Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Asieldwang

De solidariteit is er ergens nog wel, de huizen zijn er simpelweg niet meer

Barmhartig met open armen ontvangen kan iedereen. Erbij ook nog een liedje zingen vereist een speciaal soort naïviteit, een soort loslating van de realiteit in totale extase. De honderden mensen voor het hek bij Ter Apel waren groot nieuws, maar dat is het topje van de ijsberg in de hele asielindustrie. De solidariteit is er ergens nog wel, de huizen zijn er simpelweg niet meer.

De zoektocht naar huisvesting vanuit het COA gaat qua omvang richting de totale jaarlijkse nieuwbouw. Onze bevolking groeide in de eerste helft van 2022 met 120 duizend. Uitgaande van de 71,5 duizend woningen die in heel 2022 gebouwd worden, en gemiddeld drie mensen per woning, is de complete woningproductie nodig om de instroom op te vangen. Dat is niet houdbaar.

De instroom steeg dankzij de aanzuigende werking van financieel beloonde wervende tiktokfilmpjes.  Zo lopen we de achterstand in woningbouw nooit in. Deze bevolkingsexplosie zal ook nooit hand in hand gaat met perfect natuurbehoud. Dat is een kwestie van tijd. Onze postzegel is daarvoor te klein, de instroom te groot. “Wir schaffen das”, maar de woningbouw houdt de instroom niet meer bij.

Het kabinet wil gemeenten dwingen statushouders op te nemen. Hier ontmoet de staatssecretaris van de VVD, de VVD in de Kamer. De bewindspersoon wil dwingen, de Kamerleden van zijn eigen partij sputteren tegen. Of dat puur voor de bühne is, gaan we de komende weken leren. Politici dromen van Deens beleid en immigratiecijfers, maar weigeren die stappen te zetten.

Ons asielbeleid definieert het aantal op te nemen statushouders als functie van het huidige aantal inwoners. Zo'n systeem gaat voorbij aan lokale verschillen in woningnood, en gaat voorbij dat Amsterdam al voor 55,6% bestaat uit inwoners met een migratieachtergrond. Landelijk is dat een kwart. Baudet spreekt over omvolking, de wetenschappelijke term is minority-majority.

Onderaan het plannetje van minister De Jonge om 900.000 woningen te bouwen blijkt het nog steeds een speelbal van bezwaarmakers. Sowieso is het vreemd dat de rechtbank het belang van de natuur niet hoeft te wegen tegen fundamentele mensenrechten zoals wonen. Dat is gemakkelijk afhameren. Het plan bevat vooral een verdeelsleutel richting provincies die mogen zorgen voor enige uitvoering.

Kabinetten Rutte1 t/m Rutte4 gooien moeilijke dossiers graag half gefinancierd over de schutting bij lagere overheden. Bijvoorbeeld asielopvang, woningbouw, stikstof, jeugdzorg, langdurig zieken of ouderenzorg. Zodra het moeilijk of duur wordt maakt het Rijk een taakstelling in Excel en schuift het probleem van zich af. Regionale willekeur maakt toezicht vanuit de landelijke pers onmogelijk.  

Het aantal verleende bouwvergunningen daalde met 15%. Dat gaat doorwerken, een huis bouwen duurt gemiddeld tien jaar, de eerste zeven jaar zitten vast in vergunningverlening. Hugo stelt de Omgevingswet die de vergunningverlening moest vereenvoudigen & versnellen voor de vierde keer uit. Hugo's plannetje om 900.000 woningen te bouwen, mist haar motor.

Om de woningbouw vlot te trekken moesten duizenden boeren wijken. Althans, dat kon volgens het Ministerie van Financiën de helft goedkoper, als je niet vrijwillig boeren uitkocht, maar gedwongen en gericht. Hier vergeleken financiële topambtenaren minimaal twee verschillende lijstjes in juli 2022. Het kan overigens 95% goedkoper met de juiste technologie.

Remkes kwam na een lijstje met maar 500 tot 600 piekbelasters. Toch even zonder toelichting een factor vijf minder. Althans, later bleken zijn adviseurs helemaal niet in het bezit van zo'n lijstje. Alleen het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit had wat gefröbeld op basis van anonieme data en alleen een getal doorgegeven. Binnen een jaar die boeren uitkopen gaat helemaal niet.

Of het nu het fotorolletje van Srebrenica is, of de memo van Shell binnen de Groningse parlementaire enquête, zodra onze favoriete geschiedenisleraar geen actieve herinneringen of sms’jes meer heeft, weten we dat we de kern hebben bereikt. Ons rijksarchief is een zwart gat, alleen randzaken die we mogen weten, zijn zichtbaar.

Ik ben vooral benieuwd wat kabinet Rutte5 gaat doen zodra de asielinstroom de woningbouw overstijgt. Wanneer je dan nog steeds vasthoudt aan dwang, zul je dat als gemeente niet kunnen afdoen met vrijgekomen of nieuw gebouwde woningen. Dan zul je terugvallen tot inkwartieren of verplichte inwoning. Een verkapte vorm daarvan zagen we met gedoogbeleid richting asielkrakers.

Kijk, ik heb niets tegen oorlogsslachtoffers, ik heb iets tegen politici die meer idealen hebben dan oplossingen. Die kiezen voor statushouders en natura2000-gebieden, maar de huidige boeren en burgers worden vergeten. Die spelen verdeel en heers, zonder te zorgen dat er genoeg voor iedereen is. Deze kunstmatige schaarste en crisissen vormen hun werkverschaffing.

Jarenlang te weinig woningen bouwen zodat een achterstand van een miljoen woningen ontstaat, is geen plotselinge noodsituatie. Hier is door Van Agt, Lubbers, Kok, Balkenende en Rutte hard naartoe gewerkt. Hier zorgt de VVD voor kunstmatige schaarste, stijgende huren & koopprijzen, waar hun achterban stevig aan heeft verdiend. Dit gebrek aan woningen veroorzaakt vreemdelingenhaat.

Wat zijn de rechten van een half miljoen economisch daklozen? Nog maar een procent van de koopwoningen zijn betaalbaar voor alleenstaanden. De wachtlijst voor een sociale huurwoning werd door het vorige asielakkoord een jaar langer. De wachttijd in de randstad was al elf tot dertien jaar. Een groot deel van de bevolking krijgt geen kans meer op een huis, mag geen gezinnetje stichten.

Onder Rutte6 mogen die gaan vechten voor een woning.

Reaguursels

Inloggen

Rutte V en VI zou er nog zo veel zelfhaat in de samenleving zitten? Of moeten we het meer zien als stakeholders in het huidige beleid. Mensen die wel varen bij gevoerd beleid en verder niet verder denken dan de geldstromen die hun kant op vloeien. De ‘cash is king’ patjepeeers.

ratelaar | 16-10-22 | 07:24

Gek genoeg wordt de echte oorzaak van de bevolkingsgroei niet genoemd, de grote hoeveelheden oosteuropeanen die hierheen komen. Dat is een aantal maal groter dan de stroom vluchtelingen. De oplossing is eenvoudig, gooi het minimumloon eens flink omhoog zodat het arbeid flink duurder wordt. We zijn gewoon te aantrekkelijk voor werkgevers door de te lage kosten van arbeid. De burger krijgt de rekening.

* Il Principe * | 16-10-22 | 02:25 | 4

@il principe,

Zeer relevant voor de Nederlandse bevolkingsgroei, gezien de import uit Afrika.
Oost Europeanen komen om te werken, en de meesten gaan ook weer terug. En ze geven nauwelijks overlast, ook best wel een dingetje bij niet-Westerse immigranten.

Dan jouw plan om de prijzen van alle producten fors te verhogen zodat de relatief hoge lonen in NL nog verder omhoog kunnen. Uiteraard zonder dat de koopkracht omhoog gaat. Maar waarom zou je de koopkracht voor werkende mensen zo laag mogelijk willen houden?
De lonen in NL zijn hoog zat, daarom wil half Europa hier werken. Alleen hebben mensen met een uitkering door alle toeslagen meer koopkracht dan mensen met relatief hoge lonen. Daar zit de fout, en in de bijna hoogste belastingen ter wereld. Het verhogen van de inflatie gaat het probleem van te hoge belastingen niet oplossen.

Dandruff | 16-10-22 | 04:52
▼ 1 antwoord verborgen


Ongebreidelde asielinstroom:

Het kan niet, we willen het niet, het werkt niet, en we zijn het niet verplicht.

Of nog korter:
Gewoon kappen hiermee.

En het kan nog korter:
Compleet gestoord.

King of the Oneliner | 16-10-22 | 00:22
-weggejorist-
Sliptong | 16-10-22 | 00:14

Ik heb in een groot aantal landen mogen werken en wonen, van compouns in SA tot een appartement in Singapore, maar altijd weer blij dat de mooiste deuren ter wereld voor mij open gingen, namelijk de deuren van schiphol.
Voordeel was dat ik in veel landen veel ellende heb gezien, als broekie de line up voor de foodcare in New York,, de gated comunities en daartegen over de white trash en black scum barakken dorpen in Zuid Afrika, ik heb er nooit aan gedacht dat wij in ons sociale en rijkelandje voedsel banken en getto’s zouden krijgen, terwijl de T,G ‘ s en de gegoede en tevreden mensen ver weg wonen van wat zij als rechts-extremistische domme tobbers wonen.
Ik ben soms bang dat er meer ellende uit de wereld op ons voormalige tolerante landje geïmporteerd zal worden.

Kruimel | 16-10-22 | 00:07 | 1

De T.G's e la sua banda zullen – met al hun goede bedoelingen voor buitenstaanders – nooit zelf de nadelige gevolgen ondervinden van hun beleid.
De gevolgen die de boeren en burgers van NL nu al een tijd ondervinden en in steeds sterkere mate zolang dit beleid niet gekeerd wordt.

LD69 | 16-10-22 | 00:29

Nederland glijdt af naar een geruïneerde staat bevolkt met burgers met middeleeuwse ideeën. Tolereren van de intolerantie van sommige religies en haar volgers wordt de dood van de tolerantie.

Zemko | 15-10-22 | 22:50 | 3

Wil je mij 1 euro doneren voor elke keer dat ik deze quatsch al eerder heb moeten aanhoren.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 23:46

Wat een Feyne vent is Feynman. Slaat weer de spijker op ze kop.

swagmachine | 15-10-22 | 22:33

Zelfs De Jonge ziet het. We kunnen niet de hele wereld blijven faciliteren. Er is een grens aan opvangcapaciteit. Dat moeten we Europees regelen. Voordat elk land uit wanhoop populistisch gaat stemmen, zou Europa beter werk maken van een streng asielbeleid.

thanseeuwen | 15-10-22 | 22:30 | 2

Hekken en terugduwen.

Daar ontkomen we niet aan. Het is alleen beter om daar morgen mee te starten dan in 2032.

Dr_Johnson | 15-10-22 | 22:36

Hij ziet het voor de buhne, rest niks.

swagmachine | 15-10-22 | 23:02

Uit het NH flutkrantje.. het bootje word met open armen ontvangen.. dat is dus die openarms boot die heel de middellandse zee heeft leeg gestofzuigert..
Het valt allemaal wel mee, er komen er slechts 1000 tot 1500 per week binnen.. dat aantal is niets op een aantal van 1000 tot de oneindigheid van het heelal..
Het is maar net waar je de lat legt.. Ik persoonlijk.. wil er nog geen stuiver aan uitgeven.. niet in nederland.. en nergens ter wereld..
Heb makkelijk praten, ben al ruim 30 jaar van het gezonken bootje af..
Drama om je ooit eens zo mooie land naar de ondergang te zien gaan.

broervandenhollander | 15-10-22 | 22:22

Sorry maar volgens mij is de solidariteit t.a.v zowel asielzoekers als ook migranten al lang verdwenen. Mensen zijn het spuug en spuugzat om op legale wijze leeggeroofd te worden door complete volksstammen die wij niets verschuldigd zijn en die ons eigenlijk alleen maar ellende brengen.
Het probleem is aleen dat als je die mening uit je door links deugend Nederland direct wordt weggezet als racist, islamofoob, bruinhemd, fascist of nazi. Dat slaat nergens op maar het is wel een effectief middel van links om de rechtse meerderheid in dit land al jaren de mond te snoeren..
Niemand wil worden weggezet als nazi of racist en daarom houdt de rechtse meerderheid vooralsnog wijselijk de mond. Dat gaat niet eeuwig goed. Vroeg of laat gaat de pleuris uitbreken en dan staat links Nederland langs de kant te gillen hoe dit nou toch kan......

JP1973 | 15-10-22 | 21:51 | 4

Nederland is het zat, maar als puntje bij paaltje komt komen ze niet voor zichzelf op. Want aso, tokkie, hoort niet. Echte asielzoekers komen bijna niet meer binnen. Het is duur om naar Nederland te komen en dat kunnen echte vluchtelingen niet betalen.

Graftak | 15-10-22 | 23:08

@Graftak | 15-10-22 | 23:08: hoezo kunnen echte vluchtelingen dit niet betalen?

Als hier oorlog uitbreekt, kan jij niet de wereld over naar een veiliger oord want jij kan het niet betalen?

Waar komt toch de notie vandaan dat alle vluchtelingen arm moeten zijn? Vind je dat zelf fijner om ze zielig te vinden?

Denk je dat Nederland het enige land ter wereld is waar men iPhones heeft? De rest van de wereld heeft scheurbuik?

Harris Pilton | 16-10-22 | 00:56
▼ 1 antwoord verborgen

Simpel.
Dit is fout gelopen.

Jammer dat de huidige Sneeuwvlokjes zich drukker maken over inclusie.
Niet zoals wij in de jaren 80 en masse de straat op en woningen eisen, trek de bakstenen uit de straat en godverdomme op naar de Dam!

Jan Lange3373 | 15-10-22 | 21:43 | 1

Misschien een keer Binnenhof, daar zitten ze, Amsterdam is al genoeg gesloopt.

Wiezewalakristalix | 15-10-22 | 21:53

Het ontbreekt ons aan een goed journalistiek onderzoek dat in kaart brengt hoe de asiellobby en de steeds meer uitdijende asielsector in elkaar steekt en de ongecontoleerde instroom in stand houdt. In alle aspecten, op alle niveaus. Maar wie zal voor een dergelijk onderzoek opdrachtgever zijn? Uit het oogpunt van democratische invloed op de besluitvorming van het hoogste belang.

J.Hendrikse | 15-10-22 | 21:32 | 1

Geenstijl zou hier eens iemand op kunnen zetten wellicht. Van onze kwaliteitskranten hoef je dit niet te verwachten.

littlelebowsky | 15-10-22 | 21:52

Toen Verdonk (VVD) deze portefeuille had was het migratiesaldo ca -20.000 per jaar, nu is het al jarenlang +100.000 per jaar. Tien jaar geleden werd er gesproken over krimp, het slopen van woningen, etc.
Tien jaar lang -20k vs +100k is 1,2 miljoen mensen +later hier geboren kinderen ofwel het gehele woningtekort.

jcvjcvjcvjcv | 15-10-22 | 21:30 | 2

Verdonk wist dat de wetgeving er was en handelde ernaar. Vanuit de ministeries mocht dit niet. Daar zit het echte linksche kwaad waardoor nederland naar de kloteN gaat.

Pater_Koekwaus | 15-10-22 | 21:56

Verdonk had aan de knoppen moeten zitten bij de VVD, helaas kozen ze voor links.

tjongerschans | 15-10-22 | 22:52

Er zijn heel veel Syriërs, Afghanen, Eritreeërs , Jemenieten etc. die willen emigreren naar NL en asiel maakt dat mogelijk zo is inmiddels uitgebreid bekend. Nl is een zeer gewilde bestemming. Als het beleid niet wordt aangepast zal de instroom aanhouden en waarschijnlijk nog toenemen. Begin bv eens met gelijktrekken van ( hier verhoudingsgewijze zeer genereuze-) beleid inzake gezinshereniging met dat van omringende landen en geef verblijfsstatus voor in eerste instantie 1 of max 2 jaar met dan toetsing van situatie in land van herkomst etc. De instroom zal heel snel en substantieel afnemen.

justinianus | 15-10-22 | 21:26 | 1

Begin eerst maar eens met pan-europees veilige kampen te bouwen onder EU toezicht. Dan ontmoedigen door alle asielzoekers daar naar toe te sturen en daarna pas gaan we praten over immigratie. En ja, ze mogen ook in kleine aantallen komen omdat wij geen beesten zijn en goed hart hebben.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 23:49

Die Theodoor G. heeft groot gelijk. "Verwend volk. U blijft maar lopen mekkeren in plaats van te beginnen met het er maar het beste van te maken".

Want de rekensommen zijn best wel eenvoudig. Stel de investeringskosten van een appartement zijn 100.000 Euro, dan hoeven "we" bij een halfjaarlijkse instroom van 120.000 mensen slechts 24.000.000.000 per jaar als gezamenlijkheid te investeren. Dat is peanuts en in de beste traditie van het biefstuksocialisme goed voor de economie. Peanuts. Een grijpstuiver. Om maar een voorbeeld te geven.

En het kan wel zijn dat Dr Jan van de Beek c.s. gelijk heeft met zijn rekensommen dat die mensen nooit een bijdrage gaan leveren aan de economie, ergo alleen maar een last zijn, maar dan zouden jullie beter een lesje verdienen in menselijkheid. We hebben het over mensen, niet over economische eenheden. Toch? Toch? Niet dan?

Voorts zou eenieder kunnen zeggen dat deze tijd over het geheel genomen uiteindelijk een "Vogelschiss in unsere Geschichte" zal zijn. Want als je werkt voor je poen en een stukje maand overhoudt moet je gewoon harder werken. En als je blijft mekkeren dat je het niet bevalt dan "rot je toch lekker op" * naar een ander land? (*citaat, niet van TG maar van een bekend politicus).

Apropos: denk maar niet dat vermogende statushoudende bijstandgerechtigden om een bijdrage gevraagd kan worden. Dat kan namelijk niet. Zolang men geen loon of salaris declareert geldt onverkort voor deze mensen een vermogensvrijstelling.

Heurtebise | 15-10-22 | 21:26 | 8

@drs.Nee | 15-10-22 | 22:21: als er meer van dat soort komt reaguren hier dan ''rot ik lekker op" naar een ander stukje internet. Mijn bloeddruk kan dat gelul nl niet aan.

sjef-van-iekel | 15-10-22 | 22:36

Zooitje kul wat je hier opdreunt.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 23:49
▼ 5 antwoorden verborgen

De overheid die de gemeentes dwingt om de statushouders (gelukszoekers en economische vluchtelingen) te huisvesten is dezelfde overheid die de gemeentes verbied om te bouwen i.v.m. stikstof.
Sterker nog, het zijn allebei stokpaardjes van D'66, maar dat maakt de andere partijen niet minder schuldig.

Osdorpertje | 15-10-22 | 21:21

Ongeveer 1.000.000 Oekraïense ''vluchtelingen'' zijn geregistreerd in Duitsland.
www.flixbus.nl/bus/oekraine
Tot aan Kerst is de Flixbus van Duitsland naar Oekraïne helemaal volgeboekt want:
Wekelijks gaan bussen vol Oekraïense ''vluchtelingen'' met hun retourkaartje naar Duitsland en weer terug, om hun Duitse uitkering op te halen.

Ella | 15-10-22 | 21:20

De politiek heeft het altijd over de BS term "draagvlak" maar is er die ooit geweest? Ik denk dus van niet. Noch in nimby linkse randstad steden noch op het "platteland" maw het is altijd een policor hersenspinsel geweest van diezelfde nimby randstad idioten en wat verdwaalde linkse provinciale huppelkudtjes (waarvan ik ze verdenk dat ze wat sociaal hebben aangekloot op oa de UVA of VU) die een liedje zingen.
En nee reaguurders haal het niet in het hoofd om die link te plaatsen. Degene die dat plaatst zal vroeger of later worden verpulverd door een alles vernietigende laser straal. Is het niet vandaag dan morgen.

Basil Fawlty | 15-10-22 | 21:20 | 9

@drs.Nee | 15-10-22 | 22:07:
Mama is mama natuurlijk dus als er stress is dan ben je er! Cosi e la vita.
Maar een jaar of 5 geleden zei ik dat ze de boel voor langere tijd moest vastzetten maar eigenwijs en ze ziet mij nog steeds als 16 jarig jongetje (zo zijn de moederkes) wist ze het beter en met haar buurtclubje aankloten. Maw penny wise pound foolish en dus niet luisteren naar mij en mijn broer(toen energy trader bij een zeer grote bank). Ze wist het beter. Pfff. Wij vertelden het 10.000 keer en niet luisteren. "Och leeve jongens maar Wim (buurman van haar) de wit it allemoal."
Zucht.
Maar mama is mama. E ancora, cosi è la vita.

Basil Fawlty | 15-10-22 | 22:23

@Dr_Johnson | 15-10-22 | 22:16:
Als ik die pet op had, zou ik om een evenredige spreiding van asielzoekers te bewerkstelligen, met terugwerkende kracht de wijken van de Gutmenschen volplempen met zogenoemde statushouders. Te beginnen in Benoordenhout, tiny houses pal in het midden naast het terras op het Willem Royaardsplein alsook op de middenbermen van de brede lanen en pleinen in Marlot, Duttendel, Belgisch Park, Vogelwijk, Meer en Bosch. Doortrekken naar Wassenaar, Voorburg, richting Het Gooi, etc. Zodra die lui met de neus op de feiten worden gedrukt zul je zien dat dat draagvlak ook bij hen als sneeuw voor de zon verdwenen is.

drs.Nee | 15-10-22 | 22:31

@Dr_Johnson | 15-10-22 | 22:16:
Nou Dr. Er is misschien draagvlak geweest maar voor specifieke situaties maar het "algemeen" draagvlak is er nooit geweest. Ik heb 20 jaar op de Prinsengracht gewoond tussen die nimby hypocrieten. Grote mond maar nul aktie.

Basil Fawlty | 15-10-22 | 22:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Maatschappelijke linkse druk is heel wat anders dan solidariteit.

Veepert | 15-10-22 | 21:20

Moi!

Kwam net een draadje met Theo tegen, maar iet op ingegaan.

Ik neem nog een biertje, alcoholist, dragen minder bij dan asielzoekers.

GKJP | 15-10-22 | 21:20

Heeft de politiek zelf een idee wanneer het genoeg is geweest? Of een soort woon- en zorgplan bij elke zoveel meer inwoners? (Als dit, dan dat/visie)
Een oprechte vraag.

letopuwzaak | 15-10-22 | 21:19 | 3

Ik krijg niet het idee, Louz. Net zoals bij klimaatverandering het woord 'overbevolking' een taboe lijkt, zo wordt ook bij alle problematiek waar Nederland mee kampt het woord 'asielinstroom' koortsachtig vermeden.

MickeyGouda | 15-10-22 | 21:25

Het thema is omvolking,pas waneer de Nederlander genoeg verdund is,is het waarschijnlijk voldoende om de weerstand te hebben gebroken.

Coolcalmcollected | 15-10-22 | 21:27

O Louz, goed dat ik je hier even tref. Even terugkomend op gisteren, toen je je afvroeg waarom 'Scarborough Fair' een protestsong was.

Ik kwam er ook pas later achter, toen iemand me er, in de jaren 90 geloof ik, maar dat doet er niet toe, op wees. Ik stuur je een linkje van de song waarin je de lyrics mee kunt lezen, en op zeker moment zongen Simon & Garfunkel dan op de achtergrond een soort tweede tekst, en die is echt wel anti-oorlog, lijkt me. Nou ja, luister en lees maar, dan begrijp je wat ik bedoel.

www.youtube.com/watch?v=-BakWVXHSug

Dr_Johnson | 15-10-22 | 21:48

Het gaat niet alleen om woningen, maar ook om inzet gekwalificeerd personeel, per immigrant, bij voorbeeld:

Structureel
1 agent per 320
1 huisarts per 2500
1 volledig uitgerust ziekenhuis per 150.000
1 overheidsfunctionaris per 140
1 supermarkt per 3000

Incidenteel
Docent: 10 manjaar per kind
Bouwvakker+toelevering: 6 manjaar per gezin
Etc.

Bolhoed | 15-10-22 | 21:19 | 1

Het heet racistisch te zijn als ik beweer dat ze ook zorgintensiever zijn. Maar volgens mij is het een feit dat je uit een oorlog of vervolging psychische klachten oploopt en dat dobberen, in Moria zitten, in trucks sluipen en in ter Apel in een veld liggen om vervolgens jaren in een gehorig centrum vol geruzie en onzekerheud te zitten is vast niet goed voor je gestel of hart.
Laten we nu het rond is met Marokko eens vlug werk maken van die veiligelandiers

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 21:32

Deze coalitie doet al jarenlang niks anders dan mensensmokkel faciliteren en sponsoren.
Prove me wrong.

Hoeck | 15-10-22 | 21:19

kijk dat hoef voor mij ook weer niet, dat ze in regen buiten gaan kamperen dan zie ik toch liever die tentjes. vraag me toch af of sommigen niet gewoon terug naar hun thuis land willen , desnoods dat NL betaald

Out_of_the_box | 15-10-22 | 21:16 | 1

"vraag me toch af of sommigen niet gewoon terug naar hun thuis land willen''

Nee, dat wil er geen een. En ik ben er tegen dat Nederland het allemaal maar financiert. Het enige dat Nederland zou moeten financieren is het enkeltje terug naar 'eige' land. Maar vaak - of altijd; ik heb geen idee, ik lees er nooit iets over - krijgen ze een 'oprotpremie' mee: ik vraag me af of dat standaard gebeurt, en hoe hoog die premie is.

Dr_Johnson | 15-10-22 | 21:39

Er zijn natuurlijk enkele uitwegen. De ene is via TK verkiezingen met vervolgens zinnig beleid dat de uitholling van Nederland zoals onder de omvolkingskabinetten stopt. De andere uitweg is ambtelijke ongehoorzaamheid (als aanvulling op burgerlijke ongehoorzaamheid, wanneer dienders, ambtenaren en allerlei lui met publieke functies de kant kiezen van hun gemeenschap en niet van de ideale 'we are the world'-wereld van types als Kaag.

Dan kunnen de grote steden lekker een diverse pleurisbende blijven en zullen Nederlandse gemeenten eigen grenzen afbakenen om de plofkraakinstroom te stoppen. Het is niet zo'n gek idee. In alle BRICS-achtige landen zetten de beter bedeelden een muur om hun boedeltje omdat samenleven niet altijd soepel loopt. Idealiter zet je die (deels figuurlijke) muur om een zo groot mogelijk gebied maar onze elite wil per se dat Europa onder de voet wordt gelopen.

Als je strategische diepte mist moet je eigen obstakels opwerpen. Het is een teken van zwakte en wanhoop, maar dat we op zo'n moment zijn beland mag niet verbazen.

HerzlichWillkommen | 15-10-22 | 21:12

Iedereen ziet toch dat het voor 89% jonge kerels zijn die hier naartoe komen? Uit Oekraïne vrouwen en kinderen. Wat gebeurt er toch onder onze ogen? Paard van Troje.

Normpje | 15-10-22 | 21:00 | 2

Sja, hebben nu eenmaal niks te vertellen over het aantal vinkjes van de mensen die wel wel of niet toestaan hier te verblijven. Dat wil zeggen, we willen er niets over te vertellen hebben want we verdienen veel te veel geld aan eenieder die hier binnen komt wandelen.
Dus, hoe sympathiek ook het artikel van Feynman, het is alsof je tegen de vogels in de lucht staat te schreeuwen dat ze verdomme eens moeten ophouden met dat gevlieg van ze, gaat gewoon niet gebeuren.
Wen er maar aan, die 100K nieuwe mensen per jaar erbij gaan er nog veel meer worden, 150K tot 200K en als er inderdaad droogte en voedsel- en energieschaarste komt nog veel meer want onze liberale vrinden horen de kassa alweer rinkelen.

Graaisnaaiert | 15-10-22 | 21:05

Ik denk dat veel mensen dat getal lager zouden schatten. Want in de betrouwbare media worden steevast (zeldzame) foto's van vrouwen en kinderen bij nieuwsartikelen geplaatst. Over fake nieuws gesproken, het framen van de instroom kan het journaille uitstekend.

HerzlichWillkommen | 15-10-22 | 21:14

Dochterlief staat voor de keuze wat voor opleiding te gaan doen na havo 2talig. Heb het advies gegeven dat het niet zoveel uitmaakt zolang je maar iets kiest waarmee je in het buitenland makkelijk binnenkomt. Bv tandarts, huisarts. In ieder geval iets waarmee je de eu makkelijk kan verlaten. Triest.

beavis | 15-10-22 | 20:58 | 2

Lijkt me lastig met slechts havo.

Tinie | 15-10-22 | 21:06

Wellicht dat er komend jaar met alle financiele misere eindelijk de neuzen dezelfde kant op staan. Maar ik ben bang nog steeds niet. De kosten die hiermee gepaart gaan, gecombineerd met het verliezen van de aardgasbaten en hevige inflatie zou iets moeten doen. Ik ben alleen bang dat er nog meer geld geperst gaat worden om het lot uit te stellen. Het lot dat de teloorgang van Nederland heet.

littlelebowsky | 15-10-22 | 20:53

Hugo de Jonge. De definitie van een plan is (wikipedia): A plan is typically any diagram or list of steps with details of timing and resources, used to achieve an objective to do something. It is commonly understood as a temporal set of intended actions through which one expects to achieve a goal.
En een degelijk plan is S.M.A.R.T omschreven. Een met afspraak de provincies over woningbouw is geen plan. Verder bouwen provincies geen woningen. Ze zijn slechts een van de vele partijen in het hele traject van om van een natuur/landbouw/recreatie grondbestemming naar een woonbestemming te komen. Als je daar ooit komt heb je nog steeds geen woningen. Hugo roept maar wat een aantal coalitiegenoten wil horen, verder is het gebakken lucht.

Gebakschep | 15-10-22 | 20:53 | 2

SMART? "Sorry, chief. Missed it by that much."

UnderTheDevil | 15-10-22 | 21:00

@UnderTheDevil | 15-10-22 | 21:00: OK, iets preciezer, de doelen die je met het plan wilt bereiken zijn SMART omschreven. SMART is de afkorting van Specific, Measurable, Achievable, Relevant and Timely, al zijn er ook wat varianten. Nu wil Hugo de Jonge tot 2030 900.000 EXTRA woningen bouwen. Hoeveel woningen verwacht dat er worden gebouwd zonder de extra woningen? Is dus niet specifiek/eeneenduidig.

In de afgelopen 10 jaar konden we ongeveer 60K woningen per jaar toevoegen aan ons woningbestand. 900.000 woningen in 7 jaar is 128.000 woningen per jaar (extra?). Achievable/haalbaar? Ongetwijfeld niet. De pijplijn voor de komende zeven jaar staat al mijn of meer vast. Als het lukt daar extra woningbouw in te krijgen zal dat pas tegen 2030 zichtbaar gaan worden.

www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/04/ruim-...

Gebakschep | 15-10-22 | 21:34

'It's the agenda. stupid!' (Niet persoonlijk.)
Maar beetje bij beetje worden 'complot theoretici' in het verdomhoekje geschoven om het constateren van het overduidelijke, zonder direct bewijs, linea recta naar de schandpaal te verwijzen.
Onlangs nog een interview of comment, vast ergens op nupuntnl, waar een goed ingeburgerde nieuwe NL-er zich niet als NL-er identificeerde maar als Europeaan. Hoe meer import, hoe meer EU, simpel als dat.
En hoe meer op een kluitje, des te eerder ze hun eigen weg in de EU gaan zoeken.
Met hun verheven multi-etnisch/cultureel/nationaliteiten-privilege hebben ze overal een streepje voor, want anders. De hele infrastructuur mag er voor ze zijn, dierenbescherming en klimaat issues zijn er immers niet voor hen, zij dienen een ander doel.

nsfl | 15-10-22 | 20:50

Te koop: Nederlandse verzorgingsstaat, zorgvuldig opgebouwd door hard werkende voorvaderen T.E.A.B

Rattus | 15-10-22 | 20:49

Ondertussen in Huizen,

Het nieuwe hotelschip voor asielzoekers is vanmiddag aangekomen in de werkhaven van Huizen. Het schip gaat maximaal zes maanden lang een grote groep asielzoekers huisvesten in het voormalige vissersdorp.

Cornelis12 | 15-10-22 | 20:39 | 8

Als ze er maar welBommetje blijven opnemen

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 21:06

Ook een cruiseschip bij Huizen? Daar heb ik niks over gelezen. Is dat dan het derde cruiseschip? Want er ligt er een bij Velzen, een bij Amsterdam, dan zou dit de derde worden?

Het is allemaal van een waanzin.....

Dr_Johnson | 15-10-22 | 21:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Het wordt er niet leuker op. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken.

Plukkieplukkie | 15-10-22 | 20:39

Mensen die er vroeger milder over oordeelden zijn nu minder mild.
De toon wordt harder.
Mensen hebben eerder en vaker een hardere mening dan voorheen.
Steeds vaker komt dit kromme beleid dichter bij hun eigen situatie en dan oordelen mensen toch echt anders.

Ruimedenker | 15-10-22 | 20:38 | 1

Het aantal en de ernst van de breuklijnen in de samenleving neemt dan ook steeds toe.

Blauwpetje | 15-10-22 | 21:16

Het asielbeleid (beleid is een te groot woord)is te vergelijken met de toegangscontrole en kaartverkoop bij het Heizelstation. Ter Apel is de poort naar een kompleet ontredderd Nederland.

Gebakschep | 15-10-22 | 20:36 | 1

mooi gezegd

Vinquerev | 15-10-22 | 20:50

/Hier is door Van Agt, Lubbers, Kok, Balkenende en Rutte hard naartoe gewerkt. Hier zorgt de VVD voor kunstmatige schaarste, stijgende huren & koopprijzen, waar hun achterban stevig aan heeft verdiend./
Niet alleen de VVD maar ook PvdA/CDA/D66 en ook GL luitjes.
Ook al discussieert u de panelen vol tot in de eeuwigheid, er is geen verschil tussen VVD/CDA/PvdA/D66/GL. Ja minieme verschillen die heel zwaar aangedikt worden zodat u denkt dat u echt wat kiest als u 1 van die clubjes aankruist op het stembiljet.
Poen, macht, eigenbelang is wat die clubjes drijft. Meer niet.

Zapata10 | 15-10-22 | 20:32 | 6

@Zapata10 | 15-10-22 | 20:43: Je hoeft mij niet te overtuigen van het falen van dit Eurodisney en het failliet van Europa. Onze 'solidarieitsrente' is het gevolg van het betaalbaar houden van de schulden voor de zuidelijke landen. Onze inflatie is ook een gevolg van politiek handelen. Covid en Oekraïne waren 'slecht' (zwak uitgedrukt, maar waar) een katalysator.
Daar ging het even niet om. Je zegt dat de achterban van bovengenoemde partijen hierop heeft aangestuurd, dat is niet correct. Die hebben in het europese niets te vertellen, dat station is gepasseerd. Onze soevereiniteit is samen met inspraak verkocht voor drie kralen en een spiegeltje door politici zich relevant waande.

donkieshot | 15-10-22 | 21:10

@donkieshot | 15-10-22 | 21:10: Die zelfde partijen zijn vertegenwoordigd in de Europese commissie, hebben een meerderheid in het EU parlement en bevolken de EU instituties die het gevoerde beleid van de afgelopen jaren hebben mogelijk gemaakt. Wel degelijk hebben ze invloed

Zapata10 | 15-10-22 | 21:27

@Zapata10 | 15-10-22 | 21:27: Duitsland en Frankrijk bepalen. Een afvaardiging van beide landen komt elke week bijeen om politiek te bedrijven zonder andere landen. Nederlandse politici mogen pootjes geven en worden gepaaid, ze mogen meespelen.
Van de 375 miljoen stemgerechtigden in eurodisney brengt nederland er 13.5 miljoen in. Iets zegt mij, en daar hoef je geen einstein voor te heten, dat de Nederlandse invloed niet bar groot is. Maar goed, rekenen was voor ik geboren werd niet mijn sterkste kant.

donkieshot | 15-10-22 | 22:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Op straat leven is een kleine prijs met de wetenschap dat 25 statushouders wel een sociale huurwoning hebben gekregen. Het linkse volk die het zo geweldig vindt kijkt nog wat verder weg.

whitechocolateface | 15-10-22 | 20:32 | 6

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 20:38: Onzin, heeft niks met 'zwakkeren' te maken. Statushouders krijgen een superurgentie (niet wettelijk gedefinieerd, maar zo rolt de ambtelijke corruptie in Nederland), die een autochtoon echt nooit zal krijgen, zelfs als ben je een gehandicapte moeder met twee minderjarige kinderen.

Festen | 15-10-22 | 20:51

@Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 20:38 Ben je in staat om ook een reactie te geven zonder schelden en drogrededen of is dit het bij jou? Bedankt.

whitechocolateface | 15-10-22 | 20:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe ver zouden we komen als van al dat verhakselde hout wat in de vervuilende biomassa centrales terecht komt eens planken zouden zagen om houten huizen van te bouwen?

gemeentereiniging | 15-10-22 | 20:29

Hoe zei Fortuyn het ook alweer? Niet dweilen met de kraan open

apek00l | 15-10-22 | 20:28 | 1

Kraan dicht doen ging in Syrië ook van een leien dak.

Neuth | 15-10-22 | 20:38
-weggejorist-
UnderTheDevil | 15-10-22 | 20:28

Of je laat asielzoekers toe zorgt voor onderdak.
Of je zorgt niet voor onderdak, dan kun je ook geen asielzoekers kwijt.

Dan kun je tijdelijk inschikken en improviseren.
Maar dat tijdelijk.
De spons zit een keer vol.

De woonruimte is op.
Er is niet op geanticipeerd, ondanks de decennia van wachtlijsten.
Er is eindeloos ingeschikt en in ingeschikt en weer een plakje eraf en weer een plakje eraf..
De broodnuchtere vraag hoeveel asielzoekers Nederland aankan was een verboden vraag. Daar hebben ze op de werkvloer helemaal niets aan.

Er is een patroon...
Eerst laat je de boel in het gedrang komen.
Je laat de mensen onderin je organisatie zich een slag in de rondte rennen om het allemaal te regelen.
Je negeert alle waarschuwingen.
En als het dan echt vastloopt, dat moet opeens het roer om.
Idem politie, zorg (waaronder IC en SEH), defensie, onderwijs, woningen, infra-' bedrijven' als de NS, energienetwerk, maar ook stikstofbeleid en zorgtoeslag kan jaren uit de hand lopen.

Waarom gaat het allemaal zo langzaam en te laat.
Hoe werkt dit systeem.
Hoe komen beslissingen tot stand?

AdvocatusDiaboli | 15-10-22 | 20:24 | 3

Dat gaat allemaal zo langzaam omdat elke regering niet meer dan vier jaar vooruit kijkt. Daarna is het namelijk het probleem van de volgende regering.

Neem de vergrijzing. In de jaren '90 werd al gewaarschuwd voor tekorten en dat er bijvoorbeeld in de zorg en politie extra mensen moesten komen om de uitstroom op te vangen en de ervaring niet te laten wegvloeien.

Dat was te duur en kwam geen geld voor. Nu is er een gat in de ervaring in de overheidssector en overal een personeelstekort.

Dat heeft meerdere redenen maar kortetermijndenken heeft daar ook zeker aan bijgedragen.

Gunjaeroth | 15-10-22 | 20:38

Een professor in Delft noemde dat ooit eens cybernetisch bijsturen, oftewel boem is ho. Hij had het toen over rijden onder invloed, maar dat terzijde.

Blauwpetje | 15-10-22 | 20:46

@Gunjaeroth | 15-10-22 | 20:38: "dat was te duur en kwam geen geld voor".
Nou, laten we met deze stelling even het COA opdoeken en stoppen met het asielcircus.

Veepert | 15-10-22 | 21:15

Best simpel.
Tennisclub…..
3 padelbanen gebouwd, 150 leden erbij in drie maanden.
Slechts drie banen voor in totaal 400 leden.
Eigenlijk een tekort aan capaciteit om alle spelers te kunnen laten spelen.

Een (tijdelijke) ledenstop.
Zo logisch als wat en geaccepteerd door iedereen op de wachtlijst.
Ze begrijpen het.

Ruimedenker | 15-10-22 | 20:22

Neen. De solidariteit is er niet, al jaren niet meer.

WasHetMaarMakkelijk | 15-10-22 | 20:21

Geef onze ministers een schepje en een emmertje en laat ze op het strand spelen, Juf en een badmeester mee, misschien ontdekken ze dan, dat als je ergens meer water ingooit dan eruit kan, het waterpeil hoger en hoger wordt. Dat tekort van 10.000 opvangplekken per januari 2023 gaat alleen maar groter worden.

Blauwpetje | 15-10-22 | 20:19

Natura2000 als ecologisch verantwoorde grondbankbuffers. Grondschaarste, kent u die uitdrukking? Of hongerwinter? Leer hamsteren. De nieuwe nazi's zijn inderdaad antifascisten. Niet dat corporatisme al niet sinds de middeleeuwen bestaat.

Maar toen had je ook gildes. Vergeet al die zogenaamde intellectuele import in de 17e eeuw, de niet-populistische tegenhanger van de asielindustrie van nu, de anti-Verlichting, maar gewoon wat het is.

Winst privatiseren, risico's nationaliseren. Moral hazard. Niet te verwarren met de kennis van goed en kwaad. Et cetera.

Hetkanverkeren | 15-10-22 | 20:15

Laat Willem-Alexander maar een staatsgreepje plegen, en meteen daarna verkiezingen. Zo is de huidige president in Oekraïne uiteindelijk toch ook op zijn plek terecht gekomen? En onze regering vind hem toch een goeie pik?
Oranjes hebben trouwens weleens vaker een staatsgreepje gepleegd.

HogeNood | 15-10-22 | 20:14 | 3

Hoe ligt de verhouding tussen Wa en JB? (Niet James Bond, btw.)

Mr_Natural | 15-10-22 | 20:17

Ik denk dat je de capaciteiten van onze vorst schromelijk overschat. Het is niet zoveel, niet qua intellectuele bagage, niet qua capaciteiten en ook niet qua daadkracht. Een beetje een simpele, slappe zak.

Graaisnaaiert | 15-10-22 | 21:08

Klok, klepel. Zelensky is gewoon normaal verkozen. Je bent in de war met 2014 toen de pro-russsisvhe kandidaat op ongeloofwaardige Loekasjenkostyle won, de burgers het niet pikten en de verkiezinh ongeldig werd verklaard door de kiescommissie. Toen is een soort noodregering gekomen van heel veel partijen, zelfs extreem rechts.
Dat wordt in Rusland tot op de dag van vandaag geframed als staatsgreep van nazis.
Maar sindsdien is er gewoon weer, en nu eerlijker, gestemd. Rusland vind die verkiezingen okk niet eerlijl omdat de mensen uit de Krim en de Volksrepublieken Loegansk en Donetsk niet mee konden stemmen.
Dat kan je de oekrainers niet echt verwijten.
De Russen zijn ook gescjrokken dat pro russen niet meer als vanouds 40 a 50% van de stemmen krijgen nu gebieden met veel Russen feitelijk niet meer door de Oekraine bestuurd worden

Shoarmamasutra | 15-10-22 | 21:18

"solidariteit is er ergens nog wel"
Dat waag ik te betwijfelen. Velen denken dat deze beker wel aan hen voorbij zal gaan. Zie b.v. Albergen. Even wachten totdat de eerste alleenstaande huurders hun huis uit worden gezet. Hier in ons dorp werd een gezellig arbeiderswijkje ontruimd omdat het gesloopt zou gaan worden. Tot er ineens allerlei busjes verschenen. Hoveniers, beetje stofzuigen, gordijntje hier, meubeltjes daar. Raden wie er nu in zitten. Je zult maar je huis uitgezet zijn.

Der Schnitzeljäger | 15-10-22 | 20:12 | 2

Solidariteit is leuk maar het kost altijd geld.

Mr_Natural | 15-10-22 | 20:16

Ik heb zo'n vermoeden..... Ik vrees dat dit steeds ernstiger vormen aan zal nemen.

toetssteen | 15-10-22 | 20:16

De komende 10 jaar sterven er zo'n 2,4 miljoen mensen die uit de boomer generatie komen. Ook vertrekken er elk jaar de komende 10 jaar zo'n 1,2 miljoen mensen. We hebben nu al niet genoeg 'natuurlijke' aanwas om de AOW van de Gen X (of boomers) te betalen. We hebben niet eens genoeg mensen om de treinen te laten rijden of om Schiphol enigszins te laten functioneren terwijl er "slechts" zo'n 400.000 mensen in de bijstand zitten. Dat was vroeger wel anders. Het asielbeleid is verre van perfect, zie mijn eerdere commentaren daarover, maar dat is ons probleem niet. Dwepen met het "Deense beleid" zet ook geen zoden aan de dijk. Zo'n 80%-90% van de asielzoekers mag toch hun aanvraag (en later status) doorzetten. Gelul voor wensdenkers dus.

Maar dat is ons grote probleem helemaal niet. Ons grote probleem zit 'm in energie, vergrijzing, arbeidsmarkt krapte, etc.

Je kan wel mekkeren over een paar duizend uitkeringen per jaar extra maar die stellen niets voor. Helemaal niets in het grotere plaatje. Ten eerste gaat 100% weer terug in onze economie en het kost geen drol. Niets. Net zoals asielopvang maar iets van 0,09% is van ons BNP. Heel vervelend hoor al die andere kleurtjes enzo maar het is verre van onze grote problemen.

Het feit alleen al dat we lopen te mekkeren over de zwaksten die mogen blijven in onze samenleving zegt mij dat wij helemaal niet op het kleinst beetje dan ook voorbereid zijn mentaal en praktisch op wat straks nog gaat komen. Erg zielig. Want onze voorouders wisten wel wanneer op te houden met zeuren en te beginnen met het er maar het beste van te maken. Verwend volk.

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 20:11 | 37

@theodorus.goldbach
Geachte heer ‘ons door god gegeven goudbeek’. Misschien kunt u uw trollenleger voor de rest van de avond knock-out slaan met Nanana van de Shoes (hetgeen ik overigens een prima muzieknummer vind). Mijn iets jongere broer draaide het vaak voor mij op zijn sporenbandrecorder. Ik ben blijkbaar min of meer een tijdgenoot van een trollenleger of van een persoon die aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis lijdt. Het is net of ik die ‘kakker-mannetjes’ van het corps uit Delft weer hoor die ik in 1979 ontmoette: “als mensen problemen hebben, dan hebben ze die aan zichzelf te danken, hadden ze maar voor goede kruiwagens moeten zorgen”. Dus ja, wat kan het jou verrekken dat kinderen en kleinkinderen van ons, gewone mensen, vele jaren op een woning moeten wachten. Maar ik zou me toch maar afzijdig houden van zaken waar u toevallig geen l.l vanaf weet en mevrouw Toetssteen niet zo beledigen, Hans Worst!
En wat ik U, ‘ons door god gezonden goudbe(e)kje’ toewens: dat in de nabije toekomst, uw billen en geslacht gewassen zullen worden door vele onwillige, op u neerkijkende moslim-vluchteling-dames (want de heren zullen dat niet willen doen). Bij deze groet ik het trollenleger: een fijne avond nog.

Nicola-D-Dex | 15-10-22 | 22:16
-weggejorist-
Weazel | 15-10-22 | 22:41

Zooitje bagger dat je hier opdreunt.

peterdh | 16-10-22 | 02:13
▼ 34 antwoorden verborgen

"Dit gebrek aan woningen veroorzaakt vreemdelingenhaat." De oorzaak van vreemdelingenhaat is het gedrag van die vreemdelingen zelf. Het gebrek aan woningen versterkt dat.

Deksmaat | 15-10-22 | 20:09 | 7

@J.P.Drapeau | 15-10-22 | 20:29:

Maar ze zijn toch allemaal zo volgens sommigen hier? Het zijn niet 25.000 statushouders en nareizigers maar 250.000, het zijn niet een zooitje Marokkaanse en Algerijnse asielzoekers die ellende veroorzaken maar ALLE asielzoekers. (en alle immigranten kennelijk, waaronder Nederlanders die terugkeren)

Ik heb gewoon een hekel aan dombo's die liegen. Het is al erg genoeg met de feiten. Waarom moet je liegen?

Theodorus.Goldbach | 15-10-22 | 20:49

Ik kom vaak langs IND-gebouw in mijn woonplaats, er staan dikke Audi’s/Mercedessen voor met druk bellende knapen in stoere outfit. We worden massaal bedonderd.

Normpje | 15-10-22 | 20:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik reed vandaag door het groene hart. Daar kunnen best wat huizen gebouwd worden, ook op de Veluwe. Plek zat.
Huizen zijn er ook genoeg hoor. Maar niet als je als Nederlander een huis zoekt. Dan vis je achter het net. En daarover geschreven, de visserijsector wordt door deze regering ook kapot gemaakt.

El Rico Grande | 15-10-22 | 20:07

Of we forceren bedrijven te emigreren en laten arbeidsmigratie achterwege voor bevolkingskrimp..

Neuth | 15-10-22 | 20:04

En ondertussen leven duizenden autochtonen gedwongen op straat terwijl ze uitkijken op veiligelanders die er warmpjes bijzitten op luxe cruiseschepen die naar hun zwaaien en lachen.

2voor12 | 15-10-22 | 20:04 | 10

Als inwonend kind je ouders verliezen en daarom zelf op straat komen te staan is volgens jou er zelf een puinhoop van maken. Zegt wel weer boekdelen.

2voor12 | 15-10-22 | 20:57

Wat je al jaren in de VS ziet, is over een aantal jaren ook gemeengoed hier, tentenkampen en campers waar gemeenten net als in de VS sanitaire voorzieningen moet aanleggen, anders komen er ziektes, zoals cholera, difterie en tyfus. Er moet een kurk in de instroom, anders is ons overbevolkte land verloren.

pibasso | 15-10-22 | 22:30
-weggejorist-
peterdh | 16-10-22 | 02:14
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl