Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. Timmerfrans, BBB, D66 en de "sprookjesnota"

Sprookje in Den Haag!

Er was eens... Kort kort geleden in een land hier heel dichtbij, een partij die de Provinciale Statenverkiezing had gewonnen. De partij heette BBB en had de Provinciale Statenverkiezing zo hard gewonnen, dat er een paus uit Brussel kwam om BBB te feliciteren. En het was niet zomaar een paus, het was de klimaatpaus Timmerfrans! Dat was zo bijzonder, dat alle perslakeien op een rijtje gingen staan om erbij te zijn. Alle perslakeien behalve Tom Staal, want die is van de inhoud (nog checken, red.). Maar er was ook een gemene stiefzuster, Jan Paternotte van D66, die had de verkiezingen verloren en was heel erg jaloers op BBB en vond alles wat BBB deed maar stom en dom en vervelend. En ze ruzieden nog lang en ongelukkig. En u ook, in het Stamcafé.  

Social

Reaguursels

Inloggen

Nu al zin in het vragenuurtje van volgende week!

Harrie-Couvert | 12-04-23 | 09:44

“If you’re a young man with no prospects hanging out on 4chan, you’re definitely on some Discords and probably some pretty dark Discords,” said Dale Beran, a lecturer at Morgan State University and the author of “It Came from Something Awful: How a Toxic Troll Army Accidentally Memed Donald Trump into Office.”
An 18-year-old gunman used Discord to record his thoughts, chat with friends and share racist memes that he was collecting from 4chan before fatally shooting 10 people and injuring three others at a grocery store in Buffalo last year. He was sentenced to life in prison in February.
White supremacists also used Discord to plan the “Unite the Right” rally in Charlottesville, Va., in 2017. Discord has taken steps to improve its content moderation since then, writing in 2020 that it has a “responsibility to ensure that Discord is not used for hate, violence or harm.”
Tot ze plotseling in de spotlight komen door één van de grootste veiligheidslekken ooit. Hetgeen best een aantal contacten van Amerika in het Rusland van Poetin op een akelige manier het leven kan kosten.
The posts appeared to have lingered online for nearly a month before they started getting attention beyond Discord. Users on 4chan posted images from the documents as early as April 5. A pro-Russian channel on the messaging app Telegram shared the images later that day. Users on Twitter took notice, and so did the world.

The Discord servers and the users thought to be behind the documents were swarmed with attention. A Twitter account using the name MrLucca, who used the same profile photo that was found on the Lucca Discord account, said he had gotten the documents from yet another Discord server.

“Found some info from a now banned server and passed it on,” the user wrote, according to screenshots of the conversation. The Twitter and Discord accounts have since been deleted.
An Online Meme Group Is at the Center of Uproar Over Leaked Military Secrets nyti.ms/402mdzB

cugel | 12-04-23 | 09:33

''Kan er ook nog wel bij: een DrinkWaterCrisis.''
Dweilen met de kraan open.
Alle problemen, behalve een, zijn het gevolg van de bevolkingsdruk
Wanneer vindt u de bevolkingsdruk in Nederland voldoende?
Bij 25 miljoen inwoners?

Ella | 12-04-23 | 09:23 | 2

Bij meer dan 120 miljoen dieren voor de veeteelt. U?

Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 09:27

Bij 25 miljoen zal de Omvolking wel klaar zijn ,en Nederland Failliet....

Nico_the_Sparrow | 12-04-23 | 09:31

D66 is een kutidee.

happen_maar | 12-04-23 | 09:17

De 66 bedrijft slechts vieze politiek omdat ze dat van de anderen wel moeten - uit zichzelf zouden ze nooit zoveel vieze politiek bedrijven.

funda | 12-04-23 | 09:15

South Korea has so few babies it is offering new parents $10,500 www.aljazeera.com/news/2023/4/12/sout...
Het artikel zegt dat geld in feite niet helpt.
Zuid Korea heeft de "lowest birthrate" ter wereld. En geen Afrika of het Midden Oosten ernaast om enige aanvulling te leveren, met alle problemen van dien.

cugel | 12-04-23 | 09:08 | 6

'En geen Afrika of het Midden Oosten ernaast om enige aanvulling te leveren, met alle problemen van dien.'

Afrika en Midden Oosten zijn nu ook niet echt onze buren.

NLgaatnaardeklote | 12-04-23 | 09:31

Hoog IQ weinig kinderen en omgekeerd. Met als gevolg dat het gemiddelde IQ van de wereldbevolking in vrije val is.

Avondlander | 12-04-23 | 09:33

Alle reacties meermaals doorgelezen, maar ik weet ook geen oplossing, dus in dit geval maar niet iedereen persoonlijk geantwoord. Het zal zich op den duur vanzelf wel oplossen, maar voorlopig zitten we inderdaad met problemen. Maar het lijkt dat de overbevolking zichzelf oplost. Als we althans de rijkdom iets gelijker kunnen verdelen.

cugel | 12-04-23 | 09:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Overigens weet die aardige dikke meneer uit Brussel ook wel dat bij d66 veel potentiële kiezers zitten voor zijn eigen partij. Dus natuurlijk wil hij meedenken en kijken naar oplossingen.

Duwbak_Linda | 12-04-23 | 08:41

Deze is ook leuk:

www.ad.nl/geld/onderzoek-lager-btw-ta...

Het verlaagd btw tarief als fiscaal voordeel, toet toet boing boing.

Natuurlijk een foponderzoek in opdracht van Kaag... Dan is alles onder de 100% inkomstenbelasting een fiscaal voordeel. Ben benieuwd wanneer ze tot de conclusie komen dat dat niet zo doelmatig is.

Wim_Kut | 12-04-23 | 08:37

Sorry, linkjes naar Blendle artikelen kunnen niet, dus hier een wat uitgebreidere copy paste. Googelen op de Standaard, daarin is het artikel verschenen.
"Hoe Wall Street verdiende aan de vrouwenhandel van Jeffrey Epstein.
Vier jaar na zijn dood veroorzaken de seksuele wandaden van Jeffrey Epstein opschudding in de hoogste kringen in Wall Street. En blijkt hoe weinig scrupules zakenbankiers aan de dag legden om belangrijke klanten te vriend te houden. ‘JP Morgan wist alles.’
Op 1 november 2009 beleefde de zakenbankier Jes Staley een topdag. ‘Ik zit in de hottub met een glas witte wijn’, mailde hij. ‘Dit is een geweldige plek. Werkelijk verbazend. Volgende keer zullen we hier samen zijn. Ik ben je veel verschuldigd. En ik waardeer onze vriendschap heel erg. Zulke diepe vriendschappen heb ik niet veel.’
De geweldige plek waarover hij het had, was waarschijnlijk Little St-James. Dat is het Caraïbische privé-eiland van het sek­suele roofdier Jeffrey Epstein, aan wie het bericht ook gericht was. Epstein bevond zich op dat moment in Florida, waar hij een celstraf van achttien maanden uitzat omdat hij minderjarigen tot prostitutie had aangezet.
De ontboezeming over hoe diep hun ­wederzijdse vriendschap was, kan Staley duur komen te staan. De tekst is een van de meest bezwarende elementen in een rechtszaak die de Amerikaanse Maagden­eilanden hebben aangespannen tegen de zakenbank JP Morgan, destijds Staleys werkgever. Epstein stapte in 2019 uit het leven, maar vier jaar later kijkt de financiële wereld in New York en Londen ademloos toe hoe zijn wan­daden de hoogste kringen in Wall Street in verlegenheid brengen. Zelfs Jamie Dimon, de ceo van JP Morgan en wellicht de machtigste man in financieel New York, lijkt de dans niet te kunnen ontspringen.
‘JP Morgan heeft elke regel overtreden om de vrouwenhandel mogelijk te maken, in ruil voor zijn rijkdom en lucratieve adresboekje’
De details over Staleys vriendschap met Epstein brengen aan het licht hoe weinig scrupules zakenbankiers aan de dag ­legden om belangrijke klanten te vriend te houden. Hoe langer de procedure duurt, hoe meer smeuïge details boven water komen en hoe wanhopiger de betrokkenen proberen de verantwoordelijkheid op elkaar af te schuiven. Intussen is er een juridisch kluwen ontstaan van elkaar gedeeltelijk overlappende rechtszaken, wederzijdse claims en tegenstrijdige belangen. Maar hoe ingewikkeld ook, de kern van de zaak blijft helder. Wat wisten de bankiers over Epsteins seksuele wandaden, en waarom bleven ze zaken met hem doen?" Etc.
Maar Mimi Liu, de advocate die de Amerikaanse Maagdeneilanden vertegenwoordigt, wil niet dat ceo Jamie ­Dimon er te makkelijk van af komt. ‘Dimon wist in 2008 dat zijn vermogende cliënt een vrouwenhandelaar was’, zei ze vorige maand tijdens een zitting in New York. ‘Als Staley zijn boekje te buiten ging, waarom Dimon dan niet? Staley wist alles, Dimon wist alles, JP Morgan wist alles. Zij hebben elke regel overtreden om de vrouwenhandel mogelijk te maken, in ruil voor zijn rijkdom en lucratieve adresboekje.’ eindigend met:
Intussen staat vast dat Dimon een verklaring zal moeten afleggen ter voorbereiding van de rechtszaak. Waarschijnlijk zal dat begin mei gebeuren. Liu zou ook gevraagd hebben dat vier miljardairs verklaringen afleggen. Het gaat om Sergey Brin, oprichter van Google, en drie minder bekende ondernemers. Waarom zij zijn opgeroepen, is onduidelijk. De rechtszaak zelf zal waarschijnlijk in oktober voorkomen. :(

cugel | 12-04-23 | 08:35 | 2

Wat is dat toch met misbruik en Democraten in de VS?

goedverstaander | 12-04-23 | 08:44

@goedverstaander | 12-04-23 | 08:44:

En gebrek aan leesvaardigheid aan jouw kant. 2020-2022
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_federal_political_sex_scandals_in_the_United_States#2020%E2%80%932022

Ik tel welgeteld 1 Democraat en de rest zijn allemaal Republikeinen.

Uitzondering op de regel? Nee hoor. 2010-2009
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_federal_political_sex_scandals_in_the_United_States#2010%E2%80%932019

Ik tel 4 Democraten en de rest allemaal Republikein.

Ik hoop dat je wereld niet instort.

Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 09:08

Boembollen ?

In het Zuid-Hollandse Hillegom is iemand lichtgewond geraakt bij een explosie. Ook raakten tien woningen beschadigd. Vier woningen zijn ontruimd uit veiligheidsoverwegingen, meldt de politie.
m.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20230412_...

Cornelis12 | 12-04-23 | 08:33

Hier in Oostenrijk heeft de FPÖ (cf PVV) in 2016 een vriendschapsverdrag gesloten met Rusland, in een tijd dat iedereen, ondanks de Krim, aan Putins voeten lag. Inmiddels is dat verdrag afgelopen, maar alle aanhangers van andere partijen blijven roepen dat de FPÖ vriendje is van Putin. Waarom? De FPÖ ligt in peilingen ver voor op de ÖVP, die de klappen krijgt van Corona, zich niet houden aan "eeuwigdurende neutraliteit" en sancties tegen Rusland) en de SPÖ (socialisten), die intern verdeeld is door ruzies).

Zo werkt, politiek tegenwoordig, eergevoel is opgegaan aan spindoctors.

bergsbeklimmer | 12-04-23 | 08:33 | 1

Veel extreemrechtse partijen worden of werden door het Kremlin gesponsord. Daar waarschuwt men al jaren voor maar niemand luistert en kijk nu. Van mij mogen deze mensen gratis per schip door Poetin afgehaald worden. Hij heeft ze harder nodig dan wij.

Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 09:16

Geen ‘goedemorgen jongens en meisjes’ meer in de klas volgens nieuwe taalgids
www.ad.nl/binnenland/geen-goedemorgen...

Wat willen ze doen met de docenten die dit gewoon blijven zeggen?
Riskeren die een gevangenisstraf?

Het land is gek geworden.

Roos | 12-04-23 | 08:23 | 18

@goedverstaander | 12-04-23 | 08:52:

De wereld verandert. Wen er maar aan ouwe. Je kan je opvreten van frustratie en woede of een beetje van je AOW genieten die laatste paar jaartjes. Je doet er helemaal niets tegen.

Als dit soort zaken je doen schuimbekken van woede dan zou zelfs mijn overgrootvader je waarschijnlijk een constructieve hobby aanraden. Modelbootjes bouwen of met treintjes spelen.

Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 09:04

@Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 08:50: het zijn geen jongeren die het willen. Het wordt opgelegd, dat is van een totaal andere orde.

Als een jongere nu zegt "ik ga helemaal stuk" of " dat is voor mij een error" , dan weet ik dat het bij de tijd hoort en daar is niets mis mee.

Roos | 12-04-23 | 09:38

@Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 08:55: er is niets mis met een transgender. Waar wel iets mis mee is, is dat 98% van de bevolking zich zou moeten aanpassen aan een mode gril.

Roos | 12-04-23 | 09:39
▼ 15 antwoorden verborgen

Filmpje bekeken. Tja dat is kennelijk de manier van politiek bedrijven van d66. Gewoon maar wat roepen en dat blijven herhalen, en herhalen, en herhalen. Hup Lientje, de deegroller erover!

Duwbak_Linda | 12-04-23 | 08:23

Paternotte een uitermate droevig politicus. Een beetje prikkels afgeven, alla, maar opzichtig liegen gaat wat ver.
Blijkbaar is dat zijn taak binnen die partij.

donkieshot | 12-04-23 | 08:22 | 4

Toch vind ik hem ook wel weer grappig.

Duwbak_Linda | 12-04-23 | 08:31

@Duwbak_Linda | 12-04-23 | 08:31: Grappige mensen moeten moppen tappen op verjaardagsfeestjes en zich niet met het landsbestuur bemoeien. Maar soit. In de Tweede Kamer zitten clowns plenty dus hij past er ook wel weer tussen.

goedverstaander | 12-04-23 | 08:37

@goedverstaander | 12-04-23 | 08:37:
Hij is ad rem. Je weet dat hij lulkoek verkoopt (en dat weet hij zelf ook wel) maar dan kijkt hij je aan met die loze blik en guitige ogen.

Duwbak_Linda | 12-04-23 | 08:44
▼ 1 antwoord verborgen

www.nrc.nl/nieuws/2023/04/11/politie-...
De politie wil agenten „weerbaarder” maken, „Het moet duidelijk worden dat wat ze zien op een paar vierkante kilometer niet mag leiden tot stereotypen over een hele bevolkingsgroep. Agenten moeten zien dat bepaalde problemen voortkomen uit armoede en kansenongelijkheid.” OMG

2tribes | 12-04-23 | 08:18

"D66 trekt aan de bel: sperma moet goedkoper"; de btw op sperma moet omlaag naar 9 procent.

Dus binnenkort ook in de schappen bij de goedkopere grutters?
Gelukkig heeft de D66 vooral verstand van zaad.

EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 08:18 | 2

D66 moet van haar luie reedt komen en zelf actie ondernemen. Laten ze een voorbeeld nemen aan haar voormalige leider die zijn zaad geheel gratis in het rond spoot.

goedverstaander | 12-04-23 | 08:22

De magere mannetjes zijn kwakzalvers/kwakkie solvers. Nu weten wij uit de praktijk dat D66 mannen nogal gul zijn met hun zaad. Ongelofelijk dat ze in deze tijden hier druk mee zijn. Best benieuwd hoe de D66 trollen BL en schout bij nacht dit gaan duiden.

Klaagbaan | 12-04-23 | 08:28

Lezersvraag: 'hoe is het met uw poep gesteld?'

De 'Nationale Poepdag' is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting en vindt jaarlijks plaats op de tweede woensdag van april. In 2023 is de 'Nationale Poepdag' op woensdag 12 april .

Aangezien ontlasting veel vertelt over iemands gezondheid en kan helpen bij vroegtijdig constateren van darmkanker, heeft de Maag Lever Darm Stichting de 'Nationale Poepdag' in het leven geroepen.
www.beleven.org/feest/nationale_poepd...

Cornelis12 | 12-04-23 | 08:15 | 1

Voor mij is het elke dag wel poepdag.

FrankVeer | 12-04-23 | 08:29

Net in nos journaal, hoop vrouwen gaan na afronden opleiding in deeltijd werken want kinderen. Ja en ?

Cornelis12 | 12-04-23 | 08:11 | 7

@Crankhead | 12-04-23 | 08:21: Baudet vindt dat vrouwen moeten zorgen en daar heeft hij zich niet mee te bemoeien, tenzij hij als conservatieve lul te boek wil staan.

Papa Jones | 12-04-23 | 08:26

@toetssteen | 12-04-23 | 08:24: Het is geen dwaas artikel. Het zijn gemiddeldes.

Waar je je dus niks van aan moet trekken.
Uw zoon en dochter doen dat prima, genoeg stellen die het zo doen godzijdank.

Goed beschouwd heb je dus helemaal niks aan dit artikel. Zal evengoed wel weer voor een hoop heisa zorgen.

Papa Jones | 12-04-23 | 08:26

Lijkt me dat die vrouwen vaak groot gelijk hebben. Het opvoeden van een kind of kinderen is heel wat leuker dan je elke dag naar een of ander kantoor slepen om daar een nauwelijks relevant of saai werkje te gaan zitten doen.

Ichneumonidae | 12-04-23 | 08:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk dat we Nederland inmiddels als een grote stad moeten gaan zien, met een paar unieke natuurgebieden die de moeite waard zijn om te behouden (bijvoorbeeld de waddenzee). Voor andere, niet unieke, natuurgebiedjes, met flora en fauna die ook in andere landen te vinden is, en in grotere mate, maar die wel belangrijk zijn vanuit recreatief oogpunt, zou een stikstoftransitie moeten worden ingezet. Die houdt in dat de flora en fauna langzaam wordt vervangen door stikstoftolerantere soorten. Nederland kan dan weer van het stikstofslot af en er kunnen weer woningen gebouwd worden voor onze jeugd, zodat die zich weer kunnen voortplanten, waardoor op de langere termijn onze welvaartsstaat ook behouden kan blijven.

lekgoot | 12-04-23 | 08:10 | 1

De kolen- en gascentrales hier gaan i.i.g. weer harder draaien want a.s. zaterdag sluit Duitsland haar laatste 2 kerncentrales, of dacht U dat RWE(etc.) haar basisland in de steek laat???? nee hoor, wij gaan leveren/aanvullen, de prijzen gaan weer de lucht in(letterlijk)

hagelkruis | 12-04-23 | 08:30

Musk under fire for Twitter’s shifting rules on state media www.aljazeera.com/news/2023/4/12/unde...
Artikel dat Musk twitter zodanig verandert dat vooral Russische en Chinese staatspropaganda in je feed komt.

cugel | 12-04-23 | 08:09 | 6

Het klopt niet dat vooral staatspropaganda in je feed komt.

donkieshot | 12-04-23 | 08:20

Maar dat gelooft zelfs jij niet, toch?
Of als er gekozen mag worden uit Iraanse, Russische en Chinese propaganda, de Iraanse het minst voor komt. Dan wel.

Nuchternederland | 12-04-23 | 08:23

@goedverstaander | 12-04-23 | 08:14:
Touché! Maar een beetje tegengas geven moet toch mogen, omdat, op een paar reaguurders na, dit anders wat eenzijdig zou worden.
@donkieshot | 12-04-23 | 08:20:
Ik zie het zelf ook nog niet, maar wel een vervelende verandering waardoor ik alleen maar één tweet per keer te zien krijg, met ellenlange slierten oninteressante antwoorden daarop.
@Nuchternederland | 12-04-23 | 08:23:
Musk heeft grote belangen in China, niet in Iran.
@Ichneumonidae | 12-04-23 | 08:13 &
@Papa Jones | 12-04-23 | 08:10:
Rusland, China (en Iran) zijn best onprettige dictaturen: als je daar niet netjes in de pas loopt, loopt het slecht met je af.

cugel | 12-04-23 | 08:48
▼ 3 antwoorden verborgen

In Italië willen ze boetes tot 60.000 euro gaan opleggen aan eco-vandalen, de besmeurders van kunstwerken, monumenten en gebouwen. Nederland zal wel snel volgen, nietwaar?

goedverstaander | 12-04-23 | 08:04 | 1

Dit wordt een interessante spagaat; een heel hoge boete, dat vindt de huidige overheid altijd prima. Alleen.... wat als 'the cause' in de ogen van de uitvoerende macht prima is?
Ofwel, als een kunstwerk wordt beschadigd voor een 'rechts' standpunt, wordt dat dan net zo zwaar gestraft als het voor een links standpunt wordt beschadigd?

EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 08:11

die Jetten is toch ook een grote schandvlek.
Onkundig en krijgt niks gedaan. Loopt daar alleen maar rond omdat hij slaafs aan het lijntje het referendum de nek om heeft gedraaid.

Struikrover3 | 12-04-23 | 07:56 | 2

De zogenaamde Golden Boy die een volledig vergeetbare minister werd.

John McClane | 12-04-23 | 08:04

Heeft een jaar lang lopen handenwrijven bij exploderende gasprijzen terwijl in de landen om ons heen al lang ingegrepen werd.

Papa Jones | 12-04-23 | 08:04

Geïntimideerd via Whatsapp en thuis bezocht: boerenleiders in het vizier van radicale boeren
Intimidatie Het boerenverzet is verhard, ook tussen boeren onderling, zo blijkt uit gesprekken van NRC met meerdere bestuurders, boeren en andere betrokkenen. „Ze stonden in een halve cirkel om me heen”, zegt een boerenleider over zijn collega’s.
www.nrc.nl/nieuws/2023/04/02/geintimi...

cugel | 12-04-23 | 07:56 | 6

@goedverstaander | 12-04-23 | 08:00:

Nou bij die laatste komt het meer doordat mocro’s het gezegde verkeerd begrijpen: ‘Één voor allen, met zijn allen tegen één.’

Tiscali-2 | 12-04-23 | 08:13

@Papa Jones | 12-04-23 | 08:05: Op de NOS-app zeggen ze bij fake nieuws herkennen dat je een wappie bent als je fake nieuws niet herkent. Kaag wil he liefst dat de BBB ten onder gaat aan LPF-toestanden, daar moeten we voor hoeden!

DitjaarkrijgikAOW | 12-04-23 | 08:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb weer zo lekker geslapen vannacht. Dat TimmerFransciscus heeft gezegd aan Caroline dat de EU nikskeniet te vertellen heeft hoe de lidstaten de stikstofmaatregelen uitvoeren. Kijk hier toch eens hoe TimmerFransciscus zijn apenpakkie met zijn kontje omhoog aanheeft als zijn naam op het scherm staat en hij wat kan krijgen. flic.kr/p/2oqxGMD

DitjaarkrijgikAOW | 12-04-23 | 07:55 | 1

Daarvoor komt hij ook helemaal naar Nederland in de baas zijn tijd, met een privéjet met keiveel CO2 en stikstof terwijl de Nederlandse boer zoiets niet mag!

DitjaarkrijgikAOW | 12-04-23 | 07:58

Het rondje langs de Vlaamse vodjes zit er gelukkig weer op voor vanochtend. De redactie van NRC vindt gebedsruimten in openbare scholen een heel goed idee en het Algemeen Dagblad weet te melden dat de juf voortaan geen Goedemorgen jongens en meisjes meer mag zeggen tegen de klas.

Ondertussen kan het gros van de vaderlandse koters nog steeds amper lezen, schrijven en rekenen. Nederlandje in een notendop.

Hetkanverkeren | 12-04-23 | 07:53 | 4

Ik heb voor het oud Nieuws de kranten wat dit betreft genegeerd.
Als werkzame in het onderwijs ben ik er stiekum ook wel heel erg klaar mee, al dat gepap en getrut.
Zoals moeder schizo laatst aangaf; in België steeds meer Nederlandse docenten, want daar veel meer respect (vanuit kind en ouder) én de school heeft het laatste woord.
Hier? Als je niet voldoende 'opschrijft', blijf je als school met de probleemgevallen zitten. En geloof me, om dan een kind dat eigenlijk op speciaal onderwijs veel beter op de plek zit, daar nog te krijgen als papa (voor het eerst in 3 jaar) in het klaslokaal in de vechtstand binnen komt lopen...

EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 08:15

@EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 08:15:
Zo herkenbaar.

Tiscali-2 | 12-04-23 | 08:19

@EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 08:15: Zie mijn gekrabbel in de marge daarom hooguit als aanvulling Schizo. En mijn diepe bewondering voor jou als volhouder in een zo langzamerhand steeds onmogelijker wordend werkveld.

Hetkanverkeren | 12-04-23 | 08:32
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Het pedante toontje van Timmerfrans als hij het over het gesprek met Caroline heeft…

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 12-04-23 | 07:53 | 3

Ik vind van het toontje van Lientje ook wel wat te zeggen: al dat gezucht en gesteun, ze is nota bene nog maar net begonnen. Dan liever nog het hautaine toontje van Fransje.

R. Skickr | 12-04-23 | 07:57

@R. Skickr | 12-04-23 | 07:57:
Idd. Wat betreft Kerrolain. Dat roepen van ‘onzin’ benadrukt door wegdraaiende ogen en zuchten en steunen. Verschrikkelijk. Ogenblikkelijk mee ophouden. Zooo amateuristisch. Bah. Stoppen daarmee Lientje.

Tiscali-2 | 12-04-23 | 08:02

@R. Skickr | 12-04-23 | 07:57: Dat komt omdat ze continu vragen van activisten ('journalisten') moet beantwoorden met daarin foute aannames. Het is of er elke keer een legertje Tjeerden de Groot staat.

goedverstaander | 12-04-23 | 08:07

"Op deze foto is goed te zien hoe optisch bedrog werkt. Van der Plas lijkt veel slanker dan ze in werkelijkheid is als Timmermans achter haar staat."

Hier op GS hebben ze het toch altijd over "de magere mannetjes van D'66"? Het zit dus anders: Jabba de Hutt is Caroline van der Plas, die prinses Leia: D'66 aan de ketting houdt. Als je toch je metaforen op lichaamsomvang wilt kiezen, hoewel ook GS natuurlijk best weet dat dat niet erg fatsoenlijk is. Meer stemmingmakerij dan informatieverschaffing. Culture wars.

cugel | 12-04-23 | 07:52 | 6


Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend. En ja, dat mag jij ook doen. Veel plezier met het opgeheven vingertje.

forecastle | 12-04-23 | 08:01

@Ruimedenker | 12-04-23 | 07:56:
Alleen dat Bart Nijman zijn metaforen verkeerd kiest: maak je niet ongerust: ik zou natuurlijk nooit Caroline en Frans met elkaar durven te vergelijken op lichaamsomvang. Zoiets doe je niet in een inhoudelijk debat.
@First Contact | 12-04-23 | 07:57:
Wat forecastle zegt.

cugel | 12-04-23 | 08:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar Baudet heeft in ieder geval wat Paternotte betreft gelijk: hij ziet eruit als een reptiel.

Tiscali-2 | 12-04-23 | 07:45

"D66 trekt aan de bel: sperma moet goedkoper"

De btw op sperma moet omlaag naar 9 procent. Dat wil coalitiepartij D66, dat woensdag een voorstel indient om dit voor elkaar te krijgen. Met de belastingverlaging moet het voor wensouders betaalbaarder worden om een kind te krijgen met behulp van donorzaad.
www.telegraaf.nl/nieuws/1771410451/d6...

Cornelis12 | 12-04-23 | 07:31 | 12

Ik hoop het niet. Dat zou betekenen dat ik nog tonnen aan BTW-afdracht moet aftikken.

goedverstaander | 12-04-23 | 07:57

Geldt voor spermadonoren trouwens ook die opt-outregeling?

lekgoot | 12-04-23 | 07:58

Hèhè eindelijk doet D66 iets aan de hoge inflatie... btw op sperma verlagen..... man,man,man wat een achterlijk partijtje is dat toch. Ik begin steeds meer te geloven dat die D voor debiel staat en 66 het hoogst mogelijke IQ.

Karel Kruizenruiker | 12-04-23 | 09:28
▼ 9 antwoorden verborgen

D66 is het levende voorbeeld van de verrotte bestuurscultuur in Nederland m. Liegen, bedriegen, spelletjes spelen en manipuleren. Goed dat de rest van Nederland dat ook in gaat zien. Alleen de npo loopt nog slaafs achter ze aan

davesl1210 | 12-04-23 | 07:24 | 5

@Ridde Rogter | 12-04-23 | 07:26: kerel, azijn weer in de bonus?

Justin_Case | 12-04-23 | 07:33

@Ridde Rogter | 12-04-23 | 07:26:
Meer voor hardleerse types als u die ziende blind blijven.
Scheelt best als u die andere hersencel ook gaat gebruiken.

roberto9715 | 12-04-23 | 07:38

@Ridde Rogter | 12-04-23 | 07:26: Kan niet vaak genoeg gezegd worden. Gelukkig beginnen meer Nederlanders hiernaar te luisteren.

forecastle | 12-04-23 | 07:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Weten jullie nog dat we de kerncentrales sloten om afvalverbrandingscentrales te bouwen? Qua besluiten die de energie-zekerheid een generatiie later in gevaar brengt.
Het wegdoen van voedselproductie is in die vibe....
De welvaart is gestoeld op goedkope energie en goedkoop voedsel.
Niet vanzelfsprekend,

adhd-je | 12-04-23 | 07:22 | 4

Maar kernenergie is eng, want onzichtbare straling. Dan liever iets veel zichtbaarders.

lekgoot | 12-04-23 | 08:01
▼ 1 antwoord verborgen

Jan Paternotte.
Dat schrappen van natuurgebieden...
Het.Staat.Niet.In.De.Initiatiefnota.

Weet je wat, Paternotte...wijs even aan waar het staat.
Praten we dan weer verder.
Tom, neem die nota een keer mee en vraag of Jan het kan aanwijzen.

Jetten:
"Nou, ik ben minister voor klimaat en energie en dan moet je vooral ook bereid zijn om gewoon te zeggen wat er moet gebeuren de komende jaren op gebied van klimaat en het is fijn als de kamer daar ook volop aan meedoet"
Tom:
"Blaaablabla"
Jetten:
"Ik ken het voorstel niet dus ik heb er geen mening over."

Eerst je met (doelbewust) nietszeggende smurrie als 'antwoord' met een glimlachje opzadelen en daarna heeft de minister voor klimaat en energie geen idee wat er in de initiatiefnota van BBB staat die vooral gaat over de visie stikstofbeleid.
Ook nog van een partij die na de provinciale verkiezingen ook in de peilingen knetterhoog staat en die D66 een tik heeft gegeven.

8 februari 2023 : Verzoek om kabinetsreactie op de initiatiefnota.
Dat is twee maanden geleden.

Wat een rare spelletjes spelen ze.

AdvocatusDiaboli | 12-04-23 | 07:05 | 1

Zij hebben geen kennis en geen schaamte, ik zou me kapot schamen om met zo weinig know how en kennis en kunde minister te zijn. Jetten niet, te dom om te begrijpen wat hij allemaal niet goed snapt

JeannedArc | 12-04-23 | 07:37

Eitje bij het Ontbijt?
Johnny Cash - Dirty Old Egg Sucking' Dog
youtu.be/0guour1uLgw

steekmug | 12-04-23 | 07:03

Voor het eerst heb ik het gevoel dat vd Plas en Paternotte hier een bewust toneelstukje opvoeren

Johan1235 | 12-04-23 | 07:01

Macron haalt ook weer vieze truukjes uit:
„Wij Europeanen moeten wat dit betreft niet volgend zijn, wij moeten ons niet aanpassen aan het Amerikaanse ritme of een excessieve reactie van China”, aldus het Franse staatshoofd. „Op een gegeven moment moeten wij ons als Europeanen ook afvragen wat ons eigen belang is.”

In plaats van Europa durft hij geen EU te zeggen;
de EU-landen zouden zich dan ook wel eens af kunnen gaan vragen
wat hun eigen belang is.

CLoVis | 12-04-23 | 07:00 | 2

Denk dat dat eerder in context van de NAVO is waar Frankrijk in 1966 uitstapte.

Risingson | 12-04-23 | 07:18

Zodra een Fransman Europa gebruikt, bedoelt hij Frankrijk.

Louter Leuter | 12-04-23 | 08:29

Goedemorgen. Dat is best wel leuk wakker worden met zo'n afgang van Jan Paternotte en Rob Jetten. Vervolgens probeer ik mij iets voor te stellen bij EU juristen en blijft mijn interne scherm blanco. Dat geldt overigens gelukkig ook voor Frans Timmermans als Mr. Europa: het verkeerde soort bodybuilding lijkt mij.

Al die juristerij is nou juist het probleem en niet de oplossing voor de huidige crisis, niet op de laatste plaats het Natura2000 fiasco. Die lukrake bestemmingen zijn het probleem, niet alle afgeleide problemen daarvan. Zie ook de ambtelijke nota die stelt dat wat je ook doet, 96% van Nederland op slot zal blijven.

En dus moet je wel degelijk het fabelachtige Natura2000 sprookje aanpakken. Nog los van het feit dat in de reglementen staat dat de minister van Landbouw(!) de discretionaire bevoegdheid heeft om de Natura2000 status op te heffen, een gegarandeerde oplossing is het zich voordoen van een calamiteit.

Dan komen we vanzelf bij de in dit geval gelukkige omstandigheid dat ons land één grote calamiteit is en dan heb ik het nog niet eens over D66. Nederland verkeert in de binnen de EU unieke omstandigheid grotendeels onder water te liggen. De bescherming tegen dat element is de essentie van Nederland en de Nederlanders. Dat betekent ook dat Natura2000 aan het overleven van de bevolking ondergeschikt zou moeten zijn.

En dan is het tijd om creatief aan de slag te gaan. Dan praat ik uiteraard over waterbouwkundigen en soortgelijke ingenieurs en uiteraard niet over departementsambtenaren en alfaconsultantjes. Vanuit het oogpunt van nationale veiligheid en het landsbelang tuig je vervolgens de ruimtelijke ordening opnieuw op, mede met een schuin oog op de overbevolking en de noodzakelijke voeding daar van.

En dan die koppies bij D66: onbetaalbaar!

Hetkanverkeren | 12-04-23 | 06:56

oud Nieuws.

* Tijdelijke huurcontracten afgelopen. Wetsvoorstel PvdA en CU.
* Burgemeester willen sneller kunnen ingrijpen tegen online relschoppers.
* Pijpbommen gevonden in Ierland, vlak voor bezoek Biden.
* Huurwoningen: gemiddelde prijs gedaald.
* Toespraak Macron in Den Haag verstoord door actievoerders.
* Noodtoestand Italie door ongekend hoog aantal immigranten.
* Wandelaars high van paddo's gered uit nationaal park VK.
*IMF verwacht loonstijgingen.

Weer: na stevige buien, meer buien. 7 tot 11 graden.

Koffie: die stevige ristretto van gister hielp wel. Familielid heeft gister uitgebreide scan gedaan om te zien wat er op dit moment illegaal te koop wordt aangeboden van schizo; hele lange lijst met inloggegevens! En die zijn allemaal geen spat meer waard (dubbel gecheckt). Dus vannacht iets beter geslapen.

EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 06:56 | 3

Dat ongekend hoog aantal "migranten" is niet langer hier welkom. Indien dit toch blijft gebeuren - Stem ze weg.

Nederlandop1 | 12-04-23 | 08:12

@Nederlandop1 | 12-04-23 | 08:12: Italië rekent er op dat er een miljoen hun kant op komen... Optie 1, doorzetten naar de rest van Europa, valt steeds minder goed. Optie 2 komt nu in zicht.

EEnzame SchizofrEEN | 12-04-23 | 08:20

Tijdelijke huurcontracten afschaffen? Dan zal de niet-sociale huurmarkt verder inkrimpen (een expat die voor een jaar naar het buitenland gaat, verhuurt niet meer). Hetzelfde geldt ook voor een huis in Box 3 (na staatsobligaties en rente niets meer opleveren, aandelen weer eens duikelen, kon je voorheen nog wat in stenen steken, nu zakken huizenprijzen en in Box 3 is het kassa voor de roverheid - dus die stappen ook uit de huurmarkt en verkopen aan buitenlandse expats die wel een belastingkorting krijgen). Yep, de niet-sociale huurmarkt zal de nieuwe hype worden ...

Louter Leuter | 12-04-23 | 08:36

Goedemorgen,
Hierbij een niet zo serieuze jazzy nummer voor bij de ochtendkoffie,
youtu.be/bElZa3yzB-8

steekmug | 12-04-23 | 06:55

It is now. ;-) Dankjewel, BC. You have a lovely day, too.

MickeyGouda | 12-04-23 | 08:49

Een leuk probleem dat zich al aandient met een mogelijk hete zomer is het sproeiverbod. Al eerder voorgekomen dat boeren het land niet meer mogen besproeien. Maar nu met BBB in alle waterschappen zal je straks de situatie krijgen dat ondanks lage waterstanden de boeren toch willen sproeien. Dan komt meteen het drinkwater in gevaar. In de reeks geldt echter dat drinkwater voor gaat, algemeen belang voor privaat belang. Benieuwd hoe BBB dat gaat oplossen, dat kan dus gaan leiden tot een daverend conflict. In dat geval zal BBB kiezen voor de boer. Vanuit de waterschappen wordt daarover nu al de noodvlag gehesen.

Beste_Landgenoten | 12-04-23 | 06:20 | 12

Lijkt mij lastig zoveel haat te voelen tegen boeren.
Het kleinste ding is voor jou al reden om de boeren negatief weg te zetten.
Het probleem van water speelt elk jaar in Spanje bijvoorbeeld.
Boer of toerist..
Allebei een goede bron van inkomsten voor Spanje.
En elk jaar komt het weer goed.
Misschien moet koning Lex, de watermanager, maar even bijspringen.
Water… we hebben zat, maar misschien omdat klimaat verandert daar even anders mee omgaan, goed investeren.
Niet zomaar miljarden verkwisten aan onzin.
Laat het los, B_L, de boer is geen boeman.

Ruimedenker | 12-04-23 | 07:18

Paniek om niks. We hebben decennialang het CDA overleefd.

Papa Jones | 12-04-23 | 08:14

Hoe voelt dat nu om wakker te worden met zulke gedachten?

R. Skickr | 12-04-23 | 08:26
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Angélica de Sancé | 12-04-23 | 06:17 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

En ik maar door blijven denken over Shakatak en uiteindelijk kom ik op haar.
Chaka Khan.
Mickey, voor jou.
Chaka Khan - I Feel for You.
www.youtube.com/watch?v=YW0sxgYAmLM
Zoals je weet ;D

Bad - Casey | 12-04-23 | 06:01 | 1

Om het effect in muziek weer te geven: zie linkje. ;-)
Katrina & The Waves - Walking on Sunshine
youtu.be/iPUmE-tne5U

MickeyGouda | 12-04-23 | 08:56

Ok dan. Dit nummer heeft mijn hele leven op de kop gezet.... Ben aan het afsterven

Pa Nadol | 12-04-23 | 05:50 | 1

Ik ben nieuwsgierig;
niet naar het afsterven maar naar het nummer.

CLoVis | 12-04-23 | 05:56

Truste allen,
Casey, cu!

TheOne48 | 12-04-23 | 05:43 | 2

Welterusten, TheOne.

CLoVis | 12-04-23 | 05:48

Zo luitjes, de nacht is voorbij en helaas heb ik mij niet op de stamgasten en leuke dingen kunnen richten. Er moesten wat lieden van repliek voorzien worden (iemand moet het doen). Ga er nu een eind aan breien, vanmiddag lees ik wel verder hoe de vlag er bijhangt. Tabee!

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 05:30

@CLoVis | 12-04-23 | 05:40,
Shit, deze weet ik nog en toch door mij vergeten, wat mooi, dank je Clovis!
Ik luister verder, wat een mooi nummer.

Bad - Casey | 12-04-23 | 05:47
▼ 1 antwoord verborgen

Casey, weer veel te laat gemaakt, jouw schuld.
Nog een liedje?

TheOne48 | 12-04-23 | 05:28

CLoVis | 12-04-23 | 04:58,
Mooi nummer.

Bad - Casey | 12-04-23 | 05:24

Knowledge is a deadly friend
If no one sets the rules
The fate of all mankind, I see
Is in the hands of fools

UnderTheDevil | 12-04-23 | 04:07 | 2

Does niet zo negatief.
Laten we samen de wereld om ons heen mooier maken.

aflaatverkoper | 12-04-23 | 04:56

Kent iedereen.
Rare Bird-Sympathy

TheOne48 | 12-04-23 | 04:04 | 2

Nee!

aflaatverkoper | 12-04-23 | 04:55

En ik maar mijn lege schedel doorzoeken voor dit nummer wat ik hier wilde opzetten.
En opeens zag ik een vorm van licht.
Gevonden!
Nogmaals.
Dave Edmunds - Girls Talk (1979).
www.youtube.com/watch?v=S4TzjRFfsJs

Bad - Casey | 12-04-23 | 03:58 | 1

Nooit eerder gehoord, maar catchy nummer en die videoclip maakt het af!

rederijker | 12-04-23 | 05:28

Lege kroeg, oops, ik herstel, lege Roze kroeg ?!
Zet ik gewoon een nummertje op.
Paul McCartney - Coming Up.
www.youtube.com/watch?v=g5nzLQ63c9E

Bad - Casey | 12-04-23 | 03:51

Goedemorgen allen,
Heb zojuist dat bovenstaande filmpje bekeken.
Ik kom tot 1 conclusie, het is idd 1 grote sprookjesverhaal wat wij allemaal hier voorgeschoteld krijgen.
Jan Paternotte lijkt door zijn neus op een Klingon en Carolientje loopt ( hoop ook niet dat zij daarin slaapt ?! ) al dagen in hetzelfde kleur waar menig Groen Linkser jaloers op zou worden.
Met speelgoeddiertjes om haar nek heen totdat zij hoopt dat ze daar meer indruk mee kweekt bij die andere kleuters om haar heen.
V.w.b. die " Paulus de volgevereten klimaatkabouter ", die dient de heks ( Von lijden ), zij die als doelstelling heeft om het voormalige mooie avond land zo snel mogelijk naar de gallemiezen te helpen.
Natuurlijk ben ik voor die vrouw in het groen, maar alles in in zijn totaliteit gezien, is dit alles in mijn ogen 1 grote open gesticht.
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
Gnarls Barkley - Crazy.
www.youtube.com/watch?v=-N4jf6rtyuw
Proost!

Bad - Casey | 12-04-23 | 03:08 | 5

@Bad - Casey | 12-04-23 | 03:27:
Hey casanova, nog nieuws over je ex en je buurvrouw?
Zo smeuïg mogelijk graag:)
Hoeft niet persé hier:)

TheOne48 | 12-04-23 | 03:40

@TheOne48 | 12-04-23 | 03:40,
Ik kijk graag IDTV ;D

Bad - Casey | 12-04-23 | 03:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat heb je nodig voor een succesvolle politieke partij?

Een ontzettende hautaine lul als leider. *check*
youtu.be/KB67Y7obRXQ?t=844
Nee geen video over de VVD maar over FvD.
Een heel waanzinnig verhaal en Baudet gedraagt zich als reactie daarop als een totale hautaine lul vind ik.

keestelpro | 12-04-23 | 03:04 | 3

Beetje lang, gaat ‘m niet worden nu.

TheOne48 | 12-04-23 | 03:19

@TheOne48 | 12-04-23 | 03:19:
Bookmarken en op een verveeld moment terugluisteren.
Het is fascinerend. Niet zozeer de waarheid maar zeker ontluisterend.

keestelpro | 12-04-23 | 03:25

Je verwacht het niet...

rederijker | 12-04-23 | 05:29

K1100,
Je zal ongetwijfeld je redenen hebben, edoch je wordt node gemist.
Een teken van leven zou me geruststellen.

TheOne48 | 12-04-23 | 02:48 | 3

Hoi TheOne,
Maak je over mij geen zorgen, alles is oké. Lees wel een beetje mee, niet alles. Aanleiding voor mijn tijdelijke afwezigheid: de naar mijn inziens totaal onnodige weggejorist. Voor de zoveelste keer. Toen had ik er wel even genoeg van. Vooral omdat het commentaar onder één reaguurder gaat.
Ik kom wel weer terug, langzaaaam. Dank voor je commentaar rond vier uur. Ook lezeres, kees en Milton.
Voor nu, trusten en slaap lief.

K1100 | 12-04-23 | 03:05
-weggejorist-
Milton_Styx | 12-04-23 | 08:21

Toen ik nog wel eens een drumstelletje ging kopen pakte dat altijd heel anders uit.
De verkoper was altijd veel beter.

TheOne48 | 12-04-23 | 02:13

@TheOne48 | 12-04-23 | 02:13:
Ik deed nooit echt mijn best als er een verkoper langs kwam.
Alleen als ie vroeg of ik er niet op wilde spelen omdat het instrument 10.000 euro kost raffelde ik even snel mijn beste riff af alvorens ik het ding terug hing.

keestelpro | 12-04-23 | 02:15

Tijd om onder de dekens te kruipen.
Nee, jullie zijn niet welkom.

Dream Theater - Pull Me Under
youtu.be/TdBpzMwlhvE

Truste allen.

PS: @K&T,
Too bad,
de gewijzigde stroming
deez' avond.
Another attempt next.
Laterzzz

Milton_Styx | 12-04-23 | 01:42 | 2

Trust Milton.
Ik heb je met veel genoegen gelezen.

TheOne48 | 12-04-23 | 01:44

@TheOne48 | 12-04-23 | 01:44:

:) Dank
Even leveronderhoud,
die mag niet vervetten.
Moest ik ff weggeven
(hier en daar)
Enjoy the night.

Hang in there ouwe.
Er wordt aan je gedacht!

Milton_Styx | 12-04-23 | 01:49

Wat ook op het hakblok gaat belanden is het lagere BTW-tarief.
MinFin heeft onderzoek laten doen en het smoesje om alles wederom duurder te maken is: Laag btw-tarief volgens onderzoek ‘inefficiënt’
Btw-heffing Het lage btw-tarief van 9 procent draagt nauwelijks bij aan de gestelde doelen, blijkt uit onderzoek in opdracht van het kabinet. Ook is de regeling erg duur.
Uiteraard met uitzonderings-argumenten als : "Over konijnenvoer betalen we in Nederland geen 21 maar 9 procent btw. De reden: konijnen worden hier (ook) gefokt om te eten, en dus geldt daarvoor het verlaagde tarief."
Terwijl: "Er wordt onder meer lagere btw geheven op etenswaren, medicijnen en culturele goederen en diensten."
Dus in naam van Flappie wordt alles weer duurder.
(En de werkelijke reden: Den Haag wil meer meer meer geld.)
www.bndestem.nl/geld/onderzoek-lager-...
www.trouw.nl/binnenland/vernietigende...
www.nrc.nl/nieuws/2023/04/11/laag-btw...

Nog onbetaalbaardere medicijnen, groente en fruit.
Veel leefplezier!

Abject | 12-04-23 | 01:27 | 2

Ik zou het wel beter vinden. Het is een totaal ineffectief sturingsmiddel en sommige indelingen zijn niet uit te leggen en maakt administratie nodeloos ingewikkeld. Waarom zou een snoep, diepvriespizza's en suikerlimonade in het lage tarief moeten vallen? Doe gewoon één algemeen tarief aan omzetbelasting met een aantal vrijgestelde leveringen/diensten.

de IJsman | 12-04-23 | 01:34

Btw is bullcrap bedacht door overijverige pennenlikkers om de Staatskastekorten weer aan te zuiveren. Net zo malloterig als ‘sucessierechten’ wat en intens naar voor rouwende mensen en tevens grove diefstal betreft. Er is immers al belasting over betaalt als ik het wel heb. Netzoals Btw over belasting, adminkosten over belasting, WOZ waarde (speciaal opgericht om noodlijdende Gemeentes mee op te krikken). En Provinciale opcenten waarvan bleek dat er honderden miljoenen bij de Isafe bank te IJsland stonden. Ja, leer mij ambtenaren kennen, altijd geld te kort en maar stapelen met burgergeld.

De enige belastingregel welke te verantwoorden is, is de tienden.

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 04:45

De vraag die aan de bevolking moet worden gesteld is: bent u bereid om welvaart in te leveren omwille van het klimaat? En dat antwoord mag ook gewoon nee zijn.

de IJsman | 12-04-23 | 01:22 | 4

Mijn antwoord zou zijn: laat eerst de plannen maar zien. Want wat er nu voorligt is een zooitje onzin waarmee de doelen niet gehaald worden. En dat betekent niet dat we nóg meer pijn nodig hebben, maar een doelmatiger beleid.

Muxje | 12-04-23 | 02:07

De vraag is verkeerd onderbouwt en indirect een chantage vraag. Voordat men (het argeloze volk) hier iets op kan zeggen, zal men eerst excuses voor de malafide stikstof berekeningen moeten maken. Voorts hoeft er helemaal geen extra miljarden burgergeld voor groen naar de overheid indien wij het simpele credo hanteren: ‘de vervuiler betaalt’. Dus alle vervuilende producten kan men simpel extra belasten w.o. accu’s voor steenkool aangedreven elektrische auto’s en onafbreekbare windmolen wieken, kunststof producten, bewerkte producten, slecht afbreekbare producten, middels aardgas gecreëerde kunstmest e.d. En producten w.o. melk, vlees, groente maar ook ecologisch verantwoorde producten zoals biologisch afbreekbare of recyclebare producten middels een certificaat simpelweg NIET belasten. Boeren, producenten en dienstverleners kunnen nu zelf bepalen wat beter voor het milieu en tevens rendabeler is en binnen 10 jr. heb jij en wappervinger consorten je green deal. Dit helemaal zonder angst, leugens en zonder burgergelddiefstal. Niet? Dan sluimert er vast een ander belang…

Voorts ben ik dit gepolitiseerde discours zonde, schuld, geld he-le-maal zat. Stop met stikstof uitademen a.u.b.

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 04:04

Ja, maar niet als enige, hoop ik. Als er consensus komt in Europa waarbij de meesten wat gaan inleveren en dat gepaard gaat met plannen om de bevolkingstoename te verminderen of althans, beter te verdelen, wordt het voor mij ook makkelijk om een bijdrage te leveren.

rederijker | 12-04-23 | 05:34
▼ 1 antwoord verborgen

Die hele milieudiscussie volg ik met belangstelling. Ik bedoel, ik heb weinig met het drammerige van D66, de juridisering en het continu aanhalen van cijfers waar je je vraagtekens bij kan zetten (maar goed, ergens moet je houvast vinden, op onderbuik kun je geen beleid maken).
Ook Nederland als een losstaand iets beschouwen is vreemd, alsof natuur(verontreiniging) stopt bij onze landsgrenzen.
Maar ik heb ook heel weinig begrip voor mensen die menen dat je zomaar door kan gaan op de oude voet. De signalen zijn toch duidelijk. En ik steun boeren, maar de hoeveelheid vee in ons land is echt absurd veel te hoog, zelfs met 50% minder blijven we exporteur van vlees, zuivel en eieren. Het aantal mensen is ook veel te hoog, maar dat is nu eenmaal lastiger te sturen.
En waarom vliegreizen zo goedkoop zijn, ontgaat mij ook. Je mag de maatschappelijke kosten van vervoer echt meer laten vallen bij de gebruikers.

rederijker | 12-04-23 | 01:10 | 4

@BadPatNL | 12-04-23 | 01:44:

Mooie argumentatielijn,
met een niet te vermijden slot.
Hoop wel voor je,
dat je tegen die tijd,
nog kan inreizen,
om de knop om te zetten,
met tussendoor een aangenamere levenswandel.

Milton_Styx | 12-04-23 | 01:53

BadPatNL, je bent niet goed snik, je wilt dus alle zware industrieën wegjagen zodat ze richting buitenland vertrekken. Welnu, ik heb nieuws: Nederland kan en gaat dat niet betalen, de miljarden zo niet triljarden claims welke logischerwijs gaan volgen. Hebben we het niet eens over de tienduizenden ontslagen welke er vallen. Dus je bent weer eens a.h. luchtfietsen op je zolderkamer.

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 04:52
▼ 1 antwoord verborgen

Vraagje tussendoor. Zou u van de X66'ers Jan Paternotte of Tjeerd de Groot een tweedehands auto kopen?

goedverstaander | 12-04-23 | 01:07 | 4

Alsdan, zou ik eerst...
Uhhhj
Nee, never!
Waarom zelfs de moeite nemen erover na te willen denken?

Milton_Styx | 12-04-23 | 01:22

Het zijn geen autoverkopers, maar politieke leeghoofden. Ze vinden zichzelf rete-slim en haten het gewone volk. Dat spel komt nu langzaam ten einde. Overigens, zijn er al koppen wezen rollen om die fantoombrief uit Brussel? Nee? Da’s raar..

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 04:57

@Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 04:57: Koppen rollen om een brief? Wat dacht u van het niet goed voorlichten van de kamer inzake het "moet van Brussel" argument, dat te pas en te onpas misbruikt wordt en niet waar is? Het nepnieuws dat door VVD66PvdGLvDolt wordt verspreid is verachtelijk in o.a. dit stikstofdossier.

Peerkeoud | 12-04-23 | 07:18
▼ 1 antwoord verborgen

Die kop, die ogen van Paternotte ook. Schitterend. Dan weet je dus gewoon wie er niet deugt, en hij weet het. Busted.

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 01:01

Uitgelekte documenten... het ziet er nu wel heel beroerd uit, of het is een deep fake.

Ray Skak | 12-04-23 | 00:58

Dees is ook lekker.
https://www.youtube.com/watch?v=g13Qlh9btsM&ab_channel=CelticFrost

Celtic Frost - Mexican Radio (Official Audio)

Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 00:54

Was er gisteren nog een ontmoeting in het Spaanse tussen @gato en ik dacht @Normpje? Iemand?

goedverstaander | 12-04-23 | 00:52 | 3

Wij hebben elkaar maandag ontmoet. Vreemd, je hebt een voorstelling bij iemand, sommige dingen klopten, sommige niet. Gelachen.

Normpje | 12-04-23 | 08:53

@MickeyGouda | 12-04-23 | 09:00: Ik had het maandag al geschreven; de koningin van Spanje, een huis met grond, sprookjesachtig, uitzicht op een lagune, werkelijk onvoorstelbaar.

Normpje | 12-04-23 | 09:11

1987 - CELTIC FROST - I Won't Dance
https://www.youtube.com/watch?v=9ajTnImSW-0&ab_channel=CODEXEPICUS

Schout-bij-Nacht-J | 12-04-23 | 00:49 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

@Beste_Landgenoten, mocht u dit lezen. Ik verwacht niet zoiets als excuses. Maar het zou er als volgt uit kunnen zien:

Hallo @goedverstaander, naar aanleiding van onze discussie van hedenochtend het volgende:
U had gelijk. U voorspelde vrijwel letterlijk wat de heer Timmermans na het gesprek met mevrouw Van der Plas verklaarde. Ik zat er met mijn D66-gekleurde mening wat... enigzins... behoorlijk.... eigenlijk finaal naast. Dat kan en ik beloof beterschap, omdat ik hoop dat ik de toekomst op deze site nog als een serieuze gesprekspartner gezien wordt. Met vriendelijke groet, @Beste_Landgenoten.

Zoiets?

goedverstaander | 12-04-23 | 00:43 | 10

@Beste_Landgenoten | 12-04-23 | 05:46: Je wil het niet horen hè. Er ligt geen plan van BBB om de helft van N2000 gebieden op te heffen. Dat is als niet haalbaar aangemerkt en dus niet van de brainstorm in de nota gekomen.
Verder moet m.i. de uitstoot van NH3 niet perse omlaag, maar men moet voorkomen dat het neerkomt in N2000 gebieden.

Met een brandstofcel voor NH3 kan dat bijvoorbeeld.

Peerkeoud | 12-04-23 | 07:25

@Beste_Landgenoten | 12-04-23 | 05:46:
-De PvdA is louter voor de arbeiders
-De vvd is een rechtse partij en fel tegen massa-immigratie
-De BBB wil de helft van de Natura2000 gebieden opheffen

Nee, Tjeerd.

goedverstaander | 12-04-23 | 07:54

Gna. Een soort oldskool AI dus, goed beschouwd.

MickeyGouda | 12-04-23 | 09:01
▼ 7 antwoorden verborgen

Dit zeg ik niet snel, maar ik mag haar steeds meer:-)

Regentenstijl | 12-04-23 | 00:39

De D66 is een sprookje. De partijleider is een heks.

Johnnie Hansome | 12-04-23 | 00:34 | 1

En Sjoerd is Zoef. O nee, dat was een fabel.

bitterpete | 12-04-23 | 01:56

Coven - 66( 69 )
Heeft wel de nodige X66 associaties, met name het refrein.

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 00:29 | 4

@Milton_Styx | 12-04-23 | 00:40:
grinnik.
Zat zelf zo van het plaatje te genieten dat ik het linkje helemaal vergeten was. Ding staat hier ook in de kast, ergens...

Graaisnaaiert | 12-04-23 | 00:46
▼ 1 antwoord verborgen

Het middernachtelijk uur is verstreken.
De kerkdienst voor wat mij betreft gesloten. Hier en daar zullen geloven nog wat pamfletten strooien, gebeden prevelen en vloekende verwensingen laten schallen.
't Zal wel.

Ik wil bier.

Feestteam ft. DJ Timmy Tirol
Ik Wil Bier
youtu.be/YenSBFw86Uk

Milton_Styx | 12-04-23 | 00:14 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Ooit in een training geleerd: als je strategiën overweegt, neem dan ook het scenario "niets doen" in overweging. Het is vooral een trucje om goed na te denken over je andere opties, maar soms is niets doen de juiste keuze.

Wat als we niets doen met stikstof? Dat wil zeggen het stimuleren van het verminderen van de uitstoot weer oppakken, maar het probleem zelf even geheel negeren. Wat gebeurt er dan? Hoe ziet ons land er dan over 50 jaar uit? Wat besparen we ons er mee? In dit geval is deze vraag vooral een exercitie om eens helder te krijgen waarom we "wel moeten" qua stikstof. En nee, "hebben we zo afgesproken" is onvoldoende, het gaat om het afwegen van alle voor- en nadelen van de ingeslagen weg ten opzichte van de andere opties.

Muxje | 12-04-23 | 00:08 | 3

Dan gaat de natuur naturig doen en dat willen we. Toch?

vladimirows | 12-04-23 | 00:17

Beste Muxje, "niets doen" is welhaast een filosofische keuze, in het verlengde met "Alle problemen ontstonden toen de mens zijn huis verliet".
Ik vind het tof dat je de optie "niets doen" hier aanhaalt (en gezien het tijdstip is het doenlijk) maar mijn inschatting is dat maar weinig jonge mensen in onze tijd en ons tijdsgewricht deze houding zullen begrijpen, dulden en afdoen als 'Oké BoomerT'.
De meesten zullen er flink faliekant tegenin gaan. Niet omdat ze de wetenschap of de redelijkheid met zich mee hebben maar vooral vanuit hun enthousiasme.

LD69 | 12-04-23 | 00:41

@LD69 | 12-04-23 | 00:41:

We "moeten" wat DOEN.
IeTs.
Kom bedenk snel wat.
De hoog is nood.
Wat zeg ik?
De nood is nu nog hoger.
We moeten de wereld redden.
Onze kleinkinderen?
Joh, doe normaal. Mag ik nog ff kleinkind wezen van m'n grootouders, die ons in deze shit gebracht hebben?
Jullie lossen 't ook maar op.
Ja maar, het globalistisch agro-cultureel technologisch kartel.
We moeten hun, DE macht breken.
Laten we erbij gaan zitten,
aan de grond plakken.
Zit-staking!!!

V: Uuuh. Als je een zit-staking wilt doen, moet je dan niet juist opstaan?
A: Tja, zo had ik 't nog niet bezien.

Milton_Styx | 12-04-23 | 00:55

Frans Timmermans is Mr Falend Europa..

Torquemada | 11-04-23 | 23:55 | 2

Die loopt tijd te rekken, nu er een serieuze weerstand ontstaat. Die heeft zijn schandknaapje Samson als een gek aan het werk gezet, om gauw nog eea in wetten te gieten. Nog nieuws over de Litouwse brief, trouwens?

vladimirows | 12-04-23 | 00:03

vladimirows, welke Litouwse brief? Waar gaat dit over?

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 05:14

Van der Plas krijgt door dat D66 de partij van de valse nichten is. Pechtold, Sjoerdsma, Paternotte. Ze zitter er vol mee.

En dan toch dat gedoe over de natuur. Als ik denk aan natuur denk ik aan landschap ongerept door mensen. Half het land valt dan al af vanwege de noodzaak om het water weg te pompen. Op de andere helft wordt veel aan landbouw of hebben we de afgelopen afgegraven veengrond. Waar in Nederland, dit kleine kikkerlandje waar elke vierkante centimeter kapotbeheerd wordt, is nou werkelijke natuur?

Battery!!! | 11-04-23 | 23:54 | 1

En bij npo om de haverklap een of andere boswachter, die uit komt leggen, hoe ze met constant ingrijpen de natuur in stand houden. O heerlijk, die paradox.

vladimirows | 12-04-23 | 00:05

@vladimirows | Heel erg, en ik denk er meteen een soort parmantige nonchalance bij te zien.

bitterpete | 12-04-23 | 01:59
▼ 1 antwoord verborgen

Haha, gehalveerde D66 = D33
Gaat hard zo..

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 05:16

Jan Paternotte kan wel wat liefde gebruiken.
Leningrad Cowboys - Gimme All Your Loving
youtu.be/MEJNzg9utFc
Of z'n moeder heeft hem op zijn hoofd laten vallen toen ie nog jong was.

Osdorpertje | 11-04-23 | 23:48 | 1

En daarna nog een keertje. Om zeker te zijn.

vladimirows | 11-04-23 | 23:51

Begrijp de bleeeghhh van Caroline over vieze smerige politiek bedrijven door Jan Paternotte en hoe heet die andere knuppel ook al weer helemaal. Zomaar roepen dat in het wetsvoorstel zou staan de helft van de natuurgebieden zou worden opgegeven, terwijl daar geen woord over in staat. Daar kan Tom Staal toch deze heren ook wel eens mee confronteren of zie ik dat verkeerd?

Jan, Leiden | 11-04-23 | 23:39

keestelpro | 11-04-23 | 21:46 |

Wat ik persoonlijk zie allemaal weer gelul. Talk Shit

youtu.be/sokdL-0iV9s?t=92

Over het topic he he,niet tegen jou. XD

pegaje | 11-04-23 | 23:38 | 1

Ja noticed. Lekker harde text. Daar houden we van!

keestelpro | 11-04-23 | 23:54

De druiven zijn nog steeds o zo zuur. Heerlijk dit. Dan wordt je met dubbele cijfers ingemaakt en ga je na de wedstrijd zitten huilen als t verwende krengetje dat je bent. En verwijzen naar spelregels die helemaal niet bestaan.

vladimirows | 11-04-23 | 23:32

Nieuwegein gecondoleerd.

NLgaatnaardeklote | 11-04-23 | 23:31 | 5

@Pa Nadol | 11-04-23 | 23:41: Die zijn blij. Daar woonde die trut eerst en zat ze in de gemeenteraad.

vladimirows | 11-04-23 | 23:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Proost op een vrije woensdag na een vrije maandag, fijne week dit.

youtu.be/i8VYNvYdP5Q

Baksteenbakker | 11-04-23 | 23:21

Voor iedere koe die we hier van het weiland halen tieftstralen ze in china nog een paar vaten chemisch afval de sloot in. We zijn getikt aan het worden.

reyden | 11-04-23 | 23:20 | 5

Voor iedere koe die we hier van het weiland halen wordt een stuk regenwoud ter grootte van Amsterdam gekapt. Het grotere verband zien is niet weggelegd voor de simpele lineaire denkers van GL/D66.

Grachus | 12-04-23 | 00:00

@vladimirows | 11-04-23 | 23:57:
Een klein stukje grensrivier met Zwitserland. Nog wel wat stroomgebied in Oostenrijk maar niet veel. Enkele koeien kunnen er in de Rijn poepen, dat wel.

Nuuk | 12-04-23 | 00:06

@Nuuk | 12-04-23 | 00:06: Okee. Nu ja, met de huidige normen, kan men zomaar besluiten, dat de rijn niet meer door Nederland mag stromen.

vladimirows | 12-04-23 | 00:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Scheurtjes in de linkse laag plamuur die d66 bedekt, prachtig!. Stort maar in onder je eigen leugens, vilein bedriegers partijtje.
Linkse media kan de leugens blijven herhalen maar steeds meer burgers gaan hun verstand gebruiken.
Precies zoals men Wilders te lijf ging maar de component blinde feelgood ontbreekt, dus de ratio is niet geheel verdwenen bij de linkse kiezer.
Weliswaar getraind om vooral niet zelf te denken en slaafs de partij te volgen, geïndoctrineerd via diverse media kanalen maar de barsten komen erin, machtig mooi, val van de regenten.

28 | 11-04-23 | 23:18 | 19

Lol, d66 weer 1 stoel minder in de peiling, bbb bijna net zo groot als huidige setje coalitie gluiperds!
Misschien even opzoeken hoeveel stemvee moet stemmen vóór die ene zetel, precies..., niets aan de hand hoor, bbbubblemania.
d66 is een marginaal partijtje met 4 zetels over 2 jaar.

28 | 12-04-23 | 00:25

@28 | 12-04-23 | 00:25:

Als het resultaat van de transitie is,
dat de CO2-uitstoot van #D66,
niet zoals nu (#D33),
slechts tot 50% gereduceerd wordt,
maar zelfs tot 0% wordt teruggebracht,
acht ik dat zeker haalbaar,
en absoluut onbetaalbaar.

Milton_Styx | 12-04-23 | 00:32
▼ 16 antwoorden verborgen

Jan Paternotte is gewoon een vuile smiecht maar nog half zo'n gluiperd als Sjoerd Sjoerdsma.
Nou zitten we niet te wachten op een land vol koeien kippen en varkensstallen maar zoals D'66 het land kapot wil maken daar schieten ze hun doel voorbij.
Dus hier een liedje voor Caroline.
youtu.be/MEJNzg9utFc
#Vanaf de achterste rij een biertje haar kant op gooit.

Osdorpertje | 11-04-23 | 23:17

In de uitgelekte Amerikaanse defensiedocumenten staat dat één Nederlandse commando actief is in Oekraïne. De BBC schrijft dat die samen met tientallen andere westerse commando's aanwezig is in het land dat door Rusland is binnengevallen. Het nieuws is niet bevestigd door het Nederlandse ministerie van Defensie.

De meeste leden van speciale eenheden in Oekraïne komen volgens de documenten uit het Verenigd Koninkrijk, namelijk vijftig. De rest zou komen uit Letland (17), Frankrijk (15), de Verenigde Staten (14) en Nederland (1). Het is niet duidelijk waar de commando's gestationeerd zijn of wat voor werk ze daar zouden doen.

Cornelis12 | 11-04-23 | 23:10 | 4
-weggejorist-
Tjemig | 11-04-23 | 23:33

Dat was nieuws op 7 april.

SailingDuck | 11-04-23 | 23:56

Lekker slim om dat a.d. grote klok te gaan hangen, missie in gevaar maar het nieuws is verkocht. Vanzelfsprekend zitten er speciale eenheden daar.. die gasten zitten overal waar nodig. Het zal wel om training gaan denk ik.

Unsinkable-Sam | 12-04-23 | 05:23
▼ 1 antwoord verborgen

De klimaathysterici's des Vaderlands kloppen zich graag op de borst voor hun progressieve kijk op de wereld. Ondertussen hebben we een bouwbesluit dat niet verder is aangepast dan warmtepomp/ isolatie. Maar ondertussen blijven we wel traditioneel stenen stapelen en vrachten beton storten.
Neem daarnaast de planologisch dramatische Vinex wijken en je snapt waarom die energie transitie niet van de grond wil komen.
Ik woon in een oud huis waar een echte architect nog over heeft nagedacht.
Geen ramen noordzijde, overstek boven ramen aan de zuidzijde. De laagstaande zon warmt de boel op in de winter, terwijl de hoogstaande zon in de zomer niet door de ramen schijnt.
Passieve zonne energie dus. Hier valt zo veel meer uit te halen, maar die zogenaamde progressieven zien zulke mogelijkheden niet.

Andersdenkend | 11-04-23 | 23:09 | 4

Precies , er is werkelijk niets progressief terug te vinden bij deze linkse labielen, op geen enkel vlak kun je spreken over ongekende vooruitgang, ideeën, een paradigma shift? (misschien dat ze een keer een ginger ale bestellen ipv bitter lemon?)
neen, totale leegte, papegaaien van leugens en bedrog over situaties van 3000 jaar geleden.
Een intensieve herhaling van clowneske ideologische bullshit, elke dag weer.

28 | 11-04-23 | 23:25
▼ 1 antwoord verborgen

Hij is al een paar jaar uit, maar pas afgelopen weekend zag ik de geweldige film/documentaire over Diego Maradona. Wat mij betreft de beste voetballer ooit: wat een artiest!
www.youtube.com/watch?v=Pmm7r4ynyIQ

Après toi | 11-04-23 | 23:05 | 2

Wat mij altijd direct opvalt is de hoeveelheid doodschoppen die toen normaal waren, mijn brein was pas capabel genoeg wedstrijden te onthouden in de mid 2000's.

Baksteenbakker | 11-04-23 | 23:08

En voor mij was romario een goede tweede als spits dan.

BobDobalina | 11-04-23 | 23:23

Wat een geweldige wedstijd was Manchester City - Bayern München!
Onze Nathan Aké was wederom echt super vanavond voor Manchester City.
Maar ook onze Matthijs de Ligt liet geen steken vallen.
Dat deed wel zijn collega Upamecano wel. Geen idee wat hem bezielde...

keestelpro | 11-04-23 | 22:55 | 2

Upamecano deed een D66’je vnv. Wel willen maar niet kunnen.

lamlul007 | 11-04-23 | 22:59

Vind Aké ook in Oranje altijd goed en stabiel spelen.
#Hups-Aké

Cornelis12 | 11-04-23 | 23:00

Een ander pakkie aan en Jetten kan zo in een 80’s gothic band:

youtu.be/zq7xyjU-jsU

Computer_says_no | 11-04-23 | 22:53

Jan Paternotte draait om de hete brei heen en brengt geen enkel valide tegenargument. De man drijft als het ware op simpele, irrelevante oneliners en laat zien dat hij inhoudelijk totaal geen kaas gegeten heeft van de materie.
Niet het snelste konijn in het bos, die Paternotte.

Gravin v Kippenbouth | 11-04-23 | 22:53 | 7

Het interesseert ze gewoon niet. Daarom zijn ze zo close met Pinokkio: alles beliegen en bedriegen, want alleen zij weten wat goed voor u is. De één riep: I am totallytotallytotally against referenda en de ander schafte het af.

vladimirows | 11-04-23 | 23:16

@Gravin v K.
Was het maar zo. Paternotte is een stuk slimmer dan hij zich voordoet. Beter gezegd: sluwer, want doortrapt.

Jan kent Tom inmiddels en hij anticipeert op zijn vragen. Tom is best een kiene interviewer maar Paternotte is hem de baas en stuurt het interview zodanig dat zijn achterban dit hoe dan ook gaat slikken. Jan beweert een aantal zaken omtrent de uitspraken van Van der Plas die niemand uit zijn genenpool gaat checken. Zoals het aantal Natura2000-gebieden wat BBB zou willen halveren.

Dit is dus honderd procent 2023: je tegenstander een plausibele stropop (verzonnen mening) door de strot duwen en vervolgens goedkoop scoren bij je juichende achterban, die op dit moment een half oog heeft op het interview op GS en een ander half oog heeft op de echt wel jonge oppas van hun kind en voor de rest is afgeleid want de Bitcoin stijgt dramatisch. En ondertussen zitten ze ook op Twitter, Telegram of whatever. Die D66 achterban is namelijk heutzutage geheel nergens op gefocust.

Ben het verder wel met je eens Gravin maar het is enigmatiger dan je stelt.

LD69 | 11-04-23 | 23:41

Het gaat om geld en macht,verzin een probleem,overmeester het probleem en belast het probleem. En als bonus ….je bent de Messias.

Xanadu | 11-04-23 | 23:46
▼ 4 antwoorden verborgen

Cornelis shownieuws,

Bassie en Adriaan laten een documentaire maken over hun leven, meldt het management van het duo dinsdag aan RTL Boulevard. Het project is nog niet aangekocht door een zender.

De broers Bas (87) en Aad (80) van Toor, die al jaren niet meer optreden, hebben nog veel ongebruikt interviewmateriaal liggen. Vanwege hun leeftijd willen ze er nu een documentaire van laten maken.

Cornelis12 | 11-04-23 | 22:49 | 5

Geloof dat daar al een docuserie van filmbureau "Mastermovies" van was uitgekomen, maar dat die de gebroeders van Toor niet zo bevallen was.

Alsook, leven die nog joh?

Reagiertank | 11-04-23 | 23:21

Dat is toch allang uitgebracht door MasterMovies?

Osdorpertje | 11-04-23 | 23:26
-weggejorist-
Hopenschauer | 12-04-23 | 00:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Tjeerd nog gespot of is die schuimbekkend in een dwangbuis afgevoerd nadat frenske de verkiezingsretoriek van BBB degelijk werk noemde?

SailingDuck | 11-04-23 | 22:39 | 1

Vermoedelijk ligt híj ergens achterin een verlaten stal te hyperventileren.

Gravin v Kippenbouth | 11-04-23 | 22:54

Waarom die illusie dat als het stikstofprobleem in Nederland is opgelost, het klimaat minder snel verandert?

Waarom wordt de aandacht zo op stikstof gelegd en niet op bijvoorbeeld andere oorzaken als methaangas, ontstaan door ontdooiing permafrost?

Roos | 11-04-23 | 22:38 | 7

@Roos | 11-04-23 | 22:47:

“Groen” is een merknaam geworden. Er wordt te onpas en te onpas mee geschermd zonder enige inhoud. Klimaat en verandering in één zin is onzin. Het is net zoiets als stromende rivieren of waaiende wind. Verandering is een onmiskenbaar onderdeel van klimaat. Verandering is er, de invloed van de mens is er, maar een thermostaat waar ze bij de Gretoïden zo in geloven, is er zeker niet. Aanpassen en gebruik maken van de voordelen, want ja; verandering geeft natuurlijk ook voordeel.

Nuuk | 11-04-23 | 23:06

@Nuuk | 11-04-23 | 23:06: dat is een mooie vergelijking, stromende rivieren. Stikstof beheerst al het nieuws, ik ervaar echt antipathie voor het onderwerp.
Vandaag las ik iets over bijna al het leven dat miljoenen jaren geleden op aarde is vergaan. Dat kwam door talloze vulkaanuitbarstingen. Daar kwam geen mens aan te pas.

Roos | 11-04-23 | 23:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Tja,

De daklozenkrantverkoper die ontucht pleegde met een 8-jarig Haarlems meisje, hoeft niet terug de cel in. De rechtbank legde de 40-jarige Y.G. dinsdag een grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf op die hij al in voorarrest heeft uitgezeten.
Nietsvermoedend liet het slachtoffer op een oktobermiddag in 2021 een hondje uit. In de Jac. van Looystraat wenkte de man die ze kende als daklozenkrantverkoper bij de buurtsuper haar vanaf zijn balkon. Toen het kind naar binnen was gelokt, deed G. haar bovenkleding uit. Ook liet hij z’n eigen broek zakken, waardoor zijn geslachtsdeel te zien was. Het meisje sloeg op de vlucht, waar ze op werd gevangen door twee voorbijgangsters.

Tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden beweerde G. dat hij die bewuste middag ’geen seksuele bedoelingen had’. Als werd doorgevraagd, herinnerde hij zich dingen niet of beriep hij zich op zijn zwijgrecht. De geboren Ethiopiër was die middag onder invloed van drank en crack.

De rechters legden G. een gevangenisstraf van 218 dagen op, waarvan 150 voorwaardelijk. De resterende 68 dagen zat hij al in voorarrest uit. G., die tegenwoordig in Hoofddorp woont en geen daklozenkrant meer verkoopt, werd al eerder veroordeeld voor zedendelicten. De ontuchtpleger kampt met schizofrenie en werd verminderd toerekeningsvatbaar geacht.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023041...

Cornelis12 | 11-04-23 | 22:38 | 3

Zo zie je maar weer: het strafrecht is er met name voor de gestoorden.

Schadenfreude | 11-04-23 | 22:43

In veel andere landen is dat een reden om je verblijfsvergunning in te trekken.

Verbandmeester | 11-04-23 | 22:48

Premier Rutte: "Gaaf land, hahahahaha".

prins_flip_da_luxe | 12-04-23 | 01:44

Off topic: Italië trendsetter. Noodtoestand aangekondigd omdat men wordt overlopen vanuit Afrika. Wordt nog een heet zomertje in Europa.

pane | 11-04-23 | 22:37 | 2

De aantallen zijn volgens de regering ruim verdrievoudigd vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken kwamen in 2023 zo'n 31.300 migranten in Italië aan, tegenover ongeveer 7.900 mensen in dezelfde periode vorig jaar.

Cornelis12 | 11-04-23 | 22:48

1000 per dag, de laatste 3 dagen. Het gaat hard nu, met 2 dagen staat de helft hier in ter Apel.

Tijd dat wij de noodtoestand ook uitroepen, dat gaat boven de huidige wetten.

Wattman | 12-04-23 | 00:13

Jetten, de wethouder Hekking van D66

homieguerneville | 11-04-23 | 22:33

De russen schijnen er IS-gewoontes er op na te houden, ze onthoofden krijgsgevangenen.

BrutusBosch | 11-04-23 | 22:30 | 2

Om ze vervolgens te ruilen voor Russische gevangenen?
Wat een zootje.
Heb je een link?
Niet dat ik je niet geloof dat de Russen ertoe in staat zijn, maar even voor de volledigheid.
Er wordt namelijk ook best veel geouwehoerd.

Ruimedenker | 11-04-23 | 22:33

Van der Plas nu aan het woord bij Beau. Heel betoog over Europa, natuur, stikstof. Terwijl ik mij m'n eigen denk je zit er maar voor één ding en das voor de agrarische business.

Cornelis12 | 11-04-23 | 22:28 | 14

@BobDobalina | 11-04-23 | 23:28:

Geeft 't maar toe, u heeft een hekel aan democratie. Het zal me aan m'n reet roesten of knopspeldenverkopers of braakballenfrituurders als vertegenwoordigers hun belangen in het parlement vertegenwoordigen.

Zo lang er op een faire, eerlijke manier argumenten worden geleverd, die de stemmers over de streep trekken hun vertrouwen te geven, moeten we het daarmee doen.

Heeft iemand betere ideeën, zal overtuigingskracht en vertrouwen in de werkbaarheid de strijd met de andere oplossing aangaan.

"de kleinste achterban"
Nee, u bent een fantast.
De verworven achterban heeft bij de verkiezingen zijn stem laten horen.

Ideeënstrijd, vies woord blijkbaar voor een partijpropagandist.

Wat ik mooi vind, is een werkende democratie. Daar zijn we in Nederland ver van verwijderd geraakt.
(Lees Omtzigt)

Sturende vragen!
Beroepsgroep?
Nee.
Aan discussie daarover kan nog een boekwerk besteedt worden.
Geen zin an.
Hiermee moet u het doen.

Milton_Styx | 11-04-23 | 23:48

Wie niet. De vega bedrijven hebben natuurlijk helemaal geen belang bij standpunten van D66 of PvdD bijv.

SailingDuck | 12-04-23 | 00:00
▼ 11 antwoorden verborgen

Het Nederlands van Macron kan niet tippen aan het Frans van Frans Timmermans

thanseeuwen | 11-04-23 | 22:24 | 1

LEUK

homieguerneville | 11-04-23 | 22:25

Hehe Gemene stiefzuster Paternotte

RogerDodger | 11-04-23 | 22:19

Overigens, Rob "ik ben minister voor klimaat en energie" Jetten heeft een heel hoog "Hekking-gehalte" in dit filmpje.

knutsel_ | 11-04-23 | 22:19 | 2

Ik lees het ook met de stem van Robin van Bassie en Adriaan. ‘Ik ben minister van klimaat en Energie’

lamlul007 | 11-04-23 | 23:01

In Japan noemt men dat een Sumo worstelwedstrijd.

Ruimedenker | 11-04-23 | 22:16

Nou, met dank voor het verplicht aanschouwen en aanhoren van Paternotte en Jetten. Zeker die laatste wel. "Ik ben minister". Welnee, jochie. Je zit in een duur pak leuk en mooi te wezen de hele dag en wordt groots betaald, maar verder, als we het over fantasie- danwel sprookjestitels hebben, is die van jou er zeker een: "Minister voor klimaat en energie".

Ik ga mijn oogballen en oren uitwassen met bleek, en hoop verder geen nachtmerries te hebben.

Met_baard | 11-04-23 | 22:15 | 1

Ik realiseer me ineens dat klimaat en energie in die volgorde staan. Bertold Brecht, van “erst komt das fressen dann komt die moral” draait zich om in zijn graf

skoftig | 11-04-23 | 22:23

Dat nasale stemgeluid van Jumbo Paternotte daar val je toch van in slaap? Ware het niet dat je heel erg goed moet luisteren als hij aan het lispelen is wil je niet in het pak genaaid worden. En je moet goed de hand op de knip kunnen houden.

JJMS | 11-04-23 | 22:14 | 1

Inderdaad vreselijk nare stem en dito man.

2tribes | 11-04-23 | 22:30

Als het BBB lukt Nederland van het slot te krijgen, komt er dan een tribunaal voor D66?

Papa Jones | 11-04-23 | 22:14 | 2

Met BBB rechters?

skoftig | 11-04-23 | 22:18

Bescherming Burger Bevolking...

Harrie-Couvert | 11-04-23 | 22:32

rutte zal timmerfrans wel opgebeld hebben om te klagen over de BBB die niet alles langs het politieke lijntje doet." Zeg frans, kun jij niet is hier met die trut gaan praten en haar de wind uit de zeilen nemen." Ja rutte, dat wil wel doen als er een gratis maaltijd aan verbonden is.

jan huppeldepup | 11-04-23 | 22:13 | 1

En dan op de terugweg die Thalys helemaal onderruften. Medepassagiers vluchtend naar de 2e klas

skoftig | 11-04-23 | 22:16

Waarom is dat sprookje niet op “tafeltje dek je, ezeltje strek je” gebaseerd?

skoftig | 11-04-23 | 22:12

Ze heeft wel een ludieke boergemeestersketting om.

knutsel_ | 11-04-23 | 22:11

Weten we wel zeker dat timmerfrans een Paus is?
Lijkt mij meer een nijdige Nar.
Voor de goede orde kan de redactie dat effen checken

Jacktheflipper | 11-04-23 | 22:08 | 7

@skoftig | 11-04-23 | 22:40: Heeft Metallica daar niet een nummer over gemaakt? Iemand zonder armen en benen? Of is dat te extreem voor Fransje?

Miss_Pinky | 11-04-23 | 22:56

@Miss_Pinky | 11-04-23 | 22:56: Gaat over film "Johnny got his gun". Anti-oorlogsdrama. Metallica heeft de rechten van de film gekocht omdat ze niet wilden betalen om telkens die clip te kunnen uitzenden. Heftige film overigens.

knutsel_ | 11-04-23 | 23:04

@knutsel_ | 11-04-23 | 23:04: Ik kon niet op de titel van het nummer komen maar door jou weet ik het weer. Thanks! Maar goed, dit is te extreem voor Fransje haha.

Miss_Pinky | 11-04-23 | 23:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Jetten, Paternotte... D66... ze bewijzen zelf klimatologisch afval te zijn. Snel verkiezingen TK aub!

Nederlanddraaitdoor | 11-04-23 | 22:08

Timmermans op het matje bij van der Plas.

Heerlijk, toch?

GKJP | 11-04-23 | 22:06 | 2

Battle der onderkinnen.

Rattus | 11-04-23 | 22:07

Niet echt een gevecht in de vedergewicht klasse inderdaad @Rattus. XD

keestelpro | 11-04-23 | 23:07

▶️ Peace frog “ The Doors”
Kom gib mir deine Hand “ The Beatles”
Aruba Bonaire Çuracao “ Sneeuwbal trio”

Rattus | 11-04-23 | 22:02

Barolien Bander Blas over zichzelf: ben geen gekke Henkie.
Mevrouw wil stikstof besparen: gekke Henkie.

fokkewoelf | 11-04-23 | 22:01 | 1

Stikstof besparen? Als je minder verstookt gaat het vanzelf.. easy peasy;)

Smoelensmid | 11-04-23 | 22:12

Go,go, go Caroline. Geef ze allemaal op hun flikker. Ze verdienen 't.

Harrie-Couvert | 11-04-23 | 21:59

Jabba the Hutt. Als kind had ik al zijn poster op mijn kamer.

Kaal-dik-en-lelijk | 11-04-23 | 21:57

Die BBB en Caroline krijgen veel te veel aandacht en krediet. Tegenwoordig word je al bejubeld als je tijdens een verkiezingsronde goed scoort. Zullen we pas oordelen nadat een partij daadwerkelijk geregeerd heeft en de resultaten daarvan duidelijk zijn? Wat mij betreft is alle huidige euforie erg voorbarig.

Pinkel_Paulino | 11-04-23 | 21:56 | 6

Er worden bij verkiezingen geen bestuurders gekozen, maar volksvertegenwoordigers en dat heeft Caroline van der Plas meer dan uitstekend gedaan.

De “andere kant” heeft het tegendeel gedaan: klap eens dat precies doet wat opgedragen wordt door een kleine groep bestuurders die macht hebben over wie op de volgende lijst komt en wie niet. Wie een mooie baan krijgt, en wie niet.

Maar goed, als je dus stemt op mensen die iets bereikt hebben met bestuurders: wat heeft deze club van de coalitie en hun controlled opposition nu bereikt? Ladingen aan crises, “bestuurders” als de Jonge, Ollongren, vd Wal, Adema, Jetten.

Nuuk | 11-04-23 | 22:16

@Pinkel_Paulino | 11-04-23 | 22:14: Ze heeft in ieder geval in die paar jaar dat de BBB in Tweede Kamer zit minder verziekt aan dit land dan Rutte met zijn kabinetten.

Je kan wel zeuren over beleid maken, regeren, en weet ik nog wat meer, maar dan moet ze wel de kans krijgen.

Voorlopig is ze nu uithangbord van de partij die de laatste verkiezingen gewonnen heeft, er is zelfs een grote overwinning behaald, laat ze het dan ook maar even doen en dan kijken we bij de volgende verkiezingen wel of het wat geworden is.

Wat je nu een beetje aan het doen bent is als een Skoda rijder de beoogde nieuwe Ford van de buurman afzeiken, terwijl het nog niet in de showroom staat en er verder nog niks van de specs bekend is.

BadPatNL | 11-04-23 | 22:58

Hey @Pinkel(tje?): Lastig hè zo'n democratie.

Harrie-Couvert | 11-04-23 | 23:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar zijn de reaguurders eigenlijk die meteen huilen ‘links kan het nooit over de inhoud hebben’ als je schrijft dat vdP te zwaar is voor de bezem. Er zijn dus mensen die Timmermans een vetkwab noemen. Dat is toch niet te gleuven.

BobDobalina | 11-04-23 | 21:55 | 10
-weggejorist-
BobDobalina | 11-04-23 | 22:27

@Lubbberrtt dus daar staat dat voor

Baksteenbakker | 11-04-23 | 23:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Dit land heeft behoefte aan een goede revolutie die ons op franse of russische wijze verlost van koningen en regenten. Soort van great reset maar dan anders dan ze bij het wef bedacht hadden.

BoerKoekoek | 11-04-23 | 21:54 | 3

Vanmiddag nog op de Belg, met aandacht geluisterd onderuit in een luie leunstoel in het zonnetje in mijn boudoir de warme plantenkas;) klara.be/programmagids/de-franse-revo...

Smoelensmid | 11-04-23 | 22:08

Klopt maar dan een wereldwijde

1977 | 11-04-23 | 23:15

En wat denk je dat ervoor in de plaats komt? Revoluties hebben zelden het gewenste effect. In tegendeel.

Bakkeleures | 12-04-23 | 08:30

Stuitend; hoe kan het dat iemand die zó sadistisch een vrouw verkracht, geen tbs krijgt omdat er 'geen stoornis' is gevonden.
In zijn proefverlof ging het weer mis. Vrouwen worden in dit land onvoldoende beschermd tegen dit soort idioten.
www.telegraaf.nl/nieuws/384684672/ver...

letopuwzaak | 11-04-23 | 21:53 | 25

@knutsel_ | 11-04-23 | 22:39: Daar heb je ook helemaal gelijk in. Ik word er alleen zo moedeloos van als dit soort verkrachters weer een kans krijgen maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een vrouw ben. Soms heb ik het gevoel dat er meer gekeken wordt hoe een dader ‘geholpen` kan worden ipv naar de zwaarte van een straf omdat het slachtoffer hier levenslang mee moet leven.

Miss_Pinky | 11-04-23 | 23:34

@Miss_Pinky | 11-04-23 | 23:34:
Ja, precies. En hij kan het gewoon weer doen, en -triester- gezien de feiten kun je er donder op zeggen.
@Nuuk. Dank voor je aanvulling!

letopuwzaak | 11-04-23 | 23:46
▼ 22 antwoorden verborgen

Met zulke grote oren zou je ook wel eens goed kunnen luisteren naar een ander geluid. Helaas, mag niet van de mannetjes in de te krappe pakken.

dathoujetoch | 11-04-23 | 21:49

Van Rossem zit te sjansen met Caroline in het stamcafé. XD
Iedereen ziet toch dat prinses Leia totaal niet op Timmerfrans lijkt.

keestelpro | 11-04-23 | 21:46 | 1

keestelpro | 11-04-23 | 21:46 |

Wat ik persoonlijk zie allemaal weer gelul. Talk Shit

youtu.be/sokdL-0iV9s?t=92

pegaje | 11-04-23 | 23:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl