Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant wast Kauthar wit

Kauthar = de persoon in het progressiefkleurige cirkeltje

Laat het maar aan Sheila Sitalsing (nichtje van politiechef Martin Sitalsing, erg pro-copvod) over om met twee uitgestoken armen een gezellig potje slachtoffersnert van Kauthar Bouchallikhhthththtt in de Volkskrant te fröbelen. Het lijkt wel een snotterig winteressay van Corinne Ellemeet. Want ja, haat enzo. "Het begon toen eenmaal duidelijk werd dat GroenLinks een kandidaat op de lijst had staan die een hijab draagt." Echt wel, daar begon het. Deze Kauthar waagde met een rugzak regressieve bagage een sprong in het diepe en nu bungelt ze aan een progressieve parachute. HIER begon het mee: Kauthar, die met een palliesjaal om haar nek langs de hakenkruizen laveerde op een Haagse Hamasvergadering. Kauthar, die trainingen gaf bij de Turks-islamitische engnekkenclub Milli Görüs. Kauthar, wier vader 'een van de oprichters van de Liga van de Islamitische Gemeenschap (LIGN), de allereerste (niet meer bestaande) koepelorganisatie van de Nederlandse Moslimbroeders' was. Kauthar, loopwonder (bestuursfuncties, vicevoorzitterschap) van FEMYSO, de Europese jeugdtak van de Moslimbroederschap. Kauthar, die piste op het lijk van Pim Fortuyn. Kauthar, die een like gaf aan een berichtje 'Israel = Islamitische Staat' en daarmee Jesse Klaver in zijn pyjama zette. Kauthar, die het gescheiden zitten van mannen en vrouwen 'een vorm van vrijheid' durfde te noemen en Kauthar, die in dit theekransje in de Volkskrant het gore lef heeft Rosa Parks aan te halen. Dezelfde Kauthar die iedere ochtend weer slaafs haar hoofddoekje uit de kast frommelt omdat ze anders problemen krijgt met Jan en allahman. Dit figuur, de iets minder domme versie van Fonda Sahla, melkt het Opzij-narratief dat een hoofddoek gelijkstaat aan vrije keuze zo hard uit, dat als die Katrien Duckjes later in de Libelle zitten te bladeren, ze denken: o ja dat is ook zo. En zo wordt de hoofddoek wit gewassen en zo wordt Kauthar wit gewassen. Nou, vraag het maar eens aan de vrouwen in Iran en Afghanistan. Dáár zitten de dappere vrouwen. Kauthar is vooral een slachtoffer.

Reaguursels

Inloggen

o.a. De Iraanse actrice Taraneh Alidoosti (1984) zit momenteel in ’s lands beruchtste gevangenis omdat zij via Instagram en zonder hoofddoek (dus haar normale vrouwelijke looks) schreef: ‘Vrouwen, leven, vrijheid.’ En ‘Wij zijn gevangenen, miljoenen gevangenen’ en ‘Elke internationale organisatie die dit bloedvergieten gadeslaat en niets doet, is een schande voor de mensheid.’ En ‘Ik blijf. Ik zal stoppen met werken. Ik zal de families van de gevangenen en degenen die zijn vermoord bijstaan’, en ‘Ik zal vechten voor mijn thuis. Ik zal elke prijs betalen om op te komen voor mijn rechten en het belangrijkste: ik geloof in wat we samen aan het bouwen zijn’. Hierna werd zij gearresteerd en haar bekentenis zal weldra volgen, immers zweepslagen is een standaard methode.

Diegene die dit ondersteunen, deze vrouwenonderdrukking zijn kwaadaardig.

Unsinkable-Sam | 24-12-22 | 07:21

We kunnen eigenlijk (bijna) hetzelfde zeggen over onze eigen geloofsgekkie 'Gert Jan Segers' , hij houdt al jarenlang achtereenvolgende kabinetten in gijzeling en is daarmee - naar mijn mening - de hoofdschuldige aan onze asielcrises. En dan samen met slapjanus Rutte, die zo vaak naar links is gedraaid dat hij er duizelig van is, hebben ze beide ons land in de uitverkoop gezet.

Rdock | 24-12-22 | 06:53 | 1

3 x linksaf is rechts

BoerKoekoek | 24-12-22 | 07:50

Maar ze heeft hier toch een puntje:

"een onderzoek dat De Groene Amsterdammer vorig jaar liet uitvoeren naar de haat en hoon die vrouwelijke politici online over zich krijgen uitgestort, bezet Kauthar Bouchallikht de eerste plaats. Van de top-3, waarin ook Sigrid Kaag en Sylvana Simons staan, krijgt zij relatief de meeste agressie te verduren. Volgens het onderzoek neemt dit meestal de vorm aan van ‘een giftige mix van islamhaat en seksisme’, met woorden als ‘kopvod’, ‘Marokkaanse hoer’ en ‘terroristenmeisje’. Op het dieptepunt kwam er elke drie minuten zo’n bericht bij haar binnen."

Hoe bezopen is dat.

Beste_Landgenoten | 24-12-22 | 04:17 | 5
-weggejorist-
Rdock | 24-12-22 | 06:42
-weggejorist-
donkieshot | 24-12-22 | 07:01

Zeker. Terroristenvrouw is veel meer van toepassing. Op wie van de 3?

BoerKoekoek | 24-12-22 | 07:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Oké, Mosterd, spijker op kop! Dank, man! Ik ben blij dat er nog mannen, pardon, mensen zijn die dit zo zeggen. Hulde!

Edelschweiss | 24-12-22 | 01:24

Op zich is jodenhaatster en moslimbroeder Kauthar prima op haar plaats bij GL. De partij die groot werd onder Khomeiny-aanhanger Rabbae en Pol Pot aanhanger Rosenmüller. Geen enkele partij heeft zoveel extremisten en terroristen in de tweede kamer gekregen als GL.
En dat mocht ook altijd trouwens. D66 kwam destijds nooit op het idee partijen met dergelijke radicale ideeën te verbieden.

Het echte probleem is echter niet Kauthar of GL maar de totale afkeer van feiten en argumenten in politiek en journalistiek. Kauthar mag zichzelf overal als "slachtoffer" presenteren omdat ze kritiek kreeg... waarop dan precies? Nou, onder andere omdat ze meeliep in een antisemitische demonstratie vol hakenkruisvlaggen. En op zich heeft Kauthar het volste recht joden te haten; alleen hebben andere mensen *ook* het volste recht haar daar op aan te spreken. En dat doen er trouwens maar weinig, héél weinig. Maar het mag dus wel.

En dat Kauthar niet begrijpt dat Vrijheid van Meningsuiting twee kanten op werkt is logisch, daar haar religie alle vormen van democratie, mensenrechten, feitenkennis en logica verbiedt. Vandaar dat ze zo op haar plaats is bij GL.
Maar dat andere politici en journalisten Kauthar steunen in haar zogenaamde slachtofferschap is echt gênant.
Als Baudet in diezelfde antisemitische demonstratie naast Kauthar had gestaan dan had iedereen de vloer met Baudet aangeveegd. En terecht.
Maar waarom kan dat dan niet bij Kauthar?

En dat is het echte probleem.
In een grote-mensen-land is een kwestie eigenlijk heel simpel. Iemand loopt of wèl; of níet mee in een antisemitische demonstratie. Als daar kritiek op komt heeft dat niks met huidskleur, geslacht, verkracht-mij-niet-kopvod, religie of politieke kleur te maken. Die kritiek is gericht op het meelopen in een antisemitische demonstratie. En in het geval Kauthar op nog een dertigtal hufterfeitjes, maar dat terzijde. Denk alleen al haar banden met de moslimbroederschap; de club achter oa hamas, al-qaida en isis.

Helaas zijn we allang geen grote-mensen-land meer.
Het draait alleen nog maar om wij tegen zij; links tegen rechts; belastinggraaiers tegen belastingbetalers. In die context komt Kauthar weg met een CV waar Baudet om gekruisigd zou worden.
En dat is het echte probleem.
Pechtold mag een gratis penthouse aannemen van een Canadees vanwege een verdrag met Canada; en Richard de Mos wordt jarenlang vervolgd omdat hij een gratis maaltijd zou hebben aangenomen. Tientallen PvdA-ers komen weg met uitspraken over Polen en Marokkanen, en Wilders staat voor veel minder 10 jaar lang (!!!) voor de rechter. Schijnprocessen tegen de oppositie zijn oké, maar "tribunalen" roepen tegen het zittende kabinet bedreigt zogenaamd de rechtstaat.

Feiten en argumenten doen er niet meer toe.
Niet *wat* iemand zegt of doet wordt beoordeeld; maar *wie* dat zegt of doet.
Het extremisme van Kauthar wordt bejubeld en gesubsidieerd omdat ze bij de juiste partij zit. En dus mag ze dingen zeggen en doen die een Nanninga niet zou mogen zeggen of doen.
De elite denkt echt in wij tegen zij.

Dandruff | 24-12-22 | 01:17 | 6

Haar achtergrond werd misschien bejubeld in eigen kring, dat weet ik niet. Maar het was in 'kringen' wel degelijk een dingetje. Ze werd gebracht als modern, het nieuwe moslim geluid etc. Toen de beerput openging met het vertonen van een andere kant, deed de partijtop van gl er alles aan om dit geluid te smoren, van mediastilte tot vage en incorrecte ontkenningen.
Kritiek afwuiven of feiten ontkennen omwille van de politieke moraal neigt naar fanatisme, iets waar een gezond mens een lichte tot middelzware allergische reactie van krijgt.
Het kan ook niet zo zijn dat zo nooit iets heeft meegekregen van papa's moslim broederschaps positie wat vaak is ontkent.

Kwinkslag de andere kant op; ik begrijp niet dat moslim Nederland niet fel van leer trekt tegen het systematisch vervolgen van demonstrerende (jonge) vrouwen in Iran. Sterker nog,ik zie geen enkele felheid. Vinden ze het ok dat op dit moment 1500 jonge vrouwen zijn opgepakt, worden gemarteld en op de nominatie staan voor de doodstraf omdat ze meer vrijheid willen?
Ze demonstreren met risico voor eigen leven en hier dwepen de feministen nog met de term - een hoofddoek is vrijheid - ?
Blijkbaar zijn hun Iraanse zusters enkel zusters als het ze verteld word in de moskee.

donkieshot | 24-12-22 | 06:54
-weggejorist-
Rdock | 24-12-22 | 07:46
-weggejorist-
BoerKoekoek | 24-12-22 | 07:53
▼ 3 antwoorden verborgen

En o, wat zijn de boven ons gestelden toch begaan met het lot van de vrouwen in Iran:
www.aljazeera.com/news/2022/12/20/ira...
In plaats van de grens met Iran potdicht te gooien, zit meneer Borrel gezellig te keuvelen met de vrouwenonderdrukkers en droneleveranciers.

MAD1950 | 24-12-22 | 00:58

Waar zijn de meiden van Halal eigenlijk gebleven?

Bulloch | 24-12-22 | 00:13 | 1

In de keuken..!

grapjasz | 24-12-22 | 04:58

Een tip van een andere reaguurder, ben de naam kwijt. Volg My Stealthy Freedom op facebook. Soms niet voor de zwakke zieltjes. Een klein inkijkje in wat voor gruwelijlheden de vrouwen in o.a. Iran ondergaan.

Okami | 24-12-22 | 00:09 | 1

Heb er eens gekeken en het is niet niks. Zoals mevrouw Masih Alinejad zegt: I don't want western politicians to chop their hair, I want them to cut their ties to islamic republic. Kijk mw. Kaag en onze min. van defensie dit is een goed advies! (mystealthyfreedom)

Rdock | 24-12-22 | 06:46
-weggejorist-
Proud Infidel | 23-12-22 | 23:55
-weggejorist-
Osdorpertje | 23-12-22 | 23:32 | 2
-weggejorist-
Goofy Goofball | 23-12-22 | 23:24

Al die aandacht voor de hoofddoek maakt alleen maar dat ze m nog grager dragen.

Weerduivel | 23-12-22 | 23:22 | 2

Twintig jaar geleden zei een schooldirecteur uit de Schilderswijk al dat achter die hoofddoekverplichting een 'fundamentalistische lobby', geleid door een moskee, achter de boze vaders zit. Zij wilde niet dat hoofddoekmeisjes hun klasgenootjes ertoe aanzetten er óók eentje te dragen. "Deze lobby wil ook geen sinterklaas, kerst en gemengd zwemmen.''

drs.Nee | 23-12-22 | 23:34

@drs.Nee | 23-12-22 | 23:34: Wat sinterklaas betreft, heeft de lobby al aardig zijn zin gekregen. Het feest is op sterven na dood. Wat de afschaffing van kerstmis en het gemengd zwemmen betreft zijn er goede vorderingen. Ik wou vandaag een kerststol kopen, ik kwam thuis met een "feeststol". En ik zit niet zo in dat wereldje, maar ik heb begrepen dat steeds meer zwembaden aparte uren voor alleen vrouwen reserveren.

MAD1950 | 24-12-22 | 00:39

Kauthar is een voorvechter van een hoofddoekje, geen slachtoffer. Waarschijnlijk voegt'ie het toe aan de vrouwen die het hoofddoekje wil dragen. Ja, dat is de het embleem van GL. GL moet je apart houden, het zijn mensen die een gehele andere opvatting van de werkelijkheid hebben.

Thoth | 23-12-22 | 23:16 | 1

Zelfs bij A.Heyn zitten tegen woordig kopvotten achter de kassa,hoezo neutrale winkel ?.

Coolcalmcollected | 24-12-22 | 00:05

Ik ook niet en aan de stront in m'n ogen zal het niet liggen.

Ernst Oosters8389 | 23-12-22 | 23:00

Het begint met een hoofddoek, en voor je het weet worden vrouwen geweerd van het hoger onderwijs.
Vraag maar aan de Afghanen.
Er is maar één glijdende schaal.
Seks buiten het huwelijk strafbaar stellen? Indonesië ging ons al voor.
A) goed idee, vrouwen horen in de keuken
B) witte deugvrouwen: er hangen te weinig vrouwelijke kunstenaars in het Rijksmuseum, boehoe! Schuld van het Patriarchaat! Help ons aan de hoofddoek, dan pas zijn wij bevrijd!

Analia von Solmsch | 23-12-22 | 22:53 | 4

@Analia von Solmsch | 23-12-22 | 22:55: Ook in NL?

De_fluitlokker | 23-12-22 | 23:28

De huidige emancipatie beweging is ook verloren in Nederland ja, de rest is een kwestie van tijd. Let maar op. Straks zijn er ook aparte scholen voor islamisten … och ja, die zijn er al!

Analia von Solmsch | 24-12-22 | 00:06

In Iran de dood op overspel.

vanvandaag | 24-12-22 | 00:53
▼ 1 antwoord verborgen

Van een naakte Phil Bloom op de verkiezingsposter naar een gesluierde Kauthar.

Van progressief naar het omarmen van conservatief.

Van het ridiculiseren van Christenen naar het bewieroken van moslims.

Zoek de verschillen.

Roos | 23-12-22 | 22:48 | 5

@KwaadBloed | 23-12-22 | 23:07: nu nog uitdokteren hoe het lukt dat de taal moedwillig wordt veranderd.

Als woke dat kan, moet anti-woke dat ook kunnen.

Roos | 23-12-22 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Kauthar, de "activiste" die uiteindelijk met vroegpensioen de Kamer in is gegaan.
Hebben we haar eigenlijk ooit bij een debat kunnen bewonderen of heeft ze ooit ergens vragen mogen stellen, een motie ingediend, meegeholpen aan een wetsvoorstel of anderszins iets gedaan wat haar loon als Kamerlid rechtvaardigt?
Ik weet het oprecht niet.

Graaisnaaiert | 23-12-22 | 22:34 | 1

Nope, maar ze is ook niet geselecteerd vanwege haar competenties he. Op de diversiteitslijst heeft ze goed gescoord, dat is bij GL al voldoende om in de kamer te komen. Kijk ons deugen!

KwaadBloed | 23-12-22 | 23:09

Zó veel vrouwen in Nederland met een islamitische achtergrond, maar zonder islamitisch uniform en zonder anti-westerse, anti-democratische overtuiging. En dan zetten de lulhannesen van GroenLinks een geüniformeerd typetje van de anti-westerse, anti-democratische, antisemitische Moslimbroederschap op hun kieslijst. Je verstand staat erbij stil.

J.P.Drapeau | 23-12-22 | 22:32

Islam is erger dan bilharzia en beri-beri in het kwadraat…

eerstneukendanpraten | 23-12-22 | 22:25

Vorige week vragenuurtje, mevrouw moest weer eens op tv komen. De vraag die zij stelde heeft ze voorgelezen van haar telefoon, geef haar iets te doen.

dedwarsligger | 23-12-22 | 21:59
-weggejorist-
inCol | 23-12-22 | 21:59 | 2

Iemand wilde ooit eens de Koran verbieden, omdat er antisemitische teksten in zouden staan.
Een hoop gezweet en gedraai bij minjus verder, werd dat afgewezen, want het werd gezien als een religieuze uiting. (oef...)
Maar, ben je atheïst, en zeg je of schrijf je exact hetzelfde, dan ben wel wel strafbaar.

En dat is raar.
Ofwel je geeft toe dat dat geloof niet iets reëels is, zodat je me twee maten kan meten, of je neemt dat geloof wel serieus en moet je consistent zijn.

Is blijkbaar moeilijke postmodernistische materie, maar men komt er niet helemaal uit lijkt het.

En dus kan Kauthar met vlaggen zwaaien waar een ongelovige niet mee kan zwaaien.

AdvocatusDiaboli | 23-12-22 | 21:58 | 1

BAM. Mooie observatie

Dr. Worstenbroodje | 23-12-22 | 22:43

Hoofddoek heeft iets weg modeverschijnsel Westerse spijkerbroek vanaf jaren 60 gaf vrijgevochten identificatiegevoel, in reverse dat gevoel laten hoofddoekkipjes zien braaf mee te lopen tegen secularisatie inmiddels.

william7055 | 23-12-22 | 21:54

Islamisering in een notendop: het begint en eindigt met de hooddoek. Naieve islamofielen die werkzaam zijn in de media doen de rest.

blikjegrolsch | 23-12-22 | 21:35 | 3

Volgens mij hebben de amerikanen hoed tot hood verbasterd en nu heeft hood weer een betekenis in het nederlands..

Geilbaard | 23-12-22 | 21:39

De door islamitische mannen opgelegde seksistische hoofddoek aan onderdrukkende vrouwen en meisjes is het symbool van fundamentalisme en onvrijheid.
Zo stond een man uit Mechelen voor de rechtbank wegens de onmenselijke behandeling van zijn minderjarige stiefdochter. De man ging door het lint, omdat het meisje zonder hoofddoek en in westerse kleding naar school ging. Hij probeerde het hoofd van de tiener kaal te scheren met een tondeuse maar dat lukte - gelukkig - niet.
Een triest verhaal over een klein meisje in Den Haag dat hetzelfde seksistisch lot was beschoren door ouders met religiewaanzin. Die verplichtten haar tot de onvrijheid zichzelf te zijn en voortaan door het leven te gaan met een over haar haren getrokken seksistische lap. Stond in Trouw, maar oeps... vanwege islamisering is die link inmiddels trouw verduisterd naar oorden waar de zon niet schijnt. Oh zie, de tekst onder die link van Trouw is nog wel hier te vinden:
groups.google.com/g/nl.politiek/c/Vw0...
Hoofddeksels / Anti-hoofddoekschool zwichtte uit pragmatisme
door Paul-Kleis Jager - 2002-01-08
DEN HAAG - Een meisje van 7 stond gisteren huilend voor de deur van haar
klaslokaal op de Haagse Vliegerschool. Ze had voor het eerst een hoofddoek om en zó durfde ze zich niet vertonen aan haar klasgenoten. Omdat haar moeder zich schaamde voor de scène op de gang, mocht ze even later toch blootshoofds naar binnen.
Directeur Rina Vijlbrief heeft behalve dat ene huilende meisje nog geen hijab gezien op de eerste verbodsvrije schooldag. ,,Maar als het goed is, kunnen we er drie verwachten. Wij hebben 450 voornamelijk islamitische leerlingen.''
Dat een meerderheid van de ouders hoofddoeken wil toestaan, zoals
onderwijswethouder Pierre Heijnen (PvdA) zegt, ontkent Vijlbrief.

,,We hebben heel wat bijeenkomsten met ouders gehad, maar de meesten zeggen niks. Als die zwijgende meerderheid al iets vindt, dan stemmen ze in met ons beleid.''

Maar waarom gaf de school dan toch toe? ,,Ik was van plan me niks van het de CGB aan te trekken, als ze de ouders gelijk zouden geven. Maar dat had ik niet gekund, omdat de klacht tegen ons bestuur was gericht en dat is de gemeente Den Haag. En ook om de sfeer op school goed te houden hebben we voor een pragmatische oplossing gekozen.''

,,Ik heb niemand onder druk gezet'', zegt Heijnen, die hoofddoekjes eigenlijk geen onderwerp van bespreking vindt. ,,Wel heb ik erop aangedrongen dat de school en de ouders er samen uit zouden komen. Als de ouders voor handhaving van het verbod waren geweest dan had ik dat ook prima gevonden.''

,,Hoofddoekjes horen bij de multiculturele stad'', vindt Heijnen. ,,Je ziet ze hier bij allerlei vrouwen, in allerlei functies. Hier op het stadhuis
bijvoorbeeld is het de gewoonste zaak van de wereld.''

Alsof er geen groot verschil is tussen volwassen hoofddoekdraagsters en meisjes
op een basisschool, zegt Vijlbrief.

En zij blijft erbij (Trouw 12-07-2001) dat een 'fundamentalistische lobby',
geleid door een moskee, achter de boze vaders zit. Vijlbrief wil niet dat
hoofddoekmeisjes hun klasgenootjes ertoe aanzetten er óók eentje te dragen.

,,Deze lobby wil ook geen sinterklaas, kerst en gemengd zwemmen.''

De ergernis van Vijlbrief kan Heijnen zich wel voorstellen. ,,Maar je kunt
integratie niet afdwingen met dit soort regels. Als hoofddoekjes leiden tot
ruzies op het schoolplein, dan moeten leerkrachten daar tegen optreden. En als
sinterklaas verdwijnt, grijp ik in.''

,,Toch is dit een gemiste kans'', verzucht Vijlbrief. ,,Ik ben veel gebeld door
scholen met hetzelfde probleem: accepteer je dat ouders hun dochters soms vanaf
hun vierde jaar al een hoofddoek willen laten dragen op school? Moet dit echt
volgens de islam? Daarover hadden we een advies kunnen vragen aan de CGB.''

Islamitische teksten zouden bij een dergelijke exercitie overigens geen
uitkomst bieden. De Koran meldt dat 'de vrouwen en de dochters van de profeet'
zich moeten bedekken, maar zwijgt over leeftijden. Volgens de meest gangbare
interpretatie moet de hoofddoek na de eerste menstruatie om.

Betsy Udink, journaliste en kenner van Saoedi-Arabië, noemt het 'stom' van
Vijlbrief dat zij zich niet langer verzet.

,,Dit is discriminatie van meisjes. Deze ouders willen hun dochtertjes onder
een hoofddoek wegstoppen, omdat ze kennelijk nu al bang zijn dat ze de lusten
van jongetjes uit hun klas opwekken. Want dat is de functie van de hoofddoek:
vrouwen mogen hun schoonheid niet tonen. Anders kunnen mannen zich niet
beheersen en stort de islamitische maatschappij in.''

De volgende stap is een verbod met jongens te spelen of te sporten, zegt Udink.
,,Hier moet je niet aan meedoen. Zelfs in het behoorlijk fundamentalistische
Saoedi-Arabië lopen meisjes onder de tien jaar gewoon met de haren los.''

drs.Nee | 23-12-22 | 22:43

"Volkskrant wast Kauthar wit"
Witwassen impliceert toch wederom dat wit positief is, en niet wit, vuil of fout. Ik heb hier best wel moeite mee. Dit triggert me. Ik ga kreeft eten.

Duwbak_Linda | 23-12-22 | 21:27 | 3

Zou goed zijn als er een lijst met verboden woordem wordt opgesteld.

blikjegrolsch | 23-12-22 | 21:33

@blikjegrolsch | 23-12-22 | 21:33:
Maak er nu een grapje over maar dit was het eerste wat in me opkwam toen ik de kop las. Zelfde als bv Frits Wester het heeft over 'de zwarte piet toespelen'. Ik probeer me te verzetten tegen taalkuising door woke, maar het lijkt steeds vaker alsof het onder je huid gaat zitten.

Duwbak_Linda | 23-12-22 | 21:41

U heeft helemaal gelijk, laten we het voortaan 'blankwassen' noemen!

KwaadBloed | 23-12-22 | 23:13

Als ik lid zou zijn van Groenlinks zou ik door Kauthar m'n lidmaatschap opzeggen. Gelukkig ben ik geen lid van Groenlinks.

Japannert | 23-12-22 | 21:26

Homohaters en vrouweonderdrukkers van religieuze signatuur moesten 20 jaar geleden bij ChristenUnie en SGP zijn. Tegenwoordig bij Groen links en D66, maar niet als je religieuze persuasie gristen is, enkel en alleen orthodoxe moslims zijn welkom want die doen zo lekker slachtofferig. Dat geeft dan de blanke groen linkser of d66 adept zon lekker superieur gevoel, zon moslimpje in de fractie

Overschilder | 23-12-22 | 21:26 | 3

Groenlinks/D66=moslimliefde = homohaat

Geilbaard | 23-12-22 | 21:32

@Geilbaard | 23-12-22 | 21:32:
Is geen moslimliefde. Is 'tolerant' willen zijn zonder erbij na te denken.
Want dat moet omdat....daarom.

AdvocatusDiaboli | 23-12-22 | 22:01

Hoofddoek dragen is het dwepen met regimes als de Taliban en wat ze daar in Iran en Saoedi Arabie hebben.

Geilbaard | 23-12-22 | 21:24

Zo presenteert die Bukenlikmevestje zich in de Tweede Kamer.
i.imgur.com/qHSQXPH.jpg
Zo ga en sta je toch niet in een Tweede Kamer? Het woord onbeschoft komt nog niet eens in de buurt. Sommige reaguurders tikken graag het woord pauper. Hier heb je er een. Dit is nou een pauper.

Deksmaat | 23-12-22 | 21:18 | 2

Op een bepaalde manier is dit wel eerlijk. Ze toont openlijk haar minachting en dat zijn we van moslims niet gewend. Maar we zijn gewaarschuwd - behalve bij de Volkskrant.

Henk Zult | 23-12-22 | 21:23

@Henk Zult | 23-12-22 | 21:23:
Dat is lopen onder een hakenkruis ook.

Deksmaat | 23-12-22 | 21:26

Van de Islam word ik niet vrolijk, maar die rare Sheila blijkbaar wel.

Après toi | 23-12-22 | 21:11

Kauthar die een t achter haar achternaam heeft gezet, zodat ze in Google zoekopdrachten niet aan haar vader gelinkt zou worden.
Dom wijf. Ze had er koffie achter moeten zetten.

Deksmaat | 23-12-22 | 21:03

Links begint te kwijlen bij het zien van een hijab.

thanseeuwen | 23-12-22 | 21:02

Aanhangers van de Achterlijkheid zijn uiteraard welkom bij GroenLinks.

Jan Dribbel | 23-12-22 | 20:59

Beste Groen Links,

Houd u er rekening mee dat een hijab niet genderneutraal is?
Dat kan absoluut niet, hoor!
Je zou kunnen denken dat een zijab beter is, maar dat is niet zo.
Een hunab is al beter.
Of een henab, ware het niet dat een hen, als vrouwtjeskip ook zeer twijfelachtig is.
Een hunab is beter, maar nadat ik De Hunnen van Jan Cremer heb gelezen twijfel ik.

Het leven wordt er niet eenvoudiger op, voor een eenvoudige zeeman.

Kapitein Sjaak Mus | 23-12-22 | 20:58

Niemand zo blind als zij die niet wensen te zien. Dat is links Nederland samengevat inzake die prachtige smeltkroes die Nederland moet worden.

Hommel | 23-12-22 | 20:55

Verrassend. Islamliefde bij links katholiek, links christelijk en links totalitair Nederland.

Hoe zou dat komen? Enige overeenkomst lijkt zelfverzekerd in eigen geloofsstroming, enorme empathie met slachtoffers die politiek het lekker doen en in de basis antidemicratisch.

Zomaarwat | 23-12-22 | 20:52 | 4

Het is geen islamliefde.
Het is meer inclusief willen moeten zijn, tegen de klippen op.
Een soort multiculti postmodernisme.
Alles moet tegelijk naast elkaar kunnen bestaan.
Maar tegelijk niet open staan voor de frictiepunten, waar die zitten, laat staan wat je er mee wil.
Daarom komen ze er soms niet uit wat ze moeten zeggen als het gaat om combinatie religie en vrouwenrechten en homorechten.
Maar het is ook een alfa-studie ziekte.
Geen verbanden zien.

AdvocatusDiaboli | 23-12-22 | 21:19

Een bijzonder laag IQ en nooit een eigen mening.

gestoptmetroken | 23-12-22 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ik dacht dat hakenkruizen verboden waren.

shimanski | 23-12-22 | 20:50

Die foto; het is echt verschrikkelijk, en wat stoort is dat eenzelfde soort ranzigheid door een FvDer enorme verontwaardiging oproept terwijl dit niet anders is. Het is beschamend om de nazi-vlag te gebruiken voor allerhande statements. Wat die Forum vent deed is achterlijk, maar deze meute met Kautar er tussen is net zo erg. Daar kraait gl en 66 niet naar. Hypocrisy is the greatest luxury.

Het vergelijken van de Holocaust met het conflict in palestina is walgelijk. Er is maar één lichtpuntje in de duistere hel die het midden-oosten heet, en dat is Israël. Het enigste land waar moslims burgerrechten hebben, in vrijheid mogen stemmen, zich mogen laten kiezen en ook in het parlement zitten. Wil niet zeggen dat er geen discriminatie in dat land bestaat, natuurlijk wel; zoals in elk land.

Nuuk | 23-12-22 | 20:50 | 2

Goed verwoord, Nuuk.

letopuwzaak | 23-12-22 | 21:00

Die selectieve verontwaardiging is inderdaad gekmakend, Nuuk. Verder: wat Louz zegt.

MickeyGouda | 23-12-22 | 21:11

Kauthar is een Islamitische cel die infiltreert in een politieke partij, in dit geval Groen Links. Vervolgens zal de islamisering zich uitbreiden als een olievlek, te beginnen met het dragen van een hoofddoek bij de politie. Waar in Iran mpoedige vrouwen streven naar onafhankelijkheid en vrijheid, is Kauthar in Nederland bezig met het tegenovergestelde. Gevaarlijke vrouw die zich anders voordoet als dat ze in werkelijkheid is.

johnyl | 23-12-22 | 20:49 | 3

In Iran worden mannen op een plein geëxecuteerd en in Afghanistan sluiten ook al de deuren voor vrouwen. En dan zitten wij met zo'n mens en haar ideetjes en ego'tje.

letopuwzaak | 23-12-22 | 20:51

Islam gecombineerd met communisme. Wat kan er fout gaan.

Hommel | 23-12-22 | 20:56

@Hommel | 23-12-22 | 20:56:
Veel hedendaagse islamitische clubjes in het Midden-Oosten hadden in het verleden een communistische achtergrond. Toen het communisme faalde zijn ze handig overgestapt op de islam.
Het gaat gewoon om macht

Jacktheflipper | 24-12-22 | 06:34

Onsmakelijk en ongepast.

letopuwzaak | 23-12-22 | 20:48

Goed gedaan, GS.
There is no such thing as bad publicity.

wezen | 23-12-22 | 20:42

Schandalige opvattingen inderdaad. Alleen gaat het hier om een interview. Wel een interview waar de interviewer het kennelijk niet nodig vond de antwoorden kritisch te beschouwen. Dat die Kauthar zo denkt wisten we al. Overigens kom ik er steeds meer achter dat de zogenaamd progressieve ideeën over inclusiviteit bij mensen in mijn omgeving zijn gestoeld op domheid en onterechte aannames. Ik vermoed dat het bij dit stuk in de VK niet anders is.

BobDobalina | 23-12-22 | 20:40 | 1

Die 'progressieve ideeën over inclusiviteit' zijn in de praktijk meestal hartstikke racistisch en seksistisch, want ze zijn bijna altijd gebaseerd op huidskleur, etniciteit en geslacht in plaats van op respect voor de individuele medemens.

radiatorknopje | 23-12-22 | 20:54

Wimlex sprak de historische woorden:
'NIET normaal maken wat
NIET normaal is'.

Hoofddoeken zíjn NIET normaal in normaal Nederland.

Verderkijkert | 23-12-22 | 20:38 | 4

@Nuuk | 23-12-22 | 20:45: islam is regressie, althans op bijna alle plekken waar de islam het voor het zeggen heeft.

BobDobalina | 23-12-22 | 20:49

De vrede verdwijnt als de moslim verschijnt

Jacktheflipper | 24-12-22 | 06:37
▼ 1 antwoord verborgen

Dat die kranten nou nooit eens schrijven over de achtergrond van zo'n individu?

Jan, Leiden | 23-12-22 | 20:37

Liev. Nu het verhaal van Lale Gül ''Ik ga leven'' ernaast.

bitterpete | 23-12-22 | 20:36

GroenLinks zit met dat mens in de maag, zo lijkt het. Heb er niks meer van gehoord, behalve dan toen ze plots bij Kassa opdook om het over statiegeld van kleine pet-flesjes te hebben. Kaltgestellt als je het mij vraagt.

Schoorsteenveger | 23-12-22 | 20:35 | 1

Nee hoor, vaker 2eK kijken. Niet dat het wat voorstelt hoor, maar ze houdt haar spreekbeurtjes, waar verder dan niemand op reageert.

John McClane | 23-12-22 | 20:42

Niet zo netjes lijkt me

De_fluitlokker | 23-12-22 | 20:35

De Volkskrant, wie leest dat nog in hemelsnaam?

Lucifer | 23-12-22 | 20:32 | 5

De Staatsomroep citeert er voortdurend uit.
De NPO that is.

Verderkijkert | 23-12-22 | 21:14

@Kapitein Sjaak Mus | 23-12-22 | 21:00: Tuurlijk. ''Mijn dikke'' is ook kaal, schreeuwt, blaat en is nóg lelijker.

bitterpete | 23-12-22 | 21:40

Extreem rechtse aanslag in Parijs wel vermeld in de Volkskrant. 2 Syrische broers in Nederland die een aanslag voorbereiden niet. Nuff said.

Slough | 23-12-22 | 23:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus naast Witte Dick nu ook Witte Kauthar.

Duwbak_Linda | 23-12-22 | 20:30

De Iraanse machthebbers willen die onderdrukte vrouwen vrijheid geven een hoofddoek te dragen. Willen ze die vrijheid niet? Dan moeten ze dood. Hier moet ook een politiemacht komen die op islamitische geest geschoeid is. Met hoofddoek en al. Gesteund door D66, GroenLinks en natuurlijk de Volkskrant.

El Rico Grande | 23-12-22 | 20:29

Ik moet ook stoppen met GS lezen, slwcht voor m'n gezondheid.

TheBigKirth | 23-12-22 | 20:28

Kauthar is een wolf in schaapskleren. Een slavin van de islam en slachtoffer van indoctrinatie. Inmiddels innengedrongen in de inner circle van gifgroen links gaat zij op termijn slachtoffers maken. Iedereen die op dit paard van Troje heeft gestemd, zou zich eens goed achter de oren moeten krabben.

Gravin v Kippenbouth | 23-12-22 | 20:28 | 2

Haar aanhang zal voornamelijk bestaan uit mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Andersdenkend | 23-12-22 | 20:49

Hadden ze zich maar voor het stemmen achter de oren gekrabd, nu is het te laat. Gaat dus niet meer gebeuren. Een stem op GL is een kogel erbij in het hoofd van Fortuyn, een stapje terug in de vooruitgang.

Bakkeleures | 24-12-22 | 08:03

Wat is dat toch met de linkse kerk en de onvoorwaardelijke liefde voor alles wat met de islam te maken heeft?

leo de pejo | 23-12-22 | 20:28 | 3

In extreme vorm heeft extreem links het over heersende klasse en een onderdrukte klasse. De enige vorm om weer een rechtvaardige samenleving te creeeren is de onderdrukte klasse macht geven en de heersende klasse een gedwongen opvoedcursus. Nou is de groep die nu als heersende klasse wordt aangezien dezelfde als degene die extremistische moslims weg willen hebben en voila, extremistisch monsterverbond.

In mildere vorm heb je wereldvreemde linkse naievelingen die graag voor het slachtoffer opkomen. Tel daarbij op dat er genoeg moslims zijn die zich altijd en overal slachtoffer van voelen. Mooie combi.

JanFTE | 23-12-22 | 20:54

nog gekker is natuurlijk hoe de vrouwen en andere burgers van Iran moeten vechten voor de vrijheid die hier zo vanzelfsprekend is dat de buitenlandse vrouwen het haten met een krom argument uit zichzelf met een hoofddoek en een tent als jurk gaan of blijven lopen.

AntiZanicz | 23-12-22 | 22:53

Allebei dogmas

Slough | 23-12-22 | 23:23

OMG het winteroffensief van de karteldeugers is begonnen. Sinaspril in de voorste linies en een onderwerp waar ik in het stamcafé verder melding van maak.
Alles voor de stemmen aankomende maart.

Zapata10 | 23-12-22 | 20:25

Goed geinfiltreerd, betaald met zoep zidi belastinggeld.

Asteroid-B612 | 23-12-22 | 20:25

Je haar verbergen omdat de mossels anders de hele dag met een boner rondlopen.

gemeentereiniging | 23-12-22 | 20:23 | 2

Daarom lopen ze ook bij voorkeur in jurken, dan zie je het niet. Net als de paus en zijn priesters.

Der Schnitzeljäger | 23-12-22 | 20:53

Boon, boner, boonst.

Verderkijkert | 23-12-22 | 21:16
-weggejorist-
RickyLaRue | 23-12-22 | 20:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl