achtergrond

Geenstijl

LIVE. Kamer stribbelt mee in QR-debat

Nou lui, daar gaan we

De plannen van dit kabinet voor een QR-samenleving zijn de afgelopen tijd al vakkundig in de week gelegd, uitgelekt, en vervolgens aan het volk van Nederland medegedeeld middels een persconferentie. Klein detail: de maatregel moet nog worden goedgekeurd door de gekozen volksvertegenwoordiging. Maar ja. We hebben gisteravond kunnen zien hoe dualistisch onze Kamer in elkaar steekt, dus wij verwachten een hoop geblaf, maar weinig gebijt tijdens de hoofdelijke stemming aan het einde van dit debat. Het maakt niet uit dat burgemeesters de maatregelen niet willen handhaven, QR-codes in de praktijk vrijwel nergens correct worden toegepast en dat cijfermatige onderbouwing van de opschalingsplannen op de IC ontbreekt. De Kamer gaat tekenen bij het vinkje. Of, of, of? U volgt het allemaal na breek.  
UPDATE 11u48: Duurt lang! Nog steeds discussie over Tata Steel. U kunt ondertussen terecht bij onze voorbeschouwing, onder de livestream.
UPDATE 12u10: We zijn begonnen. 
UPDATE 18u57: Debat geschorst! #TeamNee mag nog enige hoop koesteren wegens kritische houding bij onder meer GroenLinks. Maar wat gaat de PvdA doen? Hoe dan ook gaat het debat pas verder na de stemming over de motie van afkeuring tegen Sigrid Kaag en Ank Bijleveld.

Stijlloze voorbeschouwing

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.