Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eenmalige Politieke Aanprijzing voor Iedereen

Eenmalig topic

Toegegeven, we zijn weleens wat pittig. Maar wat kunnen die politici er eigenlijk aan doen dat ze in veel gevallen van die omhooggevallen zakken hooi zijn? NIKS! Dus hebben we de moed opgebracht een keer de focus te leggen op de positieve kanten van die politieke partijen van ons. Want zo'n GroenLinks, of dat D66, die zijn stiekem toch helemaal zo slecht nog niet? Nou, daar gaan we dan!

ChristenUnie
Kijk, die Gert-Jan Segers is natuurlijk niet de geelste galia in de groentela, maar het is toch ook geen vervelende vent? Hij kleedt zich in z'n vrije tijd als een medewerker van de Belastingtelefoon, met die eeuwige ruitjesoverhemden en die bruine schoenen van 'm, en dat is nogal een vreemde hobby - we kunnen wel stellen dat Gert-Jan Segers het modegevoel van een rookworst heeft. Maar is dat ERG? Natuurlijk niet! Gert-Jan Segers is een labrador met een chip van Jezus, vrolijk happend naar een rollende meloen, die door zijn baasje Mark Rutte van de berg is gerold. En dan komt Gert-Jan Segers kwispelend thuis, met die meloen in zijn bek, en dan gaat hij aan tafel zitten om eens eventjes lekker vroom te bidden. Zijn vrouw heeft er wat aardappeltjes bij gekookt, beetje appelmoes erbij, niks aan het handje. "Heb je al zout op de aardappelen gedaan?", vraagt Gert-Jan dan iedere keer weer aan zijn Rianne. Hebt u ooit iemand van de ChristenUnie gezien die een andere persoon pijn heeft gedaan (fysiek pijn dan, want ze zijn wel een beetje achter de ellebogen)? Nee natuurlijk niet! ChristenUnie-mensjes doen geen vlieg kwaad. Gewoon lekker veilig, thuis, met het gezin, dochtertje erbij, kinderen die hun ouders aanspreken met 'u' in plaats van met 'Gait-Jan', bijbeltje lezen, regelmaat, niks aan het handje. Amen!

GroenLinks
We gaan hier uit van het goede: je zit bij GroenLinks uit een ideaal voor een betere wereld, of toch in ieder geval een betere toekomst. Dat is toch een prachtig en nobel streven? GroenLinks heeft alleen een beetje de pech dat de laatste vijf lijsttrekkers als kind in een toverketel brandnetels zijn gevallen - en van turbofossiel Bram van Ojik (391) worden de vrouwenbroekjes al helemáál kurkdroog. Maar zo'n Jesse Klaver, dat is weliswaar een beetje een kwezel en met 'm een potje bier drinken in het café zal een hele opdracht worden, maar zijn hart zit (vermoedelijk) op de goede plek. Zijn manier van uiten is alleen wat onhebbelijk. Jesse is Gewoon Jesse. Gewoon Jesse lekker thuis, gewoon met Jolein op de bank, gewoon in een eikeltjespyjama. Een hartstikke gewone jongen die gewone kaas haalt bij de gewone kaasboer, gewone broodjes bij de gewone bakker. Hij groet de buurman, zwaait naar de overbuurman en in zijn overdreven streven naar gelijkheid knikt hij extra driftig naar personen van couleur, in de hoop dat iemand het gezien heeft. Een betere wereld voor zijn en uw kinderen, wat is daar mis mee? De hippe vogel uithangen in gele traningspakkies, beetje dromen van een beter milieu, een smogvrije toekomst, beschuitjes eten met de PvdA en af en toe de ogen sluiten als het gaat om de islam - het zij 'm allemaal vergeven. GroenLinks pest mensen namelijk niet omdat ze dat leuk vinden (GroenLinks Amsterdam is de uitzondering, zij pesten mensen wél omdat ze het leuk vinden), ze doen het omdat ze daadwerkelijk vinden dat er iets moet veranderen. En ja, die boodschap is in het geval van de doelen en idealen van GroenLinks nou eenmaal niet altijd even leuk.

vvd
Deze slaan we even over

D66
Als je het dan echt niet meer weet, en je bent gewoon een blanke geluksvogel die het geplaveide paadje heeft bewandeld (Barlaeus, hbo of uni, nu werken op kantoor, Jeroen van sales is een lul, Jeanine van de balie een lekker ding) kun je altijd terecht bij D66! Prima toch. Tandje elitair, maar het is wel lekker veilig op verjaardagen. "Ik stem D66." Nou nou poeh poeh tijger, heb je nog meer risico's genomen in je leven of was dit het? Net genoeg doen voor het klimaat, maar ook weer niet zoveel dat het voor uzelf (zoals in het geval van GroenLinks) vervelend wordt met allerlei geboden en verboden. En u dacht misschien dat mevrouwtje Kaag daar vooral zit voor zichzelf, omdat mevrouwtje Kaag daar in ieder geval niet zit voor ú? Ogen op de bal houden graag, dat ziet u dus verkeerd: mevrouw Kaag kijkt naar het grotere geheel. Mevrouw Kaag is er voor Nederland. Waar moeten we heen? Waarom? Met wie? Dat gaat steevast gepaard met heel veel ingewikkelde elitaire omwegen en overdreven correctheid: dat ge-'collega Jetten' is voor normale mensen uit dorpen in het land een nogal wereldvreemd gebeuren, maar dat is nou eenmaal hoe Sigrid Kaag is. Ga je een vrouw van 80 (toegegeven: ze ziet er goed uit, als iemand van 68) nu nog vragen haar überbeleefde omgangsvormen te veranderen? Nee nou dan. Groene toekomst, betaalbare woningen, gelijke kansen, mooi toch? Alleen is Jan Paternotte wel echt een bokkenlul. En Sjoerd Sjoerdsma ook.

DENK
Die Stephan van Baarle is nogal een weggooier maar we kunnen het er wel over eens zijn dat Tunahan Kuzu en Farid Azarkan - mocht het je kopje theehuis zijn -prima politici zijn. Op uitermate geraffineerde wijze, met een slinkse combinatie van Nederlandhaat en Nederlandliefde, hebben die twee mensen weggeplukt bij de Partij van de Allochtonen en aan zich te weten binden. Zo'n partij die keihard opkomt voor jouw belangen, voor al die dingen waar je iedereen in het theehuis, in de moskee en op de voetbalclub over hoort. Zo'n partij die met zachte en harde hand alle relletjes in de kiem weet te smoren, alle binnenbrandjes weet te blussen. Dat is razendknap! Je zou maar polderturk zijn. Dan is dit toch een pracht van een partij?

SP
Dus u bent vóór radicale gelijkheid, maar zónder dat voortdurende en doodvermoeiende geleuter over het klimaatmilieu en bovendien bent u van plan heel weinig met de islam te hoeven knuffelen? Hartstikke mooi, welkom bij de SP! Het is nogal een opmerkelijke verzameling vogels maar je hebt wel het idee dat ze, in tegenstelling tot die beroepspolitici bij de vvd en D66, echt staan voor wat ze doen. Het zijn ook nog eens hartstikke normale lui - we hebben er weleens wat in het wild gezien: potje bier drinken, muziek luisteren, beetje dom lullen. Dat gezwets over internationale solidariteit krijgt u er gewoon gratis bij!

CDA
U bent een jaar of 50, misschien wel 60. U komt uit een dorp uit Overijssel (en dan niet Staphorst, maar Ommen of Raalte ofzo), u favoriete televisiepresentator is Jeroen Snel en ach, Tijs van den Brink gaat ook nog wel. Dan is het toch geweldig dat u lekker op het CDA kunt stemmen. Neem nou Wopke Hoekstra. Die is door Mark Rutte gedwongen om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Terwijl hij dat helemaal niet is. Wopke Hoekstra is een cijferautist die van drie dingen gelukkig wordt: een leeg schrift met van dat ruitjespapier, een Texas Instruments-84 Plus CE-T en een baan als minister van Financiën. Nu hij op de verkeerde plek is gerommeld kan hij niet schijnen in de spotlichten, terwijl het een hartstikke goede vent is. Wopke Hoekstra is een schaatser. Schaatsers eten boterhammen met pindakaas en erwtensoep noemen ze SNERT. Nee, dan Hugo de Jonge, ook al zo'n fijne kerel. Deed heel erg zijn best op de moeilijkste positie van Nederland in de coronatijd: minister van Volksgezondheid. Dan werd hij weer de Kop van Jut bij zo'n persconferentie, waar hij ook alleen maar riep wat hem werd ingefluisterd. Kon Hugo de Jonge er wat aan doen als zijn slecht presterende medewerkers weer eens niet in de toekomst konden kijken? Dan kwam Hugo de Jonge weer thuis, bij zijn Mireille, en liet hij verdrietig zijn vingers over de toetsen van de witte piano roffelen. Hij deed toch alleen maar zijn best?? Voor Nederland??? Enfin, dat is dan ook meteen de allergrootste misdaad die Hugo de Jonge ooit begaan heeft: de aanschaf van een witte piano. Zo denken pianomakers dat het geoorloofd is witte piano's te fabriceren, maar dat is het niet, want het is een misdaad.

PVV
U kent het wel: u komt op een verjaardag en u zegt dat u PVV hebt gestemd. Nou berg u dan maar! Racist! Fascist! Terwijl: die PVV'ers zijn helemaal geen racisten of fascisten. Ja, ze hebben een gezonde afkeer van de islam, maar dat is omdat ze snappen dat 1 + 1 optelt tot 2. De PVV is wat dat betreft een soort BIJ1: radicale vrijheid! Is een boerka radicale vrijheid? Nee, want het is een verplichting, nou dan! Geertje is weliswaar wat onbeholpen en ongenuanceerd, maar de man heeft zijn hart op de tong. Kan het hem verweten worden dat hij al jarenlang leeft als paria in eigen land? Bovendien: hij is misschien wel de beste debater die we hebben, hij heeft een goede bak humor én voor iemand die allang door de mainstream is uitgekotst weet hij telkens weer een mooie lading stemmen binnen te harken, voornamelijk door een goede binding met het volk te houden. Ook binnen de partij blijven de rijen opzienbarend goed gesloten. Alleen Dion Graus is een mafketel, maar daar staat dan weer tegenover dat Martin Bosma het beste Kamerlid van Nederland is.

Forum voor Democratie
U moet Gideon van Meijeren vergeven. De voorman van het rariteitenkabinet Forum voor Democratie heeft namelijk allerlei vervelende dingen meegemaakt de laatste tijd. Hij had een vriend, de 54-jarige Italiaanse pornoster Flavio. Gideon en Flavio lagen in hun Thierrykostuum op de bank in Davos, waar spion Flavio aanwezig was om te infiltreren in hoogste rangen van het WEF, fantaserend over 5G en pedocomplotten. Gideon en Flavio kregen daar samen een buitenechtelijke zoon, genaamd Dimitri. Er was alleen een probleem: Dimitri weigerde zich te laten vaccineren tegen corona. WOEDEND, was de complotmarmot. WOEDEND. En dus zwoer hij op het altaar van 5G (namelijk voor een zendmast van T-Mobile) dat hij er alles aan zou doen reptielen, Bill Gates en de elite aan te pakken. Nou, en dat hebben ze geweten in de Kamer! Gideon van Meijeren zet trouwens bewúst zo'n gek stemmetje op, zodat iedereen het beter onthoudt. Dat gehijg en gepiep is dus niet om te lachen, dat is een tactiek, ingefluisterd door een mediatrainer. We zeggen het nog één keer: voor iedereen die zich zorgen maakt over in het lichaam geplaatste sensoren, Klaus Schwab, psychopaten van het Azov-bataljon, reptielen en de dikke lul van Lange Frans: nou hup hup, dan is Gideon van Meijeren, de leider van Forum voor Democratie, toch gewoon de allerbeste keuze?

PvdA
Uw opa was van Drees, uw vader was van Den Uyl en u bent... weg bij de PvdA. U bent van Asscher, de enige overgebleven kampioen is het bos der blinden, maar Asscher is helaas weg. Dus moet u het doen met [nog opzoeken hoe die Truus heet, red.]. Desalniettemin zou de PvdA natuurlijk uw partij moeten zijn, alsook de partij van heel veel andere mensen die nu op de PVV stemmen. Teveel PVV'ers stemmen alleen maar PVV vanwege de allochtonen. En daarmee schieten ze zichzelf natuurlijk in de voet, want welke partij is er voor hun belangen? Precies, de PvdA, mits ze zich niet te veel laten leiden door dat gekleuter van Jesse Klaver, want dat zorgt ervoor dat de partij van binnenuit wordt opgevreten klimaatmaden en regenboogaids. Laat u niks wijsmaken door al die mensen die roepen dat de PvdA maar eens wat strenger moet worden op immigratie, "zoals in Denemarken". Denemarken onze reet. Frans Timmermans is een zak, maar verder is de PvdA gewoon een heerlijke partij van allemaal mensen van 55 jaar en ouder die nog precies weten hoe mooi Nederland was in 1967. En die mentaliteit hebben we hard nodig in dit land!

BIJ1
Radicale gelijkheid, wat is daar mis mee? Antiracisme, dat is toch juist prachtig? We hebben (?) in Nederland aan de andere kant van het spectrum zo'n randdebielenclub als de NVU, die staan voor wat minder radicale gelijkheid, en we hadden ook Centrum Democraten, CP'86 en nu Forum van Democratie. "Een gedeeld verlangen naar verbinding, solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid" klinkt geweldig en bovendien is Sylvana Simons simpelweg de best geklede persoon van de Tweede Kamer. Er sprongen wat mafketels op de wagen - zoals die maffe psychiater - maar dat waren opstartproblemen. Het gaat allemaal wat onbeholpen en met zevenmijlslaarzen, en je moet continu op je hoede zijn om het juiste te zeggen, want noem een vrouw 'een vrouw' in plaats van 'een menstruerende persoon met een baarvagina' en je bent de bok. Prik je daar een beetje doorheen, neem je die ontspoorde treinramp Jayzie voor lief, én ben je voor radicale gelijkheid voor iedereen, dan is BIJ1 er voor jou! Eén beperkende voorwaarde: je moet in de Bijlmer wonen om BIJ1 te mogen stemmen.

Diertjes
Geloof het of niet, u kunt met een gerust hart op de diertjes stemmen. Esther Ouwehand doet aan nepnieuws maar dat is alleen maar om de boel op scherp te zetten. In het belang van de beestjes, dus. Bovendien zit er een lekkere lading pit in die dame. Vergelijk dat maar eens met die slappe hap Hanneke Blabla van D66. Enfin, ze zullen toch nooit echt meedoen, die van de Diertjes, en als ze wel ooit meedoen, is dat ook prima. Een beetje extra leefruimte voor het varkentje, wat meer vriendelijke blikken naar de kip, meer mussen in de boom, vang een vlieg & laat hem (of haar) een keertje buiten vrij in plaats van dat eeuwige gehengst met die vliegenmepper. Zolang ze de prijs van het speklapje of het doosje eieren maar een beetje met rust laten. Die twee mannen van de Diertjes, Lammert van Raan en Frank Zakkenwasser, zijn enorme losers, maar die vier dames zijn hartstikke goed te pruimen. Ze eten natuurlijk geen vlees, maar dat is prima, dan blijft er meer over voor ons.

VOLT
Wat kan Laurens Dassen er nou aan doen dat hij eruit ziet als een geile volleybalcoach? Nou, helemaal niets natuurlijk! Voor alle mensen die vroeger als laatste werden gekozen met gym moet er namelijk ook een politieke partij zijn. Het is een beetje een club van losers, maar wel een club van losers met pit. Zoals die prachtige hinde Gündogan, die te klein was voor het tafellaken, en veel te geil voor het servet. We snappen best dat u teleurgesteld bent in D66. Nou, VOLT dus! Eerlijk en Europees. Als vogels van Oost- naar West-Berlijn kunnen vliegen, waarom zouden wij mensen ons dan houden aan door onszelf opgelegde levensbeperkingen? Grenzen zijn er om verbroken te worden. Denk lokaal, denk Europees, denk VOLT, Laurens Dassen in een onderbroek en allemaal meiden van de studie Internationale Betrekkingen die drie jaar geleden nog een keer in Dublin zijn geweest. Wat een heerlijke prachtpartij is VOLT, met allemaal leuke, vlotte mensen. Soms hebben die mensen ook broers en zussen, soms niet. Ze doen allemaal leuke dingen met elkaar en het is allemaal hip en vlot. Prachtig zeg! Wat een beweging! Wat een initiatief! VOLT FOREVER!

SGP
Kees van der Staaij is de meest sexy bok van de Tweede Kamer. Ze noemen Kees van der Staaij niet voor niets 'De Hengst'. Geen wonder ook, dat die vrouwen allemaal maar in de pas moeten lopen terwijl zo'n mannengilde met de vuist in de reet van Jezus zit, en dat blijven ze dan nog doen ook. Dat is natuurlijk omdat ze allemaal een kansje willen maken bij De Hengst. Kees van der Staaij is welbespraakt, hij ruimt altijd zijn werkkamer op, hij vraagt vergiffenis aan Jezus, hij zal nooit schelden, hij is behoorlijk gekleed en pornografie kijkt hij zelden. Wat een man! Wat een hengst! Bent u ook zo gelovig? Nou, hartstikke mooi! SGP!

Reaguursels

Inloggen

Stem Hengst. Stem SGP

Montresor | 24-06-22 | 01:26

Echt dit is nivo RKC tweede team. Focus op 1 ding, want nu is het gewoon per partij absoluut slap.

Wil_Lem_Pie | 24-06-22 | 00:43

Beloftes doen voor een jaar of vier of acht, dat lukt altijd wel.
Maar de gevolgen van die keuzes 12 jaar later...tja.

Korte termijn prikkels versus lange termijn prikkel.
Wie krijgt de baten en wie de kosten.

Toch niets nieuws zou je zeggen.

AdvocatusDiaboli | 23-06-22 | 23:38

Lodewijk Asscher gaat zo te zien naar dezelfde snackbar als Rafael van der Vaart. En ook net zo vaak. En daardoor transformeert Lodewijk Asscher langzaam in een soort Henk Otten.

Professor Superhirn | 23-06-22 | 23:34

Die Gideon mag van mij wel solliciteren bij Geert als die Thierry's waanzin thuis laat.

NLgaatnaardeklote | 23-06-22 | 22:42

Segers daar kun je wel een biertje mee drinken. Lijkt me een gezellig mens. Als politicus een gladjanus en Christen-glibber, Wopke een aardige vent, goed op financiën en verder niks. Heeft zeker geen ballen net als de rest van CDA in Den Haag. Jesse....... zielige druiloor, empty suit. Paternotte, Sjoerdsma, Geert de Groot en Kaagheks... allemaal ziekelijke narcistische trekjes, arrogant en maffia-politici. Die maken een ieder af die niet naar hun pijpen danst. SP Jasper... eerlijk mens, oprecht en genuanceerd. Helaas SP verder ok, PvdA...... een soort VOC van de 20ste eeuw. Vroeger was het wat en nu helaas alleen maar verleden en geen toekomst.....

Blonde Nel | 23-06-22 | 22:26

Wat een shitshow. De regering heeft niet eens een plan, miljarden in de pot en waar komen ze mee? Noppes!

Klaus Herzog | 23-06-22 | 22:23

Schitterend geschreven Mosterd dat mag best weleens gezegd worden..

aardv@rk | 23-06-22 | 22:19

Ik mis BBB in de lijst.
Of heb ik iets gemist?

hatsikidee | 23-06-22 | 22:03 | 2

Ja. BBB.

goedverstaander | 23-06-22 | 22:06

Die hebben helemaal geen ophemelstukje nodig, veel te makkelijk. Sterker, daar valt helemaal niets negatiefs over te zeggen.

Ridocar | 24-06-22 | 05:15

Wie heeft er op deze enorm slaapverwekkende minister gestemd trouwens? Henk Staghouwer wat de vliegende neuk?

Joffri | 23-06-22 | 22:00

sokpoppenkast

Joffri | 23-06-22 | 21:56

Als je die ministers hoort antwoorden op vragen, zou je toch niet zeggen dat die ministeries volgepropt zijn met "communicatiedeskundigen". Of zou het misschien aan de (instroom van) communicatie-opleidingen liggen?

WirMachenMusik | 23-06-22 | 21:53 | 2

Je zou juist wél zeggen dat die ministeries volgepropt zijn met comunicatiedeskundigen ... ze lijken namelijk bepaald niet volgepropt met ambtenaren die deskundig zijn op de vakgebieden van hun ministerie...

bisbisbis | 23-06-22 | 22:13

@bisbisbis | 23-06-22 | 22:13: Ja, eigenlijk is dat een betere verklaring voor dat gebrabbel dan die van mij.

WirMachenMusik | 24-06-22 | 03:47

Heerlijk leesvoer dit soort topics. Ik kijk alweer halsreikend uit naar Mosterd’s voorspellingen voor het komende eredivisie seizoen.

SunKilMoon | 23-06-22 | 21:31

En Triepel B dan? Roofster Den Haan? Pandjesbaas?

DrWezesmoel | 23-06-22 | 21:31 | 2

Irrelevant.

Graaf_van_Hogendorp | 23-06-22 | 21:46

Er komt voor het begin van de nieuwe week vast nog een deel 2.

LD69 | 24-06-22 | 00:04

Eh, heeft Bea nog dat paard dat Volkert heet?

william7055 | 23-06-22 | 21:25 | 1

Heeft Volkert nog dat paard dat Bea heet?

Zwizalletju | 23-06-22 | 21:34

Mevrouw Van der Wal, hoe zit het met die minstens 1000 stikstofbommen die per week in de armen worden gesloten in Ter Apel?

goedverstaander | 23-06-22 | 21:23 | 1

Geen woord hierover. Het is bizar. Alleen PVV en FvD durven hierover wat te vinden.
1.000 woningeisers wekelijks die na een paar jaar opeens vertienvoudigd blijken te zijn…

Ommezwaai | 23-06-22 | 21:33

Inlijsten , deze Klassieke Mosterd

Zwizalletju | 23-06-22 | 21:23

@Mosterd ,dank weer voor dit subliem geschreven overzicht,
Heb er nog natte ogen van.
Kan je deze en andere manuscripten niet eens uitgeven ?

hansvanvoren | 23-06-22 | 21:14

Die Tjeerd de Groot is een echte rat. Dat stuk van de stikstofgroep van D66, met Prof. Lindeman, was aangenomen op een D66 congres.
En wat doet De Groot? Die veegt er rustig zijn reet mee af, en stelt zonder enig overleg met die deskundigen een halvering van de veestapel voor.
Dat plan komt vervolgens in de onderhandelingen voor de coalitievorming terecht, en daar wordt dan gezegd, dat "D66" een halvering wil.
NEE, Tjeerd de Groot wil een halvering, volledig voorbijgaand aan wat het congres besloten had, en wat de deskundigen voorstellen.
En nu durft D66 niet meer op haar schreden terug te keren, want dat is gezichtsverlies.
Ik mag lijden, dat dit kabinet valt over dit stikstofgeknoei, maar het zal wel ijdele hoop blijken.

KeesBruin | 23-06-22 | 21:13 | 1

Jesse Klaver eet geen kaas. Zo ja, dat moeten ze hem bij GroenLinks... tegen de muu.... royeren want kaas is van melk en dat is weer van die vieze boeren. Verder eens met dat Nilüfer Gündoğan een lekker geil ding is.

goedverstaander | 23-06-22 | 21:12 | 1

Jesse denkt dat kaas uit een fabriek komt. Vandaar.

TonAlias | 23-06-22 | 21:30

Intussen in de De Morgen een prikkelende kop
www.demorgen.be/nieuws/oekraine-is-la...
Is dit misschien het echte plan ? Alle landbouw naar de Oekraine nadat het (versneld) EU lid wordt. Tegelijk de landbouw in oa. NL beeindigen (en dus ook de EU landbouwsubsidies?)

LucaBrasi | 23-06-22 | 21:12 | 1

"Dit artikel is exclusief voor abonnees"

MAD1950 | 23-06-22 | 21:44

Ik mis BBB, binnenkort 2e partij van Nederland

Zorc | 23-06-22 | 21:10

Zelfs als vd Wal reageert, middels oplezen van notities van haar ambtenaren, stottert en hakkelt ze nog. Ze snapt werkelijk niet wat ze voorleest.

Tjatiswat | 23-06-22 | 21:05 | 2

Een heel raar persoon voor die functie.
Ik zou zeggen ongeschikt.

Jupiler10 | 23-06-22 | 21:57

Daarom daar gedumpt. Als je ook maar drie hersencellen hebt dan snap je dat er toch aardig wAt van het hele verhaal niet klopt.

Snap_het_ook_niet | 23-06-22 | 22:29

We wachten nu dus op een motie dat er geen huizen etc mogen worden gebouwd op de door boeren verlaten boerderijen en hun land. Slecht voor de natuur...
Ben benieuwd.

ceesreis | 23-06-22 | 21:02 | 1

Gaat niet gebeuren.
Stiekem is die grond al vergeven aan allerlei projectontwikkelaars die er woonfabrieken op willen zetten. Laat dat maar aan de VVD over.

Ommezwaai | 23-06-22 | 21:29

Nog even terugkomend op de interruptie Caroline met Tjeerd de Groot nadat Caroline GS in de pauze had gelezen over Podcast Zwagerman. Heel interessant wat Tjeerd daar zei: ‘Heel interessant dat pinguïn onderzoek maar uiteindelijk is het politieke programma van D66 leidend’. Daarmee zegt hij dus dat het pinguïn onderzoek eerst gepubliceerd moet worden en bekritiseerd om dan dat ter harte te nemen en zolang gaat hij van de rivm wetenschappers uit omdat die zijn politieke programma gunstig gezind zijn. En kennelijk is zijn die conclusies wel wetenschappelijk gecontroleerd via publicatie etc. Kortom er is geen ruimte en tijd meer om op dat pinguïn onderzoek te wachten dat een gigantische streep door dat d66 stikstofbeleid fundament zet. Dit is toch waanzin? Hier zou een referendum mooi zijn geweest. 70% opkomst en 65% zegt nee schat ik in. Nu begrijp je dat ze eerst zorgvuldig het referendum hebben kaltgestelt en om daarmee de weg vrij te maken voor hun snode plannen.

Tiscali-2 | 23-06-22 | 21:01 | 2

Is gepubliceerd in The Ecologist. Dat zegt Lindeman aan het eind van de podcast.

Peerkeoud | 23-06-22 | 21:13

Je. Verwacht. Het. Niet.

Wel dus.

goedverstaander | 23-06-22 | 21:14

Beetje opkomen voor dat tuig. 80% hoort niet in de politiek thuis maar in een met koekjes omgekochte kleuterklas. Tuurlijk houden ze prive van hun hond ofzo, mij gaat het om wat zij in hun werk doen en het Volk Vertegenwoordigen is dat duidelijk niet, als volksvertegenwoordigers.

BootleggersSmurf | 23-06-22 | 20:59

Er is geen een partij die nog meer normaal is. Bomvol communicatie medewerkers en marketeers. Ondertussen voeren ze een schouwspel uit in de plenaire zaal. Alsof we daarvan onder de indruk dienen te raken.

Uiteindelijk voeren al die patjepeeërs, non valeurs en nozems hun opdrachten uit gegeven via Brussel door Davos. Allemaal corrupte, perverse machtswellustelingentjes die kritiekloos de slippen dragen van onze beteren en hun eigen volk terug in de tijd naar 1984 in een Brave New World douwen in ruil voor wat laffe zilverlingen.

Het wordt tijd dat het volk dat inziet maar bij de tijd dat het zover is zitten de meesten in tiny homes gedrogeerd in de meta knagend op een kommetje insecten. De overgeblevenen zitten in de uitgestrekte banlieus in de criminaliteit te overleven.

Het had allemaal zo anders kunnen aflopen. Er is nog maar 1 hoop. Een ULTRA MAGA wave in 2022 en Twamp 2024. Anders gaan we Chy-na achterna, nog voor 2030.

Graaf_van_Hogendorp | 23-06-22 | 20:52 | 6

@Diederik_Ezel | 23-06-22 | 21:08: Aardige typering, ben het eig ook wel met je eens.
Veel bejaarden verwarren hun eigen onvermijdelijke ondergang met de ondergang van de wereld.
Alsof het ooit anders is geweest, tsss.

Ichneumonidae | 23-06-22 | 21:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat de politiek een stel pesters bij elkaar zijn is allang duidelijk, maar moet CS nou ook beginnen met pesten!?

aflaatverkoper | 23-06-22 | 20:52

Hoor ik Groen Links/Klaver dan denk ik aan terroristen, aan geweld intimidaties, aan strontvervelende activisten. Dat laatste ook bij de Dierenclub. Denk dat zijn Turken en dat zegt alles. BIJ1 is rijp voor het gesticht. De hekel die ik aan D66 is niet meer te beschrijven. VVD is de zelfkant van de lethargische marginaliteit, de gesmolten chocolade letters van de Telegraaf met een mega tutje hola als fractie voorzitter. Volt vind ik uiterst onbetrouwbaar. CDA, ach Bingo lekker verder in de bejaarden opvang. Vuige PvdA politici hebben zichzelf stinkend rijk gemaakt door armoede in stand te houden. Bij de SP komen die Palestijnen om de hoek kijken, dus never nooit. FvD zie BIJ1. SGP en CU, is ben atheïst. Van de rest zijn PVV, JA21 en BBB enigszins interessant.

Broadsquire | 23-06-22 | 20:51 | 1
-weggejorist-
Groote_Goffert | 23-06-22 | 22:38

Natuurlijk kijkt Van der Staaij wél porno als zijn vrouw niet in de buurt is. Doe ik ook. Ik geef hem de voorkeur van de twijfel, waarschijnlijk alleen jong volwassenen.

Janneus | 23-06-22 | 20:49

Denk is zo rot als een mispel en een verlengstuk van Erdogans AK partij, maar eerlijk is eerlijk: Kuzu heeft wel humor en Azarkan is een scherp kamerlid.

Tashtego | 23-06-22 | 20:48 | 2

In het begin vond ik die Azkaban een soort xtc-marokkaan, maar toegegeven: hij kan best scherp, direct en grappig uit de hoek komen.

NiCeY | 23-06-22 | 20:57

@NiCeY | 23-06-22 | 20:57: Ja, met die mond van hem lijkt het net of hij constant strak staat inderdaad. Maar eens met wat je zegt.

Tashtego | 23-06-22 | 21:13

Vind die Segers met afstand de grootste hypocriet die er in de TK rondloopt. Alles voor de macht en 's avonds bidden voor de boerenkool die z'n vrouw hem, hartje zomer, heeft voorgezet.

Walgelijk figuur.

Ichneumonidae | 23-06-22 | 20:46 | 1

Misschien komt die boerekool wel gewoon van de barbecue.

NiCeY | 23-06-22 | 20:57
-weggejorist-
Leptob | 23-06-22 | 20:40 | 1

Mijn vriendin zei altijd: mensen zijn beestachtig, dieren zijn liev.

thanseeuwen | 23-06-22 | 20:39 | 1

Zei.

Teken aan de wand.

goedverstaander | 23-06-22 | 21:19

Hahaha lol Mosterd. Die had ik ff nodig na dat stikstofdebat. Dank!

Tiscali-2 | 23-06-22 | 20:35

Als we als land verstandig zouden zijn dan zouden we pikjes als Klaver en Jetten even op de reservebank zetten en oja, Kaag functie elders.

Longhorn | 23-06-22 | 20:29 | 3

Ik vind het dan altijd wel weer knap dat je zolang achter elkaar zo slap kunt ouwehoeren. Alleen Andre van Duin kon dit nog beter, maar dat was dan ook zijn beroep.

Sjakie | 23-06-22 | 20:34

Klavertje is toch nooit van de reservebank af geweest?

SterF... | 23-06-22 | 20:43

Verdomd, pikjes, vroeger noemden wij dat soort kereltjes inderdaad pikkie noga.

uisge baugh | 23-06-22 | 20:43

Tjeerd de Grote. Na Kaag en Paternotte denk je dat het niet nog erger kan maar voila: D66 flikt het hem weer. Moet je ze nageven, erg knap iedere keer een nog grotere narcist tevoorschijn te toveren.

Lukiluuk | 23-06-22 | 20:26 | 3

Mwahhhh
Uit een partij die blijkbaar bestaat uit uitsluitend narcisten en de daarbij behorende sexuele zelfbewustheid van een potentiële aanrander valt dat wel mee hoor.

J-van-de-Bontekoe | 23-06-22 | 20:31

De tijd zal het leren of hij ook zo verongelijkt kan acteren als Paternotte en Sjoerdsma.
Nare mannetjes

LonelyWanker | 23-06-22 | 20:32

Ja ik moest daar ook aan denken. Maar als je ineens tig zetels binnenhaalt moet je wel water bij de wijn doen zou je denken. Zo niet D66. Die kunnen in hele arsenalen randstad d66 instituten vissen. Als ze maar wel netjes doen wat Kaag beveelt. Trouwens het trucje wat iedere VVD’er tot in den treuren oefent als debattechniek is altijd net als de grote leider een debat beginnen met iets van ‘ik ben het in grote lijnen met u eens’ om dan het tegenovergestelde te poneren. En verdomd het werkt.

Tiscali-2 | 23-06-22 | 20:41

Ik keek zojuist hiernaast op NieuwNieuws een heen en weertje tussen Pieter Omtzigt en Tjeerd de Groot. Kijk zelf eerst even. Dan zegt Tjeerd tegen Pieter: ¨Het is niet aan de Kamer om aan (wetenschappelijke) modellen te zitten futselen¨. Nota bene: het zijn de modellen van D66 wetenschappers. Dit trucje flikken ze steeds. Hou ze in de gaten die gluiperds! Dit is pas ondermijnend.

squadra | 23-06-22 | 20:20 | 2

Oprechte vraag..

Handjeklap tussen Pieter of welke partij dan ook, zit er wel in toch..??

neonreclame | 23-06-22 | 20:25

De Groot begon zijn antwoord aan Omtzigt al met stuitend paternalisme. Omtzigt had zojuist verteld dat hij 's nachts wel eens een model maakt en dan komt de reactie van De Groot (D66):
"Voorzitter (D66), "Je moet 's nachts vooral slapen, geen modellen bouwen"
En dan: "daar komt alleen maar ellende van".
Tjeerd de Groot is een heel naar mens, zonder antwoorden op echte problemen.

LD69 | 23-06-22 | 21:55

JA21 en BBB dan? Geen cynisch stukje? En ik tel 14 partijen, plus de eerder genoemde kom ik op 16. Dus mis ik toch een partij? Er waren toch 17 partijen? Plus 3 afsplitsers momenteel. Haga en zijn groep, Omtzigt en gundogan. Of zit zij toch nog bij Volt?

Anyway... Welke partij mis ik nou...?

Harvey2Face | 23-06-22 | 20:19 | 3

Dinges!!! De Haan, van de niet meer bestaande oudjes partij.

Slecht teken als je zo diep moet nadenken over wie je nou mist. Dat wordt geen goede oudejaarsconference voor haar...

Harvey2Face | 23-06-22 | 20:24

Gruwella van Volt?
Haga?

MorgenEenAnder | 23-06-22 | 20:33

Wat een warrig verhaal van die Van der Wal.

WirMachenMusik | 23-06-22 | 20:19 | 1

Ik heb het idee dat ze zelf ook niet meer weet waar ze het over heeft. Ik hoor alleen maar, ik moet, ik zal, ik doe, Eigenlijk zegt ze gewoon het gaat gebeuren zoals ik het wil en duld verder geen enkele tegenspraak punt uit.Hoop van ganser harte dat de boeren hun protesten behoorlijk gaan opvoeren.

Sjakie | 23-06-22 | 20:27

Asscher heeft er trouwens weer een baantje bij:
NOS: "Oud PvdA-leider Asscher gaat de Europese Commissie adviseren over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hij wordt 'speciaal adviseur' van Nicolas Schmit, Europees Commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten."

WirMachenMusik | 23-06-22 | 20:15 | 3

Ja, hoorde al luid gejuich aan onze Europese buitengrenzen; nog beter dan Vd Burg juichten ze al.

Lorejas | 23-06-22 | 20:16

En overal in de EU met de trein want vliegen kan echt niet.meer.

BoerKoekoek | 23-06-22 | 20:21

Overal waar Asscher gewerkt heeft, heeft ie gefaald. Dus hier zal hij ook wel weer falen. Maar misschien is het een vooropgezet plan van de Europese Unie om te falen met het opvangen van Oekraïense vluchtelingen en hebben ze daarom speciaal voor Asscher gekozen.

Osdorpertje | 23-06-22 | 20:34

Gert-Jan Segers gelooft in God, dus voor hem is er al een plekje in de hel gereserveerd.

Osdorpertje | 23-06-22 | 20:15 | 1

rare reactie

Adriel | 23-06-22 | 21:28

Plakt aan het pluche, krijgt al jaren niks voor elkaar, roeptoeteren voor de buhne, extreem rechts, populist, radicale standpunten dus wordt het nimmer iets, schorriemorrie, domme stemmers, tokkiepartij, raar kapsel, nietszeggend, de toon etc.

Zo. Ben ik de Geert hatertjes mooi voor.

Lorejas | 23-06-22 | 20:12 | 2

Mmmmm….
Niks vergeten?
Oh ja, en hij is nooit thuis!

J-van-de-Bontekoe | 23-06-22 | 20:28

Even kijken.... ehm.... zit zijn tijd tot zijn pensioen uit, islamofoob, vriendje van Putin, neemt nimmer verantwoordelijkheid, kattenmannetje...

Nou, redelijk wat dingetjes voor de haatvoetjes weg gemaaid dacht ik zo.

Lorejas | 23-06-22 | 20:34

In mijn tijd noemden we de VVD veel vrije dagen. Volgens mij klopt dat nog steeds.

Plukkieplukkie | 23-06-22 | 20:12 | 1

Niet voor ons iig

menage | 23-06-22 | 20:19

Ik mis BBB.

erkomenanderetijden | 23-06-22 | 20:11 | 2

Dat is toch ook geen politicus?

*wegduiken doet* en *snel /s typen doet*

Lorejas | 23-06-22 | 20:18

BBBJCIM heet dat nu geloof ik

skoftig | 23-06-22 | 20:33

Bosma het beste kamerlid van NL? Wat een hubris. PVV heeft 0,0 bereikt sinds 2006.

Diederik_Ezel | 23-06-22 | 20:11 | 9

@Hai D. | 23-06-22 | 20:19: Alsof andere partijen nooit persoonlijk worden over PVV-ers de nazi/ racisme kaart blijven trekken over vanalles en nog wat.
Actie = reactie.

Andersdenkend | 23-06-22 | 21:10

Ga je nu niet voor de duizendste keer aan die steen stoten. Enig lerend vermogen ontbreekt schijnbaar bij jou.

K1100 | 23-06-22 | 21:15

Beste kamerlid, zeker weten. Maar als je hem niet volgt en je kop in 't zand steekt zul je dat niet weten. En graag onderbouwing van 0.0 bereikt sinds 2006 en hoe u dat heeft uitgevogeld. Anders fake.

Zwizalletju | 23-06-22 | 21:30
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Groote_Goffert | 23-06-22 | 20:11 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

We zijn verkocht aan Europa, wat een drama. De puinhoop van jaren Rutte. De zwakke kuthola aka minister durft niks. Verdomme naar Brussen en de boel opzeggen of stoppen met betalen. Een trekker op handgas en hup haar tuin in.

Het Noorden | 23-06-22 | 20:09

Ik weet dat het satirisch is maar ik word niet echt vrolijk van mijn keuzemogelijkheden... kan Geenstijl nie wa beginnen? Annabel terug enzo?

Snoorderlag | 23-06-22 | 20:09

Kuzu is uiteindelijk het snuggerst...
Slimme gozer.....

Kan er wel weer een liedje aan koppelen maar de man houdt zich lekker in de luwte,....

neonreclame | 23-06-22 | 20:07 | 3

Doe dan liedje?

Lorejas | 23-06-22 | 20:15

Iyi Adam!

Lorejas | 23-06-22 | 20:38

De minister heeft een meltdown, kan er niet ingegrepen worden om die arme trut te beschermen tegen zichzelf?

smdyasc | 23-06-22 | 20:06 | 1

"Ik besef me..." Ze zei het echt. En dan ben je dus minister.

Harvey2Face | 23-06-22 | 20:25

mis Omtzigt en JA21 in dit lijstje...

hoevenpe | 23-06-22 | 20:05 | 1

+Haga

Lepo | 23-06-22 | 20:34

VVD, LOL

Adriel | 23-06-22 | 20:04 | 2

@mosterd heeft gewoon niet genoeg plaats in 1 topic om al het beste van de VVD hier neer te plempen.

TonAlias | 23-06-22 | 20:29

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl