achtergrond

Geenstijl

Frankrijk start in januari met 1G + boosterplicht, test of herstel volstaat niet meer voor toegang

Opmaat naar 0-G??!!!!??

Maar, naar de letter gelukkig geen actieve vaccinatieplicht hè, want dit is blijkbaar alleen voor Europese landen die nog etatistischer zijn dan Frankrijk (?), zoals Nederland. Maar goed, eergister kondigde de Franse premier Jean Castex aan dat er "op 5 januari een wetsvoorstel wordt ingediend om de coronapas om te zetten naar een vaccinatiepas. We doen dit om ongevaccineerden onder druk te zetten, zij vormen de overgrote meerderheid op onze IC's." Volgens de premier telt Frankrijk op een bevolking van 67,4 miljoen zo'n 6 miljoen ongevaccineerden, en dat getal komt ons bekend voor maar gelukkig mogen  domme vergelijkingen meer maken van de rechter

Voor iedereen boven de 18 wordt een boostershot - die nu in plaats van vijf, vier maanden na de laatste vaccinatie plaats moet vinden - vanaf 15 januari verplicht om een groen vinkje in de vaccinatiepas te behouden. Het groene vinkje geeft - met uitzondering van essentiële winkels - toegang tot het Leuke Leven.

Het enige goede nieuws lijkt te zijn dat overwerkloon voor zorgpersoneel "vanaf aanstaande maandag wordt verdubbeld". Dát zou hier in Nederland ook niet misstaan.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.