achtergrond

Geenstijl

Schuld van GeenStijl. 19 onderwijsinstellingen stoppen met enquête inclusiviteit en diversiteit

2005 wil zijn internetnieuws terug

Afschuwelijk nieuws. De Kring van Hoofdredacteuren van Hoger Onderwijsmedia (die bestaat echt, red.) heeft besloten te stoppen met de landelijke enquête naar diversiteit en inclusie. Dit alles na een topic op de verschrikkelijke website GeenStijl.nl met een zogeheten hyperlink naar de enquête, waarin deelnemers onder meer werd gevraagd of ze weleens 'vijandig zijn aangestaard'. Een moedige beslissing van de Kring, die voor het organiseren van deze enquête een subsidie (!) ontving van het Stimuleringsfonds (!) voor de Journalistiek (!). 

Daar gaan uw hardverdiende belastingcentjes dus naartoe mensen. Naar een paar oudmediale dino's die soepsidie gebruiken om een of ander onderzoeksbureautje in te huren dat nog niet eens een normaal vragenlijstje kan opstellen zonder nationaal voor non-binaire paal te staan. Dat onderzoeksbureau krijgt gewoon zijn geld, niemand van de hoofdredacteuren verliest zijn baan en "in december zullen de hogeronderwijsmedia in ieder geval de resultaten van het kwalitatieve onderzoek naar het diversiteitsbeleid van de instellingen publiceren." We kunnen niet wachten.
UPDATE: Totale subsidie voor het 'onderzoek naar de invulling van het diversiteitsbeleid': 123.000 euro (en jahaaa, dat is meer dan alleen deze enquête maar sjongejongejonge)

Wetenschapper legt wetenschap uit

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.