Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Ter Apel

In dromen kun je niet wonen

D66 wilde graag een Europese strafprocedure starten tegen zijn eigen Nederland. Waarvoor je geen politiek draagvlak kunt krijgen, is altijd wel een activistische rechter beschikbaar. De delegatie uit Spanje moest direct denken aan de bestormingen van hun metershoge hekken rond Afrikaanse enclaves Ceuta & Melilla, waarbij op 24 juni minimaal 18 migranten in de verdrukking omkwamen

De vertegenwoordiging van Griekenland moest meteen denken aan de kampen in bijvoorbeeld Moria op Lesbos. Waar inwoners ongeveer een jaar wachten op hun eerste asielgesprek, waar de helft buiten het kamp woont vanwege een gebrek aan tenten. Waar alle vrouwen zijn verkracht, vanaf drie jaar. Sophie in 't Veld is een beetje wereldvreemd. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen...

Italië moest denken aan de dobberende scheepjes, de veerdienst van Artsen zonder Grenzen en de groepen op Lampedusa. De criminele mensensmokkelaars verdienen miljoenen, laten hun slachtoffers vooraf betalen en weten dat verdronken klanten niet klagen. Italië geeft soms verblijfsvergunningen af, zodat deze mensen ongehinderd doorreizen. Letterlijk een uitlaatklep.

Franse diplomaten moesten denken aan de tentenkampen in Parijs en Calais, de bestormingen van vrachtwagens en de geflopte integratie in banlieues. Een Nederlandse groep naïeve ambtenaren ging ooit op werkbezoek in Saint-Denis om zich te laten molesteren en beroven. Ik doe liever niet aan victim blaming, maar dit was echt een gevalletje waarin wensdenken struikelt over de praktijk. 

Een paar honderd asielzoekers kunnen in Ter Apel niet dezelfde week worden geholpen. Hun tentjes werden in opdracht van de burgemeester gestolen. Daarmee zijn we het beste jongetje van de klas. De linkse kerk gelooft niet in een aanzuigende werking. Een jongeman die Powned sprak in Ter Apel zei "Ik wil naar een ander land, ik word hier niet goed genoeg geholpen, ik kom uit Duitsland"

Toen na de Bijlmerramp verblijfsvergunningen werden uitgedeeld, kwamen 1797 migranten zich melden, 149 verklaarden op hetzelfde adres te wonen. Ontkennen dat asielzoekers landen vergelijken, is stellen dat deze mensen te dom zijn om informatie te verzamelen of een onderbouwde keuze te maken. Ons prachtige land trok inmiddels miljoenen nieuwe Nederlanders aan.

Helaas hebben we niet genoeg woningen, hotels, kantoorpanden of bouwgrond om ze allemaal nog op te vangen. We hebben tienduizenden daklozen, hebben gezinnen in scheiding die niet uit elkaar kunnen, we hebben een generatie die vastzit bij haar ouders en niet aan een gezin mag beginnen. We hebben zigeuners die decennia wachten op een plekje dankzij een illegaal landelijk uitsterfbeleid.

Bijbouwen lukt niet door een gebrek aan bouwvakkers en installateurs. We hebben onszelf een bouwstop opgelegd omdat we eerst 60 miljard vernietigen om de natuur bij te sturen, natuur die een groter probleem heeft met droogte of beton dan met stikstof. De politieke tunnelvisie om alleen peperdure complexe gasloze, energieneutrale huizen van de toekomst te bouwen, helpt ook niet.

Polen werd voorgehouden dat ze wel Oekraïners opvangen, maar minder happig waren op Afrikanen of Arabieren. De racismekaart werd gespeeld. Polen is een buurland van Oekraïne, het grenst aan Rusland en de Russische vazalstaat Wit-Rusland. Opvang van Oekraïners is voor Polen opvang in de meest directe regio. Ondanks dat de oorlog nog voortduurt, keren Oekraïners nu al regelmatig terug. 

Dat kunnen we niet zeggen van vluchtelingen, economische migranten en reizende criminelen uit andere continenten. Die reizen niet terug, hun behoeften zijn niet tijdelijk, maar vooral permanent. We hebben niet alleen problemen met instroom of doorstroom naar woningen en werk, maar zeker ook met ontbrekende uitstroom. Remigratie om je eigen land weer op te bouwen is niet populair.

Ons bedrijfsleven schreeuwt om personeel, maar mensen met een riante uitkering melden in hun motivatiebrief dat ze solliciteren vanwege de sollicitatieplicht. Het is onverklaarbaar en ontwrichtend dat miljoenen mensen uit onze beroepsbevolking niet werken. Dat is ook een reden waarom het COA, AZC's, IND, taalscholen en de rest van de asielketen vastlopen op personeelsgebrek.

Het valt dankzij mercatorprojectie van de meeste landkaarten misschien niet op, maar Afrika is het op een na grootste continent ter wereld. Onder koloniaal bewind exporteerde het voedsel, nu is het afhankelijk van dure import. Het gebrek aan mest geeft een uitgeputte bodem. Tegelijkertijd zijn grote delen dunbevolkt. Het zit ruim in de grondstoffen, het had daar een walhalla kunnen zijn. 

Nederland blindelings internationale regelgeving laten volgen, is niet meer houdbaar. We zijn een zeer dichtbevolkt land. We hebben onze verantwoordelijkheid allang genomen. Naar rato van de huidige bevolking gedwongen statushouders bijplaatsen is waanzin. Dan ga je de meest overbevolkte gemeenten met de grootste woningnood dwingen om wederom het meeste te doen. Dat lukt niet.

Andersom kleine dorpen dwingen honderden mensen bij te staan gaat ook niet werken. Dan krijg je geen integratie, maar een getto. Dorpen waar nooit iets op slot staat, krijgen beveiligingscamera's, bewakingshonden en buurtwachten. Die verliezen hun rust, cultuur en identiteit. Ook in kleine en middelgrote steden is de rek eruit. De gevolgen van gebrekkige integratie zijn te zichtbaar.

Opvang kan veel goedkoper in Europese of Afrikaanse regio's waar de lonen, huizenprijzen en grondprijzen een stuk lager liggen. Waar nog ruimte en infrastructuur over is. Denk aan Andalusië, Zuid-Italië of Bosnië, waar de plaatselijke bevolking zit te springen om banen. Het vrije verkeer van personen sloopt regio's aan de rand van de EU, hun jeugd trekt naar het centrum voor werk.

Vluchten uit een oorlog is een recht, wonen in hartje Amsterdam is dat niet.

Reaguursels

Inloggen

Helemaal mee eens. Ik kan niet wachten tot de dag dat een regering aantreed die de heilige huisjes van de opvolgende regeringen Rutte om ver werpt.
Een regering die een asielstop voor Nederland afkondigt en alleen in hele specifieke en unieke gevallen nog mondjesmaat asielzoekers opneemt, eerst orde op zaken stellen voor diegenen die nu te maken krijgen met volgescheten dixies, een slaapplek in het gras en nauwelijks perspectief op een fatsoenlijk verblijf.
Een regering die het belang van haar burgers voor ogen heeft en alles op alles zet om toegang tot energie zo betaal maar mogelijk te maken, ook als dat betekend dat er minder geld de staatskas instroomt en de regering liefde (stemmen) niet meer kan kopen met geld, maar verantwoord met elke eurocent moet omgaan. Dat zullen veel mensen niet leuk vinden want dart betekend het einde aan veel subsidies.
Ook voedsel moet zo goedkoop mogelijk blijven, desnoods worden de grootgrutters daarvoor zwaarder belast om met die belastingen armoede te bestrijden, middels steun.
En de klimaatverandering wordt een project waarbij adaptatie centraal komt te staan. De bestaande waterwerken zijn daarin het uitgangspunt, zodat er weer betaalbare huizen kunnen worden gebouwd. En om de luchtkwaliteit te verbeteren en het schaarse groene landschap zoveel mogelijk te behouden worden windmolens en zonneweides aan het einde van hun levensduur niet vervangen, maar wordt de energie groot deels opgewekt uit schone kernenergie.
Bovendien wordt voedsel uit de regio gestimuleerd en wordt het aantrekkelijker gemaakt om op kleine schaal ambachtelijk te boeren, sowieso krijgt het mkb een centralere rol in Nederland en wordt dat het uitgangspunt. De multinationals die worden toegelaten in Nederland moeten een duidelijke meerwaarde hebben voor de inwoners en bijdragen aan lagere prijzen voor producten of diensten die alleen rendabel zijn wanneer de schaalgrootte van toepassing is of die unieke (digitale) infrastructuur bieden.
Een regering die faciliteert niet een die initieert, een regering die de burger op een zet en ideologie in de 20ste eeuw laat. Een regering die stuurt en koersvast is. Voor een Nederland waar perspectief is en innovatie. Een land van en voor de Nederlanders.
Een land dat het bnp in het oog houdt maar het welbevinden van de burger centraal stelt.
Dat zou mooi zijn.

ratelaar | 28-08-22 | 06:42
-weggejorist-
Ab2345 | 28-08-22 | 02:38

Kinderen vooruit sturen zodat de gehele familie kan overkomen.

Ik ben er klaar mee ...... de empathie is op en wordt niet meer aangevuld

Ervaringsdeskundige | 28-08-22 | 02:00

Vraag me oprecht wel eens af of het niet gemakkelijker kan. Asielzoekers sorteren per land. Veilig land? Retour afzender vanaf schiphol. Geen geldig paspoort? Idem, lijkt me een van de meest essentiële dingen om mee te nemen als je op de vlucht bent. Als ik op reis ga is het eerste dat ik controleer of ik het niet vergeten ben m’n paspoort. Op die manier het kaf van het koren scheiden en de echte vluchtelingen de asielmolen in. En los daarvan; stop met de disproportionele verkwisting van belastinggeld. Als je van de ene op de andere dag 700 miljoen vrij kan maken om de asielcrisis op te lossen, dan kan je ook best de absolute onderklasse helpen om de energierekening te betalen. Geeft meteen een stuk minder onvrede en haat jegens vreemdelingen en het voortrekken van deze mensen.

SunKilMoon | 27-08-22 | 23:25 | 1

Dat paspoort verhaal… u realiseert zich echt niet in wat voor land u woont. De rest van uw tegel snap ik wel.

DeRechteRug | 28-08-22 | 00:25

Listen, I will say this only once:
De manieren om dit probleem op te lossen zijn:
- stiptheidsactie: asielzoekers strikt aan reeds bestaande wetten toetsen: Dublin-verdrag, legitimatie, is dit verhaal wel waar?, heeft u geen besmettelijke ziekten onder de leden? Etc.
Is eigenlijk al genoeg om alle asielzoekers te weigeren
- eerst moeten de asielzoekers een hele moeilijke test maken: heeft u een trouwakte, een geboorteakte, bewijs van uw reis? Wat is uw talenkennis? Etc.
- geen gratis rechtshulp meer
- de deur sluiten van het AZC wegens volksgezondheidsredenen: slechte hygiëne etc.
- bij de volgende verkiezingen eens totaal, maar dan ook totaal anders stemmen met zijn allen. Natuurlijk niet: jongeren interesseert het blijkbaar allemaal geen moer, wat Nederland wordt over 10 jaar. Of stemmen heel onnozel op GroenLinks of D66 of zelfs VVD.
Ouderen stemmen nog steeds op Den Uyl of van Agt, volgens hun leven die nog en blijkbaar willen ze gewoon in elk plattelandsdorpje een beetje kleur en geur want zo zielig en we moeten die arme mensen helpen, totaal van de wereld, sommige ouderen.
-Dan is het zo, dat Nederlanders altijd totaal verdeeld zijn en blijven, heb je twee Nederlanders, heb je drie partijen.

Dan: buiten de democratie om: á la boerenacties gebouwen en wegen blokkeren. Ok, de eerste dode moet nog vallen, en het moet wel heel erg uit de hand lopen als dat gaat gebeuren, om praktijken te krijgen zoals tijdens de Weimar-republiek, Duitsland jaren 20, waarbij gewoon politiek met wapens op straat werd bedreven.
-de wal keert het schip: uiteindelijk moet er wel een asielstop komen (dan kan het plotseling wel, door een noodwet) omdat de constante toestroom nooit never stopt, en de zaken ook niet meer met noodmaatregelen, zoals cruiseschepen, containers, tenten kunnen worden opgelost.
Dan worden inderdaad pas de bussen met nieuwe asielzoekers terugbegeleid door de marechaussee en gaat het AZC op slot.
De noodwet kan er komen, het kon ook tijdens corona.
- deus ex machina: er gebeurt iets onverwachts, bijvoorbeeld uitbraak, nieuwe ziekte, een oorlog in Europa, een totale economische crisis, een ramp etc.

De beste oplossing zou zijn: Brussel: dit is niet de afspraak: dit is geen evenredige herverdeling van vluchtelingen over Europa, wij hebben het recht om nu hiermee te stoppen.
Ook hoeft asielopvang niet meer te betekenen dan bed en brood, met andere woorden opvang buiten het oorlogsgevaar, en niet meer dan dat, maar niet al de rechten en plichten die wij onszelf nu ongevraagd opleggen.
Wie zegt dat je een gratis Miele moet geven?
Wie zegt dat je met voorrang een huis moet geven?
Wie zegt dat je een Nederlands paspoort moet krijgen .
etc.
Het is wel degelijk op te lossen allemaal.

King of the Oneliner | 27-08-22 | 23:25 | 3

Niet bepaald een oneliner, oneliner.

petrucci | 27-08-22 | 23:34

Goed stuk en klopt als een bus. Niks aan toe te voegen.

Erasmus | 27-08-22 | 23:04

Als het daar in Afrika zo kut is, dan kunnen ze toch gewoon allemaal wel naar Europa komen?

Gaan wij wel allemaal naar Afrika. Behalve dan de asielzoeker industrie en Leo Lucassen, die mogen achterblijven voor de steun aan de nieuwe Europeanen en de mozzelmannen die zo graag naar Europa willen.

klaas24 | 27-08-22 | 23:02

Niks tegen vluchtelingen, niks tegen migranten. Maar wie met droge ogen beweert dat dit vluchtelingen helpt is medeplichtig aan dingen die het daglicht niet verdragen.

Stonecity | 27-08-22 | 22:42

Ter Apel en een eventueel volgend AZC verhuizen naar de Antillen, daar de procedure afwachten. Dan 10 jaar lang een voorlopige verblijfsvergunning (eigen land veilig direct weer terug) en na 10 jaar met blanco strafblad en vaste baan kun je een permanente verblijfsvergunning krijgen. Na 20 jaar met schoon blazoen kun je het Nederlanderschap aanvragen en evt een beroep doen op een uitkering. Humaan beleid, binnen de EU maatstaven, ik denk dat er geen hond meer komt.

sallandstrots | 27-08-22 | 22:40 | 2

Suriname, plek zat.

klaas24 | 27-08-22 | 23:02

Zo werkt het in Zwitserland inderdaad!

barrykoningen | 27-08-22 | 23:12

Niet naar Andalusië. Daar integreren ze ook niet. Ik zag daar laatst weer een bootje het strand op tuffen. 20-25 Afrikanen springen eruiten waren binnen een paar minuten verdwenen. De Guardia Civil kwam na een half uur ook eens kijken. Die weten ook wel dat die lui allemaal naar het noorden van Europa willen.
Covid heeft laten zijn dat de grenzen heel snel dicht kunnen, als de wil er is. Dan kunnen we beginnen om een slim immigratiebeleid te voeren. We laten mensen die iets kunnen en willen er in. Mensen die aantoonbaar op de vlucht zijn voor geweld en vervolging moeten in de regio opgevangen worden. Dat is veel efficienter voor iedereen. En laten we nou eens niet zo naief zijn. Je moet vanuit kracht handelen en beslissen, niet vanuit wensdenken.

Pje911 | 27-08-22 | 22:18 | 1

Ook tijdens COVID waren de grenzen van NEderland gewoon open. Alleen op het journaal niet. In de praktijk kon je via schiphol en over de weg net zo makkelijk als anders het land in.
Diverse keren tussen NL en Denemarken gependeld. Met vliegtuig en auto. Enige land dat controleerde en nog steeds controleert, is Denemarken. Duitsland en NL kon je gewoon zo in en uit.

DanskeRob | 28-08-22 | 02:34

Ik begrijp oprecht niet wat d66eze mensen bezielt. De wal keert het schip en we kunnen nu eenmaal niet het leed van de hele wereld op onze schouders meetorsen (vraag maar aan Atlas). Wanneer gaan die linkse mongolen dat gvd eindelijk eens zien???? Stelletje debielen..

NACademicus | 27-08-22 | 22:15
-weggejorist-
Piet Karbiet | 27-08-22 | 21:59

Wanneer en hoe laat kan ik verenigd worden met mijn 4 vrouwen? Wel graag in een huis met 7 kamers. En 3 douches. En oh, het mag daar niet naar hout stinken. En nieuwe airpods graag. Staat in Inturnationale Vurdragen, hoor !!

Piet Karbiet | 27-08-22 | 21:47 | 4

Het staat zo niet in die verdragen en het kon ook niet de bedoeling zijn, maar we dienen kennelijk die verdragen zo ruim en volstrekt onredelijk onuitvoerbaar uit te leggen. Dat vind ik niet hoor. Een club mensen die wat mij betreft de realiteit uit het oog verliezen, roept en politiek correcte bestuurders durven hun mond niet open te trekken. Vervolgens gaan tot overmaat van ramp rechters de verdragen naar eigen inzicht uitleggen. Mijns inziens onvoldoende rekening houdend met de bedoelingen, situatie, van eind 40er jaren toen het vluchtelingenverdrag tot stand kwam naar de inzichten die destijds van toepassing waren (maar nu in het geheel niet meer). De rechter gaat daarmee op de stoel van de politiek zitten en wordt een politieke partij waarmee de scheiding der machten in gevaar komt. Het is aan de politiek om verdragen te actualiseren.

Squeezelover | 27-08-22 | 22:04

@Squeezelover | 27-08-22 | 22:04: De rechters zitten hier al regelmatig op de stoel van de politiek. Je kan daar ook de andere kant mee op gaan maar dan ben je natuurlijk de boze witte man. En de boze witte man maakt bij de D66 rechter natuurlijk geen schijn van kans, ook al heb je wel gelijk.

klaas24 | 27-08-22 | 22:53

@Klaas24, Was, ja was, het niet D66, dat zich als nobele hoeder van de democratische rechtsstaat profileerde? Zou het dan ook niet zo moeten zijn dat de (overigens volstrekt onpartijdig geachte) rechters (gezien de jurisprudentie die zij creëren, met minimaal D66 sympathieën) de scheiding der machten, die voor een goed functionerende democratie essentieel is, tot op het bot bewaken? Ik reageer expliciet nog in de hoop, dat leden van de Rechterlijke Macht ook van het hier verhandelde kennis nemen. En Klaas ik ben blij, dat je mijn visie deelt.

Squeezelover | 27-08-22 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Ongekend2022 | 27-08-22 | 21:44

Socialisme is leuk totdat andermans geld op is. We zijn er bijna.

Kwelbeller | 27-08-22 | 21:43

Wederom een mooi betoog van Feynman. Nederland vond het onfatsoenlijk om op Thierry of Geert te stemmen en krijgt nu wat het verdient.

intrigant | 27-08-22 | 21:42 | 1

Ik heb ooit op Thierry gestemd, maar heb daar nog nooit zo'n spijt van gehad. Wat een totale staatsmongool is dat. En Geert.... tja, die wil alleen maar in de oppositie zodat hij lekker de populist kan uithangen. Als je mee wil regeren moet je ook compromissen sluiten anders redt je het niet. En dat is wat Geert niet wil. Wel kritiek hebben maar geen verantwoordelijkheid willen nemen.

PaulusdeBosrouter | 28-08-22 | 06:20

Wat ik niet begrijp is waarom de ouders van AMA's (Alleen reizende Minderjarige Asielzoekers) niet uit de ouderlijke macht ontzet worden. Je stuurt je kind toch niet alleen naar een ver en vreemd land via een gevaarlijke route.

Dit is heel wrang voor de mensen die door toedoen van de Belastingdienst hun kinderen uit huis geplaatst zagen worden.

Haberdoebas | 27-08-22 | 21:39 | 3

Is het niet juist zo, dat men inspeelt op de spelregels die opvanglanden maken? Zo van: "Ama's worden altijd opgevangen, nou, dan sturen we toch Ama's!". Als men wil dat er geen Ama's meer zijn/komen, dan moet men de spelregels veranderen. Tenminste, dat is mijn waarschijnlijk veel te simpele gedachte erover.

Rest In Privacy | 27-08-22 | 21:43

In Ter Apel zitten 350(!) minderjarige kinderen zonder ouders.
Hoeveel van die kinderen hebben een leeftijd van 18-35 jaar?

gestoptmetroken | 27-08-22 | 22:22

@ikhebgeenflauwidee | 27-08-22 | 21:43: Juist. Ama's krijgen vrijwel altijd verblijfsvergunning en daarna komt de rest van de familie. En als ze niet direct eentje krijgen op jonge leeftijd dan krijgen ze die wel na een flink aantal jaar want zodra er dan uitzetting dreigt komt de hele wijk of dorp in actie "want het is zo'n goed ingeburgerde jongen/meid"

klaas24 | 27-08-22 | 22:56

Verbazingwekkend hoe na zo'n lange, barre tocht door oorlogsgebieden en woestijnen die rolkoffers er nog zo fonkelnieuw uitzien. Met al die kinderen.

Piet Karbiet | 27-08-22 | 21:37 | 3

Welke kinderen?

PearlJamie | 27-08-22 | 22:09

Die nagelnieuwe rolkoffers vielen mij ook op. Krijgen ze zeker van een of andere deugclub.

matatwork | 27-08-22 | 22:27

Wat mij opvalt zijn de opgeschoren kapseltjes, onderweg vast ergens een kappertje gepakt.

petrucci | 27-08-22 | 23:38

Als ik bestuurder was zou ik het probleem over heel Nederland uit smeren. Dus op meerdere plekken ACZ's, voorrang geven op de huizenmarkt, discriminatie (een richting op) flink afstraffen en vooral de plaaggeesten alle ruimte geven ten kostte van alles en iedereen. Flink wat zichtbaar geld er tegen aan gooien en het iedereen tot last maken. Zo creëer je draagvlak om dadelijk het roer om te gooien... zonder dat mensen je beslissingen kwalijk nemen. Natuurlijk roep ik maar wat

Mark van Leeuwen | 27-08-22 | 21:31

Strategisch en geografisch gezien hebben we een touwtje door de brievenbus hangen. Die open deur trappen sommigen maar al te graag letterlijk in. Je maakt geen kans meer. De verzorgingstaat was een mooi ontwerp met oog op de demografie van toen. Met 63 (of 65?) Kon je al naar het "ouderenhuis". Anno 2022 is de rek er uit maar een blik aan papieren regenten onder een leiding van een zekere rubbere man en een doodgeverfde blauwhelmen politicus die ruikt naar Arafat wordt de neergang van Holland in stroomversnelling doorgezet.

Sommige landen zoals Japan, Zuid-Korea, en Singapore "lijken het beter voor elkaar te hebben" op dit gebied maar per saldo is de harde industrie ook een groot deel afhankelijk van (illegale) immigranten uit andere nabije landen. Sociale vangnet is daar echter anders en daardoor is de situatie wezelijk anders. Idem voor Amerika. Nederland gaat ten onder aan haar eigen "succes" na de wederopbouw.

Judas verkocht zijn geweten voor 30 zilverstukken maar de Leeuw van Oranje is voor een habbekrats verpatst aan het Rijk van Europa..

Kartelmaster2000 | 27-08-22 | 21:24

Samen schouder aan schouder lossen wij deze problematiek op. Kijk niet alleen wat de overheid kan doen, maar meldt u als vrijwilliger op het azc. Alleen samen houden wij de participatiesamenleving draaiende. Sterk en solidair.

thanseeuwen | 27-08-22 | 21:20 | 8

Ik vraag me af wat koning Willy, die het woord ‘participatiesamenleving’ heeft geïntroduceerd nu eigenlijk sindsdien netto heeft bijgedragen aan de samenleving.

intrigant | 27-08-22 | 21:45

Alleen samen houden we de toiletten schoon! Geef ze een sopje en zet ze aan het werk. Kunnen ze zich gelijk voorbereiden op hun eerste baan in Nederland.

klaas24 | 27-08-22 | 22:58

@intrigant; hij heeft een boot gekocht.

ploppy | 28-08-22 | 00:07
▼ 5 antwoorden verborgen

De problemen in Ter Apel schijnen voornamelijk door "veiligelanders" te worden veroorzaakt.

Ik heb meerdere filmpjes gezien van o.a. vechtpartijen die daar gaande waren en altijd zijn er Marokkanen/Algerijnen bij betrokken. Ze vragen bv. eerst om een sigaret. Daarna willen ze ook nog een flesje water en als ze dat niet krijgen, dan willen ze het van je afpakken. Zo krijg je dus vechtpartijen en die naffers gebruiken zelfs messen.

Walgelijk volk is het. Mocht je in die filmpjes agressief volk zien of mensen die klagen dat de wifi niet goed is, dan is de kans groot dat het naffers zijn.

Hefbrug | 27-08-22 | 21:17 | 3

Er zijn altijd Berbers bij betrokken. Berbers, ook wel bekend als Barbaren zijn de verschillende bergvolkeren die leven tussen Marokko en Tunesië. Ze leefden vroeger van zeeroverij en slavenhandel. Tegenwoordig telen ze voornamelijk wiet en/of gaan ze emigereren.

Haberdoebas | 27-08-22 | 21:32

@Haberdoebas | 27-08-22 | 21:32: Die Romeinen waren zo gek nog niet. Die hadden ze tweeduizend jaar geleden al door. Vandaar dat ze dat volk 'barbaren' noemden. Kenmerk van een barbaar, volgens de Romeinen, was hun grote lul. In de oudheid een teken van barbarisme.

Graeme Reaper3779 | 27-08-22 | 22:27

@Graeme Reaper3779 | 27-08-22 | 22:27: ja want met de Romeinen is het ook zo goed afgelopen!

klap-kut | 27-08-22 | 23:51
-weggejorist-
DutchLion33 | 27-08-22 | 21:17 | 1

Fijne avond nog, mede-reaguurders. Ik ben helemaal klaar met dit 'beleid'. Zou ik doorgaan, dan zou me dat mogelijk een ban opleveren. Heb ik geen zin an.
Doei.

Ichneumonidae | 27-08-22 | 21:17 | 1

U ook. Mijn bloed kookt.

Piet Karbiet | 27-08-22 | 21:35

Je kunt hem ook omdraaien: migranten zijn een bedreiging voor Nederland, de Nederlanders, onze taal, onze rechten, onze vrijheden, onze democratie, onze kinderen en onze toekomst. Ze hebben hier niets te zoeken en ik moet ze niet. De wereld is gigantisch, dus ga maar ergens anders naartoe of beter: blijf waar je geboren bent en probeer er daar voor de verandering eens wat van te maken.

Stijlicoon | 27-08-22 | 21:14 | 1

Jama jama "Jij bent een vuige blanke !!" "Een vuige, witte!" "Een racistj!! Sissss" "Kolonialen veroorzaken mubeke...". En nog meer van dat type zogenaamde, zielige kreten, afkomstig van een minimaal percentage in de samenleving, buiten proportie uitvergroot op .. Twitter.

En zo, wordt links er in geluisd. Ten koste van onze belastingcenten.
Weg, met Rutte IV. En vooral met Kaag, die plots 760 miljoen uit de hoed tovert, terwijl demense die wel werken e.d. geen extra compensatie ontvangen, t.b.v. de gas en energie baten - Eigenlijk, perverse winsten die worden verdiend over eenieder zijn rug.

Dit land, heeft al meer dan genoeg gedaan. Hopelijk worden demense die zich buiten onze Geenstijl bubbel bevinden, in hun eigen bubbel c.q. netwerk, ein-de-lijk ook eens wakker.

Nederlandop1 | 27-08-22 | 21:18

In Andalusië is de jeugdwerkloosheid hoog en de lonen laag, 5 tot 8 euro per uur. Veel jongeren uit die regio gaan daarom al elders werken, bijvoorbeeld in hotels op Ibiza en in Nederlandse kassen. Daar asielzoekers opvangen creëert weer een nieuw probleem, het aantal werklozen zal alleen maar toenemen. Voor de rest eens.

Sinterbikske | 27-08-22 | 21:13 | 2

De PS in al veertig jaar de baas in Andalusië.

theo-is-dood | 27-08-22 | 21:48

De oplossingen zijn zo simpel. Geef asielzoekers een tijdelijke vergunning van 5 jaar. Elk jaar even evalueren, wat heb je van je leven gemaakt? Wat draag je bij aan de samenleving. Ik ken Syrische kappers die na 2 jaar Nederlands spreken en een baan hebben het kan dus gewoon. Draag bij en wees welkom.

van Balen | 27-08-22 | 21:07 | 9

@theo-is-dood | 27-08-22 | 21:16: Dat rapport is te logisch, hoe hoog zouden de NLse uitkeringen zijn als de hele wereld er aanspraak op kon maken? Een euro of 1 per maand schat ik zo in. Aangenomen dat het aantal bijdragers gelijk blijft, en dat neemt relatief gezien af met de huidige instroom.

HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:26

@theo-is-dood | 27-08-22 | 21:16: wellicht omdat NL (Mark Harbers van de VVD) het Marrakesh pact heeft getekend, waarin o.a. staat dat journalisten zich positief moeten uiten over migranten.

intrigant | 27-08-22 | 21:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Bv: van Somalië naar Nederland vi : Ethiopië, Sudan, Egypte, Israël, Jordanië, Libanon, Syrië, Turkije, Bulgarije, Servië, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en Duitsland. Zo zie je nog eens wat van de wereld.

Mr_Natural | 27-08-22 | 21:06 | 3

Iemand die aansluitend door Egypte, Israël, Libanon en Syrië wist te reizen verdient wel een pluim vind ik. En een VVV-bon van 20 euro of zoiets.

HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:08

Had in Ethiopie kunnen blijven daar hebben ze een jaarlijkse economische groei van 6 tot 8% genoeg om iedere vluchteling aan het werk te zetten in de rozenkweek schoenfabriek of suikerrriet en koffie plantage.

Smoelensmid | 27-08-22 | 21:20

@HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:08: Van Egypte naar Israël lukt wel. Dan moet je naar Jordanië. Dat gaat ook wel. Jordanië-> Syrië is voor de waaghalzen Syrië --> Turkije gaan je slecht lukken als Somaliër.

Haberdoebas | 27-08-22 | 21:36
-weggejorist-
AdvocatusDiaboli | 27-08-22 | 21:03 | 1

Wat ik me in alle oprechtheid afvraag, waarom acties als die van advocaten of EU afgevaardigden voet aan de grond krijgen hier in Nederland. Hoe zit dat in andere EU landen, of is het alleen in landen met een Calvinistische aard? Ben zelf veel in Estland en daar gaat het heel veel anders. Eenmaal binnen, afgesloten opvang, taal leren en werken, niet, dan doei. Daarnaast als men dan eenmaal de status heeft verdiend, verlaat men z.s.m. Estland. Aan Estland zelf kan het niet liggen, zou er zo gaan wonen.

Kaitseliit | 27-08-22 | 21:02 | 4

Eerste deel van het antwoord ligt in Den Haag, en dan bedoel ik niet het torentje maar de marketingnaam: 'international city of peace and justice'. Nederland moet zich aan elk regeltje houden want dat is hoe gevestigde politieke orde zich wil profileren naar de buitenwereld. We kunnen niet ons eigen plan trekken want dat zou dat hele model ondermijnen.

Tweede deel van het antwoord is mijns inziens de heersende ideologie van het gros van de hoogleraren, rechters, ambtenaren, politici en bestuurders. Het is een eenzijdige club, pluriformiteit gaat niet verder dan de Tweede Kamer. De meningen uit die ideologie uiten zich in 1) zelfkastijding en negeren van landsbelang, 2) buitenproportionele tolerantie jegens vreemdelingen die zich misdragen, 3) rechtlijnig volgen van internationale afspraken, 4) terughoudendheid om macht te gebruiken op het internationale podium, 5) bij willen dragen aan het oplossen van globale problemen en 6) héél graag willen geloven dat hun ideologie een natuurlijke aantrekkingskracht heeft op anderen.

HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:21
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn teveel argumenten tegen deze asielwaanzin.
Maar er is een hardnekkig argument voor: het linksliberale geloofsfundament dat grenzen niet bestaan en Nederland dus verplicht is alles toe te laten.

Er gaat niets veranderen met VVD66 aan de knoppen. Er moet een politieke aardverschuiving komen, zo niet dan tikt de klok door... en brokkelt de verzorgingsstaat steeds iets verder af met elke niet-westerse eenling die zonder enig probleem vanuit België of Duitsland Nederland betreedt.

HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:01 | 1

Een afbrokkelende verzorgingsstaat valt mee te leven als het leefklimaat prettig is. Maar in Nederland lever je op beide in: en op verzorgingsstaat èn op leefklimaat.

Bataafje | 27-08-22 | 21:15

Goed stuk van Feynman. Ik kan me geen oplossing voor dit probleem bedenken, want -zoals scribent terecht schrijft- er is altijd een rechter die ons al dan niet terecht houdt aan verdragen. Het opzeggen van deze verdragen daar is geen en zal niet zo snel een meerderheid voor bestaan in de Tweede Kamer. In de tussentijd zal de maatschappelijke onvrede in Nederland groter worden dan we in tijden hebben gezien. Het borrelt, het broeit. Wie weet heeft Mak gelijk en is dit inderdaad wel de laatste normale zomer in tijden, maar dat ligt dan niet aan het klimaat of het weer.

JohnLocke | 27-08-22 | 20:58 | 1

Slecht eigenlijk dat Rutte wel op eigen houtje geld kan toezeggen in de EU voor het ‘Corona’ herstelfonds, maar dat voor het opzeggen van schadelijke internationale verdragen de democratie en de rechtstaat ineens wel serieus genomen dienen te worden.

intrigant | 27-08-22 | 21:59

Goede samenvatting over de huidige asielproblematiek, alle ellende van al die jaren in één column, maar behalve prettig leesvoer en wat ergenis, zetr dit natuurlijk geen zoden aan de dijk. Al die problemen zijn genoegzaam bekend bij het kabinet, COA, IND en de Nederlandse bevolking, maar veel indruk maakt het allemaal niet, want er verandert niets. En grootschalig protesten tegen het asielbeleid, dat bijvoorbeeld het hele Malieveld vol staat, zijn er nog nooit geweest. Dus ja Rutte 4 zal hier niet van onder de indruk zijn.

johnyl | 27-08-22 | 20:57

Is het realistisch om de situatie van pak m beet eind 40er jaren - 1951, die toen heel anders was dan nu nog als uitgangspunt te nemen voor het te voeren beleid? Het is, mijns inziens, aan de politiek verdragen te actualiseren of in het uiterste geval pp te zeggen.

Squeezelover | 27-08-22 | 20:57

Duitsland runt de EU, daar hoef je eigenlijk niet aan te twijfelen. Zij hebben Europa vorige eeuw twee keer weten te verwoesten en met die maffe Merkel-instelling van 'Wir schaffen das' gebeurt het deze eeuw weer.
Stuur al die vluchtelingen naar Duitsland. Begin steeds grotere hekel te krijgen aan die schuldbewuste Duitsers die heel Europa opzadelen met hun idiote schuldgevoel.
Het is niet alleen dat wij dat niet 'schaffen', veruit de meeste Nederlanders willen het ook helemaal niet 'schaffen'.
Donder die hele zooi maar de grens over - met excuses voor alle nuances in dit comment.

Ichneumonidae | 27-08-22 | 20:55 | 5

Mark Rutte kon helaas u niet persoonlijk bedanken en vroeg mij om u te bedanken voor u glasheldere uitleg en zienswijze , dat de asielcrisis in Nederland is veroorzaakt door Duitsland. Rutte hoopt dat vele reaguurders uw zienswijze delen en is u dan ook zeer erkentelijk.

johnyl | 27-08-22 | 21:01

MickeyGouda gisteravond 22:32: "Ik pleit voor een keihard anti-immigratiebeleid naar Deens model. Het water staat ons aan de lippen, dus landsbelang vóór internationale verdragen."

Antwoord Ichneumonidae 22:38: "Nou ja Mickey, heb hier niet al te ver vandaan ook wat vluchtelingen zitten en die zijn niet zo heel duur hoor.
Uhh, tsja, hoe leg je dat uit?"

Mijn reactie: Als jij nog eens wijs wordt, word je weer gek van blijdschap?

drs.Nee | 27-08-22 | 21:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Vluchten uit een oorlog heet toch desertie?

Nuchternederland | 27-08-22 | 20:55

Ligt het niet aan de democratie? Alleen democratische landen nemen vluchtelingen op.

Mr_Natural | 27-08-22 | 20:50

Een citaat: Het is onverklaarbaar en ontwrichtend dat miljoenen mensen uit onze beroepsbevolking niet werken. Einde citaat. Dat is het niet. Maar dan dien je kennis van zaken te hebben. Dat kan onder andere door ervaring, maar inlezen wil ook nog wel eens helpen.

Ook kan enige kennis van Staatsinrichting geen kwaad. De hele asielinstroom, alle verdienmodelletjes daaromtrent voorop, zijn slechts een symptoom. De echte vraag is wie achter die "aanzuigwerking" zit, pun intended.

Je bent een twintiger, zoveelste generatie Nederlander, met een voornemen om een gezin te stichten. Hoe dan? Dat kun je al die gelukszoekers wel kwalijk nemen, hoe lang zij ook op hun "gezinshereniging" moeten wachten, maar dan mis je de crux naar mijn mening dus echt volledig.

De arbeidsmarkt staat letterlijk krom van de fundamentele verstoringen. Inmiddels zijn zelfs de meeste onderwijsprikkels geperverteerd. Zie het STAP drama. Wel tekenend: als asielzoeker val je inmiddels dus ook niet meer in een gespreid bedje.

Zo'n welvaartsstaat van Johannes Calvijn en 0% transpiratie.

Hetkanverkeren | 27-08-22 | 20:47

Alle fop stoere vvd afspraken (vertragen, opschorten, verbieden, etc.) uit het overleg mogen juridisch niet, dus die worden niet uitgevoerd. Ze mogen gewoon per direct allemaal blijven, krijgen voorrang en mogen gezinsherenigen.

Schemerlamp | 27-08-22 | 20:46 | 1

ja dat staat niet bij de vvd promo site.

martn | 27-08-22 | 20:51

Een groot deel van deze asieleisers heeft al in een ander Europees land asiel aangevraagd.
Een nog grote deel heeft jaren lang in een veilig land in de regio doorgebracht voor ze naar Nederland vluchtte.

Osdorpertje | 27-08-22 | 20:45 | 2

Ja. Maar dat speelt Wilders in de kaart. Dus: Nee.

GeheidEenGeit | 27-08-22 | 21:04

@GeheidEenGeit | 27-08-22 | 21:04:
Plus dat de zielige mensen industrie er bij gebaad is zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk in de asielprocedure te houden. Zelfs als ze kansloos zijn.

Osdorpertje | 27-08-22 | 21:11

Sorry maar Ten Apel is TE VOL.
Heel Nederland is te vol.
En voor degenen die zeggen: ""Ik wil naar een ander land, ik word hier niet goed genoeg geholpen, ik kom uit Duitsland/België/Luxemburg o.i,d."
Zeg ik: dan ga je terug.
Eisers zijn er ook meer dan genoeg in Nederland: de enige vacature die niet open staat.

Genoeg=genoeg: ik ben er he-le-maal klaar mee.

MK27 | 27-08-22 | 20:44
-weggejorist-
JamesYounger | 27-08-22 | 20:44 | 2

Maar waarom kan Nederland niet permanent 4 of 5 cruiseschepen aan de Ruiterkade in Amsterdam aanleggen? Daar is ook gewoon walstroom aanwezig, plus Amsterdam heeft als gemeente ook veel meer personeel dan de kleine gemeentes welke nu overvallen worden.

Ook Rotterdam kan bij de Maasvlakte prima nog een aantal cruiseschepen kwijt. Het gaat om oorlogsvluchtelingen. Echte vluchtelingen willen veilig zijn en zijn niet perse op zoek naar permanente woningen...

Aalburg krijgt 300 vluchtelingen op 3000 inwoners, dat is 10%. Velsen-Noord krijgt er 1500 op 5000 inwoners, dat is zelfs 30%. Amsterdam heeft zo'n 1 miljoen inwoners, dus dat zou op basis van 10% dus plaats moeten bieden aan 100.000 asielzoekers. Hoeveel heeft Amsterdam er opgenomen???

Voordeel van asielzoekers cruiseschepen naast Adam CS is dat de grachtengordel dan zelf ondervind hoeveel overlast die asielzoekers bezorgen.

Ik zie hetzelfde nu hier in Washington DC nu Texas en Arizone bussen met asielzoekers afzet in hartje DC. Ineens vroeg de burgemeester van DC hulp aan de National Guard - omdat DC al moeite heeft met slechts 9000 asielzoekers terwijl die aantallen dagelijks over de Mexicaanse grens komen - dat verzoek heeft afgewezen. www.theguardian.com/us-news/2022/aug/...

TuurlijkNiet | 27-08-22 | 20:43 | 1

De rijksoverheid zit vuistdiep in de instellingen die de asielstroom beheren. Derhalve zou het niet makkelijk zijn voor een burgemeester om bussen te regelen, asielers in te laten en ze naar Den Haag dan wel Amsterdam te rijden. Bovendien zit zo'n burgemeester per definitie diep in het stelsel van een politieke partij. Huidige burgemeester van de gemeente waarin Ter Apel ligt is een D66'er, die zal loyaal zijn aan zijn partij en geen rare dingen doen zoals het landelijke bestuur met de neus op de feiten drukken. (D66 heeft geen zetels in de GR, maar dat deert weinig natuurlijk.)

HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:06

Overigens vind ik dat NL geen enkele morele of ethische verplichting heeft om vluchtelingen (of wat daar voor door gaat) op te nemen.
Lijkt me dat elk land gewoon zou moeten kunnen bepalen of en zo ja hoeveel 'vluchtelingen' men wenst op te nemen.
Zou in NL de grens op maximaal 5.000 per jaar zetten.
En zeg dat malle vluchtelingenverdrag uit het jaar tang maar op.

Ben er echt helemaal klaar mee.

Ichneumonidae | 27-08-22 | 20:39 | 7

Ja martn, Helemaal mee eens! Ik meen oprecht, dat een duidelijk uitgedragen beleid, dat misschien door de gevestigde orde als confronterend kan worden beschouwd, uiteindelijk meer respect krijgt dan al het politiek correcte geneuzel. De oogst zal zijn, dat er meer rekening met je wordt gehouden dan door al het gedraai.

Squeezelover | 27-08-22 | 21:09

@Ichneumonidae | 27-08-22 | 20:45:

Dat dus. Ik heb vier slaapkamers, voor nood zou ik iemand meer kunnen hebben, maar niet lang.

Dus, probeer het eens bij de buren, of nog beter, bij uzelf thuis.

GKJP | 27-08-22 | 21:12

Beste GKJP, U zegt voor nood, dus tijdelijk om na een tijdje weer te vertrekken. Maar de vraag die we ons eerst eens moeten stellen, zoals ik later in een tegel ook stel, is of we een verdrag dat tot stand kwam vanaf eind veertiger jaren (1951) nog als uitgangspunt voor staand beleid kunnen nemen. De situatie en bedoelingen van die tijd kan/kunnen in alle redelijkheid niet meer van toepassing zijn op de actuele situatie. Verdragen moeten door de politiek worden geactualiseerd en niet door rechter worden uitgelegd, waardoor ongewenst beleid dat door de rechter wordt geformuleerd ontstaat. De scheiding der machten, waarop onze democratie is gefundeerd komt daardoor in gevaar. Absoluut onwenselijk. Politiek Den Haag, let op uw zaak!

Squeezelover | 27-08-22 | 21:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Nederland moet en zal kapot. Dus gaat Rutte4 gewoon door.

Cor Netto | 27-08-22 | 20:37

Hear hear

Spiderman1 | 27-08-22 | 20:36 | 3

Het grote probleem is anno nu dat wie dit soort zaken opschrijft, meteen een sticker opkrijgt als extreem-rechts, xenofoob, nazi en racist. En als de Volkskrant zomaar een keer iets op de voorpagina schrijft wat waar is hierover, dan is heel woke Nederland geschokt en van de leg…

Spiderman1 | 27-08-22 | 20:40

@Spiderman1 | 27-08-22 | 20:40: Die verwijten zijn er nog wel maar het is beduidend minder geworden. Ik proef een keerpunt in de publieke opinie. De wereldvreemde linkse gelovers zul je nooit overtuigen, maar het gros van het volk is niet dom. Die kun je niet eindeloos voor de gek houden met dezelfde leugens. Dat Rutte zei 'we hebben ze nodig voor de arbeidsmarkt' komt echt vrijwel nergens goed aan. Rutte is de binding kwijt en/of het volk is klaar met voor de gek te worden gehouden.

HerzlichWillkommen | 27-08-22 | 21:10

Ik denk dat Sophie een béést is in bed. Vroeger op kantoor hadden we ook zo'n type, rooie dekduivel noemden we haar, ze slikte lullen als bielzen.

Mr_Natural | 27-08-22 | 20:34 | 2

Dat was toch iets met het roestige dak en de vochtige kelder?

wijsvinger | 27-08-22 | 20:42

Dit is een geweldige volzin. Hulde !!

TonAlias | 27-08-22 | 21:50

"Het is onverklaarbaar en ontwrichtend dat miljoenen mensen uit onze beroepsbevolking niet werken."

In deze zin een link naar CBS. Daaruit blijkt, als we kijken naar beroepsbevolking, dat er niet miljoenen werklozen zijn, maar 327K. Vreemd.
Even doorklikken op Niet-beroepsbevolking (3,3 mln) dan.

Daarvan is veruit de grootste groep "Niet gezocht, niet beschikbaar". Deze groep bestaat vooral uit: "scholieren en studenten, mensen die zorgen voor gezin of huishouden, arbeidsongeschikten en gepensioneerden."
www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashbo...

Klik ik nog even door, want hoeveel daarvan zijn afgekeurd?
"Eind 2020 werden 816 duizend arbeidsongeschiktheidsuitkeringen verstrekt aan ruim 758 duizend personen"
www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/11/42-pr...

Miljoenen mensen werken niet. Beetje tendentieus, maar waar.

Duwbak_Linda | 27-08-22 | 20:33 | 7

@A.I. van Dee | 27-08-22 | 20:57: Viel me ook op. Heb bij bewindvoering wel voorbij zien komen. Meestal was dat extra uitkering vanwege bedrijfsongeval waarbij bedrijf laakbaar was. Geen idee of ze dat bedoelen.

Duwbak_Linda | 27-08-22 | 21:02

@martn | 27-08-22 | 20:55:
Zal je tegenvallen. Stil blijven zitten, niet bewegen en leven van dag tot dag. Geen uitzicht. Die grote glorieuze verhalen zijn van dombo's. Niemand wil arm en betekenisloos zijn.

Duwbak_Linda | 27-08-22 | 21:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom wordt het verdrag van Dublin niet gehandhaafd en andere verdragen wel. En waarom wordt er discriminatie op basis van afkomst etc toegestaan (geen woningen voor Nederlanders maar wel voor Buitenlanders bijvoorbeeld). Is er geen actie groep die naar het hof kan om hier iets tegen te doen?

Karpiet | 27-08-22 | 20:33 | 1

Omdat het onze eigen schuld is. We staan er bij en kijken ernaar, jammeren en klagen wat en stemmen vervolgens steeds weer op dezelfde kliek die zich zo langzamerhand onaantastbaar acht en denkt alles te kunnen doen waar ze zin in heeft en zich bedient van indoctrinatie (NPO, staatsjournalisten en andere propagandakanalen), aanpakken van kritiek op het beleid, desnoods met inschakeling van de rechterlijke macht (proces Wilders), het creëren van angst (corona inclusief de verstrekkende maatregelen waar je nu niets meer van hoort terwijl corona echt niet weg is) en repressie door handhavers die onbenullige overtredingen keihard moeten afstraffen.
Ik schat in dat we misschien nog 1 kans krijgen om het huidige misschien wel bewust incompetente kabinet weg te stemmen, daarna wordt de nationale soevereiniteit definitief aan Brussel overgedragen en bestaat Nederland alleen nog als een provincie van het Groot Europese Rijk, de natte droom va Kaag en haar D66-trawanten en de schoothondjes van Volt, om van de VVD en hun bakfietsyuppenclub GroenSlinks maar te zwijgen.

Here's Freddy | 27-08-22 | 21:01

Wie als man hier komt, met thuis nog een gezin, die heeft hier niets te zoeken. Als je als man je gezin achterlaat, dan zal het met gevaar ook wel meevallen. Immers, wie zou zijn gezin in een gevaarlijke situatie achterlaten?
De 'C' in AZC zou een 'K' moeten zijn. De K van Kamp. Wel naar binnen, alleen naar buiten om naar huis te gaan of na een verblijf van bv 5 jaar. Ben je thuis echt in gevaar, en de nood is hoog, dan lijkt me dat geen probleem.

error503 | 27-08-22 | 20:28 | 5

Ook al is het waar ze vandaan komen vaak niet ideaal, het is er relatief veiliger voor zijn gezin. Immers, die man moet wel 'eventjes' alle onbekende gevaren trotseren die hij zoal kan tegenkomen op weg naar dat veilige land in Europa.

Rest In Privacy | 27-08-22 | 21:35

@ikhebgeenflauwidee | 27-08-22 | 21:35: Je benoemt daar precies het probleem. Het is er 'vaak niet ideaal', en dat volk verdomt het om het wél ideaal te maken, precies ook het volk wat we niet niet moeten hebben. Het is hier ook niet ideaal, maar dat is geen reden om elders een beetje de hand op te houden (nog niet eens gesproken over crimineel gedrag).
Als je je leven niet zeker bent, dán verdien je hulp, maar niet per se toegang tot onze samenleving.

error503 | 27-08-22 | 23:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Zie op NOS journaal dat een advocaat of wat ze ook is meteen bezwaar gaat aantekenen tegen de plannen om familie van vluchtelingen pas over te laten komen wanneer er een huis beschikbaar is. 'Vluchtelingen horen z.s.m. herenigd worden met familie volgens (EU)wetten' aldus mevrouw. Gefeliciteerd alvast met uw succesje mevrouw voor uw bijdrage in het oplossen van grote problemen die we momenteel hebben in Nederland.

Leptob | 27-08-22 | 20:24 | 14

Zij verdient haar geld er natuurlijk mee. Dan moeten ze wetten wijzigen.

martn | 27-08-22 | 20:56

@Schoorsteenveger | 27-08-22 | 20:55: De man is niet in gevaar. Die gaat vooruit zoals ik schreef. Dat weet het kabinet ook wel hoor. En alle andere direct betrokkenen.

ChalinaRosa | 27-08-22 | 21:03

@ChalinaRosa | 27-08-22 | 21:03: je mist schoorsteenveger zijn punt.
De man 'vlucht' omdat het daar onveilig is, maar laat vrouw en kinderen achter.
Het is daar dus níet gevaarlijk voor zijn vrouw en kinderen? (Tenzij vrouw met deegroller, maar dan lijkt het me niet dat man herenigd wil worden met zijn vrouw)
Ergo: het is in land van herkomst niet gevaarlijk; man heeft geen recht op asiel, laat staan gezinshereniging op Nederlandse bodem. Enkeltje terug naar huis.

naglfar | 27-08-22 | 21:18
▼ 11 antwoorden verborgen

Tsja, heer Feynman, een epistel waar menigeen verdrietig van wordt. Omdat het een keiharde werkelijkheid is, die ook nog eens voortduurt.

Mijns inziens is het niet zo moeilijk.

Maar wie ben ik.

Dit had ik nimmer kunnen voorzien, maar blij dat ik eigenwijs ben, woonruimte voor mijn kinderen voor later is geregeld.

Maar treurig, bijzonder treurig, dat het zover is gekomen, en hoever gaat het nog?

Vanmiddag werd ik door Joris netjes aan de kant gezet wegens een opmerking over Emmen, maar die ene opmerking dekte nog niet de helft van de lading.

Enfin, nederland is stuk, systeem is kapot, overbevolkt, met verschillende culturen. Dat heeft nog nooit goed uitgepakt. Maar men blijft doorgaan met importeren van anderen, die merendeel niet op de vlucht zijn, maar willen profiteren van onze welvaartsstaat. Wat ze met hulp van jandomd onze eigen regering nog goed lukt ook.

Ik zie het al voor me, ik wil wel in, bijvoorbeeld, Portugal wonen. Wandel/vaar/rij ik er heen, en eis dat ze alles voor me regelen.

GNR heeft mij dan denk ik heel snel de grens over geschopt.

GKJP | 27-08-22 | 20:23

Andalusië, Zuid-Italië en Bosnië mogen dan graag werk willen. Ze willen echter absoluut niet als werk hebben het huisvesten van asieleisers waartegen de West-Europese landen te laf zijn om te zeggen 'Go Home'. Stop met het over de schutting willen gooien van onze eigen problemen!

Grachus | 27-08-22 | 20:22

Rutte zegt dat we de instroom enkel kunnen beperken als we uit de EU stappen. Het handelen van Sophie in 't Geld doet je toch wel afvragen of dat niet een erg goed idee is.

Schoorsteenveger | 27-08-22 | 20:21 | 3

Sophie wordt per vluchteling betaald denk ik.

Mr_Natural | 27-08-22 | 20:22

Waarom kan Denemarken , ook in de EU , de grenzen dan wel gesloten houden ?

JamesYounger | 27-08-22 | 21:00

Stel je voor, je wordt morgenochtend wakker, Sophie staat aan je voeteneind met de EU-vlag om zich heen gedrapeerd, kijkt je aan met een smachtende blik en zegt:

Hè, opeens een writer's block.

Mr_Natural | 27-08-22 | 20:20 | 1

"Als je je niet vrijwillig aan mij onderwerpt, dan dwing ik je!"

Schoorsteenveger | 27-08-22 | 20:22
-weggejorist en opgerot-
Kernkop68 | 27-08-22 | 20:17

Dat Judith Sargentini met haar Artsen Zonder Grenzen de asieleisers komt helpen is meer een politiek statement dan dat die mensen het echt slecht hebben.
Echte vluchtelingen gebruiken de aan hun aangeboden flesjes mineraalwater niet om hun reet af te spoelen.

Osdorpertje | 27-08-22 | 20:16 | 2

Ja, maar wat is zij toch goed hè, zo'n in en in goede vrouw. Alles mag kapot, als zij maar goed is in haar eindeloze hypocriete egotrip.

radiatorknopje | 27-08-22 | 20:45

Artsen zonder grenzen, hebben die niet samen met Oxfam heel wat seksueel overschrijdend gedrag vertoond in diverse arme landen?

Kartelmaster2000 | 27-08-22 | 21:32

Uhhh, had je maar op andere partij moeten stemmen.... Volgende x beter......

A.Men | 27-08-22 | 20:13 | 4

De VVD had verleden jaar een uitstekend programma betreffende asielzoekers!
Desnoods EU en VN regels ombuigen, geweldig wat een visie.
Had ik daar maar op gestemd.

J-van-de-Bontekoe | 27-08-22 | 21:00

Ik geloof niet dat ik op een van deze regeringspartijen heb gestemd.

Shoarmamasutra | 27-08-22 | 22:47
▼ 1 antwoord verborgen

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen:
-Opvang in de regio
-Grenzen dicht
-Vol is vol

knutsel_ | 27-08-22 | 20:09

"Denk aan Andalusië, Zuid-Italië of Bosnië, waar de plaatselijke bevolking zit te springen om banen. Het vrije verkeer van personen sloopt regio's aan de rand van de EU, hun jeugd trekt naar het centrum voor werk."

Denk gewoon aan thuis; daar waar ze vandaan komen. Lijkt me verder ook prima...

VanRechts | 27-08-22 | 20:09 | 3

Lijkt me beter. Waarom Andalusia. Is nu nog prachtig. Moet dat kapot?

ChalinaRosa | 27-08-22 | 20:15

Wel even Rutte een goed excuus laten bedenken om asielzoekers op te nemen wanneer de werkeloosheid al hoog is.

nieuwe_Deen | 27-08-22 | 20:21

"Het is onverklaarbaar en ontwrichtend dat miljoenen mensen uit onze beroepsbevolking niet werken."

Mijn tijd is kostbaarder dan enig monetair gewin.
Nederland is overigens niet eens zo populair als asielland... www.ser.nl/nl/thema/werkwijzer-vlucht...

Neuth | 27-08-22 | 20:07
-weggejorist-
Klaus Herzog | 27-08-22 | 20:05

Gelukkig een vlag die de lading dekt.

Mr_Natural | 27-08-22 | 20:03 | 2

Maar de inhoud is nogal leeg(hoofdig).

knutsel_ | 27-08-22 | 20:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl