achtergrond

Geenstijl

Halsema gaat QR-beleid horeca niet handhaven

Opmerkelijk.

Femmie, bekend van eerst zeggen dat ze het boerkaverbod niet gaat handhaven en vijf dagen later zeggen dat ze het toch wel gaat handhaven omdat nationale wetten nu eenmaal zelfs in Amsterdam gelden - al was het wel met de clausule dat Amsterdam "geen prioriteit" zou geven aan de handhaving van het boerkaverbod. Nou, die Femmie zei gisteravond dat ze Hugo's Reinheidscode voor toegang tot de horeca niet gaat handhaven. 

"“Wij hebben in het veiligheidsberaad en in de veiligheidsregio afgesproken dat we alleen handhaven bij exces. En dat verandert niet,” aldus de burgemeester. Dat de gemeente niet actief gaat handhaven, komt mede door tekorten aan boa’s en agenten waar de stad al langer mee kampt." Het komt er volgens Halsema op neer dat als kroegen ongeveer 1 op de 10 bezoekers om een QR-code vragen, deze zich niet druk hoeven te maken om een boete. 

Best wel pervers eigenlijk, dat de horeca übherhaupt gevraagd wordt zelf als wethandhavers op te treden. Landelijk lijstje van horeca waar u sowieso zonder QR welkom bent, na de breek. Eervolle vermelding voor de Grote Markt te Den Haag!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.