Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo, deel 2

Deel 2 van een nu al legendarische serie (tevens Stamcafé)

Woensdag 11 januari

De geruchten over mijn dood zijn schromelijk overdreven. Helaas is deze kwinkslag niet van mij, maar geleend van Mark Twain, de vader van de Amerikaanse roman. Ook mijn grafschrift - ik heb een schitterende tombe gereserveerd op de schattige dodenakker in Fuseta - is geplagieerd: Ik zei jullie toch dat ik ziek was!

Die komt namelijk van Spike Milligan, de peetvader van de Britse humor.

Ik werd na de ouverture van deze serie overstelpt met steunbetuigingen vanwege mijn laatste stuiptrekking, maar helaas niet met geld. Er bevonden zich ook geen lekkere meisjes van 16 onder de bezorgden. The story of my life, dat er daarom gelukkig bijna opzit. En fotograaf Wim Kan publiceerde nog een mooi doodsportret van mij, dat wellicht rechtenvrij op mijn grafsteen kan worden geplakt.

Overigens werd ik eens een een maand dood gewaand. Rob Muntz had naar alle kranten in Nederland dit persbericht gestuurd:

Schrijver, publicist en documentairemaker Arthur van Amerongen, genomineerd voor de AKO literatuurprijs met het boek Brussel: Eurabia, winnaar van de prestigieuze Prijs van de Nederlandse Dagbladjournalistiek in 2006 en winnaar van de Nipkowschijf voor het radioprogramma De Inburgerking in 2005 is voor het laatst gesignaleerd in de snackbar van de Heineken-ontvoerder Frans Meijer in hoofdstad Asunción. Van Amerongens vriendin stuurde mij een noodoproep. In eerste instantie dacht ik aan een grap van Van Amerongen, zoals wel vaker gebeurd was in het verleden. Arthur Van Amerongen verbleef het afgelopen jaar vooral tussen oorlogsmisdadigers, neonazi’s, door Interpol gezochte criminelen en moslimstrijders in opleidingskampen van Hezbollah. Dit in het kader van zijn nieuwe boek Paranoia Paraguay, dat gepland stond voor de lente van 2009. Van Amerongen heeft een problematisch drugs- en drankverleden. Ik vermoed dat de schrijver in de cocaïnehandel verstrikt is geraakt, al dan niet samen met de heer Meijer. Het kan ook zijn dat de Spaanse vertaling van Brussel:Eurabia slecht gevallen is bij extremistische moslims in Zuid-Amerika. Ik vertrek daarom zondag halsoverkop naar Paraguay om, met gevaar voor eigen leven, mijn boezemvriend te gaan zoeken. Arthur Van Amerongens vorige uitgever Atlas heeft geen belangstelling getoond voor financiële steun aan de speurtocht naar de auteur, ondanks de internationale bestseller Brussel: Eurabia. Ik maak daarentegen van de nood en deugd en neem het een en ander op voor een radioregistratie. De NPS radio wil mijn speurtocht t.z.t. onder voorbehoud uitzenden in het programma Radio Doc, afhankelijk van de kwaliteit en de afloop.

Dit persbericht werd door een aantal kranten klakkeloos overgenomen. Het Dagblad van het Noorden had het zelfs op de voorpagina geplaatst. Alleen de Nederlandse honoraire consul in Asunción was niet zo blij, want die werd door BUZA in de Haag gebeld met de vraag of hij mij kon opsporen, dead or alive, met groot materieel van de legers van Paraguay, Argentinië en Brazilië. Want uiteraard was ik vermist geraakt in de jungle rond het drielandenpunt. Bij een glaasje rietsuikervuurwater en een fijne Cohiba hebben de consul en ik het bijgelegd. Dat is pas de ware bonhomie.

Gelukkig vloeiden er twee bloedstollende radiodocumentaires voort uit dat authentieke foppersbericht van Herr Muntz:

En we maakten in ene ruk door meteen die tiendelige iconische serie voor GeenStijl: Nazihunters.

Even een update van mijn gezondheid, of wat daarvoor doorgaat.

FRANK, HIER GRAAG PILLENKIEK

Wat mijn fysieke malheur betreft: ik geef mij natuurlijk niet zonder slag of stoot over aan Magere Hein. Daarom heb ik in het homeopathische winkeltje van Moncarapacho voor een kapitaal aan slangenolie en hocuspocuspillen gekocht. Dat zal hem leren, de man met de zeis. En ik drink veel thee. Sterrenmix, met verse gember. Desondanks heb ik onverminderd klachten, maar daar wil ik de lezer niet mee lastig vallen. Zo werd ik in mijn toenmalige standplaats Paraguay eens wakker met helse pijnen in mijn borst, in mijn longen, in mijn buik en in de streek rond de lever. Mijn hoofd bonsde, mijn benen waren bijna gevoelloos en ik flikkerde om toen ik probeerde op te staan. Op mijn rug zat een puist zo groot en zo rood als een Tsjernobyl-aardbei. Ik heb al vanaf mijn zestiende de raarste pijntjes, steken en krampen, maar nog nooit lag ik ook maar een dag uitgeteld in bed. In de wachtkamer van het ziekenhuis van de Zevende Dag Adventisten in Asuncion werd ik behandeld door een Japanner. Hosada sprak raar Spaans. Ik maakte een grapje over mijn aardbei. ‘Uw aardbei moet eruit,’ sprak hij vastberaden, ‘daar krijgt u alleen maar ellende van. Maakt u zich geen zorgen, het is geen kanker. Mensen denken tegenwoordig al bij het kleinste puistje aan kanker. Dan gaan ze op internet naar een diagnose zoeken en dan begint de ellende. Aardbei, hahahaha.’ Na de chirurgische ingreep moest ik mijn bloed laat testen, een hersenscan laat maken en een foto van mijn thorax. ‘U bent bijna vijftig, drinkt en rookt al uw hele leven en zit nu dus in de gevaarlijke leeftijd. Uw bloeddruk is veel te hoog, net als uw hartslag. Als ik u was, zou ik maar oppassen en helemaal stoppen met al die slechte gewoontes.’

Donderdag 12 januari

Toch naar de dokter in Olhão. Geen mensendokter maar de veterinário.

Hond Tita heeft een opgezwollen oorschelp. Alsof er een tennisbal in zit. Daarom heb ik mijn eigen sores even opzij geschoven, altruïstisch als ik ben. Het beestje is taai. 14 jaar oud, geboren in Paraguay. Haar moeder Fabia (dat haar herinnering tot een zegen mag zijn) droeg een vlooienbandje tijdens het zogen en toen was Tita ineens helemaal kaal.

Jamba, haar zus die twee jaar jonger is, is ook een brokkenpiloot. In een vorige woning, een houten hut midden in het bos, stond een eeuwenoude holle olijfboom. Het wemelde daar van de ratten en ander gedierte en op een nacht hoorde ik haar blaffen. Zat ze in de boom! Op de een of andere manier was ze tegen die boom opgeklommen, zeker 2 meter, op zoek naar de rat, en er vervolgens in gedonderd, Dat werd nog een hele operatie om haar te bevrijden, want ik moest in het pikkedonker de holle boom in en haar omhoog duwen.

In de Algarve versleet ik meer veterinários dan drugsdealers. De kliniek is de beste van Zuid-Portugal en qua tarieven net een chic bordeel: alleen al bij binnenkomst ben ik 100 euro lichter. Tita moet onder de narcose en 10 uur later mag ik haar ophalen, met een grote kap om haar koppie. Ze piept en kermt aan 1 stuk door en bezorgt ons een slapeloze nacht.

Nieuws van de dag: Conducteur waarschuwt reizigers voor 'mediterrane types', NS gaat in gesprek met de racist. Vakbond van Mediterrane Jongeren stuurde woedende brief naar Nederlandse Spoorwegen. "Viez rassiest! Wolla."

Vrijdag 13 januari

Judas Segers stapt op. Zijn opvolger lijkt op Thea van Theo en ik vond het geestig om een kiekje van Thea naast Mirjam Bikker te plaatsen. De pleuris brak uit en er volgde een tsunami van woedende reacties, vooral van vrouwen en genderverdwaasden van GroenLinks. Die vinden het walgelijk als ik grapjes maak over het uiterlijk van iemand, maar ze liggen wel in een deuk als Claudia de Breij de spot drijft met het uiterlijk van Henk Bleker en het haar van Geert Wilders. Ik blokkeer deze querulanten niet, want ze zijn ‘the gift that keeps on giving’.

Zaterdag 14 januari

Deugclown Bas Heijne (geboren met de ziel van een oud opaatje maar in het lichaam van Bessie Turf) heeft weer toegeslagen. Alleen de titel is al geweldig: Handelaren in haat jagen ook in Nederland ressentiment aan. In principe behoor ik door mijn ouderwetse manier van lettervreten tot de oude garde die lineair naar boekenprogramma’s op de treurbuis kijkt, maar ik ben radicaal afgehaakt na Zeeman met Boeken. In een donker hok dat blauw stond van de rook, zaten mijn collega’s van de Groene Amsterdammer te mompelen over Foucault, Popper, H.C. ten Berge, Huub Beurskens en Wiel Kusters. Soms werd Bassie Heijne als the jolly joker in het panel gezet in het programma van boekendief Zeeman en veerde de uitzending op. Er keken 10.000 gefossiliseerde pijprokende D66-leden naar en het was goedkoper geweest om die gerontosauriers een VHS'je van de show te sturen.

En wat heeft de gesel van het Reauquin (zo spreekt Bassie Heijne Rokin uit) te melden in de D66-bode?

Dat is de grondtoon van het Hollandse haatcabaret, de onverdraaglijke aanname dat de ander zich beter voelt dan jij, beter wordt behandeld, voorrang krijgt boven jou, wel mag shinen en jij net niet. Dat is allang geen boosheid meer, dat is rancune. Sigrid Kaag is het symbool van die vermeende superioriteit. Net zoals bij Jettens geaardheid is bij haar het vrouw-zijn („heks!”) een constante aanleiding voor haat, maar ook hier gaat het vooral om iemand die zich verheven zou voelen boven gewone mensen („Wie zijn die mensen?”), het gezicht van een van de maatschappelijke werkelijkheid losgezongen heersende klasse. Er valt genoeg af te geven op D66, een partij die haar eigen goede bedoelingen vaak zo geweldig vindt dat ze het niet meer nodig vindt er principieel beleid op te voeren. Maar daar richt zich die haat niet op. De haat richt zich tegen die goede bedoelingen zélf, het progressieve gedachtegoed van „deugers”. Het is de haat tegen een bestuurlijke elite die zich moreel superieur zou wanen, en gewone mensen tegelijk van alles af wil nemen, het vliegen, de gehaktbal, het vuurwerk, de stikstof.

Ik zie zo’n pijprokende D66-pensionado dan goedkeurend met zijn krant naar de keuken zwaaien, onderwijl roepend: kom vrouwtje, je moet professor Heijne lezen, hij is weer mirakels goed.

Waar het mij om gaat, is het woordje 'zou' in deze zinsnede: haat tegen een bestuurlijke elite die zich moreel superieur zou wanen.

Als er iemand wortel heeft geschoten in het linkse Nederlandse establishment (in elite kan je geen wortel schieten, vandaar) is het Bassie Heijne. De zelfgenoegzaamheid en het dedain druipen zoals gewoon weer af van Dikkie Dik, die zich vermoedelijk aftrekt op zijn eigen essayettes. Bah.

En dan nu de faits divers van deze dag.

Ik had Matthijs Immink, vriend van de show, over de vloer, en wereldburger Bert Hupkes. Het werd een zeer natte lunch in een vistentje bij mij in de buurt, en ondanks het feit dat ik me nog slechter voelde dan op 1 januari, namen wij geanimeerd de toestand van het droevige moederland door (door kunstbroeder Immink vastgelegd voor het nageslacht).

Uiteraard ging het over Marcel van Roosmalen en over die hinnikende nicht van een Gijs Groenteman, wiens partner Aaf weer collaboreert met die andere piepende nicht, Marc-Marie. Marc-Marie draagt zoveel geheimen bij zich over seksuele uitspattingen van bobo's op het Gooische Matras, dat hij gewoon in elke willekeurige babbelshow, NPO of kommersjeel, onuitgenodigd binnen kan lopen en aanschuiven.

Zondag 15 januari

Zondag Kaagdag. De verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten is begonnen bij NPO66, die haar live uitzendt. Kaag doet een Pechtoldje: waarschuwen voor extreem-rechts. Alle mainstream media nemen de waarschuwing dankbaar over. maar de wanhoopscampagne van D66 en de NPO om de schade beperkt te houden bij de verkiezingen op 15 maart, is pathetisch. Op Twitter zie ik overal treurige zaaltjes in de provincie met roomblanke kneusjes - type IT'er die hogerop denkt te komen door vrijwilliger te zijn bij D66, en menopauzale dames in bloemetjesjurken met een glaasje prosecco. Opa Terlouw is uit het veen getrokken en wordt geïnterviewd in een uitdragerij.

Maandag 16 januari

Al dat gelul over Blue Monday. Mijn hele leven is een grote blauwe maandag. Het is gewoon een verzinsel, net als Black Friday. Sylvana Simons, het scherpste mesje in de la van de Tweede Kamer, riep ooit op tot een tot een boycot van Black Friday. Ze greep terug op een urban legend: in de negentiende eeuw konden plantagehouders in het diepe zuiden van de de Verenigde Staten met een flinke korting slaven kopen, op de dag na Thanksgiving. Dat verhaal is meteen ontkracht maar ging toch een eigen leven leiden. Het gevolg was dat Amerikaanse Bij1-achtigen opriepen tot een boycot van deze ordinaire retail holiday, die beschouwd wordt als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Het is dezelfde gefabuleerde agitprop als de mythe van de rellen in Engeland in 2011. Die werden door diverse gekkies ‘rassenrellen’ genoemd terwijl het gewoon een uitgesponnen soort Black Friday was, met het verschil dat de deplorabelen proletarisch winkelden en dus niet betaalden voor de shopping spree. Volgens the Guardian betrof het een hongerig lompenproletariaat en was de revolutie nabij. Echter, de verdoemden der aarde stalen geen brood en blikjes Corned Beef of Spam maar louter kekke gympies en peperdure hifi-zooi.

Ik heb me verdiept in de wortels van Black Friday en vond het volgende:

Rond 1981 werd voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst “in het zwart” komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding namelijk de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. De meest aannemelijke oorspronghypothese van Black Friday stamt uit 1869. En daar heeft mijn favoriete band Steely Dan een vrolijk liedje over gemaakt.

Ik zit in de auto naar Málaga, met mijn verloofde en Ruben Loooij, een goede vriend die pendelt tussen Rotterdam en Olhão. Research voor Europese Patriotten in Malaga en Madrid, samen met mijn kameraad Ivo Teulings, met wie ik de bestseller Costa del Coke schreef. Gisteren postte ik een geestige twiet over Marion Koopmans, die een zo mogelijk nog grotere ijdeltuit is dan Frenske Timmermans. Het was mij opgevallen dat ze een slijmerige Kaag-groupie is en regelmatig in gejubel uitbarst over de beste premier die we nooit hadden. Maria Petronella Gerarda Koopmans komt net als Huub Stapel en Myra Ward, André van den Heuvel, Gerard Thoolen, Ben Verbong, Pieter Kuijpers en Chantal Janzen uit Tegelen. Dat zegt genoeg. Veearts Marion is ten onder gegaan aan haar eigen roem. Elke dag met je Kajagoogoo-kapsel op de buis, op je drieënzeventigste, dat doet iets met je.

Koopmans is woedend op mij.

Dinsdag 17 januari

Dolle boel in Malaga. Na mij de zondvloed, want de pijnen nemen toe, zeker met katers des doods. De tramadol met codeine-voorraad in Casa Ivo is op. Het was een episch bacchanaal met Margriet “mooiste meisje van de klas” Marbus en mijn vriendje Ruben Oppenheimer, met wie ik in een ander leven samenwerkte bij de Limburger in Maastricht. Ruben heeft wat te vieren want de documentaire Gevangen in een Tekening gaat in premiere op 2 februari, met surprise guests mr. Theo Hiddema en Abdelkader Benali.

The plot thickens wat Kaag en Koopmans betreft. Kaag encanailleert zich voor de verkiezingscampagne met de grootste haatzaaier van het internet: Peter Breedveld, die met zijn vrouw Hassnae Bouazza afgelopen zondag op de eerste rij zat, net als Marion Koopmans vooraan bij haar nieuwjaarsrede. Zijn vrouw Hassnae Bouazza schreef de speech van Kaag, en Petertje hield een lofrede van een half uur over haar oorlog tegen extreem-rechts. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Het feit dat Kaag de haatzaaier Peter Breedveld als VIP uitnodigt bij haar Tupperware-presentatie, zegt genoeg over de paniek bij de Magere Mannetjes. Volgende week: Kaag presenteert Volkert van der Graaf als lijstduwer. De tramadol is op, ik moet zwaardere wapens inzetten.

Reaguursels

Inloggen

www.msn.com/nl-NL/news/undefined/bezw...
Hugo de Jonge, die volgens veel mensen hier niets kan, maar ondertussen 10x zoveel doet als iedereen die hier zit te typen, wil de woningzoekenden voorrang geven boven de Nimby mensen, ook al moet hij daarvoor een deel van de rechtsstaat cancelen.

cugel | 19-01-23 | 09:59

Begin inmiddels te vermoeden dat Arthur serieus is. Ik blijf het dagboek belangstellend volgen.

Duwbak_Linda | 19-01-23 | 09:55 | 2

Het leven is een ziekte met een slechte prognose.

Après toi | 19-01-23 | 09:57

Only the good die young.

Duwbak_Linda | 19-01-23 | 09:58

In Israel is er ook al een gevecht tussen Netanyahu en de opperste rechters. Net als bij Trump is er een poging om de rechtstaat terzijde te schuiven.
Hier zie je nieuw rechts in actie: we zullen het maar geen fascisme noemen: het is een nieuwe vorm van hetzelfde. Nieuw rechts tegen de democratie, die alleen nog verdedigd wordt door de gematigden, waarvan de rechtervleugel, Rutte, door nieuw rechts, eigenlijk links wordt genoemd waarmee nieuw rechts zich eigenlijk kenschetst als extreem rechts.
Orban en Erdogan hebben de democratie al afgeschaft. Op GS wordt tot nog toe iets gematigder gekozen: alleen Thierry omhelst de extreemste vorm van rechts zonder veel merkbaar voorbehoud.

cugel | 19-01-23 | 09:47 | 2

Ah, dus het censureren, aanklagen, uitsluiten, intimideren en verbieden van oppositiepartijen is "gematigd".
En meer democratie, inspraak, referenda en Vrijheid van Meningsuiting eisen is "extreemrechts".
Helder.

Dandruff | 19-01-23 | 09:59

Het blijft weer heerlijk lezen in de ochtend. Dank Arthur.

Linke Soep | 19-01-23 | 09:36

Wat er ontbreekt aan het leven van Arthur is El Hob El Kebir.

https://www.youtube.com/watch?v=GXY6hpFzjDk

Après toi | 19-01-23 | 09:11

"Overigens is chocolade niet het enige voedingsmiddel dat mogelijk op onherkenbare wijze gezonder gemaakt kan worden. De onderzoekers denken namelijk dat de fysische technieken die in het onderzoek zijn gebruikt, ook kunnen worden toegepast op andere voedingsmiddelen die in je mond een faseverandering (van vast naar vloeistof) ondergaan."
scientias.nl/dit-is-waarom-chocolade-...
Dat klinkt al beter dan de meelwormen waar GS het over heeft, nu we moeten stoppen met rundvlees eten.

cugel | 19-01-23 | 08:55

Als het serieus niet goed gaat met Arthur, dan neem ik mijn plaagstoot over zijn 'verloofde' terug en wens ik hem sterkte.

MickeyGouda | 19-01-23 | 08:51

Overigens loont het de moeite het linkje *Spike Milligan* aan te klikken. Kom je op een lijstje Grappigste Grafschriften, en die zijn mooi. Ook al leven sommige bedenkers nog.

Dandruff | 19-01-23 | 08:49

Onherstelbare schade aan hart Marc Overmars. Hartpompfunctie nog slechts dertig in plaats van zestig tot zeventig procent.

Vlak voor het slapen gaan kreeg Overmars op 30 december 2022 een hartaanval, waarna hij 112 belde en razendsnel per ambulance van zijn huis in Epe naar het ziekenhuis in Zwolle werd vervoerd. Op de operatiekamer bleek de grootste kransslagader verstopt, werd Overmars onmiddellijk gedotterd en is een stent geplaatst. In zijn hart zit nu nog een bloedprop, die door middel van bloedverdunners moet worden verwijderd.
www.telegraaf.nl/sport/1325218013/onh...

Cornelis12 | 19-01-23 | 08:38 | 5

@_pacman_ | 19-01-23 | 08:44: KLopt, maar je zou van gezond ogende sportmannen verwachten dat ze de 80 moeiteloos halen. Zal wel toeval zijn, maar het viel me op.

small_town_dude | 19-01-23 | 08:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Gefeliciteerd Nieuw-Zeeland!
Covid tiran, censuurkoningin en haatster van het vrije woord Jacinda Ardern is, met tranen in haar ogen, afgetreden.
Dat er nog veel Young Global Leaders haar voorbeeld mogen volgen.

entredeuxverres | 19-01-23 | 08:35 | 1

Zag het in het journaal. Aan zo'n jankerig vrouwtje heb je niet veel in bange dagen. Straalt niet echt daadkracht uit.

Cornelis12 | 19-01-23 | 08:39

Goedemorgen, snel koffie en an die arbeit.

de uitbater | 19-01-23 | 08:02 | 1

Dem Nützlichen gehört die Welt! - wacht.. nee, dat klopt niet..

anja | 19-01-23 | 08:45

Barbara Baarsma stapt op bij Rabobank.

bitterpete | 19-01-23 | 08:00 | 4

Goed nieuws, waar gaat ze geen, hou mijn hart vast, als het maar geen pollitiek wordt.

gato | 19-01-23 | 08:09

Met zo weinig kennis en gevoel voor logica kun je eigenlijk alleen nog in de politiek of bij de overheid aan de slag. Een weinig geruststellende gedachte.

Dandruff | 19-01-23 | 08:34

Blijkbaar is haar leercurve na twee jaar afgevlakt. Ik wist niet dat dit na je vijftigste nog een issue is. Ik zou denken dat je met zo'n achtergrond en arbeidsverleden wel een beetje uitgekristalliseerd bent, maar sommigen zijn blijkbaar bovengemiddeld ambitieus.

MickeyGouda | 19-01-23 | 08:34
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Leesvoer voor bij de koffie..

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 19-01-23 | 07:49 | 1

Goedemorgen, zo eh, daar gaan we weer! Dank voor de koffie en nu is het tijd om te kijken hoe de wereld ervoor staat..

anja | 19-01-23 | 08:49

Ja, ook goedemorgen. Tramadol is teringzooi. Wat een baggertroep! Voor de rest een prettige dag. Jullie mogen wakker worden zoals Zwezerik wakker werd toen hij nog een Zwezerikje was en zijn papa hem graag pestte....
youtu.be/j2etakoV-rg?t=14

Zwezerik | 19-01-23 | 07:43

Fijn lezen weer :)
Tip supplementen voor je gezondheid/longen: NAC Echt, dit werkt. ( longen)
Vit D3, grotere hoeveelheden vit C
Quercetine.
Beterschap!

Ben Adam | 19-01-23 | 07:32 | 8

@Papa Jones | 19-01-23 | 08:17:
Natuurlijk. Bewegen numero Uno.
Bij ziekte kunnen sommige supplementen ondersteunen.
Extra c ook alleen bij ziekte.
D3 schijnen veel mensen een chronisch te kort aan te hebben.

Ben Adam | 19-01-23 | 08:50

@letopuwzaak | 19-01-23 | 08:40:
Inderdaad, neem maar eens te veel zink in. Ik heb dat eens gedaan bij overstap naar nieuwe pillen.
Uren lang doodziek.

J.Cash | 19-01-23 | 09:04

@J.Cash | 19-01-23 | 09:04:
Bij regelmatige inname van zinksupplementen bestaat de kans op kopertekorten. Het beste kun je voedingsmiddelen nemen waarin beide aanwezig zijn. Bijvoorbeeld nootjes.

lekgoot | 19-01-23 | 09:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Sneeuw in Zuid, treinen rijden niet of nauwelijks, bussen ook niet.
Chaos…
Blijf thuis.

Ruimedenker | 19-01-23 | 07:30 | 3

Amsterdam Zuid?

dathoujetoch | 19-01-23 | 08:34

@dathoujetoch | 19-01-23 | 08:34: Haha, dat was ook de eerste vraag die in mijn opkwam.. en dan hopende dat ergens bij Lelylaan de sneeuwgrens ligt..

anja | 19-01-23 | 08:51

"Elke dag met je Kajagoogoo-kapsel op de buis, op je drieënzeventigste, dat doet iets met je."
Oké, ik moest heel hard lachen, als dat mag tenminste.

knutsel_ | 19-01-23 | 07:12 | 2

You're too shy shy, hush-hush, eye to eye (×100)

Schemerlamp | 19-01-23 | 07:28

Tenhemelschreiend:

Een landelijk verbod op lachgas kan nog niet worden gehandhaafd omdat vervoer en opslag van het verdovende middel nog niet is geregeld. (...)

Uit een interne memo van het OM en de politie blijkt dat er meer tijd nodig is om te kunnen handhaven, terwijl de politieke wens om tot een verbod over te gaan toch al jaren leeft. „Door de beperkte tijd tussen afkondiging van het verbod (november 2022) en de invoeringsdatum hebben politie en OM te weinig tijd gehad om noodzakelijke wijzigingen door te voeren”, schrijven politie en OM.

„Er wordt de komende periode bezien wat er nodig is voor de implementatie. Denk hierbij aan ict-aanpassingen, wijziging in werkafspraken en aanwijzingen.”

de IJsman | 19-01-23 | 07:04 | 4

@de IJsman | 19-01-23 | 07:35: Dan is de kleine vlinder 'politieke wens' getransformeerd in een mooie, grote papieren werkelijkheid die wegvliegt....

anja | 19-01-23 | 08:55

Waar is wel tijd en geld voor bij de politie? Om elke tachtigjarige landbouwer met een jachtakte jaarlijks te controleren. Onaangekondigd en in de avonduren. Om te zien of de oude dubbelloops wel volgens voorschrift in de stalen wapenkluis staat.

theo-is-dood | 19-01-23 | 09:00
▼ 1 antwoord verborgen

oud Nieuws.

* Glad en stakend OV (Zuid en Oost Nederland); ANWB houd hart vast.
* Premier NieuwZeeland stopt plots.
* Britse politieagent opgepakt na vele verkrachtingen.
* Kabinet wil sneller huizen door bv. bezwaren moeilijker te maken.
* Zorg-werkgever kan nu aangifte doen namens medewerker.
* Polarisatie op werkvloer neemt toe.
* Zelftesten bij vermoeden griep en RS-virus neemt toe.
* Gecrashte helikopter in Oekraïne was Airbus type dat vaker problemen kent. Top van ministerie binnenlandse zaken Oekraïne omgekomen.

Weer: winterse buien en zon.

Koffie: vooral warm. de rest is niet spannend.

Speciaal voor de zeurders (en op de lijst?): Shirley Ellis met the Nitty Gritty. KEIhard aanzetten en hup, laat die heupen zwieren! youtu.be/P2v8IgJdsm4

EEnzame SchizofrEEN | 19-01-23 | 06:59 | 6

Klopt, de fransoos laat zich minder piepelen, maar staken kost geld je krijgt gewoon minder salaris , want je hebt zoveel uur minder gewerkt.
Dus zal het wel een slijtage slag worden , net als met de gilets jaunes destijds
Ondertussen drukken medewey van edf de stroom productie van stuwdammen en gaan de raffinaderijen op slot
Miin prinsjes blijven ook maar thuis , want het halve school personeel mist.

deathchant | 19-01-23 | 07:53

Dank Schizo, de heupen zijn hier nog niet uit bed gezwiept maar je geeft me inspiratie! Fijn overzicht weer. Maar: De premier van Nieuw-Zeeland is opgestapt? Serieus? Da's niet goed. Dat vind ik oprecht jammer. Was toch die jonge, energieke vrouw? Goh. Het zijn helaas nooit de meest vervelende politici die als eerste opstappen, lijkt het..

anja | 19-01-23 | 09:00

@deathchant | 19-01-23 | 07:19: Kom nou, al jaren is duidelijk dat het Franse pensioensysteem technisch failliet is. Google "The Lion In The Grass" van John Mauldin. En besef dat de Fransen hun tekorten op uw kosten financieren ...

theo-is-dood | 19-01-23 | 09:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Ben benieuwd hoe Rusland hier op reageert als het door gaat maar niets doen Is ook geen optie,

Duitsland is bereid om Leopard 2-tanks te leveren aan Oekraïne, maar stelt als voorwaarde dat de Verenigde Staten dan op hun beurt Abrams-tanks leveren. Dat schrijven Duitse en Amerikaanse media, waaronder de Süddeutsche Zeitung.

Cornelis12 | 19-01-23 | 06:50 | 2

Duitsland heeft er zelf nog maar iets van 250 hoorde ik laatst bij bnr.
Kan me voorstellen dat ze niet staan te springen om er al teveel van te doneren.
Het maken van nieuwe kost maanden, het is maar de vraag of dat op tijd is.
Anderzijds, de Russen gaan prat op hun aantal raketten.
Denk dat Putin eerst alles kapotschiet en de Oekraïners wil uitputten en zo op hun knieën dwingen.
Alleen maar raketten knallen, dan doe je met tanks niet zoveel.
Misschien moet het Westen maar eens straaljagers en bommenwerpers sturen.
Volle vaart richting Moskou.

Ruimedenker | 19-01-23 | 06:58

@Ruimedenker | 19-01-23 | 06:58: Op de wereldmarkt is geen titanium beschikbaar. En titanium is nodig voor het staal van nieuwe kanonnen en tanks. En zelfs als er voldoende titanium zou zijn, dan duurt het bouwen van bijvoorbeeld een nieuwe M-777 houwitser TWEE jaar.

theo-is-dood | 19-01-23 | 09:04

Parool: Daley Blind over vertrek Ajax: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het persoonlijk was bij Alfred Schreuder’

Als Daley Blind over Ajax praat, zit er nog veel pijn en verdriet. Op weg naar zijn debuut vrijdag in de Bundesliga vertelt hij zijn verhaal. ‘Ik had met Marc Overmars al mondelinge afspraken over de tijd na mijn spelerscarrière bij Ajax. Maar plots ben je niet eens meer welkom bij de club.’
www.parool.nl/sport/daley-blind-over-...

Cornelis12 | 19-01-23 | 06:48 | 5

@Keiler | 19-01-23 | 08:11:
Goedemorgen Louis!
Welkom bij GeenStijl.
Vertel eens wat er zo bijzonder is aan de speler Daley Blind.
Gewoon objectief hè.

Ruimedenker | 19-01-23 | 08:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Cruesli *red fruit* is niet echt heel spannend ofzo...

neonreclame | 19-01-23 | 06:43 | 1

Ik ga roerei maken. En ook wel NU. Want honger. Goedemorgen, en cruesli ze!

anja | 19-01-23 | 09:02

Drie doden op de A16 bij Prinsenbeek;
— Verdachte schietpartij Roosendaal was net op vrije voeten na ernstige steekpartij in Drunen
ROOSENDAAL/DRUNEN - De 19-jarige verdachte van de schietpartij in Roosendaal die de fatale crash op de A16 met de vluchtauto overleefde, was eind vorig jaar betrokken bij een ander ernstig geweldsmisdrijf. In zijn woonplaats Drunen zou hij een 18-jarige plaatsgenoot met een mes in de hals hebben gestoken.—/

Eerlijk zeggen allemaal, dit voelden we toch al aan?

theo-is-dood | 19-01-23 | 06:24 | 4

Gezien zijn achtergrond zal hij de schuld wel bij een ander leggen. Zo gaat dat bij dat soort.

Zoelense Hobbyboer | 19-01-23 | 07:09

Ik geloof dat ie zwaar gewond is. In elk geval, rol z'n bed de binnenplaats maar op. Verder geen energie aan verspillen.

kleybeuker | 19-01-23 | 07:10

Maar een jaar nadat hij iemand in de hals had gestoken liep hij dus gewoon vrij rond.

Dandruff | 19-01-23 | 08:30
▼ 1 antwoord verborgen

Heerlijk om te lezen dit dagboek. Het doet me aan de literatuur van Heleen van Royen denken. Die scheef ook een dagboek maar daar zat eerlijk gezegd net wat meer seks in en dat mis ik hier wel een beetje. Maar goed het jaar is nog jong en er kan nog veel gebeuren.

bartjeau | 19-01-23 | 06:11 | 3

Gezien de leeftijd, levenswandel en medisch dossier zou u hier zomaar een nogal teer punt kunnen hebben.

_pacman_ | 19-01-23 | 07:58

@bartjeau | 19-01-23 | 08:09: bij AvA natuurlijk. Vrouwen kunnen ook lijden onder een weigerend lid maar dan anders.

_pacman_ | 19-01-23 | 08:38

Prince and The Revolution - Purple Rain (Live in Syracuse, March 30, 1985)

Mooi begin van de dag. Happy Thor-dag iedereen.

Ndranghitiari | 19-01-23 | 05:10

OH JA! Wat een strak tekenende cartoonist!

Flightless bird | 19-01-23 | 04:41

Voor Basil,dank voor de mooie verhalen, to be continued.
youtu.be/mnltsINDWZg

Theodorik1 | 19-01-23 | 04:41 | 1

Voor je vrouw-;)

Theodorik1 | 19-01-23 | 04:45

Dit is iets waar je even de tijd voor moet nemen: wat een klasse.

Flightless bird | 19-01-23 | 04:38

Het was weer mooi hier vandaag amigos.
Laatste glas wijn en een muziekje om mijn thema van vanavond vast te houden:
Sammy Davis Jr - Baretta's Theme (Keep Your Eye On The Sparrow) 1976
www.youtube.com/watch?v=GVyQD81bMsg
En zoals altijd: Stay safe friends, stay safe!

Basil Fawlty | 19-01-23 | 04:22 | 1

Stay safe Basil!

TheOne48 | 19-01-23 | 04:25

4 uur geweest.
Trust K.

TheOne48 | 19-01-23 | 04:17

Ik was ooit eens bevriend met een vrouw in Brasil,haar broer was lid
van de "Bope" in Rio. Bad asses, for sure. Lol.
youtu.be/NFjm8iT0T3I

Theodorik1 | 19-01-23 | 03:46

De garnalen-vissers moeten verdwijnen:
www.telegraaf.nl/nieuws/393248476/na-...
Nog even en de natuurfanaten eisen dat de Afsluitdijk wordt gesloopt om het natuurlijk evenwicht in de voormalige Zuiderzee te herstellen.

Jan Dribbel | 19-01-23 | 03:03 | 1

Kodaline, Everything Works Out in the End (lyrics version)
www.youtube.com/watch?v=W9ayn2chy4I

(dank je wel New Amsterdam voor de mooie serie met de schitterende tranentrekkende muziek)

Met_baard | 19-01-23 | 02:03

Wat natuurlijk het grote nieuws is in Italië (en ook hier in Ticino) is het oppakken van de grote Cosa Nostra baas Messina Denaro. De man die dus betrokken was bij iedere grote aanslag sinds de jaren '90 inclusief de moorden op Falcone en Borsellino maar ook bij de aanslag op de Uffizi in Florence. Hij was nota bene de "treasurer" van Toto Riina. En wat mij altijd opvalt als ze dat scum oppakken. Ze wonen altijd binnen een straal van 10 a 15 kilometer van hun geboortedorp of stad. De Italiaanse justitie heeft itt tot Nederland, een gigantisch budget en verregaande bevoegdheden om de mafia aan te pakken en dan zou je denken, begin altijd met kijken bij het geboortedorp. 30 jaar is die man buiten schot kunnen blijven. Nu zijn ze bij de Italiaanse justitie absolute professionals en daar moet je echt geen grappen mee maken en ik ben slechts een leek maar het viel mij op dat die mensen zo lang onder de radar kunnen blijven terwijl ze altijd in de buurt van la Mama blijven. Omerta kan men dan zeggen maar er zijn thans genoeg spijtoptanten. De oude omerta bestaat niet meer en toch.....

Overigens, probleem is nu dat 'Ndrangheta (Calabrië) zo'n beetje alles heeft overgenomen en die doen niet zoveel aan moorden maar vooral aan "legaal" investeren in allerlei projecten. Van vastgoed tot grote bedrijven, liefdadigheids instellingen etc. etc. en dat via, via een wirwar van bedrijven en is dus nu de grootste mafia organisatie ter wereld en dat baart de Italiaanse justitie zeer grote zorgen en moeten zij zich weer aanpassen qua kennis en kunde omdat proberen op te rollen.

Over Denaro:
www.corriere.it/cronache/23_gennaio_1...
scroll omlaag en click op headlines voor achtergronden en vervolgverhalen.
Mooi detail, nadat ze hem hadden opgepakt bij zijn dokter in Palermo dat de omstanders applaudisseerden toen hij werd afgevoerd door de Carabinieri want ook daar hebben ze genoeg van dat tuig.
Overigens in Google right click en je kunt vertalen in Engels of Nederlands, naar gelang de persoonlijke instelling.

Basil Fawlty | 19-01-23 | 01:58 | 20

@Basil Fawlty | 19-01-23 | 04:15: de meeste mensen in de favelas proberen gewoon te overleven.

Theodorik1 | 19-01-23 | 04:23

@Theodorik1 | 19-01-23 | 04:25: Afgezien van het feit dat ze je zien als een ATM,maar dat overal is zo lol just stay outta kitchen.

Theodorik1 | 19-01-23 | 04:29
▼ 17 antwoorden verborgen

Goede tekst:
Rebone- We Were All Wounded At Wounded Knee
youtu.be/AvZbmLJlSoM

Theodorik1 | 19-01-23 | 01:40
▼ 1 antwoord verborgen

Eens met @de Ijsman. Mag Bas Heijne ook graag lezen. Maar ben het zeker niet altijd met de man (!) eens. Met zn softe gewauwel.

chicago river | 19-01-23 | 01:33

Dus ik kom afgelopen week weer eens sinds jaren in een fysieke winkel. De Vandenaldi.

Zie er mooie bio-citroenen liggen, maarja winter dus niet nodig, alleen voor de Ossobuco, maar die staat ook pas op de lijst voor maart weer ofzo.

Schenk zojuist een glas Amaro in. Godver!!

wilderst | 19-01-23 | 01:30 | 5

@Theodorik1 | 19-01-23 | 01:35: Te gek!

Ik at maandag en gisteren in de horeca, en was vandaag blij met boontjes, bratkartoffel en schouderkarbo. Zie plemp verderop

wilderst | 19-01-23 | 01:42

Heb nog steeds citroenen aan de struiken hangen, volop.

gato | 19-01-23 | 03:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Slaap lekker voor nu of straks. Ben er weer van tussen. Nog veel plezier voor de Die Hards! :-)) X

lezeres | 19-01-23 | 01:22

Ben eigenlijk net weg. Maar even een hele dikke knuffel voor jou nog! :-)) X

lezeres | 19-01-23 | 01:23

Reginaldo"bebado" Rossi & Robert Miranda- Amanhã.
youtu.be/_-kpXGSiaOQ

Theodorik1 | 19-01-23 | 01:09

Ik hoop dat jullie lekker slapen straks, fijn stelletje factotums.

*klik*

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 01:04

Ha mooi.
Alvast sterkte morgenochtend.
Proost.

reservebelgië | 19-01-23 | 00:58

Eentje is voor mij wel genoeg! ;-))

lezeres | 19-01-23 | 01:05

Brrrr. Instant stijve kop bij de eerste en beste want single malt

wilderst | 19-01-23 | 01:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Bitterballen en sinas, wel een wat zielige afsluiter van de avond. Maar mietjes, die moeten er ook zijn.

Dr. Blechtrummel | 19-01-23 | 00:45

Andrew Tate.
Tot voor kort schonk ik er niet veel aandacht aan. Zijn Twitter 'confrontatie' met Greta T. en arrestatie zorgde ervoor dat ik me wat meer ben gaan interesseren in de persoon Andrew Tate, waar hij voor zegt te staan en wat zijn uitlatingen teweeg brengen. Het valt me op dat media buiten NL daar momenteel veel aandacht aan besteden. Zoveel zelfs, dat het mij de moeite waard lijkt dat de GS redactie er aandacht aan gaat besteden.
Maar voor het nachtcafé: hoe denken de GS-kroegtijgers over dit 'fenomeen' en hoe schatten we de impact van zijn uitlatingen, die, naar ik heb begrepen, vooral opgepikt worden door 20 tot 25 jarigen, 'males'. Ik bespeur een soort revolutionaire beweging, of sla ik de plank mis?

PPuk | 19-01-23 | 00:43 | 5

@Schout-bij-Nacht-J | 19-01-23 | 00:56: Een terreuraanslag zie ik niet zo snel gebeuren maar verder heb je helemaal gelijk. Incels zijn trieste, niet benijdenswaardige figuren. Het meest bizarre aan hun verwrongen gedachtenkronkels (die ze nu dus tot een soort doctrine hebben gemaakt) is nog wel het idee dat ze RECHT hebben op seks. Het idee dat vrouwen dat op 1 of andere manier aan hen VERSCHULDIGD zouden zijn. Zoals ze zelf stellen "We played nice, and we were promised a reward. WHERE is our reward ?" Totale FRUSTEN bullshit ! Zo werkt dit niet. There are NO guarantees. Meisjes houden niet van gasten die super tense zijn, die opdringerig doen, of kontinu passief-aggressief gedoe waarbij iedere conversatie uitloopt op een soort strijd of conflict. Ik ken zelf zo'n "incel" figuur. TOTALE neuroot. Hij maakt mensen echt bang met zijn moordzuchtige praatjes. Blijf kalm, doe relaxed, interesseer je voor die ander, probeer een beetje leuk voor de dag te komen, vraag haar uit, doe een beetje lief, maak haar aan het lachen, maak een mix tape voor haar. Weet ik veel. Laat haar weten dat je haar leuk vindt. But mostly : stop acting like a deranged psycho killer because you SCARE the SHIT out of those girls ! You even scare ME.

Asteroid-B612 | 19-01-23 | 01:23

@Asteroid-B612 | 19-01-23 | 01:23: Toptegel dit! Het inlijsten waard. Kon mijn gevoel over die .....!!! niet onder woorden brengen. Jij gelukkig wel.

lezeres | 19-01-23 | 01:27

@Asteroid-B612 | 19-01-23 | 01:23:

De meeste terreuraanslagen worden gepleegd door incels in 1 of andere vorm. Laat ik het anders stellen. Hoeveel terroristen en seriemoordenaars kan jij opnoemen die in een redelijk normale relatie zaten en toch overgingen tot dood en verderf?

Denk dat je er weinig kan vinden, van seriemoordenaars tot terroristen.

Maar specifiek misogyne terreuraanslagen zijn er ook. Helaas. Een lijstje van terreuraanslagen door incels is gemakkelijk te vinden.

Schout-bij-Nacht-J | 19-01-23 | 01:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Zin in een vies broodje shoarma met veel knoflooksaus.
Heb niet eens gezopen ofzo.
Lig de halve dag in m’n nest, geen reedt gedaan.
Keelpijn, strontverkouden en een schrale hoest.
Paar films gekeken, paar keer in slaap gevallen en nu kan ik niet slapen.
Zit die shoarma in m’n kop, maar ik ga de deur niet uit,
Koppie warme thee misschien dan maar.
Heb nog wel 2 kouwe runderworstjes gebakken en koud liggen.
Hmm…

Ruimedenker | 19-01-23 | 00:22 | 9

@letopuwzaak | 19-01-23 | 00:53: Laatst had je nog een goede tip maar ik was eigenwijs en heb rijst gegeten die 2 dagen op het aaanrecht had gestaan, vergeten in de koelkast te zetten. Dat heb ik geweten haha, dan ga je ook echt gierend over je nek binnen het uur.

Theodorik1 | 19-01-23 | 01:02

Beterschap Ruime,
Heb zelf net het ergste gehad met die stomme griep.
Lekker eten als je hier trek in hebt. Kop warme thee erbij, liefst met honing, altijd goed. Veel drinken! Warm blijven en veel slapen. dan knap je het snelst weer op. Ik geloof heilig in warme, zelfgemaakte kippensoep. Lekker veel groente erin. Pepertje, knoflook, verse gember. Helpt echt!

lezeres | 19-01-23 | 01:03

@Theodorik1 | 19-01-23 | 01:02:
O nee In de koelkast is het al zo zo, dus op het aanrecht sowieso geen goed idee. Niet meer doen!:)

letopuwzaak | 19-01-23 | 08:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Nou van Amerongen ... ik zou zeggen: "maar gelukkig hebben we de foto's nog"

johnyl | 19-01-23 | 00:20

Als je het kan graven neem je Sexmasjiene dan mee naar de brug. James Brown.
youtu.be/ZNaXb3uuekk

hero_of_heaven | 19-01-23 | 00:07

@pegaje | 19-01-23 | 00:21: Hoeft ook niet. Maar dat drankje? Doe maar wiskey met Perrier of Apollinaris. Geen ijs.

hero_of_heaven | 19-01-23 | 00:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Zou hij opvallen in Poetin's beestenbende ?

Hij heeft (minstens) 83 moorden op zijn geweten, maar toch wil Michail Popkov, de meest beruchte seriemoordenaar van Rusland, opnieuw vrijkomen. Om dat te verwezenlijken heeft de man met illustere bijnamen als „de weerwolf” en „de maniak van Angarsk” zich nu als vrijwilliger gemeld om aan het front in Oekraïne te gaan vechten bij Wagner.
www.telegraaf.nl/nieuws/1892782121/be...

Cornelis12 | 19-01-23 | 00:02 | 4

En als hij het overleeft, na zijn contracttijd op vrije voeten, daar zullen de huidige- en toelomstige nabestaanden van zijn slachtoffers blij mee zijn...

Sneerpoets | 19-01-23 | 04:54
▼ 1 antwoord verborgen

Sorry, not sorry, maar ik lees graag de stukken van Breedveld. Hij vliegt regelmatig uit de bocht, maar ten eerste mag dat en ten tweede is het goed leesvoer. Je hoeft het niet eens te zijn met iemand om toch wat op te steken en dat helpt in het vormen van een mening. Eigenlijk niet zo een groot verschil met GS. Zowel de artikelen als de tegels lees ik met plezier en ik steek er wat van op.
Het enige wat me bij Breedveld en bij sommige artikelen hier op GS wat tegenstaat is dat rancuneuze toontje, vooral als er verontwaardigd wordt gewezen naar een artikel, tweet of wat dan ook, van vele jaren geleden. Alsof mensen niet van mening kunnen veranderen. Tevens het herhaaldelijk gebruik van termen als racist (bij Breedveld) of deuger (op GS) vind ik wat sleets.
Maar voor nu, en ik weet niet of ik het helemaal goed begrepen heb, wens ik Van Amerongen een goede gezondheid! Ook zijn artikelen en boeken lees ik erg graag.

rederijker | 19-01-23 | 00:00 | 2

Helemaal met je eens: zowel Breedveld als Van Amerongen zijn interessant, hoewel ik soms snak naar mensen die wat meer in het midden zitten en minder polariseren.

cugel | 19-01-23 | 00:10

Iedereen kleurt het in op zijn of haar manier. Dat mag!

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:13

Soms brengt youtube je op rare plekken.
Ik zit opeens te kijken naar diepzee duikers die worden geconfronteerd met een sonar ping van een duikboot.
Volgens mij heb ik een mini paniekaanval.

Bochel | 18-01-23 | 23:56 | 4

Er zit ook op you tube een uitknop..
Net als op je televee.

hero_of_heaven | 19-01-23 | 00:31
▼ 1 antwoord verborgen

"Judas Segers, genderverdwaasden van GroenLinks, querulanten, Deugclown Bas Heijne (geboren met de ziel van een oud opaatje maar in het lichaam van Bessie Turf), Bassie Heijne als the jolly joker, boekendief Zeeman, gerontosauriers, Reauquin (zo spreekt Bassie Heijne Rokin uit), gefossiliseerde pijprokende D66-leden, pijprokende D66-pensionado dan goedkeurend met zijn krant naar de keuken zwaaien, onderwijl roepend: kom vrouwtje, je moet professor Heijne lezen, hij is weer mirakels goed, Bassie Heijne. De zelfgenoegzaamheid en het dedain druipen zoals gewoon weer af van Dikkie Dik, die zich vermoedelijk aftrekt op zijn eigen essayettes. Bah, hinnikende nicht van een Gijs Groenteman, piepende nicht, Marc-Marie, Kaag doet een Pechtoldje, wanhoopscampagne, pathetisch, Opa Terlouw is uit het veen getrokken en wordt geïnterviewd in een uitdragerij, het scherpste mesje in de la van de Tweede Kamer, nog grotere ijdeltuit is dan Frenske Timmermans, slijmerige Kaag-groupie, Magere Mannetjes" (zijn de tegenstanders nu te dik of te mager?):
Het doet me denken aan het schelden van jongetjes op de lagere school, Trump kon het ook niet laten, vooral vrouwen, een bijnaam te geven, zoals hier heks voor Kaag. Je kon links vroeger veel verwijten, maar ze kwamen toch aanmerkelijk minder kleuterachtig over dan populistisch rechts.

cugel | 18-01-23 | 23:53 | 8

@Ruimedenker | 19-01-23 | 00:27: Oké, laat maar is waarschijnlijk verstandig gezegd. En je hebt gelijk qua Wilders, Trump en Sander Schimmelpenninck, maar toch in zulke geringe mate vergeleken bij andersom dat ik denk dat mijn punt gewoon blijft staan. Maar goed, zo maar eens tandenpoetsen en dan laten we het voor vandaag. Prettige nacht!

cugel | 19-01-23 | 00:44

@cugel | 19-01-23 | 00:44: Ga verder even niet in op het draadje. Te moe en geen zin. Maar wil je wel graag even gedag zeggen en welterusten wensen cugel :-)) Ander keertje weer even bijkletsen!

lezeres | 19-01-23 | 00:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Lezersvraag: hoeveel uur of welk vast bedrag krijgt een pro deo advocaat door de staat vergoed voor het bij staan van een opgesloten verdachte in een strafzaak?

Cornelis12 | 18-01-23 | 23:50 | 12

@Red shirt | 19-01-23 | 00:09: Een advocaat verdient makkelijk zijn geld als hij adviseert gebruik te maken van je zwijgrecht. Vooral in kleinere zaken mag je dan zeker de volle drie dagen in verzekering doorbrengen en dan lees je bij je voorgeleiding bij de RC het dossier wat overstroomt van het bewijs en besluit je na 2 dagen alsnog het maar te vertellen , heb je minimaal voor 4 dagen voor Jan met de korte achternaam gezeten.

johnyl | 19-01-23 | 00:24

Het gaat niet om de vergoeding maar wat zij/hij er voor doet om je rechten te verdediging. Ooit een advocate gehad die haar bek niet opentrok. Ik, als gedaagde wel. en de zaak gewonnen. Ik heb haar nooit betaald en gezegt dat als je je geld wil neem dan maar een advocaat. Nooit meer iets vernomen van haar.

hero_of_heaven | 19-01-23 | 00:26

@johnyl | 19-01-23 | 00:24: Zo blij met jou hier! Nuchter en gevoel. Van de straat. Laat die Linkse klier maar onzin vertellen.

Normpje | 19-01-23 | 08:35
▼ 9 antwoorden verborgen

www.youtube.com/watch?v=6KL9uHTYuwY

Ik zet mezelf niet op een voetstuk
en denk aan mijn bloeddruk
ik ga nogal goed op goed geluk
voor een stuk ongeluk
dus vertel me niet wat ik moet maken
want echt alles moet stuk..

*klink*

VBO_B_Niveau | 18-01-23 | 23:48

Vandaag , 25 jaar geleden, is mijn vrouw overleden. Ik heb er actieve herinneringen aan.
youtu.be/JtxV02tyR5A
Gebeiteld in steen.

hero_of_heaven | 18-01-23 | 23:44 | 7

@hero_of_heaven | 18-01-23 | 23:59:
Wat ik in dit leven heb geleerd: zoek het positieve aspect in iedere teleurstelling die je overkomt, hoe groot dan ook. In dit geval: de liefdevolle herinnering aan je (eerste) vrouw. Haar overlijden (waar jij geen invloed op had) voorkomt niet dat jij in je verdere leven 'foute' keuzes maakt (that's part of life). Jouw herinnering aan haar blijft levendig. Neem jezelf je fouten niet kwalijk; zij zou dat ook niet doen.

PPuk | 19-01-23 | 00:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb geen idee waar dit hele verhaal over gaat. Teveel digitale letters. Ik ga verder lezen in mijn boek. Satan van uirgeverij Foreholte, 666 bladzijden.
Hoe laat gaat de kroeg open?

hero_of_heaven | 18-01-23 | 23:36

www.youtube.com/watch?v=ImCq5c90hLg

Als je geen liefde in je leven hebt dan snap je dit vast niet. Geeft niet, ik hoop dat je 'm ooit wel snapt!

*klink*

VBO_B_Niveau | 18-01-23 | 23:36 | 5

@lezeres | 19-01-23 | 00:20: Hé daar! Ja, jij wel. Dat straalt er altijd vanaf, ik zou er haast polyamoreus van worden!

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:35

@VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:35: Ha ha VBO, ik voel me gevleid ;-)) Maar serieus.... heerlijk dat je je zo gelukkig voelt met jouw geliefde. Dat is het mooiste wat je in het leven kan hebben!

lezeres | 19-01-23 | 00:39

@lezeres | 19-01-23 | 00:39: Ik weet niet wat jij vannacht drinkt, dus ik schuif de hele inhoud van de bar maar jouw kant op? Omdat. Daarom!

*klink*

*klink*

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 01:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat stuk van die Bas Heijne even gelezen. Zou die man nou gewoon écht geloven, wat hij over Kaag schrijft? Of zou hij zich alleen nog wat verder aan het inlikken zijn bij D66?
In beide gevallen is het foute boel. Als hij het zelf gelooft, is hij stekeblind inzake Kaag, als hij wat zit te slijmjurken is het ook droevig.
Enfin, ik werd wel weer bevestigd in mijn diepe afkeer van D66, en daar heb ik echt geen Baudet of Wilders voor nodig, om me op het abjecte in die club te wijzen.

KeesBruin | 18-01-23 | 23:33 | 2

Een vast dienstverband is ook wat waard. Vertrouw de ongekozen rijksratten niet is mijn devies.

Njet_Miry | 18-01-23 | 23:52

Bas Heijne is een beetje een niksnut, maar ook één van de scherpste geesten die het land rijk is. En ik ben het zeker niet altijd met hem eens.

de IJsman | 19-01-23 | 00:06

Mooie herinneringen aan de jaren tachtig en negentig, toen wij nog vrij waren.

VBO_B_Niveau | 18-01-23 | 23:32

Mooi nummer!
Een van mijn klassiekers in dat genre:
Wichita Lineman (Remastered 2001) - Glen Campbell (1968)

Basil Fawlty | 19-01-23 | 00:14

Tssss! Breedveld spreekt Kaag toe over extreem-rechts! Dat wist ik nog niet. Kende ze allebei, maar had ze nog niet gecombineerd. Een bijzonder ensemble, moet ik zeggen.
Die Kaag ziet kans om zich met werkelijk iedereen te encanailleren, of het nu om de PLO of Breedveld gaat, dat is toch geen 'klein bier' in termen van partijen waar je met een boog omheen zou moeten lopen. Maar Kaag neemt ze in de arm alsof het niets is.

KeesBruin | 18-01-23 | 23:26

Hoewel ik in den beginne (2012) al ben geband vanwege literaire stukken die destijds nog niet geaccepteerd werden, heb ik altijd Geenstijl kunnen waarderen. Ook al begon het steeds meer op TMG oid te lijken.

Speciaal hiervoor een nieuw account leven ingeblazen.

Ga zo door, ik lees je stukken met veel plezier.

Moge het ongekozen rijksafval het onderspit delven.

Njet_Miry | 18-01-23 | 23:18 | 4

@Alleenheerser | 18-01-23 | 23:32: Het zal wel, je klinkt erg zuur. Ik zal af en toe nog eens inschakelen, maar 'ons' of beter het land zal niet beter worden.

Njet_Miry | 18-01-23 | 23:48

2012? Dan is je oude account hoogst waarschijnlijk ook weer uit de vergeetput gelaten tijdens de GeenStijl Generaal Pardon voor alle permabans van 2018.

Abject | 19-01-23 | 00:42

@Njet_Miry | 18-01-23 | 23:48: Vergeet deze klier snel en kom vaker hier. Wijze mannen(en vrouwen) zijn er nooit voldoende.

Normpje | 19-01-23 | 08:27
▼ 1 antwoord verborgen

Dit gaat over één van de meest bizarre, absurde gesprekken die ik ooit heb gehad.
Ik zat eens met een buurman bij mij aan de kantinetafel even een bakkie met een peuk te doen.
Deze buurman, directeur, was een wat oudere, keurige heer, bijna chique, en zo sprak hij ook.
Het gesprek ging over bedrijven, vroeger en nu, en roken kwam ook even ter sprake.
Plotseling ging hij helemaal los:
“En pijpen!”
Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde.
“Ja, pijpen. Gewoon op kantoor. Heer-lijk! ”
Onvoorstelbaar dat uitgerekend deze meneer met zo'n verhaal kwam. Hij ging gewoon door.
“Ja joh. Lekker. Gewoon rustig pijpen. Dat is helemaal geweldig.”
Opeens betrok zijn gezicht een beetje, en hij keek me indringend aan.
“ Maar ja. Mijn vrouw, he? Die wil dat niet. Die wil dat gewoon niet hebben. Die zegt dat ze het vies vindt. En, ze zegt dat het ook nog stinkt!”
Hij dronk zijn koffie op en nam afscheid.
Wat een ongemakkelijk gesprek. Pas later kwam ik erachter dat hij het over het roken van een pijp had.

SNAFU | 18-01-23 | 23:09 | 2

Je kunt ook keurig zijn en je gewoon laten pijpen op kantoor hoor! Het hebben van seks heeft in mijn ogen niet echt veel te maken met een moreel kompas dat wel of niet zou functioneren. Maar ja, dat ben ik. Voor de rest wel een grappig verhaal!

VBO_B_Niveau | 18-01-23 | 23:15

Maar wat vond hij van zakkammem?

hero_of_heaven | 18-01-23 | 23:56

Kanone, die corruptie affaire in het EP is wel smullen. Toch al een bijzonder verdacht orgaan met veel uitvreterstoeslagen. Nu blijkt dat de opper-ontvanger Panzeri in zijn eentje alle negatieve moties over Marroko heeft kunnen tegenhouden. Best een prestatie. Hij gaat nu optreden als kroongetuige. Eens een opportunist altijd een opportunist. Daar gaan wel wat namen worden genoemd. Niet zo’n beste beurt voor de Europese sociaaldemocraten. Hoe durf je je eigenlijk zo te noemen.

www.nrc.nl/nieuws/2023/01/18/na-corru...

BobDobalina | 18-01-23 | 23:08 | 8

@Njet_Miry | 18-01-23 | 23:21: zullen vast hele goed functionerende landen zijn die het in alle opzichten beter doen dan Nederland. Begrijp je misschien weer een beetje waarvoor je belasting betaalt. Neem nog een pil of een snuif.

BobDobalina | 18-01-23 | 23:41

@BobDobalina | 18-01-23 | 23:41: Ik heb een buurvrouw gehad uit Argentinië. Die is na drie weken weer vertrokken naar Argentinië. Zij vond alles beneden haar standaard. Dus misschien snuift Njet wel niet wat jij denkt dat hij snuift?

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:16

@BobDobalina | 18-01-23 | 23:41:
En waar functioneert Nederland dan zo fantastisch in?
Politie? Nu bellen en morgen komen ze bij een inbraak?
De fantastische zorg?
Ow, ik begrijp het al, je bent afhankelijk van toeslagen…tja, daar doen ze in ZuidAmerika niet aan.

J.Cash | 19-01-23 | 01:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Bizarre tijden, rechts is nu pacifistisch en op zoek naar vrede en compromissen en links is verworden tot blinde oorloghitsers. youtu.be/JEmI_FT4YHU

smdyasc | 18-01-23 | 23:04 | 2

Nu zijn de pacifistische oproepen op rechts vaak wel een beetje verdacht. Roepen naar een slachtoffer dat ze vrede moeten sluiten terwijl een deel van hun land is bezet, is in alle opzichten ook tamelijks stupide en behoorlijk egocentrisch.

BobDobalina | 18-01-23 | 23:10

@BobDobalina | 18-01-23 | 23:10:

Niet alleen hebben de Russen het land bezet maar ze gragen zixh ook als een stel beesten jegens de bevolking.
Ik kan mij goed voorstellen dat voor de Ukrainiers de oorlog pas voorbij is als ze van alle verkrachters van hun moeders, dochters en zussen de ballen hebben afgesneden.

Piggelmee | 18-01-23 | 23:33

Van de week heb ik de film White Noise op Netflix gekeken, wat mij betreft een aanrader.
De laatste scène had deze muziek van LCD Soundsystem, hele fijne muziek, maar ook die afsluitende scène van de film is geweldig. Een genot om te kijken en luisteren, dus wil jullie, wie zin heeft, dat niet onthouden.

LCD Soundsystem - New Body Rhumba
www.youtube.com/watch?v=65KZtfkNt_w

Nuuk | 18-01-23 | 23:01 | 1

Als film op zich interessant, maar qua entertainment vond ik hem maar matig, zowel als intellectueel en als TV-consument. Ik kon er in elk geval niet veel mee.

Muxje | 18-01-23 | 23:05

Hallo,

Ik had graag 4 flessen Coca-Cola en 2 sixpacks Heineken. En een doosje vlammetjes van 12 stuks (samen 200 gram).

Prima, alstublieft. Dat is dan 31,50 euro

wilderst | 18-01-23 | 22:59 | 16

@wilderst | 19-01-23 | 00:13:
Effe voorverhaal. Vandaag was de 3e belangrijkste vrouw (na de Mrs en mama) bij mij over de vloer nml de poetsmadamme tussen 10 en 2 uur. En zij is zeer traditioneel Zwitsers Italiaans (alhoewel ooit geboren in Servië maar woont hier al heel erg lang) dus normaal gesproken houdt mijn vrouw zich bezig met haar maar zij is op zakenreis dus moet ze het mij doen en dan merk ik dat ze dat niet gewend is om met de "Heer des huizes" (proest) van te doen te hebben want schoonmaken is in haar ogen iets voor vrouwen (vraag mij niet waarom maar zo is zij). Dus ik zorg dat de koffie machine aanstaat als ze komt en maak een praatje met haar en stel haar op het gemak maar zij is altijd een beetje onderdanig (is dus traditie) en daar hou ik niet van maar ik probeer ook niet te joviaal te zijn want zo werkt het niet er is dus een hiërarchie. Dus laat ik haar haar ding doen want ze is een professional, weet precies waar alles staat en wat ze moet en ik ga dan de stad in koffie drinken, kranten lezen papier en digitaal en daarna lunchen.
En dan eindelijk het gerecht (lol!) vandaag bij ristorante Sass de dag dis omdat het een koude stralende windstille dag was: Pizzoccheri alla Valtellinese.
Ik kende het niet maar dat was lekker! Half flesje Merlot erbij en feest. En schijnt dus een bekende specialiteit te zijn hier uit de regio. Valtellina. Italiaans Lombardije.
www.nonnabox.com/what-is-pizzoccheri/...
Kan ik je zeker aanraden!
Over Valtellina: www.google.com/maps/place/Valtellina/... Echt ingeklemd tussen de Alpen.

Basil Fawlty | 19-01-23 | 00:32

@de IJsman | 19-01-23 | 00:07: Ik vind grappig, IJskonijn!

wilderst | 19-01-23 | 00:53

@Basil Fawlty | 19-01-23 | 00:32: Oh mooi, klassiek winters, zwaar, maar toch delicaat!

wilderst | 19-01-23 | 01:00
▼ 13 antwoorden verborgen

Dees is feitenlijk voor alle guurders, maar voor @GKJP in t bijzonder;
m.youtube.com/watch?v=1vAL3k7QLsY
Lenny Kravitz + Little girl s eyes.

chicago river | 18-01-23 | 22:58

youtu.be/Rpx7TWc58PI
Altijd interessant, een team westerse vrijwilligers blaast een Russische BMP op, ergens bij Kupiansk. GoPro footage.

Beste_Landgenoten | 18-01-23 | 22:51 | 5

@Beste_Landgenoten | 18-01-23 | 23:15: Het gaat niet alleen om de tanks die Duitsland zelf levert, maar ook om toestemming aan andere landen (Finland, Polen) die nu al kunnen leveren, maar dat niet mogen vanwege die exportbeperking.

Muxje | 18-01-23 | 23:27

Ja, interessant man, een groep gedwongen arbeidersslaven uit één land die een andere groep gedwongen arbeidersslaven naar de andere wereld helpen. Echt. Super. Interessant. Ik hoop echt dat iemand het interessant vindt als jij ooit eens aan de beurt komt, want dat had jij wel interessant gevonden denk ik. En wat ik probeer te zeggen zal jou wel weer volledig ontgaan, want tja, jij zit nu eenmaal vastgelijmd aan het grote gelijk. Fijne avond, pik.

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:19

@Muxje | 18-01-23 | 23:07: Houdt hoop! De druk van andere partners binnen de NAVO is nou zó groot dat het Amerikaanse standpunt misschien ook wel eens kon gaan bewegen: dat ze dus inderdaad toezeggen Abrams te leveren.
Houdt hoop!

Aristotalloss | 19-01-23 | 00:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Onze hond heet Lola Quatre-vinnetje omdat we altijd 80 euro moeten betalen bij de dierenarts.
Voor de poes moesten we de laatst 380 euro neerleggen.
We kregen wel waar voor ons geld, want ze had de arts flink te grazen genomen.
Krassen op haar hand en ze durfde niet meer de buurt te komen van onze snoezepoes.

entredeuxverres | 18-01-23 | 22:50

RIP Don Arturo, Een groot schrijver.
Twitter zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik ga hem enorm missen.

zuurtjeregen | 18-01-23 | 22:50

Over horribilis gesproken... Is hier iemand die wel eens een bovennatuurlijke ervaring heeft gehad?

En dan bedoel ik niet door lsd of andere middelen, maar in nuchtere toestand.

Roos | 18-01-23 | 22:50 | 22

@Roos | 18-01-23 | 22:56:
Ik heb de mijn hier al eens gedeeld, maar kom er in het volgende café op terug!

MickeyGouda | 19-01-23 | 03:21

@lezeres | 19-01-23 | 00:35:
Fijn dat er nog een soort van onschuldige verklaring voor is. De sensatie klinkt niet fijn. Gelukkig gaat de pijn aan je voorbij. O_o

MickeyGouda | 19-01-23 | 03:25

Ik heb meerdere vreemde ervaringen maar de treffendste die ik had, is vergelijkbaar met die van smoelensmid. Ik was op vakantie en in dit geval was ik zelf de ontvanger en mijn vader de zender.
En net als smoelensmid, praat ik daar eigenlijk nooit over behalve met sommige van mijn broers en zusters.

De Nederlander Ronald Hanson kreeg deze herfst geen Nobelprijs natuurkunde omdat de regels voor uitreiking slechts drie winnaars toestaan. Hanson deed als eerste een Bell-test, een test waarmee deeltjesverstrengeling kan worden aangetoond. Uit de Bell-test blijkt dat die verstrengeling geen illusie is. Als er een meting gedaan wordt aan het ene deeltje dan leer je direct ook iets over het ermee verstrengelde deeltje al bevindt dat zich op de maan.

Ik vind dat een zeer interessant verschijnsel en vraag mij af of mijn rare ervaringen in het leven daar iets mee te maken hebben. Of dat maakt dat ik soms dingen weet, terwijl ik ze nog helemaal niet kan weten. Alsof deeltjesverstrengeling het mogelijk maakt ‘op twee plaatsen tegelijk te zijn’.
Alsof daarmee ruimte en tijd buiten hun oevers kunnen treden.

Nicola-D-Dex | 19-01-23 | 08:18
▼ 19 antwoorden verborgen

Ik hoop dat je met de volste teugen blijft genieten van alles en nog wat, en uiteraard van alles dat je altijd al deed.

*klink*

VBO_B_Niveau | 18-01-23 | 22:49

Leuk om te lezen deze keer, dank heer Taets!

Mark Smeeks | 18-01-23 | 22:47

Zwaardere wapens? Daar heb je die dierenarts toch voor?

Niet_Van_Hier | 18-01-23 | 22:39 | 1

Veearts. Veearts moet je dan zijn.

Dr. Blechtrummel | 19-01-23 | 00:01

Heb het hele draadje op twitter gevolgd. Heerlijk. Het is zo goedkoop wat D66 nu alweer flikt. Om de aandacht van hun totale debacle af te leiden wat betreft nieuwe bestuurscultuur, het laten barsten van de slachtoffers van de toeslagenaffaire, het spekken van de energieleveranciers, niets doen aan hoge prijzen van energie en voedsel, al de affaires (Drimmelen, Rijxman, Pechtold enz) onder de pet houden van nevenfuncties van Kaag, gaan ze weer eens moreel verheven ten strijde trekken tegen extreem rechts. Hoe hypocriet en doorzichtig wil je het hebben? Zet weinig zoden aan de dijk als ik het zo lees.
En ook de heilig verklaring van Zegers en zijn opvolgster Bikker doet mijn tenen krommen. Wel een goeie vergelijking met Thea.
Het was me het weekje wel weer.

Zapata10 | 18-01-23 | 22:34 | 7

Zal de vlag uithangen als onbetrouwbare anti-Nederlandse rijksratten weer eens iets flikken. Inmiddels maak ik me er niet meer druk over, dit hele leven hangt van regels aan elkaar en eigenlijk boeit het niemand iets.

Njet_Miry | 18-01-23 | 23:23

@Njet_Miry | 18-01-23 | 23:23: Nee, de truc is inderdaad om zó tussen de regels door te manoeuvreren dat je geen last van de regels hebt, en dat kun je volledig volgens de regels doen, maar helaas is deze kennis niet altijd toepasbaar, afhankelijk van de situatie waarin je verkeerd.

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:23

Zolang het perskartel (onder leiding van de door Brussel gesubsidieerde politieke "elite") Kaag niet fileert op haar eigen daden en moraal gebeurt er helemaal niets. En gaan velen alsnog weer op D66 stemmen. Historie repeats.

www.youtube.com/watch?v=yzLT6_TQmq8

Phantomas | 19-01-23 | 00:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik lees deze stukken graag, maar zou graag willen weten of ik de gezondheidsperikelen als serieus moet lezen of niet.

NotWoke | 18-01-23 | 22:34 | 1

Tuurtje is in 2020 al heen gegaan, we lezen sindsdien zijn nagelaten werk.

Uw Verzekeringsadvis | 18-01-23 | 23:26

Leuk stukje weer.

Plukkieplukkie | 18-01-23 | 22:33

Ah, Arthur heeft nog steeds last van PHPD zo te lezen.

Stop met alle rommel, ga elke dag lang wandelen met die hond en drink veel water/thee.

Roos | 18-01-23 | 22:33

Hij is weer fijn, antifa

AldNuut | 18-01-23 | 22:31

Ik mis ruige rock wel. Men vergeet vaak dat er ook arme blanken zijn met een kutleven.

Dirty White Boy - Lazy Crazy

KingOfTheLoonyBin | 18-01-23 | 22:29 | 1

Die hond laat mijn hart smelten. Maar, eh, 'verloofde'? Ik waande mij even in een streekroman uit de jaren '50. ;-)

MickeyGouda | 18-01-23 | 22:27

I know! Everybody does!

*klink*

VBO_B_Niveau | 19-01-23 | 00:24

Een beetje gezelligheid kan geen kwaad in het café.

The Cherry Poppin’ Daddies - The Ding-Dong Daddy of the D-Car Line
www.youtube.com/watch?v=MReOG3RyXWg

Nuuk | 18-01-23 | 22:24

Hij is weer vrolijk makend. Reauquin lol! Die houden we er in.

entredeuxverres | 18-01-23 | 22:23

Mooiste van mijn hond tot dusver is de knuffel die hij van mijn dochter heeft gekregen, de dag dat ie hier kwam. Knuffel heeft ze eens van een vakantie meegekregen en betekende veel voor haar. Nu nog meer, beest laat hem ongemoeid en slaapt er elke dag mee.

GKJP | 18-01-23 | 22:20

Ja, maar wat is er nu precies tussen jou en Joost Niemöller gebeurd? Ga maar eens kijken op JoostNiemoller punt com.

KingOfTheLoonyBin | 18-01-23 | 22:17 | 1

Vieze plaatjes

Ruimedenker | 18-01-23 | 22:21

Als alleen morfine nog helpt weet je hoe laat het is.

Ruimedenker | 18-01-23 | 22:16

Ik neem aan dat iedereen zich inmiddels bij ANWB heeft aangemeld voor stroom en gas tegen kostprijs én dagprijs?

Was weer een gouden tip!

Scheelt tot 5.000 euro op jaarbasis bij een gemiddeld vrijstaand huis en stroometende kinderen

wilderst | 18-01-23 | 22:14 | 11

@Basil Fawlty | 18-01-23 | 23:34: Zo zijn ze idd!

De ANWB krijgt het er maar druk mee.

Beter ook. Zonder winstoogmerk. Iedereen naar de ANWB, laat die graaiers maar stikken!

Een soort van hoe het vroeger was

wilderst | 19-01-23 | 01:05

@Basil Fawlty | 18-01-23 | 23:34: mooie actie/advies Basil. En ik herken dit soort ongerustheid ook bij mijn ouders. Maar iets anders. Ik ben van mening dat de ANWB, Bovag en de RAI veel te gemakkelijk meegaan in die groene/electrische mobiliteitshype. Er zijn gewoon nog veel te veel mensen voor wie autovervoer van levensbelang is (zie de perifere delen van NL), en echt niet het geld hebben om hun 10 jaar oude auto in te ruilen voor een EV van 40duizend plus (zijn er amper sowieso). De directies van BOVAG, ANWB, en de RAIvereniging zijn gewillige zetbaasjes geworden.

Phantomas | 19-01-23 | 01:14

@Phantomas | 19-01-23 | 01:14:
Klopt, en dat is een ander verhaal. Ben het met je eens dat die organisaties opeens heel erg woke groen zijn geworden. Waarom weet ik niet want ik kan hun geldstromen niet zien. Maar het heeft zeker met geld en overheid te maken.
Mamsie heeft overigens wel nog een rijbewijs geloof ik maar al jaren niet meer gereden en dus een gewone klassieke trapfiets en wil ook geen elektrisch fietsgedoe, vindt ze niks want dan heeft ze niet meer haar dagelijkse beweging en dat vindt ze belangrijk. Gotta love mom!
Maar qua energie zit de Mere nu goed en kan zij rustig slapen.

Basil Fawlty | 19-01-23 | 03:24
▼ 8 antwoorden verborgen

Met excuses, heb het hele epistel niet gelezen, maar, wanneer iemands tijd daar is, is het belangrijkste dat je iets achterlaat.

GKJP | 18-01-23 | 22:14 | 2

Ik hoop dat, als mijn tijd eenmaal daar is, mijn huis een beetje netjes voor als mijn nabestaanden. Verder boeit het me echt geen ene reet. Ze kunnen mijn geld gebruiken voor een leuke afscheidsceremonie en anders gooien ze me maar in een greppel.

Mijn immer zenuwachtige moedertje had, toen ik nog klein was, een overlijdensverzekering voor mij afgesloten. Als zij een op angst inspelende roversbende wil sponsoren moet zij dat lekker zelf weten. Vervolgens begon ze te mekkeren dat ik die verzekering over moest nemen. Nou, mooi niet dus. Meteen voor een fooi laten afkopen. Toch nog bij leven iets leuks gedaan met die halve meijer.

de IJsman | 18-01-23 | 22:49

Het allerbelangrijkste: het woord encanailleren. Belangrijk om daarbij te weten: ik kan geen hoofd- van bijzaken scheiden. Maar ach, wat maakt het uit. Prettige nacht aan de avondploeg, en algemeen welterusten gewenst, ravissant reaguurdersvolk!

anja | 19-01-23 | 01:19

Fijn dat hij zelf zijn rapportage kan schrijven.

Rattus | 18-01-23 | 22:13

Café en leesvoer van Arthur! Leuk ik zal eens lezen en ondertussen schenk ik je een glaasje in, zeg maar wat. Port? Wijn, die Douro regio produceert goed spul, naar mijn idee.

Dan roer ik er ook wat van die pillen doorheen, grotendeels voedingssupplementen zo te zien? Waarom niet via lekker voer dat spul binnen krijgen? Prettiger dan die pillen, maar goed dat is mijn idee er bij.

Muziekje er bij, in stijl.
Amalia Rodrigues - Coimbra
www.youtube.com/watch?v=XQ_IXtJ1Oco

Nuuk | 18-01-23 | 22:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl