Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

WOKEkrant toont aan: WOKE is inderdaad academisch onderwijs aan het slopen

WOKEkrant op zaterdag.

De Grote Sprong Voorwaarts

"De academische vrijheid zou worden bedreigd door een lichting studenten met een nieuwe morele zuiverheid – die als ‘woke’ bekend is komen te staan". De Volkskrant sprak uitgebreid met academici uit veelal progressieve bolwerken om die zogenaamd extreemrechtse complottheorie over WOKE op universiteiten voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen. Maar, wat er toen gebeurde, daarvan vielen de zuunige pijpmondjes van Haro Piep Kraak en Kaya Bouma (16) meters ver open van verbazing. En onze zuunige pijpbekkies eigenlijk ook, want het blijkt totaal niet best te zijn op de door WOKE vergiftigde '''progressieve''' universitaire bolwerken in Nederland. Dat was natuurlijk niet de bedoeling van dit WOKEkrant-artikel, (WOKE is immers: "De ogen geopend voor de vele vormen van sociale onrechtvaardigheid en bereid er iets aan te doen", ja het staat er écht - *tissue pakt*), maar het is alsnog afgedrukt. De eindredactie was ziek waarschijnlijk (corona?). 

Wel zielig voor bovengenoemde millennialjournalistjes want die zullen nu wel kapot worden gecanceld door de bekende SJW-karaktermoordcommando's op social media en op de redactie. Omdat het artikel in kwestie langer is dan 400 woorden en bovendien complexer dan een gemiddelde antivaxxcomplottheorie op Bitchute of een FvD Journaal vatten we het even samen voor jullie hersenverweekconcentratiegestoorden. En dan helemaal onderaan dit topic copypasten we de allergeilste quotes uit het artikel. Aan het einde van dit topic zullen jullie in staat zijn om helemaal zelfstandig iets te vinden, weten jullie hoe hard de WOKE neo-markistische dramvernietigings millennialgedachtenpolitieterreur inmiddels heeft toegeslagen op zelfcensurerende universiteiten en hebben jullie ook nog eens wat stukjes Volkskrant gelezen zonder de hele Volkskrant te moeten lezen. Winwin! Ja? 'Ja Bertje, je hebt helemaal gelijk!' Precies. START.

Volgens de VK is er "een nieuwe generatie studenten opgestaan die zich bewust is van allerlei vormen van maatschappelijke ongelijkheid en die wil aanpakken" en dat is dan "op zichzelf een positieve ontwikkeling". Maar toen de academici werden geïnterviewd bleek dat het er niet zo goed voor staat qua moraaldrammende woketerreur. Docenten van vooral 'university colleges' (dat is een soort LUZAC voor gevorderden, elite-enclaves waar kindertjes van rijke blanke ouders mogen doen alsof ze superbegaafd zijn en docenten worden banggemaakt met diversiteitsscans) geven ontluisterende voorbeelden van de fascistisch-intimiderende intolerantie die leeft onder de verwende en arrogante scholiertjes. Scholieren dwingen door aanhoudend stampvoetend huiliehuilie als een vrouw in haar periode steeds vaker het curriculum af, als het even kan een curriculum dat op Maoistische wijze is gezuiverd van alles wat 'fout' is. In de praktijk zijn dat vooral blanke mannen. Dapper probeerde de Volkskrant nog aan te tonen dat WOKE-critici alleen met 'incidenten' aankomen om te bewijzen hoe intolerant de academia inmidddels zijn. Maar ook dat bleek niet lang vol te houden voor de WOKEkrant. 

Enter Josse de Voogd. Bekend onderzoeker en de laatste jaren steeds meer redpilled en vooral anti-WOKE. Die weet: sommige academici houden liever hun mond omdat ze geen zin hebben in aanhoudende WOKE-terreur door de ultiem geprivilegieerde rijkeluiskindjes op University Colleges en de UvA. Zegt ook Jan van de Beek, bij u welbekend omdat hij onderzocht en tot de conclusie kwam dat NL 25 miljard per jaar betaalt aan de mulitculti-immigratie BV der Nederlanden. Zegt ook Maxim februari, columnist van NRC, die binnen de gestaalde D66-deugkaders van NRC vaak als enige nog scherp ziet wat scherp moet worden gezien. De ene academicus na de andere komt met schrijnende voorbeelden van (zelf)censuur, angst en intimidatie door WOKE-brigades. Een beeld van maoisering van vrije gedachten wordt zichtbaar. Peak woke en breekpunt in het VK-artikel is deze ene zin: "Studenten lijken er soms op uit om docenten te betrappen op een foute mening, zeggen academici." Exact het grote probleem van WOKE. De huidige roedels 'studenten' zijn niet alleen intolerant-links, arrogant, egocentrisch, straalverwend en brainwashed geradicaliseerd 'voor een betere wereld', ze zijn uit op macht, controle en systeemvernietiging. Gewoon omdat macht hebben zo'n fijn gevoel geeft in je broekje en omdat het kan. 

De conclusie is dan ook glashelder: WOKE-gif tast zowel de academische vrijheid en het academisch onderwijs aan. WOKE is real. WOKE is vernietiging. WOKE is een groeiende tumor vol kwaadaardigheid die al lang aan het uitzaaien is. Onder de verachtelijke camouflage van 'iets doen aan sociale onrechtvaardigheid' krijgt een totalitaire beweging van laatkapitalistische, post-hedonistische verwende narcisten zonder zingeving of levensdoel vrij spel om een einde te maken aan alles waar onze superieure westerse samenleving al zo lang voor staat: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van expressie, vrijheid van ideënuitwisseling, vrijheid van gedachten, vrijheid van debat. Vrijheid kortom. En het lijkt er niet bepaald op dat het tij aan het keren is. China en Rusland zullen grijnzend en handenwrijvend toekijken hoe West-Europa ten onder gaat aan goedbedoeld gebrainwashte #MeToo heksenjagers, neo-puriteinen, 1984-verwezenlijkers, GroenLinks-aids, D66-gedram en BIJ1-linksfascisten die wederom dromen van killing fields en goelags. Het is de hoogste tijd op te staan en NEE! te zeggen tegen WOKE. Dit kon wel eens de laatste keer zijn dat er überhaupt nog vrijheid is om wat te zeggen. WOKE? Just say no!

En dan nu de moetleesquotes:

"Er stond die week een wetenschappelijk artikel over Dracula op het programma en dat viel niet goed. Het was een van de studenten opgevallen dat in het artikel over de klassieker van Bram Stoker veel thema’s aan bod komen die mensen met anorexia of een andere eetstoornis zouden kunnen ‘triggeren’. Zelf had deze student geen anorexia, viel te lezen in de mail maar de jongere maakte zich wel zorgen over medestudenten die daarmee kampten. De student die mailde, wees de universitair docent er op dat het artikel tot mentale schade zou kunnen leiden bij studenten die kampen met een eetstoornis of andere problematiek rondom hun lichaamsbeeld. Een ‘trigger warning’ vooraf, en de mogelijkheid om een andere tekst te lezen, was op haar plek geweest, vond de student."

Dit krijg je er nou van Frans Timmermans (he/she/they):

"Een student wees haar er een paar jaar geleden op dat ze in haar colleges alleen de voornaamwoorden ‘hij of zij’ gebruikt. ‘Je bent dan niet inclusief, was de boodschap, want niet iedereen voelt zich aangesproken door hij of zij. Sindsdien spreekt Woets in haar colleges, die altijd in het Engels zijn, van het neutrale ‘them’, (‘hen’), ‘ook als dat grammaticaal niet klopt’. Een verbetering, vindt ze. ‘Ik wil dat alle studenten zich gerepresenteerd voelen in mijn colleges.’"

'Wit' moet zijn: 'blank'...

"Onlangs kreeg hij een mailtje van een student die zich beklaagde over het feit dat het enige boek dat ze voor zijn vak moest kopen, geschreven was door een witte auteur. Waarom hij daar niet over had nagedacht?"

'Gesprekken' voer je immers alleen in een vrije democratie...

"De uitkomst was dat de literatuurlijst niet aangepast werd, mede omdat de tekst diezelfde week al op het programma stond. Daar werd geen genoegen mee genomen. Een paar weken later kregen Zonneveld en zijn collega’s de resultaten van een enquête die studenten onderling hadden gehouden. ‘Daaruit bleek dat 15 van de 70 studenten vonden dat de tekst niet op de lijst had mogen staan bij dit vak. Toen hebben we een uitnodiging voor een gesprek gestuurd. Die is onbeantwoord gebleven. Wel zijn de studenten naar mijn leidinggevende gestapt.’"

LOL. Zelfcensuur als 'geen vorm van zelfcensuur'...

"Dit jaar heeft Ronnes het voorbeeld over Maurits niet gebruikt. Dat is geen vorm van zelfcensuur, vindt ze. ‘De discussie werd te fel en te veel gekaapt door studenten die recht tegenover elkaar stonden. Er was te weinig ruimte voor nuance."

Josse de Voogd:

"‘Er lijkt een handboek te bestaan om kritiek te pareren, merk ik als ik me online uitspreek. Weerstand tegen ‘woke’ wordt afgedaan als witte fragiliteit, een aantasting van je positie als wit persoon. Ook al zit je zelf in een achterstandspositie en komt je kritiek daaruit voort. Of je wordt extreem-rechts genoemd. Dan is het einde discussie. Ondertussen ontvang ik berichten van academici die het met mijn kritiek eens zijn. Door die aanvallen op mij weten ze dat ze hun mond moeten houden.’"

Maxim Februari blijft dapper weerstand bieden:

"Tijdens het lezen van literatuur met studenten op de VU, merkte Maxim Februari hoe kunst door een morele blik wordt bekeken. ‘Personages werden langs de lat van #MeToo gelegd. Terwijl proza nu juist een plek is om personages iets normoverschrijdends te laten doen of denken. De universiteit is er niet om de gevoelens van de studenten te accommoderen, maar om ze kritisch te leren denken.'"

Veel, vrezen wij:

"Hoe vrij is het vrije academische debat nog? Dat hangt ervan af wie je het vraagt. Een deel van de academici trekt een duidelijke grens, maar hoeveel zullen inbinden onder druk van studenten, deels omdat ze het in grote lijnen óók eens zijn met hun strijd?"

Wij durven dat wel te voorspellen: de kant van dictatuur en dystopie...

"Tot nu toe, zegt Zonneveld, heeft hij altijd de steun gekregen die hij nodig had. ‘Maar ik durf niet te voorspellen welke kant we opgaan.’"

Reaguursels

Inloggen

Uit onderzoek naar de Duitse terreurbeweging RAF is bekend dat de leden in een relatief korte tijd radicaliseerden. Het waren rijkeluiskindjes die niet hoefden te werken en dus niet met normale mensen in contact kwamen. Ze kwamen nooit meer uit hun extreemlinkse bubbel, en zonder tegengas kon die bubbel steeds verder radicaliseren. Dus op een dag werd het doodschieten van wildvreemde mensen ineens *logisch*.

Relatief veel beruchte terroristen (-leiders) komen uit de betere klassen. Wie moet werken voor zijn geld komt in contact met andere mensen en andere meningen, en dat werkt vaak matigend. In vrije Westerse samenlevingen althans; in mohammedaanse landen zijn vaak alle klassen vergiftigd met dezelfde blinde haat, maar dat is een andere discussie.
Hoewel; in het Westen zien we ook dat politiek en MSM steeds meer gelijkgeschakeld zijn. Dat ze dezelfde rabiate haat tegen ongewenste personen (Wilders, Hirsi Ali, Trump) en bevolkingsgroepen (joden, boeren, blanken) verspreiden.

Maar die NPO-achtige bubbels zijn dus levensgevaarlijk. Door andere meningen, ongewenste feiten en cijfers en ook basale logica te censureren, ontwikkelen grote groepen mensen tunnelvisie. Schreeuw-activisme, cancel culture en intimidatie is niet alleen puur extremisme; het is vooral het startpunt voor nog veel meer extremisme. Voor je het weet worden kunsten en wetenschappen "entartet" verklaard vanwege de huidskleur van auteurs en ...
Wat zegt u, zover is het al?
Welnu, dan is de volgende stap politiek en raciaal geweld, à la antifa en blm.

En dat punt zijn we ook alweer gepasseerd, en ook daar zal het niet stoppen. Zonder tegengeluiden zal links alleen maar verder radicaliseren. Het is niet voor niks dat het socialisme zo'n 100 tot 200 miljoen slachtoffers heeft gemaakt in de 20e eeuw. Het gelijkschakelen van onderwijs, media, wetenschappen en kunsten zal een heel land in een bubbel zoals die van de RAF veranderen.
De door "rood" (ex-SP jongeren) bejubelde dictator Lenin maakte in 5 jaar tijd circa 5 tot 13 miljoen slachtoffers. Lenin besefte dat zijn terreur tegen dissidenten ertoe leidde dat die zwegen; en dus beval hij het oppakken en veroordelen van willekeurige mensen als "waarschuwing". Daarnaast leidde het uitroeien van duizenden boerengezinnen tot een hongersnood.

En niemand binnen Lenins bubbel die halverwege zei "gaat dit wel goed". Want geweld wint altijd van redelijkheid. Als gecultiveerde organismen in een broedstoof zullen de radicaalste ideeën het linkse petrischaaltje overwoekeren.

Dandruff | 04-07-21 | 14:11

Op tv zijn ook al echte Woke-programma's waarin allochtoon Nederland de aandacht krijgt die het verdient. In Opsporing Verzocht is driekwart van de verdachten allochtoon.

the naked truth | 04-07-21 | 13:30

De paywall is overigens makkelijk te omzeilen, f12, source, knip plak in een online html viewer en je kan lekker doorlezen.

Hellsmurfje | 04-07-21 | 13:23
-weggejorist-
JosefinaLingenfe | 04-07-21 | 12:45 | 2

Folkert van der Graaf was een eenling, nu komen er dus elk jaar duizenden nieuwe folkertjes bij?

funkyd | 04-07-21 | 12:34

Elke blanke is per definitie fout en voor foute mensen uit (excusez le mot) achterstandslanden ligt een draaiboek aan excuses klaar.
Als blanke Wokert, hoe stinkend je je best ook doet, ben je ook per definitie fout en zondig, vandaar het fanatisme onderling en naar buiten toe. Het deugen moet breeduit geëtaleerd worden, volgens mij niet eens voor anderen, maar voornamelijk voor eigen bubbel: je hoort nog bij het goede groepje.
Dan heb je straks je eigen erfzonde voldoende afgekocht (as if .. een leven lang deugen is nog niet genoeg), maar dan begint het pas. Waar je talloze mensen de maat hebt genomen en met de grond gelijk hebt gemaakt, als iedereen door dat modderbad wordt gehaald, dan zijn je ouders vanzelf een keer aan de beurt.
Kansloos schimmenspel, voordat het implodeert neemt het zoveel mogelijk mee in de val.. wedden?

Kouwe Kees | 04-07-21 | 11:10

Een interessant boek is "Selma" van Carolijn Visser. Dat boek gaat over de lotgevallen van een Nederlandse in het China van Mao en haar einde tijdens de grote culturele revolutie. Wat zij daar beschrijft over de grote culturele revolutie is precies wat je tegenwoordig hier ziet met dat woke gezeik.
Was het maar gezeik, maar het is vergif voor de samenleving.
En als academici bij universiteiten daar niet tegen opgewassen zijn: sluit die universiteiten maar. Dan kunnen zowel docenten als studenten beter zinvol werk gaan doen zoals bollenpellen, tomatenplukken etc.

discriminazie | 04-07-21 | 10:58 | 2

Dat deden ze ook in Cambodja.

kortebroek | 04-07-21 | 13:50

@kortebroek | 04-07-21 | 13:50:

Het probleem met de rode khmer was niet dat ze studenten zinvol werk lieten doen, maar dat ze genocide pleegden en door wanbeleid een hongersnood veroorzaakten.

Universiteiten die hele schoolklassen "opleiden" tot dictatoriale debieltjes zijn niet alleen volstrekt waardeloos, maar vooral levensgevaarlijk.

Dandruff | 04-07-21 | 14:17

Totaal bizar dat dit hier ook zo speelt op Universiteiten, het stuk begint nog wat behoudend dat het allemaal wel meevalt maar dan lijkt het wel of de schrijvers zelf tijdens het typen hun eigen verbazing niet meer kunnen verbergen over hoe die trein inmiddels totaal uit de rails is gelopen . Hilarisch ! Ik begrijp tevens dan het woord " neger " in een stukje nu ook al als n-woord word geduid ?? Negroïde is straks n-woordgroïde ? De docenten moeten dus op eieren lopen en een deel stimuleert deze kanker die uiteindelijk hun toekomst of die van ons gaat slopen .

Castor12 | 04-07-21 | 10:50

Als een afwijkende mening gevolgen heeft voor je functioneren dan is het einde zoek. Dat is al een tijdje het geval. Indertijd op mijn werk gaf ik alleen mijn mening over voetbal of het weer. Verder hield ik mijn mond, het kan altijd gevolgen hebben voor je carrière. Dat is al meer dan 10 jaar geleden. Nu ben ik eigen baas in een ander land.

EmilioEsteves | 04-07-21 | 10:43

Woke is de grootste bedreiging voor de wereld ( vrede ). Deze mensen zijn alles behalve uit op een gelijkwaardige wereld. En ik vrees voor het ergste nu de vvd ook naar links gecapituleerd is. We zijn ten dode opgeschreven.

lachenjoh | 04-07-21 | 09:58

Probleem met dit gedoe is dat het niet serieus wordt bestreden.
Het is een wat kleinere groep die heel agressief is ( waarom ? ).
En dan wordt er nu gedacht, het is maar een kleine groep, maar kijk terug in de geschiedenis, en zie wat een 'onschuldige en kleine groep' voor een ellende heeft voortgebracht.
Om maar een wat minder gebruikelijk voorbeeld aan te halen, kijk naar Iran.
En, vraag je eens af hoe de wereld zou zijn als die Komeini geen asiel had gekregen in ( ik dacht ) Frankrijk.....

helaas-nederlander01 | 04-07-21 | 08:37

Ik ben maar een domme boer uit Friesland. Maar deze lui kunnen waarschijnlijk niks met een Hamer. Succes met je revolutie.

Omebert | 04-07-21 | 08:20 | 3

Ze kunnen veel met een voorzittershamer. Ze mikken op posities in politiek en media en laconiek reageren helpt hun alleen maar.

fail | 04-07-21 | 10:05

Een hamer ?
Dat is met al die imbecielen .
Ze zijn er zeker van dat de aarde door o.a. klimaat in elkaar gaat storten .
Daarom willen ze allemaal in een grote stad wonen, doen ze artistieke, administratieve of sociale opleidingen en ontwikkelen ze nul praktische vaardigheden .

Castor12 | 04-07-21 | 11:00

Uw aller F von Z deed Luzac. In Den Haag, jaargang 86/87. Locatie Rustendingesstraat, Indiase ambassade was de buren. De andere locatie elders op het terrein had de Japanse ambassade als overbuur, op de hoek van de straat. Mijn leraar wiskunde richtte later Pharos op, voor hoogbegaafde kinderen. Nog weer later bleek deze meneer er een verzameling kinderporno op na te houden en verdween van het Pharostoneel. In mijn Luzac-jaar heb ik niets gemerkt van zijn verzamelzucht. Verder zaten er vooral figuren zoals uw aller op die vestiging van het Luzac: in aanleg kids die je ook tegen kon komen op het Libanon-college in R'dam Zuid. Met moraliteit hielden we ons niet zo bezig...

F. von Zeikhoven | 04-07-21 | 01:54

Wat is woke eigenlijk ?

Roze_bril_drager | 04-07-21 | 01:32 | 4

Woke is het tegenovergestelde van: redelijkheid, logica, vriendelijkheid, gezelligheid, intelligentie, vredelievendheid. Ik mis er misschien nog een paar maar het geeft een beeld.

Ride_On | 04-07-21 | 08:36

in beginsel was er niet zoveel mis met 'woke'. Het is niet verkeerd om stil te staan bij dingen die voor ons vanzelfsprekend en onschuldig zijn en die voor minderheden toch een probleem vormen.

Het wordt een probleem als nietsnutten hier fundamentalistisch in worden en het doorzetten naar dingen als 'alle blanke mensen zijn het kwaad' en 'alles wat mogelijk voor IEMAND beledigend of problematisch is, moet uitgebannen worden'

fail | 04-07-21 | 10:13

@fail | 04-07-21 | 10:13: Fundamentalisten zijn altijd een probleem, maar dan ook altijd en overal.

Peerkeoud | 04-07-21 | 11:37
▼ 1 antwoord verborgen

Bekend terrein. Dit speelde in de jaren '70 ook al langdurig. Partijen zoals de toenmalige CPN, PSP en PPR hadden behoorlijk wat invloed met hun crypto-communistische denkbeelden
Maar ach, als die studenten eenmaal een leuke partner ontmoeten en achter de kinderwagen komen te lopen, verandert op slag hun hele wereldbeeld.

Hendrick9999 | 04-07-21 | 01:24

Ze kunnen van mij allemaal ongezien de tyfus krijgen met hun woke gelul, met een dikke tros zwaar ontstoken aambeien als bonus. Bekijk het maar. Ik heb geen zin in dat hysterische gejammer. Dan maar een "racist". Ik ga me niet eens meer verdedigen tegen dat soort debiele beschuldigingen. Toedeledokie.

Asteroid-B612 | 04-07-21 | 00:30 | 1

Ik beschouw racist, fascist, white supremacist etc als een compliment.

discriminazie | 04-07-21 | 11:00

Merk er maar weinig van. Die hele woke nonsens wordt door de meeste middelbare scholieren al totaal niet gepruimd. De satire en memes daarover worden massaal uitgewisseld. Men ziet het zoals de meeste gewone mensen het zien, als een doorgeslagen hype van een klein clubje drammers.

Beste_Landgenoten | 04-07-21 | 00:17 | 2

Mijn zoon op de universiteit ervaart dit wel anders. Die voelt grote druk van de woke-brigade. Plus die doorgeslagen hype krijgt wel heel erg veel aandacht van de groep media,-drammers, net zoals anti-zwarte Pieters e.d.

KokkieBalboa | 04-07-21 | 03:37

Downplay en wegkijken. Zoals gewoonlijk bij BL.

Rest In Privacy | 04-07-21 | 10:53

Hoewel de Woke-scene me gestolen kan worden, wil ik toch maar weer eens constateren dat we in ons kikkerlandje wel erg gauw 'bang' zijn voor van alles en nog wat. Natuurlijk heb ik makkelijk praten, mijn baan als hoogleraar staat niet op de tocht, maar toch.. Ik kan het gevoel niet onderdrukken dat we graag onze 'vrees' breed uitmeten in verschillende media en dergelijke.

Pontius Vulgaris | 03-07-21 | 23:28 | 1

De mens lijdt het meest onder de dingen die hij vreest...

F. von Zeikhoven | 04-07-21 | 01:58

Mijn huisarts zegt dat ze mij "oordelend" vindt en kijkt me indringend aan. Huh? Ik had inderdaad ergens een mening over, heb ik wel vaker en lijkt me niet verontrustend. Beviel die mening haar niet, of is die sowieso uit den boze?

Maar ho eens even, is iemand oordelend vinden dan geen oordeel..?

Vragen, vragen. Komt wel heel dichtbij zo...

Wiebenick | 03-07-21 | 22:56 | 1

oordelend vinden is een pleonasme. Uw huisarts dient zich te beperken tot diagnoses stellen. Tenzij ze oordelen een aandoening vindt die behandeld moet worden, is haar duiding van uw oordeelscapaciteit geen teken van gezond verstand. In het tenzij-geval evenmin trouwens...

F. von Zeikhoven | 04-07-21 | 02:08

Klasse bijdrage weer, Bert.

Wat ik wil mis in stukken die deze woke-gekte belichten is de fantastische parallel met de jaren ‘60 en ‘70. Toen een socialistische, anti-kapitalistische golf over Nederland stroomde, protesteerde tegen allerlei misstanden, en ook doordrong tot de universiteiten. We hebben er onder andere de krakersrellen, de provo’s en tal van maatschappelijke ontwikkelingen (zoals een vreselijk week strafrecht in de jaren ‘80) aan overgehouden. Maar ook de wetenschap dat het realisme uiteindelijk altijd sterker blijkt dan bedenkelijke deug-overtuigingen. Die zonder uitzondering te gammel en te hypocriet zijn om echt voet aan de grond te krijgen bij mensen die er niet al, zeg maar, vanaf hun geboorte extreem vatbaar voor zijn. De wal keert het schip. Dat de VK nu dit schrijft, is in dat opzicht een teken aan de wand.

Geen reden om te berusten, absoluut niet. Wel om te vertrouwen op een goede afloop.

Magna Carta | 03-07-21 | 22:38 | 2

"Wat ik wil mis in stukken die deze woke-gekte belichten is de fantastische parallel met de jaren ‘60 en ‘70." Dat is ook wat mij steeds weer opvalt, het is voor mij echt een déjà vu ervaring. Ik studeerde in die tijd theoretische fysica, en daar bleef je gelukkig grotendeels gespaard voor die golf van waanzin. Er waren wel wat linkse studenten in die faculteit, maar dat ging er toch allemaal heel gemoedelijk aan toe. De ellende zat bij de alfa- en gamma"wetenschappen", psychologie, sociologie en dat soort spul (leve de revoluutsie en zo). Tegenwoordig is dat nog veel erger geworden, met talloze fopstudies die speciaal gecreëerd zijn voor de minder intelligente studenten die massaal naar de universiteit moeten om toch maar "hoger opgeleid" te worden, wat dus niks meer te betekenen heeft.

Die hele beweging ebde geleidelijk weg, en er kwam een periode dat dat soort flauwekul niet meer in de mode was, er weer serieus gestudeerd en opleidingen gevolgd werden. Wanneer die nieuwe waanzinbeweging begonnen is, weet ik niet precies meer, maar het was een hele tijd goed gegaan. Het lijkt een slingerbeweging te zijn, en dat geeft inderdaad enige hoop dat ook deze waanzin zal afnemen, alleen al omdat er uiteindelijk niets positiefs uit kan komen. Deze tweede golf lijkt echter wel groter en gevaarlijker dan de vorige, en nóg waanzinniger.

Argyronauta | 04-07-21 | 00:21

Toen waren het alleen de proto Wokies van Nederlandse komaf. Nu leven de Wokies in symbiose met zielige import. Een verschil wat het dubbeltje volledig de andere kant zal doen omslaan.

Grachus | 04-07-21 | 04:06

Maar zijn er dan geen studenten die tegen deze waanzin ingaan? Die gewoon goed onderwijs willen zodat ze later een goede baan kunnen krijgen, die hun mede-studenten tot de orde roepen en zeggen: stop met deze onzin, houd je muil en luister gewoon naar wat de docent te vertellen heeft?

Zenzeo | 03-07-21 | 22:23 | 1

Er is een grote groep die anders denkt, maar naar de Uni gaat om te studeren en niet om een ideologische strijd te leveren. Daar heeft men (nog) geen zin in.

Magna Carta | 03-07-21 | 23:41

Allemaal figuren met een GGZ strippenkaart.

klimaatsloper | 03-07-21 | 21:51

Het huidig inclusiegedram is een "primitief beschaafniveau".
Inclusie IN en vanUit overheid als issue propageren excludeert mensen middels implicatie;
post-identitair transhumanisme is een "volwassener niveau"
Gaat tevens na of het pand rolstoeltoegankelijk is.

En trapt niet de open deur in dat inclusie belangrijk is om daarmee de mensen te tergen en te trollen, om hier of daar een guurrechts klimaat aan te tonen in kringen.

hallevvezool | 03-07-21 | 21:44

Het is een nieuwe vorm van iedereen je mening opleggen, iedereen die anders is (normaal) wordt uit de groep gestoten. De methode is die van een secte. Hoe je dit moet noemen weet ik niet, het is nieuw. Maar heel gevaarlijk. Omdat als ze echt de overhand krijgen we een nieuwe vorm van autoritaire overheid krijgen. Net zoals communisme destijds nieuw was, socialisme, religie, sociaal-democraten (die niet bepaald sociaal waren), allemaal met volledig kromme gedachten die wel de bevolking in hun greep kregen. En allemaal, zonder uitzondering, een dictatuur opleverden. Een dictatuur waarin iedereen verplicht hetzelfde moest geloven.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 21:38 | 3

The Great Awokening is begonnen...

Bij mij op m'n werk is dit ook volop in gang gezet. Lange zwarte* lijsten van verboden woorden. Leuk bij ons internationale* bedrijf, daar woorden in verschillende talen toch een andere betekenis hebben.

De ironie van deze hysterische* toestanden is dat ook de woke* mensen helemaal gek* worden als je hen er consistent op wijst dat ook zij voortdurend de verkeerde woorden gebruiken.

Neem bijvoorbeeld de term "trigger warning". Trigger = trekker van een... vuurwapen! Dat kan toch helemaal niet?!?!

Onze directeur verzekerde ons nog dat er geen woordenpolitie zou komen op het bedrijf. Maar "politie" is toch ook een trigger-word?

Helemaal leuk is dat werknemers ook woorden kunnen opgeven voor de zwarte* lijst. Dat doen we dan ook met verve!

*Ik heb voor het gemak alle "verboden" woorden aangemerkt met een asterisk.

Anomiemus | 03-07-21 | 23:04

Doe die lijst even doormailen naar de Steylloze redactie? Want daar zit natuurlijk een hillarisch topic in...

F. von Zeikhoven | 04-07-21 | 02:15

@Anomiemus | 03-07-21 | 23:04:
Ik zou *directeur, de term *"met verve", *trigger, *verkeerd, en *werk ook aanduiden als triggerwoorden. Directeur plaatst mensen boven anderen, met verve impliceert dat kleur beter is dan anderen. *verkeerd is weer triggerend voor mensen die leiden aan perfectionisme, en *werk, drukt je weer in een rol uitgevonden door kapitalistische krachten in deze maatschappij.

peterdh | 04-07-21 | 06:05

Plus tien voor Bert.

toetssteen | 03-07-21 | 20:46

Brussen schrijft niet erg leesbaar. Misschien had ik beter een Volkskrant kunnen kopen. Maar hoe dan ook begrijp ik de strekking van zijn stukje wel.
Wat echter ontbreekt in deze opsomming van ellende is om welk vak het eigenlijk gaat.
Ik kan me namelijk voorstellen dat het er bij natuurkunde of elektrotechniek anders aan toe gaat dan bij politicologie. Of hebben ze aan de universiteit de vakken tegenwoordig ook al afgeschaft?

JvanDeventer | 03-07-21 | 20:35 | 2

Nee stel je voor: zinnen met komma's en punten aan het eind en dan ook nog eens meer dan 10 zinnen! Ja, dat is al snel onleesbaar.

blikjegrolsch | 03-07-21 | 21:42

Ook technische richtingen zijn al vergiftigd met dezelfde woke kolder.

Sir Hackalot | 03-07-21 | 21:58

"een totalitaire beweging van laatkapitalistische, post-hedonistische verwende narcisten zonder zingeving of levensdoel": de huidige jeugd in een notendop. Wanhopig op zoek naar zingeving en dan word je maar woke of lid van antifa of activist voor het klimaat. Pas wanneer de welvaart instort is er enige verbetering te verwachten, wanneer er niets meer vanzelf gaat en je moet vechten voor je bestaan.

B. Randnetel | 03-07-21 | 20:28 | 1

En iemand, die als reactie hierop lid wordt van Jong-FvD, die wordt meteen afgeschoten (ook op GS) als bruin-rechts.

Leffe Blonde | 04-07-21 | 09:05

In Frankrijk had men de studentenopstand van 1968, de uitkomst was dat er vele carrières zijn gesneuveld. Wie er gewonnen heeft is mij niet duidelijk, de zittende macht is blijven zitten. En voor de opstandelingen werden posities in het leven geroepen. In Duitsland had men iets later de Rote Armee Fraktion. Deze RAF wilde korte metten wilde maken met allen die aan de macht waren gekomen tijdens de periode tussen de Weimar Republiek en de tijd dat Oost- en West-Duitsland werden gevormd. Wat zeg ik dat netjes. Ik begreep de RAF wel, zij vonden dat de oude lullen weg moesten om plaats voor hen te maken. Dat is niet gelukt. Slechts een enkele is het gelukt om uit de gevangenis te blijven, de meesten zijn dood.

Nu is er weer een groep "studenten" die een zogenaamd een onrecht aan wil pakken, om tegelijkertijd ook eventjes de zittende macht de laan uit te sturen. Alleen zijn alle idealen al opgebruikt, er is niets meer om voor te vechten. De fascisten zijn dood en de fascisten zijn dood en die andere fascisten zijn ook dood. Maar zoals altijd en overal is de zittende macht nog steeds aan de macht. Door nu onmogelijk uit te voeren idealen te kiezen kan men de schijn wekken tegen gewerkt te worden. Waar men nu voor kiest is het totaal monddood maken van de anderen, En dit is exact hetgeen in wat dictaturen de normale gang van zaken is. Vier keer linksaf is de oude weg vervolgen. Maar twee keer linksaf is de tegengestelde richting op gaan. Wat er met Woke, BLM, MeToo en Antifa aan de hand is dat men niet meer weet dat wij in de beschaafde wereld op weg waren naar betere leefomstandigheden, meer vrijheden en een eigen verantwoordelijkheid met nog meer keuzes. Nu moet iedereen onder het juk van de culturele revolutie het zwijgen worden opgelegd. De fascisten zijn niet dood, ze zijn her-opgestaan, ze zijn Woke. Het is maar goed dat ze niet kunnen lezen en totaal geen daadkracht hebben.

vanhetgoor | 03-07-21 | 20:24 | 5

@hisxxx
Als je niets kan maken, je je machteloos voelt met je nutteloze handen, geeft het kapotmaken van dingen een gevoel van voldoening omdat het een bepaalde mate van controle veinst.
Je ziet ze overal, mensen die iets zien ontstaan waar een ander zich goed bij voelt en het moeten neerhalen, verpesten, slopen. En ze zullen het zo verdraaien dat het door de ander komt en aan de ander ligt.

nsfl | 03-07-21 | 23:54

Hoort een ideologie op een uni thuis

van de kraats | 04-07-21 | 07:00
-weggejorist-
van de kraats | 04-07-21 | 07:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb het afgelopen jaar een premaster filosofie gedaan aan de Universiteit van Tilburg (*kokhals* Tilburg Joenivursitie *kots*). De helft van het curriculum ging over feminisme. Vreselijk. Iedereen loopt er op zijn/haar/hen tenen om anderen toch vooral niet voor het hoofd te stoten. De helft van je klas blijkt vegetariër, de andere helft voelt zich vreselijke bezwaard dat ze toch nog een ietsiepietse vlees eten af en toe. Marxisme vinden ze helemaal te gek. Kapitalisme (waar ze nota bene zelf het gepriviligieerde product van zijn) vinden ze de duivel zelf. Ze vinden zichzelf bovendien vreselijk slim, maar een fatsoenlijke Nederlandse zin krijgt het merendeel niet meer uit de pen. Presentaties zijn van basisschoolniveau. Ondertussen vindt de faculteit dat het curriculum diverser moet. En dus is een substantieel van de te lezen teksten van de hand van vrouwen, die het in de verste verte niet halen bij Descartes, Kant, Nietzsche, Hegel en Heidegger en alleen over zichzelf kunnen mekkeren. Een college over Heidegger bestaat voor de helft uit bedenkingen en excuses, want Heidegger was een nazi (boeien, we lezen hem niet om die reden en die gast is hartstikke dood, dus who gives a rats ass), maar dat ligt kennelijk heel geoelig.
Het is een drama en bijna niet meer te redden. De diversiteit aan ideeën is nihil. En het ergste is dat ze zelf denken heel goed bezig te zijn.

Stijlicoon | 03-07-21 | 20:21 | 5

Goh klinkt als een dictatuur.

Rocknrolla7372 | 03-07-21 | 21:57

Misschien kan je een safe space aanvragen voor jezelf, als één van de weinige afwijkende en daardoor gemarginaliseerde eenlingen.

Beste_Landgenoten | 04-07-21 | 00:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Het wachten is nu op een 'Culturele Revolutie' naar maoïstisch model.

- Met de vernietiging van de "Vier Ouden": oude gewoontes, oude gedachten, oude tradities en oude cultuur;


- Met de arrestatie, berechting en executie van de 'Bende van Vier' (Geert Wilders, Thierry Baudet, Joost Eerdmans en Annabel Nanninga);

- Met de oprichting van de 'Groene Gardes', die zich bezig houden met de arrestatie, marteling, c.q. opruiming van intellectuelen met een onwelgevallige of kritische mening;

- Met de verbranding van alle boeken die geschreven zijn door witte mannen;

- Met de vernietiging van historisch erfgoed dat niet past in de groene 'woke'-gedachte zoals kerken en kathedralen (want kwetsend voor moslims);

- Met de vernietiging van alle melkveehouderijen en varkenshouderijen (want niet 'veggie');

-Met de sloop van de volledige Amsterdamse grachtengordel (want symbool van koloniale onderdrukking) en het Scheepvaartmuseum (idem);

- Met de vervanging van de naam "Gouden Eeuw" door "Eeuw van de Schande";

- en voorts met de cancelling, c.q. vernietiging en vervanging van alles dat niet 'woke' genoeg is.

Want discriminatie van minderheden is immers verwerpelijk, want niet inclusief.
Maar discriminatie, c.q. exclusie van meerderheden met een onwelgevallige overtuiging, natuurlijk niet.

Peter Emile | 03-07-21 | 20:13 | 6

Als je wat ouder bent en zelf gaat nadenken houdt dat wel op. Niet dat het niet eng en gevaarlijk is hoor. Ik was 15 jaar geleden ook zo naïef als een blaadje en hoopte ik ook dat veel dingen zouden kunnen en lukken. Nu weet ik beter.

Tommi | 03-07-21 | 21:54

@Tommi | 03-07-21 | 21:54: Same here, in mijn tienerjaren tering idealistisch. Lopen kraken voor zielige mensen en woningnood, weggeefwinkeltjes helpen opzetten. Mensen onderdak bieden een kamer in ons huis was altijd vrij voor projecten, opvang of andere vormen van (maatschappelijke) hulp.
Ik stond in Utrecht bij de "we are the 99%" en al die onzin. Erg actief allemaal in de linkse krakersscene

Maar gaandeweg kom je er achter dat een groot deel van de mensen je belazerd, daar prik ik meestal zo doorheen. Mijn mening daarover geuit en ik was ineens rechts en werd buitengesloten, een dialoog aangaan was niet mogelijk, mijn tegenstanders beginnen gewoon harder te schreeuwen of gaan dreigen met geweld :)

Ik ken maar een paar mensen die groener leven dan mij zelf en een kleinere ecologische voetafdruk hebben. De meeste mensen die ik ken die daadwerkelijk hun best doen om anderen te helpen, zijn veelal niet van die idealistische boomknuffelaars.

Het is grotendeels allemaal 1 grote neppe teringbende van mensen die het doen voor aanzien, macht of geld. Achterlijke idioten die het land afreisen om elk protest of demonstratie dat niet in hun straatje past te saboteren. Die zich niet schamen om geweld te gebruiken. Die auto's, bedrijven of woningen van politieke tegenstanders zonder pardon in brand staken.

Die groep heb ik de afgelopen 20 jaar ofzo behoorlijk zien groeien en te veel zijn te dom om te poepen om zich een keer te realiseren dat ze achterlijk bezig zijn.
Verontrustende ontwikkeling.

Shadowzz | 03-07-21 | 23:00

"de 'Bende van Vier' (Geert Wilders, Thierry Baudet, Joost Eerdmans en Annabel Nanninga);"
Bien étonnés de se trouver ensemble!

JvanDeventer | 04-07-21 | 00:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Correctie. Het is wogue.

dihydrogenmonoxide | 03-07-21 | 19:59 | 1

In je mangina ouwe!

Hemke-Valsema | 03-07-21 | 20:14

En dat moet je dan in dienst gaan nemen. (Dacht het niet)

mr_awesome | 03-07-21 | 19:58

Uni's en hoge sgolen zijn doordrenkt met critical theory. Een """wetenschappelijk""" theoretische methode om stellingen te onderzoeken geïnspireerd door marxisme en postmodernisme en nog wat andere naargeestige ideologieën. Gepropageerd door lieden die het einde van het westen ambiëren.

Deze racistische en seksistische stellingen die uit critical theory voortkomen, zouden stellig afgewezen moeten worden. Maar helaas is de "intellectuele" klasse al lang gevallen, en hersenspoelen koters met hun marxistische bagger. De enige manier om dit nog tegen te gaan, is actief te bestrijden in het debat en belachelijk te maken met name online.

De enigen die dat nog een beetje doen zijn Martin Bosma en in minder mate Tjer Bedet. Maar het moeten er meer worden en met name vanuit "het centrum" anders wordt kritiek op critical theory weer afgedaan met een gaslight als "complot" of met een godwin.

Graaf_van_Hogendorp | 03-07-21 | 19:47 | 2

Laat maar

Quantum Suicide | 03-07-21 | 20:21

Probleem is dat ook centristen die kritiek uiten op deze ideologie ook weggezet worden als extreem rechts, alt-right, racist of een ander willekeurig label.

Sir Hackalot | 03-07-21 | 21:55

Het liberale standpunt is niet empathisch en ethisch genoeg om het tij ten goede te keren.

Neuth | 03-07-21 | 19:41

Wel opvallend dat het vaak rijke blanke kindertjes zijn die dicht tegen totalitair linkse ideologieën aanschuren. Hier, in Frankrijk, in de VS.

All_yall | 03-07-21 | 19:26 | 2

Onruststokertjes totdat het hen geld gaat kosten.

Pieterman | 03-07-21 | 19:30

@Pieterman | 03-07-21 | 19:30:
Tja wie weet. Valt me gewoon op. Die agressieve betogers in Parijs die een agent belaagden (Kung Fu Cop) met ijzeren stangen zijn later (bij wijze van hoge uitzondering) opgepakt. Allemaal studenten uit gegoed milieu. De agent was een soort stadswacht met tijdelijk contract, een arbeider dus. Maar goed, haat haat haat.

All_yall | 03-07-21 | 19:34

Dit soort verhalen doet mij toch denken aan wat ik gelezen heb, over de opkomst van allerlei ideologieen, die uiteindelijk een land in een dictatuur veranderen, waar geen humor meer bestaat, en waar ouders door hun kinderen aangegeven worden.
Iedereen, die wel eens iets gelezen heeft over de opkomst van het Derde Rijk, of de Sovjetunie onder Stalin, of over het onstaan van de Islam weet wat ik bedoel.
Studenten, die gaan bepalen welke docenten er deugen of niet.....

Roadblock | 03-07-21 | 19:05 | 3

Ja, ik heb ook 1984 gelezen en iets dergelijks in het echt meegemaakt.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 19:07

Hoe weten we zo zeker dat we nu niet in een dictatuur leven?

Caesar.is.Keizer | 03-07-21 | 20:21

@Caesar.is.Keizer | 03-07-21 | 20:21: Je kan hier kan hier nog reaguursels plaatsen. Ook Joris moet bepaalde dingen verwijderen zodat je de volgende dag geen politie inval krijgt. We zijn dus onderweg, het vrije woord is alvast niet meer vrij.

hisxxx | 03-07-21 | 22:41

Het is heel simpel: de wetenschap floreert waar de meningen botsen. Maar in die botsing zijn die Woke-kabouters absoluut niet geïnteresseerd. En zo wint het ZULO. (Zeer Uitgebreid Lager Onderwijs)

poepaanmijngaatsie | 03-07-21 | 19:03 | 1

Ik ben gestopt na het VKO (voortgezet kleuter onderwijs, maar wel mooi afgesloten met een veter strik diploma!).

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-21 | 20:03

Een link naar een artikel in de Volkskrant achter een paywall. Nee dank je.

JackStick | 03-07-21 | 18:58 | 2

Ik heb er ook geen zin in.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 19:03

Dat woke gewauwel is echt een generatie-ding. Ik ben een ouwe lul maar al die jonkies buitelen over elkaar heen met de grootst mogelijke slappe onzin. Ik denk dat het het gewoon het logische gevolg is van de weke D66 generatie voor hen, die het weer meekregen van de linkse flapdrollerei uit de jaren 80 die hun kraaknonsens ineens www zagen worden. Het is niets anders dan de verwijdering van de Europese ruggengraat in afwachting van de plundering van het continent. Als jong bent kun je je beter richten op wat er daarna komt.

Axelvon | 03-07-21 | 18:57 | 1

Kostbare commushit en psychocultuursociaal gezien bloedlink gedachtengoed. Weg met die aperte kul zonder bodem.

Pieterman | 03-07-21 | 19:29

Woke gaat dus niet over de echte doelgroepen, zwarte onderklasse en witte onderklasse, maar is een links liberale hobby van de elite die hoopt dat het plebs (zwart en wit) zijn en haar bek houdt?

Rest In Privacy | 03-07-21 | 18:55 | 7

@ZOMG | 03-07-21 | 19:04:
Zie ook Bullshit jobs van David Graeber of Ted Kaczinsky's Manifesto.

Joris Beltsin | 03-07-21 | 19:12

Nogmaals veel dank

Rest In Privacy | 03-07-21 | 19:17

@Joris Beltsin | 03-07-21 | 19:12: Nog niet gelezen, maar staan op de lijst.

ZOMG | 03-07-21 | 19:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Zomaar wat grepen:
- Jaren 60: Doorbraak van de "Kritische Theorie" van de "Frankfurter Schule" in de academische gedragswetenschappen. Wetenschap als politiek activisme in plaats van "positive wetenschap" gebaseerd op feiten, waarnemingen, metingen en experimenten. Ideologische kaderschool voor de "culturele revolutie"van 1968, "Les verts/Die Grünen" en hun "Mars door de instituties"
-Jaren 70: Toenemende roep om fundamentele onderwijshervormingen. 1975: Mammoetwet. 1978: affaire Buikhuizen. Roep om meer "hoger opgeleiden".
- Daarna: systematisch verval van het onderwijsniveau en academische vrijheid
- Enzovoorts

WirMachenMusik | 03-07-21 | 18:53 | 7

ja, de objectivering van de subjectiviteit. Laat al die gasten van 20 hoog springen. Als je echt woke bent doe je dat.

nobodiesunmighty | 03-07-21 | 19:36

@michelpen | 03-07-21 | 19:29: Ik kan me herinneren dat Dick Swaab in de jaren '90 ook door het slijk werd gehaald, omdat hij ontdekt had dat er fysieke verschillen zouden zitten tussen homo- en heterohersenen. De extreem felle reactie daar op was een knap staaltje cognitieve dissonantie.

ZOMG | 03-07-21 | 19:37

Beankt voor de jaartal-correcties voor de Mammoetwet.

WirMachenMusik | 03-07-21 | 20:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat ik helemaal tof vind aan 'woke' en wat vooral ook zo moet blijven, is dat dat alleen bestaat in het schermpje van mijn telefoon.

Leptob | 03-07-21 | 18:53 | 1

Benijdenswaardig. Ik zie dat in mijn vakgebied steeds meer woke-achtige dingen sluipen.

ZOMG | 03-07-21 | 18:58

Het wordt gewoon is tijd voor een grote ramp waar we aan te kluiven hebben. Waar dan alleen productieve mensen die wat doen nog kunnen werken, en de rest in de armoede bijstand loopt. Dan kan zo'n woke student kiezen uit leuk woke zijn en honger lijden of iedere dag 20 Kilo aardappels gaan schillen in de gaarkeuken. En deze tijd komt als het hele systeem van gelddrukken uit elkaar valt en er een reuze inflatie komt.

jan huppeldepup | 03-07-21 | 18:52 | 1

20 kg per dag? Een uurtje werk.

hisxxx | 03-07-21 | 23:28

Is de wiskunde al gedekoloniseerd?

Madame Poitiers | 03-07-21 | 18:48 | 4

Aboriginal algebra schijnt een erg populair vak te zijn.

Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:59

Ja, door Zwarte Pietagoras

Doerak | 03-07-21 | 19:54

De studenten bevinden zich per definitie in toestand van superpositie.

zetje01 | 03-07-21 | 21:52
▼ 1 antwoord verborgen

Vooral het feit dat deze ultra-linksen de usefull idiots van Islamisten zijn is een giftige cocktail. Dat waren ze ook in Iran ten tijde van de opkomst van ayatollah konijnie. Ze hebben geloof ik precies een week hun overwinning kunnen vieren alvorens ze zelf aan de beurt waren.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-21 | 18:45 | 2

De linkse pers stond ook hier te juichen. De Sjah was weg dus nu kwam alles goed.

Schriever | 03-07-21 | 18:55

Die idioot Foucault, de ouwe held van linkserige postmodernen, was ook zo'n fan van het ayatollah regime. Zelfs de ouwe Karl Marx was niet zo compleet geschift. Karl was meer een soort Madame Blavatsky van het socialisme.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 19:02

Rusland en China wachten met geduld af hoe een staat zich steeds verder van binnenuit verzwakt tot het moment dat zij de universitair opgeleide nuttige idioten voor hun karretje kunnen spannen. Heeft ze zelfs geen cent gekost. Maak je borst maar nat...

Magmacarta | 03-07-21 | 18:39 | 4

@Bataafje | 03-07-21 | 18:54: Het zal mij het allerminst verbazen als China een dikke vinger in de wokebeweging pap heeft.

Shadowzz | 03-07-21 | 23:06
▼ 1 antwoord verborgen

De woke-hater loopt de boel lekker op te kloten met Dracula en anorexia (hoop ik).

Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:39 | 2

Je zou Dracula ook woke kunnen noemen.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 19:05

De waarde van dit soort studenten in je bedrijf: 0 of zelfs een negatieve bijdrage aan het resultaat. Beroepswerkelozen of subsidieruifvreters maar das bijna hetzelfde.

1977 | 03-07-21 | 18:38 | 3

Heb in tijden van grote schaarste eens geprobeerd wat sociologen om te scholen tot software ontwikkelaar. Het was een ongekend drama in alle opzichten. Ze kunnen echt helemaal niks anders dan slap lullen en zichzelf beter voelen dan 'techneuten'.

Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:46

@Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:46: Helaas begint tech zelf ook steeds meer woke te worden.

ZOMG | 03-07-21 | 20:34

In de jaren 90 heb ik voor NOVI, S modules gedoceerd in een zwaar gesubsidieerd project voor academici die aansluiting misten met de arbeidsmarkt, verkeerde chemici, psychologen, landbouwingenieurs. Ze hadden al een baan bij grote ondernemingen, pensioen fondsen etc. Was een zeer succesvol project.

vranac | 04-07-21 | 13:54

Ach wat maakt het allemaal, als het maar woke is. Was D66 niet ooit de partij van het onderwijs? In het door GL/D66 bestierde Amsterdam kunnen ze niet eens meer leraren krijgen. De stad klaagde recent dat ze allemaal naar de randgebieden gaan en nog snappen die lui niet waar dingen hier mis gaan.

jochum1980 | 03-07-21 | 18:37

Ik roep dit al meer dan een jaar : Wokeness=Poison. Het dringt tot in de poriën van de wereld. Deze ideology moet zo snel mogelijk herkend, erkend en bestreden worden. Die pushen overal dat gedachtengoed. Ze pushen het ook in series en films. Zodra een show bij een bepaald seizoen "Woke" gaat, gaat het direct bergaf. The Flash, Supergirl, DC legends en dat soort series trekken amper nog kijkers in Amerika omdat ze massaal afhaken. Deze verderfelijke ideology vernielt alles op zijn pad!

[x]-Ongeschikt | 03-07-21 | 18:37 | 2

De nieuwe Alien-film (of serie) zal blijkbaar ook over ongelijkheid gaan.

ZOMG | 03-07-21 | 18:55

LOTR Remake, die gaat au doen.

Caesar.is.Keizer | 03-07-21 | 20:23

Die millenials zijn door een door verwend.
Kunnen nergens meer tegen.
Hebben geleerd altijd hun zin te krijgen. Nu hoor ik ook massaal jongeren zeggen dat ze op 'hun tussenjaar' gaan. Alsof dat een heel normaal en vanzelfsprekend fenomeen is.
Ouders betalen alles, want hey het is een mooie leerschool voor het 'echte' leven.

Die gastjes hebben oprecht het idee dat hun wereldbeeld de enige juiste is. Dat de oudjes het nog niet snappen. Overtuigd van hun eigen gelijk.

Vroeger kon een ouder nog zeggen bij het verbieden van iets, 'omdat ik het zeg'.
Dat vinden ze nu shockerend.

Deze kinderen zijn toch echt door ouders opgevoed.
Dus ouders, er is iets goeds mis gegaan in die opvoeding !!

Roos | 03-07-21 | 18:32 | 1

Het wordt inderdaad hoog tijd dat ze wakker worden... grinnik

MoorCopJoris | 03-07-21 | 20:26

U begrijpt zeker wel dat een paar van deze lichting eens met hun pukkel kont op het pluche in de tweede kamer komt te zitten toch?

Rest In Privacy | 03-07-21 | 18:30

Als je irrelevant bent, wordt je woke om je maar goed te voelen.
Wokers zijn zielig, kan er niet veel meer van maken.

Nuchternederland | 03-07-21 | 18:25

Ik ergerde me kapot aan de VU als ik weer drie boeken van een docent moest kopen om die gast belangrijk te laten lijken in de landelijke verkooplijst en het is je reinste oplichterij om zo wat extra poet binnen te harken.
Dus woke ze maar kapot en er zijn miljarden linkse woke poet te verdelen dus het is een simpel business model, onderdeel van de asiel industrie.

28 | 03-07-21 | 18:23 | 1

woke is fataal narcisme op micro nivo. Deze kinderen zijn niet in staat geraakt om enige zelfaanvaardingsrichtlijnen te mogen ontvangen van hun ouders/peers. Ze blijven zichzelf maar uitstellen in hun messiaanse gezwets, op zoek naar volgelingen die hen evenmin begrijpen, maar in ieder geval volgen, wat de messias in ieder geval het surrogaat gevoel geeft dat iemand hen begrijpt, aangezien ze zichzelf helemaal niet eens kennen succesievelijk aanvaarden. t Zijn in essentie zeer deerniswekkende wezens, te langdurig niet gered en ook niet meer te redden. De omgeving aanvaard hen zelfs meer dan dat zij zichzelf kunnen aanvaarden. Mislukt? domme vraag.

nobodiesunmighty | 03-07-21 | 18:42

Las ik ergens deze week:
" Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

Doctor | 03-07-21 | 18:21 | 4

@Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:42: Laten we elkaar geen mietje noemen. Wij overleven het wel. Het zijn die woke eikeltjes die moeten vrezen.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 18:59
▼ 1 antwoord verborgen

Je kon het jaren geleden al zien aankomen natuurlijk. Het eerst is humor aan de beurt omdat dat iets ongrijpbaar is. Humor zet autoriteit en stereotypen te kijk. Vooral dat laatste is "so not woke". Archie Bunker van de buis, De Engelse serie "o moeder wat is het heet" (blanke acteur die een Indiër speelt, dus fout), Fawlty Towers willen verbieden (nog niet gelukt, kwestie van tijd tot er een gekwetste woker uit Barcelona zijn zin doordramt). Kwam laatst ergens zo'n lijstje tegen met allemaal series die ik allemaal van vroeger ken, maar nooit meer op de buis te zien zijn. In Engeland althans, dat moet ik er wel bij zeggen.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-21 | 18:21 | 9

@nobodiesunmighty | 03-07-21 | 18:43:
Dat is nog het meest gunstige scenario. Parallellen zou je ook kunnen trekken met de jaren dertig:
Opkomst dictaturen, macht bij enkelen
Opgelegd, bijna verplicht eenzijdig denken
Een religie boven andere religies stellen
Inflatie door eindeloos geld bij te drukken
Expansiedrift EU
Propaganda, geen vrije journalistiek
Groeiende armoede, wel meer geld bij enkelen
Verpreutsing
Al met al gaat het gewoon niet de goede kant uit. Bizar om dit mee te maken.

Deksmaat | 03-07-21 | 18:58

@Franker | 03-07-21 | 18:53: Alleen maar zwart is niet divers. Divers is tenminste zwart en homo en moslim en obese en nonbinary tegelijk.

dihydrogenmonoxide | 03-07-21 | 20:12

Archie Bunker was propaganda van dezelfde beweging die nu achter woke zat. De bedoeling was lachen om de blanke ouderwetse conservatieve niet-liberale patriarch. Je hebt het niet doorgehad, daarom is het propaganda. Het wordt niet meer uitgezonden omdat het doel van die show al verwezenlijkt is.

Caesar.is.Keizer | 03-07-21 | 20:29
▼ 6 antwoorden verborgen

Dat gebeurde ook eind jaren 60. Toen mochten bepaalde hoogleraren hun colleges niet meer geven (zoals architectuurgeschiedenis) omdat die niet maatschappijkritisch waren.

Koonkluk Huis | 03-07-21 | 18:20 | 3

Maatschappijkrities

BASinnic | 03-07-21 | 18:40

Eind jaren 60 werd het maatschappijKRIETIES.

Guusje Nadorst | 03-07-21 | 18:41

@Guusje Nadorst | 03-07-21 | 18:41: Krities, is echt erg. Dat zijn van die blanke staafjes waarmee je op een zwartbord schrijft. Dat kan niet meer, weg met krities

Doerak | 03-07-21 | 20:08

Vraag mij toch af hoe dat nou gaat bij Engineering studies? Is het daar net zo erg of beperkt dit gif zich tot meer taal georiënteerde studies?

supah | 03-07-21 | 18:20 | 5

In de bètarichtingen zie je bij het wetenschappelijk personeel nogal wat deugers die de mond vol hebben van 'diversiteit' en 'inclusiviteit'. Opvallend: dat zijn vaak de bestuurderachtige types, en veelal wetenschappers van buitenlandse komaf.

Behoorlijk belerend en arrogant, komend vanuit een ander land en andere cultuur vingerwapperen en vertellen hoe we het hier in Nederland moeten doen. In het Engels uiteraard, want de Nederlandse taal leren heeft geen prioriteit. Deugen daarentegen wel.

Professor Superhirn | 03-07-21 | 20:23

@Professor Superhirn | 03-07-21 | 20:23: Stomp er een op zn muil en de rest laat je met rust.

hisxxx | 03-07-21 | 23:40

@Professor Superhirn | 03-07-21 | 20:23: Dat is mij ook al eens opgevallen. Dat de grootste schreeuwerds in het docentenkorps vaak expats zijn. Heel opmerkelijk.

Grachus | 04-07-21 | 03:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Dracula kan mensen met anorexia of een andere eetstoornis triggeren.
Hahahahakomniemeerbij feckin eejits.
En dat krijgt straks bestuurlijke functies. Kun je nagaan, huilende snowflakes aan de top en het grootste straattuig op de vloer. What could possibly go wrong? O dear.

Deksmaat | 03-07-21 | 18:18

Heel dat wook gedoe lijkt meer en meer op een Munchausen by proxy op maatschappelijk nivo waarbij de lijder aan het MBPwokeness vanwege het verplicht moreel deugen voor anderen de zin altijd maar moet krijgen, want aan gillende, jankende en stampvoetende kindmensjes die hun zin niet krijgen en bij de rijke pappa/mamma/subsidieverstekker die geen modderfiguur wil slaan gaan zeuren heb je ook niks, en je krijgt het achteraf toch op je bord of je wordt gekort op je inkomen. Voor jou een ander die wel deugt/zorgt dat mijn mentaal beperkte beschermeling zijn zin krijgt.

Dezenaamhier | 03-07-21 | 18:16

Als het bestuur van de universiteit je als hoogleraar geen rugdekking geeft dan ben je gezien.

BrutusBosch | 03-07-21 | 18:16

Dat de historici op deze universiteiten de herhaling van de geschiedenis niet zien of anders ontkennen, dat verbaast me nog het meest. Opgegroeid en afgestudeerd in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 en in alle vrijheid en nu dan deze dictatuur prima vinden, ik kan daar met mijn verstand niet bij.

Hoe-nu-verder | 03-07-21 | 18:15 | 1

Dat zijn nu de vijftigers en zestigers met hypotheken, en dus moet de kachel nog even roken, wetende dat je na je 50e nooit meer ergens anders wordt aangenomen. Die gaan echt hun eigen nest niet bevuilen of bijten in de hand die hen voedt. Gegijzeld door het systeem.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-21 | 18:24

lang verhaal zeg, ik ga dat vast een keer lezen.

fabeltjesland | 03-07-21 | 18:12

Relax mensen, ook voor mezelf...ik ben flink kaag. Sorry.

Sexopolis | 03-07-21 | 18:12

We hebben de lessen van Yuri Bezmenov nooit willen aannemen. Nu is het te laat. Beter hadden we naar die man geluisterd.
youtu.be/TEefbbApuaE?t=50

Zwezerik | 03-07-21 | 18:09 | 3

Net nu ik Bezmenov wilde gaan posten, wat had die het bij het rechte eind.

Rjb0301 | 03-07-21 | 18:14

"Het zwaartepunt van de KGB ligt helemaal niet op het gebied van inlichtingen. Slechts ongeveer 15% van de tijd, het geld en de mankracht wordt besteed aan spionage en dergelijke. De overige 85% is een langzaam proces dat we ideologische subversie of actieve maatregelen noemen ... of psychologische oorlogsvoering . " Demoralisatie (15-20 jaar) Destabilisatie (2-5 jaar) Crisis (2-6 maanden) Normalisatie ("onbepaald")

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 18:19

Het lijkt of het iets is wat een land moet doormaken, kijk naar oost-Europa of Rusland daar moet je echt niet aankomen met die onzin. 1 stap achteruit 2 stappen vooruit.

Dattis-Natoer | 03-07-21 | 18:22

Twee jaar geleden sprak ik met een universitair docent over woke en hij zei dat hij het nog niet heel veel was tegen gekomen, maar het werd meer: een meisje dat toch echt wilde dat de juiste voornaamwoorden werden gebruikt, want ze was non-binair en een donkere jongen die wilde dat een blanke jongen met dreadlocks werd weggestuurd, want culturele toeeigening en dat als die blanke niet de toegang werd ontzegd, dan kon de donkere student echt niet deelnemen. Het antwoord: "je hoeft hier niet te zijn" of iets in die trant.

Of die docent er nu nog mee weg zou komen betwijfel ik.

ZOMG | 03-07-21 | 18:08 | 6

@Bataafje | 03-07-21 | 18:40: Inderdaad eng. Nu moet ik toegeven: toen ik zelf studeerde was ik ook veel meer star dan dat ik nu ben. Aanvaringen met de echte wereld helpen en ik denk dat een gedeelte van de studenten "te redden" is.

Wat ik erger vind is dat ik in mijn kringen 30/40/50ers die eerst normaal deden opeens vol op het woke-orgel zie spelen.

ZOMG | 03-07-21 | 18:52

vind ik eigenlijk een goed idee dat. culturele toeeigening…hoeven we mensen uitbepaalde culturen ook niet meer in het onderwijs te leren lezen en schrijven en rekenen, want dat was in die culturen oorspronkelijk niet bekend…..

tek | 03-07-21 | 19:58

@tek | 03-07-21 | 19:58: Omgekeerd werkt het niet! Wel de lusten, niet de lasten ...

Groenstrook | 03-07-21 | 20:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat lijkt het mij ontzettend leuk om als 48 jarige met de nodige levenservaring, vermomd als 18 jarige (onmogelijk) deel te nemen aan colleges waar mensen gekwetst kunnen worden.

Leptob | 03-07-21 | 18:07 | 2

Word docent zou ik zeggen !

Lebowski72 | 03-07-21 | 18:51

Kwetsen. Kwets. In het Duits: quatsch.

Dubbelepunthoofd | 03-07-21 | 19:28

Voor mij werd het pas echt pijnlijk duidelijk toen UvA medewerkers Jordan Petersen wilde wilden weren als gastspreker. Gelukkig is het wel doorgegaan maar het feit dat ze echt actie hebben genomen om hem te weren vind ik nog steeds stuitend

grachtengordel-muts | 03-07-21 | 18:07

Ik snap niet dat die studenten uberhaupt iets te zeggen hebben over wat er voor lessen gegeven worden. Dat is het hele idee van lessen geven, shit leren waar je de ballen verstand van hebt. Zitten en luisteren, huilen kan je thuis

menage | 03-07-21 | 18:07 | 4

Dan heb je jaren 60 niet meegemaakt. Bij sommige faculteiten bepaalden de studenten welke colleges werden gegeven.

Koonkluk Huis | 03-07-21 | 18:27

@Koonkluk Huis | 03-07-21 | 18:27: Het begin van het einde, kudthippies.

hisxxx | 03-07-21 | 23:46

Universiteitsknakkers, het is:
'I woke up' en 'I am awake'.
I am woke? Dumbasses.

Woger | 04-07-21 | 10:15
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn ook mensen met een kleurtje die humor met woke maken.

Blijkbaar hebben die besloten zich niets te laten opdringen door BLM of de wokies en bepalen die zelf wel wat vinden. Zoal hopelijk de meeste mensen.
Witte/blanke mensen kunnen dit natuurlijk niet.

Is This Country Song Racist? - Key & Peele
www.youtube.com/watch?v=TLnUJzueBOQ

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 18:06 | 2
-weggejorist-
Amicaal | 03-07-21 | 18:25

Briljant deze!

Deksmaat | 03-07-21 | 18:27

Het sudderde al een paar jaar, op Evergreen college barstte de pusbult... en zie hier. Zelfs de Efteling gaat er aan onderdoor.

horsteknots | 03-07-21 | 18:05

Ik mis de jood Norman (of mag ik dat niet zeggen?).

Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:08

Een univeristeit's degree wordt een HBO-diploma

EEn HBO diploma wordt een MBO-diploma

EeN MBO-diploma blijft een MBO-diploma

Ervaringsdeskundige | 03-07-21 | 18:02

Dit gaat eindigen in ellende en misschien wel geweld.

Wat betreft dat laatste, daar moeten we niet obsessief mee bezig houden maar ook niet uitsluiten mocht het nodig zijn om in te zetten als uiterst correctie-middel.

Ervaringsdeskundige | 03-07-21 | 17:59 | 2

Meeste revoluties gaan stil. Pas na de machtsovername gaan ze geweld gebruiken.
Nu op de universiteiten, straks in de regering. Dan gaat het cancellen pas echt beginnen.

Wim Venijn | 03-07-21 | 18:03

Geweld van deze obese beugelbekkende tutjes hola met hun soy boys?

Joris Beltsin | 03-07-21 | 18:21

Woke figuren. Niet veel anders dan hun boomer grootouders die 20 jaar na alle protesten gewoon schaamteloos de zakken gingen vullen aan zaken waar ze vroeger absoluut op tegen waren.
Enfin. Het is een vorm van decadentie, en decadentie is in elke beschaving de voorbode van het einde.

Lafayette | 03-07-21 | 17:59 | 2

Dus een "Marcel van Dammetje" doen

Ervaringsdeskundige | 03-07-21 | 18:05

Yep. Studenten zijn degenen die de ruiten ingooien van de bedrijven waar ze later de DGA/CEO van worden/zijn.

Joyce | 04-07-21 | 08:23

Ik heb dat VK-artikel met stijgende verbazing zitten lezen, het is dus nog veel erger in de academische wereld dan ik al dacht. Wat me nog het meest verbaasd is dat activistische studenten blijkbaar een machtspositie hebben waar ze goed gebruik van maken. Studenten die zich zo opstellen zouden daarvan serieuze consequenties moeten ondervinden. Dit is de omgekeerde wereld, studenten met een grote mond die denken dat ze universitair docenten en hoogleraren moreel de les kunnen lezen. Het wordt tijd dat er wordt ingegrepen, het linkse gezwel blijft maar groeien.

Crusher | 03-07-21 | 17:59 | 2

U bent lid van de Volkskrant?

JackStick | 03-07-21 | 19:04

@JackStick | 03-07-21 | 19:04: Nope, F5 en dan direct (meerdere keren) op escape rammen. Ik had een keer of 5-6 nodig voor het lukte. Soms ben je te laat en dan komt de overlay, soms ben je te vroeg en dan laad de hele pagina niet.

Crusher | 03-07-21 | 20:15

Vroeger gingen de allerslimste naar de universiteit om nog slimmer te worden.
Tegenwoordig gaat iedereen die woke is naar de universiteit om zijn woke wereldbeeld bevestigd te zien en geven professoren punten voor de meest woke studenten. Feiten zijn ook maar meningen en alleen de woke meningen tellen mee'
Een universitaire studie levert tegenwoordig alleen maar een studieschuld op en een waardeloos diploma.
Maar dit is een culturele revolutie die al sinds de jaren 60tig gaande is in heel de westerse wereld en met name de Verenigde Staten.

Osdorpertje | 03-07-21 | 17:59

Grappig. Bij TPO hebben ze ook een Bert Brussen. Waarschijnlijk een veel voorkomende naam in de rechtse blogwereld.

yeps | 03-07-21 | 17:58 | 1

Nee hoor Bert is een linkse lul, altijd al geweest. Zelfs toen hij nog Lucas heette.

Pieter Breydel | 03-07-21 | 18:06

Activisten moet je altijd bestrijden. Zelfs als je het er mee eens bent. Waarom? Simpel, omdat er anders geen rem opzit en ze in hun ijver om de rest te outshinen volledig doorslaan. Iets met een revolutie die zijn ( hem/haar/them/they/woef ) eigen kinderen opeet.
Of we schaffen de stufi en het leenstelsel gewoon af. Moeten ze gaan werken om de studie te bekostigen en hebben ze geen tijd meer voor woke onzin maar voelen ze elk uurtje vertraging in de eigen portemonnee. Moet je eens zien hoe rap we van die wokeys af zijn.

Graaisnaaiert | 03-07-21 | 17:57

Wanneer verschijnt het uitgebreide "Woke-boek" wat iedere student in de zeer nabije toekomst altijd bij zich moet hebben. (Denkend aan Mao).

meneer Q | 03-07-21 | 17:54 | 2

Misschien dat je white fragility uit je hoofd moet kunnen reciteren.

Mazzelstof | 03-07-21 | 18:19

@Mazzelstof | 03-07-21 | 18:19: De schrijfster (zij/haar) daarvan begint nu ook al uitgekotst te worden omdat ze te succesvol is met haar heksenpraat.

ZOMG | 03-07-21 | 18:24

Woke mensen zijn vele malen erger dan taalnazi's

Abu Bachouca | 03-07-21 | 17:52 | 4

U vergeet een punt aan het einde van de zin.

BrutusBosch | 03-07-21 | 18:21

Je bent vergeten te eindigen met een punt.

Blote Bertus 2000 | 03-07-21 | 18:29
-weggejorist-
Amicaal | 03-07-21 | 18:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie sterke overeenkomsten met Mao's culturele revolutie. Al vallen er hier geen doden.bij.

Leon Tosti | 03-07-21 | 17:51 | 4

Dat is de volgende stap L.Tosti .

Hebbiehemookweer | 03-07-21 | 17:53

Inderdaad die analogie zag ik ook de laatste tijd. In de jaren 60tig werden studenten door de CCCP opgezet om hun docenten in het gareel te houden. Afwijkende meningen werden er keihard uitgebeukt. De Groene en Zwarte Mao's van deze tijd hanteren dezelfde strategie.

Phantomas | 03-07-21 | 18:05
▼ 1 antwoord verborgen

Dit bewijst dat dit land echt kapot is , naar de gallemiezen.

Hebbiehemookweer | 03-07-21 | 17:51

Dit soort geleuter is slecht voor mijn gezondheid zowel fysiek alswel geestelijk. Heb mijn hele leven keihard gewerkt, weekjes van 70-80 uur. Altijd (internationaal) on the road en dat lees je dit soort gewauwel wat op universiteiten plaats vindt....... mijn voorstel is een grote bezem erdoor heen te halen, subsidies sterk terugdringen, flutstudies afschaffen, technische studies gratis maken en keihard selecteren. Alleen de allerbesten gaan door, de rest kan bollen gaan steken of op een andere manier de handjes laten wapperen om zelfvoorzienend te zijn.

Blonde Nel | 03-07-21 | 17:49 | 6

amen

BMS | 03-07-21 | 18:51

Blonde Nel for president!

HD50 | 03-07-21 | 19:31

en vergeet de baantjes voor de linkse vriendjes niet.

vranac | 04-07-21 | 14:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben blank
Ik houd van zwarte Piet
Ik werk, mijn vrouw kookt
Ik vind islam maar een vreselijke ideologie

Mag ik nou solliciteren op een universiteit?

Knufter | 03-07-21 | 17:48 | 4

Er zijn vast mensen te vinden op een universiteit die geloof sowieso een vergissing vinden.

Onderhoudende en enig leerzame kijktip:
'Design vs. Chance' by PZ Myers, AAI 2009
www.youtube.com/watch?v=ba2h9tqNYAo

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 17:56

Welkom op Geenstijl! U heeft geen diploma meer nodig, werkgevers zitten te springen om vakmensen zoals u, vandaar dat u ook al werk heeft.

W_F | 03-07-21 | 18:04

Als u uw vrouw laat koken dan heeft u blijkbaar geen smaak.

wijsvinger | 03-07-21 | 18:16
▼ 1 antwoord verborgen

Double Woke is dan wakker worden uit je eigen woke en die bestrijden zoals je voorheen de realisten bestreed.

Dat zijn de ergste, ongeveer te vergelijken met mensen die net gestopt zijn met roken en gaan klagen over rook.

Zoelense Hobbyboer | 03-07-21 | 17:48 | 1

Een anti-woker dus.

Binkoo | 03-07-21 | 18:13

Regelmatig spreek ik een oudere ex collega die wat beter is ingevoerd in de wereld van de universiteiten. Laat ik het zo zeggen: je kunt beter niet werken op een universiteit vandaag. Jarenlang is het mijn ambitie geweest te werken als onderzoeker. Ik prijs me nu gelukkig elders

thanseeuwen | 03-07-21 | 17:47

In de natuurwetenschappen weet men: de sociale wetenschap is wetenschap noch sociaal. Het heeft nog nooit wat opgeleverd. Alleen maar shit. Dus als men op de sociale faculteiten helemaal woke gaat, er gaat niets verloren. Wat sociale en politieke vooruitgang betreft hebben we meer gehad aan allerlei vrijdenkers die weg bleven van de gelijkgeschakeling op universiteiten. Defunden die handel, daar wordt de wereld alleen maar beter van.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 17:45 | 4

@Joris Beltsin | 03-07-21 | 17:55: Probleem is als je de wiskunde en natuurwetenschappen afschaft of er 1 grote woke waanzin van maakt, dat de maatschappij in 1 generatie kapot is, en de weinige overlevers in berenvellen rond loopt.

Dat gaat niet gebeuren (we hebben de jaren zeventig ook overleefd). Hoogstens dat er figuren tot de wis- en natuurkunde worden toegelaten van een dubieus niveau. Een hoop facepalming dan.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 18:09

Er is toch wel wat verloren als ze helemaal woke gaan op de soosjale faculteiten: daar worden de ambtenaren opgeleid. En daar hebben we er helaas heel veel van die bovendien veel invloed uitoefenen.
Niet dat het vroeger geen linkse bolwerken waren maar de laatste tijd lijkt het echt helemaal los te gaan.

Bamberger Reiter | 03-07-21 | 18:11

@Bamberger Reiter | 03-07-21 | 18:11: Daar is een eenvoudige oplossing voor. Een kleine overheid. Veel minder ambtenaren. De grote overheid is nu al een enorm probleem.

Als de helft van de tot ambtenaar gemaakten op de ministeries nu direct op straat zou worden getrapt, dan zou Nederland daar al van opfleuren.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 18:18
▼ 1 antwoord verborgen

Woke argumentatie is intern onlogisch dus makkelijk te weerleggen.
Het foute punt is dat die gasten logica scharen onder "witte suprematie".
Joehoe, hoe denk je dat we Het Westen leidend hebben gemaakt dan?
Niet door onlogisch te werk te gaan he. Met 2+2=5 kom je er niet.

pollens | 03-07-21 | 17:42 | 4

Als je gelijk hebt, dan maken ze je gewoon verdacht. Op de persoon spelen. Dat is hun vieze spelletje. Vrouwenhaat!

Rest In Privacy | 03-07-21 | 17:54

@kijkeensaan: Nee, je maakt al de fout om de kleinere 2 van de grotere 5 af te willen trekken. In deze is het eerder 2-5 = 2.

Lorejas | 03-07-21 | 18:21
▼ 1 antwoord verborgen

De ironie is natuurlijk groot. Die linkse bolwerken waar geen mening anders dan een zwaar linkse wordt geaccepteerd wordt nu terechtgewezen en straks gecancelled door een groepje extreemlinkse totaalidioten. Man man man wat een dorp en wat een mensen.

WodieBlumensind | 03-07-21 | 17:42 | 2

Man man man ....
_____________
Pas op met deze uitspraak.
Voor je het weet zit er een 'woker' op je nek.

Kijkeensaan | 03-07-21 | 17:45

Felle minderheden en grote platforms zorgen voor ongelukkige effecten. Homo’s, transgenders, kleurlingen, veganisten en socialisten: Allemaal groepen die minder dan 10% van de bevolking uitmaken. Toch bepalen zij op hoge toon hoe de 90% moet knielen voor hun wensen.
Hoe dan? Facebook en Instagram. Het zijn digitale schandpalen waar lynchmobs hun slachtoffers kunnen vinden en een gigantisch bereik kunnen krijgen. De zwijgzaamheid van de meerderheid en de illusie dat de ophitsers een grote groep vormen zorgt voor een verkrachting van democratie: De minderheid heeft het voor het zeggen door intimidatie, pesterijen en overschreeuwen. En voila, een oligarchie.

Zeddegeizot | 03-07-21 | 17:39 | 3

Uitstekende analyse, Zeddegeizot !

aamert | 03-07-21 | 17:49

Nou, knielen... valt mee hoor.
Een minderheid van de mensen is linkshandig. Doen gewoon leuk mee. Gaan niet demonstreren of opeisen.
Geldt voor de meeste homo's, transgenders, kleurlingen, veganisten en socialisten ook. Die willen leuk meedoen.

Het zijn niet allemaal drammers en prekers,

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 17:49
-weggejorist-
Amicaal | 03-07-21 | 18:11

Volgens Beste_Landgenoten is dit allemaal marge-geneuzel en wordt het echt niet 'mainstream' hoor.

Lees je mee BL? Weer een topic voor de bewaar-map, om je later mee om de digitale oren te slaan.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 17:38 | 2

Denk je soms dat die gast een geweten heeft? Nooit kunnen ontdekken. Het is sowieso een figuur die alleen maar zendt. Dat duidt op narcisme, misschien met een vleugje autisme.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 17:50

Hoort toch bij de politieke stroming? Vooral veel blaten en als je kritiek krijgt trek je een of andere kaart om de criticaster monddood te maken.

naglfar | 03-07-21 | 20:20

Herbert Marcuse's 'long march to the institutions' wordt hiermee bewaarheid. De infiltratie of besmetting van de academies is een cruciale overwinning omdat hiermee onze toekomst wordt bepaald. We werden al jaren gewaarschuwd met wat zich in de VS al afspeelde waar indoctrinatie nu zelfs de kindergartens heeft bereikt. De woke ideologie is voor de gewone man ook veel te ingewikkeld om te begrijpen en dat is precies de bedoeling van de promotors ervan.

Borghesia | 03-07-21 | 17:37 | 2

Weinig moeilijks aan blankenhaat. Laten we het nu niet ingewikkelder maken dan het is.

WhiteShark | 03-07-21 | 17:40

@WhiteShark | 03-07-21 | 17:40: Blankenhaat? Het is volkshaat, die over komt als blankenhaat. Maar wokies zijn meestal blank. Blank zijn word je vergeven, als je maar woke bent.

Woke is evengoed negerhaat. Negers zijn alleen acceptabel als ze vinden dat ze slachtoffer zijn van racisme. Trotse onafhankelijke negers, daar hebben de wokies ook een hekel aan. Omdat ze die niet voor hun karretje kunnen spannen. Neger, je bent zwak, je hebt ons wokies nodig. Vrouw je bent zwak, je hebt ons wokies nodig.

Rest In Privacy | 03-07-21 | 17:59

Omdat ze zichzelf als moreel goed verklaren, is de ander dus moreel fout. De ander moet zich verantwoorden.
Per definitie.
En mensen die ze racisten noemen, daar praten ze niet meer mee.
Wat een bubbel zijn die aan te maken.
Dat begint erg op een geloof of een sekte te lijken.

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 17:35 | 1

Het is een geloof en het is minstens net zo onverdraagzaam als de islam

van de kraats | 04-07-21 | 08:04

Wat maakt het dat die linkse gekkies zo geil worden van het fascisme. Doen ze het weer.
Gewoon de woke gekkies uit de universiteiten gooien. Of je past je aan aan hun gekte en doet er aan mee, en dat wordt dan de nieuwe norm. Zoals het nu dus ook aan het gebeuren is.

Wim Venijn | 03-07-21 | 17:34 | 2

"... een nieuwe generatie studenten opgestaan die zich bewust is van allerlei vormen van maatschappelijke ongelijkheid en die wil aanpakken ..." Dat zegt het helemaal: (radicale) 'gelijkheid'!
Oude communistische wijn in nieuwe 'woke' en 'crt' -zakken. Nu onder het mom van het opkomen voor alle 'onderdrukten'.
Voor het gemak vergeten ze maar even te vermelden dat er geen systeem zo onderdrukkend is als marxisme / socialisme / communisme... Hoe je het ook wilt noemen.
En vergeet de 150 miljoen dodelijke slachtoffers van het marxisme / etc. niet; wrijf ze dat maar onder de neus: scottmanning.com/content/communist-bo...
En dan hebben we het nog niet eens over het gegeven dat hele staten veranderden in concentratiekampen. En de bevolking die slaaf is van het regime! Enz.

Aristotalloss | 03-07-21 | 18:15

'Sociale onrechtvaardigheid en er iets aan doen?'
Finnen die 20 jaar al een uitkering krijgen, en daarnaast in de criminaliteit vertoeven.
Is dat ook sociale onrechtvaardigheid?

Portnoy | 03-07-21 | 17:33 | 4

Ja.
Blijkbaar is hun uitkering te laag om er jaarlijks nieuwe BMW's van te kopen.

2voor12 | 03-07-21 | 17:36

U loopt het risico bestempeld te worden als iemand die discrimineert. U verliest altijd van hen. Wat u daar aanstipt zit in een ander vakje, zolang het hen maar goed uitkomt.

me | 03-07-21 | 17:40

Je zou het ook ondernemerschap kunnen noemen , een echte VOC mentaliteit .
Op alle putten vis .

likmegaties | 03-07-21 | 17:44
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Sexopolis | 03-07-21 | 17:30 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Ok BERTJE: Een nieuwe morele zuiverheid.. toen moest ik kotsen. Bedankt BERTJE.

RickTheDick | 03-07-21 | 17:29

Toch hoopgevend dat Der Völkischer dit artikel plaatst. Mevrouw Viking bijvoorbeeld leeft in Volkskrantland. Ik heb dit een jaar of 10 geleden voorzien. Alsnog gelijk krijgen is dan bijzonder plezierig. Geduld is een schone zaak.
Viking jr. studeerde onder meer kunstgeschiedenis. Een vak was iets met diversiteit. Hij heeft geen seconde geleerd maar gewoon blind woke antwoorden geproduceerd op een tentamen. 8. We lachen er nog over.

FustViking | 03-07-21 | 17:28

Gelukkig is de studie der natuurkunde geijkt aan het experiment.

Feynman | 03-07-21 | 17:28 | 2

Maar niet lang meer, want wiskunde en natuurkunde zijn "verzonnen" door "witte" mannen en dus per definitie onwaar. verzuip Archimedes in zijn badkuip; Eublubblubre..........

bergsbeklimmer | 03-07-21 | 17:43

Ik zou daar niet teveel op vertrouwen. Natuurkunde is niet gevrijwaard van de wokekanker terwijl de wiskunde wordt gedekoloniseerd en getweeplustweeisvijfd en heel het idee van de epistemologische fundering van wetenschappelijke kennisverwerving, wetenschapsfilosofie in bredere zin (dat toch wel wat vorderingen heeft gemaakt sinds Popper), dat net als het Verlichtingsdenken als geheel, bedacht is door witte mannen, wordt ontmanteld.

Mazzelstof | 03-07-21 | 18:03

Anno 2021 kun je beter een vak leren dan een academische opleiding volgen.

steenkigerrider | 03-07-21 | 17:26 | 4

Nou.... Door wie word je liever geopereerd? Iemand met LOI cursus geneeskunde of een chirurg met een flinke studie.

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 17:32

@kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 17:32:
Eentje met een mes ipv een boek.
Oja, en dan ook een met een RAL-waarde rond de 9000. Want anders gaan ze je, met neven en nichten, op straat opereren op een onmogelijk tijdstip.

Het Licht | 03-07-21 | 20:33
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Ashtrey | 03-07-21 | 17:24 | 3

Blijft GS nu elke zaterdag artikelen van de Volkskrant promoten?

RandyBiel | 03-07-21 | 17:17 | 1

Lees al jaren de Omvolkingskrant niet meer maar alleen de Völkischer Beobachter.

eerstneukendanpraten | 03-07-21 | 17:22

"Ik kijk niet op de Marokkanen bij McDonalds neer:
Als die niet ingeburgerd zijn,
dan weet ik het niet meer."
(K.T.)

kloopindeslootjijook | 03-07-21 | 17:16 | 4

Is K.T. toevallig Kudo Topper? Die schrijft altijd wel leuk.

Greisaart | 03-07-21 | 18:15
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl