Wakker Dier: "U moet naar de Plus voor VLEES"
Bedankt!
Gelezen in Algemeen Dagblad, de reclamefolder van Wakker Dier. Bij de Plus hebben ze de meeste aanbiedingen voor opeetvlees, kipdingen en gehaktballen. Normaliter tikken ze bij het Algemeen Overtikblad voornamelijk de RSS-feed van de pliesie over, maar nu ook al van extreemlinkse actiegroepen als Wakker Dier. Handig, want dan weten we nu waar we boodschappen moeten doen. Bij DE PLUS! Het dienstdoende belmeisje van Algemeen Dagblad belde speciaal nog met Wakker Dier om te vragen of ze nog zo'n handig grafiekje voorhanden hadden, want de AD-lezer kauwt die lappen tekst niet lekker weg, En wat denkt u? Tuurlijk hadden ze bij Wakker Dier nog een grafiekje, voor het Algemeen Dagblad, de reclamefolder van Wakker Dier. Nu wachten op het persbericht van de Jellinek waar de kratjes Hertog Jan in de aanbieding zijn...
Toedeledokie Appie, Hallo PLUS!
Reaguursels
InloggenDe wakker diertjes mogen best eens wat meer over de grens kijken. Wat hier in de winkel licht kan wellicht beter, maar dat is margewerk. Get alive en bestrijd het echte dierenleed op andere locaties over de wereld. Tja,
Ik zie in de grafiek niet wat het totaal aantal aanbiedingen per grootgrutter was. Lijkt me toch relevant. De Y-as laat "Verandering vleesaanbiedingen (stuks)" zien, dus hoeveel meer of hoeveel minder, maar niet 'hoeveel meer dan..' of 'hoeveel minder dan..'.
Albert Heijn klopt helemaal, was er vaste klant en kwam er meerdere keren per week voor het brood en het vlees. Nu alleen nog af en toe als ik in de buurt ben voor het brood want dat is wel lekker. Albert Heijn was altijd heel duur maar dankzij de bonusaanbiedinfen viel het wel mee. Dat is volledig over AH is nu veel te duur en als je naar de bonus aanbiedingen kijkt lijkt het meer op de folder van het Kruidvat dan een supermarkt. Gelukkig meer dan genoeg alternatieven in de buurt en die zijn ook nog eens stukken goedkoper. NB als ik iemand nodig heb om gezond te leven regel ik dat zelf wel, dat hoeft me niet ongevraagd door een supermarkt door de strot te worden geduwd.
Ik heb wel eens een punt van een Limburgse vlaai van de Plus voorgeschoteld gekregen. Niet te vreten. Daarna een hap genomen van de doos waarin ie zat. Geen verschil.
AH staat voor Altijd Honger!
Plus omdat we vlees willen en geen vega-troep.
Als je honger hebt dan moet je naar de HEMA
Hier Eet Men Afval.
Bedankt voor de link naar de PLUS site! Ik lees dat er een "belangrijke veiligheidswaarschuwing voor mensen met een soja-allergie" op staat. En dat ben ik. Ik heb namelijk een pokkehekel aan mensen die soja vlees eten.
Hebben ze die dikke geslacht dan?
Plus is duur!
Albert Heijn is stukken duurder!
@BadPatNL | 09-02-23 | 12:20: Dat is een bekend misverstand. Plus is duurder.
@BadPatNL | 09-02-23 | 12:20: En nog een linkje om mijn geblaat te ondersteunen:
www.bespaarinfo.nl/goedkoopste-superm...
@Papa Jones | 09-02-23 | 12:48:
Who gives a shit! Wij willen vlees dan maar iets meer geld (ga sowieso bijna altijd naar de keurslager.)
Niet altijd
Plus heeft wel vaak producten voor de helft
Dus hup in de vriezer
Beste is nog steeds alles langs scheelt enorm veel geld
En action en partij opkopers
Hoe armer een volk hoe minder respect voor milieu en dier.
Nederland gaat hard die kant op.
Ik heb een intensieve aversie tegen de intensieve veehouderij en walg van de wijze waarop dieren worden mishandeld. Iedereen die van mening is goedkoop vlees uit de supermakt te moeten halen zou verplicht een rondleiding door deze martelschuren moeten krijgen. Zelf kopen wij daarom enkel echt biologisch vlees, meestal van Schotse Hooglanders, dieren die wel een leuk en lekker leven hebben gehad.
Wat zullen ze hebben uitgekeken om toch nog op je bord te belanden.
@Regentenstijl | 09-02-23 | 11:37: Zo zit de natuur in elkaar. Dat is het opmerkelijke. Die kastraten die supermarktvlees eten zijn vaak te laf om zelf een dier te doden, te laten versterven en uit te benen.
@Red shirt | 09-02-23 | 11:49: In Rusland schieten ze de beren zelf. Wat doe je hier?
@Red shirt | 09-02-23 | 11:49: En jij als apex predator slacht hoogst persoonlijk je schotse hooglanders in de achtertuin natuurlijk.
De meeste mensen willen gewoon niet teveel betalen voor vlees, onder andere omdat ze al financieel uitgekleed worden door inflatie, Rutte, energiebedrijven, en de EU.
Wil je meer dieren een beter leven geven? Stem dan niet op partijen die met stijgende kosten van levensonderhoud een klimaattransitie proberen door te rammen...
Ik ga al jaren naar de Plus. Na dit artikel en jouw commentaar ben ik extra blij dat ik al jaren de juiste keuze maak.
Een leuk en lekker leven? Zoals onze kleuters? Die slacht je toch ook niet als ze naar de basisschool gaan...
"Biologisch vlees is afkomstig van dieren die meestal ietsje langer mogen leven. Net als dieren in de industrie worden ze echter op een zéér jonge leeftijd geslacht, zeker wanneer je het vergelijkt met hoe oud ze zouden kúnnen worden als ze niet werden gedood. Ook biologisch vlees komt van dieren die nog niet eens een tiende van hun natuurlijke levensspanne halen. Dieren die voor hun melk en eieren worden gehouden mogen iets langer leven, maar worden ook op zeer jonge leeftijd geslacht. Biologische dieren krijgen hooguit een paar weken of maanden extra."
proveg.com/nl/blog/beter-leven-keurme....
@Deflatiemonster | 09-02-23 | 11:56: Dat vraag ik mij zelf ook al even af?
@Ruimedenker | 09-02-23 | 12:20:
Check, dat heb ik even gemist. Maar toch prettig dat mijn inschatting in de juiste richting zit.
Ik hoop niet dat je positieve reacties had verwacht op je tegel. Veel reaguurders tegelen narrig en/of ad hominem als je je negatief uitlaat over goedkoop vlees. Misschien vanwege een slecht geweten...
@ReyNemaattori | 09-02-23 | 12:00: Een goede vriend van ons doet soms noodslachtingen en soms ga ik met hem mee. Meestal laten we dier op de boerderij versterven en halen we het later op om verder te verwerken. Het vlees verdelen we onderling en gaat de vriezer in. Dat is niet helemaal legaal, maar als u uw mond houdt dan doe ik het ook.
@Knitty | 09-02-23 | 12:30: Dank voor uw compassie. Gelukkig ben ik niet van poppestront.
@Knitty | 09-02-23 | 12:30: Negatief, narrig? Ik relativeer het juist!
@Papa Jones | 09-02-23 | 12:19: Ik had het over 'echt' biologisch vlees. Steeds vaker bekruipt mij het gevoel dat de aanduiding 'biologisch' is gedevalueerd tot een marketingkreet.
Martelschuren, misschien moet je een eind optieven met je fake news. Dieren liggen tegenwoordig in ruime hokken met lekkere vloerverwarming en speelgoed ter afleiding. Klimaatbeheersing is helemaal computergestuurd en beter dan in menig huis.
@Papa Jones | 09-02-23 | 12:19:
Lekker toch, kalfsvlees is heerlijk bijvoorbeeld Ossobuco.
Dus u voelt u beter als u een volgens u gelukkig dier uit een gelukkig leven haalt dan dat u een dier dat niet beter weet dan het hok waarin het vertoeft uit zijn lijden verlost. Ok, ieder zijn ding.
@MargauxGrandCru | 09-02-23 | 13:27: nog wel, maar als de Nederlandse veeboeren zijn weggepest liggen ze weer in het voormalig oostblok in hun eigen diarree van het afval dat ze te vreten krijgen.
@Red shirt | 09-02-23 | 13:09: dat is het altijd geweest
"Pik, het meest veelzijdige stukje vlees. Pik!"
Sst straks gooien ze dat in de pan
Piemelschnitzels!
Hoe weet Wakker Dier zeker dat alle aanbiedingen in de folder staan? Of zou het zo kunnen dat de appie stiekem toch kiloknallers heeft, maar ze voor de Bühne uit de folder laat?
Nielsen data.
Voor vlees (zuivel, eieren) ga ik naar de boerderij hier om de hoek. Is vele malen beter van kwaliteit mede omdat de dieren een goed stressvrij leven hebben gehad en ook nog eens goedkoper dan bij welke super of slager dan ook. Hoewel dat laatste mij een rotzorg zal zijn. Kwaliteit altijd ver boven kwantiteit. Zouden er meer moeten doen.
Hebt u geluk dat er bij een boer om de hoek is. Zullen we morgen eens met de hele Randstad bij u voor de deur langsrijden naar die boer.? Zorgt u wel dat die boer voor een tig duizend mensen voorraad heeft?
Gaat niet werken hè. Iedereen bij de boer. Lekker jezelf op de borst kloppen. Totdat uw boer ook zijn PFAShandel verkocht heeft aan Schiphol. Of rijdt u dan met de bakfiets naar Polen of Spanje?
Precies.
@strawdog | 09-02-23 | 11:22: er zijn voldoende winkels in Amsterdam waar u biologische eieren kunt kopen. Op ieder ei staat een cijfer, op een biologisch ei staat een 0. Hoe hoger het cijfer, hoe slechter de kip het heeft gehad. 2 zult u eigenlijk al moeten laten staan.
Voor mij geen probleem. lk heb er zelf 10. zonder haan. Daar zijn de buren niet van gecharmeerd. Goed eten. Vrije uitloop. Uitgelegd? Dan afgelegd.
Fijne kippensoep. Niet voor iedereen een optie.
@strawdog | 09-02-23 | 11:22: Met het verkeerde been uit bed gestapt? Ik heb het woord iedereen niet gebruikt. En de boer bij ons is niet de enige die een boerderijwinkel heeft. Als ik door de polder fiets komt ik er zo 6 tegen. Wat ik maar wil zeggen is dat als je kwaliteit en het beschaaft behandelen van het vee, de kippen en de varkens een ding voor jou is, dan is er genoeg te vinden. De meeste mensen zal het een zorg zijn en dat begrijp ik ook wel als je een gezin hebt en het niet breed hebt. Maar als je dat excuus niet hebt, dan zou ik zeggen, kijk even verder. Oh en de boerderij staat in de Randstad.
Hertog Jan is deze week bij Jan Linders in de 'aanbieding'. 12 euro 99 voor 'n kratje.
Jan Linders is die (ooit zo super) fijne winkel die door AH geannexeerd wordt. Had al een tyfushekel aan Ahold Delhaize maar nu helemaal!!1@#!
u kunt naar de Plus. Binnenkort gefuseerd met de Coop . Beide statistiekjes heffen elkaar dan mooi op.
Ja, doodzonde inderdaad. Jan Linders is een heel fijne winkelketen met Limburgse spullen die je nergens anders vindt. Ik zal ze ook erg gaan missen.
Waar komt toch die drang vandaan om je voortdurend te willen bemoeien met elkaar? Wil je jezelf een vet hart vreten aan karbonades of darmkanker aan biefstuk? Be my guest. Urenlang knagen aan een halfgare Tofuburger? Moet je lekker doen. Mind your own fucking business.
Waarom bemoei jij je met andermans bemoeienissen? Als jij je niet bemoeit met andermans bemoeienissen dan stoppen ze misschien ook met bemoeien van andermans bemoeienissen. Als iedereen de hele tijd maar aan het bemoeien is met andermans bemoeienissen dan gaat de lol van het bemoeien er snel af. Verder boeit mij het niet.
Ik wil mij er verder zeker niet mee bemoeien hoor.
@dasechtgeenstijl | 09-02-23 | 11:10: Waar bemoei jij je mee ?
Onbegrijpelijk. Sommige mensen willen zich met alles en iedereen bemoeien? Vrij je liever met mannen of wil je keiharde neukseks met manne? Hetero's bemoeien zich ermee. Wil je liever een meisje zijn dan een jongen of een jongen in plaats van een meisje. De "anti-woke" brigade staat klaar. Vind je dat er onrecht is omdat racisme nog steeds bestaat? De club wil oordelen. Ben je kritisch op islam? Nou de gillende keukenmeiden grijpen je om de strot. Iedereen lijkt de weg kwijt te zijn.
Het gaat niet om het feit dat je jezelf ziek eet als je het in je mik steekt. Zelf weten inderdaad. Het gaat om het dierenwelzijn, dieren kunnen niet kiezen.
Grafiek laat alleen zien dat er door plus veel meer reclame gemaakt wordt en door AH veel minder dan voorheen. Het zegt niks over hoeveel kiloknallers of diervriendelijk vlees ze daadwerkelijk meer of minder verkopen. Uitgaande van effectieve reclame is plus eigenlijk precies verkeerd bezig.
Zo las ik hem ook.
Laten we allemaal lekker aan de tofu en amandelen gaan. Die hebben namelijk een veel vriendelijkere supply chain. Tofu boontjes op grote velden waar min. 30 cm diep word geploegd en alles wat op en in de grond leeft vermoord wordt (slangen, muizen, hagedissen, spinnen, insecten enz.) Of die amandelen: 80% komt uit Californie. Die bomen zuipen het meeste water van alles wat je ter consumptie kan planten, vervolgens worden de amandelen per diesel boot verscheept. Maar he, je deugt dan weer wel met je westerse luxe probleem.
Wacht nog maar even op de aanstaande waterberichten uit diverse "oogst"-VS-staten, dramatische tekorten. De steden in het zuiden zijn al in toenemende paniek.
Gewoon bruine bonen, capucijners, tuinbonen, erwten, enz. uit eigen moestuin eten.
Ach ja, daar zijn de dappere jagers weer met hun voorspelbare leedvermaak over dierenleed en de mensen die daar iets van vinden.
Het heeft ook wel iets heldhaftigs en mannelijks, een stukje voorverpakt vlees kopen in de supermarkt.
@lekgoot | 09-02-23 | 10:53:
We hebben het hier over jager-verzamelaars, hè?
@lekgoot | 09-02-23 | 10:53: Barbecueën in de tuin. Voel je weer eens een echte man. Alsof je de Marlboro man bent in Monument Valley.
@Kapitein Sjaak Mus | 09-02-23 | 11:07:
LOL, maar klopt wel.
U wilt niet weten wat voor extra troep U consumeert om een vega-burger naar "vlees" te laten smaken, vlees dat de wokers haten. Waanzin waar ze mee bezig zijn.
Van vega-burgers verander je in een zombie.
@Piggelmee | 09-02-23 | 10:50:
Van vega-burgers krijg je a-symmetrisch geknipt paars haar, neusbellen, weet je niet meer wat je eigen geslacht is en duik je uit pure wanhoop met alles en iedereen in je mandje die geen "nee" gilt.
Eigenlijk zou "vegan" ook gewoon op DSM-V moeten staan voor de aandoening die het is.
@Graaisnaaiert | 09-02-23 | 11:11:
VERBIEDEN levens gevaarlijk! voor je het weet lijm je jezelf aan de snelweg vast kan niet gezond wezen.
Vegetarische worst is net zo idioot als een gehaktbal oranje verven zodat het op een sinaasappel lijkt
Doen ze in F1 wel.
twitter.com/Formula1circus/status/160...
Vleesch koop je bij de vakslagerT.
Dit. Dan mis je wel de minimaal 10% aan vocht en vet wat ze er bij de supermarkten gratis inspuiten, maar ja, daar betaal je dan ook voor.
Rare grafiek weer.
Tsja, absolute waarden met elkaar vergelijken is al geen goed idee. Supermarkten met franchise-formules meenemen is ook belachelijk. Maar ja, het levert weer wat discussie op en dat is toch het doel van dat soort persberichten.
Lol, hier hebben ze de vega loempia's geïntroduceerd en die met kip zijn spoorloos. Het leuke is, ik heb nog niemand gezien die die veggiedingen wil. Wel wordt er gespeurd naar de echte loempia.
Hapt toch lekker weg bij
AH.
Wild, het lekkerste stukje vlees, wild!
Kim Wilde.
tja, ik zie genoeg speklappen lopen. Kanibalisme is goedkoper (zeker als je een opvreter neemt die zelf niets bijdraagt aan de maatschappij. Lekker vetgemest met zorg en huurtoeslag. 6 kinderen dus genoeg "over". (en nu weer terug naar het heden).
@pieterS | 09-02-23 | 10:47:
Hoi Jeffrey!
@pieterS | 09-02-23 | 10:47:
* chianti en tuinbonen klaarzetten doet *
Alleen jammer dat vlees van Nederlandse supermarkten toch al niet te vreten is. Nou ja, een blinde vink of speklapje gaat nog, maar verder is het armoe troef. Een groot verschil met Delhaize en Carrefour waar ik normaal boodschappen doe.
Bij Carrefour is het vlees ook niet goed. En de rest eigenlijk ook niet.
De Gado Gado van AH is anders goed te doen.
@gato | 09-02-23 | 10:42: Hier in de buurt wel, vergeleken met Nederland zeker. Ze hebben Wagyu, dry aged meat, veel gevogelte, veel wild etc.
In Brussel heb je op het Flageyplein een hele goede Keurslager.
Koop al jaren geen vlees meer bij de supermarkt. Smaakt naar karton en zit vol met vet. Koop het bij een lokale vleesboederij, heerlijk vlees en qua prijs niet eens zoveel duurder
@Haberdoebas | 09-02-23 | 10:52: Echte slagers zijn er ook nog inderdaad. Nog beter, maar scheeuwend duur dus niet voor alledag hier.
Het beste (supermarkt)vlees hier is toch te verkrijgen in de Colruyt (BE)
Vlees het lekkerste stukje dier.
Al die organisaties zijn zo extremistisch, gelijk van 100 naar 0.
Mag graag bbqe en ben helemaal van mening dat 2 a 3 goede stukken vlees veel beter is dan een berg goedkope sate/speklap/kippevleugels/burgers.
twee keer per week vegetarisch eten vind ik ook allemaal geen probleem maar om het nou helemaal te laten liggen.
Belachelijk!!1!!!1 90% van alles wat we eten is toch al vegetarisch? (behalve bij een leeuwendieet dan)
@Pritt: Deze week (tot Zondag) is het Hertog Jan bier in de aanbieding bij de Vomar. Lidl zijn de Slavinken in de aanbieding.
Ik heb nog nooit iemand wat uit de vegaschappen zien pakken. Volgens mij staan ze er voor het image van de supermarkten.
Die neprommel zal toch wel eeuwig houdbaar zijn.
Dat hangt er van af waar je woont//winkelt in een studentenstad als Aken zijn hele koelwanden gevuld met vegan en vindt er ook gretig aftrek.
Kratjes in de aanbieding? Dat is a een tijdje verboten.
Wanneer ik in Nederland ben spit ik iedere week de folders door om te kijken waar de Amstel, Heineken en Hertog Jan in de aanbieding zijn. Die zet ik dan op de app en daar kunnen we dan in de Vrijdag en Zondag Mancave ons voordeel mee doen. De supermarkten doen het om en om. De ene week naar de Vomar en de andere week naar de Spar of de Deka.
Zaterdags moeten we naar de kroeg.
Hier aan boord zijn wij strikt vegetarisch.
Maar omdat een mens nooit moet overdrijven zijn wij dat de hele dag, alleen niet tijdens het eten.
Kijk, standvastig! Daar houden we van!
Binnenvaart?
@EEnzame SchizofrEEN | 09-02-23 | 10:41:
Zout, meneer.
Zout!
@Kapitein Sjaak Mus | 09-02-23 | 10:50: Meende dat jij op de veerboot Den Helder-Texel zat. Kun je toch gewoon thuis eten?
@Ichneumonidae | 09-02-23 | 10:52:
Texel heeft geen veerboot.
Hier noemen we dat een pont met kapsones.
Zo'n wakker dier heb je meer aan dan willekeurig welke budgetcoach of de consumentenbond. Toppers. Ik neem zo een haverwortelkoekje bij de koffie, speciaal voor hun.
Vleesch mevrouw (u weet wel waarom..).
Ik las laatst bij een restaurant: Vegetarier is een oud Indiaans woord voor slechte schutter.
Ja, dat is zo, die schiet in het gezicht in plaats van in het doel.
@Bull-Sunnyboy | 09-02-23 | 10:43: Meer: hij schiet het doel voorbij......
@toetssteen. Tja dan is die een verdomd slechte schutter. Zeker nog jong, moet nog veel oefenen. Of oud en bibberig.
Het zal AH weer niet zijn ,vond de prijzen al belachelijk hoog.Zgn vleeswoke zijn,maar ondertussen de zakken vullen met de vleesprijs.
Alleen koop ik behalve vlees nu ook de rest bij de concurrentie.
Ik ben geen vegetariër, maar ik eet slechts vlees dat anders niet geconsumeerd zou worden.
Je zoekt langs de snelweg je avondmaaltijd?
@Piggelmee | 09-02-23 | 10:34: Langs de snelweg zoek ik niet mijn maaltijd.
@R. Skickr | 09-02-23 | 10:37: maar wat dan wel??
@EEnzame SchizofrEEN | 09-02-23 | 10:42: De juiste afslag.
Wij hebben hier niet eens een AH in de wijde omtrek. Dus ik ga lekker naar de plus. Hebben ook prima bier enzo.
Ik moet zo ook weer halen. Proost.
@R. Skickr | 09-02-23 | 10:35: Tip als je niet kan drinken. Cornet alcoholvrij is echt een aanrader. Smaakt echt goed.
@Omebert | 09-02-23 | 10:36: alcoholvrij bier is tegenwoordig net als orale sex met je zus... Het smaakt hetzelfde, maar dat maakt het nog steeds niet juist.
@R. Skickr | 09-02-23 | 10:41: Beter dan ranja :D
Bij ons in het dorp is een hele vreemde slager. Zijn gevel hangt helemaal vol met roze en rode lampen en de zaak heet Lekker Dier. Ik ben er nog nooit naar binnen durven gaan.
Lekkere gevulde poes hebben ze daar.
@R. Skickr | 09-02-23 | 10:32: Dat vullen moet je ws zelf doen, denk je niet?
@Ichneumonidae | 09-02-23 | 10:37: Je kan het ook laten doen. Ik doe het zelf, op de ouderwetse manier.
Hebben ze halal vlees ook bij dieronvriendelijk geteld?
De vraag stellen waarvan u het antwoord al lang weet.
Consument moet zelf kiezen.
De vraag naar kipkiloknallers zal flink toenemen dankzij de demografische verschuiving door ericvandenBurgers.
Niets mis met vlees en niets mis met aanbiedingen, dus (wederom) niets aan de hand. Gewoon doorlopen, het liefst naar de slager, maar de supermarkt mag ook.
Ok jij vindt dat aandeelhouders die elk jaar een bedrijf leeg roven nadat de boekhouder gezegd heeft dat een bepaald deel van de omzet winst mag heten.
Verborgen kosten (winst maken maar wel werknemers in dienst die huurtoeslag en zorgtoeslag nodig hebben verhalen op de winst of medewerkers belonen zodat het loont om te werken. En met je winst mag je doen wat je wilt. Of medewerker (het hoeft er maar 1 te zijn) die huur/zorgtoeslag nodig heeft?. Geen winstuitkering mogelijk. 100% van zogenaamde winst wordt in beslag genomen tot je de misstanden hebt opgelost. (Winst is omzet -loon en andere kosten. ) dat loon gedeelte daar loopt het spaak bij mij en aandeelhouderskapitalisme. Melk is duurder dan fristi, en dan is er niets aan de hand?
@pieterS | 09-02-23 | 10:34: een verdwaalde communist?
@pieterS | 09-02-23 | 10:34: Je betoog snijdt hout voor zover de bedrijven de belastingen bepalen.
Toeslagen zijn een correctie op de absurde inkomstenbelastingen in dit land, net zo goed als de hypotheekrenteaftrek dat is.
@pieterS | 09-02-23 | 10:34: Gewoon een verbod op winst zou nog beter zijn. Iedereen een goed loon maar Winst betekent aan de andere verlies. En het verlies wat de grote meerderheid kan dragen is bijzonder dat dit trouwens na een davos bijeeenkomst gebeurde. Alle "multinationals" zijn gaan graaien. (tegelijk). Geen oorlog maar afspraak. En daar kunnen we niets aan doen?, Hooo. Gewoon tol heffen bij Rotterdam. Tolprijs wordt afhankelijk van de winst die gemaakt is over de regionale bevolking (lees nederlandse) bevolking heen. (Multi. Regio, Stakeholders. En de VN, NATO. Leuke clubjes die over landsgrenzen heen regeren en waar onze politici met bewondering naar kijken en hopen als ze maar genoeg doen voor die Globale club. ze in een van hun gelederen wordt opgenomen (hoi Uber), vvd. Hoi Microsoft KPMG-VVD. Hoi Unilever VVD, hey KPMG is nu net
hetgene wat niet ingrijpt bij overheden die zicht niet aan de boekhoudregels houden. (Hoi g4). Het hele politiek landschap is krommer dan een bannaan. Maar wat wil je met barbaars bestuur.
@pieterS: Nee, ik vind dat er niets mis is met vlees en niets mis is met aanbiedingen, precies zoals beschreven.
@pieterS | 09-02-23 | 10:42: Wat heeft dit allemaal te maken met het topic of het reaguursel van Zoelense Hobbyboer?
@Ichneumonidae | 09-02-23 | 10:44: Aanbiedingen... (het een aanbieding kunnen noemen is alleen mogelijk met marges. Die marges van 15% van alle multinationals. (een energiemaatschappij geeft het zelfs toe. We hadden hoge prijzen maar de burger kan het niet betalen dus verlagen we ze weer. (100 Miljoen winst wordt 600 Miljoen winst. Maar na de "aanbieding" maken ze 300 miljoen winst.
zeg een rol koekjes (1 euro). of melk 1,20/ (was een euro), nu in de aanbieding 1.10 na de aanbieding 1.50.
Alleen als je erop let ga je zien dat na aanbiedingen de gewone prijs zouden moeten zijn.
@pieterS | 09-02-23 | 10:51: Bon, ga jij een bedrijf runnen zonder winststreven. Succes ermee.
Werkt die mevrouw met die korte armen daar nog?
Onlangs nog een uitbrander gehad van een vageterriërs dat een dier ook een familie heeft. Daarom bestel ik bij de KFC ook altijd een familybucket, no man is left behind...
Lol!
Ik vat die grafiek niet. Wat is het verschil tussen boven en onder de lijn. Welke eenheid zijn die getallen? Aantallen? Aantallen wat?
Waarom staat Spar met een lange groene balk onder de lijn en Plus boven de lijn?
Verandering vleesaanbiedingen. Daar bedoelen ze toename en afname mee denk ik. Verder zegt het allemaal geen zak natuurlijk.
Ja, dit zogenaamd alfa-mannetje BBQ gedoe weer. Vlees is lekker, ik eet graag vlees. Varkensvlees, kip, iedereen lust wel een stukje kip, ik eet ook rund en vis, oh ja dat vind ik ook lekker. Geleedpotigen? Ik heb zelfs krekels gegeten en dat was helemaal niet vies. Maar. Er is wel een maar. Vlees is helemaal niet zo goed voor je. Zuivel ook niet. Wij zijn niet gebouwd voor vlees eten, dat is meer een gemaakt iets. Wij zijn gemaakt voor leven van vruchten, planten en in mindere mate vlees of het nu een made is of een koe. Langzaam aan zijn we er gewent aan geraakt maar in bijvoorbeeld Amerika waar ze genieten van hun "steak" en bloederig en rood hebben ze significant meer last van maag en darmkanker dan in landen waar ze niet zo "macho" vlees vreten alsof ze carnivoren zijn. Vis is beter en gezonder, de juiste vis. Maden en insecten zijn beter dan biefstuk.
Neem me niet verkeerd. Vlees is lekker. Maar het is niet gezond voor je als je elke dag vlees eet. Wij zijn geen carnivoren. We zijn alleseters zo zijn we gebouwd. En dan vooral meer plantaardig en insecten dan een koe. Helaas het is waar.
Er zit helemaal geen bloed in een rode steak. Verder heeft vlees eten niets met "macho" te maken maar gewoon met het feit dat onbewerkt, grasgevoerd vlees gezond is. Onbewerkt! Zie ook: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...
Je hebt half gelijk. Klopt dat we omnivoren zijn. Maar ik heb ooit eens een wetenschappelijke docu gezien waarin werd uitgelegd dat onze hersenen significant harder zijn gaan ontwikkelen nadat we vlees gingen verhitten door de "uitvinding" van vuur.
Heb je ook bewijs voor je maag- en darmkankerverhaal in je zin over Amerika?
Wij hebben wij als soort honderdduizenden jaren overleefd op een hypercarnivoor diëet dat eindigde omdat we alles uitgemoord & opgevroten hadden...
www.dailymail.co.uk/sciencetech/artic...
Probleem van die welvaatsziekten zit 'm eerder in verwerkt vlees, door de additieven(nitraten bijvoorbeeld), dan 't eten van vlees zelf. Dus niet die biefstukjes zijn het probleem, maar worstjes,. gehakt, corned beef etc. etc.
Cynisch genoeg zijn de laatste genoemde de vleesbronnen waar men heeft switched doordat echt kwaliteitsvlees steeds duurder wordt onder klimaat druk.
De laatste 800.000 jaar is de mens gekookt vlees gaan eten. Dat was tot 13x meer voedzaam en is het kunnen denken geevolueerd. Door imaginair denken kunnen we computers en auto's maken, supply chain industrie opzetten, DNA ontdekken, de Tree of Life uitzoeken. Met onze gedachten kunnen we ons in een flits aan de andere kant van het heelal positioneren. Niets anders kan dat.
@Flapster | 09-02-23 | 10:28:
Dat is een onzin verhaal. De mens werd slimmer toen ze vis gingen eten omdat er in vis omega spul zit waar je hersenen van ontwikkelen. Dat is geen fabeltje maar een wetenschappelijk feit.
Zie de bovenstaande tegel van de aow'er.
@DitjaarkrijgikAOW | 09-02-23 | 10:36:
Einstein redde het uitstekend zonder vlees.
@KingOfTheLoonyBin | 09-02-23 | 10:38:
In grasgevoerd vlees zit ook omega 3.
@JJMS | 09-02-23 | 10:45:
Omega is de laatste letter van het alfabet.
Als we daaraan zijn toegekomen, betekent het dat we alfa t/m psi inmiddels al op hebben en dat het de toekomst er somber uitziet!
@Kapitein Sjaak Mus | 09-02-23 | 11:02:
Ik ben de alfa en de omega, het begin en het einde.
Wacht maar tot die wakkerdier meisjes zwanger zijn. Dan staan ze als haantje de voorste hun kar te vullen met de vlees aanbieding van de Plus.
Dan zitten ze in een andere bubbel.
Het begint met een worst...
Dierenliefhebbers houden vogeltjes, cavia's en konijnen in een kooitje, goudvissen in een klein bakje, een renhond op een appartement in de stad, geven met dierendag het stomme dier een blikje gemalen paard.
In Japan hebben ze katten-cafés.
Ze wonen zo klein dat ze naar een café gaan voor koffie en het aaien van een kat.
Daarna gaan ze walvis eten.
Stomme dier? Waarom?
Mooie statistieken. Heel verhelderend. Je mag wel 1000 man afschieten maar er niet over opscheppen, dan deug je.
Na de emancipatie van de vrouw en gekleurde mensen is de emancipatie van het dier de logische volgende stap. Het verbieden van dierentuinen, huisdieren, de veehouderij en de consumptie van producten van dierlijke afkomst is een logische volgende stap in de ontwikkeling van onze beschaving.
Het zal zijn als met vrouwenrechten en de slavernij - dat mensen over 100 jaar denken: hoe is het mogelijk dat we op zo'n schaal en volstrekt legaal levende wezens zo hebben mishandeld. We zijn omnivoren. Anders dan pakweg de leeuw, hebben we een keuze. En met keuze komt de plicht tot een morele afweging.
Dierentuinen zijn sowieso raar.
Een soort gevangenis.
We zouden alle carnivoren, zoals leeuwen, ook eens aan een nader onderzoek moeten onderwerpen. Ook gewoon een keuze. Moreel zelfs.
En met keuze komt de plicht tot een morele afweging? Hoezo dat dan? Ik kan gewoon een stuk vlees eten zonder morele afweging hoor.
@AdvocatusDiaboli | 09-02-23 | 10:18:
Hoeveel bedreigde diersoorten zouden er zijn uitgestorven zonder de fok- en uitwissel programma's van dierentuinen over de hele wereld...
Dan kom je wel op een punt. "We" zijn gevormd door duizenden jaren omnivoor zijn, jagers-verzamelaars en toen boeren, nog geen 20.000 jaar en nu dus geheel over naar vega? Geen idee wat zoiets doet met onze genetica op den duur. We kunnen technisch gezien zonder vlees inmiddels, wat we missen is te vervangen met alternatieven en het scheelt een hele hoop energie en uiteraard ook nutteloos dierenleed. Je ziet al de kentering in de supermarkten.
@John McClane | 09-02-23 | 10:22:
Of vleeseetschaamte...
@John McClane | 09-02-23 | 10:22: Het geweten maakt ons in belangrijke mate tot mens.
@Beste_Landgenoten | 09-02-23 | 10:22:
Evolutie speelt niet zo hard. De oudste beschaving Mesopotamië, ongeveer 4.000 voor Christus is niet eens zo oud. Daarvoor was het inderdaad verzamelen en deels jagen. En met verzamelen bedoel ik niet alleen besjes en wortels maar ook gewoon maden en ander spul. De jacht op een os of anders was veel te gevaarlijk en moest op het juiste moment gebeuren want anders zat je met rottend vlees.
Of met KLM of Singapore Airlines naar Bali vliegen. Morele keuzes...
@John McClane | 09-02-23 | 10:22:
Je lichaam heeft er anders wat meer moeite mee. Zo zijn veel mensen "gewend" aan melkproducten van de koe maar sommige meer dan anderen en daarnaast kunnen wij amper vers rood vlees verteren. Dat blijft dan in je darmen hangen en vroeger of later krijg je darmkanker. Ik hou van vlees hoor. Ik ben gek op een bloederig biefstukje. Maar... Het heeft niets te maken met een morele afweging.
@KingOfTheLoonyBin
Anders zat je met rottend vlees? We zijn al duizenden jaren heel goed in conserveren dmv zouten, roken, fermenteren enz. U kletst uit uw nek.
Ik ben al om. 2x in de week vis i.p.v. vlees. Is wel een stukje duurder, maar dat heb ik wel over voor het klimaat.
Planten zijn ook levende wezens.
Enige waar vegans en normale mensen 't oneens over zijn, is WAAR ze de lijn trekken tussen welke organismen je wel of niet onmenselijk mag behandelen cq. eten, niet of er een lijn getrokken moet worden.
Aldi meest diervriendelijk volgens grafiek. Althans in volume minste kiloknallers.
Ik heb laatst eens in de gauwigheid entrecote bij de Plus gekocht. Mensonterende kwaliteit. De eetcultuur in Nederland, het was niks, is niks en zal nooit wat worden.
Dus jij vertegenwoordigt De Eetcultuur in Nederland? Of de Plus?
Ga eens naar een goede slager met liefde voor zijn vak.
@John McClane | 09-02-23 | 10:15:
Al het vet wordt eraf gesneden want de Nederlander vindt dat of vies of denkt dat het ongezond is. Dat niveau.
@AdvocatusDiaboli | 09-02-23 | 10:18:
Jaahaa.
@JJMS | 09-02-23 | 10:18: Is ook een heel stuk indoctrinatie van de voedingsindustrie die decennia vet en boter heeft verketterd als obesitas veroorzakers, terwijl dat voornamelijk door koolhydraten komt...
Naar de supermarkt voor vleesch. Ik dacht het niet.
Goezo!
Vanavond bieravond dus als bodem vooraf andijvie stamppot met 3 sterren Beter Leven spekjes. Goed bezig!
Rookworstje bij!
@Kapitein Sjaak Mus | 09-02-23 | 10:13: En vette jus!
Andijvie kennen ze niet in Spanje, rookworst ook niet.
Koken is elke avond een klus, wat nu weer eten. Maak bamie van spaghetti, hutspot van geraspte wortels, ui erbij en aardappels, ik leer hier heel anders koken. Maar een verse worst, heeft mijn dochter gevonden, waar te koop, dus verheug me nu al. Zit ik in een Nederlands hotel, wil ik andijviestampot, maar staat niet op menu.
@gato | 09-02-23 | 10:56: doen ze in Franrijk met een frisee salade of rucola andives hebben ze ook in wat noordelijker gebied
Kreeg laatst toch de wind even van voren, van een veganist. Filmpjes van ellendige dieren, slachthuizen en de gewetensvraag of ik ook zoveel vlees zou eten als ik het dier zelf moest doden en slachten? Een collega van de veganist had de proef op de som genomen en was een cursus slachten gaan doen en heeft toen eigenhandig een geit gedood, uitgebeend en niet eens meer opgegeten. Meteen veganist geworden. Ik riposteerde nogal zwakjes met de vraag waarom de veganist dan leren schoenen droeg.
Veganisten gebruiken helemaal niets aan dierlijke producten, dus ook geen leer of wol.
Dus je veganistische collega wordt ook eerst een jaar rioolreiniger voordat hij/zij naar de wc gaat, of gaat een jaar in een sweatshop werken voordat er iets bij de Zara wordt gekocht? Je hoeft niet alles te weten.
Zelf dieren doden en slachten is voor vissers heel gewoon. Varkens, konijnen en kippen is ook al gelukt. Dus volmondig "ja" op de gewetensvraag.
@Duwbak_Linda | 09-02-23 | 10:12:
Daarom, dus die leren schoenen waren mijn enige verweer.
@de visser | 09-02-23 | 10:14:
Denk dat veel vleeseters toch vegetariër zouden worden bij de keuze.
Zelf slachten is gewoon van alle tijden. Veganisme is heel onnatuurlijk.
Nou is geit natuurlijk ook niet echt lekker. Wel een beetje sneu om hem dan wel te slachten.
Overigens, vroegah slachtte ieder keuterboertje en iedereen met voldoende ruimte (bv voor kippen) zelf of met hulp van iemand die daar handig in was. Vandaar ook het spaarvarkentje, om de winter mee door te komen. We zijn het ontwend. Zoals we in NL wel meer ontwend zijn.
@Duwbak_Linda | 09-02-23 | 10:12:
Als een dier overlijdt kan je de huid gebruiken. Leer is erg duurzaam, katoen daarentegen kost erg veel water, moet van elders hierheen gesleept worden, en slijt snel. Dieren voor hun huid fokken en slachten hoeft niet.
‘k moet nie hebbe van madammen met nen bontjas
Tegen madammen met nen bontjas zeg ik neen…
@Duwbak_Linda | 09-02-23 | 10:21:
Mijn opa, oom, vader en neven, schoten houtduiven en die werden geplukt en werd goeie soep van gemaakt.
@John McClane | 09-02-23 | 10:19:
Sate kambing van de toko best lekker!
@Duwbak_Linda | 09-02-23 | 10:21:
Dat is waar. Maar toen was de schaal ook nog enigszins autarkisch en lokaal. Nu heb je van die mega-vleesfabrieken en dat is behoorlijk ontaard in omvang. Ergens in de tijd is de vleesproductie onnodig groot geworden lijkt me.
@Louter Leuter | 09-02-23 | 10:22:
Veganisten gebruiken principieel geen dierlijke producten.
www.vegetariers.nl/bewust/veelgesteld...
Een veganist met leren schoenen is een vegetariër.
Ja, zo'n opmerking heb ik ook wel eens naar mijn hoofd gekregen. Ik heb die veganist meteen uitgenodigd om mee te gaan naar de jachtpartij die ik het weekend daarop had. Van Staatsbosbeheer moesten we 30 herten in de Oostvaardersplassen ruimen, dus dat leek me we een mooie illustratie van het geheel. De afgeschoten herten gaan normaal naar de poelier, maar wanneer ik de ruimte in de vriezer heb neem ik zelf ook wat mee.
Wat ik zelf dus erg vind is dat een paar van die extremistische ecologen Serengeti in de polder aan het spelen zijn, een beetje hobby-tuinieren op industriele schaal en de dieren gewoon laten verrotten. Deze fundamentalisten zijn niet vóór de dieren, maar vooral tégen de moderne westerse samenleving.
De veganist in kwestie krabbelde overigens terug. His bad, de hertenstoof was fantastisch.
Lafaard.
@Beste_Landgenoten | 09-02-23 | 10:26:
Ik vind de hele vleesindustrie te groot en inhumaan geworden. Ook vind ik dat we te veel vlees eten. En ja, ik ben een ontzettende hypocriet.
Flauw, erg flauw verhaaltje.
@Duwbak_Linda | 09-02-23 | 10:26:
Punt die ik wilde maken was: het is het zelfde stinktzo volk dat dus katoen gebruikt, laat dat net niet zo duurzaam zijn.
Zelf rijst, bloemkool en prei kweken doe ik ook niet, maar ik eet het toch.
Wij groeien niet meer op tussen de dieren die we om het huis heen houden voor de slacht dus het is absoluut geen eerlijke vergelijking. Overigens lijden planten ook pijn als je er een blad afrukt, Landgenoot, maken een soort ultrasoon geluid. Vertel eens aan je veganistische nemesis hoe er jaarlijks genocide op miljarden sojastruiken en theeplantages wordt gepleegd, laat staan de barbaarse slachting op koolvelden.
@Graaisnaaiert | 09-02-23 | 10:41:
Oh schiet mij ook een mooie te binnen. In bossen communiceren bomen met elkaar via schimmelnetwerken. Als één boom aangevreten wordt door ongedierte, schieten andere bomen te hulp door het sturen van specifieke stoffen via datzelfde netwerk.
@Louter Leuter | 09-02-23 | 11:00:
Dat dus. Bestrijdt die vegatereur met hun eigen wapens.
@Glasgow Argus | 09-02-23 | 10:28: Dat CDAse park-jacht-beheer heeft niks met natuur of ntuurbeheer te maken.
Sommige van de media als AD, Telegrof dailymail leven van het overtype en plakken van socmedia. De kusnt is er een draai aan te geven die de lezers kan sturen. Anti van-alles of pro rechtse praatjes. Lekker wijf of juist niet. Goed opgeknapt of juist mislukt. Het is een tere balans.
Dan kan Timmerfrans met een gerust hart z'n halfom gehakt bij de Plus halen.
Uit het linkje: "Voor de monitor bekeek Wakker Dier alle wekelijkse folderaanbiedingen van de supermarkten, extra folders zoals de paas-, voorjaars-, kerstfolder, maandaanbiedingen en kortlopende weekend- en dagaanbiedingen."
Een mens kan er maar druk mee zijn, mijn hemel.
Halfbakken literatuuronderzoek dus, welke supermarkt stuurt er nu nog folders rond?
@Zeurders | 09-02-23 | 10:10: Ze hebben ze ook digitaal tegenwoordig...
@Zeurders | 09-02-23 | 10:10: uhm. elke?
Hier krijgen we in ieder geval nog wekelijks een pakketje folders met onder andere de folders van de plaatselijke en minder plaatselijke supers.
Heb net een vrije uitzwemharing op. Rip haring.
Zo krijg ik mijn vlees altijd van onder de windmolens bij de dijk.
@Beste_Landgenoten | 09-02-23 | 10:12: Neergezet door uw partijtje toch?
Jammer dat er geen Plus bij ons in de buurt zit.
Mis je verder niks aan hoor.
Da's wel een minpunt.
V.w.b. de Vomar, die wel bij mij in de buurt zit.... die mag dan wat kiloknallers hebben, maar v.w.b. de rest van de etenswaren zijn ze flink duur(der) geworden... een pak Senseo pad's van 48 stuks was ruim 1 jaar geleden nog 4 euro zoveel, NU 6,49 euro.... een kuipje echte Roomboter (Campina grasboter) en dus geen z.g. Botermelange.. is 40% duurder geworden
Een veganist haalt vlees net zo min van de Plus.
Maar wel blijven autorijden en dode insecten op de voorruit en alles.
Mooi, kunnen we weer profiteren van die aanbiedingen van dat allerbeste kwaliteit uit eigen land.Aanbiedingen uit Duitsland en België sla ik even over dan.
Kiloknallers, dat is toch die waterkip en watergehakt en uitsmeerbare plakjes rubberham?
Hoe zou het eigenlijk zijn, met die dikke van de Plus?
Ik lees net dat zij in de aanbieding is.
Is dat niet die muts die nu in de Duyvis reclame zit?
Ik zag haar een tijdje terug in de slimste mens geloof ik. Die is opgewaardeerd naar de vette van de Plus. Met bijpassend woke kapsel. Asha Tuinbroecke zou trots op haar zijn.
Dat is Esmee van Kampen, zie je nog wel eens op TV, vorig jaar bij zo'n gebarenprogramma bijv.
@NaughtiusMaximus | 09-02-23 | 10:23:
Potver, even gegoegeld, maar met recht een kiloknaller...
De Plus. Voor uw diervriendelijke kiloknallers.
Best een slimme strategie, om niet mee te gaan met de woke waan van de dag. Kiloknallers eten mag!
REAGEER OOK