achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten — Qatari War

Alles is te koop, onze principes en onze privacy

De echte strijd wordt helemaal niet op de heilige mat gestreden, maar op de telefoons van de toeschouwers. Bezoekers van dit opgeleukte stukje zandbak moeten een corona-app en een wk-app installeren die de gebruiker tot in detail volgen, de telefoon uit slaapstand houden en de inhoud doorzoekt. Onze autoriteit persoonsgegevens raadt een burnerphone aan, maar dat helpt deels.

Qatar heeft natuurlijk ook het telefoonnetwerk in beheer. Alle metadata komt zonder deze apps al boven tafel. Dit is een man-in-the-middle-attack by design. De meeste kaartjes worden verkocht aan bedrijven en bezocht door hun directie en zakelijke relaties. Qatar koopt wekenlang inzicht in de structuren van deze organisaties en hun onderlinge interactie. Dat is een goudmijn.

Oekraïne liet al zien hoe makkelijk je als beheerder van een telefoonnetwerk troepenverplaatsingen en onderlinge communicatie volledig in beeld kon brengen. Onze rechter accepteerde dat als bewijs in de MH17-zaak. Daders die buiten Oekraïne communiceerden en besloten tot de oorlog en levering van luchtdoelrakketten werden niet genoemd of vervolgd. Jan Soldaat is veroordeeld, Poetin lacht.

Qatar heeft het recht gekocht zichzelf als toeristische oase te profileren. Beetje compensatie voor religieus fanatisme en moderne slavernij. De oliesjeiks zoeken een manier om hun vermogen tegen inflatie te beschermen, en zoeken in toerisme een nieuwe inkomstenbron. De bedrijfsspionage is nodig om te weten in welke bezittingen je nog veilig kunnen beleggen en wie je moet omkopen.

Qatar gaat letterlijk over duizenden lijken, ze erkennen er inmiddels drie, het is bijna komisch. Zelfs Deutsche Welle trapt erin. Bouwvakkers zijn jong & gezond, die horen niet te sterven. Voor het WK worden niet alleen stadions gebouwd, maar ook hotels, winkelcentra en wegen. Om alleen mensen mee te tellen die tijdens de bouw in een stadion stierven, is struisvogelpolitiek.

Bouwvakkers uit arme landen leveren in de zandbak hun paspoort en hun rechten in. De arbeidsomstandigheden en tijdelijke huisvesting zijn onmenselijk. Er wordt in de volle hitte doorgewerkt, sommigen overleven dat niet. Het aangeboden drinkwater is soms van zulke slechte kwaliteit dat ze na terugkeer sterven aan nierfalen, die mensen telt niemand mee.

Als je de vergoedingen die nabestaanden krijgen en de kosten van repatriëring van het stoffelijk overschot optelt, kom je op een paar duizend euro. Slaven zich laten doodwerken kost een paar miljoen per jaar, elke werknemer genoeg water, rust en verkoeling geven is vele malen duurder. Deze rekensom kennen we van de Ford Punto. Qatar bestelt gewoon de volgende lading slaven.

Mocht een deel van ons kabinet in het regeringstoestel stappen om het WK in Qatar bij te wonen, maakt dat direct elke excuses voor slavernij leeg, hol, betekenisloos en onoprecht. Waar of wanneer maakt niet meer uit. Je kan niet zeggen dat iets fout is, om vervolgens verder fout gedrag te vereren met een bezoek, te genieten van dat slavenwerk en over hun graven te dansen.

Westerlingen waren de eerste om slavernij af te schaffen, maar drijven nog vrolijk handel. Kindslaven werken hard om aan de grondstoffen voor telefoons en elektrische auto's te komen. Onze lokale energietransitie gaat klimaatverandering niet eens stoppen, maar start wel een hoop milieuvervuiling en slavernij elders. Al decennia wordt duur gepraat om slavenwerk niet meer te importeren...

We accepteren dat drugsverslaafden wilsonbekwaam door het leven gaan, inmiddels weet de drugsmaffia onze samenleving te ondermijnen en onze kroonprinses wordt bedreigd vanuit de extra beveiligde inrichting. We hebben een poppenkast in het Binnenhof, echte macht ligt allang op straat bij jeugdbendes die pubers ronselen of afpersen. Dat is ook een vorm van slavernij.

Dit fysieke risico voor kinderen op straat gaat hand in hand met een mentaal probleem dat ze de hele dag vasthouden. Ze verdwalen in apps die gemaakt zijn om de aandacht zo lang mogelijk vast te houden. Met continue positieve feedback worden ze erin gezogen. Leuke sexy plaatjes en video's geven een droombeeld hoe mensen eruitzien, dat vernietigt hun zelfbeeld.

Vanuit China gaat digitale oorlogsvoering het hele jaar door. Van Tiktok bestaan twee versies. Wij hebben ongelimiteerde hersenloze versie met onbeperkte datamining, in China hebben ze een jeugdversie waar educatieve filmpjes in de feed gezet worden en na veertig minuten & 's nachts blokkeert. Kinderen in China willen astronaut worden, hier is het hoogst haalbare ambt influencer.

Wij eindigen met telefoonzombies die niets begrijpen en China zal na een paar generaties de meest geavanceerde wapens produceren. Onze stap om de mooiste machines van ASML niet naar China te verschepen geeft slechts tijdelijke vertraging in dat proces en motiveert China om eerder op eigen benen te gaan staan. Op de middellange termijn werkt dit exportverbod contraproductief.

Het is een kwestie van tijd tot hun militaire technologie geavanceerder is. Hun bevolking is groot en slim genoeg die stap te zetten. Dat we alles importeren uit China en onze bezittingen verkopen aan China is een vorm van capitulatie. China heeft al niet het beste voor met de gemiddelde Chinees, laat staan met ons. Brood & spelen, daar mag u het straks mee doen. Balletje, balletje...

Echte vrijheid ontstaat pas als slavernij in elke vorm is afgeschaft.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.