Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo

We hebben weer iets nieuws op de GeenStijl. Onze eigenste Arthur van Amerongen, bekend van het internet, doet speciaal voor ons en voor u verslag van zijn verschrikkelijke jaar 2023. Een rubriek vol geouwehoer waar de zegen op rust. Hier is: deel 1!

Week 1 - Zondag 1 januari

Waarom ben ik vooral bang voor de dood als ik een kater heb? Ik heb nu al 4 weken slijm in de keel, een gemene rochel en pijn bij het slikken. Natuurlijk ben ik die symptomen gaan googelen en ja hoor: kanker... 

Ik kan kiezen tussen keel-, slokdarm-en longkanker en ik heb hoogstens nog een maand te leven. Ik rook natuurlijk al bijna vijftig jaar als een ketter, maar verder eet ik best gezond en ga ik iedere avond om een uur of negen naar bed. Nou ja: bijna iedere avond. Letterlijk met de kippen op stok want veel andere opties zijn er niet in de Algarve, het poepgat van Europa.

Ik moet er toch niet aan denken dat ik weer in een grote stad woon, een stad zoals Rio de Janeiro of Tel Aviv, met een bruisend nachtleven en vol geilheid.

De schrijver te Rio

Ik heb inmiddels al zoveel getuigenisgeschriften voorbij zien komen van mensen die terminaal zijn, dat ik geen zin heb om ook nog eens mijn eigen stinkende keutel op de dampende mesthoop van kankerlectuur en kankerliteratuur te kakken. En mijn kankerfobie is bovendien al eens vastgelegd in een radiodocumentaire voor de NPO: Lachen met Kanker. Qua hilariteit kan ik daar niet over heen met een boekie.

Goed, eerst maar eens een fluimucil-kuurtje, en als de kater is weggezakt kijk ik wel verder. Omdat dit toch mijn laatste jaar is, ga ik mijn lijdensweg naar de verlossende dood, mijn trouwe metgezel, maar eens minutieus vastleggen voor het nageslacht. Ik kan zo’n Privé-domeinesque dagboek natuurlijk niet alleen maar vullen met persoonlijke narigheid dus zal ik het nieuws blijven volgen omdat gratuite opmerkingen, kwinkslagen en voorspelbare rants daarover toch lekker vullen.

Toch verbaast het mij dat ik met de dood voor ogen in staat ben gewoon de actualiteit te volgen. Mijn moeder kreeg in het sterfhuis een volmaakte rust over zich, de wereld en de waan van de dag gleden eindelijk van haar af. Maar goed, ze geloofde dan ook heilig in de hemel. Ik kijk nog even naar mijn Twitter-tijdlijn van gisteren en vanmorgen vroeg. Ik moet flink in de lorum zijn geweest en zo schmaltz en sentimenteel als de neten, want ik plempte de tijdlijn vol met onder andere de oudejaarsavondvoorstelling van Wim Kan uit 1958 (Waardig over de drempel), Ome Thijs van Wim Sonneveld, Godfried Bomans over vrouwen die hun man in de rede vallen bij een sterk verhaal, Simon Carmiggelt over humor en de krankzinnige Grote Gerard Reve Show uit 1974, bij de VPRO. Met Gerard Cox in een Nederlandstalige versie van The Whiter Shade of Pale, begeleid door Gerard Reve op het kerkorgel.

Als meneer Musk de stekker eruit trekt, pleeg ik zelfmoord (live op Twitter). Zonder Twitter is mijn leven voltooid, voleindigd en vooral zinloos. Verder lag ik onledig op de bank met drie bibberende en angstig piepende hondjes (vuurwerk). Moeder de vrouw lag al te snurken. Thuisblijven met oud en nieuw is de beste optie want de nacht is voor het ongedierte, zei mama altijd.

Maandag 2 januari

Vandaag iets minder aan kanker en de dood gedacht. Onverminderd klachten, dat wel. Belangrijkste nieuws van de dag: overleden hamster operatief uit anus Bekende Nederlander verwijderd. Ik dacht meteen aan Ed van Tijn en Camiel Eurlings. Een van mijn exjes is chirurg en vertelde mij altijd vrolijke verhalen over heteromannen die op de eerste hulp komen met een tl-buis in hun reet. Ze hebben meestal geen idee hoe dat ding in hun poepgat is verzeild geraakt.

“Uitgegleden in de badkamer, dokter”.

Mijn lieve vriendje Kevin van Vliet, nu correspondent te Kaapstad, heeft daar een mooi verhaal over geschreven. "Een 29-jarige Nederlandse man haalde in augustus het nieuws omdat hij onder invloed van ghb vijftien hardgekookte, gepelde eieren achterwaarts had ingebracht. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde beschreef de ‘perforatie in de karteldarm’ en ‘forse hoeveelheid lucht en vocht in de vrije buikholte’ die op de CT-scan te zien waren. De eieren werden operatief verwijderd, de buikholte moest worden gespoeld, en na wat intensive care was de patiënt weer ontslagen. Eind goed, al goed." En wat te denken van de Fransman (88) die over een WO1 artillerie-patroon was gestruikeld?

Twee keer de honden uitgelaten in de zoutpannen van de Ria Formosa. Er marcheert altoos een gek door dit natuurgebied, die telkens weer schuimbekkend koeterwaals tegen mij en vooral tegen de hondjes begint te schreeuwen. Vandaag ontdekte ik dat het twee identieke mannetjes zijn. De ene is donkerder qua gezicht, en lacht nooit. De ander lacht dus wel eens, al is het de holle lach van een maanzieke.

De hondjes

Het wemelt hier nog van de dorpsgekken, die gelukkig niet worden weggestopt in een dolhuis. Ik heb een poosje in een houten hut gewoond, in een woud even buiten het dorp Moncarapacho, en ergens in het bos achter mijn love shack woonde een gekke zigeuner die altijd briesend als een paard voorbij struinde, steevast met een jutezak op zijn rug. Ik groette hem doorgaans vriendelijk en hij reageerde met dierlijke klanken. Eens zag ik een vos tegen een boom gespijkerd, met de buik open gekerfd. De darmen hingen eruit en mijn honden liepen geschrokken verder. Ik weet zeker dat de gek, Domingo, de dader was. Misschien betrof het een oud zoroastrisch ritueel dat zijn voorvaderen uit India mee hadden genomen maar het kon ook gewoon zijn dat de vos straf had gekregen omdat hij kippen had gesnaaid. De bakkersvrouw vertelde mij dat dat de zigeuner egels levend in het vuur smeet, ze vervolgens doormidden hakte met zijn onafscheidelijke machete en leeg lepelde. Niemand in het dorp wist precies waar hij woonde. De dorpelingen kwamen sowieso niet graag in het uitgestrekte oerwoud. Ik kon uren dolen met mijn hondjes, vooral als het schemerde. Als kind was ik doodsbang voor alles. Misschien had ik te veel Bulletje en Bonestaak of Max und Moritz gelezen, boeken waarin de hoofdpersonen altijd minimaal levend in de oven eindigden. Op een dag gingen de honden vreselijk te keer. Op een veilig afstandje van mijn poort stond Domingo. Behalve de vertrouwde jutezak had hij nu ook een grote plastic tas bij zich. Hij wees er naar en stotterde: ‘bo-bo-bo-bo-bolinhas.’ Balletjes. Toen opende hij de tas, trillend van de zenuwen. Het waren de zoekgeraakte tennisballen van mijn hondjes, wel meer dan twintig! Ik had me dus schromelijk vergist in die lieve man, waarvan ik soms vermoedde dat het psycho killer was. Laat ik deze verloren kutdag daarom deemoedig afsluiten met de wijze woorden van Mattheus, uiteraard in het schitterende Nederlands van de Statenvertaling. 1 Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt. 2 Want met welk oordeel gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden; en met welke mate gij meet, zal u wedergemeten worden. 3 En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet? 4 Of, hoe zult gij tot uw broeder zeggen: Laat toe, dat ik den splinter uit uw oog uitdoe; en zie, er is een balk in uw oog? 5 Gij geveinsde! werp eerst den balk uit uw oog, en dan zult gij bezien, om den splinter uit uws broeders oog uit te doen. 6 Geeft het heilige den honden niet, noch werpt uw paarlen voor de zwijnen; opdat zij niet te eniger tijd dezelve met hun voeten vertreden, en zich omkerende, u verscheuren.

Dinsdag 3 januari

Mail van Twitter! ‘Hallo, We nemen contact met je op omdat iemand die zich zorgen maakt ons onlangs heeft gewezen op commentaar op je account, dat mogelijk met zelfdoding of zelfverwonding te maken heeft. Als je het moeilijk hebt en je met iemand wil praten, kan het zinvol zijn om contact te leggen met professionals die je kunnen leren om te gaan met je huidige problemen. Als je denkt aan zelfverwonding, zelfdoding of depressief bent, ga dan vooral naar iemand toe en vraag om hulp. In ons Veiligheidscentrum vind je contactgegevens van instanties die je kan raadplegen voor verschillende zaken, waaronder depressie, eenzaamheid, drugsgebruik, ziekte, relatieproblemen en economische problemen. Je vindt die instanties hier: https://help.twitter.com/safety-and-security/self-harm-and-suicide Onthoud dat er mensen zijn die om je geven, en dat je er niet alleen voor staat. Hou je haaks, Twitter.

Jezus, wat een softie die Elon Musk. Straks staat de zelfmoordpolitie nog voor mijn deur. “Wat zijn wij daar aan het doen, manneke. Haal eens als de wiedeweerga die strop van je nek, en stap vooral voorzichtig van je keukenstoeltje af. Anders breek je nog wat, dekselse knaap”.

Gelukkig weinig brekend nieuws vandaag. Barbara Baarsma staat in de Halsemabode. Ik vind Babs nog enger dan haar bestie Kaag. Een fatsoenlijk man als ik zou er homosueel van worden. Even het alarmnummer van het COC bellen. Het Rabobank-orakel heeft weer eens tips voor de mensheid: “Een eerlijk verhaal, dat laat zien dat burgers en bedrijven op sommige plekken zullen moeten inleveren om op andere plekken weer wat terug te krijgen.”

Het eerlijke verhaal! Scheer je weg Met je parelketting. En gebruik eens andere make up. Dit lijkt meer op balseming. Maar misschien is Babs wel heel lief en huiselijk en houdt ze van honden. Maar ik zou haar eerst een flink bijvoederen want ik hou van dik. Dik is gezellig. Hanneke Groenteman en Jan Kees de Jager waren sexy tot ze een maagballon kregen.

Woensdag 4 januari

Vanmorgen naar de kliniek in de shopping van Olhão geweest, in de hoop dat er een KNO-arts aanwezig zou zijn. Wachttijd: drie uur. Dan maar rap naar huis.

Ik moest denken aan de diverse aids-testen die ik in de jaren tachtig moest doen van mijn verloofde, nadat ik volgens haar vreemd zou zijn gegaan. Ik… met mijn latex-allergie! Ik heb veel maar geen last van iatrofobie: angst voor de dokter. Zoek hier de fobie dat bij u past! Ik heb ook geen last van dentofobie en geniet altijd van mijn tandartsenbezoekjes in de Algarve. In Ede had ik als kindje een smoelensmid die nog stage had gelopen bij Herr Doktor Christian Szell. Hij trok kiezen zonder verdoving en gaf mij na afloop een zak taaitaai. Laat ik nou eindelijk eens mazzel hebben, in mijn toch al zo droef bestaan: de meeste dentistas hier zijn van vrouwelijke kunne.

Mijn vader was pas een echte hypochonder en had voortdurend last van ingebeelde ziektes. Bij ieder puistje dat hij op zijn lichaam vond, dacht hij dat hij kanker had, en bij ieder hoestje rende hij naar de huisarts. Hij zat de hele dag te bladeren in de medische Winkler Prins, twee dikke blauwe boeken vol smerige foto’s van venerische aandoeningen zoals de Spaanse kraag en de harde sjanker. Terwijl hij dan hoestend aan zijn bolknak zoog, vertelde hij dat hij waarschijnlijk aan een hartaanval zou overlijden als hij een spellingsfout zou tegenkomen.

Wellicht is Evel Knievel in mij gereïncarneerd. Binnen een jaar tijd brak ik een schouder en werd ik aangereden door een dronken boer. Ik raakte in een kluwen honden terecht - een echte dogfight - en werd door mijn drie aangelijnde honden omver getrokken in de zoutpannen bij mijn huis. De pijn ging nooit meer weg, ondanks intensieve fysiotherapie.

Een half jaar geleden ging ik op vrijdagavond op mijn fietsje nog even naar de grote stad Olhão om “cultuur te snuiven” en stak vlak bij mijn woonst de N125 over, ook wel de dodenweg genoemd. In feite is de tolweg A22, die dwars door de Algarve snijdt, gebouwd omdat de Estrada Nacional 125 een van de gevaarlijkste wegen in Europa is, aangezien de meeste Algarvios in hun oude barrels geen tolgeld kunnen of willen betalen.

Ik stak dus monter zingend de dodenweg over, het schemerde en de straatverlichting was al aan. Ik kijk altijd bijzonder goed naar links en rechts en weer naar links want dat heb ik op de School met de Bijbel Willem van Oranje – ook wel de Glazen School genoemd – in Ede geleerd.

Ineens kwam daar uit het niets een auto opduiken, vloog ik door de lucht en schoof met mijn rechterarm en smoel over het nog lekker warme asfalt. Een oud, aardig boertje, die net als ik flink naar wijn meurde, sjokte ietwat bezorgd op me af. In Nederland was een “jongere” of een tokkie meteen doorgereden. In een mum van tijd stonden er allerlei Portugezen om mij heen.

Mijn bankpasje en mijn leesbril waren uit mijn Miami Vice-hemd gevlogen en werden keurig aan mij afgegeven. Die waren in Amsterdam allang gejat. Het bloed gutste uit gore schaafwonden op mijn smoel. Ik telde mijn ledematen en hoopte dat mijn dure hemd niet beschadigd was. Toen kwam er een ambulance en die was van de bombeiros, van de brandweer. Tot mijn laatste snik blijf ik een gezellige causeur en ik vroeg aan aan de broeder hoe dat nou zat met die ambulances in Portugal, want dat is een ingewikkeld systeem met veel privé-wagens. Ze wilden dat ik naar het ziekenhuis ging maar dat vond ik overdreven. In het ziekenhuis van Faro of de privékliniek van Gambelas ben je zo drie uur kwijt met wachten – ondanks mijn peperdure verzekering van Médis, die ik pas een jaar of drie heb, en bovendien heb je daar zo een gemene ziekenhuisbacterie in je donder.

Ik was 7 jaar onverzekerd in Portugal en 6 jaar onverzekerd in Brazilië en Paraguay. Mijn moeder zei vaak: Wie dan leeft, wie dan zorgt, er valt geen musje van het dak zonder de wil van de hemelse Vader, Tuurtje. Het goede mens had zo een groothandel in tegeltjeswijsheid kunnen beginnen.

Pensioen heb ik niet, in het beste geval mag ik over vier jaar mijn aow'tje opeisen en die paar knaken “pay the rent”. Ik maak mij hoogstens zorgen over een TIA. Dan kan ik niet meer kan schrijven en zit ik zonder inkomen. Enfin, drie jaar geleden – ik was 60 – ging ik bij mijn bank toch maar eens informeren naar een ziektekostenverzekering. De directeur zelf – ik behoor immers tot de notabelen in de Algarve – pakte een formulier en zei: rookt u, Don Arturo? Nope. Drinkt u: nope, senhor, ik ben al zestig jaar een fiere geheelonthouder. Verder vroeg hij nog of er veel ziekten voorkwamen in mijn familie en toen slikte ik even en zei toen zachtjes: neen. Nou is mijn hele familie doodgegaan aan K, inclusief mijn hondje Blackie toen ik een jaar of zeven was, dus dat was een wit leugentje. Nu betaal ik 186 euro per maand bij Médis: alsof je een emmer leegschudt. Ik lag dus in de ambulance na te denken over het lot en het noodlot, want ik had wel dood kunnen zijn. Uiteindelijk stond ik op gelijk Lazarus, en wandelde stapvoets met mijn fietsje, dat als een wonder onbeschadigd was, naar mijn woonst. Het eerste wat mijn verloofde riep was: kijk nou, the mummy returns…!

Mijn nieuwshoogtepunt van de dag komt van de zwakzinnige staatsruivenier Adelheid Roosen, in de Halsemabode. Ik ken deze volbloed hysterica nog uit het legendarische café Kerk aan de Vijzelstraat. Dat was een soort dependance van de artiestenhel, en dan vooral veel kunstenmakers die niet door de ballotage van het Rosa Spierhuis in Laren waren gekomen. Adelheid Roosen dus, de staatsruivenier die eerder al furore maakte met haar erotische project met vijf minderjarige Mocro's.

Vrouwen in bad vindt vijf weken lang een avond per week plaats in de Kromhouthal. De drie groepen zijn vol, maar inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te zijn van een volgende reeks kan hier. De vijf sessies kosten €1550, inclusief eten en drinken. Een ritueel van kunst, theater, poëzie, muziek en female bonding.

Adelheid Roosen: “Ik heb geprobeerd uiteen te zetten in een gebruiksaanwijzing wat je nodig hebt om mij te leren kennen. Dit onderdeel heet inner bitch. Hoe kun je me zo triggeren dat ik je uiteindelijk zou kunnen doden. Het is om de vrouwen te verleiden hun schaduw te zien. Het is zo louterend!”

Ik keek even naar het intens smerige filmpje van de onwelriekende gleuvenbrigade, die wellicht minder stinkt als ze veel chloor in de baden gieten. Een horrorfilmpje vol bossen schaamhaar, hangtieten, gehinnik en heerlijk multiculti. Calvaire is er niets bij. Ik heb meteen de alarmlijn van de afdeling Correlatie gebeld om me aan te melden als homo.

Donderdag 5 januari

Wodan is dood, de Duitse herder van mijn vriendin Addy. Op oudejaarsdag was hij nog zo vitaal als wat en rende hij door de tuin. Gisteren lag hij met de poten omhoog. 11 jaar. Hartaanval. Zwabber, de andere, dove hond van Addy, had haar blaffend wakker gemaakt. De dood van een hond raakt mij vaak meer dan de dood als een mens. Ik maak mij eigenlijk nog meer zorgen over mijn Tita en Jamba, de laatste twee van het roedel van vijf dat ik meenam van Paraguay naar Portugal, dan over mijn K. Ik moet er niet aan denken dat ze dood gaan. Toch weet ik precies waar in de tuin ik ze begraaf: naast het graf van hun oudste zus Raya. Toch hoop ik dat ik eerder doodga dan mijn beessies want de dood van een hond is hartverscheurend. Zoals een ouder zijn kind niet naar het graf behoort te dragen, zo moet een hond zijn baasje niet overleven.

Vrijdag 6 januari

Zowaar een mooi stuk in de Volkskrant dat niet uit de koker van zetbaas Rutte is gerold. Marli Huijer over de dood de en de toekomst van het sterven

‘In dat opzicht ben ik een stoïcijn. Vóór mij waren er miljoenen jaren, daar heb ik nooit last van gehad. Na mij zullen er weer miljoenen jaren zijn, daar heb ik evenmin last van. Ik rationaliseer mijn afwezig zijn binnen een seconde. Daarbij speelt ook dat ik het gevoel heb dat je in zekere zin blijft. Toen mijn moeder was begraven, zei ik tegen mijn zoon: ‘Ze ligt nu onder de grond, daar leven wormen en op die aarde kunnen bloemen groeien, het is niet zo dat oma helemaal weg is.’ Zelf wil ik ook graag begraven worden en dan niet in een kist, dat duurt me veel te lang. Al die atomen blijven bestaan, dat vind ik wel een troostend idee. Je weet niet of die op de een of andere manier ooit weer bij elkaar komen. Dat idee van eeuwige beweging en wederkeer van Nietzsche vind ik zo gek nog niet.’

Zaterdag 7 januari

Godverdomme. Noah Schnapp is gay! Dat zag niemand aankomen! Hollywood reageert geschokt.

En verder komt de dood komt als een dief in de nacht. Ook in de Algarve. Ragnvald Thue, de eigenaar van het mooiste kroegje in de Algarve, de Rrusstyk Bar in Pechão, is naar het Valhalla. De hardrockkroeg zat in een villa, die Ragnvald had geërfd van zijn ouders. Zijn vader was een Noor, zijn moeder Portugese. Rrusstyk was een huiskamer, met een barretje en een piepklein podium. Bier moest je uit een enorme ijskast pakken, en als je wegging moest je aan de baas vertellen hoeveel je gedronken had. Sluitingstijd was er niet en ik heb zelf een keer de tent gesloten op een onzalig tijdstip, nadat Ragnvald vertrokken was met een juffrouw, en ik moederziel aan de bar zat te slempen. In de elf jaar dat ik nu in de Algarve woon, heb ik al heel wat kennissen en vrienden het ondermaanse uit zien sluipen. Misschien is het omdat ik op het platteland woon en de dorpspomp en de tamtam perfect werken. Bad news travels fast. Nou, een nummertje voor die ouwe Noor dan maar. Skoll! Hvil i fred/descanse em paz.

Zondag 8 januari

Naar de apotheek in Olhão geweest. Ik moet toch iets gaan doen tegen de kanker. Strepfen. Een peperdure spray voor in de strot en vieze snoepjes die ruiken en er uitzien als een wc-verfrisser. Zo’n vies blokje dat in de plee hangt en waar vaak strontresten op zitten. En misschien moet ik eens op dieet, met mijn 13 kilo overgewicht. Ik begin op Frenske te lijken. 

Maandag 9 januari

Groots en meeslepend op de bank gelegen. Blue monday is pas op 16 januari maar deze maandag mag er ook zijn.

Dinsdag 10 januari

Schrijven is geen natuurlijke behoefte. Het is gewoon een vak, net als hoer en dominee. Dat is de hamvraag: gaat iemand op een onbewoond eiland een boek schrijven? En als ik rijk zou zijn, zou ik dan schrijven? Ach, al die schrijvers die er van dromen dat ze na hun dood gelezen worden. Kluun. Arthur Japin. Tommy Wieringa. Ook Mulisch ging voor de onsterfelijkheid, maar zijn museum is er nog steeds niet bij mijn weten want Pyongyang aan de Amstel keurt het pand telkens af, wegens brandgevaar of iets in die geest. 

Ter troost lees ik Experience, de fascinerende autobiografie van Martin Amis. Daarin schrijft de zoon van Kingsley: “The trouble with life is its amorphousness, its ridiculous fluidity. Look at it: thinly plotted, largely themeless, sentimental and ineluctably trite. The dialogue is poor, or at least violently uneven. The twists are either predictable or sensationalist. And it’s always the same beginning and the same ending”.

Reaguursels

Inloggen

Prachtig. Genoten.

Ben Adam | 12-01-23 | 09:18

Martin amis! Money!!! Ik ben onder de indruk.

anja | 12-01-23 | 09:05

Mijn broer is overleden aan kanker. Hij was pas 28. Het heeft een jaar geduurd. Op het laatst was hij nog maar zo dun als een skelet. Mijn leven lang draag ik dit met me mee. Ik kan het niet goed meer verstouwen als mensen over hun eigen kanker gaan praten. Dan klap ik dicht en lees niet verder.

Als je roekeloos leeft dan komt die kanker een keer. Ik leef niet roekeloos, ik ben met een verpleegster getrouwd. Die waakt over mij. Ik ben al 40 jaar gestopt met roken.

DitjaarkrijgikAOW | 12-01-23 | 08:55

Hoorde net in WNL dat er een rechtzaak komt waarin geëist wordt dat katten in de provincie Utrecht snachts binnen moeten blijven. De eiser wil het verbod later uitbreiden naar landelijk. Heb net niet de naam van de eisende partij gehoord

Cornelis12 | 12-01-23 | 08:52

Zou jij je ziel laten doorleven in de Metaverse als dat mogelijk en betaalbaar zou zijn?

Sjeintje | 12-01-23 | 08:42

Goedemorgen lieve mensen.
Je zal als verslaggever maar door RTL naar de A2 gestuurd zijn omdat daar de meeste file zou zijn. Lol

Sjeintje | 12-01-23 | 08:24 | 2

Wat een heerlijk weer is het! Maak er een mooie dag van Sjeintje!

Patje | 12-01-23 | 08:29

@Patje | 12-01-23 | 08:29: Jij ook Pat!
Ik zal door het raam kijken naar de druppels vanuit een warme woonkamer en denken aan je als je hard aan het werk bent met het zweet op de rug.

Sjeintje | 12-01-23 | 08:36

Goedemorgen mensen.
Kunnen we asjeblieft weer blauwe vloeistof gebruiken in reclames voor maandverband?

Bochel | 12-01-23 | 08:15 | 1

Dat is kwetsend voor niet adellijke mensen die menstrueren.

Andersdenkend | 12-01-23 | 08:37

Fantastisch artikel op nu-punt-ennel over megamoslimbegraafplaats en dan vooral de ogenschijnlijke teleurstelling van dito redactioneel bureel op de tal van 'kwetsende reacties'.

Namelijk, Islamieten willen eeuwige grafrust en krijgen nu een terrein van maar liefst zeven (7!) hectare om exclusieve grafjes in te graven. Uiteraard één lichaam per grafkuil en gegarandeerd nooit een ander erop geplempt. En grafrechten vervallen nooit, in tegenstelling tot 'andere graven'.

In tijden van alsmaar oplopende woning- en grondprijzen is zulks eigenlijk best wel een nogal heikel punt, zeg maar...

Boris Poepnagel | 12-01-23 | 08:09 | 9

Prima toch? Die grond is waarschijnlijk van een bedrijf of stichting, net als veel begraafplaatsen in Nederland. Heeft niets met de woningnood te maken, of zijn we al zo ver dat we kerkhoven gaan ruimen?

Komjehiervaker | 12-01-23 | 08:46

@Komjehiervaker | 12-01-23 | 08:46: het kan niet waar zijn dat ik elke tien jaar grafrechten moet betalen en dat eeuwig recht niet als optie wordt verkocht, terwijl andere bevolkingsgroepen die wel krijgen.

Dat is discriminatie. Iets anders kun je er niet van maken.

Roos | 12-01-23 | 08:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Lekkere lap tekst…

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 12-01-23 | 07:50

Zag 'm al staan te GS Jeff Beck is niet meer, damm
Samen met de bassiste Tal Wilkenfeld, Behind the Veil:
www.youtube.com/watch?v=nQDjSGnmYBI
r.i.p.

nobodiesunmighty | 12-01-23 | 07:40 | 1

2023: no more plié-privé voor Igone.

Thijsje zou gelogen hebben over zijn berichtjes aan minderjarigen.

Het wordt een triest jaar in de juniorboomerballletregionen.

Zomaarwat | 12-01-23 | 07:21 | 1

En ook Shakira werd achteraf al veel langer belazerd door haar man. Is ze nu achter gekomen heb haar mijn schouder aangeboden

Cornelis12 | 12-01-23 | 08:19

Ah.. de VPB gaat omhoog. Zal wel nodig zijn om de Syriërs van beter voer te voorzien.

Dit jaar gaat mijn bedijf emigreren. Doei!

kleybeuker | 12-01-23 | 07:16 | 2

Ja ben er ook wel klaar mee en als je wat winst privé maakt betaal je nog een keer de hoofdprijs. Hoe ga je dat aanpakken? Alles verplaatsen of heb je alleen een laptop nodig? Nog tips?

MargauxGrandCru | 12-01-23 | 07:35

Oh uit de tijd dat Biden VP was.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Gelijke monniken en gelijke kappen dan maar. Zoals ze Trump niet konden aanklagen want president maar nu ook Biden niet kunnen aanklagen want president is het tijd voor Biden om af te treden. Laat die bejaarden maar allebei naar de cel verkassen. Tijd voor een nieuwe generatie politici.
(het blijft krankzinnig dat ze nu pas die documenten bij Biden vonden)

Schout-bij-Nacht-J | 12-01-23 | 07:11 | 8

@Zomaarwat | 12-01-23 | 08:07: zouden jullie mij ook willen blokken, ik praat liever niet met dramatisch ingestelde personen.

Komjehiervaker | 12-01-23 | 08:49

@Komjehiervaker | 12-01-23 | 08:49: gedaan! Overigens zijn het niet de drama Queens die blokken die worden geblokkeerd. Wapper vingertjes, mis informatie, Jij bakken, schelden. Ongeïnformeerde ideologen, trollen.

P-unit | 12-01-23 | 09:02
▼ 5 antwoorden verborgen

"want de dood van een hond is hartverscheurend."

Eh ja. Dat kun je wel zeggen. Ik liet de mijne inslapen vanwege kanker en de dierenarts gaf haar een spuitje tegen pijn, een spuitje om in slaap te vallen en hij duwde een gigantische spuit met roze vloeistof recht haar hartje in. Dat was toch wel een heftig moment. En dan ligt je hondje opeens levenloos op een koude metalen tafel en of je vervolgens ff TWEEHONDERDTACHTIG euro wil aftikken. Wat je natuurlijk doet, zonder probleem. Je staat als verdoofd te kijken naar het hoopje wat je hondje was, je had al mijn geld kunnen vragen.

youtu.be/0wMHb1kC7p8

Zwezerik | 12-01-23 | 07:11 | 4

Pijnlijk moment inderdaad. Vooral het wachten in de wachtkamer van de dierenarts. En als volwassen vent in tranen uitbarsten toen iemand vroeg "is dit zijn laatste bezoekje?"

Dandruff | 12-01-23 | 07:18

Kut beesten.. manman wat zou je zonder moeten..
Nu zit ik met 2 opvangkneuzen*, hartstikke lief, maar Beer had zichzelf vele malen overstegen, huge mofo van 66 kilo, karakter als een spoorbiels. grote dikke BernerSennen zo groot als een wolfshond, word nog dagelijks aan gedacht.

*Oh leeft je hond niet meer, kun jij niet op die passen, want zo zielig zit hele dag in bencht blabla, tuurlijk kan dat, iets met ik en nee zeggen, ahum
Allemaal geweldig maar allebei die 2de handsjes zijn geestelijke kneuzen bij gebrek aan gezonde opvoeding, krijg je er niet meer uit

Beer staat op de kast, met zn riem en zn kluif, geen foto (bewust)

AldNuut | 12-01-23 | 07:25

Als je cash afrekent altijd een bon vragen anders 21% BTW in mindering brengen, bij deze oplichters.

MargauxGrandCru | 12-01-23 | 07:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ah, zaterdag het emigratie-gesprek met ervaringsdeskundigen. Al een huis op het oog. Wel prijzig. Verder kijken.

horsteknots | 12-01-23 | 07:08 | 1

Nu de hort op.... Een goede dag gewenst , gedraag jullie, stelletje ondeugden!

horsteknots | 12-01-23 | 07:09

Ik zal wel complottheoriegemankeerd zijn.

Nu gas onbetaalbaar is en klimaatgelovigen hun gezeik non-stop over ons uit mogen kotsen, blijkt dat gas astma veroorzaakt en inmiddels lijkt er ook kwik mee onze huiskamers te zijn ingebracht.

Nu, de msm brengt het, men eet het als zoete koek, de klimaatdominees kijken gedecideerd en superieur en zagen dat het goed was.

Hoe lang gaat dit soort lachwekkend getimede propaganda nog door?

Zomaarwat | 12-01-23 | 07:08 | 2

Hoestende kinderkes,... het ultieme zieligheidsoffensief.

horsteknots | 12-01-23 | 07:10

Gas en astma is fake news, dit gegeven heeft Nederland nog niet bereikt.

Stonecity | 12-01-23 | 08:20

Oftewel de arbeidsinspectie zat in de zak van Schiphol, zoiets heeft een naam,

De arbeidsinspectie had meer signalen over het zware werk op Schiphol dan tot nu toe gemeld. Met deze informatie had de inspectie eerder kunnen ingrijpen, maar dat is jarenlang niet gebeurd. Dat blijkt uit interne stukken, opgevraagd door de gezamenlijke onderzoeksredactie van de NOS en Nieuwsuur.

De inspectie erkent dat het niet optreden "ongemakkelijk" is en zegt de werkwijze met betrekking tot meldingen over fysiek zwaar werk aan te passen.
nos.nl/artikel/2459535-arbeidsinspect...

Cornelis12 | 12-01-23 | 07:04 | 2

youtu.be/FmSYM0oo3vo
Makkie
Ruimedenker | 12-01-23 |
Jouw verzoek nummertje van vannacht.

Ruimedenker | 12-01-23 | 07:14

Als ze maar niet de grens overwaaien,

De gemeente Purmerend is in opperste paraatheid vanwege de weersvoorspelling van woensdagavond en donderdagochtend. Volgens de weersverwachting is er kans op windstoten van zo'n 75 tot 100 kilometer per uur, maar de opvangtent voor asielzoekers kan dat helemaal niet aan. "We hebben voorzorgsmaatregelen getroffen en blijven in overleg met de veiligheidsregio", zegt een woordvoerder van de gemeente.
www.nhnieuws.nl/nieuws/313299/purmere...

Cornelis12 | 12-01-23 | 07:02

oud Nieuws.
* Zware storm verwacht, werk thuis als het kan.
* Komt meer regen aan.
* IN Scaninavië sneeuw, meer boekingen daar.
* Bedrijf moet tientallen miljoenen terugbetalen om slechte mondkapjes. Nee, Siewert niet. Daar wordt nog over nagedacht...
* Terschellingse 'roeireddingboot' nu ook immaterieel erfgoed. Joepie.
* Vakantiebeurs begonnen!
* Medewerkers Biden vinden nóg meer geheime documenten. Biden weet van niks?
* Politie staakt ontruiming ’bruinkooldorp’.
* Nederlander in Frankrijk in de cel wegens verkoop paardenvlees.

Weer: code GeEl!! BLijft thuis! Vul de zandzakken! Afijn, het wordt wel weer wat minder nat, vanochtend stormachtig.

Koffie: staat rustig dampend voor u. Even genieten nog.

EEnzame SchizofrEEN | 12-01-23 | 06:52 | 2

Morguh Schizo. Helaas, gewoon de weg op, regen, regen, yep, ik weet het. Driewerf kudt.

horsteknots | 12-01-23 | 06:56

Politiek is voor sommigen zo belangrijk dat ze al in de war zijn als hun keutel de foute kant opvalt. Feitelijk heb je dan geen leuk leven, want de mooiste gesprekken en leukste verhalen zijn a-politiek van aard!

Unsinkable-Sam | 12-01-23 | 06:20 | 1

Ja!
Laten we het over bier, voetbal en tieten hebben.
Van auto’s heb ik totaal geen verstand.
Mornin’ Sammie!
Thee of koffie?
Voor mij een koppie thee in de ochtend.
Zwarte thee met een wolkje melk en een scheppie honing.

Ruimedenker | 12-01-23 | 06:29

Wat is het toch heerlijk om in je nest te liggen en je hoort de wind om het huis gieren.
Ik vind dat iets rustgevendst hebben.
Als de markt er straks maar is en niet weggewaaid.
Mot wel ff kip & kaas halen.

Ruimedenker | 12-01-23 | 06:19 | 1

Het weer van afgelopen weken doet me denken aan het boekje "Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp". Elke dag begon met "het regende ...", "de regen tiktevtegen het raam ...", etc.

Dandruff | 12-01-23 | 06:30

Een TL-buis in de poepert is niet aan te raden, waarom zou je dat willen? Dat ding gaat heus niet branden, ook niet als je sex hebt waar de vonken vanaf spatten. Neem dan een biologische komkommer, die kun je naderhand altijd nog opeten (bij voorkeur eerst even afspoelen, maar misschien bent u de uitzondering die er liever saus bij blieft, ik oordeel niet).
Waarom ik dit vertel? Echt gebeurd: iemand verwisselt een kapotte TL-buis maar laat hem per ongeluk vallen, daar kunnen ze niet tegen, Het is al laat en even snel de scherven opgeveegd met een oude dweil. De volgende morgen komt de werkster en die pakt nietsvermoedend die dweil. Snijdt zich in de vinger met een klein scherfje, maar dat wondje geneest niet zoals wondjes dat normaal wel doen. De binnenkant van een TL-buis is bekleed met een gemeen chemisch goedje. Na verloop van tijd toch maar eens de huisarts bezocht en het verhaal eindigt met de amputatie van de hele vinger. Het was nog de middelvinger ook, die is toch onmisbaar als je weer eens door een verkeershufter gesneden wordt.

quigg | 12-01-23 | 05:57 | 1

Een TL-buis in je kont is wel lekker licht.

Ruimedenker | 12-01-23 | 06:07

Weinig hoop op gasdeal voor Hoekstra in Qatar: ’Nederland is gewoon te laat’.

Maar gelukkig hebben we ons punt gemaakt en waren de Qatarezen danig onder de indruk van het statement van minister Helder. Is het te vroeg om dit kabinet uit te roepen tot het dieptepunt in de Rutte-tetralogie?

MickeyGouda | 12-01-23 | 04:47 | 28

@Dandruff | 12-01-23 | 07:10:
"Trump heeft naast echte fans ook gewoon mensen die een groot deel van zijn standpunten steunen."

Waarheid als een koe. Je hebt sekteleden, domme gelovigen zeg maar, en mensen met politieke doelen en of gewoon de rijkste van de rijken die maar al te graag minder belasting willen betalen op kosten van de arbeider.

Oh ja, was je vergeten natuurlijk Dandruft. Trump zijn grootste en bijna enige prestatie was geld lenen, heel veel geld lenen zodat de rijksten een fikse belastingkorting kregen en de armen en vooral de middenklasse een kleine die vervolgens de middenklasse en arbeiders moesten afbetalen voor de rijken. Dit moet geen verrassing zijn wat alles wat Trump doet is verhaaltje maken en geld lenen en of investeerders belazeren.

Maar ach Dandruft. Dat zijn maar details die alleen mensen zien die volgens jou te dom zijn. Je kan precies 0 feiten hier weerleggen. 0.

Schout-bij-Nacht-J | 12-01-23 | 07:28

@LD69 | 12-01-23 | 06:18: Hoorde gisteren dat dhr Wiegel na 4 jaar Rutte al zat was, had dan wat gedaan man. Nu is het helemaal uit de hand gelopen en zijn we van een rijk land gegaan naar armoede, kou en nog even geen eten.

gato | 12-01-23 | 08:04
▼ 25 antwoorden verborgen

Het is weer eens zover
ontevreden asielzoekers in hongerstaking
archive.ph/5aSsR

'De eigenaren van het restaurant in het hotel reageren verbaasd op de klachten. Het stel toont het menu van de afgelopen maand en van deze week, dat zeer gevarieerd is. Er staan zelfs Syrische gerechten op, die met recepten van de mensen in het hotel zelf zijn bereid. De bewoners krijgen rijst, maar ook patat en brood. Vijf keer per week krijgen ze vlees en twee keer vis. ‘s Morgens zijn er vers gemaakte pannenkoeken en croissants. Ze krijgen elke dag drie keer warm eten, vertelt hij. Hij haalt ook elke dag verse groenten en fruit voor de asielzoekers."

Geert Wilders hierover:
‘‘Dus onze ouderen krijgen per dag maximaal 150 gram groente en 100 gram vlees en asielzoekers DRIE keer per dag warm eten, vlees, vis, patat, croissants, pannenkoeken, verse groenten en fruit. Nederland is ziek. Dit kabinet is gestoord. Stem ze weg.’’

CLoVis | 12-01-23 | 04:41 | 10

Nou moet ik zeggen dat dat bordje vreten van op de foto er niet bepaald smakelijk uitziet.
Ik zou de rauwkost op vreten en de rest aan de vissen voeren.
En wat Schout zegt kan best eens waar zijn.
Zo’n “kookclubje” brengt misschien wel €12 in rekening per bordje.
Nou janken die Syriërs op commando hoor en dat gezeik over “m’n kind is ziek” gaat er bij mij niet in.
Maar dat bord hondenvoer óók niet!
Bah.

Ruimedenker | 12-01-23 | 06:25

@Ruimedenker | 12-01-23 | 06:25: Kijk eens in verzorgingshuizen, het kan altijd slechter, die gasten moeten eens eten wat de pot schaft.

gato | 12-01-23 | 08:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Het wordt wel eens gezegd dat veel clowns, in welke vorm dan ook van Pulcinella Pierrot en Harlequin tot Bassie, niet een rol spelen als acteur maar eigenlijk zo zijn. Iets waar coulrofobie vandaan zou komen. It, Pennywise, of toch John Wayne Gacy?
www.youtube.com/watch?v=B1zCN0YhW1s

"A fire broke out backstage in a theatre. The clown came out to warn the public; they thought it was a joke and applauded. He repeated it; the acclaim was even greater. I think that's just how the world will come to an end: to the general applause of wits who believe it's a joke" - Soren Kierkegaard

GrandMechantLoup | 12-01-23 | 04:25 | 6

@MickeyGouda | 12-01-23 | 04:53: Dat geneul over hete zon, het leedvermaak dat het hier te lande niet zo is, koud bier, dit alles gelardeerd met de nodige typefouten door het koude bier, is blijkbaar veel interessanter…en meer gepast….

Normpje | 12-01-23 | 07:22

@MickeyGouda | 12-01-23 | 04:53: Volledig met je eens.
Waarom steeds zo empatisch tegen GML. Ze is verdrietig, hulpeloos door ellende van verdriet, hou er eens mee op.

gato | 12-01-23 | 08:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Geouwehoer met die weercodes. Waar was dat beloofde onweer des doods nou? Het enige wat ik hier hoor is regen.

Met_baard | 12-01-23 | 03:51 | 1

Ik luister hier met veel pleziet naar het nederlandse weerbericht. Strak blauwe hemel hier, in de middag te heet in de zon. Ijskoud bier erbij en om half zes naar binnen want dan is de zon weg.
Morgen weer zo'n dag.
Vreselijk.

K1100 | 12-01-23 | 04:26

Het verdriet van.
www.youtube.com/watch?v=j20oaOb3j6E&a...

“In the English language there are orphans and widows, but there is no word for the parents who lose a child.” - Jodi Picoult

GrandMechantLoup | 12-01-23 | 03:51 | 1

Misschien wel omdat daar met de beste wil van de wereld geen woorden voor te bedenken zijn, GML.

MickeyGouda | 12-01-23 | 04:28

Het houdt niet op.
www.youtube.com/watch?v=hAJ_D5hukSo&a...

“Give sorrow words; the grief that does not speak knits up the o-er wrought heart and bids it break.” - William Shakespeare

GrandMechantLoup | 12-01-23 | 03:46

Na een paar straffe bloody marys "KEI" veel zin om even wat domrechtse borrelpraat uit mijn onderbuik te pruttelen nu, n.a.v. van dit artikel in het Parool :
www.parool.nl/nederland/nareisbeperki...
"De veelbesproken nareisbeperking voor de gezinsleden van erkende vluchtelingen wordt voor nieuwe besluiten tijdelijk opgeschort."
- Goh, wat een verrassing. Ja natuurlijk wordt dat opgeschort. Het rare is dat zo'n nareisbeperking dus wel degelijk kan, terwijl dat eerst "onmogelijk" zou zijn.
"Doordat erkende vluchtelingen met een verblijfsstatus (statushouders) niet snel aan een huis komen, houden zij ook bedden in opvangcentra ‘bezet’".
- Newsflash : NIEMAND kan "snel aan een huis komen". Geef ze dan meteen ook maar voorrang voor een huis dan.. O wacht DAT IS AL ZO ! (Haha, bijna vergeten) Volgens de politiek is het probleem dus niet zozeer dat er continu teveel mensen instromen, want "hoe meer asielzoekerTs hoe beter". Dat heeft de minister zelf gezegd. Het probleem is dat die instroom niet vlot en snel genoeg verloopt.
"Een nieuwe wet moet ervoor zorgen dat het kabinet de mogelijkheid krijgt om in het uiterste geval dwang toe te passen als een gemeente weigert genoeg opvangplekken te regelen."
- Ook geen verrassing. Ik zie het er op de lange duur zelfs ook nog wel van komen dat een beetje scheefwonerT gewoon een Somalier ingekwartierd gaat krijgen. "Alstublieft, hier is uw nieuwe roommate ! En als hij wegloopt of verdwaalt, bel dan aub dit nummer. (Tel. kosten 30 cent pm")
"Om intussen ‘nodeloze procedures te voorkomen,’ zal de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de beperking voorlopig niet toepassen".
- Nodeloze procedures ? Huh ? Bizar argument. Nederland= REGELTJESLAND en uitgerekend deze regels worden nu overboord gegooid ? Als die procedures nodeloos zijn, waarom bestaan ze dan ? Ook dit is noodgreep die puur bedoeld is om de instroom sneller en vlotter te laten verlopen. Je kan netzogoed helemaal niets meer doen en deur wagenwijd opengooien voor iedereen. Geef die boys ook meteen allemaal maar een NL paspoort als je dan toch bezig bent.

Asteroid-B612 | 12-01-23 | 03:42

Over boze fase gesproken. Er was ooit lang geleden iemand die een gaatje in zijn schedel boorde om in eeuwige gelukzaligheid te kunnen verkeren. Een Nederlander als ik me niet vergis.
www.youtube.com/watch?v=3P7CQ9uYSy0&a...

"Overtuigingen zijn gevaarlijker vijanden der waarheid dan leugens" - Nietzsche.

GrandMechantLoup | 12-01-23 | 03:39

Ik ben weg..., oh wacht.
Trusten.

K1100 | 12-01-23 | 03:38

Môgge / nacht allen.
Een lieve song over de Heilige oorlog dan.
En nee, het is niet de klassiekér "Holy Wars".
m.youtube.com/watch?v=O_WKN7I2VPc
Megadeth - Tornado of Souls, live, ergens.

chicago river | 12-01-23 | 03:04 | 3

Want met "Heilige Oorlog" bedoel k dan natuurlijk je inner self, je eigen, je binnenste. Ja.

chicago river | 12-01-23 | 03:12

Mooi verhaal en van precies de juiste lengte, en dan is het tijd om te overdenken. Dus nu ruim een uur lang paffen, na de sex:
www.youtube.com/watch?v=GA9_QJAhr8Q

LD69 | 12-01-23 | 02:34

Burgemeester Halsema genomineerd voor ‘grootste privacyschender van het jaar’. Halsema is voorgedragen vanwege het zogeheten Top 400-programma van de gemeente. De Top 400 is een lijst met Amsterdamse jongeren die volgens de gemeente dreigen af te glijden in de serieuze criminaliteit. Volgens Bits of Freedom is de lijst een schending van mensenrechten. In de nominatie staat dat jongeren jarenlang indringend worden gevolgd en dat hun gegevens worden uitgewisseld met verschillende instanties. Dit is een behoorlijke inmenging in de persoonlijke levenssfeer, waarvan betwijfeld wordt of dit rechtmatig is.’
www.parool.nl/amsterdam/burgemeester-...

Asteroid-B612 | 12-01-23 | 01:59 | 7

@MickeyGouda | 12-01-23 | 04:39: als je je er niet bewust bent dat je geschaduwd of afgetapt wordt, is het dan wel schending van privacy, eigenlijk ?

Asteroid-B612 | 12-01-23 | 04:48

@Asteroid-B612 | 12-01-23 | 04:48:
Een goede vraag die raakt aan een stukje ethiek dat ik niet in huis heb. Ongezien denk ik dat de ouders van wie de kinderen op de lijst staan die van het type zijn dat in alle media gaat lopen roepen dat zoonlief 'Zo'n goeie jongen is' op het moment dat deze iemand heeft omgelegd. Meer meer meer profilering, zou ik zeggen in het licht van de alarmerende berichten over zware jeugdcriminaliteit.

MickeyGouda | 12-01-23 | 05:08

@chicago river | 12-01-23 | 02:51: Top in ieder geval #1984

Zomaarwat | 12-01-23 | 07:30
▼ 4 antwoorden verborgen

In het gelukkige bezit van het cdeetje..

AldNuut | 12-01-23 | 06:41

Kan het liedje wat begint met 'pak ze maar beet zei Tante Greet ' nergens meer vinden. Was een wereld hit

Cornelis12 | 12-01-23 | 01:08 | 3

Magistraal deze Krency, ik ben twee keer op zijn optredens geweest, een keer in zijn geboorteplaats.

Joviaal ook na zijn optreden en altijd lachen.

J.Cash | 12-01-23 | 06:27

Eva de Roovere
Fantastig toch
Slaap lekker ding

youtu.be/Y6zwt7TvXBY

Ruimedenker | 12-01-23 | 01:02 | 1

Ja lekker, krijg van die stem en accent spontaan een stijfje.
*Pop opblaast*

Cornelis12 | 12-01-23 | 01:09

Laatste glas wijn en ik ga richting bed amigos. Was weer, zoals altijd, interessant hier.
En zoals altijd: Stay safe friends, stay safe!
La libertà - Marco Masini (1993)
www.youtube.com/watch?v=0VPABbS0qnI

Basil Fawlty | 12-01-23 | 00:55 | 1

Welterusten!
Ik kruip er ook in.

Ruimedenker | 12-01-23 | 00:58

Gelukkig annus horribilis 2023 nog Don Arthuro. En alvast gecondoleerd.

guldenmiddenweg | 12-01-23 | 00:37

Duitsland bruinkool-land.
Wat hebben de duitsers toch met de kleur bruin?

Jan Dribbel | 12-01-23 | 00:20 | 1

Eh

niv01 | 12-01-23 | 00:51

De gedachte dat onze passage slechts van tijdelijke aard is gijzelt de levenden, drijft ze tot religieuze waanzin of een deugdrang om een minuscule verbetering aan te brengen aan de bestaande menselijke kennis en structuur.
www.youtube.com/watch?v=GgnClrx8N2k

magirus | 12-01-23 | 00:20 | 5

@de IJsman | 12-01-23 | 00:51:
'komt het toch goed'. Na het aardse leven?

PPuk | 12-01-23 | 00:58

@de IJsman | 12-01-23 | 01:04:
Dat weet ik en stelt me dus ook gerust. Ik zal je niet vermoeien met getuigenissen (mijn ouders) die me hierin hebben gesterkt.

PPuk | 12-01-23 | 01:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Awww wat lief. Hondjes. Wij mensen verdienen ze niet.

KingOfTheLoonyBin | 12-01-23 | 00:15 | 1

Meh. Ik vind het vervelende stinkbeesten.

de IJsman | 12-01-23 | 00:51

Randy Vanwarmer-Just when I needed you most

Koppig | 12-01-23 | 00:12

Is dit het stamcafé? Dan mag ik hopelijk off topic reageren zonder dat het me op een ban + straf-ui komt te staan, want de lap tekst heb ik overgeslagen.

In de T. staat een jankverhaal van een financiële headhunter naar aanleiding van het (snelle) vertrek van de financieel directeur (neemt na krap anderhalf jaar de benen):

+++
Maar wie wil er nog een Nederlandse bank besturen? „Er is weinig interesse in”, zegt Chris de Groot van headhuntersbureau Financial Assets. „Het is natuurlijk ook een hondenbaan. Je ligt ongelooflijk onder het vergrootglas.” Topmensen naar Nederlandse banken lokken, begint volgens hem op een ’mission impossible’ te lijken. „De maatschappelijke druk is ontzettend groot en die hele witwasproblematiek werkt ook niet mee.” Bankbestuurders kunnen persoonlijk worden vervolgd als blijkt dat er te weinig is gedaan tegen het witwassen van crimineel geld. „Buitenlanders komen hier niet naar toe om hun kop op het hakblok te leggen.”

„Vroeger had een topbankier prestige en verdiende ook nog veel geld”, vertelt De Groot. „Het weegt niet meer op tegen de enorme risico’s. Ook als je alles goed doet en de bank groeit, wordt dat maatschappelijk niet gewaardeerd.”

+++

Wat een gelul. Banken in Nederland, zeker die van de club die too big to fail zijn, zitten in een fucking zetel. En dat de banken het niet voor elkaar krijgen om de aan de anti-witwasregelgeving te voldoen, doen ze zelf: zij vangen elkaar vliegen af bij de jacht op compliance officers.

de IJsman | 12-01-23 | 00:06 | 2

Joh! Laat los.
Ze lullen maar aan.
En ja, stamcafé, dus slap OT ouwehoeren is een vereiste.

Ruimedenker | 12-01-23 | 00:11

Goh, voor een directeursbaantje bij een bank wordt tegenwoordig verwacht dat je werkt … geen wonder dat er geen sollicitanten zijn. Dat er niets aan witwassen werd gedaan is geen nieuws. Banken houden niet van onkosten. Tenzij 5 sterren hotels, first class tickets en Michelin lunches…

Analia von Solmsch | 12-01-23 | 00:54

Ik hoop toch dat mijn hond eerder doodgaat dan ik.

laurentius | 12-01-23 | 00:06 | 4

@PPuk | 12-01-23 | 00:13: Daarom heb ik een 7 jarige hond uit asiel gehaald. Wil niet dat hij alleen achterblijft, kan naar mijn dochter, maar ik zit ermee, wat te doen, zo gek op zijn baasje, dan gelijk maar samen, dit is zo cru. Ze is ook gek op mij.

gato | 12-01-23 | 00:38

@gato | 12-01-23 | 00:38:
Laat ik met de positieve verwachting beginnen dat we onze hond gaan overleven. Mocht dat niet zo zijn (ik prijs me gelukkig): alle (klein)kinderen kennen 'm, houden van 'm en dat is wederkerig. Ben wat dat betreft dus gerustgesteld. En hij helpt me bij het willen (moeten?) maken van dagelijkse wandelingen.
Ligt nu aan mijn voeten. Weet dat-ie nog mag plassen buiten voordat 'de baas' naar bed gaat....

PPuk | 12-01-23 | 00:47

Mijn hond is 3 jaar geleden doodgereden maar mis dat gekke beest nog iedere dag.
De mooiste haat/liefde verhouding uit mijn leven.

Piggelmee | 12-01-23 | 01:59
▼ 1 antwoord verborgen

Hozier - Take me to church

Koppig | 12-01-23 | 00:05

Ramses Shaffy
De wereld heeft mij failliet verklaard
youtu.be/y37izzix6DY

Ruimedenker | 11-01-23 | 23:58 | 10

@ruimedenker zet er nog eens een op.

Whisky | 12-01-23 | 00:13

Haha super ja dat zijn toch wel zijn beste nummers die twee

Whisky | 12-01-23 | 00:25
▼ 7 antwoorden verborgen

Een liedje van Skeeter Davis.

Zeker in dit soort woelige tijden.

Xaphan | 11-01-23 | 23:54 | 1

The Strokes
Someday
youtu.be/knU9gRUWCno

Ober!
Mag ik hier een Anne Frank borrelplank!?

Ruimedenker | 11-01-23 | 23:52

@PPuk | 12-01-23 | 00:07: In Belfast zeggen ze: “Boeno is sheit”. De man heeft weinig fans daar.

Guusje Nadorst | 12-01-23 | 00:53

@Guusje Nadorst | 12-01-23 | 00:53:
Correct. Geen, eigenlijk. Vergelijk met Van Morrison: we (mevrouw Puk en ik) waren er bij:
youtu.be/MFqrpJQuLMU

PPuk | 12-01-23 | 01:02

@Ruimedenker | 11-01-23 | 23:55:

Ik heb ze ooit live in het voorprogramma van de Talking Heads gezien en dat was fantastisch.
Kaartje kostte maar 25 gulden...

Piggelmee | 12-01-23 | 01:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Aerosmith - I don't want to miss a thing

Koppig | 11-01-23 | 23:45 | 2

Heerlijk nummer, ben echt een Aerosmith fan. Van middag nog in de auto en mijn man vindt het nummer ook mooi.

gato | 12-01-23 | 00:41

Eye In the Sky
The Alan Parsons Project
De lange uitvoering!
youtu.be/MBKxIGGlK88

Ruimedenker | 11-01-23 | 23:41 | 2

Een paar jaar terug heb ik wat live optredens van diverse artiesten aan elkaar gemixt. Voor tijdens het stofzuigen. Youtube op TV aan en gaan met die banaan.

Hier de laatste 2 nummers:
Christopher Cross - Sailing
Alan Parsons Project - Sirius/Eye in the Sky

youtu.be/DrqagfWw1PE&t=17m0s

Papa Jones | 11-01-23 | 23:59

@Papa Jones | 11-01-23 | 23:59:
Sailing is ook zo’n lekkere hoor!

Ruimedenker | 12-01-23 | 00:05

RIP Jeff Beck.

Piggelmee | 11-01-23 | 23:39 | 6

Nee, serieus? Er blijft zo niet veel meer over aan echte gitaristen

seasicksteve | 12-01-23 | 00:08

@Pretzel Logic | 11-01-23 | 23:44:
Als hij een concert gaf in Nederland stonden alle bekende Nederlandse gitaristen in de zaal. Het was een fenomeen.

seasicksteve | 12-01-23 | 00:14

Dat is geen gitaar, dat is een plank met een microfoontje en wat electronica en vervormers, met je pinknagel kun je al een orkaan laten razen door alle versterkers. Beetje rammen op dat stuk aanrechtblad en niemand hoort meer welke snaren je raakt

Analia von Solmsch | 12-01-23 | 01:00
▼ 3 antwoorden verborgen

youtu.be/plKwogdVIQU
Nirvana in Paradiso 1991 ik was er bij making memories haha

Whisky | 11-01-23 | 23:39 | 1

Ik was er ook bij. Sterker nog, de keer daarvoor ook in de Melkweg (40 man).

Asteroid-B612 | 12-01-23 | 02:01

Hanneke Groenteman was sexy?

laurentius | 11-01-23 | 23:39 | 5

LOL! Je kunt veel van Hanneke Groenteman zeggen.
Maar dat ze sexy was?!?
Dat was bij mij ook nog nooit opgekomen.

Aristotalloss | 12-01-23 | 00:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Bolle Jos mag geen Bolle Jos worden genoemd van Bolle Jos op straffe van de kogel.
Daarom zal ik Bolle Jos voorlopig geen Bolle Jos meer noemen.

Jan Dribbel | 11-01-23 | 23:39 | 1

Jos Bolle mag wel ?

Cornelis12 | 11-01-23 | 23:49

Geachte heer van Amerongen, beste Arthur,

Ik hoop dat u geen kanker heeft, want ik wil graag nog lang genieten van uw schrijfwerk. Alvast bedankt voor het niet doodgaan op korte termijn!

Vriendelijke groet, Rhenium

Rhenium | 11-01-23 | 23:33

Linkin Park - In the end

Koppig | 11-01-23 | 23:32

Medewerkers van president Biden hebben tenminste een nieuwe lading vertrouwelijke documenten gevonden. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC News. De papieren lagen op een andere locatie dan het kantoor in Washington waar eerder al tien geheime documenten werden gevonden.
www.telegraaf.nl/nieuws/73466139/meer...

Cornelis12 | 11-01-23 | 23:32 | 2

Biden is al vergeten waar hij zijn toilletpapier heeft gelaten zodra hij zijn reedt afveegt.

Piggelmee | 11-01-23 | 23:50

Ivo Niehe is dan wel een verwaande kwast, maar artiesten live laten optreden in je show is altijd +1.

Paolo Conte - Via Con Me (1998)
youtu.be/W0EpBJyjJFc

Papa Jones | 11-01-23 | 23:31 | 9

@Papa Jones | 12-01-23 | 00:22:
Ha! Al zo lang niet meer gehoord dat nummer. Mooi dat je dat aanhaalt.
En hij leeft nog steeds. 86 inmiddels. En op zicht wordt Conte eigenlijk nooit meer gedraaid of vertoond op Italiaanse muziekkanalen maar ik zal je vertellen, mocht hij onverhoopt sterven dan worden er uren aan programma's ingeruimd om hem te herdenken want zo zijn Italianen dan ook.

Basil Fawlty | 12-01-23 | 00:39

@Basil Fawlty | 12-01-23 | 00:39: Ja, 86 inmiddels, in de kerstvakantie ben ik nog wezen speuren of hij nog optreedt, en verdomd, hij geeft af en toe nog een concert dit jaar. Je moet er wel voor naar Italië toe.

Papa Jones | 12-01-23 | 00:51

@Papa Jones | 12-01-23 | 00:51:
Dat is dan 20 minuten om over de grens te wippen voor mij. Lol! Maar ik volg altijd "Lugano eventi" en hij zou hier optreden afgelopen jaar in LAC bij mij om de hoek maar ging niet door want griep en nieuwe datum is nog niet bekend. Is ook niet zo vreemd, hij is 86.

Basil Fawlty | 12-01-23 | 01:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Sterkte, Arthur. We will meet again.

Koppig | 11-01-23 | 23:28

@Arthur, dank voor oude fragmenten, bekeken op tv vandaag. Reve had ik nog nooit iets van gezien (wel gelezen uiteraard), wist niet eens dat hij dit ooit had gedaan, heel bijzonder!

Jan, Leiden | 11-01-23 | 23:22

Ik denk dat Arthur nog steeds een gereformeerde Nederlander in zich heeft.
Het lijkt wel of hij heel zijn leven op de vlucht is. Waarvoor?
Hij denkt veel terug aan zijn ouders, en zijn jeugd in Ede. Hij heeft gewoond in Israel, Zuid-Amerika. Spanje en Portugal, de Balkan kent hij.
Zijn teksten zijn niet super origineel, veel bestaat uit anekdoten uit zijn leven, en minstens 33% letterlijk gekopieerde citaten her en der.
Dat vult natuurlijk wel lekker.
Dan veel oubollige grapjes en taal uit de jaren 80 en anekdotetjes en kinnesinne van mensen uit de jaren 80, waar niemand nu nog een fok om geeft.

Hoe kan hij geen stukje pensioen hebben? Hij was toch werkzaam bij De Groene Amsterdammer, en correspondent in Israel?
Of was dat freelance?
Ook weet ik niet of hij de volle AOW krijgt, dan moest hij wel al die jaren ingeschreven zijn geweest in Nederland, misschien was dat ook zo, en was hij altijd in die verre landen slechts verblijvende met een visum.
Of heeft hij gewoon al die tijd het niet officieel doorgegeven, aan de andere kant was hij misschien ook niet officieel geëmigreerd.
Zoja, dan worden de buitenlandse jaren in mindering gebracht, namelijk 2% per jaar, voor de te ontvangen AOW.

Maar goed, 50 jaar ongebreideld roken en zuipen heeft een prijs, zeker als er iets in je DNA zit.
Ikzelf heb nu ook zware diabetes, dat loopt in mijn familie, en is het kruis wat je draagt via je DNA.

Arthur heeft Hebreeuws gestudeerd in Amsterdam, wat kun je daarmee behalve jood worden?
Ja, correspondent in Israel.
Maar goed, Arthur heeft toch charisma, en hij kan onbevooroordeeld de mens achter de mens zien, hij gaat om met de zelfkant zonder vreze.

Hij maakt zijn verhalen stoerder dan nodig is.
In zijn hart is hij nog een schuldbewuste, wegens oneindig tekortschieten, gereformeerde Nederlander van de oudere generatie.
Hij vindt het al heel stoer dat hij 6 en 7 jaar zonder verzekering heeft geleefd, living on the edge.

Ik hoop niet dat het kanker is, want dan gaat het heel snel.
Als hij zich nu nog bekeert tot boeddhisme, mogen ze zijn lijk op het strand verbranden, ies graties, zoals bij Alan Watts.
Of je lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap, ies ook graties, met dien verstande dat geile 22-jarige geneeskundige studentes in je zachte delen gaan snijden en op sterk water zetten in een kelder of een bureaulade van een universiteit, ter lering en vermaak.
Waarschijnlijk wordt je halfbevroren witte lichaam opengesneden om aan te tonen wat er gebeurt met de tempel Gods na 55 jaar onafgebroken gehoer en gesnoer.

Maar op zich is Arthur iemand die Niet bang was om te leven, en er het volle uitgehaald heeft. Nee, dat is niet waar.

Hij heeft het geprobeerd. En op het eind maakt het toch niet uit.
Geldt voor iedereen. Sterven doe je alleen, in een kist is maar plaats voor één persoon.
Hij geeft heel veel om zijn hondjes, een teken van een gevoelige, overgevoelige man, die vriendschap en onvoorwaardelijke liefde zoekt.
Hij heeft meer medelijden met zijn honden, dan met zichzelf.

Hij heeft, juist door recalcitrant tegen het calvinistische Nederland uit zijn jeugd te zijn, het juist nooit los kunnen laten. Laat het los.
Maar goed, wat weet ik ervan?

Hij is wel goed met mensen, en ook niet bang om te veranderen en risico te nemen in verre buitenlanden.

Het ga je goed, Arthur, en ik zie een gevoelige man met een grote mond en een klein hartje.
Het leven is nooit perfect, iedereen rommelt maar wat aan, en uiteindelijk maakt het toch niet uit, daarom kun je net zo goed een beetje zoals een zigeuner leven, maar dan zonder levende egels in het vuur te gooien.
Dat is een beetje te veel zigeunerachtig.

Ik hoop dat je God nog vindt voordat je gaat hemelen.
Just joking.

King of the Oneliner | 11-01-23 | 23:21 | 16

Da's een mooie, King!

Lepo | 12-01-23 | 00:31

Een oneliner of kwinkslag is een kernachtige, meestal geestige uitspraak die niet langer is dan één zin. Verder ZEMKO.

Zemko | 12-01-23 | 07:19
▼ 13 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mark Smeeks | 11-01-23 | 23:19 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is hier de hele dag al stuimig, ondanks de voorspellingen

wilderst | 11-01-23 | 23:17 | 2

Ik ben er nog niet uit of het nou guur of onguur buiten is.

Pretzel Logic | 11-01-23 | 23:20

In het westen een stuk beter dan voorspeld.
Droog en normale wind.

Piggelmee | 11-01-23 | 23:23

Wolfmother gezien vandaag in Paradiso. Erg goed concert. Filmpje gemaakt van The Joker And The Thief. youtu.be/GpOYGuQkW7k

Pretzel Logic | 11-01-23 | 23:17 | 3

Zo dan, dat had ik moeten weten, balen dat ik het heb gemist, Paradiso ja!

Whisky | 11-01-23 | 23:33

Ik ga weer beter opletten!

Whisky | 12-01-23 | 00:28

Vandaag hoorde ik op het journaille dat "we met zijn allen massaal oliebollenvet door de afvoer hebben gespoeld". En " we spoelen met elkaar de rest van het jaar ook ons (frituur)vet in het riool".

Dan ben ik dus meteen geërgerd.
Ik spoel NOOIT enig vet het riool in. Nooit.

Wat is dat toch voor een trend om alles te veralgemeniseren? We dit, we dat.
Keerzijde is ook nog eens dat het anderen niet stimuleert om het wel goed te gaan doen. Immers, iedereen doet het fout volgens het nieuws.

Roos | 11-01-23 | 23:17 | 11

@Basil Fawlty | 11-01-23 | 23:23:
De Methode Job Cohen (PvdA).

LD69 | 12-01-23 | 00:01

@Smoelensmid | 11-01-23 | 23:52:
Ja sorry, hij flikt t gewoon.
Waarschijnlijk heeft ie geen kettingzaag..
Maar als je z’n vrouw ziet zou ik ik gauw één aanschaffen.
Lol!

Ruimedenker | 12-01-23 | 00:07

@Smoelensmid | 11-01-23 | 23:52:
Haha! Maar ik denk dat je in hartje stad Amsterdam toch een probleem krijgt als je daar met een kettingzaag rondloopt. BOA's zullen wegduiken maar politie wil dan toch echt een gesprekje met je hebben.
"Uhmm, mijnheer wat is dat?"
"Niks aan de hand, ik heb de ketting gesmeerd."
Lol!

Basil Fawlty | 12-01-23 | 00:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Soms moet je wel eens, weet ik uit eigen ervaring, wel eens ergens doorheen. Zelf moest ik zelfs tot de volgende dag wachten om te horen dat ik drastiscj geopereerd moest worden...
Dus wanneer de schaafwonden van de ziel zijn geheeld, hup, 3 uur wachten in dat ziekenhuis. Uit de weg gaan is ook maar geheel zinloos!
Blij dat ik geen hond heb, bij een hond verliezen jank ik waarschijnlijk veel harder dan de mensen om me heen doe ik heb verloren, op 1 na ooit. Zult u misschien hier als reaguurders denken: nounou, dat weet je toch dan helemaal niet? Nee, maar toch voelt dat dan zeer waarschijnlijk zo. Nee, gelukkig heb ik geen hond (en had er helaas ook nooit tijd voor).

Jan, Leiden | 11-01-23 | 23:13 | 6

@AldNuut | 11-01-23 | 23:25:
Merk dat ik het toch heb gemist, zelf een hond als vrind mogen hebben. Uiteraard wel met honden van anderen gelopen, maar dat is dan niet eigen.

Dat beeld van uw hond zie ik voor me, de alom aanwezigheid. De nooit geen teleurstelling. Die onvoorwaardelijkheid. Ja, dat heb ik toch maar gemist. Maar soit, een mens kan niet alles hebben!

Jan, Leiden | 11-01-23 | 23:32

@Jan, Leiden | 11-01-23 | 23:27: Nou, nog eens opgezocht/nagelezen; kom er niet uit wat hij meent….knip/plak….
Toch hoop ik dat ik eerder doodga dan mijn beessies want de dood van een hond is hartverscheurend. Zoals een ouder zijn kind niet naar het graf behoort te dragen, zo moet een hond zijn baasje niet overleven.

Normpje | 11-01-23 | 23:39

@Normpje | 11-01-23 | 23:39: Dat bedoelde ik ook, ik zit ermee, denk eraan, wat te doen, ik weet het niet, als zijn baasje gaat, ik over blijf, op mij is ze ook gek, ik weet het gewoon niet.

gato | 12-01-23 | 00:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Van 2 t/m4 januari gewerkt, toen weekend en van 9 t/m vandaag weer gewerkt en nu weer weekend.
De poes is nagenoeg blind, maar springlevend en ontzettend lief.
Beestje wil alleen maar knuffelen.
De Aygo een grote beurt + keuring laten geven, rib uit m’n lijf.
Een oude dame had met d’r dikke Mercedes tegen onze dikke BMW gereden, dus de BMW staat nu bij de dealer om uitgedeukt te worden.
Net vergadering gehad op de tennisclub.
De commissies gestructureerd en nieuwe app-groepen aangemaakt.
Nu aan de wijn met een Lucky Strike of
10.
Best wel saai allemaal.
Oh, tussendoor een beetje reaguren op de GeenStijl.
Beterschap Tuurke!

Ruimedenker | 11-01-23 | 23:07 | 10

@Ruimedenker | 11-01-23 | 23:19:
Dat peuteren en altijd waren die laatste sigaretten ook verkreukeld want in broekzak. Lol!
Jazeker, wijnboer precies om 12 uur. Geen dure wijnen gekocht maar wel lokaal en voor dagelijks gebruik. En na kerst en oud en nieuw moet de boel weer worden aangevuld. En hij is zo opgewekt altijd, dus: fine di Natale e poi deve essere rifornito! (einde kerst en dus aanvullen). En daarna heeft hij mij ongeveer 10 minuten zijn belevenissen met kerst en oud en nieuw verteld, diners, drank, familie, kerstboom en hoe zijn vrouw het had versierd dat alles vergezeld met foto's. Oh ja, en ook nog als verlaat kerstcadeau een fles Franciacorta. En die beste man praat dus met minimaal 180 woorden per minuut. Schitterend!

Basil Fawlty | 11-01-23 | 23:39

@Basil Fawlty | 11-01-23 | 23:39:
Heerlijk!
Alsof de SRV-man ff een bakkie komt doen.
Alleen daarom al.
Proost!

Ruimedenker | 11-01-23 | 23:43
▼ 7 antwoorden verborgen

Tsja Tuur, know it, been there, seen it, done it mate. Fase 4 Hodgkin's en ik kan nog steeds de reaguurders hier lastigvallen met mijn onzinnige plempsels. ;-)
En ondanks dat we op woensdag geen officiële kroeg hebben en dit dus de kroeg is een nummer als welgemeende ode aan jou, maak je geen zorgen en geniet:
Cesare Cremonini - Il Comico (Sai Che Risate) (2012)
www.youtube.com/watch?v=enQo1ghR5Jk

Basil Fawlty | 11-01-23 | 23:01

Ach, zo moeilijk is het niet.

In het leven heb je vaak maar twee mogelijkheden.
Ben je gezond of ben je ziek?
Als je gezond bent, heb je geen probleem.

Als je ziek bent, heb je twee mogelijkheden.
Blijf je leven of ga je dood?
Als je blijft leven, heb je geen probleem.

Als je dood gaat, heb je twee mogelijkheden.
Ga je naar de hemel, of ga je naar de hel?
Als je naar de hemel gaat, heb je geen probleem.

Als je naar de hel gaat, heb je ook geen probleem.
Je hebt het dan veel te druk met het begroeten van al je oude vrienden.

Kapitein Sjaak Mus | 11-01-23 | 23:00

De Nachthap.

Boerenkoolstamp. Ik kan ook lang van stof zijn ;-)

Kosten voor 2 personen en 1 bakje + ½ rookworst over, of voor 2 personen en 2 kinderen:

1 kg kruimige aardappels 1,50 0,75
300 gram boerenkool vers 2,00 1,00
Pakje slagroom houdbaar 0,99 0,99
60 gram ger. spekreepjes 0,64 0,64
2 saucijzen (verse worst) 1,99 1,50
1 rookworst 285 gr. Unox 3,09 1,55
Nootmuskaat versgemalen p.m.
Gejodeerd keukenzout p.m.
GAS, daar kook je eten op! p.m.

Totaal zonder/met aanbieding 10,21 of 6,43

Met aanbieding is 37% goedkoper. Je kunt ook zeggen: zonder aanbieding is 59% duurder! Je kunt ook zeggen: het scheelt 1.380 euro per jaar.

Uitleg:

Aardappels 3 kg zakken 2e gratis van Jumbo liggen in de groentenlades van de koelkast, blijven daar maanden goed. In de ene de kruimige voor stamp en friet en in de andere de vastkokers voor alle andere toepassingen. Spekreepjes komen uit zak 300 gr AH/Jumbo of Aldi dubbelpak (allemaal hetzelfde!), zijn nooit in de aanbieding, wel de goedkoopste (en beste), restant in vriezer. De saucijzen zijn niet in de aanbieding, maar als je er 4 koopt zijn ze 2,99 ipv 1,99 per 2. Rest in vriezer. De room is nooit in de aanbieding. Boerenkool en rookworst deze week AH.

Lekker glaasje gewurztraminer erbij (8>6 per fles), proost!

wilderst | 11-01-23 | 22:58 | 23

@Aristotalloss | 11-01-23 | 23:49: Is ook zo, de verwondering komt voort uit mijn afkeer van de ‘vergrootgrutterisering’ ik wil graag een slager, bakker, groenteboer houden. Als we wat betreft onze voeding afhankelijk worden van die smeerkezen/geldwolven dan is het slecht met ons gesteld. Zoveel mensen kennen geen echte smaak meer. En een hobbykok die het steeds over E-nummers heeft, van eten houdt en graag de liefde voor koken uitvent zou beter moeten weten. Maar als het een financieel punt is dan is het te begrijpen, ook al zou dan een Lidl bezoeken meer in de verwachting liggen. Iedere keer die AH moet ik op kotsen.

Normpje | 12-01-23 | 00:06

@Normpje | 12-01-23 | 00:06: Met de slagers is het ook al gedaan.

Nergens waar ik binnen loop kan ik een hieltje of een zij spek krijgen.

Ik ga maar weer eens een half bio varken halen...

wilderst | 12-01-23 | 00:29
▼ 20 antwoorden verborgen

Benieuwd hoe lang jij schrijft om een leesbaar stuk als dit te produceren. By the way, ik ga er maar van uit dat het Gr is ipv K.

NotWoke | 11-01-23 | 22:55 | 1

Het klinkt als een gevalletje bronchitis of misschien wel lichte COPD. Met een Prednison-kuur voelt Arthur zich hopelijk snel weer zijn sprankelende zelf.

MickeyGouda | 11-01-23 | 23:35

Ik heb het voor de verandering eens helemaal gelezen en begrijp het meeste, ook voor de verandering. Je hebt een bewogen leven gehad. Niet alles mijn smaak/keuze, maar zeer interessant. Mocht je echt ongeneeslijk ziek zijn dan heb ik met je honden te doen. Met al je geestelijke bagage, waar komt die fascinatie voor die Hawaï-blouses en Muntz toch vandaan? Zo fout allemaal. Misschien tip/sluier volgende keer. Nou, groeten aan je buurman.

Normpje | 11-01-23 | 22:52

Verdiep je in de Jeugdbescherming(zorg). Dit is te literair-historisch. Verkiezingen komen eraan…

Onzegrotebroer | 11-01-23 | 22:49

Ik heb Arthur's bijdrage met plezier gelezen. Hij zou naadloos in mijn familie passen, want daar verlopen alle gesprekken zo lekker van de tak op de tak. Wel zou zijn observatie over de makeup van Barbara Baarsma hem het predicaat 'oud wijf' opleveren. Heerlijk, dat gekout in mooie volzinnen.

MickeyGouda | 11-01-23 | 22:41

Dat verhaal van Kevin van Vliet, allemaal lachen, gieten, brullen, maar... MAAR!
Wat hebben ze met de eieren gedaan?!
Verder ben ik daar gestopt met lezen, graag een tl;de of MAND- versie. Sommige mensen willen gaan slapen.

EEnzame SchizofrEEN | 11-01-23 | 22:41 | 1

tl;de
Too long; didn't eat ?

LD69 | 11-01-23 | 23:17

Je kunt het maar beter geschreven hebben, hè Thur? Gewoon voor de zekerheid. Het bezweren.

Aai over je bol.
Het komt goed.

Roos | 11-01-23 | 22:34

Ben geen hondenkenner maar een duitse herder ?

Rattus | 11-01-23 | 22:33 | 1

Josef Mengele?

Piggelmee | 11-01-23 | 23:25

Een pijntje, googelen en dan de kankerweg inslaan zonder diagnose? Hypochondrie noemen wij dat hier. Verder wel leuk leesvoer hoor.

horsteknots | 11-01-23 | 22:32 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Arthur, hier bericht van de GS Smoelensmid. Ook je eigen tandarts kan met een spiegeltje je slokdarm en keel inspecteren , je lymfeklieren palperen en intraoraal beeld interpreteren , wij zijn als professionals getraind om de doorverwijs melding orale en oesofagale kanker te diagnosticeren. Verlies geen kostbare tijd de symptomen die je beschrijft geven mij de aanleiding te melden behoed je voor patient en doctor delay.. de overlevings kans is nog steeds laag maar hoe langer je wacht, je dus jezelf op achterstand zet. Succes en kom in actie man! Het heeft mij mijn leven gered destijds groet smoelensmid xxgg

Smoelensmid | 11-01-23 | 22:31 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Tering wat een tyfus lange lap text.
Ik wacht wel tot het verfilmd wordt.

hero_of_heaven | 11-01-23 | 22:27

Heerlijk weer en bedankt voor de inkijk in de Algarve. Damn ik moet die taal gaan leren en daar heb ik dus helemaal geen zin in.
Iemand een idee hoe dat snel en zonder inspanning kan want ik ben lui.

Zapata10 | 11-01-23 | 22:26 | 6

@King of the Oneliner | 11-01-23 | 22:46: Dank, die gedachte had ik ook. Zo heeft mijn buurman die over drie maanden naar Spanje verhuist het ook gedaan. Maar ik heb geen talenknobbel. We gaan er gewoon voor. Mevrouw Zapata heeft gelukkig heel wat meer taalgevoel.

Zapata10 | 11-01-23 | 23:05

@Zapata10 | 11-01-23 | 23:05: Dus u gaat? In veel landen is engels soms ook voldoende. Maar goed, ikzelf heb juist als hobby om talen te leren, zonder ook maar één cent uit te geven of op een cursus te gaan. Is niet meer nodig met internet. Zoveel gratis cursussen. Maar mijn methode was dus: 2000 basiswoorden, en dan via YouTube en pospongs en fims en tv het langzaam vergroten. Ik kijk oo zelden in een woordenboek. En ik blijf ook langzaam bijleren, juist door al die dingen in een andere taal te bekijken op YouTube, bovendien leer je gelijk ook de cultuur. Zo heb ik nu Russisch erbij gedaan, maar daar was ik al mee begonnen voor die oorlog begon, en is er langzaam in geslopen door films.

King of the Oneliner | 12-01-23 | 00:13

Ik heb het nooit gedaan, hier spreken ze Catalaans en willen geen Spaans spreken. Ik wil wel Spaans spreken, wereldtaal, maar het kwam er niet van, Nu spreekt iedereen Engels en vooral doktoren zijn blij als ik kom, kunnen ze hun Engels weer ophalen, zeggen ze altijd.

gato | 12-01-23 | 01:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Heerlijk en sappig... een waardig anus horribilis...

grapjasz | 11-01-23 | 22:26

Haha! Prachtig. Wat een lol! De tranen staan in mijn ogen van het lachen.
Duik zo vrolijk mijn mandje in.
"Ik ben al 60 jaar een fiere geheelonthouder" Proest.
Dank.

entredeuxverres | 11-01-23 | 22:21

Heerlijk..

Ik heb hier wel even van genoten..

Dank, en ik wacht met voorpret op de volgende

AldNuut | 11-01-23 | 22:19

Ik hou er wel van, dit soort texten. Wekt een beetje de sfeer op van Jake Barnes in Hemmingway's The Sun Also Rises.

Joost Maghetweten | 11-01-23 | 22:19 | 1

Nou, daar zal ie blij mee zijn.
Hemingway...
Kan hij zometeen niet slapen van opwinding.

Aristotalloss | 11-01-23 | 22:43

Beste meneer van A.
Eerlijke mening?

Meh.
(vriendelijk geformuleerd)

Teveel letters.

Kapitein Sjaak Mus | 11-01-23 | 22:19

"Het leven wordt ernstig overschat."
En toch is het een trip die je ook je nakomelingen gunt.

Aristotalloss | 11-01-23 | 22:11

Mijj nichtje heeft ook altijd hondenfoto's op haar facebookpagina. Hond bij het water, hond loopt over het strand, hond ligt op de bank, hond speelt met andere hond, hond kijkt recht in de camera, hond staat bij z'n drinkbak. Zij denkt dat andere mensen het ook leuk vinden al die honden foto's.

johnyl | 11-01-23 | 22:11 | 2

Je kent de foto's. You are a Facebooky!

Lorejas | 11-01-23 | 22:22

Ze heeft duidelijk een hondenleven.

Piggelmee | 11-01-23 | 23:05

Niet voor mij dit

wilderst | 11-01-23 | 22:10

'Lezen is makkelijker dan schrijven want wat je schrijft moet je eerst zelf verzinnen,' aldus oom Gerard.
Ik vermoed dat Arthur sneller schrijft dan ik lees.

gestoptmetroken | 11-01-23 | 22:08


'IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid. (ijdelheid in Oudnederlands betekent hier: vergeefsheid/zinloosheid)
Er is niets nieuws onder de zon.'

Twee citaten uit het boek Prediker, een boek vol praktische wijsheden uit de Bijbel.
Ik dacht wel van toepassing in dit geval.

King of the Oneliner | 11-01-23 | 22:01 | 6

Salomo schreef ook het Hooglied. Hij wel.
Of, hoe diepe wijsheid de geneugten des levens eerder versterken.
Nee, de wijze Salomo was geen calvinist.

reservebelgië | 12-01-23 | 00:56

@LD69 | 11-01-23 | 23:55: Als we weer eens door Frankrijk en klote Belgie rijden, zeggen we wel eens, al die dorpjes, al die mensen ,met hun problemen, dit gaat al eeuwenlang, komt geen eind aan.

gato | 12-01-23 | 01:03

@gato | 12-01-23 | 01:03:
De eeuwige problemen, in volgorde van belangrijkheid:
Pubertijd, Gebrek aan Geld, Verliefdheid, Eten we wat Vandaag, Huisvesting, Hoe ga ik om met Erotiek en andere noodzakelijke Verleidingen, Oorlog, Jaloezie, Wel of geen Kinderen, de Kleur van je Vervoermiddel, Wat eten we Vandaag, Wie geloven we, Wat trekken we aan, Deugden of gaan we Deugen, Wie stoten we af, Is er iets Op De Buis, Leren we nog Iets bij, Is dit Alles ? (en dan mis ik er nog een paar).
Maar al deze major and minor issues zijn van alle tijden en allang en vaak de revue gepasseerd.
De kunst meen ik is om ze te herkennen.

LD69 | 12-01-23 | 02:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Had ik maar een goede pen denk ik dan altijd. Beetje pierewaaien in de Algarve lijkt mij ook wel wat. Mss kan gpt chat mij nog een baan als stukjesschrijver opleveren.

U-boot | 11-01-23 | 21:57 | 1

Ik heb nog een antieke Montblanc te koop voor je.

J.Cash | 12-01-23 | 00:30

Arturito ligt lekker op stoom. Meer van dit!

Noodluik | 11-01-23 | 21:54

Dat last van die keel en zo herken ik.

Ik doe maar net of het over gaat, hoewel die Chinese verkoudheid nogal langdurig van aard is.

Lekker stuk weer Ome Tuur! Was ik aan toe.

Het ga je goed!

Zomaarwat | 11-01-23 | 21:51

Toch een paar keer gelachen. Volgende keer klik ik er weer op, is me prima bevallen.

SomsGenuanceerd | 11-01-23 | 21:49

Als je als vrouw ongevraagd je geslacht laat zien heet dat kleinkunst blijkbaar.

Rattus | 11-01-23 | 21:48 | 1

En als je er wel om vraagt is het meestal een grote kunst om te krijgen wat je verlangt.

LD69 | 11-01-23 | 23:58
-weggejorist-
SterF... | 11-01-23 | 21:47 | 2

Ik dacht even dat dit stuk van Rob Jetten was genaamd anus horribilis.

HankHill | 11-01-23 | 21:42

Voorbij, voorbij, o en voorgoed voorbij.

Après toi | 11-01-23 | 21:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl