Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schaamteloos. Mark Rutte wil premier blijven

MinPres heeft schijt

Social

Het is toch werkelijk van de pot gerukt. Vorige week donderdag konden we allemaal 'positie Omtzigt, functie elders' lezen op de papieren van Kajsa Ollongren. Een week lang (niet een paar minuutjes, of een paar uurtjes, of een paar dagen desnoods) komt niemand van de verantwoordelijken met een normale uitleg over hoe dat daar komt. Wat we wel krijgen, is Mark Rutte die zegt dat niemand uitleg gaat geven. Wat we wel krijgen, zijn verkenners die glashard liegen dat de passage berust op een inventarisatie vanuit meerdere invalshoeken, waaronder berichtgeving in de media. Wat we ook krijgen, is verkenners die daarna zeggen dat het toch niet berust op meerdere invalshoeken, waaronder berichtgeving in de media, maar dat er in ieder geval niet met de partijleiders over Pieter Omtzigt is gesproken. Vervolgens blijkt dat er wel degelijk over Pieter Omtzigt is gesproken, namelijk door Mark Rutte, Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritma, maar dat Mark Rutte, Kajsa Ollongrén en Annemarie Jorritsma zich dat allemaal een week lang toevallig niet konden herinneren. En dan is Mark Rutte op donderdagochtend nog via via getipt dat hij heeft lopen liegen, maar weigert hij te zeggen door wie. Na een hallucinant debat dienen CDA en D66 een motie van afkeuring in en verklaart D66-leider Kaag dat zij na zo'n motie haar conclusies zou trekken. En dan zegt Mark Rutte doodleuk: "Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen, zou raar zijn om dan na twee weken stap opzij te doen." Nee Mark Rutte. Na twee van zulke weken zou het raar zijn als je blijft. Het ís raar dat je blijft. Heel erg raar. 

Reaguursels

Inloggen

1,9 miljoen stemmen gekregen.
Nee.


Er zijn 1,9 miljoen slachtoffers van oplichting.
1,9 miljoen mensen die door list en bedrog en onder valse voorwendselen hun stem hebben gegeven.

Nee, meneer Rutte. U heeft niks gekregen. U bent een dief. Die door list, bedrog, leugens, valse voorwendselen en andere kunstgrepen zichzelf verrijkt. Of de sollicitant die met een gelogen CV dat mooie baantje krijgt.

Die 1.9 miljoen stemmers van u, zijn dus 1.9 miljoen SLACHTOFFERS vanoplichting.

Het zou heel RAAR zijn als heel Nederland straks vier jaar lang moet lijden en gestraft en door Rutte gedwongen word hem, een crimineel en oplichter, te accepteren als MP.
Waarom?

Alleen maar omdat een kleine minderheid (1,9 miljoen is minder dan 15,1 miljoen die niet op de oplichter stemden) zo dom was om zich door Rutte te laten oplichten, te laten bedriegen en voor te laten liegen?

Ik snap het niet. Dat raakt ook mij. En het maakt ook mij slachtoffer van bedrog. Terwijl ik niet eens op hem gestemd.


Wat Rutte zegt is dat hij mij (en ook u, mijn beste lezer,) gaat dwingen hem als MP te accepteren, omdat hij de kunst verstond 1,9 miljoen stemmen af te troggelen door bedrog en leugens.


Rutte kan geen premier meer zijn.


P.s. Dat liegen van hem. Tegen de TK over de Omtzigt notitie? Was dat niet een ambtsmisdrijf? Iemand?

gaffelbaard | 03-04-21 | 09:11 | 1

Met uw conclusie dat Rutte geen premier meer kan zijn ben ik het eens, om daar mee te beginnen.

Maar om te stellen dat 1,9 miljoen stemmers zijn opgelicht...

Dat zou m.i. van de veronderstelling uit moeten gaan dat 1,9 miljoen mensen de afgelopen 10 jaar geen nieuws tot zich hebben genomen. Geen weet hebben van de schandalen uit die periode waar Rutte bij betrokken is geweest.

Ik denk dat van die 1,9 miljoen een heleboel mensen juist zeer bewust op Rutte hebben gestemd. En een ander deel omdat ze (altijd) VVD stemmen en (altijd) het eerste vakje van die partij rood kleuren.

Daarnaast weet u ook wel dat in Nederland er geen 17 miljoen mensen stemrecht hebben. Het CBS schat (op basis van de bevolkingscijfers van 1 januari 2021) dat zo'n 13,2 miljoen mensen mochten stemmen tijdens de tweede kamerverkiezingen. (Ruim 2,4 miljoen daarvan mochten per post stemmen en waren dus ouder dan 70 jaar).

De Kiesraad komt met preciezere cijfers.
13.293.186 kiesgerechtigden
10.462.677 (78,71%) opkomst
17.173 (0,16%) blanco stemmen
22.652 (0,22%) ongeldige stemmen
10.422.852 geldige stemmen

1.977.651 stemmen van een 10.422.852 miljoen is trouwens 18,97% van de mensen die een geldige stem hebben uitgebracht!

Mea_Maxima_Culpa | 03-04-21 | 11:43

Natúúrlijk wil Rutte blijven. Je laat je toch niet urenlang roosteren door Ouwehand, Azarkan en Marijnissen om dan op te stappen? Als je wilt opstappen, zeg je dat meteen bij de aanvang van het debat en vermijd je de roosterpartij. Hij nam op de koop toe dat de VVD in Rutte-IV nu niets meer in te brengen heeft dan lege briefjes. Kaag, Hoekstra en Farisegers hebben hem gered; die dicteren straks het beleid.

MAD1950 | 03-04-21 | 08:17

Kwaadheid over Rutte dient ook gericht te worden op die 1.9 miljoen stemmers.

piet7003 | 03-04-21 | 08:12

Vrindjes van mega ego Kelder zijn natuurlijk allemaal graaiers en ratten.

DrTodd | 03-04-21 | 02:43

Het voordeel is dat Rutte zó graag wil, dat hij ook een baantje als tikgeit bij de griffie zou accepteren

borderlijntje | 03-04-21 | 00:31

Ik heb vier oudere zussen en ik kan precies zeggen hoe het zit. Het waren gewoon een paar ouwe wijven die hebben zitten roddelen. Pieter Omtzigt had gewoon teveel invloed en dat moest kapot.

Maar toen kwam dat roddelen uit, en oh my god, dat was helemaal niet de bedoeling. Dus dan gaan ze alles ontkennen. En ik als kleine broertje werd dan als stoute jongen bestempeld en als luistervinkje afgeserveerd, maar tegen de Tweede Kamer durven ze dat niet te zeggen.

Die fotograaf zouden ze in een andere situatie allang ontslagen hebben (die man verdient een standbeeld en een lintje), alleen kon het nu niet, want publieke opinie.

Het is allemaal zo voorspelbaar als je het terugbrengt tot het niveau van eerlijke kleine broertje tegenover roddelende oudere zussen. Want een ding kan ik al uw sjansende mannen verklappen, ze hebben zo vreselijk goed door al die pogingen die u doet, maar ze doen hun grootste best daar niets van te laten merken, maar met elkaar hebben ze het nergens anders over, en toen zei hij . . . , en toen heeft ie gezeëet . . ., en ze smullen dat van elkaar, niets anders dan roddel en achterklap.

Echt, neem het nou van mij aan, ouwe wijven bij elkaar, minister, minister van Staat, vice premier, het blijft echt niets anders dan de oer-vrouw, roddel en achterklap. Alleen mag het natuurlijk nooit in het publiek bekend worden. Dus is het altijd gekonkel en geroezemoes.

Ikreaguuralzesjaar | 02-04-21 | 23:00

Ik had zo mijn hoop gelegd in GeenStijl toen in die tijd met GeenPeil, dat door hun spitse journalistiek Ellen Vogelaar naar huis mocht en die minister van Schiedam werd ontmaskerd als niet precies zuiver. Ik hoopte dus, als ik maar veel lees en goed nadenk over mijn reaguursels, en telkens ook herlees voor typefouten voordat ik op Reaguur! druk, dat ik mee kon helpen de politiek te sturen in de richting die wij goed vonden. Het doet me zo'n zeer dat het de laatste jaren meer een geroep aan de kantlijn blijft. Laten we onze gelederen bij elkaar duwen en zorgen dat wat wij reaguren voortaan weer invloed heeft in politiek Den Haag.

We hebben nu een rijtje splinterpartijen die de hoeveelheid spreektijd ernstig verlengen en de spreektijd van de grote partijen bekorten. Dat willen we zo, want daar hebben we voor gestemd. In plats van dat hele stapels kamerleden als grijze huismussen ingekapseld zitten onder de paraplu van een partij en vier jaar hun muil houden, heb je nu meer vrije jongens en meisjes die bij elk debat ook hun woordje doen. Dat heb ik ook veel liever. Het spijt me voor Katja Arib, ze moet nu veel langer luisteren en veel meer lui spreektijd geven, maar zo willen wij het. De kiezer is de baas toch? Laten we dit uitbreiden zodat meer kamerleden hun geluid kunnen laten horen. We hebben nu een echtgenote van tandarts Anis Al-Qac, El Fatah onderminister van de PLO van Yasser Arafat, moeder van vier Al-Qac kinderen, die de tweede persoon is na Rutte in de Nederlandse politiek. Met veel meer versnippering kunnen we ook eens anderen krijgen.

Twee Jeetjes | 02-04-21 | 22:43

Snap wel dat Kaag Rutte heeft gespaard en hij nu haar bitch is. Eén verkeerde kik en hij gaat er alsnog aan. Zal vast nog wel wat smerigs in haar mouw zitten van de afgelopen 4 jaar dat Rutte kan beschadigen.

Over paar weken/maanden zwaait Rutte af voor een mooi baantje in de EU en hoppa... we hebben ons nieuw leiderschap *kuch* als eerste vrouwelijke premier.

Ik snap alleen de move van Hoekstra niet zo. Ook als dit een gecoördineerde actie is met Omtzigt, Hoekstra komt over als een onwijze Judas. Ze hadden ook de boel kunnen laten klappen. Nieuwe verkiezingen zouden naar mijn idee echt niet slecht uitpakken voor CDA.

Seegers is gewoon een onwijze engnek. Heeft duidelijk laten zien dat hij een enorme boterberg op zijn hoofd heeft als hij weer eens belerend wil gaan doen over normen en waarden.

lamlendig | 02-04-21 | 22:36 | 1

Het moge duidelijk zijn dat Hoekstra tot voor kort nog maar een afgestudeerd studentje was die niet goed weet waarin hij terecht is gekomen en eerst ruggespraak moet houden voor wat hij precies moet zeggen.

Twee Jeetjes | 02-04-21 | 22:46
-weggejorist en opgerot-
Ognir | 02-04-21 | 20:41

Ik snap er geen fluit van. Slappe hap. Eerst 12 uur zeuren en zuigen om Rutte’s hoofd op het hakblok en als het er dan eindelijk ligt wil niemand van de huidige coalitie de beul zijn. Alleen maar om hun onderhandelingspositie bij de volgende formatie te verbeteren. Zonde van die 12 uren discussie. Was wat nuttigs gaan doen!

JayJay | 02-04-21 | 20:36

Het is allemaal gezeik. Als je een nieuw kabinet wilt gaan bouwen om dit zwalkende land een beetje richting te geven kun je niet om het feit een dat Omtzigt een probleem is. Hij destabiliseert het CDA. Dus is het de vraag: wat doe je? Gewoon risicoinventarisatie. En dan kijk je naar oplossingen. Zo werkt het al 300 jaar in Nederland. Dan geef je hem een andere baan. Ergens burgemeester ofzo.

Arjan9401 | 02-04-21 | 19:44 | 3

En draagt en passant de democratie ten grave. U hoort zichzelf?

Homer P. Simpson | 02-04-21 | 20:29

@Homer P. Simpson | 02-04-21 | 20:29: gelul. Niemand kan Omtzigt iets verplichten of uit de kamer sturen. Dat doet ook niemand.

Arjan9401 | 02-04-21 | 20:47

Ja, zo kun je het ook bezien. Als huichelarij de sleutel tot politieke stabiliteit is, is het ontmaskeren daarvan inderdaad een probleem. Dan kun je Omtzigt beter wegwieberen en de gedupeerden terug sturen naar de voedselbank. Maar dan is het de vraag: moet je dat wel willen?

luistukvreten | 02-04-21 | 23:11

Oh: hij herinnert zich wél de verkiezingen, terwijl die nóg veel langer geleden zijn. En zegt hij nu doodleuk, dat ie met zoveel mensen die op hem stemmen zomaar alles mag? Wit Rusland is er niks bij. Straks gaat de politie nog met veel geweld demonstraties tegen zijn beleid uiteen slaan.

vladimirows | 02-04-21 | 19:16

Of we hebben 1,9 miljoen mongolen in dit land (met excuses aan de mensen met het syndroom van Down) of de verkiezingen zijn gemanipuleerd.
Welke sufkut stemt op Rutte?

voldemort | 02-04-21 | 18:46 | 3

Mensen die het vergeten zijn.

IPNP | 02-04-21 | 18:50

Ik

Arjan9401 | 02-04-21 | 22:02
-weggejorist-
luistukvreten | 02-04-21 | 23:12

Erik Scherder als 'rechterhand' misschien? Weet veel van het geheugen en het brein in het algemeen. En is bovendien een heel aardige man.

MoorCopJoris | 02-04-21 | 18:45

Mooie cijfers over Rutte bij eenvandaag:

Acht van de tien deelnemers (81 procent) geloven dat niet. Zij denken dat Rutte bewust heeft gelogen door te zeggen dat hij niet over Omtzigt heeft gesproken.

Bijna tweederde (64 procent) zegt Mark Rutte niet geschikt te vinden als nieuwe premier.

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 18:23

Wat heeft Omtzigt zelf eigenlijk gestemd met deze motie? Dat lijkt mij nogal essentieel in dit verhaal.

Arnold Layne | 02-04-21 | 18:03 | 2

Omtzigt heeft helemaal niet gestemd. Geen van de kamerleden behalve de fractievoorzitters heeft gestemd, er van uitgaande dat alle partijleden hetzelfde zouden stemmen als de fractievoorzitter. Het lijkt me dan ook dat je de uitslag zou kunnen aanvechten.

B. Randnetel | 02-04-21 | 18:19

@B. Randnetel | 02-04-21 | 18:19: Omtzigt had 3 zetels aan voorkeursstemmen, het wrange dat is ze er precies 3 tekort kwamen om die baalhooi te wippen.

Tjemig | 02-04-21 | 18:47

indien je gekozen wordt, door veel eenvoudige mensen, net zo eenvoudig als jezelf bent, net zo sterfelijk als jezelf bent, net zo kwetsbaar, als jezelf bent, net zo onbeduidend als iedereen, in die miljarden jaren van ruimte en tijd, ongeacht wat je genetisch pakketje en opvoeding te weeg hebben gebracht, is het een eer in alle nederigheid om je dienstbaar op te stellen naar vele miljoenen medemensen. Geen hoge eer, maar zeer diepe aardse eer. De eer van het helpen van je medemensen. Minister zijn, betekent dienaar zijn van je medemensen, het compleetste goed wat een mens kan krijgen. Een monstrueuze en massale taak, geen lichtvoetige taak. Daar hoort ontroering, loyaliteit en betrokkenheid bij. Je kunt hier niet van ontvluchten middels kleutereske communicatieve truuks. Weesch mensch! Weesch minister! En vervlak niet tot een schaduwloze windruis welke betekenisloos en vergeten in het voorjaarslicht vergeten gaat worden. Je taak, je gedrag wacht op ons. Doe daar wat mee.

nobodiesunmighty | 02-04-21 | 17:50 | 1

Wat een gelul. Het volk dienen is de hoogste eer, ministers zijn te vaak pion in dit spel

KokkieBalboa | 03-04-21 | 03:13

Kaag zei tijdens de verkiezingen dat ze premier zal worden. Haar adjudant bij d66 laat "per ongeluk" twee woorden zien die bizar zijn en niet kunnen. Ze heeft ook maar met 1 lijsttrekker over Omtzigt gesproken. Of Rutte het wel of niet heeft gezegt is daarna irrelevant. Vooroordeeld wordt hij toch. En binnen 12uur laat Kaag weten dat het logisch is dat de 2e partij een premier levert...oh ja, dat is ze zelf. Wat mij beftreft Kaag, Rutte en Hoekstra alledrie weg en nooit meer terugkomen. !!Omtzigt for president!!

Smile | 02-04-21 | 17:37 | 5

Ze gaat er niet vol tegenin, maar wint beetje bij beetje terrein. Haar quasi verstandelijke, rationele manier van doen , laten we daar niet intrappen.

Roos | 02-04-21 | 19:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Hé daar Rutte: ruim 62% wil volgens een peiling geen pathologische leugenaar als premier. Kan je wel lullen over die stemmen die je kreeg, maar die vormen maar 21,29% van alle kiezers. Er is dus nog een ruime 88% van de kiezers die je over het hoofd ziet. Je niet alleen bent onbetrouwbaar die anderen weg wil promoveren (Omtzigt) of af wil hechten (PVV), maar ook nog eens iemand die geen schaamte kent.

jochum1980 | 02-04-21 | 17:34 | 1

Sorry 78%.

jochum1980 | 02-04-21 | 17:35

Toch heeft Rutte wel gelijk. Die 1.9m mensen stemden op hem ondanks een verleden van vergeetachtigheid. Daar hebben deze twee weken weinig aan veranderd.
Over een paar dagen herrijst ie weer.

Reaguurst | 02-04-21 | 17:32

Ik denk dat Mark zo langzamerhand maar een bloksnorretje zou moeten gaan laten groeien onder z'n neus.

Een intelligent mens kan alleen belazerd worden door iemand die hij vertrouwt, nooit door iemand die hij wantrouwt. Maakt dat je je afvraagt: wie hebben voor Rutte gekozen? Of hebben ze gewoon #1 VVD gekozen omdat ze stront-egoïstische , niet al te snuggere ondernemertjes zijn? De kaasboer en zo? Vragen, vragen...

Homer P. Simpson | 02-04-21 | 17:28

78 Kamerleden hebben tegen de motie van wantrouwen gestemd; de coalitie is dus rond.

Waarom denk ik eigenlijk dat ook Omtzigt tegen die motie heeft gestemd?

Valse_nootjes | 02-04-21 | 17:21 | 2

Dat zou wel het toppunt van triestheid zijn.

Roadblock | 02-04-21 | 17:24

Aangezien het geen hoofdelijke stemming was heeft hij impliciet tegen gestemd. Maar of dit zijn wens was ?

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 17:34
-weggejorist-
Vrijhetzelaar | 02-04-21 | 17:05 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Het zou wat zijn als Kaag een meerderheid weet te vinden!

gozoman | 02-04-21 | 17:03 | 5

waarom is dat nodig? Kunnen we niet gewoon met de voltallige kamer sollicitaties uitschrijven voor de regering en met wisselende meerderheden die regering instrueren? Lijkt me een stuk democratischer.

einz | 02-04-21 | 17:41

@einz | 02-04-21 | 17:41: Inderdaad! Het toont het failliet aan van het partijenstelsel. Dat is gewoon indirecte democratie.

gozoman | 02-04-21 | 18:34

Je weet dat Kaag WEF is? Ze staat gewoon op hun site.

Berend_Breedreet | 02-04-21 | 19:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel plezier in je nieuwe kabinet, als aangeschoten wild. En die 1,9 miljoen stemmen heb je niet omdat je onderaan de lijst stond.

gozoman | 02-04-21 | 17:02 | 1

Nee hoor, meerderheid = meerderheid en de schijt aan de rest allemaal.

Valse_nootjes | 02-04-21 | 17:23

Ik zie liever Hoekstra dan Rutte als premier. 10 keer liever zelfs. Ik denk dat Hoekstra na een onhandige knullige campagne in zijn rol aan het groeien is. Ik ben benieuwd hoe zijn samenwerking met Omtzigt zich ontwikkelt. Ik hoop dat zij een eenheid worden. Dan komt het wel goed met het CDA, ook electoraal.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 16:58 | 9

@amateurrr | 02-04-21 | 17:36:

De belangrijkste les die je in je leven kunt leren is dat je nooit een gelovige moet vertrouwen.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 17:54

Hoekstra heeft natuurlijk ook al zijn geloofwaardigheid verloren. Omtzigt is gewoon keihard onder de bus gegooid door het CDA.

lamlendig | 02-04-21 | 22:07
-weggejorist-
KokkieBalboa | 03-04-21 | 03:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoeveel stemmen heeft Wilders gekregen?
En die gooit ie gewoon opzij, is dat dan niet raar?

TonAlias | 02-04-21 | 16:52 | 4

@Red shirt | 02-04-21 | 16:56: In onmogelijk stellen is Rutte veel beter gebleken.

TonAlias | 02-04-21 | 16:58

Eigenlijk zouden alle PVV-, FvD- en JA-stemmers anders eens een weekje moeten gaan staken ofzo.

RichardBandler | 02-04-21 | 17:08
▼ 1 antwoord verborgen

Die hele 2 de kamer klopt niks van ze hadden hem moeten opsluiten die leugenaar telkens weer over een andere ze rug de boel bedonderen.

kuus | 02-04-21 | 16:48

Heb in het verleden eigenlijk altijd VVD gestemd, zoals de rest van mijn familie, had alleen vaak vrijwel direct na verkiezingen al spijt. Deze keer op Dhr Omtzigt gestemd, nog steeds erg tevreden over. Heb zijn boek gelezen, kan het iedereen aanraden, vond het erg leerzaam.

Diederik_Ezel | 02-04-21 | 16:43 | 3

Heb m nu op mn nachtkastje liggen...

cwi_client | 02-04-21 | 17:06

Je hebt daarmee op de verkeerde partij gestemd. Probeer er eens van te leren.

Berend_Breedreet | 02-04-21 | 19:46

Hartstikke bedankt Rutte stemmers!!!

ademende aarde | 02-04-21 | 16:43 | 2

Graag gedaan, four more years!

BlolB | 02-04-21 | 16:46

Kleine moeite

Achenwee | 02-04-21 | 16:54

Ik denk dat Mark onsterfelijk is. Gewoon niet kapot te krijgen.
Hij is nog groter dan Jezus. Bij Rutte kun je door zijn handen blijven spijkeren maar hij trekt zijn handen iedere keer eruit en neemt het kruis mee voor zijn houtkachel.

Dwarsdenker | 02-04-21 | 16:43 | 6

@Gulliver | 02-04-21 | 16:54:
En de grootste hypocrieten doen net of er niets aan de hand is. Wat wil je nou zeggen?

amateurrr | 02-04-21 | 17:35

MR is gewoon een psychopaat. Als je alle gedragskenmerken nagaat kun je er behoorlijk wat afvinken.

lamlendig | 02-04-21 | 22:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Je haalt de reaguurders zonder enige moraal/integriteit er zo uit: Ja hij is toch beste keuze, wie moet het anders doen etc als argument. U meneer, u bent het probleem.

ikworstelengadouchen | 02-04-21 | 16:40 | 8

@Dwarsdenker | 02-04-21 | 16:58: Inderdaad, net wat ik wilde zeggen. Wat een goedkoop theater van mevrouw kouwe Qaq, met haar daeftige "Hier scheiden onze wegen", alleen maar voor de Bühne, zonder de consequenties daaraan te verbinden. Een ongelofelijk sekreet, dat wijf.

Argyronauta | 02-04-21 | 17:31

@Dwarsdenker | 02-04-21 | 16:58: Helemaal mee eens. Benieuwd of alle progressieve kiezers die op haar hebben gestemd ook nu nog zo blij zijn. Ach ja, aan de andere kant wel want heb ook talloze keren gehoord "Nou ja, omdat ze een vrouw is natuurlijk".
Onbegrijpelijk dat zo'n kakkop iemand kan aanspreken. Zit toch helemaal niets maar dan ook echt helemaal niets aansprekends aan? Ze ziet er overigens ook uit alsof ze een hele nacht door heeft getrokken in de kroeg... niet dat haar soort mensen daar ooit komt... en de kroegen nu natuurlijk allemaal op slot zitten.

lamlendig | 02-04-21 | 22:11
▼ 5 antwoorden verborgen

We hebben één zekerheid, binnen niet al te lange tijd mag deze slechte Nederland manager zich opnieuw verantwoorden voor iets.

Zijn verweer zal zijn dat hij het zich niet meer kan herinneren.

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 16:40

Mooi!
Er loopt niemand in Den Haag die het beter zou doen.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 16:38 | 14

@Valse_nootjes | 02-04-21 | 18:25:

Ik heb zelf Wilders gestemd maar vind hem totaal ongeschikt als MP.
Rutte is ondanks zijn minpunten de beste MP van de afgelopen 50 jaar.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 18:30

@Gulliver | 02-04-21 | 18:27:

Rutte is kampioen binnenhalen, de mensen die hij binnen haalt moeten ergens wonen dus krapte. Verder is hij sterk voor de Euro en de transferunie naar Zuid. De rente wordt door de ECB kunstmatig zo laag gehouden om de Euro overeind te houden, dus mensen kunnen absurd veel lenen en daarom ook hoge huizenprijzen.

De problemen op de woningmarkt zijn enorm toegenomen onder Rutte, de woningnood was nog nooit zo hoog terwijl notabene in de grondwet staat: "Bevordering van voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid."

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 18:36

@Roze_bril_drager | 02-04-21 | 18:36: pfff, jij weet veel meer dan ik. Dat kun je zo zien. Maar eerst maar eens zorgen dat ik m'n eigen zaakjes op orde heb voordat ik de hele wereld ga 'verbeteren' lijkt mij niet echt 'dikke ik' maar meer een realistisch verhaal.

SoepKip | 02-04-21 | 19:29
▼ 11 antwoorden verborgen

Iedereen hier is kort van memorie.

3x raden wie er nav de Bulgarenfraude aan de wieg stond van STRENG handhavingsbeleid?
Datzelfde beleid waardoor de toeslagen affaire heeft kunnen plaatsvinden?

Roos | 02-04-21 | 16:30 | 2

Is desalniettemin geen verklaring voor de tientallen wetten waar de belastingdienst schijt aan had terwijl ze 25,000 gezinnen onterecht een financiële nekklem gaf.

Diederik_Ezel | 02-04-21 | 16:46

Zeker niet, mijn punt is dat meer mensen last hebben van hun geheugen

Roos | 02-04-21 | 17:19
-weggejorist-
Stalenballen | 02-04-21 | 16:29 | 3

"Het gaat om de inhoud, niet om het ego."
Kaag zal het roerend met hem eens zijn.

Schoorsteenveger | 02-04-21 | 16:42

Als Hoekstra straks gaat vertellen dat het CDA alleen steun wil verlenen aan een zakenkabinet zonder regeerakkoord (vanwege Rutte/instabiliteit VVD, verziekte verhoudingen, snelle formatie nodig vanwege Corona), dan kan er binnen 2 weken een vertrouwensstemming gehouden worden over een nieuwe regering.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:27 | 1

Probeer dan nog maar een steekhoudend argument te vinden voor een langdurig en uiterst lastig formatieproces.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:28

Rutte kan ook overstappen naar lijst 27 Jezus Leeft, die zoeken ook nog een lijstduwer.

Ben7943 | 02-04-21 | 16:16

gelijk heeft hij , wat hier mis is is in de grond geen grote zaak.. in de buitenlanden vielen ze zowat uit hun stoel na kennisname van aanleiding en ophef .. zijn kwaliteiten als regeringsleider en geleverde prestaties staan bovendien buiten kijf .. de man verdient meer respect en krediet..

justinianus | 02-04-21 | 16:12 | 5

Staat 12 uur lang keihard te liegen op de nationale tv. 12 uur lang en iedereen weet het!

Kan gewoon premier blijven. Ja hoor. Als hij had toegegeven dat hij Omtzigt liever kwijt dan rijk was en oprechte excuses aanbood DAN kon hij wellicht premier blijven

Inferi0r | 02-04-21 | 16:38

@Inferi0r | 02-04-21 | 16:38: Het was ff doorbijten voor de leugenaar, maar nu is het opgelost, geen vuiltje aan de lucht kwestie van volhouden en weer lachend door.

Uw Verzekeringsadvis | 02-04-21 | 16:54

Hou op, je hebt helemaal geen buitenlands nieuws gelezen/gezien. Alleen al de kranten in UK en Duitsland spreken al van Teflon Mark, zelfs de bbc rept er over. Nou dan heb je het wel bont gemaakt.

amateurrr | 02-04-21 | 17:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Je moet de Nederlander geven wat ze willen en ze willen een voortzetting van het huidige beleid.

Als de bevolking echt verandering wou, dan zou de PVV/FvD/JA21 wel meer stemmen binnenhalen dan een miezerige 20%.

koosroos | 02-04-21 | 16:10 | 2

Ze zijn bang gemaakt dat het dan nog slechter gaat dan nu.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:34

De meerderheid heeft "rechts" of in elk geval EU- en migratie-kritisch gestemd. Dus dat daar straks waarschijnlijk niks van terug te zien is in het beleid toont wel het falen van de democratie aan in de huidige vorm van dichtgetimmerde coalitie-plannen.

RichardBandler | 02-04-21 | 17:07

Denk ik aan Rutte dan komt meteen ook de gedachte aan het Duitse woord "Stehaufmännchen" in me op.

WirMachenMusik | 02-04-21 | 16:08

Henk Kamp vindt dat we best wat meer respect voor de VVD en haar kiezers mogen hebben.
Henk Kamp, bekend van defensie-afbraak, Groningse ellende als gevolg van aardbevingen, Henk Kamp - hij is beslist iemand die respect moet eisen voor zijn clubje.
Het lijkt de Hell's Angels wel....

L.E. Raar | 02-04-21 | 16:06 | 3

Henk K. moet lekker in zijn tuin in Deventer gaan schoffelen met zijn achteraf stoere kletspraat, weg is weg Henk.

Uw Verzekeringsadvis | 02-04-21 | 16:56

Henk Kamp, symbool voor alles dat rot is aan de politiek.

Cor Netto | 02-04-21 | 17:05

@Cor Netto | 02-04-21 | 17:05: Inderdaad, en zijn laatste opmerking, dat Omtzigt maar eens wat moet laten zien in een kabinet, is inderdaad er eentje van het meest walgelijke soort.
Ik heb Kamp nooit gemogen, mij te VVD-achtig, maar nu zie ik hem het liefst terugkruipen onder zijn steen.

L.E. Raar | 02-04-21 | 17:08

Ik heb 15,9 miljoen stemmen niet gekregen, zou raar zijn om dan na twee weken een stap opzij te zetten als Premier Voor Alle Nederlanders.

Cor Netto | 02-04-21 | 16:01 | 2

Baby's hebben geen stemrecht

Jet 777 | 02-04-21 | 16:17

U denkt dat de immigratie heeft stilgestaan?

Cor Netto | 02-04-21 | 17:00

Ach ja. Ik vind dat populistische nietsnutten zoals Baudet en Wilders (o.a.) helemaal niet in de kamer thuishoren. Niet zozeer om hun standpunten maar omdat ze nietsnutten zijn. Eventjes wat brullen en daarna cashen. Dat is het ondernemingsplan.

Maar toch hebben bijna 1 miljoen mensen voor Wilders gestemd en bijna een half miljoen voor Baudet.

Helaas in een democratie is het zo dat gewoon omdat het nietsnutten zijn niet genoeg reden is om ze naar huis te sturen zonder wachtgeld.

Wel vind ik dat hun kiezers wel wat meer inzet van deze figuren mogen eisen.

Oh en of Rutte blijft, of niet, het maakt weinig verschil. Behalve dan dat Rutte ondanks zijn leugens best een goede premier is. En zeg nu eerlijk. Zit er niet een beetje Rutte in ons allemaal?

Een Baudet heeft bijvoorbeeld zoveel Rutte dat er bijna niets anders uit zijn koker komt dan leugens.

Theodorus.Goldbach | 02-04-21 | 16:01 | 8

Weet je waarom mensen op populisten als Wilders en Baudet stemmen: omdat mensen als Rutte die ik ook de best mogelijke premier vind 12 uur lang keihard op nationale tv staan te liegen.

En jij die het goed praat. Daarom stemmen mensen op types als Wilders en Baudet

Inferi0r | 02-04-21 | 16:40

@Inferi0r | 02-04-21 | 16:40:

"En jij die het goed praat. Daarom stemmen mensen op types als Wilders en Baudet"

Nee. Ik praat niets goed. Ik ben me er gewoon bewust van dat het onderdeel van het spelletje is.

Mensen die op types zoals Baudet of Wilders stemmen zijn OF ideologisch overtuigd van hetgeen deze mensen propageren. OF ze vinden het fijn om nog meer belazerd te worden dan je wordt als je VVD, CDA of D66 stemt.

In het eerste geval is het niet best. Want dat gaat namelijk tegen onze westerse democratische waarden in. In het tweede geval is het eigenlijk een beetje zielig want het is niet dat een Wilders of Baudet ook maar een deuk in een pakje boter gaat slaan. Waarom? Omdat ze niet werken. Ze doen ook niets. Eventjes wat roepen en hun zetels zijn weer veilig. Andere partijen worden bruut afgestraft als ze helemaal niets presteren. Maar niet deze partijen. Zelfs een mini-partij zoals de SGP, hoeveel ze me ook ideologisch tegenstaan. Ze staan voor iets en doen hun werk goed en zorgvuldig. Dat mist bij de populisten. De populistische stemmer zou meer kritisch moeten zijn op hun 'helden' dan op de personen die ze toch niet willen. Alleen zo breng je resultaten. Gelukkig snappen ze dat niet en is het slechts een kostenpost waar je niets aan hebt.

Theodorus.Goldbach | 02-04-21 | 17:01

@Theodorus.Goldbach | 02-04-21 | 17:01: Gelukkig snappen ze dat niet en is het slechts een kostenpost waar je niets aan hebt.- Nou mooi toch. Waar maak je je dan druk om?. Gewoon stil in een hoekje vergenoegd en zelfvoldaan zitten te wezen past je veel beter.

dijkbewaker | 02-04-21 | 20:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Na een heerlijke nacht en een lekker ontbijt, na een mooie wandeling over het witte strand, tussen de regenbuitjes door.
Lees ik dat trutte gewoon is blijven zitten na een motie van wantrouwen. Zoals ik al voorspelde.
Trutte is een koning zonder sjerp.
Wie wat je dan ook probeert, je krijgt hem niet weg.
Gaat niet gebeuren. Hier op mijn eiland is het leven zoveel simpeler. 4 partijen die allemaal, met hun eigen identiteit, het belang van ons hier behartigen.
Problemen kun je hier gewoon tijdens de maandelijkse raadsvergadering kenbaar maken, waarvan dan notie wordt gemaakt en je feedback krijgt, binnen een week. Tis goed of niet, en daar leg je je er bij neer. Simpel en duidelijk voor iedereen.

Gokmaar | 02-04-21 | 15:59 | 2

Het was geen motie van wantrouwen, het was een motie van treurnis cq afkeuring. Daar hoef je niet voor op te stappen. Mag wel, moet niet.

medusa324 | 02-04-21 | 16:59

Tante Sigrids wegen scheidden aanvankelijk, maar later kwam ze zomaar naar eer en geweten plotsklaps weer transparant op het oude leiderschapspad terug. In de Goede Week gebeuren nog steeds wonderlijke dingen............................

Tinie | 02-04-21 | 17:33

Rutte zit er voor zichzelf, niet voor NL. Het doet me denken aan een steengoede film: Miss Sloane met Jessica Chastain. Aanrader.

quigg | 02-04-21 | 15:58 | 1

Die 1,9 miljoen stemmers, blijkbaar, stemmen niet op een leugenaar en een slechte leider. Die stemden op de valse beloften. Daarom ben ik ook zo benieuwd wat voor zetel uitslagen er momenteel zouden zijn.

Mark Rutte. Not my prime minister.

Nederlandop1 | 02-04-21 | 16:04

OT: Is er nagegaan waar de donatie voor mevrouw Kaag (D66) precies is heen gegaan? Kan dat openbaar worden gemaakt en ook een diepte-onderzoek naar de gene die gedoneerd geeft.

Hondt | 02-04-21 | 15:58 | 3

Kan je dat niet gewoon even WOBBEN?

Peerkeoud | 02-04-21 | 16:01

Bushokjes hier in de stad hingen vol met haar hoofd, dus denk daaraan

Diederik_Ezel | 02-04-21 | 16:07

Google eens even wie de man is van S. Kaag, de familie Kaag leeft op geld wat onder andere verdient is door de PLO. Bloedgeld dus!
CIDI laat graag een foto zien waarop S. Kaag en haar man thuis op bezoek zijn bij Yasser Arafat.

Beroep = Boerenlul | 02-04-21 | 17:07

Na gisteren zijn de nederlands/christelijke waarden en woorden zo gek nog niet : huisvaderschap,schatplichtigheid, soberheid etc etc etc
naastenliefde en de hele wereld binnenhalen past daar weer niet bij ,was meer bedoeld voor op loopafstand.

2CVOcean | 02-04-21 | 15:57 | 1

Moet je tegen Seegers zeggen. De lafbek. Die Staaij had nog het lef om met pijn in het hart de motie Wilders te steunen. Als van der Staaij vindt dat Rutte weg moet, dan is er echt iets aan de hand. Seegers, Kaag en vooral Hoekstra kunnen we aanrekenen dat we nog altijd met een leugenaar van doen hebben.

Peerkeoud | 02-04-21 | 16:06

Hoeveel mensen hadden er ook alweer op de man met de snor gestemd?. Alsof dat iets zegt...

Bill le Koek | 02-04-21 | 15:56 | 1

In elk geval heeft Rutte bij lange na geen meerderheid achter zich, net als alle andere partijen. Naar de standaard van vroeger was het een belabberd resultaat, alleen minder belabberd dan andere voorheen grote partijen.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:40

In Nederland kiezen we geen premiers

einz | 02-04-21 | 15:49 | 1

Daarom oprutten.

Bab01 | 02-04-21 | 16:00

1,8 miljoen hebben op Rutte gestemd omdat 'ie zo aardig eruit ziet'.

Hondt | 02-04-21 | 15:47 | 1

Veel mensen vinden hem een goede leider die ons goed door de crisis heeft geleid, en ze zien geen geschikte plaatsvervanger in de rest van de kamer. Ik snap het ook niet, maar het is echt zo.

nieuwe_Deen | 02-04-21 | 16:10

Zuur, rancuneus en afvallig. Maar dat was te verwachten dat lieden als Wilders dit toontje zouden opzetten.

van Oeffelen | 02-04-21 | 15:46 | 3

Het was inderdaad te verwachten dat Wilders die toon zou opzetten.
Daarom heb ik Wilders ook hoger zitten dan Rutte.
Die zou zich immers nooit boos maken over leugens.

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:55

Hm. van Oeff wat vind je van de houding van Hoekstra?

Roadblock | 02-04-21 | 15:56

De prijs voor De Domste Reactie is vandaag toegekend aan Van Oeffelen.

Cor Netto | 02-04-21 | 17:12

De kamer was duidelijk onderbezet toen er gestemd is.
Eigenlijk had er plenair en hoofdelijk gestemd moeten worden, zodat iedereen zich naar eigen 'eer en geweten' over deze zaak had kunnen uiten.

Kijkeensaan | 02-04-21 | 15:43 | 1

Het is sowieso te belachelijk dat dhr Omtzigt zelf op deze manier eigenlijk geen stem heeft gehad, omdat het allemaal per fractievoorzitter is gegaan.
Met een nipt shitverschil van een páár zetels is dat compleet bezopen.
Maar hey, goed om te weten dat Omtzigt nu, middels het CDA ervoor zou hebben gestemd om Rutte in het zadel te houden...

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:56

Hoe bruin moet je het bakken binnen veertien dagen en/of het te bont maken om daarna doodleuk te roepen dat je twee weken daarvoor 1,9 miljoen stemmen hebt gekregen als redenering om aan te blijven? Een (politieke karakter) moord misschien?
Ezels worden als de meest eigengereide dieren beschouwd. Alleen Mark Rutte is eigengereider dan de meest eigengereide ezel. Daarom verdient een ezel het ook niet met Mark Rutte vergeleken te worden. Een echte premier die merkt door eigen toedoen sterk draagvlak te verliezen, dient juist voor de voortgang van dit land, hetgeen hijzelf altijd zo bepleit, ruimte te maken door van het toneel te verdwijnen en plaats te maken voor een ander die wel vertrouwen geniet. Hij is echter nooit de man geweest die de door hemzelf gecreëerde problemen oplost. Dat mogen anderen altijd doen. Want een "goede" interim manager heeft de blik steeds vooruit gericht en laat altijd een puinhoop achter. Kortom hij is zelf het probleem, maar je moet wel eigengereider zijn als de meest eigengereide ezel om dat zelf niet te beseffen. Dat heet een manco hebben en dat geneest niet..

Een vrije paling | 02-04-21 | 15:36

De laatste woorden van Willem van Oranje waren,"Mijn God,heb meelij met dit arme volk"!
ik vraag me nog steeds af hoe de beste man,zo'n 500 jaar geleden al wist dat wij nu,met zo'n narcistische leugenaar opgescheept zouden zitten?

roberto9715 | 02-04-21 | 15:29 | 2

Het arme volk laat zich niet zelden ophitsen tegen de verkeerde.

Wiebenick | 02-04-21 | 15:35

Dat waren woorden genoteerd door anderen, die er belang bij hadden, Willem zelf zei niet veel meer.. T volk was arm en zal arm blijven, zeker zolang ons huidige systeem blijft bestaan.

ademende aarde | 02-04-21 | 17:04

De vraag is uiteraard wat Rutte daar nog doet. De vraag zou ook moeten zijn: Wat deed Jorritsma daar weer. Ontspannen, beetje lacherig stond ze daar. Ze praatte met het gemak van iemand die overal boven staat. Politicus in een regeringspartij is blijkbaar de meest veilige en zekere baan van Nederland.

zeurmachine | 02-04-21 | 15:29 | 2

Ja, ze hadden de afgelopen dagen vrij goed besteed aan het verhaal op één lijn maken. Je kon wel merken dat Jorritsma de oudste van de drie was. Haar korte termijn geheugen was inderdaad af en toe haperend (ja, het is ook al heel laat en ik ben niet meer de jongste). Van de drie leugenaars is zij nog wel de meest geloofwaardige dementerende, dat dan weer wel.
Overwinning voor de getuigen voorbereider(s).

Wat een afgang was die Hoekstra. Tijdens zijn vragen ging hij er een meerkeuze examen van maken. Idioot.

Peerkeoud | 02-04-21 | 16:00

Net als weerman of weervrouw.

Dwarsdenker | 02-04-21 | 17:10

De echtgenote van Omtzigt ziet Rutte duidelijk niet zitten. www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Ik ben benieuwd hoe Omtzigt hier op gaat reageren en of er ons toch nog iets te wachten staat, Omtzigtgate lijkt nog niet ten einde. Ik zag net nog een fragment van Kaag bij de pers met als uitleg voor haar motie van afkeuring 'ik zou mijn eigen conclusies hebben getrokken' dus dat Rutte er zo jolig mee omspringt en weer fris en fruitig zegt door te willen gaan lijkt mij schoppen tegen zere benen.

GroetenVanUrk | 02-04-21 | 15:26 | 4

Met alle respect maar waarom is de mening van deze vrouw relevant? Haar commentaren doen de reputatie van Omtzigt geen eer aan. Spreekt zij nou namens hem? Straks moet hij nog gaan uitleggen wat haar rol is en of zij namens hem spreekt. Het geheel maakt een zeer emotionele en chaotische indruk. Een slimme Omtzigt zou de communicatie in één hand houden. In zijn hand dus.

Amsterdamsko | 02-04-21 | 17:06

@Amsterdamsko | 02-04-21 | 17:06:

Nou ik denk inderdaad dat ze namens en voor hem spreekt want ze zit met een gebroken man thuis.

En dan krijg je ook nog zo'n wanvertoning als gisteren te zien met een Rutte die vrolijk fluitend verder gaat.

Roze_bril_drager | 02-04-21 | 18:02

@Roze_bril_drager | 02-04-21 | 18:02:
Het zijn rare tijden. Echtgenote(n)(s) die namens hun wederhelft de politieke woordvoering doen. Ik vind dat amateuristisch en uiterst riskant.

Amsterdamsko | 02-04-21 | 20:19
▼ 1 antwoord verborgen

Mark's bazen hebben besloten dat hun belang nog niet genoeg bediend is en dus blijft hij aan. In het regeerakkoord zullen er allerlei zaken staan die in geen enkel partijprogramma voorkwamen. Mede mogelijk gemaakt door Rutte.

van heinde en verre | 02-04-21 | 15:25

Ik heb net een goede beoordeling gehad bij het bedrijf waar ik al lang werk. Ik kan nu best een mooie bolus draaien op het bureau van onze directeur. Het zou raar zijn als ik daardoor een stap opzij zou moeten doen

Gaz21 | 02-04-21 | 15:20

De arrogantie van de macht kènt géén grenzen, een regelrechte klap in het gezicht van Omtzigt, en het Nederlandse volk!

eismc2 | 02-04-21 | 15:16

Wordt het niet tijd voor premier Klaas Dijkhof?

small_town_dude | 02-04-21 | 15:13 | 2

Ist ausradiert.

SmurfenSlurfje | 02-04-21 | 15:15

Ja toch, die krijgt gewoon wachtgeld terwijl hij nooit tevoorschijn komt.

Adriel | 02-04-21 | 15:19

Dat wordt Kabinet Khaddafi IV. Naar goed Noord-Afrikaanse traditie. Laat die immigranten maar komen! Die snappen dat.

van heinde en verre | 02-04-21 | 15:11

Natuurlijk verdient een land waarvan 1,9 miljoen kiezers op een oplichter en een machtswellusteling hebben gestemd niet beter, vooral omdat het allang bekend was wat voor man deze man was. In Italië hebben ze Berlusconi (nu even niet, geloof ik) en wij hebben Rutte.

JvanDeventer | 02-04-21 | 15:10 | 1

Één volk, één land, één leider.

inCol | 02-04-21 | 15:12

Help me even, wat is de psychiatrische term ook alweer voor iemand die regelmatig liegt, maar er zelf van overtuigd is dat hij de waarheid spreekt?

gekwetst | 02-04-21 | 15:07 | 12

@Wiebenick | 02-04-21 | 15:31:
Maar tijdens het bridgen stiekem vergif in de drank van je medespelers doen, kaarten steken en spieken, dat is dan weer zeer onsympathiek.

Vage_eddie | 02-04-21 | 16:00

@Vage_eddie | 02-04-21 | 16:00: Er is een verkennende notitie gelekt, daar is Rutte mee om de oren geslagen. Het was niet eens zijn notitie, en toch moet Mark exact onthouden wat er in elke notitie staat. Zo niet, dan maakt iedereen en zijn moeder hem uit voor vuile leugenaar. Beetje vreemd, wel.

Wiebenick | 02-04-21 | 16:45

Munchhausen syndroom

DeviousDick³ | 02-04-21 | 16:46
▼ 9 antwoorden verborgen

De fotogaaf ANP die de foto van de wegvluchtende Karin Ollongkreng nam, is dezelfde die -betaald- toegelaten werd tot de DDR66 burelen om de geënsceneerde foto van mvrouw Al Qaq op de tafel te nemen. Toeval? Dacht het niet.

dathoujetoch | 02-04-21 | 15:07 | 4

House of cards in optima forma.
Als ik Rutte was, zou ik de komende 4 jaar geen kop koffie of thee meer aan durven te nemen daar.

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:11

Bart Maat heeft Ollongren gefotografeerd en Martijn Beekman heeft Kaag gefotografeerd. Die Bart Maat wordt wel vaak bij Rutte gezien.

SirCharlesPoploch | 02-04-21 | 16:06
▼ 1 antwoord verborgen

Arme Rutte!
Hij zal echt een rotdag hebben gehad...
Gelukkig voor hem zal ie er later echter niks meer van herinneren.
.

Kijkeensaan | 02-04-21 | 15:05

Je verwacht toch ieder moment van de dag, de kop :
BREAKING : PIETER OMTZIGT STAPT OP ALS LID VAN CDA!!

Paaldanseres | 02-04-21 | 15:02 | 5

@Kwetsmeniet | 02-04-21 | 15:18:
Het enige nadeel is dat voor die opstelling zéker de VVD nodig is.
... Je voelt de bui al hangen, denk ik?

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:24

Nee want dan kunnen ze hem de aankomende vier jaar negeren. Over vier jaar (na vier uur) is het Nederlandse electoraat het alweer vergeten en dus zijn ze dan van Omtzigt af. Blijft hij lid van het CDA, hoe zwaar dat ook kan zijn dan is hij de splijtzwam van het volgende kabinet.

Zapata10 | 02-04-21 | 15:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Hij vergeet dat 5 van de 6 mensen NIET op hem hebben gestemd.

ceesreis | 02-04-21 | 15:02

Ik ken ongeveer 100 mensen, daarvan heeft er niet 1 op Rutte gestemd.
Kent u een grote groep mensen die dit wel gedaan hebben ??

bigstone | 02-04-21 | 15:00 | 3

U ben Groenlinkser?. SPer?, Dierenvrind?

inCol | 02-04-21 | 15:02

Ik ken er twee. Van huis uit CDA stemmers, maar deze keer, in deze bange dagen, hebben ze voor de eerste keer in hun leven VVD gestemd. Het 'rally round the flag' effect met een vleugje Stockholmsyndroom. [zucht...]

VanBukkem | 02-04-21 | 15:04

@inCol | haha de gedachte alleen al. brrrr.

bigstone | 02-04-21 | 15:26

Waar is VVD hugger Kuifje gebleven trouwens?

chausson61 | 02-04-21 | 14:58 | 1

Die moest zich gister tot 3 uur 's nachts verdedigen in de kamer en kon daardoor niet bij zijn reaguurdersaccount.

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:13

Die treed alleen af als er 2 miljoen mensen naar Den Haag afreizen om te demonstreren. En zelfs dan denkt hij er nog na om een clusterbom op de menigte af te werpen. Hij is de nieuwe Nicolae Ceausescu !

ff serieus nu! | 02-04-21 | 14:56

De vergelijking met Erdogan begint zich bij me op te dringen.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 14:55 | 7

@Schoorsteenveger | 02-04-21 | 15:20:
Bedenk ook dat Omtzigt het als een taak zag om de regering te controleren. Hij liep Rutte hierbij zwaar in de weg.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 15:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Als de VVD "slim" is schuiven ze Dijkhof naar voren als kandidaat premier. Rutte zou dan in de kamer kunnen blijven als fractievoorzitter (als hij tegen die tijd geen nieuwe baan in Europa heeft gevonden).

Hypno2050 | 02-04-21 | 14:54 | 4

@VanBukkem | 02-04-21 | 15:00: Met dat politiek selectieve geheugen voor de klas? Dat worden heel aparte geschiedenislessen. Verklaart wel waarom hij acht jaar deed over zijn studie: Drees vergat hij steeds, Colijn dan weer niet, enz.

zeurmachine | 02-04-21 | 15:08

Rutte functie elders lijkt me het beste voor de VVD. Sowieso kan Brussel nog wel een leugenaars gebruiken

Fijn_dat_je_er_bent | 02-04-21 | 15:15
▼ 1 antwoord verborgen

Het wordt tijd dat onze koning de penning van Rutte afneemt.

bigstone | 02-04-21 | 14:53 | 2

Welke reden zou die belastigverterende lamzak daartoe hebben?
Liefde voor het volk?!

Vage_eddie | 02-04-21 | 16:06

@Vage_eddie | 02-04-21 | 16:06: Hij heeft trouwens net wel iets goed gezegd over dat corona geen excuus mag zijn om vrijheden blijvend te beperken.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:48

Heeft iemand een idee hoe de 'positie elders' voor Omtzigt, door Rutte gerealiseerd zou worden? Ik kan me namelijk niet indenken dat dit zonder de medewerking van Omtzigt zou gebeuren.
Het gaat mij dus niet om de ministerspost.

Amsterdamsko | 02-04-21 | 14:49 | 4

Daar klopt ook niks van. Je kunt een gekozen kamerlid niet wegsturen.
Het lijkt me dat Rutte de waarheid sprak toen hij zei dat hij het alleen over een ministerpost voor Omtzigt gehad heeft. Want dat zou namelijk wel heel slim zijn: als Omtzigt zelf minister is controleert hij ministers niet. (al denk ik niet dat Omtzigt een aanbod zou aannemen)

koeberg | 02-04-21 | 15:12

@koeberg | 02-04-21 | 15:12:
Eens. De hele heisa sloeg dus gewoon nergens op. Maar ja: vervolgens heeft Mark Rutte het wel voor zichzelf verkloot door te liegen ipv gewoon te zeggen dat hij over P.O. had gesproken.

Amsterdamsko | 02-04-21 | 15:59

@Vage_eddie | 02-04-21 | 14:52:
Een dergelijke 'move' is zeer gebruikelijk om iemand die toch alles beter weet, de kans te geven om dit ook in de praktijk te brengen.

Amsterdamsko | 02-04-21 | 16:02
▼ 1 antwoord verborgen

Macht is verslavend, bij Rutte zie je dat. Waarom zijn er voor politieke functies geen maximaal aantal termijnen?

DeCynischeAmbtenaar | 02-04-21 | 14:49

Als formateurs kunnen ze gerust Bassie en Adriaan nemen, want het is toch alleen voor de bühne en die hebben wel ervaring in net doen alsof.
Gisteravond is de nieuwe coalitie al beklonken, het wordt VVD, D66, CDA en CU
Kaag waant zich MP, het nieuwe leiderschap kan in de schredder en Rutte zei gisteren alleen sorry voor het feit dat het naar buiten is gekomen.
Wat een gaaf land hebben we toch.

tsjajaja | 02-04-21 | 14:47 | 2

Kaag gaat een lesje krijgen ...

DeCynischeAmbtenaar | 02-04-21 | 14:49

@DeCynischeAmbtenaar | 02-04-21 | 14:49:
In welk opzicht?
Of ze nu MP wordt ofniet; gister heeft haar machtspositie hoe dan ook versterkt. Ze heeft de deur nog openstaan voor een nu chantabele VVD die van haar afhankelijk is, omdat de VVD onder Rutte nu geïsoleerd lijkt van ELKE partij behalve CDA en D66.

Tegelijkertijd heeft ze met haar "foei" voor de bühne, met sterk veroordelende terminologieën, maar NUL politieke impact ook de deur nog op een kier staan naar alle partijen die gister witheet de motie van wantrouwen gesteund hebben.

Om nog maar te zwijgen over hoe ze Wopke bij de ballen heeft nu:
Die heeft volledig op één paard gewed en kan alleen nog hopen dat ondertussen zijn partij niet implodeert.

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:04

Jan lul weet zich nooit niks te herinneren maar weet wel precies hoeveel mensen op hem gestemd hebben

DavidleeRoth | 02-04-21 | 14:45 | 2

U gelooft het getal dat hij noemt?

inCol | 02-04-21 | 15:09

Niet dat het kan, maar het zou toch een leuke zet zijn als Rutte juist Kaag aan de kant zet. Omdat ze tijdens de verkiezingen hem in een vrouwonvriendelijke hoek zette (terwijl het al uitgesproken was) en na vier jaar in hetzelfde kabinet opeens de moral higher ground probeert in te nemen wat betreft leiderschap maar te laf is om een motie van wantrouwen in te steunen. Alleen daarom al zou een fascistisch kabinet met VVD, CDA, PVV, FvD en JA21 best grappig zijn.

beldewouten | 02-04-21 | 14:44 | 2

Je schreef fantastisch fout.

Ruimedenker | 02-04-21 | 14:47

Termijnator 4

Sottotteke | 02-04-21 | 14:42 | 2

True Lies.

Ruimedenker | 02-04-21 | 14:44

kindergarten cop

IkWilOokWatZeggen | 02-04-21 | 15:22

Wat ik gek vind is dat de VVD überhaupt de grootste is geworden. Om mij heen zaten voornamelijk altijd VVD-stemmers. 7/10 hebben deze verkiezing anders ( of elders ;) ) gestemd...
Belarus praktijken in NL?

Clubber | 02-04-21 | 14:41 | 2

Verdiep je in het fenomeen n=1

beldewouten | 02-04-21 | 14:45

Nee hoor. Dit is het zogenaamde 'rally round the flag-effect' wat je hier ziet. Oftewel, in bange dagen scharen de mensen zich achter de leider. Zonder dat corona had Mark de verkiezingen glansrijk verloren. Dan gingen deze verkiezingen over de toeslagenaffaire ipv over, ja, waar ging het eigenlijk over deze keer?

VanBukkem | 02-04-21 | 14:45

1,9 Miljoen stemmen ja. Maar ja, ik ken een paar van die stemmers, en de enige reden waarom die twee voor de eerste keer in hun leven op Mark Rutte gestemd hebben is omdat ze doods- en doodsbang zijn vanwege dat killervirus. Deze mensen willen zo snel mogelijk weer terug naar een situatie zoals die was pak-m-beet anderhalf jaar geleden. En de enige zekerheid, de enige constante die ze (denken te) hebben in deze bange dagen is Mark Rutte. En zoals mijn pa en zijn vriendin zijn er nog een paar miljoen. Dus dat verklaart die 34 zetels.
1,9 Miljoen stemmen. Maar wel 1,9 miljoen stemmen van mensen die vanwege blinde paniek niet helemaal helder meer kunnen nadenken.

VanBukkem | 02-04-21 | 14:40 | 3

Wat een geschamper nou weer. Er is niets panisch aan een gemeen virus terugdringen door maatregelen en vaccinaties, sterker nog, het is volkomen rationeel. Bent u zelf misschien doodsbang voor een prikje?

Wiebenick | 02-04-21 | 15:03

Klopt, dat zijn er veel. Ook iets wat historisch gezien veel gebeurt, dat mensen uit angst op de zittende macht stemmen. In crisis-situaties zoekt men stabiliteit.

Upendo | 02-04-21 | 16:19

Weet je wie ook een heel volk angst aanjoeg om de macht te kunnen grijpen?

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:54

Was pieter er maar dan was rutte al weg.

Snoepbroekje | 02-04-21 | 14:39

Tussen mij en de politiek komt het nooit meer goed.
Wat een desillusie.
Bedroevend.
Ik vraag mij echt af hoe Rutte en de christelijke Segers zichzelf kunnen aankijken in de spiegel.
Laat staan Omtzigt aankijken.
En Wopke verdient het dat het CDA voor altijd een partij in de marge blijft.

Sterkte aan Omtzigt, de enige integere.

Maya de Blij | 02-04-21 | 14:37

NL had de kans deze figuren weg te stemmen op 17 maart. Da's pech, kans weg.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 14:34 | 2

NL, NL, ik heb in elk geval mijn best gedaan.

schijtzat | 02-04-21 | 14:41

Mijn subjectieve a-priori kansschatting:
Rutte met D66/CDA 0,4
Kaag met VVD/CDA 0,2
VVD/Links zonder Omtzigt 0,05
VVD/Rechts zonder Omtzigt 0,05
Omtzigt verlaat CDA, Stembus 0,3
Mijn a posteriori kansverdeling zal naarmate er belangrijke info beschikbaar komt, worden aangepast volgens het Bayesiaanse theorema.
Heb het boek "The Value of Information" (uit 1979) al op mijn bureau gereed gelegd.

WirMachenMusik | 02-04-21 | 14:33 | 6

Hoe bereken je de likelihoods?

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Gisteren/vandaag was de kans voor een KO. Een gemiste kans komt nooit terug.

Schilder58 | 02-04-21 | 14:33 | 1

Sterker nog, na een gemiste kans is de boel weer zo opgeschrikt dat de betrokken poppetjes weer even wakker zijn, en zich beter wapenen.
Rutte gaat de komende jaren gewoon war by proxy voeren:
Hij maakt een sukkel uit zijn omgeving belangrijk en verantwoordelijk, legt hem in achterkamertjes ideeën in de mond, en kan die persoon indien nodig altijd voor de bus schuiven.

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:59

Toch tekenend dat na al het Corona wanbeleid gestoeld op niets dan blinde angst nu één flut-notitie ineens wel een reden is om het vertrouwen in Rutte half op te zeggen.

RichardBandler | 02-04-21 | 14:32 | 3

Het coronabeleid is niet gebaseerd op angst... eerder op pure onkunde.

Papa Jones | 02-04-21 | 14:33

@Papa Jones | 02-04-21 | 14:33: En ego en machtsmisbruik

HaveXS | 02-04-21 | 15:44

Het zijn bijna altijd de bananenschillen die de machtigen uiteindelijk ten val brengen.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 16:59

Goh, wat verrassend. Had ik echt niet gedacht. Poeh. En dat ie dan zou samenwerken met de partijen die de motie van wantrouwen geblokkeerd hebben. Ook echt niet aan zien komen. Jeetje zeg. Die Rutte, nou nou, schaamteloos. Nooit van hem verwacht.

Upendo | 02-04-21 | 14:26

Arme ik. Dacht ik een leuk week-end te krijgen maar dar valt, tot op heden, vies tegen. Blijkt die JD (Jan Doedel)nog steeds niet te hebben begrepen dat hij erger is dan overjarig stinkende kaas. Zo'n leugenachtig, achterbaks, gillende megalomaan persoon is echt niet langer te handhaven. Misschien is dit duidelijker: "Meneer Rutte, u hebt mij lang genoeg uitgezogen, voorgelogen en geschoffeerd zodat ik bijdeze vriendelijk vraag een baantje elders te zoeken. Ps neem de idolaat naar u opkijkende mw Kaag ook mee svp. mvg.

Yen2020 | 02-04-21 | 14:26

Kaag had toch aan haar collega Ollegren opdracht gegeven om die papieren zo in haar hand te houden dat de ingelichte fotograaf ze goed kon vastleggen.. zodoende kon zei met behulp van de aivd etc de macht grijpen en in het torentje gaan zitten om geld uit te delen aan haar arabische landen en alle hollandse bvoeren een mes op de keel te zetten om hun akkers vol te gooien met zonnepanelen ipv van koeien of gewassen..

Tonythelonley | 02-04-21 | 14:23 | 4

Kaag komt dit allemaal heel goed uit.

Bab01 | 02-04-21 | 15:56

Als dat zo zou zijn, dan zou dat betekenen dat Ollongren een misdaad heeft gepleegd.

Wasbakplasser | 02-04-21 | 16:34

Ja hoor, vast.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 17:01
▼ 1 antwoord verborgen

De middenweg zal als volgt zijn: Rutte doet een stap opzij, maar niet helemaal. Met andere woorden: hij blijft Kamerlid, maar Kaag wordt de nieuwe MinPres.

JackStick | 02-04-21 | 14:21 | 5

@Schoorsteenveger | 02-04-21 | 14:26: Dan denkt u dus dat het snode plannetje, te weten een een-tweetje tussen Kaag en Ollongren, zal mislukken? Ik vermoed dat u dan de geraffineerdheid van de twee dames in kwestie onderschat, maar we gaan het zien.

JackStick | 02-04-21 | 14:46

Dat zei ze al in het begin, ik ga voor Min. Pres.
Wat een spel heeft ze gespeeld, ik wordt er angstig van.

gato | 02-04-21 | 17:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte's houding gisteravond (van zeer gespannen, stijve houding, ontiegelijk nerveus) veranderde 180 graden naar ontspannen, achter leunend, veel praatjes met veel gelach. De (CDA + D66) buit was toen al binnen. Na de formatie zal Nederland zien welke ministerposten (buit) + partijpunten gepresenteerd wordt.

Een ding werd al helder voor de verkiezingen; minister van financiën gaat naar D66 Koolmees. Ja de spuuglelijke speenvarken die de pensioenen gesloopt heeft wordt verantwoordelijk voor de financiën van BV NL . Denk ook aan de EU kosten + 1000 miljard klimaatkosten.

Verder ook teleurgesteld in Omzigt. Ongetwijfeld dat Wopke hem vooraf inlichtte over het besluit. Omzigt had zo'n half uur voor de stemming een tweet hierover moeten slingeren. In de trant van partijkartel CDA + D66 stemmen alsnog voor Rutte. Onacceptabel en hierbij vertrek ik uit het CDA.

Druk van buitenaf neemt enorm toe. Alleen Omzigt had zo dit kunnen stoppen. Jammer pitbull. Nu sta je weer in je hemd. Zo vaak in je rug gestoken dat hier niks meer van over is. Vanzelfsprekend zal ook dit kabinet de 2e kamer tegenwerken door nog stiekemer / schijnheiliger te werk te gaan.

TERUGVANWEGGEWEEST | 02-04-21 | 14:15 | 5

Wellicht komt de Omtzigt rekening nadat Corona weg gevaccineerd is en is dat de afspraak. Omtzigt weet teveel, maar hoeveel energie hij nog heeft door die wetenschap en alle tegenwerkingen blijft ongewis.

dijkbewaker | 02-04-21 | 14:37

@Vage_eddie | 02-04-21 | 14:18: Zou Pieter goed doen, of voor zichzelf beginnen of aansluiten bij een bestaande partij.

Laat hem maar eerst eens tot rust komen, het is veel leuker als hij, nadat Mark en Wopke door alle formatie hoepels zijn gesprongen van Kaag, de stekker uit het CDA trekt waardoor de kamer meerderheid vervalt.

Dan hebben we wellicht alsnog versnelde verkiezingen en wellicht haalt ie niet die 20 zetels van Maurice, maar als hij er 5-10 overhoud en die weg weet te snoepen van VVD/CDA/D66, dan kon het nog weleens de goede kant op gaan. Ik zeg niet: dan zijn we gered, but at least we're not as fucked as we are now.

ReyNemaattori | 02-04-21 | 14:52

@ReyNemaattori | 02-04-21 | 14:52:
Daar hoop ik dus ook op.
En het zou trouwens niet eens goed zijn als Omtzigt in een keer teveel zetels zou krijgen in zo'n situatie, omdat op elke zetel wel een poppetje moet komen te zitten.
Nou kan hij natuurlijk een paar lui meetrekken uit het CDA, maar je wil ook niet dat de nieuwe club inhoudelijk daar een kopie van wordt, dus er zal aanwas van buitenaf moeten zijn.
Echter loop je met te snelle groei kans op LPF- en FvD-achtige praktijken; allerlei slecht doorgelichte clowns in je gelederen.

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:56
▼ 2 antwoorden verborgen

De belofte om te werken aan vertrouwen is door zijn aankondiging nu al gebroken.

Lafayette | 02-04-21 | 14:15 | 2

Een leugenaar die belooft minder te gaan liegen; waar kan het misgaan?

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:00

@Vage_eddie | 02-04-21 | 15:00: Ik had eens een vriend die loog ook altijd. Ik zei waarom lieg je , ik lieg nooit, Moest zo lachen, zei zelfs nu lieg je.

gato | 02-04-21 | 17:29

Ik vind wel meer dingen raar.
Waarom komen Jorritsma en Ollongren er zonder kleerscheuren af? Ollongren zou eveneens een motie van afkeuring of een motie van wantrouwen aan haar broek hebben kunnen krijgen. En waarom niet even een parlementaire ondervraging of een ander middel om binnen de kortste keren boven water te krijgen wie er gelekt hebben naar Rutte?
Het was hallucinant ja, het schouwspel, maar om meerdere redenen.
Het meest hallucinant vond ik het optreden van The Witch, van Sigrid Kaag. Nieuw leiderschap, dat zijn de woorden die D66 in de mond durfde te nemen, maar wat we gisteren zagen was een proeve van oud leiderschap, van pure, onverbloemde machtspolitiek die niet over de inhoud ging maar over poppetjes, over één pop welteverstaan, over Mark Rutte. Ze dwong hem op meedogenloze wijze op de knieën en liet zich daarbij helpen door een laffe, slaafs volgzame Hoekstra. Er kwam een in een motie verpakt elixer ten tonele, en Rutte werd gedwongen om dat gifmengsel ten overstaan van de Kamer te drinken, maar het was niet de bedoeling dat hij eraan stierf, zoals de rest van de Kamer, de laffe CU uitgezonderd, wilde, nee, hij moest genoeg in leven blijven om te voorkomen dat er bij de VVD een crisis uit zou breken, maar net niet levend genoeg om zijn macht uit te kunnen blijven oefenen zoals hij al die lange jaren gewend was geweest. Een vernederde, vleugellamme, aangeslagen Rutte, daar was het de heks om te doen, een Rutte die zich voortaan braaf zou onderwerpen aan de Will of the Grand Witch.
Met Kaag halen we leiderschap oude stijl binnen, maar gemener, doortrapter, smeriger, kouder, meedogenlozer dan we gewend waren. Macht, macht, macht.

Schoorsteenveger | 02-04-21 | 14:15 | 3

Er zijn al aangiftes in de maak..

All_Anonymous | 02-04-21 | 14:18

Ze zou ook nog wel eens een driedubbele agenda kunnen hebben, en oooh, wat zullen we dan terugverlangen naar ons vertrouwde "liegbeest." Te laat, te laat ...

Wiebenick | 02-04-21 | 14:27

Tweede kamerleden moeten leren directere vragen te stellen zoals "Staat u hier nu gewoon een potje te liegen? Hoe kan het anders dan dat u en uw collega's allemaal precies weten wat er niet gezegd is, maar verder helemaal niets meer weten?"

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 17:07

Voor mij is Wopke de grote Judas hier, het was al een beetje duidelijk toen hij zogenaamd verontwaardigt rutte vragen ging stellen, met heel veel woorden maar eigenlijk deden ze geen pijn.Ook toen hem de ja of nee vraag werd gesteld wrong hij zich in allerlei lege woordhulzen. Daarna het verraad hij Omtzigt door niet de motie Wilders te steunen en hoopt dat niemand zijn Judas streek door heeft. Ben benieuwd of de andere leden van het CDA er ook zo over denken.

jan huppeldepup | 02-04-21 | 14:14 | 1

"Ben benieuwd of de andere leden van het CDA er ook zo over denken."
In elk geval de hele fractie. Dat hebben we gisteren kunnen zien.

Schoorsteenveger | 02-04-21 | 14:21

Dat hij een keer de kaart trekt, die de idioten in het stemhokje hem bewust hebben gegeven - hij was toen ook al de Pinok in de politiek met een laagje Segers slijm- was te verwachten. De 'man' deugt niet, maar grote delen van dit kiezerskorps maken evenzeer dit land kapot, o.a. het onbegrijpelijk grote aantal D'66 en Volt fans aan de Rutte schijtluizen toe te voegen. Laat maar aan deze ikke ikke en de rest kan stikke figuur over om de bedrogkaart verder uit te spelen samen met zijn makkers, want die zijn geen haar beter hé Wop, Sieg en Getverdemme Klef Segers?.

hertogvanzottegem | 02-04-21 | 14:14

Rutte heeft gewoon gelijk. Zijn partij is het grootst en de TK heeft hem gisteren, met die niets betekenende motie van afkeuring, een mandaat gegeven om voort te gaan op de door hem ingeslagen weg.

De rest is moralistisch geleuter.

Ichneumonidae | 02-04-21 | 14:12 | 7

Erdogan zette zichzelf ook in het centrum van de macht.
Maar zijn land gaat naar de kloten.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 15:19

Zijn partij is de minst kleine. Elk van de partijen vertegenwoordigt maar een klein deel van de kiezers.

dihydrogenmonoxide | 02-04-21 | 17:09
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Argos | 02-04-21 | 14:11 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Nee die laffe kartelcoalitie zal er wel gewoon komen..

Het zal interessant kunnen worden als Omtzicht vervolgens uit de partij stapt en misschien wat gelijkgestemden meeneemt. Het gedwongen verstandshuwlijk van deze wankele coalitie moet dan ook nog verder regeren zonder kamermeerderheid.
Ook Rutte zelf zal uiteindelijk inzien dat zijn vleugellamme leiderschap een totale blamage is geworden. Het na-oorlogse recordje zal hem weinig voldoening meer geven en hij zal uitzien naar een verlossende nederlaag bij de volgende verkiezingen.

Frits_Binkestein | 02-04-21 | 14:11 | 1

Ik denk dat hij bij zijn ochtendkoffie vandaag al stilletjes in de Brusselse vacaturebank is gaan neuzen.

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:14

Toch wel slim van Ollongren om expres dat mapje te laten zien. Heeft gewerkt.

Axolotl | 02-04-21 | 14:10 | 1

Misschien kreeg ze deze tip van vriendin Beatrix. Die is waarschijnlijk nog steeds pissed off omdat haar zoon van Rutte niet op vakantie mocht naar Griekenland en zij voor het tweede jaar op rij niet mocht gaan skiën in Lech...

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 14:14

Van Rutte viel dit te verwachten.
Van Kaag ook.
De grootste loser uit dit verhaal is Judas Wopke, die de taak en ook de macht had om Rutte ter verantwoording te roepen en in de meest zware zin onschadelijk te maken.
Die kans heeft hij laten liggen. Ik hoop dat hij op het verkeerde paard gewed heeft, dat het CDA scheurt, en dat coalitie met CDA en VVD daardoor zo onmogelijk wordt dat er nieuwe verkiezingen moeten komen.

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:09 | 1

Als Wopke had meegestemd was het nog niet genoeg geweest. De grootste Juda is die Seeger van die kleine kudt CU partij. Die moet je alsnog kruisigen.
Heb meer respect gekregen voor die Van der Staaij.

Dwarsdenker | 02-04-21 | 17:56

Rutte is een man die het hart heeft te spreken van "eer en geweten" . Er zullen er maar weinigen zijn die dat durven en het zelfde als hem hebben gepresteerd. Er zijn geen woorden voor zijn schaamteloosheid.

Therapietje | 02-04-21 | 14:09

Hele debat gekeken. Op een gegeven moment snachts zie je tijdens een schorsing Kaag tegen Rutte zeggen dat hij zijn bron moet onthullen en Ruttes schud nee. tijdens de schorsing is naar mijn inschatting rutte in overleg met kaag en hoekstra tot een motie van afkeur als compromis gekomen.

Daarnaast was het opvallend dat Segers van christenunie de motie van wantrouwen niet steunde.

Grote kans dat we een kabinet van vvd d66 cda en christenunie krijgen gezien bovenstaande

1977 | 02-04-21 | 14:08 | 2

Zo had ik het gister ook gezien:
Gister was eigenlijk het meest verhelderende formatiegesprek dat je kon hebben: CDA en D66 als gedoogsteun voor een chantabele VVD.
Nu nog één of twee useful idiots vinden die willen meeregeren en ze zijn er.
Ik hoop dat de complete implosie van het CDA (die nog op Wopke's verraad kan volgen) dat karretje in de poep rijdt.

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:12

Beste Mark, 1,9 miljoen mensen willen jou, de rest niet.

Mr_Natural | 02-04-21 | 14:07 | 5

Wat Mark gemakshalve ook even vergeet is dat hij die 2 miljoen stemmen heeft gekregen VOORDAT duidelijk was dat hij bereid was om op bananenmonarchiaanse wijze een kamerlid politiek om zeep te willen helpen.

Als deze man verkozen was tot penningmeester van de scouting, om er vervolgens met de kas vandoor te gaan, zou hij zich na betrapt te zijn dan ook verweren met "bek houden, want ik ben gekozen"?

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:16

Spreek voor jezelf. Ik heb niet op hem gestemd maar hij mag van mij blijven.

Harrie-Couvert | 02-04-21 | 14:23

@BobDobalina | 02-04-21 | 14:15: Het maakt je geen reet uit dat hij liegt zoals het hem uitkomt? Tja, dan ben je idd een echte VVD-er

Axolotl | 02-04-21 | 14:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Wel interessant voor hem als afgestudeerd historicus is dat hij de geschiedenisboeken in zal gaan als eerste leider van het land sinds de gebroeders de Wit die niet natuurlijk aan zijn einde komt.

Norman N. Warden | 02-04-21 | 14:07 | 3

Wat ik nog veel interessanter vindt voor een historicus, is dat hij zoveel gebeurtenissen vergeet.

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:41

Is de wens hier de vader van de gedachte? Dan zou ik stoppen met denken.

Charles Swietert | 02-04-21 | 14:43

@Charles Swietert | 02-04-21 | 14:43: Het is slechts een constatering. Zoek maar eens op welke 6 (grond)wetswijzigingen ze hebben ingediend (inclusief Ollongren) op 31 maart. Voer voor revolutie.

Norman N. Warden | 02-04-21 | 14:47

Als Mark op een bepaalde leeftijd zijn laatste adem uitblaast, zou hij dan nog zijn leven aan hem voorbij zien flitsen? Zonder herinneringen wordt dat lastig

hotbrasil | 02-04-21 | 14:06

Men staart zich helemaal blind op Rutte en dat D66 mens als premier. Er is vast wel iemand anders die het beter kan dan een van deze twee "vertrouwde" koppen, maar om de een of andere reden moet het toch een van deze twee figuren worden. De ene liegt alles aan elkaar en de andere steekt de leugenaar een dolk in de rug. Laat nu aub eens iemand opstaan die het volk écht vertegenwoordigt in plaats van de paar carrièrehaantjes die nu een grote "verontwaardigde" of leugenachtige smoel hebben. Het kan toch niet zo zijn dat er van al die figuren in de tweede kamer maar twee premier kunnen worden?

PhallusObesitas | 02-04-21 | 14:05

Ik heb er geen zin meer in. Ik stem mijn hele leven al op de tegenpartij, nooit gebeurt er nou eens een keer iets zoals ik het zou willen. Alleen Pim Fortuyn deed dat. Oppositiepartijen, doe es wat, gooi wat in de stemming als er een stuk of drie van D66 vast zitten in de tram of zo. Zo hebben we toch ook het verplichte donorschap gekregen omdat die halve zool te laat was in de Kamer.

Twee Jeetjes | 02-04-21 | 14:04

Heerlijk hoe vele Rutte haters keer op keer zand happen. Met de verkiezingen, en nu weer. Rutte is veruit de beste leider die we op dit moment nodig hebben en ik durf er vrij veel op in te zetten dat ie ook " gewoon ' weer 4 jaar door kan als Mp straks. Volledig terecht ook. Mijn stem had hij 2 weken geleden en daar ben ik nu nog trotser op. Go Mark!

Achenwee | 02-04-21 | 14:04 | 10

@Roadblock | 02-04-21 | 14:24: Verachtelijk nog wel. Het zit u diep. Zo heb ik het niet bepaald op de gemiddelde FvD aanhangers, maar toch blijken ze ook tussen mijn vrienden te zitten. Of ik daarom iemand meteen Verachtelijk moet vinden... nou nee. Leven en laten leven.

Achenwee | 02-04-21 | 14:34

@Achenwee | 02-04-21 | 14:34:
Ik heb ook kennissen die VVD stemmen. Moeten zij zelf weten.
Maar als ze gaan roepen, dat zij er zelfs trotser op zijn, omdat hij staat te liegen zou mijn houding toch enigszins veranderen.
U voelt het nuance verschil?

Roadblock | 02-04-21 | 15:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Over Macht en Charisma. Dat Mark geen milligram charisma meer over heeft kan hem geen ene moer schelen. De staat ben ik. En fuck you, allemaal.

Koonkluk Huis | 02-04-21 | 14:03 | 1

Ik denk dat een heleboel normale mensen zich niet kunnen voorstellen hoe iemand zo glashard kan liegen. Als je dat kan, heb je helaas echt een voordeel.
Zo zou het me ook niks verbazen als persoon "via via" helemaal niet bestond, en het gewoon een handig middel was om
1: Rutte's eigen voorkennis en het zich wel degelijk herinneren van de aantekeningen te maskeren
2: Een rookgordijn opwerpen: Het is gister úren gegaan over "wie viavia nou toch was".

Vage_eddie | 02-04-21 | 14:44

Maar Putin joh, die is pas erg.

GuusHetSchaapje | 02-04-21 | 14:03

Ik heb niet op Rutte gestemd sinds jaren (JA21 - go Eerdmans deze keer), maar mijn volmacht heeft ie. Ik geef het je te doen, een beetje de Jostiband genaamd de tweede kamer onder controle houden.
Als ik hem was had ik al 10x weggelopen: zak er lekker allemaal in. Mark daarentegen ging gewoon nog meer en harder werken voor een schijtsalaris dat ie kan vertienvoudigen bij iedere multinational. Waarom? Omdat ie echt het beste voor heeft met Nederland. En dan zou ie vallen over een of ander lullig ja/neetje ter lengte van 1 zin. Alsof Rutte met alles aan zijn hoofd ook alles letterlijk kan herinneren en alsof Pieter *fucking* Omtzigt key moet zijn in de formatie. Omtzigt minister maken zou alleen maar afbreuk doen aan het merk Omtzigt, want dan moet Omtzigt gaan handelen naar zijn woorden, alleen de druk al zorgt al dat ie overspannen thuis zit.

Ik zeg het nogmaals: #teamRutte

Behangdelul | 02-04-21 | 14:03 | 6

Ik hrb ook JA21 gestemd maar die heeft zich nu wel mooi gediskwalificeerd voor regeringsdeelname door de motie van wantrouwen te steunen.

Harrie-Couvert | 02-04-21 | 14:25

"en harder werken voor een schijtsalaris dat ie kan vertienvoudigen bij iedere multinational.". Dat dachten en denken er meer, vrijwel allemaal ambtenaren met een grote frustratie. Feit is dat de meeste politici nooit in het bedrijfsleven hebben gewerkt op een interessant niveau en als ze het proberen heel snel af zijn. En dat salaris iig niet factor 10x zagen maar alleen maar een slag meer.

oblix | 02-04-21 | 14:33

Ik blijf toch liever bij mijn naamgenootjes, die geen slecht geweten en geheugen hebben.

Jos Tiebent | 02-04-21 | 15:36
▼ 3 antwoorden verborgen

We hebben straks een regering die een volkomen tegenstelling is wat de burgers willen de komende 4 jaar.

Vraag me af wat er straks allemaal doorgedrukt gaat worden waar we niet blij van worden.

Rutte doet het allemaal.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 14:01 | 2

en wat er doorgedrukt wordt, wat de burger niet te weten komt.
We weten nu dat Rutte daar heel goed in is.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 14:03

Binnenkort; cartoon van Rutte strafbaar, 10 jaar gevangenisstraf, over vergeten herinneringen spreken of publiceren enorme boete!

Henkie | 02-04-21 | 14:05

En terecht. Hij heeft een enorm mandaat (bijna 6x zoveel stemmen als Omtzigt) van de kiezer en moet zoveel mogen gaan binnenslepen.

Vula | 02-04-21 | 14:01

"Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen.." en daarom heeft Rutte het recht om te regeren, vindt hij zelf. Wilders heeft 17 zetels gekregen en Baudet 8 zetels. Maar deze twee politici en hun partijen worden door Rutte bij voorbaat uitgesloten van regeringsdeelname. Wat een ongelofelijke hypocriet.

Tietmier | 02-04-21 | 14:01 | 5

Met zo'n uitspraak als van Rutte kan hij dus nooit afgezet worden? Beetje apart. Niet Rutte of zijn kiezers gaan daarover, maar de Kamer. Anders kun je het staatsrecht wel gaan herschrijven.

Bataafje | 02-04-21 | 14:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Als Rutte verstandig is stapt hij opzij en maakt hij plaats voor (alsnog) Dijkhof of anders Edith Schippers als premier. De VVD kan dan door zonder al te veel schade. Maar Rutte zal wel doorgaan en na een snelle kabinetsbreuk volgt dan zeer waarschijnlijk een enorme afstraffing bij de volgende verkiezingen. Hoogmoed komt voor de val. Zie ook Lubbers.

Axolotl | 02-04-21 | 14:01 | 5

@Vage_eddie | 02-04-21 | 14:50: Over het uit elkaar lazeren van het CDA gesproken waarover u het hebt. Ik denk dat daarin de tweede nog niet aan het licht gekomen clue zit betreffende het bericht "Omtzigt, functie elders". Ik geloof niet dat dit alleen van Rutte komt. Hierover heeft Rutte via via met Hoekstra vooraf overleg gehad en dat probeert zowel Rutte alsook Hoekstra (met gespeelde verontwaardig naar Rutte) angstvallig te verbergen. Die geheime via via bron van Rutte zou weleens Wopke Hoekstra, kunnen zijn. Die wil zijn CDA fractie zonder gedonder bij elkaar kunnen houden, dus vond er tussen de CDA en VVD lijstrekkers buiten Omtzigt om een verkennend gesprek plaats over een eventuele ministerspost (of kamervoorzittersrol) voor Pieter.

Vuurspuger | 02-04-21 | 15:29

@Vuurspuger | 02-04-21 | 15:29:
Het eerste heb ik ook al aan gedacht.
Rutte riep dat 'Minister' mij te vaak bezwerend naar Hoekstra.
Het tweede kan niet omdat Hoekstra later dan Rutte op de hoogte gesteld werd van de aantekeningen.

Roadblock | 02-04-21 | 16:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een klucht de afgelopen dag en nacht. Een slecht 1 april grap. Werkelijk niet te verhappen voor de burger. Omtzigt is ondertussen een gatenkaas, van al die messen die in zijn rug zijn gestoken door die lamlendige kartel patsers. Ik hoop dan ook van ganser harte, dat ie de corrupte judas Hoekstra en het CDA van binnenuit opblaast. Beste Pieter Omtzigt.... ik zou zeggen, met de grootst mogelijke spoed, afsplitsen en voor jezelf beginnen of je aansluiten bij een partij waar je wel gewaardeerd word. Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe, in de komende periode.
#goforit

Paaldanseres | 02-04-21 | 14:00 | 1

Omtzigt zal zich niet afsplitsen. Als eenmansfractie kan hij weinig bereiken. Binnen het CDA is hij nu een (onberekenbare) machtsfactor. Overstappen dan natuurlijk maar naar welke partij ? Ze zitten allemaal tot hun nek in het moeras.

Zaphod_Beetlebrox | 02-04-21 | 14:06

Ik heb PVV gestemd maar vind het prima dat Mark blijft. Wie zou anders MP moeten worden? De VVD heeft geen alternatief.

Papa Jones | 02-04-21 | 14:00 | 5

@Papa Jones | 02-04-21 | 14:08: Edith Schippers

Bataafje | 02-04-21 | 14:14

Zolang de kroegen dicht zijn heeft Dijkhoff niks meer te doen, toch?
Of runt die al voor Prins Carnaval volgend jaar?

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgende week zegt hij dat hij geen herinnering aan het debat van gisteren heeft.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 14:00

Wobke is een verrader, CDA is nog niet klaar met dit

DirkeBouten | 02-04-21 | 13:59 | 1

Omtzigt moet straks zijn kamerzetel innemen.
Ik hoop dat zijn incasseringsvermogen het de komende 4 jaar houdt.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 14:07

Ja de Trekpop van The Great Resset moet wel blijven zitten. Anders valt hun plan in NL in duigen natuurlijk.

ikworstelengadouchen | 02-04-21 | 13:59 | 2

Nee hoor, Kaag is hun droomkandidaat.

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 14:00

@Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 14:00:
Inderdaad. Een eurofiele salonsocialist die vooral predikt voor het nieuwe globale communisme, compleet inclusief overbetaalde regentenklasse, natuurlijk.

Vage_eddie | 02-04-21 | 15:21

2 miljoen voorkeurstemmen? Wat is er mis om met 2 miljoen stemmen een zetel in de Kamer te gaan bezetten? Of is dat te min voor Mark?

Koonkluk Huis | 02-04-21 | 13:59

Nou Mark, vergeet het maar.

Mr_Natural | 02-04-21 | 13:57 | 2

Dat doet hij regelmatig

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:58

Premier worden, hij kan het vergeten.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 14:01

Teflon Mark is inmiddels oude koek.
Piano Man Mark dekt de lading beter.

geen koning | 02-04-21 | 13:57

isruttealweg.nl is eind januari 2021 al geregistreerd. Wie van de reaguurders?
www.sidn.nl/whois?q=isruttealweg.nl&a... kunnen we een mooi overzichtje op bij gaan houden. Jammer dat hij niet vrij is. Misschien heeft hij hem zelf geregistreerd, want dat vergeet hij natuurlijk ook constant. Ben ik al weg? Even kijken ...

Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:57

Ik ben nog steeds verbijsterd over wat er gisteren en vanochtend is gebeurd. Wat een schertsvertoning. Kaag en Hoekstra dienen een eigen motie in met het argument 'Wij zouden daaraan onze conclusies verbinden' oftewel de motie is bedoeld om Rutte op te laten stappen, dan is de stemming geweest en zegt Rutte doodleuk dat hij doorgaat en vertelt lachend tegen de pers dat hij vertrouwen van de kiezer heeft. Als Kaag en Hoekstra (echt bedoeld hadden dat Rutte weg moest) ben je dan toch ook in het pak genaaid. Ik zou zeggen dien nogmaals een motie van wantrouwen in na het weekend, met hoofdelijke stemming, en maak een einde aan deze klucht.

Ik ben wel wat gewend van de politiek en dat deze oeverloze debatten op niets uitlopen, maar we zitten hier naar oost-Europese toestanden te kijken, of iets van een bananenmonarchie. Vertrouwen terugwinnen my ass.

GroetenVanUrk | 02-04-21 | 13:57 | 4

Mee eens.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 14:03

Wanneer Wipke en Laag nu ook gewoon de motie van wantrouwen hadden goedgekeurd ipv zelf een motie van afkeuring in te brengen was het wel goed gekomen. Maar nee, Wipke en Laag willen meeregeren. Ze kunnen nu wel meer eisen. Wat een clowneske voorstelling gisteren en wij (als NL) anderen maar steeds de maat nemen, het buitenland heeft een mooie circus act gezien gisteren

Frans_van_Arkel | 02-04-21 | 14:06

Een motie van wantrouwen na het weekend? Er is niets veranderd. Klaag en Hoekstra hadden in eerste instantie de mogelijkheid om die motie te steunen. Dat hebben ze niet gedaan. Die motie gaat er niet komen.
Kaag staat alleen omdat Hoekstra te maken gaat krijgen met een volgend probleem binnen het CDA.

El Rico Grande | 02-04-21 | 14:12
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, Mark, ik ben toch echt benieuwd of je die stemmen nu nog steeds zou krijgen.
Volgens de peilingen ziet de meerderheid van de Nederlandse bevolking je niet meer zitten als MP.
En als VVD stemmer zou ik mij toch behoorlijk bedonderd voelen, om er achter te komen op zo'n glasharde leugenaar gestemd te hebben.
Het signaal wat D66, CU en het CDA aan Rutte heeft afgegeven is nog erger:
Ga er maar rustig mee door hoor Mark, want de macht is bij ons belangrijker dan voor aap staan voor de ogen van de hele Nederlandse bevolking.

Roadblock | 02-04-21 | 13:56 | 2

Erger nog ... vvd-stemmers worden geassocieerd met die leugenaar(s).
Aan de andere kant ook niets nieuws. Je kon ook lokaal in de politiek al jarenlang zien dat vvd'ers onbetrouwbaar waren. Soort zoekt soort.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 14:04

@Roadblock | 02-04-21 | 13:56 |
"En als VVD stemmer zou ik mij toch behoorlijk bedonderd voelen, om er achter te komen op zo'n glasharde leugenaar gestemd te hebben."

Als je als VVD stemmerT dat na tien jaar VVD met alle onverkwikkelijkheden van dien nòg niet weet, dan heb je wel heel erg diep onder een steen gezeten ergens. E.e.a. mag ondertussen toch genoegzaam bekend zijn dacht ik zo. Maar men stemde op meer, meer, méér van dit alles. Wel, voilà. Alleen jammer dat ze mensen als u en ik mee de ondergang in trekken.

Sjefke7807 | 02-04-21 | 14:05

Hoeveel stemmen had de pvv niet bij de laatste verkiezingen toen ze de tweede partij van Nederland werden? Toen had hij wel schijt aan de kiezers.

Autobonker | 02-04-21 | 13:55

@Ronaldo, ben je werkelijk zo naïef?

Mr.Crowley | 02-04-21 | 13:55 | 1

Dit is het nieuwe normaal.

Mr.Crowley | 02-04-21 | 13:58

Mark gaat hard werken aan het terugwinnen van vertrouwen.

Welk vertrouwen? Hoe kan je iets terugwinnen wat je nooit gehad hebt?

Freezzz | 02-04-21 | 13:54 | 1

Dat is politiek, nooit zeggen dat je iets gaat oplossen, altijd zeggen dat je je uiterste best gaat doen om het op te lossen.

Mr_Natural | 02-04-21 | 13:56

Ik snapte het eerst ook niet, maar nu heb ik het spel door.

D66 heeft dit bewust bekokstooft met het CDA. Een motie van afkeuring betekend dat D66 Kaag premier kan maken. Wil Mark dat niet, dan is de VVD verantwoordelijk voor het onmogelijk maken van de formatie. D66 en CDA kunnen nu namelijk keihard zeggen dat ze best met de VVD willen regeren maar niet met Rutte aan het roer. Rutte staat schaakmat.

Er zijn dus maar twee uitkomsten. Dezelfde coaltie met Kaag als premier. Of het klapt en we krijgen opnieuw verkiezingen.

76435 | 02-04-21 | 13:54 | 8

@El Rico Grande | 02-04-21 | 14:09: Rutte doet het liever met een valse wildwest piano tussen de VVD Dixieland muziekjes met bitterballen. www.youtube.com/watch?v=wFEx_XMmcSs&a...

Vuurspuger | 02-04-21 | 14:45

@Mispel | 02-04-21 | 14:35: Hoe vaker Rutte een demente liegende trekpop wordt genoemd, hoe sneller Kaag in het torentje zit, dus ga vooral zo door. Meer, meer windmolens en zielige moslims. Kan niet wachten.

Wiebenick | 02-04-21 | 14:55

Het was een val, Mark is uitgespeeld, Wilders had dat gisteravond door en vertelde in korte woorden dit aan Azarkan.

gato | 02-04-21 | 18:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Er zijn altijd weer 1,9 miljoen sukkels die het verpesten voor de rest.

Mr_Natural | 02-04-21 | 13:53 | 2

Ik heb daar geen herinnering aan

Henkie | 02-04-21 | 13:56

@Henkie | 02-04-21 | 13:56:
If de beeldvorming was belangrijker dan de feiten, ik lieg graag en veel?

Jan, Leiden | 02-04-21 | 14:06

"Vergeten" gaat heel groot worden in dit land.

J.P.Drapeau | 02-04-21 | 13:53

Geen fan, maar terecht dat hij blijft! Hij heeft gelijk.

B.Chamel | 02-04-21 | 13:53 | 4

Dank je, ik heb al een vakantiewoning in Griekenland.

B.Chamel | 02-04-21 | 13:57

@ovideenznvrienden: ha, met dit verschil dat ik er zelf nog een schepje bovenop heb gedaan door er te investeren.

B.Chamel | 02-04-21 | 14:33
▼ 1 antwoord verborgen

Uiteindelijk kun je concluderen dat we een stel volksvertegenwoordigers hebben die het ruggengraat hebben van een weekdier. ZIJ hadden gisteren DE mogelijkheid om dit te voorkomen. ZIJ hebben dit dus niet voorkomen. En dan geef je een narcistische machtswellusteling en pathologische leugenaar als Mark Rutte het vertrouwen dat ie gesteund wordt door anderhalf miljoen kiezers. Het volk krijgt wat het verdient. Succes ermee, dus!

Dubbelepunthoofd | 02-04-21 | 13:53 | 1

Je bent een weekdier als je voor zoiets fluttigs de handdoek in de ring werpt en er vandoor gaat in een crisis om ergens anders 10x zoveel te gaan verdienen.

Behangdelul | 02-04-21 | 13:57

Eind van het jaar staan we weer in het stemhokje. Of eerder.

hotnot | 02-04-21 | 13:52 | 1

En stemmen we weer dezelfde partijen want het stemvolk is te dom om verder te kijken dan wat de media ze voorschotelen. Hooguit hier 5 zetels erbij en daar 5 er af.
Vergeet het maar dat er fundamenteel iets veranderd.

2voor12 | 02-04-21 | 13:58

Als Omtzigt zich nu ergens de komende weken afscheidt van het CDA en een stuk of 5 zetels meeneemt dan krijgt een volgende motie van wantrouwen tegen Rutte mogelijk wel meer dan 72 stemmen voor. Zou ook een mooie trap na zijn naar zijn Judas vrienden van het CDA...

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:51 | 5

Tenzij er meer kamerleden mee afsplitsen richting Omtzigt.

Cunts-en-kitsch | 02-04-21 | 13:57

@Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:56: Dat zou kunnen.

All_yall | 02-04-21 | 13:58

@Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:56: Lijst Omtzigt zou ik dan ook stemmen, nu was een stem op het cda een stem op het kartel.

jan huppeldepup | 02-04-21 | 14:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze hadden de toutjes van de Gillotine in handen.
Alleen de beul weigerde zijn taak (leiderschap?) om aan het touwtje te trekken.

Het Licht | 02-04-21 | 13:50 | 1

Niemand wilde van de demissionaire PM in crisistijd af. En terecht. Het zijn de coalitiepartners die wel een motie van afkeuring hebben aangenomen maar onterecht de bal nu weer bij Rutte leggen. Men had moeten stellen: laat Rutte als premier aanblijven tot de formatie is afgerond, maar het is *uitgesloten* dat hij in een nieuw kabinet terugkeert. Nu is het een potje politiek chicken: Rutte zegt dat hij blijft, mogelijke coalitiepartners vinden het "niet voor de hand liggen" met hem verder te praten. Wie geeft het eerste toe?

Muxje | 02-04-21 | 13:58

Ach guttegut...allemaal huillie doen?
Dit is realpolitik, zo gaat het al eeuwen en zo zal het nog eeuwen gaan.
Macht corrumpeert en ze hebben goed opgelet toen het hoofdstuk over Machiavelli werd behandeld tijdens het schooluurtje. Allemaal. Ook Kaag, Klaver en al die andere cry-babies.

Jan Lange3373 | 02-04-21 | 13:50 | 2

Yep, Klaver was voorzitter van DWARS, de Groenlinks jongerenclub en wist niets van de bom die in onderdelen op het hoofdkantoor lag. coryfee Rosenmuller is ook niet bekomen van zijn Mao, Hoxha (Albanie) en Pol Pot aanbidding.

Nichtsneues | 02-04-21 | 13:59

Ja, en Rutte zal dat ook vast als onbevoegd leraar Maatschappijleer op het Haagse Johan de Witt College aan zijn vmbo leerlingen onderwijzen.

Vuurspuger | 02-04-21 | 14:25

Niet om het een of ander, maar wanneer is er OOIT iemand uit de lagen van bestuur, politiek of bedrijfsleven op fraude of gesjoemel afgerekend ? Die laag dekt zich onderling toch in voor de gevolgen ?

Der Schnitzeljäger | 02-04-21 | 13:49 | 3

Ik heb daar geen herinnering aan

Henkie | 02-04-21 | 13:55

Dat is ook waar Omtzigt tegenaan liep:
Belangenbescherming van individuen in plaats van openheid. Carrières. Al gaat er daardoor iets tegen het landsbelang in. Maar dat is voor een VVD-er ook moeilijk te volgen. Adam Smith en zo, belang van het individu is het belang van iedereen..
Maar dat is naast privacy alleen nodig als men weet dat er iets fout gaat.

Er is inmiddels ook een manier van opschrijven bedacht waardoor er van alles zwart gelakt kan worden. Dat je de burger daar niet echt mee helpt, schijnt niet belangrijk te zijn.

Dus dit herhaalt zich gewoon in dat debat.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 14:10

Rutte functioneert uitstekend, hij is misschien zelfs in topvorm, niets dan lof over deze geniale 'balletje-balletje' eindbaas. De competitie weigert te accepteren dat ze afhankelijk is van Rutte. De kiezers willen niet weten, dat het waar is dat Rutte liegt. Rutte is onze dealer, de kiezers willen niet weten dat hij ongezond is en de Haagsche Kliek heeft een baan aan hem te danken. Nee, het ligt niet aan Rutte, die is ruk-goed!

hetgingperongeluk | 02-04-21 | 13:49 | 4

@Sh3Nki3 | 02-04-21 | 13:51: Je moet een ander niet afkraken, je moet gewoon zorgen dat je beter bent!

hetgingperongeluk | 02-04-21 | 13:53

Ik heb daar geen herinnering aan

Henkie | 02-04-21 | 13:54

@Sh3Nki3 | 02-04-21 | 13:51: Ik denk dat u die enorme sarcastische ondertoon in het bericht van reaguurder "hetgingperongeluk" niet hebt opgemerkt. Rutte, neergezet als de geniale 'balletje balletje' eindbaas. Kent u dat criminele straatspel waarmee goedgelovige voorbijgangers worden bedrogen?

Vuurspuger | 02-04-21 | 14:09
▼ 1 antwoord verborgen

En dit was dus de conclusie die Rutte trok, ik blijf.

LostSandWich | 02-04-21 | 13:49 | 1

Hij mag van Kaag en Hoekstra blijven. Die vinden zijn gedrag acceptabel.

El Rico Grande | 02-04-21 | 13:55

Moest gisteren terugdenken aan hoe opgelucht ik was toen Balkenende ein-de-lijk vertrok. En zie nu eens waar we staan. *ach en wee, kommer en kwel*

All_yall | 02-04-21 | 13:47 | 2

Inderdaad. Dat schoot me ook te binnen.

Der Schnitzeljäger | 02-04-21 | 13:50

Balkenende kon antwoorden geven waar je niets aan had. En daar wees hij je nog op ook.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 14:11

Zo'n 1,9 miljoen stemmen, veel daarvan waren niet eens voorkeurstemmen voor Rutte maar simpel stemmen op de VVD die hij als lijstrekker bij rechtstaat en democratie ongeintereseerde VVD stemmers binnen harkte. Veel meer dan 1,9 miljoen stemmen waren tegen Rutte gericht, waarvan alleen Pieter Omtzigt al, inmiddels leeg gezogen ziek thuis, voor het CDA ter waarde van vijf zetels de proteststemmen tegen de Rutte doctrine binnenhaalde. Die stemmen zijn gisteren verloren gegaan, werden door Judas Hoekstra misbruikt om zich schijnheilig samen met Kaag tegen dat waar Omtzigt en zijn kiezers voor staan te keren. Rutte is als een schaamteloos liegende CEO van een moreel failliete belastingontwijkende klaplopers multinational van waaruit in de directie kamertjes, ver weg van alle openbaarheid en de democratie, tot stand gekomen dictaten naar hun politieke loopjongens worden verstuurd om in de puinhopen van een zwaar in verval geraakte democratische rechtstaat met list en bedrog te worden uitgevoerd.

Vuurspuger | 02-04-21 | 13:47 | 1

Het zou leuk zijn als bij de volgende verkiezing op de kieslijst de partij op 1 staat, de lijsttrekker op 2 en zo verder. Pas dan kan je zien hoeveel stemmen de lijsttrekker krijgt. En dan gaat het er ineens (zeker voor Wopke) anders uitzien.

gnidegna | 02-04-21 | 13:51

2 miljoen stemmen? We wachten geduldig de enquête resultaten van Maurice de Hond af op de vraag: 'als u op 17 maart op Mark Rutte heeft gestemd zou dat dan ook doen als er opnieuw verkiezingen gehouden zouden worden?'

Koonkluk Huis | 02-04-21 | 13:47 | 1

Het Bureau Ipsos peilt voor Rutte via het Opiniepanel van EenVandaag, ruim 60.000 deelnemers, statistisch 24 keer betrouwbaarder dan Maurice. Geef je op, dan kun je ook mee invloed hebben in de uitslag, Ik doe het al sinds TweeVandaag of was je toen nog niet geboren?

Twee Jeetjes | 02-04-21 | 13:51

VVD heeft de keus:

- Mét Rutte in de oppositiebankjes of vijfde viool spelen naast Kaag/Hoekstra
- Zonder Rutte de premier leveren en de bovenhand hebben in de formatie, zeker nu Kaag gisteren wat schepen heeft verbrand op links.

De keus is aan de VVD: Rutte-belang of kiezers-belang.

JohnLocke | 02-04-21 | 13:45 | 3

Neuh. Rutte blijft en nobody cares. Voetbal op tv.

Saboteerik | 02-04-21 | 13:50

De VVD is inmiddels Rutte. Die heeft in de top inmiddels zoveel jaknikkers om zich heen verzameld dat hij daar de dienst geheel uitmaakt. Dat betekent tevens dat er eigenlijk geen sterke 2e man is die het roer eventueel over kan nemen.

Muxje | 02-04-21 | 13:51

Grandioze kans om over rechts te gaan, als er nog iets over is van de rechtervleugel van de VVD tenminste. Ga maar eens informeren met CDA, PVV, JA en Forum. Kijken hoe d66 dan piept.

nietoftochwel | 02-04-21 | 13:56

Bijna negentien procent van alle uitgebrachte stemmen zijn naar Rutte gegaan. Wat we nodig hebben is een filmpje waarin te zien is hoe Mark Rutte een kind vermoord, dan wel een jutezak met pasgeboren katjes over de brugreling in het water smijt. Om de ogen van deze bijna twee miljoen achterlijken te openen is een schokeffect nodig, iets anders werkt overduidelijk niet.

Rhenium | 02-04-21 | 13:45 | 5

waarvan waarschijnlijk zo'n 7 a 8% uit pure desinteresse of familiaire gewoonte maar gewoon het eerste het beste vakje op het stembiljet heeft aangekruist.

normanius | 02-04-21 | 14:11

Och, er zijn bosjes VVD-stemmers die het prima vinden dat hij iedereen, (en dus ook hen) belazert.
De bewondering van dieven onder elkaar.
Bij de mocro's kijken ze ook tegen drugsbosses en moordenaars op.
Kwestie van persoonlijke instelling.
Zo van : Goh, hij heeft de boel weer eens bedonderd. Goed he?

Roadblock | 02-04-21 | 14:16

@Muxje | 02-04-21 | 13:55: Ik begrijp uw punt wel, maar wil daar toch aan toevoegen dat het de kiezers vrij stond om wel op de VVD te stemmen, maar niet op Rutte. Dat is overduidelijk niet gebeurd. Vergelijk dit eens met het CDA en FvD.

Rhenium | 02-04-21 | 14:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Natuurlijk moet Rutter weer premier worden. Kijk naar de verkiezing uitslag.
Dat stelletje opportunistische gieren en nitwits dat hem gisteren af liep te zeiken kan helemaal niks. Wie liegt er nooit ? Kijk naar die hypocriet van een Klaver !
Heel Groen Links is een leugen. Dus wat lullen ze nou. Mark for president !!

pleemobiel | 02-04-21 | 13:45 | 2

Kaag is voor. Ze noemt het nieuw leiderschap.

El Rico Grande | 02-04-21 | 13:47

Mensen, die op zoek zijn naar de waarheid zijn opportunistische gieren en nitwits.
Nou, duidelijk waar uw normen liggen.
In mijn wereld is een man net zoveel waard als zijn woord.

Roadblock | 02-04-21 | 16:08

Weet je wie er ook tot aan het bittere einde toe volhield?

Mr_Natural | 02-04-21 | 13:45 | 1

Louis Armstrong?

Simon_Ketellapper | 02-04-21 | 13:51

Men oogst wat men zaait. We hebben massaal VVD Rutte gestemd. Niet piepen dan.

Mr Moore | 02-04-21 | 13:44 | 4

Mij hoor je niet.

pleemobiel | 02-04-21 | 13:46

Verre weg de meeste mensen hebben niet op Rutte of de VVD gestemd. Een grote meerderheid wil hem dus niet.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:55

@Ommezwaai | 02-04-21 | 13:46: Ik verzin het niet: “”””” De meeste stemmen gingen zoals bekend naar de VVD. Daarom is het niet helemaal verrassend dat ook de lijsttrekker van die partij, Mark Rutte, de meeste stemmen kreeg. 1.988.651 mensen stemden op de VVD-leider. Dat betekent dat bijna 1 op de 5 mensen in het stemhokje het vakje van Rutte rood inkleurde.””””” Bron: www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...

Mr Moore | 02-04-21 | 19:36
▼ 1 antwoord verborgen

1,9 miljoen stemmen heeft ie gekregen.. De bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg heeft Mark Rutte dus geen windeieren gelegd.

Ommezwaai | 02-04-21 | 13:44 | 1

Da dum Tsssssss

ik_word_gek_in_NL | 02-04-21 | 13:49

Misselijkmakend hoe ziek de politiek eigenlijk is, keer op keer alles verneuken, maar uiteindelijk gewoon weer op dezelfde plek terugkomen. In het bedrijfsleven gaat dat dus niet. Dan kom je bij een ander bedrijf met compleet andere mensen.
Een ander systeem, waar je geen professioneel politici kan zijn lijkt mij wenselijker, gewoon max een paar jaar (onbetaald) in de kamer. Gewoon als afsluiting van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven.

Henk de Vries2074 | 02-04-21 | 13:44 | 1

Het bedrijfsleven is niet geschikt voor de politiek en de politiek is niet geschikt voor het bedrijfsleven, zo is 't nou eenmaal.

Twee Jeetjes | 02-04-21 | 13:54

Paasweekend 2021, de komende dagen zal er zeer veel app verkeer zijn binnen de VVD. The mistery guest, de bron van 01012021, 7.30u is the most wanted, deze gaat bekend worden, journalisten hebben te veel ingangen en trojan horses. De hamvraag is wie zit er in de innercirkle VVD, wat blijft er over, wie gaat de knuppel in het hoenderhok gooien. Ik zet mijn geld op de Fall van Mark, wat is nodig ... een verlosser, binnen de VVD. Ik zie binnenkort een nieuw bekend VVD gezicht op de bunne, Rutte gaat naar NY.

Sundai | 02-04-21 | 13:44 | 3

01042021,..logisch

Sundai | 02-04-21 | 13:45

Aannemen dat er een bron is betekent de leugen als waarheid accepteren dat Rutte werkelijk vergeten was dat hij Omtzigt genoemd heeft. Hij hoefde slechts een anonieme bron te bedenken en iedereen bijt zich vast op "wie dan?!", i.p.v. te beseffen dat als die het niet vergeten was die bron overbodig is.

nsfl | 02-04-21 | 14:20

@nsfl
*en anders was het Kaag (via Kasja).

nsfl | 02-04-21 | 14:22

Mark Rutte heeft volkomen gelijk. Als je integriteit te grabbel wordt gegooid door één enorm opgeblazen en uit het verband gerukte zinnetje uit wat verkennende notities (die niet eens voor het publiek bestemd waren) als de verdachtmakingen, vileine scheldpartijen en frames je om de oren vliegen en je vecht niet terug, dan ben je geen knip voor de neus waard. Geen haarbreed toegeven aan deze hysterische lastercampagne. En dat zeg ik als Wilders stemmert. I kid you not.

Wiebenick | 02-04-21 | 13:43 | 1

Hij gooit zijn integriteit te grabbel door daar vervolgens nog eens over te liegen.

Der Schnitzeljäger | 02-04-21 | 13:54

Wilders heeft ook meer dan een miljoen stemmen, beetje raar dat je die dan wel voorbij gaat...

redthehaghue | 02-04-21 | 13:43

Mark Rutte kent de wet niet goed, Nederland kiest geen ministers of pemier, maar Nederland kiest tweede kamerleden. De 1,9 miljoen mensen die op hem gestemd hebben, hebben gekozen voor tweese kamerlid Mark Rutte. Dus fractievoorzitter prima, premier of minister niet.

SaabG | 02-04-21 | 13:42

Ik zie het probleem niet. Gisteren (of afgelopen nacht) was de kans om Rutte naar een baan elders te bonjouren. Na ronkende taal "hier scheiden onze wegen", vond Kaag het prima dat Rutte bleef. Na een klein beetje sputteren vond Hoekstra het prima dat Rutte bleef.

Het moment is niet genomen, nu kan Rutte doorgaan. Hij heeft gemerkt dat hij in zijn strijd tegen het parlement in het algemeen, en Omtzigt in het bijzonder, steun krijgt van D66 en CDA.

El Rico Grande | 02-04-21 | 13:42

Ik zie voor me een wild zigzaggende, overal veren verliezende, volledig door vuur zwartgeblakerde haan, met het brilletje van Mark Rutte, scheefhangend en sterren in de glazen in wanhoop wegrennen op weg naar een afgrond die het afgefakkelde dier niet ziet.

Koonkluk Huis | 02-04-21 | 13:42 | 1

Ja leuk. Maar ik zie ook bloeddorst.

Wiebenick | 02-04-21 | 13:45

Voormalig minister van Vreemdelingenzaken en voormalig VVD'er Rita Verdonk ziet veel vergelijkingen tussen de Pieter Omtzigt en haar. Toen Verdonk in 2006 meer voorkeursstemmen kreeg dan partijleider Mark Rutte werd ook Verdonk een functie elders aangeboden. "Dat is de manier om iemand weg te krijgen en dat zag je nu weer gebeuren," zegt Verdonk in De Nieuws BV.
tja wat moet je hier van zeggen

witchmaster | 02-04-21 | 13:41 | 4
-weggejorist-
WonderlijkeWereld | 02-04-21 | 13:59

"Niet links, niet rechts, maar recht door zee". Wat is daar nu nog van over, mevrouw Verdonk?

Jan, Leiden | 02-04-21 | 14:11
▼ 1 antwoord verborgen

Tijdens de verkiezingen was nog niet klip en klaar bewezen wat een ontzettende Rasputin je bent, Mark. Maar mooi om te zien dat je in Kaag je meester hebt gevonden. Watch your back, Mark.

BASinnic | 02-04-21 | 13:41

Het meest rare is dat het KAN. Hij KAN blijven zitten. Meneer heeft toch een eed afgelegd ? Is het dan niet aan de Trias om meneer van zijn functie te ontheffen ?

NerdAlert | 02-04-21 | 13:41 | 3

Politiek is ook vertrouwen. Als je geen vertrouwen hebt kun je niet functioneren. Motie v wantrouwen heeft het niet gehaald, dus hij kan blijven. Nog los van het probleem dat niet de MinPres daar stond, maar Mark Rutte, Kamerlid.

All_yall | 02-04-21 | 13:43

Komt er dan een trias langs die hem de deur uitzet?

beldewouten | 02-04-21 | 13:46

Het valt wel op dat RTL en de NOS Rutte opeen kritisch durven te ondervragen. Jaren te laat natuurlijk maar iig heeft dat laatste schandaal dan toch nog iets opgeleverd.

Freezzz | 02-04-21 | 13:41 | 2

Logisch. Zo lang hij blijft staat hij hun idool Kaag in de weg.

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:44

Het heeft duidelijkheid opgeleverd dat Kaag en Hoekstra het best vinden dat je een parlementslid kapot maakt.

El Rico Grande | 02-04-21 | 13:44

ach wat boeit het allemaal. Achter de schermen speelt men elkaar de gouden bal toe.
Is prio 1 niet gewoon vaccineren ? Beter daar de aandacht op vestigen. Tempo graag.

WantrouwendBurger | 02-04-21 | 13:41 | 1

Zelfs dat heeft Rutte niet goed .

elevator | 02-04-21 | 13:42

Beetje slappe poll deze keer. Beter poll zou zijn: Cordon sanitair om wie of wat, met wie gaat U absoluut niet regeren? VVD / Rutte / Omtzigt / CDA / Kaag / Ollonkreng / K66 / Wilders / PVV

echtpaul | 02-04-21 | 13:40

Vrij logisch en ook verwacht, als je het nuchter en zonder puberale opwinding bekijkt.

beldewouten | 02-04-21 | 13:39 | 6

@Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:43: Waarom denk je dat ik dat vind?

beldewouten | 02-04-21 | 13:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Leven we in Belarus?

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-04-21 | 13:36 | 1

Daar zijn we nog een paar lockdownmaatregelen van verwijderd.

All_yall | 02-04-21 | 13:39

Rutte liegt waarschijnlijk gewoon dat hij aan blijft als premier, dus geen zorgen.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:36 | 1

Of geen actieve herinnering

elevator | 02-04-21 | 13:41

Als u op D’66, VVD of Wopke hebt gestemd zou u zich werkelijk kapot moeten schamen. Geen enkel excuus, u wist dat dit er aan zat te komen.

Lafayette | 02-04-21 | 13:35 | 1

Nee, je weet toch beter, er zijn mensen die van het type van list en bedrog houden en die kiezen dan ook voor Mark. Type mensen; feiten zijn anders, maar wij doen graag aan beeldvorming, onze hele maatschappij is ermee vergiftigd. En dat zijn ook die 2.6 miljoen die op Mark stemmen, hoe naïef ze hun toneelstukje ook opvoeren.

Jan, Leiden | 02-04-21 | 13:45

Pak je geitenpaadje, kom op Mark, je liegt al jaaaaren je kan dit!

MokumsMoppie | 02-04-21 | 13:35 | 2

Eerst nog even een inleg velletje schrijven met excuses en loze beloftes over "nieuw leiderschap" voor het nieuwe regeerakkoord waar hij vervolgens zijn reet mee kan afvegen.

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:38

@Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:38:
Mark is zeau glad ...die hoeft niet te vegen....alles glijdt gewoon van hem af, zelfs schijt.

Krijgtheenenweer | 02-04-21 | 13:43
-weggejorist-
WonderlijkeWereld | 02-04-21 | 13:34 | 1

Liegende altzheimer patient met een groot bord voor zijn kop, deze MR.

bqbq | 02-04-21 | 13:33

Laten we nooit vergeten dat het niet alleen Rutte is die fout was.
Er was nog een belangrijke motie, namelijk de motie van de leden Baudet en Wilders over voorstellen voor de opzet en vorm van een parlementaire ondervraging

Hier is tegen gestemd door VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, CU, DENK en de SGP.

Dit parlementaire onderzoek zou eindelijk kunnen bepalen wat er nou gezegd is en in welke context. Hoe vatte die ambtenaren het op, waarom schreven ze “Positie Omtzigt, functie elders”. Iets waar de 3 politici ons geen antwoord op konden/ wilde geven omdat ze aan groeps-amnesie leden.

Ook zou het kunnen achterhalen hoe die informatie nou bij Rutte terecht is gekomen, en dus hoe de corrupte spelletje werken. Wie spreekt in achterkamertjes, buiten het normale proces om, met wie?

Dit had naar boven kunnen brengen waar de hele discussie feitelijk om ging. Het ging namelijk niet om Omtzigt, maar om hoe via de achterkamertjes, de burger buiten spel wordt gezet. Dat doe je mede door volksvertegenwoordigers, die zowaar het volk vertegenwoordigen, weg te promoveren.

Al deze partijen stemde tegen deze motie. Ze vonden het wel prima, die achterkamertjespolitiek. De burger die buten spel wordt gezet. Waarschijnlijk omdat ze er zelf ook van profiteren, en die burger ook maar als lastig zien.

Het zou veel meer hierover moeten gaan dan over Rutte

DerUnterMensch | 02-04-21 | 13:33 | 5

Is natuurlijk een mogelijkheid.
Met een parlementaire ondervraging hebben betrokkenen verschijningsplicht en kunnen desgewenst onder ede worden gehoord.

Maar dan?
Als de ondervraagde blijft volhouden zich iets niet te kunnen herinneren, blijft het ook onder ede een lastig verhaal. Het is een beetje als het zwijgrecht in strafzaken. Erg frustrerend, maar zolang we de roodgloeiende tangen en de rekbank niet uit de Gevangenpoort halen, doe je er weinig tegen.

Kapitein Sjaak Mus | 02-04-21 | 13:48

@obominotie | 02-04-21 | 13:40:

Als je beoordeeld wordt door jouw medeplichtigen ga je natuurlijk vrijuit.
Alles voor de bühne, een grote poppenkast. Ik hoop dat iedereen het gezien heeft.

Krijgtheenenweer | 02-04-21 | 13:48

Ik blijf het herhalen met dat stomme schoolmeisjeshandschrift: er heeft vast en zeker gestaan: Pieter Omtzigt, en niet Positie Omtzigt. Het was een interpretatie van het handschrift van de ambtenaar die verkeerd is genoteerd in het verslag. Dus in feite was deze vooringenomenheid nog veel ernstiger.

Jos Tiebent | 02-04-21 | 14:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ooit was liegen, bedriegen of de kamer onjuist informeren een politieke doodzonde. Vrijwel de gehele Tweede Kamer was het er over eens dat er keihard wordt gelogen en informatie wordt achtergehouden. Welke oplossing kiest men ? Een slap tikje over de vingers. Nou, dat heeft indruk gemaakt. Nog geen dag later gaat Rutte gewoon weer verder met het schofferen van de bevolking.

Ruikbaard | 02-04-21 | 13:33 | 1

Ja, maar wel een bevolking die daar absoluut geen enkel probleem mee heeft in meerderheid.

Jan, Leiden | 02-04-21 | 13:48

Dat mensen hier nog verbaasd over zijn, dit gedrag vertoont deze narcist al tientallen jaren.
En deze mensen beslissen dus dat wij thuis opgesloten moeten zitten.
En wij luisteren daarnaar, wie is er nu de gek?

polletjepiekhaar | 02-04-21 | 13:33

Zijn positie is gebaseerd op een mandaat van 2000000 kiezers. "Wie zijn die mensen die Rutte stemmen", de arrogante tegenvraag.

Vosch | 02-04-21 | 13:33

Hoezo moet ie het vertrouwen herstellen? Hij heeft naar eigen zeggen toch niets fout gedaan want hij had er toch geen herinnering aan? Of erkent hij nu dat hij gewoon wel heeft staan liegen?

Sinterbikske | 02-04-21 | 13:32 | 3

Met vertrouwen herstellen bedoelt hij dat hij zijn leugens gewoon beter moet verhullen zodat ze niet uitkomen.

2voor12 | 02-04-21 | 13:34

@2voor12 | 02-04-21 | 13:34: ik geloof dat bij de covidoverlegjes in het Catshuis al niet meer genotuleerd wordt.

VP732 | 02-04-21 | 13:37
-weggejorist-
WonderlijkeWereld | 02-04-21 | 13:41

Wat ik niet begrijp, is dat de partijleiding binnen de VVD niet ingrijpt.
De golden Boy heeft z’n glans verloren en dat zal de VVD echt gaan voelen.
Dat kan in praktijk nog 4 jaar duren, maar ik voorspel dat een komend kabinet, onder Rutte, na 1,5 jaar valt.
Te verwachten is, dat er nog een hoop stront tevoorschijn komt over het Coronabeleid.
En dan is het definitief exit.
Hup VVD, doe ff een nieuwe, een ouderwets rechts liberaal.

Ruimedenker | 02-04-21 | 13:32 | 4
-weggejorist-
WonderlijkeWereld | 02-04-21 | 13:43

Dit is niet uitsluitend een Nederlands probleem, dit speelt in de hele westerse wereld. Yuri Bezmenov, antifa, blm, islamisering, alfabet-mensen.

getzappad | 02-04-21 | 13:45

Waar zou de VVD in godsnaam een ouderwets rechtse liberaal vandaan moeten halen? Zulke lui vind je niet binnen de VVD of haar achterban.

obominotie | 02-04-21 | 13:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ik stel Joris Demmink voor als nieuwe verkenner. Gewoon als nog een trapje na voor Pieter Omtzigt. Of een BUK raket: tegenwoordig kan alles in de vaderlandse politiek.

Hetkanverkeren | 02-04-21 | 13:31 | 3

Iemand van een afstandje maar die wel VVD66 en EUlite-gezind is.
Waarom vragen ze Guy Verhofstadt niet?

De verwarde man | 02-04-21 | 13:35

@De verwarde man | 02-04-21 | 13:35: Of Joe Biden, die heeft ervaring met vergeetachtigheid.

Glasgow Argus | 02-04-21 | 13:37

@Glasgow Argus | 02-04-21 | 13:37:
Inderdaad. En als het hem helemaal niet aanstaat dan heeft hij zijn hond nog.

Der Schnitzeljäger | 02-04-21 | 14:00

De waarheid is ook maar iemands perceptie. Tegenwoordig heeft iedereen een eigen waarheid. En dat is dan ook direct de enige waarheid.

jan-lul-de-behanger | 02-04-21 | 13:31 | 1

Ik lieg altijd.
Als ik echt altijd lieg kan je deze zin niet gebruiken, want je zou dan de waarheid spreken terwijl je zegt dat je altijd liegt,

Krijgtheenenweer | 02-04-21 | 13:39

Waarom zou Rutte moeten blijven geen flauw idee. By the way in het verlengde daarvan waarom zou Omzigt bij het CDA moeten blijven na deze stemming motie van wantrouwen? Om het helemaal van de pot gerukt te maken, heeft Bea al een paard aangeschaft wat ze Pieter heeft genoemd en sterker wat mank loopt?

william7055 | 02-04-21 | 13:31

Ik wens Lying Mark ongezien de corona.

Krijgtheenenweer | 02-04-21 | 13:30

Natuurlijk wordt hij premier. Coalitie wordt -zoals reeds voorspeld 2 weken geleden- VVD, D66, CDA .. plus vierde partij GL of CU. Kaag blijft reserve, voor als er een nog groter schandaal komt en het kabinet valt (kleine kans, zie gisteren). Het moet en zal een EU-kabinet worden en geen brug is te ver dat te bereiken. Dit is wat Nederland massaal koos in maart, dus geen strobreed in de weg. Omtzigt krijgt een goedmakertje als minister zus of zo. Glas, plas, was.
Heil EU, mensen!

Mensdier | 02-04-21 | 13:30 | 2

Kan sowieso niet met GL he, die hebben gisteren publiekelijk nog wantrouwen uitgesproken.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:33

@Henk1357 | 02-04-21 | 13:33:
En wat een slappe dweil is die Segers ook, wat valt die man ook door de mand qua integriteit.

2tribes | 02-04-21 | 13:39

Als ie het belangrijk vindt om gehoor te geven aan degenen die op hem hebben gestemd dan moet ie in de kamer gaan zitten.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:30

Hij past in het rijtje,Erdogan,Poetin,Loekashenko..

sinecker | 02-04-21 | 13:28 | 1

Die zijn allemaal notities aan het maken over hoe Rutte hier mee weggekomen is. "No active memory" wordt nog wel een dingetje wereldwijd. Kijken of ik het kan zeggen tegen oom agent wanneer ik met 200 aan de kant ben gezet: "weet u het zeker? ik heb daar geen actieve herinnering aan."

Met_baard | 02-04-21 | 13:48

Mooie man. De kluit voor de zoveelste keer belazerd! Een zeer zware motie aan je broek! En dan zonder een spier te verreken je middelvinger opsteken naar iedereen en zijn moeder.

De verwarde man | 02-04-21 | 13:28

Voor Mark is de waarheid vertellen een optie dus op naar de volgende leugen!

wapster | 02-04-21 | 13:27 | 1

Rutte is woke. Feiten zijn ook maar een construct.

2voor12 | 02-04-21 | 13:32

Rutte gaat pas weg uit het torentje als er een staatsgreep wordt gepleegd, eerder niet. Zolang hij samen met Kaag Agenda 2030 verder uitrolt mag hij blijven, daar zorgen zijn vriendjes bij Shell/Unilever/EU/WEF wel voor. Na Rutte IV, komt er gewoon weer Rutte V en VI, etc etc.

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:27

Dat wil hij wel, maar wij niet.

jufrouw theelepeltje | 02-04-21 | 13:26
-weggejorist-
FritsB | 02-04-21 | 13:26 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het werkelijk scenario hoe het gegaan is waarschijnlijk (ook op basis uitlatingen Jorritsma)
Men heeft bij het verkenningsgesprek natuurlijk een hoop lol en leedvermaak gehad over verlies van CDA, In die context "We moeten iets met Omtzigt. Minister hahahaha... Jorritma daar op "We kunnen hem ook voorzitter 2e kamer maken" hahahahaha... Kom op jongens nou weer serieus.

JanP999 | 02-04-21 | 13:26

De VVD is nog steeds met afstand de grootste fractie in de Tweede Kamer. '66 is met gepaste afstand tweede. Ons ongeschreven staatsrecht geeft de VVD daarmee het initiatief in de formatie van een nieuw kabinet.

Het CDA heeft zich andermaal laten kennen als een backstabbers-partij. Hoekstra heeft Omtzigt andermaal in de kou gezet. Pieter Omtzigt staat nu echt voor de keuze om door te zetten en uit het CDA te treden, of genoegen te nemen met een functie. Elders.

Zowel Kaag als Hoekstra gaan nog wel de vruchten van hun aktie proeven. Rutte is dit niet snel vergeten. Vraag maar eens aan Wilders hoe vergevingsgezind zijn voormalige pupil is.

Indachtig het paasverhaal is er het verraad, de kruisiging, maar ook de herrijzenis. Wat een metafoor. Van Rutte zijn we voorlopig niet af.

Glasgow Argus | 02-04-21 | 13:25

Fijn dat Rutte nog leeft.
Die would-be minister-president van D66 met haar
zelfgenoegzame onkreukbaarheid staat me namelijk erg tegen.
Hoewel.. een oefening van Kaag en Wilders op de evenwichtsbalk van de macht zou met nog wel wat waard zijn.

Francieux | 02-04-21 | 13:25 | 1

Ja liever nog Rutte dan Kaag, als dat de keuze dan blijkbaar is.

2tribes | 02-04-21 | 13:31

Men is met (sorrie een had even last van het geheugen )

witchmaster | 02-04-21 | 13:25

Had nog liever Donald als president gehad.

pejoar | 02-04-21 | 13:24

"geen actieve herinneringen"

Wat zijn nou weer actieve herinneringen.
Zijn er ook passieve herinneringen dan.

Je hebt een herinnering of niet.

Of je weet dat je iets weet maar je weet het niet meer. Die zijn wel irritant Maar dan weet je dat je het weet.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:24 | 2

Zelf toegepaste tijdelijke dementie.

Penus Decoratus | 02-04-21 | 13:28

Hi had gisteren ook een verkeerde herinnering.

E.Colli | 02-04-21 | 13:45

Deze man vertoont symptomen van psychopathie.

Rico Tampeloerus | 02-04-21 | 13:24 | 1

Binnenkort gaan we hem een lange tijd missen ivm TBS

gerrie de perrie | 02-04-21 | 13:27

Hoeveel van die 1,9 miljoen mensen zullen zich nu heimelijk zitten te schamen?

Spring Bruissteen | 02-04-21 | 13:23 | 5

Ik ken er sowieso 1, en nee ik ben het niet zelf.

Capt. Iglo | 02-04-21 | 13:28

@Capt. Iglo | 02-04-21 | 13:28: Ik ken er ook 1 die zich (NU PAS JA) achter zijn oren krabt of VVD wel zo'n goede keuze was.

Cunts-en-kitsch | 02-04-21 | 13:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit heerschap wilde de bevolking toch laten beslissen ij de verkiezingen of hij mocht blijven? Van de ruim 10 miljoen stemmen heeft hij er 1,9.

Ruim 80% van de bevolking wil dus niet dat hij blijft zitten, dat is toch helder?

netniet | 02-04-21 | 13:23 | 3

Dat is nog maar de vraag.
Als er morgen verkiezingen zouden zijn, kan dat wel eens een aardig stukje lager liggen.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:36

@kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:36: ja morgen misschien maar over paar maanden is bijna iedereen het weer vergeten en hopen we eindelijk weer eens uit eten te gaan, op terras te zitten of op vakantie te gaan. Dat vinden we tenslotte het belangrijkst. Kijk maar naar de toeslagen affaire. Bijna niemand liet zich daardoor beïnvloeden bij het stemmen.

Kattie | 02-04-21 | 14:08

Geen kinderen waar hij mee op pad hoeft. Geen wijf dat hem aan de kop zeikt. Hij kan zijn bed net zo goed in het torentje zetten. Rutte heeft alles maar dan ook alles, 24 uur per dag en 7 dagen in de week, over voor het land.
Rutte, dank U wel.

Leptob | 02-04-21 | 13:22 | 7

Denk dat ze bij het tellen van onze stemmen ook in de war waren net als uw.

witte | 02-04-21 | 13:33

@Leptob | 02-04-21 | 13:30:
Oh, dat zeker. In zijn eigen beleving doet hij het ongetwijfeld geweldig.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:33

Maar dat wil nog niet zeggen dat hij na deze ontmaskering als leugenaar geschikt is om nog een keer premier te worden ?

elevator | 02-04-21 | 13:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zou zo wel eens kunnen zijn dat Omtzigt als de rook is opgetrokken van de puinhoop ons wel eens zou kunnen verrassen die man is iemand die tot het gaatje gaat en die laat niet over zich lopen laat die man is maar eens tot rust komen want het formeren zal wel ff gaan duren , men groenslinks kan het ook niet meer immers gehalveerd en was voor het opstappen de keuze is beperkt tja de partij van Judas die zal wel weer graag op de rug willen klimmen bij mark

witchmaster | 02-04-21 | 13:22 | 3

Interpunctie. Kent u dat begrip ?

oldandwise | 02-04-21 | 13:24

oei sorry actieve herinneringen werkte even niet . . . heb hier een paar extra gezet

witchmaster | 02-04-21 | 13:27

Hij heeft ook gelogen tegen 1,9 miljoen mensen.

ik_word_gek_in_NL | 02-04-21 | 13:22 | 2

Dat telt niet net als het plegen van genocide, dat kan gewoon gebeuren.
Als je 1 iemand ombrengt heb je een probleem maar een paar honderdduizend is een ander verhaal.

Uw Verzekeringsadvis | 02-04-21 | 13:24

@Uw Verzekeringsadvis | 02-04-21 | 13:24:
Tja. Liegen in de politiek is wel net als genocide; dat moet je volhouden tot het bittere eind, anders komt het terug om je te bijten.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:27

Kan me alleen maar afvragen wat er zo krampachtig verborgen dient te blijven dat hij jaar op jaar carte blanche krijgt.

Met_baard | 02-04-21 | 13:22

Dus Rutte kan nog wel herinneren dat hij 1,9 miljoen stemmen heeft gekregen, maar het gesprek over Omtzigt niet.

Broekpaling_bezitter | 02-04-21 | 13:22

Rutte is gewoon een winnaar. Deal with it losers.

Coño de Barbaar | 02-04-21 | 13:21 | 3

De dikke dame heeft nog niet gezongen.

amateurrr | 02-04-21 | 13:22

Het is ook een groot onrecht dat Holleeder nog steeds vast zit.

Tater salad | 02-04-21 | 13:22

Rutte is een pathetische leugenaar, deal daar eens mee.

Zwizalletju | 02-04-21 | 13:23

De Speld:
Rutte herinnert zich volgende ochtend niet meer of hij nou mocht aanblijven of niet

De ochtend na het zenuwslopende Omtzigtdebat weet Rutte niet meer of hij nog premier is of niet. “Naar mijn herinnering is dat gisteren niet besproken.

Het zou best kunnen dat de Tweede Kamer gisteren over mijn positie heeft gedebatteerd, maar daar ben ik dan niet persoonlijk bij geweest”, aldus Rutte.
“Ik hoor dat er berichten zijn in de media dat ik het overleefd zou hebben, maar ik heb daar zelf dus geen actieve herinneringen aan.
Dat zou betekenen dat Sigrid Kaag me heeft gesteund en dat zou heel raar zijn.
Maar nogmaals: ik weet dus echt niet meer wat er besproken is.
Dat is alweer zeven uur geleden.”

speld.nl/2021/04/02/rutte-herinnert-z...

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:21 | 1

Hahaha heerlijk!

Deksmaat | 02-04-21 | 13:28

Tragische man aan het worden.

emwee | 02-04-21 | 13:21 | 1

Maar helaas zitten wij nog met die psychopaat opgescheept.

drekzooi | 02-04-21 | 13:24

Goed gedaan Mark.

Feiten:
- CDA was instabiel
- Mislukte campagne (Verkiezingen Hugo/Wopke, Schaatsen met Sven - oh wat erg)
- Pieter Omtzigt = een ster (ook mijn held) (heb je z'n boek gelezen ?)
- Pieter mogelijk meer voorkeurstemmen dan Wopke, en wat dan
- CDA was na verlies zetels ook niet happig om het voortouw te nemen
- Onderhandeling stijl Wopke

Natuurlijk wordt er dan zo over CDA gesproken en ongetwijfeld valt de naam Pieter.
So what ?

Goh, er zal toch ook wel over FvD (bruinhemd op plek 6, hondsdolle Van Haga ), PVV (Dion - basher), smadelijk verlies Jesse Klaver met hoofddoekje op 9) zijn gesproken. Niet om ze direct een andere functie te geven om te weg te manoeuvreren - ze zijn immers verkozen.

Dus ja, over Pieter gesproken in de constellatie van de positie van het CDA, maar niet om hem te moven.

Succes.

Michael Boss | 02-04-21 | 13:21 | 3

Dit is de enige logische opsomming van feiten. Het slaat nergens op hoe dit wordt opgeblazen.

Merkie | 02-04-21 | 13:22

So what?

Waarom liegt Rutte er dan een week lang over, samen met de verkenners, dat ie überhaupt over Omzigt heeft gesproken. Uw opsomming maakt die uitspraak van Rutte, zijn vermeende vergeetachtigheid, des te ongeloofwaardiger.

Als er ook over hoofdoek of van Haga gesproken was, dan had dat net als de uitspraken over Omzigt in de geopenbaarde notulen gestaan.

Van Urk | 02-04-21 | 13:32

Analyse klopt. Ieder wel denkende politicus maakt in deze situatie dit rekensommetje. En als je verder met de oude coalitie dan denk je na / heb je het over de situatie Omtzigt-Hoekstra. Misschien nog niet eens over lastpak Omtzigt maar over het potentiele schisma binnen het CDA.
Maar het gaat om het liegen er over. Als ze de dag er na een normale uitleg hadden gegeven dan was het CDA (en de PVV uiteraard) 24 uur boos geweest. Daarna hadden we verder gekund.

Zaphod_Beetlebrox | 02-04-21 | 14:02

Na twee weken? Na 10 jaar rotzooi zou het wel eens mogen ja.

DeAapUitDeMouw | 02-04-21 | 13:20

Wat verwacht je van een narcistische psychopaat.

endtotrolling | 02-04-21 | 13:20 | 3
-weggejorist-
FritsB | 02-04-21 | 13:24

Dit.

DeAapUitDeMouw | 02-04-21 | 13:25

We zijn met Mark nog wel een stukje verwijderd van een Bolsonaro of Erdogan, laat staan een Saddam of een Gaddafi.
Maar dat hij af en toe zit te lachen op het verkeerde moment helpt niet mee.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:46

De man is volkomen losgezongen van iedere realiteit. Zielig om te zien. Kan de geestelijke gezondheidszorg svp snel weer worden opgeschaald?

Cor Netto | 02-04-21 | 13:20

1,9 miljoen doven, blinden en onbenullen. Geloven in de NPO/NOS, de mainstream media en mentaal geprepareerd en geprogrammeerd om zoete koekjes te slikken. Mijn verachting is groot voor zo'n enorme lading stom volk.

Broadsquire | 02-04-21 | 13:20 | 5

@Penus Decoratus | 02-04-21 | 13:38: het is een jankbal die alleen opstaat als hij applaus krijgt. Net als zijn grote held.

Jos Tiebent | 02-04-21 | 14:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je voorhuid je heilig is heb je toch liever Mark als Sigrid.

Urbanus_2.0 | 02-04-21 | 13:20 | 3

Wat doen ze eigenlijk met al die besnijdenis-voorhuidjes?

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:42

Altijd zo waardeloos van die politici dat ze gaan roepen dat ze zoveel stemmen hebben gehad en daarom blijven. Toen die mensen stemde wisten ze dit toch helemaal nog niet.

Capt. Iglo | 02-04-21 | 13:20 | 1

Omtzigt had ook veel stemmen maar die moet na 2 weken naar een Functie elders...

DeAapUitDeMouw | 02-04-21 | 13:21

Een dag niet geglibberd en gelogen is een dag niet geleefd.

Vrgr, Mark.

Freezzz | 02-04-21 | 13:19

In een interview las ik dat Rutte zegt dat hij elke avond bidt. Nou ben wel benieuwd waarvoor dan.

Kattie | 02-04-21 | 13:19 | 4

Richting Satan neem ik aan...

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:20

Misschien een bidkring met ene Gertjan en nog wat andere broeders.

likdoorn | 02-04-21 | 13:28

Voor het Easy toys paasgeschenk.

Jos Tiebent | 02-04-21 | 14:00
▼ 1 antwoord verborgen

Over 4 jaar is iedereen alles weer vergeten.
Rutte wist van tevoren al dat een motie van wantrouwen het niet zou halen.

wiers | 02-04-21 | 13:19 | 2

Klopt daarom moest er geschorst worden. Daarna zag je weer de grijns op z’n smoel.

Trumme | 02-04-21 | 13:32

wiers | 02-04-21 | 13:19 :
Over 4 jaar ? Gezien het stemgedrag van de NL'ers en het (nog steeds) in de zak hebben van de MSM, geef ik het hooguit een week.

Penus Decoratus | 02-04-21 | 13:44

Ja amahoela 1,9mljn stemmen op Rutte. Ook allen maar omdat pinokkio boven aan het lijstje stond.
Ga dat maar eenS peilen denHond. Heeft u bij het aankruisen van het bovenste hokje specifiek voor Rutte gekozen of wilde u uw stem enkel bij de VVD neerleggen?
Wat een verschrikkelijk persoon!

Ram_Ram | 02-04-21 | 13:18 | 1

Erger nog. Het eerste vakje linksboven, zonder te denken of te kijken. Maar alleen deugend weg kunnen met debgedachte: "Ik hep gestempt".

Jos Tiebent | 02-04-21 | 13:59

1,9 miljoen stemmen maken alleen maar uit als ze voor Rutte zijn. PVV stemmers kunnen de tyfus genieten. Lekker weer.

negerinnenzoenen | 02-04-21 | 13:18

De oppositie ruikt bloed, maar dat betekent niets. Het enige dat vast staat is dat de vvd in een nieuw kabinet terecht komt, en de rest van de kamer heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt om daar deel in te gaan nemen.

bamitoren | 02-04-21 | 13:17

Wat een heerlijke NSB'ers. Hij gaat er helemaal aan voorbij dat Rutte een Kamerlid dat 342.000 voorkeursstemmen kreeg probeerde weg te moffelen.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:22
-weggejorist-
hotbrasil | 02-04-21 | 13:16 | 1

Wat ik gisteren al tegelde, The Teflon Don is here to stay...

Wijze uit het Oosten | 02-04-21 | 13:16 | 2

Lekker, als in het buitenland zo genoemt wordt (bis)
www.bbc.com/news/world-europe-5661139... :
"The man nicknamed "Teflon Mark" demonstrated Houdini-like abilities to extricate himself from what had seemed an inescapable mess"

Penus Decoratus | 02-04-21 | 13:25

@Penus Decoratus | 02-04-21 | 13:25: De buitenlandse politiek staat in de rij om van hem te leren. Een boek hierover, hoe ie het doet zal een bestseller worden.

photto | 02-04-21 | 13:47

Prima toch mooi een coalitie van vvd ‘66 cda en GL en die 1.9 miljoen stemmers hebben precies wat ze konden verwachten.

Trumme | 02-04-21 | 13:16

Ik zie al die grapjes over Trump nog voor me, dat hij niet van de First Chair af wilde. Je hoeft er alleen maar een andere kop op te monteren. Ohja, en iets innemen in zijn lichaamsomvang.

Jos Tiebent | 02-04-21 | 13:15

Deze keer gaat het niet lukken. Het CDA en D66 hebben sinds gisteren heel veel extra wisselgeld voor de formatie gekregen. Dus zal een coalitie van VVD, D66, CDA en CU mogelijk zijn, maar de VVD zal hierin evt niet de premier stellen en ook naar verhouding minder invloed in het kabinet krijgen. Daarmee zal de VVD veel moeite hebben. Dus gaat de positie van Mark Rutte in de VVD ter discussie komen. Want iedereen (dus ook de VVD) weet dat hij gelogen heeft.

Hamvraag blijft of het CDA nog mee wil doen. Ze hebben vijf zetels verloren, dus de kans zit er in dat de deelname aan een nieuw kabinet de volgende keer nog meer zetels gaat kosten. Zonder CDA wordt het zeer lastig. VVD, D66, PvdA, GL en CU hebben 80 zetels, bij Volt ipv CU zijn het er 78. Dit zijn zo'n beetje de enig denkbare coalities zonder het CDA. Alleen is bij vijf partijen de VVD hier de enige rechte partij, de rest is eerder links - en dat gaat niet werken.

Mijn voorspelling: Voortzetting van Rutte 4 (VVD, D66, CDA, CU) met als gevolg een afstraffing bij de komende verkiezing bij VVD en CDA.

hangtiet met knoop | 02-04-21 | 13:15 | 3

Kaag gaat nooit meer met Segers.

Trumme | 02-04-21 | 13:17

Er zitten kwa ideologie en kwa opvatting welke kant dit land op moet slechts verwaarloosbaar kleine verschillen tussen VVD, CDA, D66, PvdA, GL en CU, dus elke willekeurige combinatie van die partijen werkt hetzelfde.

obominotie | 02-04-21 | 13:25

Bente Becker for president! Of toch van Ark?

amateurrr | 02-04-21 | 13:15 | 1

De Ark met Kaag als Stuurman en Wopke en Gertjan als matroos

likdoorn | 02-04-21 | 13:32

De Paasdagen halen de druk van de ketel, er worden wat verzoenende gesprekken gevoerd, wat beloftes gedaan over regeringsdeelname en ministersposten en dan is het gewoon weer door. Glas, plas, was. Een zogenaamd ‘op afstand staande’ nieuwe verkenner lijmt de boel aan elkaar. Wat geleuter over het landsbelang en de crisis en zo gaat Rutte weer door. Dichtgetimmerd regeerakkoord, zonder beweegruimte voor de Kamer. Enige les: D66 en CDA kiezen voor de macht in plaats van vernieuwing. En van teflon krijg je geheugenverlies.

Spiderman1 | 02-04-21 | 13:15

Zet lekker CDA, D66, VVD en CU met mekaar in een kabinet. Hoeven we ook geen tijd meer te verknoeien aan verkenning. Dan kan Omtzigt met een aantal weken een coup pleging binnen het CDA. Meerderheid weg, en kunnen we opnieuw naar de stembus, hopende dat niet opnieuw de collectieve vlaag van geheugenverlies opspeelt in het stemhokje.

amateurrr | 02-04-21 | 13:14 | 5

@Trumme | 02-04-21 | 13:17:
4 jaar lang met elkaar in de coalitie gezeten, geloof maar niet dat ze nu opeens principieel gaan doen, helemaal niet wanneer ze het pluche ruiken.

amateurrr | 02-04-21 | 13:27

@Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:27: Tamelijk harde woorden wel.

All_yall | 02-04-21 | 13:28
▼ 2 antwoorden verborgen

"Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen"

Nou Maurice, doe nog maar een peiling over wat de mensen vandaag denken.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:14 | 7

@Trumme | 02-04-21 | 13:19:
Ik zei alleen maar dat ik ook benieuwd was naar een nieuwe peiling door Maurice de Hond om zo een indruk te krijgen of Rutte nog steeds door 1,9 miljoen kiezers gesteund wordt. Waarschijnlijk is hij al een paar zetels kwijt. Dat onbetrouwbare mannetje piekt steeds net op het juiste moment door vlak voor de verkiezingen nog links en rechts wat miljarden euro's weg te geven. Vaag systeem, waarbij bedriegers winnen en integere mensen aan de kant worden geschoven.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:32

@Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:17:
Dit voorval lijkt toch wel een reden voor Maurice om een peiling te hebben voor zondag.

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Die Partei ist Rutte. Rutte aber ist Die Niederlande, so wie Die Niederlande Rutte ist...

Mark zit te Dutten | 02-04-21 | 13:12

De man is doodalleen. Hij heeft niks anders dan de politiek. Daarom houdt hij zich er krampachtig aan vast. Dat is een triest leven.

WillemWordtWakker | 02-04-21 | 13:12 | 1

RUK.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 13:16

Laat Kaag aub geen premier worden. Schuif iemand anders naar voren Mark. ANYONE!

IslamPislam | 02-04-21 | 13:12 | 3

Ja!
Johan Vlemmix ofzo.

Ruimedenker | 02-04-21 | 13:13

Sylvana?

kloopindeslootjijook | 02-04-21 | 13:18

Weet u wie ook veel stemmen heeft gekregen, maar desondanks wordt genegeerd?

All_yall | 02-04-21 | 13:11 | 3

Hugo de Jonge?

amateurrr | 02-04-21 | 13:24

Het meest irriterende is dat hij straks 14 jaar MP kan zijn.. met een totaal verwrongen perceptie over dit land. Hij gaat Putin nog verslaan in tijd.
We worden langzaam een totalitaire maatschappij. Vreselijk.

ceesreis | 02-04-21 | 13:11 | 2

Nee, snel.

Joffri | 02-04-21 | 13:14

Nou we zijn nog steeds een democratie en twee weken geleden hebben we voor een voortzetting van de coalitie gestemd dus dan is het wel logisch dat hij doorgaat. Ik ben gewoon verbaasd dat iedereen zo hard gaat op dat gelieg en gesjacher het zijn politici die doen dat nou eenmaal.... en Rutte is daar niet anders in dan de rest.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:17

Waarom gaat Rutte eigenlijk niet gewassen zijn werk doen?

Knufter | 02-04-21 | 13:10

Deze man gaat never nooit uit zichzelf weg. Overige partijen: neem ajb je verantwoordelijkheid en stem deze leugenaar weg. Dat er over een lastpak als Omtzigt gesproken is, dat snap ik (heb zelf op hem gestemd). Daar vervolgens over liegen is onverteerbaar.

Hierbij nog even het rijtje: dividenbelasting, burgerdoden in Irak, Zijlstra's bezoek aan Poetin, de Teeven-deal en de toeslagaffaire. Moet je eens kijken hoeveel collega's hij heeft opgeofferd. Er is genoeg weggelakt, toegedekt en gelogen. Hup, plaats maken voor een ander.

StiekemeBunzing | 02-04-21 | 13:10 | 1

Vind het eigenlijk kwalijker dat iemand die zijn controlerende taak als kamerlid serieus neemt, weggepromoveerd dient te worden. Hoe serieus neem je de democratie dan nog? En waarom zou je er als regeringsleider moeite mee hebben dat parlementariërs zaken die niet goed blijken te gaan uitpluizen en toegelicht willen krijgen?

2tribes | 02-04-21 | 13:30

Rutte is aangeschoten wild, die maakt de tijd niet vol, dus snel weer een nieuwe verkiezingsronde!
Aan het Kaag-alternatief wil ik niet eens denken, the horror!

BadLieutenant | 02-04-21 | 13:10 | 1

En Edith Schippers van DSM zou ook waanzin zijn en ook niet goed gaan, zie dossier over haar man die ze steeds denkt te moeten verdedigen www.ftm.nl/tag/sander-spijker kortom een hele rare situatie. Net verkiezingen achter de rug, Rutte wordt door een groot deel van Nederland niet gewenst als premier en toch wordt hij het weer.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:11

Kijk, iedereen weet dat deze spelletjes werden gespeeld. Iedereen ziet nu ook de dans om de macht. Niets is anders dan drie weken geleden. Desondanks hebben de kartel partijen het beter gedaan dan de vorige verkiezingen. Wie zich verbaasd over de gang van zaken is echt te dom om te poepen. Hou op met dat hypocriete gedoe, de Nederlander, in de meerderheid wil niet anders. c'est ça...

HetLichtInHetZuiden | 02-04-21 | 13:10 | 1

Gelukkig worden we genaaid met een glimlach, dat is bij de autogarage wel eens anders.

amateurrr | 02-04-21 | 13:17

Hij heeft wel een punt, zelfs na tig jaar "ik was het vergeten" nog steeds stemmen krijgen. dan maakt het idd geen fuck uit

Ik neem het de andere partijen meer kwalijk tbh.

menage | 02-04-21 | 13:09 | 2

De mensen zijn het ook allemaal vergeten. Dement land.

Watching the Wheels | 02-04-21 | 13:10

Is wel zo inderdaad. Ik moet nu ook aan Trump denken, die zei nog dat ie midden op straat iemand kon doodschieten en dat mensen nog op hem zouden stemmen. Blijkbaar kan Rutte dat ook

Pierke Smulders | 02-04-21 | 13:13

Als Mark in die tien jaar nou ook iets bereikt had voor ons land, maar helaas, niets helemaal niets, dus wegwezen of opzouten graag

schoneslapert | 02-04-21 | 13:09 | 2

Het bedrijfsleven zal hier vast anders over denken.

Rest In Privacy | 02-04-21 | 13:11

Rutte gaat stinkend zijn best doen en keihard werken om het vertrouwen terug te vinden. Gvd.. de geur is hier niet te harden. Wat een putlucht.... zou verboden moeten worden.

Southpark | 02-04-21 | 13:08 | 1

Dat bewijst dat hij gewoon doorgaat met liegen en bedriegen.

likdoorn | 02-04-21 | 13:10

Met die logica kun je nu zo ongeveer alles flikken, blijkbaar. "Want ik heb bij de verkiezingen 1,9 miljoen stemmen gekregen". Dat praat deze kwestie toch niet goed? De gedachtegang van Rutte is onnavolgbaar.

Do-na-zi | 02-04-21 | 13:08 | 2

Precies. De nr 2 van CDA mag wieberen, maar hij mag blijven zitten.

Berend_Breedreet | 02-04-21 | 13:20

Ik zie 'm zo langzamerhand ook liever gaan, maar hij heeft een punt. Hij heeft bijna 2 miljoen stemmen gekregen, het is zijn democratische plicht om in ieder geval in de Kamer te blijven.

konjodebonjo | 02-04-21 | 13:07 | 4

Tja, ik lees hier regelmatig: Nederland heeft gestemd. En daar moeten we het mee doen. Ik heb helemaal niet op de VVD gestemd. Ik wil het er helemaal niet mee doen. En ik krijg een overgeef reflex als ik terug denk aan Kaag en Rutte vannacht.

schijtzat | 02-04-21 | 13:13

Ik had mij naar de verkiezingen al afgevraagd hoe het kan dat de VVD na zoveel bedrog weer de grootste werd. Misschien heb ik nu een andere hoop maar kan mij nu niet indenken dat de VVD of alleen Rutte weer de meeste voorkeursstemmen krijgt want wie wil er een premier met een selectieve dementie? Langzaam ga ik in de hoax van de great reset geloven waar hooggeplaatste mensen de macht grijpen.

Sinclair | 02-04-21 | 13:13
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is het probleem? - if the hat fits, wear it …

wezen | 02-04-21 | 13:07 | 1

He burnt his own hat....

Koning BongoBongo | 02-04-21 | 13:11

Drie scenario's:
1) De VVD weet Dijkhoff te overtuigen om het stokje over te nemen. Exit Rutte of hij doet een Bolkestein en gaat vanuit de kamer oppositie voeren tegen de eigen coalitie.
2) De VVD levert niet de premier. Meest voor de hand liggende keuze is dan Kaag, die vanwege haar verleden als diplomaat het klappen van de zweep kent. Wederom exit Rutte of hij doet een Bolkestein en gaat vanuit de kamer oppositie voeren tegen de eigen coalitie.
3) Rutte wordt weer premier, maar de VVD moet daarvoor dusdanig bloeden tijdens de formatie dat er de facto zo goed als geen VVD beleid gevoerd wordt de komende jaren.

Het woord is dus nu aan de VVD. Gaan de Rutte-juichaapjes hem blijven steunen of komt het besef dat partijbelang en landsbelang groter zijn dan de politieke carriere van Rutte?

MFvGeel | 02-04-21 | 13:07 | 7

@MFvGeel | 02-04-21 | 13:17: Heb je haar gehoord over de avondklok die weg moest? Dat was ook een vrij domme opmerking. Ik zou haar niet overschatten.

Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:24

D66/CDA krijgen nu het voortouw in de formatie. CDA is terughoudend, D66 zal voor premier Kaag gaan. In ruil daarvoor wat stevige ministersposten voor de VVD (justitie, LOL). D66 is ook klaar met CU, dus een zo klein mogelijke 4e erbij die het meest ertussen past: Volt. Ik zet een mooi Belgisch biertje in.

Predateur | 02-04-21 | 13:45

@Predateur | 02-04-21 | 13:45:
Ik roep het al sinds het begin, maar het begint steeds waarschijnlijker te worden: VVD-D66-PvdA-GL met min of meer gedoogsteun van Volt en CDA. Qua poppetjes is het dus nog even afwachten, maar de VVD heeft het initiatief uit handen laten slaan.

MFvGeel | 02-04-21 | 14:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Zelfs in de UK wordt hij Teflon Rutte genoemd.

beter-laat-dan-nooit | 02-04-21 | 13:07 | 1

No caking pan Rutte did it again!

geen koning | 02-04-21 | 13:56

Hoe plaats ik een link in de comments? Motie van wantrouwen tegen de heer Rutte (VVD) names de bevolking. Avaaz

Reuyz | 02-04-21 | 13:06 | 2

Had de bevolking twee weken geleden in het stemhokje moeten doen. Alsof hij toen niet loog.

Ad Hominem | 02-04-21 | 13:16

Bent u ook een persoon met een (licht) tintje? Wij mogen geen linkjes plaatsen op GeenStijl. Zo zijn ze.

Patje | 02-04-21 | 13:23

Nou de spreekbeurtentijd zit er weer op en hopelijk gaat iedereen weer aan het werk. Een van de meest onzinnige ‘incidenten’ ooit in het parlement.

BobDobalina | 02-04-21 | 13:06 | 1

Onzinnig wellicht. Ze waren wel voor het eerst in jaren 'aan het werk.'

geen koning | 02-04-21 | 13:52

Een grote poppenkast, blij dat Mark aanblijft, moet er niet aan denken dat een van die andere clowns aan de macht komt.

Bierkop | 02-04-21 | 13:06 | 3

Nee kom, laten we er dan een VVD'er met een fris geheugen neerzetten die wel kan putten uit een onselectief geheugen. Zou Opstelten een optie zijn?

gemeentereiniging | 02-04-21 | 13:18

@geen koning | 02-04-21 | 13:51:
Ja, een urn (of 2) met as van die bolle in het torentje.

gemeentereiniging | 02-04-21 | 14:48

Ik snap werkelijk waar niet wat Hoekstra bezielde om met la Kaag met zo'n slappe anticlimax op de proppen te komen. In de lijn met wat Omtzigt overkomen is, was het steunen van een motie van wantrouwen het minste wat het CDA kon doen.
Neem maar van mij aan dat dit de veronderstelde onrust bij het CDA nog meer aanwakkert. Van Kaag en farizeeër Zegers was niet anders te verwachten.

gemeentereiniging | 02-04-21 | 13:06 | 2

Omdat ze Omtzigt ook liever kwijt zijn want veel te lastig. Het probleem is dat je Omtzigt niet kwijt kunt zolang die nog zoveel stemmerskrediet heeft. De manier om dat op te lossen is om hem in een onzichtbare positie te zwendelen zodat hij uit beeld verdwijnt. De afgelopen jaren hebben wel aangetoond dat de gemiddelde kiezer een geheugen van een goudvis heeft, dus als Omtzigt een jaartje buiten de picture wordt gehouden dan kan die met stille trom afgevoerd worden en niemand is wijzer. Het meest verstandige wat Omtzigt kan doen is z'n zetel meenemen en aansluiten bij een andere partij. Waarom niet alleen? Ondersteuning. Kamerleden hebben een apparaat aan ondersteuning van zowel de partij als vanuit de kamer. Kleine partijtjes hebben weinig, grotere partijen hebben meer. Alles in ons stelsel is erop gericht om kleine partijtjes klein te houden en grote partijen groter te maken. Dat is ook wat Femke Merel de das om heeft gedaan en waarom ze zo probeerde om ergens bij aan te sluiten. Eenmanspartijen/fracties worden niet gekozen, die worden gecreeerd door afsplitsing vanuit grotere partijen, lopen een periode mee en vervolgens verdwijnen ze tenzij ze intussen aansluiten elders (zie: Van Haga). Het is een aparte wereld daar.

PolarWolf | 02-04-21 | 13:30

@PolarWolf | 02-04-21 | 13:30: Denk laat zien dat je je prima kan afsplitsen. Evengoed klopt het dat je een degelijk en groot machinerie nodig hebt om die duizenden zinloze A4 tjes door te nemen.
In mijn stadje wordt de burger -die de taal machtig is- al moedeloos van die zinloze communicatiefratsen namens de raad.
Zo zijn we nu 'samen' aan het zoeken naar een toffe plek voor wat windmolens.
En kunnen wij vanaf 1 januari jl. zelf minder goed ons plastic scheiden dan een nieuw apparaat op de vuilnisstraat.
Daar gaan dan 300.000 enveloppen voor op de post.
Ik zou zelf helemaal gek worden in die 2e kamer.

geen koning | 02-04-21 | 13:44

Ik vraag me af of Wopke nog iets leuks heeft gekocht voor z'n dertig zilverlingen.

L.E. Raar | 02-04-21 | 13:05 | 1

Een opblaas sletlana voor het geval zijn vrouw hem .....

likdoorn | 02-04-21 | 13:13

Hij heeft de motie van wantrouwen overleefd dus hij heeft gelijk dat hij blijft.
Eigen schuld van de tweede kamer. Een motie van afkeuring is als een gele kaart. Die lacht hij weg alsof hij Hans Kraaij jr of Tom Beugelsdijk zelf is.

WalterSobchack | 02-04-21 | 13:05

Beetje Machiavelli maar, wat er allemaal naar buiten komt is toch gewoon normale politiek? Alleen dat de Freule zo dom was geweest hiermee over het Binnenhof te lopen is................ dom. Verder heeft hij wel de meeste stemmen. Wat ik in zijn plek zou doen is juist de punten die Omtzigt naar voren brengt steunen en daar aan werken.

Risingson | 02-04-21 | 13:05 | 5

Die laatste regel. Omtzigts transparante overheidsregels toepassen? Whoehahahaha! Dat gebeurt nooit, het niet meer herinneren, de leugens, het zwart-of witlakken, zalvende woorden van Wopke, maar intussen door motie van wantrouwen niet te steunen mes in rug van Omtzigt nog eens lekker draaien in diens lijf, u heeft vast wat gemist vannacht?

Het is 1 liegende bende van list en bedrog en de neerwaartse spiraal gaat nog veel harder door.

Jan, Leiden | 02-04-21 | 13:10

Dat van het aantal stemmen is een kut argument.
Rutte zet wel op voorhand en zonder pardon alle stemmers van PVV op een zijspoor.
Het aantal vertegenwoordigde kiezers van de motiesteuners is velen malen hoger, die slaat hij voor het gemak maar in de wind.

gemeentereiniging | 02-04-21 | 13:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Dan wel een VVD vastgoed premier ik heb hem nog nooit iets warms horen zeggen voor groepen die het zwaar hebben en de Nederlandse nationaliteit hebben.

stipjes | 02-04-21 | 13:05

Nou ja, dat vat het wel goed samen, zelfs 2 jaar geleden al. Die 1,9 miljoen konden het dus weten, maar hebben daar waarschijnlijk geen herinnering meer aan.

Peerkeoud | 02-04-21 | 13:43

Het is bovenal raar dat deze sociopaat 1,9 miljoen stemmen heeft gekregen.
En daar zit toch een beetje de kern van het probleem.

jemagookniksmeer | 02-04-21 | 13:04 | 4

Die mensen die op hem stemmen en/of diens partij aanbidden leugens, list en bedrog zoals we afgelopen nacht weer een debat lang zagen, ze zijn er gek op! Juist dat is het probleem, ook de schaamte van die VVD kiezers is compleet voorbij, zij kennen geen enkele vorm van schaamte bij dit soort politieke machtsspelletjes, ze geilen er op en liefst zijn ze er ook onderdeel van binnen deze maatschappij.

Jan, Leiden | 02-04-21 | 13:15

Wat dacht je van een beetje hulp van de NPO en msm ? Voor heel veel ouderen is alles in het NPO nieuws de universele waarheid.

Koning BongoBongo | 02-04-21 | 13:17

@Koning BongoBongo | 02-04-21 | 13:17: Er is helaas niet veel informatieve en betrouwbare media over? En als die er al is zal je daar geen Rutte, Kaag etc. aantreffen.
De hele media is doorgerot en daar hebben niet alleen de ouderen last van.

geen koning | 02-04-21 | 13:33
▼ 1 antwoord verborgen

Wanneer beginnen de uurlijkse uitzendingen van LuckyTV?

Leptob | 02-04-21 | 13:04

Hoe zit het trouwens met het door Baudet voorgestelde onderzoek naar Rutte's criminelen infiltranten op dat verkenningsburo? Loopt dat nog of heeft de kliek rond Rutte dat inmiddels afgeschoten?

obominotie | 02-04-21 | 13:03 | 3

Geen steun in kamer voor die motie

Nescio73 | 02-04-21 | 13:04

haha, dit land is dus echt af
man man man...

obominotie | 02-04-21 | 13:13

Opdat hij nog lang moge aantonen wat de Nederlander aan de politiek heeft en in hoeverre het naïeve vertrouwen in de politiek nog aanwezig is.
Goed gespeeld Rutte. Ondanks dat ik je manier van werken ronduit verachtelijk vind. Voor wat betreft de rest, heb ik minder complimenten beschikbaar.
Omtzigt als uitzondering. Die kan nu op zijn vingers tellen hoeveel messen hij in de rug kreeg van zijn eigen zetels. Niet zo fraai, dat ware gezicht van die club. Maar dat wist men eigenlijk ook al lang.

Dus Pieter, speciaal voor jou: Ga weg bij die club. Je loyaliteit siert je, maar daar is je club niet in geïnteresseerd. Die maken er dankbaar misbruik van.

IndoorexpaT | 02-04-21 | 13:03

Ik ben echt geen fan van Rutte, maar hij heeft hier gewoon gelijk in. Al dat gedoe van gisteren was een feestje van het parlement, maar boeit de gemiddelde kiezer geen zak.
Sowieso zijn alle realistische alternatieven erger (gezien de verkiezingsuitslag).

C1O2 | 02-04-21 | 13:03 | 2

Inderdaad. De verkiezingsuitslag moet gerespecteerd worden, hoe onbegrijpelijk deze ook is.

jemagookniksmeer | 02-04-21 | 13:06

@jemagookniksmeer | 02-04-21 | 13:06: Dan zou de regering dus VVD, D66 en PVV worden. Dat zou eigenlijk niet eens 'verkend' hoeven worden.
De dag na de verkiezing had een formateur met die drie partijen om de tafel moeten gaan zitten.
Dat zou verkiezingsuitslag respecteren zijn.

geen koning | 02-04-21 | 13:29

Ik verwacht a.s. dinsdag het aftreden van Mark Rutte.
Er is geen andere mogelijkheid, de man is teveel beschadigd en kan de komende tijd dat nooit meer de goede kant op krijgen.
Mark, het was een dolkomische periode maar we moeten je helaas laten gaan.
Veel succes met die prachtige EU aanbieding.
Daaag

Datzullenwenogweleen | 02-04-21 | 13:02 | 1

Nee, hij kan pas weg na een eerste geflopte formatiepoging.
Verkennen.. formeren.. mislukt.. doei Rutte.
Eerder zou een roep om nieuwe verkiezingen aanwakkeren ivm kiezersbedrog.
Maar Rutte IV komt er niet, inderdaad.

geen koning | 02-04-21 | 13:26

Grote probleem is dat de VVD de Ruttepartij is geworden. Ieder afwijkend geluid is daar vrijwillig of onvrijwillig vertrokken.

Rennieflox | 02-04-21 | 13:02 | 2

Er zijn niet zoveel afwijkende geluiden, omdat iedereen het vaak wel met Mark eens is.

Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:05

Wat een geweldig land hebben wij! Wat er ook gebeurd, aan het eind van de dag is Markie de minister-president.

FogerRederer | 02-04-21 | 13:02

Gelijk heppie.
Premier blijven, gewoon omdat het kan.
Waarom niet?

Kapitein Sjaak Mus | 02-04-21 | 13:02 | 1

Omdat Rutte letterlijk nergens anders voor geschikt is.

Dezenaamhier | 02-04-21 | 13:35

Niets staat Kaag in de weg om zélf alsnog een motie van wantrouwen in te dienen. Dus, wat wordt het Kaag? Oude wijn in oude zakken of nóg oudere wijn in nóg oudere zakken? Nieuw leiderschap. 1 April zeker?

VBO_B_Niveau | 02-04-21 | 13:01 | 1

Het is al elf jaar 1 April. Op die ene dag na dan.

geen koning | 02-04-21 | 13:23

Gewoon herverkiezingen zonder Rutte (en liefst ook zonder Kaag) en kijken hoe de uitslag dan verloopt.

PhallusObesitas | 02-04-21 | 13:01

Wat zou het standpunt van GS hierin zijn? Is mij nog steeds niet helemaal duidelijk na alle topics de afgelopen 24u

Gino Pietermaai | 02-04-21 | 13:01 | 2

GS waait met alle winden mee.

Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:03

@Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:03: Dat in tegenstelling tot Kuif zelf. Die schuilt tijdens storm en komt pas weer naar buiten als het veilig is. Zo'n lafbek die de ander niet wil helpen, zolang hij zelf maar veilig is. De afgelopen dagen was zo'n storm. Niet gezien, totdat de storm over was. Fanboy.

Peerkeoud | 02-04-21 | 13:34

Het alternatief is nog enger: Sigrid Kaag.....

antonconstandse | 02-04-21 | 13:01 | 1

Die gaat het niet lang volhouden. Heb er nu een paar keer out of the blue pislink zien worden.
Zo borderline als wat.

geen koning | 02-04-21 | 13:21

11 miljoen hebben niet op jou gestemp kut!
Grootheidswaanzin.
Maar zoals altijd in het leven, krijg je ‘m een keer recht in je bek.

Ruimedenker | 02-04-21 | 13:00 | 1

Je zou eigenlijk op het stembiljet 2 keer moeten mogen stemmen.
1 politicus die jouw voorkeur heeft.
1 politicus die jouw afkeuring krijgt.
Dan eindigt Marx Rutte met een negatief saldo.

keestelpro | 02-04-21 | 13:23

Hij wordt gewoon nog steeds door erg veel mensen gesteund. En terecht, want dat zogenaamde schandaal gaat helemaal nergens over.

Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:00 | 9

@James Lastig | 02-04-21 | 13:04: al die gezinnen gaan kapot omdat Omzigt minister wordt? Dat is best wel erg.

BobDobalina | 02-04-21 | 13:09

@Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:06: De overheid krijgt dat geld gratis. Een ànder werkte er voor: de burger die er niets van terugkrijgt tenzij er een contraprestatie voor wordt geleverd. Oftewel, dat wordt twee keer werken voor hetzelfde geld waar de overheid op zit maar die er zelf niets voor hoefde te doen.

zeurmachine | 02-04-21 | 13:26

Ik vind het vrij schandalig dat je een directe collega op deze trieste manier behandelt. Zeker als het over een persoon die het volk goed vertegenwoordigt gaat.

PhallusObesitas | 02-04-21 | 13:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat ik van Rutte heb geleerd is dat ik voortaan eindeloos weg kom met mijn leugens als ik zeg dat het niet in mijn herinnering zit.

MoonBeebe | 02-04-21 | 13:00 | 3

Agent: Meneer MoonBeebe, u reed 175 km/u.
MoonBeebe: Dat kan ik mij niet herinneren

James Lastig | 02-04-21 | 13:02

U moet wel een paar keer de bezwerende toverformule "naar eer en geweten" uitspreken, de lippen tuiten tot een halve duckface, en een paar schokkende zijwaartse bewegingen met het hoofd maken, anders werkt het niet.

Oh en u moet uiteraard ook de reeds gecompromitteerde chefs van uw gesprekspartner """vertrouwelijk""" in een achterkamertje hebben gesproken en/of hen voor aanvang van kantoortijden alsnog telefonisch instrueren, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 13:30

@James Lastig | 02-04-21 | 13:02: laat de Tweede Kamer erover stemmen...

gozoman | 02-04-21 | 17:00

Duh...
Wat die oplichter uitvreet moet hij zelf maar weten. Ik ben er klaar mee.
Net zo democratisch als de 2e D in DDR.
Of die in D66 of VVD.
F...... bananenmonarchie.
Stemmen doe ik ook niet meer, zorg wel dat ik binnen vier jaar weg ben.

J-van-de-Bontekoe | 02-04-21 | 12:59

Niet meer serieus te nemen die man.

FrankPappa | 02-04-21 | 12:59

Ach, leugenaar 2 staat klaar om Rutte op te volgen:
"en verklaart D66-leider Kaag dat zij na zo'n motie haar conclusies zou trekken"
Nou Kaag, jij kon die conclusie trekken door die andere motie te steunen, maar je deed het niet, uit politiek opportunisme. Jij ontzettend, laffe, laffe rat. Het is je gelukt om een nog groter schijnheil te zijn dan Rutte.

TheEgg | 02-04-21 | 12:59 | 1

Duidelijke taal

Tobi | 02-04-21 | 13:32

1,9 miljoen eencelligen. Of gewoon goeie telsoftware.....

Morgenstern064 | 02-04-21 | 12:58 | 5

@keestelpro | 02-04-21 | 13:02:
Electronisch stemmen ,waarbij een bevestiging met je stem wordt geprint (net als bij de zelfscan in de supermarkt om buiten te komen) en deze in een transparante box deponeren. Na het stemmen moeten het aantal electronische stemmen gelijk zijn met de geprinte stemmen.

slim blontje | 02-04-21 | 13:13

@keestelpro | 02-04-21 | 13:02: Ik deel uw gezonde wantrouwen (ik dien bijvoorbeeld steeds klachten in over de verdwenen gordijntjes bij stemhokjes), maar dat de stembiljetten "zo anoniem als de tering" zijn is juist een noodzakelijke voorwaarde voor onze staatsrechtelijke privacy.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 13:14

@keestelpro | 02-04-21 | 13:02: Ik ben ook niet zo blij met de uitslag, maar maak de boel nou niet nog erger dan het al is.
Het enige gegoochel rondom de verkiezingen zijn die niet zo onafhankelijke media, media die de enige manier zijn voor het volk om een evenwichtige keuze te kunnen maken.
Een paar papiertjes in een kliko verbergen zal weinig uitmaken en zal direct uitkomen ook nog.

geen koning | 02-04-21 | 13:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie zijn de 1,9 miljoen mafkezen?

keestelpro | 02-04-21 | 12:58 | 14

@Zonen-van-Kuifje | 02-04-21 | 13:28:
Waarom vind ik het nou niet zo vreemd dat jij blijkbaar het volkomen acceptabel vindt dat iemand zijn doel met schaamteloos liegen en bedriegen bereikt.
Het doel is alles.
De middelen doen er bij rechtgeaarde VVD-ers niet zo toe.
Lekkere mentaliteit.

Roadblock | 02-04-21 | 14:08
▼ 11 antwoorden verborgen

#leaveRuttealone Beetje heulen met D66 hier. Bah

buler | 02-04-21 | 12:58

Waanzin! We zijn officieel een corrupte bananenrepubliek. Gefeliciteerd allemaal. In Oekraine weet je tenminste van tevoren dat je in je reet wordt geneukt, hier wordt het stiekem en zonder vaseline gedaan.

Laat er geen twijfel over bestaan, ik heb als kutallochtoon natuurlijk op Pieter Omtzigt moeten stemmen. Ondanks die huichelachtige kutpartij die je erbij cadeau krijgt. Het minste wat ik nu verwacht als kiezer is dat hij, na het verwijderen van al die messen uit zijn rug, uit het CDA stapt en zélf verder gaat.

Beschamende vertoning dit. Misselijkmakend.

kutbosniër | 02-04-21 | 12:58 | 5

Nee, daarvoor is het belastingtarief minstens 50% te hoog. Nog los van het feit dat "bananenrepubliek" niet zo zeer slaat op corruptie van het politieke systeem zelf maar op corruptie door zeer machtige buitenlandse bedrijven die de economie van een geheel land domineren (zoals met #FuckChiquita bananen in Midden-Amerikaanse landen) zitten we met die lul van een nepkoning.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 13:05

Jank niet zo en lul niet met iedereen mee. Lijkt wel een bende hyena's hier. God wat deugen ze allemaal. Omzicht zit overspannen thuis. Daar heb je dus ook geen reet aan in een crisis.

pleemobiel | 02-04-21 | 14:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Oprutten !! Linksom of rechtsom.

cheops | 02-04-21 | 12:58

Ga toch fietsen man!

poppelepee | 02-04-21 | 12:57 | 1

Met zijn pauper All-Stars.

Patje | 02-04-21 | 12:58

Emigreren naar een officiële dictatuur lijkt een steeds beter plan. Dat je gewoon niet beter weet dan dat politici en bestuurders allemaal leugenachtige corrupte zakkenvullers zijn, zodat je geen kostbare tijd hoeft te verdoen met nepdebatjes in nepparlementjes. Aldus kan de mogelijke mismatch tussen verwachtingen en resultaten worden geminimaliseerd, hetgeen het netto levensgeluk zeer bevordert.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 12:56 | 14

@Bakkeleures | 02-04-21 | 13:29: Overhead (vaak verkeerd vertaald als "overheid"). Die kan gemakkelijk van 60+++ naar ongeveer 10%. Je moet nog wel iets reserveren qua groen voor blauw op straat, maar dat zal toch geen 50% zijn dus je houdt genoeg over om bananen te kopen.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 13:56

Ik zou zeggen: ga dan in Saudi Arabie wonen. Voel je je best thuis.

pleemobiel | 02-04-21 | 13:58

@pleemobiel | 02-04-21 | 13:58: Nee, ik heb een hekel aan zowel zand als baarden. Ik dacht meer aan Cambodja (hup GroenLinks!) of iets in Midden- of Zuid-Amerika. Veel leukere volkjes, prachtige cultuur en natuur, lekker weer, en prima eten voor een habbekrats.

OverdaanDerOnderheid | 02-04-21 | 15:30
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl