Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe is het eigenlijk met... de formatie?

Lang verhaal kort: slecht

15 januari. Op 15 januari trad het kabinet-Rutte III af vanwege de misselijkmakende praktijken op het toeslagendossier: te veel gelogen, te veel verzwegen, te veel tegengewerkt en veel te veel druppeltjes in het emmertje. Een paar mensen die moesten opdonderen donderden op, veel mensen die moesten opdonderen donderden niet op, zoals toeslagencrimineel Mark Rutte, die met zijn schijnheilige bek op 17 maart ook nog eens de verkiezingen won, eigenlijk alleen maar omdat heel veel mensen, mede door de Hugoficatie van het CDA, de wokificering van D66 en de mentale implosie van het FvD, dachten: tja wat moet ik ánders stemmen? Omdat iedereen wel wat anders aan het hoofd heeft is er nog steeds geen druk, geen pressie en veel te weinig aandacht voor het feit dat we nu al 206 dagen opgescheept zitten met een demissionair met derde en vierde keuzes aangekleed fopkabinet dat, ongehinderd door enige vorm van controle van een nepparlement, zich diezelfde 206 dagen gedraagt alsof het regulier regeringsgezag heeft. Je hoort het ze ook zeggen in die poppenkastpersconferenties: "Het kabinet heeft besloten dat..." Nee joekels, het kabinet is demissionair, maar het murw gebeukte volk staat voorovergebogen, gebukt onder de last van de coronamaatregelen, terwijl ze niet door hebben dat ze in de kont worden geneukt door het demissionaire kabinet-Rutte III. Een demissionair kabinet dat zich gedraagt als interim-kabinet-Rutte III½.

Ondertussen valt er in die duiventil de ene na de andere omhooggevallen groep 7-leraar om en wordt er steeds verder in de rij gekeken naar vervangers, want de kindjes die als eerste werden gekozen met gym zijn inmiddels wel op. Bas van 't Wout, die Tamara van Ark had opgevolgd als staatssecretaris (Van Ark werd zelf minister van Medische Zorg), volgde interim-minister Cora van Nieuwenhuizen op als minister van Economische Zaken en Klimaat, omdat de eigenlijke minister (Eric Wiebes) was gestruikeld over de toeslagenaffaire. Toen pleurde Van 't Wout zelf ook om - we kennen Van 't Wout van 1178 voorkeursstemmen in 2012 en 5 Kamervragen in 8 jaar. Dus kregen we de doodvermoeiende dino Stef Blok, ging de afgrijselijke Sigrid Kaag naar Buitenlandse Zaken en werd Dilan Dingesdinges staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Vervolgens had Stientje genoeg van het staatssecretarissalaris en daar was sukkelsub Cora van Nieuwenhuizen weer, en ineens kregen we Steven van Weyenberg als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, werd Sigrid Kaag als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking afgelost door de 400-jarige fossiel Tom de Bruijn, mocht Dennis Wiersma opdreven als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tussendoor viel de onlangs gepromoveerde Tamara van Ark nog om.

En dan waren dit alleen nog maar de transfers in de absolute blessuretijd van het DEMISSIONAIRE lullenkabinet-Rutte III, want daarvoor hadden we natuurlijk een hele rits vvd'ers die om allerlei redenen van hun sokkel donderden: Halbe Zoolstra, Mark Harbers, Bruno Bruins, etcetera. Een demissionaire status als je het zelf op gruwelijke wijze hebt verkloot zou moeten of kunnen betekenen dat er alleen nog lopende zaken worden afgehandeld en dat 'controversiële kwesties' niet aan de orde komen, maar in de praktijk is dat het enige wat Rutte en Hugoshenko doen: verregaande, grondrechtenbeperkende en privacyschendende besluiten nemen in uiterst controversiële kwesties, terwijl de rest zogenaamd heel hard aan het bijlezen is tijdens een maandenlang reces. En aan de andere kant: we hebben op fopdepartement Sociale Zaken en Werkgelegenheid heus geen tussenpaus als lulletje rozenwater Dennis Wiersma nodig - het kabinet is demissionair en de legitimiteit van Dennis Wiersma om daar te zitten is precies NUL.

Ondertussen mag faalstruik Jesse Klaver, unaniem verkozen tot de allergrootste loser van de voorbije verkiezingen, bij OP1 zijn bio-luier voltetteren over het klimaat, maar gast, we hebben niet eens een kabinet. We hebben NIKS en jullie mógen niks. En als we wél een kabinet krijgen, is het omdat jij, die meloenenbek van absolute rukpartij ChristenUnie en Sigrid 'hier scheiden onze wegen' Kaag door de hang naar macht principes verloochenen. Principes verloochenen door een grote bek te hebben voor de bühne, maar als puntje bij paaltje komt een leugenaar en een volksverlakker niet af te rekenen op zijn praatjes. In de achterkamertjes is iedereen gierig voor de pik van Rutte, want dat is de plek waar straks de champagne wordt gespoten.

Nu is dit schijtkabinet afgetreden. Zijn er verkiezingen geweest. En nóg zitten we MAANDEN opgescheept met deze klas kleuters. Wat een hel.

Social

Groetjes

Reaguursels

Inloggen

Misschien wachten ze wel even t vertrek van coronq af. Krijgt Hugo daar de schuld van en gaat de niewe regerin vesoepelen en dan kudos verdisconteren volgende verkiezingen.

Shoarmamasutra | 10-08-21 | 23:32

De formatie kan me niet lang genoeg duren, al komt er ook nooit meer een nieuw kabinet. Allerlei onbetaalbare en onzinnige plannen blijven in de la liggen en de belastingen worden niet verhoogd.

bdn01 | 10-08-21 | 23:31

Nieuwe verkiezingen. De gevallen stenen van de FVD ruine kunnen verschil maken.

A la snackbar | 10-08-21 | 22:45

D'66 wil de Christen Unie er niet bij vanwege medisch ethische perikelen. Groen Links en de PvdA houden elkander krampachtig vast wat weer op een veto kan rekenen van het CDA en de VVD die de regering dan te links vinden worden én hiermee politieke zelfmoord zouden plegen. Een patstelling derhalve. De enige uitweg lijkt mij zsm nieuwe verkiezingen.

Schweinchen Dick | 10-08-21 | 20:55

Je snapt het niet. Het is een formatie in stapjes.
Het kabinet wordt telkens per twee of drie vervangen en dan wordt er uiteindelijk op een vrijdagavond een persberichtje uitgedaan dat het nieuwe kabinet is gevormd met een nieuw regeerakkoord. Maar omdat daar persoonlijke beleidsopvattingen instaan, mag het alleen volledig zwartgelakt... sorry, "gelakt-van-kleur" naar de Kamer en de pers.

Flapoor | 10-08-21 | 20:18
-weggejorist-
Justin_Case | 10-08-21 | 19:42

Wat is er eigenlijk zo mis mee? Elk besluit moet door de kamer, geen coalitie dus ook geen dichtgetimmerd regeerakkoord, en dus meerderheden zien te behalen op inhoud in plaats van gedwongen samenwerking. Bewindspersonen die gewoon vervangen kunnen worden zonder problemen, rare discussies, onzinnige "debatten", gangen naar de koning, etc. Volgens mij wordt het alleen maar efficienter. We moeten alleen als grootaandeelhouder BV nederland even wat aan het ontslagrecht van de CEO doen. Volgens mij is hetgeen waar iedereen vooral mee zit dat we maar niet van lachebekje af weten te komen. Voor de rest loopt het eigenlijk wel prima zo.

PolarWolf | 10-08-21 | 19:05

Formatie? Formaliteit bedoelen julie zeker?

Warhead | 10-08-21 | 18:33

Dat komt uit de koker van de media en niet regeringspartijen, dat het o zo erg is dat het zo lang duurt, niemand weet waarom, maar apen het gewoon na erreg hè, schande, ja erreg hoor.
Milieu ook zo erreg. Maar overbevolking en massa-immigratie, vind niemand erreg.

G.M.I.M. Pet | 10-08-21 | 18:25

Lastig, lastig, liever geen regering met dit zooitje kleuters, maar ik ben bijna op het punt beland dat het mij ook niet meer interesseert.

De Blauwe Baviaan | 10-08-21 | 17:55 | 1

Ze geven wel jou geld uit.....

EenGoedBegin | 10-08-21 | 18:55

Pas op met wat je wenst. Nu sukkelt de boel langzaam door. Als er straks een coalitie uit de hel is gemaakt gaan ze ineens al hun rare plannetjes doorvoeren.

omwenteling | 10-08-21 | 17:53

Ja maar met een klein nuance verschil heeft Nederland gewoon weer hetzelfde brandhout gekozen. Dus ze kunnen wel weggaan en een nieuwe regering vormen maar dan komen dezelfde koppen weer terug. Kunnen ze net zo goed demissionair blijven tot de volgende verkiezingen.

Zapata10 | 10-08-21 | 17:52

Mooie rant. Het tragische is natuurlijk dat genoemde "controversiële kwesties" helemaal niet zo controversieel zijn. Het is toch een gotspe dat de naamgever van de "Rutte doctrine" de verkiezingen wint?

En toch ook dat iedereen achter de onrechtstatelijke schijnprocessen en ondemocratische cordons sanitairs tegen Wilders staat?
Want anti-sharia = racisme...
Terwijl de *deugende* partijen die verantwoordelijk zijn voor de deels werkelijk racistische toeslagenaffaire wel allemaal mee mogen doen?

We hebben dit nep-kabinet dan ook niet alleen danken aan dit nep-parlement, maar vooral ook aan de nep-journalistiek van NPO en MSM. Die hadden dat allemaal jaren geleden al aan de kaak moeten stellen. Net als de onhaalbaarheid en onbetaalbaarheid van de "energietransitie"; en vooral de vervuilende aspecten daarvan. Idem dito met de talloze oproepen tot geweld, moord en zelfs burgeroorlog en massadeportatie door gesubsidieerde BN-ers zoals Akwasi en van Riessen.

Maar ja, de zelfbenoemde kwaliteitsmedia hielden zich liever bezig met anonieme en ongefundeerde "fluistercampagnes" tegen Omtzigt en Arib.
En met dito haatcampagnes tegen Wilders.
Ze applaudisseren op commando als rechten en vrijheden worden ingeperkt vanwege bevriende ayatollahs, "Russisch nepnieuws", geïmporteerde subsidieracisten, klimaatkalifaat en corona.

Tja, dan wint Ruttte natuurlijk.
Zelfs nog van Kaag, de kandidaat van de politieke partij NPO66.

Dandruff | 10-08-21 | 17:49 | 1

Mooie tegel Dandruff.

Het is zorgelijk te zien dat deze kliek nu al jaren eigenlijk vrij openlijk de vrijheden van burgers is gaan inperken en hun media huilen lekker mee in het bos. Elke kritiek wordt gelijk verdacht gemaakt.

Die formatie is al zo vaak en lang in allerlei topics en tegels aan de orde geweest. Ik heb steeds op het standpunt gestaan dat Rutte en Kaag de boel expres rekken tot na prinsjesdag en dan kunnen ze lekker hun gang gaan. Nu nog lekker demissionair de democratie verder slopen zonder noemenswaardige tegenstand want de meerderheid van de partijen zijn echt kartel.

Ik vind het jammer dat ik de grote belofte Baudet echt niet meer serieus kan nemen, maar hij heeft tot zo’n 2 jaar geleden een hoop zinnigs gezegd. “Het kartel” is er een van.

Nuuk | 10-08-21 | 18:43

Dit vindt Rutte niet zo leuk; die heeft liever dat we maar stilletjes vergeten dat er verkiezingen zijn geweest. Hinderlijk, democratie.

FirstAnnual | 10-08-21 | 17:36 | 1

Rutte is ondertussen de risee van Nederland. Een ongeloofwaardige opportunistische gladjakker die 74 stemmen voor een motie van wantrouwen en 76 stemmen voor motie van afkeuring achteloos en arrogant als 'een krasje' op zijn blazoen' wegzette. Geen wonder dat mensenin grote getale hun geloof in de politiek verliezen en dat de status van politicus op de maatschappelijke ladder (nog) lager ligt dan een tweedehands autoverkoper.

Schweinchen Dick | 10-08-21 | 21:04

Helemaal helder! Kiezersbedrog (links werd afgeserveerd) en belazeren is demissionair tot regeringsbeleid verklaard. En missionair zou het Kabinet alleen nog zijn voor 'oplossing' van de corona ellende. Wélke oplossing!? Men is op reces. Corona wacht immers wel.

DumboJet | 10-08-21 | 17:17

Nog 6 maanden blijven Rutte Kaag en Hoekstra over rest is dan vervangen.

dedwarsligger | 10-08-21 | 16:40

NL is net een pornoactrice. We slikken alles omdat we te veel geld krijgen(hebben).

Ernstige Zaken | 10-08-21 | 16:34

Halbe Zoolstra ha, wat doet die tegenwoordig ?

Roze_bril_drager | 10-08-21 | 16:31 | 4

Chillen met Poetin?

amateurrr | 10-08-21 | 16:58

@Arnold Layne | 10-08-21 | 16:56:

Cirkel is weer rond, Rutte zorgt voor voldoende nieuwe mensen die een woning zoeken en Halbe kan blijven bouwen tot hij met pensioen is.

Roze_bril_drager | 10-08-21 | 17:39
▼ 1 antwoord verborgen

En dan zijn ze nog een maand op vakantie ook. Opeens heb je het...

Mark van Leeuwen | 10-08-21 | 16:21

Straks hebben we nog langer een demissionair kabinet dan een echte?

Jan, Leiden | 10-08-21 | 16:17

Wat we zien is dat formaties steeds langer gaan duren. Nog los van 'vakantie' en het feit dat we de val van het kabinet moeten optellen bij de 'demissionnair tijd' duurt het relatief lang.

nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_kabin...

Dat komt door de Rutte doctrine. Steeds minder onderling vertrouwen en daarom steeds meer dingen vantevoren aftimmeren en dichtplamuren.

In plaats van een 'gaan met de banaan we komen er wel uit' kabinet krijgen we weer een communistisch plan, een tanker met richting x waarbij de kapitein eigenlijk alleen met veel tamtam de productie van de kombuis breed uitmeet.

Knufter | 10-08-21 | 16:14

Maar wat maakt het allemaal uit? We hebben nu gewoon een demissionair kabinet datum zich volledig gedraagt als zittend kabinet. Niks is controversiële we geving. Alles kan. Niemand geeft erom. Ook al liegen ze, bedriegen ze, het volk zegt: okeehhh maakt ons niet uit. "demissionair?" okeehhh, maakt niet uit. Als het kabinet gewoon nog 4 jaar demissionair blijft zitten, vinden we dat ok. En alle andere partijen vinden het ok. D66, GL etc zijn sllemaal al lang blij want hun agenda wordt gewoon uitgevoerd. VVD blijft gewoon lekker om het zadel, en met zijn allen houden ze wilders uit het zadel. Iedereen vind het best.

peterdh | 10-08-21 | 15:55

Bedrijf S te Z wil wat innovatie in het bedrijf brengen, met frisse blik eens kijken naar het huidige systeem om te zien waar nog sprongen in het proces gemaakt kunnen worden.
12 net afgestudeerde, op diverse vlakken worden aangenomen. Deze vormen 3 teams en krijgen een half jaar de tijd om zich in te werken, zich te verdiepen in het proces om los van elkaar een rapport te schrijven hoe het beter kan.

Alle aanbevelingen worden onder de loep genomen, aanbevelingen van team 1 worden door team 2 onderuit geschoffeld. Team 3 halen aanbevelingen van team 2 onderuit en team 1 doet hetzelfde met aanbevelingen van team 3.

De samenstellingen van de teams worden gewisseld en men gaat nog eens kijken. Na een jaar zijn de teams opgegaan in het huidige werkklimaat en blijven de aanbevelingen uit, het werkt zoals het werkt.

photto | 10-08-21 | 15:53

Zie laatste foto: Rutte lacht jullie allemaal uit en de reaguurders moeten hun bek houden

thanseeuwen | 10-08-21 | 15:52

Zelf zie ik geen andere rede dan dat dit gedrag voor, tijdens en in de toekomst (als ze ooit voorbij demissionair komen) bewust opzettelijk is.
Ben alleen benieuwd wat het uiteindelijke doel is van de machtshebbers boven hun, wat willen 'ze' dat er gaat gebeuren?
Wat is 'hun' uiteindelijke doel?
Wat willen 'ze' bereiken?

De stroom aan informatie die van dit kabinet afkomt neem/kan ik niet meer serieus nemen.
Alle wetgeving wordt aan gesleuteld, gebogen dan wel gebroken.

Ik vertrouw ze niet meer.

Sjeintje | 10-08-21 | 15:46

Ik snap de frustratie, maar je kan niet verwachten dat iedereen van het huidige kabinet daadwerkelijk opstapt en vervangen wordt door, ja door wie dan? VVD-backbenchers, uitgerangeerde D66-bestuurders, verlopen CU-dominees? Zolang er geen nieuwe meerderheid in de 2e kamer is, moeten we het helaas met een demissionair kabinet doen. Dit is niks nieuws en is hoe ons staatsbestel werkt.

rederijker | 10-08-21 | 15:44

Is er geen wet waarin bepaald is hoe dit moet worden aangepakt?
Zo niet, dan kan rutte dit nog wel een lange tijd gaan volhouden. Er is dan immers geen wettelijke grond om een kabinet te moeten vormen, elke paar maanden gooi je een nieuwe formateur (om de voorgaande onder de bus te gooien).
En ik neem aan dat de koning hier ook geen inspraak (meer) over heeft.

EEnzame SchizofrEEN | 10-08-21 | 15:41 | 1

Om het even heel duidelijk te stellen. "We are fucked".

Paaldanseres | 10-08-21 | 16:15

Haast is niet nodig, kijk naar Belgie hoe men dat daar doet.
Rutte kan nu lekker doen wat hem wordt opgedragen .
Deze situatie pas hen wel, de echte machthebbers die aan de touwtjes trekken.
Zaken worden in beton gegoten en niemand heeft er ooit voor gestemd.

nr123456789 | 10-08-21 | 15:41

Dit stupide gedoe komt alleen doordat men de PVV niet wil.

ZZP-er | 10-08-21 | 15:39

Die raketjes die de laatste weken richting Mars oefenen, je weet wel die enorme opgestoken middelvingers waar ze zich door laten lanceren, zouden die ooit als ontsnapping aan de puinbak en de volkswoede worden gebruikt door milardairsregenten? En dan denk ik, stel dat Rutte dan niet mee mag, gaat dan wèl die grijns van zijn gezicht af? Staat-ie daar, moe van het fietsen.

zeurmachine | 10-08-21 | 15:37

Weer een VVDvent op Sociale Zaken. Nog geen affaires genoeg gehad zeker. Wisten jullie dat Hugo de Schoenen in Rotterdam slecht ter been zijnde oudjes wilden laten tegenpresteren voor wat ze aan hulp nodig hadden? (Nou snap ik dat schoeisel! They're gonna make you an offer you can't refuse.) De Rotterdamse neerhaalmethode heeft Den Haag geïnfecteerd met dit sujet. Of Rotterdam was het oefenterrein. Je weet het met hun diverse methodiek niet. VVD was toen al tevreden dat zij zulke partners hebben. Wie begrijpt met wat voor mentaliteit je zwakkere ouderen aanvalt, zal deze nieuwe VVDvent veel beter begrijpen. Scheelt een hoop geblèr tegen het journaal van "Dat kàn toch niet!?".

zeurmachine | 10-08-21 | 15:32

Die kunnen pas formeren als Pieter duidelijk heeft gemaakt wat hij doet.
Hij bepaald het aantal zetels van het CDA en wat daar nog bij moet komen om een meerderheid te vormen. Dus Pieter bepaald of er met of zonder PvdA word geregeerd.

Andersdenkend | 10-08-21 | 15:25 | 3

Gezien het aantal stemmen op hem kan hij onbezwaard door als eenmansfractie.

Ook niet leuk voor de 400.000 stemmers op hem als hij die zetel aan het CDA geeft.

Roze_bril_drager | 10-08-21 | 15:29

Newsflash; Pieter is geen onderdeel meer van het CDA.

frickY | 10-08-21 | 15:42

Kudt

Rachiel_de_Muyter | 10-08-21 | 15:21

Na Rutte-III zitten we nu in de huidige regeringsperiode met Demissionair-Kabinet-Rutte-I, en er zullen mogelijk nog vele volgen. Althans dat hoop ik. Ik vind namelijk dit demissionaire kabinet namelijk nogal .... eh... tsja. Ik wil gewoon een nieuw demissionair kabinet. (Het woord 'demissionair' lijkt hier overigens behoorlijk aan inflatie onderhevig te zijn.)

mozaard | 10-08-21 | 15:20

Het is vooral ook zo eng om te beseffen dat een dictatuur veel dichterbij kan zijn dan ik altijd gedacht heb.

WodieBlumensind | 10-08-21 | 15:14

Dat is 100% zeker.

Roze_bril_drager | 10-08-21 | 15:34

@bobdobalina: welke studie & welk niveau?

tectonicos | 10-08-21 | 15:04 | 3

Mijn studie? Ik ben in de vorige eeuw afgestudeerd. Toen hadden we nog geen niveau's.

BobDobalina | 10-08-21 | 15:37

drs / dr, wellicht?

tectonicos | 10-08-21 | 15:45

@tectonicos | 10-08-21 | 15:45: nee mr. Als beta koos ik volgens velen een alphastudie. Ik ben echter van mening dat de beste juristen beta's zijn. Logica en reden zijn toch de beste wapens in mijn vak.

BobDobalina | 10-08-21 | 16:51

Thierry for president
Ik zie de reaguursels nog voorbij komen net voor de verkiezingen. "Thierry is gegroeid". "Echte leider". bla bla bla.

Rest In Privacy | 10-08-21 | 15:03 | 1

Sowieso beter als een Rutte of een Kaag. Niet dat daar veel voor nodig is.

DerUnterMensch | 10-08-21 | 15:09

Lekker voor jezelf zorgen.
De overheid doet dat ook

Het leven is zwaar | 10-08-21 | 15:00 | 1

is je leven daarom zo zwaar

Rest In Privacy | 10-08-21 | 15:01

Kunnen we geen rederendum regelen om nieuwe verkiezingen af te dwingen?

salonsocialist | 10-08-21 | 14:59

Het gaat toch hartstikke goed in ons land?
Tweedeling in de maatschappij.
Superieure mensen want gevaccineerd.
Maatregelen vanwege een mogenlijk falend

(lees: falend) zorgstelsel.
Geen maatregelen tegen een feitelijk stagnerende maatschappij vanwege de instroom van gelukszoekers.
Milieuissues.
Meer schietpartijen, zelfs zonder schutters.
Meer steekincidenten.
Kopschoppers in binnen- én buitenland.
Regenboogdingetjes.
Ik wacht nog op rottende lijken in de straat want pandemie.
Enz enz

Het gaat toch goed in ons mooie, bijna totalitaire staatje met fascistische neigingen aan de Noordzee?

Opblaas_boot | 10-08-21 | 14:59 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Demissionair. Vreemde term in deze. Want je weet toch al dat dezelfde weer aan de macht gaan komen.

TheManiac | 10-08-21 | 14:56

Het heeft iets dictatoriaals. De 4 jaren zijn verlopen, maar de figuren zitten nog altijd op hun plek. Dat terwijl een coalitie helemaal geen wettelijke basis heeft.

In feite kan de kamer nu gewoon nieuwe ministers gaan kiezen. Dat niet doen zou je zelfs kunnen zien als het ondermijnen van de democratie. Het is waanzin, maar niemand die het door heeft.

Daarbij heeft charlatan en pathologisch leugenaar Rutte er alleen maar voordeel van. Hij blijft langer dictator.. Ik bedoel, minister president. Of wat het ook is? Nogmaals de kabinetsperiode zat er sowieso op en hij is nog niet opnieuw gekozen, maar hij zit er wel nog. Zeg het mij maar onder welke noemer ik het moet duwen.

Ook zijn er veel mensen die weer vergeten dat hij een pathologisch leugenaar is, als we maar lang genoeg na zijn laatst breed in de media uitgemeten leugen zitten.

Zijn laatste grove leugen kwam natuurlijk naar boven nog tijdens het reces over het boek van Klaus Schwab. Maar dat is niet zo groot in de media gekomen.

DerUnterMensch | 10-08-21 | 14:54 | 1

Jij gaat nog uit van het oude en achterhaalde begrip van een volksvertegenwoordiging. Helaas hebben zij alleen hun mond vol van tegenmacht en dualisme. In plaats te doen waarvoor zij zijn gekozen, kiezen ze ervoor om mee te marcheren met Rutte CS, die de boel gijzelt mbv zijn coronapolitiek en, gezien de reacties in de panelen, zijn vele volgers. De meesten vinden het wel goed zo. Er wordt voor hen gedacht en besloten, wat wil een mens nou nog meer.....

Opblaas_boot | 10-08-21 | 15:17

"Verbod verspreiden islamitische ideologie (islamitische scholen, moskeeën, koran)"
Pagina 9 van het censuur manifest van de schijtende meeuw.

Is ook een manier om je zakken te blijven vullen, geen kloot uitvoeren voor 4 jaar, en janken dat niemand met je praat. 17 zetels die goed gebruikt konden worden in een niet Rutte regering...

Geert zelf kwam zijn belofte om bij GeenStijl aan te schuiven ook niet na, bang om de nuchtere vragen te krijgen:
"Kritiek is een ding, maar censureren? En wie gaat die moskeeën sluiten, of blijven die open alleen dan zonder koran ofzo?"
"Wie gaat in der IdeologieKamer zitten en bepaalt wat wat is?"
"Als je nou een niet rutte regering kan vormen, alleen dit puntje vinden je coalitie genoten te verrukt, zou dat een breekpunt zijn?"
"'Allah is groot, allah is machtig, hij heb een pik van 2 meter 80' krijg ik hiervoor een propaganda boete?"
"Gaan we dan preventief fouilleren, huiszoekingen ala V for Vendetta, digitale sleepnetten, of andere maatregelen 'tegen de verspreiding'. Hoe ziet u dit in de praktijk? Ik bedoel, u heeft al jaren gehad hier concrete plannen voor te verzinnen."

PaardenliefhebberVet | 10-08-21 | 14:54

Ik zie het al gebeuren dat ik na een extreem slechte prestatie tegen m'n werkgever zeg "Ik neem ontslag" en dan wel gewoon blijf zitten, salaris krijg maar bij alles wat mis gaat zeg "ja sorry maar ik heb ontslag genomen, not my problem!". En dat gewoon 200+ dagen! Hallooooo, hoezo worden deze mensen niet dagelijks achter de broek aan gezeten? Waarom trek je niet iedere dag zo'n flapdrol voor de camera en vraag je "En, hoe ver zijn jullie met formeren? Hoe lang nog? Hoeveel geld gaat u nog ontvangen terwijl u ontslag genomen heeft?" Bananenrepubliek.

Do-na-zi | 10-08-21 | 14:54 | 1

Hallo... wij zijn met reces.

Jee-Dee | 10-08-21 | 15:07

Of je Rutte IV nou voor of na het reces krijgt, de burger staat toch voorover gebukt met de billetjes gespreid.

Genomen worden ga je toch. Hard, grondig en meerdere malen.

Zonder glijmiddel.

Wijze uit het Oosten | 10-08-21 | 14:54

De woorden "schijtkabinet", "leugenaar" en "nepparlement" vatten het wel mooi samen.

Schmalz | 10-08-21 | 14:53

Uitstekende rant Mosterd. Maar hoe harder en raker de kritiek, hoe groter de regierungsdrang van firma Klaag&Dram, onder leiding van egomaan Rutte en en de zieke samensmelting van Kaag en Klaver. Hoekstra moet zijn bek houden als hij nog iets van importantie ambieert, maar het zou beter zijn voor iedereen als het CDA de stekker uit de eigen vrome reedt zou trekken. Het doemscenario waarin Hugo de Jonge nog jaren aanblijft als minister van volksgezondheid, daar lig ik pas echt wakker van. Hoe kan het dat deze clowns-show al jaren in Nederland aan de touwtjes trekt? Wat een afgang, wat een groteske pleefiguur slaat ons land in alle opzichten. Hoe kunnen we het tij keren? Iemand suggesties?

Kosmo | 10-08-21 | 14:53 | 1

Revolte.

MondKapper | 10-08-21 | 16:06

“Never trust people who smile constantly. They're either selling something or not very bright.”

UnderTheDevil | 10-08-21 | 14:51

Wat Mark Rutte betreft mag dit nog jaren zo doorgaan.

Ivoren Toren | 10-08-21 | 14:47

Kaag for president

Rest In Privacy | 10-08-21 | 14:43 | 7

Geachte heer, we beschouwen dit als incident. We zien vaker dat verwarde mensen in een opwelling dingen doen of zeggen waar ze later spijt van krijgen. Hoogachtend, het gedeelte van uw brein dat u wat vaker zou moeten gebruiken.

Kosmo | 10-08-21 | 14:56

Een soort Dzjengis Khan te hulp roepen om de Kalief van Cairo weg te krijgen.

Roadblock | 10-08-21 | 15:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Ahja verkiezingen. Was dat niet dat de meerderheid samen een kabinet vormt omdat het volk hem koos? Nou laat maar komen dan die volgende verkiezingen.

mr_awesome | 10-08-21 | 14:41 | 2

afwachtend op Pieter Omtzigt.

Adriel | 10-08-21 | 14:43

Dat is het laatste wat denk ik gaat gebeuren. Stel he voorcsat men straks met Omtzigt rekening moet gaan houden. Nj kan men nog met een CDA net vitueel 14 zetels samenwerken

me163komet | 10-08-21 | 14:46

Ik dacht dat Kaag al lang de nieuwe MP was, dat alleen de bühne nog even overtuigt moet worden..

ecobubble | 10-08-21 | 14:39 | 1

Rutte moet eerst zijn record nog even halen en dan een medaile, iedereen gelukkig. Nou ja, iedereen ...

Watching the Wheels | 10-08-21 | 14:42

Zijn er verkiezingen geweest dan? Kan me niet herinneren meer.

ofarim | 10-08-21 | 14:37

Snel allemaal ontslaan voordat ze terug zijn. Eerste megabezuiniging kompleet.

funda | 10-08-21 | 14:35

Hulde mosterd, zo is het net!

Maarja, nieuwe verkiezingen = weer fraude, heeft geen enkel nut.

Twannie | 10-08-21 | 14:33
-weggejorist-
tata570417531 | 10-08-21 | 14:31

Ons land niet bestuurd? Is de Europese Commissie ook al demissionair dan?

Dan wordt het nu zeuren inderdaad. Ai.

Hetkanverkeren | 10-08-21 | 14:31

Het is in het belang van zowel VVD, D66 als CDA om de boel te rekken. Daarmee is wel genoeg gezegd.

Panos88 | 10-08-21 | 14:30

Maakt mij niet zoveel uit. Er komen weinig nieuwe regels. Even geen hoogdravende ambities en zo, laat maar lekker 4 jaar doorstuderen. Echt belangrijke beslissingen worden wel op basis van meerderheid genomen, ik hoop / vermoed dat de vvd wel voor extreem linkse maatregelen gaat liggen zolang er geen regering is.

Gurbe Douwsma | 10-08-21 | 14:28

De Belgen hebben momenteel het wereldrecord formeren in handen met 541 dagen zonder regering, dit was in 2011. Ik denk dat dit 'beste kabinet ooit' met die eer aan de haal wil gaan.

SeingaltUNo | 10-08-21 | 14:27

De mensen die ik ken stemden niet uit armoede op VVD of D66. Zeker met Kaag is D66 gewoon weer heel goed bezig. De ongenuanceerde GS Kaaghaat ben ik onder academici in mijn kring nog nooit tegengekomen. Ook Rutte kan op veel lof rekenen. De man is gegroeid in zijn functie en is een van de beste min-pres die we de afgelopen decennia hebben gehad. Dat betekent niet dat je geen kritiek op de man kan hebben, maar wel dat we onze zegeningen moeten tellen. Je zou toch niet terug willen naar de kabinetten van Balkenende? En wie wil je als min-pres als je Kaag ook al niet moet? Denk je serieus dat Omzigt de sociale vaardigheden heeft om zo'n functie te vervullen? Ik begrijp evenmin dat Rutte crimineel wordt genoemd. Dat zie ik alleen terug bij reaguurders die geen rechtspraak kunnen lezen en maar blijven wijzen naar een BESTUURSRECHTELIJKE procedure waarin Rutte niet eens partij was.

BobDobalina | 10-08-21 | 14:25 | 17

Kaag heeft nog nergens laten zien dat zij over de kwaliteiten beschikt die haar president-waardig maken. Eerder het tegenovergestelde. Haar beroep is achterkamertjespolitiek/diplomatie, ze is nog nooit partijleider geweest en ze is een oudere, witte, zwaar geprivilegieerde vrouw die werkelijk geen enkele voeling heeft met wat de gemiddelde Nederlander bezighoudt, laat staan ‘ die mensen ‘ aan de onderkant van de samenleving, voor wie D66 zo hartstochtelijk claimt op te komen. Als de CV’s van Pieter Omtzigt en Sigrid Kaag als enige op mijn bureau lagen en het was aan mij om te oordelen wie minister-president moest worden, dan zou een keuze voor Kaag echt potsierlijk zijn. Overigens, in de wetenschappelijke kringen waarin ik verkeer stemt men inderdaad overwegend op D66 en VVD en dat is weldegelijk uit armoede (geestelijke-) en nog erger, uit politieke correctheid en uit angst voor de eigen positie. Bah, wat zijn dat soort wetenschappers toch lafhartige zielen. Mijn ervaring is dat hun wetenschappelijke onderzoekingen vrijwel altijd zwaar ondermaats zijn en geen enkele toegevoegde waarde hebben voor het maatschappelijk belang. Als lab-ratten rennen ze in hun hamsterwiel, totdat ze lekker in de tuin gaan harken met hun academische pensioen, voor eeuwig in de vegetelheid.

Kosmo | 10-08-21 | 15:16

@BobDobalina | 10-08-21 | 15:11:
Favoriet? Kom kom, we zijn geen pubers met popidolen.
Ik spreek liever van de minst belabberde, van Agt staat dan bovenaan, Balkenende heeft het ook nog niet eens zo beroerd gedaan.

amateurrr | 10-08-21 | 15:20
▼ 14 antwoorden verborgen

Principes, schei toch uit zeg. Prinzipienreiter, dat zijn pas vervelende lieden.

van Oeffelen | 10-08-21 | 14:24

Als Rutte maar lol heeft en het volk een breedbeeld met Spelen.

HeerVanStand | 10-08-21 | 14:23 | 4

Breedbeeld en Van Oef. Match made in heaven. Tv kijk kampioentje.

Lorejas | 10-08-21 | 14:28

Ik vraag me af waar je nog een smalbeeldtv kan kopen. Zelfs de kringloopwinkels willen die niet meer in het assortiment opnemen.

Mijn GS nick magnie | 10-08-21 | 14:48
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte heeft absoluut geen haast om een nieuwe regering te vormen. Er is wettelijk niets geregeld en deze situatie kan nog heel lang duren. Ze hebben nog steeds een meerderheid in de Tweede Kamer en niemand kan ze dwingen dat op te geven. Had de koning de formatie georganiseerd, dan had hij wat kunnen doen. De koning doet zijn werk echter niet en heeft zich door de Kamer laten piepelen. Dat komt ervan als je je niet houdt aan de Grondwet. Het systeem is door en door verrot. De EU heeft een grote bek over Polen en Hongarije, maar in Nederland is heel wat meer aan de hand.

Frau Merkel | 10-08-21 | 14:20

Stel, de onderhandelaars komen er niet uit of gaan op een heeeeel laag tempo formeren, hoe lang kan het kabinet dan doorgaan? Is er eigenlijk een manier om nieuwe verkiezingen af te dwingen?

ZOMG | 10-08-21 | 14:20 | 1

Maximaal drie jaar, plus 364 dagen, 23 uur en 59 minuten. Een minuut later zijn er nieuwe verkiezingen.

me163komet | 10-08-21 | 15:27

Als je die foto toch ziet wil je toch maar 1 ding: FRITUUR VET gooien!

Watjeszijnhet | 10-08-21 | 14:18 | 1

Ik wil alleen maar vol uithalen als ik die grijnsbakkes zie.

jansma28542681 | 10-08-21 | 14:25

Voor coronamaatregelen is het kabinet overigens officieel missionair.

relatief | 10-08-21 | 14:17

Rutte zei het zelf in de kamer, je kan ons niet meer wegsturen dus we hebben meer macht.

SailingDuck | 10-08-21 | 14:17

De vorige formatie duurde 225 dagen, er is nog tijd.

DeCynischeAmbtenaar | 10-08-21 | 14:17

Zeg, verkiezingen, daar heeft Dhr. Rutte geen actieve herinnering aan.

Nederlandop1 | 10-08-21 | 14:16 | 1

hahaha

Rest In Privacy | 10-08-21 | 15:08

"We zijn nu nog machtiger, want U kunt ons niet nog eens wegsturen". En iedereen moest er hartelijk om lachen.

Het was geen grapje. Truth wanting to come out.

Glasgow Argus | 10-08-21 | 14:16 | 1

Van der Staaij had daar wel antwoord op, op persoonlijke punten kan Rutte alsnog weggestuurd worden.

Dezenaamhier | 10-08-21 | 16:40

We hebben zelf als volk weer massaal op VVD en D66 gestemd. De enigen die ik dit kwalijk kan nemen is ons.

ZoltarTheMagnificent | 10-08-21 | 14:14 | 1

Blijkbaar houdt het volk van de status quo. Tjonge, het zou wat zijn als de NPO eens ging praten over de akkefietjes van VVD en D66. Dan had het volk wel anders gedacht. Die hebben geen idee wat er zich afspeelt dan wat hun via de televisie vertelt wordt.

Adriel | 10-08-21 | 14:17

Zolang we geen regering hebben, scheer ik me iedere week.

John McClane | 10-08-21 | 14:12 | 2

Mijn Turkse buurvrouw ook. Maar die weet niets van politiek.

goedverstaander | 10-08-21 | 14:23

Deed Dennis Wiersma dat maar. Man man, wat heeft die man eng baardhaar. Sosjaal werkers en leraren Maatschappijleer zagen er zo uit in de jaren 70.

gestoptmetroken | 10-08-21 | 14:45

Toeslagencrimineel? Hij heeft de verkiezingen gewonnen, en die veroordeelde Venlonaar niet.

van Oeffelen | 10-08-21 | 14:11 | 4

@Diederik_Ezel In bezit zijn van een Nederlands paspoort.

Gaat het niet dan? | 10-08-21 | 14:15

@van Oeffelen | 10-08-21 | 14:25: Haha. Dat wist ik niet eens. Niets tegen mensen met Mavo overigens (maar vraag me af of je dan wel geschikt ben voor zo'n functie). Het verklaart wel een hoop. Ik dacht dat ze altijd expres simpel overkwamen om hun achterban niet te laten vervreemden, maar ik denk nu dat ze niet anders kunnen.

BobDobalina | 10-08-21 | 14:29
▼ 1 antwoord verborgen

Done

HenkyPanky | 10-08-21 | 14:34

Alsof ambtenaren überhaupt een associatie hebben met het woord "tijd".
Het woord "tijd" komt bij deze wereldvreemde ras niet voor.
Wel het woord "spoed" alleen als het hun goed uitkomt.

TERUGVANWEGGEWEEST | 10-08-21 | 14:10

Eigenlijk kan je het Rutte niet eens kwalijk nemen...

Waar zijn de KPMGs, Deloittes, Shells en Unilevers om die man naar binnen te harken met poen.

Of zouden ze hem gewoon niet motten?

Remi A. | 10-08-21 | 14:10 | 3

You pay peanuts, you get monkeys.

Watjeszijnhet | 10-08-21 | 14:19

Waarom zouden ze hun stroman daar vandaan halen?

goedverstaander | 10-08-21 | 14:22

Je neemt als bedrijf zo iemand aan voor de uitstraling en desnoods, zijn netwerk en/of organisatorisch vermogen
dat eerste en laatste heeft hij in elk geval net; de uitstraling is die van een leugenaar
en problemen voor je uit schuiven doen ze doorgaans niet in het bedrijfsleven

Tobi | 10-08-21 | 14:52

Een beetje off-topic; maar zou mooi zijn als iemand van het kaliber professor Levi/Kuipers minister van VWS wordt. Beiden medisch specialist, hoogleraar en veel bestuurlijke ervaring en een indrukwekkend CV. Het soort CV wat je verwacht van een minister van VWS. Zelfde zou trouwens moeten gelden voor andere belangrijke posten.

Diederik_Ezel | 10-08-21 | 14:09 | 2

Zorg gaat niet samen met emotie aan het bed. Zorg is afwegen en calculated risk nemen. Daarvoor zou bijvoorbeeld een autist als Kees meer op zijn plek zitten.

www.google.com/search?q=autist+kees+a...

Remi A. | 10-08-21 | 14:13

Zodra de crisis voorbij is kan dat.

van Oeffelen | 10-08-21 | 14:26

Dit is een nieuw soort Dictatorschap.

Naall | 10-08-21 | 14:08 | 1
-weggejorist-
ZureSloot83 | 10-08-21 | 14:19

Het kan mij niet lang genoeg duren. Als er een regering komt is dat met Kaag. Zij krijgt veel invloed op het beleid. Dat is nog erger dan het huidige beleid.

HoniSoit | 10-08-21 | 14:08 | 1

Heeft ze nu ook al, zie het verschil niet.

Toetsenbordcomplex | 10-08-21 | 14:14

Als je mij nou Kolonel had gemaakt van de Nederlanden plus IJsland waren we de komende 90 jaar klaar geweest.

Kaas de Vies | 10-08-21 | 14:07 | 4

Waar had je Rutte en Kaag al die tijd gelaten, Kaas?

Tobi | 10-08-21 | 14:15

@Basil Fawlty | 10-08-21 | 14:25: Das eigenlijk een prima idee
lekker ver weg ook, rottumerplaat is te dichtbij

Tobi | 10-08-21 | 14:48
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe langer ze met de tengeltjes van Nederland afblijven des te beter.

Der Schnitzeljäger | 10-08-21 | 14:06 | 3

Deden ze dat maar.

zuurtjeregen | 10-08-21 | 14:07

""'DeMIssioNaIRe kABinet"""

Adriel | 10-08-21 | 14:09

Doodzonde dat Bruno Bruins het niet meer aankon. Een man met het hart op de juiste plaats en een doener ipv die huidige schoenen clown.

Kaal-dik-en-lelijk | 10-08-21 | 14:05 | 5

Ja joh Bruins. 1 week werk en valt om. Bouwsteen.

Lorejas | 10-08-21 | 14:16

@Lorejas | 10-08-21 | 14:16: Niet die week nee, maar de man is directeur geweest van bedrijven, topman ven het UWV, burgemeester, en nu weer directeur van de HTM. Gewoon een sympathieke vent die ook zijn fouten kan toegeven. Kom daar maar eens om in Den Haag.

Kaal-dik-en-lelijk | 10-08-21 | 14:28
▼ 2 antwoorden verborgen

België heeft aangetoond dat een land gewoon doorgaat zelfs zonder regering.
Ik zie het positief, elke dag er bij is er een zonder groenlinks er bij.

miko | 10-08-21 | 14:04 | 5

Dan gaat het land door op de koers die het voer voor het ontslag. En die koers is niet mijn koers en niet de koers die de verkiezingsuitslag liet zien. Maar aan die uitslag wordt gewoon geen gehoor gegeven en zo kan Rutte tot in lengte van dagen blijven regeren en met de ministeriële bevoegdheid gewoon 5 miljard weg laten pissen door Hugo. Makkelijk zat.

Bakkeleures | 10-08-21 | 14:16

U woont zeker niet in Amsterdam. Van mij mogen ze gisteren al weg zijn.

Rico Tampeloerus | 10-08-21 | 14:19

@Rico Tampeloerus | 10-08-21 | 14:19:
Nee gelukkig niet

miko | 10-08-21 | 14:30
▼ 2 antwoorden verborgen

De demissionaire dictators hebben overal lak aan. Waarom zouden ze een nieuwe regering vormrn?

Goed-hardt | 10-08-21 | 14:04

Ik hoor het Rutte nog zeggen na de verkiezingen snel een regering maken want er is veel tedoen. Hahaha goed gedaan pik.

Banenenrepubliek | 10-08-21 | 14:03 | 1

#Ruttekanookniks

marcoplarco | 10-08-21 | 15:14

Amateurs

RickTheDick | 10-08-21 | 14:03 | 1

I approve this message.

amateurrr | 10-08-21 | 15:23

Plas, glas, was

Jamal | 10-08-21 | 14:02 | 1

Precies 2e kamer vindt het allemaal best, Rutte denkt zolang je demissionair bent kan je niet vallen. Ofwel de perfecte omstandigheden om een serieuze aanval te doen op het wereldrecord formeren van de Belgen.

Incitatus | 10-08-21 | 18:05

Is er al wat formatie informatie?

keestelpro | 10-08-21 | 14:02 | 4

Komt eraan. De tijd dat het bekend gemaakt gaat worden valt nagenoeg tegelijk met het definitief vergeten zijn van toeslagschandaal, Omtzigtelijk gebeurtenissen etc. De wekelijks 800 nieuwe huisbezetters weet toch niemand verder van, en voorgenoemde issues zullen rondom de bekendmaking niet opgerakeld worden.
Let maar op.

NiCeY | 10-08-21 | 18:05
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl