Het is weer etenstijd voor MANNEN
We (de mannen) hebben al zo weinig en de keuken was sowieso altijd al verloren grondgebied. Gelukkig hebben we als laatste toevluchtsoord deze Tsjaad uit Azerbeidzjan, een land dat we overigens net als elk ander land tussen Oost-Europa en Oost-China gewoon nog tot het Mongoolse keizerrijk rekenen. Want natuurlijk was ook deze man die ons leerden hoe we het favoriete gerecht van Genghis Khan bereiden. En vandaag eten we koeienhersens terwijl er een heuse Kaukasische adelaar op bezoek komt. En inderdaad, dat is dezelfde adelaar die Zeus stuurde om Prometheus' lever voor de eeuwigheid elke avond opnieuw uit z'n lijf te trekken omdat hij ons de mannen en misschien een paar vrouwen het Vuur van Olympus (bewustzijn) heeft gegeven. Prometheus, Raymond en YouTube-kanaal WILDERNESS COOKING. Bedankt. Voor alles wat je hebt gedaan.
Reaguursels
InloggenVolgende week geitentestikels!!! Mooie Fred Flintstone fiets trouwens
Liever een groot bord zuurekool met vaarekewors, zeggen ze in Utreg.
meneer geit gaat niet oud worden daar denk ik.
Wat dat betreft hou ik het toch maar bij de vegetarische slager.
Veel mensen zouden er enorm op vooruitgaan met koeienhersenen in hun dieet.
Maar we moeten voorzichtig zijn. Dus eerst maar eens uitproberen in de tweede kamer!
Kan hij geen programma maken over die knaagterroristen uit het vorige topic?
“Etenstijd voor Mannen”
De kans is groot dat de GS- mailbox volstroomt met boze mailtjes van in rolstoel gebonden non-binaire transgenders met paars haar, onder leiding van Lara Rense dat ook non binair volk niet alleen grazers zijn, maar ook een stuk koeienpens kunnen waarderen.
BSE in 1,2,3.....
Zolang je er maar Mayonaise op kan plempen is het meestal wel te doen..
Als ik later groot ben verhuis ik ook naar Azerbeidzjan.
Vroeger, in mijn jeugd, kookten de onderburen wekelijks hersenen.Het hele trappenhuis ging alleen al van de lucht over zijn nek.
Gebraden breinen, je moet wel echt een Mongool zijn om dat te eten.
Tête de veau in tomatensaus met frieten (jaja) en sla. Niks mis mee.
Alleen al die virtuoze manier om dat lamskarkas uit te benen. Had de beste man wat mij betreft een instructievideo van een uur of twee van mogen maken. En die kalfshersenen perfect a point. Pure zen inderdaad.
Verlichting in relatie tot dankbaarheid. Die gemoedstoestand.
Cervelles de veaux à la Montrouge: gepocheerde hersenen in plakken van 1 cm snijden. Elke plak in bladerdeeg wikkelen en op een bakblik in een hete oven een half uurtje bakken. Dakpansgewijs op een vuurvaste schaal leggen en bedekken met een laagje mornaysaus (bechamelsaus met kaas). Bestrooien met geraspte kaas en terug de oven in even laten gratineren. Je eet dit met macaroni.
/wilderst modus off/
In Nederland wordt er gemiddeld elke 15 seconden een koe geslacht.
Dat zijn een hoop hersenen.
Waar gaat dat heen?
Ik vond koeien tot nu toe vrij domme dieren, maar ze hebben meer hersens dan ik. Shit.
Ingeschreven bij de UvA.
Kanaal* - stomme Chinese telefoon.
Laatst werd ik wakker in het holst van de nacht (kutwind) en dit ging door mij hoofd (nog bedankt daarvoor) www.youtube.com/watch?v=6WlI24rv__g
Dit met de gedachte aan zalmen groter dan vlammen die voor een BHV'er nog verantwoord zijn om doorheen te waden.
Vrouwen begrijpen dit niet. Mannen met knotjes ook niet.
Die vogel is trouwens geen adelaar, maar en Monniksgier. En hersenen moet je natuurlijk nooit opeten, daar krijg je ziektes van.
Er zijn ook kannibalen geweest, ik meen op Nieuw-Guinea, die ziek werden omdat ze de hersenen van hun slachtoffers opaten. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat je sowieso kierewierie bent als je dat doet, maar kennelijk werden ze daarna nóg gekker dan ze al waren.
Ietsje oostelijker voeren ze mensenlijken aan de gieren in de bergen omdat ze geloven dat de zielen dan ook gaan vliegen naar het hiernamaals,
Een zogenaamde luchtbegrafenis,
nl.wikipedia.org/wiki/Luchtbegrafenis...
Skeletfoto, www.zmescience.com/other/feature-post...
Tijdens de kruistochten werd een gesneuvelde ridder gekookt in wijn, water, of azijn zodat de botten begraven konden worden in het thuisland. Een rottend lijk op een schip naar huis is minder fris.
Dat doen ze al een jaartje of vierduizend zo. In China (West Sichuan en Tibet) is het dagelijkse kost ( je kunt er als toerist gewoon naar komen kijken) en tot niet heel lang geleden deden de Zoroasters in Iran en India het ook.
In de Indische kookboeken hier thuis staan ook recepten van otak (goreng), Ik waag me er niet aan.
Heb ik ook. altijd te veel gemaakt.
Iets met prionen en Creutzfeldt-Jakob....
Ehhh wat moeten we hiermee? Zijn wij geen echte mannen nu? Yech...
Nee.
Er zijn zo van die plekken op aarde waar de evolutie met een grote boog omheen gelopen is.
Dat zo'n grote kop met hersens zo dom kan blijven.
Is die adelaar niet gewoon een gier?
Inderdaad door BSE niet meer vrij verkrijgbaar. Maar het is vreselijk voedzaam. Goed gesauteerd is het ook echt lekker.
Iets voor Billie?
Meer voor Eduard.
Ik hou het even bij het kanaal van "Bij Georges" (vertaal maar, ik mag hier geen Russisch typen).
Ik raak al aan de schijt van buitenlandse mayonaise, ik weet niet of mijn huisgenoten dit zo een goed idee gaan vinden.
De Japanse mayo al eens geprobeerd?
@ZOMG | 21-02-22 | 18:46: mayo met Wasabi
@Drs. D. | 21-02-22 | 18:47: Nee, die bedoel ik niet. Bij de betere toko's hebben ze Japanse mayo (van het merk "Kewpie"). Het is wat zuurder dan de mayo hier en daarom een goede tegenhanger van zoet als je bijvoorbeeld zelf onigiri maak:: rijst is al zoet, dan wil je daar ook geen zoete Nederlandse mayo in.
@ZOMG | 21-02-22 | 18:49:
-
Het is ook behoorlijk wat zouter... en overigens te koop bij doodgewone supermarkten, zoals de Appie.
@ZOMG | 21-02-22 | 18:49: Die kende ik niet. Ik zal het eens een proberen als ik bij de plaatselijke toko ben.
@bisbisbis | 21-02-22 | 18:53: Kewpie? Nog nooit gezien bij de AH. De Saitaku wel, maar dat is dan weer geen Japans merk.
Daar krijg je gekke koeienziekte van. Serieus.
Yep… don’t try this at home, kids
Nah, denk het niet, tenzij het beest op de Aziatische steppe wat diermeel van een besmette koe uit het VK of Nederland te vreten heeft gekregen. Maar dat risico lijkt me te overzien...
Een kookprogramma zonder wijvengewek.
Het kan dus wel he.
Laat koken geen dagtaak zijn.
Koeienhersens worden ook verwerkt in een oud Limburgs armeluis gerecht. Tete de Veaux. Schijnt gewoon echt lekker te zijn, maar tegenwoordig word zover ik weet alleen de variant gemaakt van poulet en half om half gehakt nog gegeten (ook vanwege BSE).
nl.wikipedia.org/wiki/T%C3%AAte_de_ve...
Nee niet de hersens, die waren er al uit toen de armelui de kop in handen kregen ;)
Als je het Wikipedia-artikel waar je naar verwijst ook gelezen had wist je dat er geen hersens in tête de veau zitten. Vroegah misschien...
"Er wordt naar het hoofd van het kalf verwezen, omdat traditioneel alleen vlees afkomstig van het hoofd van het kalf (tong, losgeweekt vlees) wordt gebruikt. Voor de traditionele bereiding wordt het op een kalfsschedel resterende vlees losgeweekt in kokend water."
Niets over hersenen.
@Tapu | 21-02-22 | 18:44: Volgens mijn oma werd het vroeger echt gemaakt van hersenen. Ik ken zelf alleen de variant met varkenspoulet en gehakt. Er zijn tientallen verschillende recepten te vinden, ieder met een kleine afwijking tot dingen die er totaal niet meer op lijken. Iedere familie heeft zo zijn eigen variant.
Ook wel 'kopkaas' genoemd. Mijn moeder zei dat het vroeger lekker was.
Kalfshersenen aten we vroeger op brood tussen de middag of misschien op woensdag want wat meer tijd. Bakken in de koekenpan met peper en zout en dan op een witte boterham lekker in mijn herinnering.
zure zult
Hmmmm, koeienhersenen, knap dat ze daar frikandellen van kunnen maken.
Nog knapper dat je een romantisch etentje kan hebben met koeienhersenen en een geit.
dat komt niet voor en met de hersenen doen ze wat anders. De foto komt in het filmpje niet voor. Overigens is onhygienisch koken op tv wel leuk maar in het restaurant niet.
Ik houd het wel bij de vrouw in de keuken. Nu nog van mijn zolderkamer afkomen en er eentje weten te vinden..
Keukens zijn algemeen verkrijgbaar, hoor.
REAGEER OOK