achtergrond

Geenstijl

Nieuwe conceptwet kabinet: D66 kan verboden worden wegens "ondermijnen democratie"

Met supersnelrecht voor VOLT

Ja, tel bovenstaande D66-speech en onderstaande aangenomen D66-wetsvoorstel bij elkaar op en je hebt: geen democratie. [Een Europese democratie bestaat niet want de Europese Commissie is ongekozen en het Europees Parlement waarvan niemand de leden kent waar niemand op stemt mag geen wetsinitiatieven indienen.] Maar daar komt de Nederlandse democratie weerbaar als vanouds nu dus tegen in verzet. 

"De Hoge Raad moet politieke partijen kunnen verbieden als zij tot doel hebben of erop uit zijn om de democratie te ondermijnen. Dat staat in een conceptwet van het kabinet. (...) In de tekst staat dat de rechter een partij mag verbieden "indien de partij door haar doelstelling of werkzaamheden een daadwerkelijke en ernstige bedreiging vormt voor een of meer grondbeginselen van de democratische rechtsstaat"."

Nou, dan gaan we dat regelen. Burgers, politieke partijen en "andere belanghebbenden" kunnen tot 21 maart 2023 op de conceptwet reageren via deze internetconsultatie-pagina. En die staat nu al vol doorwrochte overwegingen.

Democratie in actie!

Democratie in actie!

LOL. "Wet niet bedoeld voor bestaande partijen" (???)

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

KIJK. Wouter de Winther SLOOPT Jan Paternotte

Voortijdig vertrek Ernst Kuipers (D66) blijft maar etteren

@Pritt Stift | 20-01-24 | 09:00 | 190 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.