Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

D66 nog doodstil. VPRO reageert op Kaag-docu. GeenStijl legt verklaring VPRO op snijtafel

Minister van gooi maar op de grote hoop

Dinsdagavond laat reageerde de VPRO via Twitter en bij de NOS op de Wob waaruit blijkt dat Sigrid Kaag, D66 en Buitenlandse Zaken grote invloed hadden, vroegen en kregen op de Kaag-docu "Van Beiroet tot Binnenhof" die de NPO op 3 januari uitzond. D66, Kaag of haar campagneleider (Sjoerdsma) hebben nog geen woord gezegd, maar dat komt ongetwijfeld later vandaag. De VPRO kwam rond middernacht met een reactie. U verwacht misschien een excuus van de omroep voor het met belastinggeld meewerken aan een door belastinggeld gesubsidieerde campagnevideo van D66 vlak voor verkiezingstijd, maar niets is minder waar. De VPRO verschuilt zich achter journalistieke waarden en onafhankelijkheid. Grotendeels onzin: op 10 december 2020, dus vóór de docu werd uitgezonden, hadden we al een topic over de innige banden tussen VPRO, NPO en D66. Vanmorgen mochten we zelf uitgebreid bij BNR reageren (audiolinkje), maar we zullen onze BEVINDINGEN over de VPROpinie natuurlijk ook even op onze eigen digitale snijtafel leggen. Hun laatste opmerking als eerste: de uitzenddatum van 3 januari. 
UPDATE: PVV wil Kamerdebat

VPRO tweet over uitzenddatum:

De VPRO beweert dat D66 geen invloed had op de uitzenddatum. Uit de emails tussen de documakers en BuZa op 26 maart 2018 blijkt dat "ze bereid zijn om te overleggen over het tijdstip van uitzending (voor of na de verkiezingen bijvoorbeeld"). De docu is uiteindelijk op 3 januari 2021 uitgezonden:"Dat is zo ongeveer de laatste datum die de NPO wil besteden aan een film over een verkiesbare politicus vóór de verkiezingen". Dat suggereert op z'n minst dat er over gesproken is en vooral dat de VPRO geprobeerd heeft om zo dicht mogelijk tegen de verkiezingen op 17 maart aan te gaan zitten. De VPRO-tweet is daarmee minimaal ongeloofwaardig maar waarschijnlijk gewoon gelogen:

VPRO tweet over inhoud:

VPRO willigt heel veel aanpassingswensen in

In de Wobstukken zit een flinke mail aan de documakers, waarin BuZa én het D66 campagneteam (in de persoon van Sjoerd Sjoerdsma) samen in de afzenders/ontvangers staan. In die mail staan talloze punten die zowel het ministerie als de partij aangepast willen hebben. Die mail dateert van 8 december 2020 en bevat echt significante wensen. Zo wil BuZa het inschenken van champagne in het straatarme Niger er uit en/of de toevoeging in de voice-over dat Niger 'een van de armste landen ter wereld is', zijn ze heel bang voor publicitair gezeik over het niet dragen van autogordels door Kaag ("kortom [...] die shots moeten er uit"), willen ze dingen die Kaag in de Kamer en over Kamerleden gezegd heeft ("dat mens") en een ander "politiek onhandig moment" er uit. De VPRO WILLIGT AL DIE WENSEN IN. Schaadt dat de inhoud niet? Wij denken van wel, want ze passen het beeld van de minister daarmee aan de wensen van ambtenaren aan:

BuZa betaalde mee aan mooie beelden

D66 ging echt heel erg op de inhoudelijke dramtour

Daarnaast had D66 nog heel sterk geformuleerde inhoudelijke wensen aan toon, vorm en presentatie van Kaag, hoe ze er uit moet zien, hoe ze over moet komen en hoe ontzettend Goed en Heilig en Vervuld van Visie ze is. Hier mag de VPRO wel een klein puntje krijgen: veel verder dan een schoorvoetend "moeten we echt naar kijken" krijgt het campagneteam (vermoedelijk Sjoerdsma zelf) niet op deze intrinsieke verzoeken om er een campagnevideo van te maken.

D66 heeft echt lopen drammen:

VPRO over inzage vooraf:

Vooraf bekijken is inderdaad niet ongebruikelijk. Dat willen veel mensen, ook bij interviews en zeker met een docu is dat niet raar. Kaag was destijds minister van Ontwikkelingssamenwerking (codeletter "R") en dat is een positie die met gevoelige diplomatie samenhangt. Dus logisch dat de ambtenarij ff mee wil kijken. Minder logisch is dat de VPRO zelf tegen Team Kaag zei dat de minister moest liegen dat ze de film op voorhand gezien heeft. Hoezo? Voelde de VPRO zich op voorhand al onzeker over de innige samenwerking en wilden ze achteraf kunnen doen alsof Kaag ook niet wist hoe het eindproduct er uit was komen te zien?

De VPRO is kritisch met open vizier, volgens de VPRO...

..maar BuZa noemde ze "betrouwbaar, terughoudend, geen nieuwsmensen"

Tot slot over Arie Slob. Want die loog ook:

Social

NPO gaat zelf ook niet vrijuit

Social

"Dat mens" moest er uit. Dat is dit mens, denken:

Dit is de begrotingsbehandeling die een week voor bovenstaand BuZa-verzoek is gedaan. Daarin is Kaag inderdaad nogal zichzelf ten aanzien van moties ("afzeiken", in de woorden van BuZa). En het "dat mens" in de helaas verwijderde Vimeo-video slaat daarmee zo goed als zeker op PVV'er Danai van Weerdenburg. Want uit de inbreng van D66 in de mails, weten we dat Kaag zichzelf graag neerzet als iemand die tegen Wilders en zijn partij is (goh).

Wie de film niet zag, het was een juichdocu die we destijds hier in 34 screenshots (met Hup Kaag voice-overteksten van de VPRO) voor u hebben samengevat.

Een laatste lachsalvo, applausband, and roll credits...

Update: reactie D66 bij RTL. Zo is het dus NIET gegaan!

Social

Reaguursels

Inloggen

Heb ik dus toch naar die docu? gekeken. Hier rammelt alles aan.
Geen seconde heb ik kunnen ontdekken welke doelkracht dit mens verbeeldt of uitdraagt waar ik mij mee kan verenigen. Holle frasen, ijdeltuiterij en dan godnondeju aangeven dat het tij van populisme gekeerd dient te worden. De ergste fake is de lijsttrekkerverkiezing. 1 kandidaat moet zich aanbieden om de democratische schijn op te houden. Wat een lachertje is dat. Ben ik nu populistisch omdat ik Freule Kaag indirect haar smoel zeg wat ik ervan vind? Voor mij is het eenvoudig: gelijke kansen leiden niet tot gelijke uitkomsten. De kern van een resultaat wordt behaald door competentie. Het resultaat van de docu is ubergefeminiseerde Riefenstahlistische prop die een ''naieve'' huismoer promoot die doet alsof ze haar carriere niet plant. Godverdetering Mw Kaag u zou beter moeten weten en moeten doen.

masahide | 01-07-21 | 00:53
-weggejorist-
DorothyHernandez | 30-06-21 | 14:20

Veel kudo’s GeenStijl.
Ach ja. VARA en PvdA is al heel lang een verbinding. Sinds BNN eraan vast is geplakt is de binding met GL ook duidelijk. WNL en VVD/CDA lijkt mij ook wel duidelijk. Maar: VPRO liegt tegen de minister. Dat mag best wel veel zendtijd gaan kosten.

Pieterman | 30-06-21 | 13:37

Ik noemde Kaag in maart niet voor niets 'De witte slang van Sidi Moussa'.
De corruptie was toen al duidelijk. Blijf dit creatuur ontmaskeren, want er zit nog veel meer achter.

o)+ | 30-06-21 | 13:33

Het meest trieste aan deze hele zaak vind ik eigenlijk, dat er zo'n grote massa stemvee in NL is die zich door zo'n kritiekloze Kaagiografie van de staatsomroep dermate laat beïnvloeden dat ze opeens D66 gaat stemmen. Wat een hoop sukkels die kennelijk nog steeds als makke schapen achter de MSM aanlopen.

WalterSobchack | 30-06-21 | 12:58 | 1

Of dat allemaal stemvee is, vraag ik mij af. Er zijn gewoon mensen in Nederland die vinden dat je een land laat besturen door de elite en dat “het volk” gedeisd en dom moet worden gehouden. Die mensen zullen zich zeker thuis voelen bij d66. Andere partijen ook hoor, maar d66 is bij uitstek de partij van hoge ambtenarij.

Nuuk | 30-06-21 | 13:27

Gewetenloze creaturen als Kaag, Rutte, Hoekstra, Timmerfrans, in 't Veld, et bloody cetera zijn het schuim dat altijd komt bovendrijven zolang elke idioot met een vlotte babbel en het 'juiste' netwerk ongecontroleerd politicus/ambtenaar kan worden.

Daarom: streng doch rechtvaardig psychologisch testen voor ELKE publieke functie. Geen geweten? Opzouten! Zoek maar een functie elders.

*verder droomt*

o)+ | 30-06-21 | 12:51

"de inhoud van de film zoals de maker die voor ogen had".

Als de maker dus een campagnefilm voor Kaag voor ogen had is er geen woord aan gelogen.

Gregovic | 30-06-21 | 12:47

"jullie willen een fair beeld van Sigrid neerzetten..... Dat heeft plussen en minnen...."
Maar wel onder druk alle minnen proberen weg te halen, dan heb je pas een fair beeld natuurlijk.

usb stok | 30-06-21 | 12:46

Ik wil mijn kijk en luistergeld terug en wel over de afgelopen 20 jaar.

Milovsky | 30-06-21 | 12:44

Mooi gedaan, GeenStijl/van Rossem!

Belangrijk schoonheidsfoutje:
"Minder logisch is dat de VPRO zelf tegen Team Kaag zei dat de minister moest liegen dat ze de film op voorhand gezien heeft."
Bijna goed; ze moest zeggen (en dus liegen) dat ze de film niet op voorhand gezien heeft...

Los daarvan; (journalistieke) tegenmacht in optima forma, dit soort artikelen.
Het bewijst opnieuw dat ik het met mijn donatie/lidmaatschap/hoeheetdat? bij het goede eind had; jullie hebben de positie van de VPRO/LinksMedia al een tijd overgenomen - in wezen zijn jullie al een poos de belangrijkste huidige progressieve (in de zin van onafhankelijk & innovatief) journalistiekmediaaldigitale entiteit die er toe doet, zoals decennia geleden de VPRO dat deels was.

Opdracht; probeer niet op die VPRO-wijze oud te worden... it wouldn't suit you.

Tierelier | 30-06-21 | 12:28 | 4

@Roos | 30-06-21 | 12:37: Zo zie je maar weer, een mens kan niet alles lezen hè... Hoe ging dat Roos? Kan ik dat ergens terugvinden? En zeker; hulde aan tipgevers en voorzetgevers die aldus iets aanslingeren.

Tierelier | 30-06-21 | 13:07

Ik sluit mij bij deze tegel aan want een hele lading dikke, dikke complimenten voor GeenStijl die dit boven water brachten.

@Roos; ik had ergens gemist dat er een reaguurder was die de aanzet gaf en ben benieuwd hoe dat in zijn werk ging.
Super ook dat dit platform zo open staat voor signalen van gewone mensen en snel op waarde weet te schatten als het gaat om nieuwswaardig materiaal. Ook dat is een talent.

Nuuk | 30-06-21 | 13:31

@Nuuk | 30-06-21 | 13:31: "Super ook dat dit platform zo open staat voor signalen van gewone mensen en snel op waarde weet te schatten als het gaat om nieuwswaardig materiaal. Ook dat is een talent."
You're goddamn right!

Tierelier | 30-06-21 | 13:36
▼ 1 antwoord verborgen

En weer wordt er gelogen, bedrogen, ontkend en geframed. Uiteindelijk zal heks Kaag zich er weer uit weten te liegen. Zoals Paternotte (D66) zei: we moeten het goede voorbeeld zijn voor de Nederlandse maatschappij. Mooi voorbeeld dus.

Leffe Blonde | 30-06-21 | 12:25 | 1

Politici zijn nooit te vertrouwen.

Quib | 30-06-21 | 12:26

Goed graafwerk GS! Blijf zo door gaan. Ik ga een premium kroontje kopen. Weet iemand hoe? Zie nergens in de app een link staan.

BrulSpin | 30-06-21 | 12:11 | 5

Thanks!! Gelukt nu

BrulSpin | 30-06-21 | 12:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie een parallel met de situatie in Duitsland, waar de groene Annalena Baerbock gelanceerd is als de opvolgster van Merkel, en waar steeds meer minder fraaie feiten over haar bekend worden. Vergeleken met de deftig sissende gifslang Kaag is Baerbock echter maar een dom snaterend gansje, dat door haar blunders nu al in feite kansloos is geworden. Helaas is dat met Kaag nog niet het geval, maar we houden goede moed. Het krampachtige "downplayen" van de affaire Kaag door de d66-ers geeft aan dat het ze toch niet lekker zit. Waarom zo veel energie steken in ontkenningen als het allemaal toch niets voorstelt?

Argyronauta | 30-06-21 | 12:07

“Dat mens” is een seksistische uitdrukking. Op naar de rechter!

JohnLocke | 30-06-21 | 11:58 | 1

Inderdaad, het is een pejoratieve omschrijving van een vrouw. Maar dat zal wel het nieuwe leiderschap van Kaag zijn.

Argyronauta | 30-06-21 | 12:10

Het toont vooral -wederom- de blinde vlek bij de publieke omroep op hun eigen vooringenomenheid. Hoe groot is de plaat voor je harses als je denkt dat je hiermee weg kan komen? Terwijl ze altijd de bek vol hebben van "bias" zolang het op het gebied van blanke erfschuld ligt. Apart!

Gen. Maximus | 30-06-21 | 11:52

Het zou mooi zijn als Rutte tegen haar zegt dat ze nu totaal de tyfus kan krijgen. Maar Rutte is net zo corrupt. Een weke smalschouderige kwezel.

Koonkluk Huis | 30-06-21 | 11:50

Kaag is het type dat haar chauffeur opdracht geeft 130 te rijden. Dat naar brussel heen en weer vliegt in een regeringsvliegtuig, het type dat de burger in de bek schijt, over die bugwr heen pist, het vleesgeworden dedain. De ultieme misbruikmaakster van de macht.

Koonkluk Huis | 30-06-21 | 11:46 | 1

Kaag is het type die de chauffeur ("the help") de schuld geeft dat ze de verkeerde speech bij zich heeft. Met recht de Nancy Pelosi/Killary Clinton/Kameltoe "heels up" Harris/Liz "Pocahontas" Warren van de lage landen.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-21 | 11:54

Links en de media definiëren zichzelf door het promoten en in stand houden van een vijandsbeeld: de rabiate rechtspopulist,
Media en de Linkse macht zijn ontzettend blij met een Wilders en een Baudet: zij bestendigen hun machtsblok.
In de strijd tegen het nieuwe fascisme en treinen naar het Oosten is tenslotte veel geoorloofd, zo niet alles geoorloofd. Toch?

klön | 30-06-21 | 11:45

De CU zit nu ook met een probleempje.
Arie Slob heeft keihard staan liegen in antwoorden op Kamervragen.
En Arie zal dat vast niet bewust hebben gedaan maar deze informatie is natuurlijk via de geëigende D66 kanalen en/of ambtenaren tot hem gekomen.
Of zal Gert-Jan Arie offeren op het D66 deugaltaar voor het pluche?
Vragen, vragen.

Eppo | 30-06-21 | 11:45 | 2

Meneer Slob neemt de vlucht naar voren en wil nu 'opheldering' van de omroep.

Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Meneer Slob is verantwoordelijk voor zijn informatievoorziening aan de kamer. Niet de omroep. Want hij is verantwoordelijk voor die omroep.

Knufter | 30-06-21 | 11:48

Jongens, jongens: het is 2021 en het waren vragen van PVV waarover gelogen werd: dat zijn twee ijzersterke redenen om te verwachten dat hier 0,0 gevolgen aan verbonden zijn.

JohnLocke | 30-06-21 | 11:57

Merk op dat de NOS gisterenavond om 23:17 uur een bericht op de site plaatst. Tegen de tijd dat Nederland wakker wordt, is dat bericht al ver naar beneden gezakt en kan niemand meer beweren dat de NOS er geen aandacht aan heeft besteed. En Nederland accepteert het allemaal.

Stijlicoon | 30-06-21 | 11:43 | 1

Maar wel als afleidingsmanoeuvre een nieuwsbericht dat we de EU besodemieterd zouden hebben met het pulsvissen.
Dat is natuurlijk pas erg, de EU een rad voor ogen draaien.
Het is allemaal zo verschrikkelijk doorzichtig inmiddels.

Eppo | 30-06-21 | 11:47

Voor een ieder die zich weleens heeft afgevraagd hoe het toch kon gebeuren dat die enge meneer met dat bloksnorretje een eeuw geleden aan de macht kon komen – u maakt het nu in levende lijve weer mee. Iedere stem voor D66 en links is een voortzetting van das Reich.

Betawi | 30-06-21 | 11:34 | 2

Massa psychose?

ZZP-er | 30-06-21 | 11:38

ik heb zo het idee dat die bloksnor nog best wat had kunnen leren van mrs. Kaag.

jan den hollander | 30-06-21 | 11:49

Het is D'66 moeilijk te verwijten dat ze zonder zelf de VPRO onder druk te zetten zo'n kans krijgen hun kandidaat op zo'n gunstige manier en zo vlak voor de verkiezingen onder het voetlicht te brengen. Het is de VPRO tegelijkertijd des te meer te verwijten dat journalistiek niet alleen niet hun pakkie koffie is maar dat ze zelfs actief een propagandafilm op de markt zetten. En dan te bedenken hoe de wereld weer te klein is als Wilders in een interview eens niet als een racist maar als een gewoon mens wordt neergezet.

WodieBlumensind | 30-06-21 | 11:23 | 2

Er bestaan geen journalisten meer. Slechts propagandisten en PR medewerkers. Ekte ekte journalistiek kost teveel doekoe blijkbaar, er vallen meer stacks te hosselen als marketingbureau.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-21 | 11:28

De directeur van de VPRO is 8 jaar campagneleider voor D66 geweest. Dit is waarschijnlijk gewoon afgesproken tussen VPRO en D66 tijdens een champagnebrunch.
D66 hoeft VPRO niet onder druk te zetten, omdat ze een en dezelfde zijn. Samenwerkingspartners.

Bataafje | 30-06-21 | 11:38

Zoveel commentaar, zoveel wijzigingen, maar wel de welbekende zin: wie zijn die mensen erin laten? Zijn ze echt zo wereldvreemd (voor globalisten)?

LuNaTeeQ | 30-06-21 | 11:18

Ik wil toch nog even wat kwijt. Ik verafschuw Kaag en alles waar zij voor staat. Als ik haar zie dan lopen de rillingen over mijn rug, maar nu komt de maar, ik vind dat de manier waarop nu over haar gesproken wordt, zelfs door haar eigen collega's zoals Geert Wilders niet oke. Er zijn heel veel labiele gekken op deze wereld en ik vind dit een gevaarlijke ontwikkeling.

osolemio | 30-06-21 | 11:09 | 7

Pleur op, 70% van de Nederlanders is dol op Kaag.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 12:16

Nou als je door je eigen partijleden al hondenlul genoemd kan worden, zonder dat die subiet op straat worden geflikkerd of überhaupt enige reprimande krijgen, dan kijk ik er niet van op dat je door andere partijen helemaal als als schim der aarde wordt uitgemaakt.

ReyNemaattori | 30-06-21 | 12:49

@Deflatiemonster | 30-06-21 | 11:28: Waar precies gaat dat uitschelden van Kaag voor heks en #kutkaag, ze is de duivel, het kwaad en weet ik het allemaal, precies een bijdrage aan leveren? Mijn kinderen moeten in dit land opgroeien,. Ze moeten stoppen met dat gedoe en proberen politiek iets voor elkaar te krijgen. Ik heb liever dat Wilders Kaag de hemel in prijst en de grenzen dicht krijgt dan dit schoolpleingelul. Van beide kanten is het stupide. Dit land is in de problemen, we betalen ze om het op te lossen niet voor dit infantiele gezeik.

osolemio | 30-06-21 | 13:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb altijd beweerd dat Kaag die 6 extra zetels gekocht heeft van het smeergeld van die D66 ondernemer.
Het is dus nog veel erger dan alleen die omkoperij.
Dit neigt naar corruptie.

ZZP-er | 30-06-21 | 11:03

Moet ook wel een beetje de wenkbrauwen fronsen bij de enorme bevlogenheid van GS om koste wat het kost een complot tussen de NPO en D66 aan te tonen.

Gaat het om dat kartel van macht en media, dan zie ik die bevlogenheid niet als de heer Orban in Hongarije de media daadwerkelijk gelijkschakelt aan de macht. Daar lezen we geen ophef over, ook niet in het kader van de steun aan Orbans anti-homowet door de PVV en JA21. Ik zie enerzijds dus een enorme bevlogenheid, anderzijds een totale desinteresse voor hetzelfde onderwerp.

Ook Geert Wilders lijkt erg aangedaan door deze vreselijke zaak, maar als het om Hongarije gaat, is dat weer allemaal prima. Zou dat zijn omdat controle op de media eigenlijk best oke is voor de PVV, als het maar controle is door een populistische autocraat? Je zou het bijna gaan denken.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 11:02 | 24

"Moet ook wel een beetje de wenkbrauwen fronsen bij de enorme bevlogenheid van GS om koste wat het kost een complot tussen de NPO en D66 aan te tonen."

Had je dat ook toen GS er hard inging (en terecht) tegen FvD? Of geldt voor jou meer je volgende quote daarin:

"Ik zie enerzijds dus een enorme bevlogenheid, anderzijds een totale desinteresse voor hetzelfde onderwerp."

KokkieBalboa | 30-06-21 | 13:48

Lees je eens in.

donkieshot | 30-06-21 | 14:05

@KokkieBalboa | 30-06-21 | 13:48:
Vond ik prachtig. Maar gister dus drie topics over Kaag. Je krijgt toch het idee dat er bijna een persoonlijke aversie aan ten grondslag ligt. Aan de ernst van de materie kan het niet liggen.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 14:50
▼ 21 antwoorden verborgen

Dat je als VPRO ook maar een seconde overweegt om zo'n programma vóór de verkiezingen uit te zenden betekent dat je totaal niets geeft om journalistieke onafhankelijkheid.

JvanDeventer | 30-06-21 | 11:01 | 6

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 11:04: U bewijst mijn punt. Natuurlijk zijn er wel redenen om het vóór de verkiezingen uit te zenden, maar als je daaraan toegeeft betekent dat precies wat ik zeg: dat journalistieke onafhankelijkheid bij jouw club NIET op de eerste plaats komt.

JvanDeventer | 30-06-21 | 11:21

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 11:04:
Recht proberen te lullen wat krom is.
Er is binnenkort een debat van de journalisten met de kamer, waarom journalisten tegenwoordig zo gewantrouwd worden.
De wijze waarop de 'onafhankelijke' journalisten van de VPRO omgegaan zijn met deze 'documentaire' geeft daar toch wel gronden voor.

Roadblock | 30-06-21 | 11:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is gewoon ontzettend sterke onderzoeksjournalistiek. Graven in beerputten, feiten omhoog lepelen en deze vervolgens kritisch analyseren alvorens ze naar buiten te brengen. Klasse Geenstijl! Zoals jullie al vaker in het verleden hebben laten zien, lopen jullie weer eens voorop en zijn jullie niet bang om je ergens in vast te bijten en pas los te laten als de laatste steen bezig is. Chapeau!

Je kunt vinden van Kaag wat je wilt. Ergo wat hier gebeurd is, is gewoon ontzettend fout en valt niet recht te praten. Een zogenaamde onafhankelijk publieke omroep mag nooit zo verstrengeld zijn met een politieke partij en meewerken aan de campagne, zeker niet zonder dit duidelijk vooraf te melden. Dat dit nu naar buiten komt, is slechts het topje van ijsberg en geeft aan dat de hele publieke omroep zwaar verstrengeld is met bepaalde politieke partijen. Krekelgeluiden op de NOS, ik krijg er kriebels van.

Dit mag nooit gebeuren in een onafhankelijke democratie. Dit is de enige conclusie die je hieruit kunt trekken en het bevestigd alleen maar dat het huidige politieke systeem door en door verrot en corrupt is en slechts als doel heeft een bepaalde politieke stroming er door te drukken. Nogmaals, dit is nooit acceptabel in een onafhankelijke democratie waar de burger de macht zou moeten hebben en de overheid slechts een uitvoerend orgaan moet zijn. Hoe kan je dit verantwoorden zonder je geloofwaardigheid te verliezen?

zegmaarwij | 30-06-21 | 10:56 | 1

Onafhankelijk is ontzettend moeilijk dan wel niet onmogelijk als je afhankelijk bent van de overheid of 1 partij voor je inkomsten. Wie betaalt die bepaalt! Dat is helaas de werkelijkheid.

EmilioEsteves | 30-06-21 | 11:34

Als je een documentaire wil maken en je hebt vanaf het begin al de insteek te documenteren hoe deze minister een 'minister van hoop' is dan begin je al met een propagandistische insteek.

En ik denk dat ze écht niet in zien dat dit fout is "Ja, maar ze IS toch ook een minister van hoop en dat laten we toch alleen maar neutraal zien?"

Echt, ze zien het niet, ze snappen het niet.

Knufter | 30-06-21 | 10:54 | 3

Obama kreeg na een week of 2 al de Nobelprijs voor de Vrede, juist vanwege die "hoop". Kun je nagaan hoe opiniemakers - want die zwengelen dat aan - denken. De wereld is knettergek geworden.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 10:57

@Quib | 30-06-21 | 11:01:
Verbaast mij ook telkens weer hoe hypegevoelig mensen kunnen zijn. Nooit iemand die de vraag "hoe dan" of "waarom" of "is dat wel zo" stelt. En die paar die het wel doen worden verketterd tot in de afgrond.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 11:10

Parlementaire enquete over inzetten publieke middelen voor zelfpromotie.

Ray Skak | 30-06-21 | 10:54 | 2

Ja, dat is het.

ZZP-er | 30-06-21 | 11:05

Wordt in de tweede slaapkamer direct neergesabeld door de Kartel jaknikkers.

revolte | 30-06-21 | 11:17

I have a dream: Kaag flies away on her CO2 neutral broom.

Roze_bril_drager | 30-06-21 | 10:53

Hoe komt het toch dat ik het Kaagmens steeds met Sigrid Clinton en Hillary Kaag verward? Door de vele overeenkomsten misschien? Hautain gedrag? The deplorables? Naar boven likken en naar beneden trappen? Wij gaan nog veel meer zien van haar en daarna komt de zo voorspelbare boemerang bij deze zij instromer. Het blijven roerige tijden. Cheers!

Een vrije paling | 30-06-21 | 10:52 | 3

Neerkijken op het gepeupel.

ZZP-er | 30-06-21 | 11:06

Joseph heeft er een heel boek over geschreven....

Pierre Lebon | 30-06-21 | 11:17

Als u goed oplet, zult u dit gedrag ook waarnemen bij de "usual suspects" van D66 in deze panelen.
Minachtend praten over "de sociale onderklasse".
Het is sterker dan henzelf.
Het hoort blijkbaar bij die partij.

Roadblock | 30-06-21 | 11:27

Coven66 dus. We zijn er eindelijk uit.
Gaat dit gevolgen hebben voor Kaag? Neuh, natuurlijk niet. Verkiezingen zijn geweest, het land moet geregeerd worden, belangrijke zaken, klimaat, onderwijs, migratie, polarisatie, de EU, Wilders en we gaan natuurlijk niet toegeven aan vrouwenhaters en racisten.
Ik denk dat ik Coven66 stemmers maar eens ga boycotten.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 10:51

Wilders twittert er het zijne van ; 'Heksen blijken heksen en tuig van de richel blijkt tuig van de richel. Iemand nog commentaar?'

Gebakkenvis | 30-06-21 | 10:51 | 11

@Roadblock | 30-06-21 | 11:29: Ja, ik denk dat veel kritiek op Sigrid Kaag voortkomt door het contrast tussen verschillende sociale klassen. Vandaar dat sommigen haar hautain of kakmadam noemen. Ik ken mensen uit hogere sociale klassen die niet op Sigrid Kaag stemmen. Niet omdat ze vinden dat Sigrid Kaag hautain is, dat is ze niet, maar omdat de partijstandpunten van D66 op gespannen voet staan met bijvoorbeeld hun geloofsbeginselen.

Red shirt | 30-06-21 | 11:39

@Red shirt | 30-06-21 | 11:39:
Je kent mensen uit hogere sociale klassen die niet op Kaag stemmen.
Zo, dat valt mee.
En je weet dat Kaag niet hautain is. Hoe dan?
Als zelfs een Rutte daar moeite mee heeft, zal er toch wel iets van waarheid in zitten denkt je niet?

Roadblock | 30-06-21 | 12:48

@BobDobalina | 30-06-21 | 11:34:
Oh? En dat is iedereen die een andere mening heeft?
Die is dan plebs, of pauper zoals je dat zo neerbuigend noemt.
Wat zegt dat over jezelf?

Roadblock | 30-06-21 | 12:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Van dat gelul over die autogordel had waarschijnlijk een hele stam in Niger een betere toekomst kunnen hebben. Hoeveel heeft dat gezeik gekost? Straatarme mensen en mevrouw vindt het het allergrootste probleem dat de champagne in beeld is en dat ze geen autogordel draagt, want oh oh, daar gaat haar imago. Nieuw leiderschap blijkt een lege doos.

osolemio | 30-06-21 | 10:49 | 2

Het is van het grootste belang dat de arme mensen in Niger ook arm blijven want anders ontnemen we de Sigrid Kaagjes van deze wereld hun foto- en shinemomentjes. Bubbelsapje erbij?

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 10:52

Wat ze allemaal voor moeite doen wat die autogordel betreft. Gespecialiseerde Software bedrijven dagen laten kijken.

Heel dienstbaar aan de wensen van D66.

Roze_bril_drager | 30-06-21 | 10:56

Zou wel eens willen weten hoeveel belastinggeld het theaterstuk van madam sneaky heeft gekost totaal.

Mispel | 30-06-21 | 10:49 | 1

Vind ik eigenlijk ook wel een relevante vraag. En waarom het vijf jaar moet kosten om zo'n filmpje te maken.

Knufter | 30-06-21 | 10:56

Blijf roeren. Blijf roeren. Er gaat nog veel meer boven komen komen als jullie blijven graven.

de SENSEI | 30-06-21 | 10:49

Kom, kom. Niet zo mopperen. Bij D66 wordt je tenminste deftig verneukt.

Henk1955 | 30-06-21 | 10:46 | 1

Ze gebruiken de champagne als glijmiddel om je sterretje te prepareren voor de bezemsteel van Kaag.

EmilioEsteves | 30-06-21 | 11:39

Waar het om gaat is dat het overduidelijk een campagnefilmpje van publiek geld was, dat was op zich al duidelijk, maar nu dus ook dat het geheel met opzet gedaan is vanuit de npo/vpro. En campagnefilmpjes mogen volgens de mediawet alleen in "zendtijd voor politieke partijen" blokjes vertoond worden. Net zoals met andere reclame, zodat de kijker op zijn hoede kan zijn dat iets als reclame voordeliger kan worden gepresenteerd dan het is, en niet onbewust gemanipuleerd naar een mening wordt geduwd die als zijnde objectief wordt aangeboden, alsof het gefilmde wasmiddelpak er zelf geen zeggenschap in had.

een_mike | 30-06-21 | 10:46

Angstvallig stil bij de VK/Trouw/NRC/Nu...

IJschpegel | 30-06-21 | 10:45 | 1

Zou Gelauff al aan de valium zitten? Zware dagen voor hem.

Rest In Privacy | 30-06-21 | 10:47

Een overheidsdienaar liegt altijd. Je moet net zolang doorvragen tot de waarheid op tafel komt.

Dat was het adagium van het NRC, voordat de Belgen het overnamen.

van heinde en verre | 30-06-21 | 10:44

Ach ja, D66.

Door de mand gevallen, net zo'n smerige partij als de VVD. Leugens, list en bedrog, veel mooie beeldvorming en propaganda om een tot op het bot verrotte partijcultuur te maskeren. Niet vies van vriendjespolitiek en cliëntelisme.

En vervolgens zijn er mensen die daar op stemmen en er trots op zijn. Of die werkelijk geloven in dat 'nieuwe leiderschap'. Eigenlijk best wel zielig.

De langzame teloorgang van een politiek stelsel.

Rest In Privacy | 30-06-21 | 10:41 | 3

Ik werd al misselijk toen ze naast de motie van wantrouwen een alternatieve en mildere motie van afkeur tegen Rutte indiende waarmee ze Rutte heeft gered. En dan zeggen dat hun wegen gescheiden zijn en een dag later vooraan staan voor een kabinetsformatie. Hoe geloofwaardig kan je dan zijn? Dit er nog eens bovenop doet je bijna denken dat zij en Rutte het bed delen.

Sinclair | 30-06-21 | 10:51

Ach ja, de menschjes willen dit blijkbaar. Suicidaal volk.

MoonBeebe | 30-06-21 | 11:20

Helaas, is dat de politiek vandaag de dag wereldwijd. Geld en macht, weinigen kunnen die verleiding weerstaan.

EmilioEsteves | 30-06-21 | 11:42

Complotdenken is helemaal over. Voor de complotten hoef je alleen nog te lezen en te luisteren.

dihydrogenmonoxide | 30-06-21 | 10:40

Sigrid Kaag is het rolmodel voor vrouwelijke journalisten: hautain en vol dedain naar het plebs.

thanseeuwen | 30-06-21 | 10:40 | 8

Is wel zo.

Bab01 | 30-06-21 | 10:59

Gelukkig is het plebs hier wel heel aardig en respectvol naar haar toe.

BobDobalina | 30-06-21 | 11:00

Als ik naar het winkelcentrum ga zie ik soms wel plebs voorbij komen. Deplorables. Vet haar, voetbal shirtje, oorbelletje bij man en te veel bij de vrouw, van die arm-sleeve Tatoeages. Kinderen heten Dylano en Priscilla.
Iedereen kent ze.
Maar het punt is dat Kaag iedereen als plebs ziet wanneer deze mensen haar standpunten niet delen.

Dirk III | 30-06-21 | 11:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles en iedereen is te koop, zelfs meningen en feiten. Dat zal vast altijd al zo geweest zijn, maar dat is geen reden om het niet zorgwekkend te vinden. Goed dat GS blijft roeren, misschien dat er ooit verandering plaats gaat vinden en dat er echt ruimte komt voor nieuw leiderschap.

En natuurlijk doet dit even pijn voor de D66-stemmers hier. Maar dat gold eerder ook voor de FvD-stemmers. En de VVD-stemmers. En de CDA-stemmers. En er zullen nog wel wat partijen volgen. De Nederlandse politiek is ziek en het is altijd al zo geweest dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Aanpakken die hap. Zonder voorbehoud.

Politici moeten weer slapeloze nachten krijgen van de media.

Quib | 30-06-21 | 10:39 | 9

@BobDobalina | 30-06-21 | 11:04:
Toen de troep niet meer binnenskamers te houden was ja, wbt Pechtold en Smeets.
Wbt Graus, ik had hem er allang uitgeknikkerd, al begrijp ik Wilders wel als hij zegt dat er eerst een aangifte moet liggen ( want laten we wel wezen, PVV-kamerleden en die van FvD worden gezocht door het journaille ). Hem er ook niet eens bijgevraagd. Zelfde voor Fritsma ( niet in opspraak maar iemand met een kop als een kampbeul hoe ik niet in mijn politieke partij te zien ).
Wat vind jij trouwens van hypocriet Jetten die met zijn broer en 2 echtgenotes naar een land gaat waar ze homo's aan hijskranen laten bungelen?

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 11:21

@BobDobalina | 30-06-21 | 11:35:
Maar jij stemt dus op personen in plaats van op partijprogramma's? Dat snap ik dan weer niet.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 12:20
▼ 6 antwoorden verborgen

"De aanpassingen hebben op gene enkele manier de inhoud van de film zoals de maker die voor ogen had geschaad".

Nou ja, dat kan best waar zijn, maar dat betekent dat "de maker" vanuit publieke gelden wel degelijk een persoonlijke politieke voorkeur wilde promoten vlak voor de verkiezingen. Die instemming maakt het niet veel beter.

een_mike | 30-06-21 | 10:38

Proficiat met jullie uitstekende graafwerk. Het laat nu eens echt zien wat al heel lang werd vermoed maar altijd stelselmatig is tegengesproken. Onze ‘frisse buitenstaander’ blijkt een geweldige manipulator te zijn die heel goed weet wat ze doet. Deze geframede docu was misleidend en heeft wellicht veel mensen over de streep getrokken op Kaag te stemmen. Dat dit alles mogelijk is gemaakt door intrinsiek gemotiveerde organisaties en belanghebbenden is ronduit schandalig en dient heel snel te worden aangepakt.

Valka | 30-06-21 | 10:37

Ach, niks aan de hand. Het downplay66 webcare team regelt dit wel weer, nadat de strategie is afgesproken. Gewoon even geduld hebben, het is hier geen rusland.

IndoorexpaT | 30-06-21 | 10:35

Ik lees weinig over dit gedoetje op andere media, alleen een berichtje op de Telegraaf. Misschien is dit net als bij die ministerpost voor Omzigt en draven we een beetje door. Kaag kreeg de kans een mooie docu over zich te laten maken en haar team bedong daarbij dat ze er nog onwenselijk elementen uit zou mogen halen. Ik zou precies hetzelfde gedaan hebben in haar positie. Het verbaast me wel hoe makkelijk de VPRO op haar rug gaat liggen. Weten we overigens wat de standaardafspraken zijn bij een documentaire die bestaat uit het lange tijd volgen van een persoon? Kan me voorstellen dat het subject meestal wel wat heeft te zeggen over het eindprodukt.

BobDobalina | 30-06-21 | 10:30 | 4

@De Pilsvogel | 30-06-21 | 10:33: dat moet een andere bob zijn geweest

BobDobalina | 30-06-21 | 10:36

En dan maar klagen over het lage aanzien van het journalistendom. De overgrote meerderheid van 'dat' volk is links en dat zullen we weten ook. Liegen en bedriegen, dit dossier geeft wederom geen fraai beeld van de journalisten. Wilders lijkt gelijk te krijgen met zijñ 'tuig van de richel'. Voorbeelden te over van de indoctrinatie van links waaraan de journalisten van harte aan meewerken. Neem Buitenhof, een constante overvetegenwoordiging van linksmensen en het wordt gewoon glashard ontkend.

Ruud5 | 30-06-21 | 10:38

Also sprach ein D66-Wähler.

Roadblock | 30-06-21 | 11:35
▼ 1 antwoord verborgen

Het probleem is dat men, vpro en ‘66 bunkerhard heeft gelogen over de totstandkoming van deze ‘documentaire’. Niks journalistiek of onafhankelijk aan. Dat hoeft niet erg te zijn maar het beeld werd moedwillig gecreëerd dat dit een neutraal product is. Terwijl het een lofzang van juigaapjes betreft. Daarbij zijn omroepen in Nederland nooit neutraal maar doen ze graag van wel. Pure propaganda machines. Weet waar je naar kijkt.

P-unit | 30-06-21 | 10:27 | 3

Documentaires zijn, in ieder geval, tegenwoordig hele mooie instrumenten om de mening van de maker subtiel op te dringen aan een groot publiek. Documentaires zijn nooit objectief. Een van de redenen dat ik ze nooit kijk.

BobDobalina | 30-06-21 | 10:35

Meer en meer krijg ik het gevoel dat we machteloos zijn tegen de indoctrinatie van links. Alle media en onderwijsinstellingen helpen mee om het zogenaamde arbeiders paradijs te creëeren . Ik ben bang dat ik straks verlang naar een sterke dictator.

strawdog | 30-06-21 | 10:26

Als Kaag aan de macht komt, wordt dit verhaal uit alle media verwijderd.

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:25

Sigrid is de ijskoningin en haar poolkappen smelten in rap tempo.

Usumani | 30-06-21 | 10:23

Leugens zijn net als heksen, ze komen altijd bovendrijven.

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:23

In Den Haag zetelt firma List & Bedrog

jan6894 | 30-06-21 | 10:20

Ze heeft iets 'Greta Tunberg'-achtigs qua gezicht en manieren. "How dare you!"

TmC | 30-06-21 | 10:18

Ik constateer dat van die mevrouw, onder wiens bezielende leiding Nederland eindelijk het paradijs der beschaving zou betreden, helemaal maar dan ook helemaal niks is overgebleven.
Zelden heb ik een politiek kopstuk zo snel van haar voetstuk, voor zover ze daar al überhaupt op stond, zien vallen.
Dit is gewoon een ordinaire politicus. Op zich niks mis mee maar doe je dan vooral niet anders voor. H*ks!

Amsterdamsko | 30-06-21 | 10:18 | 1

"Nederland eindelijk het paradijs der beschaving zou betreden"; maar het blijk te zijn "Geen enkele autochtone Nederlander zal eindelijk het paradijs der beschaving betreden".
Daar zorgt Eucalypta aka Sigrid Kaas wel voor.

MK27 | 30-06-21 | 10:38

Schaamteloze berichtgeving bij de NOS: "Discussie" over Kaag documentaire.
Nee. Geen discussie. Feiten. Stukken.
Door dit soort apologetische onzin ondermijnt de PO zichzelf. Bosma hoeft slechts ontspannen toe te kijken.

De echte Stolwijker | 30-06-21 | 10:16 | 6

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:49:
Ze heeft gelogen dat ze hem van te voren niet gezien heeft.
Slob heeft gelogen dat D66 en BUZA geen invloed op de documentaire gehad zouden hebben.
Zit je nou weer leugens recht te praten Beste_D66_Landgenoten?
Of is liegen bij jouw partij geen dingetje?

Roadblock | 30-06-21 | 11:40

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:49:
En dan ‘gewoon’ Buza voor je inzetten inzetten?
Voor persoonlijk en partijpolitiek gewin?
Op kosten van de belasting betaler?
Eerst een zogenaamde docu, 5 jaar aan gewerkt, vervolgens bedenken dat het verdomd goed ingezet kan worden als een verkiezingsspot?
Journalisten die daar rustig in meegaan, bij een omroep geleid door partijleden?

Dus niks ‘docu in verkiezingstijd’, je loopt flauw te misten.
Of helemaal Ok met het verknoopte corrupte kartel gedrag, kan natuurlijk ook nog.

vander F | 30-06-21 | 12:16

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:49: Ik lees BL stukjes altijd met een grijns want ik weet dat Beste-Leugenaar alleen lauwwarme pis opschrijft. Af en toe voel ik wel is medelijden.

jan huppeldepup | 30-06-21 | 12:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Op Joop, de linkse tegensite van Geenstijl lees je er helemaal niets over. Net zoals de lafhartige moord op dat 13 jarige meisje in Oostenrijk door 2 Afghanen en de brute moord op 3 mensen in Duitsland door een Somalier. Zo zie je dat die gasten bij Joop in een bubbel leven en met oogkleppen naar de werkelijkheid kijken.

Drostemannetje | 30-06-21 | 10:15

Werden heksen ook gekruisigd, na verbranding of verdrinking?

(Behind)Doors | 30-06-21 | 10:15 | 2

Ja, na verbranding.

Sinterbikske | 30-06-21 | 10:22

Is er ook al iets bekend over de kosten van deze monsterproductie?

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:13 | 4

Vijf miljard, minstens.

Usumani | 30-06-21 | 10:41

@Usumani | 30-06-21 | 10:41: Voor vijf miljard had de VPRO er nog een documentaire over Gert Jan Segers in Egypte aan vastgeplakt. Egypte, u weet wel, zuid uit de Gazastrook rechtsaf.

Maar ja, Gert Jan heeft geen ambitie om het leiderschap hier over te nemen...

Yrrab | 30-06-21 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen

Lelijk is ze.

Von Knarrenstein | 30-06-21 | 10:11

En dan volgt nu het grote ontkennen. De natuurlijke reactie die politici eigen is. "Het is niet waar, zo is het niet gegaan, dit is de halve waarheid, dit wist ik niet, niet zo zwaar aan tillen, ben ik vergeten, staat me niets van bij"

eismc2 | 30-06-21 | 10:10 | 2

En natuurlijk: daar herken ik mijzelf niet in... bwegh!

VP732 | 30-06-21 | 10:22

Waar is die tijd gebleven dat de VPRO gewoon blote mannen en vrouwen op tv liet zien ?

van Dam | 30-06-21 | 10:07 | 3

Kaag met de billen bloot is niet genoeg voor u?

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:12

Maxima met krulspelden in die spruitjes schoonmaakt?

Arnold Layne | 30-06-21 | 10:13

@Arnold Layne | 30-06-21 | 10:13:
Lol, die ken ik nog wel.

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:15

De KNVB is nog op zoek naar een autoritair figuur. Iets voor jou Sigrid?

Petrus Poortwachter | 30-06-21 | 10:04

The Producers is een komische film, geen handleiding.

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:04 | 4

@Von Knarrenstein | 30-06-21 | 10:13:
'Ze huren de slechtste regisseur van Broadway in en laten de hoofdrol spelen door een onhandelbare hippie met de bijnaam LSD. Het gaat echter helemaal fout wanneer het publiek de door LSD uitgevoerde beatnik-versie van Adolf Hitler heel grappig vindt.'

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:15

@Mr_Natural | 30-06-21 | 10:15: ze proberen investeerders te zwendelen door enorme rendementen te beloven en bewust te floppen waardoor men niet hoeft uit te betalen. Meer een beetje forum en Baudet.

P-unit | 30-06-21 | 10:33

@P-unit | 30-06-21 | 10:33:
Op de einde zijn alle partijen met elkaar in gevecht, hoe dicht kun je bij de realiteit van nu komen?

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:42
▼ 1 antwoord verborgen

Vijf jaar werken aan een Kaag-docu????? WTF!!
Dat zijn heel wat borrels en etentjes.

denouden | 30-06-21 | 10:03 | 4

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:11
Haha ik wil bovenop mijn belasting bijdrage nog wel wat meer sponsoren voor deel 2 dan.

BrulSpin | 30-06-21 | 12:08
▼ 1 antwoord verborgen

Wel een kudoo dat hij nog niet huilend onder een steen zonder wifi ligt. Dat dan weer wel.

BrulSpin | 30-06-21 | 10:08

Het Journaal besteedde er vanochtend geen aandacht aan. Wel over een ander Wob-verzoek. Bij WNL ging het er wel over. Lekker blijven roeren, jongens.

Piet Karbiet | 30-06-21 | 10:02

Het nieuwe regisseurschap.

Mr_Natural | 30-06-21 | 10:01

"Hekserij betreft in het algemeen het uitoefenen of aanroepen van vermeende bovennatuurlijke krachten om mensen of gebeurtenissen te beïnvloeden."

Dat is de eerste (veelzeggende) zin die ik lees.

nl.wikipedia.org/wiki/Hekserij

Dr.Mabuse | 30-06-21 | 10:01 | 2

Een van de eerste dingen die je leert is het commando om mensen te laten kijken naar wat je ze wil laten zien. Wilders heeft dus gewoon gelijk. Overigens komen een heleboel van de trucjes die die lui gebruiken rechtstreeks uit het handboek voor goochelaars en magiërs. Het is soms zooooo doorzichtig als je weet waar je op moet letten, hoe dat werkt en hoe vreselijk slecht de meeste van die binnenhoftijgers zijn in de magische kunsten.

elfenstein | 30-06-21 | 10:25

Hekserij gaat vooral over samenwerken met de natuur. Heksen (natuurlijk uitzonderingen daargelaten, goed en kwaad bestaat ook in die wereld) zullen geen kennis gebruiken om mensen te beïnvloeden. Ze houden zich aan de Wet van Drie. Wat je stuurt krijg je in drievoud terug.

Quib | 30-06-21 | 10:51

Yep. Zo gaat dat in corrupt Nederland.

Bataafje | 30-06-21 | 10:03

Heel goed om die onnozele beweringen van Sheila Sitalsing (Volkskrant) en Maaike Bos (Trouw) over Sigrid Kaag hier toe te voegen. Hoop dat die dames hun eigen bijdragen om het imago van Sigrid ('laatste hoop in bangen dagen', 'wars van imago-gedoe') op te hemelen zelf ook even teruglezen. Al met al uitstekend graafwerk in de verstrengeling van media met D66!

jochum1980 | 30-06-21 | 10:00

Is dit nu de mama van Greta?

Gumush | 30-06-21 | 10:00

Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep. Lol.

Mr_Natural | 30-06-21 | 09:57

Wat in Nederland NPO heet heet in Rusland RT.

Koonkluk Huis | 30-06-21 | 09:56 | 1

Pardon? RT is veel onafhankelijker en objectiever dan de NPO.

Grachus | 30-06-21 | 10:06
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 30-06-21 | 09:56 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Zou leuk zijn als er binnenkort een door een ghostwriter geschreven autobiografie over Kaag uit zou komen: "Terug naar Beiroet". Daar mag ze dan ook blijven. Good riddance.

sailor 1 | 30-06-21 | 09:56 | 1

Een gezelligheidsprogramma waarbij De Mens Kaag aanschuift bij Ruth Jacott. Bij Ruth.

Arnold Layne | 30-06-21 | 10:01

Ha ha, de NPO/VPRO hebben hun eigen Leni Riefenstahl, ja die wist precies hoe het volk bedrogen kon worden, 23 zetels zijn er inmiddels ingetrapt, Nederland was ooit veel slimmer.

hagelkruis | 30-06-21 | 09:55 | 4

@Xbitt | 30-06-21 | 10:04: Alle NPO propaganda in de aanloop naar de verkiezingen heeft ze minstens 6 zetels opgeleverd. Dus 'ja', is het antwoord.

Grachus | 30-06-21 | 10:14

@Xbitt | 30-06-21 | 10:04: Ja, en elke avond in een talkshow propaganda kunnen verspreiden zonder enige kritiek. Dit waar andere partijen een paar minuten hadden om continue onderbroken te worden.

hisxxx | 30-06-21 | 10:15

NPO ook werd opgehemeld. Zijn populariteit is uitgedoofd en hij kon niet voorkomen dat de helft van zijn electoraat naar de nieuwe opgehemelde ster van links overliep. De rest van het electoraat laat zich niet zo gemakkelijk overtuigen met wat goedkope propaganda.

jochum1980 | 30-06-21 | 11:12
▼ 1 antwoord verborgen

Qua leegheid en liegen kunnen d666, cda en vvd wel samen in een kabinet.

dathoujetoch | 30-06-21 | 09:55

Unsere Ehre heist Trouw.

Hatröss | 30-06-21 | 09:54 | 2

heisst

Hatröss | 30-06-21 | 09:56

Net voor de vakantie. Wat een timing. En madam alqaq komt gewoon in het kabinet. En geen tijd voor een reactie of twittertje want madam zal weer in het vliegtuig zitten naar brussel of wat dichterbij. Wie was de productieclub van de documentaire? Hoeveel is er voor betaald?

dathoujetoch | 30-06-21 | 09:51

Verbeelding en een bord voor haar kop, dat wordt met de dag duidelijker.
Een over het paard getild lichtgewicht die propaganda nodig heeft om wat te lijken.

Abu Bachouca | 30-06-21 | 09:50 | 1

Heel juist!!!

Ko Ranzig | 30-06-21 | 09:53

NPO: Nederlandse Propaganda Omroep. Dat er nog hele volkstammen rondlopen die dat niet in de gaten hebben en alles van Trump ( gek die de machtigste man ter wereld wordt volgens de NPO) tot Coronette ( applausmachine voor alle maatregelen envaccinatie en kritische kanttekeningen mogen niet) Er wordt jaarlijks bijna €1.000.000.000 van ons geld naar die club overgemaakt. Natuurlijk lopen die “journalisten” in de pas. Het spreekwoord: “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt” past hier perfect.

1977 | 30-06-21 | 09:49

Toch wel benieuwd hoe het '66 is gelukt om de VPRO aan de PvdA te ontworstelen, na Job Cohen's intrim-directeurschap bij de VPRO en de verplichte samenwerking met de VARA leek het mij dat de PvdA er met de buit vandoor was.
De VARA is ook zo rood niet meer als je de poppetjes aanschouwt.

Abject | 30-06-21 | 09:49 | 3

Klopt! Ik kan me nog herinneren dat Wim de Bie quasi satirisch maar wel schaamteloos reclame maakte voor de PvdA in één van zijn sketches. Kees van Kooten was toen al weg.

Arnold Layne | 30-06-21 | 09:59

Dat was toen de A nog voor Arbeiders stond, denk ik. Ooit was het wel allemaal ideologisch natuurlijk en konden arbeiders ook wel wat vertegenwoordiging gebruiken.

John McClane | 30-06-21 | 10:03

De VPRO heeft tot de jaren '90 nooit wat met de PvdA te maken gehad. VPRO'ers moesten niets van socialisten hebben. Complete quatch.

Grachus | 30-06-21 | 10:18

De StaatsRadio komt niet veel verder dan "ach ja, Geenstijl dus ...".
En de subsidie is weer veilig gesteld voor de NPO.

2voor12 | 30-06-21 | 09:49

Mijn complimenten aan GS. Voor dit soort nieuws moet je niet bij de MSM zijn.

Mahatma | 30-06-21 | 09:48

PVV wil kamerdebat. Nou, meerderheid daarvoor gaat niet komen natuurlijk, dan wordt het een dertigledendebat. Het Presidium bepaalt wanneer een dertigledendebat plaatsvindt. En het Presidium bestaat uit www.parlement.com/id/vh8lnhrp1wzy/pre... ... Zal mij benieuwen!

John McClane | 30-06-21 | 09:47 | 4

@Shortganger | 30-06-21 | 10:00: Het zou wel het meest domme zijn, dat hij kan doen. De 'minder, minder' uitspraak heeft haarfijn duidelijk vastgelegd wat een corrupt land Nederland en de rechterlijke macht is. Een "excuus", waarom in hemelsnaam, zou in één klap 30 jaar lang het afschuwelijke multiculti beleid legitimeren.

Grachus | 30-06-21 | 10:22
▼ 1 antwoord verborgen

Nu we toch bezig zijn met complotten tegen de NPO (volgens van Oef is hier iets doorheen geglipt omdat de chefin, die Rijxman, dat zo graag wilde, intern zijn er vraagtekens gezet vandaar al dat gelek): welke grapjas heeft er gisteren bij het Duitse volkslied plotseling de ondertitels van het verboden couplet onder gezet? Dat moet ook voorbereid zijn, want dat verzin je niet spontaan,

van Oeffelen | 30-06-21 | 09:46 | 10

@van Oeffelen | 30-06-21 | 10:46:
Geenstijl lezer/volger (reauguurder) heeft een WOB verzoek gedaan volgens Telegraaf tv en nu ook NOS punt nl.

Basil Fawlty | 30-06-21 | 13:05

@jan huppeldepup | 30-06-21 | 12:35:
"uns zu edler Tat begeistern"
Ja, daar zijn diverse staaltjes van in de geschiedenis.

Roadblock | 30-06-21 | 14:23
▼ 7 antwoorden verborgen

Dat de echte journalistiek op sterven na dood is was al bekend, dat de NPO vuistdiep is geïnfiltreerd door de zittende macht en D66 was ook overduidelijk en nu ook hard bewezen.
Vergeet ook niet het ambtenarenapparaat waar nu ook een geur opstijgt als zou men buigen als knipmessen als de D66 ideologie verspreid moet worden.
En dan hebben we het nog niet over de rechterlijke macht die ogenschijnlijk ook volledig in de wurggreep van D66 zit.
Ik verheug me in ieder geval op het kundige fileerwerk van Martin Bosma, hopelijk krijgt hij zijn debat.

Eppo | 30-06-21 | 09:46 | 7

@BrulSpin | 30-06-21 | 10:06:
Dat is het mooie aan Bosma. Dat hij leuk kan schrijven. Leuk dan voor een bepaald type humor. "Het begint met een H en eindigt op eks" is al een heel erg leuk grapje. "Met een bezemsteel", dan wordt het nog grappiger. En ja, Bosma kan goed oplezen, ook dat is een goede eigenschap van deze raspoliticus. Voorlezen is een ondergewaardeerde kwaliteit.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:21

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:21: Tja BL daar kan je best jaloers op zijn en zure reaguursels schrijven omdat Bosmans druiven te zuur zijn. Wat Bosman verteld is overwogen en verstandig , niet zo'n lauwwarm onoverwogen gewauwel wat u altijd schrijft.

jan huppeldepup | 30-06-21 | 12:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Het enige dat echt is aan Sigrid Kaag, is dat ze een betweterige bitch is. En de betekenis van de 'V' in VPRO is inmiddels 'Vrij zinloze' geworden.

Cor Netto | 30-06-21 | 09:45

Internet versie Telegraaf artikel

www.telegraaf.nl/nieuws/1963912764/d6...

"Uit vrijgegeven e-mails blijkt dat D66 een aantal fragmenten uit de documentaire van regisseur Schuchen Tan wilde elimineren. Uit de documenten, die door het ministerie zijn verstrekt na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob) door GeenStijl, blijkt dat een groot deel van de verzoeken werd ingewilligd."

print versie :

"Uit vrijgegeven e-mails blijkt dat D66 een aantal fragmenten uit de documentaire van regisseur Schuchen Tan wilde elimineren. Uit de documenten, die door het ministerie zijn verstrekt na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob), blijkt dat een groot deel van de verzoeken werd ingewilligd."

zie imgur.com/a/JmEkRU4

Zwizalletju | 30-06-21 | 09:43 | 1

Ze zullen de internetversie dan ook wel snel aanpassen.

2voor12 | 30-06-21 | 09:51

Wanneer komt de Docu "Kut is kut zei de boer en hij neukte zijn varken" over Graus?

van Oeffelen | 30-06-21 | 09:43 | 2

Je bedoelt de satirische docu 'Kaag verneukt alle verblinde en zwijmelende deugstemmers'.

Eppo | 30-06-21 | 09:51

Gratis krijgt hem niet meer omhoog, dan ga je rare dingen verzinnen

Abu Bachouca | 30-06-21 | 09:54

Kaag zal het een worst zijn. Deze kak madam is met wereldse problemen bezig en heeft heen zin aan dit polder gepeupel in ons land. Haar missie is om echt de grote dingen van deze aarde op te lossen..........

Blonde Nel | 30-06-21 | 09:43

De betaalmuur blijkt zowaar een ordinaire Kaagmuur te zijn geworden. Na de rechtsgang is nu ook de NPO een politiek instrument geworden. Wisten we natuurlijk al langer, maar mooi dat dit nu ook op deze inhoudelijke wijze is aangetoond. Helaas weten we allemaal dat de Heks er wel mee weg gaat komen want Kaag staat moreel superieur voor haar baan in het belang van haar Nederland.

hoochee | 30-06-21 | 09:42

Wie zijn die mensen die op Kaag gestemd hebben? Behalve BL natuurlijk.
Is het niet gewoon pure verkiezingsfraude als de NPO voorafgaand aan de verkiezingen heel veel aandacht besteedt aan één politicus.
Dit komt nu boven tafel maar het propaganda probleem is hoogstwaarschijnlijk nog veel groter. De invloed van D66 op de publieke zenders moet enorm geweest zijn. De weinige keren dat ik de tv aanzette zag ik Kaag voor de verkiezingen. Ze heeft in verhouding nog weinig zetels gekregen als je kijkt naar de hoeveelheid propaganda er voor de verkiezingen op tv was.
Hulde voor GS om de beerput tot op de bodem open te trekken!

BrulSpin | 30-06-21 | 09:41 | 4

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:58: De verstrengeling van macht en media is een serieuze zaak. Dat kun je fraude noemen, corruptie, volksverlakkerij, wat dan ook, maar fout blijft het.

Usumani | 30-06-21 | 10:47

@Usumani | 30-06-21 | 10:47:
Dat zou je eens aan Wilders moeten zeggen, die idolaat is van Orban, die inderdaad de macht en de media vloeiend laat samengaan.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:53

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 10:53
Iets met een tang en een varken..
Heb je het verhaal wel gelezen? Doe maar even. Kleine spoiler: Wilders komt er niet in voor.

BrulSpin | 30-06-21 | 12:22
▼ 1 antwoord verborgen

Eucalypta Kaag

Henri | 30-06-21 | 09:41 | 2

En Franske is Paulus de Boskabouter..

Mr_Natural | 30-06-21 | 09:48

Briljant gevonden hoor.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:58

Even wat nuance via het enige nog wel betrouwbare main stream medium: https://www.mediacourant.nl/2021/06/sigrid-kaag-en-vpro-onder-vuur-na-bizarre-onthulling-politieke-tijdbom/ 300.000 kijkertjes. Als presentator lig je er met zo'n pilot meteen uit.

Het doet het ergste vrezen voor de positie van mejuffrouw Kaag op de bangalijstjes van heur prestigieuze Britse universiteit indertijd.

Hetkanverkeren | 30-06-21 | 09:40 | 1

Dank.
En dat durft zich een Vrijzinnig Protestante Omroep te noemen.
Stalin,Lenin en Goebels kunnen hier nog een puntje aanzuigen.

De Profundus | 30-06-21 | 09:47

Mooi werk GS. Prima voorzetje op Martin Bosma. Martin, kom er maar in en maak het maar af! HAKKEN OP DIE KAAG!

Behangdelul | 30-06-21 | 09:39

Heks

Habe das Gewust | 30-06-21 | 09:39

Dat er een WOB verzoek moet komen geeft al aan dat er geen transparantie is.
Politiek.
Democratie.
Bananen.

Is dit nog nieuws? | 30-06-21 | 09:39

Heerlijk Bart, blijven wrijven!

Wijze uit het Oosten | 30-06-21 | 09:38

Het enige wat duidelijk wordt door dit gedoe is dat de NPO gewoon niet onafhankelijk is, en politieke propaganda bedrijven. Open vizier, neutraal, allemaal onzin. Maar dat wisten we toch al lang?

TheBigKirth | 30-06-21 | 09:37 | 2

Tussen weten en bewezen hebben zit een belangrijk verschil.

John McClane | 30-06-21 | 09:39

Niets nieuws, VPRO produceerde een docu over Hans Wiegel (ideologische vijand) rond de TK verkiezingen in 1972 (en daarmee de komst van het 1e Sinterklaas kabinet). Maar de docu werd pas uitgezonden na de TK verkiezingen. Die van Sigrid werd ruim ervoor uitgezonden, partijdigheid is mij wel duidelijk, en is al jaren aan de gang.

DeCynischeAmbtenaar | 30-06-21 | 09:45

Triumph des Fatah, productie VPRO, geregisseerd door Shula Riefenstahl, kusjes van Thom "Anne Frank" de Graaf. Starring Fatah Mevrouw die het kantklossend klootjesvolk vermanend toespreekt over de Toon.

Overigens kwam ik dit tegen bij het googlen, zorg dat u de koffie reeds heeft ingeslikt voor het lezen, mits u uw toetsenbord en beeldscherm wilt schoonmaken.

"Voor een goed functionerende democratische rechtsstaat is een onafhankelijke, pluriforme pers essentieel. Zowel nationaal als lokaal. Journalisten moeten een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen. Zij vervullen als waakhond van de democratie immers een belangrijke controletaak."

"In tijden van nepnieuws en desinformatie is de noodzaak van gedegen onderzoeksjournalistiek, waarin feit van fictie wordt gescheiden, enorm hoog. Een objectief, onafhankelijk en betrouwbaar geluid is essentieel. D66 wil dat de publieke omroep zich daarom richt op de kerntaken informatie, cultuur en educatie. De inhoud moet leidend zijn."

"Sterke onafhankelijke media staan onder druk. Op lokaal niveau staat het voortbestaan van kwalitatief hoogstaande journalistiek op het spel. In het digitale tijdperk vraagt waarheidsvinding om meer journalistiek onderzoek. D66 wil investeren in sterke en onafhankelijke media om de weerbaarheid van onze democratische rechtsstaat te garanderen."

Ik heb zelden zulk cognitieve dissonantie gezien in een partijprogramma.
d66.nl/standpunten/voor-sterke-en-ona...

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-21 | 09:35 | 1

U haalt mits en tenzij door elkaar. Verder wel mee eens.

nsfl | 30-06-21 | 10:51

Pollens, ik word een peu nerveu van de VPRO. Wat een linkse, achterbakse leugenaars.

Normpje | 30-06-21 | 09:35

Liegen en bedriegen is het nieuwe normaal na het 10 jarige voorbeeld van Rutte. Afglijdende moraal en waardeloos leiderschap is het resultaat. Mevr Kaag, gefeliciteerd met uw spetterende debuut. Het hele moralistische kaartenhuis van nieuw leiderschap dondert weer met een grote klap in elkaar. As always. Fijn dat u de geloofwaardigheid van de politiek hiermee een grote dienst bewijst, de verantwoordelijkheid daarvoor neemt. Het siert u dat u zich er niet uit probeert te draaien met slappe smoesjes. Als laatste zult u wel gaan zeggen " daar heb ik geen actieve herinnering aan". Ik kan niet wachten.

Dutchbeaurouge | 30-06-21 | 09:32 | 1

Dat is feitelijk de grootste schade die aangericht wordt, met al dat liegen en gemanipuleer. Je hoort nu al 'dat hebben ze dan toch slim gedaan bij D66'.

JdelaT | 30-06-21 | 09:47

de NPO blijkt weer eens een D66 machine te zijn welke exact weet wat het wel, niet en hoe uitzend. wat iedereen al weet ondanks dat het vaak niet 'sterk' te maken is maar enkel de absolute schijn heeft. echter blijkt achter absolute schijn vaak de zon te zitten.

Waar altijd het vizier op rechts staat vraag ik me af of ze wel door hebben waar ze zelf mee bezig zijn. democratie is het niet, eerder het voor de goede zaak door de strot duwen van thema's en beleid.

Baksteenbakker | 30-06-21 | 09:31

Fuck, fuck, fuck, fuck (vrij naar Asha ten Broeke).

philia | 30-06-21 | 09:30 | 1

Dat was toch "duck, duck, duck, duck". Als in, ik heb honger, voer me. Kwaak.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 11:27

Het blijkt uit alles dat BuZa en D66 de op stapel staande documentaire wilden zien en ook gewoon zagen als een verkiezingsvehikel, als een uiterst effectief middel om Sigrid Kaag op het schild te hijsen. Dat betekent mutatis mutandis dat BuZa en D66 niet de minste vrees hadden dat de documentaire averechts zou kunnen gaan werken, dat er over Sigrid Kaag een beeld zou kunnen ontstaan dat haar of haar partij of haar ministerie schade zou kunnen berokkenen of zelfs maar enigszins de wenkbrauwen van de kijker zou doen fronsen.
Dat is eigenlijk het meest verbazingwekkende, de sfeer die je proeft als je die emails leest, of, om de woorden van Kaag aan te halen, de toon, de toonzetting. Je voelt aan alles dat a priori het de programmamakers om te doen was om Kaag heilig te verklaren, om haar als voorbeeld, als exempel, op te voeren van een te bewonderen, welhaast te verafgoden persoon, iemand voor wie we ontzag moeten hebben, voor wie we zouden moeten knielen, 'in shock and awe'.
De programmamakers, zo blijkt uit de emailwisseling, protesteerden enkel als de wensen van Buza of die van D66 in hun ogen "een heftig punt" dreigden te gaan worden, als die dus nóg verder gingen dan de reeds uit zijn voegen brekende idolatie, als het de VPRO zelfs té veel werd.
Wat we hier zien gebeuren is hoe de moraal van een omroep die de grootste moeite heeft om zich overeind te houden binnen een verstikkende Woke-ideologie volledig parallel is gaan lopen met de wijze waarop een politieke partij zijn boegbeeld af wilde schilderen. De programmamakers waren "betrouwbaar" en "terughoudend" omdat ze vanaf het begin in hetzelfde morele kamp vertoefden, met verschillende motieven weliswaar, maar in hetzelfde morele kamp. Lees de pitch van het VPRO-gedrocht, en het wordt duidelijk.
Daarin wordt Kaag van het "ministerie van hoop" al bijna als een Messias bewierookt. De agenda van de VPRO was een beeld schetsen van een sterke vrouw anno 2021 die door het glazen plafond is gebroken en de wereld wel eens even wil laten zien dat de boze witte man het niet meer als vanzelf voor het zeggen heeft, een vrouw ook met een hoge moraal, een hogere dan die van die verderfelijke mannen, een voorbeeld voor ons allen, een revolutionair persoon, een Priesteres. Dat zag BuZa wel zitten, dat zag vooral D66 wel zitten. Wat de VPRO wilde, een deugend verhaal over een deugende vrouw schetsen, paste precies in het kraampje van haar partij, dat was het beeld, hoe vals ook, dat die partij voor ogen stond.
Wat mij verbaast is niet de pogingen van BuZa en D66 om een en ander nog blinkender op te poetsen, nee, wat mij verbaast is hoe eens beide partijen het vanaf het begin reeds waren over hoe het product eruit zou gaan zien en waartoe het diende.

Schoorsteenveger | 30-06-21 | 09:30 | 1

Prima tegel.

omanders | 30-06-21 | 09:53

Het was geen documentaire, maar gewoon gespeeld van begin tot einde.
Staats tv bijt nooit degene die voed.
Behalve PVV en FVD. Dan mag het weer wel.
Anders krijgen we geen eerlijk beeld natuurlijk.

Aardappelplantje | 30-06-21 | 09:30 | 1

Zendtijd voor politieke partijen. En dat dan een uur lang.

Zenzeo | 30-06-21 | 09:35

Vpro was vroeger altijd wel linkser dan D66. Zijn ze opgeschoven naar het midden?

van Oeffelen | 30-06-21 | 09:29 | 4

Nee, D66 is opgeschoven naar links

Plaktong | 30-06-21 | 09:35

De VPRO is een beetje schizofreen. Want ze zenden dit uit en de """docu's""" van Sunny Bergman, maar ook Arjen Lubach en Little Britain.

Zenzeo | 30-06-21 | 09:38
▼ 1 antwoord verborgen

NPO: Indoctrinatie, propaganda, corruptie, vriendjespolitiek, nepotisme en cliëntelisme. De kijker wordt een linkse D66 mening opgedrongen en de verkiezingen worden gekocht door D66 die op alle strategische punten handlangers heeft zitten. Zo rolt uw Nederland meneer en mevrouw. U wordt belazerd waar u bij staat. Journalistiek is bij de NPO propaganda en we betalen er allemaal aan mee.

kalescheet | 30-06-21 | 09:29 | 4

@van Oeffelen | 30-06-21 | 09:30: Omdat ze die niet hebben.

Shortganger | 30-06-21 | 09:32

@van Oeffelen | 30-06-21 | 09:30: want met d66 standpunten ga je geen stemmen winnen.

jemagookniksmeer | 30-06-21 | 09:33
▼ 1 antwoord verborgen

De naam Kaag hoeft maar te vallen en iedereen schiet hier als een strak gedrilde kudde op hol geslagen zenuwenlijers in de stress. Een prestatie van formaat als je ziet hoe ze er keer op keer in slaagt om een heel zootje doorgesnoven labielen bovenop de kast krijgt zonder daar ook maar de minste inspanning voor te hoeven doen.

Ridde Rogter | 30-06-21 | 09:29 | 6

@Red shirt | 30-06-21 | 09:47:
Aan de tegel te zien en de reacties erop zijn reaguurdernicks die beginnen met een R uitgesloten van deelname.

elfenstein | 30-06-21 | 09:54

Met iets meer inspanning van uw kant, had er niet 'krijgt' maar 'te krijgen' in uw reaguursel gestaan.

Usumani | 30-06-21 | 10:06
▼ 3 antwoorden verborgen

met zulke politici verlang ik echt terug naar Alexander Pechthold. Hoe die zichzelf altijd klem lulde, maar toch netjes bleef. En ondertussen prive de charlatan uithangen. Heerlijke figuren, kom ik in het bedrijfsleven ook vaak tegen. Beter en leuker mee samenwerken dan zo'n rijkeluisdochter die zich opgewerkt heeft tot CEO en van bovenop haar glazen plafond iedereen wil beinvloeden.

small_town_dude | 30-06-21 | 09:28

Maar heeft iemand nu de docu gezien of is dit een soort kaagmuur geworden hier? Lekker heks roepen, lucht op.

BobDobalina | 30-06-21 | 09:26 | 3

Heks!

JdelaT | 30-06-21 | 09:30

Kol, Feeks, Wicca, Rangda, Eunjer, Sea Hag

small_town_dude | 30-06-21 | 09:35

Heks, dus. Uiteraard niks ten nadele van de échte heksen in NL he? Die doen goed werk maar Kaag is tegen het satanistische aan, ik denk dan ook dat ze babyvet op haar bammetjes smeert....

elfenstein | 30-06-21 | 09:51

Chapeau Bart ...
Wat een beer put weer, je weet het maar toch .
Man, man, man .....

Pjotterdjotter | 30-06-21 | 09:25

Dit is zoals ik GS graag lees en zie. Onderbouwd en met onderzoek (of de kuchende man in de regenjas is ook goed). Hoop dat GS nog meer WOB-hengels heeft uitgegooid, want dat legt de vieze politiek tenminste nog een beetje bloot.
En voor wat betreft dit onderwerp: Kaag en transparantie... Niet dus. Heeft een kilo boter op haar hoofd. De Nederlandse Politieke Omroep is al net zo smerig. Voorbeeld nummer zoveel.

VP732 | 30-06-21 | 09:25

Daarnaast was S Kaag voor de verkiezingen slechts incidenteel op de TV
Sigrid Kaag op TV
21-06-2020 NPO1 - Op1
23-06-2020 NPO1 - Evenblij maakt vrienden
06-09-2020 NPO1 - Buitenhof
16-09-2020 NPO1 - Goedemorgen Nederland
21-09-2020 NPO1 - Op1
09-10-2020 SBS6 - 5 uurs show
21-10-2020 NPO1 - Op1
06-11-2020 NPO1 - M
08-11-2020 NPO1 - WNL op zondag
11-11-2020 RTL4 - Beau
23-11-2020 NPO1 - M
13-12-2020 SBS6 - Linda’s Wintermaand
03-01-2021 NPO2 - Film: Sigrid Kaag, de minister van hoop
07-01-2021 NPO1 - WNL
15-01-2021 NPO1 - M
18-01-2021 NPO1 - Op1
25-01-2021 NPO1 - WNL
30-01-2021 AD – interview – non kritisch
01-02-2021 NPO1 - M
10-02-2021 NPO1 - M
14-02-2021 NPO1 – WNL
28-02-2021 NPO3 – VPRO House of politics
07-03-2021 NPO1 – Buitenhof
08-03-2021 NPO1 – Debat tussen Kaag en Ploumen
09-03-2021 NPO2 – Nieuwsuur
10-03-2021 RTL4 – Jinek
14-03-2021 NPO1 – Op1
15-03-2021 RTL4 - Koffietijd

Eugen Sandow | 30-06-21 | 09:24 | 4

oei, die zal kritisch aan de tand gevoeld zijn maand na maand.

small_town_dude | 30-06-21 | 09:30

@Eugene, netjes!
Weet je ook of dit veel afwijkt van het aantal optredens van andere politici?

Roos | 30-06-21 | 09:40

MMMMMMMMMMM.....

Usumani | 30-06-21 | 10:08
▼ 1 antwoord verborgen

Gadverdamme, wat een gemaakt hautain wijf is het. Heks.

Spartaan1888 | 30-06-21 | 09:22 | 1

Wat veul erger is, zijn de bijna 2 miljoen witte medelanders die op aanraden van de NPO (in combo met het stom verklaren van de Jessias) klakkeloos op haar stemmen. Dat vind ik vele malen enger dan deze lichtgewicht beroepspoliticus.

Graaf_van_Hogendorp | 30-06-21 | 09:24

*Opent topic met CTRL+F en turft hoe intensief BL bezig is met damagecontrol*.

Crusher | 30-06-21 | 09:21 | 1

Om pakweg half elf krijgt hij weer zijn advocaatje in het bejaardentehuis.

BrutusBosch | 30-06-21 | 09:24

Het zal haar allemaal aan haar reet roesten. Zelfs de uitslag van de verkiezingen hebben geen invloed op haar plannen. De vraag is alleen wie trekt er nou echt aan de touwtjes?

Hadena | 30-06-21 | 09:21

Volgende week is iedereen het weer vergeten of misschien zelfs morgen wel.

In die zin goed gedaan van D66, want ze gaan er nauwelijks last van hebben.

Keutels | 30-06-21 | 09:20 | 1

nou, het is vooral een bevestiging van wat men al wist. Een voortzetting van de oude politiek, met een soort oppervlakkige PR mist die om haar heen hangt. De SP gaf dit al aan in wat kamer debatten. Net als Klaver is ze dus een 100 % marketing product.
Verder is D66 nog steeds niks anders dan een partij wat vooral Wilders enorm hard nodig heeft om zich te profileren. En meer is t niet.

Shortganger | 30-06-21 | 09:27

Triumph des Willens.

Koonkluk Huis | 30-06-21 | 09:18 | 1

Inderdaad, daar lijkt het op.

MX-DADDY | 30-06-21 | 09:34

Kaag van de richel is 't.

Mr_Natural | 30-06-21 | 09:16 | 1

En die sukkel van een Ruud de Wildt maar denken dat tie een sterke transparante vrouw in z’n programma had

geenhakbar | 30-06-21 | 09:20

Alles recht lullen wat krom is, is dat nieuwe leiderschap al geïnstalleerd?

Terra | 30-06-21 | 09:12 | 1

kan zo de plek van Rutte innemen, precies dezelfde werkwijze alleen dan met extra klimaat en genders.

Baksteenbakker | 30-06-21 | 09:21

Iemand vijf jaar lang volgen voor een portret? Als het vijf jaar duurt voordat je genoeg interessant materiaal hebt om een docu mee te maken, dan is die iemand totaal helemaal niet interessant.

Leptob | 30-06-21 | 09:11 | 2

Precies, de docu over Memphis Depay heeft maar 1.5 jaar geduurd. En die was ook niet interessant.

TonAlias | 30-06-21 | 09:13

Heb het audiolinkje afgeluisterd. Goed gezegd Bart !

LucaBrasi | 30-06-21 | 09:10

Hulde voor deze journalistiek!

Ik verwacht dat dit soepeltjes de kop wordt ingedrukt, maar neem aan dat GS nog een troefkaart in de hand heeft voor de genadeklap?

Roos | 30-06-21 | 09:10

Haha. Het afzeiken van de moties. Is wel zo.

Deksmaat | 30-06-21 | 09:06

Van de NPO kun je niets verwachten, maar van de vpro valt me dit zwaar tegen. Zou Eucalipta verre familie zijn van Goebbels?

Ko Ranzig | 30-06-21 | 09:06

VPRO. Dat was ooit Van Oekel's Discohoek, De Lachende Scheerkwast, Koot en Bie, Waldolala. Dat was provoceren, experimenteren, schoppen tegen de gevestigde orde. Dat was humor. Daar is dus werkelijk niets meer van over.

Prieelvogel | 30-06-21 | 09:05 | 7

Deze propagandafilm was voor mij dan ook de druppel om mijn VPRO lidmaatschaap op te zeggen. Ze zijn volkomen overgenomen door D66 mannetjes.

Kicksalot | 30-06-21 | 09:41

Ik heb in de jaren 70 nog leden voor ze geworven toen ze dreigden ten onder te gaan. Nog spijt van.

Koonkluk Huis | 30-06-21 | 09:50

Monty Python, The Young Ones, Tot de Dood Ons Scheidt (godverdommetruttebollen).

Mr_Natural | 30-06-21 | 09:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Dan over de conclusies van GS, over de uitzenddatum:

"De VPRO-tweet is daarmee minimaal ongeloofwaardig maar waarschijnlijk gewoon gelogen:"

De argumenten daarvoor zijn nou niet bepaald sterk. Er is eigenlijk geen enkel feitelijk bewijs van een "afspraak" tussen D66 en de VPRO., om haar te promoten als favoriet. Er wordt gemeld dat 3 januari de uiterste datum van uitzending zou zijn, voor iedere verkiesbare politicus, dus ook Kaag. Meer een statement van waar de grens ligt qua VPRO dan een bewijs dat Kaag bewust zo dicht mogelijk tegen de verkiezingen aan zou zijn gepland. Het is zelfs eerder het tegendeel. Maar GS concludeert eruit dat er "waarschijnlijk" over gelogen is. Een uit de lucht gegrepen conclusie, die echter door de snelle GS lezer onmiddelijk gretig wordt omgekat naar het "bewijs" dat er een kongsi van media, rechterlijke macht, onderwijs en politiek is die dit land bestuurt. Een kinderhand is nu eenmaal gauw gevuld.

Als dat onderzoeksjournalistiek is, kan GS zich beter de NRC als voorbeeld stellen, dat een uitstekende longread heeft gemaakt over de omvangrijke mestfraude in Brabant. Dat is nou echte onderzoeksjournalistiek. Maar ja, de deugkrant. De MSM.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:04 | 21

@ RedShirt en BesteLandgenoten.
Doorvragen en op de zwakke plek doorduwen is zéker geen pumpjournalistiek.

Sonja Barend was de koningin ervan. Die zou juist zo'n klein fragment (the devil is in the detail) uitvergroten ipv te denken, ach die champagne, wat maakt het uit.
Die zou JUIST hebben gevraagd of ze daar geen moeite mee heeft, champagne drinken in zo'n armoedige omgeving.

Want Sonnja Barend was van de VARA, dus rood en links. Die verzette zich tegen dit soort wereldvreemde snobs

Roos | 30-06-21 | 09:46

Lekker kort

Wrak | 30-06-21 | 09:50

@John McClane | 30-06-21 | 09:38: En dan nogmaals: Alle gratis aandacht die Wilders krijgt van zo ongeveer alle media, als hij weer eens iets brult, die een uitgebreid podium krijgt voor werkelijk iedere scheet die uit zijn mond komt, hoe denk je dat zoiets uitwerkt in de peilingen? De PVV is groot geworden door media-aandacht van tactisch gekozen hapklare quotes van Wilders. Iedere keer weer media aandacht. Dat proces tegen hem, drie jaar lang aandacht afleiden van waarom het echt ging: Wilders' groepsbelediging van Marokkanen. Drie jaar lang gratis campagne-TV. Een enorme hoeveelheid stemmen heeft dat hem opgeleverd.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:52
▼ 18 antwoorden verborgen

Maar wel commentaar op landen als Rusland en noord Korea dat ze daar Staats TV hebben.
NPO is toch ook Staats TV.

likdoorn | 30-06-21 | 09:03 | 3

U weet werkelijk niet waar u het over heeft. Wanneer de NPO te vergelijken was met de Russische staatsomroep dan was Marielle Tweebeeke nu de lotsgenoot van Navalny geweest. Het volwaardige nonsens om de NL democratie op dezelfde lijn te zetten met de Russische dictatuur. U weet nog niet eens half hoe goed u het heeft.

Red shirt | 30-06-21 | 09:11

@Red shirt | 30-06-21 | 09:11: inderdaad. In Rusland heeft het zittende regime namelijk wel het beste voor met het eigen land.

jemagookniksmeer | 30-06-21 | 09:36

@Red shirt | 30-06-21 | 09:11: we vergeten gemakshalve Julian Assange, een Australische journalist, de fundamentele vraag is: moet een journalist of uitgever levenslang worden opgesloten voor het publiceren van uitgelekte documenten die oorlogsmisdaden tonen?

Zo ja, waar is dan onze persvrijheid?

faraday | 30-06-21 | 10:20

Bedankt GS, voor wat jullie zijn en doen. *voeg hier hartje-emoji in*

MickeyGouda | 30-06-21 | 09:01 | 1

Je weet wat ik van emotishit vind, toch?

Wijze uit het Oosten | 30-06-21 | 09:50

VPRO: vreselijke propaganda

Rest In Privacy | 30-06-21 | 08:59 | 6

@Quib | 30-06-21 | 09:08:
Prima. En nee ik vind Argos nog steeds een van de beste programma's.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:33

@Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:07:
Jij hebt je opinietje wel klaar he?
Gebaseerd op geen enkel feit heb je het over “hardcore”, “alleen van horen zeggen”.
Man, man wat maak je je zelf ongeloofwaardig.

J.Cash | 30-06-21 | 09:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Corruptie en leugens, hoe bestrijd je dat? Hulde aan GeenStijl voor het journalistieke werk. Maar welke Nederlander komt er nog voor achter zijn playstation vandaan? Het lijk al veel te laat. Is onze laatste kans is 20 jaar geleden vermoord?

Ramsesz | 30-06-21 | 08:57 | 4

@Ramsesz | 30-06-21 | 09:08: slechts de winnaars bepalen het imago van een land in het verleden. Geschiedenisboekjes zijn zo veranderd.

Hadena | 30-06-21 | 09:17

@Hadena | 30-06-21 | 09:17: Natuurlijk, dat gebeurt nu ook voor onze ogen. Musea passen zich al aan, taal en beeldtaal wordt aangepast, standbeelden worden letterlijk omver geworpen. In het verleden echter waren wij zelf nog wel eens de "winnaars", wat wel zo fijn is voor een volk in eigen land. Ik durf dan ook met gerust hart te beweren dat het halverwege vorige eeuw hier een stuk gezelliger was voor u en mij dan heden ten dage, en vooral dan wat ons nog te wachten staat.

Ramsesz | 30-06-21 | 09:37
▼ 1 antwoord verborgen

Net als je Omtzigt en Leijten die Haagse staat binnen een staat hebben zien blootleggen en iedereen behalve Rutte daar schande van spreekt zie je hoe nep en hypocriet dat schande spreken door iedereen is. Met Kaag als hyperbool. Ze is in haar vorige leven Marie Antoinette geweest. Dat kan gewoon niet anders.

Tiscali-2 | 30-06-21 | 08:56 | 1

Ik geloof het niet zo, Marie Antoinette zou een nymfomaan zijn geweest.

TonAlias | 30-06-21 | 08:59

Verrek, ik las eerst "Van Beiroet tot Binnenhoer", nou ja zou zo maar kunnen.

jan huppeldepup | 30-06-21 | 08:55

Ik vraag mij af hoe het toch kan dat mensen door politici hun leven laten bepalen. Ze liegen en bedriegen alles bij elkaar wat los en vast zit. Waarom luisteren jullie naar deze mensen?

Quib | 30-06-21 | 08:54 | 4

Ik hoop voor jou dat dit sarcastisch bedoeld was..

Kaposi_Sarcoom | 30-06-21 | 09:08

@Quib,

Klopt, de overheid is je grootste vijand.

IkwilJinekwel | 30-06-21 | 09:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ik had de ijdele hoop dat hier op zijn minst aandacht werd besteed in één van de ochtendprogramma’s. Oh nee, wacht…

Sjef-sharp | 30-06-21 | 08:54 | 1

Ah, BNR. Ik moet nog wakker worden.

Sjef-sharp | 30-06-21 | 08:55

i.v.m. die auto gordel;
Zouden "anti-vax bashers" uit D66 hoek ook vinden, dat Kaag niet het ziekenhuis in zou moeten mogen als zij in een auto ongeluk gewond zou zijn geraakt?

(Blijkbaar doet ze uit gewoonte/bewust geen gordel om, dus het is geen uitzondering)

Vragen, vragen...

Borrom | 30-06-21 | 08:51 | 3

Zou de politie hier niet gewoon een boete voor moeten uitdelen, vraag ik me af.

Professor Superhirn | 30-06-21 | 08:58

@Professor Superhirn | 30-06-21 | 08:58: Dat het OM niet in aktie komt.

TonAlias | 30-06-21 | 09:01

De VPRO is dus een stuk naar rechts opgeschoven? Stelletje opportunisten

WillemWordtWakker | 30-06-21 | 08:51

Wat is de overeenkomst tussen Sjoerd Sjoerdsma en Joseph Goebels? Propaganda voor onuitstaanbare mensen en gedachtegoed.

Zemko | 30-06-21 | 08:51

Thermometer in de reet van de samenleving:
#Kaag
6.001 Tweets

Wopke is al gesloopt, Kaag is nu aan de beurt. Volgende week weer Rutte.

ED-209 | 30-06-21 | 08:49

Het komt rutte wel mooi uit alle ballen op heks kaag, dan vergeet men zijn dictatoriale en asociale gedrag.

rotator | 30-06-21 | 08:48 | 3

Precies, wordt er ook geen woord vuil gemaakt aan de nieuwe wet uitbreiding bevoegdheid MinJenV...

TonAlias | 30-06-21 | 08:50

Ze verkrachten de democratie. Die smeerlap met een bochel voorop.

jansma28542681 | 30-06-21 | 09:01

moet niks van Kaag hebben, maar de enorme focus van GS op alles wat naar D66 riekt is ook vermoeiend.

Satria | 30-06-21 | 08:47 | 5

Volle focus is altijd goed. En GS heeft volle focus op ALLE misstanden, of die nu komen van DDR66 of GL, CDA of FvD. En nu is DDR66 aan de beurt. En dat lijkt lang te duren omdat het ook lang duurt omdat er zoveel drek is dat naar boven komt. Het is geen klein gebbetje, het is een enorme emmer stront die boven komt drijven en dat moet goed worden uitgezocht.
Jij bent de NOS gewend die er hooguit 10 seconden aan wijdt en daarna weer over gaat naar onderwerpen zoals klimaatverandering. Maar juist de NOS zou dit moeten uitdiepen maar dat doen ze niet. En dáár zit het probleem: journaille dat z'n werk niet doet. En die klagen dan over bescherming? Flikker toch op zeg.

Bakkeleures | 30-06-21 | 09:00

@Bakkeleures | 30-06-21 | 09:00: Gelukkig kunnen we nu wel lezen bij de NOS dat Nederland Brussel heeft misleid aangaande het pulsvissen...

TonAlias | 30-06-21 | 09:06

Je kletst uit je nek of leest selectief.

John McClane | 30-06-21 | 09:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Kaag : terroristenmagneet .

Minus Richels | 30-06-21 | 08:47

Ze kan moeilijk nog een keer aftreden. Zoals teflon Mark al eerder zei: “We hebben nu meer macht dan eerst omdat jullie ons niet meer weg kunnen sturen, dat hebben jullie vorige week al gedaan. Hahaha.”.

Guusje Nadorst | 30-06-21 | 08:46 | 1

Kent u het liedje "Thriller" van Michael Jackson?
Met die lach aan het einde?
Zo iets stel ik mij daarbij voor.

Kapitein Sjaak Mus | 30-06-21 | 08:50

Die Sitalsing is ook zo’n irritante betweter. Ze verpestte altijd mijn hele zondag als ze weer eens bij Buitenhof haar absolute mening mocht geven.

J.Cash | 30-06-21 | 08:46 | 3

De zelfingenomen presentator van Met het oog op morgen op radio 1, duidelijk haar eigen mening ventilerend en totaal niet objectief.

TonAlias | 30-06-21 | 08:49

Om morele highground te betreden hoef je zoals Sit alleen maar met je onderkaak toe te geven aan de zwaartekracht, en je kan beginnen ..

Harry.Langezwaal | 30-06-21 | 08:59

@Harry.Langezwaal | 30-06-21 | 08:59:
Ik had een wat ordinaire oom en die zei altijd bij dit soort mensen :”Ze lult uit haar nek en pist uit haar knieën”.
Niet netjes maar begrijpelijke taal.

J.Cash | 30-06-21 | 09:38

Ze hebben goed naar Leni Riefenstahl gekeken.

Degrelle | 30-06-21 | 08:46 | 1
-weggejorist-
TonAlias | 30-06-21 | 08:56

Heej, van Rossem: Goed gewerkt vannacht, jongen :-)

TonAlias | 30-06-21 | 08:45

Doe nu niet zo flauw, als ik in Nisjéér aankom drink ik ook altijd eerst een paar glazen gekoelde Moet et Chandon, dat is toch heel normaal?

eerstneukendanpraten | 30-06-21 | 08:45 | 2

Snap ik, het is bloedheet daar.

McFreek | 30-06-21 | 09:06

Het groeit daar toch ook gewoon aan de struiken? Ophef om niks.

Lorejas | 30-06-21 | 10:18

Als kind las ik de boeken van Jan Terlouw. Sympathieke vent. Van Mierlo mocht ik ook graag. Daarna ging het van kwaad tot erger, met als hoogtepunt het afschaffen van het referendum. Er is inmiddels geen partij waar ik een grotere hekel aan heb dan D66.

ED-209 | 30-06-21 | 08:43 | 2

D66 staat voor afbraak van democratie, vernietiging van burgerlijke vrijheden en soevereiniteit, omvolking en diefstal van burgers.
Het zegt heel veel over Nederland dat deze partij de op één na grootste is geworden.

jemagookniksmeer | 30-06-21 | 08:48

@jemagookniksmeer | 30-06-21 | 08:48: Meestal is het te laat tegen de tijd dat de bulk van de kiezers eindelijk door krijgt welke ontwikkeling is ingezet.

Harry.Langezwaal | 30-06-21 | 09:01

Met geen goed fatsoen kon Halsema aanblijven.
Met geen goed fatsoen kon Rutte aanblijven.
En nu, met geen goed fatsoen kan Kaag aanblijven.

Halsema en Rutte zitten er nog, en Kaag zal ook niet opstappen. En dan afvragen hoe het kan dat de burger nul vertrouwen in de overheid heeft. Opmerkelijk vind ik dat belangrijk nieuws als dit, niet eens push bericht waardig was voor de NOS.

Dit is absoluut groot nieuws hoe een overheidsinstelling censuur uitoefent!

Orbán komt niet meer bij van het lachen. Exact wat hem verweten wordt, is door Kaag gedaan. Een regelrechte schande!

Harvey2Face | 30-06-21 | 08:43 | 1

Deze trucs haalde de bezetter ook uit,het is een vals beeld wat geknutseld wordt.
Het kan ook niet zo zijn dat een ddr66 ‘er de media controleerd en zijn zijn politieke vriendjes en vriendinnetjes helpt.

Al kak zakt door het ijs en haar masker is gevallen,dank geen stijl

Coolcalmcollected | 30-06-21 | 09:01

'Tandeloze buddyjournalistiek'

All_yall | 30-06-21 | 08:42

Voortreffelijk! Genieten dit.
Mooi onderzoekswerk!
Blijf maar snijden op de snijtafel.

laurentius | 30-06-21 | 08:42

Ik begrijp dat GS dit WOB trucje helemaal wil uitmelken. De vraag is echter wat er nu ECHT zo onbehoorlijk zou zijn aan deze documentaire. Portretten over politici worden aan de lopende band gemaakt en als we het dan toch hebben over de hoeveelheid aandacht per politicus, dan staan Wilders een Baudet verreweg bovenaan in de media exposure tijd. Iedere scheet van hen komt in de media een leidt daar tot discussie en aandacht. Dat levert uiteraard ook heel veel stemmen extra op. De media, dat is Wilders sterkste troef in het stemmen vergaren. En men levert. Daarover nooit ophef hier. En dat snap ik want Martin Bosma is zo ongeveer de vaste spreekstalmeester.

Dat de VPRO een docu maakt over Kaag is ook allemaal niet zo vreemd. Als boegbeeld van D66, uit het niets neergezet als lijsttrekker, en met een lange carrière in het buitenland is zij een aparte verschijning in Den Haag. Alleen al daarom een documentaire waard.

Uiteraard wordt dat door rechtse klagers geframed als oneerlijke hulp in de verkiezingen, want oei oei oei, gratis reclame in campagnetijd! Van ons belastinggeld! Ik zeg, laten we alle gratis media momentjes van Baudet en Wilders eens gaan turven. Ik eet mijn hoed op als Kaag meer media exposure heeft gehad dan deze twee. Maar daarover zullen we rechts nooit horen. Want Kaag is een heks, zo grappen de rechtse jongens in de stijl van Seth Gaaikema heel origineel. Of natuurlijk een Kenau. Met bezemsteel. Hahahaha

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 08:42 | 20

De aversie tegen deze vrouw komt door de uiterst agressieve manier van D66 haar premier te willen maken. Deze hautaine en over het paard getilde diplomate is wereldvreemd, past helemaal niet in onze polder politiek.

lanexx | 30-06-21 | 09:19

@lanexx | 30-06-21 | 09:19:
Het gaat dus omm de "hautaine" vrouw. Omdat ze een beetje voornaam praat, een vrouw is en geen papiertje nodig heeft om van op te lezen (zoals Martin Bosma) maar uit het hoofd goed kan argumenteren?

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 09:41

Ja hoor.
Lap tekst met rechtkletserij, effe doorscrollen naar beneden, BL.
Heks. Klaar. Dat lul je niet recht BL ook al betalen ze je nog zo goed daarvoor.

elfenstein | 30-06-21 | 10:01
▼ 17 antwoorden verborgen

Daarom volg ik GeenStijl. Het werd ook wel weer eens tijd voor een stukje journalistiek vakwerk. Complimenten en nu graag doorgaan met volgen van deze kwestie.

De Pilsvogel | 30-06-21 | 08:39 | 1

Inderdaad een knap staaltje journalistiek. Applaus uit mijn hart.

J.Cash | 30-06-21 | 08:44

Dus Sjoerd is de 'Goebels' van het nieuwe regime. Is de documentairemaker ook een 'Riefenstahl' of is het gewoon een witte man? Heb niet opgezocht, te veel eer voor die boevenbende. Dat de DDR66 een enge club is met 'vierde rijk' propaganda trekjes zag al je al van verre aankomen. Bijvoorbeeld Jetten met 'klimaat' Lars en zijn papa. Je kunt ook voorspellen op welke gebeurtenissen en hoe ze reageren op social media. Strak geregisseerde maffia daar bij DDR66. Hebben ze misschien ook inwijdings-rituelen. De vraag is natuurlijk, krijgen ze ook van die 'kekke' pakjes en welke designer huren ze daar voor in. Hugo Boss is niet meer beschikbaar heb ik gehoord. Welkom in de DDR 2.0 trouwens, Nederland als trouwe vazal staat van de Sovjet.... ik bedoel, de Europese Unie.

HetLichtInHetZuiden | 30-06-21 | 08:39 | 3

Mocht die programmamaker willen.
Leni Riefenstahl was zo fout als de neten, maar ze kon wèl filmen.
(En ze zag er ook nog eens niet onaangenaam uit)

Kapitein Sjaak Mus | 30-06-21 | 08:42

@Kapitein Sjaak Mus | 30-06-21 | 08:42: 'Fout als de neten' kun je ook van de huidige 'Democraten'66 zeggen. Dat ik daar pre-Pechtold nog op heb gestemt.

HetLichtInHetZuiden | 30-06-21 | 08:46

@HetLichtInHetZuiden | 30-06-21 | 08:46:
Nooit overwogen hier. Maakten zich ook toen al druk om symboolpolitiek ( gekozen burgemeester o.a. , who cares ) en hebben Paars erdoor gedrukt in ruil voor wat kruimeltjes. Heb ik ze nooit vergeven.

Graaisnaaiert | 30-06-21 | 10:47

"Jullie komen nooit in de positie zoveel macht uit te oefenen geenstijl, dus stop er maar mee..." Aldus kaag.

Joris-maar-weg | 30-06-21 | 08:39

Lekker gedaan @van Rossem!

GMC01 | 30-06-21 | 08:38

Mooi van GS dit.

sjef-van-iekel | 30-06-21 | 08:37

Wat is het een feeks.

Haar geloofwaardigheid daalt sneller dan het niveau van het Nederlandse voetbal

Stinkend_zadel | 30-06-21 | 08:37

Weet je wie ook mooie propagandafilms liet maken?

Kapitein Sjaak Mus | 30-06-21 | 08:37 | 3

Kim Jong Il

small_town_dude | 30-06-21 | 08:38

AH , ( niet die grootgrutter )

Minus Richels | 30-06-21 | 08:43

Joe Biden? Donald Trump? De SP?

Bataafje | 30-06-21 | 08:54

Mevrouw Kaag wordt gefileerd. Weet ze ook eens hoe Wilders zich al jaren voelt.

Sexopolis | 30-06-21 | 08:36 | 4

De vraag is dan ook of er echt wat is of dat de kinderhand van de rechtse lezer nu eenmaal gauw is gevuld.

Beste_Landgenoten | 30-06-21 | 08:44

@2voor12 | 30-06-21 | 09:03: ontkennen, negeren, bagatelliseren.
Nee, die Geert, die is pas erg.

J-van-de-Bontekoe | 30-06-21 | 09:31
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag c.s. is de reden dat ik PVV stem. Tegenmacht enzo.

pollens | 30-06-21 | 08:36 | 2

Het gaat verder. Kaag is de reden dan 'vrienden' mij met de nek aankijken omdat ik PVV stem.

GeFlipt | 30-06-21 | 08:55

Je begrijpt niet dat er nog mensen zijn die D666 stemmen, of/en daar voor uit komen.
Of heel dom, of een immens dik deug-bord voor je kop.
Maar goed, dat begrijp ik bij de VVD ook niet.

J-van-de-Bontekoe | 30-06-21 | 09:30

Kaag=Eukalypta
Kaag=leugenaar, draaikont
Kaag=functie elders

MK27 | 30-06-21 | 08:35

Parijkartel. Als dit de PVV was overkomen was het Binnenhof te klein geweest.

small_town_dude | 30-06-21 | 08:34 | 5

@Hiesjes | 30-06-21 | 08:50:
Is nog geen enkel bewijs voor behalve de uitspraken van een rancuneuze echtgenote die wat meer uit de scheiding wil halen.

2voor12 | 30-06-21 | 09:02

@Hiesjes | 30-06-21 | 08:50:
En wat is daar precies mis mee dan? Als ze zelf meedeed en het geyl vond moeten ze dat helemaal zelf weten, geen wet die dat verbied, geen kiezer die daarmee beinvloed wordt.

elfenstein | 30-06-21 | 10:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor dit soort artikelen steun ik GeenStijl.

ED-209 | 30-06-21 | 08:34 | 2

inderdaad. Ik heb dan wel geen kroontje, maar doe regelmatig een paypal naar gs magenta. Blijven roeren mensen.

small_town_dude | 30-06-21 | 08:37

Dit is wat journalistiek betekent: licht schijnen waar de gevestigde orde duisternis wil hebben.
Deugkeurige media zijn dat station al lang gepasseerd.

obi1 | 30-06-21 | 08:57

En vanavond in alle praatprgramma's en openingsitem op het StaatsJournaal. En gaat VPRO's Argos dit natuurlijk uitgebreid uitzoeken.
Ach, ik weet wel beter.

2voor12 | 30-06-21 | 08:34

'Journalistieke waarden en onafhankelijkheid'. Dus voor een documentaire over Trump of Thierry Baudet als 'president van hoop' of 'Kamerlid van hoop' waren ze ook ontzettend warm gelopen? En hadden ze dan ook braaf meegewerkt aan de wensen van hun persvoorlichters? Ik geloof er geen barst van. Het is pure partijdigheid en vrindjes politiek. Te weinig diversiteit in die wereld.

JB86 | 30-06-21 | 08:33

Heks klinkt best mild.

Major-Disaster | 30-06-21 | 08:33

Kaag neerzetten als de Obama van de Lage Landen... Lekker gewerkt Shula Riefenstahl.... Hoeveel takspoet ging er ook alweer jaarlijks naar de NPO en diens vazallen?

Odin | 30-06-21 | 08:33

Hilary 2.0

R. Ketelsteen | 30-06-21 | 08:32 | 3

Hoezo?
Kent haar man ook truukjes met sigaren?

Kapitein Sjaak Mus | 30-06-21 | 08:39

Ja klopt, wilde ik net gaan schrijven, gevaarlijk mens.

ademende aarde | 30-06-21 | 08:51

Lijkt me meer een jongen van de dynamietstaven.

R. Ketelsteen | 30-06-21 | 08:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl