achtergrond

Geenstijl

Thierry Baudet per direct gevraagd uit FvD-bestuur te stappen

Dit is toch niet meer bij te houden

Baudet reageert: 'Zonder mij heeft FvD geen ziel meer'

Zo. De rest van het FvD-bestuur heeft gereageerd op het eenmansbesluit van Thierry Baudet (u weet wel, die man die gisteren (lijkt drie weken geleden, red.) zo gezellig naast vice-voorzitter Lennart van der Linden stond) om lijsttrekkersverkiezingen uit te schrijven en zelf kandidaat te worden. Baudet zou per direct uit het bestuur zijn verwijderd. Dat wordt nog knap lastig, want Baudet heeft net de sloten op het partijkantoor laten vervangen en hij lijkt ook alle wachtwoorden van de social media accounts van de partij in handen te hebben. We gaan hier in ieder geval vrolijk verder met het verslag van de tocht over woelige baren van de Renaissancevloot. 
UPDATE: Kamp-Baudet beweert dat hij statutair niet uit het bestuur kan worden verwijderd. De T. denkt van wel. Zelf statuten nalezen kan daarrrr.
UPDATE: Vanavond zit Thierry bij BEAU!
UPDATE: Nieuw statement: *"Lennart van der Linden, Astrid de Groot en Rob Rooken hebben Thierry Baudet gevraagd uit het bestuur te treden. Omdat hij zich niet heeft gehouden aan de afspraken die vandaag nog binnen het bestuur gemaakt zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat hij daar begrip voor heeft en per direct zijn bestuurstaken neerlegt en dus uit het bestuur treedt"
UPDATE: Baudet staat nu pers te woord. Zegt dat hij niet uit het bestuur kan worden verwijderd en dat het absurd zou zijn als hij niet mee zou mogen doen aan de lijsttrekkersverkiezing. "Wat nu gebeurt is een ordinaire coup, een machtsgreep"
*UPDATE: Baudet: "Tenzij iemand mij de sleutel geeft kan ik niet meer binnen het partijkantoor."
UPDATE: Het twitter-account van Forum meldt nu ook dat Baudet niet uit het bestuur is gezet en dat hij nu **Van der Linden, Rooken en De Groot oproept om zelf uit het bestuur te stappen.
UPDATE: Even voor de duidelijkheid: Baudet is dus de sleutel van het partijbureau kwijt, maar die van het twitteraccount heeft hij nog. 
UPDATE: Het bedrijf 'Alfa Financieel Beheer BV' heeft lijstbaudet.nl geregistreerd.
UPDATE: Europarlementariërs Rob Roos en Derk Jan Eppink twitteren allebei dat ze lekker doorwerken in Brussel. Alsof er niets aan de hand is. 
UPDATE: Baudet is vanmiddag ook nog bij BNR en Radio1 te gast. Gezellig!
UPDATE: Statenlid Yael Potjer uit Utrecht is helemaal klaar met deze amateuristische zooi. Draadje.
UPDATE: Baudet gooit een nieuwe video op FvD-twitter. Hij vraagt zich af of Van der Linden, de Groot en Rooken helemaal gek zijn geworden omdat ze hem willen royeren.

FvD-twitter is #TeamThierry

FvD-twitter is #TeamThierryFvD-twitter is #TeamThierry

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.