 1,50

wilderst | 13-04-23 | 01:35 | 7

Maaltijden zijn extreem ruk,lelijke stewardessen,beter is Cathay Pacific als je naar het Oosten vliegt.

Theodorik1 | 13-04-23 | 01:49

wilderst, aandelen KLM gaan wel weer stijgen, de cijfers nu komen door het recente verleden.

Ben wel eens KLM business class naar N-Italië gevolgen en dat was prima op orde.

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 06:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Vanmiddag kwam ik een complot-denker tegen in de bus.
Ik ken die man al jaren, van gezicht en van zijn uitspraken.
Zelfs als het scan-apparaat bij de chauffeur in de bus het even laat afweten, weet
de complot-denker het zeker: dit is een complot, riep hij, het WEF zit erachter. Of de CIA, kan ook.
Maar, dat is de vraag, waarom stapt een complot-denker in een bus met vier stofzuiger-stangen onder zijn arm.

Jan Dribbel | 13-04-23 | 01:23 | 2

Down the rabbit hole.

https://www.youtube.com/watch?v=_UElrJzJvnw&ab_channel=thefreaktard

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 01:31

Misschien waren ze in de aanbieding of heeft de man in kwestie meerdere verdiepingen met vier stofzuigers, je weet het niet he? Of is hij chef van een schoonmaakbedrijf.

Ik zou er geen complot in zien, Jan.

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 06:54

Arthur sterkte met het verlies van je trouwe viervoeter.

keestelpro | 13-04-23 | 01:19 | 12

@keestelpro | 13-04-23 | 04:39:

Klopt als een bus. "A dog will always aim to please and display loyalty to its owner, whereas a cat will always seek to be served and obeyed."

Nu nog een liedje vinden over een cat en een hond.

Ik begin wel.
https://www.youtube.com/watch?v=B32yjbCSVpU&ab_channel=UglyKidJoeVEVO

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 04:54

@keestelpro | 13-04-23 | 05:02:

Hehe, ik mag die humor wel.

Herrie alert.
https://www.youtube.com/watch?v=DFY-lrQI1EY&ab_channel=NoiseRecords

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 05:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Dat was Schotland. Waren in Wales, Noord Ierland, Engeland....... wat een droefenis en verpaupering de laatste 20 jaar.

vanvandaag | 13-04-23 | 01:13 | 6

@Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 02:25: neem er de tijd voor , maar de mopeite waard,
legt uit hoe UK volk slaven waren , vergeleken met Belgische Hollandse en Duitse europeanen.. die immigreerden naar de Vs, en de gevolgen daarvan in ontwikkeling ect.. van bepaalde gebieden in de VS

Torquemada | 13-04-23 | 02:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik blijf erbij dat het aandeel Ajax zeer koopwaardig is rond 11 euro. Naar de onderkant kan er weinig mis gezien het immense eigen vermogen, maar aan de upside is er veel ruimte als de CL behaald wordt

wilderst | 13-04-23 | 01:05 | 4

Ik heb overigens geen positie

wilderst | 13-04-23 | 01:18

@wilderst | 13-04-23 | 01:16:

Nou nou. Ajax is ook mijn favoriete team maar ik zou er geen aandelen van kopen.

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 01:26
▼ 1 antwoord verborgen

Van de week was er alweer een vulkaanuitbarsting met een aszuil van 10 km+, dit keer in Kamtsjatka.

Het weerbericht houdt gelukkig vol dat we komende week de 20+ gaan zien

wilderst | 13-04-23 | 01:01 | 2

Kan Kaag er omheen vliegen? Die verstikkende wolk bedoel ik.

Flightless bird | 13-04-23 | 01:20

Vulkaanuitbarstingen hebben toch invloed op het weer naar ik meen? Hoe harder de ‘biem’ hoe kouder het wordt.

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 05:40

Brave hond.
Arme Arthur.
Blijven wandelen.

hallevvezool | 13-04-23 | 00:53

"Top Secret"
............. ********* .......!

Jan Dribbel | 13-04-23 | 00:49 | 1

Je hond verliezen is het ergste wat je kan overkomen. Afgelopen juli hebben wij onze Franse basset Louie verloren op een verschrikkelijke wijze. Hij was al een paar jaar bekend met epilepsie en had dan (ondanks een een flinke berg medicatie) elke maand wel een aanval. Helaas de pech dat 'ie op een vrijdagavond in juli een aanval kreeg maar die was anders dan anders: ineens een hoop bloed uit zijn bek, zat ook ontlasting eruit te werken (nooit meegemaakt, hooguit wat urine laten lopen als 'ie toevallig een overvolle blaas had voor de aanval) en wilde maar niet uit de aanval komen. Normaal gesproken heeft onze eigen dierenarts heel vaak weekenddienst maar dat weekend (beginnende op vrijdagavond dus) helaas niet, dus de nood-dierenarts gebeld en die gaf aan dat de hond op zijn tong gebeten zou hebben. Valium geven (zelden nodig gehad) en dan zal het wel goed zijn. Zo niet dan terugbellen. Dat werd dus terugbellen. Omdat ik op dat moment nog corona had (net uit isolatie maar niet klachtenvrij) is mijn vrouw met de buurman snel naar de praktijk van de noodarts gegaan. Eenmaal onderweg raakte Louie eindelijk uit zijn aanval. Op de praktijk werd 'ie onderzocht en werd er niets gevonden (ook geen wond in zijn bek die het bloeden kon verklaren). Een uurtje moeten blijven ter observatie en na een uur belden ze op: "ja het ziet er allemaal heel goed uit!" Mijn vrouw en dochter (toen nog 5 jaar) blij en gingen samen de hond ophalen. Eenmaal thuis zag ik dat het echt helemaal niets meer met hem was: kon geen rust vinden, bleef telkens verzitten en wilde telkens naar de tuin achterin, extreem kortademig, kreunend etc etc. Na een aantal telefoontjes werd ons verteld dat dit de bijwerkingen zouden zijn van de valium en het vanzelf over zou gaan. Maar wij hadden allang door dat dit niet de valium was want de incidentele keren dat we het nodig hadden was Louie meteen uit zijn aanval en wilde 'ie weer volop spelen etc. Dus na nogmaals paar keer telefonisch overleg: nee langskomen was niet nodig, dit heeft tijd nodig etc. De hond wilde nog steeds achterin de tuin blijven en kon nog steeds geen rust vinden en bleef kortademig. Het was maar goed dat het die nacht warm was want een hond in de kou buiten laten is niets (het was toen een graad of 36 ofzo overdag en 's nachts ruim 24+ graden, was toen een van de warmste nachten). Mijn vrouw is er tot 4 uur in de nacht bij gebleven en ik tot 4.30 om toch even wat rust te pakken en de hond leek ook ietsjes rustiger. Om 6.15 schiet mijn vrouw wakker en gaat meteen naar buiten. Louie kijkt haar raar aan en ze haalt meteen mij erbij. Op het moment dat we beneden buiten bij hem komen is het al gebeurd: Louie is overleden en had zijn laatste adem net uitgeblazen. We belden weer de nood-dierenarts en op dat moment komt er (wederom) een flinke hoeveelheid bloed uit zijn bek lopen. We hebben hem in de tuin begraven, want ik heb een aversie tegen cremeren en we wonen in Eindhoven-Noord en ruiken Rendac als de wind verkeerd staat (op dat moment roken we Rendac zelfs, wat het extra luguber maakte). Een aantal dagen later (toen ik zeker 100% coronavrij was) konden we bij onze eigen dierenarts terecht om het verhaal te bespreken (op zijn initiatief, echt een top dierenarts) en die gaf aan dat de hond echt flink pijn heeft geleden en tussen de regels door hoorde je dat 'ie niet begrijpt dat die nood-dierenarts eigenlijk zo passief was: niemand zijn zulke epilepsie-specialisten als wij omdat we het zo verdomd vaak gezien hadden en ook precies wisten dat het dit keer echt anders was dan "normaal". Waarschijnlijk is Louie overleden aan een maagtorsie of maaghernia (gezien de bloedingen vanuit zijn bek, terwijl de ontlasting normaal was en geen "shock shit"), of aan multi-orgaanfalen. Allemaal getriggerd door die epileptische aanval. Ik heb het er nog steeds heel moeilijk mee, want een hond van 7 jaar hoort niet op deze wijze te lijden of te sterven. En het was een hond die echt 100% naar mijn hart was (nog meer dan de basset die we bij mijn ouders hadden). Ik heb echt het idee dat zijn dood voorkomen had kunnen worden en dat het beestje ons ontnomen is op een wijze die nooit had mogen gebeuren.

Ondanks de pijn en verdriet hebben we sinds december, door wat toeval, een nieuwe Franse basset-pup genaamd Humphrey. Het is een hele andere hond qua karakter (je wil niet vergelijken maar doet dat toch), en met longcovid (heb dat al sinds de 1e golf, die corona-besmetting van juli was mijn 2e keer corona) is een pup opvoeden best zwaar. Of het zo'n hond gaat worden waar ik echt 10000% mee kan lezen en schrijven zoals Louie weet ik niet, maar ik ga m'n best doen.

Ome_BW | 13-04-23 | 00:45 | 6
-weggejorist-
Flightless bird | 13-04-23 | 01:23

Heel veel sterkte. Onze katten zijn vrij snel na elkaar ingeslapen, alweer een paar jaar terug, en daar waren we echt kapot van. De dierenarts was een schat en deed het bij ons thuis, ze zijn in een vertrouwde omgeving heengegaan.
En een nieuw kameraadje is nooit een vervanging vam je ouwe maatje, maar het verzacht de pijn wel. Wij hielden het een paar weken uit voordat er twee nieuwe pluizebollen in huis kwamen.

Muxje | 13-04-23 | 01:24

Ome_BW, wat een intens nare gebeurtenis om te lezen... ook vervelend dat zo’n noodarts zich er eigenlijk te makkelijk van af maakt, zou niet moeten mogen maar is toch gebeurd. Probeer je te richten op de goede tijd welke jullie gehad hebben met Louie, dan heelt de wond beter. Fijn dat er een nieuwe pup is luisterend naar de naam Humphrey. Top!

Unsinkable-Sam | 13-04-23 | 07:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor mensen die graag Heineken drinken:

Bij Jumbo (online) zijn de halve liter blikken per 6 nu 7,50 min 25% maakt 5,63.

Ook zit er nog geen statiegeld op.

En de houdbaarheid is prima, ik kreeg vandaag NOV en DEC uitgeleverd

wilderst | 13-04-23 | 00:24 | 4

Heineken is helegaar geen bier.

Flightless bird | 13-04-23 | 00:46
▼ 1 antwoord verborgen

Ja godver, kom je dan ook echt in mijn mooie Aberdeen en dan doe je niets.

HA BIER!1! | 13-04-23 | 00:17

Hondenhemel. Eentje van die van mij heeft kanker en het gaat niet best. Ik vraag me wel eens af waarom je geen uitvaart kan regelen voor 1 van je beste en misschien meest loyale schat ooit?

Ik zou trouwens ook niet weten welk liedje ik zou moeten draaien. Dacht laatst aan Skeeter Davis.
https://www.youtube.com/watch?v=sonLd-32ns4&ab_channel=TheOldrecordclub

Maar dat past natuurlijk niet. Wat is eigenlijk wel een passend liedje voor een uitvaart voor je hond als dat mogelijk zou zijn?

Schout-bij-Nacht-J | 13-04-23 | 00:16 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

RIP Jamba

RickyLaRue | 13-04-23 | 00:15

Op de achtergrond de tv aan op NPO2 . Docu over autist Kees. Door en door verwend door z'n moeder wat z'n gedrag niet ten goede is gekomen. Hebben de mazzel om op stand te wonen. Was Kees in een gewone buurt geboren dan had z'n leven er heel anders uit gezien.

Cornelis12 | 13-04-23 | 00:10 | 2

Dus?
Ik geef het je te doen om Kees als zoon te hebben.
Dan kun je blij zijn om een paar centen te hebben.
Wat had je van die moeder verwacht?
Kees in de stront laten zakken?
Kees is ondertussen 50+ en zal nooit een “normaal” leven hebben, moet je hem kwalijk nemen dat z’n ouders poen hebben?

Ruimedenker | 13-04-23 | 00:18

@Ruimedenker | 13-04-23 | 00:18: Ach ja. Ik leef erg mee met de ouders, geen sarcasme (ik haat sarcasme).

Ik moet wel zeggen, ik krijg enorme jeuk van die Halleluja-Humberto hoor. Die geeft geen enkel tegengas.

Papa Jones | 13-04-23 | 07:32

Sterkte Tuur, dat je maatje in het hiernamaals maar volop slippers mag slopen en mag kakken waar hij wil. Koester de tijd die je samen heb gehad, geniet van de heerlijke momenten.

Zupschufter | 13-04-23 | 00:09

Dood van je lievelingsdier hoort ook bij het leven, maar waarom voelt het dan toch zo als een onrechtvaardige onverkwikkelijke gebeurtenis? Ze ik gebeurtenis? Neen, een drama! Is het die onvoorwaardelijk liefde dat ons dan de das om doet? Het eigene en herkenbare van het dier? Confronteert het met onze eigen sterfelijkheid? Of mog meer wellicht?

Jan, Leiden | 13-04-23 | 00:07

Wie kent deze nog?
Darts - Daddy Cool (TopPop) (1977) (HQ)

UnderTheDevil | 13-04-23 | 00:05 | 3

@Flightless bird | 13-04-23 | 00:59: Ook goed.

UnderTheDevil | 13-04-23 | 01:04

Over dierenliefde…..
Gister in m’n familieapp een beetje reclame voor “kalverliefde”.
Da’s melk, te koop bij appie, van koeien die hun kalfjes 3 maanden langer bij zich “mogen” houden.
Dus je hebt een melkkoe, ze geeft melk, en haar kindje mag ong. 3 maanden melk van mama, melk die normaal gesproken zo het pak in gaat.
M’n nichtjes allemaal juichen! Jippie diervriendelijke melk.
Anmehoela!!
Er bestaat dus geen diervriendelijke melk.
“Kalverliefde” is gewoon het zoveelste marketingproduct in de markt.
Zuip dan géén melk.
Ik drink gewoon melk van elke koe en houd niet van die komedie.
Alsof dat kalfje na drie maanden wél een wereldleven heeft gehad.
Én tóch vinden mensen het fantastisch en willen zich laten naaien voor ong.€2,- per pak.
Dan geef je ze het gevoel dat ze iets goeds doen voor de wereld en de dieren.
Huichelarij wat mij betreft.
“Oh, ik drink bijna geen melk hoor, alleen in m’n koffie”..
Barf.
Tja, koop dan havermelk.
Is ook klimaatbelastend, maar iig diervriendelijk.
Ik word duizelig…

Ruimedenker | 13-04-23 | 00:04

Om bij de dieren te blijven, A Flock of Seagulls - I Ran.
www.youtube.com/watch?v=iIpfWORQWhU

En dat is dan niet "I ran, I ran so far away" maar "Iran. Iran's so far away". :D

Met_baard | 12-04-23 | 23:53

Sterkte met dit treurigmakende hondennieuws. Net nu onze hond ook de diagnose lympfkanker heeft gekregen. Gelukkig is ze nog niet ziek alleen enorme opgezette klieren.
Nu wachten tot ze gaat, niks aan te doen.
Nou ja, we kunnen, wekenlang twee uur op en neer, naar de stad gaan om haar daar aan het infuus te leggen voor een chemokuur.
Zal haar niet beter maken, alleen wat uitstel. Kost ook nog duizenden euro's. Gekkenwerk.
Ze blijft lekker in haar eigen tuin banjeren, tot dat de dokter moet komen. Snif.

entredeuxverres | 12-04-23 | 23:52

R.i.p. dan maar.
Nooit een hondenliefhebber geweest totdat er een mee kwam met mijn ex.
De hond was wel trouw. Mijn ex niet. Die vertoonde het gedrag van een loopse teef.

hero_of_heaven | 12-04-23 | 23:48 | 2

Haha. En die hond is dus wel gebleven?

Joris Beltsin | 13-04-23 | 00:00

Wie van die twee had je nou laten afmaken?

Après toi | 13-04-23 | 00:16

Wie naar de ogen van Jamba kijkt en nog durft te beweren dat dieren geen ziel hebben begrijpt niets van het leven. Sterkte met het verlies van je vriend, Arthur.

MickeyGouda | 12-04-23 | 23:48 | 2

*ogen Mickey aankijken doet

Flightless bird | 13-04-23 | 01:10

@Flightless bird | 13-04-23 | 01:10
*extra mascara aanbrengt als deflectie*

MickeyGouda | 13-04-23 | 07:13

Na gisteren ziet de UEFA COËFFICIËNTEN RANGLIJST 2022/2023 er weer een stuk beter uit! Omdat Benfica verloor.

Morgen kunnen we zaken doen voor 2 definitieve CL-tickets!!

wilderst | 12-04-23 | 23:47

Vandaag een beetje paniek in de tuin. Freule Snafu meldde een "enorme" wesp die daar zat.
Nu ligt mijn smartphone al maandenlang naast de PC, maar daar zit zo'n leuke app op om soorten planten en dieren mee te determineren. Dus die bracht ik even mee de tuin in. Kom ik daar zie ik een doodnormale wesp die in de schrale zon zit. Even klikken met die app, en ja hoor. 94% een normale wesp. De freule was weer een beetje gerust. Dus toch geen Aziatische hornaar...
Nog even wat plantjes geklikt voor de gein. Allemaal leuk.
Maar die grote hond van mij moet er ook altijd met zijn grote kop bij staan. Da's een Kangal. Ziet er uit als een soort lieve teddybeer, maar is dat zeker niet.
Omdat hij toch hinderlijk in de buurt stond, heb ik hem ook maar even geklikt voor determinatie.
App zegt: 19% een gedomesticeerd rund. En ook: 19% een grijze zeehond.
Ik moest daar wel even om lachen.

SNAFU | 12-04-23 | 23:44 | 1

Haha leuk reaguursel! Hier zien ze ook overal hoornaars in.
Het seizoen is nog lang niet geopend. Mutsen!1!!

keestelpro | 13-04-23 | 05:28

Sterkte, mijnheer Artur. Je beste maatje verliezen doet pijn. Ik zou zeggen: blijf ook onder deze omstandigheden toch maar de drank en andere vuiligheid af, want daar is nog nooit iemand beter van geworden.

Nonkel Frituur | 12-04-23 | 23:32 | 2

Gaat u nu iemand eerst condoleren en dan vertellen hoe die persoon zijn leven moet leiden?

Flightless bird | 12-04-23 | 23:57

Troebele friteerkraam bakt ze bruin in gutter oil.
*verdante wolken kringelen doet van*

hallevvezool | 13-04-23 | 01:09

Honden zijn zulke prachtige dieren.
Jij bent hun middelpunt, hun alles, waar ze altijd van houden.
Sterkte!

LonelyWanker | 12-04-23 | 23:31 | 1

Hondenbezitters zijn fascinerende wezens.
Zijn zijn hun middelpunt, hun alles, waar ze altijd van houden.

keestelpro | 13-04-23 | 04:30

Morgen 13.00 - 16.00 krijg je bij ANWB Energie 6 cent ERBIJ voor elk megawatt dat je verbruikt!

Natuurlijk moet je de staat wel spekken met 15 cent en de inkoop ANWB wil ook 2 cent.

Netto betaal je dus 11 cent. Toch zeldzaam?!

energie.anwb.nl/uurtarieven

wilderst | 12-04-23 | 23:29 | 2

Waarom heeft de ANWB energietarieven? Ik wacht nog even tot mijn verzekeraars dat ook maar aan gaan bieden: ziektekosten-, auto-, inboedel-, levensverzekering en elektra in een pakket. DSW, ZLM, lezen jullie mee?

Met_baard | 12-04-23 | 23:49

De 'meeste' dierenliefhebbers zijn goede mensen.

Ben zelf een kattenman.

Ervaringsdeskundige | 12-04-23 | 23:29

Geen doggostyle hier vanavond:
www.youtube.com/watch?v=RDr-RFQr5NA&a...
( Copperhead - Long Way From Home ), voor de liefhebbers van Lynyrd Skynyrd, Blackfoot en noem ze verder maar op.

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 23:26

Grateful Dead - Shade of Grey
watch?v=mzvk0fWtCs0
Sterkte, Arthur.

UnderTheDevil | 12-04-23 | 23:24 | 2

Bedoel je niet Touch of Grey?

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 23:32

Ah sneu dat jullie trouwe maatje er meer is,
Pink Floyd - Shine on Your Crazy Diamond
youtu.be/cWGE9Gi0bB0

Whisky | 12-04-23 | 23:23

Ik vind honden niks, ze zijn niet speciaal, ik ben dat al (als een hond).

Ik hoefde geen tissues te pakken, mijn mouw deed het, morgen een ander topje.

Mooi stuk, niet omdat het mooi is, maar omdat wat het met mij deed.

Ik ben het verhaal al weer kwijt nu ik dit typ, stoppen met roken is ook een bitch *doet een goedkoop mini sigaartje aan*, jemig mensjes... Vrijdag de laatste dag, waarschijnlijk nog 1 week uitstel daarna, na koningsdag.

P.S.
Spot on met Aberdeen beschrijven, ik voel mij daar als een model. De treinen kunnen daar zo lekker rijden omdat het 1 spoor, 1 weg, is. (beetje reflectie op NL, wij hebben een hele complexe spaghetti bal aan seinen en kruisingen waardoor wij ons beklag hebben, daar hebben ze ook hun beklag want hoe mooi het ook is de werknemers hebben KUT werk(tijden) en andere kut dingen).

Afsluitend: Het ga je goed, wat je ook doet (binnen parameters :p ), en volhouden!
Mijn perceptie is: jij ziet eruit als een lul maar dat benne ge niet, je bent een mooie lul!

PaardenliefhebberVet | 12-04-23 | 23:23

Laphroaig en Ardbeg, zeer lekker. Ik heb er nog twee staan en een smokehead, ook van de stokerij van Ardbeg.
Sterkte

Linke Soep | 12-04-23 | 23:22 | 3

Ardbeg lekker af en toe, Laphroaig mij wat te heftig

wilderst | 12-04-23 | 23:23

@wilderst | 12-04-23 | 23:23:

Laphroaig juist om dat eigenzinnig karakter erg weten te waarderen.

1e gedachte was overigens wel, een slok houtskool naar binnen te hebben gewerkt.

Na die ontzetting, en nog de hele fles te gaan, kwam er meer diepte in de smaakbeleving, tot de bodem (van de fles) bereikt was.

Vind 't nu te duur om nog aan te schaffen.
Drink wellicht 5 glazen wijn / jaar en that's it.

Milton_Styx | 13-04-23 | 00:04

Vrienden van Laphroaig krijgen een stuk grond ter grootte van een stoeptegel. Jammer dat je er niet naar olie mag boren.

quigg | 13-04-23 | 05:14

Het kudte van huisdieren is, dat wanneer je eraan begint, je ook weet dat ze dood gaan.
Heel vervelend.
Honden, katten, hamsters, muizen etc.
En weet je wat nog kudter is?
Dat vaak als het diertje dood is, er de week erop een “vervanger” wordt aangeschaft.
Want ja, ik mis m’n loopje met de hond zo.
Vaarwel Bello, welkom Sador.
Oh en wat lijkt Sador op Bello…
Heb dat al zo vaak gezien, een paar dagen kudt voelen en hop! even een nieuw nestje bekijken.
Degene die naar jou toe komt moet je nemen.
Bello was leuk, gelukkig hebben we de foto’s nog.
Heb zelf een poes, Poekie, Poekie gaat een keer dood, heel jammer, maar het is nou eenmaal zo.
Zo hadden we Felix, zo hadden we Kippie,
Beestjes hebben een mooi leven gehad.
Sorry als ik een beetje hardvochtig overkom, maar ik heb daar verder weinig gevoel bij.
Niettemin wens ik Tuur sterkte, ik ga verder niet over andermans gevoel.

Ruimedenker | 12-04-23 | 23:20 | 1

Ik heb na de dood van mijn laatste cavia, alle kooien, bakjes, waterflessen etc. het huis uitgedaan, zodat ik gewoon geen nieuwe aan kon schaffen. Zo'n beestje in laten slapen kost trouwens nog kapitalen ook, da's niet normaal meer (minimaal €70,- alleen al voor de dierenarts en het consult)

Met_baard | 12-04-23 | 23:45

Ha Arthur,

Ik had al een aparte tegel gewijd aan het heen gaan van je Jamba, daar heb je mooie en gevoelige woorden over gezegd. Knap dat je het kan, ja je bent schrijver, maar je hond verliezen, katten ook, is zo’n knauw.

Maar goed. Die tegel verdiende een aparte status. Ik wil ook nog wel reaguren over je Schotse avonturen.
Helaas ben je dus de Britse eilanden gaan verlaten, een oord waar ik zelf veel mee heb. Zeker ook het prachtige Schotland. Ik ben het dan ook niet eens met een zin over het grauwe Schotland, de eeuwige regen. Ik snap het ergens wel, maar ik vind het land mooi en daar hoort absoluut het weer bij. Stel Schotland zou door een vileine klimaatveranderaar in een zonnig oord worden veranderd……zonnige dagen kunnen de bergen een extra pracht meegeven, maar toch; de regen hoort bij het land. Een Schotland zonder regen is uiteindelijk minder mooi dan die met de altijd opdoemende de buien.

Buien; een belangrijke nuancering ten aanzien van regen. Ik hoor wel eens dat “het altijd regent in Schotland”. Nee dus. Er zijn ontiegelijk veel regendagen, ik geloof in de regio van Aviemore meer dan 300 per jaar. Het zijn echter dagen dat er regen valt en dus niet de hele tijd. Het mooie zijn die buien die tijdens een wandeling opeens overkokend over een bergkam buitelen. Je hebt 5 minuten je in plastic te verpakken en dan gaat het los. Een uur later kan het weer weg zijn. Ik heb er ingangen van dalen gezien, twee tegelijk dan en in de ene een mistbank met regen terwijl de andere in de zon ligt.

Tijdens het lopen van de West Highlandway bij de Kingshouse gekampeerd en ontbeten in de inn. Buiten de tent afbreken en kijk je het dal in waar een inktzwarte wolkenbank zich genesteld had en een bijna 180 graden regenboog. Mooier kan niet. Ik heb een foto maar ja die kunnen we hier niet plaatsen!
Idem met een meer recenter bezoek met ook de kinderen. Foto vooruit en je kijkt naar een mooi berg landschap met zon achter ons mij. Vrouw en jongste zoon met op de achtergrond een inktzwarte lucht die ons zonder mededogen inhaalde en ging het los.

Regen en Schotland hoort bij elkaar, maar het is een van een verwoestend natte schoonheid.

Nuuk | 12-04-23 | 23:20 | 6

Mijn broer heeft er 2 en een halve week bijna alsmaar in de regen in een zwaar stinkend regenpak gefietst in de kou en kwam totaal verkleumd thuis en is erna toen 2 weken strondverkouden geweest. Dat weerhield mij ervan er ooit naar toe te willen! Maar misschien toch onterecht?

Jan, Leiden | 13-04-23 | 00:15

@Kapitein Sjaak Mus | 13-04-23 | 00:01:
Dank Kapitein! Deze bewaar ik voor bij het ontbijt, want mijn geluid moet op 'mute'.

MickeyGouda | 13-04-23 | 00:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Is mooi!

Kowalski11 | 12-04-23 | 23:29

Zou die Dalai Lama nou ook honden knuffelen/tongzoenen..?

grapjasz | 12-04-23 | 23:11 | 1

Is dat niet meer een turkse gewoonte?

intrigant | 12-04-23 | 23:51

Verslag commissie ongewenste uitdrukkingen, 30 september 2028

[Voorzitter] Meneer Viking, klopt het dat uw vrouw in het onderwijs werkt?
[FustViking] Dat klopt, O Grootmogende
[VZ] Is het zo dat zij, op 11 april 2023 op 13:56 uur tegen een rumoerige klas zei “Jongens doe es effe normaal” [tot griffier] Hadjar, heb jij de tapes?
[griffier] Hier heb ik het, N’zume
[geluisfragment van een drukke klas. Docent roept ‘jongens houd es effe je kop ik hoor mezelf niet eens’}
[VZ] Tsja. Da’s niet best he?
[FV] Hoe bedoelt u?
[VZ] Nou, wat mevrouw FV daar zei. Of zaten er soms alleen maar mannen…
[zaal] ooooohhh]
[VZ] Excuus, zaaddragenden in die ruimte?
[FV] Ik weet niet precies wat dit met…
[VZ] U bent toch getrouwd met mevrouw FV?
[FV] Ja dat weet u toch
[VZ] [glimlacht minzaam] Ik vraag het even. Ja dus
[FV] Ja
[VZ] En u ontliep dus uw verantwoordelijkheid?
[FV] Ik begrijp precies niet wat…
[VZ] Want het is toch uw vrouw. U bent getrouwd in gemeenschap van goederen? Dus ook van niet-gewenste uitingen?
[FV] Ik zie niet precies wat-
[VZ] Nee, dat ziet u niet. Dat blijkt wel.
[FV] Maar het was gewoon een manier van zeggen die-
[VZ] -Giftig is. Komop meneer Viking….”jongens”? Echt??
[FV] …
[VZ] …
[VZ] Wilt u misschien aan dit achterlijke hof uitleggen wat dat zijn, ‘jongens’? [grijnst]
[FV] Eh…nou…dat is best ingewikkeld maar ook heel simpel. Ziet u, je Hebt chromosomen en die vallen uiteen in-
[VZ] Meneer Viking, ik mag toch hopen dat u niet met achterhaalde concepten als biologie komt aanzetten? Wat is het volgende? De stoommachine? [lacht]
[zaal] Hahaha
[FV] Ik…Hoogacht- en eerbare, mag ik wat vragen?
[VZ] Humor me
[FV] Nou, in de moskee, waar alleen Verheven Mensen van het Ware een Eenzelvige Oprechte Geloof samenkomen…daar is toch OOK een verschil?
[VZ] Dat is er zeker
[FV] …tussen wat dan?
[VZ] Tussen mannen en vrouwen. Verenigd in de Ummah. Maar dat snapt u niet. Hadjar, wilde je wat zeggen?
[griffier] [kijkt op van telefoon] Nou ja tante. Waarom mag dit varken spreken over het ware geloof? Dat mag toch helemaal niet?
[VZ] Goed punt. Meneer Viking. U bent buiten uw boekje gegaan. U mag het nu nog terugnemen…
[FV] Wat mag ik…ik snap niet…
[VZ] [tot parketwachter] Mo. MO! Word es wakker man. Wil jij meneer Viking op zijn afgezaagde handstomp 33 stokslagen geven omdat hij…eh…omdat hij…nou ja geef ze gewoon maar
[parketwachter] [schrikt wakker] Wollah tante! Dat isss…ik ga je laten zien weet je [pakt tuinpaal] [begint met tuinpaal stomp FV af te ranselen. Brekende geluiden. Stomp bloedt]
[VZ] Zo is het wel genoeg Mo
[parketwachter] Maar ik was net…
[VZ] Nee is genoeg [neemt tevreden slokje muntthee] [tot gedelegeerde] Sterre jij ook wat?
[gedelegeerde] Jaaaa, N’zume. Ik vroeg mij af waar mevrouw Viking nou eigenlijk is?
[VZ] Die is er niet meer. Met haar onderwijs. En haar jongens en meisjes. Vandaar dat we hém - voor de helft - beoordelen
[gedelegeerde] Ach so.
[FV] Kermt van de pijn
[VZ] [tot parketwachter] Mo wil je deze gore hond weer in de kerker gooien en eeeehhh….Hadjar, heb je nog iets leuks?
[griffier] [doet hoofddoekje recht] Nou ehhh moet ik even denken. Ik heb ene Henk van Stee. Met 48 jaar een beetje jong,.. Docent biologie. Hield vast aan XX en XY chromosomen en dat soort raar Kuffar-gedoe. Tante, die Kuffar hébben tot helemaal geen chromosomen?
[VZ] Precies liefje. Wat denken ze wel niet. Mooi Project ook. Tech! Start de stream! Mo! Ransel die vuige hond de trap op! Zin an ! [wrijft in handen]

FustViking | 12-04-23 | 23:10 | 3

In de hoop dat mevrouw FustViking dit niet verkeerd opvat verklaar ik u hierbij de liefde.

MickeyGouda | 12-04-23 | 23:35

Hij is weer treffend!
Wanneer komt de bundel uit?

aflaatverkoper | 13-04-23 | 04:11

Eindelijke weer een aflevering van het hilarische feuilleton!
Hulde!
@aflaatverkoper | 13-04-23 | 04:11:
Waarschijnlijk niet na 2030.

keestelpro | 13-04-23 | 04:25

Afscheid nemen betekent de geboorte van een herinnering.
Ik hou meer van dieren dan van mensen. Het is zo ongelooflijk kut.
Op de lange termijn maakt het geen verschil.
Sterkte.

Anrone | 12-04-23 | 23:08

Zijn er eigenlijk nog Poezenliefhebbers onder U...

grapjasz | 12-04-23 | 23:08 | 7

Poezen, cavia's, konijnen, kanarie. Leuk om een kanarie in huis te moeten nemen (hij kon niet met mijn moeder mee naar het verpleegtehuis), wanneer er al twee poezen rondlopen. Wokkel is tijden bezig geweest te proberen bij die hangende kooi te komen, en heeft het uiteindelijk maar opgegeven. Ik mis haar nog steeds.

Met_baard | 12-04-23 | 23:42

Jazeker. Cat person all the way here !
Honden zijn ook best lief ofzo, maar om er 1 te hebben ? NIETS voor mij ! Steeds dat nerveuze gespring om je heen, eindeloos geblaf als er iemand aan je deur staat of je huis binnenkomt, je moet ze de hele tijd uitlaten, ook zo iets irritants, als je aan het koken bent staan ze zo om je heen darren dat je steeds over ze struikelt en je nek breekt. Als je dan even rustig wil eten zitten ze altijd met die smekende hondenogen iedere hap voedsel uit je mond te kijken. Verschrikkelijk. Ik was een keer mijn ex aan het prakken, zit er opeens een HOND aan mijn ballen te likken ! Hup weg jij ! Ik pak die hond (klein beestje) en zet hem subiet de slaapkamer uit, deurtje dicht, tot straks ! Begint dat beest meteen hartverscheurend te huilen en te blaffen. Dat vond mijn ex- vriendin weer "zielig" dus dat was einde van ons erotische samenzijn. Lekker dan. So much for getting that nut off, goddammit !!! DOGS ARE COCK BLOCKERS ! Een andere ex van me had ook een hond, dit was een vrij grote, en dat beest lag dan in ons bed. Sorry, maar ik vind dat dus vies. Die hondenlucht, echt, bleh. Het was echt een lief beest, maar ik wel hem NIET in mijn bed hebben ! Dat soort ongemakken heb je helemaal niet met katten. Dus doe mij maar een lief opgerold spinnend katje.

Asteroid-B612 | 13-04-23 | 00:01

*poes kusjes lang geven doet

Flightless bird | 13-04-23 | 00:12
▼ 4 antwoorden verborgen

A dog is capable of unconditional love,
so when you lose your dog, you lose that incredible kind of love as well.
Sterkte !

Miss_Pinky | 12-04-23 | 23:06 | 3

Onvoorwaardelijke liefde van een hond is een mythe. Bestudeer uw hond maar eens wat beter.

Joris Beltsin | 12-04-23 | 23:09

@Joris Beltsin | 12-04-23 | 23:09: Mijn hond is dood.

Miss_Pinky | 12-04-23 | 23:19

Er moet een eeuwig jachtveld voor de trouwe viervoeter zijn.

thanseeuwen | 12-04-23 | 23:05

Ik begrijp dat dit over een hond gaat. Ik snap het helemaal, dit is einde van de wereld en er komt ook een film van en een boek, en wie weet een lintje. En morgen verder met Groningen De toeslagen De stiksof ofwel de eenvoudige dingen van het leven.

deja_view | 12-04-23 | 23:05 | 1

Totaal lullig doen is ook een keuze.

Zalwelweer | 12-04-23 | 23:17

De afgelopen bijna 40 jaar heb ik bij elkaar een stuk of 50 honden gehad. De grootste roedel was 8 stuks. Iedere hond heb ik liefgehad en ieder overlijden heeft pijn gedaan. En toch, iedere keer weer een hond gehaald.

Fijne huisgenoot, iedere hond die ik heb gehad. iedere hond die ik ben verloren heeft me pijn gedaan, net zo goed als iedere hond bij leven mij geluk gebracht heeft. Beste reden om altijd een of meer honden om me heen te willen hebben.

Glasgow Argus | 12-04-23 | 23:01 | 3

Wat moet jij een hoop stront hebben moeten rapen in die 40 jaar.

SterF... | 12-04-23 | 23:04

@Glasgow Argus | 12-04-23 | 23:06:
Netjes.

SterF... | 12-04-23 | 23:08

Vanavond, maar ook de meeste dagen moet je slalommen tussen de hondenbezitters met lange lijnen, winkels overslaan omdat er al drie honden binnenzijn en de geuren de overhand nemen, van mij mogen er minder hondenbezitters komen, echt sommigen hebben er drie bij zich in de camper, in Spanje vertoeven met langharige honden, dat zijn geen liefhebbers maar dierenbeulen en selfcickers. Het spijt me, maar het mag wel een onsje minder.

Normpje | 12-04-23 | 23:01

Het moet wel gezegd dat een Hond van de grootste klootzak kan houden.. zolang je'm maar reepjes pens of brokken geeft... denk maar eens aan Blondi..!

grapjasz | 12-04-23 | 22:57

Keerzijde van de medaille. Helaas. Zoveel geluk en liefde met een beest delen en dan weet je dat dat kutverdriet er ook bij hoort. Maar ook dat gaat voorbij. Maar nu ff niet. Sterkte!

Anno Niem facebook | 12-04-23 | 22:54

Hou je haaks Tuur.

Aleon | 12-04-23 | 22:53

De mijne werd 16. Het was een ontzettende hufter tegenover andere mensen. Was ook ook rare combo van 2 rassen. Maar goed beest toen geadopteerd en viel best mee. Lief voor mij en gezin.

Geen nieuwe hond meer toegelaten. Mis het wel. Dus sterkte Arthur.

Zalwelweer | 12-04-23 | 22:52

Wat is dat, beste heer Van Amerongen?
In Drymen zijn en in het hotel blijven?
Terwijl naast het hotel de leukste pub van Schotland zit?
The Clachan.

nl.clachaninndrymen.co.uk/

Kapitein Sjaak Mus | 12-04-23 | 22:49

Gewoon strakjens en nieuw lief Hondje... dat helpt echt hoorrr..

grapjasz | 12-04-23 | 22:48

Dat is zwaar kut Arthur.Ik begrijp je verdriet. Ik ben vorige zomer plotsklaps mijn hond kwijtgeraakt. Net 9 jaar oud. Ik heb keihard zitten janken bij de dierenarts waar hij in mijn armen is overleden. Hij was mijn beste maatje. Mijn schaduw.Iedere dag een paar uur wandelen in de natuur.Ik mis het allemaal. Het verdriet slijt, maar op sommige momenten heb ik het nog steeds te kwaad. Sterkte!

Kowalski11 | 12-04-23 | 22:48 | 7

Dank jullie wel, da's lief.

Kowalski11 | 12-04-23 | 23:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Als je de mensen leert kennen leer je van de dieren te houden.
De hondstrouw duurt maximaal rond de twaalf jaar. Dat weet je als je er weer aan begint. En je weet ook op voorhand dat het einde hartverscheurend is.
De jongste was amper 5 jaar. Hersentumor en liep gillend rond de salontafel.
Ik ken het Tuur. Sterkte.

reservebelgië | 12-04-23 | 22:47

Wat verschrikkelijk voor jullie, Arthur en Carrie.
Afscheid nemen van je dier snijdt door je ziel -ook al geloof je daar niet in-. Sterkte.

Roos | 12-04-23 | 22:46 | 1

Gelukkig schijnt er wel een hondenhemel te zijn.

SterF... | 12-04-23 | 22:56

We zijn freaks of culture tuurke.

Neuth | 12-04-23 | 22:43

Sterkte met je verlies van Jamba, ik had op Twitter je laatste foto van Jamba al voorbij zien komen. Het is triest je trouwe maatje te verliezen. Je weet dat het relatief snel komt als je een hond hebt, maar ja….. verdrietig Arthur.

Nuuk | 12-04-23 | 22:42 | 1

Prachtige laatste foto.

Roos | 12-04-23 | 22:51

Sterkte Tuur!
Ik voel het verdriet.

libidoos | 12-04-23 | 22:42

Hondebeest geeft veel stabiliteit en regelmaat.
*geen honden ‘flatten’ aub

Flightless bird | 12-04-23 | 22:38

Kut van de hond. Moest ik even kwijt. En ik heb dat t-shirt ff besteld. Word 50 dit jaar, ga ik dragen op m'n feestje.

Joost Maghetweten | 12-04-23 | 22:37

Het onderkennen van zwakte, maakt je als mens sterker..

Sterkte Arthur, ook ik weet hoe zeer je om je dier kunt janken

AldNuut | 12-04-23 | 22:37

Honden zijn stinkbeesten.

de IJsman | 12-04-23 | 22:35 | 9

@Roos | 12-04-23 | 23:08:
Je hebt wel een of andere apengod en een blauwe olifant en ze zijn heel lief voor koeien.

SterF... | 12-04-23 | 23:11

@Roos | 12-04-23 | 23:08:

I dunno. Ik ben dol op dieren, maar wel gewoon op Discovery Channel. Een dier hoort in zijn natuurlijke omgeving en je bewijst hem geen groter respect van hem met rust te laten.

Met het vliegende ongedierte en gedomesticeerde grut dat we in de steden vinden heb ik weinig. Ik heb er vooral last van. Maar goed, ik houd ook niet van mensen.

de IJsman | 12-04-23 | 23:54

@SterF... | 12-04-23 | 23:11:

En er is een half-man, half-leeuw die een demon versloeg die bij dag en nacht onkwetsbaar was, door hem in de schemering te doden. Dat heb ik uit de Donald Duck ('De schat van de tien Avatars').

de IJsman | 12-04-23 | 23:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Sterkte Tuur!

Boersmania | 12-04-23 | 22:34

Gottegot, vier katten begraven, de eerste kreeg ik van de dierenarts mee na zijn verlossende spuitje in een kartonnen doos waar koeken in hadden gezeten, “Oogappeltjes” stond er op de zijkanten.
De hond heeft een leven gehad, het is een keer over.

Normpje | 12-04-23 | 22:30 | 1

Ergens mooi, ergens cru van die doos met opdruk.
Je dieren verliezen is heel erg.

Roos | 12-04-23 | 22:50

Zonde van Jamba. Een hond kan een fantastische vriend zijn. Sterkte.

Zalwelweer | 12-04-23 | 22:26

Ik weet niet hoe dit gaat bij politieke partijen, maar als volgens de Kieswet een vrijgekomen D66-zetel aan Smeets moet worden aangeboden, loopt hij toch gigantisch veel inkomsten mis als hij dit afslaat? Ik zou als ik hem was die kleine drie ton aan misgelopen inkomsten aan D66 vragen om die zetel niet in te nemen. Zij willen immers niet dat hij er gaat zitten.

de IJsman | 12-04-23 | 22:25 | 3

Er zijn grotere smeerberen binnen X66 die er nog steeds zitten. Ik noem een Jan Paternotte en een Tjeerd de Groot.

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 22:43

Smeets,
Bij consequent beleid
was hem zijn pijp ontnomen,
zodat hem wat dat betreft,
niets meer aangesmeerd
zou kunnen worden.

Nu blijft toch aan hem kleven,
(mede zijn partij, want dat plakt),
dat hij een smeerpijp is.

Milton_Styx | 12-04-23 | 22:52

@Graaisnaaiert | 12-04-23 | 22:43:

Nou, volgens mij hebben Paternotte en De Groot niets onoirbaars gedaan. Het zijn ook niet mijn favoriete Kamerleden, maar ik hoef iemand waar ik ideologisch van mening mee verschil niet te haten.

de IJsman | 12-04-23 | 23:00

Honden zijn bazen.

Plukkieplukkie | 12-04-23 | 22:24

Sterkte. De pijn gaat nooit weg maar je leert er wel mee omgaan. Ze zijn zo in en in goed...

viejohuevon | 12-04-23 | 22:23

Sterkte Tuur.

Louter Leuter | 12-04-23 | 22:18

Wel ja, Arthur. Zo is er inderdaad altijd wat, en zelden wat goeds. Ik reaguur nooit, maar nu even wel, omdat ik heel erg met je meeleef.

Spelingchecker | 12-04-23 | 22:11

Lap text weer. Mooie foto van doggy. RIP.

Flightless bird | 12-04-23 | 22:11

Ik woonde ca. 1984 tegenover Arthuro. Schandknapenclub "Why Not" kan ik e nog wel herinneren, volgens mij zat er daarnaast ook zo'n ranzige tent, de "Boys en Bengels club" o.i.d. en de "Blue Boy". Ik liet me ooit eens een verhaal vertellen dat in 1 van die tenten een ECHTE snuff movie zou zijn opgenomen waar een minderjarige jongen echt wordt vermoord.

Sterkte met het verlies van Jamba. Altijd erg akelig.

Asteroid-B612 | 12-04-23 | 22:10

Een toast op Jamba!

Milton_Styx | 12-04-23 | 22:09 | 3

*glas heffen doet

Flightless bird | 12-04-23 | 22:12

*schorre stem, een snif en een knars op de tanden.

Joyce | 12-04-23 | 22:24

Blijft pijn doen, afscheid moeten nemen van je maatje. Sterkte, Tuur.

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 22:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl