Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - Ik ben godverdomme helemaal niet blank en boos!

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 2

Kijk, ik kan er mee leven dat ik door Eus als de hofnar van extreemrechts wordt omschreven. Ik beschouw dat als een geuzennaam en zo'n kwalificatie is een perfecte blurb op mijn boekjes en goud voor de handel. Met de term boze blanke man heb ik meer moeite. Ik ben blank noch wit en al helemaal niet boos. Mijn polemiekjes tik ik gierend van het lachen en ga daarna met de honden op het strand wandelen of een lekker stuk fietsen over de dodenweg van de Algarve

Ja, mijn ziel was wellicht ooit roomblank, maar die is nu pikzwart van alle krassen. Junks, opgebaarde lijken en Finnen zijn spierwit. Michael Jackson was spierwit. Zet professor Wekker maar eens naast mij, met mijn gelooide kop: dan is ze nog blanker dan race faker Rachel Dolezal. Mijn negervrienden van de Overzeese Geslachtsdelen – vrij naar Gerard Reve – noemden mij altijd roze, als in roze big. Sunny Bergman is ook varkensroze. En Anja Meulenbelt. En Stella Bergsma. En Bassie Heijne. En Gordon. Wij zijn typisch Hollandse biggetjes. 

Kortom: allemaal gelul, die semantische discussie over wit, blank en zwart van kleur. In Spanje noemen linkse dagbladen als El País een persona de color gewoon negro, en dat is Spaans voor zwart. In het maandblad van de Portugese antifascisten noemt men kameraden uit Angola en Mozambique preto, en dat is Portugees voor zwart. 

Goed, ik ben dus niet blank en al helemaal niet boos. De Tourettes Guy, die is pas boos! En Lau, van Tiny en Lau. Rijk de Gooyer alias Fred Schuit in In Voor- en tegenspoed. Ton van Duinhoven, schuimbekkend van woede over de grijze gehaktbal. W.C. Fields. Jim Royle. Archie Bunker. Alf Garnett in In Sickness and in Health. Michael Douglas in Falling Down is natuurlijk ook een geweldige Angry White Man. En mijn buurman Becks in de Nachtegaallaan in Ede was een klassieke boze blanke man, een gepensioneerde agent die voetballen van kinderen aan flarden sneed en de buurt dag en nacht in gaten hield, met een verrekijker en nog net niet vanuit een wachttoren.

Er waren natuurlijk altijd boze columnisten. Ik heb nog een paar bundeltjes met columns van de "bewonderenswaardig verwerpelijke" Panorama-hoofdredacteur Hans Auer. Leo Derksen van de Telegraaf kon ook zo lekker boos doen. Rob Hoogland nam in 1989 de column van Leo Derksen op pagina 3 over. Oom Rob en ik zijn allebei dol op de in de vergetelheid geraakte Jacques Gans, die van overtuigd communist columnist van de Telegraaf werd in 1955, en tot zijn dood meer dan 5000 columns schreef, waarin hij vooral heftig tekeer ging tegen de Partij van de Arbeid.

In de bundel 'Tusschen oude en nieuwe fascisten' beschreef Gans wat er op zijn grafsteen zou moeten komen te staan: 

'Hier ligt de booze Gans
Soms was hij wel iets mans
Met Bols en met Stendhal
Vond men hem wel eens mal
Bij 't allernaaste gezeur
Verloor hij nooit zijn humeur
Als was hij geen arrivist
Hij ligt in zijn eigen kist'

De Telegraaf betaalde echter zijn kist en zijn begrafenis, aangezien Gans niet verzekerd was en geen geld had nagelaten. De onvergetelijke Gans, uit Nonchalante notities.

"Van Amsterdam zou ik naar Maastricht reizen. Omdat ik iets tegen Utrecht heb, besloot ik over Enkhuizen en Stavoren te reizen. Een stuk zee breekt de treinreis."   

Voor veel Nederlanders was Hans Janmaat de ultieme boze blanke man. 

Ik interviewde Janmaat voor de Groene Amsterdammer in 1991. Er was een cordon sanitair opgelegd door De Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw en wat dies meer zij. Hoofdredacteur Martin van Amerongen bromde tussen twee slokjes jenever en een hijs aan zijn sigaar door: 'Ga jij die man maar es interviewen.' Het was mijn tweede verhaal voor De Groene. Ene Arnold Koper schold mij op een Groene-borrel helemaal verrot, dat ik een fascist was die het cordon had doorbroken. 

Janmaat vertelde mij dat hij geen racist was en dat hij vaak met Surinaamse vrienden op vakantie ging in het Spaanse Salou. Janmaat hield trouwens van een puik stukje jazz, bij voorkeur zwarte jazz. Bij welke partij zou Janmaat nu gezeten hebben, als hij nog leefde? D'66?

Joost Niemöller schreef mij eens: ik zie steeds dat beeld voor me dat hij in het restaurant van de Tweede Kamer met het meubilair begon te smijten, toen de tv hem wilde interviewen. Toen was het gordijn voor hem neer. Over hem wil ik ooit nog eens een biografie lezen. Zijn Werdegang vertelt alles over Nederland. Zijn televisietoespraakjes waren beter dan de persiflages ervan. Landgenoten! Dat laat maar goed zien hoezeer je op moet passen met die boosheid. Voor je het weet sta je te boek als de grap over jezelf. Wat dat betreft speelt Wilders (ik noem hem nooit Geert) natuurlijk een heel geslepen, maar ook bloedgevaarlijk spel. Half Nederland zit zijn val af te wachten. Toen Janmaat erover begon dat die Surinaamse voetballers, zoals Gullit, enorm overschat werden, wist ik dat die zich had laten meeslepen in de waanzin. Ik ben een jaar of zes politiek verslaggever geweest hè, op het Binnenhof. Dan leer je dat het een jacht is. Als die journalisten bloed ruiken, gaan ze er en masse op af. Heel wreed. Zo heb ik al gevallen ministers gezien die nagetrapt werden, en natuurlijk dat LPF-drama van dichtbij. Twintig journalisten met camera's en microfoon, hollend achter Winny de Jong. Ze drongen de kamers van de Kamerleden binnen, gooiden overal koffie over, gingen op de Pim-folders zitten, echt beesten. En dan die arrogantie hè. Walgelijk soort, de pers. 

Als ik nu terugkijk op Janmaat, dan lijkt die periode zo onschuldig. Wat zei die man nou helemaal? Janmaat had het bij verschillende partijen geprobeerd: PvdA, CHU, DS 70 en nog wat. Net zo'n shopper als Pim. 

De vaderlandse pers reageerde 20 jaar later op Fortuyn precies hetzelfde als op Janmaat, met uitzondering van Yoeri Albrecht, toentertijd mijn collega bij Vrij Nederland. De algemeen directeur van cultureel centrum De Balie in Amsterdam kreeg heel deugend Nederland over zich heen toen hij in in 2004 ambassadeur was van Pim Fortuyn in het kader van het televisieprogramma de Grootste Nederlander. Pim won.

De hysterie rond Janmaat destijds was stuitend. Martin van Amerongen had daar gelukkig geen last van, God hebbe zijn ziel. Die verliet het ondermaanse al roze champagne drinkend, door een rietje. Die fles had hij gekregen van ZKHPB. Op Martins graf lag na de teraardebestelling een fraaie krans van onze stoute Prins. 

Kenmerkend voor de algehele teloorgang van de Nederlandse pers was het persbericht bij een conferentie op 2 december 2016, van de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Die was gewijd aan ‘constructieve journalistiek’. 

Alle redacties van Nederland worstelen vandaag de dag met de Boze Witte Man. Geven we hem voldoende aandacht, bevragen we hem wel kritisch genoeg, bestaat hij wel? Het antwoord van veel journalistieke media is dat zij al aandacht schenken aan wat de 'gewone man' er van vindt. Daarmee wordt de Boze Witte Man een plekje gegeven, maar meer ook niet.

Het kan ook anders. Door te werken met constructieve elementen geeft een journalist burgers niet alleen een podium, maar kan hij ze ook betrekken bij het nadenken over oplossingen. Exit Boze Witte Man?

Rob Hoogland desgevraagd over de Nederlandse scholen der journalistiek: "Ik stam uit de tijd dat gezondverstandkranten wegens een verregaande afkeer van alles wat naar marxisme rook alleen verslaggevers in dienst namen die er vanaf hadden gezien om de School voor de Journalistiek te volgen, alwaar de studenten destijds collectief zelfbestuur mochten uitproberen en extra studiepunten konden vergaren door hun proefwerken socialistisch te kruiden. Ik verzin dit niet.”

2016 is voor de Nederlandse journalistiek het ijkjaar van de Boze Witte Man. 

Het begrip is uiteraard geleend uit het Engels: Angry white male. Het prototype van de hardwerkende en gefrustreerde blanke man die zich niet gehoord voelt door de politieke elite, die uit de boot valt bij de globalisering, die vindt dat hij steeds de dupe is van alles en iedereen. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 noemde Hillary Clinton aanhangers van Donald Trump een ‘basket of deplorables’ (zielige personen) maar ze bedoelde 'racistische, seksistische en homofobe mensen, die in haar ogen beter niet gehoord werden.'

Veel Nederlandse roomblanke vrouwen die dol zijn op Hillary, hebben de zwarte man op een voetstuk geplaatst (terwijl ze thuis uiteraard een roomblanke sukkel met een knotje hebben) en nog net geen George Floyd-fanclub in het leven geroepen. Ze vinden het nog fijner als die zwarte man een mohammedaan is, want dan is hij pas echt het ultieme slachtoffer van de blanke man. Dan is het ook volkomen begrijpelijk wanneer hij zijn blanke vrouw af en toen eens flink alle hoeken van de woning laat zien. Die boze Hollandse vrouwen - type Ans Boersma en andere cabaretières - zijn gepokt en gemazeld door het calvinisme en dus doordrenkt met de erfzonde, die genetisch in het placenta zit. Ik snap het gegeil en geglij en het gekoketteer met de Zwarte Man best wel - in de Verenigde Staten hebben ze daar een mooie uitdrukking voor - bij die vrouwen die op trommelvakantie in Gambia gaan, want in hun parochie is de Nederlandse man gedegradeerd tot een sneeuwvlokje, waar je nog net een druppeltje zaad uit kan persen waarmee nieuwe blanke sukkels met knotjes kunnen worden geproduceerd. 

En zo is de cirkel weer rond. Want uiteindelijk kiezen al die roomblanke mavo- en Schoeversmeisjes die zo hysterisch krijsen op de treurbuis en in andere media toch weer voor de levensdruppel van meneertje Sneeuwvlokje. Eigen volk eerst. Overigens vond ik op Google nauwelijks doorwrochte artikelen over Boze Witte Vrouwen. En als ik Boze Zwarte vrouwen google, krijg ik allerlei oorlogssituaties met moddervette vrouwen die elkaar aan de pruiken of aan de leggings door een willekeurig KFC-filiaal sleuren. Boze blanke mannen, boze witte vrouwen, boze zwarte mannen, boze zwarte vrouwen; het zijn ordinaire social constructs, klinkklare nonsens verzonnen door fopwetenschappers als professor Wekker en de bejaarde socialite Sunny Bergman. 

Reaguursels

Inloggen

Met de projectie van de ander is het altijd leuk spelen.

ratelaar | 25-08-22 | 08:18

Heerlijk Arthur :)

BrutusMaximus180 | 25-08-22 | 08:05

Arthur kan bij mij niet stuk.
De van sarcasme doorspekte stukken zijn en feest om te lezen.

jufrouw theelepeltje | 25-08-22 | 07:54
-weggejorist-
steekmug | 25-08-22 | 07:48 | 1

Heerlijke stukjes dit.

ikworstelengadouchen | 25-08-22 | 07:41

Hahahahaha geniaal.

Yoda von Siam | 25-08-22 | 06:52

We all go down together. Al komt de één er beter uit dan de ander. Maar laat de boel maar klappen, wat mij betreft. Kunnen we eindelijk beginnen aan de grote schoonmaak.

Lady Midnight | 25-08-22 | 03:21 | 1

Oeps.. verkeerde topic. Het is laat.

Lady Midnight | 25-08-22 | 03:24

Waarom zijn ze dan boos ? Op de overheid die laks heeft aan de burger. Op de media wegens subjectieve en eenzijdige berichtgeving. Op het weer omdat het te warm is om te slapen. Vul de rest zelf maar aan.

HaaiBaai | 25-08-22 | 00:51

Boze witte vrouwen bestaan ook. Die heten Karen.

rederijker | 25-08-22 | 00:38 | 1

Karen komt in vele kleuren en maten.

DidgeriDodo | 25-08-22 | 08:13

Teun en Arthur zijn zo’n heerlijke toevoeging op GeenStijl. Het was al goed, maar dit maakt het beter. En nu genoeg opgehemeld, schrijven kut!

OuweOuweLekkerMauwe | 25-08-22 | 00:16

De boze blanke man is vooral een betrokken man. Dus iemand die mee doet en niet volwassen wordt met een petje scheef op z'n harsens de wereld aan kijkend en zich alleen bekommerd om dure auto's. Zoiets denk ik

Mark van Leeuwen | 24-08-22 | 23:19
-weggejorist-
einstein brain | 24-08-22 | 22:53 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Toen de boze blanke man geïntroduceerd werd in de media kon ik mijn oren en ogen niet geloven. Ik zag de blanke man vooral als hardwerkend, betrouwbaar, slim en nogal als een goedzak.
Ook ben ik nog nooit gediscrimineerd door een blanke man. Wellicht één of twee keer, niets noemenswaardig. Ik dacht dat iedereen wel snel zou inzien hoe hilarisch het is blanke mannen zo neer te zetten, maar helaas ging dat van kwaad tot erger. En de blanke man heeft het uit beleefdheid zich aan laten leunen.
Uit angst om anderen te kwetsen. Ik vind het vervelend en irritant om te constateren hoe een hele groep wordt weggezet, en zichzelf wegzet, dit zouden we eens moeten omdraaien in 'de agressieve zwarte man' of 'de onbetrouwbare zwarte man' of 'de chagrijnige zwarte man'.
Zou tot grote protesten leiden. Ik hekel deze term en overal waar ik kom verkondig ik dat ook.

letopuwzaak | 24-08-22 | 22:52 | 2

De gedegradeerde rol in van allerlei reclames zegt alles.

D-Fens_1963 | 24-08-22 | 23:18

Goed idee. U heeft gelijk. Ik voel me wel aangesproken door de omschrijving "hardwerkend, betrouwbaar, slim en (...) een goedzak."
Ga ik doen vanaf morgen.

doitdoit | 24-08-22 | 23:38

Het moet natuurlijk zijn “tot boze blanke man gemaakte”.

Het zal best dat er blanke mannen boos zijn, en nu zou dat problematisch zijn als dit structureel is en zonder aanleiding. Nu moeten blanken en vooral mannen zich de meest waanzinnige laster laten welgevallen. Daar kan je wel eens boos over worden, hoewel ik het eerder irritatie zou noemen, en weerwoord geven.
In een totalitair systeem, en dat is woke, wordt dat echter niet geduld en kom je voor de schreeuwers van de schande-rechtbank te staan.

Nuuk | 24-08-22 | 22:34 | 1

Geweldige zin 'tot boze blanke man gemaakte'.

letopuwzaak | 24-08-22 | 22:52

Amen

Zuma | 24-08-22 | 22:17

Hoe gaat het met Kaag eignelijk? Ik wilde haar/hem/het, een fruitmand bengen, maar heb er op het laatste moment van afgezien - kan wel eens als een bedreiging worden opgevat.

litebyte | 24-08-22 | 22:06

De reactie teller gaat iets meer omhoog dan bij de tienertoer belevenissen.
Misschien dat "de baas" het nog even aankijkt.

Piet-Kietelaar | 24-08-22 | 21:56

Kultuurbarbaar als ik ben kende ik tot voor kort de heer van Amerongen niet, wat heb ik allemaal gemist?
Niet normaal hoe goed hij de zaken kan verwoorden. Geef die man een talkshow en gooi de rest van de buis.
Lijkt me heel verfrissend.

Crankhead | 24-08-22 | 21:51 | 5

Meen je dat nou echt ?

Piet-Kietelaar | 24-08-22 | 23:06

@Piet-Kietelaar | 24-08-22 | 22:01: Ja, en citeerd ook hele grote stukken en kan op mijn iPhone niet tellen hoe vaak hij; ik/mij/mijn e.d. gebruikt. En, hij lijkt zeer belezen en brengt mij vaak aan het glimlachen.

Peter-Rissing | 24-08-22 | 23:31

Ja man ! Stel je voor dat je dat allemaal gaat tellen en bijhouden.
Wat zijn dat voor mensen die zoiets doen ?

Piet-Kietelaar | 24-08-22 | 23:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet boos, wel blank.
Ben al jaren op vakantie in eigen land.

CarelJan7937 | 24-08-22 | 21:45 | 1

U schrijft ‘Safari’ verkeerd

Wijze uit het Oosten | 25-08-22 | 02:28

Zijn wij een boze, blanke man?
Wellicht.
Boos? Zeker. Kleine dingen, zoals een versnelling van een nieuwe fiets die na twee maanden al kapot is.
Middelkleine zaken, zoals een bedrijf dat ons een abonnement heeft aangesmeerd dat veel duurder blijkt (en ook op onszelf omdat we er potdikke in getrapt zijn).
Erg persoonlijke zaken, zoals het (gevoel dat we) binnen het bedrijf gepasseerd gaan worden door collega's, niet op basis van ervaring of kennis, maar op basis van vriendenpolitiek. Eventueel in het café kan ik daar iets dieper op ingaan.
Maar, als we het dan toch over poitiek hebben, hoe toepasselijk, we zijn klaar met boos zijn op hoe ons land naar de ratsmatee is geholpen.
Het is als een gevecht, waarbij de politiek de langste adem heeft en het inmiddels nauwelijks nog mogelijk lijkt het tij te keren.
Wij zijn, kort gezegd, de boosheid even voorbij. We zijn vermoeid van het schier eindeloos gevecht tegen de media, de berichten, de bevestigingen dat we gelijk bleken te hebben, de opvolgende ontkenningen en het bagatelliseren, de besluiteloosheid, het weglachen door specifiek meneer Rutte, de onbegrijpelijke keuzes mensen op posities te zetten op basis van partijlidmaatschap in plaats van kennis of ervaring (komt bekend voor nu), de trollen op de media...
Gewoon, moe.

EEnzame SchizofrEEN | 24-08-22 | 21:34

Heerlijk wegleesbaar stuk en voordat ik het in de gaten had, was het al klaar. En met wegleesbaar bedoel ik uitermate prettig leesbaar. Fijn. Meer van dit.

Hai D. | 24-08-22 | 21:34

Bij 'boze witte man' moet ik meteen aan Tim Hofman denken. Het is de boosheid die je ook ziet bij figuren als Yvette Lont (wat is er van dat mens geworden?), de boosheid van de Heilige op al die verdorven lieden die maar niet willen luisteren naar het Heilig Evangelie.

Schoorsteenveger | 24-08-22 | 21:20

Ik ken dus geen enkele boze witte man. Afgelopen week verjaardag gevierd bij mijn broer samen met andere blanke mensen en er is niks moeilijks aan de orde gekomen. Was leuk. Maar ja bier. Als er werkelijk boze witte mannen bestaan dan drinken ze géén alcohol, roken niet en hebben een zuur of geen wijf.

Leptob | 24-08-22 | 21:08 | 3

Je vraagt je dan toch ook af waarom de halve wereld bij de boze witte mannen wil komen wonen.

funda | 24-08-22 | 21:27

Ik maak mijn witte man soms boos.
Telt dat mee?

Sjeintje | 24-08-22 | 22:53

@Sjeintje | 24-08-22 | 22:53: Dat boos zijn is in werkelijkheid volledige verwarring omdat hij werkelijk niet begrijpt waar je het over hebt.

forecastle | 25-08-22 | 08:09
-weggejorist-
Gps_still | 24-08-22 | 21:02 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Boze witte man: Jack van Lieshout, de psychopaat uit de kraakbeweging die erbij was bij de aanslag op Janmaat in 1986 heeft nergens spijt van, verteld hij in zijn ruime Amsterdamse appartement:
www.youtube.com/watch?v=7Hc-Ohhiujo

ChatBot | 24-08-22 | 20:58 | 4

@Gps_still | 24-08-22 | 21:04: degenen die dat zeggen kennen de geschiedenis niet. Aanslagen op Makro-filialen, staatsecretaris Kosto, Shell benzinepompen, moorden op Van Gogh en Fortuijn, allemaal links terroristisch geweld.

Frits de Vriez | 24-08-22 | 21:40

Raak!

bitterpete | 24-08-22 | 22:14

@Frits de Vriez | 24-08-22 | 21:40: Klontje voor Volkert. (het paard)

bitterpete | 24-08-22 | 22:15
▼ 1 antwoord verborgen

Angry white male. De bakermat en bestaansrecht van de vakbonden en inspiratie voor menige (linkse) politieke stroming in de 19e en 20e eeuw. En toen hij nog langer weigerde mee te doen/werken werd hij als afvallige beschouwt van die ideologieën en dus fout.

Basil Fawlty | 24-08-22 | 20:56 | 2

Exact. Het is dezelfde emotie, maar die wordt nu als verwerpelijk beschouwd.

Schoorsteenveger | 24-08-22 | 21:22

Erik van Muiswinkel is hèèl boos!!!

Willy | 24-08-22 | 20:56 | 1

Het amechtige voldane hoofd was overduidelijk nerveus.

bitterpete | 24-08-22 | 22:22

Wanneer komt nu de GS uitgave van het boek?
Ben even op vakantie geweest dus weet niet of er al een bestellink is?

DeKees | 24-08-22 | 20:55

Al dat gedoe over iemands etnische achtergrond gaat meestal aan mij voorbij. Ik ken zoveel mensen met een niet-westerse achtergrond. We waren al een tijd samen toen mijn vrouw terloops opmerkte Jodin te zijn. Was nooit bij me opgekomen.

Red shirt | 24-08-22 | 20:53 | 8

@Ichneumonidae | 24-08-22 | 21:08: dit was al een tandje minder. Ik haat dat pretentieuze gebazel. En, ik heb ook een hoge dunk van mezelf maar ‘jezus’ is misschien iets overdreven.

_pacman_ | 24-08-22 | 21:26

@Red shirt | 24-08-22 | 21:14: Hmmm, ik ben het wel eens met Oscar Wilde: "Wie een mooie, goede en slimme vrouw zoekt, zoekt er niet één maar drie".

wijsvinger | 24-08-22 | 21:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Als die Hillary de laatste vrouw op aarde zou zijn, zou ik toch aan de vrij zeldzame West-Afrikaanse waterbuffel de voorkeur geven. Hoewel, een gnoe is ook wel goeh.
Dat het niet onopgemerkt blijft.

Ichneumonidae | 24-08-22 | 20:51 | 1

Hilary zou jou wel kiezen

Beste_Landgenoten | 24-08-22 | 21:44

Rapper Sjors is geen man meer.

Rattus | 24-08-22 | 20:50

Ik ben een tot witte vrouw gemaakte, Blanke vrouw.

Ella | 24-08-22 | 20:46 | 1

''Ik ben niet boos, ik ben verdrietig''.

Ella | 24-08-22 | 20:54

Het gekke is dat ik als reactionaire, blanke heteroseksjuwele man toch altijd het meeste succes heb bij klimaat-, woke- en anderszins geschifte linksmeisjes.
Uiteraard met blauw haar en een gescheurde spijkerbroek.
Is dat niet een mysterie?

Ichneumonidae | 24-08-22 | 20:44 | 3

Yep. Het mysterie van het verdwenen geheim. Heeft borsten.

Piet Karbiet | 24-08-22 | 21:02

@Piet Karbiet | 24-08-22 | 21:02: Uit de serie 'Een kalfslederen onderbroek om U tegen te zeggen'? Gheghe.

Ichneumonidae | 24-08-22 | 21:07

U bent wellicht rijk? Toont dat u goed in de slappe was zit? Want, klimaat, woke en anderszins geschifte meisjes hebben door het najagen van hun utopieën geen tijd en of kunde om te werken, laat staan voor een goed salaris?

forecastle | 25-08-22 | 08:14

Zit nu dus op NPO 3 het beste van op volle toeren te kijken. Vond het destijds oubollig. Nu verlang ik terug naar die tijd.

Cornelis12 | 24-08-22 | 20:44

'nauwelijks doorwrochte artikelen over Boze Witte Vrouwen...' Oh, maar die zijn er wel hoor. Zo van 'Ik ben Vrouw, sta in de kracht van mijn leven en moet een daad stellen'. En dan bijvoorbeeld die Sander Dekker van zijn fiets trekken want 'rijdt te hard'

Mark van Leeuwen | 24-08-22 | 20:43 | 3

U bedoelt ‘Karen’?

_pacman_ | 24-08-22 | 20:45

"Ik zit te k@tten in de stilte coupé" vrouw bijv.

KlaagGraag | 24-08-22 | 20:56

Ik identificeer mijzelf meer als de betalende blanke man.

_pacman_ | 24-08-22 | 20:41

Ik ben niet boos, ik ben verdrietig.

thanseeuwen | 24-08-22 | 20:39

Kunnen we elke dag niet beginnen met Tuur? Dan betalen we wel wat meer.

Tiscali-2 | 24-08-22 | 20:39 | 3

‘Niet beginnen’?

Gele Beer | 24-08-22 | 20:44

Als in de spreektaal te doen gebruikelijke ontkenning. Moet ik dat nog steeds uitleggen?

Tiscali-2 | 24-08-22 | 20:53

Meer meer meer Tuur!

internationale | 24-08-22 | 20:57

Maarja, wees eerlijk. Waren deze discussies er niet dan was er ook geen personeelstekort geweest. En da's best saai

Mark van Leeuwen | 24-08-22 | 20:36

Diederik Stapel met de hufterige vleesch-eters

KlaagGraag | 24-08-22 | 20:59

@KlaagGraag | 24-08-22 | 20:59:
En Roos Vonk die daar wat prematuur gebruik van maakte in 'Denken aan vlees maakt mensen asociaal en eenzaam', Radboud Universiteit, 26 Augustus 2011.

ChatBot | 24-08-22 | 21:03

Professor Wekker: een icoon (lees: karikatuur) van dit 'woke' tijdsgewricht.
Ze komt op mij altijd over alsof ze net een waterpijp heeft gerookt.
Met belachelijke dreadlocks die haar nog meer 'geloofwaardigheid' moeten geven.
Man, man, man...
Daar gaat je onderwijs... Down the drain!

Aristotalloss | 24-08-22 | 21:13

Boze blanke mannen: Marcel van Dam. Hans van Mierlo. Joop Den Uyl. Ien Dales. Volkert.

Piet Karbiet | 24-08-22 | 20:34 | 2

Ik vergat nog De Witte Onderbroek.

Piet Karbiet | 24-08-22 | 20:49

@Piet Karbiet | 24-08-22 | 20:49: Verhip! Dat is een links gezelschap, m'n beste!

doitdoit | 24-08-22 | 21:44

Elke regel raak. En zonder zijn persoonlijke drank en drugs strapatsen. Ga zo door!

HD50 | 24-08-22 | 20:33

Ik kan geen boze blanke man zijn, vinden mijn kinderen niet ok.

miko | 24-08-22 | 20:31

Blanke Boze Brabeaulander.

Brabeaulander | 24-08-22 | 20:29

Ja, dit hele verhaal klopt! Goed gedaan Don.

Guusje Nadorst | 24-08-22 | 20:28

Hahaha, Cortés heeft die vlag verkeerd om getekend.

* Il Principe * | 24-08-22 | 20:28 | 1

Volgens mij is hij oranje-wit-blauw.
Dat is ook goed toch?

J-van-de-Bontekoe | 24-08-22 | 20:38

Laat ik me nou net als Boze Witte Vrouw identificeren. Enig idee hoe lastig je het dan hebt?
En nee, ik heb geen kudt, maar die is nog in de maak. Bid voor mij.

Ichneumonidae | 24-08-22 | 20:27 | 4

Hebben de Stone Roses nog een puik nummer van gemaakt

Piet Karbiet | 24-08-22 | 20:59

Joh meid, dat heb ik 3 dagen van de 27 dat ik mij zo voel.

Sjeintje | 24-08-22 | 22:56
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
RGV42 | 24-08-22 | 20:21 | 2

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland