Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Qatari War

Alles is te koop, onze principes en onze privacy

FIFA World Cup Qatar 2022: The Dutch national team meets migrant workers

De echte strijd wordt helemaal niet op de heilige mat gestreden, maar op de telefoons van de toeschouwers. Bezoekers van dit opgeleukte stukje zandbak moeten een corona-app en een wk-app installeren die de gebruiker tot in detail volgen, de telefoon uit slaapstand houden en de inhoud doorzoekt. Onze autoriteit persoonsgegevens raadt een burnerphone aan, maar dat helpt deels.

Qatar heeft natuurlijk ook het telefoonnetwerk in beheer. Alle metadata komt zonder deze apps al boven tafel. Dit is een man-in-the-middle-attack by design. De meeste kaartjes worden verkocht aan bedrijven en bezocht door hun directie en zakelijke relaties. Qatar koopt wekenlang inzicht in de structuren van deze organisaties en hun onderlinge interactie. Dat is een goudmijn.

Oekraïne liet al zien hoe makkelijk je als beheerder van een telefoonnetwerk troepenverplaatsingen en onderlinge communicatie volledig in beeld kon brengen. Onze rechter accepteerde dat als bewijs in de MH17-zaak. Daders die buiten Oekraïne communiceerden en besloten tot de oorlog en levering van luchtdoelrakketten werden niet genoemd of vervolgd. Jan Soldaat is veroordeeld, Poetin lacht.

Qatar heeft het recht gekocht zichzelf als toeristische oase te profileren. Beetje compensatie voor religieus fanatisme en moderne slavernij. De oliesjeiks zoeken een manier om hun vermogen tegen inflatie te beschermen, en zoeken in toerisme een nieuwe inkomstenbron. De bedrijfsspionage is nodig om te weten in welke bezittingen je nog veilig kunnen beleggen en wie je moet omkopen.

Social

Qatar gaat letterlijk over duizenden lijken, ze erkennen er inmiddels drie, het is bijna komisch. Zelfs Deutsche Welle trapt erin. Bouwvakkers zijn jong & gezond, die horen niet te sterven. Voor het WK worden niet alleen stadions gebouwd, maar ook hotels, winkelcentra en wegen. Om alleen mensen mee te tellen die tijdens de bouw in een stadion stierven, is struisvogelpolitiek.

Bouwvakkers uit arme landen leveren in de zandbak hun paspoort en hun rechten in. De arbeidsomstandigheden en tijdelijke huisvesting zijn onmenselijk. Er wordt in de volle hitte doorgewerkt, sommigen overleven dat niet. Het aangeboden drinkwater is soms van zulke slechte kwaliteit dat ze na terugkeer sterven aan nierfalen, die mensen telt niemand mee.

Als je de vergoedingen die nabestaanden krijgen en de kosten van repatriëring van het stoffelijk overschot optelt, kom je op een paar duizend euro. Slaven zich laten doodwerken kost een paar miljoen per jaar, elke werknemer genoeg water, rust en verkoeling geven is vele malen duurder. Deze rekensom kennen we van de Ford Punto. Qatar bestelt gewoon de volgende lading slaven.

Mocht een deel van ons kabinet in het regeringstoestel stappen om het WK in Qatar bij te wonen, maakt dat direct elke excuses voor slavernij leeg, hol, betekenisloos en onoprecht. Waar of wanneer maakt niet meer uit. Je kan niet zeggen dat iets fout is, om vervolgens verder fout gedrag te vereren met een bezoek, te genieten van dat slavenwerk en over hun graven te dansen.

Westerlingen waren de eerste om slavernij af te schaffen, maar drijven nog vrolijk handel. Kindslaven werken hard om aan de grondstoffen voor telefoons en elektrische auto's te komen. Onze lokale energietransitie gaat klimaatverandering niet eens stoppen, maar start wel een hoop milieuvervuiling en slavernij elders. Al decennia wordt duur gepraat om slavenwerk niet meer te importeren...

We accepteren dat drugsverslaafden wilsonbekwaam door het leven gaan, inmiddels weet de drugsmaffia onze samenleving te ondermijnen en onze kroonprinses wordt bedreigd vanuit de extra beveiligde inrichting. We hebben een poppenkast in het Binnenhof, echte macht ligt allang op straat bij jeugdbendes die pubers ronselen of afpersen. Dat is ook een vorm van slavernij.

Dit fysieke risico voor kinderen op straat gaat hand in hand met een mentaal probleem dat ze de hele dag vasthouden. Ze verdwalen in apps die gemaakt zijn om de aandacht zo lang mogelijk vast te houden. Met continue positieve feedback worden ze erin gezogen. Leuke sexy plaatjes en video's geven een droombeeld hoe mensen eruitzien, dat vernietigt hun zelfbeeld.

Vanuit China gaat digitale oorlogsvoering het hele jaar door. Van Tiktok bestaan twee versies. Wij hebben ongelimiteerde hersenloze versie met onbeperkte datamining, in China hebben ze een jeugdversie waar educatieve filmpjes in de feed gezet worden en na veertig minuten & 's nachts blokkeert. Kinderen in China willen astronaut worden, hier is het hoogst haalbare ambt influencer.

Wij eindigen met telefoonzombies die niets begrijpen en China zal na een paar generaties de meest geavanceerde wapens produceren. Onze stap om de mooiste machines van ASML niet naar China te verschepen geeft slechts tijdelijke vertraging in dat proces en motiveert China om eerder op eigen benen te gaan staan. Op de middellange termijn werkt dit exportverbod contraproductief.

Het is een kwestie van tijd tot hun militaire technologie geavanceerder is. Hun bevolking is groot en slim genoeg die stap te zetten. Dat we alles importeren uit China en onze bezittingen verkopen aan China is een vorm van capitulatie. China heeft al niet het beste voor met de gemiddelde Chinees, laat staan met ons. Brood & spelen, daar mag u het straks mee doen. Balletje, balletje...

Echte vrijheid ontstaat pas als slavernij in elke vorm is afgeschaft.

Reaguursels

Inloggen

Waar was de Autoriteit Persoonsgegevens toen het om de sleepwet van Ollongren ging?

Fervent | 20-11-22 | 08:31

In het 1e halfjaar van 2022 was er in NL een oversterfte van 6000 mensen. Ondanks vragen van Omtzigt geen onderzoek door kabinet. En wij maar een grote bek hebben over andere apenlanden.

Janlul | 20-11-22 | 08:18

"We accepteren dat drugsverslaafden wilsonbekwaam door het leven gaan"
Onder het mom van vrije wil en eigen keuze. Maar dit zijn tot slaaf gemaakten die sterker zitten vastgelijmd aan hun drugs dan een klimaatactivist aan een mooi schilderij. Hoezo vrije wil?

Duwbak_Linda | 20-11-22 | 06:52 | 1

Gedwongen laten afkicken, allemaal. Word wakker en aanschouw de brokstukken van je leven. Maar ook; voor het eerst genieten van de zon die doorbreekt, een vers kopje theehéé. Ja of jammeren als Job, klagen dat de overheid - onze huidige God - niet genoeg doet om het je makkelijker te maken. Enfin.

Duwbak_Linda | 20-11-22 | 07:23
-weggejorist-
DarinkaFung | 20-11-22 | 06:49

Heeft Sylvana al herstelbetalingen geëist?

Keutels | 20-11-22 | 00:56

Het China verhaal klopt niet. De staat kan mensen niet dwingen om intelligent te zijn. China loopt zichzelf voorbij omdat het iedereen controleert. Elke top down constructie loopt altijd fout hoe graag je je land of familie wil helpen om niet de schade te verdragen dat je gefaald hebt. Hebben de kamikaze piloten van Japan ooit iets bereikt. Ja, ze hebben de oorlog verloren. Nog steeds heb je veel meer kansen om je talent in het Westen te exploiteren en een stapje verder te gaan dan de rest. Maar ook Japan, juist Japan loopt mijlen voor op China. Wellicht door hun verleden wijzer geworden. Kijk naar de internationale octrooien dan weet je het wel.

dijkbewaker | 20-11-22 | 00:25

Die bouwvakkers worden toch niet gedwongen om naar Qatar af te reizen. Dat gedeelte snap ik niet in de discussie, ze hebben toch zelf de keuze gemaakt om van huis te vertrekken en te gaan werken?

dikketietenhardetepl | 19-11-22 | 23:59 | 2

Ze worden lekker gemaakt met mooie verhalen en eenmaal op de bestemming wordt eerst hun paspoort afgepakt. Maar inderdaad, je zou kunnen zeggen: ze kiezen er zelf voor om te gaan.

sioux_ | 20-11-22 | 01:28

Als je arm genoeg bent dan is 'kiezen' heel betrekkelijk.

Monkey Cabbage | 20-11-22 | 03:41

Vergeten wordt de Heer en Jan Soldaat veracht

huh!? | 19-11-22 | 23:33

Kuifje en de krab met gulden scharen en Kuifje en het zwarte goud nog maar eens lezen.

thanseeuwen | 19-11-22 | 23:02
-weggejorist-
Oprisp | 19-11-22 | 22:29 | 1

@Feynman: dat China zoveel sterker zou zijn dan het Westen: ik denk het niet: Europa heeft een vergelijkbaar aantal inwoners, zeker in combinatie met de andere Westelijke staten. We hebben hier prima wetenschap en de vrijheid waardoor veel Chinese geleerden liever hier werken dan in China. China krijgt een imploderende bevolking en heeft een dictator als leider. Zo iemand gaat altijd ten onder aan de jaknikkers waarmee hij zich omringt: zie Poetin.

cugel | 19-11-22 | 22:20 | 6

Tering zoveel in Europa? Damn… nou ja, China is dus over 30 jaar geen match met ons. Wat je zegt, de aankomende 30 jaar gaan dus interessant worden. Wat is het verschil in BNP? Weet jij dat?

The-loopy-cowboy | 19-11-22 | 23:08

Zegt “Evergrande” nog iets? Een Chinees onroerend goed concern. Totaal over de top gefinancierd, net als het meeste Chinese onroerend goed.
On 17 December 2021, Evergrande was officially declared to be in default by S&P Global after missing a bond payment earlier in the month.[79] On 3 January 2022, Evergrande shares were suspended from trading, without a reason being provided by the company. [80] They resumed trading a day later and stock prices rose by 10%.[81] On 15 March 2022, Evergrande's share price sank to a new all-time low of HK$1.16 (US$0.15), down from a high of over HK$31 in October 2017
Wikipedia

theo-is-dood | 19-11-22 | 23:18

@The-loopy-cowboy | 19-11-22 | 23:08:
For the third year in a row, China was the world's largest economy in 2019. It contributed $22.5 trillion, or 17.3%, of the world's $130 trillion in gross domestic product (GDP), according to estimates by the World Bank.
The U.S. was second, with $20.5 trillion, or a 15.8% share. The European Union was in third place, contributing $19.9 trillion, or 15.3%, of world GDP. The three combined represented 48% of the world economy.
;-)
@theo-is-dood | 19-11-22 | 23:18:
Ja, ik denk dat China het soms moeilijk heeft, hoewel we in het Westen net ook een forse tik kregen met het instorten van FTX van SBF.

cugel | 19-11-22 | 23:23
▼ 3 antwoorden verborgen

"Jan Soldaat is veroordeeld".

Nee niet Jan Soldaat maar Igor Girkin, zoals hij genoemd wordt, hoogste GRU operative in De Donbass regio, eerder ook actief op de Krim, is veroordeeld. Ofwel de aanstichter van de ellende daar, de opstoker en ultra-nationalist die behoorlijk blij was met het neerhalen van de MH-17 totdat hij ontdekte dat er burgers in zaten.

Soms denk je: Ze snappen het bij GS, maar dan komt er weer zo'n tekst tussendoor en dan besef je: Ze denken soms echt niet na bij wat ze opschrijven.

Poetin, die er uiteraard zijn goedkeuring aan gaf, aan die BUK, blijft buiten beeld maar hoe wil je dat Rutte dat onderzoekt? Met de vriendelijke medewerking van ome Vladimir zelf?

Beste_Landgenoten | 19-11-22 | 22:06 | 9

@Beste_Landgenoten | 19-11-22 | 23:42:
Meerdere maatschappijen vlogen op dat moment al maanden om Oekraïne heen. Het is namelijk heel stom om over gebieden te vliegen waar oorlog is, los van wie schuldig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje met grote gevolgen.
Ik word echt doodmoe van al die vvd-ers die slecht beleid verdedigen en het spelen met mensenlevens vanwege “hoge” kosten voor luchtvaartmaatschappijen en het imagoprobleem van een land dat zijn luchtruim behoort te sluiten.

Nuuk | 19-11-22 | 23:49

@Nuuk | 19-11-22 | 23:49:
Dr Hindsight. Het meisje had geen kort rokje aan moeten doen, ik weet het, ze lokte het uit.

Beste_Landgenoten | 20-11-22 | 00:26

@Beste_Landgenoten | 20-11-22 | 00:26:
Een misplaats en totaal niet terzake doende vergelijking.

Het meisje (moet dat geen vrouw zijn, je klinkt zo erg paternalistisch) moet een rokje kunnen dragen. Dat is een individueel recht. Dan lastig gevallen worden is iets wat direct op de vrouw is gericht. Bewust en doelgericht. Slachtoffer zonder er om gevraagd te hebben.

Een verkeersvliegtuig boven oorlogsgebied is gevaarlijk niet omdat die doelbewust neergehaald kan worden, maar omdat in een oorlog nu eenmaal heel veel misgaat. Geloof dat van “slimme bommen” maar niet, want er is zelfs nu nog veel onbedoelde schade.
Er toch vliegen is dus risico op ernstig risico en niet omdat je doelbewust doelwit bent.

Daar gaat je onzinnige vergelijking dus mank. Vliegen boven Oekraïne kan je dan beter vergelijken met toch uitvalren terwijl er een orkaan op je afkomt.

Nuuk | 20-11-22 | 01:23
▼ 6 antwoorden verborgen

www.qia.qa/en/Pages/default.aspx

The Qatar Investment Authority (QIA) is Qatar's sovereign wealth fund. The QIA was founded by the State of Qatar in 2005 to strengthen the country's economy by diversifying into new asset classes. In 2021, the QIA had an estimated $450 billion of assets

Dit staatsfonds houdt 12% in Barclays, heeft 17% van Volkswagen en is de grootste eigenaar van onroerend goed in Londen.

theo-is-dood | 19-11-22 | 22:04

Zijn die arbeidsmigranten die een uurtje met de boys van Louis kochten meedoen en op de foto, wel echt arbeidsmigranten? Zijn het niet weer een stel acteurs en influencers die Qatar geritseld heeft om leuk te doen bij Louis. Echte arbeiders zouden uit de school kunnen klappen tegenover Louis en dat wil je als Qatar zijnde niet laten gebeuren.

Nuuk | 19-11-22 | 21:56 | 1

Je moet niet alles geloven. Links wil jou doen geloven dat arbeidsmigranten in Qatar zielig zijn. Al die arbeidsmigranten kennen de omstandigheden in Qatar heel goed dankzij Social Media. Ze staan in de rij om aan de slag te mogen in Doha. Greetje zal toch uit zijn dak gaan als die Pakistanen en Bengalen besluiten niet naar Qatar maar naar Nederland te gaan.

Cobarde | 19-11-22 | 23:23

Qatar zou in vele opzichten wel bij de EU passen., inlegvel iemand?

Reebensteeltje | 19-11-22 | 21:53

Dit gedogen van slavernij is een doorn in het oog eerijk gezegd. Nederland heeft zelf hard meegewerkt aan de exploitatie in Qatar. Legaliseer het maar. Dan kunnen die holle frasen van geveinsde afschuw die ik hoor van voetballend Nederland en een handjevol voornamelijk zichzelf respecterende politici ook eens stoppen.

whitechocolateface | 19-11-22 | 21:45

In ons land 60 dodelijke slachtoffers in 2021 gevallen in, afvalverwerking, waterbeheer en de bouw.

Pensionista | 19-11-22 | 21:44 | 2

Er zijn hier ook helemaal geen voetbalstadions gebouwd, kromme vergelijking.

Mr_Natural | 19-11-22 | 21:54

60... op hoeveel werknemers?
Hoeveel daarvan zijn bezweken van hitte, dorst of gebrek aan ondeugdelijk huisvesting of te weinig/late medische hulp? Hoeveel daarvan werden gedwongen te werken?

Totaal manke vergelijking. Tuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar daar gaan dan wel direct 3 commissies over om de VCA richtlijnen aan te schroeven.

Een van de reden dat de zware en gevaarlijkste industrie uit Europa is vetrokken zijn de steeds scherpere veiligheidseisen, zowel veiligheid, als milieu, landen die dat niet hebben zijn goedkoper. Ze betalen alleen een hogere prijs in mensenlevens.

Wij vinden dat onacceptabel, ieder leven heeft waarde, maar dat nt in alle culturen zo, en daar zie je de excessen van kapitalisme levens vermalen zoals ook hier in de 19e eeuw.

ReyNemaattori | 19-11-22 | 22:28

Ik krijg ondertussen een kater van Qatar.

zwenkwieltje | 19-11-22 | 21:39 | 2

En dat terwijl een biertje daar 14 euro kost.

grapo | 19-11-22 | 22:01

Beetje qat kauwen werkt goed tegen kater

huh!? | 19-11-22 | 23:32

De vraag is hoe betrouwbaar die IQ data uit China is. Totalitaire regimes hebben er altijd een handje van om hun land rooskleuriger voor te stellen dan het is. Verder heb je niet zoveel aan een hoog IQ als je in je creativiteit bekneld wordt door verstikkende regeltjes.

lekgoot | 19-11-22 | 21:36 | 1

Die laatste zin vind ik top.

anja | 19-11-22 | 23:36

De wereldcup zal voor het Nederlands Elftal ook deze keer wel weer een fata morgana zijn.

Mr_Natural | 19-11-22 | 21:33 | 5

Willen we sowieso wel wereldkampioen in Qatar worden vraag ik me dan af, er zit wel een geurtje aan dan.

clockandhammergame | 20-11-22 | 06:37
▼ 2 antwoorden verborgen

De enige partijen die hier kamervragen over gaan stellen, zullen wel weer de mond gesnoerd worden of uitgemaakt worden voor fascisten.

Teluitjewinst | 19-11-22 | 21:33 | 1

Laat de 2eKamer eerst de problemen binnen Nederland aanpakken, dan binnen het Euro gebied, dan binnen de EU, dan de buurlanden van Europa, en daarna zich pas bemoeien met China, Amerika en Qatar.

W_F | 19-11-22 | 21:53

Binnenkort voor iedereen de Centrale Digitale Banken Cryptomunt plus bijbehorend CO2-budget voor iedere burger. Maar dat is goed, want daarmee krijgen we die veranderende klimaat wel klein.

Rest In Privacy | 19-11-22 | 21:28 | 1

Die veranderende klimaat...

Sommigen denken dat de reptielen daar achter zitten.
Dat is natuurlijk onzin.
In werkelijkheid zijn het de muizen.

Met hun chemtrails.

Kapitein Sjaak Mus | 19-11-22 | 21:40

Is die Fifa baas nu de grootste mongool die er ron loopt of niet. Er komt kritiek vanuit Europa overde 6.500 gestorven arbeiders, valse beloftes, niet openlijk gay mogen zijn in Qatar etc. Zegt die: "voordat jullie oordelen, kijk even wat jullie de afgelopen 3.000 jaar hebben gedaan...''

Drs. D. | 19-11-22 | 21:28 | 1

Is dat onder het motto, als we toch gaan turven doe het dan goed ;)

Smoelensmid | 19-11-22 | 21:58

Tijd om alvast Chinees te gaan leren. Ni hao ken ik al, nu de rest nog en dat valt niet mee. Ik dacht nummer 81 besteld te hebben maar thuisgekomen bleek het heel iets anders.

quigg | 19-11-22 | 21:27 | 1

I’m in.

Bigi Bana Boy | 19-11-22 | 21:27 | 1

You're in? In de bak in Rotterdam voor de zoveelste keer?

Mokum Kosher | 20-11-22 | 01:36

Ach, wij hebben binnenkort de sleepwet.

Bigi Bana Boy | 19-11-22 | 21:26 | 1

We hebben allang allerlei sleepnetten.

The Network Enforcement Act (Netzwerkdurchsetzungsgesetz, NetzDG; German: Gesetz zur Verbesserung der Rechtsdurchsetzung in sozialen Netzwerken), also known colloquially as the Facebook Act (Facebook-Gesetz),[1] is a German law that was passed in the Bundestag that officially aims to combat fake news, hate speech and misinformation online

theo-is-dood | 19-11-22 | 22:07

Dit naar corruptie stinkende WK verdient natuurlijk maar één winnaar. Hoe toepasselijk zou het zijn: Qatar koopt alle tegenstanders, scheidsrechters en VAR’ren om en staat in december met de wereldbeker te zwaaien op een podium.

Dat feest gaat alleen niet door. Qatar zit bij Oranje in de poule en bij Louis van Gaal hoef je niet aan te komen met een zak geld. Dit is zijn laatste kunstje en voor Van Gaal bestaat er maar één toepasselijk slotakkoord: de wereldtitel. Een hele geruststelling.
m.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20221118_...

Cornelis12 | 19-11-22 | 21:24 | 2

Als tweede ga je ook door, dus verliezen van Louis van Gaal is geen fataal probleem. Daarna via omgekochte scheidsen (zie bv Zuid Korea in 2002) ver komen, misschien wel de finale. Daar is Louis dan al voor uitgeschakeld, en wint Qatar de finale van Brazilië dankzij een strafschop in de 88ste minuut.

Nuuk | 19-11-22 | 21:35

Het meest ergerlijk zijn de sportjournalisten van de deug dode bomen die iedereen de maat nemen en overal racisten en fascisten zien maar die toch straks met hun volgevreten decadente krent daar op de tribune zitten.

Zapata10 | 19-11-22 | 21:23 | 1

Ja, maar ze rapporteren wel over de misstanden dus niet gaan was geen optie. Ze doen hun journalistieke plicht....

Keutels | 20-11-22 | 00:58

Jaja, Oekraine is de kwaadwillende partij...

AntiZanicz | 19-11-22 | 21:22

Natuurlijk spelen er niet alleen deelnemers maar ook belangen. Puur financieel gezien kan het niet uit, net als bijvoorbeeld het Songfestival in Nederland.

W_F | 19-11-22 | 21:21

Wat eten kamelen eigenlijk? Er groeit geen gras in de woestijn.

Mr_Natural | 19-11-22 | 21:20 | 5

Sojavoer uit Brazilië?

lekgoot | 19-11-22 | 21:33

Zand?

zwenkwieltje | 19-11-22 | 21:36

Teen.

Mokum Kosher | 20-11-22 | 01:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat mij niet bevalt aan Qatar is de nieuwszender Al Jazeera. Nogal partijdige berichtgeving, terwijl veel linksmensen in Europa denken dat het een serieus netwerk is.

Après toi | 19-11-22 | 21:14 | 3

Ik weet nog wel meer wat mij niet aan Qatar bevalt (terrein en gebouwen van Al Jazeera lijken op het Pentagon overigens...)

Louter Leuter | 19-11-22 | 21:23

Qatar steunde tot voor kort de Moslimbroederschap, maar heeft de leiders van die beweging in februari gevraagd het land te verlaten. In dat opzicht zijn ze dus minder erg dan GroenLinks.

J.P.Drapeau | 19-11-22 | 21:28

Ach, net zo serieus en neutraal als Russia Today en Nos/Rtl4. Dus lees het nieuws en onthoudt wie het brengt. Vorm je eigen oordeel.

Cadaver | 20-11-22 | 08:57

Vanmiddag op Ali express 5 autoradio's gekocht a 10 euro per stuk. Kan ze ook in Europa kopen a 25 euro per stuk maar die komen ook uit China. Zeg het maar

Cornelis12 | 19-11-22 | 21:14 | 5

Diegene uit Europa kopen ze ook bij Ali, dus tel uit je winst. Ik heb 5 jaar geleden een dubbel DIN autoradio met 7" LED scherm van Ali in m'n vehikel geplaatst. Heb er nog steeds veel plezier van. Het geluid is geen Pioneer of Sony maar, wat er nog over is van mijn gehoorbereik en overstemd wordt door Tinnitus, ruim voldoende.

Sneerpoets | 19-11-22 | 21:47

@Sneerpoets | 19-11-22 | 21:47: U hebt ook de raampjes open, toetert olijk mee en aan de auto zo'n rode vlag met maan en ster? Ach, hoe raad ik het zo

dathoujetoch | 19-11-22 | 23:00

@dathoujetoch | 19-11-22 | 23:00: Nee, In Israel zou iedereen daar raar van opkijken. Toeteren is hier wel een noodzaak, in mijn korte tijd hier vaker getoeterd dan al mijn tijd in Nederland. Daarnaast; raampjes dicht want zonder airco is het hier 10 maanden per jaar niet te harden.

Sneerpoets | 20-11-22 | 08:05
▼ 2 antwoorden verborgen

"Echte vrijheid ontstaat pas als slavernij in elke vorm is afgeschaft."
Barbarijse slavernij, Transatlantische slavernij, Qaterese stadions, DWDD, de lijst is eindeloos. Maar misschien dat de wereld ooit zo ver komt. Ik denk het niet.

skoftig | 19-11-22 | 21:11

‘Daders die buiten Oekraïne communiceerden en besloten tot de oorlog en levering van luchtdoelrakketten werden niet genoemd of vervolgd. Jan Soldaat is veroordeeld, Poetin lacht.’

Hoe, beste feyn, moet de NL overheid aan Russische mastgegevens komen? Daarnaast, Jan Soldaat is nu juist NIET veroordeeld. De leider van de Donbass GRU en de MinDef zijn veroordeeld.

Is dit maatgevend voor de rest van uw stukkie?

The-loopy-cowboy | 19-11-22 | 21:08 | 4

@Feynman | 19-11-22 | 22:03: Maar hoe wil je Putin vervolgen? Dat kan pas als hij wordt afgezet, en dan zijn er genoeg andere aanklachten om hem voor levenslang achter de tralies te doen belanden.

Après toi | 19-11-22 | 22:22

Je bent een prima schrijver maar je mag je best verder verdiepen in wat als bewijs ter zitting mag dienen. ‘Wat anders’ is geen bewijs. En nogmaals, het is niet bepaald Jan Soldaat die veroordeeld is. Helaas. Want Jan Soldaat heeft de knop ingedrukt. Nabestaanden zouden graag achter JS komen.

The-loopy-cowboy | 19-11-22 | 22:25

@Après toi | 19-11-22 | 22:22:
Inderdaad, en ik las laatst weer eens bij toeval over verrichtingen na de oorlog in Nurnberg (niet echt het meest opgewekte leesvoer maar wel zeer interessant) en ook daar werden veel nazi's aangeklaagd op een paar specifieke punten want misdaden tegen de mensheid was te algemeen. Dus MH17 kan hem nog eens in de kont bijten mocht hij ooit voor een internationaal gerechtshof verschijnen maar die kans acht ik bijna uitgesloten. Dat weet jij en dat weet ik.

Basil Fawlty | 19-11-22 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Het valt mij altijd op: hoe harder mensen claimen dat aan hun principes niet. te tornen valt (een vrij belangrijk aspect van het zgn "deugen") des te groter de kans dat ze keihard van achter getackeld worden via een of ander schandaal.... en terecht.

skoftig | 19-11-22 | 21:06

Weg met Qatar, boycot die meuk.

Is dit nog nieuws? | 19-11-22 | 21:01 | 6

Alles is werkelijk fout aan dit WK. Toernooi gekocht, vervolgens bekende oud-voetballers gekocht om mooie praatjes over Qatar te verspreiden. Nu weer nep fans bedenken en echte fans uit deelnemende landen kaartjes en verblijf geven in ruil voor positieve berichten in de (sociale) media. Vandaag dan de baas van de FIFA die iedereen met kritiek maar weg zet als racist. Zijn er ook nog eens berichten dat Qatar spelers van Ecuador omgekocht heeft om te verliezen morgen.
Afspraken met de FIFA zijn ook al geschonden tav bv bier verkoop en toch journalisten lastig vallen.

Kan je nog toevoegen dat ons eigen elftal tijdenlang heeft lopen knielen voor een dode maar uiterst criminele en gewelddadige Amerikaan, die niet is vermoord maar stierf door verwijtbaar, lomp en niet deskundig gedrag van een agent.

Ik heb helemaal geen zin in dit toernooi.

Bovendien los van alles al geen WK sfeer. Dat hoort blijkbaar toch echt bij de zomer. November en december is voor Sinterklaas, Kerst en de Top 2000, daar heb ik wel zin in.
In januari ga ik wel naar de WK hockey, in India, kijken.

Nuuk | 19-11-22 | 21:43

@Swoop | 19-11-22 | 21:38:
Moet dat dan? Op het veld 22 zwaar overbetaalde semi-analfabeten, maar de stadions waarin wordt gespeeld moeten door de belastingbetaler worden gesubsidieerd

theo-is-dood | 19-11-22 | 22:10
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland