Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mark Rutte gered. Maar voor hoe lang?

Je kan mensen niet voor altijd knollen voor meloenen blijven verkopen

Drie uur afgelopen nacht. Rutte werd gered door Kaag, Hoekstra en Segers, scheerde rakelings langs een motie van wantrouwen van de rest, huppelde zorgeloos de Tweede Kamer uit en verklaarde ten overstaan van de plopkapkaravaan dat hij steun heeft van de meerderheid van de Kamer. Arib had nog niet afgefloten of Mark Rutte had al geen actieve herinnering meer aan het debat waar hij zojuist zwaar beschadigd uit weggelopen was. Zin in nog vier jaar premierschap! Maar het probleem, meneer, dat blijft. Wat gebeurde er op Witte Donderdag en waarom is dit toch best wel een Goede Vrijdag?

Ten eerste: vanwege de nieuwkomers. Caroline van der Plas, dat jochie van Volt en ook Sylvana Simons hadden hele scherpe inbreng in het debat, juist door hun onbevangenheid. Boerenburgerbikkel Van der Plas kreeg Kaag strongchagrijnig met een paar simpele directe vragen, Sylvana Simons legde aan Ollongren uit dat ze als tv-presentatrice altijd geleerd had dat je alles zo moet uitleggen dat de kijker het kan volgen. Ze kon de woordenmist van Ollongren niet volgen en sprak daarmee echt wel namens heel veel mensen. Dat Sylvana nog vaak strontvervelend hilarisch zal worden met haar activistische gedram, dat zal allemaal wel: in het Omtzigtdebat was ze een verademing - juist omdat ze net als Van der Plas niet onder de indruk was van de onnodige moeilijkdoenerij van de kartelmacht.

Vlijmscherpe vlammende vrouwen & Koning Zuig

Ten tweede: vanwege de échte oppositie. Partijen die als 'populistisch' te boek staan, stonden te vlammen als volksvertegenwoordigers. Wilders begon woest, maar formuleerde de rest van het debat op kalme toon heldere en rake verwijten. Vlijmscherpe vrouwen Esther Ouwehand en Lilian Marijnissen prikten keer op keer dwars door alle onzin en afleiding heen en stonden (evenals Gloria Trekker van BBB) overduidelijk vanuit hun democratische mandaat als volksvertegenwoordiger tegenover de kongsi van machtsdenkers & pluchepuzzelaars.

Ook Koning Zuig - Farid Azarkan - liet met een combinatie van scherpe vragen en zijn straatvechtershouding het kartel een paar keer naar adem happen. Zelfs Thierry Baudet had en hield stevig beet, al liet die zich helaas ook weer kennen als een ongeduldige stampvoetkleuter als niet iedereen onmiddellijk deed wat hij eiste - zelfs toen de rest het nota bene gewoon met zijn ordevoorstellen eens was. Tezamen brachten ze Rutte wel degelijk in een hele precaire positie. De SGP maakt de lijst compleet: zij weten dat de aantekening over 'positie Omtzigt - functie elders' de eindsom is van een onder Rutte al tien jaar durende uitholling van goed bestuur en democratische vertegenwoordiging en dat het uur voor meer tegenmacht, betere informatievoorziening en vooral minder Rutte Doctrine nu écht heeft geslagen. Daarom steunden zij - hoogst uitzonderlijk - een motie van wantrouwen, tegen Mark Rutte.

Social

Nieuw leiderschap is oud leugenschap

Dat die motie van wantrouwen het niet haalde, lag aan het feit dat het probleem zichzelf niet op wilde laten lossen. Sigrid Kaag had een lepe list verzonnen: zij stelde samen met Wopke Hoekstra een motie van afkeuring op. Een prachtige tussenoplossing om Rutte niet rechtstreeks weg te hoeven sturen (en hun eigen formatiekansen om zeep te helpen), maar wel te blijven suggereren dat zij van D66 toch echt betere mensen zijn dan hun van de vvd. De tekst suggereert een urgentie bij de versterking van tegenmacht en het herstel van vertrouwen, maar de motie zelf is een politieke joker die werd ingezet om Rutte te redden.

Kaag weigerde vervolgens toe te lichten aan Marijnissen. Ouwehand en Van der Plas wat ze van Rutte verwacht na zo'n motie van afkeuring en zei alleen maar dat "zij zelf wel zou weten wat voor conclusie ze zou trekken". Ze begon zelfs te jij-bakken richting de Kamerleden, waarmee ze de tekst van haar eigen motie - dat tegenmacht vanuit de Kamer een urgente opgave is - meteen stond te ondergraven. Ze spúúgt op het idee dat er mensen tegenover haar staan die verantwoording van haar verlangen. 

Achteraf zei ze tegen de NOS wel dat ze zelf zou zijn opgestapt na zo'n motie, maar dat lijkt ons een flagrante leugen: ook Kaag heeft het gehele debat aangehoord en toegekeken hoe Mark Rutte stellig en onvoorwaardelijk overtuigd was van zijn eigen onschuld en ze wist dus verdomd goed dat Rutte na haar motie niet ineens zou zeggen 'OK, dan ga ik maar'. Kaag heeft daarmee laten zien dat het "nieuwe leiderschap" waarmee ze adverteert niets minder is dan hetzelfde oude leugenschap: ze blijft willens en wetens onderhandelen met Rutte over de formatie van een nieuw kabinet - met mogelijk betere kansen voor haar om sowieso weer vice-premier en misschien zelfs wel premier te worden. Het was machtsdiplomatie van de bovenste plank.

Social

Empty Suit Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra, ondertussen, kwam al niet zo sterk uit de verf in de campagne. Ingevlogen als minister is hij nu ineens Kamerlid en die functie past hem niet. Hij blijkt namelijk een behoorlijk leeg pak te zijn. Hij was op zijn best toen hij in lege bestuursbingo kon pingpongen met Ollongren (die helemaal opbloeide toen ze eenmaal de bullshitgenerator had aangezwengeld), maar verder zagen we een weifelende, onzekere man die niet weet wat hij aan het doen is, namens wie hij dat doet en die geen schim was van de "harde onderhandelaar" die hij als minister heet te zijn. Hij verschool zich, ongemakkelijk en onzeker bewegend, achter Kaag nadat die hun gedeelde motie van afkeuring had ingediend.

Zijn keuze was echter helder: niet Pieter Omtzigt, maar het pluche. Wopke is - net als Kaag - als de dóód voor de gedachte dat ze als fractievoorzitter in de Kamerbankjes moeten zitten, tussen de SP en de PVV en dat gekke wijf van die boerenpartij of dat modieuze rolmodel van het zwarte activisme. Het idéé! Zij zijn hogere mensen, zij zijn bestuurders, zij moeten een land leiden en ze horen derhalve niet in de oppositie thuis. Dus ook Wopke Hoekstra ondertekent de 'urgente opgave' van versterking van tegenmacht door de Kamer, maar hij meent er helemaal niks van en offerde Pieter Omtzigt daarom aan Mark Rutte. Zowel Kaag als Hoekstra leken in de veronderstelling dat ze Rutte een flink pak op z'n politieke donder hadden gegeven, maar de manier waarop de premier vrolijk de Kamer uit huppelde met "het vertrouwen van de meerderheid van de Kamer" onder zijn arm, toonde ons het tegenovergestelde.

Social

Vertrouwen veel verder weg dan voorheen

Een motie van Wilders en Baudet (video) om een parlementaire ondervraging te houden naar alle verkennersstukken en de onderliggende via via-communicatie, werd weggestemd. De zaak is dus formeel afgedaan. Rutte gaat formeren, zei hij, met D66, CDA en CU. De drie partijen die hem vannacht gered hebben, en daarmee de Rutte Doctrine in stand helpen houden.

Het debat is afgelopen. Maar het dossier is nog niet dicht: de grootste partij erodeert gewoon verder. Binnen de vvd zijn geen tegengeluiden meer. Te veel nieuwe Kamerleden, ook van de overige kartelpartijen zijn 'parapolitici': mensen die al jaren binnen, met en voor hun Haagse partijen werken en van wie je dus geen enkele urgentie in "het terugwinnen van vertrouwen" hoeft te verwachten. Hun politiek leiders - Rutte, Kaag, Hoekstra - hebben samen met nóg meer verdampt vertrouwen van burgers ook weer een stukje moreel gezag ingeleverd vannacht en dat kan niet goed blijven gaan. Tien jaar is meer dan de maximale houdbaarheid van een premierstermijn. Zeker voor iemand die in dat decennium te veel lijken in een kast gepropt heeft met alleen maar het excuus "Ik heb daar geen herinnering aan". Ook los van Omtzigt heeft Rutte al veel te lang geen tegenmacht meer om zich heen. Niet in zijn eigen partijtop, niet in zijn partij, niet in zijn machtscircuit. Hij ziet het verschil niet meer tussen zijn waarheid en de waarheid. Laat staan dat hij nog weet voor wie hij er eigenlijk zit. Nog een ronde Rutte is één rondje te lang.

Oh, en wat de CU van Gert-Jan Segers betreft? Die schijnheilige farizeeër judaskuste Omtzigt en slikte de zoveelste meloen van Mark door. Motregen en fijne christenen maken je op den duur zeiknat, zei onze opa zaliger altijd. Als de kiezer het niet doet, zal Petrus hem uiteindelijk de deur wel wijzen, hopen we dan maar.

En verder wat Thierry Baudet zei

Maar blijft de enige echte kartelbreker

Paasterrasje, iemand?

Social

Reaguursels

Inloggen

Pieter Omtzigt wordt de nieuwe premier van Nederland en Rutte krijgt functie " elders ". Dat lijkt mij een veel beter idee, omdat de leugen weer regeert. Weg met Rutte. En Pieter integer en een topper.

Rvas | 03-04-21 | 20:03

Wie brengt deze man aan zijn verstand dat hij met zijn leugens en zijn vergeten herinneringen niet meer handhaafbaar is als minister president in Nederland. Wegwezen met die man

Rvas | 03-04-21 | 19:36

Weg met Rutte want die man is een ramp voor Nederland. Dat hij denkt nog aan te blijven, afscheid nemen van die man.

Rvas | 03-04-21 | 19:11

Het zou best wel kunnen zijn dat Omtzigt in vertrouwen aan Rutte een uitweg heeft gevraagd...

Geen_Dweil | 03-04-21 | 16:09 | 2

Wat denk je zelf?

Usumani | 03-04-21 | 17:52
-weggejorist-
Han_tin_Broeke | 03-04-21 | 18:01

In het fragment hierboven van P. Omtzigt wordt heel duidelijk gesteld dat het niet om de poppetjes gaat. De rot (bestuursrot) zit veel en veel dieper in het hele systeem. Die zit in de hele Nederlandse bestuurslaag van gemeente tot landelijke overheid.
En de grote corporates hangen er ook aan. Kijk maar eens hoeveel functies in de (semi)publieke sector er worden gecreëerd. 80% van het NL-verdienmodel heeft de overheid al als broodheer. En het wordt groter, niet kleiner.
MKB is vakkundig om zeep geholpen, vervolgens wordt de genadeklap uitgedeeld, in dat opzicht kwam de Corona-crisis buitengewoon gunstig uit. Toch 'never waste a good crisis'. De omgevallen MKB'ers gaan straks aan de bijstand en vervolgens door naar door de overheid gecreëerde banen. Nu zijn de corporates aan de beurt (hogere belastingen in zicht). Maar niet eerder dan ze eerst afhankelijk te hebben gemaakt van subsidie (al dan niet Europees). Vergis je niet hoeveel grote bedrijven al overeind blijven door subsidie.
Feit blijft dat als Rutte verdwijnt, het probleem niet is opgelost. De burger gaat het gelag uiteindelijk betalen, maar ik zou niet weten hóe. Met welk geld dan? Want dat geld kómt van de overheid en die overheid trékt dat geld uit de private sector.
En door die bestuursrot heeft de burger geen enkele mogelijkheid meer om zich hiertegen te weren. Ben het eens met Omtzigt. Gíng het maar om de poppetjes.

Joyce | 03-04-21 | 11:11

Die Hoekstra, met zijn meerkeuze vragen, die viel inderdaad vies tegen. Zal wel een slimmerik zijn als bestuurder, maar als volksvertegenwoordiger valt hij nu al door de mand.

Peerkeoud | 03-04-21 | 10:57

Dit is een fijn draadje, allemaal bijzondere inzichten. Goed voor meningsvorming. Ik heb er nog één, schoot mij vannacht te binnen: de coronapersconferenties. En dan heb ik het niet over Irma en die andere, blonde, gebaarmevrouw. Of ze wel naast de premier willen staan, maar ik doel op ons, de kijkers. We nemen weinig/minder/niks (doorhalen wat voor u nvt is) meer van hem aan. So much is duidelijk.

Zal hij het vanaf nu nog aandurven om het/ons klootjesvolk toe te spreken en ons zijn zoveelste "nog even volhouden" voor te schotelen?
("Ik denk het niet Job!" eh... "Mark")

Organische evolutie | 03-04-21 | 09:24

Het is een achterhoede gevecht. Pluche 66, Gristenen en VVD worden toch weer de nieuwe regering. Nederland heeft gesproken met de verkiezingen. Toen wist Nederland (mede dankzij de Reus uit Enschede) al dat de leugenaar Rutte de democratie aan het perverteren was en dat daar een groep onschuldigen de dupe van was. But hey: ik heb geen probleem gehad met kindertoeslag, dus I don't care! De corona steun gaat naar de aandeelhouders van Addeco, Atos, Paccar en zo terwijl de belasting de steun bij ons eigen MKB terugvordert, maar hey, ik ben geen MKB-er, dus wat kan me dat schelen?

Je ziet het resultaat bij de laatste verkiezingen. Of, zoals Neil Young zong (in een andere context):

The people have heard the news
The people have spoken
You may not like what they said
But they weren't jokin'

ParadiseLost | 03-04-21 | 09:14 | 3

CU heeft Mark Rutte officieel uitgesloten als minister president. Ben benieuwd of ze zich daar aan houden.

JayJay | 03-04-21 | 09:15

Zou Elbert Dijkgraaf nog het mobiele nummer hebben van Rutte? Of zou hij alleen Van der Staaij hebben geïnformeerd? Motie van wantrouwen door SGP gesteund in opdracht van Dijkgraaf?

hetgingperongeluk | 03-04-21 | 08:39 | 1

Christenen in de kamer hebben een moreel kompas schijnbaar .

elevator | 03-04-21 | 16:51

Een ding snap ik nog steeds niet. Vooropgesteld, ik heb niets met Rutte, dus dit is niet als verdediging bedoeld. Maar als Rutte liegt over dat er niets besproken is, dan liegt Ollongren ook. Ik kan me niet voorstellen dat zij dit uit zichzelf doet en al helemaal niet dat ze de situatie niet met Kaag besproken heeft. Dus, ALS ze liegt, dan weet Kaag ervan. Wat voor licht werpt dat op haar optreden in het debat? Dan speelt Kaag het spelletje uitstekend mee en heeft Rutte de facto meegewerkt aan zijn eigen ondergang of op zijn minst aan het verliezen van invloed tijdens de formatie. Waarom in godsnaam? Is het dan niet waarschijnlijker dat Rutte en Ollongren dan toch de waarheid spreken?

noemeenswat | 03-04-21 | 08:34 | 5

@ParadiseLost | 03-04-21 | 09:23: precies, plus dat de freule sowieso al niet meer gaat meedoen en hoeft dus geen ultieme dekking van Kaag te hebben.

Moresnetunited | 03-04-21 | 09:57

Het is wel erg opvallend dat D66 Ollongren naar buiten loopt met een stapel paperassen, met juist het blaadje met een voor VVD Rutte schadelijke opmerking duidelijk zichtbaar bovenop, waarna D66 Kaag profiteert. Hoe onbedoeld was het aldus lekken van info?

marchbrown | 03-04-21 | 11:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Je mist een beetje het hoe nu verder. Want de motie van afkeuring is faliekant mislukt. Kaag en Hoekstra waren hierin veel te naïef. Dachten zij nou echt dat Rutte op zou stappen? Zeker als je dat niet eens uitgesproken kan krijgen? Hoekstra was gewoon zielig om te zien, die man was zó blij dat Kaag eerst mocht. Het ongemakkelijke droop er van af.
En dan nu is het spel 'chicken' een politieke geworden. Wie knippert er het eerst? Want feitelijk is er één coalitie nog maar mogelijk. Ja, op papier zijn er meerdere mogelijkheden. Alleen dan ga je naar 6-7-8 partijen toe. Niet heel realistisch, zeker omdat er een hoop ver uit elkaar liggen. Segers roept al stoer dat ie niet met Rutte in een coalitie wil. Uiteindelijk zal Joep weer op de knieën gaan en alles doorslikken. Want alternatief is, nieuwe verkiezingen. En dat willen ze echt niet. Want dan gaat CDA, kapot, geen Omtzigtbonus. Dan gaat CU eraan. D66 ziet winst verdwijnen. En VVD zal wel weer lachend winnen, weliswaar minder. En Rutte weet dat. En zal zo lang als kan niet knipperen.

Harvey2Face | 03-04-21 | 08:29 | 2

Volgens mij hadden ze sowieso geen verkiezingen moeten houden, en eerst de crisis oplossen alle ballen op Hugo en zorgen dat iedereen geprikt is. Dan pas verkiezingen houden, want die gaan er nu toch wel komen.

Walther62 | 03-04-21 | 09:22

@Walther62 | 03-04-21 | 09:22: Om eindelijk een beetje tempo in de crisis-aanpak te krijgen zullen Hugo en Rutte eerst uit de weg moeten. Die hebben de boel inmiddels wel lang genoeg getraineerd.

obominotie | 03-04-21 | 18:13

Zo, CU gaat niet in een volgend kabinet met Rutte. Zie de Telebelg en het Algemene krantje. Bwammmm, dat betekent geen meerderheidskabinet.
Dag Rutte - het waren 10 rotjaren.

L.E. Raar | 03-04-21 | 08:27 | 4

@RedBill | 03-04-21 | 08:35: Ik denk dat uw visie juist is, en wellicht de enige mogelijkheid om uit de impasse te komen die nu is ontstaan.

L.E. Raar | 03-04-21 | 08:54

Wordt religieus Barnevelds feestje, gebroeders Baan met geld van hun beursbedrog en nu "Noaber Foundation". Werkgever van bijvoorbeeld Balkenende en Elbert Dijkgraaf. Elbert, voormalig kamerlid van de SGP, die doet het tegenwoordig met Tamara van Ark. Alles wat Tamara weet, weet Balkende en dus het CDA, Alles wat Tamara weet, weet ook Elbert en dus de SGP. De Christenunie heeft verzuimd vóór de motie van wantrouwen te stemmen dus Segers maakt vandaag deze move.

hetgingperongeluk | 03-04-21 | 09:05

Voor nu dan. Straks weer iets met landsbelang en niet weglopen voor verantwoordelijkheid bla-die-bla om toch weer in te stappen.

Choco Chanel | 03-04-21 | 09:09
▼ 1 antwoord verborgen

Wie is Sylvana Simons?

Short | 03-04-21 | 08:19 | 3

Danseres in de IT A.Dam, en daarna ging het giga mis.

zoalsikhetzeg | 03-04-21 | 08:23

@zoalsikhetzeg | 03-04-21 | 08:23: Nou ze was anders best aardig bezig. Zo'n mevrouw met een plaat voor de kop die gewoon nog naïef reageert op alle rare politieke spelletjes is best vermakelijk. Dat gezeur over dat ik een blanke racist ben neem ik dan maar op de koop toe, dat vinden Kaag, Klaver en Azarkan namelijk ook.

Peerkeoud | 03-04-21 | 10:55

Rutte zal ook nu weer zijn 4 jaar vol maken. Er spelen hogere machten mee achter de schermen, die zitten vuistdiep verankerd in de coalitie. De grootste opdracht voor Rutte is de sloop van de democratie en het volk dom en handtam maken. Als je terug kijkt hoe het kartel en de MSM te werk is gegaan zitten ze op de goede weg.

zoalsikhetzeg | 03-04-21 | 08:17

Rutte. De man met negen levens. Ongelooflijk dat hij er nog zit.

halfvolle glas | 03-04-21 | 08:13

Heeft onze MP zichzelf niet gewoon chantabel gemaakt voor de bron die hij weigert te onthullen?

De mooie man | 03-04-21 | 08:12 | 3

Je bedoelt de man die hij via de badkamerspiegel spreekt om 7:30 's ochtends?

haddem | 03-04-21 | 08:17

Da's één van de beide AZ-ambtenaren geweest. Dat kon Rutte alleen niet zeggen, omdat hij tijdens het debat net had verteld dat-ie met hen geen contact had gehad. Dat zou wéér een leugen erbij zijn geweest.

Cor Netto | 03-04-21 | 08:24

Die bron was Ollongren. Maar die moet straks nog in de banencarrousel aan wat nieuws worden geholpen, dus die blijft anoniem. Wel maakt zij voor de bühne excuses aan de hele wereld en gooit daarna haar ambtenaren voor de bus. Rutte gaat nu voorsorteren op een baantje ‘in Europa’, na het al dan niet volmaken van nog eens 4 jaar als MP. Die kans wordt overigens gelukkig wel steeds kleiner. Maar we zijn zeker nog niet van hem af.

En ondertussen worden we opgescheept met een nog grotere intrigant, Sigrid Kaag.

Het is toch evident dat het ‘vertrouwen’ van de kiezer, waarnaar wordt gerefereerd op basis van de verkiezingsuitslag, helemaal niet meer bestaat na de schaamteloze vertoning van afgelopen week. De coalitiepartijen hebben zichzelf volledig buitenspel gezet met de wanvertoning rond de moties van afkeuring en wantrouwen. Het is tijd voor nieuwe verkiezingen.

Paininthebutt | 03-04-21 | 09:04

Kwartje valt laat bij de CU. Dat Segers op het moment suprême de rug niet recht hield en nu weer terugkrabbelt valt op de een of andere manier te verwachten, maar wat Omtzigts CDA gedaan heeft is onbegrijpelijk.

SIogra | 03-04-21 | 07:35 | 4

Part of the deal met Kaag. De vraag voor de formatie is nu of Rutte buigt.

haddem | 03-04-21 | 08:10

@Cor Netto | 03-04-21 | 08:08: nos.nl/collectie/13861/artikel/237512...
Logischerwijs moeten CDA en D66 dan óók hun consequenties trekken — maar bij D66 hoefden ze in eerste instantie al niet te pretenderen vergevingsgezinde christenen te zijn.

SIogra | 03-04-21 | 08:25

Eens.

Cor Netto | 03-04-21 | 08:35
▼ 1 antwoord verborgen

Het nieuwe leiderschap van Kaag: Stuur je partijzus de straat op met een leesbare notitie om je concurrent een politieke dwarslaesie te bezorgen.
De moraal: De Alzheimerpremier moet weg, maar wat er in de coulissen staat is echt niet beter.

Zeddegeizot | 03-04-21 | 07:18 | 1

Je was me net voor. Maar inderdaad.

Mart6037 | 03-04-21 | 07:20

Segers sluit kabinetsdeelname uit zolang Rutte MP is/wordt.

Wassila | 03-04-21 | 07:05 | 2

ChristenUnie, die van de minister Schouten en haar stikstofleugen? Joh. Maar dat kan je ook van D66 zeggen. Daarbij, ollogren was toch positief getest en verliet toen het Binnenhof met het papiertje duidelijk zichtbaar. Iedere geroutineerde politicus dekt stukken af.
En een paar dagen later is ze weer negatief getest. Fijn voor haar. Gekonkel 2.0 om Rutte weg te werken en Kaag in het zadel?

Mart6037 | 03-04-21 | 07:19

Dan wordt het Kaag, die meloen wel segers wel in z'n hol. Alles voor de macht

haddem | 03-04-21 | 07:55

Het is NU genoeg geweest Mark : Oprutte !

Minus Richels | 03-04-21 | 06:23

Was er nu nog maar een referendum dat had de volksvertegenwoordiging laten sidderen o nee wacht...........

Banenenrepubliek | 03-04-21 | 05:08

Waar ik gisteren ook was iedereen sprak er schande van , Rutte in de bocht.
Het stopwoordje was bij veel mensen ik heb er geen active herinering aan.
Je zal maar zo generaties bespot worden.

Banenenrepubliek | 03-04-21 | 05:03 | 1

Interessant niet? 1.9 miljoen stemmers op Rutte, maar niemand lijkt ze te kennen.

me | 03-04-21 | 08:10

maar wat is het verschil tussen Trump en Rutte eigenlijk , allebei ontkennen ze elke keer. dus Rutte is ook niet zo vies van potje fake news

out-of-de-box | 03-04-21 | 01:12 | 4

Trump was beter. Die had het landsbelang tenminste nog in het oog.

Leffe Blonde | 03-04-21 | 07:10

Trump kwam nog een behoorlijk deel van zijn beloften na. En, zoals al vermeld én extreem belangrijk, Trump stelde het belang van de VS en haar burgers boven die van het buitenland, bij Rutte is het precies omgekeerd.

Franker | 03-04-21 | 07:32

@Leffe Blonde | 03-04-21 | 07:10: Soms leek dat wel louter toeval te zijn.

me | 03-04-21 | 08:11
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe groot moet de blinde vlek bij Mark Rutte wel niet zijn dat hij zich nog geschikt acht premier van dit land te kunnen zijn. Het land mede door hem opgezadeld met een Covid-19 vaccinatie- en economische chaos gaat "onze" premier een LOI-cursus volgen in het terugwinnen van vertrouwen. Toon visie, daadkracht en laat je handen wapperen door H. de Jonge niet te laten zakken, zoals je gewend bent met mensen om te gaan, maar vaccinatie in sneltreinvaart te verwezenlijken. Dat is je enige prioriteit Mark. Snap dat nou eens de realiteit waarvoor di land staat. Daarna kun je gaan! Bonjour!

Een vrije paling | 03-04-21 | 00:55 | 1

Groot moet de blinde vlek zijn, heel groot, de werkbare eigenschap van elke enorme narcist.

donkieshot | 03-04-21 | 04:18
-weggejorist-
Expert Homo | 03-04-21 | 00:43 | 2

Je kan van Joe Biden zeggen wat je wil. Hij is 24 jaar ouder dan Rutte (die 54 is) en vergeet nog wel eens wat. Maar als Rutte ooit de 78 jaar haalt zal hij vanuit zijn rolstoel zelfs zijn eigen naam niet meer kunnen noemen.

Koonkluk Huis | 03-04-21 | 00:25

WEF-troela Kaag wordt MP

HaveXS | 03-04-21 | 00:10 | 3

Waarom denkt iedereen dat toch? VVD is veruit de grootste. Zoiets zou alleen logisch zijn wanneer VVD geen deel zou uitmaken van de coalitie. En dat gaat niet gebeuren.

Ik hoop nog steeds dat Kaag een te grote broek aantrekt, en VVD en CDA "noodgedwongen" over rechts gaan. Wilders en Rutte staan inmiddels quitte. Wilders wil weer gedogen. Vergeet die D66-glibbers die het lidmaatschap van de EU in de grondwet willen vastleggen zodat we er nooit meer uitkunnen.

Wie een grote rol gaat spelen? Omtzigt. Want die kan het CDA laten klappen. En het CDA heeft de sleutel tot elke denkbare coalitie.

Professor Superhirn | 03-04-21 | 00:54

@Professor Superhirn | 03-04-21 | 00:54: Wilders gaat nooit met Rutte door 1 deur lopen. Heb je zijn betoog niet gehoord? De achterban van de Rutte gedogers beginnen ook steeds meer te morren. Rutte wint de verkiezingen maar verder komt die niet zit nog steeds in de pijplijn. Zijn tijd is op.

dijkbewaker | 03-04-21 | 01:06

@Professor Superhirn | 03-04-21 | 00:54: de grootste wil nog niet zeggen dat je premier moet worden. Alles is onderhandelbaar. Daarbij: no way dat Mutti Merkel het zou accepteren dat Rutte met anti EU-ers gaat werken

haddem | 03-04-21 | 07:56

Hehe, Rutte heeft medegedeeld dat hij aftreedt. Hij heeft er helaas alleen geen herinnering aan.

pfew | 03-04-21 | 00:06

Omtzigt moet het CDA verlaten. Ergens anders bij aansluiten, of een eigen partij beginnen.

Sojev | 02-04-21 | 23:56 | 2

Daar zitten ze juist op te wachten. Dan zijn ze hem kwijt en kunnen ze hem negeren. Er is niets beters dan een echt kritisch kamerlid in de regering te hebben. De toeslagenaffaire was nooit boven water gekomen als Omtzigt geen lid van het CDA was geweest.

Zapata10 | 03-04-21 | 00:06

@Zapata10 | 03-04-21 | 00:06: inderdaad, Omtzigt heeft *juist* als lid van het CDA de meeste kans om iets te bereiken, zoals ook in de afgelopen periode is gebleken. Hij kan pas voor zichzelf beginnen als hij minstens de helft van de CDA kamerleden kan meekrijgen.

Argyronauta | 03-04-21 | 00:26

Kan ik een motie indienen voor een andere bril voor dhr Eerdmans?

Nuuk | 02-04-21 | 23:54 | 3

Die bril doet mij denken aan The Thunderbirds.

de honden blaffen... | 03-04-21 | 00:30

Nee joh, staat hem goed!

Gravin v Kippenbouth | 03-04-21 | 00:33

@Gravin v Kippenbouth | 03-04-21 | 00:33:
OK voorzitter, dan laten we het zo.

Nuuk | 03-04-21 | 01:02

De memoires van Mark Rutte:
Dunner dan de Encyclopedie der Duitse humor.

fokkewoelf | 02-04-21 | 23:51 | 2

Hij is leuk.

Zapata10 | 03-04-21 | 00:07

Als hij écht al die dingen vergeet die hij zegt vergeten te zijn, dan rijst toch sterk het vermoeden van een vroegtijdige dementie.

Argyronauta | 03-04-21 | 00:29

Waar gaat dit ou allemaal over? We willen toch een bedrijfsleider aan het roer van Nederland?

guile | 02-04-21 | 23:49 | 2

Zeker, maar geen personeelschef. Een personeelschef is er voor de baas en niet voor het personeel.

fokkewoelf | 02-04-21 | 23:53

Een goede personeelschef zorgt ervoor dat voor iedere functie een vervanger klaar staat, Rutte wilde alleen mensen die dommer zijn dan hijzelf, Klaas Dijkhoff heeft in maart twee bv's opgericht, een holding en een wermaatschappij, geplaatst en gestort kaitaal 120 euro, zelfs Klaas zijn bv's zijn minder dan gebakken lucht,

vranac | 03-04-21 | 09:04

Rutte, al qaq-Kaag, flopke Hoekstra, Ollongren. Er is een treffende benaming voor deze figuranten " aangeschoten wild".

revolte | 02-04-21 | 23:49

Zou Baudet ook een beetje vergeetachtig worden? Hij vergeet immers de door Rutte gehouden maar door Rutte vergeten toespraak over groepsimmuniteit te noemen.

fokkewoelf | 02-04-21 | 23:48

Ik kan ook de pers niet meer volgen. Het debat begon over "Omtzigt andere functie" Waarom en door wie dat besproken was. Dat Rutte er over gelogen heeft is daar boven op gekomen en de hoofdzaak geworden maar de essentie is dat het daar besproken is en het werd nog erger. Ander citaat was "We moeten iets met Omtzigt: Minister" Feit is dat Rutte dit gezegd heeft, Feit is ook dat dit nooit positief bedoeld kan zijn. Maar dat is verder helemaal niet meer aan de orde gekomen? Dat hij liegt over dat hij het zich niet herinnerd maakt het nog erger maar was niet de essentie.

JanP999 | 02-04-21 | 23:47

Bij nieuwe verkiezingen zou het eigenlijk mogelijk moeten zijn om twee stemmen uit te brengen. Sowieso één op de partij van je voorkeur en één (eventueel) op de kandidaat van die partij van je voorkeur. Dan pas wordt expliciet duidelijk dat of de lijsttrekker van die partij werkelijk de voorkeur heeft of een andere persoon van die partij. Het is absurd dat Rutte claimt 2 miljoen "voorkeur"stemmen te hebben gekregen.

Koonkluk Huis | 02-04-21 | 23:44 | 4

@Achenwee | 03-04-21 | 00:25: Rutte heeft geen prima punt. Het gros van de mensen stemt een partij en kruist daarbij de bovenste kandidaat aan.

Franker | 03-04-21 | 07:37

Het moet nog indalen bij de VVD dat de tijden van met 78 zetels de Kamer binnen denderen voorbij zijn. Ze hebben de verkiezingen gewonnen maar zijn net zo'n marginaal kudt partijtje als de rest. Een beetje als een wedstrijdje tussen kleinduimpjes wie het verst kan pissen. Blijkbaar is er een numerieke grens aan wanneer je jezelf tot onbetwiste winnaar mag uitroepen en het card blanche is alleen voor jou.
En van die 2 miljoen voorkeurstemmen is in mijn optiek dubieus, ook misselijkmakend. Want er ik ken er nog wel een paar die voorkeurstemmen hebben gehad in de afgelopen jaren en al die zielige mensjes die op op die persoon hadden gestemd ongezien de typhus hebben kunnen krijgen. Wat is het verschil?
Blijkbaar is dat alleen belangrijk als het jouw overkomt, vandaar uit ook het landsbelang, crisis, usw usw. De duvel en zijn ouwe moer worden er weer bij gehaald.
Als in een ander universum iedereen over de regenboog zou kunnen kijken zou je op een coalitie van 90 zetels uit kunnen komen met 4 partijen. Dat is breed gedragen.
Maar nee we zijn op zoek naar een meerderheid van het liefst met 1/1000 en dat in het 'landsbelang'.
Wie zaait zal oogsten.

JdelaT | 03-04-21 | 08:07

Dan moeten ze eens nadenken en niet op de bovenste naam kruisen

Sofa1 | 03-04-21 | 13:33
▼ 1 antwoord verborgen

Macht en Tegenmacht, de innige band tussen regering en Kamer, tussen regering en pers. De rechter die de burger niet meer beschermt en de NGO’s die het gewenste liedje zingen in ruil voor scheppen geld. Pieter Omtzigt schenkt klare wijn.
Maar zoals zo vaak: het gaat er niet om WAT er gezegd wordt, het gaat erom WIE het zegt.

fokkewoelf | 02-04-21 | 23:41

Oppositie had motie van afkeuring van Kaag/Hoekstra niet moeten steunen. Dan was Rutte zonder motie de kamer uitgelopen. Maar dan was wel duidelijk wie voor die blamage verantwoordelijk waren

Nescio73 | 02-04-21 | 23:41

Vraag: Waarom was er geen hoofdelijke stemming ?
En daarmee de definitieve ondergang van Rutte.

Michael Boss | 02-04-21 | 23:38

Moe wordt ik ervan, echt moe. Wat een kut land is dit geworden.

jan druif | 02-04-21 | 23:31 | 3

Precies Jan,een grote blamage.
De plush beschermd zichzelf.
Verruiming avondklok voor de Ramadan,Het covid complot.belastingdruk. erger als dictatuur.

repu077 | 02-04-21 | 23:49

Ik word dan weer moe van iedereen en zn moeder die maar niet willen accepteren dat we gewoon nog minstens 4 jaar Rutte krijgen. Accepteer gewoon eens de uitslag van zowel de verkiezingen als van de niet behaalde motie van wantrouwen. U bent echt niet zo slecht af in dit land onder Rutte.

Achenwee | 03-04-21 | 00:08

Rutte is het premierschap niet waard. De man liegt en bedriegt ter meerdere eer en glorie van zichzelf en zijn partij. Heel duidelijk heeft hij het met NL niet goed voor.
Hij is nu keihard op zn plaat gegaan, tijd voor functie elders - toiletheerschap bij de GGZ.

donkieshot | 03-04-21 | 08:49

Ik blijf het toch merkwaardig vinden... tenslotte hadden ze Rutte wel vaker een motie van wantrouwen aan zijn broek kunnen smeren maar hebben dit niet gedaan. En nu ineens wel? D66 die bewust loopt te zwaaien met gevoelige info? De zetelwinst bij D66?de kans op paars is verkeken onder leiding van Rutte ? En nu de media die het volk al aan het kneden is met de gedachte dat Rutte aan de zijlijn komt te staan bij het formeren...??? Dit is geen toeval

Hollandse_blauwe | 02-04-21 | 23:21

Flopke Hoekstra. Hij die op 1 april 2021 het CDA naar de afgrond bracht.

Sjakkie van de Hoek | 02-04-21 | 23:14 | 1

Maar is die motie van afkeuring nu wel of niet door Omtzigt goedgekeurd ?

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 23:20

De leugen regeerde. Uiteraard verteld Muamar el Rutte direct weer een leugen toen hij verhaalde over zijn vele voorkeursstemmen. Daarbij vergat hij te vertellen dat legio mensen gewoon uit gemak of gewoonte op de nr1 stemmen. Of omdat dat diegene die het meest bekend/zichtbaar is. Of omdat de rest van de kandidaten gewoon helemaal niet bekend is, wat bij de VVD nogal het geval is
V.w.b. Omtzicht, die op 2 staat geldt uiteraard wat anders. Die heeft zich zo in de kijker gewerkt dat het opvalt. En stevig.
Wellicht kan iemand met statistisch en politiek inzicht uitwerken hoe die getallen werkelijk zouden liggen maar ik durf te beweren dat als er anders gekozen zou kunnen worden, dat er nog niet eens de helft voor Muamar overblijft.
Het zou het beste zijn als bij de volgende verkiezingen je bovenaan of de partij kan kiezen of een persoon. Dat zou voorkomen dat leugenaars zoals Muamar met hun geveinste populariteit tijdelijk wegkomen.
Kortgezegd staan er tegenover het mandaat van 1 miljoen (wat mij nog hoog lijkt momenteel) wat de zak zegt te hebben nog altijd 12 miljoen die vinden dat hij op moet stappen. Alleen iemand met veel te verbergen, geen persoonlijk leven of een forse persoonlijkheidsstoornis negeert dit. Ter vergelijk stel je maar eens voor dat de chef op je werk zijn afdeling moet leiden met 12/13e van de mensen die geen vertrouwen in je hebben. Muamar deed het.

Volgens mij zijn er zelden in de geschiedenis mensen geweest die zoveel voorkeursstemmen kregen als Omtzicht. Ook daarom wildde Muamar van hem af.

Dat Ferd ‘’geveinsd coronacontact’’ Guapohaus in hiding zat duidt erop dat er, mocht er echt crisis uit zijn gekomen, er stantepede dokumenten moesten worden vernietigd. Een soort van designated survivor maar dan op de slechte manier.

Anyway, de schade aan de democratie voor zover die nog over was is episch, historisch en niet te overzien.

InSight | 02-04-21 | 23:13 | 3

Ik ken iemand die wel zoveel echte voorkeurstemmen (en nog heel veel meer ook) kreeg, maar die was toen al dood.

Grachus | 02-04-21 | 23:30

U bent nodig aan een nachtje slaap toe geloof ik. U hallucineert. Ik heb net mijn volle verstand op Rutte gestemd en al die andere 1,9 miljoen mensen ook. Heeft niemand statistiek voor nodig hoor.

Achenwee | 03-04-21 | 00:14

Jan Terlouw weet het allemaal heel goed over Rutte, maar vergeet Ollongren te noemen helaas.

Inferi0r | 02-04-21 | 23:18

Ooit zei meneer Fortuyn dat dit land beter verdiende. Nu weet ik beter. Dit land en de meeste van haar inwoners verdient in het geheel niet beter.

appeltjesgroeneweide | 02-04-21 | 23:01

de verkiezingsuitslag en dus het mandaat waar rutte zelf prat op gaat is m.i. nogal vertroebeld. Er is gestemd in een pandemie. De truck die al in meerdere kabinetten onder Rutte -VVD plaatsvindt is dat de middengroep net genoeg welvaart en koopkracht erbij krijgt. De economische groei daarvan hebben de lagere inkomens en middeninkomens feitelijk veel minder geprofiteerd dan de traditionele VVD kliek. Zij kregen belastingvoordelen etc. Er is , zeker in deze tijd, net te weinig reden tot echt woede.

gelachewoar | 02-04-21 | 23:00 | 1

"de verkiezingsuitslag en dus het mandaat waar rutte zelf prat op gaat is m.i. nogal vertroebeld. Er is gestemd in een pandemie. " Klopt, en door de propaganda van Rutte via zijn staatsmedia , die door ons betaalde NPO , vergeet iedereen 15.000 doden die heel goed veel en veel minder hadden kunnen zijn als Rutte en Bruins het heel in het begin al niet volledig verkloot hadden door hun aanpak en de daar op volgende slachting in de verpleeghuizen vwb de COVID-19

Zwizalletju | 02-04-21 | 23:35

Baudet had beet maar had voor het binnenhalen Klaver nodig. Baudet zit er 4 jaar, tijd dat hij de procedures leert.

Wedergeboren | 02-04-21 | 22:58

"Zelfs Thierry Baudet had en hield stevig beet, al liet die zich helaas ook weer kennen als een ongeduldige stampvoetkleuter als niet iedereen onmiddellijk deed wat hij eiste " Nou als ik dit lees hoef ik niet eens naar beneden te scrollen om te zien van uit wiens pen dit stukje anti-Baudet proza is opgetekend, er moet en zal kennelijk altijd een sneer naar Baudet moeten worden uitgedeeld.

Mvg FvD / Baudet stemmer (op nr 1 ) 2017....... 2021....... ....

Zwizalletju | 02-04-21 | 22:57 | 8

@Grachus | 02-04-21 | 23:39: Ik heb het niet eens gezien en het is ook totaal niet relevant hoe hij zich op die paar vierkante meter daar in Den Haag beweegt of als "Kleuter" volgens de heer "Van Rossem", gedraagt .

Goed dat hij lak heeft aan kennelijk ingewortelde costumen en zich gewoon als mens gedraagt.

Zwizalletju | 02-04-21 | 23:49

@Hetze Haatstra | 02-04-21 | 23:12: anders dan Kaag, onze eigen Beth Harmon (Queen’s Gambit).

Cassandra | 03-04-21 | 00:12

Niet gezien dan? Was wel zo.

zwaaropdehand | 03-04-21 | 07:39
▼ 5 antwoorden verborgen

Onderschat Kaag niet. Ze heeft een masterplan!

Wedergeboren | 02-04-21 | 22:56

Nou jongens ... het schijnt Edith Schippers te worden die destijds het aantal IC-bedden teruggebracht heeft naar maximaal 1000. Wel een leuk account dit twitter.com/VrouwvdVrijheid (let ook op 'Forum voor Dementie').

Watching the Wheels | 02-04-21 | 22:49 | 2

Dat worden dan ongemakkelijke corona persconferenties. Men zal haar daar de hele tijd aan herinneren.

Wedergeboren | 02-04-21 | 23:00

Ik lieg niet!

thanseeuwen | 02-04-21 | 22:45

Nederland is centrumrechts. 78-80 zetels. Met dank aan de versplintering en extreme randen in de TK, zal dit nooit geëffectueerd in een centrumrechts kabinet. Rechts Nederland heeft iemand nodig die een stevig maar 'acceptabel' geluid laat horen. Dan wordt dit met ca. 40 zetels de grootste partij. Wie weet, JA21.

Caparzo*Inc | 02-04-21 | 22:43 | 3

De NPO zit er bovenop om dat te voorkomen

Kladderadatsch | 02-04-21 | 23:07

Hoezo altijd die irritante backstabbers van ja21 zo ophemelen? Baudet heeft alle kwaliteiten, maar omdat de status quo heeft besloten hem als een soort paria te behandelen en hersenloze zombies als jij besluiten daar dan maar achteraan te hobbelen blijft Forum een marginale partij.

jve89 | 03-04-21 | 04:42

Als je mensen zover blijft uithollen en verweken met nutteloze en corrupte TV, met dito overige media en die achterlijke talkshows, kinderen en studenten met onderwijs opzadelt waar je dom mee gehouden wordt en een algeheel schuldgevoel en zieligheid implanteert, dan krijg je vanzelf een zombie kudde van leegtes, die slaafs achter datgene aanloopt wat hen bij herhaling wordt gedicteerd.
Iemand met gezond verstand en met liefde voor dit land die moet toch zo langzamerhand de schellen van de ogen en oren zijn gevallen en inzien dat de koers die nu wordt vervolgd een compleet waardeloze is.
En als je nu nog op het kartel stemt heb je echt een bord voor je kop.
Maar goed wacht maar tot die lui met de rekening komen die hard op het dak gaat vallen. Bijvoorbeeld hogere BTW (25%?), minder lage tarieven, hogere tabak-, brandstof- en alcohol accijnzen, vlieg tax, wegenbelasting en natuurlijk de klimaat rekening die mw. Kaag u persoonlijk overhandigt. Kijken wie er dan nog lacht. En dan heb ik de schuldenpositie van Zuid Europa nog even buiten beschouwing gelaten..............

Broadsquire | 02-04-21 | 22:41

Zo lang het pluche lekker zit, kun je knollen voor citroenen blijven verkopen aan het volk. Geen volk die Rutte en zijn consorten weg krijgt.

Southpark | 02-04-21 | 22:41

Na maanden van NPO - D66 windowdressing over Sigrid kaag ging Johan Derksen er vanavond met een gestrekt been in, en zei hard op over haar wat We allemaal al over Madame dachten. Je gaat je afvragen of de boycotaanslag op Voetbal Inside toeval was.

De Briemusketier | 02-04-21 | 22:40 | 7

@De Briemusketier | 02-04-21 | 23:25:
Ik zit nu net VI terug te kijken en hoor het hem net zeggen :)
Nu nog even zoeken naar de stukjes Kaag en de interrupties die ze gisteren kreeg.

Nuuk | 02-04-21 | 23:42

@Nuuk | 02-04-21 | 23:21: Op Debat Gemist staat soms een tijdlijn met wie er op welk tijdstip van de stream aan het woord was, om het zoeken te vergemakkelijken.

obominotie | 03-04-21 | 18:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Van Rutte wordt wel gezegd dat hij in zijn dagelijkse leefgewoonten lichtelijk autistisch is. Maar misschien is hij dat ook wel écht?
Als je hem na afloop van dit dramatische debat dan weer zo monter voor de verzamelde pers hoort praten, bekruipt toch het gevoel dat deze man geen idee heeft hoe de buitenwacht hiernaar heeft gekeken.
Ook Wilders vroeg een paar keer aan Rutte of hij wel helemaal beseft wat hier gebeurt.

Frits_Binkestein | 02-04-21 | 22:36 | 4

Asperger.

Cassandra | 03-04-21 | 00:03

Hij komt op mij over als iemand die veel heeft gelogen als kind.

feiten_en _cijfers | 03-04-21 | 03:22

Omtzigt is autist. Rutte is psychopaat.

zwaaropdehand | 03-04-21 | 07:43
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig hebben we nog Grapperhaus, onze ideale schoonzoon.

ET007 | 02-04-21 | 22:36

Het is gewoon verschrikkelijk met die vent en z'n kartelcronies.
Verder merk ik dat ik er gewoon geen woorden voor heb. Sorry.

SIogra | 02-04-21 | 22:34

Moet het toch ff zeggen. Het is knollen voor citroenen. Ben een puritein.

entredeuxbieres | 02-04-21 | 22:33

De huidige gang van zaken op Het Binnenhof is een dusdanig hemeltergende schjande dat de snaren van Anton Geesinks harpje er van zijn gaan krullen.
Omtzigt is inmiddels bezig met het inventariseren van om de resterende lijken in de partijkartelkast waar Rutte geen actieve herinnering aan heeft. En met 350K aan voorkeurstemmen kan Wopke Omtzigt niet wippen. Het nieuwe partijkartel up to fuck all zal het hetzij zonder cda dan wel zonder vvd moeten doen, maar naaien zullen ze Ons.

De Briemusketier | 02-04-21 | 22:29 | 2

In het bedrijfsleven maken ze een al te lastig iemand die ze niet kwijt kunnen 'directeur speciale projecten'.
Die projecten zijn er uiteraard niet. Binnen halfjaar vertrokken.

Ichneumonidae | 02-04-21 | 22:33

@Ichneumonidae | 02-04-21 | 22:33: In de tijd dat ik bij een multinational werkte (dat is alweer vijftien jaar geleden!) was die functie "hoofd nieuwe media". Als je die baan kreeg, wist je dat je carrière op dood spoor stond.

MAD1950 | 03-04-21 | 00:31

Voor diegene die het nog niet wisten.
Dit landje is allang geen democratie meer maar een veelkoppig monster die in alle organen zitten met hun tentakels.
En dan moet je nagaan dat het veelkoppige monster gecreëerd is door de meerderheid van de kiezers zelf.
En elke nepverkiezing word het veelkoppige monster weer gevoed door de meerderheid van de kiezers.
Je vraagt je af wat er allemaal nog moet gebeuren voordat de meerderheid van de kiezers eens een keer het licht gaan zien.
*waarschijnlijk pas wanneer ze in de rij staan om geslacht te worden in het slachthuis,maar dan is het natuurlijk allang te laat*

komtdatschot | 02-04-21 | 22:26 | 4

Zelfs Lucifer rent hiervoor weg

MoonBeebe | 02-04-21 | 22:40

Maar wat blaast het partijkartel hoog van de toren als het om Hongarije en Polen gaat! "Ondermijning van de rechtsstaat!" Hongarije en Polen zijn veel meer rechtsstaat dan wij!

MAD1950 | 03-04-21 | 00:34

@MAD1950 | 03-04-21 | 00:34: Zelfs Rusland en China scoren inmiddels hoger op de human right index.
Een groot staatsman zei ooit (in het Italiaans)
: “Beter zonder proces onthoofd dan door valse tong geketend.”

geen koning | 03-04-21 | 02:23
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk is het wel fijn dat Rutte IV met een schandaal begint.
Dan liggen de kaarten open op tafel een weet iedereen waar ie aan toe is.
Mark Rutte is de lachende leugenaar.
Wopke Hoekstra is de huichelaar die zijn partijgenoot voor de bus wil gooien.
Sigrid Kaag is de intrigant die de gemaakte onschuld speelt.
Dus de komende 4 jaar voert de VVD het D'66 beleid uit met goedkeuring van het CDA zonder kritische vragen en zal het kabinet hoe dan ook de rit uitzitten.
En mochten ze zetels te kort komen dan is Jesse Klaver bereid om op alle issues water bij de wijn te doen in ruil voor 10 zilverlingen (een plek in de regering).
Als Gert-Jan Segers hem niet voor is.

Osdorpertje | 02-04-21 | 22:24 | 2

Ironisch. dat Rutte-3 door een schandaal met een hoop geheugenverlies net niet de eindstreep heeft gehaald en inderdaad na verkiezing een doorstart krijgt en ook veer met een schandaal en bijbehorend geheugenverlies begint.

Sinclair | 02-04-21 | 22:38

Na het steunen van een motie van wantrouwen zou het voor GL wel heel ongeloofwaardig worden om in een kabinet onder Rutte te gaan zitten. Bovendien meen ik me uit de gespreksverslagen te herinneren dat voor Rutte de combi D66+GL wat veel van het goede is. Nu kan dat natuurlijk een leugen zijn, die schijnt hij weleens te vertellen, maar in dit geval lijkt me daarvan geen sprake. Dat wordt dus waarschijnlijk gewoon weer CU en dat gaat Rutte vast aan D66 verkopen via meer EU zodat na Rutte IV Kaag I kan volgen en hijzelf naar Brussel kan.
En ze logen nog lang en gelukkig.

Hetze Haatstra | 02-04-21 | 23:07

"Mark Rutte gered. Maar voor hoe lang?"

Mijn educated guess? Voor de volgende 4 jaar. Want wat moet je anders? En zeker, Rutte heeft zich in deze affaire un-Ruttiaans dom gedragen. Als hij meteen nadat die foto van de onderhandelingsaantekeningen publiek werd, had gezegd: "Ja, ik heb het bij het bespreken van mijn 'droom' coalitie met oa het CDA erin, inderdaad terloops even gehad over of we Omtzigt dan een ministerie moeten aanbieden", dan was er niets aan de hand geweest. Hooguit had men gezegd: typisch Rutte, maak zo'n vervelende luis in de pels onschadelijk door hem medeplichtig te maken, nl aan het regeringsbeleid. Maar verder?

Nu is er al een dikke week geëtter doordat niet duidelijk was wie ''Omtzigt: functie elders'' zou hebben geopperd.

Maar nu? Nu kun je toch niet met goed fatsoen om Rutte heen? Ik zie hier tig betogen die zeggen dat Rutte niet de volgende MPO kan zijn, maar ik zie nergens namen noemen van wie dan wel de volgende MP moet zijn.

"ze blijft willens en wetens onderhandelen met Rutte over de formatie van een nieuw kabinet"

Maar als Kaag Rutte uitsluit, dan sluit ze dus ook de VVD uit. Als Kaag en haar D66 een regering zonder VVD zouden willen formeren, wat dan? PVV, FvD, en waarschijnlijk ook JA21 zijn voor D66 nog veel meer taboe dan VVD. CU? Ligt niet zo lekker vanwege de medisch-ethische dossiers. Dan resteert: D66, CDA, PvdA, GL, SP, PvdD, Volt, Bij1. Acht partijen, bij elkaar 75 zetels, nog steeds geen meerderheid.

Nee, ik snap Kaag wel. Zonder de VVD, en dus zonder Rutte, is praktisch niets mogelijk. Ja, een soort raar minderheidskabinet. Maar dan moeten alle andere mogelijkheden na een half jaar verkennen en informeren wel totaal uitgeput zijn.


Dr_Johnson | 02-04-21 | 22:23 | 4

Nieuwe verkiezingen, kijken of er nog steeds 1,9 miljoen mensen alle vertrouwen hebben in Rutte. Fuck ups, leugens en tegenwerking van openheid: +4 zetels. Dankzij covid 19 en de angst. Slechte raadgever immers

Kladderadatsch | 02-04-21 | 23:10

@Ichneumonidae | 02-04-21 | 22:31:

Nou, enorme succesformule lijkt me ook wat overdreven. Maar wie moet Wilders dan gaan gedogen? Belangrijker, wie wil zich laten gedogen door Wilders? Dat was destijds toch ook alleen de VVD? Ja, en het CDA, maar die begonnen er aan met wel heel lange tanden, en onder veel protest van allerlei ouwe partij-stegosaurussen, weet ik nog wel.

Dr_Johnson | 02-04-21 | 23:13

Onzin.
Als Opruttet is er ineens veel meer mogelijk.
Buiten de noodzakelijke nieuwe verkiezing zou als plan B gewoon een andere Vvd er naar voren geschoven kunnen worden.
Zal toch een keertje moeten, nietwaar?

geen koning | 03-04-21 | 02:14
▼ 1 antwoord verborgen

Interview in het Dagblad van het Noorden:

Professor Douwe Draaisma, een autoriteit op het gebied van de werking van ons geheugen, analyseert het geheugenverlies van Mark Rutte (54 jaar): 'Ik ben in heel wat Alzheimercafés geweest, maar zo zout heb ik het nog niet gegeten'

Omzwicht | 02-04-21 | 22:23

Rutte is vleugellam en als je Rutte zegt zeg je VVD. Oude mannenpartij CDA zal vermoedelijk weer voor de macht gaan en dus veel uit handen geven. Dat betekent dat de positie van Kaag daarentegen nu gevaarlijk sterk is. Zij heeft alle troeven in handen.

jochum1980 | 02-04-21 | 22:22 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte is als onkruid. Flikker er een zeecontainer Roundup overheen en die komt gewoon terug. Glas, plas, alles... enfin.

Mr Moore | 02-04-21 | 22:22 | 3

Meeste onkruid komt door schijtende vogels. Een nieuw kabinet Rutte komt dus omdat we weer op onze kop zijn gescheten.

Zapata10 | 02-04-21 | 23:07

Een meeuw of een uil?

Arnold Layne | 02-04-21 | 23:25

@Zapata10 | 02-04-21 | 23:07: nee men moet eens goed in de spiegel kijken. Want zonder die 2.000.000 kiezers had Rutte niet zo’n sterke positie gehad nu. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5221566/alle-stemmen-geteld-wie-kregen-de-meeste-stemmen-wie-de-minste-en

Mr Moore | 03-04-21 | 07:22

Iedere partij die de motie Wilders steunde zouden elke uitnodiging van de nieuwe verkenner/formateur openlijk moeten afwijzen. Dat geeft een signaal af waar de rest geen raad mee weet en kon nog wel eens tot nieuwe verkiezingen leiden zonder Rutte.

NLgaatnaardeklote | 02-04-21 | 22:21 | 5

Dan zou de volledige huidige regering dus kunnen blijven zitten. Wat toch al plan Rutte was.
Alle vier stemden tegen motie Wilders.

geen koning | 03-04-21 | 02:09

Nee hoor. Dan krijgen we weer gewoon VVD CDA D66 Christen Unie. Glas, plas, alles bleef zoals het was. Maak u geen illusies.

Mr Moore | 03-04-21 | 07:25

@Mr Moore | 03-04-21 | 07:25: Laatste nieuws: ChristenUnie wil niet meedoen.

zwaaropdehand | 03-04-21 | 07:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaslighting is de kunst die Rutte als geen ander verstaat.
Wat je ziet is volgens Rutte toch weer wat anders.
Hij liegt niet, hij bedriegt

Abu Bachouca | 02-04-21 | 22:19 | 1

U heeft gelijk, zijn leugen is bedrog.

2021 sla ik ff over | 02-04-21 | 22:54

Gommers/Kuipers op VWS, Omtzigt op BZK, BBB op LNV.

Juffrouw op de fiets | 02-04-21 | 22:18

Hulde voor de kudos in richting Sylvana.

redanx | 02-04-21 | 22:16 | 4

@Gravin v Kippenbouth | 02-04-21 | 22:19:

Misschien dat ze ook wat minder hysterisch doet omdat ze weet dat er nu veel meer camera's op haar gericht zullen zijn dan in de Amsterdamse raad.

Maar één vogel maakt nog geen lente, iedereen begint fris en fruitig aan een nieuwe job.

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 22:22

Tot nu toe ook verrast. Maar ze blijft een radicale reputatie hebben die nog wel even blijft plakken.

Mr Moore | 03-04-21 | 07:27
▼ 1 antwoord verborgen

Wie wordt de verkenner? Gezien de manier de TK je dan kan oproepen voor een verhoor denk ik dat mensen niet staan te springen.

Vula | 02-04-21 | 22:11

Ik ben helemaal niet zo te spreken over de SGP en Denk. Net als GroenLinks en PvdA die samen met D66, CDA, CU en VVD tegen de motie stemde voor een parlementaire enquête.

Daarmee zouden de mensen die waarschijnlijk niet aan geheugenverlies leden ondervraagd kunnen worden. In welke context was dat nou gezegd? Wat bedoelde Rutte daar nou mee? Kreeg u de indruk dat het een grapje was, en wie lekt er richting Rutte?

Of lekte niemand richting Rutte maar wist hij het omdat hij het nooit vergeten was, maar versprak hij zich bij Baudet waardoor hij het gat nog wat dieper groef?

Allemaal essentiële vragen. De antwoorden op die vragen zouden nog beter bloot leggen hoe corrupt het hele systeem is, en de partijen die daarvan profiteren die zitten daar natuurlijk niet op te wachten.

Die motie van wantrouwen en afkeuring was wel echt, maar voor veel partijen was het wantrouwen en de afkeuring vooral gericht op het feit dat Rutte (samen met Ollongren, die overigens ook een motie van afkeuring op haar naam heeft staan) door zijn gestuntel aan het daglicht zat te brengen hoe dat systeem daar werkelijk werkt. En dat moeten we natuurlijk niet willen.

DerUnterMensch | 02-04-21 | 22:10

Het zal allemaal wel.
Rutte is met minder weggekomen. Democratie.

Is dit nog nieuws? | 02-04-21 | 22:10

De club die van al deze ophef verreweg het meeste heeft geprofiteerd is D66. Er is een grote kans dat het initiatief in de formatie nu NIET naar aangeschoten wild Rutte gaat, maar naar de tweede partij: Kaag (jaag Kaag uit Den Haag; doe het niet morgen, maar vandaag). Best mogelijk dat men op een kabinet van gelijke samenstelling als nu aanstuurt, zonder een premier Rutte maar mét een premier Kaag.
Dit is voor D66 een gouden kans. En dan is het toch wel erg toevallig dat uitgerekend partijgenoot Ollongren die stommiteit begaat waarmee alles aan het rollen komt. Zou dat gewoon toeval zijn? Dat uitgerekend het meest incriminerende blaadje papier bovenaan de stapel zat?

JvanDeventer | 02-04-21 | 22:09 | 8

@Zapata10 | 02-04-21 | 22:12: Ligt eraan. Realiseer je dat D666 de eerste partij in 10 jaar is die niet door Rutte in een coalitie gedecimeerd is. Ofwel met Rutte ga je gegarandeerd verliezen. Als die drie partijen (of eigeijk alleen D666) hun poot stijf houden en het met Rutte maar wel met de VVD willen onderhandelen, heeft Rutte niets te willen.

Uitleg Thomas van Groningen vanmjddag: motie van wantrouwen had betekend Rutte meteen weg als premier en uit de onderhandelingen, motie van afkeuring betekent geen Rutte in de onderhandelingen.

5611 | 02-04-21 | 22:29

@Gravin v Kippenbouth | 02-04-21 | 22:26:

"Iets in mij zegt dat het met Kaag niet gemakkelijk samenwerken is."

Wellicht dat zij daarom ook zulke goede maatjes is met Islamitische despoten. Die zijn ook niet zo van het samenwerken.

der_feldwebel | 02-04-21 | 22:44

"Er is een grote kans dat het initiatief in de formatie nu NIET naar aangeschoten wild Rutte gaat, maar naar de tweede partij [...]."

Waarop baseert u deze staatsrechtelijke nonsens?

OverdaanDerOnderheid | 03-04-21 | 00:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben van mening dat Kaag logopedie lessen moet nemen. Wat je hebt aangeleerd kun je ook afleren. Nep katholiek hoi moslima!

entredeuxbieres | 02-04-21 | 22:08 | 6
-weggejorist-
JvanDeventer | 02-04-21 | 22:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Paasverhaal 2.0,

Arib vroeg de kamer: 'Moet ik Rutte of Omzigt 'de messias' vrijlaten ? Meerderheid kamer: 'Rutte!'
Arib: 'Wat moet ik met Omzigt doen?' meerderheid kamer: 'Kruisig hem!'
Arib: 'Wat heeft hij dan misdaan?' Meerderheid kamer, luider: 'Kruisig hem!'
Arib waste handen in onschuld. Kamer: 'Zijn bloed kome over ons en onze kinderen!'
Arib liet Rutte vrij, liet Omzigt geselen en afvoeren.

Omzwicht | 02-04-21 | 22:03 | 4

staat omtzigt aanstaande zondag op?

kantje_boord | 02-04-21 | 22:18

Dat doet zijn Heilige Geest wel met Pinksteren.

Alexander des Burgus | 02-04-21 | 22:25

Haha, geweldig verhaal.

obominotie | 02-04-21 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ik was voor de verkiezingen eigenlijk al klaar met de poppenkast van de Nederlandse politiek. Toen werd Rutte door de kiezer beloond ipv gestraft voor 10 jaar afbraak en kregen we Kaag erbij. Dan dit hypocriete gekonkel om het pluche nog er achteraan. Het gehuichel is allemaal zo doorzichtig, een soort permanente regen van rochels recht in je gezicht.

Kicksalot | 02-04-21 | 22:03 | 2

Mooie beeldspraak. Ik moest er een beetje van in mijn eigen mond kotsen.

Dirk III | 02-04-21 | 22:10

Rutte en Kaag zijn enkel bezig met soevereiniteit over de grens te kieperen. Beiden zouden moeten terugtrekken, zijn géén volksvertegenwoordiger.

revolte | 02-04-21 | 22:14

Ieder volk krijgt uiteindelijk wat het verdiend. Wij hebben een liegende misselijkmakende premier die de meerderheid van het volk al zelf jarenlang verkiest boven eens radicaal anders en tegen het kartel stemmen. Dus iedereen die nu VVD heeft gestemd, bek houden en lijden. Dit wou je toch?

Captain Diehard | 02-04-21 | 21:59

Markt Rutte heeft 10 zetels meer behaald dan D66 en bijna 20 meer dan CDA. Dan mag je wel iets meer respect hebben. Rutte kan nu afwachten op wat D66 en CDA doen. Kabinet zonder VVD is niet mogelijk en VVD gaat zelf over wie zij als grootste partij premier willen maken.

Vula | 02-04-21 | 21:55 | 21

@Eric Newby | 02-04-21 | 22:25:
Over respect maakte ik hierboven een grapje. Joris kon er niet om lachen. Soit.

Heb het over het feit dat als je zeer uitgesproken bent, dat het dan lastig wordt om met anderen die daar ver vanaf staan geloofwaardig samen te werken. Dan moet tenminste een van de partijen te veel water bij de wijn doen. En op een aantal onderwerpen staan PVV/FvD in de kamer best wel alleen. Tja, ik had ook maar een klein stemmetje op 17 maart. Dit is het.

All_yall | 02-04-21 | 22:33

@Alexander des Burgus | 02-04-21 | 22:31: Vertrouwen in Rutte in een week tijd gezakt van 50 naar 25%>

5611 | 02-04-21 | 22:36
▼ 18 antwoorden verborgen

Denk dat Kaag als premier, mocht ze überhaupt ooit premier worden, snel veel meer vijanden maakt in de 2de kamer dan Rutte in 10 jaar gemaakt heeft.

De meesten kunnen het op persoonlijk vlak best met Rutte vinden maar Kaag heeft met haar hooghartige houding een heel afstotende werking. Het is gewoon een naar mens dat neerkijkt op anderen en dat gaat heel snel tot aversie leiden bij de rest.

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 21:53 | 5

Van Agt was ook uitermate hautain en weerzinwekkend, maar die heeft het nog redelijk lang uitgehouden.

Arnold Layne | 02-04-21 | 23:30

"Neerkijken"? Laat dat nou precies het woordgebruik van Rutte zijn toen hem na het debat gevraagd werd waarom hij er nog steeds zit: "Van huis uit meegekregen, nooit tegen mensen opkijken, ook niet op ze neerkijken".

Rest In Privacy | 03-04-21 | 01:06

@Arnold Layne | 02-04-21 | 23:30: Andere tijden.

geen koning | 03-04-21 | 01:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb vanmiddag een extra SD-kaart moeten kopen om alle Rutte spotprenten te kunnen bekijken.

Bootvisser | 02-04-21 | 21:52

Was en is Omtzigt niet de man die braaf overal bij het kruisje tekende (kruisje vanwege Goede Vrijdag)?
Hij is een luis in de pels, maar ja, hoeveel last ga je daar op den duur van hebben? Goeie kans dat mensen hem zat worden en denken 'Daar heb je die vervelende zeikerd weer'.

Zeg maar een zelfde lot als Geert Wilders al jaren geleden heeft getroffen. Die moet steeds harder schreeuwen om niet gehoord te worden...

Ichneumonidae | 02-04-21 | 21:52 | 12

@Ichneumonidae | 02-04-21 | 22:23:
Je hoeft geen leider of charismatische man of vrouw te zijn om uit te blinken in iets wat je doet. Wat goed is komt vanzelf naar boven.

Gravin v Kippenbouth | 02-04-21 | 22:32

Hij laat kabinetten vallen. Lastig genoeg.

zwaaropdehand | 03-04-21 | 07:54
▼ 9 antwoorden verborgen

Judas Hoekstra heeft Omtzigt verraden door leugenaar Rutte te laten zitten, een prachtig cdPaasverhaal. En wat moeten die andere cda'ers dan toch ook karakterloze meelopers zijn, de hele fractie steunde het.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:48 | 2

Rutte heeft een nette exit gehad volgens mij, ff afwachten

P. Breidel | 02-04-21 | 21:52

@P. Breidel | 02-04-21 | 21:52: Ik zou ook nog even afwachten. Als Kaag weigert met Rutte te onderhandelen dan is het exit voor Rutte.

5611 | 02-04-21 | 22:41

Die Ollongren spreekt Sisseltong en dat doet ze goed, heel goed. Kreeg op gegeven moment zelfs begrip voor haar en haar uitleg. Moet niet gekker worden dacht ik nog. En dat er dan protocollongren blijken te zijn voor het sturen van een brief vond ik ook geweldig. Een brief aan "uw Kamer". Krijg stiekem altijd een klein stijfje van zulk formeel taalgebruik. Het was een mooie nacht.

All_yall | 02-04-21 | 21:48 | 4

@Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:51: Ja, sorry!!

All_yall | 02-04-21 | 21:52

@All_yall | 02-04-21 | 21:52:
Kende die hele term Sisseltong en Sisselspraak niet (nooit Harry Potter gekeken of gelezen), zo leer je nog wat.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:57

@Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:57: Ons zijn van de Bildung!

Eerste vier boeken met veel plezier gelezen. Halverwege de vijfde geloofde ik het wel.

All_yall | 02-04-21 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Er komt een nieuwe partij met een soort filmposter.
Je kent die films wel.

The Kingsman
The Expendables
The A-Team
The Avengers
The Untouchables

En groep helden van links tot rechts met allemaal hun eigen kwaliteiten die goede dingen doen.
Omtzigt, Leijten. Misschien Azarkan erin.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 21:47 | 2

Wel op een positieve manier ironisch hoe Azarkan de enige lijkt te zijn die de lange arm van Erdogan gebruikt om via DENK in de kamer te komen om dan zomaar werkelijk iets bij te dragen. Misschien ziet hij het licht ook een keer en neemt hij zijn zetel mee voor een nieuw geluid van een verlichte achterban (MTE, Migranten tegen Erdogan).

nsfl | 02-04-21 | 21:58

@nsfl | 02-04-21 | 21:58:
Erdogan en Rutte hebben wel iets van elkaar.
Het zijn beide machtzoekers.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 22:10

Verschil tussen de mafia en sommige / veel politici: de mafia maakt je letterlijk dood en voert je aan de varkens, politici maken je figuurlijk dood en zijn de varkens.

Omzwicht | 02-04-21 | 21:47

Enige mogelijke formatie met Rutte is VVD-D66-CDA-CU.

Mahatma | 02-04-21 | 21:45 | 10

@Muxje | 02-04-21 | 22:02: VVD + CDA + PVV + FvD + JA21 = meerderheid. Dus links minderheidskabinet zal op z'n minst een van die 5 moeten overtuigen niet gelijk de regeringsverklaring af te keuren, anders zijn ze gestrand voordat ze begonnen zijn.

SkepticalRealist | 02-04-21 | 22:12
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik schat in dat als het wat rustiger is, hij vanzelf ophoepelt. Lijkt mij de deal met CDA en D66 om te voorkomen dat hij helemaal afgebrand zou raken.

P. Breidel | 02-04-21 | 21:39 | 1

Hij gaat de vier jaar niet afmaken dat is vrijwel zeker. Echter de qaq-madam staat te trappelen om het torentje in te gaan en dat mag nooit gebeuren.

revolte | 02-04-21 | 22:25

Maakt het eigenlijk iets uit wie er in de regering komt, als er op de ministeries dezelfde mensen die er nu zitten de zaken op hun eigen manier blijven regelen?

getzappad | 02-04-21 | 21:38 | 1

Nee. Maar wilt u hier aub niet de aandacht op vestigen?

Bootvisser | 02-04-21 | 21:58

Ze hebben Omtzigt niet kalt kunnen stellen en die laat dat nu zeker niet meer gebeuren. Die gaat ook niet een eigen partij oprichten want dat zou nu heel erg dom zijn.
Dan kunnen ze hem en zijn ene zeteltje negeren.
Nee die blijft als een heel nare angel in het CDA zitten en dat gaat zweren, pijn doen en die hypocriete nare club van binnenuit kapot maken. Daarmee kan Rutte dus niet meer een kabinet in.
Alhoewel er veel minne hypocriete liegende lieden op deze aardkloot rondlopen zie ik niet in dat de partijen die de motie van wantrouwen ondersteund hebben nog in de formatie betrokken willen en kunnen worden en dus heeft Rutte niet zoveel keuze meer.
Alleen die partijen waaruit zijn oude coalitie heeft bestaan. En dat gaat betekenen dat D66 haar schaarse kuch progressieve standpuntjes niet kan doordrukken zoals voltooid leven.
Kortom D66 gaar dan een lege huls worden (is het altijd al geweest) en dat wordt nu goed zichtbaar.
Een CDA op ploffen, een D66 wat geen enkele ambitie kan waarmaken en aan de leiding een totaal ongeloofwaardige MP die liegen tot kunst heeft verheven en die aan Alzheimer lijdt.
Met daarbij wat meloenslikkers die de duivel niet eens wil halen.
Gaat een feestje worden de aankomende vier jaar en is al een mislukking voordat ze begonnen zijn.
Nu nieuwe verkiezingen?
Nee laat het maar even doorrotten uiteindelijk zullen zelfs de ogen van het RTL4 electoraat ook open gaan.

Zapata10 | 02-04-21 | 21:37 | 5

Omzigt is gekilled man. Volledig laten pleuren door "zijn" Wopke.

Lorejas | 02-04-21 | 21:44

@Lorejas | 02-04-21 | 21:44: Dat heeft Wopke geprobeerd maar is niet gelukt. Omtzigt is goed voor vijf zetels alleen al. Die gaat in de kamer zitten en kan zonder problemen de mensen die hem het mes in de rug hebben gestoken het leven zwaar maken. En waarom zou hij niet?

Zapata10 | 02-04-21 | 21:46

Toekomst zal het leren toch?

Lorejas | 02-04-21 | 21:50
▼ 2 antwoorden verborgen

CDA wil GEEN parlementaire ondervraging (= ambtenaren/politici optrommelen om onder ede eens een keer dingen te verklaren) hoe die 'Positie elders' en het vroege lekken naar Rutte zijn gekomen. Dat ze bij het CDA voor een motie van afkeuren stemmen ipv wantrouwen: soit, ze zitten in de demissionaire regering tijdens een crisis, verschil premier/lijsttrekker VVD, bladibla, snap ik.

Maar dat ze gekozen hebben om NIET de onderste steen boven te halen om erachter te komen welke kutambtenaar Omtzigt wegfantaseert en wat zijn verhaal erbij is: onvergeeflijk. Daarmee heeft Hoekstra zichzelf en zijn partij een hele slechte dienst bewezen. Ik begrijp niet waarom het daar vandaag in de media niet veel meer over is gegaan. Keurig van Nijman dat hij het wel ter sprake brengt.

JohnLocke | 02-04-21 | 21:37 | 1

CDA graaft haar eigen graf door mee te gaan in de gore machtspolitiek van D66 en de VVD. Nu is het CDA altijd al een machtspartij geweest en altijd al foezelig maar om nu nog het verschil te maken zal je dat niet meer moeten zijn en met authentieke politici moeten proberen electoraat te winnen. We hebben al een VVD. Hoekstra wou de VVD rechts inhalen en zit nu met de scherven van niets want hij krijgt Omtzigt niet weg.

Zapata10 | 02-04-21 | 21:41

Sterke analyse van de beste journalist van dit kikkerland, nu ook definitief bananenrepubliek.

Ronaldinho | 02-04-21 | 21:36

Wopke speelt teveel de politicus.

Omtzigt hoeft niet te spelen. Hij is betrokken en kijkt naar de levenskwaliteit van burgers. Daarom is het een veel betere volksvertegenwoordiger. Dat maakt het ook persoonlijk zwaar.

Dat maakt het ook zwaar als je door die tegenspartelende bureaucratische smurrie moet als je juist die tegenspartelende bureaucratische smurrie wil veranderen. Mag de man een keer daar moe van zijn, vooral als je CDA-collega's schaapachtig zitten toe te kijken.

Omtzigt is niet ziek, hij is niet kapot, hij is moe en moet bijkomen.
Het systeem is ziek.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 21:36 | 1

Precies dat ja, wat doet het met je als je systematisch wordt tegengewerkt door ambtenaren en dan door iedereen als onvoorspelbaar en moeilijk mee samen te werken wordt weggezet. Voor je het weet noemen ze je wappie en ben je gecanceld. 2021 Nederland. Ziende blind

Kladderadatsch | 02-04-21 | 23:25

Als Rutte vertrekt is dat niet dankzij CDA + D66 + CU maar andere partijen + Nederlandse volk. En die spreekt met de dag harder. Laten wij niet stoppen!

TERUGVANWEGGEWEEST | 02-04-21 | 21:35 | 6

@Lorejas | 02-04-21 | 21:46: en dat zal Rutte ook inzien - VVD zal deelnemen - Rutte zal terugtreden. Het bezwaart de samenwerking teveel.

masahide | 02-04-21 | 21:52

@Graaf_van_Hogendorp | 02-04-21 | 21:37:
Van Agt kreeg in '82 +/- 2 miljoen stemmen en stond premierschap af aan Lubbers. Den Uyl ook.
Je leest nu al van insiders dat ze verkennende lijnen uitzetten naar een vervanger voor Rutte. Ook slecht (want VVD allemaal ja-knikkers) maargoed, zonder Rutte.

TERUGVANWEGGEWEEST | 02-04-21 | 22:00

Je hebt "waterwerpers" dat zijn waterkanonnen waarmee wekelijks onschuldige hippies mee omver worden gespoten. Bestaan er ook "pek&veren werpers?

revolte | 02-04-21 | 22:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar ongeacht de uitslag van de motie even: wat een fucking fantastisch debat en avond. Rutte is done. Exit. Wilders legde goed uit dat Kaag/Hoekstra met hun motie van afkeuring Rutte naar de uitgang hadden begeleid.

JohnLocke | 02-04-21 | 21:35 | 1

Blij dat jij die hoop hebt. Geniet er dit weekend vooral van, maandag weer de harde realiteit.

Inferi0r | 02-04-21 | 23:30

Met haar achterbakse move heeft Kaag in één klap al Rutte's falen geëvenaard en ik durf het bijna niet te zeggen, maar zoals ik haar vannacht ergens al Rutte2.0 noemde, ben ik bang dat ik nog liever Rutte als premier heb dan dat wanstaltig excuus voor "nieuw leiderschap".
Daarmee bedoel ik Rutte geenszins in een positiever daglicht te zetten, ik schat Kaag slechts nog stukken erger in. Met hele enge connecties in hele enge kringen.

nsfl | 02-04-21 | 21:34 | 8

Kaag is verder heel heel eng. Daar moet een gigantische verborgen agenda achter zitten. Van Rutte weet je tenminste dat ie maar wat aanlult.

Lorejas | 02-04-21 | 21:43

@Lorejas | 02-04-21 | 21:43: Ze is zo ontzettend eng en doortrapt dat ik alleen met heel veel moeite de gedachte aan twee verborgen duivels-oortjes kan onderdrukken.

MoonBeebe | 02-04-21 | 21:58

Juist, Kaag is Rutte-op-pumps of Rutte-in-een-mantelpakje.

Ome_BW | 02-04-21 | 22:02
▼ 5 antwoorden verborgen

Oh oh, en hoe toevallig dit alles op 1 april.
Ieder nadeel hep z’n voordeel: door de Corona kon het kabinet niet aanschuiven bij de Mattheüs’ in Naarden en heb ik ongestoord mogen genieten van die andere passie van Bach (én zonder regeerkwezels in beeld) op de NPO (!). Dat mag ook wel eens gezegd.

Dr. Worstenbroodje | 02-04-21 | 21:32 | 1

Zeker! Ik erger me ook altijd aan die politieke onbenullen die zich menen te moeten laten zien in Naarden, en die waarschijnlijk niet het verschil tussen Bach en Offenbach kennen. Ik heb alleen het laatste deel van die uitzending gezien. Verbaasde me over opeens afwijkende delen (hé, waar is het slotkoraal?), bleek het een oudere versie te zijn.

Argyronauta | 02-04-21 | 22:33

Als Omtzigt slim is gaat 'ie pas bij het CDA weg ná installatie van het nieuwe kabinet. Er zullen ongetwijfeld wat CDA'ers hem volgen en heeft dat nieuwe flutkabinet geen meerderheid.

Vond de voltallige oppositie gisteren en vannacht wel echt een verademing.

Ome_BW | 02-04-21 | 21:31 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 02-04-21 | 21:35: Als Omtzigt zijn zetel gewoon houdt dan is 'ie komende jaren gewoon van inkomen voorzien, en mocht hij bij nieuwe verkiezingen niet genoeg stemmen halen (lijkt me heel stug) dan krijgt 'ie wachtgeld en is 'ie dus ook safe qua inkomen.

Ome_BW | 02-04-21 | 21:42

Ik vind het een goede suggestie ome BW!

Dr. Worstenbroodje | 02-04-21 | 21:44

@Dr. Worstenbroodje | 02-04-21 | 21:44: Ik heb alleen maar goede suggesties, vermoedelijk-mede-Brabander! :)

Ome_BW | 02-04-21 | 22:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk wel aan opstappen. Net ontdekt dat de witte kwikstaart op mijn dak gaat nestelen. Fles rood is bijna leeg. Paradijs is in het oog van degene die het ziet. Politiek maakt je ziekelijk. Doeg!

entredeuxbieres | 02-04-21 | 21:31

Rutte en Kaag zijn in NL de enige echt goede politici. De rest is werkelijk brandhout. Vaak idealisten, bereiken dus nooit wat, of te schaapachtig om te begrijpen waar het in de politiek om gaat.

Dat soort dingen verandert nooit en da's maar goed ook, want er zijn al genoeg veranderingen waar een mens van kan balen. Is opeens je favoriete pizza bij de Jumbo uit de verkoop gehaald, ik noem maar wat. Zwaar kut gewoon.

Ichneumonidae | 02-04-21 | 21:30 | 9
-weggejorist-
revolte | 02-04-21 | 22:43

@Ichneumonidae | 02-04-21 | 22:02: Als iedereen in de politiek zich zo gedraagt dan was Rutte allang buitenspel. Dan waren VVD, CDA en D66 allang opgerot, maar dan was er niks veranderd geweest. Mensen die aan "politiek" doen, doen het niet voor een ander, maar voor zichzelf. Als iedereen zo was dan was er chaos in de Tweede Kamer. Daarom is het zo, dat voor zolang het volk zich niks aantrekt, zij de macht geven aan zulke politici, maar wanneer het volk ontwaakt, dan hebben die politici helemaal geen macht meer. In andere woorden, die politici kunnen alleen handelen zolang het volk niet anders beslist.

Daarnaast is wat Wilders zei waar, Rutte staat er alleen voor. Als de oppositie de coalitie tot staatsvijand maakt en hevig campagne voert, dan worden ze binnen no-time onschadelijk gemaakt, maar dan moeten ze het echt willen. Daar zit de daadkracht.

Adriel | 02-04-21 | 23:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Goede reactie onder twitter.com/Ayfer_Koc/status/13778471... "ik heb op uw man gestemd, maar ik weet niet of ik het weer zou doen, omdat het cda gisteren de motie van wantrouwen niet steunde. Dit was de kans om tot ander leiderschap te komen en het cda houdt alles bij het oude (zoals zo vaak in het verleden)." Wat Greet zegt: twitter.com/geertwilderspvv/status/13... schokkend dat het cda de motie niet steunde. Ze hadden het op kunnen lossen en Rutte buitenspel kunnen zetten.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:30

Grootste afgang gisteravond was voor mij toch wel Wopke. De Wopster viel op alle vlakken door de mand. Slecht in debat, overduidelijk slippendrager van Rutte in doen en laten, dolk in de rug van zijn eigen stemmenkanon Omzigt en totaal niet geschikt als CDA nummer 1. Afgang.

Lorejas | 02-04-21 | 21:29 | 3

Wopke, slechts in 1 ding geinteresseert, het pluche.

MoonBeebe | 02-04-21 | 22:00

Ik wacht op de recensie van van Oeffel. Gaat even duren denk ik.

5611 | 02-04-21 | 22:52

Tijd om Dijkhof weer op te trommelen voor Chips Nootjes Bier - hij moet de bui hebben zien hangen, zoals hij de eer aan zichzelf heeft gehouden.

kapoerewiet | 02-04-21 | 21:29 | 1

Ik vermoed dat hij intern al tegen het andere gezicht van Rutte is aangelopen, wij zien alleen de buitenkant, de psychopaat zonder eigen leven die eronder zit slechts zelden, zoals deze week.

Kladderadatsch | 02-04-21 | 23:37

Ik was er flink ziek van dat Mark Rutte weer zoveel zetels naar binnen harkte. Maar ik ben na het eerste optreden van die heks Kaag in de kamer als de deaud dat zij teveel macht krijgt. Dit was gewoon met voorbedachte rade. Die Ollogren wéét dat er journalisten staan. Kaag liegt mee, roept een scheiding uit en draait alles naar haar hand. Die graai naar de macht was griezelig om te zien. Ik zie dan nog liever Rutte als MP. Ook een huichelachtig figuur maar dat zijn ze bijna allemaal.
Please geen Kaag!

BrulSpin | 02-04-21 | 21:29 | 3

Sterker nog, ik denk dat Kaag en Ollongren een een-tweetje hebben opgezet vóór vorige week donderdag.
"Jij zegt dat je positief bent getest. Gezien je medische achtergrond spoed je het Binnenhof uit, maar mét blootstelling van jullie aantekeningen. Een van de paparazzi maakt wel een mooie foto zoals je weet".
"Ja, dat weet ik. Ik was jaren stafchef Algemene Zaken, met onder meer Media en Public Affairs. Ook in mijn tijd werd zo'n meeleesplaat geschoten hierin in NL en het VK. Maar eh... wat krijg ik ervoor terug? Je slachtoffert mij nu!"
"Als Markiemark down is, ben ik het redelijke alternatief (whawhawha), we geven zichtbare VVD'ers belangrijke posten, maar ik word de MP en jij... Dan kan ik jou en jouw vrouw iets geven wat jullie willen. Wat willen jullie eigenlijk?"
"Een kind en een ambassadeurspost in Zweden."
"Afgesproken."

Organische evolutie | 02-04-21 | 21:42

Ik had het niet beter kunnen verwoorden @organische_revolutie
Een vrouw die zo’n debuut maakt moet je vrezen. En niet te zuinig vrezen.

BrulSpin | 02-04-21 | 21:47

@Organische evolutie | 02-04-21 | 21:42: ik ben ook bang dat we naïeve idioten zijn, die hekserij komt niet vanwege domheid. Gespleten tong spreken zal ze wel van haar Palestijnse lover hebben overgenomen.

Kladderadatsch | 02-04-21 | 23:40

Wie moet dan het land door de Corona puinhopen loodsen?

Juffrouw op de fiets | 02-04-21 | 21:29 | 10

Ik zal zelf het antwoord geven op mijn vraag. Een zakenkabinet.

Juffrouw op de fiets | 02-04-21 | 21:45

Het liefst iemand van buiten de politiek en de big Pharma.

revolte | 02-04-21 | 22:48

@Juffrouw op de fiets | 02-04-21 | 21:45: beetje zoals FVD in haar programma heeft staan eigenlijk

Kladderadatsch | 02-04-21 | 23:40
▼ 7 antwoorden verborgen

Rutte: 1,5 miljoen mensen hebben op mij gestemd (maw ik ga niet weg), 1,5 miljoen PVV stemmers worden door hem uitgesloten, wat een narcistische engerd.

P. Breidel | 02-04-21 | 21:29 | 1

Ja, mooi he. Viel mij ook al op.

MoonBeebe | 02-04-21 | 21:40

Hoekstra speelt de vermoorde én verontwaardigde onschuld. Maar als Ollongrens "stabiliteit" zo belangrijk was - lees CDA's tweespalt Hoekstra vs Omtzigt - dan moeten de ex-verkenners met Hoekstra over d'n Pieter hebben gesproken. Ik lees dat niet (echt) terug in de ambtelijke handschriften.
Pieter (jij) zit weer thuis. Je bent partijtrouw. Ik stemde op je, op JOU. Is het een idee om vóór de eerstvolgende TK-verkiezingen over te stappen naar een partij waar jij je ding wel kan (blijven) doen? De BBB misschien?

Organische evolutie | 02-04-21 | 21:29 | 2

JA21.

kapoerewiet | 02-04-21 | 21:30

Ware woorden van Tjer Bedet. Ligt alleen persoonlijk overhoop met Omtzigt en vice versa. Maar beiden hebben gelijk.

Maar gelijk hebben en gelijk krijgen is niet hetzelfde. En kijken we naar Rutte IV, met lede ogen.

Mijn god, heb medelijden met mij en mijn arme volk.

Graaf_van_Hogendorp | 02-04-21 | 21:28 | 5

Snap je, bedoelde meer dat Omzigt zich maar eens goed moet beraden op zijn eigen "vriendenclub" CDA.

Lorejas | 02-04-21 | 21:41

@Organische evolutie | 02-04-21 | 21:55: Grappig, net nu ik dit lees hoor ik op Radio Classique de aria Erbarme Dich, Natuurlijk kun je die vandaag ook verwachten, maar zo op de seconde precies...

Argyronauta | 02-04-21 | 22:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik stel voor dat niemand meer gaat stemmen in de toekomst en zich neerlegt bij overgave aan de EU...... OF....... we zorgen dat de staatsomroep verdwijnt en de dagelijkse propaganda verdwijnt en plaatsmaakt voor eerlijk nieuws.

Koning BongoBongo | 02-04-21 | 21:27

Thierry lift hier toch wel een beetje mee op Omtzigt.
Eigenlijk.
De FvD zal niet een meldpunt hebben gemaakt om misstanden bij de belastingdienst op het spoor te komen. Dat vinden ze zieligheidsgedoe.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 21:26 | 1

Klok. Klepel.

Lorejas | 02-04-21 | 21:48

Ik begrijp er niks van!
Hij zit er nog, en nu?
dit wordt een grote puinbak.

polletjepiekhaar | 02-04-21 | 21:22

Van der Staaij is een wijs man.

amateurrr | 02-04-21 | 21:21

Mee eens! Toch miste ik nog een scherpe reactie en dat was echt een gemiste kans. Toen Rutte zei dat hij zou gaan werken aan dat bronnen hem niet meer zouden benaderen had iemand moeten zeggen: De beste manier omdat te doen is nu direct die bronnen prijs te geven. De kans dat er daarna ooit nog een bron zich bij u meldt is vrijwel uitgesloten.

Tiscali-2 | 02-04-21 | 21:20 | 1

Het is me gisteren wel duidelijk geworden dat zoiets nooit gaat gebeuren. De direct ondergeschikte ambtenaren zijn belangrijk genoeg om te beschermen. Niet alleen Rutte deed dat, ook Ollongren maakte dat volkomen duidelijk. Blijkbaar kan je beter niet je ambtenaren schofferen, of anders...

nieuwe_Deen | 02-04-21 | 21:42

De stabiliteit van het CDA is bij een verkenning een legitiem punt, zeker na alle zaken die rond Omtzigt zijn voorgevallen. Daarbij is D66 even schuldig. Zij kwamen met het idee van twee verkenners en zij kozen om minister Ollongren deze functie te geven. Dat was een zeer slechte keuze, zo is wel gebleken.

Vula | 02-04-21 | 21:18 | 3

Wat een gelul nou over de stabiliteit van het CDA??? GL is instabiel. VVD met Rutte en alle affaires is instabiel. FvD met mollen van de VVD is instabiel. Alle partijen hebben wat. Het is het 1000x herhaalde zinnetje door Rutte, Ollongren en Fossiel Jorritsma wat nu opeens waarheid is en opeens heel zwaar weegt. Het is onzin. Omtzigt is te groot en te machtig en dat zint Rutte niets. Hij wil om Omtzigt heen kunnen en dat kan niet met zoveel voorkeurstemmen en dus wil hij hem lozen.

Dirk III | 02-04-21 | 21:22

Dat was de beste keuze ooit; Ollongren als verkenner. De tweede beste keuze was om lekker door te werken -hangende de testuitslagen. De derde prachtige keuze deed Rutte toen hij de naam Omzigt dropte tijdens een verkennend babbeltje. Op plek vier staat dan tenminste drie keer onwaarheden delibereren Rutte, twee x Ollongren, een x Jorritsma..
Ik vertrouw Rutte zo hard niet en vermoed dat hij slimmer is dan ik, ofwel; dat de 'beste' precies kreeg wat hij van plan was.
Na 11 jaar ben ik een beetje para inderdaad.

geen koning | 02-04-21 | 21:49

CDA is altijd ARP, CHU, KVP gebleven. Drie verschillende richtingen met een christelijk sausje erover.

revolte | 02-04-21 | 23:12

Pieter Omtzigt heeft zelf ook niet voor de motie van wantrouwen gestemd, maar wel voor de motie van afkeuring.
Het is namelijk een drie-traps-raket. Kaag noemt dat diplomatiek 'fasering' en de studentikoze Hoekstra noemt het 'uit elkaar trekken': 1. land bestuurbaar houden tijdens formatie met Rutte als premier. 2. informateur op grote afstand van premier. 3. nieuw kabinet zonder Rutte.
Saai en degelijk.

tipo | 02-04-21 | 21:17 | 2

Juist.

geen koning | 02-04-21 | 21:38

Alleen werkt Rutte's geheugenverlies niet erg mee. Volgens hem is er duidelijk vertrouwen in hem gesteld gisteren.

nieuwe_Deen | 02-04-21 | 21:44

Hele CDA fractie heeft tegen de motie van wantrouwen van Wilders gestemd. Omtzigt de facto zelf dus ook...

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 21:17 | 1

Ja, en dat is heel verstandig van Omtzigt. Voor nu.

tipo | 02-04-21 | 21:19
-weggejorist-
Koonkluk Huis | 02-04-21 | 21:17 | 1

Kan Rutte niet ook gewoon vergeten dat hij premier was en weer wil gaan worden?

Quib | 02-04-21 | 21:16 | 1

Maar dan vergeet die weer om dat te vergeten.

Kowalski11 | 02-04-21 | 21:43

Rutte werd gered door Kaag, Hoekstra en Segers, dan weet je meteen dat het volgende kabinet gelijk is aan het huidige kabinet. Er verandert niets en dat noemen ze 'nieuw leiderschap'. Gooi er nog maar 1 miljoen extra tegenaan d66-fanboy.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:16 | 1

Dat kabinet zal, maar zonder Rutte.

geen koning | 02-04-21 | 21:37

Het volk kan wel van alles willen. Valt allemaal in de categorie 'Verdomd interessant wat u daar zegt. Doen we niets mee.'

Stiekem denk ik dat je inderdaad ook helemaal niet naar het volk moet luisteren - dat brengt niks voort, 80% zit z'n eten te prakken, kijkt Boer zoekt Vrouw en is morgen vergeten wat ze vandaag hebben gegeten.
Daarnaast lezen ze vaak ook nog de NRC of VK. Dat zijn de ergsten.

Ichneumonidae | 02-04-21 | 21:15 | 7

@geen koning | 02-04-21 | 21:36: Even geen idee op wie je doelt. In mijn kennissenkring zitten geen laat-middeleeuwse Duitsers. Die zijn denk ik allemaal ook al dood.
God hebbe hun ziel.

Ichneumonidae | 02-04-21 | 21:41

Ze betalen belasting.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 22:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Misschien dat iemand een onderzoek kan instellen naar de gang van zaken de afgelopen dagen. Ik weet nog wel iemand die dat zou kunnen

Grifverkeerd | 02-04-21 | 21:14 | 1

Grifverkeerd | 02-04-21 | 21:14
Sorry meneer verkeerd, dat voorstel is vannacht weggestemd door het kartel.

Labtechnieker | 02-04-21 | 22:15

Rutte kan blijven vastklampen aan het pluche wat hij wil.
Er is een onhoudbare sfeer in de kamer ontstaan die kan maar op één manier opgelost worden.

keestelpro | 02-04-21 | 21:14 | 6

Wie trekt er aan de touwtjes van marionet rutte en co????????

getzappad | 02-04-21 | 21:29

@getzappad | 02-04-21 | 21:29:
Nu zijn het nog de WHO en de WEF maar ze zouden ook voor andere paarden gespannen worden. Brrrrr!

keestelpro | 02-04-21 | 21:34

Zoutzuur?

Koning BongoBongo | 02-04-21 | 21:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Het bewijst ook maar weer hoe incompetent de politiek is dat zo'n ondemocratische persoon 10 jaar de kans heeft gekregen. Vergeet ook niet dat hij in 2007 door de rechter is veroordeeld in een racismezaak.

stipjes | 02-04-21 | 21:13 | 1

Die racisme zaak was de laatste goed daad van hem zo een beetje. Hij wilde fraude onder Somaliers gericht opsporen = racisme

Reactie Rutte: dan moeten we de wet maar veranderen. en terecht.

Inferi0r | 02-04-21 | 23:50

Rutte heeft diep geknield voor zijn huidige coalitiegenoten en wordt de huidige coalitie voortgezet.
Het kost hem een paar zilverlingen maar ach.... geen visie en geen geheugen leidt naar een zorgeloos leven kennelijk...

Steifnek | 02-04-21 | 21:12 | 1

Als ik Rutte zie denk ik aan een goudvis die in een ronde kom naar de hoek zwemt.

revolte | 02-04-21 | 23:20

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen... maar Sylvana had echt goede opmerkingen.

#gaat mond nu met zeep wassen#

obseditas | 02-04-21 | 21:12 | 4

@keestelpro | 02-04-21 | 21:18: In het geval Rutte lagen de argumenten voor het oprapen, die woke ellende is niet meer dan verzonnen verongelijkte problemen.

hisxxx | 02-04-21 | 21:28

Als ze maar niet weer over haar gevoel begint.
Als ze scherp blijft heb je er een oppositie aan die ook kan peuren en wrikken. Als ze gaat egotrippen hebben we er niets aan.
Ego's genoeg.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 21:29

Sylvana was het ook opvallend vaak met mensen eens. Ik herken er trouwens ook een strategie in. Als je het met mensen eens bent, en hun standpunten overneemt, hoef je zelf geen standpunten te bedenken. En dat is best handig als je er inhoudelijk weinig kaas (roti) van gegeten hebt.

BigBaron | 02-04-21 | 22:21
▼ 1 antwoord verborgen

De poppetjes zijn corrupt, het systeem is ziek en rot. Het systeem wordt tegen zichzelf gebruikt. Kaag, Ollengren en Rutte vormen de trias. Dit komt domweg niet meer goed.

Rollins | 02-04-21 | 21:10

Toen GL en D66 er nog niet waren, ging het een stuk beter.

Leptob | 02-04-21 | 21:10

De bal ligt bij Omtzigt... Kans is aanwezig dat tijdens zijn bezinning over hoe hij overwerkt en leeggezogen is geraakt hij tot de conclusie komt dat het CDA net zo'n grote rol daarin heeft.
De vraag is dan, wat dan?

haddem | 02-04-21 | 21:09 | 3

Mee eens. Je wordt letterlijk ziek van het cda. Komt, omdat die manier van doen enorm veel energie kost. Kijk naar Hoekstra vannacht. Het kost dagen en nachten en uiteindelijk is niemand een stap verder.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 21:21

Pieter Poirot blijft nodig in de tweede kamer,dan blijft iedereen op zijn hoede .

Koning BongoBongo | 02-04-21 | 21:46

Simpel: 1 zetel minder voor het CDA, nog steeds een meerderheid voor de coalitie die ze smeden. Dus die Omtzigt is niet van invloed op de zeteltjes maar moet wél worden kaltgestellt. Komt tijd, komt raad.

Bakkeleures | 02-04-21 | 22:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen