achtergrond

Geenstijl

Macron heeft "veel zin ongevaccineerden tot het einde te pesten" met 1G vanaf 15 januari

De toon is gezet voor het eerste landelijke 1G-beleid ter wereld

En 1G betekent daar dus ook echt 1G. Ongeacht hoe recent, een herstelbewijs volstaat ook niet meer, het groene vinkje vervalt vier maanden na de laatste vaccinatie, en valt alleen te herwinnen met een boostershot. Die zeer waarschijnlijk ook weer na een aantal maanden verloopt, alleen is dat termijn nog niet definitief.

Enfin, zoals we dat in Nederland zeggen. Macron heeft er blijkens zijn interview in Le Parisien (betaalmuur) maar wat zin in. "De ongevaccineerden: ik heb veel zin om ze te pesten. En we zullen dit ook tot op het bot blijven doen. Dat, dat is de strategie. (...) Hoe kunnen we dit in de kiem smoren? Door hen nog meer te irriteren. Ik ga ze niet in de gevangenis stoppen of ik ga ze niet met geweld laten inenten. Maar vanaf 15 januari kunnen ongevaccineerden niet meer naar een restaurant, geen koffie meer drinken in een café of naar het theater gaan."

De wetgeving moet officieel nog door het parlement goedgekeurd worden, en Macron denkt blijkbaar dat deze retoriek daaraan bijdraagt. Misschien heeft-ie gelijk. Frankrijk telt nog zo'n 6 miljoen ongevaccineerde loopneuzen. Reacties Zemmour en Le Pen, na de breek.

Ondertussen in het VK zegt Johnson trouwens dat omicron "simpelweg milder" is, en er geen nieuwe maatregelen nodig zijn.

De Oppositie

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.