Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU-migratietop mislukt. Merkel blijft dobberen, geen oplossing status Dublin-akkoord

Social

Nou jommes daar gaan we dan. Zondag was de generale, vandaag is het ALLES OF NIETS voor Europa's chef Demografie Merkel. Samengevat: als Merkel op Europees niveau een deal bereikt over de status van de door Merkel in augustus 2015 opgeschorte Dublinverordening is er een kans dat haar Duitse kabinet overeind blijft. De CSU, Merkels cruciale Beierse coalitiepartner heeft gedreigd het kabinet te laten vallen als er geen oplossing komt. Maar goed. ER IS MEER. Politico.eu dropt ineens stukken met koppen als "How Merkel broke the EU". Daar is ze het zelfs trouwens best wel mee eens, en stelt inmiddels ook gewoon dat "De onenigheid over asielpolitiek kan het lot en de eenheid van de Europese Unie bepalen".

Ah, en daar is de eerste draft conclusion, en zoals het Alpenturken betaamt dreigt de Italiaanse premier alvast de EU summit statement te vetoën. Belangrijkste detail staat eigenlijk onderaan punt 8 want: "Concerning Dublin Regulation, however, more work is needed to find a consensus based on a balance of responsibility and solidarity". Ook wordt blijkbaar gewerkt aan "regional disembarkation centres" waar uit de kust geredde migranten gescreend en opgevangen worden. Nou, nu de finale summit-conclusie afwachten. Spannend, maar niet echt. 

Social

Reaguursels

Inloggen

De EU-top zit er niet mee; die zet ons allemaal als betaalslaaf in.

De vraag is, waarvan gaat Afrika over 200 jaar de 'herstelbetalingen' van doen?

Wering | 29-06-18 | 11:52

Ik zit maar te wachten tot het sinds kort zeer barmhartig geworden Spanje de hekken rond Ceuta en Melilla open gaat zetten, in plaats van een bootje te ontvangen. Dan wordt het pas echt leuk

batvoca2 | 29-06-18 | 08:30

heeft Rutte gelijk even verteld dat wij niemand kunnen opvangen?

geen huizen
geen banen
geen ruimte

wel voedselbanken
wel daklozen
wel illegalen

ogeon | 29-06-18 | 08:19 | 1

We hebben wél banen. Maar eveneens al een overschot aan mensen die niet willen werken.

Papa Jones | 29-06-18 | 08:54

Ik krijg de indruk dat de EU geen duidelijk onderscheid meer maakt tussen asielzoekers (al dan niet fake) een economische migranten. Wat is het uiteindelijke doel? Dat we gaan betalen voor iedereen in de wereld die van zijn eigen land een zooitje maakt, of geen moeite doet een slechte situatie te verbeteren en de makkelijkste weg kiest?

Jahowiseffe | 29-06-18 | 00:53 | 2

Je hoeft geen econoom te zijn om te voorspellen dat Duitsland en Nederland dit niet lang meer kunnen bolwerken. Wij kunnen onmogelijk de oneindige stroom asielzoekers uit Afrika en moslimlanden hier opvang blijven bieden in een AZC met elke dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Vervolgens krijgt men als statushouder via de gemeente gratis een ingerichte woning met extra aandacht, extra zorg, extra begeleiding plus een bijstandsuitkering. Dit terwijl landen in Oost-Europa zoals Polen nagenoeg geen asielzoekers binnenkrijgen.
Ons migratiesysteem is onbeheersbaar en onbetaalbaar geworden... we krijgen steeds meer inwoners.
Waarbij we zien dat de woningnood alsmaar groter wordt met dichtslibbende wegen en veel migranten die langdurig afhankelijk zijn van een uitkering.
De fout ligt niet bij de migranten, want wij zouden ook naar NL komen.
De fout ligt 100% bij de regering en de huidige Kamerleden die ons onbetaalbaar migratiesysteem niet willen wijzigen.
Een kind kan voorspellen... dat nog veel migranten vanuit Afrika en moslimlanden naar NL zullen komen, waarbij over een paar jaar rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten... dan heeft Den Haag het helemaal voor elkaar...!

sociaal_econoom | 29-06-18 | 06:42

Ik heb mij laten vertellen dat het allemaal milieuvluchtelingen zijn. Het is onze eigen schuld, omdat wij het klimaat wereldwijd naar de klote helpen.

Met die redenatie kun je iedereen binnenlaten, en zonder schuldgevoel Nederland in een burgeroorlog storten. Dat is gewoon een consequentie van geen Max Havelaarkoffie drinken.

Papa Jones | 29-06-18 | 09:01

Uitkomst: Merkellandië (eu) gaat Zandbakkië sponsoren van uw belastingcenten. Komen ze het niet halen dan geeft Brussel het wel voor u uit.

U moet zelf maar bepalen of u het een goed of slechte beleidskeuze vindt...

Tee Of Cup | 29-06-18 | 00:14

Vandaag kwam ik een Afrikaan tegen in Alkmaar, je gelooft het of niet, op zijn shirt stond "Dover".

Paintertje | 28-06-18 | 22:09

De dag begon met Merkel die de geschiedenis van 2015 herschreef naar zichzelf toe: Oostenrijk en Hongarije zouden DE gesmeekt hebben om hulp. Zo doe je opeens alsof de stentorstem van haarzelf die doorklonk tot in de verste outback van donker Afrika niet geklonken heeft: Wir schaffen das!, alsof zij het deed om AT en HU te redden. Maar zij keek helemaal niet die kant op. Met onvervalste zendingsdrang was ze bezig met "Welkom! Welkom!" richting zandbakkië en migraine-rest.
De rest van de dag verscheen een serie van de meest uitgebluste en opgeblazen Merkelmombakkessen, die nog niet eerder de wereld ingestuurd is.
De gebruikelijke voorbak en voorkook ambtenarij is naar huis gestuurd, de 28 gaan zelf aan het werk. Vivat Conte!

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-06-18 | 21:01

Niet alleen voor Merkel - maar ook voor Rutte is dit belangrijk.
Als de bootmigranten vanuit Afrika richting Europa blijven komen dan zijn Duitsland en Nederland de klos.... want de migranten willen het liefst naar deze twee landen omdat hier de opvang, huisvesting, zorg en uitkeringen het beste zijn van heel Europa.
Wir schaffen es... maar niet lang meer - het kostenplaatje voor opvang, huisvesting en zorg wordt onbetaalbaar.

sociaal_econoom | 28-06-18 | 20:02 | 2

"dan zijn Duitsland en Nederland de klos...."

Dat zie je nu al gebeuren. Italië laat die NGO schepen niet meer toe in zijn havens, en nu gaan andere landen, waaronder Nederland, aanbieden dan maar een gedeelte van die klaplopers aan boord over te nemen. Nou, dan doen die NGO mensensmokkelaars het wel op die manier, maakt ze niet uit. Als er vandaag bij die grote vergadering geen wetten, maatregelen of wat dan ook zijn bedacht om die NGO schepen in beslag te nemen en verbeurd te verklaren zodra ze een EU haven binnenlopen met een lading opgepikte klaplopers aan boord, is die EU echt geen knip voor zijn neus waard.

En Nederland moet finaal stoppen met het toelaten van die lui. Het betekent het einde van de verzorgingsstaat. Al die prachtige regelingen en vangnetten, die in de jaren 50 en 60 zijn opgetuigd, functioneren alleen bij een tamelijk gesloten systeem. Dat systeem blaas je op wanneer je jaar na jaar na jaar na jaar duizenden derdewereldlanders zich hier laat vestigen die allemaal rechtstreeks de bijstand in gaan en allerlei toeslagen gaan opstrijken, terwijl ze nog nooit ook maar een cent hebben bijgedragen. Je kunt niet verwachten dat mensen tot in het absurde "solidair" blijven met al die klaplopers, die steeds maar meer geld kosten, naarmate er meer van in Nederland wonen.

Grenzen dichttimmeren, alles terugsturen naar eigen land, opzouten ermee.

Dr_Johnson | 28-06-18 | 22:05

@Dr_Johnson... er zit in Nederland een taboe en spreekangst op dit onderwerp. Je hoort op radio en TV vrijwel niets hierover... heb nagedacht hoe dat komt:
1. in 2014 zijn we asielzoekers ''vluchteling'' gaan noemen, het past niet om hierover iets te zeggen - het woordje vluchteling associëren wij met het woord oorlogsslachtoffer
2. een ander groot obstakel is Geert Wilders
door Wilders is er een taboe en spreekangst ontstaan omtrent woorden als migrant en asielzoeker.
Niemand in NL wil vergeleken worden met Wilders - niet in de Kamer, niet op radio en niet op TV... dus iedereen houdt angstvallig zijn of haar mond.
Hierdoor zit een nadenken of discussie omtrent ons onbetaalbaar migratiesysteem volledig op slot... met als gevolg dat we in Nederland financieel en maatschappelijk steeds meer klem komen te zitten.
Momenteel gaat het goed met de economie en werkgelegenheid... maar bij een nieuwe recessie over pakweg 4 jaar dan is het foute boel in een volgepropt Nederland met grote woningnood, dichtgeslibde wegen en veel mensen die afhankelijk van een bijstandsuitkering.
Waarbij we zullen zien dat rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten... vanwege de hoge lastendruk, de woningnood in een land met veel onvrede en maatschappelijke spanningen.
Den Haag en Kamerleden - jullie worden bedankt! Wilders is een sta in de weg waardoor de Kamerleden nu allemaal het zwijgen doen.... ook op radio en TV.

sociaal_econoom | 29-06-18 | 07:28

Wát er ook moge gebeuren (of niet) als de EU maar in elkaar stort !!
Ik kan dat volk, zoals Korsakov Juncker, Timmerfranske, Merkel, Rutte, Tusk enz. enz. niet meer luchten of zien. Graaiers en bla-bla-figuurtjes, meer stellen zij niet voor. Bezitten over de gehele wereld buitenverblijven, betaald van óns belastinggeld, maar 't maakt die klootzakken geen moer uit, hoe de bevolking leeft c.q. moet leven. Wij worden "geleid" door maffia-figuurtjes en criminelen.

oter | 28-06-18 | 18:59 | 3

De EU stort niet in elkaar... maar het kostenplaatje van EU-Brussel wordt voor ons wel onbetaalbaar. Momenteel werken er 30.000 ambtenaren voor en bij het grote EU, de salarispost moet worden opgebracht door de ''rijke'' EU-landen zoals Duitsland, Nederland en Engeland.
Wij betalen elk jaar 8 miljard euro contributie aan Brussel... zodra Engeland via de Brexit wegvalt dan gaan we 11 miljard betalen aan de geldwolven in Brussel.
Het grote EU van 28 lidstaten is goed voor de lidstaten in Oost-Europa... die betalen per saldo geen fluit, integendeel zij krijgen elk jaar geld vanuit Brussel.
Wij betalen ons scheel aan Brussel... een partij als D66 maakt ons wijs dat het grote EU goed is voor ons - maak dat de kat wijs.

sociaal_econoom | 28-06-18 | 20:12

Waarom blijven jullie (lees: de meerderheid) dan nog steeds op partijen stemmen als VVD, CDA & D66?

Lychnari | 28-06-18 | 21:23

@ Lychnari

Men is bang voor verandering, men heeft het nog steeds te goed en PVV + FVD zijn maar eng voor vele mensen (dankzij onze MSM)... weinig keus dus

Dutch-Super-Evil | 29-06-18 | 00:31

Zie dat de gebruikelijke EU über Alles en Aso's zonder Grenzen cheerleaders DKS en Landgenoten ook weer vol op het orgel der drogredenen ingaan. Als je dan expres altijd B wilt zeggen waar GS reaguurders vooral A zeggen jongens, doe het dan eens wat beter...

Wie wil er precies vluchtelingen of migranten doodschieten? En waarom zou, in het meest extreme theoretische geval, de overheid niet het vuur mogen openen op een invasiemacht van potentieel miljoenen? Dat deden de Romeinen ook niet (goed, "vuur" was toen een rekkelijk begrip), met bekende gevolgen... Als je die vrolijk naar binnen laat wandelen wordt het ook onvermijdelijk geweld of ellende voor zowel autochtonen als nieuwkomers.

Bovendien kun je ook nog wat minder gewelddadige opties proberen zoals terugslepen naar de kust van herkomst en na afloop boot tot zinken brengen of in beslag nemen, AzG arresteren voor mensensmokkel, de grenzen hermetisch afsluiten en wie er toch doorglipt vastzetten onder onaangenaam sobere omstandigheden. En dan hebben we nog traangas en rubberkogels voor we en masse mensen hoeven te gaan neermaaien...

Wie van ons heeft ook maar een cent gestolen uit Afrika, Koreaanse propagandist? Laat staan van de specifieke parasitaire types die hierheen drijven? Je moet eerst iets produceren voordat iemand het kan stelen. En grondstoffen krijgen ze daar niet eens de grond uit zonder investeringshulp van westerse technologie, ingenieurs en kapitaal.

Waarom wil "Nederland" de EU? Hoezo moet het willen van vrijhandel en samenwerking of een NAVO-pact tegen agressors inhouden dat je al je soevereiniteit en autonomie verkwanselt aan een machtshongerige monopolist en je grenzen moet opengooien voor iedere profiteur die je maatschappij en verzorgingsstaat wil leegzuigen tot die net zo stuk is als het land van herkomst?

En dan gaat Beste_L. nog lekker goochelen met vaagheden over wat de definitie van een migrant of vluchteling is. Dat is overduidelijk en simpel voor mensen die niet bewust de waarheid willen verdraaien: als jij met acuut gevaar voor je leven of vervolging voor iets dat elders geen misdrijf is (wat je ook niet had kunnen vermijden door je kop onder het maaiveld te houden wellicht) vlucht naar het dichtstbijzijnde land waar je veilig bent, ben je een vluchteling. Zo niet, dan ben je een gelukszoeker.

En die laatste groep is hier wat mij betreft ook welkom, maar alleen met een werkvisum, een toeristenvisum, borgsom en door henzelf betaalde verzekering tegen eventuele kosten die ze meebrengen. Behoudens goed gedrag en niet oproepen tot geweld of ongelijke rechten van Nederlandse burgers uiteraard.

Als Nederland in meerderheid bij referendum zou uitspreken: in naam van Ontroering, doe open de poort voor iedere klaploper, mij best. Ik bepaal niet in mijn eentje wie er wel en niet het land binnen mag. Als ik soepeler immigratie wil, maar de meerderheid van mijn medeburgers die mede-eigenaar zijn van Nederland als publieke ruimte willen strenger, heb ik me daaraan te houden. Omgekeerd wellicht ook, maar dan zal ik kritiek blijven leveren op die oerstomme beslissing en een verkneukelend "I told you so" dansje bijna niet kunnen onderdrukken, terwijl mijn medelanders ook hun rekeningen en problemen zien oplopen.

Wol | 28-06-18 | 18:34

Dat je je afvraagt of er een oorzakelijk verband is. Dat de mensen uit verweggië hun gewoon hun beestjes achterna gaan.
nos.nl/l/2238903
Enfin... luister naar ecologen:
“De exotische dier-, insecten- en plantensoorten zorgen voor soortenrijkheid, maar kunnen ook een bedreiging vormen voor soorten die al langer in Nederland zijn, zegt Reinhold van platform Stop invasieve exoten.”

Stormageddon | 28-06-18 | 17:57

Misschien mag ik het toch nog meemaken dat de huidige EU in elkaar dondert en terugkeert naar haar oorsprong. Dat Frankrijk en Nederland ten onrechte niet naar de uitslag van hun grondwetreferendum hebben gehandeld. Een EEG, dat was de bedoeling. Niet deze onzin. Griekse, Roemeense en zeker geen Italiaanse militairen zullen ooit Nederland helpen verdedigen. Bij voldoende soldij gok ik op de Zwitsers. Een Nexit kan uiteindelijk dichterbij komen en dan vergaat de wereld echt niet. Hoe deden ze dat vroeger ook al weer? Hûh, vrûgah? Daar neem ik een Nexitje op. Cheers!

Een vrije paling | 28-06-18 | 17:52 | 4

@ WaltherP99.
In die tijd voerde men nog oorlogen met pijl en boog en valkuilen !

oter | 28-06-18 | 19:02

oter | 28-06-18 | 19:02 Onze dank. De heer WaltherP99 kent het klassieke spreekwoord misschien niet. Iets over geld en Zwitsers. Humor misschien? Een Nexitje waard WaltherP99. Cheers!

Een vrije paling | 29-06-18 | 00:27

Walther
Ik lees geen poep. Bovendien vergelijk je twee tijdperken die niet met elkaar te vergelijken zijn. Beetje te makkelijk ...

Jahowiseffe | 29-06-18 | 00:57
▼ 1 antwoord verborgen

Nu Trump Europa (de EU en andere landen) schoffeert, blijkt hoe zwak dit continent is. Door de politieke invloed is de van oorsprong economische samenwerking kapot gemaakt. Helaas is dit niet meer terug te draaien, want Nederland is geen industrieel productieland meer. En toch komen de burgers niet massaal in opstand.....

Mannes | 28-06-18 | 17:49 | 3

Demense zijn veelste druk met hun vakantiegeld en de mediamarktfolder...

Ton8695 | 28-06-18 | 18:13

Iedereen is tegenwoordig belastingslaaf. De afgelopen 30 jaar heeft de regering een uitgekiend belastingsysteem opgetuigd (lees: de belastingdruk is verdubbeld), wat ervoor zorgt, dat niemand meer kan sparen. Gevolg is, dat iedereen in een kop- of huurhuis tegenwoordig slechts met 1 ding bezig is: de portemonee. Hierdoor is er geen enkele wil om te protesteren of demonstreren, iedereen is te druk bezig om zichzelf financieel staande te houden.

prakkie | 29-06-18 | 00:33

*o omhoog gooit*

prakkie | 29-06-18 | 00:33

zo.. en nu weer over tot de orde van de dag.. voorbereiding treffen voor het zomerreces en ergens in de herfst komt het spul wel weer bij elkaar.. herhaling van jaren migrantenoverleg..

fikkieblijf! | 28-06-18 | 17:36

Het beproefde recept: schijt hebben aan de burger, de zaak via de EU in de soep laten lopen en als ‘oplossing’ meer EU om de zaak nog verder in de soep te laten lopen om dat vervolgens ‘op te lossen’ met weer meer EU. Volgend jaar bij de verkiezingen een helder NEE laten horen dus tegen de EU.

HaatbaardKnipper | 28-06-18 | 17:29 | 3

Gewoon die hele nepverkiezing links laten liggen. Als je gaat stemmen legitimeer je die corrupte boevenbende ook nog.

Lefty-Messup | 28-06-18 | 17:34

Wat Lefty-Messup | 28-06-18 | 17:34 zegt. Negeren is ook een signaal. Stemmen met de voeten heet dat. Werkt heel goed trouwens.

prakkie | 29-06-18 | 00:36

In België hebben we zelfs stemplicht. Ik stem dus op de enige anti-EU partij. Zouden er meer moeten doen. Maar mensen durven vaak niet de logische stemkeuze maken die in de lijn ligt met hun opinies.

Vreetkonijn | 29-06-18 | 07:53

Misschien had je Timmermans mee moeten nemen in de Poll. Dan hadden ze samen ongeveer 50% gehad.

zimmerschwanz | 28-06-18 | 17:02

""... destabilisatie van landen, langzaam slopen van de natiestaat en de maatschappelijke splijtzwam, dat moet allemaal doorgaan. Anders lukt de Verenigde Staten van de EU nooit
@ Dutchbeaurouge | 28-06-18 | 16:48
Verrekte goed gezegd! Immers het is Juncker zelf die zei dat de nationale eenheid van de natiestaten puur gif is tegen de EU eenwording.
Ergo: Wij Nederlanders moeten alles op alles zetten om onze nationale eenheid te bewaren om de systematische en exponentiele dictatuur van het Brusselse Politburo te pareren (zolang het nog kan)!

telelezer | 28-06-18 | 16:55 | 1

exponentiele= exponentieel groeiende

telelezer | 28-06-18 | 16:56

Als je de EU documenten leest, wordt je duidelijk uitgelegd dat het Schengen verdrag moet uitgerbeidt worden naar Noord Afrika en het midden oosten. De dobbernegertjes binnen halen is beleid, men wilt dit.

sickstyle | 28-06-18 | 16:50 | 1

Dit is beleid, Europa expres overspoelen met de derde wereld.

lacucaracha | 28-06-18 | 17:17

Wir haben es nicht geschaft.......
En gaat over tot de orde van de dag

2CVOcean | 28-06-18 | 16:49

De Terry WAARSCHUWT dringend voor Juncker die (alweer) een stuk soevereiniteit van ons rooft: Juncker wil voortaan bepalen wie er bij ons in NL opgenomen moet worden en wie er wel of niet floegtelieng is, wijzelf mogen dat niet meer in ons eigen land beslissen, want we zijn immers maar een rottig klein tyfus provincietje van Brussel
youtu.be/g5fgjKgvgA0?t=13

telelezer | 28-06-18 | 16:43

Goed dat die Italianen dwarsliggen. Nu wordt het ineens een stuk lastiger om ondemocratische dealtjes erdoor te jassen.

Grappig om te zien hoe reaguurders weer links de schuld geven. In Europa hebben toch echt de christen-democraten (=rechts) en de liberalen (=rechts) de touwtjes in handen. Je kan van alles vinden van links, maar je kan ze moeilijk de schuld geven van het huidige wanbeleid.

Soms krijg ik het gevoel alsof ik naar een voetbalwedstrijd kijk en hier in de comments maken mensen zich druk over hoe belabbert de bankzitters spelen.

vrijstijler | 28-06-18 | 16:42 | 8

Alles behalve de Pvv en Fvd is links tegenwoordig

Lilia2 | 28-06-18 | 21:42

@Lilia2 | 28-06-18 | 21:42:
Pas op: de PVV zegt rechts te zijn, maar stemt hartstikke PVDA-links in de 2e kamer bij alle stemmingen. En ik vermoed dat FvD al niet veel beter is. En dan vragen ze zich nog steeds af waarom de kloof tussen het volk en de politiek zo groot is... stelletje liegende pluche-prutsers.

prakkie | 29-06-18 | 00:41

Naar mijn mening ligt de echte (verborgen, manipulerende en veroordelende) macht al jaren bij de pers. En die is wel links.

Jahowiseffe | 29-06-18 | 01:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Solidarity en Eropean values... ik krijg echt kotsneigingen van dat soort woorden komende uit de monden van de EU elite. Het volk in de EU wordt nooit iets gevraagd. Het enige wat we zien zijn nep-polls van Eurobarometer waar de EU elite mee loopt te wapperen en noemen dat dan 'democratisch mandaat'. Die poll uitkomsten zijn altijd zwaar pro-EU en altijd in lijn met de dictaten van Brussel. We worden belazerd, voor de gek gehouden en op het verkeerde been gezet om een ondemocratisch totalitair destructief gedrocht van een gecentraliseerde macht ons lot te laten bepalen. De EU is de ondergang van ons Europa zoals we het kenden en zoals we het hebben opgebouwd.

XaleX_2 | 28-06-18 | 16:39 | 5

Wij zijn de pionnen, die desnoods geofferd worden. De schakers zorgen wel dat ze goed en veilig zitten. Zo gaat het al eeuwen, en de democratie biedt ons blijkbaar geen veiligheid?

Jahowiseffe | 29-06-18 | 01:06

Ik zie het niet. Hoe kan je winst maken in een land waar de middenklasse is gevlucht of verpauperd? Goedkope ongeschoolde krachten worden jaar na jaar minder belangrijk. Het lijkt mij dat multinationals in de consumentenbusiness op lange termijn niets te winnen hebben aan de massa-immigratie.

Vreetkonijn | 29-06-18 | 07:50

En zie het nieuws vandaag over de uitkomst van de migratie vergadering. Ik heb geen kristallen bol. En die heb je ook niet nodig. Het is zo voorspelbaar dat ik t gisteren al kon uitschrijven. Telkens hetzelfde susverhaal. Stoere praatjes over "betere bewaking grenzen" (geen bewaking nu, betekent 1 vent aan de grens al een verbetering) en verplichte herverdeling van "echte vluchtelingen". En wie bepaalt wat echt en niet echt is? Juist, de EU. Dus het enige wat gaat veranderen is verplichte verdeling over alle landen. Maar geen immigrant minder.

Dutchbeaurouge | 29-06-18 | 08:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat voor besluit ze uiteindelijk ook nemen, er zal geen immigrant minder Europa binnen komen. Ze zullen dan alleen legaal gaan komen. Meer verschil zal er niet zijn. Het beleid moet doorgaan, ze zitten alleen te lullen over hoe ze het nu weer moeten verkopen zodat jan lul de komende paar jaar zand in zn ogen gestrooid krijgt en niet alsmaar rechtser en meer anti EU gaat stemmen. Ze zien dat de publieke opinie gaat draaien en passen hun kletsverhaal daarop aan. Maar de immigratie vanuit Afrika zal geen spat minder worden, trap er niet in.

Dutchbeaurouge | 28-06-18 | 16:34 | 1

Gelukkig zijn er nog landen als Denemarken, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Slowakije en Italië die wat realistischer beleid voeren. En die wel bereid zijn hun grenzen desnoods potdicht te gooien. Zelfs de Denen hebben hun rode pilletjes inmiddels geslikt. De Britten hadden al eerder hun poort opgehaald. Do the math: welke landen in Noordwesteuropa blijven dan nog over voor die miljarden Afrikaanse drommels? Juist.

Road to serfdom | 28-06-18 | 16:49

En ""Nederlanders"" die met schijt aan elke regel een echtpaar aan gort rijden en vervolgens door idioten met een titel na net drie maanden weer op d maatschappij losgelaten worden: www.telegraaf.nl/nieuws/2230557/doodr...

Godverdomme, wat kan ik hier kwaad over worden!

marcoplarco | 28-06-18 | 17:17

marcoplarco | 28-06-18 | 17:17
De nederlander is niks meer waard!

vluchtelingallergie | 28-06-18 | 17:43

We zijn geen land meer, maar een provincie. Wen er maar aan. "Holland" bestaat niet meer.

prakkie | 29-06-18 | 00:49
▼ 1 antwoord verborgen

We shall overkam!

koningboco | 28-06-18 | 16:32

Op de Volkskrant-site: Angela Merkel: "EU is in gevaar als we het niet eens worden over indammen migratiestroom".
O ja joh? En wie heeft die migratiestroom aangezwengeld?
Maar ik neem mijn hoed voor u af als de EU door uw toedoen ineenstort. En zoals Juncker zegt: "Een ineenstorting is leuk, maar je moet er wel iets te drinken bij hebben."

gestoptmetroken | 28-06-18 | 16:29 | 1

Juist: de EU is het gevaar.

ZZP-er | 28-06-18 | 16:38

Laatste bericht : Merkel wordt opgenomen in een krankzinnigeninstituut en de die verschrikkelijk corrupte EU/zakkenvullers, klapt compleet uit elkaar. Grandioos bericht en nu als de wieder weerga al die dobbernegers/nietsnutten retour naar hun thuisland. Ik heb begrepen, dat Groen (S)links inmiddels geen bestaansrecht meer heeft en wordt opgeheven. Heerlijk toch zulk nieuws ?
Orban voor premier in Nederland of een kloon van Trump is ook OK !

Jippie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HardwerkendeBlanke | 28-06-18 | 16:29 | 1

Was het maar zo. Zou wel meer realistisch nieuws zijn dan de nachtmerrie die al decennia duurt inmiddels.

Ofzo2 | 28-06-18 | 16:35

Het verspreiden van chaos en ellende is het eerste hoofdstuk in de verdeel en heers strategie... het begint aardig te lukken. Iedereen staat naar iets of iemand anders te wijzen behalve richting het grote kapitaal dat onze politiek heeft omgekocht.

Ton8695 | 28-06-18 | 16:24

De oplossing is een besmettelijke ziekte die geen ellendige dood veroorzaakt, maar de mensen rustig laat inslapen. Kunnen we dat niet bioengineeren? Maar dat is natuurlijk politiek incorrect. Maar als de bevolkingsgroei niet gestopt word, krijgen we sowieso geen oplossing.

Hadena | 28-06-18 | 16:24 | 1

Politiek incorrect of zelfs ronduit crimineel heeft geen enkele regering ooit moeite mee gehad. De grootste misdadigers regeren het land en europa.

prakkie | 29-06-18 | 00:52

Zolang de EU burelen bevolkt worden door narcistische inteelt zal het een puinhoop blijven.

ZZP-er | 28-06-18 | 16:21 | 1

+100

Ton8695 | 28-06-18 | 16:29

OK, hierbij een Joris-waardige frustratietegel:
Ik ben op GEEN ENKELE manier verantwoordelijk voor, of schuldig aan een continent vol armoede en ellende, grotendeels veroorzaakt door totale religieuze debielificatie! Ik heb NIKS te maken met zwart volk dat hier heen wil komen. Ik betaal me GVD scheel aan belastingen aan een overheid die geacht wordt om ONZE belangen te dienen. NIET de belangen van hele werelddelen die geen ene donder bijdragen aan onze samenleving. Ik EIS derhalve dat iedereen die het waagt om illegaal met zijn poten op ons land te komen, dat diegene subiet op hetzelde bootje gezet wordt en teruggeduwd naar plek van herkomst. Boeit me niet of het bootje lek is. Het is klaar. Ongezien de tyfus!

marcoplarco | 28-06-18 | 16:08 | 8

Duidelijk hoor, helemaal mee eens.

BosrandDirk | 28-06-18 | 19:54

Hier zal elke reaguurder het hartgrondig mee eens zijn. +heul veul.

prakkie | 29-06-18 | 00:54

Ton8695: 1848 heeft een telegram gestuurd, ze willen hun ideeën terug, ook al staat er schimmel op.

Vreetkonijn | 29-06-18 | 07:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Merkels reactie destijds met 'wir schaffen das' was natuurlijk één grote uitnodiging voor al die gelukszoekers. Een tsunami volgde die ook Merkel nooit meer zou kunnen stoppen. Dommer dan dom!!

dubbelicious | 28-06-18 | 16:07

Een dooie mus krijgen we straks weer bij de Propaganda Omroep. vergeet niets dat Brussel net als de Oekraïense geheime dienst van alles op tafel krijgt en ook weer eronder kan schuiven. Kartel politiek ook in de EU. Maar goed dat zal de ondergang worden. De wereld buiten de EU gaat gewoon verder en de wereld kan inmiddels ook zonder het vinger wijzen van die Brusselse zatte schuipen.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 16:05

Het probleem van de asielproblematiek blijft me toch altijd verbazen.
Degene die er (direct en indirect) enorm aan verdienen (NGO’s, linkse politici en zelfs sommige christengekkies) weten opmerkelijk vaak de dans te ontspringen door als verdedigingstactiek de vlucht naar voren te kiezen: JIJ bent een egoïst, racist, nazi of zelfs schuldig aan de dood van “vluchtelingen”. En daarmee de aandacht van zichzelf dus afleidend.
Waarom komen deze “vluchtelingen” naar ons toe? Omdat er aan de Europese kant van de Middellandse Zee een megagrote wortel in de lucht wordt gehouden, in stand gehouden door vluchtelingenverdragen en beleid dat op grond daarvan is uitgestippeld.
En wie houdt deze verdragen en dit beleid in stand? Precies.
Wie kan “schippertje-mag-ik-overvaren” gaan spelen met donaties en subsidies (en zelf daar ook beter van worden)? Precies.
Wie wordt ge- of herkozen door gebruikmaking van “zielige” tv-beelden (“emotieporno”), zodat een beroep op ruimhartige bezoldiging kan worden gedaan? Precies.
En wie betalen uiteindelijk de rekening wanneer deze “vluchtelingen” levenslang een beroep doen op ons sociaal stelsel? Precies, de “egoïsten”, “racisten”, “nazis” en “schuldigen aan de dood van “vluchtelingen” “.

Ben niet echt een fan van Oost-Europese leiders. Maar Orban, als onbenoemd leider van de Visegrad-groep, scoort bij mij wel een puntje met z’n verzet deze deze krankzinnige volksverhuizing.

Kompromat | 28-06-18 | 16:03

Ik heb de fles al koud gezet, en als Merkel politiek struikelt gaat hij met liefde open !

Wijze uit het Oosten | 28-06-18 | 16:02 | 2

Ik hoop dat je ook wat anders koud hebt gezet, want anders zou het wel eens zo kunnen zijn, dat je uitdroogt.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 16:29

WikiAnnopoulus en Wijze, hier ook, en maar hopen dat het een kettingreactie op gang brengt met de ontbinding van de EU en een hoop opknopingen, ik lever het lijstje wel.
Staan een paar Nederlanders op, een uit Luxemburg, een mof, eentje uit België, een Fransman en nog een paar.
Laat het feest maar beginnen.
Daarna gaan we noodzakelijk puinruimen.

BosrandDirk | 28-06-18 | 19:48

Einde van Merkel ??? pls let it be so.. may the witch burn in pieces... of zoiets..

WikiAnnopoulus | 28-06-18 | 16:00

Migratiemigraine!

Mastermattie | 28-06-18 | 15:59

Lastig tegels bakken met die hitte

Bouwfraudeur | 28-06-18 | 15:55 | 1

Dat is even flink doorpakken ja, als het dan ook maar wat oplevert!

vluchtelingallergie | 28-06-18 | 16:19

Ook al valt het kabinet en is het exit merkel er gaat geen reedt veranderen aan de instroom van migranten. Die zoeken de rijkdom en geef ze eens ongelijk. Grote delen van Afrika en het MO staan te trappelen om dat shithole te verlaten en hier te komen. Op microniveau in Amsterdam west merk ik al het enorme verschil met 20 jaar geleden en het is er echt niet leuker op geworden hoe graag ik ook zou willen dat het anders was. Sowieso staat Europa aan de vooravond van een crisis met een opkomend China en dat zuigen en pesten van Rusland, Turkije die meer macht aan hun dictator hebben gegeven, de zieke euro en het terugtreden van de US. Weinigen die daar wat aan doen. Candycrushen is belangrijker.

kleinvrouwke | 28-06-18 | 15:52 | 1

gisteravond bij het oog op morrege. Een geweldige leon de Winter.... terug luisteren allemaal

Y&T | 28-06-18 | 15:59

De EU gaat vandaag bewijzen dat het geen bestaansrecht heeft. Je kan proberen een unificatie bij iedereen door de strot te drukken maar dat werkt niet in Europa. We hadden het bij de EEG moeten houden en daar samenwerken waar mogelijk was en tot ieders voordeel werkte. Maar nu moet iedereen het maar slukken of je wilt of niet. Uiteindelijk zal de uitkomst zijn dat er afzonderlijke plannen tussen verschillende landen worden gemaakt en dus geen EU brede afspraak. Dus precies datgene waarom de EU in zijn concept en uitvoering een mislukking is. Zonder die open grenzen hadden we overigens dit hele probleem van massa immigratie niet gehad.

Ofzo2 | 28-06-18 | 15:52 | 2

En zo is het. Trouwens zonder open grenzen hadden we ook geen €u probleem gehad. Dat dan weer wel.

ja,diedus! | 28-06-18 | 15:58

Er was niets mis met de BeNeLux waar mogelijk Denememarken en Duitsland bij zou kunnen als een kleine nauwe samenwerkings verband onder een BeDeNeDuLux.

sickstyle | 28-06-18 | 17:32

Zou Merkel de geschiedenis ingaan als degene die de EU de nek om heeft gedraaid met haar ‘wir schaffen das”? Ik hoop het van harte, maar hou de kurk nog even op de fles. Eerst zien, dan geloven. Alhoewel ik denk dat de EU op termijn toch gedoemd is ten onder te gaan.

kunstliefhebber | 28-06-18 | 15:51 | 1

Merkel gaat de geschiedenis in als degene die Europa de nek om heeft gedraaid met haar EU.

BosrandDirk | 28-06-18 | 19:39

EU-migratietop mislukt = EU mislukt

kromzwaard | 28-06-18 | 15:51 | 7

Men kan wel doen of de EU niks goeds heeft gebracht. Dat valt een beetje in het oude rijtje van "Zij in Den Haag kunnen helemaal niks. Wij in de kroeg weten het antwoord wel." Binnen de EU zijn grote bergen regels geharmoniseerd, vrijheid van persoonsverkeer, alsook handelsbarrieres geslecht. Meer op consumentniveau recent het streng reguleren van de mobile roaming tarieven maakt dat u en ik in het buitenland niet meer leeggetrokken worden door de mobiele telecombedrijven.
Naast goede dingen zijn de bureaucraten ook soms doorgeschoten met onzinnige regels (Bavaria bier zou geen Bavaria meer mogen heten want streeknaam, Denen mogen geen feta-kaas meer maken - is nu hetzelfde product onder een andere naam). Laten we wel graag het totaalplaatje beschouwen en daarop verbeteren i.p.v. te roepen dat alles k*t is in Brussel. De migratiepolitiek is een belangrijke aan te pakken item.

Winter_is_coming | 28-06-18 | 16:16

Ik ben nog steeds dolblij met mijn rechte bananen en komkommers en het olijfolieflesje op mijn restauranttafel. Dank EU, duizendmaal dank!

piloot47 | 28-06-18 | 16:21

Winter_is_coming | 28-06-18 | 16:16 Zolang de medewerkers van de EU geen belasting betalen en in het buitenland gemiddeld zo'n € 30.000.00 netto per MAAND opstrijken, kunnen we dit met ogen dicht een GIGANTISCH MEDOOGENLOOS CORRUPT systeem noemen.

kromzwaard | 28-06-18 | 17:11
▼ 4 antwoorden verborgen

De voorspelde "perfect storm" lijkt nu op te gaan steken voor Merkel. De uitschakeling van die Mannschaft, waarbij de rol van de Erdogan-groepsfoto tot vervelens toe weer zal worden opgerakeld. De zustermoord binnen "Die Union" en een groeiend aantal EU-landen dat niet meewerkt aan een Europese oplossing.
Haar dagen lijken geteld, ik ben er niet rouwig om al was het maar vanwege die vermaledijde Merkel-colberts.. Op naar een EU 2.0.

Luchtbakfietser | 28-06-18 | 15:50

Iedere keer als die verkrachter van de democratie met z'n taas voor een plofkap zie krijg ik vlekken in mijn nek. Juncker is de meest vreselijke vorm van ebola voor onze maatschappij, de Europese gemeenschappelijke waarden, grondrechten en fundamentele vrijheden. Er zijn tijdens de processen in Neurenberg mensen tot de strop veroordeeld wier spoor van dood en vernieling minder groot was...

LijdendeLucas | 28-06-18 | 15:48

@De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:36

Dat vraag ik me inderdaad regelmatig af als ik jouw plempsels lees...

Lefty-Messup | 28-06-18 | 15:47 | 3

Je weet dat er een 'reageer' linkje onder reacties staat he? Dan zien we op welke reactie je reageert.

koeberg | 28-06-18 | 15:54

Misschien zijn de Koreaanse en de Duitse Slet wel dezelfde persoon. Alles wijst erop.

Notenkraker | 28-06-18 | 15:54

@koeberg
Yup, effe te snel. Zal de ergernis wel geweest zijn.

Lefty-Messup | 28-06-18 | 16:37

Geen vertrouwen in de puinzooi-veroorzakers die nu een 'oplossing' zoeken. Zachte omvolkende heelmeesters die stinkende wonden maakten, gaan echt geen genezing brengen.

Fijnstoffer | 28-06-18 | 15:46

Vroeger, lang geleden, hadden Nederlandse vluchtelingen zich hergegroepeerd in Engeland om daarna te helpen met de grote strijd. De huidige 'vluchtelingen' hebben die intentie helemaal niet; wegrennen en hand ophouden.
Na den groote oorlog lag Nederland economisch in puin. Met wat hulp van de US hebben we onszelf uit het moeras getrokken en wat moois opgebouwd. Decennialang hulp aan Afrika heeft niets geholpen, men werkt daar niet aan dingen opbouwen (Aziaten wel, die gaan dan ook met sprongen vooruit).
Het binnenharken van migranten uit Afrika gaat ten eerste ons niet helpen (konden we uitstekend zonder hen) en ten tweede gaat de grote trek noordwaarts de Afrikaanse economie niet helpen verbeteren. Tijd om de deur dicht te doen.

Winter_is_coming | 28-06-18 | 15:46 | 2

Chaos = verdeeldheid = meer macht voor bepaalde politieke leiders = meer macht voor het kapitaal = meer geld = verdienmodel

Ton8695 | 28-06-18 | 15:49

Inderdaad: het oude Romeinse wapen: Verdeel & Heers. Ik wil zo graag naief blijven geloven dat we leiders kiezen die onze belangen dienen. Naief... ik weet het

Winter_is_coming | 28-06-18 | 15:58

dobbernegers de oplossing kunnen we van australie leren.
gewoon alles 100% retour. werkt daar prima.. amper nog dobbernegers..
kunnen we hier toch ook gewoon doen?

Henk P | 28-06-18 | 15:42 | 4

Die liggen daar natuurlijk ook wel lekker ver weg voor menig veroveraar cq. moslim, dat speelt mee.
Eer dat ze 1 km uitgevaren zijn om ook Down Under te islamiseren hebben ze elkaar de boot al uitgevochten en gemoord.

Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn, zo ver weg van alle krankzinnigheid die EU en Islam met zich meebrengen.

Clint_Plint | 28-06-18 | 15:45

@Clint_Plint dan stel ik voor foutieve route bordjes op de middellandse zee te plaatsen zodat ze verkeerd varen ;)

Henk P | 28-06-18 | 16:16

Het zit er inmiddels vol Henk, zo erg is het hier... nog niet. Maar er staan er alweer een miljoen richting via Marroko naar Spanje te gaan, en wie Spanje bereikt krijgt het 'eerlijk delen' op zijn rekestje dus van 1 miljoen kunnen wij der weer 80.000 opnemen. Wir shaffen das... toch?

sickstyle | 28-06-18 | 17:39
▼ 1 antwoord verborgen

De EU de immigratie voor heel Europa laten regelen lijkt nog het meest op het aanstellen van vossen om voor de kippen te zorgen. Wat vossen "zorgen" noemen, dat heet voor de verzorgden meestal wat anders.

Jan Passant mk2 | 28-06-18 | 15:38

Donateur AzG opgezegd. Op hun site zit een hulpverlener te lachen naar zo'n kamikazemigrant. Dat was de limit. Redden, dat kan ik me voorstellen. Maar blij zijn met zo'n domoor, nee. Op zo'n lul moet je boos zijn. En dan terugbrengen naar Afrika. Hulpbehoevendheid en domheid zijn geen deugden en moeten geen sympathie opwekken.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:37 | 4

Het zou ook helpen als mensen eens een keer de postcodeloterij op zouden zeggen.

osolemio | 28-06-18 | 15:41

Deze hele reddingoperaties die de NGO's uitvoeren hebben helemaal niets met redden van doen. De reddingoperaties vinden allemaal plaats voor de kust van Afrika en in dat geval is goed gebruik dat deze mensen dus worden afgezet aan de Afrikaanse kust en niet aan de Europese zijde van de Middellandse zee. Prima wanneer de EU landen migranten willen opnemen maar maak dan geen gebruik van oneigenlijke constructies.

therealbraindump | 28-06-18 | 15:59

Niet alleen goed gebruik: zeerecht! Binnenbrengen in de dichtstbijzijnde veilige haven. Dat is dus niet aan de overkant van de zee.

piloot47 | 28-06-18 | 16:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ditlandisstuk | 28-06-18 | 15:32

Alles heeft een prijs natuurlijk. Je kan niet grondstoffen roven, mensen roven en vermoorden en masse en denken dat zoveel slechts nooit terugkeert.

Het feit dat jij een mening mag hebben is te danken aan liberalen. De verlichting. Je kan je afvragen in hoeverre dit een juiste keuze was.

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:36 | 6

.... als er daar een van profiteert is het ons sletje wel...

Y&T | 28-06-18 | 16:02

Er is helemaal niets geroofd man, linkse gek! Je hebt het over vier generaties terug, dat Afrika grotendeels een shitzooi is, komt toch echt door de Afrikanen zelf! Lui en dom volk wat geholpen wordt met hun slachtofferrol door linkse idioten zoals jij, die ze wijsmaken dat alles de schuld van Europa is! Kutweer? Komt door ons want CO2; betalen ja! Op alles waar de neger in faalt staat er wel een linkse gutmensch te schreeuwen dat het de schuld van de blanken is, dat wij moeten betalen! Alleen die linkse gutmensch is juist vaak zelf een parasiet die op andere teert, een uitkering heeft, een verzonnen baantje die vaak ook bakken met geld kost voor mensen die wel echt werken en iets maken, of subsidies graait, de weg naar het gratis geld weet de gutmensch maar al te goed en dat het inkomen van hardwerkende Nederlanders daardoor flink daalt zal de gutmensch aan den reedt roesten! Want het gutmensch deuggevoel moet worden bevredigd en al gaat heel Europa erdoor naar de klote, jij deugt tenminste! Alleen deug je helemaal niet, maar ben je een egoïstische zak die je de eigen samenleving haat en daarom liever parasieten uit Afrika helpt dan een ouwe eenzame buurman verderop, die doet het minder goed op je deugpagina op Facebook.

dutch bikkel | 28-06-18 | 16:43

Wat dutch bikkel | 28-06-18 | 16:43 zegt. die lui zijn letterlijk te dom om te poepen. In een aantal afrikaanse landen ligt het gemiddelde IQ rond de 70. Dat is lager dan dat van een chimpansee.

prakkie | 29-06-18 | 02:15
▼ 3 antwoorden verborgen

"Ook wordt blijkbaar gewerkt aan "regional disembarkation centres" waar uit de kust geredde migranten gescreend en opgevangen worden."

Nou, hoe ze het doen zal me jeuken, als het resultaat maar is dat er geen één klaploper uit de derde wereld meer op de bonnefooi hier binnen komt. Om de woorden van Rutte te lenen: de nul moet in zicht komen.

En dat mag wat mij betreft iets kosten, maar ook zeker niet teveel. Je moet landen die weigeren hun eigen inwoners terug te nemen, keihard de financiële duimschroeven aandraaien. Raak ze daar waar het pijn doet: in hun portemonnee. Belonen: mondjesmaat. Al die landen in Afrika en het Midden-Oosten moeten leren: ze kunnen ons niet langer chanteren, vanaf nu is het: don't fuck with Europe.

Dr_Johnson | 28-06-18 | 15:34 | 2

Wat Europa nodig heeft is gewoon een vent met ballen, geen slappe wijven of onduidelijke figuren zoals Manon, of hoe die slet in frankrijk ook mag heten.

GerMonster | 28-06-18 | 16:00

Wat kost het om Trump een jaartje in te huren?

prakkie | 29-06-18 | 02:16

Ik denk dat Merkel een agent van Trump of Poetin is. EU is gedestabiliseerd en deels onder de voet gelopen door allerlei vage snuitjes op slippers.

Pedronegro | 28-06-18 | 15:33 | 3

Poetin, en ik zeg het weer, heb ik zwaar onderschat, dat of ik heb het westen zwaar overschat. Hoe dan ook Poetin wint.

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:37

Dat is idd wel hoe ze in veel 3de wereldlanden achter de schermen de macht overnemen.. onderhuids alles slopen en destabiliseren en dan het land of continent uitbuiten.

Ton8695 | 28-06-18 | 15:39

De grote winnaar is straks China. Kijk bijvoorbeeld maar eens waar China zich allemaal inkoopt, waar ze geld in steekt.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:39

Zo'n EU -vergadering brengt enkel wat bij voor de kreeft- en oesters serverende toprestaurants in de omtrek. Als Juncker van de partij is kan het boekjaar worden afgesloten.
Of wilden de politicogermanen Europa voor de derde keer in een eeuw vernielen?

Notenkraker | 28-06-18 | 15:31 | 2

We zitten reeds een nieuw eeuw; de vorige twee vielen in de vorige eeuw.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:38

kweethetooknietbeter | 28-06-18 | 15:38
Doen die enkele jaren ertoe?
Ik doe een voorspelling: de jongeren van nu zullen als senioren terug heel goed weten wat honger is.

Notenkraker | 28-06-18 | 15:45

Ze [dolle deugers] brengen het 'helpen' van 'vluchtelingen' als solidariteit. Maar het is gewoon business en dus kapitalisme en dus individualisme. Niks collectiviteit en gemeenschapszin en ideëel. En op een dag is het kapitalistische individualisme zo doorgeslagen dat de menselijke verbindingsfactor volledig is ondermijnd en de maatschappij neerstort. De grote vraag is: wat komt er dan? En is terugdraaien nu uberhaupt nog mogelijk?

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:30 | 4

Alles is een verdienmodel en de democratie is een autocratie geworden. Een 486 computer uit 1999 kan ons efficiënter besturen dan de politieke handpoppen van Shell en Unilever...

Ton8695 | 28-06-18 | 15:33

We hebben onz laten verdelen door ht idee dat concurrentie en strijd goed zijn voor de ontwikkeling van een samenleving. Alles is eigenbelang ipv gezamenlijk belang. Alles is strijden ipv samenwerken. Daar gaan we aan kapot. Wereldwijd.

Ton8695 | 28-06-18 | 15:35

@DKS Met het kapitalisme? en het individualisme? En hoe weet je dat het meevalt, kan je in de toekomst kijken? Maatschappijen veranderen altijd, dus denken dat het heus blijft zoals nu is naief.

@Ton. Autocratie = een zichzelf verrijkend systeem. Exactemundo!
lol @ die pentium 3.1 vs handpoppen.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

Alpenturken? Beetje meer respect voor het mooiste land van Zuid-Europa. Zijn geen turken maar Latijnen/Italianen en zij hebben groot gelijk. Enough is enough. Vergeet het terugsturen ihkv Dublin. Ieder land moet zijn eigen rotzooi opruimen.

Eendragtmaaktmagt | 28-06-18 | 15:29 | 1

Ik ben weer fan van Italie maar niet om hun voetballers. MatteoSalvini, wat een held!

Janndeman | 28-06-18 | 16:58

De ironie. Wordt Europa alsnog gered door migranten.

Joffri | 28-06-18 | 15:27

Asielpolitiek is een vies woord voor een vieze industrie.

Een paard | 28-06-18 | 15:26 | 1

Asielpolitiek is een miljardenindustrie aan het worden, geholpen door de domme politici die dit naar hartelust faciliteren.

prakkie | 29-06-18 | 02:20

Blabla blabla de bla de die bla... de echte agenda is verdeel en heers en hoe langer ze alles het rekken, hoe verdeelder iedereen raakt, hoe gemakkelijker men straks alle macht pakt. Chaos is de agenda, paniek is het gevolg... EU is de uitkomst. Nog even geduld, er is al een militaire overeenkomst tussen de lidstaten.. we zijn er bijna.

Ton8695 | 28-06-18 | 15:24 | 1

Eind juli gaat de premier van Italië op bezoek bij Trump....

Lupuslupus | 28-06-18 | 15:27

Zoals de Mannschaft gisteren (vermakelijk) is afgedroogd en afgedropen, zo hoop ik ook dat het krankzinnige wijf Merkel spoedig haar Waterloo vindt.
Hoe 1 persoon erin geslaagd is om een relatief rustig en vredig werelddeel naar de kloten te helpen; het is werkelijk te bizar voor woorden.
Nu zijn Duitsers met veel macht sowieso een riskant clubje, daar kunnen generaties uit de vorige eeuw nog wel een boekje of wat over opendoen.
Maar Merkel heeft de vrijheid, samenhang en veiligheid in Europa, welke met zorg in ca. 70 jaar is opgebouwd, sinds 2014 compleet verziekt voor ons en vele opvolgende generaties. Een gruwelijk probleem valt ons ten deel, dankzij Merkel.
Weg met dat mens.

Memek | 28-06-18 | 15:24 | 6

@ blabla9899 Rotschilds?

Croxifoxio | 28-06-18 | 15:48

O, zo zit dat, we hebben WO 1 en 2 aan de Rothschilds te danken.

Memek | 28-06-18 | 15:58

rothschild/warburg. ww1 hebben we aan de fransen te danken, wilden hun gebied terug welke ze in 1870 hadden verloren. 1916 bood duitsland vrede aan, rothschild wilde pet-project=israel, daarvoor zou de US met ww1 meedoen, FED=rothschild bank 1913. daarna verdrag van versailles=rothschild/warburg verdrag. de 15 jaar erna financiele sancties=zelfde mensen. duitsland 15 jaar in hun peopert genomen, gevolg=hitler. overigens rusland 1917 was een rotschild coup. niets revolutie, denkend aan ukraine/syrie/etc, gevolg 60 miljoen doden. opvallend geen enkele hollywood film erover gezien. wel n triljoen triljard holocaust films. hmmm

blabla9899 | 28-06-18 | 16:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze hebben het alleen maar over het verdelen van de ellende. Ze zouden het moeten hebben over het stoppen van de ellende. Gisteren een klein stukje Jinek gezien en het was weer vreselijk. Ik ben blij dat die Oostbloklanden nog gezond verstand hebben. Als de Pechtold's, Klaver's en Sargentini's van deze wereld het voor het zeggen zouden hebben dan staan hier binnen de kortste keren miljoenen Afrikanen aan de poort. Ik kan het die Afrikanen niet kwalijk nemen dat ze een beter leven willen, Het politieke deugcircus is verantwoordelijk voor deze ramp die naar ons toekomt (en er al is).

osolemio | 28-06-18 | 15:22 | 6

Effe teruggaan naar de kolonies: hoeveelafrikanen hebben hun eigen grondstoffen gedelfd? Hoeveel zijn er in geslaagd om de bakermat van de mensheid om te zetten in een functionerend continent?
Ik hoor enkel krekels.

Notenkraker | 28-06-18 | 15:39

Wij hadden die grondstoffen nodig. Zij alleen een stenen potje, een vuurtje en wat grond met schapen en een koe.

piloot47 | 28-06-18 | 16:27

Geld verdelen, migranten verdelen ein reich.

lacucaracha | 28-06-18 | 17:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Eventjes een korte voorgeschiedenis voor alle domme mensen. Het is vooral Nederland die dit, de EU wil, heeft iets te maken met onze ligging, capaciteiten en ondernemingszin. Ik snap best dat een zooitje neonazi's willen 'eigen volk eerst' omdat ze gewoon nergens goed in zijn. Maar anderen zijn dat wel dus sterf en hou je bek en let op.

Nederland creëert dit Moloch voor een reden. Niet jouw reden. Niet jouw wens. Maar jij bent wat!? 20,000 extremisten op extreemrechts? Nobody cares. Niet de schoonmaakster bij Unilever of de accountant bij de Shell.

Nu als je een plan hebt. Een project. Met feiten en doelstellingen. Voor een beter Nederland. Dan kan je misschien zieltjes winnen. Hitler deed dat. Maar dat liep niet goed af. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat nationaal socialisme onmogelijk is.

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:20 | 12

@A.U.EnLeven | 28-06-18 | 15:54
Sorry, kon het niet laten :P En je bent een vrouw! Jeeheee, IK ben een beetje verliefd.

Sir Nastian | 28-06-18 | 16:04

Ben je verward of zo?

ZZP-er | 28-06-18 | 17:13

Houd eens lekker je mond ja linkse gek.
Woont niet eens in Nederland dus waar bemoei je je mee.
Beter Nederland krijgen we alleen als de waanzin van Europa stopt.

Lilia2 | 28-06-18 | 21:51
▼ 9 antwoorden verborgen

Nog één keertje dan:

We zijn geen e.n.k.e.l.e. "responsibility and solidarity" schuldig aan alles dat hier maar op de bonnefooi komt binnen dobberen. He-le-maal n.í.e.t.s. Stamp dat nou eens in die botte Brusselse koppen van jullie! Europa is geen zoete inval waar heel de wereld maar naar believen kan komen binnen waaien en van alles eisen (huisvesting, oitkierung, alles gratiesch) omdat men vindt dat men daar recht op heeft. Ga gloeiende gloeiende je eigen land eens opbouwen! Met die slordig 100 miljard(!) in een kleine 70 jaar had er toch wel íets van de grond kunnen komen daar in Afrika? Aan het geld heeft het in ieder geval niet gelegen. Elk volk ter wereld heeft het onvervreemdbare recht zélf te bepalen wie er wel en niet het land in komt. Heeft het volste recht de eigen unieke identiteit en soevereiniteit te behouden. Waarom moet de Europeaan dan maar lijdzaam toezien hoe hij de bietenbrug opgaat omdat er elders zo nodig gedeugd moet worden? Heeft de inheemse Europeaan soms géén recht op zelfbeschikking? Op een land waar hij/zij/anders zich thuis voelt met gelijkgestemde mensen die de cultuur, tradities en identiteit delen? Zo nee, waarom niet?

Sjefke7807 | 28-06-18 | 15:19 | 7

Misplaatst schuldgevoel mbt de goede positie. Zoals mensen zich weleens schuldig voelen dat zij een ongeluk hebben overleefd en de medereiziger niet. Normaal ga je dan in therapie, maar er is nog geen consultancy voor hele culturen, ofzo.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:35

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:27
Je en welke idioten maken die wetten ja die zelfde idioten ja.

Sjonie01 | 28-06-18 | 15:39

+ heel veel

PusingKepala69 | 29-06-18 | 01:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Is wel te zien waar Youp van het hek zijn mening vandaan haalt: z'n tweelingbroer Juncker.

InAnumPerRegimine | 28-06-18 | 15:19 | 2

lol

Lupuslupus | 28-06-18 | 15:28

Die is echt sterk

Lilia2 | 28-06-18 | 21:52

Die Mannschaft ist auch wieder gelandet in Frankfurt am Main !

van Oeffelen | 28-06-18 | 15:18 | 1

Mogen zij er nog wel in dan?

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:37

Toneel. Van de week blijven ze extra lang aan de borrel en dan zeggen ze dat ze er laat in de nacht, na hard onderhandelen, toch uitgekomen zijn. Noorden betaald weer meer aan het Zuiden, de geest is gewillig maar het vlees is zwak, en Mutti ist wieder gerettet.

ole guapa | 28-06-18 | 15:18

Struikelblok is weer de politiekcorrectheid. Allemaal weten ze donderdsgoed dat die immigratie funest is voor de westerse wereld maar dat durven ze niet uit te spreken om er vervolgens beleid op te kunnen maken.

Bytemaster | 28-06-18 | 15:18 | 7

Sjefke. Vluchtelingen en migranten worden hier altijd op één hoop gegooid. Men wil eigenlijk gewoon niemand toelaten. Echte vluchtelingen moet je toelaten, migranten niet. Maar goed, waar begint migrant en houdt vluchteling op?
Ik vind ook dat Europa niet het lot van de hele wereld op haar schouders kan nemen. Uiteraard kan dat niet, dat gaat mis en wordt het einde van alles. Maar je moet dan wel met oplossingen komen die zowel werkbaar als menselijk zijn. Dat gaat geld kosten en daarover gaat uiteindelijk deze top. Wie gaat het allemaal betalen? Migranten dood schieten aan de grens is namelijk geen optie, dan zijn we allemaal nazi's. En dat willen we niet, alhans, de meeste van ons niet.

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:44

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:44
Leg eens uit waarom wij met oplossingen zouden moeten komen? Ik zie niet in hoe het ongebreideld fokken een westers probleem is. Start eens met geboortebeperking en verder is het financiële verhaal ook eentje waarover niet noodzakelijk hier gediscussieerd hoeft te worden.
Inderdaad aan de grens afschieten hoeft niet, stoppen met de veerdienst of afzetten bij de dichtstbijzijnde veilige haven zou al een hoop schelen.
Belachelijk gutmenschen die menen iedereen te moeten redden.... over 20 jaar prevelen ze gezamelijk "Wir haben es nicht gewusst" ondanks de vele waarschuwingen door de 'nazi's' en 'xenofoben' [lees: mensen die wel nadenken], wat een bunker hebben die mensen voor hun taas?!

@cid | 28-06-18 | 16:13

@Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:44 |
U bent hier degene die vluchtelingen met migranten verwart. Op dit moment zouden 'we' inderdaad niemand meer moeten toelaten. Laten we eerst de ellende die we hebben van alles dat nu hier is maar eens oplossen.

Echte vluchtelingen mogen ze bij mij op zolder stallen als het moet. Maar dan heb ik het wel over vluchtelingen zoals bv de Yezidi's die door IS massaal werden uitgemoord omdat ze volgens IS duivelsaanbidders zijn. Die liet de EU lekker verkommeren op die bergtop waar ze heen gedreven werden door IS. Díe hadden ze met vliegtuigen hierheen moeten halen! De ranzigheid die met name de vrouwen en meisjes ten deel viel is met geen pen te beschrijven. Maar die hadden niet de mogelijkheid om op die bootjes te stappen.

De bootjes die hierheen komen vanaf Afrika bevatten m.i.g.r.a.n.t.e.n. Allemaal jonge viriele mannen die, als ze er de schouders onder zouden zetten, iets van hun éigen land kunnen maken. Ze stappen op die bootjes aangetrokken door de Sirenenzang van Merkel destijds. En omdat ze gemerkt hebben dat de slappe zakken in Brussel niet bij machte zijn de toevloed te stoppen blijven ze komen. Aangetrokken door alles gratis. Ze hebben, op een enkele positieve uitzondering na, geen enkele intentie zich aan te passen of mee te doen. Ik zie het hier in de wijk, ik heb het in de fabrieken gezien waar ik werkte. Ze. willen. niet. U praat over "dat gaat geld kosten". Hallooo, het heeft ons al meer als 100 miljard(!) in een kleine 70 jaar gekost! Met absoluut nul resultaat. Het wordt eens tijd dat men daar zélf de broek op gaat houden.

Verder heeft u geen van mijn vragen beantwoord met steekhoudende oplossingen. U filibustert en deflect vooral een hoop, gelardeerd met het obligate "maar niemand wil toch een nazi zijn?". U bent, wederom, áf.

Sjefke7807 | 28-06-18 | 17:35
▼ 4 antwoorden verborgen

De enige oplossing is ieder smokkelbootje terug duwen naar de Afrikaanse kust, en de bemanning van de veerboten van de NGO's daadwerkelijk berechten voor mensensmokkel. Moet je eens zien hoe snel het afgelopen is.

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:17 | 3

Dit dus. Ze werken gewoon openlijk(!) mee aan mensensmokkel. Huidige M.O. is nu; de smokkelaar laat het bootje uitvaren met nét genoeg brandstof om de internationale wateren te bereiken. Vervolgens worden de NGOs gebeld om de coördinaten door te geven en ze komen ze gelijk een veerdienst zo halen. Terwijl het internationale zeerecht zegt "naar de dichtstbijzijnde veilige haven". En dat is dus niet aan de overkant van de Middellandse Zee.

Sjefke7807 | 28-06-18 | 15:22

Dat is al vrijwel gestopt.

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:24

Die smokkelbootjes enteren, de bemaning oppakken en de boot tot zinken brengen dat is de oplossing of hem net zolang aan de ketting leggen tot de kiel er uit is geroest.

Lt-Kol Kilgore | 28-06-18 | 15:26

De Slowaakse premier Pellegrini wil eerst praten over het sluiten van de buitengrens. "Pas daarna kunnen we praten over wat er binnen de EU gebeurt", zei hij. (bron: nos.nl)
Kijk: dat is een constructieve bijdrage. Ik kan mij voorstellen dat wanneer de immigratie gecontroleerd is (= de EU zelf bepaalt wie er binnen komt) dwarsliggers als Polen en Hongarije ook meer bereid zullen zijn om immigranten op te nemen.

koeberg | 28-06-18 | 15:16 | 5

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:27
Wat een onzin om hongarije corrupt te noemen zonder naar je eigen overheid te kijken, in hongarije hebben ze wel een gekozen burgermeester.

Sjonie01 | 28-06-18 | 15:46

Ik heb niets met die xenofobie oost Europeanen. Wel vol profiteren van de EU subsidies en nooit iets bijdragen. Van deze landen is geen solidariteit te verwachten.

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:46

Beste_Landgenoten | 28-06-18 | 15:46
Haha solidariteit zeker te veel na de EU en NPO gekeken.

Sjonie01 | 28-06-18 | 15:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Als iedereen gewoon zijn aandeel levert in deze buitengewoon woelige tijden komt het allemaal goed. Gaat u gerust slapen.
Gelieve verder EU en Europa gescheiden te houden, maar dat terzijde.

Frau Merkel | 28-06-18 | 15:12

Het slechtst mogelijk scenario is plan Merkel: Als er geen gezamenlijke afspraken worden gemaakt, hoopt Merkel een akkoord te sluiten met een beperktere groep lidstaten die bereid zijn om met Griekenland en Italië tot afspraken te komen.(nos.nl)
Ofwel pappen en nathouden en oost-Europa te vriend houden door ze te ontzien. De beperktere groep lidstaten zijn natuurlijk de bekende brave jongetjes, waaronder Nederland.

koeberg | 28-06-18 | 15:11 | 4

Rutte doet alles wat Mutti Merkel vraagt.

koeberg | 28-06-18 | 15:18

Rutte doet alles om maar een baantje in Brussel te krijgen, daar mag Nederland best aan ten onder gaan in zijn ogen.
Zijn grote voorbeeld is Timmermans

2voor12 | 28-06-18 | 16:00

Tsja, als Rutte bij Merkel zeurt, krijgtie een beurt (en dat wil hij niet van haar)

InAnumPerRegimine | 28-06-18 | 17:21
▼ 1 antwoord verborgen

Druncker: 'Wat de uitslag ook is, er moet op gedronken worden.'

Mr_Natural | 28-06-18 | 15:10 | 2

Eens. Proost!

koeberg | 28-06-18 | 15:12

Lol

Pedronegro | 28-06-18 | 15:29

Moet ik mijn fiets en mijn radio al verbergen onder het hooi in de koeienstal of is dat nog te vroeg?

Rest In Privacy | 28-06-18 | 15:09 | 5

Nah... Je leeft in 2018. Als jij serieus bezig bent met de ondergang van Nederland zit je al lang op de radar.
De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:14
Een Radar uit Oekraïne?

Mark_D_NL | 28-06-18 | 15:19

Zorg dat de aivd die ene hooivork, loodjesgeweer, radio of mes vindt en dat die andere ergens anders verstopt zitten.

Lt-Kol Kilgore | 28-06-18 | 15:28

Onder de koeienstront dan maak je 'n kans, zowel voor wapens en jezelf natuurlijk, lol.
Take care.

PopeyeKamper | 28-06-18 | 15:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Mutti Merkel has to go down (politiek dan).

Willibald von Klúúúk | 28-06-18 | 15:09

Ik ben helemaal voor 'regional disembarkation stations'. Op het strand van Libië, Algerije, Marokko en Tunesië.

Enter Yeti | 28-06-18 | 15:08 | 1

Precies, je moet het daar uitzoeken, en niet eenmaal op vast EU land. Maar ook dit is gedoemd te mislukken, je kunt dan nu al bedenken dat daar hele steden om heen gaan liggen. En Algerije/Tunesie/Marokko hebben hier helemaal geen zin in, die hebben een tyfushekel aan import. Libie is een teringzooi, dus daar valt dan het geld te verdienen door de maffiosi. Als je dit gaat doen, en dat is vrij onzinnig, dan moet je het in Mali, Nigeria, Tsjaad ed gaan doen.

Chemokar | 28-06-18 | 15:14

Ergens mogen we Merkel wel dankbaar zijn, die boerenknol heeft echt enorme fouten gemaakt

Bokito ergo sum | 28-06-18 | 15:08 | 1

Iedereen is het wel eens dat dit niet de juiste oplossing was.

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:12

Mag lijden dat het het einde inluid.

miko | 28-06-18 | 15:08 | 1

Mja als je de gevolgen niet wil zien. Je kan nu eenmaal geen clubje beginnen om er zelf beter van te worden en vervolgens weglopen. Het meest trieste verhaal was Griekenland en is nu Brexit. Die Britten willen gelijkwaardig praten met een blok van 27 landen. Hoe intens dom kan je zijn. Oh ja, Donald Trump. "Trade-wars are good and easy to win"

Wetende dat elke Chinees, Japanner, Canadees of Europeaan wel zijn huiswerk doet.

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:11

Somebody is smiling and winning. And it ain't us.

De Koreaanse Slet | 28-06-18 | 15:07 | 1

Maar als we nu maar met z’n allen braaf achter de VVD (en dus de EU) aanhobbelen komt alles goed! Of wilde je dat niet zeggen?

Lefty-Messup | 28-06-18 | 17:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen