Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Koude kerst

Maandenlang gaat het helemaal fout, onze hele economie wordt gesloopt, corona komt keer op keer terug

Een kerst zonder sneeuw, zonder familie en voor onnodig veel gezinnen zonder geld. Mark Rutte heeft een crisisoverleg in het Catshuis. Niet om een totale coronaramp die in ontwikkelde Aziatische landen werd voorkomen -zie grafiek- maar om zijn Omertà-bestuurscultuur en knevelarij, afpersing, diefstal, misleiding en meineed in minimaal 9000 kinderopvangtoeslagdossiers.

Laat ik bovenstaande grafiek eens logaritmisch uitzetten, let op de getallen op de verticale as. Machten van tien zijn hier gelijke stappen. Dan blijkt de groei in coronadoden gedurende oktober een kaarsrechte lijn in Nederland, het VK en de EU. Nederland sloot op 14 oktober haar horeca, november een dalende rechte lijn. Mocht u een andere oorzaak weten: uw tegels worden gelezen.

Natuurkundigen raken in totale extase van rechte lijnen in grafieken. Dit betekent dat er een puur wiskundig verband uit de gegevens gehaald kan worden. Dat de boze buitenwereld te vangen is in formules, waarmee onze toekomst voorspelt kan worden. Een opgaande rechte lijn in een logaritmische grafiek is direct en volledig bewijs van een exponentiële groei.

Binnen Nederland zie je vanaf 10 december weer een nieuwe kaarsrechte lijn omhoog, met gelukkig een lagere helling. Op de IC zagen ze twee weken eerder al een stijging, het aantal opnames per dag verdubbelde in twee weken. Positieve testen verdubbelde in de eerste twee weken van december. Welke gegevens je ook pakt, je ziet het in hetzelfde tempo dezelfde kant op bewegen.

Welke psychologische grens vorig weekend werd overschreden, zullen we nooit weten. Het proces rond coronamaatregelen is niet transparant. Waarom scholen maandagavond hoorden dat ze woensdag dicht moesten is duister. De aanloop daartoe start halverwege september en loopt door tot eind oktober. Alsof je op de middelste baan van de A10 staat, en onverwacht wordt aangereden.

Ambtenaren moeten goed hun werk kunnen doen, en hoeven van de premier niet te praten met de buitenwacht. Hier veegt hij zijn reet af met artikel 68 van onze grondwet, Kamervragen en de Wet Openbaarheid van Bestuur. Hier bepaalt de premier dat ieder ministerie ALLEEN aan hem verantwoording hoeft af te leggen. Onze teflon-prins heeft zich tot keizer gekroond.

Maandenlang gaat het helemaal fout, onze hele economie wordt gesloopt, corona komt keer op keer terug, terwijl Azië als continent en landen zoals Zuid-Korea en Japan aantonen dat het anders kan. Er wordt gedaan alsof het kabinet geen keuze heeft, met feiten geconfronteerd werd, en nu tot deze zware beslissingen gedwongen wordt. Onzin: Westerlingen moeten gaan luisteren naar Aziaten.

Precies hetzelfde is met het toeslagencircus gebeurd. Jarenlang gaat het helemaal fout, fraudeurs kunnen de schatkist leegroven, als represaille werden zonder strafzaak of showproces ouders gedwongen over alle afgelopen jaren alles terug te betalen, terwijl ze door moesten werken zonder recht op toeslagen in komende jaren. Zelfs de belofte uit 2019 de invordering te pauzeren is gefaald.

2 kinderen x 47 weken per jaar x 55 uur opvang per week x 7 euro per uur maakt al 36 duizend euro per jaar. De overheid vergoed daar inkomensafhankelijk 33 tot 96% van. Als de belastingdienst bij werkende sociale minima een paar jaar terugvordert, of bij miljonairs minimaal zes jaar, zit je al op een ton. Dit zijn geen enorme bedragen omdat ouders rare dingen deden.

Uit onderzoek van de fiscus zelf bleek 96% van de ouders onschuldig als fraudeur bestempeld. Tienduizend dossiers x een tonnetje is financiële razzia onder werkende ouders richting een miljard. Als maar 4% fraude is, is het niet lonend uit te zoeken wie die 4% is. De kosten en rente zijn dan fors hoger dan de opbrengst. Gewoon betalen is goedkoper, fraudeurs graag strafrechtelijk vervolgen.

Voor deze ouders is een half miljard uitgetrokken, daarvan zou 220 miljoen voor oud en nieuw betaald worden, maar dat werd in augustus al gehalveerd tot maximaal 100 miljoen. Een half jaar geleden werd besloten dat 80 tot 90% van het gejatte geld niet voor de kerst zou worden terugbetaald, en nu gaat Mark Rutte tijdens het kerstreces pas reflecteren...

Zo rolt hij vaker: De Brexit-deal lijkt vast te lopen op visserij in de Exclusieve Economische Zone van het Verenigd Koninkrijk. Dit is geen handelsdeal, als deze voor de derde keer vastloopt op landjepik. Eerst moest Gibraltar naar Spanje, daarna Noord-Ierland met een open grens onder EU-regels, en nu wil de EU graag rond Brittannië blijven vissen, erger dan China die de zee rond Galapagos leegvist.

Je kan de EU dus alleen verlaten zo lang de EU nog geen EU-leger heeft EN je zelf een fatsoenlijk leger hebt EN meer dan de helft van je handel toch al met de rest van de wereld doet. Zo laag bij de grond is de blauwe vlag met gouden aambeien. Het zal u misschien ontgaan waarom ik twee vermijdbare lock-downs, kinderopvangtoeslag en een Brexit in 1 tekst zet...

Ik vraag me af of deze lockdown een week is uitgesteld of een week is vervroegd om de aandacht af te leiden van een dossier dat het kabinet de kop kost. De Brexit laat zien hoe weinig scrupuleus de EU heeft richting basisbeginselen zoals staatsgrenzen, dus Mark Rutte voelt zich in Brussel na zijn aankomende theatrale aftreden prima thuis. De rechtstaat heeft hij geofferd, de VVD nog niet.

Ik hoop dat het kabinet de maaltijd deze kerst even overslaat. Om zich te verplaatsen in (startende) ondernemers die hun bedrijf kapot zien gaan, in kinderen die niet te eten hebben om zichzelf te motiveren zich tot het uiterste in te spannen deze zaken voor de verkiezingen echt op te lossen. Als afgelopen maandag het land weer op slot kan, dan kan op komende maandag gewoon betaald worden.

Laat bij elkaar het licht schijnen.

Reaguursels

Inloggen

"Aftreden?" sprak de premier op de vraag van de koning. "Aftreden? Ik? Over m'n lijk" sprak de premier die over lijken gaat. Ministers, staatssecretarissen om maar eens wat te noemen. Als een roofspin in z'n web blijft hij zitten na zijn slachtoffers met een omhelzing gelijk een Judaskus te zien afvoeren. In het land der blinden....... etc. etc. Next!

Een vrije paling | 20-12-20 | 16:40

En nu maar hopen dat we een soortgelijk verloop krijgen als met de Spaanse Griep. De tweede golf met de agressievere variant hakte er keihard in bij de landen die in de eerste golf niet zwaar getroffen waren. En andersom. Het gele ras kan de borst natmaken als er een tweede versie komt van het virus dat minder vriendelijk is dan de huidige. Elk nadeel heb z'n voordeel. Overigens verdween die andere echt zware griep honderd jaar net zo snel als hij kwam. Ook geruststellend.

Graaier | 20-12-20 | 16:24

Wel erg stichtelijk dit. Ook ik betaal mij straks blauw aan herstelbetalingen. Waarmee de hoognodige loutering van bijvoorbeeld wasmachines weer verdwijnt.

Pieterman | 20-12-20 | 16:20

Epidemische modellen zijn vaak gebaseerd op de logistieke distributie. De belangrijkste vergelijkingen zijn hierbij Ricker: xn+1=xn exp( r( 1−xn)) en de logistic map: xn+1 = rxn(1−xn).
Om goede modellen te kunnen maken heb je een alfa nodig. Die ontbreekt vooralsnog bij covid maar daar is onze PR wetenschapper M. Koopmans naar op zoek.
Aangezien we geen alfa hebben is het lastig te bepalen hoe dit virus zich nu echt verspreidt. De kans is groot dat we al in een chaotisch systeem zitten. Ik zie deze strijd dan ook als een gevecht tussen de goed bedoelde wetenschap en chaos.
Uiteraard is dat ook gewoon maar een mening gebaseerd op theorie.

INTP | 20-12-20 | 15:09

Geenstijl heeft dan toch niet de intelligentie om de grafiek te duiden. Het staat al bij de grafiek vermeld: attributie over doodsoorzaken verschillen nogal. Dus een paar mensen op de miljoen is statistisch gezien zó klein dat een klein verschil in beleid hoe doden geregistreerd worden na ziekte gigantische verschillen in de grafiek veroorzaken. Elke statisticus of geograaf zal je dat vertellen. Maar goed, het kan dus zijn dat we onze eigen paniek en beleidsverschillen aan het meten zijn en dat weer terugvoeren in ons beleidsmaken. Er is natuurlijk een echt probleem maar door gebrek aan contact tracing komen we er veel te laat achter dat de plekken waar het meeste rond gaat, de plekken zijn waar we steeds meer mensen dwingen te verblijven.

GeenAccount | 20-12-20 | 13:43

Bovenste grafiek geeft duidelijk aan dat het hier om een in elkaar geknutseld virus gaat dat Aziaten spaart.

Der Schnitzeljäger | 20-12-20 | 12:54 | 1

Het heeft eerder te maken met de kadaverdiscipline daar, wij in het westen gehoorzamen simpelweg niet zo als we regels opgelegd krijgen. En maskers zijn daar al jaren heel
normaal in het straatbeeld, geeft ook te denken.

captainobvious | 20-12-20 | 17:24

zoals ik al eerder had aangegeven: er zijn veel te veel determinanten veranderd in de diverse systemen, waar sowieso al verschillende bekende en onbekende variabelen een rol speelden. Hier valt niets zinvols meer over te zeggen. Ik zou zelfs kunnen zeggen (maar niet hard maken) dat het komt door de invoer van de mondkapjes, sindsdien zijn er meer besmettingen en daarna ook doden. Ik zou ook kunnen zeggen dat het komt door de horeca sluiten, enz. enz.
De enige 'redelijk' zinvolle uitspraak die ik zou kunnen maken is dat jongeren minder snel dood gaan, dus minder risico hebben.
Manipulaties met grafieken in logs of percentages vind ik ronduit stupide.
Zorg eerst dat je methodologie van bestuderen klopt. En helaas, die klopt voor het merendeel niet.
Dat er wat aan de hand is: jazeker, d'r is zeker wat aan de hand. Iets ergs? Ja, ondertussen wel, maar niet direct door 'het virus' maar vooral door eigen menselijk handelen. Angst, druk, stress en slecht medische wetenschappelijk broddelwerk -wat in wezen een voortzetting is van wat er altijd is geweest- een aantal 'experts' die zichzelf graag horen en zien om doelen die vooral waarschijnlijk hun begin vinden in hun jeugd: hun opinie laten gelden opdat ze het gevoel krijgen dat ze mensen helpen met als resultante: ze worden gehoord en er ontstaat dankbaarheid gericht naar hen: oh wat fijn dus ik besta en ben wél belangrijk, verder exploiteren en dan heb je een medaille! En daarna valt het leven toch weer vies tegen he?

nobodiesunmighty | 20-12-20 | 11:43
-weggejorist-
Raar_maar_waar | 20-12-20 | 11:35 | 2

Verschillende cijfers, extreme verschillen ... andere agenda's?.

swebe | 20-12-20 | 11:26

Het Westen moet luisteren naar de Aziaten, met uitzondering van China por favor.

Piet Karbiet | 20-12-20 | 11:13 | 2

Yellow lives matter

SlimmeBelg | 20-12-20 | 15:08

Graag. Vanavond Thais ophalen. Vandaar. Hutspot is ook lekker.

Pieterman | 20-12-20 | 16:22

Kroegen?? Het was gewoon de herfstvakantie dus dichte scholen. Al 100 jaar gaan besmettingen via kids. Wet van de logica is dat het nu ook via kinderen gaat.
Is dat erg? Nee, zij moeten lekker weerstand opbouwen.
Met land op slot doen, smeert het misschien wat meer uit. Virussen komen en gaan. Het 'vrije' Westen offert nu de kinderen voor een paar ouderen.

Hekkie | 20-12-20 | 11:09

Een paar vragen. 1) Zijn er reaguurders die met verbazing constateren dat zij zoals ik, dit jaar totaal geen last hebben gehad van de ernstige verkoudheid aanvallen die zich elk jaar voor doen in het voorjaar en in het najaar?
2) Wat is het dat men denkt wel of niet gedaan te hebben om niet ziek te worden door Corona? Ik breek er mijn hersens over en kom er niet uit.
Voor alle duidelijkheid, ik heb niet de Hugo app gedownload en heb nog geen seconde naar Rutte geluisterd en ben 68 jaar. Ik volg wel de mondkap verzoeken op van de winkeliers en de bedrijven (+ PPE) waar ik over de vloer kom. Het is hun winkel en bedrijf uiteindelijk. Maar verder ga ik mijn eigen gang.

forecastle | 20-12-20 | 10:40 | 8

ben al jaren niet echt verkouden. Wel regelmatig al jaren 1 dag aan de schijt als ik weer eens wat verkeerd gegeten had (ondanks handen volgens de EBM regels (water zeep, 30' wassen). Niks gewijzigd verder. Handen wassen en leven. Wel last van N95 mondkapjes (droge keel). Verder sterf ik zoals het zou moeten verlopen.

nobodiesunmighty | 20-12-20 | 11:51

Nou je het zegt, ik ben ook nog niet echt verkouden geweest. Herpesvirus af en toe, maar niks met verstopte neus of pijnlijke keel etc. Overigens luister ik ook niet meer naar Rutte, het is dat mijn vriend elke keer de persconferentie aanzet. Mondkapjes omdat het moet, maar verder ga ik mn eigen gang. Kom gewoon bij familie over de vloer. Dan kunnen mensen mij roekeloos vinden, maar dat is echt een overdreven reactie. Aantal besmettingen stijgt. Ja dat is iets om rekening mee te houden. Tenslotte wil niemand zijn ouders kwijt, al zijn ze 98. Ik vind wel dat het moet worden afgezet tegen het aantal testen, dat er ook gekeken moet worden naar aantal ziekenhuisopnames en aantal overlijdens. Ik hoor daar niks over van de regering. Daarnaast stoort het me mateloos dat ze al maanden achter de feiten aanlopen, zelf de oorzaak zijn van het feit dat de zorg vastloopt (duizenden IC-bedden en medewerkers wegbezuinigd) en nu de schuld en de consequenties van de stijgende besmettingen bij de rest van de samenleving leggen. En dan zelf een beetje de staatsman gaan uithangen en met een ernstig gezicht en vol van de eigen belangrijkheid verkondigen dat de samenleving plat moet, ongeacht het aantal doden en faillissementen dat dat oplevert. Rutte is een hypocriete zak hooi.

Braboblanke | 20-12-20 | 14:02

Wie zonder echte kennis beweert dat enige lockdown een aanval is op handel of horeca is compleet van t fatsoenspadje af. Stop es met die tragische complotten.

Pieterman | 20-12-20 | 16:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Zo lang het vaccin niet afdoende werkt zijn we in de Westerse wereld overgeleverd aan de goden.
We hebben een overheid die alleen bezig zijn met het eigen ego.
Een aanzienlijk percentage van de burgers staat er op een min of meer gelijke manier in en stelt iedere beslissing ter discussie.
Dat ter discussie stellen zou nog niet zo'n ramp zijn als het niet zo zou zijn dat een groot deel van die burgers ook bezig zijn met het actief ondermijnen van beleid. (waarbij het niet uitmaakt welk beleid, elk beleid is fout)
De overheid heeft alles, maar dan ook alles kapot bezuinigd. Alles ten faveure van de baantjesmachine die op alle managementniveaus aanwezig is.
Stel vragen in de zorg, bij de politie, de banken, de belastingdienst, noem het maar op, iedereen klaagt over die onnodige managers, waarvan niemand begrijpt wat hun taak nu eigenlijk is.
Snij die lagen uit overheid, semi overheid, zelfs commerciële bedrijven en je zal zien dat de economie op termijn veel stabieler zal worden.
Zonder die management lagen heb je geld om handjes aan het bed, blauw op straat of camouflage kleuren aan de buitengrenzen te krijgen.
Zoals we er nu voor staan zijn we verloren.
Zelfs als de overheid zou besluiten krachtdadig op te treden worden ze uitgelachen. Zonder handhaving kan je geen krachtdadig beleid uitvoeren.
Denkt u dat er tijdens de jaarwisseling achter iedere boom en struik een agent staat die u komt bekeuren als u vuurwerk af steekt? nee he?
Neem een voorbeeld aan Vietnam, die hebben een prima werkend contact tracing mechanisme, burgers luisteren naar de overheid en de beperkingen vallen eigenlijk best wel mee, juist omdat 99% vd burgers doet wat ze gevraagd worden.

Oh en die Brexit.. die toont het failliet aan van de EU!
De EU KAN het VK geen deal aanbieden die voor beide partijen het beste zou zijn. Zodra men dat doet zullen meerdere landen uit willen stappen. De Brusselse bureaucratie zou bewijzen dat ze overbodig is, wat het einde zou betekenen van het leventje daar. Dát zullen ze nooit toe willen laten.. eigenbelang voor het EU belang!

DatInternetDingetje | 20-12-20 | 10:30 | 1

U dacht vrij te zijn op 19-1-2021. Was een communicatiefoutje. Wordt 19-1-2022. Meer lockdowns, nu met avondklokken om het plebs in bedwang te houden.

Graaf_van_Hogendorp | 20-12-20 | 09:47 | 1

was het maar waar.

Satria | 20-12-20 | 10:58

14 oktober kroegen dicht en corona op de terugtocht. Het zou toch niet in het bier ziten? Voor de zekerheid ook maar niet meer tappen in die bejaardentehuizen dan.

squadra | 20-12-20 | 09:45

Ald de ziekenhuizen VOL liggen en de mensen op straat liggen te creperen breekt de totale pleuris uit....

grapjasz | 20-12-20 | 09:39 | 1

Het kan ook zijn dat we ons straks de pleuris vervelen. Met al die beperkende maatregelen en de Rutte doctrines in werking wordt het leven met de dag saaier. He, wacht.... The Big Reset is dat we ons dood gaan vervelen.

Graaier | 20-12-20 | 09:57

Dat Engelse virus gaat ons nog een heel veel langere lockdown opleveren. Ondanks de stop van vluchten uit het VK is dit al niet meer in te dammen.

Beste_Landgenoten | 20-12-20 | 09:12 | 4

Die 1.24 slaat nergens op, men deelt niet door aantal afgenomen tests.

RichardBandler | 20-12-20 | 10:21

Tja, ik blijf er bij dat het aantal ziekenhuisopnames het meeste zegt, ook over de tijd genomen.

Sqbar | 20-12-20 | 10:24

Hangt wel af van bv. vitamine D-levels en onder welk deel van de bevolking het vooral circuleert. Maar voor op korte termijn bepalen van bv. R beter dan absolute pcrs in elk geval.

RichardBandler | 20-12-20 | 10:29
▼ 1 antwoord verborgen

Het is en blijft een chinees virus dat volgens de officiële chinese cijfers China sinds de uitbraak zelf vrijwel ongemoeid laat. Geen besmettingen sinds eerst golf en een opgegeven enomische groei van bijna 5%. Als die uit China afkomstige informatie klopt, dan is het gecombineerd met het in de eerste instantie verzwijgen van het ontstaan van het virus niet zo raar dat mensen geloven dat China het virus opzettelijk de wereld in heeft geholpen om zo concurrerende economiën grote schade aan te brengen. Zodat het land straks als enige economische macht weer op koopjesjacht kan gaan.

jochum1980 | 20-12-20 | 08:58 | 3

Of het nou wel of niet opzettelijk is gedaan, China maakt gretig gebruik van de situatie. In heel Europa worden bedrijven opgekocht alsof het niks is.

SchichtigeSpicht | 20-12-20 | 10:38

China heeft immens veel dollars. Daar willen /moeten ze vanaf. Iedereen weet dat de dollar klapt binnen een aantal jaar, zeker met Biden.

bigstone | 20-12-20 | 11:40

Bij ons is corona Sars ook weg. Die PCR test meet virus deeltjes. Wat nu rond gaat is B-type en Influenza. Die zijn gewoon gemeten. Met 97% valse positieven.

Raider Twix | 20-12-20 | 11:52

Dat Rutte een kloodzak is is algemeen bekend. Maar waarom heeft geen enkel Europees land de weg van de Aziatische landen uit de grafiek gevolgd?

Boy Cot | 20-12-20 | 08:57 | 6

Ja het ligt aan de burger, en natuurlijk niet aan de overheid. Beleid was bijna identiek! En doordat de eerste uitbraken in Azië waren, konden ze de kunst afkijken en optijd ingrijpen. Dat het vervolgens fout is gegaan is de schuld van die nutteloze kut burgers... Aziatische burgers zijn dan ook veel nuttiger, klagen niet en werken hard. Hadden wij dat maar.

henkiedeboer | 20-12-20 | 09:57

@Boy Cot | 20-12-20 | 09:52: hij heeft fiat van de kamer voor de corona route. De toeslagenaffaire zal hem meer bezighouden denk ik

Continuum | 20-12-20 | 09:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Een causaal verband aantonen of weerleggen is nogal lastig in een openwereld -experiment (understatement).

Joffri | 20-12-20 | 08:45

"Westerlingen moeten naar Aziaten gaan luisteren"
Zuid-Korea meldt heden ochtend een record aantal besmettingen...... Oeps

Angst is een slechte raadgever Feynman.

normanius | 20-12-20 | 08:24 | 2

Het Zuid-Koreaanse record betreft 1000 besmettingen per dag. 1/10 van NL bij een drie keer grotere bevolking dus relatief 3%van onze niveaus. Feynman heeft dus wel gelijk dat ze het ietsiepietsie beter doen.

kokkie klaphaak | 20-12-20 | 09:48

De aziaten hebben wellicht ook al meer kruisimmuniteit i.v.m. andere Corona stammen die daar ooit al hebben geheerst. Meer vitamine D in het dieet. En wellicht voordeel van deels andere genen. Dus lastig 1 op 1 te vergelijken.

RichardBandler | 20-12-20 | 10:34

De maatschappelijke gehoorzaamheidscultuur in Azië vind je terug in alle aspecten van het dagelijkse leven aldaar. Mijn vrouw, Japanse, verbaasd zich over hoe men in NL omgaat met zaken die voor de economie en samenleving juist van belang zijn. Hier moet alles anders, kapot, lelijk, tegen alles moet geprotesteerd worden, alles is discussie, Rekening houden met een ander en met elkaar, ach als het moet, maar liever niet.
Japanners doen dat niet. Die vragen zich eerst af wat het voor hen betekent, wat het hen kost aan energie, hun positie, gezin en voor Japan. Het beste voorbeeld daarvan zijn de spoorwegen in Japan. Super georganiseerd, schoon, netjes, strakke dienstregeling en vrijwel geen tijdverlies. En dan te bedenken dat het gigantisch druk is. Negentien treinen in de spits (op 1 traject) en het werkt. Men realiseert zich als burger hoe belangrijk het spoor is voor de economie, voor hun taak als werknemer, scholier of student. Men verstoort het systeem daarom niet, men houdt het netjes. In een jaar was de vertraging tussen Tokio en Osaka (ruim 500 km) van de hoge snelheidstrein, die miljoenen reizigers vervoert, 17 seconden. Terug op Schiphol, neem ik de trein naar huis met overstap op Sloterdijk en dan hoor je de speaker, 'de stoptrein naar Alkmaar heeft een vertraging van 12 minuten'. We zijn weer thuis. Toen RIVM Jaap zei dat mondkapjes schijnveiligheid betekende, zei mijn vrouw; die zou in Japan zijn gearresteerd zijn. Aziaten zijn niet slaafs, ze zijn sim.

Broadsquire | 20-12-20 | 08:24 | 8

Ons individualisme heeft ook veel opgeleverd. Ik snap dus heel goed dat Nederlanders eraan hechten en hun manier van leven willen doorzetten. Het is alleen zo jammer dat ze nu niet even kunnen schakelen.

We zijn groot geworden met 4-3-3, maar in een WK-finale kan het handig zijn om de ballen het stadion uit te rammen. Doen we niet. Is 'lelijk' of 'negatief'.

zwaaropdehand | 20-12-20 | 09:29

Misschien zouden we juist nog kritischer moeten zijn en meer macht moeten hebben. Dan konden we eerder ingrijpen als de overheid weer zo gigantisch in de fout gaat. Helaas houd de overheid er een verdeel en heers strategie op na, waardoor het volk vooral bezig is elkaar de schuld te geven.

henkiedeboer | 20-12-20 | 10:06

Om 1 of andere reden beschouwen Nederlanders zichzelf vaak als een rebels of "opstandig volkje", waarbij "eigenzinnig" of "tegendraads" zijn als positieve eigenschappen worden gezien. In andere landen kijkt men daar vaak anders tegenaan, en vindt men dat "tegendraadse" eerder antisociaal en vervelend. Toen ik weer in NL was, kon ik mijn ogen niet geloven : Mensen die totaal ongeneerd voordringen in de rij, direkt op de balie afstappen (met "ik wil alleen even iets vragen" als "ekskuus", en dat ontaardt dan in 8, 9, 10 vragen en resulteert vervolgens toch in een transaktie). Winkelbediendes die volkomen ongeinteresseerd een Mars reep in hun bek aan het stouwen zijn terwijl de klant zouden moeten helpen, of de klant zelfs wegsturen ("Kom straks maar terug, want wij gaan nu lunchen !" - ONDENKBAAR in de VS). Uiteraard kennen ze hier geen toll free numbers, WC kost 2 kwartjes, en het woord "service" betekent in NL ook iets heel anders dan ik gewend ben. Als er met koeienletters "IN" en "UIT" op de deuren van de supermarkt staat, met een hek / divider in het midden, en grote pijlen op de vloer die de richting aangeven kan je je toch wel aan de regels houden ? Nee hoor, Nederlanders hebben er massaal schijt aan, en lopen zonder mondkapje, zonder afstand te houden tegen de stroom in. De regels worden toch niet gehandhaafd dus who cares ? Asociaal !

Asteroid-B612 | 20-12-20 | 13:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Alle vluchten uit de uk verboden maar iemand die in Weeze aankomt net over de grens en dan NL binnen gaat is welkom. Of via Frankrijk bv

Dit heeft geen nut zonder echt test traceer isoleer

Alexander | 20-12-20 | 07:01

Er wordt ook helemaal niet doortastend oogetreden en vooruit gedacht. Je kunt nu al weten dat corona extra druk legt op de toch al krappe sociale woning verhuur markt. Dus zorg voor minder instroom asielzoekers om de druk te verlichten. Je kunt nu al weten dat corona de economie enorm drukt door de schulden. Dus zorg voor extra productiviteit in Nederland investeer nu al in gratis scholing. Helpt ook mensen korter in de ww te hebben.
En zo zijn er nog veel meer dingen die je nu al in gang kan zetten om Nederland verder te helpen.

Alexander | 20-12-20 | 07:00 | 1

Precies, dit soort dingen zijn eenvoudig te voorspellen en weten de topambtenaren ook echt wel. De reden dat het niet gebeurd is omdat de intentie er niet is. Er zijn gewoonweg andere prioriteiten. En ze kunnen het maken want iedereen accepteert het. Als je een bedrijf zo managed loop je achter de feiten aan en ben je binnen de kortste keren failliet.

henkiedeboer | 20-12-20 | 10:03

Môge mensen, heb me weer ingelezen, weer een hoop opgestoken. Aziaten luisteren beter naar hun regering en de vergoeding voor kinderopvang is enorm. Nooit geweten want nooit gebruik van gemaakt maar sjeesus krijgen mensen echt zoveel geld om de kinderen onder te brengen? Straks naar de snelteststraat want ook waar ik werk zijn veel besmettingen. Ben bang dat we hier nog lang niet van af zijn.
Maar hou vol, samen.. bla bla.

De Let | 20-12-20 | 06:59 | 3

Er wordt in Japan ook niet massaal misbruik gemaakt van het sociaal systeem door import kansenparels die menen overal recht op te hebben .

likmegaties | 20-12-20 | 08:51

En die kansenparels die dan ook maar meteen 5-6-7-8 kinderen "nemen", veel meer iig dan de autochtone 1-2 die men met nog nèt kan veroorloven in dit kapot belastte land....

Pittzz | 20-12-20 | 10:44

@Pittzz | 20-12-20 | 10:44: gelukkig is de kinderbijslag in Duitsland veel hoger dan in Nederland en rijden ze daar Mercedes van. Sie schaffen das.

SlimmeBelg | 20-12-20 | 15:13

Lekker laat ook weer is al een paar dagen bekend.
Zie hoe Taiwan reageerde op de China uitbraak. Onmiddellijk na eerste signalen vluchten uit brandhaarden dicht en onmiddellijke controle op luchthavens met testen.

nos.nl/artikel/2361344-virusmutatie-o...

Alexander | 20-12-20 | 06:43 | 1

Taiwan heeft geleerd van SARS

Diederik_Ezel | 20-12-20 | 08:01

Check ook Vietnam waar dichte grenzen en een uitmuntend traceer en quarantaine programma zorgt voor nagenoeg geen besmettingen en uitbraken.

Check vooral Taiwan wat een democratie is en waar geen Corona is. Quarantaine door de overheid ook nog "verzachtend" gemaakt wordt door te zorgen voor boodschappen e.d. maar waar vooral alles transparant is, alle keuzes en alle info.

Dat is echt heel erg dat in Nederland er minimaal notulen worden gemaakt en er bar weinig transparant is. Hoe ver zijn we afgegleden?
Transparantie is kern van draagvlak.

Alexander | 20-12-20 | 06:41 | 2

Denk niet dat het elders transparanter is. Heeft gewoon geen zin om maatregelen transparant te nemen, je ziet dat als ze aankondiging morgen de winkels te sluiten, staan er meteen enorme rije. te veel aso's.

Aziatische landen hebben iets wat wij niet hebben, sociale druk vanuit de groep. Daar is het samen.

De individuele samenleving in NL heeft voordelen, je hebt de vrijheid om van je leven een succes of een teringbende te maken.

Continuum | 20-12-20 | 08:46

Stop de schuld bij de burgers te leggen. Er is een falend bestuur

van heinde en verre | 20-12-20 | 11:31
-weggejorist-
Publilius | 20-12-20 | 06:07
-weggejorist-
Publilius | 20-12-20 | 06:07

Rutte was al hiervoor ook al goed in het financiëren van terrorisme. Doet het nu nog eens dunnetjes over.

Wat alle door de msm gehersenspoelde mensen niet meer zien, is dat er over de afgelopen periode helemaal geen nieuwe inzichten meer gepresenteerd worden, er is nog maar 1 waarheid en u dient dit te geloven. Slaap zacht, maar niet huilend wakker worden als u net toevallig diegene bent waar auto-immuun reacties uw eigen lichaam gaan aanvallen, na het manna dat Dhr. Rutte voor u uit de hemel laat vallen in januari.

HebjeHemweer | 20-12-20 | 04:20 | 1

Gelukkig bent u niet gehersenspoeld en ziet u alles helder

priwax | 20-12-20 | 08:31

www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2...

In het Verenigd Koninkrijk gaat een besmettelijke mutatie van het COVID-19 virus rond. Deze zou zich gemakkelijker en sneller verspreiden en is moeilijker detecteerbaar.

Het verbod voor luchtverkeer met passagiers uit het VK gaat zondag 20 december om 06.00 in en zal gelden tot uiterlijk 1 januari 2021.

*

Dat u t maar even weer.

Is dit nog nieuws? | 20-12-20 | 01:38 | 1

SARS-COV-2 VUI 202012/01 om precies te wezen.

Fi-Bu-Bla | 20-12-20 | 03:41

@feynman please...waarom ondergraaf je toch elke keer je geloofwaardigheid met al je d, t en dt fouten.

Mark Smeeks | 20-12-20 | 00:37 | 12

@King of the Oneliner | 20-12-20 | 01:36: "Maar aan de andere kant,............ (oftewel kofschip regel. Dat is eigenlijk alles."

Inderdaad, zo eenvoudig is het. Veel en veel simpeler dan wiskunde, en dat komt van een beta. Maar het gaat uiteindelijk niet om schrijffouten en vertikkingen, maar om mentaliteit. Degenen, die hun eigen geestelijke onwil zo graag verdedigen, tonen aan hoe uitgebreid het mentale (en intellectuele!) verval in NL tegenwoordig is. Onbenul is blijkbaar een persoonlijkheidstrek geworden om trots op te zijn.

zbb | 20-12-20 | 02:02

@zbb | 20-12-20 | 02:02: Ja, dat klopt, tegenwoordig kan bijna niemand niks meer. Weten niet eens wanneer WWII was enz. Of hoeveel is 25% van 100.
Ik heb nog een andere truc uit klas 4 lagere school/basisschool.
Wij moesten dat leren onder het kopje: proef op de som. Als je namelijk bijv. moest vermenigvuldigen of optellen, ging dat met alles op een kolom zetten, streep eronder, 1 onthouden etc. Maar soms zat er een decimaal fout. Dus de truc, ik denk welbekend: schatten door afronden.
68 cent + 1,29 = dus ongeveer 70 cent + 1,30 =2 Euro.
1,50 + 1,60 = ongeveer 3 Euro (onthouden dat het iets meer is)
Zo doe ik dus altijd boodschappen, en ben even snel als een kassa, en door de ervaring onthoud ik ook hoe ik het afgerond heb, en dan is de uitkomst echt precies tot op de cent. LOL.
Voordeel: Makkelijk, je raakt de hoofdlijn niet kwijt, (je kunt zelfs praten terwijl je het doet), en ook al is het misschien niet op de cent, je zit er nooit ver naast. Maar, wat ik zei, door ervaring is het altijd precies bij mij. Heel kinderachtig misschien.
Vermenigvuldigen: gebruik ik vaak breuken, ook met schatten/afronden. Dus 35% korting van 24 Euro= 1/3 korting van 24 = 8 oftewel het wordt 16. Maar ietsje meer, dus 2% van 24= 50 cent, dus 15,50 wordt de prijs met korting. LOL.
Op school leren ze dus: 1% van 24= 24 cent 35%= 35 x 24 cent= moeilijk moeilijk.. Of je zegt gewoon de nieuwe prijs is 2/3 van de oude prijs 24 twee/derde daarvan is 16. Maar veel mensen hebben hier niet van gehoord. Het is ook geen hogere wiskunde, maar als je het veel toepast, wordt het een tweede natuur, en kun je dus snel "rekenen". LOL

King of the Oneliner | 20-12-20 | 02:19

Super handig, voor als je nog contant betaalt.

Beste_Landgenoten | 20-12-20 | 09:15
▼ 9 antwoorden verborgen

Misschien zijn Aziaten genetisch minder gevoelig voor corona, net zoals b.v. Ashkenazi joden bovengemiddeld veel gevoeliger zijn voor kanker.

zbb | 20-12-20 | 00:27 | 1

Dat komt omdat Aziaten vaak bloedgroep O hebben.
Moet ik alles nou uitleggen.

King of the Oneliner | 20-12-20 | 01:41

Nederland op 3. yippiehahee.

Omnisofos | 20-12-20 | 00:26 | 1

tsja. Statistieken.

Omnisofos | 20-12-20 | 00:27

Goh, zelfs bij Feynman.

*voorspeld

En ja, diegenen, die anderen voor taalnazi's uitmaken moeten zich toch eens afvragen waarom zij eigenlijk zo arrogant en trots zijn op hun eigen educatieve onderontwikkeling.

zbb | 20-12-20 | 00:19 | 2

Interpunctie. Het blijft moeilijk, qua onderontwikkeling.

bisbisbis | 20-12-20 | 01:38

We zitten dus met een wat dodelijkere variant van een Corona virus. Dat virus gaat niet meer weg maar zal wel muteren. Kan een gunstige mutatie zijn maar ook ongunstig. We weten niet of er groepsimmuniteit kan ontstaan en dat vaccinaties voor altijd beschermen. Voorlopig zijn het vooral oudere mensen die er aan overlijden maar de restschade voor jongere mensen kan ook significant zijn.
Nou daar zitten we dan. Dit kan nog wel eens jaren gaan duren en lockdowns kunnen dan echt niet meer.
Terecht refereren mensen hier nog wel eens aan het griepseizoen 2017/2018 alhoewel toen de druk op de zorg niet zo groot was. Die epidemie was na drie maanden wel voorbij.
Dat kreng was behoorlijk dodelijk (weet ik uit ervaring want kantje boord) maar iedere snotterkop en kuchkwezel zat toen gewoon in de kantoortuin anderen aan te steken en flink te zijn.
We kunnen lockdowns niet volhouden dus hoe nu verder?
Ik denk dat er gewoon strenge regels moeten komen wat betreft contact met anderen. Kid runny nose? Thuisblijven ouders ook. Zelf een snotterkop of kriebelstrot? Thuisblijven en je kids en partner ook. Kantoortuinen direct ombouwen naar kleine kantoortjes met drie mensen max op voldoende afstand met vaste werkplek. Zoveel mogelijk thuiswerken en zoveel mogelijk de boodschappen thuis laten bezorgen.
Tsja, wat dan te doen met grote evenementen? In de zomermaanden met een heel lage besmettingsgraad zou je die door kunnen laten gaan. In de winter niet.
Kortom we zullen moeten gaan uitvinden hoe we verder kunnen met ons leven en met een maatschappij waarin we kunnen leven.
Overigens blijf ik erbij dat het vuurwerkverbod waanzin is.
Niet dat ik zelf ooit vuurwerk afsteek maar kom op, na zo een jaar gun de jongeren dan ook wat.

Zapata10 | 20-12-20 | 00:13 | 1

Of we accepteren dat Corona de komende tijd heel veel levens gaat kosten, een ontzettend zure appel zal zijn, maar daarna een ziekte die je af en toe 's oploopt, waar sommigen (erg) ziek van worden, en sommigen aan overlijden. Het is niet anders.

mrfreeze | 20-12-20 | 01:55

Er zijn gewoon altijd al medicijnen bij matig ernstige coronaklachten, zodat IC opnames grotendeels voorkomen kunnen worden. Maar de huisartsen zijn door de regeringen consequent erbuiten gehouden. Steeds meer artsen pikken dit staatsingrijpen niet meer. Ze weten niet eens wat er in het vaccin zit.

Cepalislam500mg | 20-12-20 | 00:00 | 1

Een half glas whiskey (Jack Daniels met honingsmaak).
Goed gorgelen.
Een klisma zetten.
1 snuifje wit, 1 snuifje bruin, een theelepeltje meth en gaan met die banaan.
D.w.z. de draadjes uit de schil fermenteren met citroensap en dan roosteren op beukenhout.
Afblussen met dikke jonko Northern Lights.

King of the Oneliner | 20-12-20 | 01:44

Ik vermoed toch meerdere varianten feestvirus. Ik ben nu aan het uitdeuken ervan. In mijn cluster mevrouw Viking, die het op school opliep, ikzelf, een vriendin van ons en Opoe (82j. We zijn allemaal wel ziek geweest maar niet op influenza-niveau (ooit gehad). Bij mij bleef het bij twee dagen koorts, de stem van Barry White die met swarfega had gegorgeld en een loopneus.

Maar. De vermoeidheid. Ik heb ooit de geneugten van chemotherapie mogen genieten en deze vermoeidheid lijkt er verdomd veel op. Dat heeft de hele cluster. De dames zijn hun reuk kwijt. Ik niet. Boodschappen doen is meteen een uur slapen. Honger heeft niemand. Alcohol niet te verdragen. COVID is kut, ook de milde vorm.

Wat ik wou zeggen? Nou, dat het onderwijs en niets anders de superspreader is en we allemaal van alles kunnen roepen en vinden en denken, maar zorg nou maar dat je t niet krijgt. Voordeel? Ik ben effe een paar maanden niet meer bang want effe immuun..

FustViking | 19-12-20 | 23:55 | 4

slaap lekker.

Omnisofos | 20-12-20 | 00:33

Even zink nemen tegen het smaakverlies.

RichardBandler | 20-12-20 | 10:26
▼ 1 antwoord verborgen

En dan nog een leuk feitje: Inmiddels muteert het virus rustig door, zo lang als er maar besmettingen zijn. Dat is een nare bijkomstigheid van deze tweede golf, dat er meer virus rondwaart en dus meer kans op mutaties.

Nadeel van die mutaties is dat ze het virus dus besmettelijker kunnen maken, of eventueel ook dodelijker. De Engelse variant die in het zuiden vooral slachtoffers maakt, is 70% besmettelijker en kan de R met nog eens 0.4 extra verhogen. Dat gaat het erg lastig maken om in te dammen. Een R van 1.0 of 0.9 is dus niet meer voldoende, je moet nu veel beperkender zijn nog. Geen fijne ontwikkeling:
https://news.sky.com/story/covid-19-should-we-be-worried-about-the-new-coronavirus-mutation-12161566

Beste_Landgenoten | 19-12-20 | 23:46 | 3

Influenza muteert al eeuwen rustig door.. En nou? Allemaal zelfmoord plegen?

Wasbakplasser | 19-12-20 | 23:58

Een virus muteert vaak in de richting: meer besmettelijkheid, minder klachten.... immers, dan geven mensen het extra en langer door en die variant is dan sterker. Wat bertreft de r is met 0.9 prima. Alleen zul je daar meer moeite voor moeten doen.

zevensprong | 20-12-20 | 07:29

Ja en dat is dus een groot probleem als je het virus wil indammen. Daar lukt dus nu al niet.

Beste_Landgenoten | 20-12-20 | 08:42

Een vervroegd kerstcadeautje voor Feynman, gewoon een heel klein aardigheidje. Een nuchtere, cijfervrete: Ivor Cummins youtu.be/fXD4hFPAuL4

VP732 | 19-12-20 | 23:46

"Westerlingen moeten gaan luisteren naar Aziaten."

Het extreme verschil in succes in Aziatische landen is simpelweg te verklaren uit de mate waarin de bevolking zich houdt aan opgelegde beperkingen. In een dicatuur als China gaat dat gemakkelijker, maar Aziaten zijn over het algemeen ook meer bereid om het collectief belang te zien dan wij, individualistische en vrije, autonome westerse burgers. We laten ons de wet niet voorschrijven toch? Nee precies, we zoeken altijd de randjes op en klagen over wie "meer mag" dan een ander en dat dat niet eerlijk is. Maar waar het natuurlijk om gaat is dat je volgens de geest van die regeltjes leeft, door elkaar niet te besmetten. Zo simpel is het en we zitten in deze shit omdat we allemaal zo nodig moeten funshoppen of omdat we allemaal zo nodig opstandig willen zijn en een of andere mafkees geloven, liever dan onze overheid.

Beste_Landgenoten | 19-12-20 | 23:33 | 4

Doet een beetje pijn om toe te geven maar hierin ben ik het met je eens.

Ride_On | 19-12-20 | 23:54

Rustig maar. Toch denk ik dat types zoals jij deze pandemie een flinke boost geven..

Beste_Landgenoten | 20-12-20 | 01:22

Is Japan een dictatuur?

Is dit nog nieuws? | 20-12-20 | 01:42
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien wat laat. (Kom net thuis). Vrouw lief weet te melden dat in haar thuisland nauwelijks getest wordt. Uitsluitend inkomende gasten worden getest. In Taiwan zijn er daarom zo weinig “cases “.

Lochos | 19-12-20 | 23:29 | 2

Dat is natuurlijk niet de enige reden. Maar het is altijd fijn om de schuld bij de buitenlanders te leggen.

Beste_Landgenoten | 19-12-20 | 23:35

Als er weinig cases op je eiland zijn hoef je ook niet iedereen te blijven testen hé ;)
Maar de reden dat het in veel landen daar heel laag blijft lijkt vooral de specifieke luchtvochtigheid te zijn. die zorgt in die landen voor een ongunstig verspreidingsklimaat waar die hier juist heel gunstig is.

Skele | 19-12-20 | 23:41

Hier verderop is een nieuwe rotonde. Zo’n eentje met fietspad er omheen met twee richtingen. Veel schoolgaande jeugd en in de ochtend en avond veel autos. Iedereen klaagt want gevaarlijk. Als automobilist kijk je eerst rechts, komt niets je rolt door pas dan kijk je links. Dat gaat soms fout. Nog geen ernstig ongeluk gelukkig tot nu toe.
En de gemeente? Stond erbij en keek ernaar.
Hoe lang nog? Hoe lang moeten we wachten op de eerste ernstig gewonde scholier? Of moeder met kids?

Rest In Privacy | 19-12-20 | 23:27 | 2

Tijd om het autoverkeer in het hele land stil te leggen uit solidariteit.

Is dit nog nieuws? | 20-12-20 | 01:43

Bij ons is het bij zo'n rotonde ook mis gegaan. De vluchtheuvel bij het zebrapad is nu een monument. Van die gele tijdelijke borden staan er nu permanent om automobilisten de te waarschuwen.

Acidstain | 20-12-20 | 09:38

Ah fatalities. Al sinds begin februari onbetrouwbare data, maar we doen gewoon nog een rondje!
Oversterfte is de enige meetlat, en die is er niet of nauwelijks: twitter.com/patricksavalle/status/133...

Oerke | 19-12-20 | 23:25 | 3

Twitter wappie alert!

Rest In Privacy | 19-12-20 | 23:28

Cijfers en begrippen worden naar eigen believen gemanipuleerd. In Zweden is zelfs ondersterfte.

SlimmeBelg | 20-12-20 | 00:51

@ruudvangeelen | 19-12-20 | 23:28:
Ik heb geen inhoudelijke weerlegging kunnen vinden van wat de case die Patrick hier maakt. Iedereen voor wappie uitmaken en inhoud omzeilen is zwak.

Oerke | 20-12-20 | 16:11

Bescherm de risicogroepen nou eens beter en bevrijd de bevolking uit deze gijzeling. Overheden die liever hun hele bevolking gijzelen, mensen verbieden voor hun eigen onderhoud te zorgen, jongeren verbieden naar school te gaan, zich te vormen, op zijn tijd een feestje te vieren, dan een kleine groep daadwerkelijk te beschermen hebben mijns inziens geen bestaansrecht en zullen op termijn tot een totaal faillissement leiden. Want de volgende lockdown zal weer snel gevolgd worden door de volgende knockdown, enzovoorts enzovoorts. 2020, nog geen enkele dode door de griep. Vreemd he. En iedere dag maar hameren op een miljoen miljard record besmettingen. Mensen, wat worden jullie voor de gek gehouden. Alleen in Oostenrijk worden kritische politici en wetenschappers het woord gegund in sommige media. Ze moeten dan weliswaar soms schreeuwen om aan het woord te blijven maar ze krijgen een podium. Hoog tijd voor ongehoord Nederland wat zendtijd met een ander geluid te vullen. Liefst met door de elite covidioten genoemden, extreem rechtsen (ieder die als populist wordt afgeschilderd) en andere baanbrekers die zo hard nodig zijn, maar dun gezaaid. Kom maar binnen Arnold, neerlands hoop in bange dagen.

SlimmeBelg | 19-12-20 | 23:25 | 3

Hoe bescherm je de gezonde mensen die ineens zo zoek worden dat ze maanden moeten revalideren en afhankelijk blijven van zorg? Doe eens uitleggen?

Rest In Privacy | 19-12-20 | 23:29

Wat is er met de griep gebeurt..?
Of werkt de griepprik opeens heel goed..?

ik2! | 19-12-20 | 23:24 | 1

Van 40 naar 100%? Nah, neuh.

VP732 | 20-12-20 | 00:06

Wat mij meer opvalt is dat het kerstreces netjes binnen de lockdown valt. Zo kunnen onze regeltjes makers de deur achter zich dicht trekken en ongestoord van hun vakantie genieten. En als het dan toch mis gaat, is het per definitie de schuld van de nukubus. Want jeweettoch, lockdown.

ScumbaggusMaximus | 19-12-20 | 23:20
-weggejorist-
_pacman_ | 19-12-20 | 23:11 | 2

Dit virus wordt niet door die paar honderd politici verspreid maar door die 17 miljoen burgers. Kortom, wie is er schuldig? Het is te makkelijk om de politiek de schuld te geven. In de Aziatische landen geldt nog het collectief, het wij. In Europa en vooral de VS het ik. Daarom krijgen we het virus er niet onder.

FordPrefect | 19-12-20 | 23:06 | 5

Beste Ford: dont panic!

ScumbaggusMaximus | 19-12-20 | 23:21

Zo is dat. Komt nog bij dat Aziaten meer gedisciplineerd zijn. Hier begint bij een paar halfslachtige maatregelen al, iedereen te zeiken en te demonstreren. Want anti-autoritair opgevoed, dus overal schijt aan. En brutaliteit en domme hufterigheid verwarrend met 'mondigheid'.

Met als gevolg een sowieso al slappe overheid die te bang is voor gezeik en daarom niet durft door te pakken, zoals in Aziatische landen wél gebeurt. Kennelijk.

We zijn een land met miljoenen virologen en epidemiologen met veelal niet meer dan een paar jaar VMBO, HAVO of MBO, die het allemaal beter weten dan artsen en specialisten die tien, twaalf jaar hebben geblokt, gestudeerd en vervolgens co-schappen hebben gelopen om de kennis op te doen waarvan de meesten onder ons nog nooit hebben gehoord.

Peter Emile | 19-12-20 | 23:32

Dan weet je te weinig van de Aziatische landen. Korea is een democratie en doet het veel beter met corona aanpak

van heinde en verre | 20-12-20 | 11:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet verbaasd :-)

MoonBeebe | 19-12-20 | 23:12

Wat mij het meest bij is gebleven is dat we eind December 2019 al overal konden lezen over de vleermuizen typhus in Wuhan. De beelden van en sub analyse. Terwijl vanaf daar en tot diep in februari de Chinees gewoon bleef landen en logisch de rijke zn land ontvluchte naar ski oorden in Europa. Ze geven miljarden uit om naar het heelal te luisteren. Gaan op de nano seconde op de beurs.

Maar dit ongeluk in slowmo zien, Ho maar.

Tis te zielig voor woorden.

Denkhetnjet | 19-12-20 | 23:03

Zijn we in alle consternatie nog de weigering van Rutte voor dat onderzoek naar de gelden voor Syrische rebellen clubjes om daar Toyota's voor te kopen nog vergeten.

Mr.Crowley | 19-12-20 | 22:58 | 1

En de onderste steen van MH17, divident rente, enz

ScumbaggusMaximus | 19-12-20 | 23:13

Omslachtig schrijven wat iedereen al weet. Het gaat slecht. Nee, echt? En de uiterst concrete aanbeveling: westerlingen moeten gaan luisteren naar aziaten. Nou daar kunnen we wat mee.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 22:58 | 1

Moeten we zeker ook vleermuizen gaan eten.

5611 | 20-12-20 | 01:14

Hahaha, zit je naar Nieuwsuur te kijken hoe de handhavers controleren op naleving Coronaregels, stappen er drie uit de auto zonder muilkap op. Die komen echt niet uit 1 huishouding
Ligt dubbel van het lachen....

MoonBeebe | 19-12-20 | 22:58

Boris, u weet wel rechts, tegen de EU kortom waar u voor staat hier, heeft een uitermate strenge lockdown voor Londen en Zuid-Engeland afgekondigd. Maar die zal dan ook wel links en een agent van Soros zijn.

Bigi Bana Boy | 19-12-20 | 22:57 | 1

Zo 'uitermate streng' is die lockdown niet eens.

Lupuslupus | 19-12-20 | 22:59

Zit Wim lex al in Griekenland of is hij nu skiën ?

kuus | 19-12-20 | 22:57 | 2

Overdag in Lech en 's avonds weer in Griekenland, las ik ergens. Om het risico te spreiden, gok ik.

Eric Newby | 19-12-20 | 23:02

@Eric Newby | 19-12-20 | 23:02: en zijn vlieguren op jouw kosten bij te houden

Nichtsneues | 20-12-20 | 07:13

Aziaten luisteren en houden zich (eventueel gedwongen) aan de maatregelen. Nederlanders zijn zo lekker eigenwijs en weten het zelf wel. Egoïsme staat voorop.

The_Black_Knight | 19-12-20 | 22:54 | 6

@Stonecity | 19-12-20 | 22:57: EN ervoor te zorgen dat we ook dat geld, gestolen van de belastingbetaler, nooit meer terugzien.

Eric Newby | 19-12-20 | 23:06
▼ 3 antwoorden verborgen

'Tweede Kamer akkoord met indirect gedwongen vaccinaties'.

De draai duurde 3 weken want toen zei de Jonge nog tegen Wilders dat er geen dwang noch indirecte dwang zou komen. En nu is het zooitje toch door de bocht.
dissident.one/2020/12/19/tweede-kamer...

Lupuslupus | 19-12-20 | 22:54 | 1

Al jaren roepen ze te strijden tegen uitsluiting van bevolkingsgroepen.
Wat een stelletje hypocrieten zijn het.

Modi | 19-12-20 | 23:11

Wat een zeldzaam simplisme.
Schrijf wat zinnigs of houd je pen droog

zuurtjeregen | 19-12-20 | 22:53 | 1

Zeker 100 mm. Alleen met jou opmerkinkje al.

Peter-Rissing | 19-12-20 | 23:32

Rutte vertrekt niet.
Het nieuwe normaal.

Mr.Crowley | 19-12-20 | 22:42

Het kabinet is steeds veel te laat met maatregelen, en het principe van exponentiele groei schijnen ze nog steeds niet door te hebben.

Zodra je exponentiele groei ziet weet je vrij nauwkeurig hoe de situatie er over een maand uitziet - een maand wachten heeft dan geen enkele zin en zorgt alleen voor veel meer schade en slachtoffers. En dat gebeurt elke keer. Daarbij is het bij later ingrijpen onmogelijk om het nog met testen en gerichte quarantaines op te vangen.

In het begin, toen er in Brabant al tientallen gevallen waren en het vokomen duidelijk was dat het misging, gingen in de rest van het land zelfs nog concerten met 10000 man gewoon door.

Ik snap dat het moeilijk is om alles dicht te gooien als er nog weinig aan de hand lijkt te zijn. Maar dat is wel het enige wat had geholpen. En dat was eind februari al bekend - toen waren er al artikelen die dit heel duidelijk beschreven, en die eigenlijk nog steeds actueel zijn.

Specy | 19-12-20 | 22:41 | 1

Ze laten het liever eerst uit de hand lopen zodat ze daarna daadkrachtig kunnen ingrijpen. dus een dus pleister op de wond ipv voorkomen...

Flow_Snake | 20-12-20 | 00:06

Iemand zei het al... Liever een dag leven als een Leeuw dan sterven als een lam. Ik ben bang voor corona, maar bij sprookjesfiguur wat verafschuw ik de complete hysterie rondom dit virus. Als je het krijgt en je gaat er aan dood... Helaas man dan was het je tijd. Maar de kans op overleven is ook gewoon aanwezig. Ik ken in mijn omgeving meer overlevers dan overlijders. Heeft iemand die korrelatie al eens gelegd?
En de abjecte dwaasheid van die mondkapjes. Het helpt niet he jongens en meisjes? Maar dat mag je niet hardop zeggen, want dan wordt je tekst geblurd of verwijderd. Er mag namelijk nergens de indruk worden gewekt dat een burger zelf kan nadenken...

Enfin, fijne nacht gewenst en met z'n allen morgen weer vroeg op.

de Jager59 | 19-12-20 | 22:34 | 13

@Modi | 20-12-20 | 00:27: Okee… verrassend en best herkenbaar. Jij hebt het dus ook niet makkelijk gehad.
De ene meeloper is de andere niet, en wie een bepaald standpunt inneemt hoeft nog niet te horen bij een groep zoals jij die voor je ziet.

Zou er nog een boel over willen zeggen, maar dat wordt me te laat.

Eric Newby | 20-12-20 | 01:08

@Eric Newby | 19-12-20 | 22:43: Meneer Newby, ik houd mij in winkels braaf aan de mondkapplicht, maar dat neemt niet weg dat ik er zwaar de schijt over in heb. Een debiele maatregel die geen enkel nut heeft. En "jouw soort" neem ik u kwalijk. IK laat me door jouw soort zeker niet in een hoek zetten of me het woord ontnemen. Zolang ik leef zal ik zeggen wat ik voel en denk en zal ik ook een ieder die een andere mening is toegedaan alle ruimte geven om die mening te delen. Uw manier van "discussieren" sluit bij voorbaat al de deur. Erg jammer maar het is uw goed recht.

de Jager59 | 20-12-20 | 09:32

@Eric Newby | 20-12-20 | 01:08:
"De ene meeloper is de andere niet, en wie een bepaald standpunt inneemt hoeft nog niet te horen bij een groep zoals jij die voor je ziet."
Ik besef mij wel degelijk dat ik mij ook schuldig maak aan polarisatie ,echter met andere intenties dan de massa voor ogen heeft.
Het punt is dat ik zeker weet geen advies of opdracht van leugenaars aan te nemen.

Modi | 20-12-20 | 10:17
▼ 10 antwoorden verborgen

En nu een grafiekje over de griepdoden.

Digitaal Smoelwerk | 19-12-20 | 22:30 | 1

Toch is er in deze donkere dagen ook een gloedvol lichtpuntje waar We Ons met z'n allen aan kunnen warmen, We hebben gelukkig een groot land met een zeer lage bevolkingsdichtheid, hetgeen Ons de mogelijkheid verschaft om het virus te lijf te gaan. Dat laatste hopelijk bij wijze van spreken dan.

Verder hebben We met Onze Belastingdienst als vriend geen vijanden nodig, en de Rechtstaat is groot genoeg om voor Zichzelf te zorgen heb ik begrepen uit de NPO-verslaggeving, en als je die niet kan vertrouwen, wie wel, ik bedoel maar !

De Briemusketier | 19-12-20 | 22:29 | 3

Wakker worden Brie, het is tijd voor je slaappil.

Earl_of_Doncaster | 19-12-20 | 22:35

@De Briemusketier. Ik moest echt even grinniken om uw bijdrage. Dank daarvoor!

Lupuslupus | 19-12-20 | 22:36

Lockdown tot 19 januari. Gewoon maar een datum toch. En wat gebeurt er op 20 januari? Aangezien de zon daar wat uurtjes later opkomt lopen de data redelijk vlekkeloos over in mekaar.

Krijgen we nog eens 100 dagen lockdown erbij omdat Biden de boel wellicht op slot gooit, de economie volledig ten gronde richt. We gaan het meemaken.

Gelukkig werken de lockdowns en mondkapjes, het sluiten van de horeca en 'niet essentiële' economie erg goed. We zijn er bijna vanaf. De ouderen nog even het vaccin en we kunnen weer back to normal.

Dit virus i.c.m. The Great Reset, het Klimaat, Vaccinpaspoorten, Stasipraktijken, nee, dat is voor complotgekkies. We gaan weer helemaal terug naar normaal..

Stonecity | 19-12-20 | 22:28

Heel gek: als je de grafiek van verkochte softijsjes legt over de grafiek van verdronken mensen in zee, lopen ze gelijk op.
Gelijk verbieden die witte krengen met een topping.

King of the Oneliner | 19-12-20 | 22:26 | 2

Vergeet de correlatie niet tussen de afname van piraten en de stijging van de zeetemperatuur!

SterF... | 19-12-20 | 22:28
-weggejorist-
Fabrikant | 19-12-20 | 22:23

Als maar 4% van de ouders schuldig is aan fraude met kinderopvangtoeslag, waarom wordt de omvang van de fraude dan gigantisch genoemd?

Wiebenick | 19-12-20 | 22:22 | 1

Toeslagen in aantallen
Zorgtoeslag 4,5 miljoen
Huurtoeslag 1,4 miljoen
Kindgebonden budget 0,7 miljoen
Kinderopvangtoeslag 0,6 miljoen

Met 600.000 ontvangers van KOT praat je dan over (600.000 x 4%) = 24.000 fraudeurs. Vier en twintig duizend!
Het Toeslagensysteem lokt fraude uit.

theo-is-dood | 20-12-20 | 10:08

Ook even vermelden dat die Aziatische landen in andere klimatologische omstandigheden liggen.
Een zeer bepalende factor in de hele Corona waanzin.

Onkel Bratwurstbude | 19-12-20 | 22:22 | 2

In Jakarta is het anders ook flink mis.

jemagookniksmeer | 19-12-20 | 22:41

@jemagookniksmeer | 19-12-20 | 22:41:
Flink is nogal overdreven..
met een populatie van 9mil+ was het daar 1 grote chaos geworden als ze hetzelfde klimaat hadden als wij.

Skele | 19-12-20 | 23:26

Cherry picking motherfuckers!

Onkel Bratwurstbude | 19-12-20 | 22:19

Zei vorige keer bij een soort gelijk betoog over Azië al, dat ik het nogal belachelijk vond, dat Azië (toen ook Singapore) als voorbeeld erbij gesleept wordt terwijl het huilie huilie is al het over de corona-app gaat, want privacy mu-whu-mu, zo erg en HdJ narcist met z'n schoenen boeh-hoe.

Singapore.. (dat nu wijselijk wordt weggelaten). Goed, vorige keer werd ik snel gejorist door de GS-Gestapo, 1-2-3 hoelang duur het nu.

Caparzo*Inc | 19-12-20 | 22:18

Als iedereen + tegelijk voor 2 weken contacten kan vermijden dondert die R omlaag.
Doen we niet.
Een groep doet zoveel mogelijk.
En een groep doet zo weinig mogelijk.
Dus ettert het maar door.

kloopindeslootjijook | 19-12-20 | 22:16

Dat welvarende landen Covid zo goed onder controle hebben is wel een denkfout.. Ook de shitholes zoals Cambodia en Vietnam hebben het prima onder controle. De grote klimaatverschillen(hoge rel luchtvochtigheid door heel het jaar heen) lijken hier een grote rol in te spelen. Je denkt toch niet dat ze in shitholes als Bangkok of Phnom Pen beter in staat zijn een crisis aan te pakken?

Skele | 19-12-20 | 22:15 | 7

Ik denk dat niet, ik weet dat wel zeker. Juist uw vooringenomen en betweterige houding staat helder zicht op de realiteit in de weg.

Rest In Privacy | 20-12-20 | 08:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Boris Johnson zei zojuist dat de nieuwe variant van Covid 70% besmettelijker is en de R met 0,4 laat toenemen. Het ligt dus niet aan ons of aan beleid, maar aan de natuur (evolutie van het virus) en de omstandigheden (weinig zonuren, weinig vitamine D). London is in enkele dagen van Tier2 naar Tier 3 naar Tier 4 gegaan. Wat ongeveer op Merkels en onze lockdown neerkomt, maar dan lokaal strenger. London heeft minder besmettingen dan het grootste deel van Nederland. Londenaren mogen Londen niet uit en met kerst 1 persoon zien. Dat is de reden die Rutte en Merkel nog niet vertelt hebben. Misschien omdat het wetenschappelijk nu pas met meer zekerheid te zeggen is door Boris Johnson, maar dit is geen goed nieuws.

tipo | 19-12-20 | 22:14 | 1

'Voor de rest van het land geldt dat er met kerst ook strengere regels gaan gelden. Slechts één dag mogen leden van drie verschillende huishoudens elkaar binnenshuis ontmoeten in plaats van vijf.'
Dat is wel weer gunstiger dan bij ons. Het maakt daar schijnbaar ook niet uit hoe groot de huishoudens zijn.

Lupuslupus | 19-12-20 | 22:20

Kerst, Hopkins University, Corona, toeslagen, leger, Brexit en ondernemers in 1 verhaal. Ik vind dat knap en ook jammer.

Polycynisch | 19-12-20 | 22:13 | 1

Een genie denkt nu eenmaal anders.

King of the Oneliner | 19-12-20 | 22:44

Het vertrouwen in de overheid benadert de 0%. Het wantrouwen daarentegen loopt naar de 100%.
Eerst was het virus nauwelijks besmettelijk. Daarna waren mondkapjes niet nodig, want die hielpen toch niet. Het ging zelfs zover dat het zorgpersoneel in bejaardentehuizen werd afgeraden om deze te dragen. Toen het voortschrijdend inzicht ertoe noopte om ze toch maar te dragen, waren we al duizenden doden verder en waren de mondkapjes niet beschikbaar. Testen werd het nieuwe walhalla. Het was alleen jammer dat er veel te weinig testlocaties waren. Het 'dorre hout' bleef bij bosjes sterven en er was veel te weinig ruimte op de IC's. Oorzaak? Draconische bezuinigingen in de gezondheidszorg. Ondertussen probeerde het kabinet om Nederland en de Nederlanders erin te hangen met een app, waarop de sicherheitsdienst in 40-45 trots zou zijn geweest. Een vaccin moet de oplossing brengen. Met name de VS heeft alles op alles gezet om zo snel mogelijk vaccins goedgekeurd te krijgen... en dat lukte. Op het moment van schrijven worden miljoenen Amerikanen en Britten gevaccineerd. Nederlanders moeten nog even wachten, want de ICT van de GGD is nog niet op orde. Genoeg 'dor hout' voor de open haard resteert.
Ondertussen zijn onze jongeren gewoon met hun leventje verder gegaan en hebben, o.a. naar aanleiding van het voorgaande, schijt aan de overheidsmaatregelen. Onze allochtone medeburgers hebben nog nooit van corona gehoord en gedragen zich vanaf het begin daar ook naar. Waar keurige Nederlanders van gewillige BOA's 400 euro boete in hun darmen krijgen gedouwd en goedwillende ondernemers zelfs 4000 euro, daar blijven onze lichtgetinte broeders vaak buiten schot, omdat de BOA's geen zin hebben om ook in elkaar geslagen te worden.
Nederland valt in twee delen uiteen. We hebben aan de ene kant de echte 'believers', die bijna uit religieuze overtuiging jacht maken op eenieder die niet volgens regels van de overheid leeft en zelfs niet opzij gaan voor de invoering van 'sperrzeit' en een ausweis.
Daartegenover staat een zeer aanzienlijk deel van de bevolking, dat zich nergens meer aan stoort en gewoon zijn goddelijke gang gaat. Ze hebben genoeg van corona, vuurwerkverbod, zwarte piet hetze, politieke correctheid en inclusiviteit. Ze willen gewoon vrij zijn en nemen daarbij het risico om besmet te raken of anderen te besmetten.
Vandaar dat de curve nog even omhoog gaat tot het stelletje labbekakken in onze regering eindelijk op grote schaal gaat vaccineren.
Maakt U zelf maar uit tot welke groep U behoort. Persoonlijk leef ik liever één dag als een leeuw dan 100 jaar als een lam.

dickg | 19-12-20 | 22:13 | 1

Eensch. En stel je eens voor dat al dat geld wat nu in ‘hulp’ gestoken wordt in de gezondheidszorg gestoken was/zou worden...

Zqwiqly | 20-12-20 | 01:07

Gelukkig snap ik geen reet van dit verhaal.

joepiedepeopie | 19-12-20 | 22:12

Nou Corona heeft wel een voordeel ,griep bestaat niet meer.

"Nederland sloot op 14 oktober haar horeca"
Moet zijn Nederland sloot 14 oktober opnieuw haar horeca. Niet dat het wat uitmaakt hoor, want de besmettingen komen daar niet vandaan.

Modi | 19-12-20 | 22:10 | 8

@Lupuslupus | 19-12-20 | 22:32:
Ik raad mensen dan ook aan met vorst+zon lekker naar buiten te gaan.
Zeker wanneer het gaat om ouderen , die hebben echt beweging en de frisse buitenlucht nodig.

Modi | 19-12-20 | 22:36

@Modi | 19-12-20 | 22:36: Klopt. Gewoon dik ingepakt een uurtje op het balcon of in de tuin kan ook, gezicht lekker in de zon. Net als tijdens de ski vakantie.

Lupuslupus | 19-12-20 | 22:42

@Modi | 19-12-20 | 22:21: Die verkiezingen, dat wordt de volgende faal van dit stelletje prutsers. Benieuwd wanneer we daar iets over gaan horen. Ollongren gaat daarover....

5611 | 20-12-20 | 10:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat ik goed vind aan Feynman is dat hij goed dingen kan analyseren en tot de kern kan komen en uitleggen, net als de echte Feynman uit Amerika, de uitvinder van de Feynman diagrammen, waar bijvoorbeeld deeltjes energie lenen uit de toekomst of terug gaan in de tijd, wat de handvatten en formules opleverde om heel makkelijk allerlei berekeningen te doen in de kwantumtheorie/mechanica. Bovendien zaty hij in de commisie die de Discovery ramp moest onderzoeken. Bleek het een rubberen O-ring te zijn, die niet genoeg flexibel was bij lage temperaturen, waardoor brandstof kon gaan lekken, speciaal op die koude dag.
Was ook al voor gewaarschuwd door een ingenieur, maar door bureaucratie en bezuinigingen niet op gereageerd.

Wat ik ook goed vind, is het gebruik van Amerikaanse paragrafen.

King of the Oneliner | 19-12-20 | 22:08 | 2

Met zoveel taalfouten is dit niet Feynman....

jan1956 | 19-12-20 | 22:11

Er is een veel betere en levenlang durende immuniteit dan die van het afweersysteem, en dat is genetische immuniteit ingebakken in je DNA, door Darwinistische natuurlijke selectie of anders. Maar daar hebben we het nooit over.

SaintNick | 19-12-20 | 22:05 | 8

@petersteenkamp | 19-12-20 | 22:31: Klopt helemaal.
En zo is een manier om reverse evolutie te bereiken, een samenleving creëren waarin de zwakkeren zodanig kunnen parasiteren op de sterkeren dat de zwakkeren zich beter kunnen handhaven en voortplanten dan de sterkeren.
De moderne westerse samenleving is het bewijs dat dat klopt.

jemagookniksmeer | 19-12-20 | 22:53

@SaintNick | 19-12-20 | 22:44: Jazeker, maar om dat nu darwinistische natuurlijke selectie te noemen...
Maar CRISPR-cas9 is veelbelovend, dat is waar...

SterF... | 19-12-20 | 23:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Straks gaat het stemvee, geïndoctrineerd door NPO en de deugblaadjes weer braaf kartel stemmen.
Onderschat niet deze indoctrinatie . Een zeer interessante discussie daarover, waarbij het systeem wordt blootgelegd door o.a Hans Laroes en Jort Kelder te zien op : www.youtube.com/watch?v=xSzloHqe6Wk&a...

daytripper | 19-12-20 | 22:03
-weggejorist-
3Xniks | 19-12-20 | 22:00 | 1

Iemand bekend met het fenomeen, "boombox"?

GKJP | 19-12-20 | 22:00 | 4

Ja. Cassette bandje er in douwen, karton uitvouwen op de grond en op je nek rondjes breakdancen.

Lorejas | 19-12-20 | 22:07

Ik zag kinderen met zo'n ding rondfietsen, ter grootte van een kleine fles, stuk herrie dat eruit kwam. Leek me dus ook wel leuk voor die van mij, blijken ze in meerdere maten te komen.....

Volgende keer iets beter opletten dus.

GKJP | 19-12-20 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom krijg ik ieder jaar een griepprik /vaccin? Omdat influenza zeer dodelijk en besmettelijk kan zijn. En ieder jaar is deze luchtweginfectie weer anders van aard. Daarom is die griepprik ieder jaar anders van inhoud. Al jaren lang, en ieder jaar weer vele duizenden slachtoffers. Ok, we noemen het nu Corona, maar in wezen is het hetzelfde venijnige virusmutant.

ceesreis | 19-12-20 | 22:00 | 1

Daar denken ze op de IC toch anders over.

Papa Jones | 19-12-20 | 22:20

Vadertje staat weet wat goed voor U is. Onderwijl is he dreaming of a white christmas, met veel coke en cola.

InSight | 19-12-20 | 21:58

Heb het al vaker gezegd. Betaal 80 procent van toeslagenaffaire nu direct weer terug. De rest/ puntjes op de i komt dan morgen wel. Hoe moeilijk wil je het maken ambtenaartjes?

Mart6037 | 19-12-20 | 21:52 | 1

Zo snel als ze erbij zijn als ze geld van jou moeten hebben, zo...

Kane | 19-12-20 | 21:55

"waarmee onze toekomst voorspelt kan worden" moet zijn : voorspeld Want de l staat niet in 't kofschip of 't fokschaap.
Makkelijker is luisteren hoe klinkt bijv> de voorspelde uitslag, en dan hoor je een d, dus een d.
Maar andersom ben ik weer niet super in wiskunde.

King of the Oneliner | 19-12-20 | 21:51

De EU zet de Engelsen echt het mes op de keel, de Brexit moet koste wat het kost mislukken.

sprietatoom | 19-12-20 | 21:48 | 4

Wat wil je met een EU die zich gedraagt als de Maffia...

Lupuslupus | 19-12-20 | 21:55

Een sekte verlaten heeft zijn prijs.

Earl_of_Doncaster | 19-12-20 | 22:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ben een Cursus Chinese taal aan het doen wel handig straks.

witte | 19-12-20 | 21:47 | 8

@SterF... | 19-12-20 | 22:04: Ik moest er wel om lachen. De comments zijn soms een mix tussen Jiskefet en Monty Python.

King of the Oneliner | 19-12-20 | 22:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Rutte en onze media hebben het land in hun greep.
En die samen helpen ons allemaal naar de klote.
Zalig kerstfeest een een armoedig 2021.

polletjepiekhaar | 19-12-20 | 21:46

Dat is beleid van Rutte en Co. Wat mij betreft dondert hij vandaag nog op met z'n hele gevolg. Wat heeft die man met zijn aanhang dit land verziekt.

Ommezwaai | 19-12-20 | 21:51

@Ommezwaai | 19-12-20 | 21:51: Ook de rest van de politiek helpt het land de vernieling in. Alleen Wilders kan de boel nog redden maar dan zal er wel keihard ingegrepen moeten worden. Door een cordon Sanitaire zit het er niet in dus dag Hollandse cultuur, koopmansgeest en sociale inslag.

D.Onderop | 19-12-20 | 21:55

Maakt niet uit kunt zeuren wat u wilt 17 mrt 2021 stemt NL braaf de kartelpartijen, welke nu deze shit veroorzaken.

william7055 | 19-12-20 | 21:39 | 1

Inderdaad. Zombieelectoraat

Zapata10 | 19-12-20 | 21:57

Oorzaken grote opleving Nederland : 1)Teveel lak aan regels en zwakke handhaving.. Zit hier vanuit Spanje met verbazing te kijken naar dichtbevolkte winkelstraten waarbij pakweg 20% gewoon zonder mondkap loopt.
2) Niet-westerse immigranten die in, denk ik, in grotere getale schijt hebben aan de regels van de "vreemde" overheid.
3) De grote bevolkingsdichtheid van Nederland .

daytripper | 19-12-20 | 21:38 | 7

@JdV030 | 19-12-20 | 22:14: Gewoon omdat het van je gevraagd wordt, sneue kleuter. Gewoon eens ophouden met altijd stoer die grenzen opzoeken en doen alsof je een volwassen mens bent die bereid is mee te werken in plaats van principieel te puberen.

Eric Newby | 19-12-20 | 22:25

@Eric Newby | 19-12-20 | 22:34: buiten zonder mondkap kan prima, zolang we genoeg afstand bewaren. Oh wacht... sukkel.

Zqwiqly | 20-12-20 | 01:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Oorzaak en gevolg... Alleen wanneer 't uitkomt waarschijnlijk...
Horeca sluiten, besmetting omlaag...
Monkapjesicht, besmettingen omhoog... Tja, ook een gevolg?

videtur | 19-12-20 | 21:38

Goed. De twee oudste oomzeggertjes (laten hun gekke oude oom alle hoeken van de sportschool zien) , die vanwege twee opeenvolgende bomaanslagen niet meer naar hun net begonnen kapper kunnen. Want een Koerdisch-Poolse supermarkt ernaast. In Hijawa gaan we een armzalige 4.000.000 euri hersteloefening plegen, want de Mindef is een dwerg. Echt: het soort precision strike dat de USAF niet eens meer kan deadline.com/2020/12/vice-president-m... Het is dat ik Tolkien niet blief. Maar Middle Earth?

Wat is er mis met luisteren en waarnemen? De realiteit dat is? Gegeven alle ruis op de lijn.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 21:36

" Natuurkundigen raken in totale extase van rechte lijnen in grafieken. Dit betekent dat er een puur wiskundig verband uit de gegevens gehaald kan worden. "
Met wat Fouriertransformaties lukt dat een beetje wis-/natuurkundige ook wel andere lijnen dan een rechte. Nu niet bepaald aanleiding om al dan niet in extase te raken.

RandyBiel | 19-12-20 | 21:36

Ik heb de mazzel als zelfstandige nog open te zijn. En ben klein genoeg om in een bubbel te leven. Al maanden.

Ik ben de overheid moe. Ik luister liever naar De Hond. Die kan in 2 alinea meer logica neer plempen dan dit dit hele kabinet incl RIVM bij elkaar.

Ben dan ook maar sponsor geworden van die man.

Mn lichtvochtigheid is op peil in huis en op de zaak en we ioniseren de lucht.

Ik blijf me scheel irriteren aan die Hugo.

Denkhetnjet | 19-12-20 | 21:33 | 1

Mooi dat u het nog steeds redt! En wat Maurice betreft ben ik het met u eens, wat een prima werk doet die man.

Lupuslupus | 19-12-20 | 21:36

Stop maar met die grafieken. Er is al een nieuwe corona stam die 70 % meer besmettelijk is dan de huidige. Reden voor Boris om delen van GB van de buitenwereld af te sluiten.

Baron Clappique | 19-12-20 | 21:33 | 3

Is die ontstaan in gebieden waar gevaccineerd is?

de honden blaffen... | 19-12-20 | 21:41

@de honden blaffen... | 19-12-20 | 21:41: Het betreft Londen en de rest van Z.O. Engeland. Geen idee of daar gevaccineerd is.

Lupuslupus | 19-12-20 | 21:45

@de honden blaffen... | 19-12-20 | 21:41: Dat stond niet in het artikel (The Guardian). Maar het zal gaan om een spontane mutatie, wat niet ongewoon is bij dit soort virussen en het aantal besmettingen. Onbekend is of het vaccin effectief is bij deze variant.

Baron Clappique | 19-12-20 | 21:57

"Westerlingen moeten gaan luisteren naar Aziaten"
Leuk, maar wat zeggen die dan? Geen uitleg waarom de Aziaten het zo goed doen in de strijd tegen corona. Geen linkje.

Met_baard | 19-12-20 | 21:32 | 2

Daar heb je zo'n internet zoekmachine voor. Maar om het makkelijk te maken voor je: Lockdown tot de nummers beheersbaar zijn en dan keihard testen en contactonderzoek doen.

China (en Australie en andere landen die het goed doen) gooien voor 10 besmettingen een hele stad or regio dicht de laatste maanden, totdat het er weer 0 zijn. Snel voorbij, weinig schade, nauwelijks doden.

DezeNicknameBestaat | 19-12-20 | 22:22

@DezeNicknameBestaat | 19-12-20 | 22:22: dankje, maar ik zou er geen zoekmachine voor nodig moeten hebben als de columnist even de tijd nam om die twee zinnen in zijn wartikel te zetten. Of zat hij aan zijn woord-max?

Met_baard | 20-12-20 | 13:02

Sluiting horeca viel ongeveer gelijk met de start herfstvakantie. Daarna ging het even goed, maar een week nadat alle scholen weer open waren was het al weer feest.
En iedereen die wel eens tussen groepen pubers loopt had dat kunnen zien aankomen.

spoiver | 19-12-20 | 21:30 | 2

Viel ook samen met een ICT storing.

Baron Clappique | 19-12-20 | 21:34

Precies. Scholen. Normaal nummer 1 virusverspreiders, maar als dat economisch niet zo goed uitkomt dan verschijnen er rapportjes om te onderschrijven dat ze deze keer magisch geen rol spelen.

Wat uiteindelijk economisch funest is, want extra verspreiding kost ongelofelijk veel geld. Het is kortzichtig economisch denken. Zoals gebruikelijk.

DezeNicknameBestaat | 19-12-20 | 22:25

Maar met deze lockdown luisteren we toch naar Aziatische landen? Wat te doen? Feynman is behoorlijk vaag hierover, behalve dan dat onze MP niet deugt. Ofzo...

SterF... | 19-12-20 | 21:30

Ik ben afgehaakt na "Positieve testen verdubbelde in de eerste twee weken van december."
Er is namelijk meer getest en ja het percentage positieve testen is ook iets toegenomen, maar niet verdubbeld en met 100% toegenomen. Het zal tegen de 10% aanzitten.
Kijk zelf op 't corona dashboard van onze overheid en scroll naar beneden bij 't aantal positieve testen.
Het meest bizarre is nog dat de Dwaallichten in Den Haag dit als input voor de berekening van R nemen...

videtur | 19-12-20 | 21:30

Met zoveel taalfouten is dit geen echte Feynman......

jan1956 | 19-12-20 | 21:28 | 3

Inderdaad niet zijn beste. Hij was vandaag tussen de reaguursels ook al zo vaag aan het lullen dat een gedeelte van de corona ontkenners veganisten zijn.
En hij ontkent overbevolking, die vind ik jammer...

SterF... | 19-12-20 | 21:34

@SterF... | 19-12-20 | 21:34: 'Corona-ontkenners' vind ik ook best discutabel. Er is toch zeker niemand die het virus ontkent?

Lupuslupus | 19-12-20 | 21:49

Kom op nukubu. Niet zo zeuren. Alles is dicht, we hebben een noodwet, mondkapjesplicht, wat wil je nog meer. Het is echt de schuld van het virus zelf dat we maar tot 20.00 uur alcohol mogen kopen, geen vuurwerk mogen afsteken, niet naar de kroeg mogen enzovoorts enzovoorts. Het virus weigert gewoon te luisteren. Het is ook de schuld van het virus dat we al 9 maanden weten dat er een vaccin aankomt maar dat we nu nog moeten beginnen met de voorbereidingen voor vaccinatie. Niets hier van is te verwijten aan de totale onkunde van Hugo, of de zorgafbraak van 10 jaar Rutte. Het is allemaal de schuld van het virus beste mensen. Snap dat nou eens.

JdV030 | 19-12-20 | 21:24 | 3

Kijk! Eindlijk eens iemand die het positief ziet.
Je dient het virus ook positief toe te spreken als het tot je komt.
Elk virus is gevoelig daarvoor.

aflaatverkoper | 19-12-20 | 22:00

De zorgafbraak... Aardappel. De Nederlandse zorg behoort al jaren tot de top-3 van de wereld en de levensverwachting in Nederland wordt elk jaar weer hoger door uitstekende en toegankelijke zorg die ook nog eens betaalbaar is. Misschien heb jij last van je onderbuik?
Deze zorg loopt echter vast doordat er enorm veel mensen ineens gebruik van moeten maken doordat covid-19 om zich heen grijpt en overal mensen besmet. En dat virus krijgt die kans doordat mensen massaal gaan funshoppen, bij elkaar op bezoek gaan en geen onderlinge afstand kunnen bewaren. Hele simpele elementaire en goed opvolgbare regeltjes zijn voor de helft van Nederland gewoon te moeilijk. Nee, menee wil vuurwerk afsteken en naar de kroeg. Nou, dat kan eventjes niet. Maar het geeft wel prima weer waar je prioriteiten liggen.
Tot het moment dat je zélf gebruik moet maken van die zorg omdat je covid-19 hebt opgelopen en dan merk je dat het geen griepje is, dat de kans dat je het overleeft toch ineens niet zo heel erg groot blijkt te zijn en dat je dan uitstekend wordt geholpen in zo'n ziekenhuis en dat iedereen de benen onder z'n kont vandaan rent om jouw leven te redden omdat het telkens weer de moeite waard is.
Nee, lekker zeuren en zeiken vanachter je computer terwijl je diep van binnen ook wel weet dat het anders is maar dat je frustratie om je miserabele leven op die manier wat minder wordt. Snap ik, is ook helemaal niet erg. Maar je kunt je leven ook wat zinvoller invullen en niet trollen op sites zoals GS.

Bakkeleures | 20-12-20 | 09:44

@Bakkeleures | 20-12-20 | 09:44: Er wordt juist niet bezuinigd op de zorg. Het bedrag dat we daaraan uitgeven stijgt sneller dan de groei van het BNP. Elk jaar.

theo-is-dood | 20-12-20 | 10:19

Doe mij maar psalm 23 vers 2 opgeteld weer een 7.(23+2=25=2+5=7 of 2+3+2=7)

steekmug | 19-12-20 | 21:22 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Pek en veren zouden terecht zijn voor onze zonnekoning.
Hij probeert zijn rol te verkleinen, wat kwalijk is en gelogen.

donkieshot | 19-12-20 | 21:18

Wat denk je van die 500 gelukzoekers die als nog binnen komen. Lijk me sterk dat deze niets mee brengen.

endtotrolling | 19-12-20 | 21:16 | 1

Volgens het RIVM kunnen gelukszoekers het virus niet overbrengen.

Cepalislam500mg | 20-12-20 | 09:37

Ja iedereen heeft het wel over die ontwikkelde Aziatische landen die het goed doen maar die hebben dus geen diversiteit hè, dus dat gaat daar binnenkort helemaal mis en stort die hele op homogene etniciteit gebaseerde economie in elkaar want WIJ hebben dus mooi wél die kip met de gouden eieren verrijkende diversiteit!

Ruler | 19-12-20 | 21:15 | 2

Weet u nog wat we vroeger zeiden? Eendracht maakt macht, of unity is strength. Niet dat gezeik over diversity. Diversity levert alleen maar non-binaire rubberen tegel beledigde zielepoten op die al je tijd verdoen met hun verzonnen probleempjes en zichzelf heeeel erg belangrijk vinden. Maar dat is geen strength.

Opslag Medium | 19-12-20 | 21:34

@Opslag Medium | 19-12-20 | 21:34: Het is ook nogal een verschil of de eendracht samen is totstandgekomen, of dat deze wordt aangepraat door de overheid en haar media.

Cepalislam500mg | 20-12-20 | 09:39

Is die Feynman als kind in het vat met toverdrank gevallen of zo? Die gast heeft ook werkelijk overal verstand van.

professorinopleiding | 19-12-20 | 21:15 | 4

En als je jou goed oplet en leert. Dan ben jij blij en wij ook later met jou.
Doe je best.

Gokmaar | 19-12-20 | 21:30

Overal behalve van de Nederlandse taal. Zijn stukjes staan stijf van de spel- en stijlfouten. Zo erg dat ik na 1 alinea moet stoppen met lezen omdat ik zulke schrijfsels niet serieus kan nemen als dit de kwaliteit van de auteur is. Sorry.

Bakkeleures | 19-12-20 | 23:01

@Bakkeleures | 19-12-20 | 23:01: Feynman komt met veel feiten, wat hij ook steeds boven zijn rubriek zet. Zijn meest voorkomende taalfouten zijn het verwarren van de t en de d. Dat zie ik bij wel meer mensen. Doet hier niet af aan de inhoud. Doet overigens ook niet af aan de jammerlijke ondergang van onze taal.

Cepalislam500mg | 20-12-20 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen

Als de afvlakking in november volledig het gevolg is van de sluiting van de horeca waarom lopen de cijfers dan nu weer op terwijl de horeca nog steeds dicht is? Sowieso zeggen de 'besmettingen' niets met een pcr test die zowel qua uitvoering als omvang steeds gewijzigd wordt. Beter zou het zijn grafieken van ziekenhuisopnamen en doden te bekijken.

witwas | 19-12-20 | 21:14 | 5

Eigenlijk zou je zelfs helemaal niet moeten reageren.
Wat ie doet is idioterie van de bovenste plank en het doel.... mag iedereen voor zichzelf uitzoeken maar jij trapt er in elk geval in.....
Het plaatje is het aantal DODEN per miljoen ja. En dat ging twee weken na de eerste lockdown dalen en dan zoekt ie een verband met de sluiting van de horeca.
Daamee suggererend dat iemand die in een cafe of restaurant is geweest 2 weken later dood neervalt als ie daar besmet is geraakt. Als er iets is wat je niet aan elkaar kan koppelen is het het tijdstip van de maatregelen en het aantal doden. Al was het maar omdat de één na 4 weken na besmetting al dood gaat en de ander pas na 2 of 3 maanden en een heleboel mensen gelukkig ook niet doodgaan na een besmetting

ZomaarEen | 19-12-20 | 21:38

@Lupuslupus | 19-12-20 | 21:19:
Het percentage besmettingen is de horeca is hier zinloos. Je mag rustig aannemen dat wat het afgelopen half jaar in de horeca kwam voor 95+% jonger was dan 60. In de grafiek die hier gebruikt wordt gaat het over het aantal DODEN. En die zijn 95+% ouder dan 70.
Dus nooit in de horeca geweest.
Als je echt op basis van het aantal doden actie wil ondernemen dan meteen alle verzorgingstehuizen sluiten. Het overgrote aantal doden valt daar. Dat dat de conclusie wordt geeft eigenlijk ook heel mooi aan wat het niveau van het stuk hierboven is

ZomaarEen | 19-12-20 | 21:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben ècht dood en doodziek van onze regering. Honderdduizenden euro’s aan belastinggeld betalen mijn bedrijf, mijn medewerkers en ikzelf. Per jaar! Wat een schande. Merry crisis and a happy new fear! Wat een klootzakken zijn het. Niets kunnen ze. He Le Maal niets.

Happy People | 19-12-20 | 21:13 | 2

Jawel, paniek zaaien en onzichtbare vijanden verzinnen. Dat gaat ze prima af.

professorinopleiding | 19-12-20 | 21:15

Als je aan het beleid van de regering onderdoor gaat, dan was je om te beginnen daar al een onderdeel van. Soms win je, soms verlies je is in deze eens iets om over na te denken.

aflaatverkoper | 19-12-20 | 21:39

Ik mis een beetje de link tussen brexit, lockdown en toeslagenaffaire, maar het was ook een lange week

Diederik_Ezel | 19-12-20 | 21:10 | 2

Link met Brexit ontgaat me ook een beetje. Net als die afvlakkende lijn (die toch weer stijgt) omdat (ondanks dat) de horeca is gesloten. Maar goed, ik ben ook niet zo slim.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 21:21

Beetje de schrijfstijl van Feynman, hak, tak. Moet je zelf een beetje uitvogelen en koppelen.
Maar zonder toeslagenaffaire zouden we geen (of later) een lockdown hebben gekregen is het idee.

klaas24 | 20-12-20 | 00:30

Ik ben benieuwd wat eerder voorbij is: de lockdown of de ambtstermijn van dit kabinet.
Zou Pinokkio III dan door de toeslagenaffaire toch nog vroegtijdig zijn Waterloo vinden?
Zelden een rapport gezien met zo’n zware beschuldigingen aan het adres van de (r)overheid, maar teflon Mark denkt gewoon aan te kunnen blijven... Leuke huiskamer vraag in dit kader: Stel er komt een demissionair kabinet: kunnen zij dan wel beslissen over nieuwe beperkingen in het kader van de spoedwet? Normaal gesproken mogen zij alleen “op de portefeuille passen”. Ben echt zeer benieuwd of Houdini Mark zich hier ook weer uit weet te lullen...

Mark zit te Dutten | 19-12-20 | 21:09 | 4

Pek met veren, pek met veren.. Oprutte moet ie.. heeft al te veel schade aangericht.

MooseNL | 19-12-20 | 21:33

Nee, kabinetten vallen over kleine dingen, niet over grote dossiers.

Red shirt | 19-12-20 | 22:16

Mark zegt "het is crisis, dus ik kan nu niet opstappen". Dezelfde redenatie is eerder gevolgd.

Rest In Privacy | 20-12-20 | 08:33
▼ 1 antwoord verborgen

2021 word alleen een goed jaar als i.i.g èèn anti kansloze immigratie partij meedoet met een nieuw kabinet na de verkiezingen..

Dutch-Super-Evil | 19-12-20 | 21:07 | 2

Alleen zal die bewuste partij verkettert en uitgesloten gaan worden.
Gisteravond o.a. te zien bij Beau, Eerdmens versus linkschpoot Dolf Jansen.

Ommezwaai | 19-12-20 | 22:21

"Niet om een totale coronaramp die in ontwikkelde Aziatische landen werd voorkomen".

Dat is iets genetisch.

www.biorxiv.org/content/10.1101/2020....

(Nog niet door peer review)

omanders | 19-12-20 | 21:05 | 2

Er zijn zat Aziatische landen die zwaar zijn getroffen. Preprint sites kun je beter met een korreltje zout nemen.

donkieshot | 19-12-20 | 21:28

Ik vind plausibel.

Neuth | 19-12-20 | 21:52

Je kunt je jezelf natuurlijk ook afvragen waarom überhaupt aan kinderen beginnen als je ze vervolgens 55 uur per week naar de opvang stuurt maar dat is weer een ander verhaal.

zwellevertje | 19-12-20 | 21:05 | 21

@Lupuslupus | 19-12-20 | 21:15:
Bij de autochtone westerlingen wel. De allochtonen planten zich wel stevig voort. Mohammed is al vele jaren de meest voorkomende naam (daarom zie je die namenrubriek ook niet meer in de msm)

Cepalislam500mg | 20-12-20 | 09:57

@Herfsttijloos | 19-12-20 | 21:31: Kinderen zijn alleen een investering in de toekomst als je ze leert wat werken is en dat werken loont. Mag een ander deze inkoppen.

Cepalislam500mg | 20-12-20 | 10:00
▼ 18 antwoorden verborgen

Prettige lockdown en een deprimerend 2021!

Toetsenbordcomplex | 19-12-20 | 21:03 | 2

Hetzelfde gewenst!

Keyboardspeler | 19-12-20 | 22:04

Tijd om de Chinese economie te gaan slopen.

lovekila | 20-12-20 | 11:08

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl