Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Inkwartieren

Er is geen gebrek aan gastvrijheid, er is een gebrek aan woningen

Social

Minister Hugo de Jonge zag asielzoekers op stoelen slapen, en gelijk werden gemeenten gedwongen meer opvang te regelen en statushouders voorrang te geven op sociale huurwoningen. Alleen zijn vluchtelingen niet de enige statushouders in Nederland, we hebben ook nog staatsburgers. Dit is letterlijk inhoudsloos verdeel en heers. Zelf vangen politici niets op, hun sanitair was ongeschikt.

Binnen Amsterdam gaat ruwweg 1 op de 6 sociale huurwoningen naar statushouders. Je ziet wijken veranderen van bevolkingssamenstelling. (Controleer uw oude postcode hier) Als je dat ziet gebeuren terwijl je zelf eindeloos op de wachtlijst staat, wordt je langzaam een teleurgestelde, verbitterde kiezer. Er is geen gebrek aan gastvrijheid, er is een gebrek aan woningen.

Het aantal beschikbare huizen op Funda kelderde van 280 duizend naar 61 duizend. Het aantal gerealiseerde nieuwbouwwoningen daalt al drie jaar naar 69 duizend per jaar. Het kabinet belooft 100.000 nieuwe woningen per jaar, maar die brainfart mist bouwvakkers, installateurs, bouwgrond, bouwmaterialen en stikstofvergunningen. In hun dromen kan je niet wonen.

Nederland, Burgum, 01-09-2021. Opening van het vernieuwende AZC in Burgum. Burgemeester Jeroen Gebben kijkt bij het kunstwerk van Alared ANP / Hollandse Hoogte

Het kabinetsplan bouwen, bouwen & bouwen loopt volledig helemaal vast op: Wie gaat dit uitvoeren? Net zoals het idee om iedereen zonnepanelen, laadpalen en dwangpompen te geven. De hotemetoten denken een prestatie geleverd te hebben als ze een stuk papier bevuilen en verzonnen geld schuiven, maar vergeten dat zulke plannen allemaal afhankelijk zijn van bekwaam ervaren personeel.

We hebben die mensen nu niet, pubers kiezen nauwelijks voor die opleidingen en de helft van de docenten op praktische technische vakopleidingen is ouder dan 55. Binnen tien jaar halveert dat onderwijsaanbod. Dan kan de slechtziende de blinde bijstaan. Ervaren ZZP-ers uit de bouw die voor de klas gaan staan halveren hun inkomen, dat gebeurt alleen uit pure liefde.

Hier hebben vier kabinetten Balkenende en vier kabinetten Rutte hard toegewerkt naar een kip-ei-probleem die ook weer jaren gaat kosten om vlot te trekken. Scholen worden louter beoordeeld op doorstroomsnelheden en slagingspercentages, dat systeem beloont pretpakketten. We leiden te weinig technisch personeel op om in onze huidige welvaart te voorzien.

Het kabinet kan vooral schelden. Eerst werden scheefwoners verketterd, je moet zo duur mogelijk huren of kopen. Het kabinet ging hier voorbij aan keuzevrijheid, of dat je met flexibele contracten wel een goed inkomen kunt hebben, maar nog niet in aanmerking komt voor particuliere verhuur of een hypotheek. Een scheefwoner die gaat verhuizen, levert bovendien netto geen extra woonruimte.

Daarna kwam de hetze tegen verhuurders. Hier vergeet het kabinet dat Nederland een te kleine vrije verhuurmarkt kent, en zelfs huisjesmelkers voorzien in een vraag. Er wordt misbruik gemaakt van mensen die dankzij een flexibel inkomen geen andere keuze hebben. Zonder dat misbruik waren hun slachtoffers dakloos. Huurwoningen omzetten in koopwoningen levert netto geen extra woonruimte.

De derde hetze was tegen alleenstaande ouderen in eengezinswoningen. Hier was het kabinet vergeten dat er geen tehuizen of seniorenwoningen zijn. Die ouderen willen graag van het traphuis in de woning af, maar ze zitten als ratten in de val. Totaal afhankelijk van onderbezette rondrijdende thuiszorg en wijkverpleegkundigen, want ouderen gezellig en handig naast elkaar was te duur.

De kaalslag in woonruimte in de vorm van tehuizen, blokkeerde de doorstroom van ouderen. Langer thuiswonen was kabinetsbeleid, maar niemand besefte dat je dan ook langer een thuis nodig hebt. Het tehuis werd als te duur beschouwt, terwijl complete villa's nog duurder zijn. Oplossingen voor de woningnood beperken zich tot demonisering en bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspelen.

De enige stap naar een beetje speelruimte zit in het handhaven van bestemmingsplannen. Structurele of speculatieve leegstand is in Nederland nergens een bestemming. Dat zet een streep door lege panden, woningen die alleen worden ingezet voor vakantieverhuur en ander oneigenlijk gebruik. Kijk voor welke woningen ingezetenenbelasting wordt betaald, en het restant is beschikbaar.

De rechtelijke macht mag eens het fundamentele recht op wonen zoals verankerd in onze grondwet, de universele en de Europese rechten van de mens, gebruiken het recht van gemeenten om 100.000 mensen uit hun eigen vakantiewoning te zetten, te schrappen. Totdat de woningnood van statushouders & staatsburgers is opgelost, is er geen woonruimte voor extravagante uitspattingen.

Hetzelfde geldt voor de afweging woningbouwprojecten jarenlang niet te laten doorgaan vanwege stikstofuitstoot, fijnstof, geluidsoverlast, uitzichtbeperking, een zandhagedisje of andere futiliteiten. De zwaar verankerde rechten tot de eerbiediging van iemands woonruimte beginnen bij het bestaan van dergelijke woonruimte. Alleen kijken naar stikstof is tunnelvisie, het is niet het enige belang.

We kennen allemaal mensen die sparen voor hun eerste koopwoning. Die zien huizenprijzen sneller stijgen dan ze in een jaar bruto verdienen. Daar zeg je eigenlijk tegen jongeren met een diploma en een baan: kijk maar even wanneer je aan een gezin en kinderen kunt beginnen. Daar doorbreken we als samenleving het belangrijkste sociale contract: als je hard werkt, kan je normaal leven.

Als onze bouw de immigratie niet kan bijhouden, komt ouderwets inkwartieren vanzelf dichterbij.

Reaguursels

Inloggen

Je kunt je taartje nou eenmaal niet opeten en tegelijkertijd bewaren.
Je kunt niet streven naar overbevolking en tegelijkertijd het milieu beschermen. Zie elk ander overbevolkt land.

Links wil geen huizen bouwen, geen wegen bouwen, geen economische activiteiten, geen recreatieve activiteiten, geen energiewinning, geen voedsel verbouwen, etc. Allemaal voor het milieu. Want links gelooft dat alles wel goed komt als we voor voedsel en energie 100% afhankelijk zijn van verre dictaturen, die zijn altijd betrouwbaar.

Eerlijk gezegd denk ik dat dat allemaal vies tegen gaat vallen. Zelfs onze islamisering gaat niet zo extreem veel mensenlevens kosten dat NL weer leefbaar wordt, zie de bevolkingsexplosie in grote delen van Afrika en het Midden Oosten. In gewelddadige landen maken mensen zoveel mogelijk kinderen uit lijfsbehoud.

Dandruff | 29-05-22 | 07:29

In 2021 werd 2,0 procent van de inwoners met een niet-westerse migratieachtergrond verdacht van een misdrijf. Het aandeel verdachten onder de bevolking met een westerse migratieachtergrond was 0,8 procent, en bij een Nederlandse achtergrond 0,6 procent. Oja linkschmenschen .. Dit komt niet vsn een guur rechts site maar staat op www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossier-asie...

wie zal het zeggen | 29-05-22 | 07:07

Ik snap niet dat nederlanders nog in Nederland blijven wonen. Ik ben 14 geleden vertrokken en het bevalt me best.

Fapfap | 29-05-22 | 05:27 | 1

Ik ook, 5 jaar geleden. Ik woon in (Spanje, aan de kust) een kleine villa in de campo met een enorm uitzicht (middellandse zee, zicht +250km van Afrika tot Gibraltar. kleine gemeente met aardige zeer behulpzame mensen. Uitstekende zorg (ik ben ervaringsdeskundige, hier al een IC vanbinnen gezien). En dat alles is ook nog betaalbaar! Mij krijg je hier niet meer weg.

Galvez | 29-05-22 | 06:55

Ik ben bepaald geen socialist maar Mr. J. schaeffer geloof ik zei 100 jaar geleden al
" in gelul kun je niet wonen' en ik voeg daar aan toe " en in discriminatie ook niet".
( mensen met gelijke behoeften -wonen- ongelijk behandelen, voorrang geven )

streknek | 29-05-22 | 05:19

Er is geen tekort aan woningen. Er is een overschot aan mensen.

sioux_ | 29-05-22 | 01:39 | 1

Er is een overschot aan mensen en een tekort aan woningen en een debiel stikstof beleid dat zorgt voor dit tekort en een overschot aan debiele politici en een overschot aan landverraders in de tweede kamer

peterdh | 29-05-22 | 02:44

De originele Nederlandse bevolking is nu op dit moment, dus niet over 10 jaar ofzo aan het imploderen.Het reproductiegetal van de orginele Nederlander ligt op 1.2. Om eem populatie op peil te houden is 2.1 nodig. We vallen van een klif. En al die nieuwkomers dan , hoor ik U zeggen? Deze mensen kunnen -zeker op de korte termijn- niet meedraaien in een hoog ontwikkelde arbeidsmarkt.

streknek | 29-05-22 | 01:08 | 3

O,ja, De eerste de beste l*lhannes manager/politicus die nog de afschuwelijke term " handjes aan het bed ' of " mannetjes " in de bouw uit zijn strot durft te persen, laat ik alle 2 ze banden leeglopen!
zal met zijn

streknek | 29-05-22 | 01:24

Tja ik ga in het huidige klimaat van omvolking en gigantische prijsstijgingen veroorzaakt door onbetrouwbare politici geen kinderen nemen. Kip ei

peterdh | 29-05-22 | 02:45

Jonge Nederlanders kunnen niet eens een gezin beginnen want ze kunnen geen woning krijgen. Zo lost het probleem zich op termijn op, met als kanttekening dat het Nederlandse volk ook verdwijnt.
IJdele hoop dat zonder Nederlandse meerderheid dit land ook nog zo vrij, welvarend en veilig zal zijn.
Onder aan de streep is het autogenocide.

du Roi Soleil | 29-05-22 | 06:56

Voor mij wordt een Zuid-Europees land steeds aantrekkelijker. In Spanje bijvoorbeeld deugt men minder, én ze hebben ervaring met het eruit weken van haatbaarden.

Louter Leuter | 28-05-22 | 23:52 | 2

Spanje is zo'n beetje het meest deugende land wat je kunt hebben. Je moet daar tegenwoordig een handtekening krijgen van je partner om aan te kunnen tonen dat je die niet verkracht tijdens de seks. Voor de rest deugen ze in Spanje met zigeuners en Marokkanen. Italië deugt wat dat betreft een heel stuk minder.

Alexander des Burgus | 29-05-22 | 01:52

@Alexander des Burgus | 29-05-22 | 01:52: Ik weet niet waar je woont. Zigeuners hier? Ik zou niet weten waar, als ze er zijn, zijn ze onherkenbaar (wellicht geïntegreerd? dat moeilijke woord in NL). Marokkanen? Ja, die werken hier, dus wonen ze er ook. Meestal aardige lui, komen graag bij je in de tuin werken,,,,,

Galvez | 29-05-22 | 07:05

Kunnen we dit land niet gewoon opheffen. Als provincie verkopen aan Duitsland voor een miljoen miljard en zelf verkassen naar Denemarken of hoger, mensen die van de zon houden maken we een deal met Marokko, zij willen graag hierheen, wij daarheen, paar duizend kilometer strand en mooi weer. Nog even en we krijgen hier ook toestanden als in Portland, Chicago of Los Angeles, gooi ik Parijs ook nog even in de mix, de boel verpaupert onder je ogen.

Stonecity | 28-05-22 | 23:50 | 5

@keistad | 29-05-22 | 00:01: Trots? Scholieren worden naar huis gestuurd als ze een Nederlands vlaggetje op hun jas of rugzak dragen.

Muxje | 29-05-22 | 00:17

@Muxje | 29-05-22 | 00:17: Precies, juist reden om een beetje trots te zijn. Dat hele Woke gebeuren moet weer even met beide benen op de grond gezet worden.

keistad | 29-05-22 | 00:34

@keistad | 29-05-22 | 00:34: Woke deugend Nederland wordt steeds gekker, we zijn verloren en onze incapabele regenten verkwanselen ons aan nog incompetentere kneuzen zoals timmerfrans en die graaibende in Brussel

tsjajaja | 29-05-22 | 01:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe kunnen die asielzoekers hier überhaupt eigenlijk komen? We hebben toch het Dublinverdrag? Asielzoekers moeten asiel aanvragen in het eerste land waar ze de EU binnenkomen. Dat kan uitgezonderd via de luchthavens dus niet Nederland zijn. Hoe kan het dan dat er hier nu 200 asielzoekers per dag op de stoep staan?
Waarom moeten wij ons aan het Vkuchtelingenverdrag houden als aan de andere kant de rest van Europa zijn/haar reet afveegt met het Dublinverdrag? Waarom hoor ik Hugo dd Jonge hier niet over? Is de drang om te deugen zo groot dat je je eigen bevolking hiervoor onder de bus gooit?

JP1973 | 28-05-22 | 23:23 | 1

Dat vraag ik mij ook altijd af. Hoe dan? Ik weet wel waarom ze naar het VK willen. En dan nemen ze ook nog de risico's en de kosten voor het dobberen voor lief.

De Fransen zien ze liever gaan. Van hun is weinig te verwachten.

Louter Leuter | 28-05-22 | 23:45

Ome Bis gilt het al geruime tijd in deze panelen: er komt een dag dat een ouder echtpaar met een eigen huis, de kinderen het huis uit en de hypotheek afbetaald een gemeenteambtenaar op de stoep krijgt met een vorderingsbevel, een zevenkoppige Syrische familie in z’n kielzog en voor alle zekerheid een politieagent op de achtergrond. Of ze voortaan maar even in hun eigen huis in de logeerkamer willen bivakkeren en oh ja: dit zijn de huisregels. Let u even op uw kook- en douchetijden? Dank u wel.
-
Nogmaals: niet óf - maar wanneer.

bisbisbis | 28-05-22 | 23:22 | 2

Wat dacht je van iemand die tijdelijk naar het buitenland gegaan is, maar nog steeds een huis in NL heeft?

Louter Leuter | 28-05-22 | 23:48

Dit geldt natuurlijk niet voor onze regenten die bijna allemaal wel een tweede of zelfs derde huis hebben

tsjajaja | 29-05-22 | 01:06

En ondertussen vlucht de randstedeling naar wat volgens hun altijd een achterlijke boerse omgeving was, de provincie.

swapper | 28-05-22 | 23:06 | 4

De wijzen komen uit het oosten.

Titje | 28-05-22 | 23:24

@Bataafje | 28-05-22 | 23:23: Ook hun kinderen moeten ergens wonen. Ze worden vanzelf ingehaald door de realiteit en tegen die tijd zonder rugdekking van paps en mams.

Atlantis-95 | 29-05-22 | 00:55
▼ 1 antwoord verborgen

Regel gvd eerst woningen voor de mensen die hier geboren zijn, werken en belasting afdragen.

Je bent een lu.l Hugo.

Tommi | 28-05-22 | 23:03 | 1

Niet eerst maar alleen voor de mensen die hier geboren zijn. Het is hier al overbevolkt en we zitten niet te wachten op mensen die nog nooit iets hebben ingebracht maar alleen maar komen halen....

JP1973 | 28-05-22 | 23:05
-weggejorist-
JP1973 | 28-05-22 | 22:54

Grappig dat diegene die het bedacht heeft om iedereen op te vangen nu ook plotsklaps verantwoordelijk is voor stijgende prijzen en daardoor zaken moet afdwingen… hihi

davidhasseltoff | 28-05-22 | 22:45

Nederland staat op plaats 8 op de lijst van dichtstbevolkte landen (Monaco ed buitenbeschouwing gelaten), dat moet toch beter kunnen; op naar plaats 1.

Eugen Sandow | 28-05-22 | 22:43 | 1

Op plaats 1 in Europa als je Malta even buiten beschouwing laat.

swapper | 28-05-22 | 23:07
-weggejorist-
DeanneMies | 28-05-22 | 22:40

Waren de woningbouwcoöperaties nog maar gewoon echte coöperaties dan was dat hup hup uw huizen afstaan aan hele volkstammen uit verre streken 'statushouders' - asielindustrie term - nooit gebeurd en was de asielindustrie al jaren geleden gewoon gestopt.

zokanhetookja | 28-05-22 | 22:30 | 1

Hadden we Pim maar gekregen, die man ging winnen daar ben ik van overtuigd. Dan hadden we ons waarschijnlijk nog massaal druk gemaakt over gaten in de weg en een paar lantaarnpalen die niet werkte. *Je mag hier blijven, maar je past je aan* En hoogstwaarschijnlijk waren de grenzen ook dicht geweest, had Balkenende (Bakellende) maar geen "afgezwakt" EU verdrag getekend terwijl het volk tegen stemde. Dan hadden ze ons niks op kunnen dringen. Maar goed, Dat niet willen luisteren naar het volk speelt al even.

keistad | 28-05-22 | 22:45

Dus omdat de overheid geen grenzen weet te stellen, het probleem doorschuift naar gemeenten krijg ik dadelijk verplicht drie Anoeska's over de vloer. Want de gemeente weet het ook niet meer. Lekker dan, weten ze toch weer van hun probleem het mijne te maken. Toch vraag ik mij wel af met zoveel kaalslag van de aflopen 20 jaar waar mijn belastingcenten nu eigenlijk wel naar toe zijn gegaan

Mark van Leeuwen | 28-05-22 | 22:24 | 1

Naar chirurgen/nieuwe handen aan het bed. Zoals die één die laatst terugkwam van een stage uit Denemarken waar hij oefende met oor correcties. Goed besteed dus. En een deel naar Griekenland zodat ze op 50 jarige leeftijd kunnen stoppen met werken.

keistad | 28-05-22 | 22:31

Voor het doorstromen van ouderen; Er word deze mensen letterlijk gevraagd meer te gaan betalen voor minder ruimte.
Kom met een regeling met ruime, luxe gestoffeerde appartementen welke maandelijks niet duurder zijn dan de huidige woningen als je de oudjes uit hun vertrouwde woning wilt krijgen.

arabes_eut_domus | 28-05-22 | 22:17 | 3

Of gewoon geen zorg meer leveren... Moet je zien hoe snel ze de boel verkopen en efficiënt in een verzorgingshuis gaan wonen.

Flow82 | 29-05-22 | 00:50

Vurenhout is ook duur geworden zeg.

Schwanzeleber | 28-05-22 | 22:15

"Er is geen gebrek aan gastvrijheid, er is een gebrek aan woningen.''

Dus dat is het enige probleem? Als we maar genoeg woningen zouden hebben, dan kunnen we weer vrolijk tot in het oneindige doorgaan met het binnenlaten en 'opvangen' van derdewereldlanders die zichzelf hier maar uitnodigen onder het mom van 'asielzoekers' die 'moesten' vluchten vanwege levensgevaar, maar in werkelijkheid om hun levensstandaard een enorme 'boost' te geven op kosten van de belastingbetaler?

Me dunkt dat er ook nog wel andere, zeer grote problemen kleven aan die nu al meer dan 40 jaar durende 'instroom': onaangepastheid, een religie die uiterst slecht compatibel is gebleken met westerse normen en waarden, grote (in veel gevallen levenslange) uitkeringsafhankelijkheid, een aanslag op de algehele 'leefbaarheid' (met name in de Randstad) door een explosief groeiende bevolkingsdichtheid, en als gevolg daarvan dan weer het niet behalen van zg 'klimaatdoelen'.

"Als onze bouw de immigratie niet kan bijhouden, komt ouderwets inkwartieren vanzelf dichterbij.''

Nee. Als onze bouw de immigratie niet kan bijhouden, en de hierboven door mij geschetste problemen alleen maar toenemen, moet je eindelijk die hele immigratie en asiel eens ter discussie durven stellen, en durven concluderen dat er een finaal einde aan gemaakt moet worden. In ons aller belang.

Dr_Johnson | 28-05-22 | 21:20 | 1

Was even aan ut joetjoebe... kwam ik deze tegen. Zou dat het probleem zijn, teveel domheid in t bestuurlijk netwerk? In de jaren 90 las ik dit al: de kwaliteit van het bestuur neemt af, ergens in een lokale krant. Recentelijk las ik het weer. Gelukkig maar. Je zou maar eens geen topic hebben op GS.
youtu.be/wnhL1W9dj1w
Bonhoeffers' domheid.

nobodiesunmighty | 28-05-22 | 21:38

"Taakstelling
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de taak die de gemeente heeft gekregen van de rijksoverheid. Elk half jaar bepaalt Den Haag het aantal statushouders dat gemeenten moeten huisvesten. Dit wordt de taakstelling genoemd. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) koppelt vervolgens statushouders aan een gemeente. De gemeente zorgt vervolgens met de woningcorporaties voor geschikte huisvesting. Daarover zijn afspraken tussen gemeenten en woningcorporaties gemaakt. Amsterdam heeft vier jaar geleden afgesproken met de woningcorporaties dat dertig procent van de vrijgekomen en/of net opgeleverde woningen moet worden verhuurd aan 'kwetsbare groepen'. Hier vallen ook statushouders onder, maar ook bijvoorbeeld mensen met een medische urgentie of slachtoffers van huiselijk geweld. Maximaal dus drie op de tien woningen worden toegewezen aan deze groep."

Er zijn twee dingen waarbij je hier moet opletten:

1) het aantal statushouders dat de gemeente door z'n strot geduwd krijgt.

2) de criteria die de gemeente opstelt om in aanmerking te komen voor een voorrangsverklaring.

Stel: je bent als 'links' bestuurder van de gemeente belast met het wegwerken van een door de regering opgesteld quotum aan statushouders. De druk vanuit de kant van de regering is extreem hoog, je hebt zélf landelijke- en/of internationale ambities of je wilt gewoon een wit voetje halen bij bobo's binnen de regering (om je netwerk uit te breiden) en/of bij je linkse deugende achterban die zelf never nooit niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning (want koophuis en/of te hoog inkomen).

En je kunt dus 30% van de sociale huurwoningen verdelen onder 'kwetsbare groepen', waaronder dus statushouders, slachtoffers van huiselijk geweld en mensen met een medische urgentie.

Waarbij JIJ de criteria bepaalt die nodig zijn om voor zo'n voorrangsverklaring in aanmerking te komen én de manier waarop je zo'n aanvraag moet (!) indienen (zoals alleen online, met een breed scala aan vragen waar je ja/nee kunt antwoorden en één 'verkeerd' antwoord automatisch betekent dat jouw aanvraag niet eens in behandeling wordt genomen).

Drie maal raden welke categorie onder de 'kwetsbare groepen' in voornoemde omstandigheden die 'linkse' kontkussende bestuurder gaat bevoordelen.

Maar ja mensen,

Daar heeft die halve stad nu eenmaal voor gestemd.

Kompromat | 28-05-22 | 21:17

Nederlanders planten zich niet voort, omdat ze niet willen dat hun kind voor galg en rad opgroeit. En de Nederlanders die wel hun zaakjes op orde hebben (vaste baan, eengezinswoning etc.) nemen vaak maar 1 of hooguit 2 kinderen.

Ondertussen plant onze import zich voort als konijnen en wij mogen ervoor opdraaien. Denk er maar eens over na. We betalen hun uitkeringen, geven ze urgentie voor een betere woning, ze krijgen een buurthuis (wat in feite gewoon hun eigen hangplek is) en we doen er alles aan om ze te pleasen.

Ze krijgen alles toegeworpen, terwijl ze 0,0 verantwoordelijkheid nemen om hun eigen addergebroed een normaal leven te bieden. Ik zou bijna zeggen dat Nederlanders gewoon hetzelfde moeten doen: zich massaal voortplanten en laat de overheid er maar voor opdraaien. Fuck verantwoordelijkheid.

Argo182 | 28-05-22 | 21:12 | 2
-weggejorist-
Dalmatier | 28-05-22 | 21:21

Bouwfraude. Kent u dat nog.
Wie gaat idd nu nog bouwen. Goeie vraag wel Feynman.
En verder, eerst maar eens uitzetten voor inkwartieren gaat beginnen. Straks komen er nog apenpokken binnen. Oh ja.. en gastvrij ?! Alleen als ik je uitnodig, anders wijs ik je gewoon de deur weer
Doeiiii!

grapo | 28-05-22 | 21:04

De Jonge doet waar hij goed in is: geen oplossingen aandragen want dat kan hij niet, maar zich vooral met de beeldvorming bemoeien.

Verder 2 kanttekeningen:
Het gebrek aan technisch personeel zit hem niet in opleidingen, het is een dieper maatschappelijk probleem. Dat begint met onze uiterst belabberde waardering voor vakmensen. In Nederland moet je studeren en manager, arts, advocaat of hogere ambtenaar worden, dan ben je iemand. Techneuten zijn eigenlijk maar losers. En zo betalen we ze ook. Geen wonder dat het animo voor technische opleidingen zo laag is.

Wat de huurwoningen betreft: hier gaat het helemaal mis. Met de nieuwe huurwet die er aankomt, komt er een einde aan tijdelijke contracten, de sociale huur wordt de facto doorgetrokken tot in de onderkant van de vrije sector, en het puntensysteem gaat afgedwongen worden. Het probleem van de puntenhuur is dat die leuk is voor op grote schaal gebouwde goedkope panden op onder gunstige voorwaarden verkregen grond met hulp van de gemeente. In oudere panden die veel onderhoud behoeven (zeker met de energietransitie) kan je met puntenhuur echt niet uit. Het klinkt leuk; fijn voor die arme huurders en heerlijk dat die vreselijke huisjesmelkers het voor de kiezen krijgen.

Het resultaat: geplande investeringen in nieuwe huurpanden (met name verbouwde kantoren) worden teruggedraaid, en particuliere verhuurders gaan massaal uitstappen. Dat worden koopwoningen, en die panden worden in oude staat hersteld; waar je eerst 4 voor jongeren betaalbare studio's had, heb je nu een prijzig herenhuis. Netto neemt dus niet alleen het aantal huurwoningen af, maar het totale aantal woningen wordt dus ook minder. En die goedkopere woningen zijn hard nodig: wij vroegen onlangs aan de gemeente om 5 studio's weer tot 1 woning samen te voegen, en ze smeekten ons om dat niet te doen.

Muxje | 28-05-22 | 21:03

Bij het bouwen van nieuwe huizen zijn een paar kapitale fouten gemaakt.
"Sciale huurwoningen" was aan de ene kant een vies woord en er werden er zo min mogelijk van gemaakt terwijl de bestaande voorraad werd uitgedeeld aan nieuwkomers die nooit op een wachtlijst hebben gestaan.
Aan de andere kant lieten de gemeentes en het rijk het aan de aan de projectontwikkelaars over wat voor een soort huizen die wilde bouwen. En die bouwde dus het soort woningen waar ze het meeste op verdiende waardoor er dus te veel in het duurste segment werd gebouwd en te weinig in het goedkope en midden segment.

Osdorpertje | 28-05-22 | 20:59

Weer zo'n lul verhaal over sanitair is niet goed, nee liever buiten op het gras laten slapen. Er kunnen toch kompleet douschkabine met ingebouwde pomp worden neergezet. Hebben ze geen fantasie of ontbreekt de wil, denk het laatste.

jan huppeldepup | 28-05-22 | 20:57 | 2

Volgens mij kun je in een rubberboot of op een luchtbed prima slapen.

gestoptmetroken | 28-05-22 | 21:13

Dat laatste stuk is geen vraag meer, als ze echt zo begaan waren hadden ze zelf allemaal al 10 asielzoekers thuis gehad voordat ze ook maar het lef zouden hebben om de boeren en daarna de overige bevolking met hun deug behoeftes op te zadelen. Zeker nu het draagvlak zo goed als verdampt is zouden ze toch het goede voorbeeld moeten geven. En waarom hebben ze zich nooit druk gemaakt over de inheemse dakloze, zijn niet allemaal alcoholisten, sommigen werden gewoon genekt door de belastingdienst. Maar daar geeft niemand om als ze in het gras liggen.

keistad | 28-05-22 | 21:19

Wanneer de mensen op de wachtlijst een woning willen, kunnen ze beginnen om eens niet op de politieke partijen te stemmen die dit debacle veroorzaakt hebben.
Ik constateer dat ze dat op 17 maart 2021 kennelijk weer op de kartelpartijen hebben gestemd. Dan niet klagen.

discriminazie | 28-05-22 | 20:53

"We kennen allemaal mensen die sparen voor hun eerste koopwoning. Die zien huizenprijzen sneller stijgen dan ze in een jaar bruto verdienen. "

Het echte begin van de haves en de don't haves.
Je kunt nooit aan een gezin beginnen dus.

AdvocatusDiaboli | 28-05-22 | 20:52 | 1

Waarom niet, niet nadenken maar gewoon acht kinderen op de wereld schoppen en dan bij de overheid aankloppen. Doen bijna al die hoofddoekmoeders en leven er goed van.

jan huppeldepup | 28-05-22 | 20:58

De minister van stop de verspreiding is nu de minister van verspreiding geworden. Het zou beter zijn als Hugo het nog steeds over (zelf)isolatie, quarantaine, en grenzen dicht heeft.

Gebakschep | 28-05-22 | 20:51

Wat jammer dat de huizenprijzen en de grondprijzen zo opgepompt zijn door investeerders en pandjessjacheraars en dat niet een beetje in de gaten is gehouden door de overheid dat het allemaal wel in het belang van de burger blijft.

Anders kon je voor hetzelfde geld 4 huizen bouwen. Handig voor de woningbouwverenigingen en de starters.

Tenzij je heel veel verhuurderheffing moet betalen als woningbouwverenigingen.

Woningcorporatie Vivare verkocht in 2016 meer dan 600 huurwoningen aan de Amerikaanse miljardair George Soros. Vivare ontving ongeveer 44 miljoen euro voor de woningen. Nieuwe sociale huurwoningen werden van dat geld niet gebouwd. Het hele bedrag ging op aan het betalen van de verhuurderheffing

AdvocatusDiaboli | 28-05-22 | 20:49 | 1

Tja, en hij zou ze ook houden want filantroop en de huurders in die woningen konden rekenen op het "Sorosfamiliegevoel" nog geen drie jaar later zijn de woningen doorverkocht aan een andere investeerder, de Nederlander Ben Mandemakers, en Soros maakte een dikke 83 miljoen euro winst.

Met andere woorden: Het is Soros als niet Nederlander gegund om een greep uit de Nederlandse pot met belastinggeld te mogen doen...

En wie is hier verder rijker van geworden, en dan in de kring van mensen dicht op het vuur bij Vivare en/of de Gemeente?

www.gelderlander.nl/arnhem/miljoenenw...

Maar sowieso moeten we Nederland niet verder willen vol bouwen, draai eerste de kraan met instromers maar eens dicht...

BadPatNL | 28-05-22 | 20:59

Tsja, die grondwet is meer een soort halfbakken intentieverklaring dan dat het afdwingbaar recht is. Ja, er staat in dat de overheid de plicht heeft om in voldoende woonruimte te voorzien maar dat gebeurt niet. Naar het constitutioneel hof ermee dus. Oh ja.

Renkum0317 | 28-05-22 | 20:49 | 1

Het constitutionele hof is van hetzelfde laken een pak.

TonAlias | 28-05-22 | 21:36

Er is wel degelijk gebrek aan draagvlag en bereidwilligheid, maar deze silent majority hoor en zie je niet in de media. Maar de meerderheid heeft er geen trek in, ook niet oekraieners, waar we voor de oorlog helemaal niets mee hadden, en die nu opeens onze beste maatjes lijken te zijn.

zeeman73 | 28-05-22 | 20:47 | 1

Inderdaad spijker op de kop

niv01 | 28-05-22 | 21:08

En daarom ga ik na terugkeer van een welverdiende vakantie in Portugal na een jarenlange kantoorcarrière voor een omscholingstraject richting bouw / installatietechniek. Mits ik een geschikte leer/ervaringsplek kan vinden want ook dat aanbod zal er niet in overvloed zijn. Hoe dan ook tijd voor een praktische baan in plaats van full time beeldscherm staren en vergaderen.

Thuinman | 28-05-22 | 20:43 | 1
-weggejorist-
J.Cash | 28-05-22 | 22:10

''Er is geen gebrek aan gastvrijheid, er is geen gebrek aan woningen.''
Er is een veel teveel aan mensen in NL.
Grenzen dicht, pil in de waterleiding.

Ella | 28-05-22 | 20:42

Gewoon eenderde van het boerenland kopen, tegen ruimhattige vergoeding. Eenderde daarvan voor huizenbouw, tweederde voir natuur.
Dan haal je heel wat doelen.

zeeman73 | 28-05-22 | 20:41 | 4

Volgend jaar gaan we dan opnieuw leuren?
We zijn niet de USA, al denken onze domme politici van wel!

lanexx | 28-05-22 | 21:40

@zeeman73 | 28-05-22 | 21:36: Dit is toch zo een k** smoes, een buffer hebben is altijd goed. Er is al een voedseltekort in veel landen van de wereld, laten we minder gaan produceren, alle boeren onteigenen en laten we afhankelijk van die landen worden. Landen zoals Oekraïne, wat kan er misgaan? Als we nou gewoon minder meuk importeren en gewoon weer draadjesvlees met aardappelen eten scheelt dat weer een hoop voor je deug klimaat omdat we dat op eigen bodem kunnen maken. Verzin een betere smoes om het land vol te kunnen bouwen voor gelukzoekers.

keistad | 28-05-22 | 21:44
▼ 1 antwoord verborgen

Is er ook een lange termijn visie?
Als het echt echt ..echt vol zit allemaal?

AdvocatusDiaboli | 28-05-22 | 20:40 | 3

Ja dan onteigenen ze niet de boeren (die zijn op) Dan is je tuin/zolder aan de beurt. Het is maar een tijdelijke oplossing en je bent toch geen rechtsextremist?

keistad | 28-05-22 | 21:08

Lange termijn visie?
De 'geen visie lange termijn visie' is dé visie.
Geloof dat Jan van de Beek als enige serieus heeft gekeken of het allemaal haalbaar is. De bestuurders lijken meer op visieloze circusgremlins die alleen maar hopla en hatsekidee kunnen roepen om de meute stil te houden. En het lukt ze ook nog!

nobodiesunmighty | 28-05-22 | 21:43

Geen visie is ook een visie.

naglfar | 28-05-22 | 22:28

Hier in de gemeente (zeker geen grote stad) per 1 juli een zelfbewoningsplicht. Lost geen enkel probleem op want huizen die worden opgekocht door beleggers staan nooit leeg, maar het geeft stemmers het idee dat er iets gedaan wordt. Daadkrachtig ogen maar feitelijk niks doen, dat is de sleutel tot politiek succes.

C1O2 | 28-05-22 | 20:39

word je

Duarte | 28-05-22 | 20:39

Elke gemeente moet bijdragen...

Het klinkt wel een beetje als over de schutting gooien van een probleem dat je zelf niet weet op te lossen.

AdvocatusDiaboli | 28-05-22 | 20:38 | 1

Net als bij de jeugdzorg en andere "succesvolle" projecten.
Maar het gedrag van dit kabinet is hetzelfde dat je ziet in het middle management van een gesubsidieerde instelling (denk aan zorg, onderwijs): het probleem naar onderen gooien en autoritair en/of arrogant reageren als de werkvloer met praktische bezwaren komt.

discriminazie | 28-05-22 | 20:49

Eh er is wel gebrek aan draagvlak en gastvrijheid.. Geld voor alle vluchtelingen ook uit Oekraïne stop er mee... Bootje is vol.. Geen reddingsvlottten meer over... Kapitein ding dong heeft gesproken toedels en proost.. Blup blup

niv01 | 28-05-22 | 20:37

Leuke site. Bedankt.

Kruijffje | 28-05-22 | 20:59

3071 / 65% allochtonen verhuisd naar nu 3083 maar 51% Rotterdam kan er nog wel een paar plaatsen.

dedwarsligger | 28-05-22 | 20:33

Mij valt het op de veel van de schrijvers op GS een helder gefundeerde mening hebben op tal van maatschappelijke problemen en uitdagingen. Ik zal niet de eerste zijn die het oppert maar wanneer komt de politieke partij Lijst Geenstijl? Nederland smacht maar visie en doortastend beleid.

de Botte Bijl | 28-05-22 | 20:32 | 6

@Happy People | 28-05-22 | 20:53: Kunnen wij niet gewoon een soort *Great reset* doen? You will get functie elders, and you will be happy.

keistad | 28-05-22 | 21:03

GS zal wel gek zijn, als ze de politiek ingaan worden stukken, sms'en, tegels wat al niet ook van 25 jaar geleden in de krant gegooid om te laten zien hoe recht/radicaal/racistisch/anti-WOK ze wel niet zijn. Denk even aan de oude koeien die er uit de sloot van Annabel Nanninga werden gehaald.

jan huppeldepup | 28-05-22 | 21:05

Zeg, Tom moet niet werkeloos worden hè, als keurder van eigen vlees.

nobodiesunmighty | 28-05-22 | 21:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Het zijn er hier ook best wel veel de laatste tijd. En het irritante is dat geloer van die baarden, alsof ze een aanleiding zoeken om full Raqqa te gaan.
En dan ben ik zo'n lul dat ik het dan jammer vind dat ik geen keppeltje bij me heb.

Graaisnaaiert | 28-05-22 | 20:29

In de roomblanke hogere middenklasse buurt waarin ik in de jaren ‘70 ben opgegroeid is ruim 40% allochtoon en meer dan 22% niet westers.

En dan wordt de derde generatie als autochtoon gemeten.

Wijze uit het Oosten | 28-05-22 | 20:24

Maar 1% niet westerse allochtoon in de buurt hier, zelfs op 1 hand te tellen blijkbaar. Zal vast wel uitzondering zijn maar je merkt het verschil toch wel.

Ooit een artikel gelezen (op geenstijl?) over bij hoeveel procent het fout gaat. Tot 5% is ok, dan past men zich aan. Tot 10% is ook nog ok, ment past zich aan maar komt meer en meer samen. Bij 15% komen de eisen en boven de 20% gaat het mis. Bij hogere percentages laat het verloop zich wel raden.

klaas24 | 28-05-22 | 20:19 | 3

Dus in uw buurt kan nog gerust een AZC bij?

Ommezwaai | 28-05-22 | 20:21

@klaas24 | 28-05-22 | 20:27: voor asielmigratie moet alles wijken, kwestie van tijd. Helemeel niets houdt het tegen.

zokanhetookja | 28-05-22 | 22:35

Ik zie dit soort problemen niet in de ons omringende landen.
Dus wij moeten gewoon de grenzen sluiten totdat we alles weer in de hand hebben.
PUNT

AnnaJL | 28-05-22 | 20:18 | 5

@klaas24 | 28-05-22 | 20:26: Zeker, maar die landen zijn groter en hebben een lagere bevolkingsdichtheid.

vlotterik | 28-05-22 | 20:29

@vlotterik | 28-05-22 | 20:29: Ze moeten toch ergens wonen. En met "Wir schaffen das!" roepen bouw je nog geen woningen.

klaas24 | 28-05-22 | 20:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens ken ik legio kansarmen die ook een apple iPhone willen, de was doen ze wel met de hand.....

J.Thee.Cohen | 28-05-22 | 20:15

Ik snap het probleem niet: laat de beelden van een overvol Ter Apel maar zien. Verspreidt het woord.

Het is tijd dat vluchten voor andere landen gaan kiezen, wat ze zullen doen wanneer hier niets te halen is.

Subsidieer opvang in eigen regio voor mijn part, maar zorg hier voor lucht. Letterlijk en figuurlijk.

Roos | 28-05-22 | 20:14 | 1

Dat is nu juist het probleem, er is hier dus nog steeds iets te halen. Naar Denemarken wil men nauwelijks nog, hoe zou dat nou toch komen?

Ommezwaai | 28-05-22 | 20:20

Tsja, wen er maar aan.
Prognose is dat tussen 2050 en 2060 meer dan 50 per cent van de Nederlandse bevolking bestaat uit mensen met een migratieachtergrond, maar spreken van "omvolking" mag niet volgens het newspeakwoordenboek......

J.Thee.Cohen | 28-05-22 | 20:14 | 7

@Dandruff | 28-05-22 | 20:39: Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik zie een overname door de islam (Jihad) inderdaad nog wel gebeuren in Europa. Ik vrees zelfs wel eens dat ik dat nog ga meemaken in dit tempo.

keistad | 28-05-22 | 20:45

'Omvolking' wil zeggen doelbewust vervangen of in de minderheid brengen van de autochtone bevolking met een doel. Weet jij wat dat doel is?

Dat 50% gedoe in 2060 wordt gezien als het resultaat van een ontwikkeling. Niet perse een intentie. Beetje per ongeluk of zo.

Lange termijn denken, dat schijnt niet echt iets van het moderne westen te zijn. Intussen, in China...

AdvocatusDiaboli | 28-05-22 | 21:03

@AdvocatusDiaboli | 28-05-22 | 21:03: Groei is het doel en goedkope arbeid. Omvolking is dat niet zoiets dat iemand uit Afrika het huis met voorang krijgt waar je dochter in zou gaan wonen? +40000; +40000 +80000 +40000 +100000.

Omvolking als intentie of omvolking als gevolg of allebei

zokanhetookja | 28-05-22 | 22:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Zeker als het dweilen niet meer lukt wordt het tijd de kraan dicht te draaien.

Sieg Hein | 28-05-22 | 20:12

De asielzoeker met zijn nieuwe blauwe hoodie ziet er goed uitgerust en gevoed uit.
Goed bezig daar in Burgum.
Ze zijn nu nog enthousiast.

J.Cash | 28-05-22 | 20:02 | 4

Mooie inboedel ook, en best gave E-bike die ze maandelijks "kwijtraken" Ook ziet hij alles perfect met de "gratis" bril die hij kreeg. Ook kan hij noten kraken met zijn gebit aangezien dat ook wel even voor "nop" geregeld kon worden. Maar mijn kind moet zich maar dood werken terwijl hij tot zijn 50e thuis woont.

keistad | 28-05-22 | 20:10

@keistad | 28-05-22 | 20:10:
Hij gaat volgende week naar een specialist voor zijn verontrustend hoge bloeddruk en heeft diabetes.
Zijn vrouw gaat die week er na want heeft PDS door de enorme stress.

J.Cash | 28-05-22 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

PvdA en VVD hebben heel bewust bij Rutte 2 het ministerie van Volkhuisvesting afgeschaft. De woningmarkt was immers af meenden ze. Het tekort aan woningen is sindsdien snel gestegen. Op gemeentelijk niveau houden met name GroenLinks en D66 zeer veel woningbouwprojecten tegen. Gras is voor hen belangrijker dan mensen. Er is en wordt bewust schaarste gecreëerd. Koopprijzen en huren stijgen als een gek. Wachtlijsten voor een (sociale) huurwoning zijn nog nooit zo lang geweest. Daar heeft iedereen pijn van. Starters, doorstromers en senioren. Kopers en huurders. Reguliere doelgroepen en bijzondere doelgroepen. Niet correct om hiervan de oorzaak bij statushouders te leggen.

RWrw | 28-05-22 | 20:02 | 2

Wel correct omdat massaimmigratie het grootste probleem is.
Zelfs als we jaarlijks de benodigde 100.000 huizen zouden bouwen. Er blijft op die manier geen stukje bos of weiland meer over. Rond die huizen moeten wegen, winkelcentra, werk- en recreatie- plekken gebouwd worden.
Door al die extra mensen is het onmogelijk aan stikstof- en co2- regels te vodoen; en zitten we steeds vaker met water- en energie- tekorten. Werkgevers hebben geen vacatures voor de grotendeels analfabete nieuwkomers, maar ze hebben wel "recht" op alle voorzieningen. Het onderwijs in de grote steden holt achteruit op "zwarte" scholen die kampen met de gekste problemen.

Had ik al gezegd dat immigratie de komende 20 jaar 30 miljard euro gaat kosten?

Over dossiers als criminaliteit, (seksueel) geweld, extremisme en terreur wil ik niet eens beginnen. En dat in een tijd dat ook de politie onderbemand is en wordt zwartgemaakt door gesubsidieerde voorstanders van raciaal geweld tegen autochtonen.
Ook bovengemiddeld gebruik van de zorg is al decennialang een immigratieprobleem, en dat werd nog eens benadrukt tijdens de tweede en derde coronagolven afgelopen jaar. Immigranten die uit ernstig corrupte landen komen *eisen* hier voorrang op hoge posities want "positieve discriminatie". Al in de jaren '90 verlaagde de politie de minimumeisen die aan agenten gesteld werden om meer immigranten te lokken. Het loische gevolg; steeds meer problemen met corruptie.
Immigratie is echt het grootste probleem in NL.

Dandruff | 28-05-22 | 20:57

Als we nou eens het particulier eigendom afschaffen en alle bezit aan de staat geven, dan kunnen ze netjes de woonruimte naar behoefte verdelen over de mensen. Groot gezin, grote villa. Echtpaar, klein flatje. Alleenstaande minister, klein flatje (uiteraard in Friesland, want soms gaat er iets fout).

Schadenfreude | 28-05-22 | 20:01 | 2

Waar heb ik dat meer gehoord?

TonAlias | 28-05-22 | 20:12

Aan communisme zouden we niet doen, weet u nog?

vlotterik | 28-05-22 | 20:23

Het is allemaal een kwestie van vraag en aanbod waar je zowel op moet anticiperen als wat je moet beïnvloeden. De afgelopen 20 jaar is dat heel slecht gegaan. Ik zie geen enkele indicatie dat dit de komende 20 jaar wel gaat gebeuren.

Crisismanagement als nieuwe regeervorm.

SamV | 28-05-22 | 19:59

Buurt van mijn jeugd: 51 procent niet-westers.
Buurt van eerste huurhuisje: 67 procent migrant, 56 procent niet-westers.

Angelina-a | 28-05-22 | 19:55 | 2

Hoe een land in een jaar of 40 volledig naar de bliksem is geholpen.. Zo’n aanwinst is het in negen van de tien gevallen immers niet.

Ommezwaai | 28-05-22 | 20:18

@Ommezwaai | 28-05-22 | 20:18: Immigranten kosten hopen met geld. Er is helemaal geen sprake van aanwinst, de uitzonderingen daar gelaten.

vlotterik | 28-05-22 | 20:24

Nu het bad overloopt gaat iedereen lopen janken,toen het bad volliep stemde men op diegene die de kraan telkens wijdopen draaide..... en nog steeds !

Jimmy Mc Clure | 28-05-22 | 19:54 | 2

Helaas, helaas waar.

ChalinaRosa | 28-05-22 | 20:01

Waar, als je al jaren VVD of D66 stemt heb je eigenlijk niet het recht om te klagen over ruimte en woning tekort, je bent dubbel en dwars gewaarschuwd door "rechtsextremisten, Wappies" en hoe je ze ook beschrijft om maar te blijven wegkijken.

keistad | 28-05-22 | 20:08

Het begint ondertussen een beetje op Project X te lijken.

Mr_Natural | 28-05-22 | 19:52 | 2

Ha, de vroege dagen van de socials.

UnderTheDevil | 28-05-22 | 19:56

Het lijkt helemaal nergens op.

TonAlias | 28-05-22 | 20:05

Ben ik even blij dat ik al een woning heb, geen kinderen heb en het me eigenlijk geen ene ruk meer kan schelen. Ik zit mijn tijd wel uit. En als mensen verandering willen, ga dan ook eens stemmen inplaats van zeiken.

yeps | 28-05-22 | 19:52

Maar er is toch geen prioriteit voor statushouders?
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/hebben-vergunninghouders-voorrang-bij-het-toewijzen-van-een-sociale-huurwoning
En dan nog, één op de zes sociale huurwoningen in Amsterdam gaat naar statushouders. Dat is geen prioriteit, want dat betekent alle woningen naar asielzoekers. Tot de asielzoekers op zijn. Dus niks prioriteit. Cijfers zeggen iets anders dan het stuk suggereert. En wat nu?

Beste_Landgenoten | 28-05-22 | 19:51 | 3

Gemeente mag het zelf bepalen en dus wel prioriteit, of dacht je dat die 1 op de 6 die woningen bemachtigen met iets als woonduur?

Lorejas | 28-05-22 | 20:01

U mag kiezen in welke rij u in Amsterdam aansluit:
Rij A: 7.000 statushouders die volgens de Rijksoverheid binnen 10 weken moeten worden geplaatst (en heel vervelend, dat lukt soms niet).
Rij B: De rest met een wachttijd van 13 jaar.
Wat nu?

Joris Beltsin | 28-05-22 | 20:20

@Joris Beltsin | 28-05-22 | 20:20: statushouders! Een openeind aan een eindeloze rij statushouders.

zokanhetookja | 28-05-22 | 22:47

We hebben geen woonruimte voor asielzoekers en voor illegale migranten.
(Echte asielzoekers uitgesloten).
Dus die 1000 per week kon niet en kan niet.
Dat weten die slapers in Den Haag toch ook wel.

ChalinaRosa | 28-05-22 | 19:50 | 4

@likmegaties | 28-05-22 | 20:00: Exact. De tijd dat ze in ons belang handelden ligt ver achter ons. Nu gaat het om hun carriere en inkomen.

vlotterik | 28-05-22 | 20:26
▼ 1 antwoord verborgen

Regeren is vooruitzien. Voorlopig is het alleen maar proberen te repareren als er problemen zijn die voorkomen hadden kunnen worden. Het dempen van de put als het kalf verdronken is, is het motto.

aartvantiemenvanjand | 28-05-22 | 19:50

En kan die consumentenbond ook niet een steentje bijdragen? Bijvoorbeeld gratis meedelen welke Miele nou het beste is.

bitterpete | 28-05-22 | 19:48

Ik hoop het niet dat ik dat ook zal moeten. Zit niet op vreemden in mijn huis te wachten (alleen in een ruime gezinswoning), door falend regeringsbeleid. Ik ben zelf zuinig op mijn huis en mijn spullen, anderen zijn dat vaak wat minder, aangezien het toch niet van hen is….

De_GVR | 28-05-22 | 19:47 | 2

Ik zal dat nimmer en nooit doen c.q. toelaten.

ChalinaRosa | 28-05-22 | 19:51

Als je op de snelweg een spookrijder tegen komt is dit verschrikkelijk. Maar als je 1000 tegen komt, ben jij misschien diegene die het mis heeft.

Angela Merkel heeft ook na 2015 heel lang naar een Europese oplossing voor haar Willkommenskultur gezocht. En ze was heel hardleers en begreep gewoon niet dat de rest van de EU het wel goed vond dat deze mensen allemaal naar Duitsland gingen.

Dit is hier dus niet anders. Er zijn geen woningen, we bouwen niet omdat er een paars-gevlekte ringbandslak op de bouwplaats woont, we hebben geen geld meer omdat we het klimaat willen redden (moeten we nog steeds 100 rijden?) en meer van dit soort ongein wat niet helpt maar bakken met geld kost.

hangtiet met knoop | 28-05-22 | 19:46

Overbevolking wereldwijd aanpakken, niemand durft het. Vrijwel alle problemen zijn op deze kern van de zaak terug te voeren. Huizentekort, ziekten, oorlogen, energietekorten,honger, natuur etcetera.

aartvantiemenvanjand | 28-05-22 | 19:45 | 7

@Beste_Landgenoten | 28-05-22 | 19:54: Niemand hoeft van de flat te springen, bij een reproductie lager dan 2.1 krimpt de wereldbevolking. Niet zo raar doen.

vlotterik | 28-05-22 | 20:34

Wat dacht je van drinkwatertekort?

Louter Leuter | 28-05-22 | 23:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Er is geen gebrek aan woningen. Er is een teveel aan instroom.

BoerKoekoek | 28-05-22 | 19:41 | 3

Mee eens, maar hoe leg je dat aan ons kabinet uit? Die spreken kennelijk een heel andere taal dan u en ik.

de Jager59 | 28-05-22 | 19:48

@de Jager59 | 28-05-22 | 19:48: Door gewoon weer de volgende keer op D66, VVD en het CDA te stemmen. De meloenenclub krijg je er dan gratis bij.

TonAlias | 28-05-22 | 20:09

Bovendien een gebrek aan IQ in de ambtenarij. Dit fenomeen zien we inmiddels ook in de Eerste en Tweede Kamer.

Ommezwaai | 28-05-22 | 20:12

Tja, wordt even fijn uiteengezet welke beslissingen leiden tot welke gevolgen. Bejaardentehuizen sluiten -> Bejaarden blijven langer in hun huis. Asielzoekers binnenlaten -> verkrapping van de sociale huurwoning en ga zo maar door. Politici zijn zo dom dat ze denken als het op papier staat is alles opgelost. Oorzaak -> Gevolg is onbekend. Heersen is vooruitzien maar de vooruitziende blik is slechts 10 seconden.

EmilioEsteves | 28-05-22 | 19:41

900 kwartiermakers per week

apek00l | 28-05-22 | 19:40

Er is niet te weinig personeel of woningen. Er zijn teveel banen en mensen. Groei kan niet oneindig zijn met een eindige hoeveelheid middelen. Hou maar gewoon op, schaal maar af.

Neuth | 28-05-22 | 19:40 | 1

Er zijn teveel beleidsbepaler, en veel te veel D66-rechters.

TonAlias | 28-05-22 | 19:54

Heeft Rutte en Kaag al een asielzoeker in hun huis opgenomen? Waarom niet?

appeltjesgroeneweide | 28-05-22 | 19:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl