Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - De Tot Boze Blanke Man Gemaakte als zondebok

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 3 (doet tevens dienst als Stamcafé, reaguurders)

Tot Boze Blanke Man Gemaakte, schreef Nuuk onder mijn vorige feuilleton. Een prachtige vondst die mijn stelling bevestigt dat de Boze Blanke Man een banaal sociaal construct is, klinkklare lariekoek verzonnen door fopwetenschappers als professor Wekker en uitgemolken door de bejaarde socialite Sunny Bergman. De woke wappies hadden een zondebok nodig en aangezien het concept van Der Ewige Jude sinds de oorlog niet meer bon ton is (behalve dan in Bij1-kringen) moest het dan maar de hardwerkende, belastingbetalende blanke man worden, de lieve papa die op zondag de rollade aansnijdt. 

Wie is toch die man die elke zondag het vlees komt snijden? was een bekende slogan uit de overheidscampagne van Sire over de man die te weinig thuis is. Wat een onroerende beelden! Ach, vroeger was alles beter. Volgens sommigen werd de pakkende slogan bedacht door Godfried Bomans, maar de zin komt niet voor in zijn vele geschriften. Anderen noemen het een citaat van Joseph Luns, minister van Buitenlandse Zaken in de periode 1956-1971. Tijdens een interview met het Vrije Volk, waarbij hem gevraagd werd hoe zijn gezin destijds reageerde op zijn voortdurende afwezigheid, antwoordde hij: “Och, de kinderen vragen weleens: ‘Moeder, wie is toch die bleke heer die hier op zondag het vlees komt snijden?"

Mijn papa kon zelfs nog geen water koken maar was de liefste man van de wereld. Hij was nooit boos, eerder een beetje tragisch omdat hij zijn hele leven zwaar onder de plak van mama zat. Pa was een intellectueel die stripboeken van Tom Poes en Olivier B. Bommel las op de plee, onderwijl een sigaar rokend. Eindelijk even verlost van het getetter van zijn bazige vrouw. Hij haatte sport en en als ik op zaterdag bij de pupillen van DTS'35 moest voetballen, stond hij niet heel boos langs de lijn te brullen maar was hij aan het schaken bij een vriend. Zelfs tijdens de zomervakanties in Zoutelande droeg pa een driedelig kostuum. Heel soms stroopte hij met tegenzin zijn broekspijpen op en liep hij een stukje met mij door de branding. Dan monkelde hij plotseling, met die eeuwige sigaar in zijn mond: "Kijk Tuurtje, dat zijn cumuluswolken, morgen regen, we treffen het maar weer met het weer." Zijn passie was het weerstation in de tuin, niet meer dan een buis om regenwater in op te vangen en wat knullige metertjes. Ik zie hem nog zeiknat de keuken in komen en triomfantelijk bevestigen wat wij even daarvoor al op de radio hadden gehoord via het KNMI: het regent. "Vader, trek die vieze schoenen uit; ik heb net de boel gedweild", zuchtte ma, die gruwde van kletskoek over het weer.

De broer van mijn pa was wel altijd boos. Een gluiperige, miezerige gemeenteambtenaar die op zondag bij ons langskwam en dan twee uur lang zat te kankeren over van alles en nog wat, bij voorkeur op Joop den Uyl en de Russen. Zijn enige informatiebron was G.B.J. Hiltermann. Maar zijn held Hiltermann was nooit boos, hoogstens ironisch. Die nazi-oom was de eerste klassieke boze blanke man in mijn leven. 

De onwelriekende gleuvenbrigade, de millennials, de sneeuwvlokjes, KOZP, BIJ1, Antifa, Hamas, DENK, NIDA en BLM hadden een collectieve vijand nodig en dat werd de boze blanke man. Niet de gele, de rode, de bruine, de getinte of de zwarte man en al helemaal niet de muzelman, want die is lief en nooit boos. Orange man Trump was natuurlijk een geschenk uit de hemel voor deze werkschuwe gekkies en en zijn presidentschap is ook duidelijk het begin van de hetze tegen de Don Drapers van deze wereld, de knusse hardwerkende family man en tegen mijn papa die nog geen vlieg had kwaad gedaan.

Sunny Bergman was er als de kippen bij om via de staatsruif te kunnen profiteren van de demonisering van de blanke man en wilde weten waarom "zoveel witte mensen boos en verongelijkt zijn nu de vanzelfsprekendheid van de blanke dominantie steeds meer ter discussie komt te staan. Met mijn film 'Wit is ook een kleur' wil ik onderzoeken waar de boosheid en verontwaardiging van witte mensen vandaan komt als het gaat over racisme.” 

In het Shangri-la van die wappies zijn er natuurlijk ook goede blanke mannen, in de regel eunuchen met een knotje, als hun wijkende vlashaargrens dat tenminste toestaat: Rutger Bregman, Sander Philipse, Jens Van Tricht, Philip Huff en Sybren Kooistra. En dan ben ik er nog een paar vergeten. 

Van een hele andere klasse deugende blanke mannen - de rijke - is dr. Martijn Figee, de roomblanke echtgenoot van Anna Steijn, beter bekend als de gepensioneerde soapie Anousha Nzume. Ze volgde haar mannie slaafs naar New York, waar hij psychiater werd in de peperdure Mount Sinai-kliniek. In One World, de digitale muurkrant van inclusief Nederland schreef ze dat ze dacht de gezapige, witte bubbel van Amsterdam te ontvluchten. Nee dan New York, waar het bewustzijn over raciale ongelijkheid zoveel verder is! Maar ook daar werd ze geruisloos deel van de blanke elite! Leest en huivert:

Half augustus verhuisde ik met mijn gezin naar New York. Ik verheugde me op het niveau van gesprekken over racisme, seksisme, islamofobie, antisemitisme, homo- en transfobie, validisme, oh well, álle ismes. Waar het niveau van de discussie in Nederland zelfs bij de ‘kwaliteitskranten’ meestal blijft hangen bij ‘ik (als witte, hoogopgeleide, heteroman) vind het allemaal wel meevallen’, is de redactie van bijvoorbeeld The New York Times ondertussen divers genoeg dat de geleefde ervaring veelal leidend is. Dat levert interessante analyses op en dwingt witte schrijvers ‘to up their game’. Mijn dagelijkse omgeving hier – de hoogopgeleide middenklasse met kinderen – is nog witter dan in Amsterdam. Al met al zit ik hier wéér in een bubbel. Ook in de VS wordt met ‘alle ouders’ niet ‘alle’ ouders bedoeld. Meestal gaat ‘alle’ over witte, hoogopgeleide ouders die kennelijk liever niet willen dat hun kind naar een ‘zwarte’ school gaat, hoe woke ze ook overkomen in hun New York Times-column. 

Potverdorie nog aan toe! Weer die witte kutmannen! Een beetje het doktersvrouwtje uithangen, Tupperware Parties organiseren voor je verveelde dinnies en maar kankeren op de blanke mannen die de centjes verdienen. 

Typetjes als Anna Steijn en Sunny Bergman en nog een hele rist soortgelijke juffies kunnen mijn bloed wel drinken, want volgens neerlandica Emma Gosses ben ik phallogocentrisch, heteronormatief, white privileged en lijd ik aan male toxic masculinity. Zij bestudeerde al mijn columns voor De Volkskrant en HP/De Tijd ( je moet er maar tijd voor hebben). 

"Het beeld dat hij van zijn mannelijkheid neerzet, reflecteert de cultuurhistorische ontwikkelingen vanaf de jaren zestig in Nederland en is illustratief voor hedendaagse mechanismen in de maatschappij, zoals seksueel nationalisme, witte onschuld en daaraan gekoppeld masculinnocence. Zijn mannelijke identiteit construeert hij aan de hand van een met ironie doordrenkte strijd tegen de vertrutting van de maatschappij door toedoen van social justice warriors."

Een typisch staaltje van penisnijd, dunkt mij. Koop een voorbeelddildo, mens! 

Ik zocht naarstig troost bij Karel van het Reve en zijn geniale essay Literatuurwetenschap: het raadsel der onleesbaarheid en kreeg een onverwachte steunbetuiging van prof. dr. J.H.T. Joosten, sinds 1 februari 2006 hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In het vooraanstaande tijdschrift Neerlandistiek reageerde Joosten op het onderzoek van Gosses en omschreef hij mijn columns als 

"een genre dat bestaat bij de gratie van een focus op stijl, en verder gekenmerkt wordt door uitvergroting, ironie, tegendraadsheid, zelfspot en in het beste geval ongrijpbaarheid. Dat genre vraagt vanuit zijn eigen aard om een subtielere analyse dan de botte bijl van het letterlijke lezen. Een column is pas de moeite waard als Arthur van Amerongen de strijd aangaat met de doxa, met de onbereflecteerde machtsverhoudingen die zijn zoals ze zijn, zoals Barthes die definieerde in Roland Barthes door Roland Barthes: ‘de publieke Opinie, de Geest van de meerderheid, de kleinburgerlijke consensus, de Stem van het Natuurlijke, het Geweld van het Vooroordeel’. Het lijkt er op dat Van Amerongen zich in zijn columns gepast van zijn taak kwijt. Dat zich als reactie daarop de reductionistisch-conservatieve, dogmatische reflex manifesteert van waaruit Gosses haar artikel schreef, mag beschouwd worden als een enorm compliment voor de columnist."

Die kon ik in mijn zak steken! Doxa moest ik ook even opzoeken, hoor. 

Maar ik kookte natuurlijk van woede door die polemiek van meisje Gosses. Stel je toch voor dat mijn moeder nog leefde en dat ik haar had moeten confronteren met de kwalificatie 'phallogocentrisch, heteronormatief, white privileged en lijdend aan male toxic masculinity...' Mama had een monster gebaard! 

Toen dacht ik, uit respect voor mijn lieve goedbedoelende papa die mij verwekte (ik wil even niet weten hoe): stel nou dat wij blanke boze mannen in Nederland stante pede en massaal als ludiek protest gewoon effe het werk neerleggen uit solidariteit met onze papa's die ons ooit zo schitterende Nederland hebben opgebouwd? Wie gaat dan de schoorstenen rokende houden? Wie hoest dan al die uitkeringen op van die godvergeten profiteurs, staatsruiveniers en activisten die de Blanke Man demoniseren middels fopdocu's en ROC-opstelletjes? Nou? Sunny Bergman en professor Wekker? 

Volgende week aandacht voor de Bijzonder Boze Muzelman (al dan niet blank, getint of van kleur). Daar hoor je nooit wat over in de media maar die bestaat ook hoor! 

Reaguursels

Inloggen

Iedereen die wel eens buiten komt weet dat mensen allemaal individuen zijn. Ze zijn allemaal wel eens vrolijk of verdrietig; en ook allemaal wel eens boos. Terecht of niet terecht. Huidskleur, geslacht of zelfbedacht gender heeft daar nauwelijks invloed op.

Tenzij mensen boos gemaakt worden op basis van identiteitspolitiek. En laat identiteitspolitiek nou net een speeltje van links zijn. Met name de door Hitler bedachte "Kritische Rassen Theorie" (Newspeak voor "Kritiekloze Rassen Theologie") is dermate debiel dat links daar nu massaal subsidies voor vangt en verstrekt.

Subsidies op debiele meningen. Daar komt de mythe van de boze blanke man vandaan; net als de mythe van de eeuwige jood. Zie de "klimaatdemonstratie" tegen joden, blanken en co2 in Rotterdam 2 maanden geleden.
Het bestaan van levende joden is dus niet alleen omstreden bij Bij1, maar ook in de klimaatlobby, bij SP, D66 Denk en vooral GL.

En dat kan ook niet anders. Als je mensen niet op individuele eigenschappen maar op huidskleur etc wil beoordelen dan eindigt het altijd in rassenhaat.

Dandruff | 28-08-22 | 09:29

Als je leest: “phallogocentrisch, heteronormatief, white privileged en lijdend aan male toxic masculinity” dan kun je dat vertalen als: “boze witte man”. Maar dat wordt geschreven door iemand die lijdt aan ‘screen addictionisme, ignorantisme, cluelessisme, unawarenesisme, en ze is facebook victim of algorithm.
Samengevat een tot onwetend slachtoffertje gemaakte van haar eigen valkuil.

HoniSoit | 28-08-22 | 09:07

Deels offtopic maar ik stuitte gister op de instagram pagina van onze NU vrienden en zag een bericht over ter appel. De reacties - welke de censuur overleven - laten zich raden. Conclusie, helaas verdient dit land deze uitkomst.

Kartelmaster2000 | 28-08-22 | 09:05

Boos?

Welnee, op naar de bakker met Hey.... hierrrrrr.....

Straks naar hondenstrand met Beppie; zij sturen, ik lullen. Kroketje halen. Beetje lopen, beetje lullen.

Boos?

Pffff. Het is zondag mensen.

Pluk een roos! Staat jullie goed!

Lorejas | 28-08-22 | 09:04 | 2

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw.

Duwbak_Linda | 28-08-22 | 09:08

Geef de boosheid aan een anderman, die er beter tegen kan.

Lorejas | 28-08-22 | 09:09

Mijn buurman van vroeger kwam van de Antillen en was ook altijd boos. Ik wilde het toch even melden

Mark van Leeuwen | 28-08-22 | 08:49 | 5

Zag gisteren gisteren ook een Antilliaan. Hoorde een tijdje geleden van mijn ex die mij ook gewoon altijd teveel vertelt, dat die Antilliaan (hele aardige vent) amper sex krijgt van zijn toch wel lekkere blonde vriendin (had ze verteld tegen mijn ex) omdat ie zijn best niet doet. Hij zal dan ook weleens boos zijn. Is wel stom. Dan zie ik ze en denk 'hij mag er niet op'. Ik hoef dat helemaal niet te weten.

Leptob | 28-08-22 | 08:59

Moet je die rappers maar eens beluisteren.

Kapitein Sjaak Mus | 28-08-22 | 09:06

@Mark van Leeuwen | 28-08-22 | 08:58: Misschien zat die boze buurman boordevol met negatieve of zelfs racistische gedachten over blanken.
Maar ook die buurman uit de Antillen zou blank kunnen zijn geweest, bedoelde ik.

Pardoes | 28-08-22 | 09:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Blij dat ik geen man ben. Het is een rare tijd om met heteroseksuele blanke ballen in de broek rond te lopen. Sterkte heren!

BrulSpin | 28-08-22 | 08:46 | 4

Meh. Het is een stads ding. Daarbuiten zijn (blanke) mensen normaal.

Daarom kom ik zo weinig mogelijk in een grote stad; alleen maar boze mensen. Bah.

Warhead | 28-08-22 | 09:05

Nee joh, in dorpen wonen alleen maar vrolijke positieve mensen? Daar is klagen geboren man.

Lorejas | 28-08-22 | 09:08

@Warhead | 28-08-22 | 09:05:
Misschien heb ik het mis, maar op de treurbuis meen ik toch wel een hele boel Boze Blanke Boeren te zien. Komen die ook uit de grote stad?

#verwarrendetijden

Kapitein Sjaak Mus | 28-08-22 | 09:14
▼ 1 antwoord verborgen

Dus in ter Apel worden 350 kinderen zonder ouders opgevangen, meldt het NRC. Hoe zijn die dan hier terecht gekomen ? Hoe wisten ze de weg hiernaartoe ? Waar zijn die ouders dan ? Als er mensensmokkelaars betaald moest worden, zoals we steeds lezen, hoe kwamen ze dan aan dat geld ? Of werden ze gewoon door hun ouders op pad gestuurd "Ga maar naar Europa. Het is een lange en gevaarlijke tocht, en je spreekt de taal niet, maar alsjeblieft, hier heb je 10,000 euro om een mensensmokkelar te betalen", Waarom zijn al die "minderjarigen zonder begleiders" jongens ? Zijn er soms geen meisjes die "op de vlucht moeten voor oorlog en geweld" ? Vragen, vragen, vragen.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 08:45 | 5

Zie het als dat je kind voor het eerst alleen naar school fietst. Is best billenknijpen maar komt (bijna) altijd wel goed. Je moet ze een keer laten gaan hè?

Leptob | 28-08-22 | 08:55

Ja hè, hè, die meisjes moeten natuurlijk maagd blijven hè. Dat snapt u toch wel?

HogeNood | 28-08-22 | 09:09

@Leptob | 28-08-22 | 08:55: Bij naar school fietsen weet je kind de weg tenminste. Je weet waar die school is. Je kan checken, en stuurt je kind ook niet op pad met 10,000 euro aan cash. En al zekr niet in gezelschap van 50 of 100 volwassen kerels.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 09:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Blijkbaar kan je ruiken aan mensen dat ze Parkinson hebben. Aan welke reauguurder met Parkinson mag ik even ruiken? Je mag ook aan mij ruiken.
www.volkskrant.nl/wetenschap/mensen-k...

Leptob | 28-08-22 | 08:45 | 1

Voor of na het douchen?

horsteknots | 28-08-22 | 08:54

Dit is een heerlijk stukje Arthur. Ik koop al zijn boeken en ga deze verspreiden over alle huis-biebs en kringloopwinkels. De bijbeldrammethode.

de Voorzittert | 28-08-22 | 08:44

De NOS heeft gelukkig weer de wildcapeerders op de eerste plek gezet. Die vervelende vrachtauto gooide toch wel wat roet in de campagne qua aandacht en momentum

Mark van Leeuwen | 28-08-22 | 08:43 | 3

Verraste mij ook ja. Hier in België wel in alle nieuws apps het eerste artikel.

BrulSpin | 28-08-22 | 08:51

Het begint op propaganda uit de jaren 40 te lijken idd.

horsteknots | 28-08-22 | 08:55

Vele reaguurders reageren alsof de boze blanke man bestaat. Die bestaat helegaar niet! Het is een verzinsel. Dat is wat Tuur probeert uit te leggen.
En nog maar een keer. "Vroeger was alles beter behalve de toekomst".

forecastle | 28-08-22 | 08:32 | 6

@Muxje | 28-08-22 | 08:49: Klopt, het is een citaat dat ik geleend heb van Kamagurka. Altijd genieten uit de tijd toen er nog de nodige Belgen waren met komische kwaliteiten.

forecastle | 28-08-22 | 08:53

@Muxje | 28-08-22 | 08:49: we zijn een verwend stel kut kinderen geworden die altijd maar meer willen, zwaar onder prestatie druk gaan vanwege social media en bij het eerste beetje tegenslag omvallen.

Als_je_me_nou | 28-08-22 | 09:01

@Als_je_me_nou | 28-08-22 | 09:01: Vraag je eens af hoe ze zo geworden zijn. Vroeger werd ons voorgehouden dat succes met hard werken komt. Tegenwoordig leren kinderen dat alles ruk is, dat de toekomst nog kutter wordt, en dat ze er niets meer aan kunnen doen. Presteren is verdacht, dat levert alleen maar extra milieuvervuiling op. Dat jij het beter krijgt dan je ouders kan je vergeten; we zijn over ons hoogtepunt heen en de koek is op. Oh en je draagt als blanke ook nog een erfzonde met je mee: uiteindelijk is het allemaal jouw schuld.

Als je als jongere dag in dag uit zulke bagger over je heen krijgt, dan is het geen wonder dat je daar bitter en depressief van wordt.

Muxje | 28-08-22 | 09:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Met walging heb ik hier een tegel gelezen over "vrouwen".

In het café dat als thema De Boze Blanke Man heeft en waarin wordt gediscussieerd over het al dan niet bestaan ervan, zou die misogyne tegel zomaar de bevestiging ervan kunnen betekenen.

En dat doet mijn aanvankelijke overtuiging van het niet bestaan van die boze man wankelen.
Hoe cynisch dat dit niet door een woke figuur tot stand is gekomen, maar hier in ons GS-café.

De boze blanke man bestaat. Hij zit dáár!
(vrij naar Hans Wiegel).

Roos | 28-08-22 | 08:28 | 8

Ik den dat DE "boze blanke man" niet bestaat. Wel EEN "boze blanke man". En zelfs wel in het meervoud. Maar om het als een algemene term te gebruiken vind ik niet kunnen.

Pardoes | 28-08-22 | 09:05

Geef eens een hint, Roos. En natuurlijk bestaan ze, maar niet zo collectief.
Edit; wat Pardoes zegt

letopuwzaak | 28-08-22 | 09:06

Nou, gevonden. Tja, die heeft geen goede ervaringen met vrouwen, dat kan. Misschien een beetje pech, of heeft hij zelf niet alle kwaliteiten om een echt leuke vrouw aan zich te binden. Laat het je vertrouwen in mannen niet wankelen.

letopuwzaak | 28-08-22 | 09:22
▼ 5 antwoorden verborgen

De pvdieren, die beleid voorstaan dat meer dieren in slechtere condities zet, krijgen 9 zetels? Wat een grap. Zullen de mensen die daar op stemmen daar niet over nadenken?

Humsico | 28-08-22 | 08:34

@Humsico | 28-08-22 | 08:34: Mensen denken sowieso niet na in het stemhokje. Die horen de NPO nagalmen in hun hoofd met een zweem van ik-deug Ik-deug Ik-deug en gaan dan wegmetons stemmen. Al decennia lang.

de Voorzittert | 28-08-22 | 08:42

Het is wel te hopen dat er één CDA'er overblijft.
Iemand moet toch het licht uitdoen.

Kapitein Sjaak Mus | 28-08-22 | 09:10
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap de tot boos gemaakte man wel..
'Je moet alles, je mag niets'.
Als man zijnde wordt je hele leven bepaald door het toevoegsel 'TE'..

NuchtereHenkie | 28-08-22 | 08:12

Wat lees ik nou? Ruzie binnen het GeenStijl vivaforum? En dat met al dat virtuele geknuffel. Wel genoten van de tegel waar iemand zijn ex met aids een pijnlijke dood toewenst. Erg literair. Gezelligheid troef!

Komjehiervaker | 28-08-22 | 08:03 | 1

Kwam net de tegel per toeval tegen. Ik ken mensen die elkaar haten en maar blijven haten na de breuk. Een maat van mij is door vreemdgaan van zijn ex ook enorm op zijn pik getrapt. En dat vreet nog altijd aan hem. Als we erover praten wenst ie haar ook het meest slechte toe. Dat bederft bij ons niet de gezelligheid.

Leptob | 28-08-22 | 09:18

Prachtig stukje weer, Tuur. In gedachten zie ik nu al die linkse woke wappies stampvoetend van woede op zoek gaan naar een ladder om bovenop een kast te klimmen. Heerlijk! De dag begint goed.

quigg | 28-08-22 | 07:29

De Boze Blanke Man bestaat wel degelijk: dat is namelijk de blanke zeer middelmatige man die de toegenomen concurrentie op de arbeidsmarkt niet aankan. Zie bijvoorbeeld deze huilebalk van de SGP, die zich uitspreekt tegen de emancipatie die zich binnen deze partij voltrekt: https://nos.nl/artikel/2377682-sgp-distantieert-zich-van-man-vrouw-uitlatingen-regionale-jongerenvoorzitter

De jonge, hoogopgeleide SGP-dames hebben een veel beter profiel dan de kereltjes en laatstgenoemden beginnen ineens nattigheid te voelen. Uiterst grappig.

de IJsman | 28-08-22 | 07:27 | 5

Die Van der Staaij is erg driftig inderdaad. We zien hem en z’n collega’s al vloekend en tierend verschijnen, altijd over vrouwen.

Niet dus, met je lulverhaal.

HerzlichWillkommen | 28-08-22 | 08:25

Selectieve verontwaardiging en wegkijken maar weer ijsmannetje? Krijgt u geen last van uw nek?

therealbraindump | 28-08-22 | 08:39

@HerzlichWillkommen | 28-08-22 | 08:25:

Van der Staaij is deel van de progressieve stroming binnen SGP heeft nog lopen campaignen voor een vrouwelijk kandidaat-raadslid (tevens oud-fractiemedewerker). Maar er is ook een tegenbeweging van sneue manntjes binnen de SGP.

de IJsman | 28-08-22 | 08:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Het woke jargon is komisch: ‘phallogocentrisch, heteronormatief, white privileged en lijd ik aan male toxic masculinity.’
Het geeft de illusie van eruditie, maar heeft verder weinig andere substantie dan een uiting van frustratie en nijd.
Tja, dat zal de reden zijn dat ik de stukken van Tuur lees, omdat het phallogocentrisch, heteronormatief, white privileged en doordesemd is van white privilege.
Alleen een boze witte man kan het zo draaien dat de verlichte ontwaakte Nederlandse persoon van kleur die voorbij kleuren kijkt en denkt in een kwaad daglicht komt te staan.
Bedankt!

ratelaar | 28-08-22 | 07:06 | 2

Wokers doen niets anders dan mensen op kleuren beoordelen. Er is geen verschil tussen Woke en racisme.

salonsocialist | 28-08-22 | 08:31

Even opzoeken wat "phallogocentrisch" betekent...
"In contemporary literary and philosophical works concerned with gender, the term "phallogocentrism" is commonplace largely as a result of the writings of Jacques Derrida, the founder of the philosophy of deconstruction, which is considered by many academics to constitute an essential part of the discourse of postmodernism. Deconstruction is a philosophy of "indeterminateness" and its opposing philosophy, "determinateness". According to deconstruction, indeterminate knowledge is "aporetic", i.e., based on contradictory facts or ideas ("aporias") that make it impossible to determine matters of truth with any degree of certitude; determinate knowledge, on the other hand, is "apodictic", i.e., based on facts or ideas that are considered to be "true", from one perspective or another. The phallogocentric argument is premised on the claim that modern Western culture has been, and continues to be, both culturally and intellectually subjugated by "logocentrism" and "phallocentrism". Logocentrism is the term Derrida uses to refer to the philosophy of determinateness, while phallocentrism is the term he uses to describe the way logocentrism itself has been genderized by a "masculinist (phallic)" and "patriarchal" agenda. Hence, Derrida intentionally merges the two terms phallocentrism and logocentrism as "phallogocentrism".

Duidelijke taal ! Daar houd ik van.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 08:55
-weggejorist-
keestelpro | 28-08-22 | 06:11 | 3

Ik hoop op levenslang voor boze kut jochies Kreta.

NLgaatnaardeklote | 28-08-22 | 06:09 | 1

Goe is het met die kut jongens die vorig jaar iemand doodden in of op Mallorca... nooit meer iets van vernomen of heb ik het gemist. Mogge trouwens. Ik tuk nog even verder.

TantevanCharlie | 28-08-22 | 07:05

Mooi verhaal.

Fuck neo racisten.

HeNKiEeE | 28-08-22 | 06:05

Voor alle leuke Boze Blanke Mannen op GS (BC! ;)). Meer meer meer van jullie soort en minder van dat andere.
Bonnie Tyler - Holding Out For A Hero
youtu.be/bWcASV2sey0

MickeyGouda | 28-08-22 | 06:03 | 11

Jaaaaa! En goede liedjeskeuze! Barman, een rondje boze blanken voor alle dames die er nog zijn/mannen die er ook eentje willen!
Later pakken we weer je fiets naar huis toch, dan kunnen we nog ff doordrinken?

anja | 28-08-22 | 07:19

Goedemorgen! Right... he's got to be strong and he's got to be bad, I need a hero!
Geweldig!

meneer Q | 28-08-22 | 07:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Deze boze blanke is weer op weg naar huis! Nog 12 uurtjes voor de boeg.

LucaBrasi | 28-08-22 | 05:56 | 2

12 uren gaan op dit tijdstip is een stevige reis. Ben je te voet, ter paard of gewoon per diesel ? Goede reis trouwens.

LD69 | 28-08-22 | 06:54

Lijkt op deze manier wel een alcoholische versnapering; neem jij een korte klare of een boze blanke?

anja | 28-08-22 | 07:16

Over dieren gesproken.
m.youtube.com/watch?v=38MtFToNPns
Die grizzly tikt met zijn pootjes aardig lang op de autoruit van deze familie.
Rook hij iets, had ie honger?

chicago river | 28-08-22 | 05:41

Lijkt wel fotoschop. Ik zou heel hard wegrennen....(Hellup.... hij wil me bijten).

lezeres | 28-08-22 | 06:17

En daarna zangles nemen. Succes verzekerd !

LD69 | 28-08-22 | 07:08

Tering, kan niet slapen. Dan maar de Vuelta terugkijken. Hup Max !

Piet Karbiet | 28-08-22 | 05:32 | 2

Deze keer niet met grid start #iemandmoethetdoen

keestelpro | 28-08-22 | 05:35

Goeie grap Piet!

wilderst | 28-08-22 | 05:41

Dank lieve cugel :-)) Moet nog gaan luisteren, maar wilde je eerst even een reactie sturen, (voordat je plotseling weg bent).

lezeres | 28-08-22 | 05:36

@lezeres | 28-08-22 | 05:36: Ik ga inderdaad nog maar even proberen te slapen. Hier nog één met dezelfde hoofdrolspelers als uit de eerste link:
music.youtube.com/watch?v=Ih5i8lEpaH0...
Maar misschien zeggen deze mensen je niets. Het is ook niet mijn eerste muziekkeus, maar eerder op de avond bracht iemand Pastorale ter sprake als misschien de beste vaderlandse liedtekst. Hoewel Lennaert Nijgh/Boudewijn de Groot (Verdronken vlinder:
music.youtube.com/watch?v=U3X85dLO-5U... )
misschien, waarschijnlijk, nog beter zijn.
(en nog een concurrent, binnen het Nederlandstalige genre:
music.youtube.com/watch?v=qw4u1p41fIk... en
music.youtube.com/watch?v=KU4mrTwWafE... )

cugel | 28-08-22 | 06:01

@cugel | 28-08-22 | 06:01: Lukt misschien niet meer vanavond, maar ga je zeker laten weten wat ik van je links vond. Slaap lekker lieve cugel en tot morgen :-))

lezeres | 28-08-22 | 06:08

Welnu. K viel rond tienen in een slaap als 40 ossen kunnen slapen, nu wakker.
En dan [nachthap] is het tijd voor 2 kalfskroket.
Met Kuhne mosterd. En een Duistere Duitser 12% om mee af te blussen.

chicago river | 28-08-22 | 05:16 | 3

Wat een heerlijk ontbijt! #geniaal

keestelpro | 28-08-22 | 05:17

Slapen als een os en 'm daarna opeten, heel 'oer' Chicago. Môge!

MickeyGouda | 28-08-22 | 05:46

Je klinkt als een alcoholist.

de IJsman | 28-08-22 | 07:58

Truste mensen.
Haal mekaar niet door de gehaktmolen, plz.
GS is ons (mijn) laatste baken.

Later!

TheOne48 | 28-08-22 | 05:12 | 5

@lezeres | 28-08-22 | 05:33:
Lezeres ik hou echt van jou en deze wereld is niet fictief. Maar morgen is niet alles 'zomaar weg' Nooit moeten we vergeten! En je weet wat ik bedoel!

keestelpro | 28-08-22 | 05:40

@keestelpro | 28-08-22 | 05:40: Kees ik hou ook echt van jou. Ik bedoel misschien iets anders dan TheOne bedoelt. Ik bedoel dat de boosheid tussen jou en wilderst en TheOne morgen weer over is. Jullie bedoelen misschien iets anders wat ik net gemist heb door het broodjes smeren. Nooit moeten we "wat", vergeten? Knuffel en X trouwens :-)) Wil ik de hele avond al doen.

lezeres | 28-08-22 | 05:51

Mooi getegeld! Namens vrouwen maar eigenlijk vooral namens mezelf wil ik je laten weten dat je gewaardeerd wordt, een leuke vriendelijke reus bent, en ik denk dat ik best met jou door een deur kan, zo ook al zijn we verschillende genders... Alleen, als die deur zwaar is, moet jij 'm open doen..
Welterusten, dank voor jouw rust gevendheid hierzo en *tipt aan hoed* graag tot snel!

anja | 28-08-22 | 07:11
▼ 2 antwoorden verborgen

*Video instelt voor Ajax 12.15*

wilderst | 28-08-22 | 04:34 | 5

Boeie,
Je hebt je schandalig gedragen vanavond.
Je eigen (negatieve) ervaringen extrapoleren en generaliseren op alle vrouwen.
Als je zo doorgaat ga ik je geen plusjes meer geven op je mooie kookfotoos. Zo!

TheOne48 | 28-08-22 | 04:42

@wilderst | 28-08-22 | 04:47: Kijk! Dit statement wilde ik maken voor de Joris van dienst. Alles wat gezegd wordt, moet blijven staan. En de mede-reaguurders rekenen er wel mee af!

wilderst | 28-08-22 | 04:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Will and Mercy. Golden Earring, wie kent ze niet:) George zingt, en mooi ook!!https://www.youtube.com/watch?v=_UklsUHulVY

Koffieleut | 28-08-22 | 04:30 | 1

Oké, hieronder even in het kort (moet het nog allemaal uitwerken, LOL) mijn theorie van de koude grond (dronken aardbei?) over de aard en wezen van de boze blanke man in onvervalste Jip-en-janneketaal, zodat ook arbeiders het begrijpen:

Waarom is de blanke man boos?
Mijn theorie is: de meeste blanke mannen zijn bètamannen. Bèta mannen zijn juist degenen die de boel bij elkaar houden, hun werk doen, zich verantwoordelijk voelen, trouw zijn, een hoge moraal hebben, zich aan de regels houden. Een alfa man, dus een leider, koning, boss, capo di tutti capi, doet gewoon waar hij zin in heeft. Die gaat geen corvee doen, die pakt wat hij pakken kan, niemand houdt hem tegen, bevrucht elke vrouw die hij kan, slaat elke vrouw die hij wil, en komt daarmee weg, zolang hij de alfa man is. Vaak mogen de bèta mannen de tweede keus en de restjes dan delen.
In de blanke man, met andere woorden de man die al generaties lang in Noordelijker gebieden leeft, waardoor zijn huid minder melatonine heeft, waardoor het schaarse zonlicht beter vitamine D, dus sterkere botten kan maken, zit ook nog eens genetisch ingebouwd het vooruit denken en vooruit denken om zich voor te bereiden op lange koude donkere winters, met andere woorden plannen maken voor de toekomst, samenwerken, zuinig zijn en georganiseerd zijn.
Zoals zorgen voor stevige huizen, genoeg voedsel om de winter door te komen en hard werken.

Wat boze blanken nu zozeer steekt, is dat juist deze eigenschappen niet meer worden erkend en gewaardeerd. De rest van de clan/gemeenschap ziet niet dat hij juist zijn best doet voor de gemeenschap. Dat ze dank zij hem beschermd en gevoed zijn. Dat hij een hardwerkende sukkel is, dat zij zichzelf wel kunnen redden.
Dit gevoel van ondankbaarheid steekt nog het meest.
De boze blanke man is zo, omdat hij juist van goede wil is, en zo hard werkt voor de rest van de familie, de clan. Waaronder dus de vrouwen, de kinderen en de ouderen, die hij allemaal op de schouders neemt.
We hebben het dus over prehistorische tijden.

Maar nu komen er mannen uit andere wereld-delen, die totaal deze houding niet hebben, hetzij door hun DNA, hetzij door cultuur of whatever.
In die landen hoefde je niet te plannen voor een lange winter. Ze leefden van dag tot dag, en keken wel wat de dag nu weer bracht.
Misschien een langstrekkende karavaan, die gewoon beroofd mocht worden. Misschien valt er wel per ongeluk een klapper uit de klapperboom, recht naast je in het zand. Maar ja, toch nog even aan de slag om die noot te kraken. Een huisje van stront, een rokje van riet, en lekker op je blote voeten door de savanne struinen.

De boze blanke man is oprecht geschokt wanneer hij foto's ziet van niet boze bruine mannen die hun shit en papiertjes laten vallen waar ze staan.
Hij kan niet voorstellen dat zij zich niet verantwoordelijk voelen zoals hijzelf.
Dat zij hun werk in de gemeenschap niet zien.
Dit gaat er simpelweg niet in.
In feite hebben de niet boze bruine mannen een soort alfa man mentaliteit, ze zijn allemaal een klein alfa mannetje, opruimen is werk is voor de anderen, de minderen.
Pakken wat je pakken kan, zonder schaamte.
En dat, best mensen, staat nu eenmaal lijnrecht op de mentaliteit van de boze blanke man.

Het is niet eens jaloersheid of racisme.
Het is een fundamenteel andere mentaliteit.

Een boze blanke man is vooral boos, omdat de rest van de wereld niet denkt en voelt zoals hij. En hij zelfs valselijk beschuldigd wordt van arrogant of zich beter te voelen dan anderen.
Het is juist net andersom, de boze blanke man wil juist graag zich inzetten voor de rest van de groep, en daardoor zijn nut en plaats in de gemeenschap/clan bewijzen. Dat is zijn eer. Hij is dus boos omdat hij verkeerd wordt begrepen en juist niet gewaardeerd of erkend wordt.

Daarom is er niet eens agressie tegenover de nieuwkomers, maar een soort van verbazing: hoe durf je je, hoe kun je je als man zo gedragen?

Andersom is er wel agressie naar de boze blanke man door de nieuwkomers, ze zien gelijken hem alleen maar een bèta male, i.p.v. iemand die zich in wil zetten voor de groep.
De boze blanke man is dus: teneerste onbegrepen, verdrietig en onterecht beschuldigd. Op een gegeven moment denkt de boze blanke man dan: oké, jullie hebben me niet meer nodig?
Dat is jullie fout, maar met moeite kan hij zijn verantwoordelijkheidsgevoel bedwingen, daardoor blijft hij maar aankomen met oplossingen en redelijkheid etc.

Oké, ik zei het al: moet het nog een beetje beter uitwerken. LOL

King of the Oneliner | 28-08-22 | 03:45 | 25

Barman,een biertje voor de koning graag!

Bartrock | 28-08-22 | 05:16

Niets meer aan doen, King. Een zinnig stukje evolutionaire en culturele psychologie waar geen speld tussen te krijgen is. Hooguit moet de Boze Blanke Vrouw nog worden ingevoegd. Als ik zo mijn oor te luister leg zijn er daarvan inmiddels niet weinig. Mijn eigen woede komt voornamelijk voort uit de wetenschap dat onze jeugd enerzijds niet opgewassen is tegen die van de nieuwkomers (roedelgedrag, intimidatie vrouwen, mijn en dijn, etc.) en anderzijds naar het tweede plan geschoven wordt om de nieuwkomers te faciliteren (binnen het onderwijs vanwege zaken zoals taalachterstand en gedragsproblematiek, op de woningmarkt, positieve discriminatie op de arbeidsmarkt etc.). Wat er allemaal speelt druist bij mij dus in eerste instantie in tegen mijn moederinstinct.

MickeyGouda | 28-08-22 | 05:37

@MickeyGouda | 28-08-22 | 05:37: Dank Mickey, inderdaad, de autochtone jongere is aan alle kanten de klos, kan niet aan een te betalen woning komen en gaat leven in een totaal ander Nederland dan zijn ouders. Ook zal de enorme belastingdruk blijven. Een gezin stichten, een eigen huis, het is tegenwoordig zo moeilijk. Dan krijg je dus dat ze pas aan kinderen beginnen als ze 35 jaar zijn, terwijl dus, sorry om het bekende grove woord te gebruiken, 'ze' fokken als konijnen, in feite betaald van jouw belastinggeld.
Totaal omgekeerde wereld. Nogmaals dank voor je reactie.

King of the Oneliner | 28-08-22 | 08:58
▼ 22 antwoorden verborgen

Nog even een compliment naar Nuuk, gemeentegenoot en altijd correct reagurend.
Nuchter en eerlijk, naar zelfs hij is een verachtelijke, blanke, boze witmans.
Vind ik niet, maar dat vinden gefrustreerde, hypocriete koekenbakkers die zelf nooit iets geprobeerd hebben

Verder een knuffel aan Patje, m’n favo-draak uit Den Bosch..
hen ‘m al een paar dagen niet gezien.
Welterusten.

Ruimedenker | 28-08-22 | 03:42 | 2

Hee trusten Ruimedenker, slaap lekker! En als je mijn broertje ziet... Geef hem ook even een knuffel van mij :-))

lezeres | 28-08-22 | 03:51

Slaap wel ..

LD69 | 28-08-22 | 04:09
-weggejorist-
Ruimedenker | 28-08-22 | 03:37 | 2

Ik ga ook richting bed.
Was weer mooi vanavond.
Nightcap:
Cool Million - Sexability & Kevin East (2020)
www.youtube.com/watch?v=LvpcGgks370
En zoals altijd amigo's: Stay safe friends, stay safe!

Basil Fawlty | 28-08-22 | 03:27 | 1

Stay safe Basil. Trust!

TheOne48 | 28-08-22 | 03:35

Ik heb helaas de (halve) pizza-slaapdip doorstaan, en ben daardoor nu dus extra opgeladen en monter

wilderst | 28-08-22 | 03:22

Ik ga ook richting bed. Trusten en slaap lief.

K1100 | 28-08-22 | 03:21 | 2

Truste K. Benieuwd naar de escapades van je zoon, fingers crossed!

TheOne48 | 28-08-22 | 03:24

Slaap lekker lieverd :-)) Was eigenlijk al weg, maar toch weer even terug. Tot morgen. X

lezeres | 28-08-22 | 03:53

Er is een tijd van komen, en een tijd om er heel hard vandoor te rennen! Nog een hele fijne avond gewenst reaguurders.
Zondagochtendploeg. Na heerlijk te hebben uitgeslapen wens ik jullie een fijne dag toe! Beetje actiever ook na alle hitte van de laatste tijd. Extra knuffel voor mijn maatje TheOne48. En tot gauw :-)) X

lezeres | 28-08-22 | 03:10 | 3

Thx, truste meissie Xxx

TheOne48 | 28-08-22 | 03:14

Trusten en slaap lief lezeres.

K1100 | 28-08-22 | 03:16

Dormili signora!

Basil Fawlty | 28-08-22 | 03:18

YT: Eli.
Jan Akkerman en Kaz Lux.

Theodorik1 | 28-08-22 | 03:02 | 1

Slaap ze!

Basil Fawlty | 28-08-22 | 03:13

The Cult - Sweet Soul Sister.

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:50

"Ook Judith Butler ziet identiteit en gender als een construct in de symbolische dimensie, niet als een biologische realiteit. Vanuit die gedachte stelt ze dat elke handeling en elke uiting een genderperformance is.Deze constituerende hoedanigheid van de performance is altijd van kracht, ondanks dubbelzinnigheid of de achterliggende intentie ervan. Een seksistisch grapje bijvoorbeeld is dus inherent een bevestiging van de heersende genderhiërarchie, ongeacht de verdere bedoelingen van de grap. Een ironisch vormgegeven postuur van hegemonische mannelijkheid lijkt de onhoudbaarheid ervan te benadrukken, maar is dus tegelijkertijd een bevestiging van die hegemonie."

Yeah WHATEVER, bitch.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 02:46 | 5

Dit is toch komplete wartaal ? Is er IEMAND die deze kletskoek serieus neemt ? Nou ja, kennelijk wel, dus. Waarom is weer een andere vraag.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 03:36

@Asteroid-B612 | 28-08-22 | 03:36: Net als dat wrestling in de jaren 80; niemand neemt het serieus maar blijkbaar biedt het voldoende entertainment.

anja | 28-08-22 | 07:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, niks zo leuk als met rode gelakte nageltjes aan je zak krabben, toch?

Slough | 28-08-22 | 07:17

@Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:54:
Zie 28-08-22 | 01:39

K1100 | 28-08-22 | 02:55

@K1100 | 28-08-22 | 02:55:
Domrémy-la-Pucelle. Ben ik geweest en ook in haar geboortehuis. Verdomd lage voordeur want ik stootte mijn hoofd en voor de rest niks te zien. Tourist trap. Hahaha!

Basil Fawlty | 28-08-22 | 03:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik blijf dit een mooi nummer vinden:
Monica - Circus Custers.

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:33 | 4

@Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:36: Thnx again Basil.

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:44

@Theodorik1 | 28-08-22 | 02:44:
No worries en zal je aan het einde van het jaar zien dan sta ik hoog in de ranglijsten vooral ivm linken voor jou. Hahaha! het is het iig waard amigo.

Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:53

@Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:53: Hehe ,buona fortuna .

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:56
▼ 1 antwoord verborgen

Hier nog wat boze witte mannen:
DRI - Live at CBGB's 1984
youtu.be/wlinaPYZovY

radiatorknopje | 28-08-22 | 02:33

Goed stuk!
Toch nog even gelezen voor het slapengaan!
Ik ga morgen het vlees snijden.
Welterusten.

laurentius | 28-08-22 | 02:24 | 1

Truste Laurentius.

pegaje | 28-08-22 | 02:41

@pegaje | 28-08-22 | 02:28:
Ghe, weet eigenlijk eerlijk gezegd niet hoe ik daar op moet antwoorden.
Ik doe heel erg veel andere dingen maar het is mij gelukt om het goed in te delen.

Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:35
▼ 1 antwoord verborgen

@normpje als je in de buurt bent.
Als je dit leest. Graag gedaan en welkom terug maar gedraag je amigo. ;-))))

Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:21

Hoe is het mogelijk dat Gloria Wekker ooit hoogleraar kon worden in dit land?
Verzinsels, aannames, persoonlijke voorkeuren, interprentaties, ontkennen van feiten: dat is de geschiedenis van het "academische werk" van Gloria Wekker.

Jan Dribbel | 28-08-22 | 02:18 | 3

Activisme dat wordt verkocht als wetenschap. Een grotere bedreiging voor de democratie bestaat er bijna niet.

radiatorknopje | 28-08-22 | 02:27

Denk dat de lat wat minder hoog werd gelegd voor haar om geforceerd de diversiteit te bevorderen binnen de wereld van de hoogleraren.
En extremisme was geen bewaar.

laurentius | 28-08-22 | 02:35

Die Wekker is een aanfluiting en moet je gewoon keihard uitlachen als ze voor je staat.

Basil Fawlty | 28-08-22 | 03:03

"Learn to train your wife in five easy lessons": wie durft zulke SM troep te publiceren? Behalve als porn dan, want dan mag alles.
Anderzijds, er zijn kennelijk wel vrouwen die het ook zien zitten: Fifty shades of Grey.
The human mind is complex.

cugel | 28-08-22 | 02:16 | 31

@cugel | 28-08-22 | 04:21: Nee helemaal geen sorry cugel. Heel mooi juist, en ik begrijp je ook heel goed zonder teveel te weten. Als je zoiets vindt is het goud waard! Soms denk je dat je het gevonden hebt maar dan blijkt de deksel helemaal niet te passen. Dat geeft dan veel pijn en verdriet. (En soms ook veel woede en angst). Heel mooi jouw openheid :-)) X

lezeres | 28-08-22 | 04:41

@lezeres | 28-08-22 | 03:42: Wellicht heftig, wel zoals ik jou hier al tegelend ken: puur, met een haast onweerstaanbare oprechtheid edoch zachtaardig en daardoor ontwapenend. Graag zo blijven, als het kan.

anja | 28-08-22 | 07:01
▼ 28 antwoorden verborgen

Nog een ouwe uit de NL doos:
TOPPOP : Vitesse - Good Lookin'.

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:12 | 1

Hier ook een oude doos, wel NL ook:) Topnummer, wil ik nog even stiekem Powerplay aan toevoegen, met mijn persoonlijke held, Jan van der Meij. www.youtube.com/watch?v=DI3KHpKkd0U You've got to make it alone

Koffieleut | 28-08-22 | 02:21

Die blanke man mag anders wel het hele feestje betalen. Nederland is inmiddels in alles het duurste, zelfs in een grondstof die we nota bene zelf uit de grond halen. Maar niet boos worden hoor, want dat is niet woke.

wapster | 28-08-22 | 02:07 | 1

Ja, laten we vooral woke blijven, des te armer we worden. Dan maar niet woke!!

Koffieleut | 28-08-22 | 02:27

Dit weekend "Estival Lugano" maw www.estivaljazz.ch/en/ en vanavond was de hoofd-act om 12 uur vannacht de Gipsy Kings. Mrs is er fan van dus ik via via een tafel geregeld bij Olimpia en is op de 30e haar verjaardag dus nu al feestweek ingebouwd maar programma:
Banda dos Curumins uit Sao Paolo, om 20:00 uur en die waren zeer goed!
En daarna PFM – Premiata Forneria Marconi​ om 22:00 uur en was dus echt boomer progrock muziek rotzooi en die band (gemiddelde leeftijd 70) wilde niet stoppen met hun gedoe. Werkelijk niemand op Piazza Riforma zat te wachten op dat pompeus gedoe door wat bejaarde rockers en er kwam geen einde aan.
Maar dan eindelijk middernacht de Gipsy kings. Leuk? Forget it. Zoals ze vroeger origineel alleen met gitaren speelden: www.youtube.com/watch?v=oxNK7VBizac is voorbij. Het is een grote marketing machine geworden met heel veel percussie en dat past in haar ogen niet bij die muziek. Dus halverwege standaard commercieel concert gingen we weg.

Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:06 | 5

@Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:39: Ah, gatsie! Van een vrolijke spaanse zomer naar de herfst dan maar: Forever autumn www.youtube.com/watch?v=Al-ESH-XfQc

Koffieleut | 28-08-22 | 04:04

Ze hebben het er maar druk mee, die oude Gipsys.
Ik zag ze vorige maand op vakantie op Corsica.
Was een super gezellig optreden met juist heel veel gitaar.
Veel Franstalige nummers ook.
Het restaurant en de dansvloer waren afgeladen.

entredeuxverres | 28-08-22 | 09:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze past wel bij bovenstaand verhaal; youtu.be/ChmUC0OysoU

Nederlanddraaitdoor | 28-08-22 | 02:03

Chronixx.
Here comes trouble.

Gracias

J.Cash | 28-08-22 | 02:02

Def Leppard - Love Bites.

Theodorik1 | 28-08-22 | 01:50 | 4

@wilderst | 28-08-22 | 01:54: Geweldig, het zit qua muziek in de hoek van Foreigner en John Farnham. Denk ik.

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:05

@Theodorik1 | 28-08-22 | 02:05: Het is erg clean, gelikt voor die tijd.

Er staan wel veel betere nummers op die LP. En ook de top 10 hit hier Animal. In totaal trokken ze internationaal 6 of 7 singles er vanaf! Dat kon alleen Madonna of Michael Jackson daarvoor

wilderst | 28-08-22 | 02:18
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn laatste dram is op, de Lezeres op iets moois gewezen, veel boze witte mannen muziek geplempt dus nu tijd om te gaan pitten. Maar niet zonder een ode achter te laten voor alle witte vrouwen die achter hun boze witte man staan. Doll Parts - Hole youtu.be/RD9xK9smth4

Zuma | 28-08-22 | 01:44 | 4

Welterusten!

anja | 28-08-22 | 06:52
▼ 1 antwoord verborgen

Goeie .....,
Vandaag stukje gereden. We zitten nu iets ten oosten van Orleans, dat plaatsje van die maagd. Er stroomt een grote sloot bijna langs de camper, dus erg vochtige lucht maar geen mug te zien.
Rijden we een stukje tolweg en wat rijdt daar voor me? Een truck van Mosca uit Spanje. Die ging wel de goede kant op. Mevr. K. dacht dat het een Rus was tot we het nummerbord zagen. Lees ik na aankomst hier op GS dat er één van hun van de dijk gereden is. Bizar!
En iets wat jullie geen ene moer interesseert maar wel leuk om te vertellen.
Mijn zoon vliegt morgen naar Z-korea. Heeft via internet een vrouw leren kennen op een site voor fotografie. Ze bellen, appen en lullen al twee jaar met elkaar. Gaat voor tien dagen incl. reistijd. Ga dan een maand zeg ik nog maar dat kon niet ivm werk. Misschien wordt het wel wat met die twee. Heb ik al gezegd dat het een vreselijk lekker ding is? Nee, bij deze dan;-))

K1100 | 28-08-22 | 01:39 | 5

@K1100 | 28-08-22 | 01:54:
Nou ja, wij maar denken dat je in de French Quarter zat te bieren:)

Hoop dat het leuk uitpakt voor je zoon!

TheOne48 | 28-08-22 | 01:57

Als hij wil integreren moet 'ie rauwe inktvis eten. Zelfde met balut op de Filipijnen.

Theodorik1 | 28-08-22 | 02:00

@TheOne48 | 28-08-22 | 01:57:
Ik ben heel benieuwd, het schijnt serieus te zijn. Over het bier hoef je je geen zorgen te maken, dat vloeit rijkelijk. En de Pastis natuurlijk, voor na het bier.

K1100 | 28-08-22 | 02:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Klaar met de boze witte mannen. Ik doe normaal nooit iets speciaal voor de Lezeres. Maar nu wil ik haar wijzen naar een grote vrouwelijke performer die veel heeft los gemaakt in haar tijd. Little Earthquakes youtu.be/SW3dgAiWg7Y

Zuma | 28-08-22 | 01:32 | 1

Tori Amos vind ik GEWELDIG!!! Dank Zuma :-)) Prachtig nummer!

lezeres | 28-08-22 | 01:44

Zometeen muziek op t plein on Bonaire. Voor de Cuba Company

SinisterNL | 28-08-22 | 01:32 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Instant slaap nu *naar bedje holt*

wilderst | 28-08-22 | 01:50

Wow! Van burn-out naar shout-out.
Pieter Omtzigt afgelopen week in de Tweede Kamer: "Voorzitter: Duitsland, België, Denemarken (ze hebben allemaal hun politieke problemen en uitdagingen) maar geen van deze landen heeft:
een wooncrisis,
een asiel-opvangcrisis,
een stikstofcrisis
en zo'n heftige koopkrachtcrisis als hier!
Dat komt door dit kabinet.
Eerst een jaar demissionair.
Dan weer even missionair.
En nu weer achter de rug van Johan Remkes (VVD) verschuilen. Met ruzies:
Hier scheiden onze wegen; ik vertrouw je niet; met lekken uit de Ministerraad (nou, het was meer een overstroming). Ik zou graag willen weten of dit een ambtsmisdrijf is. Kabinet: Ga regeren, ga samenwerken. Maak ruzie achter de schermen want die oplossingen zijn niet makkelijk; maar zorg voor de bevolking. Gijzel niet langer deze samenleving met je eigen onvermogen om de grote problemen van de tijd aan te pakken." Bron: TPO Podcast 381 Vrijdageditie The Movie.

drs.Nee | 28-08-22 | 01:22 | 3

Ik begin langzaam aan te denken dat dit kabinet niet per ongeluk op elk issue fout kan zitten.

Vergeef me, maar dit heeft wel degelijk met t WEF te maken. Wij NL zijn de proeftuin van die club

wilderst | 28-08-22 | 01:35

@wilderst | 28-08-22 | 01:35: Dat begin ik inmiddels ook te geloven, man. Nederland is een experiment. Dit is geen toeval meer.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 02:53

@wilderst | 28-08-22 | 01:35:
Dat volksvertegenwoordigers in het Nederlandse kabinet niét het belang voor ogen hebben om belangen te behartigen van het Nederlandse volk; moge duidelijk zijn.
Ondeskundigheid op het asielbeleid daterend ruim 20 jaar geleden in de tijd van PvdA-staatssecretaris Job Cohen.

Het braafste jongetje van de klas-mentaliteit - vooral gebaseerd op internationaal verkrijgen van aanzien - geeft aan: Kijk hoe wij dit in Nederland voor elkaar krijgen.
In werkelijkheid is het vanwege de energiecrisis: pompen of verzuipen.

drs.Nee | 28-08-22 | 02:57

Jelui,
Ik ga er van tussen. Vanavond was ik wellicht humeurig i.t.t. gisteren, maar, ach, 'shit happens'. Voor iedereen een welgemeend welterusten en prettige voortzetting van het weekend! Tot morgen of een volgende keer.
The Cure - Lullaby
youtu.be/ijxk-fgcg7c

PPuk | 28-08-22 | 01:21 | 3

Slaap lekker.

drs.Nee | 28-08-22 | 01:25

Heb ik je alweer gemist Pietje! Slaap lief en zoet :-))

lezeres | 28-08-22 | 01:54

Welterusten!

anja | 28-08-22 | 06:49

Wat is nog erger dan een seksistische boze blanke man? Een vrouw die niet doet wat haar wordt opgedragen.

R. Skickr | 28-08-22 | 01:15 | 1

Een vrouw die niet doet wat haar wordt opgedragen is altijd de schuld van een zwakke man. Dus een zwakke man is erger.

Leptob | 28-08-22 | 02:23

Wattie is vooral een domme man.

Asteroid-B612 | 28-08-22 | 02:31

Schitterend geschreven weer, Tuur! Dank u wel!

Trasnochador | 28-08-22 | 01:11 | 1

Oke,nachtbraker-;)

Theodorik1 | 28-08-22 | 01:28

Roos gaf aan dat ze mijn CV en motivatiebrief wel wilde doorkijken.
Uiteraard proberen we allemaal nog enigszins beschermd en veilig door het leven te komen en wil ik absoluut niet dat mensen hun email delen, dus dan maar zo:
@Roos, CV staat hier:
filesharing24.com/d/OJn
@ overige reaguurders: input is welkom. [smilie]

EEnzame SchizofrEEN | 28-08-22 | 00:57 | 9

@EEnzame SchizofrEEN | 28-08-22 | 07:48: ik heb je een mail gestuurd :-)

Als je reageert op een specifieke vacature, wil je die tekst dan ook mailen?

Roos | 28-08-22 | 07:53

Even voor de volledigheid; nee, die foto, dat ben ik niet...
@Jos Tribent: dank, zal het aanpassen.

EEnzame SchizofrEEN | 28-08-22 | 07:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Allemaal blije blanke mensen.

How d'ya like your eggs in the morning.
youtu.be/l0YmmSxLeH8

Schemerlamp | 28-08-22 | 00:52 | 1

Scrambled, not stirred...

anja | 28-08-22 | 06:36

Zo,vanavond maar weer eens Mario Puzo's The Godfather 3 gekeken.
Vond het altijd het minste deel van de trilogie maar des te vaker je dit deel ziet des te meer diepgang het krijgt. Anyway,het blijft voor mij een geweldige drieluik.
Op YT: The Godfather Theme Song.

Theodorik1 | 28-08-22 | 00:49 | 7

@Theodorik1 | 28-08-22 | 01:08: Ik zag laatst een docu op youtube over het meisje dat uit het Vaticaan ontvoerd werd, en waarschijnlijk vermoord. Een schimmig gebeuren, om over die Vaticaanbankier die onder een brug hing nog maar te zwijgen. Coppola trof de sfeer perfect.
youtu.be/I-9PaxLc4BU

funda | 28-08-22 | 01:17

@funda | 28-08-22 | 01:17: Daar staat mij ook iets van bij, ik ga je link zeker bekijken,bedankt.
Tja, het Vaticaan en bankiers komen niet voor niets altijd slecht uit een film.Dat van de bankiers wordt trouwens ook mooi weergegeven in de film Rango.

Theodorik1 | 28-08-22 | 01:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Boze witte man, boze witte man muziek... NIN - Wish aka Fist Fuck youtu.be/kuoFiIFkdAA

Zuma | 28-08-22 | 00:48

Het is zo'n beetje begonnen met "ok boomer", u weet wel, de blanke man die (vermeend) alles tijdens "de goude jaren" in z'n schoot geworpen kreeg. Een term ge"introduceerd door jaloerse millenials die net op hun 25e van school komen en verbaasd zijn waarom ze nog geen eigen woning hebben.
Sindsdien is iedere blanke man boven de ... 65 (?) een boomer, ook al draagt hij maandelijks 60% van z'n pensioen af aan huur.

Sneerpoets | 28-08-22 | 00:37 | 4

Tegenwoordig is iedereen die een goede baan heeft en zijn natje en droogje een boomer... Leeftijd doet er niet meer toe

Zuma | 28-08-22 | 00:49

Millenials zijn de wijsneuzen die dachten snel rijk te worden door hun geld in crypto te stoppen en nu beseffen dat ze misschien wat beter breed hadden kunnen investeren. Maar boomers zijn dan de makkelijkste prooi om de frustratie door eigen falen op af te wimpelen.

drekzooi | 28-08-22 | 01:12
▼ 1 antwoord verborgen

Deze boze witte man gaat nog ff opzoek naar zijn Whiskey Bar. I Tell you we must die

Zuma | 28-08-22 | 00:36 | 3

Ik kocht vanmiddag nog een Auchentoshan 12 Years. Aanrader. Schotse whiskey, Irish style.

PPuk | 28-08-22 | 00:44

Ik heb nog een laatste dram gevonden uit mijn camping fles, 12 jaar Balvenie Double Wood. Erg ok voor een zeer billige prijs.

Zuma | 28-08-22 | 00:46

Tammy Wynette - Stand By Your Man (Lyrics)
www.youtube.com/watch?v=YKwJrLY4nXk
Prachtig nummer, werkelijk! Maar wel ietwat ouderwets. Wil graag achter, voor, liefst naast mijn grumpy white man blijven staan. Maar blijf ook naast ons staan! Dat er een hatelijk, blanke mannen hatend, publiciteitsgeil groepje vrouwen bestaat dat voortdurend een podium krijgt, kunnen andere vrouwen ook niet helpen. Op mijn beurt, spreek even voor mezelf, heb ik geen boodschap aan mannen die vrouwen het liefst hun stemrecht weer willen afpakken, en ze terug willen jagen de keuken in. (En dan serieus, dus niet als grap).
Ik heb een vervelend voorgevoel dat we elkaar in de toekomst heel hard nodig gaan hebben. Als we ons tegen elkaar laten opzetten, verzwakt het ons alleen maar. Ja sorry, geen gezellige tegel, maar hier pieker ik over :-)) Drankje voor iedereen, en een super avond gewenst! :-))

lezeres | 28-08-22 | 00:34 | 18

@MickeyGouda | 28-08-22 | 05:52: Ik sta er zeker ook bij (ook al ben ik snel afgeleid, ik blijf in de buurt), en proost dames! Zoals ze zeggen: achter ieder grote man staat een vrouw die met haar ogen rolt..

anja | 28-08-22 | 06:34

@anja | 28-08-22 | 06:34: Hahaha Anja :-)) Zo blij dat ik deze nog zie. Goedemorgen jij leukerd! Fijn dat je naast ons staat. Kan ik bijzonder waarderen. Knuffel voor jou X

lezeres | 28-08-22 | 06:39
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik ben bang dat ik ook als een boze witte man wordt gezien. Het is erg eng maar ja wat doe je daar tegen? Simpel, gewoon doorgaan met je leven. Dan maar gaan naar je laatste rustplaats. 'Hier rust een boze witte man, hij heeft altijd op zondag het vlees gesneden'. Rollins Band - Low Self Opion youtu.be/o28dyt7w3As

Zuma | 28-08-22 | 00:30

moest het dan maar de hardwerkende, belastingbetalende blanke man worden, de lieve papa die op zondag de rollade aansnijdt. ""
dit bedoel ik nou al heel lang, ze verdommen het te begrijpen..

KC45 | 28-08-22 | 00:23

Ik hoorde net dat 300 asielzoekers uit Ter Apel onderdak hebben gekregen van een groep bekende Nederlanders die graag anoniem blijven en dit doen vanuit hun hart.

R. Skickr | 28-08-22 | 00:19 | 8

Mooi, hartverwarmend. En volgende week?

Mark van Leeuwen | 28-08-22 | 00:36

@R. Skickr | 28-08-22 | 00:28:
Lol.

J.Cash | 28-08-22 | 00:50

@R. Skickr | 28-08-22 | 00:28: Ghe, ghe ghe :-))

lezeres | 28-08-22 | 00:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik neem nog een glaasje witte bubbels. Proost op de boze blanke man!

entredeuxverres | 28-08-22 | 00:01 | 4

Spa rood?

naglfar | 28-08-22 | 00:20
▼ 1 antwoord verborgen

Beetje eng dit,

Wetenschappers hebben muizenembryo’s ontwikkeld uit stamcellen zonder dat er sperma of eicellen aan te pas kwamen. De embryo’s leken sterk op een echt muizenembryo, compleet met onder meer tekenen van een hart- en hersenfunctie, en hielden het ruim acht dagen vol. Dat schrijven Britse en Amerikaanse media.

Ze zouden mogelijk zelfs de basis kunnen leggen voor het creëren van menselijke embryo’s, zo wordt al geopperd. Dat zou dan weer kunnen leiden tot nog preciezer onderzoek en zelfs het verwezenlijken van organen voor transplantatie.

Cornelis12 | 27-08-22 | 23:59 | 10

@Smoelensmid | 28-08-22 | 00:47:
Goeienacht, Smoelensmid.
Morgen hier ook nog wel wat tuinwerk, maar gelukkig geen hemelwaterafvoer schoon maken. Succes!

PPuk | 28-08-22 | 01:01
▼ 7 antwoorden verborgen

Dames en heren, ik drink mijn biertje nog op, doe nog een een sigaret, en ga dan op bed, even controleren hoe het met mijn jongste en haar logé is, die op mijn oudste haar slaapkamer liggen, oudste die nu over ver is, en ze hebben absoluut, zeer zeker niet, 100% zeker, geen zak chips mee naar boven...... Stiekem.

Neuh.

GKJP | 27-08-22 | 23:49 | 2

Die kruimels in bed…dat was altijd irritant.

Nuuk | 27-08-22 | 23:58

Helaas als kleine schizo geen vader in huis, later wel een meneer maar die verdronk zichzelf met zijn auto gevolgd door een boekhouder met maar één passie die schizo absoluut niet heeft.
Paar jaar geleden gaf moeder ruiterlijk toe dat pa misschien niet de beste vaderfiguur was, maar dat hij in elk geval zorgde dat moe en schizo niet op straat eindigden; ma zat financieel diep in de problemen en steun kreeg ze niet.
Van pa meegekregen dat élke cent telt, gokken slecht is, je een buffer moet opbouwen en zuinig moet zijn met alles, dus ook je land. 'Liefde' was minder maar dat is hem vergeven.
Misschien dat deze opvoeding erzoor zorgde dat schizo uiteindelijk weinig begrip heeft voor mensen die onterecht steun trekken, vinden dat ze rechten hebben maar niet inzien dat daar ook plichten aan kunnen vastzitten. We hebben ons hele leven eerlijk gewerkt, niet hard, dat geven we ook ruiterlijk toe, maar we zagen voldoende mensen enorme hoeveelheden geld verdienen op zowel eerlijke maar vooral oneerlijke manieren.
En hoe minder begrip we kunnen opbrengen, hoe bozer we overkomen op anderen. Zijn we dan echt boos? Neu, niet als in boos, ik sla er op los. Eerder boos uit onbegrip, een voortdurend knagend gevoel van machteloosheid, een irritatie en frustratie als toch redelijk intelligente mensen heel 'linksige' zaken zeggen en/of er achter staan.

EEnzame SchizofrEEN | 27-08-22 | 23:48 | 5

@Après toi | 28-08-22 | 00:19: Biologische vader nam na anderhalf jaar de benen; die heeft me pas 16 jaar later, één keer geprobeerd te bellen. Daarna nooit meer wat van vernomen (en nee, hij was gewoon een blanke, boze man).
Op 7 jarige leeftijd kwam meneer twee in beeld maar die dook 3 jaar later met zijn auto de Hollandse IJssel in.
Vanaf mijn dertiende trokken we bij de boekhouder in.
En zo is het gelopen.

EEnzame SchizofrEEN | 28-08-22 | 00:31

@EEnzame SchizofrEEN | 28-08-22 | 00:31: Okay, nu is het wel duidelijk.

Après toi | 28-08-22 | 00:33

Goed en juist. Drankje van mij.

anja | 28-08-22 | 06:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb net dat artikel van Emma Gossens gelezen.

nikolaos | 27-08-22 | 23:46 | 6

@Kapitein Sjaak Mus | 27-08-22 | 23:54: Ja de rest ontbrak. Ik wilde nog iets aardigs over het stuk bedenken maar dat lukte niet en ik drukte op de reaguurknop.

nikolaos | 28-08-22 | 00:07

@nikolaos | 28-08-22 | 00:07:
Als je het mij vraagt, Nico, maar dat doe je niet dus ik geef toch maar ongevraagd mijn mening, heb je de essentie van het artikel feilloos samengevat.

Kapitein Sjaak Mus | 28-08-22 | 00:11

@Kapitein Sjaak Mus | 28-08-22 | 00:11: Hahahaha, ja, nu je het zo zegt als je zou zeggen "wat betreft eigen inbreng" heb je wel gelijk.

nikolaos | 28-08-22 | 00:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuke zwart wit foto. Speedo Rotterdam. Ik heb ook zo’n foto uit 1970 waar ik met mijn vader op sta. Toen Nederland nog leuk was.

Sjakkie van de Hoek | 27-08-22 | 23:46 | 1

Voor de lol naar Schiphol, vliegtuigen kijken, nergens security, blinde wanden, of antiterroristencoordinators. Je liep het platform op bij de startbaan en zwaaide naar de piloot.

funda | 28-08-22 | 01:11

Heerlijk om te lezen pik Arthur maar (de broer van mijn pa was wel altijd boos.)

Mijn oom van vaders kant of zoiets ha ha , ik wil gewoon wat te zeiken hebben.

www.youtube.com/watch?v=94BAbHyDz-I&a...

pegaje | 27-08-22 | 23:44

Het was fijn, soms zelfs een soort van gezellig. En dat terwijl ik allergisch ben voor

apek00l | 27-08-22 | 23:44 | 1

“gezellig”. Tot morgen

apek00l | 27-08-22 | 23:45

Ik was vanmorgen de boze blanke man vanwege m'n overlast bezorgende Syrische buurman die sinds kort naast me woont. Was te boos om naar hem toe te lopen dus kennis van me heeft dat gedaan. De buurman heeft beterschap beloofd (we wachten af) en op de vraag hoelang hij in Nederland was antwoordde hij met twee jaar. Mijn kennis vertelde hem daarop dat gemiddelde wachttijd voor een woning in mijn stad zo'n twaalf jaar is (wat ongetwijfeld gaat oplopen) De Syrische jongeman had dat al gehoord en vond dat erg vervelend. Tuurlijk.
*halve liter Bavaria opentrekt*

Cornelis12 | 27-08-22 | 23:42 | 1

Succes Cornelis. De maatschappij zit in diepe trouble.

davidhasseltoff | 27-08-22 | 23:58

O, hier dus verder? Over?

apek00l | 27-08-22 | 23:42 | 1

Denk dat het een manier is om wat meer mensen de wat langere stukken van Arthur te laten lezen en om voor wat meer reacties te zorgen. Kan goed werken denk ik. Café was er een aantal keer in de bekende vorm afgelopen week.

Sinterbikske | 27-08-22 | 23:52

Graag een moment van bezinning voor deze strijders die roemloos ten onder gingen in de roze panelen.
@swassannuf †
@Onderbroekenvouwer †
@Erdee †
@Teekje_Tippel †
@Kernkop68 †
@upgent †
@HijIsGek †
www.youtube.com/watch?v=Ng04IPNGhvE

keestelpro | 27-08-22 | 23:38 | 13

RIP, snif, zij zijn in den vreugde gebleven..

LD69 | 28-08-22 | 00:31

@kees
Rekruten met een te grote mond dus.

Basil Fawlty | 28-08-22 | 02:19
▼ 10 antwoorden verborgen

Grandioos stuk, Arthur!

meneer Q | 27-08-22 | 23:37

Mensen van kleur, contrasteren van "niet witte" tot "blanke".

Jan de Vries | 27-08-22 | 23:36

Hebben ze dan een heel klein microfoontje in een schelp gedaan?

Leptob | 27-08-22 | 23:38

Ik ben niet boos, ik ben verdrietig.

thanseeuwen | 27-08-22 | 23:32 | 2

Vergeet niet teleurgesteld.

letopuwzaak | 27-08-22 | 23:36

Ik ben niet boos
- NEE jij bent GEIL

Leptob | 27-08-22 | 23:39

Dag Arthur,
Een verrassing dat ik een bijdrage kon leveren aan je verhaal! Leuk zeg.

Maar goed die boze blanke man is inderdaad een construct, een vehicle waar al die werkelijk chronisch boze wokies gebruik van maken om d eweerzin van de westerse maatschappij aan te vallen.
Blanke mannen hebben zeker veel macht en ook gehad in onze maatschappij, maar achter elk groot man staat een grote vrouw wordt ook wel gezegd. Ik kan mij niet voorstellen dat vrouwen echt willoze wezens waren en geen enkel voordeel haalden uit de maatschappij zoals die in de vorige twee eeuwen tot stand is gekomen.

Woke is niet veel meer dan voorheen het socialisme en communisme die uit waren op een dwingende maatschappij waarin het individu geen plek heeft. Wokies met humor ken ik oprecht echt niet. Het lijkt wel een kaste van figuren die gedreven worden door haat naar de vrije en relativerende mens. Die laatste heeft een vrije samenleving met enorme welvaart voortgebracht. Dwingende communisten, nationaal-socialisten enzovooort, zeker niet.

De man, en zeker de blanke, staat voor hen voor onze vrije wereld en dus moet dat beeld kapot. Klopt wel wat je zegt over de blanke man die werkt belasting betaalt en bereid is en was om dat te delen met mensen die het niet goed hebben. Dan kan het zijn dat de bovenlaag van die blanke mannen wel zeggenschap wilden hebben in de politiek (=over belastinggeld besteden) maar dat is niet zo gek.
Bosma heeft Atje Kuiken in een commissie wel eens gevraagd wat ze tegen de gewone blanke man wil zeggen, die chauffeur, arbeider, vuilophaler zijn (de meerderheid van “de blanke man is gewoon een Jan met de pet), voor de oude pvda stemmers zeg maar. Ze bleef lang stil om vervolgens met holle frasen te komen.

Het is prima dat in de zeggenschap over onze samenleving vrouwen steeds meer een rol krijgen, maar de geschiedenis van voorheen vooral blanke mannen is geen smet op die samenleving.
Churchill was bv een voorstander van uitbreiding van macht naar vrouwen toe, eerst door hen kiesrecht te geven. Toch heeft hij bij gelegenheden (in zijn jonge jaren) eerst juist tegen gestemd toen vrouwen kiesrecht op de agenda stond. De reden? Hij zag dat dit kiesrecht eerst naar alleen rijke vrouwen zou gaan, zoals dat in zijn tijd normaal was. Hij wist ook dat de macht van de adel en andere rijken in die tijd daarmee juist groter zou worden en niet in het voordeel zou zijn van de gewone man, èn vrouw.
Een pragmatisch man die wel gezien zal worden als boze blanke man, maar die echt iets voor mensen betekend heeft, in tegenstelling tot al die activistische eendagsvliegen.

Voor de aardigheid eens een bronvermelding. Zie de prachtige biografie “Churchill” van Andrew Roberts, hoofdstuk 7.

Nuuk | 27-08-22 | 23:31 | 5

Terechte erkenning van je brille! ;-)

MickeyGouda | 28-08-22 | 00:24

Mooi geschreven!

anja | 28-08-22 | 06:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Herkenbaar Tuur. Herkenbaar. Ook zo’n papa (niet zo’n moeder gelukkig). Maar zoals ik al een paar keer heb aangestipt hier zie ik een soort Europese pastorale geschieden als reflectie op de Amerikaanse van Philip Roth. De anti-Vietnam activisten tegen de overheid van weleer zijn nu zelf de overheid en alles wat daar aan gelieerd is. Destijds waren de law-abiding-citizens de tegenwoordige boze blanke mannen en eveneens zondebok. Het activisme zit in hun bloed en omdat zij nu de lakens uitdelen valt er niets meer te demonstreren maar moeten ze toch aan hun oerinstinct lucht kunnen geven. Dan is de keuze op de autochtone blanke hetero mannelijke middenklasse, de oude vijand, een logische. Dat is wat er nu aan de hand is. Eigenlijk worden ‘we’ nu dus dubbel gepakt en het is dan ook meer dan terecht dat ‘we’ nu echt boos zijn. Alleen met de boeren valt nooit te klootviolen dus dat die nu opstaan is zeer voorspelbaar.

Tiscali-2 | 27-08-22 | 23:31

jordan peterson zegt ook verstandige dingen over blanke mannen.
die bouwen steden, riolen, elektriciteitscentrales, wolkenkrabbers, robots etc.etc.

ik ben benieuwd hoe die wijven het gaan rooien zonder ons, echt ben heel benieuwd.

henniebal | 27-08-22 | 23:31 | 1

Aquaducten, tempels, woongebouwen, theaters, riolering...
But what have the Romans ever done for us?

funda | 27-08-22 | 23:49

Boze zwarte man --> www.youtube.com/watch?v=I8Bqmoqew1I
Acteertalent hoor (wordt bevestigd door het knippen rond min. 1:16).

BOOS - Online consumentenprogramma. Stelt misstanden aan de kaak.
BLANK - Blinkend glad, Glanzend, Helder, Huidskleur
MAN - Mens van het mannelijk geslacht.

Terwijl die term in Afrika, 't op één na grootste continent op aarde, gewoon een jongensnaam is en betekent "God zij met ons".
De spreuk God zij met ons, een bekend randschrift van Nederlandse munten stond in het guldentijdperk op de gulden, rijksdaalder, vijfje, zilveren tientje en het zilveren vijftigje, staat ook op het Nederlandse twee-eurostuk.

Was het de NOS die als eerste de term blank veranderde in wit, waarna (goed voorbeeld doet volgen) overige media dit overnamen, zonder specifiek erbij te vermelden dat dit hen inziens een verbeterde term is; oftewel: Een upgrade!

Hoewel boos, blank, man, eervol overkomt, springt WIT er uit.
Uiteindelijk is WIT hét symbool van de zuiverheid, de reinheid en de onschuld.
Wat een welbehagen!

drs.Nee | 27-08-22 | 23:31

Anna Steijn maakte de Dipsaus-podcast. Daar ging een bak subsidie heen, want ja, zwart + woke = een bak subsidie. En kijk eens hoeveel volgers en luisteraars dit heeft getrokken: www.youtube.com/channel/UCfzLyr2f5lNC...
Mannie trekt USD 500,=/u binnen, en het doosje van kleur tettert tegen de blankgleufjes in haar omgeving dat ze in Nederland een gevierd mediapersoon is, onder meer bekend van haar podcasts.

Rhenium | 27-08-22 | 23:29 | 1

Even aangeklikt. Incestueus geneuzel van een paar oninteressante vrouwen van kleur.

Après toi | 27-08-22 | 23:32

Ik doe mee, echt zo mooi slijpnummer van de middelbare school.... en de vakantie kiekjes zijn ze al ontwikkeld ?

Smoelensmid | 28-08-22 | 00:37

Trouwens, zojuist heb ik dat leuke plaatje aan mijn lieve Kapiteinse laten zien.

Had ik beter niet kunnen doen.

* Lolaborstel pakt *

Kapitein Sjaak Mus | 27-08-22 | 23:29

Maandag begint de basisschool van junior weer. En junior heeft mazzel want komt bij de lekkerste juf van school in de klas. En heb junior ook gezegd dat ik haar de lekkerste juf van de hele school vind. Je weet wel, kinderen. Die flappen er soms van alles uit. Ze heeft mijn nummer, wie weet....

Leptob | 27-08-22 | 23:24 | 5

U hoopt op heel veel ouderavonden.

Kattie | 27-08-22 | 23:33

Was dat ook niet een verhaallijn in één van die films van Adriana Chechik?

Sinterbikske | 27-08-22 | 23:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog meer boze witte mannen: de asiel-industrie is boos vanwege de tijdelijke stop op gezins-herenigingen.
Ze gaan boze witte rechters vragen dit besluit ongedaan te maken niet omdat gezins-hereniging ze iets interesseert maar vanwege het verdienmodel dat tijdelijk onder druk komt te staan.
En daar ben ik dan weer boos over.
Zo houdt de boosheid zichzelf instand.

Jan Dribbel | 27-08-22 | 23:24

Zojuist kaas geschransd en nu denk ik. Een mini guillotine om op een gezellige manier kaas en/of worstjes in stukjes te snijden. Waarschijnlijk iets met een veer erin verwerkt om voldoende kracht te creëren. Geniaal.

Brabeaulander | 27-08-22 | 23:21 | 3

Kijk je uit voor je vingers?

nikolaos | 27-08-22 | 23:25

Wat is er mis met een zwaard?

Komjehiervaker | 28-08-22 | 00:20

En dit, dames en heren, is waarom vrouwen meestal langer leven en minder vaak naar de spoedeisende hulp moeten. Zie hier een man, een scherp object wat vlees kan snijden en zeer waarschijijk zal in de nabijheid ergens een vaasje (of vijf liter vat) bier staan. Die elementen bij elkaar lijken onschuldig, edoch zal bij het verstrijken van de tijd - gepaard gaand met het verdwijnen van eerdergenoemd bier - het moment komen dat een vinger, teen of erger onder die guillotine terecht komt.
En de oprechte, haast opgewekte, verbazing die 'm volgt wanneer het gaat zoals het zal is nog het meest fascinerend.

anja | 28-08-22 | 06:15

Ik wil een nieuwe tv, deze heeft rare kringen midden in het beeld. Begint me nu te storen.

Die over de Amerikaan en Duitser die achterin de taxi zitten in Rotterdam, kennen jullie al?

GKJP | 27-08-22 | 23:20 | 3

Toch niet Taxi zum Klo.

Après toi | 27-08-22 | 23:21

@Après toi | 27-08-22 | 23:21:

Nee, de Amerikaan die achterin de taxi zit begint op te scheppen over hoe goed Amerika wel niet is, waarop de Duitser tegengas (..,) geeft en zegt, "de Brandenburger Tor hebben wij in een jaar gebouwd.".

Waarop de Amerikaan zegt: "Dat is niets, Twin Towers? Hebben wij binnen een half jaar gebouwd.".

Even valt het stil, maar dan rijden ze voorbij de Euromast.

"Wat is dat?", vragen zowel de Amerikaan als de Duitser.

De taxichauffeur kijkt uit zijn raampje, en zegt: "Dat weet ik ook niet, die stond er vanmorgen nog niet.".

GKJP | 27-08-22 | 23:30

@GKJP | 27-08-22 | 23:30: Ah, het is een grap :-) Ik dacht dat je naar een beroemde film verweest.

Après toi | 27-08-22 | 23:33

Van mij mag dat betrapte dadertuig ter plekke iets krijgen. En nee, geen taartje.

Dankzij een 92-jarige vrouw uit Haarlem heeft de politie vrijdagmiddag twee oplichters kunnen aanhouden. Het slachtoffer werd vrijdagmiddag gebeld door een man die zich voordeed als bankmedewerker. Hij vertelde de vrouw dat haar bankrekening geplunderd werd en dat de rekening door de bank geblokkeerd was. Haar pinpas zou direct vervangen moeten worden en daarom zou met spoed een bankmedewerkster aan de deur komen om de oude pas op te halen. Daarvoor had de man nog wel even haar pincode nodig.

De 92-jarige dame vertrouwde het verhaal niet en belde de politie. Zo konden agenten de 37-jarige vrouw op heterdaad aanhouden toen zij de pas wilde ophalen. De 30-jarige man werd niet veel later in de omgeving opgepakt. Het tweetal wordt verdacht van bankhelpdeskfraude en zit nog vast. De politie doet verder onderzoek.

Cornelis12 | 27-08-22 | 23:20 | 1

Bank-help-desk-fraude.

Mmm-mm.
Hufterige klootzakkerij, heette dat in mijn tijd.

Kapitein Sjaak Mus | 27-08-22 | 23:22

Kijk aan.
Is Tuur barman van dienst.
Dat word een tocht in de kroeg.
Mooi wel.
Schenk maar in Tuur. Proost..

reservebelgië | 27-08-22 | 23:13

Witten zijn niet wit, zwarten niet zwart. We komen allemaal uit Afrika, en als u het daarmee niet eens bent, kunt u Naturalis in Leiden een boze brief sturen want daar is het te lezen op de vijfde verdieping (in de zaal 'de vroege mens').

tectonicos | 27-08-22 | 23:13 | 9

@Unsinkable-Sam | 28-08-22 | 00:02: Onzin allemaal. Ontbrekende schakels???
Er is geen enkel moment van aap-en de volgende morgen mens. Net hetzelfde grapje als wat er eerder was het kip of het ei. Toen ik 5 was wist ik al het antwoord. Zoiets als de vogel die het ei legde waar een kip uit kwam leek of was exact hetzelfde als die vogel die net geen kip was die het ei legde. De verschillen zijn minimaal en dat blijft zo bij elk organisme wat evolueert. Waarbij aangetekend dat bepaalde organisme natuurlijk veel sneller evolueren zoals bacteriën en virussen. Wat wij nog steeds in ons lichaam hebben om net zo snel te evolueren door middel van ons afweersysteem. Ook ander organismen reageren soms snel op veranderende omstandigheden wat evolutie is. kan je zelfs in je eigen tuin constateren zoals ook Darwin zag dat snavels veranderden van de zelfde vogelsoort onder invloed van veranderende omstandigheden. Basis kennis biologie.

dijkbewaker | 28-08-22 | 01:49

@Unsinkable-Sam | 28-08-22 | 00:02: opposable thumbs: wie is er nou niet mee heersende species geworden! Maar los van alle gein: interessante info in dit tegeltjesdraad, dijkbewaker gaf ook al constructieve kritiek zag ik, maar wat jij en drs.nee schreven wist ik nog niet dus wordt gewaardeerd. Leuk evolutionair tafeltje hier zo, bij de boekenkast van het Stamcafé. En een fijne nacht oftewel een goede morgen gewenst aan jullie gewaardeerde, erudiete reaguurders!

anja | 28-08-22 | 06:04

Dat is nog eens leuk wakker worden. Dank allen in dit draadje! Hierbij een sterke (Griekse?) koffie voor de liefhebbers.

tectonicos | 28-08-22 | 07:08
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik probeer vrienden te maken buiten mijn Facebook bubbel terwijl ik dezelfde principes toepas . Daarom loop ik iedere dag over straat, vertel ik voorbijgangers hoe ik me voel op dat moment, wat ik gegeten heb, wat ik gedaan heb de voorgaande avond, wat ik ga doen en met wie. Ik laat ze foto’s zien van mijn familie, van mijn kat, van mezelf terwijl ik aan het tuinieren ben, de garage op aan het ruimen ben, de tuin aan het sproeien ben, foto’s van mezelf waarop ik in interessante plaatsen ben, aan het eten ben, aan het rondrijden ben, plezier heb en wat eigenlijk ieder ander mens doet. Ik luister ook naar hun gesprekken, geef ze een duimpje omhoog en vertel ze dat ik ze leuk vind.
En het werkt, net zoals bij Facebook! Ik heb nu al vier mensen die me volgen: twee politieagenten, een privédetective en een psychiater.

Sinterbikske | 27-08-22 | 23:12 | 5

Geweldig!

meneer Q | 27-08-22 | 23:42

In al zijn eenvoud, briljant, maar helaas ook keiharde werkelijkheid.

GKJP | 27-08-22 | 23:44

Sterk!

wilderst | 27-08-22 | 23:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Weet iemand of het mogelijk is om te zoeken in een topic in de GeenStijl app naar bijvoorbeeld een woord of een naam van een reaguurder?

keestelpro | 27-08-22 | 23:09 | 10

Zoeken op pagina lukt niet?

letopuwzaak | 28-08-22 | 00:09

Ctrl F

roosvrij | 28-08-22 | 02:45

@EEnzame SchizofrEEN | 27-08-22 | 23:56: Basil kreeg toch een mail , als er een reactie op zijn reageersel kwam. Vraag hem.

gato | 28-08-22 | 09:24
▼ 7 antwoorden verborgen

Wow. Het is zo waar. Het dedain hoe hoogopgeleiden over hard werkende arbeiders denken is gewoon crimineel. Woke is Het Kwaad. Deze man ziet het 1000% helder.

keestelpro | 27-08-22 | 23:12

We kennen allemaal uiteraard de politici via de MSM, het is in het echie nog vele malen erger.
Heel goede vrienden van weleer die zich jaren later als bobo gedragen omdat ze dat ook zijn, maar dat ook naar ons doen?! Kom op zeg, wij hebben daadwerkelijk vroeger met elkaar geknikkerd!

EEnzame SchizofrEEN | 28-08-22 | 00:02

Is koud buiten, bah! Geen zon ook vandaag. Wat zijn we verwend deze zomer en het voorjaar!

wilderst | 27-08-22 | 23:05 | 1

Als je van zon, hitte en benauwdheid houdt wel ja.
'k Vond het wel lekker een keertje wat minder drukkend.

keestelpro | 27-08-22 | 23:10

Over boze blanke mannen gesproken. Net terug uit een tripje Baltische Staten, inclusief een dagje Nick Cave in Estland. Wisten jullie dat Spartacus ook daaro resideert? Nee?! Wist ik ook niet, tot ik een podcast van hem luisterde met ene Michiel, zomer geesten. Ik mag die spartie wel zeg. Anyway, minder biertjes zouden me goed doen momenteel. Lief!

The-loopy-cowboy | 27-08-22 | 23:03 | 6

@The-loopy-cowboy | 27-08-22 | 23:40: Ben er geweest, was alleen benieuwd in waar hij optrad. Je hebt veel rare zaaltjes in Estland en fantastische buitenpodia. Was zijn optreden in een gemeenschap zaal of commerciële zaal?

Kaitseliit | 28-08-22 | 00:00

@The-loopy-cowboy | 27-08-22 | 23:43: Ga ik doen, eerdere items maakte me al nieuwsgierig, maar ja was dus in Estland, in mijn blokhut (30km onder Tallinn), geen WiFi en onbeperkt internet bij KPN is dus beperkt als je binnen EU bevindt. Maar eerst meer bier drinken en mijmeren over hoe goed ik het had in de vakantie bij het vuur en BBQ en dan al dat negatieve nieuws uit NL te lezen. Masochist heet zo iets toch. Ga nu zoeken op YouTube of er iets van het optreden te vinden is en bier daarbij drinken, of had ik het al over bier drinken gehad?

Kaitseliit | 28-08-22 | 00:07
▼ 3 antwoorden verborgen

's Zomers ben ik hier en daar beige.
's Winters neig ik naar lichtblauw.
De kop is altijd wat bruinig.
Met een peper- en zoutbaard.

Kapitein Sjaak Mus | 27-08-22 | 23:03 | 13

@Kapitein Sjaak Mus | 27-08-22 | 23:32:
In dank aanvaard.
Te nuttigen voor of achter de mast?

reservebelgië | 27-08-22 | 23:42

@Kapitein Sjaak Mus | 27-08-22 | 23:32:

*kwispeldoor een tik met de voeten uw kant op geeft*

GKJP | 27-08-22 | 23:43
▼ 10 antwoorden verborgen

Rapper Sjors - Zomer in Nederland

Rattus | 27-08-22 | 23:00

Zodra ze beginnen over ‘wit’ i.p.v. blank dan haak ik qua interesse af. Wat ‘mensen van kleur’ betreft, ik bedoel enkel de frase; neem dit over dan zit je in het spelletje van schuld erkenning en dus onderdanigheid. Uiteindelijk zijn de verzinners van deze terminologieën frustraten zonder enige zelfreflectie. Enkel collectieve therapie of zelfs maatschappelijke uitsluiting zou een optie zijn voor deze figuren. Ja, ik meen dit. Korte mette maken met dit soort wanen. Noem iemand in ieder geval bij zijn voornaam, en indien diegene een bijnaam heeft kan dat ook. Tevens kun je aan iemand zelf vragen hoe hij of zij qua afkomst, locatie, tribe, vorm, gedraging, of haarkleur genoemd wil worden. Het zal u verbazen hoeveel realisme en ook humor de mensen hebben. Zo ben ik op sommige van mijn reizen dagelijks nageroepen door kindertjes welke nog nooit een minder gepigmenteerde hadden gezien, ‘n zeer bijzonder fenomeen. Terug naar hier, zo heeft elk dorp, gehucht of stad zijn eigen benamingen v.d. inwoners, dit om afkomst of locatie te aan te geven. Veelal ludiek, met een knipoog naar gedragingen uit het verleden. Blauwvingers, kontenkiekers, kruikenzeikers etc. etc. Hier klaag niemand over, toch? Dus wie gaat mij cq. ons hierin de les lezen? Ben tegen de veralgemeniserende term ‘wit’ of ‘zwart’, het doet mensen simpelweg te kort. En boos ben ik zelden, wel teleurgesteld in de enorme meegaandheid van lieden (ja, ook hier op GS) welke zich laten knechten door een handjevol betweters.

Unsinkable-Sam | 27-08-22 | 22:59 | 2

Afz. de montere blanke man (dit paste er niet meer onder).

Unsinkable-Sam | 27-08-22 | 22:59

Als ik mij ontkleed, zie je wat veel mensen noemen een witte man. Maar ik voel mij gewoon bij het blanke ras horen. Ik vertoef alleen niet graag in de brandende zon of onder een zonnebank.

Leptob | 27-08-22 | 23:04

Voorbeelddildo = voorbinddildo?

Stemmenteller | 27-08-22 | 22:53 | 1

Bijvoorbeeld, pik.

SaintNick | 27-08-22 | 23:03

De boze blanke woke vrouw,

Een groepje demonstranten slaapt sinds gisternacht voor de deur van de Amsterdamse Stopera. Ze willen raadsleden op deze manier laten weten dat ze vinden dat de gemeente meer asielzoekers moet opvangen.

Gisteren ging het om drie demonstranten. Een van hen was Pippi van Ommen. "Ik heb het nooit eerder gedaan, dus ik realiseerde me dat dat mijn privilege is", vertelt ze. "En ik lag daar met vrienden. Als je je dan realiseert dat zijn met vreemden buiten slapen, dan is dat bizar en dan weet je wat een grote tegenovergesteldheid het is."
Bron: AT5

Cornelis12 | 27-08-22 | 22:53 | 2

Serie van de vpro, Future Shock: De klimaatstrijders (1)
'In het eerste deel horen we Pippi van Ommen, activist van de internationale protestbeweging Extinction Rebellion. Haar opa werkte bij Shell en laat de woonboot van haar ouders nou net uitkijken op een kantoor van het oliebedrijf waar zij zich tegen verzet. De eerste keer dat zij zich liet arresteren en in de cel belandde, staat haar nog helder voor de geest: ‘Het voelde zo vreselijk onrechtvaardig.’ '

grietmetgroenefiets | 27-08-22 | 23:09

Tja, hoe meer er binnenkomen hoe groter kans dat er ook gespuis tussenzit... misschien komt men tot inzicht bij een niet zo leuke confrontatie.

martn | 27-08-22 | 23:44

@Duwbak_Linda | 27-08-22 | 23:21:

Bedacht me net dat ik Oreo koekjes heb...

Hou er zelf niet van maar ok...

Misschien is het een game changer....

neonreclame | 27-08-22 | 23:24
▼ 11 antwoorden verborgen

Och. James Hetfield en co. Konden het gewoon niet laten, toén al niét .
m.youtube.com/watch?v=NlZnEnOO5uU
Metallica - Creeping Death, 1991, live, ergens, met Jason Newsted op bass.

chicago river | 27-08-22 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

De Nachthap.

Pizza Stromboli, de andere helft.

Let op: dit is een foto van de ontdooide halve pizza, die nog niet afgebakken is! Je zou 'm nu al opeten toch?

De oregano is van mij, daar houd ik van.

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

wilderst | 27-08-22 | 22:45 | 3

Smakelijk wilderst! En. Geniet van de avond

davidhasseltoff | 27-08-22 | 23:07

Grappig dat elke minuut iemand kijkt naar een halve ontdooide diepvriespizza!

Aan de andere kant is ie het ook wel waard!

wilderst | 27-08-22 | 23:45

Gewoon verantwoordelijkheid herverdelen. Zul je eens zien hoeveel boze niet-witte mannen er ineens bijkomen.

Lopendbuffet | 27-08-22 | 22:45 | 1

Als dat maar goed komt...

martn | 27-08-22 | 23:46

Benieuwd naar volgende week want hoe muzelman en overigen nu in het leven staan , daar hoor je nooit wat over - in de media.
Is dat niet een vorm van racisme en uitsluiting ?
Van Amerongen , doe er wat aan !

Ambiorix | 27-08-22 | 22:44 | 1

Die zijn niet boos maar gekwetst.

Duwbak_Linda | 27-08-22 | 22:45

In Den-Haag zijn we al ‘n minderheid.

Rattus | 27-08-22 | 22:44 | 3

Maar WE zijn wel de grootste minderheid.

Ambiorix | 27-08-22 | 22:47

In Scheveningen wordt het ook overleven, las ik.

funda | 27-08-22 | 22:47

Wat Ambiorix zegt. Grootste van de verschillende groepen.

Lorejas | 27-08-22 | 22:49

Wat natuurlijk het onuitgesproken punt is: types als Bergman en Clarice Gargard en Elfie Trump en Anna Steijn en Sylvana Simons vertegenwoordigen met hun meningen en standpunten slechts een klein deel van het Nederlandse publiek. Mochten ze samen een politieke partij oprichten, dan scoren ze in het -voor hen- gunstigste geval hooguit 5 procent van de stemmen. Verwaarloosbaar dus. Maar ze krijgen onevenredig veel aandacht op tv, op de radio, in kranten en op internet. En hebben daardoor ook veel meer invloed dan wenselijk is.
De enige oplossing die ik zie, is er met gestekt been ingaan. Een beetje wat Johan Derksen op tv doet. En -wat beschaafder en eloquenter- Don Arthur uit Ede.

Après toi | 27-08-22 | 22:42 | 13

@Après toi | 27-08-22 | 23:59:
dat weet ik; ik woon, als ik anderen mag geloven, 'riant'. Daar heeft mijn waarnemingsvermogen niet onder te lijden; mag ik 'gelukkig' zeggen?

PPuk | 28-08-22 | 00:06

@PPuk | 28-08-22 | 00:06: Ik moet wel eens op 'safari' naar zo'n slechte buurt. Overdag is het nog wel te doen, na 17 uur verandert de stemming op straat. Want ja, jongens-met-mogelijkheden slapen vaak uit.

Après toi | 28-08-22 | 00:09

@Après toi | 28-08-22 | 00:09:
dat overkwam mij, in mijn werkzame leven, ook, totaal onverwacht. Van de zenuwen reed ik verkeerd toen ik de wijk wilde verlaten. Alleen al het merk van mijn auto lokte al een gedrag uit van jongelui op straat waar ik me werkelijk onveilig bij voelde. Een ervaring die me altijd zal bijblijven. Ook zo onverwacht als je weet welke organisatie/club ik daar ging bezoeken...

PPuk | 28-08-22 | 00:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Dat vertikale streepje kleedt Kees wel slank af !

funda | 27-08-22 | 22:45

Het ging mis in een studio in Helmond, begreep ik. Simon en Bonnie St. Claire.

Après toi | 27-08-22 | 22:45

Iets eerder vanavond had Leptob het over vieze piemels, misschien heeft het daar iets mee te maken?

Sneerpoets | 28-08-22 | 00:20

Het Shangrila van Boze Blanke Billy Idol, pure cyberpunk.
youtu.be/lcDLIiBST-k

funda | 27-08-22 | 22:40

Op tv zie ik ook allemaal boze mannen in Ter Apel maar dat zijn moslims, dus dan telt het niet.

Piet Karbiet | 27-08-22 | 22:40

Even wat kroegpraat. Ik kocht een tijdje geleden drie antieke foto,s samen in een lijst. Het gekke was ( en daarom kocht ik het) dat de drie figuren op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden. Het waren zo vond ik uit, bekende straatfiguren.
Onder een van de foto,s stond geschreven " de blikken dominee.
Ik verder zoeken blijkt dat het een moordenaar is. Johannes Borger. www.blokhuispoort.nl/home/johannes-ba...
En iedereen, die uit het tijdperk van de gezellige familiefeestjes met sigaretten op tafel naast het bakje pinda's komt, kent ook het liedje.
Alleen zongen wij altijd de Dikke Dominee ipv blikken.
youtu.be/8H0_ClNs9p8
Maar wat moet ik nu doen? De dominee ophangen of hem achter een gesloten kastdeur gooien?

hero_of_heaven | 27-08-22 | 22:34 | 4

Dan ga ik dat doen. Dank voor de wijze raad.

hero_of_heaven | 27-08-22 | 22:48

Boeiend verhaal. Ik zou zeggen: ophangen. Zo heb je altijd gespreksstof als er saai bezoek komt.

MickeyGouda | 27-08-22 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

Tuur is in topvorm, briljant essay !

Uw Verzekeringsadvis | 27-08-22 | 22:32

Arthur moet wel een fan van Ray Davies zijn. Kan niet missen:
youtu.be/RrmakJHnyfw
Ray Davies - Shangri-la
Heerlijk!

PPuk | 27-08-22 | 22:26 | 7

@Après toi | 27-08-22 | 22:54:
Nijgh is in ieder geval de beste Nederlandse tekstschrijver, op eenzame hoogte.

Mr_Natural | 27-08-22 | 23:09

@Mr_Natural | 27-08-22 | 23:09: Wat is- tekstueel gezien- het beste Nederlandse lied? Zondagmiddag Buitenveldert? Of toch Pastorale?

Après toi | 27-08-22 | 23:30

@Après toi | 27-08-22 | 23:30:
Pastorale.

J.Cash | 28-08-22 | 01:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Sic transit gloria mundi … eeuwen oud gezegde, en de jeugd van tegenwoordig, daar klaagt men al eeuwen over in de annalen.
Maar nu is het de schuld van de blanke man, het houdt niet op, schuld en boete! Erfzonde! Racisme is aangeleerd! Institutioneel!!1! - Quod non.
Wet van behoud van ellende: gisteren was het niet veel beter, en morgen wordt het ook niet veel beter.
We kunnen verbaasd kijken naar die oude posters, maar ondertussen importeren we allemaal boze mannen met dezelfde denkbeelden, maar dan zijn de mannen van de goede kleur: namelijk alles behalve blank.
In Afghanistan is precies dat gebeurd wat je verwacht nu het vuige, vermaledijde, imperialistische, koloniale Westen zich heeft teruggetrokken: vrouwen krijgen er geen onderwijs meer.
We gaan ook de bevolking van Noord-Korea bevrijden, dus hoe hypocriet zijn we met zijn allen.

Analia von Solmsch | 27-08-22 | 22:25 | 1

De jeugd van tegenwoordig. 2 huizen verderop zitten jongeren van een jaar of 16 achter het huis te zuipen en muziek af te spelen. Ouders zijn er niet. Eigenlijk zou ik de ouders even moeten bellen. Maar dat doe ik niet. Ben zelf ook 16 geweest. Wil niet hypocriet zijn.

Leptob | 27-08-22 | 23:09

Ach, dames en heren, ik heb een melancholieke bui. Dus, uit het dagboek van GKJP vandaag.

Vanmorgen werd ik wakker, en keek mijn jongste recht in het gezicht aan. Heeft bij mij geslapen. Vervolgens moest ik naar de winkel, slagroomtaart kopen, want de hamster is jarig. Daarna kreeg ik via de mail een foto van mijn vriendin van mijn oudste. Met een blik, dames en heren, onbeschrijfelijk. Puur geluk.

Daarna schoonmaken thuis, jongste met een vriendin aan het spelen, die hier uiteraard nu komt slapen, eten, en vriendin van de jongste denkt nu dat het hier spookt, want als ik de deur van de keuken naar de bijkeuken open terwijl de buitendeur niet dicht is maar op een kier staat, dan beweegt die deur. Dat begrijpt ze niet.

En als kers op de taart, ze staan nu op straat te dansen.
En ja, ik weet het, ze moeten op bed, en dat ga ik nu regelen.

Maar dit wilde ik graag met u delen, had veel meer in de gedachten om met u allen te delen, maar ik kom weer slecht uit mijn woorden.

Ik gun u allen hetzelfde gevoel. Puur geluk.

GKJP | 27-08-22 | 22:23 | 5

Gefeliciteerd met de verjaardag van uw hamster GKJP. XD

keestelpro | 27-08-22 | 22:41

Alleen dit nog, want ik lag in een deuk.

Vriendinnetje hadden we al twee keer goed laten schrikken, maar dat zou haar geen derde keer overkomen, en dus, ging ze voor mijn auto zitten, die staat met de kont naar de achterdeur. Maar die kleine van mij kwam maar niet door de achterdeur, nee, die vuilak is via een andere deur door de tuin gelopen en kwam zo achter haar vriendinnetje uit, alwaar ze haar zo ongeveer een hartaanval heeft bezorgd.
Het arme meisje moest van nood eerst naar de wc, daarna is ze in de hoek van de keuken gaan zitten, en vervolgens even uitpoesten op het aanrecht. Ze had het zweet op d'r rug staan.

Ja mensen, dat zijn de momenten dat je trots bent op je kind.

Ik was briljant in geintjes, maar deze was fantastisch.

GKJP | 27-08-22 | 23:01

Ze 'moeten' op bed in de zin van 'horen' op bed? Ik lees nooit meer opvoedtips ofzo.

Leptob | 27-08-22 | 23:47
▼ 2 antwoorden verborgen

De bekendste boze witte man is Francisco van Jole. En na hem Jesse Klaver.

Piet Karbiet | 27-08-22 | 22:16 | 10

En een andere boze blanke man is Sjoerd Sjoerdsma. Belerend en 100% van de tijd gekwetst.

therealbraindump | 27-08-22 | 22:43

@nikolaos | 27-08-22 | 22:30: Hij is genderfluide. Kiezersonderzoek liet zien dat hij daarmee het beste scoort bij potentiële GL-stemmers.

Après toi | 27-08-22 | 22:50

@Après toi | 27-08-22 | 22:50: IS hij dat daadwerkelijk of is het slechts een persona en is hij thuis de traditonele boze witte man die eigenlijk het object is van de stoutste dromen van Sunny?

nikolaos | 27-08-22 | 23:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Sam Hyde “the Candyman” heeft gewonnen

Icewallowkum | 27-08-22 | 22:15

En toch ben ik benieuwd hoeveel niet boze blanke mannen zich thuis voelen op diverse internetforums.
Wij bekijken nu eenmaal dingen zoals het vroeger was, en vroeger was het anders en ook blanker.
Ik voel mij ook niet thuis in een shishabar omdat dingen daar ook anders bekeken worden. Zijn dat dan daar boze zwarte mannen?

Het is een simpel stempeltje die duidelijk maakt dat Nederland te snel verandert, en als je daar niet tegen kan en het benoemt ben je dus een boze blanke man.

laaggeiletterd | 27-08-22 | 22:13

 
Strangers In The Night (in 15 seconden, en 't kost nog spierkracht ook): www.youtube.com/watch?v=Xw-PhOwpBj4

MaximumAwesomenimity | 27-08-22 | 22:12

Zonder mannen word er niks meer bebouwd of gemaakt.
Vrouwen overschatten zich tegenwoordig te vaak te veel.

aliealaaf | 27-08-22 | 22:11 | 1

Ik zou zeggen: laat maar zien.. alle witte mannen aan de uitkering en niks doen; kijken wat er van dit land terecht komt.

martn | 27-08-22 | 23:48

Die had ik ook al in mijn hoofd.

naglfar | 27-08-22 | 22:59

Gooi t cafe ff open, zit al aan de Imperial Stout bij The Brewery op Bonaire

SinisterNL | 27-08-22 | 22:11 | 1

Lezon: De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 3 (doet tevens dienst als Stamcafé, reaguurders)

Spring Bruissteen | 27-08-22 | 22:18

In de Vlaamse krant De Morgen stond vandaag een -nogal warrig geschreven- artikel over Nederlandse crimineeltjes die steeds aanweziger zijn in Antwerpen. Jochies nog, maar erg gewelddadig. Verhaal bleek van de hand van ene Ans Boersma. Waar kennen we die ook al weer van.....??

Après toi | 27-08-22 | 22:10 | 2

Dat is een platenhoes toch, die jij in je knuistje vasthoudt ?
Maar welke muziek ..

LD69 | 27-08-22 | 22:08

Het is mijns inziens (deels) geregisseerd: multinationals en aanverwante 'wereldburgers' hebben een gruwelijke hekel aan alles met het woordje 'middenklasse' en ja, die is nou eenmaal voor 99% blank. De middenklasse zoals we die kennen sinds de jaren 50 organiseert zich goed, voorziet zichzelf van goede arbeidsomstandigheden, pensioen en salaris. En dan heb je er ook nog bij die voor zichzelf(!) beginnen. Dat moesten we maar allemaal niet meer willen met zijn allen, en dus moet de middenklasse stuk, kapot. Terug naar de jaren 30: weg zekerheden, en rennen in de tredmolen zul je.

Te-kapen-varen | 27-08-22 | 22:07 | 1

de witte (en soms ook gekleurde) elite zit er lekker warmpjes bij

martn | 27-08-22 | 23:59

Helemaal eens met strekking van het verhaal, maaaaaarrrrrrrr "wat een onroerende beelden"..... waren die beelden van bakstenen gemaakt?

nick.name | 27-08-22 | 22:04

Avondmuziek;
En k voel me verwant met de tekst strekking.
m.youtube.com/watch?v=ph8Mk6OCYZw
Bad Religion - Against the Grain, live, ergens.

chicago river | 27-08-22 | 22:01

Op het Russische nieuws hoorde ik dat Putin zijn troepen met 150 duizend man aan het uitbreiden is. Die oorlog is voorlopig nog niet afgelopen.

Red shirt | 27-08-22 | 22:00 | 11

@Piet Karbiet | 27-08-22 | 22:21: Nergens, voor zover ik weet. Alle avonturen lopen altijd goed af, en bekeerd ben ik ook al.

Après toi | 27-08-22 | 22:25

Beste Aprés toi, velen namen Rusland meermaals ook niet serieus en helaas werden we geconfronteerd met datgene waarmee we Rusland niet serieus namen. Als vazalstaat van Rusland, ik zou zelfs zeggen onderdeel, staat Wit Rusland onder zodanige invloed van Rusland, dat ik waag aan te nemen dat het hier een indirecte actie van Rusland betreft. Dus ik wuif deze actie niet zomaar weg.

Squeezelover | 27-08-22 | 22:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Om maar eens een fraaie Nederlandse uitdrukking te gebruiken: tell it like it is.
En Sunny Bergman... zij was de spreekwoordelijke druppel die ervoor zorgde dat ik een paar jaar geleden mijn VPRO-lidmaatschap heb opgezegd.

Spring Bruissteen | 27-08-22 | 21:58 | 3

Zo jammer dat Sunny Bergman altijd maar een stukje van het verhaal doet. Verschijnselen verzamelen.
Bij de VPRO mogen ze ook wel wat meer eisen stellen dan.
Maar het schijnt een ziekte van de moderne journalistiek te zijn.
Symptomen laten zien.

AdvocatusDiaboli | 27-08-22 | 22:23

Wordt met die b.b. man bedoeld diegene die onze verzorgingsstaat heeft opgebouwd waar nu de ongenode gasten zo weinig dankbaar uit putten totdat ie geheel leeg is? Die man?

J.Hendrikse | 27-08-22 | 21:56 | 1

Ja.. ook de b.b. Man die bijv. ooit aan de dijk op zijn klompen de hele dag met z'n schop klei stond te steken..(in weer en wind)...(dat zie ik die luitjes in Ter Apel niet zo gauw doen hoorrrr..!)

grapjasz | 27-08-22 | 22:03

Dank, morgen lezen bij het ontbijt.

letopuwzaak | 27-08-22 | 21:55

Zonder de blanke man worden er geen belastingen betaald, moeilijke boeken gelezen en belangrijke uitvindingen gedaan. Leve de blanke man!

Après toi | 27-08-22 | 21:52 | 22

@Après toi | 28-08-22 | 01:43: Prachtig nummer! Uit de tekst kan ik alleen maar opmaken dat mannen het makkelijker hebben in de wereld dan vrouwen :-)) Geef Bobbie alsjeblieft even een aai over zijn bol van mij. Stapelgek op dat hondje!

lezeres | 28-08-22 | 02:21

@lezeres | 28-08-22 | 01:06: Bedankt! Dat geeft een indruk.
Twee reacties boven de jouwe was een linkje van I'll be back van de Beatles.
Ik zocht het even op op betaald YT music om ernaar te kunnen luisteren tijdens het typen, maar wilde er één met een video:
music.youtube.com/watch?v=WHH5tbembZs...
Misschien een beetje cru. Hopelijk niet te erg.

cugel | 28-08-22 | 04:46
▼ 19 antwoorden verborgen

Prachtige foute plaatjes.

Maar goed, vandaag dus gezwaaid naar Bommen Berend (met z'n pauselijke lul).
Slava Groningae!!

Duwbak_Linda | 27-08-22 | 21:49 | 16

@Après toi | 27-08-22 | 22:28: Da's in toene, nait in 't stadhoes.

Duwbak_Linda | 27-08-22 | 22:30
▼ 13 antwoorden verborgen

Net weer terug van een verjaardagsfeestje met allemaal "we hebben het hier toch goed" mensjes.... Ik gun iedereen van harte het geluk en dat boze blanke man gehannes jegens mijn persoontje, kan ik echt nog wel aan. Maar, kan iedereen, in Jezus naam, nu eens stoppen met het stelselmatig gebruik van "we moeten". Ik moet helemaal niks en word helemaal gallisch van al die kleinburgerlijke nitwits die vinden dat ik iets moet...

Lood om oud ijzer | 27-08-22 | 21:49 | 2

Dat soort mensen zijn types die bovenmatig leunen op anderen. Die je vroeger in de kerk vond omdat ze toch stiekem wel een leidraad nodig hebben in hun leven. Zonder zijn juist zij de eerste die de mist in gaan.

Deflatiemonster | 27-08-22 | 22:51

"we hebben het hier toch goed" en dat wil ik graag zo houden.
En "moeten"? Kakken. Dat moet.

naglfar | 27-08-22 | 23:22

Wat een ontzettend leuke plaatjes..!

grapjasz | 27-08-22 | 21:48

Heb ik nou vanmiddag een boze blanke man ontmoet?
Was vanmiddag op een verjaardag. Het ging even over corona. Iemand (partner van een maatschappelijk werkster) zegt 'en nu zitten we door die homo's weer met de apenpokken! Net als de AIDS. En van homoneuken krijg je een vieze piemel!' Naast die iemand die dat zei, zat een (vrij jonge)kerel die valt op mannen. Zij kenden elkaar niet. 
Ik dacht AUWWW en ben maar wat op mijn telefoon gaan kutten om mij even van het gezelschap buiten te sluiten

Leptob | 27-08-22 | 21:48 | 7

@grapjasz | 27-08-22 | 21:54: Ik zou dat zeker gedaan hebben als de homoman zelf goed in zijn vel zat. Maar hij ligt mij niet. Loopt over alles te zeiken. Zijn buurman heeft een nieuwe schutting betaald (hij kon niet meebetalen) maar wel zeiken dat de schutting 10 centimeter te hoog of te laag was. Hij heeft een hele aardige vriend gehad die weg is gegaan want wist niet meer wat ie met hem aanmoest. Deze man is negatief over alles. Ik zou zomaar het risico kunnen lopen dat als ik het zou benoemen hij mij toebijt 'waar bemoei jij je mee?' Als ik het voor hem een soort van zou opnemen is de kans groot dat dat ook negatief wordt gewaardeerd.

Leptob | 27-08-22 | 22:21

@Après toi | 27-08-22 | 22:29: Is ook wel een beetje zo. Ik heb geen enkele moeite om lomp uit de hoek te komen of bijzonder te nuanceren tijdens kringverjaardagen. Toch maak ik wel een inschatting hoever ik kan gaan. In dit geval was mijn inschatting 'beter is om even niks te zeggen'

Leptob | 27-08-22 | 22:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is ook een trucje.
De boze blanke man is een sociaal construct dat negatief is.
Dus je hebt iets, een vakje, een afvoerputje, om kritiek naartoe te schuiven, en afdoen als negatief.
'Je praat als een boze blanke man'
Labeltje, klaar.
De inhoud van de kritiek hoef je dan niet op in te gaan.

Maar als je zo zeker van je zaak bent, waarom heb je dat dan nodig?

Een antwoord op
'Je praat als een boze blanke man'
kan zijn: 'Ja, en dus? Ik wacht nog steeds op je argumenten.'

Vrij naar Christopher Hitchens:
If someone tells me that I've hurt their feelings, I say, 'I'm still waiting to hear what your point is.'

AdvocatusDiaboli | 27-08-22 | 21:42 | 2

Goed dat je dit toelicht. Ik denk dat Van Amerongen dat inderdaad niet in de gaten heeft.

Lood om oud ijzer | 27-08-22 | 21:43

Idem KOZP of BLM, huidskleurdiscussies. Cartoon-critici.
Als die de 'gekwetst'-kaart spelen kan je ook zeggen
'Vervelend voor je. Maar wat zijn je argumenten?'
Vooral omdat dat vaak helemaal niet duidelijk is in eerste instantie hoe dat dan zit. Een beetje zelfreflectie, verlichtingsdenken kan geen kwaad.

Gekwetst zijn is geen onderbouwing of uitleg.
Het kan een poging zijn eronderuit te komen.
Daarom kan het geen reden zijn om iets te aanvaarden of te accepteren zonder onderbouwing of uitleg.

AdvocatusDiaboli | 27-08-22 | 21:56

bagger pur sang.

Fedde71 | 27-08-22 | 21:39

"Blanke man" kan eigenlijk niet meer, toch? Tegenwoordig hebben we "mannen van kleur", en zijn de overige mannen dus "mannen van wit". Maar eigenlijk maakt mij het geen reedt uit. Dus proost, op de Boze Blanke Man!

MaximumAwesomenimity | 27-08-22 | 21:39 | 4

@Red shirt | 27-08-22 | 22:05: Kennelijk is dat niet de conventie. Types die deze ideologie hebben ontworpen, uitgebreid, gekoesterd en uitdragen hebben het steevast over "witte mannen" en "mannen/vrouwen/mensen" van kleur.

nikolaos | 27-08-22 | 22:14

@nikolaos | 27-08-22 | 22:14: Ik onderschrijf de ideologie overigens niet. Ik kom alleen zeer regelmatig met mensen die deze wel onderschrijven in aanraking.

nikolaos | 27-08-22 | 22:18
▼ 1 antwoord verborgen

Precies wat een boze blanke man zou schrijven.

BobDobalina | 27-08-22 | 21:39 | 1

Haha, knotjes kunnen dit niet inderdaad.

LD69 | 27-08-22 | 22:05

DTS/Blauw Geel

En Heideweek?

ivo_nl | 27-08-22 | 21:37

Boos? Zonde van je energie. Teleurgesteld? Och: www.youtube.com/watch?v=-2EoReHa-p8 Uit de tijd dat media helegaar nog niet social hoefden te wezen.

Hetkanverkeren | 27-08-22 | 21:37

Hier, Shang ri la voor u allen:

www.youtube.com/watch?v=Jy3vzdtiXF4

Goedenavond, allen.

Ga mijn jongste en logé even zeggen dat ze nu moeten gaan slapen, 'end of a perfect day'.

GKJP | 27-08-22 | 21:36 | 1

toevallig gisteren nog een heel verhaal met een geëmigreerde vriend over Mark Knopfler en de Dire Straits gehad. Blijft mooie muziek.

Fedde71 | 27-08-22 | 21:42
-weggejorist-
Longhorn | 27-08-22 | 21:36 | 3

Boze Blanke Man heeft nog geld voor herstelbetalingen en gezinsherenigingen

ik.zou.haar.doen | 27-08-22 | 21:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl