Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uw nieuwe elan babbelt bij Rutte: Deel 1

Iedereen in zijn beste pak op sollicitatie

Toekomstig missionair premier Mark Rutte gaat vandaag veel koffieleuten, want hij ontvangt het eerste deel van zijn nieuwe kabinet. Één voor één paraderen de toekomstige ministers en staatssecretarissen voorbij aan de draaiende camera's van de vaderlandse pers alsof het de rode loper van een nieuwe bioscoopfilm is (in een wereld waar bioscopen open zijn dan). Het enthousiasme is ver te zoeken bij de biosbezoekers, want dit wordt alweer het vierde deel in een uitgekauwde filmreeks die beter kon stoppen. Maar we ontkomen er niet aan, dus wie zien we vandaag voor de camera?

Wopke Hoekstra

We beginnen met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en viceminister-president Wopke Hoekstra. Lijsttrekker van het CDA, maar alleen nadat Hugo de Jonge deze functie neerlegde en Omtzigt werd gepasseerd. Speelde hiervoor minister van Financiën in Rutte III, waarbij hij in een economisch gunstige periode met geld kon smijten. Kocht een groot belang in KLM zonder de Kamer te informeren en deed zaken in belastingparadijzen, dus met dat nieuwe elan en die transparante bestuurscultuur zit het meteen goed. 

Dilan Yeṣilgöz

Na een korte demissionaire invalbeurt als Staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat mag de van oorsprong Turkse vvd'er Dilan Yeṣilgöz nu haar tanden zetten in het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarmee wordt ze de eerste minister van Justitie en Veiligheid die geen rechterstudie afrondde en dat zorgt in de juridische wereld wel voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Met de uit de klauwen gelopen drugscriminaliteit en een overwerkte politiemacht krijgt ze in ieder geval een zwaar departement in haar maag gesplitst en dat voor iemand die als Kamerlid meestal niet wist waar ze over stemde. Dat verklaart misschien waarom ze tijdens haar invalbeurt als staatssecretaris dacht dat ze haar kamerzetel kon behouden voordat ze werd teruggefloten door de Raad van State. 

Franc Weerwind

De nieuwe minister voor Rechtsbescherming is tot nu toe een rasburgemeester. De D66'er droeg de ketting al in Niedorp, Velsen en Almere, maar was op nationaal niveau actief bij D66 door mee te schrijven aan het verkiezingsprogramma. Zei in oktober dat hij niet van plan was om aan dit kabinet deel te nemen en neemt dus nu aan dit kabinet deel. Goed dat we alvast weten wat zijn woord waard is. Weerwind heeft een achtergrond in bestuurskunde, dus ook dit juridische ministerie krijgt een minister zonder juridische opleiding. Dronk in zijn studententijd al biertjes met Prins Pils bij Minerva, dus ziet in ieder geval een bekend gezicht bij zijn beëdiging. Hij heeft twee katten: Nina en Simon.

Eric van der Burg

Van der Brug wordt als Staatssecretaris Asiel en Migratie de nieuwe portier aan de deur van Nederland, maar de verwachtingen zijn niet al te hoog. Zei een paar jaar terug als vvd-wethouder in Amsterdam "hoe meer asielzoekers, hoe beter" en daarmee weten we weer genoeg. Eens kijken of hij er nog steeds zo over denkt als hij zelf onderdak moet regelen. Zijn voorganger heeft de kraan ver open laten staan en Van der Burg moet de overstroming oplossen. 

Robbert Dijkgraaf

De nieuwe Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap begint direct met thuislessen, want hij is de enige bewindvoerder die zijn babbeltje met Rutte digitaal voert. D66 zocht voor onderwijs duidelijk iemand uit de praktijk, want Dijkgraaf is hoogleraar in de theoretische natuurkunde, was directeur van het Institute for Advanced Study te Princeton en won onder meer de Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding. Werd opvallend genoeg in 2017 al door Baudet genoemd als potentieel minister van Onderwijs in zijn zakenkabinet, maar nu door D66 daadwerkelijk binnengehaald. Aan kennis en ervaring in de sector gaat het niet liggen. De vraag is alleen of hij de politiek spelletjes kan meespelen. 

Dennis Wiersma

Na Dilan nog zo'n vvd-invalstaatssecretaris die in eerste instantie weigerde zijn Kamerzetel op te geven. Wiersma zit sinds 2017 in de Tweede Kamer en werd afgelopen augustus staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de demissionaire puinhopen van Rutte III. Gaf bijna een maand later pas zijn zetel op na ophef en een boze brief van de Raad van State. De proefperiode van een paar maanden was blijkbaar succesvol, want nu mag hij het proberen al minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs. Met zijn 35 jaar één van de jongste ministers ooit en groot fan van videocolleges

Reaguursels

Inloggen

De laatste ploeg waarvan ik alle namen nog weet is het kabinet-Den Uyl. Dat waren kerels! Duisenberg, Vredeling, Pronk, Lubbers, Gaay sr enzovoort. Zopen alle watjes desnoods diep in de nacht onder de tafel en wonnen het debat. Smeten asbakken door de spiegel van Nieuwspoort. Enzovoort. Daarna kregen we enkel slapjanussen die na twee fristie gingen geeuwen, en nooit een debat winnen op conditie! R4 wordt geen uitzondering op deze wanvertoning. De bestuursmacht is trouwens overgedragen naar Brussel, dus het zijn ook maar gewoon middle managers.

borderlijntje | 03-01-22 | 23:48

Gun Dilan maar het voordeel van de twijfel. Die wordt een spreekbuis van haar topambtenaren. Zodra ze zelf stelling neemt tegenover haar ambtenaren (als ze dat intellectueel al kan) wordt ze met een lulverhaal voor de bus van de Kamer gegooid. Omdat ze er zelf niets van begrijpt, vervult Omtzigt vervolgens de rol van Job Knoester om het politieke mes zeer terecht diep in haar rug te planten. De functie van voorzitter van de Kampeerraad is voor haar dan nog vacant.

marchbrown | 03-01-22 | 20:26

Volgende week maandag moet toch, hoe dan ook, het karakter krijgen van een feestdag. De scholen gaan weer open, het kabinet op het bordes. NOS-shots kan ik me nu al voorstellen: 1 en al lachende ouders, journalisten opgetogen nabij het bordes, etc. Het lijkt mij wat te gepland allemaal.

Phantomas | 03-01-22 | 20:06 | 1

Gisteren was het Beau zijn beurt om een juichprogramma over het nieuwe kabinet te maken. Met zijn tafelgasten werden de nieuwe mensen neergezet als heel bijzonder en dat we heel blij mogen zijn dat ze de baan willen nemen en zich opofferen. Verder mochten wat leden van de huidige regering als joviale mensen in beeld gebracht. Een en al gezelligheid onder elkaar die politici en de "controlerende" macht, de journalisten. De schaamteloosheid van MSM en het slijmen is lachwekkend en droevig tegelijkertijd. Helaas levert de propaganda nog steeds voldoende stemmen op voor het kartel en Rutte om de macht vast te houden. Arm Nederland.

Graaier | 04-01-22 | 08:21

Het goede nieuws voor het startende kabinet is dat de scholen weer open gaan, wat heel Nederland natuurlijk allang wist.
Verder een felicitatie aan Rutte en Co in mijn woonplaats is een goed lopend horecabedrijf wat altijd vol geboekt was met feesten en partijen (groot partycentrum) omgevallen.
Na een bestaan van 150 jaar is het wel genoeg geweest.
Misschien kan een webwinkel er opslagruimte van maken, de economie booster van het kabinet.

likdoorn | 03-01-22 | 19:09

De mediatrainers van Yesilgöz hebben hun werk goed gedaan.
BStip 14: Als je opponent met feiten (wetten) aankomt, gewoon zeggen dat je geen zin hebt in een welles-nietes discussie.
Zucht.

Basil Fawlty | 03-01-22 | 18:13 | 4

@Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 18:38:
Of gewoon zeggen: "U heeft gelijk."
Maar dan slaat ze een modderfiguur en blijkt dat ze niet weet waar ze over praat en dat is niet de bedoeling want een politica die toegeeft dat ze iets niet weet is bijna einde carriere en het gemakkelijke, luie en warme pluche.

Zelfde gezien met Hiddema een tijd geleden in de tweede kamer over een motie door GL/D66 (?) ivm strafrechtelijk iets. Waarop Hiddema zei: "Maar er is al een wet die dat dekt." Dat deed er dus niet toe volgens die nitwits. Er moest en zou die motie moeten komen zodat desbetreffend kamerlid zich op de borst kon kloppen.

Basil Fawlty | 03-01-22 | 18:52

@Basil Fawlty | 03-01-22 | 18:52: En de regels, regeltjes, wetten, wetjes worden zo´n enorme stapel, groter dan de Eiffeltoren, en niemand weet meer iets.

ChalinaRosa | 03-01-22 | 18:59

@Basil Fawlty | 03-01-22 | 18:52: Gelijk heb je. Bedenkelijk idd. Hoop dat deze nitwit wel fatsoenlijk wordt bijgepraat voor ze aan een praattafel gaat zitten. God, allah, zegende de greep.

Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 19:00
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig is het kabinet er alleen nog maar voor de show. Alle regelgeving, grenzen beleid en doelen vd NGOs worden buiten de tweede kamer bedacht, opgelegd en uitgevoerd. Mooi dat we toch nog blijven geloven in een mooi kabinet. Maakt het voor de EU en Klausje wat makkelijker.

davidhasseltoff | 03-01-22 | 18:05

Dilan Yeṣilgöz: kan alleen maar fout gaan
Kasja Ollongren: kan alleen maar fout gaan
Hugo de schoenbaard: kan alleen maar fout gaan.

Hoe lang tot de eerste kabinetcrisis?

darmflora | 03-01-22 | 18:02 | 2

Die weet ik! Gewoon genoeg Yakult!

Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 18:21

Nou kern kwaliteit in kabinet is niet visie en deskundigheid. Dat is liegen en bedriegen op hoog Nivo. Tweede kwaliteit is zonder er last van te hebben. Kortom de mensen die terug komen weet je wat ze kunnen. Het zijn gewetenloze harteloze volks verraders.

foxhunter | 03-01-22 | 23:27

Vrij veel gezeik hier weer over Dilan Yeṣilgöz. Zelf zie ik het als haar grootste handicap dat ze geen rechten heeft gestudeerd. Dan zul je het op zijn minst niet makkelijk krijgen op een ministerie waar de Ernst Hirsch Ballin- en Piet-Hein Donner-klonen de dienst uitmaken. Zo'n Grapperhaus kon díé figuren in ieder geval de baas.

Maar het verwijt dat ze van de SP, via GL en PvdA, naar de VVD is opgeschoven, vind ik kul. Er zijn wel meer politici/prominenten, die een vergelijkbare ontwikkeling hebben doorgemaakt. Mag je dan niet met de jaren en door ervaring, ''sadder and wiser'' worden? Geldt de uitdrukking ''Als je 20 bent en niet links, heb je geen hart; als je 40 bent en nog steeds links, heb je geen verstand'' dan niet voor Dilan Yeṣilgöz? Zo'n zelfde 'verrechtsing' heb je kunnen zien bij oa Ayaan Hirsi Ali, en bij professor Pim Fortuyn, die ooit het communisme een warm hart toedroeg. Andersom, opschuiven van rechts naar links komt veel minder voor; Joris Voorhoeve is van de VVD naar D66 gegaan, dacht ik; Dries van Agt is van het CDA naar (een onbestemd) links gegaan vanwege zijn Palestijnenwaanzin. Meer zou ik zo gauw niet weten.

En je zou ook kunnen zeggen: mooi dat er een dame met een migratieachtergrond (Turks-Koerdisch, meen ik) MinJus wordt. Maar dat mag niet van Peter Breedveld, las ik, want als VVDer heeft Yeṣilgöz allerlei verkeerde opvattingen (die namelijk grotendeels overeenkomen met die van foute witte mannen), en dan mag je niet gerekend worden tot ''diversiteit'', en zij niet alleen:

"Van Hirsi Ali tot Ebru Umar tot Ik Zihni en Fidan Ekiz en Shirin Musa en Lale Gül: een mens van kleur mag alleen door als hij of zij a) zich afzet tegen de “achterlijke” allochtonen en b) tegen “theedrinken” en allerlei soft gedoe is omdat je gewoon harder moet straffen en met de lange lat erover."

Afgezien van het feit dat zo'n Khautar kennelijk ook door mag, hebben de door Breedveld genoemde allochtonen allemaal 'foute' opvattingen en dan tellen ze niet echt mee.

Een betere aanbeveling kan Dilan Yeşilgöz niet krijgen, lijkt me.

Dr_Johnson | 03-01-22 | 17:32 | 7

@Gele Beer | 03-01-22 | 17:45:

"Grote verhalen over ordehandhaving en er niks van bakken....."

Ze moet nog beginnen als MinJus, hè. Give the girl a break.

Dr_Johnson | 03-01-22 | 17:58

@Dr_Johnson
Yeṣilgöz is een rasopportunist die heel veel praat (en praat en praat) en eigenlijk niks zegt. En binnen de middelmaat die de Nederlandse politiek is, is dat voldoende om carriere te maken.

Basil Fawlty | 03-01-22 | 18:28

@Basil Fawlty | 03-01-22 | 18:28: zag vanochtend dat haar gevraagd werd waarom ze de juiste persoon was voor de functie. Antwoordde ze dat dat maar aan Rutte moest worden gevraagd. Lekker veel inhoud deze dame.

Tjatiswat | 03-01-22 | 21:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Het allerergste vind ik toch wel dat jokkebrok Rutte wéér premier wordt.
Dat er zwakke broeders en zusters in het kabinet zitten zal Mark goed uitkomen. Die leiden de aandacht af van de grootste sjoemelaar zelf, en kunnen zo nodig geofferd worden terwijl hijzelf buiten schot blijft.

Leon Tosti | 03-01-22 | 17:32

Verrek ik had bij een banketbakker wel is een taart besteld waar een kaarsje niet de helderste was. Nu zie ik hier een taart met 28 zwakke een helder kaarsje, ik zou die taart terug brengen.

jan huppeldepup | 03-01-22 | 17:30 | 1

Meteen kerosine erover en een parlementaire enquete aanvragen.

funda | 03-01-22 | 17:46

Ah, heer integriteit zelve die de toets der bekwaamheid mag afnemen.

Peerkeoud | 03-01-22 | 17:21 | 1

Inwijden in de Omerta. En nog even na-gliffelen om Pieter.

Phantomas | 03-01-22 | 17:28

Hoop dat Hoekstra op BuZa geen Djellaba gaat dragen in Moslim landen

Ahashverus | 03-01-22 | 17:09

Drie parlementaire enquêtes op de rol; Groningen, toeslagenschandaal, aanpak corona. Zou met niemand daar willen ruilen.

Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 17:00 | 6

@Peerkeoud | 03-01-22 | 17:22: Binnen drie maanden aftreden, dan is de schade beperkt. Helaas gaat er geen enquête plaatsvinden binnen die tijd.

Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 17:28

@Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 17:28: Ja en daarna vinden er weer 9 maanden coalitiegesprekken plaats waar dan de nieuwe/oude poppetjes weer in zitten op een na. Er is er altijd wel een die dan geslacht word, zo kun je vier jaar volmaken.

jan huppeldepup | 03-01-22 | 17:33

@jan huppeldepup | 03-01-22 | 17:33: Blijf hoop houden, ik. Goeie bestuurders moet je aanhouden, en die zijn er best wel. Maar een dichtgemetseld coalitieakkoord is niet meer van deze tijd. Poppetjes om te offeren past niet meer bij deze tijd. Einde Rutte doctrine, het lukte een poos maar dat kaarsje gaat uit. Beetje geduld maar overtuigd.

Dr. Blechtrummel | 03-01-22 | 18:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Mark Harbers verdient ook wel een eervolle vermelding voor zijn come-back!? #ontslagenwegenskamerbewustverkeerdinformeren

sterkulus | 03-01-22 | 16:59 | 1

Op herhaling dus. Ja, meester integriteit weet ze wel uit te zoeken, zijn vrinden.

Peerkeoud | 03-01-22 | 17:22

Dilan Yeşilgöz lult gewoon overal doorheen. Luisteren naar steekhoudende argumenten kan ze niet. Ze past dus perfect bij de VVD. Ik ga alvast investeren in neuspoeders om mijn verloren koopkracht te compenseren.

Deflatiemonster | 03-01-22 | 16:45 | 3

Lees (en kijk) dat briefje van Jan wat hiernaast staat even voor de lol.
Ronduit schokkend om te zien dat dit minister van justitie wordt.
tpo.nl/2022/01/02/briefje-van-jan-aan...

gemeentereiniging | 03-01-22 | 17:04

Dijkgraaf is een leuke, interessante kerel, mag hem graag. Hopelijk is hij ook politiek-competent en daadkrachtig aangezien hij nogal in de theorie zit, 24/7 zeg maar. Jammer dat deze man zich bij zo'n nare partij als D66, zich lekker voelt en er voor wilt gaan vechten.

Omnisofos | 03-01-22 | 16:45 | 2

Zo hebben ze er ooit al eens gehad. Die van de PvdA. Hij verbaasde zich als wetenschapper dat Timmermans altijd alles tot enorme proporties opklopte, terwijl de wetenschapper het probleem wilde kleinmaken en oplossen. Dat was niet de bedoeling in den Haag.

Peerkeoud | 03-01-22 | 17:38

Alleen maar in de theorie zitten, 24/7
Dat wordt niks als de werkelijkheid om de hoek komt kijken.
Een theoreticus ziet niet eens de werkelijkheid.

ChalinaRosa | 03-01-22 | 17:39

In het stukje over Hoekstra mis ik het verraden van Pieter Omtzicht.

Fuckinghell | 03-01-22 | 16:33 | 1

Dat ligt al onder het tapijt.

jan huppeldepup | 03-01-22 | 17:36

Kabinet Dunning-Kruger I

BASinnic | 03-01-22 | 16:28

Wacht ff, hebben jullie niks te melden over Weerwind? Gast bedroog zijn vrouw met een minnares en toen die zwanger werd, bedroog hij die minnares met een nieuwe vriendin. Moet een PVV'er eens flikken!

funkyd | 03-01-22 | 16:27 | 6

Wow zo ver ging Karl Marx niet eens.

Graaf_van_Hogendorp | 03-01-22 | 16:44

Dat doen ze ook met ministerposten. Goedgekeurd dus.

Deflatiemonster | 03-01-22 | 16:46

Er zijn weinig PVV-ers die het goed bij de vrouwen doen dus dat gaat niet snel gebeuren.

BobDobalina | 03-01-22 | 16:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Komt er nog een poll over welke minister of staatssecretaris als eerste het veld moet ruimen? Ik gok op die turkse troela die inderdaad zo dom is dat het lachwekkend wordt.

Jafco | 03-01-22 | 16:22 | 2

Dilan gaat zometeen de boefjes bij elkaar vegen...let maar op

Den-Pol | 03-01-22 | 17:03

En nu aan het werk! Laten zien wat je kunt en doorpakken. De praktijk zal het leren.

RGV42 | 03-01-22 | 16:21 | 2

Ik vond praktijd passender bij deze opgewarmde meuk.

Kowalski11 | 03-01-22 | 16:27

Straks als het Binnenhof eindelijk verbouwd is krijgt de politiek toch nog een nieuwe LAN.

MFvGeel | 03-01-22 | 16:21

Zonder de juiste papieren; god dit geloof je toch niet!

Bouwfraudeur | 03-01-22 | 16:10

Goh Geenstijl, hadden jullie die ṣ niet in de Bold/Pink variant?

stichpimpelibok | 03-01-22 | 16:07

Allemaal kanonnenvoer om de eerste klappen voor Rutte op te vangen. Een voor een zullen ze vallen. Een paar extra om de drie jaar vol te kunnen maken. Toont maar weer eens aan dat je als politiek manager totaal gespeend van kunde en kennis kunt blijven. Puur netwerken. Ons kent ons. Gratis geld.

Stijlloze bezoeker | 03-01-22 | 16:03 | 4
-weggejorist-
J.Cash | 03-01-22 | 16:50

@jan huppeldepup | 03-01-22 | 16:07: Hee youtube heeft het lied gezongen door kinderen gejorist. Die van rap staat er nog ( hoelang?). www.youtube.com/watch?v=hBI6dg1-Rbk

jan huppeldepup | 03-01-22 | 17:24
▼ 1 antwoord verborgen

"Hoe meer asielzoekers hoe beter", we gaan nu een politicus zien die wel zijn belofte nakomt.

Wattman | 03-01-22 | 16:01 | 1

Das wel weer winst, op zich. Misschien moet er goedkoop verbouwd worden en de tuin onderhouden.

funda | 03-01-22 | 17:52

Voor Dijkgraaf vind ik het wel een beetje sneu. Het is geen onaardige man; je gunt hem toch beter gezelschap.

lekgoot | 03-01-22 | 15:58 | 7

Het loonstrookje behoeft geen goed gezelschap.

funda | 03-01-22 | 17:52

Dijkgraaf is een aandachtjunk. Vast heel intelligent, maar niet in elk opzicht. Iets met schoenmaker en leest.

Cor Netto | 03-01-22 | 18:43
▼ 4 antwoorden verborgen

'nieuw leiderschap' = oude wijn verworden tot azijn in oude lederen zakken. Politieke kongsi tussen D66, VVD en CDA blijft bestaan. D66 iets beter kunnen onderhandelen vanwege de kortstondige flirt met Groenlinks en PvdA. En de roestige volvo op christelijk rechts draait gewoon mee

HetOorAakel | 03-01-22 | 15:57 | 1

Oude wijn kan niet in nieuwe zakken.

Arachne | 04-01-22 | 00:07
-weggejorist-
jan huppeldepup | 03-01-22 | 15:57 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Waar komt dat Zegerius in de achternaam bij Yesilgöz eigenlijk vandaan. Als zij getrouwd is moet dat toch vóót die tongbrekende Turkse achternaam staan? Misschien weer een soort van trots op (eerst Turks/Koerdisch! dan pas Nederlander)?

Willibald von Klúúúk | 03-01-22 | 15:50 | 4

Waar staat dat geschreven, Willibald, dat dat zo hoort?

aamert | 03-01-22 | 15:55

Is al heel lang niet meer zo. Het is volkomen vrij en officieel niet relevant,. Bij de overheid wordt je nooit met je dubbele naam geregistreerd, alleen de naam die je bij geboorte hebt gekregen. In je NL paspoort kan je op verzoek de vermelding: getrouwd met ingevuld krijgen, maar dan wordt dus ook niet de dubbele naam vermeld.

JayJay | 03-01-22 | 16:04

René Zegerius heeft twintig jaar lang gewerkt bij de GGD in Amsterdam, en acht jaar in de geestelijke gezondheidszorg bij Arkin. In januari 2017 keerde hij na acht jaar terug bij de GGD, nu als programma manager. In 2014 trouwde Dilan Yesilgöz met haar vriend René Zegerius. Inmiddels wonen ze op de IJlanden in Amsterdam-Oost.

Bibop | 03-01-22 | 16:06
▼ 1 antwoord verborgen

ik heb ook nergens verstand van .kan ik nu ook in de regering

Hapselaar | 03-01-22 | 15:50 | 2

Die punt staat verkeerd. Geen hoofdletter daarna. Onderwijs, zou ik zeggen.

meneer der meneren | 03-01-22 | 16:32

Ja..!

aardv@rk | 03-01-22 | 16:36

Ollengren op de defensie, deze turkse meid op justitie, Kaag op financiën.... het maakt dus kennelijk allemaal geen reet uit voor dit kabinet. Dit land wordt ook helemaal niet geregeerd door gekozen volksvertegenwoordigers. De EU en de rijke families bepalen alles en dan is het niet van belang welk poppetje je op welke post zet. Het zijn slechts marionetten.

ILF2 | 03-01-22 | 15:50 | 1

Het aller ergste is die groene kmher kloon op klimaat

Coolcalmcollected | 03-01-22 | 19:16

De Pippi Langkous formatie is een feit:
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan".

EEGlivesagain | 03-01-22 | 15:50

Uh, heet-ie niet Franc Weerkind? Moet een spelfoutje zijn.

Cor Netto | 03-01-22 | 15:47 | 2

Ja ze neuken wat af die gasten. Al weer een kind.

aamert | 03-01-22 | 15:50

Franc Weerwind, dat is toch die schuinsmarcheerder die zijn buitenvrouw zwanger maakte voordat hij haar dumpte voor weer een ander model? Deze man zal toch niet Pechtold gaan overtreffen met zijn escapades? Nieuw elan? We gaan aan het zo integere, progressieve en vrijzinnige D66 nog veel lol beleven.

Patraque | 03-01-22 | 16:12

Fijn dat met die Wiersma nu dan eindelijk ook de Lijst Ratelband in het kabinet vertegenwoordigd wordt, werd tijd.
(ik moest hem toch even Googlen)

TheOtherWhiteMeat | 03-01-22 | 15:46

Allemaal onbekende poppetjes die voor de aankomende fouten van Rutte, mooi ingewisseld kunnen worden!
En nog wat bekender gezichten om voor de trein te gooien van eventuele boetedoening met terugwerkende kracht,
wij zien namelijk slechts het topje van de de tyfuzooi die Rutte er tot nu toe van gemaak heeft!! Op na weer meer dan 3 jaar Rutte's walgelijk wanbeleid.

De_Middelvinger | 03-01-22 | 15:45 | 1

OK, dus onbekende en bekende gezichten. Dat zijn ook eigenlijk wel de enige twee smaken he.

John McClane | 03-01-22 | 15:46

Is er al een prijsvraag wie er als eerste vertrekt?

Flapoor | 03-01-22 | 15:44

Wat een vreselijk fel licht in die kamer.
Of is dat met opzet, zodat ze de waarheid vertellen?

Nuchternederland | 03-01-22 | 15:41

Dus Dijkgraaf is een overloper.

wiers | 03-01-22 | 15:41

Ik vrees dat deze club maar één taak heeft: al het bereikte in stand houden. Deze neoliberale staat valt niet verder te verneoliberaliseren. De burger zal verder moeten opsouperen wat ze nog aan reserves hebben. Daarna is alles wat we vorige eeuw bereikt hebben weg. Foetsie. Kwijt.

zeurmachine | 03-01-22 | 15:40 | 3

Ik weet niet wat u onder een liberale staat verstaat, maar ik beschouw een overgereguleerd land waar ruim de helft van het BNP via de staat loopt, de staat steeds meer vrijheden afneemt en de media in ahnden heeft, eerder een vorm van socialisme.

Franker | 03-01-22 | 15:47

@Franker | 03-01-22 | 15:47: Dat lijkt zo ja, maar het zijn geen socialisten die dit doen. Anders was de basis als werk en dergelijke wel gegarandeerd. De neoliberaal wil dat je het risico neemt of anders verpaupert als je niet kunt of wilt. Niet automatisch die saaie maar zekere fabrieksbaan meer, maar concurreren om fastfood te mogen rondbrengen in een vierkante koeltas, want anders de goot. Daar zit het verschil.

zeurmachine | 03-01-22 | 17:04

@zeurmachine | 03-01-22 | 17:04:

Welnee. Er is geen socialistisch land ter wereld geweest waar "basis als werk en dergelijke" gegarandeerd werden. Nergens kregen arbeiders ooit zoveel welvaart, rechten en vrijheden als hier in het destijds liberale Westen.

En dat onze welvaart, rechten en vrijheden nu afnemen valt precies samen met steeds linkser beleid; steeds hogere belastingen, steeds grotere overheid, steeds onzinniger regelgeving, steeds meer censuur, steeds megalomanere plannen, etc.

Dandruff | 03-01-22 | 17:16

Wat ziet het er nu, eventjes maar, van de buitenkant allemaal maagdelijk en rein uit. Maar er blijven ontegenzeglijk een aantal lijken en lijkjes in de kast warvan er in de komende kabinetsperiode hoogstwaarschijnlijk toch een paar naar buiten komen kruipen.
Raar zo'n poppenkastvoorstelling, als je beseft dat er in die hoofdjes hier en daar wat méér rond zal spoken dan er in vriendelijke, amicale woordjes wordt uitgesproken.
Het is als bij een ritueel als het huwelijk. Allemaal blije gezichten, en bij iedereen de hoop dat het een blijvertje is deze keer, maar men weet dat de kans klein is dat er niet binnen afzienbare tijd gelogen en bedrogen wordt en er met serviesgoed gesmeten gaat worden.

Schoorsteenveger | 03-01-22 | 15:39

En Rob Jetten gaat het klimaat besturen. Hoe dan?

Koning Willy | 03-01-22 | 15:37 | 7

Rob krijgt een PS4 control van Kaag, dan denkt ie dat ie aan de knoppen zit.

J.Cash | 03-01-22 | 16:19

@H. Caulfield | 03-01-22 | 15:50: Natuurlijk wel, je hebt straks enorme papierbergen, waar weer gebouwen vol ambtenaren voor nodig zijn.
Werk, werk, werk.

funda | 03-01-22 | 17:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Best wel benieuwd naar Dilans connectie met Minerva nu.

o)+ | 03-01-22 | 15:36 | 4

@VanBukkem | 03-01-22 | 15:40:
Don't stick your vote in crazy. Maar ok, waarom krijgt dit creatuur het voordeel van uw twijfel?

o)+ | 03-01-22 | 15:48

@VanBukkem | 03-01-22 | 15:54:
Ik vind haar woest aantrekkelijk, wat 99 van de tien keer neerkomt op een hoop ellende en ander ongemak. "Oh oh, there she comes. She's a man eater"-ongemak. Een Hugo de Jonge with PMS- ongemak. Maar ok, we zullen het zien.

o)+ | 03-01-22 | 16:11
▼ 1 antwoord verborgen

Dilan "the Hair" Yesilgöz op Justitie... Ik weet niet wat ik moet zeggen.

Koning Willy | 03-01-22 | 15:36 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie kan dit kabinet nog serieus nemen? Schaamteloos als ze zijn.

Atheist-Priest | 03-01-22 | 15:34 | 2

Ik voel mij nu al serieus genomen door het nieuwe kabinet.

Ing. eslapen | 03-01-22 | 15:37

In de parallelle wereld waar deze lieden zich in bevinden kan alles. And you ain't seen nothing yet.....

Here's Freddy | 03-01-22 | 15:39

Ik vind dat de leugenslang verdacht veel op Bruno Ganz begint te lijken.

jansma28542681 | 03-01-22 | 15:33

50 % nichten en 50 % kutwijven in Rutte IV wat een feest

loekdeleeuw | 03-01-22 | 15:33 | 1

En een Negert omdat het moet.

Hiram | 03-01-22 | 16:45

Hoe minder competenties hoe beter, lijkt het. Kaag is twee keer weggestuurd vanwege disfunctioneren en wordt nu minister van financiën. De vrouw heeft nul komma nul kennis van financiën. Onmogelijk dat zij dat moeilijke ministerie kan leiden. Wat heeft Hoekstra te zoeken in het buitenland? Ook hij heeft gefaald bij Rutte 3. De Jonge is een docent en zorgbestuurder. Wat weet hij van Ruimtelihke Ordening of Woningbouw? Een rariteitenkabinet is het geworden van nono’s die juist weggestuurd waren.

RWrw | 03-01-22 | 15:33

de grootste grap blijft iemand van D66 als rechtsbescherming..
de partij die zn reet afveegt met de grondwet..

Triple2K8 | 03-01-22 | 15:31 | 1

Past mooi bij de enorme kliek D66 rechters , toch?
Absurde minimum straffen , krom beredeneren wat recht is en helemaal met volle arm in de reet van links.

Mispel | 03-01-22 | 16:22

Wat worden we weer lekker belazerd met zijn allen.

herstelkous | 03-01-22 | 15:30 | 3

Dat ze daar een vol jaar over hebben gedaan betekent gewoon dat er andere krachten aan de echte knoppen zitten, iets klopt hier niet.

hagelkruis | 03-01-22 | 15:45

Waarom? Volgens mij heeft NL zelf voor dit zootje gekozen.

Kopieerapparaat | 03-01-22 | 17:44

'koffieleuten'. Ik dacht juist aan koffieliegen, want... daar is hij goed in.

Thoth | 03-01-22 | 15:29 | 4

@_pacman_ | 03-01-22 | 15:34: Meestal kan hij het zich niet herinneren, dus ik denk meer aan een gespleten persoonlijkheid. Schizofreen dus.

Kopieerapparaat | 03-01-22 | 17:46
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kan je uit ervaring 1 ding vertellen, mensen die je verzoekt om simpelweg te vertrekken en dit vertikken te doen, daar ga je een hele harde dobber aan hebben.

Kale dodo | 03-01-22 | 15:28 | 1

Hahaha. Goede observatie!

J.Cash | 03-01-22 | 16:22

Wat voor film wordt deel IV?
Een romcom, psychische thriller of gruwelijke horror?

Timide_Aso | 03-01-22 | 15:27 | 2

Veel erger, het is geen film maar realiteit. Dat snappen ze in Den Haag geloof ik ook niet...

puszuiger | 03-01-22 | 15:56

Een soort Matrix IV, heel erg meta, veel schijnbare zelfspot, en ondertussen een cashgrab.

funda | 03-01-22 | 17:58

Big hat, no cattle

Poesmobiel | 03-01-22 | 15:27

Weerwind is van de categorie Leerdam. Interessant doen, alles voor aanzien en aandacht, maar ongeschikt.

BrutusBosch | 03-01-22 | 15:26 | 3

In Almere heeft hij nog het flora-bloemenfeestje van 120 miljoen (ipv 17 miljoen) in zijn ordners/I-phone, geld voelt hij dus niet als geld.

hagelkruis | 03-01-22 | 15:33

@hagelkruis | 03-01-22 | 15:33:
De burgemeester gaat over veiligheid, niet over het optuigen van een festivalterrein. Daar moet je voor bij het college van Almere zijn. CDA-CU-GL-D66. Als ze mazzel hebben wordt de Floriade een soort tweede Keukenhof, maar ik heb er een hard hoofd in.

MFvGeel | 03-01-22 | 16:02

Denk dat Dijkgraaf als eerste zal afhaken. Dit als hij met de partijpolitiek moet instemmen, als hij het er niet mee eens is. Cq. als er weer flink gelogen/informatie achter gehouden gaat worden door Rutte.

Gemeen Mosje | 03-01-22 | 15:23 | 2

Robbert schrikt zich dood als hij wordt voorgelogen. Had ie nooit verwacht in Den Haag.

J.Cash | 03-01-22 | 16:24

Rutte heeft de namen al keurig op volgorde liggen in zijn laatje.

funda | 03-01-22 | 18:00

Kijk, als je serieus genomen wilt worden als regering moet je natuurlijk niet Mark Rutte als chef hebben.

De man is ongeloofwaardig geworden.

Het is dus best treurig voor een aantal van deze mensen dat Koning Leugen hun chef is en zij derhalve moeten luisteren naar iemand die -bij herhaling, en tot vervelens toe- heeft bewezen dat liegen op het allerhoogste niveau geen enkel moreel probleem hoeft te zijn. Zolang je er maar mee weg komt.

Wie gelooft nu dit kabinet nog? Hoe kún je als mens deze club mensen vertrouwen op hun woord, nu allang is gebleken dat hun woord waardeloos is. Tenslotte; als je eindbaas de grofste en meest schaamteloze leugenaar is, hoe kun je dan de mensen die ónder hem vallen geloven? En de hele maatschappij is gebaseerd op vertrouwen. Zonder een basis van vertrouwen kun je nooit, op geen enkele manier, zaken doen. Het woord van Rutte, en daarmee van deze hele regering, is zo onbetrouwbaar dat een land leiden op deze manier erg moeilijk gaat worden.

De enige manier om de mensen mee te krijgen zal zijn door dwang. Het draagvlak is er niet, het vertrouwen is er al helemaal niet. Dus moet het top down afgedwongen gaan worden onder overheidsdwang. Dat polariseert dus nóg meer. En dat zal dus over enkele jaren tot een verkiezingsuitslag gaan leiden waar helemaal niemand meer iets aan heeft. Jammer. Maar waar. En jammer van de wel kundige en integere mensen in dit kabinet, die feitelijk voor lul staan met zo'n chef.

We gaan het zien, maar zonder vertrouwen dat het goed gaat komen.

Dutchbeaurouge | 03-01-22 | 15:21 | 4

De gemiddelde Nederlandse kiezer moet een soort van sadomasochist zijn dat ze Mark Rutte na alle leugens en bedrog gewoon met overweldigende meerderheid terug hebben gekozen. Het is gewoon niet te geloven zeg...

keestelpro | 03-01-22 | 15:40

@keestelpro | 03-01-22 | 15:40: Klopt, niet te geloven, maar dat hebben ze dus wel gedaan. NL krijgt dus feitelijk wat men verlangde. Toegegeven, soms is democratie ook iets verschrikkelijks als de meerderheid uit schapen bestaat.

Kopieerapparaat | 03-01-22 | 17:53

@keestelpro | 03-01-22 | 15:40: Zoveel stemmen kreeg hij nu ook weer niet, maar de anderen kregen er gewoon nog minder.
Verdorie, voel me opeens een beetje Johan Cruyff.

funda | 03-01-22 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

Mevrouw Yeşilgöz wil ik het voordeel van de twijfel geven. Dat ze geen rechten heeft gestudeerd is misschien wel een pre. Want al die voorgangers van haar die wel rechten hebben gestudeerd vertrouw ik voor geen meter. Opstelten, Grapperhaus, Donner, Hirsch Ballin... Als er 1 ministerie is in Den Haag waar het stinkt dan is het wel ministerie van justitie.

VanBukkem | 03-01-22 | 15:21 | 5

Nog minder van een onderwerp afweten dan je voorgangers zie ik niet als een pre.

Nuchternederland | 03-01-22 | 15:37

Ik begrijp niet dat u het een voordeel vindt dat Yeşilgöz geen rechten heeft gestudeerd, als dat enkel een vertrouwenskwestie met betrekking tot haar voorgangers is. Hirsch Ballin was als minister een vreselijke glibber, maar wel een briljant jurist. Ik heb liever dat mijn loodgieter lood kan gieten dan dat hij weet hoe een pen-en-gatverbinding werkt, als u begrijpt wat ik bedoel.

Rhenium | 03-01-22 | 15:39

Ik heb liever een matige loodgieter dan een hele goeie loodgieter die er met mijn pinpas of dochter vandoor gaat, als u begrijpt wat ik bedoel.

VanBukkem | 03-01-22 | 15:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb al vijf, zes keer mijn reactie moeten aanpassen.
Kort gesteld komt het hier op neer.
- We worden genaaid door een kleine klik 'ouwe jongens, krentenbrood'.
- Wat er op dat bordes staat, is vooral plucheplakkerij en excuus-personen.
- Het gros dat er staat, heeft nauwelijks iets met het ministerie waar het straks over moet leiden.
- Een aantal heeft in het recente verleden aangetoond niet te kunnen leiden, maar vooral reactief op zaken in te spelen nadat ze in het openbaar bekend werden.
- Er staan er tussen, die inmiddels vrijwel hoofdelijk aansprakelijk zijn voor het veroorzaken van menselijk leed en het schaden van de economie.
- De voorman wiens naam deze poppenkast gaat dragen, staat intern blijkbaar bekend om zijn doctrine, ofwel het menselijke aspect is hem vreemd (wat ook zijn nogal eigenaardige 'relatieloze status' kan verklaren).
Dit alles is nauwelijks uit te leggen aan Amerikaanse vrienden... En die hebben Brandon!

EEnzame SchizofrEEN | 03-01-22 | 15:12 | 8

@EEnzame SchizofrEEN | 03-01-22 | 15:39: Ik heb een kleine handicap. Ik lees ook mijn reaguursels door voordat ik ze plemp. Maar met enige regelmaat ontdek ik pas o.a. spellingfouten wanneer het reaguursel in zijn geheel geplaatst op mijn beeldscherm verschijnt. Op een of andere manier mis ik iets van het totaaloverzicht in het kleine invoervakje. Of zoiets.

Leptob | 03-01-22 | 15:43

De Amerikanen hebben precies hetzelfde. Ministers die afkomstig zijn uit bedrijven waarvoor zij het ministerie bemannen. En na afloop gaan ze weer terug. En vullen hun zakken voor bewezen diensten.

Arachne | 04-01-22 | 00:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Dilan deed inderdaad geen rechteRstudie getuige haar duiventil verleden met partijen uit het nog linksere spectrum dan die van de VVD alwaar men links altijd graag heeft verwelkomd zoals Zalm / Hirsi Ali (beiden PvdA) en Verdonk (PSP).

Idiot Savant | 03-01-22 | 15:10 | 1

Pim Fortuyn was als hoogleraar marxist, is daarna eerst een tijd lid van de PvdA geweest, toen naar de VVD gegaan en nog weer later lijsttrekker van Leefbaar Nederland geworden. En nadat Leefbaar hem eruit gooide de Lijst Fortuyn begonnen.

Leon Tosti | 03-01-22 | 17:25

Bizar dat Nederland zich in het buitenland laat vertegenwoordigen door iemand uit de Pandora-papers. Je maakt dan meteen duidelijk waar Nederland voor staat.

* Il Principe * | 03-01-22 | 15:09 | 2

Daar zat ik ook aan te denken. Ach Nederland stond toch al bekend als bananenrepubliek, dus dit kan er ook nog wel bij. Een beetje als de korpschef die aangestuurd wordt door een vrouw waarvan echtgenoot en kind een strafblad hebben.

Phantomas | 03-01-22 | 15:16

Wopstra heeft nog maar een handvol zetels, die kan bij gelegenheid wel gemist worden.

funda | 03-01-22 | 18:03

Sorry,maar niemand wil dit meer.
Plannen waar niemand op gestemd heeft.
Partijen die geen oplossingen weten.

van stampij | 03-01-22 | 15:09 | 3

Er frequenteert in den panelen nog wel eens ene van Oef, die zó blij was dat zijn 'messias' wederom aan het roer mag plaats nemen, dat hij de laatste tijd last van een tent in zijn broekje heeft.

EEnzame SchizofrEEN | 03-01-22 | 15:16

Helaas, dit wil Nederland. De laatste verziekingen waren duidelijk: VVD, de firma list en bedrog, werd de grootste. D66, met de D van DVK en DDR, werd tweede. Met de zielloze christenen van CDA en CU erbij is dit een meerderheid van de stemmers. Dus, ja, helaas, dit wil Nederland.

ParadiseLost | 03-01-22 | 15:25

@ParadiseLost | 03-01-22 | 15:25:
"dit wil Nederland."
Nou nee, dan hadden ze in de peilingen toch echt minstens 76 zetels gehad, en zelfs dan was het nogal discutabel geweest.

funda | 03-01-22 | 18:06

Fabeltjeskrant deel 4 Haagse stijl wordt vervolgd beste kijkbuiskinderen.

william7055 | 03-01-22 | 15:07

Wederom allerlei plucheplakkers op posities waar ze de ballen verstand van hebben... voorbeeld? Van Huffelen als staatssecretaris van Digitalisering. Die trol heeft nog nooit een tablet gezien volgens mij... en zo de rest ook. Nederland kan nog verder kapodt net Rutte lV

Swaffelkaffert | 03-01-22 | 15:06 | 2

Als je kunt liegen en zaken laten verdwijnen ben je spekkoper bij kutje Rutte.

loekdeleeuw | 03-01-22 | 15:19

Van Huffelen op digi doet mij denken aan mijn ouders; in huis één mobiele telefoon (ouder model, van kleinkind gekregen), drie Apple ipads en (tegen beter weten in) één Samsung tablet en een pc die nog gebruik tis om de tien geboden op uit te schrijven.
De tablets zijn allen verouderd en worden enkel voor pornhub gebruikt (en ja, ik haal de tabbladen dan weer netjes weg als ik alle apparaten in leven moet zien te houden en zeg verder niks), de mobile 'omdat het overal moet).
En zo'n mevrouw (sic) moet dan aansturen op zaken waar het gaat over blockchain. NFT's. Darkweb. TOR. cryptomining. En dé reden waarom deze debiele post bedacht is, de toeslagenaffaire. Alsof ze daar plots de kaas niet van haar boterham laat eten.

EEnzame SchizofrEEN | 03-01-22 | 15:34

Dylan Yesminister: SP, GroenLinks, PvdA, VVD. Democratie is als een (stop)trein, zodra ik op mijn bestemming ben stap ik uit

BASinnic | 03-01-22 | 15:06 | 3

Een politieke partij is slechts een vehikel. Ik kan het opportunisme van Yesilgoz wel waarderen. Ben het zeker niet altijd met haar eens, maar het is een chick met power. Daarom heb ik in maart op haar gestemd toen ik had besloten dat het ditmaal VVD zou worden.

de IJsman | 03-01-22 | 15:08

Onder de 30 en rechts: geen hart
Boven de 30 en links: geen verstand

Waarheid als een koe.

_pacman_ | 03-01-22 | 15:13

@de IJsman | 03-01-22 | 15:08: Bedankt!

Ikdoemisschienmee | 03-01-22 | 15:26

Dijkgraaf, zo ongeveer de enige die enige competentie en betrouwbaarheid uitstraalt. Derhalve ongeschikt als politicus.

_pacman_ | 03-01-22 | 15:05

"Toekomstig missionair premier Mark Rutte": moet dat niet zijn 'toekomstig demissionair premier'?

Ichneumonidae | 03-01-22 | 15:05 | 1

Precies, en vlug een beetje nadat zijn Willem hem eerst missionair heeft gemaakt.

Peerkeoud | 03-01-22 | 17:18

Waarom is onderwijs, cultuur en wetenschap eigenlijk één ministerie?
Dat zijn 3 werkelijk compleet verschillende zaken.

keestelpro | 03-01-22 | 15:03 | 6

Zonder onderwijs geen wetenschap en uiteindelijk bepaalt de wetenschap onze cultuur. Zoiets?

Leptob | 03-01-22 | 15:19

Wetenschap is tegenwoordig uiterst Cultuurgevoelig.
Ah, daar is Prins Timmerfrans die ons komt Onderwijzen *alaaf*.

funda | 03-01-22 | 15:24

Hoezo? dit is toch gewoon het Minitrue?

ParadiseLost | 03-01-22 | 15:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Haha

Wattman | 03-01-22 | 16:04

Schitterend!

Basil Fawlty | 03-01-22 | 17:14

Ik was het er niet mee eens. Ik ben het er niet mee eens. En ik zal het er ook helemaal nooit mee eens worden. Die dure flesjes Sourcy op tafel. Wij doen altijd gewoon een paar kannen kraanwater.

Leptob | 03-01-22 | 15:02 | 2

Flesjes worden gebruikt omdat je dan alleen zeker weet dat het water niet (on)bewust is vervuild. In een thuissituatie of normale werksituatie volstaat kraanwater derhalve maar niet in de slangenkuil die Haagse politiek heet. Verder is Sourcy er natuurlijk uitermate content mee en zijn deze flesjes bekostigd vanuit het marketingbudget.

_pacman_ | 03-01-22 | 15:10

Daarbij is Sourcy hetzelfde water als uit de kraan komt. Het wordt langs de snelweg uit de grond gepompt en gaat dan 2 kanten op: de bottellijn en de waterleiding.
Sourcy is 1.000x zo duur als kraanwater, maar goed genoeg voor politici dus.

Bakkeleures | 03-01-22 | 15:52

Het is ook net een comedyserie

laurentius | 03-01-22 | 15:01 | 1

Hopelijk gaat het gloedjenieuwe kabinet niet op zijn kantje, in de altijd lastige ELAN-test.

Incitatus | 03-01-22 | 15:32

De Haagse stoelendans is begonnen. Dezelfde poppetjes, andere stoelen.

keestelpro | 03-01-22 | 15:01 | 7

@de IJsman | 03-01-22 | 15:12: Verrek hadden ze toen ook al transgenders, het vreemde is dat ik ze liever zie als kaag.

jan huppeldepup | 03-01-22 | 15:22

@de IJsman | 03-01-22 | 15:12: Ik ben nu van mij hij af. En waarschijnlijk voor altijd.

BrutusBosch | 03-01-22 | 15:28
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl