Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VANDAAG. Trumps eigen social media app "Truth Social" in app stores

Ah, waarheid

Ja dit wordt dus een beetje de toekomst: Twitter en Youtube blijven gewoon dominant en in toenemende mate restrictief. En in de marge strijden Trumps Truth Social, Soros' Good Information Inc. Pieter Thiels Rumble (video) met Gettr en Parler om wie er het vaakst op het Twitter-verhuiskaartje van Laurence Fox komt te staan.

Reuters bericht dat Trumps app Truth Social vandaag in de betere app stores te vinden zal zijn. "Donald Trump's new social media venture, Truth Social, launched late on Sunday in Apple's App Store, potentially marking the former president's return to social media after he was banned from several platforms last year. The app was available to download shortly before midnight ET and was automatically downloaded to Apple Inc devices belonging to users who had pre-ordered the app." Maar goed, dat is dus alleen pas voor de Amerikaanse pre-orderaars, de site is nú al stroef en pas eind maart is het massaal toegankelijk. Maar oh MAN heeft Trumps terugkeer naar social media al sinds dag 1 van zijn verbanning van alle platforms te lang geduurd.

Want het is een beetje als met zenmeester Ban Zan bij de slager: "Ban zan, a great Zen master, spent many years in the pursuit of enlightenment but it alluded him. Until one day he overheard a conversation between a butcher and his customer. The customer said “Give me the best piece of meat that you have!” The butcher replied “Every piece of meat I have is the best. There is no piece of meat here that is not the best!” Upon hearing this he became enlightened."

En zo is het natuurlijk met Trump-tweets. Want we vroegen ons steeds af wat nou de beste Trump-tweet was. Maar elke Trump-tweet is de beste Trump-tweet en sinds dat besef zijn we verlicht.

Zanger des vaderlands hoeft hier geen twee keer over na te denken!

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik vind het enerzijds jammer dat het nodig is zo veel sociale media kanalen te hebben zo worden allerlei geluiden nogal verspreid over het internet en ontstaatver weinig discussie, aan de andere kant goed qua concurrentie en gezien het feit dat je op sommige kanalen gewoon niet meer terecht kan met je mening.

Zoals facebook dat alle berichten van zwarte piet blokkeert. Dikke censuur daar, zo lijkt het dat niemand meer sinterklaas viert met zwarte piet.

De joop die alleen bepaalde geluiden doorlaat etc. Nu punt enel die van alles blokt. En zelfs dit medium blokt wel es wat weg, hoewel de grenzen hier ruimer zijn.

Het wordt tijd dat de media die alles maar wegcensureren gaan krimpen en hun klanten verliest. Dat kan alleen als er goede alternatieven worden geboden.

timmey | 21-02-22 | 23:06

Mij bannen? Ik mijn eigen app maken.

Goed gedaan hoor, maar zodra de 'vrije meningsuiting' op stoom komt wordt natuurlijk gewoon de app gebant. Gaat 'ie dan zijn eigen telefoons bouwen?

nieuwe_Deen | 21-02-22 | 18:46 | 2

Er is al een hele infrastructuur van aanbieders en ontwikkelaars van concurrerende diensten, bijv. Gab. Het enige wat die partijen nodig hebben is een breed aansprekende partij die een groot publiek binnenbrengt, bijv. Trump of Rogan. Dan begint de sneeuwbal te rollen.

Spie | 21-02-22 | 20:32

Het loopt binnen de kortste keren uit op het uiteenvallen in steeds extremere fracties van ideologisch steeds zuiverdere Trumpista's die elkaar niet kunnen luchten tot het moment dat het te ver uit de hand loopt en dan grijpt TMTG in bijv. met algoritmen die automatisch ongewenste content verwijderen of iets dergelijks. Dan krijg je evenzeer voorspelbaar de beschuldiging dat dit allemaal sabotage is van undercover libtards en Deep-State/ Cabal agenten uiteraard gefinancierd door George Soros.

Mazzelstof | 21-02-22 | 20:44

Gelukkig komt CRATOR bijna uit de betafase en kunnen we weer met een frisse blik content genereren.
Dat gaat een beste speler worden.

NiCeY | 21-02-22 | 18:29

Nou Justin nog met een social platform genaamd: Trud 'eau Social.

steekmug | 21-02-22 | 18:22

App met Orwelliaanse naam

IvoTakkema | 21-02-22 | 17:39

De ironie van "truth" social is bijna om in te baden.

Rationele Mocro | 21-02-22 | 16:33

Kan me herinneren dat een woordvoerster van Trump het begrip "alternative truth" introduceerde en hoe meesmuilend de wereld van het grote gelijk daarop reageerde. Wat een belachelijk begrip was dat, "alternatieve waarheid", er was tenslotte maar één waarheid, the truth, the whole truth and nothing but the truth.
We leven in een interessant tijdsgewricht. De opkomst van de ideologie van The Woke heeft opnieuw een discussie doen ontstaan over wat waarheid is en wie die waarheid kan claimen, en het verwijt richting The Woke is steevast dat zij alle rationaliteit aan de kant schuiven ten gunste van een eigen waarheid die enkel gevoed wordt door machtshonger en daarom alle hen niet welgevallige waarheden terugvoert op machtsdenken. Zo leek er een breuk te ontstaan tussen rechts denken en links denken, waarbij rechts zich zou beroepen op rationeel argument, terwijl links uitgaat van de stelling dat alles macht is, dus ook de ratio.
Maar dat simpele schema doet geen recht aan wat we zich voor onze ogen zien afspelen. Wat waarheid is en wie deze in pacht heeft is niet eenvoudigweg een polemiek tussen rechts denken dat vertrouwt op de ratio en links denken dat die ratio wil vernietigen. Er is iets veel fundamentelers aan de hand, en dat is dat we eigenlijk niet meer goed weten wat waarheid is en allemaal, van links tot rechts, onze eigen posities en onze eigen perspectieven kiezen om vervolgens te proberen die tot algemeen aanvaard referentiepunt te maken. Zo ook Trump met zijn eigen medium "Truth Social". Wat The Woke wordt verweten wordt hier, o ironie, in de praktijk gebracht: "er is maar één waarheid, en die wordt hier, bij ons, gevonden".
Het wordt de postmodernen verweten dat ze alles kapotgerlativeerd hebben, en het wordt de Marxisten verweten gepoogd te hebben hun waarheid als enige waarheid aan de wereld op te leggen. Maar wat we hier zien is een letterlijke invulling van wat hen verweten werd.
Het is allemaal te begrijpen, een Trump die reageert op de uitsluitingen, maar achter die uitsluitingen en die reactie schuilt een diepere crisis, en die is dat we nu pas de fase lijken te hebben bereikt waarin we werkelijk geen houvast meer hebben en alles waar kan zijn, of onwaar, afhankelijk van de positie die je toevallig inneemt. Wij kijken met z'n allen in de afgrond en zien geen bodem meer.
"Ik ben de weg, de waarheid en het leven". Als je het maar hard genoeg roept of de juiste toon weet aan te slaan binnen precies de juiste context, dan maak je kans dat men je volgt en dat jouw weg, jouw waarheid en jouw leven gaan bepalen wat eenieder vindt, denkt en voelt.

Schoorsteenveger | 21-02-22 | 16:17 | 19

@zeeman73 | 21-02-22 | 19:13:
Nou, ik heb niet het idee dat Kellyanne Conway een wetenschapsfilosofisch betoog hield toen ze de stelling van meneer Spicer verdedigde dat het aantal aanwezigen bij de inauguratie van Trump veel hóger was dan gemeenlijk werd aangenomen. Uiteraard stond niet exact vast hoeveel het er waren, dus keiharde feiten waren er niet, maar je kon op basis van het beeldmateriaal een ruwe schatting doen,. Als je honderd redelijk intelligente mensen een schatting laat doen, dan zitten ze al dicht bij elkaar, maar zelfs als je een groot aantal mensen een schatting laat doen en je middelt die, dan zit je aardig goed. Wat die Spicer had gedaan was met een eigen schatting komen die belachelijk sterk afweek van wat men meende te hebben kunnen vaststellen, en die schatting werd door mevrouw als "alternative fact" aangemerkt. Feiten, zo moesten we toch een beetje begrijpen, waren uitwisselbaar: als de een met een feit komt, dan kan de ander dat feit simpelweg in twijfel trekken en daar een ander feit voor in de plaats stellen, ongeacht de vraag hoe de respectievelijke feitelijkheden zijn onderbouwd. Zo simpel ligt het natuurlijk niet. Als je beter kunt onderbouwen waarom datgene wat jij als feit ziet méér als feit kan gelden dan wat een ander als feit ziet, dan heb je betere papieren.
Je zegt dat er geen waarheid is, alleen feiten. Maar dat laatste is uiteindelijk ook een wetenschapsfilosofisch probleem. We zijn er inmiddels achter dat de waarneming de werkelijkheid beïnvloedt, het bekende voorbeeld is licht dat als deeltje of als golf wordt waargenomen, afhankelijk van hoe je waarneemt. Het wordt nog griezeliger als je beseft dat elke waarneming impliciet blinde vlekken met zich meebrengt, dus dat eenzelfde werkelijkheid er anders uitziet, afhankelijk van de gekozen methode an waarnemen.
Maar goed, we zijn het er over eens dat Trump een leugenaar en een fantast is, maar ja, dat is geen feit, dat is slechts een mening vrees ik.

Schoorsteenveger | 21-02-22 | 20:05

@Schoorsteenveger | 21-02-22 | 18:33:
"Wat toen links was valt niet samen met wat nu links is.":
Ik wordt hier op GS gezien als links, ik identificeer mij ook als centrum links. Zoals iemand pas geleden zei: economisch centrum links, cultureel enigszins rechts want ik houd niet erg van de islam of van woke. Dus ik vind, althans van mezelf wel, dat ik dicht bij het links van de Franse revolutie zit.
En Trump is een leugenaar en dat is een feit, volgens mij, want het valt objectief vast te stellen dat een (groot) deel van zijn uitspraken regelrechte leugens zijn, naast nog veel meer misleidende uitspraken.

cugel | 21-02-22 | 20:51

@Schoorsteenveger | 21-02-22 | 20:05: Dat laatste is toch wel degelijk een feit. Het is ook een mening uiteraard. Een correcte, op feiten gestoelde mening dat is. Het is een op feiten gebaseerde en objectief aantoonbare en ook aangetoonde kwalificatie van een pathologische (ziekelijke) leugenaar. Er zijn verscheidene websites die lijsten met aperte en veelal absurde leugens door Trump hebben proberen bij te houden, waaronder de New York Times, maar op een gegeven moment moesten opgeven. De Washington Times hebben desondanks de godsonmogelijke taak volbracht en kwamen op ruim 30K keer dat Trump loog:
www.washingtonpost.com/graphics/polit...

Mazzelstof | 21-02-22 | 20:59
▼ 16 antwoorden verborgen

Vroeger had je de Verzuiling. Je ging naar een katholieke/ gereformeerde/ christelijke/ openbare school. Dan ging je sporten bij zo'n zelfde club. Op teevee keek je ook alleen naar je eigen zuil en met verkiezingen stemde je die kleur.

Nu komt anno 2022 Trump ook nog eens met een eigen zuiltje aangefietst.
3x raden wie zich toevoegen aan die bubbel ..

Roos | 21-02-22 | 15:57

Totdat apple het laat verdwijnen uit hun appstore.

halfvolle glas | 21-02-22 | 15:13

Hmmm, een onafhankelijk platform te verkijgen in de Appstore en binnenkort ook op Android... Dat hebben we eerder gehoord. Maar goed, veel succes. Meestal zijn de ongereguleerde platformen wel het leukst.

heldheino | 21-02-22 | 14:53

Oké Harry, u heeft mij overtuigd om ook te gaan.

geile pater | 21-02-22 | 14:44

Enorm koddig om te zien hoe deugers en deugesses meteen ape-shit gaan als ze de naam Trump horen. Ze zijn keurig geprogrammeerd en dat programma draait nog zo te merken. Orange Man nog steeds Bad blijkbaar. Ik vraag me af hoe lang het duurt eer hij persoonlijk verantwoordelijk is in geval er een afghaan van zijn fiets valt in Oekraïne. Krantenkop: "5 redenen waarom we het over Trump moeten hebben."

FustViking | 21-02-22 | 14:41 | 21

@Stijlloze nick | 21-02-22 | 16:37:
Snel lezen dan maar.

Rest In Privacy | 21-02-22 | 16:46

@TeeJee | 21-02-22 | 16:46: "Zoals bijvoorbeeld het feit dat Trump wel degelijk oog had voor de arme populatie van de USA, wat een behoorlijk deel van de zwarte populatie beslaat."
Dat is geen feit dat is jouw mening. Een bekende quote van Trump is: I have done more for the African American community than any president with the exception of Abraham Lincoln.” Dat is gewoon niet waar, een leugen. Die wetten die jij noemt daar ben ik helemaal niet zo zeker dat die voor de armen is. Trump doet vooral alles voor zichzelf een grotere narcist ken ik niet.
Wat betreft Joop.nl, ik kom daar nooit en ben zeker geen fan. Maar de verwijten die jij hen maakt kun je geenstijl ook maken. Zoals joris in dit draadje heeft bewezen.

Stijlloze nick | 21-02-22 | 16:56

@Stijlloze nick | 21-02-22 | 16:56:
Kijk, die quote van Trump klopt inderdaad niet. Die hoeven we niet dood te checken, dat is evident.

Die wetten zijn echter wel een feit, en zelfs de Washington Post stelt dat ze voornamelijk ten goede komen van de zwarte gemeenschap. Dat is OOK ge-fact-checked, en dat je dat niet bevalt is echt niet mijn probleem. Zoek het maar op, pak een paar bronnen van beide kanten, en lees je vooral even in. Ik ga geen verdere moeite doen om jouw algemene kennis bij te spijkeren.
Trump, in typisch narcistische stijl, heeft ze inderdaad ondertekent omringd door 'African-Americans'. Imago is een dingetje tenslotte, ook in de VS. Is overigens wel een standaard gebruik, iets wat (bijna) alle presidenten doen; voor de camera wetten ondertekenen, al dan niet omringd door burgers.

En nee, die verwijten kun je GS niet maken. GS staat namelijk WEL toe dat beide kanten van de medaille inhoudelijk belicht worden, zoals ook nu. Zolang je maar echt iets toe voegt aan de discussie, en Joris is daar recent wel strenger in geworden.
Echter, als je bij Joop al door de moderatie (vooraf!!!) komt wordt je daarna voor allerhande rotte vis uit gemaakt, toegestaan door de moderatie aldaar. Je mag vervolgens in je handjes knijpen als je je positie dan nog een keer kan verdedigen. Meestal krijg je er dan geen tegel meer door, en heeft het deugvolk weer "gewonnen".
En dat, mijn beste, is wel degelijk inhoudelijke kritiek op werkwijze van, en de linkse goegemeente van de Joop. Het slaat alle redelijke discussie en uitwisseling direct dood.

Rest In Privacy | 21-02-22 | 17:17
▼ 18 antwoorden verborgen
-weggejorist-
LoriBolton | 21-02-22 | 14:38 | 2

The Trump, the whole Trump and nothing but the Trump, so help me Trump.

Usumani | 21-02-22 | 14:33 | 2

So help me Timmermans.

halfvolle glas | 21-02-22 | 15:16

@halfvolle glas | 21-02-22 | 15:16: Timmerwie?

Usumani | 21-02-22 | 15:30

Trump is dat niet de man die de verkiezingen verloor maar dat niet wilde toegeven?

thanseeuwen | 21-02-22 | 14:28 | 11

@Jackson | 21-02-22 | 15:38: O ja want de media hebben de verkiezingen georganiseerd? O nee wacht...

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 15:42

@Diederik_Ezel | 21-02-22 | 15:42:
Zou de media invloed uit kunnen oefenen op het stemgedrag van mensen door continu negatieve verhalen uit te zenden over specifieke politici.

Hmmm, wat een lastige vraag.

Rest In Privacy | 21-02-22 | 16:51
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 14:03 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Maar even serieus, ik heb liever een internet waar allerlei maffe meningen van allerlei malloten op te vinden is, dan een gecensureerde dooie boel waar alleen de mening van de boven-ons-gestelde nog te vinden is, want óók gekken hebben soms wel eens gelijk.

VBO_B_Niveau | 21-02-22 | 14:02 | 2

Precies dat dus.

Jan van Haerlem | 21-02-22 | 14:30

Zo is het.

poppelepee | 21-02-22 | 14:48

Je moet er maar zin in hebben, hele dag dingen van die gek lezen. Qua beleid/wat hij deed was het geen eens zo slecht. Dit kwam vooral omdat hij dagelijks de grootst mogelijke bagger uitsprak of tweette, maar van zijn plannen weinig terecht kwam. En als Amerikaanse president is een groot pluspunt als je eens een keer geen oorlog begint. Daar is Trump in geslaagd, terwijl hij in alle mogelijk media als enorme oorlogshitser werd geportretteerd.

StiekemeBunzing | 21-02-22 | 13:57 | 4

@-Sloppie- | 21-02-22 | 14:00: Hij was wel een politicus, dus dan zou hij zomaar een leugenaar kunnen zijn. Als je het aan Rutte zou vragen, dan zou hij er geen actieve herinnering aan hebben.

Usumani | 21-02-22 | 14:30

Maar ben je niet benieuwd naar dat plan wat Biden klaar had liggen voor Covid dan? Dat was zo beetje zijn hele verkiezingsprogramma.

briefpapier | 21-02-22 | 14:35
-weggejorist-
-Sloppie- | 21-02-22 | 14:41
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe dan ook geweldig mooi om hoe ook nu de Trumphaters volledig in het rood schieten. Wat dat betreft is er nog helemaal niets veranderd.
Worden weer mooie tijden als iedereen weer helemaal los gaat op elke one-liner die hij uitstuurt.

sinar3 | 21-02-22 | 13:53 | 5

Biden zal met zijn nietszeggende maatregelen Putin echt niet de pis lauw maken! Laat mijnheer Trump snel en effectief dit varkentje wassen!

De Laureaat | 21-02-22 | 14:38

@Graaf_van_Hogendorp | 21-02-22 | 13:57: CNN. Is dat niet die fake nieuws zender waar ze ook wat last hebben van MeToo's? Dat bestaat niet meer zo lang gok ik.

culture_vulture | 21-02-22 | 14:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat Trump-tweet archive is echt hilarisch! Een topreaguurder zou hij zijn: tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

Wim_Kut | 21-02-22 | 13:52

De verzuiling is weer compleet, oude tijden herleven.
Gelukkig had je toen wel een echt pluriform medialandschap, de NRC was toch echt heel anders qua invalshoek, duiding en opinie dan bij de Volkskrant of de Trouw.
Vandaag de dag is het een en al eenheidsworst. Er is geen enkel verschil meer.
Een grote echoput. Ons medialandschap.

Abject | 21-02-22 | 13:52 | 1

Het is nooit anders geweest. Alle papieren kattenbakvulsels waren vroeger echo kamers. Alleen had de journalist nog een schijn van dat hij onafhankelijk kon zijn zonder redactionele (en dus politieke) inmenging af en toe.

Sinds het internet weten steeds meer mensen dat ze voor de gek zijn gehouden door traditionele MSM. En dat vinden ze bij de overheid niet leuk natuurlijk. Hun narratief wordt door steeds minder mensen geloofd. Gelukkig zijn de boomers nog ontvankelijk maar ook zij zullen uiteindelijk verdwijnen.

Graaf_van_Hogendorp | 21-02-22 | 13:54

Oh dat is best wel nice !
Alle wappies op 1 platform waar ze elkaar lekker kunnen voorliegen, fantastisch !

Power2All4Ever | 21-02-22 | 13:50 | 3

Dat is er toch voor ze. Twitter, NPO, de Belgen. Ik neem aan dat alle wappies niet zomaar overgaan naar Thruth.

Graaier | 21-02-22 | 13:53

Ik geef het een paar maandjes, mensen hebben er snel genoeg van om tegen andere mensen met exact dezelfde mening te schreeuwen.

* Il Principe * | 21-02-22 | 13:54

@* Il Principe * | 21-02-22 | 13:54: Echoput, zonder feiten, ik zie vooral ook daar een tweestrijd tussen semi en totaal wappies.

menage | 21-02-22 | 13:59

Die man heeft tweet-skills. Hij laat je van de bank rollen van het lachen.

adhd-je | 21-02-22 | 13:49

Harry Pater is een baas

Behangdelul | 21-02-22 | 13:46

Deze gaan we downloaden!

SinisterNL | 21-02-22 | 13:44 | 3

net geprobeerd, "deze app is niet beschikbaar op uw locatie" gvd

Sanka4President | 21-02-22 | 13:54

Zitten de Nederlandse Trumpfans niet in een ontzettende spagaat? Trump de redder, de halfgod maar ‘gelooft’ in COVID en is ook voorstander van vaccins. Zoals hijzelf zegt; ik heb miljoenen levens gered dankzij mijn vaccins. Wat nu?

YoMoms | 21-02-22 | 13:42 | 12

Hij is niet zo oorlogszuchtig als de mainstream politici.

adhd-je | 21-02-22 | 15:16

Tegelijk was het ook Trump die zei dat een vaccin vrijwillig moest zijn. Hij adviseerde het te nemen, maar drong niet op.

timmey | 21-02-22 | 18:41
▼ 9 antwoorden verborgen

Bij commentaar op Trump krijg je vaak van die kleuterachtige non-antwoorden als "Ja maar Rutte dan". Ben nog steeds wel benieuwd of Trump nou de bedenker is van de whataboutisms of heeft Poetin deze bedacht?

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:42 | 2

Eerst maak je zelf een niet gemaakte vergelijking belachelijk, om er daarna een belachelijke vergelijking in te gooien? En dan is deze tegel ook nog een aanklacht tegen 'whataboutism'?

Wim_Kut | 21-02-22 | 13:59

Uw meninkje herhalen wil niet zeggen dat die een splintertje waarheid bevat.

dathoujetoch | 21-02-22 | 14:31

De woorden Trump en Truth gaan niet zo best samen.
www.washingtonpost.com/politics/2021/...

Nu hebben wel altijd de mond vol over Rutte (of sommigen over Boris of Trudeau of Macron) enzo... Maar Trump is wel de meester van liegen. Hij doet niet anders. Zijn hele leven al over alles.

Wat sommigen niet weten is dat Trump hakjes draagt zodat hij groter lijkt/oogt. Of dat hij altijd make-up draagt omdat hij altijd in beeld wil zijn. Dat hij zuigt met golf en altijd valsspeelt. Maar ze zijn er nog steeds. Mensen die er vol in trappen en hem als een Messias zien. Erg eng.

GrandMechantLoup | 21-02-22 | 13:39 | 8

Ik vind uw gedachtekronkels soms ook een beetje eng, maar dat geeft toch niets?

Usumani | 21-02-22 | 14:47

Geef nog steeds de voorkeur aan Trump over reaguurders die staan te springen om tegen Rusland ten strijde te trekken.

Herstel: reaguurders die anderen tegen Rusland ten strijde laten trekken.

quantumcollider | 21-02-22 | 14:55

Wat je hier plempt is anders ook aardig feitenvrij. Die zogenaamde factcheck lijstjes over Trump kennen we nu wel. Die zijn ook maar gemaakt door mensen met een mening (zoals toegegeven door facebook). Pure propaganda en eenzijdige smeercampagne. Maak eens zo'n lijstje over Biden zou ik zeggen. Dan heb je een lijstje met echte leugens die ook nog enige substantie hebben ipv "Trump zei dat het mooi weer was terwijl het regende".

culture_vulture | 21-02-22 | 15:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Kan iemand mij vertellen wie ik moet geloven? Wie spreekt de enige waarheid, wie o wie. Help mij, ik ben dolende.

johnvdnl | 21-02-22 | 13:38 | 3

Voor vijf euro per minuut help ik jou binnen een uur van alle illusies af. Deal?

VBO_B_Niveau | 21-02-22 | 13:47

In ieder geval niemand die er baat bij heeft, of schade van het tegendeel.

frickY | 21-02-22 | 13:53

Occam's razor. De simpelste uitleg is vaak de goede.

culture_vulture | 21-02-22 | 15:14

Soms vergeet ik bijna dat Spartacus het allemaal sarcastisch bedoelt.
Toch?

Gerf | 21-02-22 | 13:36 | 3

Ik ben van de kerk van De Getuigen Van De Laatste Dagen van Spartacus. Wij nemen het WOORD van deze profeet letterlijk. Want het staat geschreven.

Duwbak_Linda | 21-02-22 | 13:39

Het beste is altijd om de waarheid in het midden te laten.

Leptob | 21-02-22 | 13:34 | 1

Van te veel lezen krijg je hoofdpijn. Van een mooie vrouw krijg je een erectie. Van honger krijg je buikpijn. Van suiker wordt je dik. Van pindakaas wordt je echt sterk. En roken is goed voor je.

VBO_B_Niveau | 21-02-22 | 13:50

Een bepaalde krant heette vroeger ook "De Waarheid" maar bevatte vooral leugens. Maar goed, als de inhoud niet overtuigt moet je het hebben van de naam.

Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 13:34 | 8

Ja Dandruff. What's in a name?

Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 13:45

Over whataboutism gesproken

dathoujetoch | 21-02-22 | 14:32

Zo ook de HR1 "For the people act" die ervoor moest zorgen dat democraten alle toekomstige verkiezingen konden winnen. Toch niet zo voor het volk uiteindelijk.

culture_vulture | 21-02-22 | 15:19
▼ 5 antwoorden verborgen

"De voormalige Amerikaanse president Donald Trump mag vervolgd worden voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar. Dat heeft een Amerikaanse rechter vrijdag geoordeeld. Trump kan zich niet beroepen op presidentiële immuniteit in de zaak."

Lock him up! Lock him up! Lock him up!

Dr_Johnson | 21-02-22 | 13:32 | 4

@culture_vulture | 21-02-22 | 15:26: de wapenloze "peaceful" insurrection klopt voor geen meter. BLM riots : fout. Patriots capitol riots : fout.

Itastijl | 21-02-22 | 18:32

@culture_vulture | 21-02-22 | 15:26: Er zijn een tiental steden in vlammen opgegaan. Daarbij zijn vele honderden slachtoffers gevallen en vele tientallen doden. Waar ook een president achter stond en vele andere belangrijke Amerikaanse politici.
Nu was de bestorming van het capitool ook redelijk koekwaus. Maar er wordt duidelijk met twee maten gemeten. Ach, gebeurd aan de lopende band ook in Nederland.

Shadowzz | 21-02-22 | 18:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ben wel benieuwd hoe dat gemodereerd gaat worden. Want die andere particuliere platforms beschuldigde hij van censuur dus zal mij benieuwen of daar ook kritische geluiden worden toegelaten.

Capt. Iglo | 21-02-22 | 13:31 | 7

Hahahaha. Lang leve de freedom of speech, Donald.

Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 13:36

@* Il Principe * | 21-02-22 | 13:34: Hahahaha

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:37

@* Il Principe * | 21-02-22 | 13:34:
Exact wat hier op GS ook gebeurt. Is dat genoeg reden voor je om het als platform af te schrijven, of blijf je hier nog efkes?

Saboteerik | 21-02-22 | 15:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou fijn dan kunnen de Trumpertjes lekker de hele dag aan elkaars ruften uit de onderbuik ruiken op hun eigen platform. Geloven toch elk lulverhaal, zoals dat de verkiezingen gestolen waren, zolang het maar vaak genoeg herhaald wordt.

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:31 | 1
-weggejorist-
briefpapier | 21-02-22 | 14:40

Een "Truth" app van een man waarnan zo'n beetje elk tweede woord een leugen is.
Dan zal hij er zelf wel niet op mogen.

Gerf | 21-02-22 | 13:30 | 4

@Graaier | 21-02-22 | 13:33: Trump is geen politicus.
Hij is een narcisist die ECHT alleen aan zijn eigen bankrekening denkt.

Gerf | 21-02-22 | 13:37

@Gerf | 21-02-22 | 13:37: U kent hem persoonlijk hè?
Donnie stuurde me pas nog een appje of ik die gekke Gerf de groeten wilde doen, dus bij deze.

Usumani | 21-02-22 | 14:56
▼ 1 antwoord verborgen

Een bepaalde GS redacteur zegt "de waarde van waarheid" hoog in het vaandel te hebben staan.
Het wordt intereressant zien of deze redacteur de 'tweets' op dit nieuwe platform ook daadwerkelijk oprecht en zo objectief mogelijk kritisch op "waarheid" gaat toetsen.
.
(Gezien de strekking van dit topic, houd ik mijn adem niet in...)

hotmint | 21-02-22 | 13:30 | 2

Welke redacteur heeft dat gezegd?

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:33

Jammer dat 't platform Truth heet, dat heeft al direct de schijn tegen natuurlijk.

Had gewoon een pakkende naam gevonden en dat hele truthserum in je slogan geklatst, da's makkelijker te veranderen dan de naam van je platform.

ReyNemaattori | 21-02-22 | 13:28 | 2

Pentothal zou inderdaad een betere naam zijn.

omanders | 21-02-22 | 13:47

Weak old whores of zo

menage | 21-02-22 | 14:01

Wel apart dat de moeder van veel van deze 'platformen', Mastodon, dan weer niet wordt genoemd...

Maar hey, is Truth nu wel of niet gedecentraliseerd en wel of niet gefederaliseerd?
Details, specs, iets ipv deze promo meuk.
Hoe zit het met je privé? Twitter-derpers vinden het niet erg om alles bloot te geven dus het zal geen potentiële gebruikers kosten.
Zitten er Ads op? Hoe zit het met de licentie dingetjes?
Mag je zeggen dat het platform kut is zonder gecensureerd te worden zoals eerder bij de voorwaarden zat?
Mag je erop als je geen Trumper bent?

PaardenliefhebberVet | 21-02-22 | 13:28 | 14

@TeeJee | 21-02-22 | 17:01:
Ah, dus ik heb deze draad te danken omdat u dacht dat ik 'die andere kant van de kloof' een warm hart toe droeg?
Alles en iedereen die daar op zit is ook maar een dansaapje voor de advertentie moguls, hebben een paasei dat gevuld is met het archonische zaak van Jaldabaoth, en lijden in meer en mindere mate aan digibetus.
Al die platformen zijn de schurft van het internet, truth is alleen een schurft wurmpje met een paar extra chromosomen.

PaardenliefhebberVet | 21-02-22 | 17:14

@PaardenliefhebberVet | 21-02-22 | 17:14:
Jij hebt deze draad te danken aan het feit dat ik op Il Principe reaguurde. Boven mijn eerste reactie stond namelijk keurig "@* Il Principe * | 21-02-22 | 13:29: "

Als jij dan weer op mij reaguurt, neem ik aan dat je verder gaat in die lijn. Zo werkt dat hele @naam gebeuren. Vervolgens is het dan gewoon reactie op reactie.

Wat je verder van Truth vind moet je lekker zelf weten.

Rest In Privacy | 21-02-22 | 17:23
▼ 11 antwoorden verborgen

De waarheid… op 1 schreeuwende man zijn kanaal.
Aangewakkerd door de andere evenmin genuanceerde kant.
*chips en cola pakt*

Braco.me | 21-02-22 | 13:28

Wauw, een echoput voor wappies, wapengekkies en rechtsextremisten. Dat kan alleen maar goed gaan

Tom Aatje | 21-02-22 | 13:28 | 1

Het moet inderdaad geen spiegelbeeld van CNN of NPO worden.

Dandruff | 21-02-22 | 13:32

Lekker echoen en in je bubble zitten op je eigen platform. Doen die Wokies ook het liefst. Leidt alleen maar tot meer extremisme. Is dit nou wat we met elkaar willen mensen?

JB86 | 21-02-22 | 13:27 | 2

Schijnbaar wel.

Rest In Privacy | 21-02-22 | 13:28

Wie wil er nou tegenspraak TeeJee?

Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 13:48

Every new tweet is great, they will be absolutely fantastic.
Other tweeters are total scumbags, could not beat me, total losers.
Every tweet of mine is the best in the world.
With the best words.
Nobody make better tweets than we do.
It's true.
People tell that we have the best tweets, god ever created.
Unbelievable.
It' huge.
It's amazing.
All the other tweets from others failed.
Total disaster.
Not even a real tweets.
The're fake. Fake tweets.
And we can tweet to protect us against the others.
And let them pay for it.
Let's make our tweets great again.
Twitter first.

AdvocatusDiaboli | 21-02-22 | 13:27

We zullen zien. Als het echt een open platform word zonder censuur op meningen dan is het een mooie aanvulling op al de media waar alleen linkse meningen worden toegestaan.

sinar3 | 21-02-22 | 13:26

Als er nou één iemand niets, maar dan ook helemaal niets met Truth te maken heeft is het aartsleugenaar Trump.

thijs4419 | 21-02-22 | 13:26 | 6

Vlak Rutte niet uit, Hugeau, Kaag, enz Waarom altijd Amerika er bij halen? Wees eens trots op onze eigen aartsleugenaars.

dathoujetoch | 21-02-22 | 13:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zat eens te mediteren aan de waterkant. Aan de overzijde van de rivier verscheen voor mij de Heer Trump. En ik bad en ik smeekte; oh Heer, hoe kan ik u bereiken, hoe geraak ik toch naar U aan de overkant? Waarop Trump [vzmh] mij mededeelde dat ik mij reeds aan de overkant bevond.

Ik vond dat zo mooi.

Duwbak_Linda | 21-02-22 | 13:24 | 7

Hahaha. Juist. Ken je dat lied van doctorandus P? youtu.be/z8_kFhxfoFw

Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 13:52

Je bent in vorm!

Beste_Landgenoten | 21-02-22 | 14:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik schreef op Twitter dat transgenders psychische hulp nodig hebben, geen geslachts operatie. Account suspended, ik moet mijn tweet verwijderen.
Oftewel, een andere mening is niet toegestaan.

TheBigKirth | 21-02-22 | 13:22 | 8

@Stijlloze nick | 21-02-22 | 13:30: Ik had er bij moeten zetten, uitzonderingen daargelaten. Ik ben ervan overtuigd dat het over, over, overgrote deel zich laat gek maken op de socials dat ze bijzonder en anders zijn etc. etc. en een operatie nodig hebben. Nee dus.
Overigens, je hebt gelijk, mijn mening doet er niet toe. Maar ik mag hem dus niet uiten op Twitter.

TheBigKirth | 21-02-22 | 14:02

@TheBigKirth | 21-02-22 | 14:02:
Ik ken iemand die er uit ziet als meisje maar toch is geboren met testikels. Dat is geen mentale aandoening en zeker niet iets om jaloers op te zijn.

Stijlloze nick | 21-02-22 | 15:16

@Stijlloze nick | 21-02-22 | 15:16: Dat is een hermafrodiet. Tweeslachtig. Transgender is een psychische aandoening. Ja, ik weet dat ik dat niet meer mag zeggen van de WHO, maar ja, wie neemt die nog serieus na het covid debacle?

treintrien | 21-02-22 | 15:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Heimwee naar Trump. Er was rust en vrede in de wereld. Nu hebben we binnenkort misschien wel een nieuw oost front door die oorlog hitser die er nu zit.

JamesYounger | 21-02-22 | 13:21 | 11

@* Il Principe * | 21-02-22 | 15:21:

'Iedereen waar ik het niet meer eens ben is een Russische bot'.

Zo'n cliché dat het zelfs een meme geworden is...

quantumcollider | 21-02-22 | 16:08

@* Il Principe * | 21-02-22 | 15:21:

Hoe dan? Wat voor beïnvloeding?
Dat is het hele punt, er is niks concreets gevonden omdat er niks was.

Dandruff | 21-02-22 | 16:17
▼ 8 antwoorden verborgen

Misschien moet Trump wat meer focussen op z'n belastingaangifte en jaarrekeningen van z'n BV's. Z'n eigen accountant heeft zich al teruggetrokken en de openbaar aanklager in NY doet nog steeds onderzoek naar belastingfraude. Ondertussen weigert Trump z'n belastingaangiften openbaar te maken - erg ongebruikelijk voor een president.

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:20 | 9

@J.Cash | 21-02-22 | 13:40: Geen idee wat dat met Trump te maken heeft. Rutte liegt ook dus is het minder erg dat Trump non stop liegt, zoiets?

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Lijkt me geweldig om met louter gelijkgestemden te communiceren. Dat als ik dan een keer POEP! roep, dat iedereen daarop reageert met +!1 en Zeg Het Ze!.

Duwbak_Linda | 21-02-22 | 13:19 | 3

Kaag doet het elke dag met haar D66 volgelingen. Ze hebben daar zelf al een hele eigen deugtaal waarin alles waar ze mee bezig zijn geweldig in ontwikkeling is. Ondertussen slopen ze alles van waarde, maar daar hebben ze het niet over. En daardoor bestaat het voor hen niet. Soort fascisme maar dan erger.

Graaier | 21-02-22 | 13:30

truthsocial.com/ is niet bereikbaar.
Begint lekker

* Il Principe * | 21-02-22 | 13:19 | 1

Via de app wel.

Patje | 21-02-22 | 13:20

Wie is Harry Pater? Wikipedia kent hem niet..

Auchie | 21-02-22 | 13:19 | 1

Zullen ze Harry Potter bedoelen?

ceriel82 | 21-02-22 | 13:26

Follow the Truth is een direct gevolg van bigtech en de verstikkende politiek correctheid die zij hanteren. Vanaf nu heeft iedereen recht op de eigen 'feiten' en de eigen 'waarheid'. Proficiat Jack Dorsey en Mark Zuckerberg, geen middle ground meer.

therealbraindump | 21-02-22 | 13:18

Trump was/is heel wat kleurrijker dan z'n opvolger, die uhh, kom, hoe heet die vent ook alweer? Gisteren wist ik het nog.

Ichneumonidae | 21-02-22 | 13:18 | 2

O gaat het daarom.

AdvocatusDiaboli | 21-02-22 | 13:29

@AdvocatusDiaboli | 21-02-22 | 13:29: Yep. Ik kijk altijd naar 'the funny side'.
Voor je het weet staan er mannen in witte jassen voor je deur...

Ichneumonidae | 21-02-22 | 13:37

Trump met een eigen app dat Truth heet... het summum van ironie.

litebyte | 21-02-22 | 13:18

De "factcheckers" gaan het nog druk krijgen.

Reebensteeltje | 21-02-22 | 13:17

Ergens een gemiste kans dat allerlei verschillende meningen zo in verschillende silo's verdwijnen.

Muxje | 21-02-22 | 13:15

Beetje te liefjes, maar beter getroffen als Greet kampcommandant.)

funda | 21-02-22 | 13:17

Homofidel Castrato.

Mariner | 21-02-22 | 13:22

De eerste dickpic.

Mr_Natural | 21-02-22 | 13:33

Mijn doel, mijn strijd: wees als Ban Zan, zijn als vleesch. Ja.

Duwbak_Linda | 21-02-22 | 13:11

Ironisch dat de grootste leugenaar aller tijden een medium "The truth" lanceert. Er zijn vast ook nog steeds gekken die denken dat de Amerikaanse verkiezingen gestolen zijn. Trumps medium doet denken aan "de Pravda" krant uit de Sovjet-Unie letterlijk vertaald: de waarheid.

Diederik_Ezel | 21-02-22 | 13:10 | 15

De grootste leugenaar?

Mwah.

Rest In Privacy | 21-02-22 | 13:22

U bent niet zo'n goede onderwijzer, zoals Hugeau. Anders had ik het al lang begrepen.

dathoujetoch | 21-02-22 | 13:26
-weggejorist-
-Sloppie- | 21-02-22 | 13:29
▼ 12 antwoorden verborgen

Top! Goed dat er een extra tegengeluid bijkomt. De linkse hordes doen het nu al in hun broekje.....

Blonde Nel | 21-02-22 | 13:09 | 6
-weggejorist-
-Sloppie- | 21-02-22 | 13:30

@-Sloppie- | 21-02-22 | 13:30:
Jij verwart jouw mening met de waarheid. Als je dat expres doet ben je villein. Als je dat niet expres doet ben je onwetend. Wat ben jij?

quantumcollider | 21-02-22 | 14:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Rumble heeft wel wat potentie denk ik.

sjef-van-iekel | 21-02-22 | 13:08 | 1

Bedoel je Cuthbert? Met de flaporen?

J.Cash | 21-02-22 | 13:45

Helaas alleen beschikbaar in de VS.

JohnLocke | 21-02-22 | 13:08

Was GETTR dan al niet Trumps versie van Twitter?

quantumcollider | 21-02-22 | 13:07

Covfefe baby!

P-unit | 21-02-22 | 13:07 | 1

En dan te bedenken dat er nog altijd mensen zijn die niet begrijpen wat hij mistypte. )

funda | 21-02-22 | 13:14

Lol. De zoveelste poging om geld te verdienen aan zijn fans. Gedoemd te mislukken.

* Il Principe * | 21-02-22 | 13:07 | 9
-weggejorist-
dathoujetoch | 21-02-22 | 13:21

@neonreclame | 21-02-22 | 13:20:
Joh, mensen moeten helemaal zelf weten of ze het gaan gebruiken of niet. Maar zijn vorige poging was geen lang leven beschoren.

* Il Principe * | 21-02-22 | 13:30

@* Il Principe * | 21-02-22 | 13:30:

Hij is volhardend ..

Kijk uit..!!

neonreclame | 21-02-22 | 13:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Ach, als Rutte de Tekegraaf al heeft en d666 de hele NPO, waarom zou Trump dan niets mogen?

dathoujetoch | 21-02-22 | 13:06 | 2

Trump heeft Fox toch al?

JB86 | 21-02-22 | 13:24

de telegrof heeft rutte, fox heeft bonkers

AntiZanicz | 21-02-22 | 20:05

Net als Geenstijl gaat Trump voor een onafhankelijk medium. Minder afhankelijk van MSM. Goed voorbeeld doet goed volgen. Verder leuk gevonden naam.

Graaier | 21-02-22 | 13:05 | 2

Precies....

neonreclame | 21-02-22 | 13:07

Een beetje raar om Bonkers als pathologisch leugenaar in het hokje van geenstijl te denken.

AntiZanicz | 21-02-22 | 20:05

Het lijkt wel een religieuze oorlog.
Iedereen claimt de waarheid, op basis van daarom.
Ga je echt doorvragen hoe ze daar zo aankomen, dan wordt het vaag.
En we moeten achter een profeet aanlopen en met de kudde mee.

AdvocatusDiaboli | 21-02-22 | 13:05 | 4

@funda | 21-02-22 | 13:15: Let us, like Him, hold up one shoe and let the other be upon our foot, for this is His sign, that all who follow Him shall do likewise.

P-unit | 21-02-22 | 13:41
▼ 1 antwoord verborgen

Sorry.. Het moet...

Bonkers..!!

neonreclame | 21-02-22 | 13:03 | 7

@JohnLocke | 21-02-22 | 13:23: Als u goed oplet weet u dat het een reaguurder is met twee accounts, een zeer specifiek taalgebruik en met één account Zanikt hij nogal veel...

Wijze uit het Oosten | 21-02-22 | 13:46

cynisch inderdaad, de man met 30.000 leugens in functie (of wat er voor door gaat) in vier jaar noemt zijn canard app waarheid dinges. En maar de rechter arm omhoog bij de republikeinen. O' Connell zal niet volgen.

AntiZanicz | 21-02-22 | 20:03

Stormy Daniels zal wel wat plaatsen over zijn champignonnetje. En het is Truth dus het mag niet verwijderd worden.

AntiZanicz | 21-02-22 | 20:07
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl