achtergrond

Geenstijl

RTL legt The Voice of Holland stil wegens 'seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik'

Succesprogramma van de buis

Zo dan. RTL heeft The Voice of Holland, het succesprogramma van de afgelopen jaren, van de buis gehaald. "De zender meldt dat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen en wil tot de bodem uitzoeken wat er precies speelt. 'De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL'." Er doen natuurlijk geruchten de ronde over de gore Marco Borsato, die iets te enthousiast kinderfeestjes organiseerde voor zijn pupillen bij The Voice en The Voice Kids. En nu moeten we een beetje op onze woorden passen, want voor je het weet hangt er weer een of andere advocaat in de mail, maar op internet rommelt het ook rond de persoon Ali B. (uit privacyoverwegingen noemen we zijn achternaam niet). Enfin, RTL stopt met het uitzenden van The Voice na onderzoek van Tim Hofman van het BNN-programma Boos - Hofman is al maanden bezig met onderzoek naar The Voice. De aflevering van Boos is aankomende donderdag. Maar voor wie zou u draaien?
UPDATE: Er is aangifte gedaan van het seksueel overschrijdend gedrag. "Het betreft geen beschuldiging tegen de zanger Marco Borsato tegen wie in december aangifte werd gedaan. Tegen wie wel aangifte is gedaan, kan het OM niet zeggen."
UPDATE: 'Aangifte bij OM van seksueel wangedrag bij The Voice tegen Ali B.'

UPDATE: Persbericht BNNVARA

BANDLEIDER JEROEN RIETBERGEN ERKENT DE BESCHULDIGINGEN EN STAPT PER DIRECT OP.  Voor de niet-kijkers: hier de wiki van Jeroen. Hij is tevens de partner van Linda de Mol
UPDATE: Linda de Mol wist overal van, blijkt uit een verklaring van Rietbergen.

Juice-kanalen noemen namen

Juice-kanalen noemen namenJuice-kanalen noemen namen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.