Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Corona doodt debat

Een café dat ietsje eerder dichtgaat, geeft alleen maar mensen die ietsje eerder, ietsje sneller drinken

HALT. Stehen bleiben

De Miljoenennota van Prinsjesdag is iedereen al vergeten, dankzij een paar kleine ineffectieve symbolische coronamaatregelen. Niemand heeft het over de tientallen miljarden die naar corona & Europa gaan of de ontbrekende plannen om aan voldoende docenten of verplegers te komen. Well played.

Bill Gates verwacht pas eind 2021 een vaccin, de man weet na een succesvolle decennialange strijd tegen polio waarover hij praat. Niemand heeft het over de bom onder de huidige zoektocht naar een vaccin, of onze dromen over groepsimmuniteit: Resistentie tegen coronavirussen duurt meestal maar een paar maanden. Dit gaan we niet oplossen met tijdelijke maatregelen.

Het reproductiecijfer mag van 1,4 naar onder de 1. Ruw gezegd van iedere drie potentiële overdrachten, willen we er eentje niet meer doen. Dat is alleen haalbaar bij landelijke maatregelen zoals anderhalve meter afstand, handenwassen of standaard thuiswerken. Een uurtje eerder dicht of een paar mensen minder in een zaaltje zijn compleet verwaarloosbaar.

Een café dat ietsje eerder dichtgaat, geeft alleen maar mensen die ietsje eerder, ietsje sneller drinken. Minder verspreiding over de avond, dus intensiever contact. Er zit niet een soort magische grens tussen twee of drie uur borrelen. Tijdens bron- en contactonderzoek is de kritische waarde een kwartier, dus deze avondklok heeft hooguit een boterzachte basis.

Een maatregel die niet direct ingaat, nee u mocht gisteravond en vanavond nog een keertje los. Net zoals in maart. Dat is vreemd, men probeert hier te sturen via de achteruitkijkspiegel. De gegevens waarop we besluiten in te grijpen, zijn al twee weken oud, dan ga je niet nog een extra weekend wachten, we zijn al te laat.

Afhaalrestaurants moeten ook eerder dicht. Dat geeft een drukker laatste uurtje, gevolgd door nachtelijk bezorgwerk. Alsof half Nederland 's nachts eet. Minuscuul gezever in de marge. Als je probeert in te schatten hoe groot het effect van dit nieuwe pakket coronamaatregelen maximaal kan zijn, zit je minimaal drie plekken achter de komma.

Er wordt ook een gigantische versoepelende maatregel genomen: Kinderen onder de dertien mogen snotterend naar school. We zitten nog in de eerste maand dat de scholen zonder al te veel maatregelen open zijn, de effecten daarvan zullen we op basisscholen nooit meer kunnen onderzoeken of evalueren, want we testen hun niet meer. Blind varen we de mist in.

While fewer children have been sick with COVID-19 compared to adults, children can be infected with the virus that causes COVID-19, can get sick from COVID-19, and can spread the virus that causes COVID-19 to others. Children, like adults, who have COVID-19 but have no symptoms (“asymptomatic”) can still spread the virus to others.

Het Amerikaanse CDC is toch een stukje stelliger dan onze gladde jongens. De besmettingsroute binnen een gezin achterhalen is lastig. Hoe bepaal je of de kinderen als eerste ziek waren, als die bijna nooit serieuze klachten ontwikkelen en je daarom bijna altijd de ouders als eerste test?! Je kan niet dagelijks preventief testen om een virusdagboek op te stellen.

Wat hier gebeurt, is op het hoogste niveau de gok nemen. Politiek risicoloos, want door niet te testen, zullen we de schade nooit weten. Niet zonder gevaar, zelfs mensen zonder symptomen blijken longschade te hebben. Dat kan gezien de economische belangen de juiste politieke keuze zijn, maar dan verwacht ik dat we daar eerlijk over praten.

Tijdens de eerste coronagolf vertelde het RIVM onze helden in de ouderenzorg dat ze geen mondkapje hoefden te dragen. Nu is datzelfde kapje noodzakelijk. Het virus en de wetenschap zijn niet veranderd, dat kapje is altijd al nodig geweest. Er is gelogen tegen de ouderenzorg, om te hamsteren voor de beroepsbevolking. Het RIVM zwijgt nog steeds tegen alle ouderenkoepels.

Er zijn verzorgers met een roeping die voor weinig geld zichzelf in gevaar hebben gebracht en met een schuldgevoel achterblijven. Ze hebben ouderen die aan hun zorg waren toevertrouwd besmet en sommigen zijn daaraan overleden. Om te voorkomen dat personeel patiënten besmet, had zelfs simpele theedoek al een deel voorkomen.  

Het is te volgen dat een kabinet ook harde keuzes moet maken. Dat als de premier moet kiezen tussen het bejaardentehuis en het ziekenhuis, dat dan gekozen wordt voor een arbeider in plaats van een pensionado. 

Alleen op het moment dat we daar niet meer openlijk voor uitkomen, geen verantwoording voor afleggen, dan zijn we geen democratie meer.

Reaguursels

Inloggen

Rutte en Hugo de Schoenen dienen verantwoordelijkheid af te leggen voor een Corona tribunaal. Er kleeft bloed aan hun handen en dit moet gevolg hebben.

Joostmochtnietsweten | 20-09-20 | 19:00
-weggejorist-
M13 | 20-09-20 | 17:53

Beter onderzoeksonderwerp voor vriend Feynman:
Het Surgisphere schandaal, het valse en gefingeerde onderzoek in the Lancet, dat hydroxychloroquine/chloroquine dodelijk zou zijn. Wie zit er achter dit onderzoek, hoe kon dit de "Peer-review" omzeilen, en wie betaalde, wie had belang hierbij, enz, enz. Dat lijkt mij een beste beerput om even in te roeren !!

M13 | 20-09-20 | 16:33 | 3

Dr. Zelenko kreeg met zijn protocol de sterftekans 5 KEER zo klein. (Dan is de IFR van Covid19 straks dus 10 X zo klein als bij de heftige griep van 2 jaar geleden !). Maar wij debatteren liever 8 uur over een Grapperkoekwaus bruiloft....

www.zelenkoprotocol.com
of kijk eens bij
www.zelfzorgcovid19.nl

RichardBandler | 20-09-20 | 16:51

Niets bijzonders. Volgens Richard Horton is 40% van alle artikelen in The Lancet fake. En hij kan het weten aangezien hij de editor van dat journal is.

me,myself and IK | 20-09-20 | 18:13

Voeg aan de beerput ook even toe dat alle NLse HCQ "onderzoeken" zonder zink werden uitgevoerd, terwijl dat in alle succesvolle protocollen stond.

RichardBandler | 20-09-20 | 18:46
-weggejorist-
M13 | 20-09-20 | 16:16

Hwt virus is veel beter te behandelen nu er gaat bijna niemand meer dood en opnames zijn ook minimaal hou op met deze bangmakerij

Oromis | 20-09-20 | 13:55

Nee, Corona doodt niet het debat.

Corona wordt, naast BLM, klimaat, vrouwen plafond etc etc, misbruikt door de ideologie om zoveel mogelijk macht te verkrijgen.

WachTMeesteR | 20-09-20 | 13:44 | 1

*ideologie socialisme

WachTMeesteR | 20-09-20 | 13:49

Bill Gates weet helemaal niet waar hij over praat. Polio en Corona-virussen zijn twee heel verschillende virussen. Voor Sars wordt al bijna een decennium gezocht, HIV is ook nog steeds een zoektocht. Het vaccin zal ook maximaal enkele maanden werken, met het risico dat het virus tussentijds muteert en dat doet het vlijtig. Het Antigenic Effect moge inmiddels wel bekend zijn.
en.m.wikipedia.org/wiki/Original_anti...

Frau Merkel | 20-09-20 | 12:33

Gezien de cijfers, gaan we nu ook een lockdown organiseren voor de griep? Afgezien dat corona wellicht wat minder prettig is vind ik de maatregelen voor corona nogal overdreven als men de griep ongemoeid laat.

Stonecity | 20-09-20 | 12:03 | 1

Het is daarom ook meer een hysterisch social media virus dat helemaal viral ging over de internets en televee. Dat meer bij-slachtoffers heeft gemaakt dan directe slachtoffers.

Santoku | 20-09-20 | 12:59

Nee, ik ben het niet eens met Feynman. Als resistentie tegen het virus enkel maar een paar maanden duurt, nadat je de ziekte hebt gehad is een vaccin ook maar van tijdelijke aard. Eigenlijk is dit stuk een herhaling van alles wat er in de MSM is verteld. Maar laten we eens kijken naar de positieve ontwikkelingen.
Eerst de Case Fatality Rate;
over alle leeftijdgroepen maart 15% juli 0,5%
60-69 maart 10% juli 0,6%
70-79 maart 27% juli 3,4 %
80-89 maart 41% juli 9,0%
90+ maart 43% juli 19%
Door betere behandelmethode is de dodelijkheid een stuk afgenomen. (gegevens van het RIVM )
Is de toename van besmettingen een indicatie dat de ziekenhuizen vol zullen lopen? De metingen van de rioolwaardes geven geen reden tot zorg.
www.maurice.nl/2020/09/17/wat-de-riol...
Ik denk dat Rutte eindelijk verstandig wordt en niet alleen meer naar het OMT luistert.

mikes43357369 | 20-09-20 | 11:09 | 2

Dit dus. Feynman loopt te panieken alsof het nog Maart is.

harry21 | 20-09-20 | 12:28

CNN item over Zweden in maart 2020 op het hoogtepunt van alle lockdowns in de EU: youtu.be/pwB_wfqQlcM
Genomen maatregelen in Zweden bestonden uit, hou armlengte afstand en geen samenkomsten van meer dan 50 personen.

Toch is er nauwelijks verschil in de grafieken van slachtoffers tussen Zweden en andere landen in de EU, zoals Italië, België, de UK (zware lockdowns) en Nederland. Er is wel verschil met buurland Noorwegen, maar dit komt doordat 60% van de slachtoffers in Zweden in de dichtbevolkte regio van Stockholm te betreuren waren. Rest van het land is vergelijkbaar met Noorwegen.

Aantal Zweden met COVID op een IC, vandaag, 15 (afgerond 0 procent aantal besmettingen is Zweden).
Bron: www.worldometers.info/coronavirus/cou...

In Sweden heeft 15% van de bevolking antistoffen, voor bestaande coronavirussen is bekend dat groepsimmuniteit ligt tussen 10 en 20%.
(Wetenschappelijk bewijs hiervoor, zie laatste twee links hieronder).

Coronavirussen zijn alleen actief in najaar en winter, dus lockdowns in de zomer hebben mogelijk een negatief effect omdat dat de bevolking extra vatbaar maakt in de winter.

Lockdowns hebben mogelijk ook een negatief effect op de psychische gezondheid van de bevolking. Daarnaast missen mensen met andere ziekten medische zorg.

Meer zeer uitgebreide info (van een wetenschapper)
youtu.be/8UvFhIFzaac
Reactie op kritiek op feiten uit eerste video youtu.be/eKKIr425b40
In totaal bijna 1,5 uur kijkplezier gevuld met feiten uit tal van onderzoeken, peer reviewed en alles.

me,myself and IK | 20-09-20 | 10:54

Ik ben het grotendeels met Feynman eens, echter zijn laatste punt is denk ik op twee aspecten naïef.
1/ Rutte CS moesten ook aan het psychologische aspect denken. Als vooraf openlijk de keuze was gemaakt om de bejaarden te laten besmetten en dus afsterven, was dat geaccepteerd door de bevolking? Ik denk het niet. Ik herinner me nog dat ze in eerste instantie de scholen open wilden houden maar door een brief van medisch specialisten raakten een flink aantal schoolbesturen in paniek en werden ze(de regering) na het weekend gedwongen dat alsnog te doen. Massahysterie lag op de loer.
2/ Politiek is politiek. Rutte en elke politicus(denk aan Asscher), en ze zullen niet gauw openlijk toegeven als ze iets fout hebben gedaan in het hele proces.

Cherokee | 20-09-20 | 10:35 | 1

Inderdaad. Baudet heeft dan ook een politiek risico genomen door nadrukkelijk te beweren dat het met covid-19 uiteindelijk wel meevalt - hij had beter tot de winter de kat uit de boom kunnen kijken. Een ‘told you so’ als alles meevalt maakt minder indruk dan het omgekeerde.

kapoerewiet | 20-09-20 | 11:27

De hand-boven-de-hoofd-houders van deze regering hier kunnen wat mij betreft in de stront zakken. En die wappie-roepers helemaal.
De vooruit-denkers (de wappies) blijken het bijna steeds bij het rechte eind te hebben (gehad) !
Pleur-op en dank voor al jullie gecreëerde ergernissen !

A333aan | 20-09-20 | 10:31

Op zich is het wel triest dat een rijksinstituut dat gespecialiseerd is in virussen helemaal niets weet over verspreiding en preventie. Turven is schijnbaar het enige wat ze daar doen, dat kunnen ze bij het CBS beter lijkt me.

Messerschmitt | 20-09-20 | 09:13 | 8

@UpdateAvailable | 20-09-20 | 09:26: ja, een trieste constatering die we al eerder bij de media hebben kunnen maken. Zij die betalen bepalen.

Die journalisten die telkens bij die persconferentie over het coronavirus van, door en voor rutte en de jong hebben gezeten. Wat zijn dat nu voor journalisten, daar een kritische vraag tegenkomen is werkelijk als het zoeken van een speldje in een flinke hooiberg. Terwijl er sinds deze conferenties genoeg kritische punten zijn geweest; het nut van PBM’s, dat als je elkaar geen hand meer mag geven waarom zouden kinderen dan niet het virus kunnen verspreiden? De corruptie met aankoop van vaccinaties bij niet aansprakelijke pharmaceuten en een familielid directeur blijkt te zijn, en nu weer dat domme geleuter met de horeca een uurtje eerder laten sluiten... van het weekend is er nog niets aan de hand.

Santoku | 20-09-20 | 10:16

En het wordt alleen nog erger voordat het beter wordt, dit krijg je van die geile subsidies en een door en door corrupte overheid die niet volgens het Rijnland-principe werkt maar volgens het Brussel- en egoisten-principe.

Daarnaast worden studenten bij veel universiteiten en voor vele richtingen afgetraind voor de domheid. Ze leren niet het nut van kritisch denken, als ze dat al deden wordt het ze afgeleerd. En bij vele werkgevers en gesubsidieerde misorganisaties en corrupte organisaties/bedrijven die schadelijk blijken voor maatschappij, natuur en milieu is dit niet anders, het slikken en dom meedoen in wegkijken en leveren/napraten van propaganda wordt daar beloond. Ten koste van alles en iedereen.

Santoku | 20-09-20 | 10:22

@UpdateAvailable | 20-09-20 | 09:26:
Hoe het coronavirus zich verspreid onder de bevolking is gebaseerd op 6 vliegtuigvluchten uit Wuhan die plaatsvonden op 31 januari en 1 februari 2020. Er bleken van de 680 passagiers en 6 besmet aan boord. Zo kwamen de rekenwonders op gigantische aantallen sterfgevallen. In de UK meer dan 500.000 geloof ik (weet dat aantal niet meer precies, moet het terugzoeken).
Is nooit gebeurd en dat hele onderzoek was nogal bizar.
Het aantal sterfgevallen in de UK is al maanden laag en nam tot nu toe alleen maar af. Ook na opengooien van de pubs was er geen ‘spike’ in die grafiek, ondanks 500 miljoen pub bezoekers in 10 dagen.
Lijkt mij dat dit is omdat de pandemie sinds juni over is, maar ik ben geen fopwerenachapper natuurlijk.

me,myself and IK | 20-09-20 | 10:26
▼ 5 antwoorden verborgen

.. maar goed. Het politiek-Chinese virus begint religieuze vormen aan te nemen. Het krijgt zijn eigen rituelen en tradities. Mensen worden uitgenodigd elkaar te verklikken bij het niet-navolgen daarvan.
Zelfs de nieuwe priesters kunnen straks geëxcommuniceerd worden wanneer zij betrapt worden op frivool gedrag.

Luister naar uw voorgangers, herkenbaar aan een daarnaast opgestelde doventolk. Houzee, beste gelovigen.

Jan Passant mk2 | 20-09-20 | 09:04 | 3

Wappie.

Rest In Privacy | 20-09-20 | 10:27

Hebbie hem ook weer met z'n wappie-ritueel.

RichardBandler | 20-09-20 | 18:47

@Gulliver | 20-09-20 | 10:27: Hebben we jou ooit op een inhoudelijke bijdrage betrapt. Over wáárom we nog steeds bang zouden moeten zijn?

Dr.Grishnackh | 20-09-20 | 20:19

Vanochtend realiseerde ik me dat ik hoe langer hoe minder zin heb om mijn kind naar de peuterspeelzaal te brengen. We hebben net als een griep-episode achter de rug waarbij het hele gezin 2 weken in de lappenmand lag. Die peuterspeelzaal is namelijk een goedbedoelde poging om de multiculturele samenleving waarheid te laten worden. Dus worden er zo veel culturen als mogelijk in 1 klasje gestopt en 'gemengd'. Nu realiseerde me ik dat ik geen idee heb hoe die ouders van 'minder bevoorrechte' culturen regels omtrent kerona virus in acht nemen. Als ik af en toe een blik naar binnen werp bij slagerijen en groenteboeren van bepaalde persuasie dan voorspelt dat weinig goeds. Als dit bij meer (witte) mensen zo beleefd wordt zal het kerona virus ook in dat opzicht een grens door de maatschappij gaan trekken. En zullen de ouders die het kunnen betalen hun toevlucht tot particulier onderwijs (dus wit) gaan zoeken.

UpdateAvailable | 20-09-20 | 08:47 | 9

@swassannuf | 20-09-20 | 10:20: Gisteren bij mijn zwager in destraat een Turkse bruiloft, 300 mensen in de straat, veel uit Noord Holland. Gemiddelde afstand 50 cm. Ik ben benieuwd naar de lokale cijfers hier over 10 dagen

AdPatat1960 | 20-09-20 | 10:51

Particulier onderwijs is sowieso een wijs besluit nu er zoveel indoctrinatie plaatsvindt. Ik zou dan géén boeken gebruiken van VanDijk (=Soros).

revolte | 20-09-20 | 11:41

Hoe dan ook zou ik zo snel mogelijk verhuizen naar buiten de Randstad en buiten de grote steden om je kinderen nog een kans op een toekomst te geven.

Frau Merkel | 20-09-20 | 12:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is zo simpel, van leven ga je dood.
Uw globalistische hoeders willen niets liever dan uw dood voorkomen. Voel die liefde!
Stop met leven, hou dat vol tot het Coronavirus echt helemaal 100% is verdwenen.

Alleen samen kunnen wij Corona verslaan.

Jan Passant mk2 | 20-09-20 | 08:46 | 1

Men heeft alleen liever dat u pas dood gaat nádat u een duur vaccin heeft afgetikt.

RichardBandler | 20-09-20 | 18:49

Waar ik ook zo blij om ben is dat gelovigen zijn uitgesloten van bijeenkomsten van meer dan 50 mensen. We weten allemaal dat God hen extra goed tegen corona beschermt. Vandaar die uitbraak in de bible belt tijdens de 1e golf.

Simon_GS | 20-09-20 | 08:43 | 2

Klopt, God beschermt hen tegen ziekte en als ze dan alsnog ziek worden is het ineens de wil van God die je maar hebt te accepteren. Simpel.

matatwork | 20-09-20 | 08:48

Ah? Ik zou de linkse stinksteden niet snel "de bible belt" noemen. Daar zijn ze meer van Allah, BLM en anders knielende geloven.

Jan Passant mk2 | 20-09-20 | 08:50

Goed verhaal Feynman! Ik denk ook dat het de vraag is hoeveel de huidige maatregelen uit zullen halen.

Diederik_Ezel | 20-09-20 | 08:34

Ze kunnen nog beter muziek uit doen in kroegen. Iedereen kan weer op normaal volume praten en dat scheelt aanzienlijk in de aerosolen aanmaak. En beter ventileren. Maar aerosolen zijn geen uitgangspunt in het beleid.

Simon_GS | 20-09-20 | 08:25 | 1

Dit punt komt zodra de landen om ons heen dit ook een punt vinden, dat clownsduo bedenkt niets zelf.

revolte | 20-09-20 | 11:35
-weggejorist-
Baardvansinterklaas | 20-09-20 | 08:05

Bill Gates is geen dokter. Ik hoor liever iets over vaccinaties door iemand die ervoor gestudeerd heeft. Niet van een school drop out.

Pimp my Voortuin | 20-09-20 | 08:02 | 1

Juist, ieder ander wordt geëxcommuniceerd als je een mening hebt over dit covid gedoe en Bill Gates wordt aanbeden door de covid gelovigen

Nico1000 | 20-09-20 | 10:12

Is dat bruto of netto transport verpakkingsgewicht?

steekmug | 20-09-20 | 08:33

Zolang de overheid weigert te accepteren dat aerosols de verspreiding veroorzaken blijft dit groeien zonder lock downs of andere vormen van complete sluiting van gebouwen. Als er nu een uitbraak is op een school (tientallen leerlingen en handvol docenten) wordt direct gesteld dat mensen buiten de school zijn besmet omdat ze binnen op 1.5m zaten. Met zulke infantiele logica kreeg je op de basisschool bij begrijpend lezen al een onvoldoende.

Jeggeworist | 20-09-20 | 07:29 | 2

Het js vermoedelijk en en, zoals met veel dingen in het leven

Diederik_Ezel | 20-09-20 | 07:44

Nee, in de originele oude paper waar het RIVM het over had werd al geconcludeerd dat het vnl. via aerosolen ging !

RichardBandler | 20-09-20 | 17:48

Men kwam tijdens Prinsjesdag ook met het '66/'vv' idee om de huursubsidie-grens voor alleenstaanden te verlagen.
Dat gaat heel veel mensen op straat doen belanden, zonder uitzicht op een goedkopere woning want asieligzoekers hebben voorrang.

Abject | 20-09-20 | 01:25 | 1

De pvv bedoel je?

Rest In Privacy | 20-09-20 | 09:36

Er is me iets raars opgevallen de laatste persconferentie, niet bij huGo, die speelt een Ruttetje. Nee bij onze Mark, niet die arrogante blik die hij normaal heeft in de tweede slaapkamer maar de blik van "ik moet dit doen van mijn bazen maar ik sta er niet achter". Zou onze Mark chantabel zijn of is er iets anders loos? Kuifje, kom er maar in.

revolte | 20-09-20 | 00:40 | 5

Een man alleen die chantabel is? Ik zou niet weten hóé en wáárom dan.

Rest In Privacy | 20-09-20 | 07:47
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
ceesreis | 20-09-20 | 00:02 | 2

Verbazingwekkend hoe een instituut als het RIVM zich heeft laat piepelen. Als je al bezwijkt onder de druk van een stel natte kranten als Rutte en De Jonge kun je beter direct stoppen. Je weet toch onderhand hoe zo'n Rutte je voor de bus gooit als het mis gaat.

Schmalz | 19-09-20 | 23:43 | 2

En wat denk je hoe snel je onder de bus belandt als je niet meewerkt met de propagandamachine van Rutte?

jemagookniksmeer | 20-09-20 | 09:30

@jemagookniksmeer | 20-09-20 | 09:30: ja Rutte of de Jong geven je zo een duwtje. House of Cards.

Als ze nog enigszins de ballen kunnen vinden zouden ze nu gewoon open cards moeten spelen en de Jong en Rutte het duwtje moeten geven. Gewoon voor hun eigenwaarde en die van de maatschappij.

Santoku | 20-09-20 | 10:55

Er wordt maar geklaagd over kroegen, studenten en ander volk dat zich niet aan regeld houdt. Ondertussen komt het virus via de achterdeur, lees de scholen htgezin binnen. via pa of ma verspreid het zich op het werk en naar opa en oma. vooral bij mantelzorg. openen van de scholen op de manier zoals nu is een misstap van je welste. dit gaat nog jaren duren maak onderwijs corona proef. geef lessen waar kan online. geef scholen de ruimte dat zelf in te vullen. Maar geef strikte regelsomtrent aantal leerlingen in een klas entegelijk op school. etc... Ook kan je denken aan extra ;lessen op school voor kinderen die dat nodig hebben bij bijvoorbeeld een bepaald vak. Mogelijkheden genoeg. dat ging prima tijdens lockdown. Veel kinderen gaven zelfs aan online les prettig te vinden. die hoven dus amper naar school. Beetje ombuigen kan in deze geen kwaad, temeer omdat deze situatie blijft bestaan en een beetje moderniseren van het onderwijs kan ook geen kwaad.

moetnoggekkerworden | 19-09-20 | 23:41 | 3

Je moet je wel realiseren dat de combinatie thuis werken (als al mogelijk!) en kinderen thuis wel een zware wissel trok op de ouders.

5611 | 20-09-20 | 00:16

@BozePaarseMan | 20-09-20 | 01:55: Ik zou eerder denken: grotendeels, meer dan 50% van de gezinnen heeft een modaal of lager inkomen. En dus een niet al te grote woning. Dan hebben we nog de groep zeer arme gezinnen waar het gewoon schadelijk en schandalig is om die kinderen thuis te houden 24/7.

harry21 | 20-09-20 | 12:33

Hoe wetenschappelijk waar je woorden ook mogen zijn Feynman. Als een Indië veteraan mr. Jan Hoek van 94 jaar stammend uit een andere era van een wereldoorlog en maatschappelijke chaos een briefje schrijft in een krant gericht aan de Nederlandse jeugd met het verzoek om nog even een jaartje of wat op de tandjes te bijten en een deel van hun jeugd op te offeren opdat mijnheer zijn honderdjarige jubileum kan vieren en koning Willempie vervolgens in zijn troonrede ook nog even aan de heldhaftigheid van deze persoon refereert dan doen de feiten er wat mij betreft niet meer toe. Dan heb ik door dat alle registers van het emo-orgel worden open getrokken om het eigen wanbeleid te verdoezelen en dan reageer ik net zoals een jongere op een illegaal strandfeest; "Het zal me een fokkende zorg wezen, dat kolere coronavirus." Waarmee jouw woorden nog steeds staan, maar niet degene bereiken die ze zouden moeten bereiken; dit kabinet.

suscrofa | 19-09-20 | 23:34 | 4

@VW, alles ist vorbei | 20-09-20 | 07:13:
Helaas is het allemaal geëxperimenteer; niemand weet of al die maatregelen nut hebben. Een oud (medisch) spreekwoord: in dubio abstine !

CiTy3 | 20-09-20 | 07:39

@CiTy3 | 20-09-20 | 07:39:
En waarom is dat, dat niemand weer wat de impact van een maatregel is? Lijkt mij dat de wetenschap stuk is. We leven in een postwetenschappelijke wereld.
youtu.be/8UvFhIFzaac

me,myself and IK | 20-09-20 | 08:26

@me,myself and IK | 20-09-20 | 08:26:
Weer = weet

me,myself and IK | 20-09-20 | 08:27
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Rottend-Fruit | 19-09-20 | 23:16 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

In tegenstelling tot wat velen geloven is de anderhalve meter nooit van tafel gegaan. Gewoon daarop handhaven lijkt mij heel verstandig.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 23:04 | 2

Ik heb de app geïnstalleerd en krijg vanzelf bericht als ik langer dan 15 minuten in de buurt ben geweest van iemand die besmet blijkt te zijn. Misschien is het beter als men die 15 minuten terugbrengt naar 1 minuut. Of anders moet men agenten/boa's instrueren 15 minuten te wachten te observeren om te kijken of men binnen de 15 minuten toch alsnog (verder) dan 1,5 meter uitelkaar gaat staan/zitten. Immers, volgens de app-principe ben je pas vanaf-15-minuten-te-dichtbij in mogelijk besmet geraakt. Of zie ik het verkeerd?

Rest In Privacy | 20-09-20 | 07:57

Mensen willen perspectief, geen geouwehoer over kapjes wel of niet, kroegen uurtje eerder dicht!!!! Waar gaat dit over? Precies niemand in de hele wereld kan daar antwoord op geven. Pas goed op je zelf en je dierbaren. We zullen het moeten uit zitten.

Raetsheer | 19-09-20 | 22:36 | 2

We zullen ons eruit moeten stemmen

Rest In Privacy | 19-09-20 | 22:45

@Bali Lovert | 19-09-20 | 22:45: juist!

revolte | 20-09-20 | 00:44

Het begint steeds meer op een slechte klucht te lijken, waarbij iedereen gek is, behalve de acteurs.
Verspreiding via aerosolen was onmogelijk; een virus oplopen kon bijna alleen als je vol in de bek gehoest of geniesd werd.
Mondkapjes gaven slechts schijnveiligheid; en plots mocht je op straffe van boetes niet meer zonder mondkapje met de trein of vliegen.
Grote bijeenkomsten waren uit den boze; tenzij het ging over racisme en zwarte piet.

Helaas ligt de tijd dat iedereen naar het Malieveld ten strijde trok tegen vormen van onrecht ver achter ons; op een paar verdwaalde boeren na. Wat boeit politici die paar boeren? Helemaal niets, want het volk doet toch niets meer, behalve klagen middels internetfora, want bijeenkomen is ook nog een keer strafbaar en wordt met harde hand aangepakt.
Kort en goed is het een raar land geworden in een compleet gekke wereld.

EEGlivesagain | 19-09-20 | 22:35 | 2

Boeren boeit ze net wel, omdat die hebben zwaar materieel waar de politie niets tegen begint. Dat zie direct aan de inzet van leger. De rest liggen ze duidelijk niet wakker van.

jip_86 | 19-09-20 | 22:40

@jip_86 | 19-09-20 | 22:40: een schietproef is uit den boze wegens chronisch gebrek aan echte kogels, maar voor boeren op tractoren zijn er kogels genoeg... Bijzonder allemaal weer

EEGlivesagain | 19-09-20 | 22:55

We testen hen niet meer. Lijdend voorwerp.

jan99 | 19-09-20 | 22:34
-weggejorist-
rmstock | 19-09-20 | 22:33 | 2

Van Dissel heeft beweerd dat werkers in de ouderenzorg te dom zijn om een mondkapje te gebruiken en heeft daarom het gebruik hiervan afgeraden. Dat wordt gezien als een deskundig en verantwoord advies, want Van Dissel is deskundig. En het oordeel van deskundigen is heilig. Ventilatie is nog geen serieus aandachtspunt zolang Van Dissel dat niet vindt. Want Van Dissel is deskundig. Het wachten is dus op deskundige Van Dissel, welke deskundige met inzet van zijn deskundigheid ons zal voorzien van deskundige adviezen. Gelukkig is Maurice de Hond verwijderd van Linkedin en Facebook, want niet deskundig. Maurice is immers een opiniepeiler en geen deskundige. Wetenschappelijke publicaties over virusoverdracht enaerosolen begrijpt hij dus niet. Van Dissel begrijpt dit allemaal wel, want Van Dissel is deskundig, dus werkers in de ouderenzorg zijn te dom voor mondkapjes en aerosolen, net als Maurice de Hond.

Baron Clappique | 19-09-20 | 22:22 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Datgingniegoed | 19-09-20 | 22:19

Intussen roepen meer en meer medici dat we moeten stoppen met dit circus, stoppen met testen, stoppen met te doen alsof er een vreselijke pandemie is. Want die is er niet en die was er niet. Er zijn 35000 ziekenhuisbedden In NL en daarvan zijn er ruim 300 gevuld met patiënten die mogelijk covid19 onder de leden hebben. That’s all.

JP Balkenbrij | 19-09-20 | 22:19 | 3

Klopt, ik hoor dat diverse andere levensbedreigende behandelingen nu in gevaar zijn gekomen. 'Grappig' genoeg ken ik niemand met Corona maar wel mensen die door Corona nu in problemen komen met andere ziektes. Zorg waar ze gewoon recht op hadden niet gekregen.

Stonecity | 19-09-20 | 22:23

Vergeet niet de mensen die schade opgelopen hebben door een besmetting door het coronavirus. Longschade, neurologische schade.
Maar goed net doen of er niks aan de hand is , dat is de oplossing.

VW, alles ist vorbei | 20-09-20 | 07:20

Vaccin werkt dus ook maar ff, let the bodies hit the floor...

Neuth | 19-09-20 | 22:14

Cafés die eerder dichtgaan geeft alleen maar mensen die de 'hun' plek vastleggen en opeisen en anderen het nakijken geven.
Tijdens het begin van de crisis baalde ik er ook van dat ik tijdens de warme dagen nooit eens even uit kon waaien op het, dichtbij gelegen, strand omdat er 's morgens vroeg al mensen in de rij stonden en tegen de middag mensen werden weggestuurd omdat het te druk werd.
En dat dag na dag na dag. Er tussen komen kon alleen maar door nog vroeger je plek te claimen. Het 'All Inclusive handoekje leggen' verplaatste zich van Turkije naar Hoek van Holland strand.
En alhoewel ik over deze claimcultuur behoorlijk pissed was kon ik hem anderzijds ook wel begrijpen. Je moet je als een graaier gedragen want met beschaafd en sociaal gedrag red je het niet.

En dat ga je denk ik ook in cafés terug zien (helemaal als het oppervlakte van terrassen wegvalt door slechter weer). Mensen die de beschikbare ruimte systematisch claimen waardoor er voor de impulsieve stapper geen beginnen aan is. Door een binnenstad lopen en keer op keer geweigerd worden omdat er geen plek is.
En dat leid er toe dat er privé grotere groepen bij elkaar gaan komen met alle besmettingsrisico's van dien, of dat er illegale opties gaan komen waar op meerdere fronten de regelgeving overtreden gaan worden.
De tijd van de speakeasy zal herleven.

Johanvb | 19-09-20 | 22:08 | 2

Speakeasy ?

Baron Clappique | 19-09-20 | 22:30

Goed gezien....

Raetsheer | 19-09-20 | 23:15

Jongeren zijn dus meestal asymptomatisch als ze zijn besmet, maar hebben misschien al wel longschade, bloedstolsels, of andere narigheid. Ik las dat maanden geleden al ergens. Theoretisch is er dus een aanzienlijke kans op een massale sterfte van zich nu nog onaantastbaar wanende millennials en andere nieuwkomers. Dat zou sneu zijn. Met covid-19 is het misschien zoals met alles in het leven: iedereen komt aan de beurt.

isitsoornot | 19-09-20 | 22:08 | 5

@Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:30: Deze afwijkingen kunnen heel goed (nog ) zonder symptomen zijn. Binnen de geneeskunde zijn talloze voorbeelden bekend van nare afwijkingen zonder symptomen. Of deze afwijkingen nu bij deze groep jonge mensen wel/niet anwezig zijn is een andere kwestie.

Baron Clappique | 19-09-20 | 22:44

@Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:30: hmm ken jonge mensen met spontaan een kleine longembolie ver nadat ze virus hadden gehad. Wat gaat nogmaals besmetting in deze doen. schijnt dat het te maken heeft met de enorme hoeveelheid virus deeltjes die hte virus in je lijf aanmaakt en die na het verslaan van het virus uit je lijf verwijderd moeten worden.aangezien de virusdeeltjes aan bloed kunne klonteren ofzo en het zoveel is is het bij dit specifieke virus een groter probleem. schijnbaar kun je aanleg hebben sneler dit soort klontertjes in je bloed te krijgen. Ook schijnt bloedgroep a daar een kleine verhoogde kans pop te geven. dus inderdaad ookal ben je jong en gezond het kan echt wel lullig uitpakken.

moetnoggekkerworden | 19-09-20 | 23:46

Een aantal jaren na de Spaanse griep was er plotseling een grope die slaapziekte kreeg. Vermoeden was dat dat er misschien mee te maken had, maar is nooit bewezen. Virussen zijn rare jongens.

Dr_Prepper | 20-09-20 | 07:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk. Sowieso complimenten aan GeenStijl dat ze niet meehuilen met de wappies.

zwaaropdehand | 19-09-20 | 22:05 | 2

Nee, ze huilen mee met Mark Rutte en Marjon Koopmans aka Hetty de heks. Nog veel erger. Alhoewel, ach, wat maakt het ook uit. Ieder zijn mening.

VanBukkem | 19-09-20 | 22:24

Het zou prettig zijn als we bij coronatopics niet meteen iedereen wappie lopen te noemen die een andere mening erop na houdt. Doen we bij andere topics ook niet.

5611 | 19-09-20 | 23:13

Ik heb het wel gezien hier. Kga naar de kroeg. Mazzel!

grapo | 19-09-20 | 22:02 | 2

Niet te lang blijven plakken he. Als het licht aan gaat, hup, naar huis.

VanBukkem | 19-09-20 | 22:04

Veel plezier hoor.

Lupuslupus | 19-09-20 | 22:10

Ik vind dat Fetnman iets nog belangrijkers over het hoofd ziet.
1 van de belangrijkste regels waarvan ik zie dat die elke dag massaal genegeerd wordt is de regel: Kom alleen naar de supermarkt!! Hier wordt ook door de supermarkten niet op gehandhaafd, ik kom bij regelmatig bijAH, Lidl en Hoogvliet.
Twee ouders met schreeuwende, jankende of rondhollende kinderen? In een voetbalstadion verboden in een supermarkt dagelijkse praktijk.
En dat is alleen maar groep 1 die zich misdraagt. Ik woon in een studenten stad.
Ook die doen gewoon met 2 a 3 samen de boodschappen naar elkaar roepend "hebben we nog ... nodig"
Zeker bij studenten is het aannemelijk dat als er 1 ziek is, ze allemaal ziek zijn. Boodschappen doen ze om voor de afdeling te koken of zo. Dus als ze met 3 zijn en alle drie besmettelijk zonder symptomen dan mag je aannemen dat ze voor de hele supermarkt een gevaar vormen.
Dus wat mij betreft starten met handhaven op deze groepen en verbod voor kinderen jonger dan 13 in de supermarkt. Maar ok, Rutte neemt liever symbolische maatregelen

ZomaarEen | 19-09-20 | 22:02 | 5

@Stevo365 | 19-09-20 | 22:21: noem eens een (1) uitbraak op waarvan is bewezen vastgesteld waar deze is ontstaan tussen mensen die mobiel zijn ( dus excl. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen)

Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:33

heerlijk was dat zonder schreeuwende blagen in de supermarkt .en ook maar met 1 pers per huishouden.

Hapselaar | 19-09-20 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

@Feynman
Heeft jouw weekelijks plempsel niet iets met feien te maken? Er staat iig iets over in de titel.

Voor de rest gedraag je je als Corona-apologeet.

Volgens Evidence Based Medicine is er niet veel aan de hand. De besmettingen ..... eeeehm ..... positieve PCR uitslagen laten geen significante stijging van IC opnamen danwel Covid-19-doden zien.

Raar dat we op 1 metric het land besturen.
Vooral als je weet dat de data accuracy ver beneden peil is.

Als je een Measurement System Analysis op de besmettingsbepaling zou loslaten, zou deze mateloos falen.

Jammer dat jij zo door de mand valt. Had een hogere pet van je op.

Onkel Bratwurstbude | 19-09-20 | 22:01 | 12

@Stormageddon | 19-09-20 | 22:18: Er liggen circa 300 mensen met covid in de ziekenhuizen, een verdubbeling tov 2-3 weken geleden

Diederik_Ezel | 20-09-20 | 07:59

@Diederik_Ezel | 20-09-20 | 07:59:
Ja, en? Dat is een seizoensgebonden fenomeen.
Sinds mei ligt het dagelijks aantal Covid-19 sterfgevallen ruim onder de 10.
Bij 410 gemiddeld doden per dag is dat ruis.
Zeker geen paniek waard.

Onkel Bratwurstbude | 20-09-20 | 10:12

Feynman wil graag vriendjes worden met het Kartel. Het Virus is een Hoax. Vrijwel alle sterfgevallen hadden voorkomen kunnen worden met met zink, hydroxychloroquine / quercetine, vitamine C en D, en azitromycine. Maar dat mocht niet van Rutte, we moeten wachten op een vaccin....

M13 | 20-09-20 | 16:13
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
marcoplarco | 19-09-20 | 21:54 | 1

Het is simpel: volg het geld, volg de dubbele petten.

En, besef, volgens de astronomie en de astrologie is het watermantijdperk in aantocht. Het tijdperk waarin steeds meer dingen op zijn plaats zullen vallen en steeds meer duidelijk wordt. Meer en meer zal de waarheid boven tafel komen en het overwinnen. Bovendien storten aan het einde van elk tijdperk de machtsbolwerken in. En dat zie je, volgens mij, nu volop gebeuren.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:52 | 9

Hier zit een luchtje aan. Volgens de BBC komt datbdoor al dat gas uit Uranus.

de IJsman | 20-09-20 | 04:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Die 1.5 meter sloeg nergens op, en slaat nog steeds nergens op.
Bij luchtverplaatsing (wind) is het volledig veilig om bovenwinds te staan. Ook is al ruimschoots aangetoond dat bij lage besmettingsdruk er nauwelijks of geen ziekteverschijnselen zijn.
Die roemruchte 1.5 meter is een decorstuk om de indruk van controle te geven. Wetenschappelijk bewijs of juridische basis is niet aanwezig.
Elk verbaal hiervoor kan met deze argumenten aangevochten worden.

koolteer | 19-09-20 | 21:52 | 16

@zetje01 | 20-09-20 | 00:06:
Luchtverplaatsing verplichten in ruimtes waar meerdere personen aanwezig zijn.
Verder de 1.5 meter in de buitenlucht loslaten. Binnen is het in zoverre wel effectief dat het besmettingsdruk kan beperken.

koolteer | 20-09-20 | 07:43

@koolteer | 20-09-20 | 07:43:
Tuurlijk, na ruim een half jaar ervaring met het virus weten we meer dan toen de anderhalve meter werd ingesteld.
Want, de pandemie is ons overkomen, hè.
Het is het RIVM overkomen, het is onze regering overkomen, het is de WHO overkomen, het is de hele wereld overkomen.
Het is triest, maar waar: er waren geen experts als het om corona-besmettingen aankomt, helaas. (en als ze er wel waren, zijn ze niet gehoord)
Dat ze destijds met anderhalve meter en 6 feet zijn gekomen, vind ik zeer verdedigbaar.
Nu, een half jaar later, zouden ze het best wel een beetje aan kunnen passen. Anderhalve meter BUITEN, en drie meter Binnen, bijvoorbeeld.
Dat zou effectiever zijn. (Maar wie gaat het de HoReCa vertellen???)
En die luchtverversing, inderdaad.
(iets wat iedere idioot zelf ook wel zou kunnen verzinnen trouwens. (no offence, zo bedoel ik het niet))
Oh, en dat hele handen 36x per dag wassen mag wel afgeschaft worden (heb ik me nooit aan gehouden, trouwens). Ik geloof er niks van dat ik thuis besmet word omdat ik in de winkel iets heb aangeraakt.

zetje01 | 20-09-20 | 10:12
▼ 13 antwoorden verborgen

Wordt nog lachen straks met die kolonies mensen op Mars. Leven er eindelijk 400, virusje en de mensheid is uitgestorven op Mars. Weer 12 zwangere vrouwen afschieten naar Mars, breekt de stinkende kutziekte uit. Zo blijven we bezig.

Leptob | 19-09-20 | 21:51 | 2

Maar, op aarde neemt dan wel de bevolkingsdichtheid af.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:59

Ik lach nu al.
Er is nog leven op Venus. Komt goed.

MistaRazista | 20-09-20 | 02:53

Maatregelen zijn om mensen weer te laten wennen aan maatregelen. Rutte heeft volgend jaar verkiezingen en gaat nu echt geen maatregelen doorvoeren waarvoor geen draagvlak is. En geef hem eens ongelijk.

Blasfemie | 19-09-20 | 21:50 | 6

@Lupuslupus | 19-09-20 | 21:57: Het is een politicus, hij doet gewoon wat bij het volk de meeste kudo-punten oplevert. Was in Maart met 10k doden toch wel duidelijk dat kudos boven de volksgezondheid gaan?

Blasfemie | 19-09-20 | 22:13

@Lupuslupus | 19-09-20 | 21:57: het liegen over de mondkapjes heeft ook met de komende verkiezingen te maken. Onze gezondheid is minder belangrijk dan het pluche blijkbaar. Maar mooi dat nu de zoveelste leugen van Rutte uitgekomen is, en van zijn side kick de Jonge.

Sinterbikske | 19-09-20 | 22:15

De verkiezingen kunnen gewoon worden uitgesteld hoor. 1,5 meter he.. daar kun je dat aan ophangen. En die nieuwe wet maakt het een ministeriële verordening.

Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Duidelijker is om het land en grenzen gewoon een half jaar op slot te gooien. Ipv dat geouwehoer over een uurtje dit of dat. kijk in de Appie iedereen loopt elkaar omver. De zweep er over.

Raetsheer | 19-09-20 | 21:49 | 2

[zucht...] Daar heb je er weer zo een: Lock us up! Lock us up!

VanBukkem | 19-09-20 | 21:58

Ja hoor en na dat halve jaar gaat alles weer open en stromen de virus geïnfecteerden van alle kanten ons land weer binnen. Dat schiet lekker op.

Lupuslupus | 19-09-20 | 22:00

Stel, het aantal besmettingen stijgt tot wel 50.000 per dag, maar het aantal sterfgevallen blijft constant op het huidige peil, waar zijn we dan mee bezig?

de honden blaffen... | 19-09-20 | 21:45 | 4

@Blasfemie | 19-09-20 | 21:55: in dat geval zijn de risicogroepen niet genoeg geïsoleerd.
We sturen op het beschermen van risicogroepen met als grenswaarde het aantal IC opnamen ivm capaciteit. Risicogroepen zijn in kaart. Niet risicogroepen hebben (volledige) vrijheden. Maar opeens worden niet risicogroepen onderverdeeld en tot risicogroep gerekend.

Blijkt dus dat dit kutkabinet geen entry strategie heeft maar ook nog eens geen exitstrategie

Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:44

@Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:44: wat stelt u voor? Eenzame opsluiting voor bejaarden zodat u naar de discotheek kan? Volgens mij heeft gewoon iedereen in Nederland volledige vrijheid op een paar triviale maatregelen na.

Blasfemie | 19-09-20 | 22:56
▼ 1 antwoord verborgen

Het probleem is een beetje dat strengere maatregelen op zoveel geschreeuw kunnen rekenen, dat het erg lastig is voor een politicus om ze te nemen. Iedereen heeft de wijsheid in pacht, en elk ander geluid is het geluid van een debiel - 17 miljoen experts die lullen in hun eigen straatje. Nederland krijgt de corona die het verdient.

beldewouten | 19-09-20 | 21:44 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 19-09-20 | 22:00: Heb je de cijfers van China gezien? Er zijn veel landen die het slechter hebben gedaan dan Nederland, maar er zijn ook landen die het beter hebben gedaan dan Nederland.

Sinterbikske | 19-09-20 | 22:06

@Sinterbikske | 19-09-20 | 22:06: In het beginn was er inderdaad onzekerheid, dus kan ik begrijpen dat er een en ander mis ging. Ik vergeeft ze dan het negeren van de waarschuwingen van Wilders en Baudet, de rammelende mise en place ('wij zijn veel beter voorbereid dan dat rare China') en ook toe al merkwaardige aannames (carnaval vier je in kleine kring, geen gevaar want geen vliegtuigen uit Wuhan).

Ondertussen zijn we een half jaar verder, de winter staat voor de deur, maar er lijkt niets geleerd of uitgewerkt te zijn. Geen goede analyse, geen strategie.

Ondertussen wordt de bevolking verweten laks te zijn. Het zijn echter de bestuurders die verzaken. De burgemeester van Amsterdam negeert alle coronaregels voor een demo die zij belangrijk vindt. Gommers vertelt dat hij door de Jonge onder druk gezet is om een praktisch onhaalbare belofte te doen. De minister van Justitie, die wat slordige burgers uitmaakt voor aso's negeert zelf alle regels en komt daar nog mee weg ook. En nu weer die rel over mondmaskers in de zorg. Dan hebben we het nog niet over de (overbodige) app die er in april al zou zijn, het nog steeds rammelende testverhaal en ga zo maar door.

Dit kabinet is de zwakste schakel, waarbij we mogelijk tot nog toe ongelooflijk geluk hebben dat om de een of andere reden ondanks de duizenden besmettingen per dag de ICs en rouwkamers maar niet vol willen raken.

5611 | 19-09-20 | 23:36
▼ 4 antwoorden verborgen

En zelfs door GS wéér niks over het verlagen van de R0 door het *immuunsysteem* te versterken. Alsof het hier om iene miene mutte gaat waar we alleen wat aan kunnen doen door afstand of tijd onder de mensen aan te passen.
Vitamine D, vitamine C, zink, Quercetine en HCQ zijn allemaal beproefde profylaxen en/of IFR-verlagers. Echt van veel grotere invloed dan café's hier en daar een uurtje eerder dicht etc.

RichardBandler | 19-09-20 | 21:43 | 4

Precies, alle gehandicapten en ouderen naar de sportschool

Blasfemie | 19-09-20 | 21:58

exact... Ik kan daar met mijn pet niet bij.

Pimp my Voortuin | 20-09-20 | 09:18
▼ 1 antwoord verborgen

"Het reproductiecijfer mag van 1,4 naar onder de 1. Ruw gezegd van iedere drie potentiële overdrachten, willen we er eentje niet meer doen."

Ah, lekker duidelijk!

zetje01 | 19-09-20 | 21:41

Dankzij het kuch corona virus zijn er dit jaar geen griepdoden gevallen.
Das toch ook weer een pluspunt.

komtdatschot | 19-09-20 | 21:40 | 2

Ik wort een beetje scheel van dat dubbel posten. Net mijn wifi om weekend toeslag gevraagd, Wat denkt ze wel?!

Piet Karbiet | 19-09-20 | 21:38 | 2

Is het café al open dan?
Vraag het voor een vriend

komtdatschot | 19-09-20 | 21:45

Kun je dat nog eens posten. Ik heb het niet ontvangen.
Ik wort een beetje scheel van dat dubbel posten. Net mijn wifi om weekend toeslag gevraagd, Wat denkt ze wel?!Ik wort een beetje scheel van dat dubbel posten. Net mijn wifi om weekend toeslag gevraagd, Wat denkt ze wel?!

grapo | 19-09-20 | 21:51

Ik weet overigens niet of er ooit een vaccin komt, Een corona virus (verkoudheid) kan je ieder jaar krijgen. Immuniteit verdwijnt zeer snel. Dus ook de immuniteit door middel van een vaccin.
Nu blijft het zo dat dit virus voor mensen tot 50 jaar weinig tot geen risico met zich meebrengt. Mensen tussen de 50 en de 60 jaar moeten wat meer oppassen maar daarboven is het enge shit. Daar moeten we een oplossing voor verzinnen, voor die groep. En dan geen dor hout gelul maar een echte oplossing zodat de maatschappij en de economie gewoon door kunnen.

Zapata10 | 19-09-20 | 21:36 | 10

@Lupuslupus | 19-09-20 | 22:07: dus u hoeft ook geen bed in een ziekenhuis, of andere zorg? Als je na 75 jaar nog niet doorhebt dat je niet altijd voor jezelf kunt zorgen en dat dat hoe dan ook een capaciteits vraag inhoudt, dan hebbik medelijden

Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:50

@VanBukkem | 19-09-20 | 22:29
Dank voor uw lieve wens. Ik geniet nog steeds van elke dag, zelfs iets meer dan vroeger omdat er - in verhouding - niet zoveel tijd meer over is. Elke levensfase heeft zijn eigen bekoring en vandaag kreeg ik het bericht van het CBR (ben vorige week medisch gekeurd) dat ik mijn rijbewijs mag aanvragen bij de gemeente en daar ben ik dolblij om. Had geen raad geweten zonder mijn autootje dat ik vooral gebruik om met mijn honden naar het bos te gaan.

Lupuslupus | 19-09-20 | 22:51

@Epistulae_Morales | 19-09-20 | 22:50: Mijn opa heeft tot zijn 93e voor zichzelf gezorgd, deed zelf de boodschappen dus.. De allerlaatste plek waar ik heen zal gaan is het ziekenhuis waar mijn vadertje op de hartbewaking lag en toen hij een hartinfarct kreeg er niet één verplegende in de buurt was, die kwam pas na dik 10 minuten. En toen hoefde het niet meer. Dus praat mij a.u.b. niet van ziekenhuizen. Als het mijn tijd is ga ik en geen dokter die dat tegenhoudt.

Lupuslupus | 19-09-20 | 22:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Laat t virus z'n werk doen, liever 100000 besmettingen per dag dan dit pamperen. Laten we maar doorbijten en gewoon de verliezen nemen. Zit zelf in de risico groep. Trouwens een tbc vaccinatie zou wat verlichting kunnen brengen, onderzoek gaande. Trouwens ouderen kunnen heel goed de risico's inschatten en mijden. Zolang de triage tenten er niet staan is er wat mij betreft niks aan de hand. Maak Nederland weer leefbaar.

Schilder58 | 19-09-20 | 21:34 | 2

Goed nieuws voor u, op het moment zijn er nauwelijks maatregelen. Wellicht heeft u het Belgische of Franse nieuws gevolgd en dacht u dat die maatregelen ook in Nederland golden.

Even doorbijten en de gevolgen nemen klinkt leuk, maar dan gaan mensen alleen nog maar meer onnodige maatregelen zelf nemen.

Welk deel van Nederland vindt u nu onleefbaar?

Blasfemie | 19-09-20 | 22:04

Doves - Pounding
https://www.youtube.com/watch?v=j21WcqsG4Zc

Piet Karbiet | 19-09-20 | 21:34

Doves - Pounding
https://www.youtube.com/watch?v=j21WcqsG4Zc

Piet Karbiet | 19-09-20 | 21:34

Hoe komt het eigenlijk dat er in de voormalige oostblok landen veel minder besmettelijke corona/griep doden zijn gevallen dan in west europa.
Reden,die hadden het luchtverkeer per direct afgesloten.

komtdatschot | 19-09-20 | 21:34 | 2

Dat plus het feit dat de bejaardentehuizen daaro gewoon geen klimaatbeheersingssysteem hebben, waarbij je geen enkel raampje meer open kunt zetten en je als zodanig de hele dag mekaars lucht loopt te recyclen. Voorzover ze überhaupt bejaardentehuizen hebben daaro.

VanBukkem | 19-09-20 | 21:38

Nee, Italie had het luchtverkeer direct gesloten van risico landen en werd toch het hardst getroffen van Europa. Oostblok landen hebben allerlei maatregelen genomen zoals scholen sluiten. Daarnaast hebben die uiteindelijk gewoon een meer actief gezondheidszorg systeem waarin ze dingen wat serieuzer nemen.

Blasfemie | 19-09-20 | 22:06

En weer noemt Nieuwsuur het aantal doden van vandaag niet, want veel te laag om paniek te veroorzaken.

de honden blaffen... | 19-09-20 | 21:34 | 1

Zo doe je dat.

inCol | 19-09-20 | 21:49

@Stormageddon | 19-09-20 | 22:15: Van dit type vaccin was bekend en gepubliceerd dat de kans op zo`n type infectie 1 op 2,5 miljoen is.

Als je dat uitdeelt aan een miljard Afrikanen weet je en accepteer je dat dan 400 volwassenen en kinderen ernstig ziek worden. Dat is heel triest, maar eenmalig en ook een promille van wat er vroeger jaarlijks ziek werd. Die mensen kunnen vervolgens geen nieuwe epidemie starten, omdat de rest van de bevolking wel succesvol is ingeënt.

Ik wil je bubble niet doorprikken, maar niets in de medische wereld is 100% fantastisch. Vaccins hebben een prijs. Qua farmaceutische industrie is het de minst winstgevende hoek omdat de meeste patenten al decennia zijn verlopen, extreme massaproductie noodzakelijk is en vijf miljard klanten het eigenlijk gratis moeten krijgen zodat een miljard rijke westerlingen hun leventje kunnen voortzetten.

Bill Gates doneert niet alleen heel veel geld hieraan, samen met zijn vrouw steekt hij hier ook veel tijd in om politieke en technische samenwerking te krijgen. Dat kan hij best redelijk. Dat zie je ook aan de Windows reeks, de edities waar hij CTO van was, zijn minder zielig dan de andere.

Feynman | 20-09-20 | 04:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Al die coronamaatregelen lezen als het partijprogramma van de Christenunie. Er heeft een interne coup plaatsgevonden binnen het kabinet en nu zijn Rutte en Hugo de buikspreekpoppen van ex-zendeling Segers.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-09-20 | 21:32

Je merkt aan alles dat de bevolking klaar is met het gedram. Geen enkele maatregel wordt nog serieus genomen. Niet alleen op het gebied van deze voortdurende hoax, ook op andere vlakken is men wel klaar met de irrationele, politiek gedreven idioterie.

Vanmiddag reed ik op de A1 van Deventer naar Hilversum. Het hele stuk 130km/u. Met mij vele anderen, en sommigen nog een stukje vlotter. De 100km/u borden staan er voor Piet Snot. Niemand houdt zich er meer aan. Men doorziet dat het potsierlijke 'oplossingen' voor niet-bestaande gevaren zijn.

marcoplarco | 19-09-20 | 21:23 | 8

Een miljoen doden en het eind is nog niet in zicht. Hoezo hoax, struisvogeltje?

zwaaropdehand | 19-09-20 | 22:38

@zwaaropdehand | 19-09-20 | 22:38: Je zit er 44 miljoen naast. Er zijn dit jaar al 45 miljoen mensen overleden. Waarvan net geen 1 miljoen toegeschreven aan corona. So?

marcoplarco | 19-09-20 | 22:44

@zwaaropdehand | 19-09-20 | 22:38: vergelijk het eens met de oversterfte., is veel interessanter.
Met een miljoen doden *extra* is dat zeker waarneembaar..
Daarnaast moeten we ophouden met praten over tweede golf. Dit is de eerste golf. In feb-april speelde iets van een andere omvang, maar we hebben niets gemeten met enige zekerheid.
Vooral is er geen betrouwbare data van hoeveel mensen het hadden zonder dat ze het merkten.

Epistulae_Morales | 19-09-20 | 23:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Ze willen dat meer verpleegkundig personeel de griepprik neemt om de teststraten te ontlasten. Vroeger hadden wij in Brabant geen griepprik nodig, wij vierde 1 keer per jaar carnaval. De test bewijst het, zie afgelopen maart in Brabant en trek zelf de conclusie.

Brabeaulander | 19-09-20 | 21:21 | 3

Ik las vanavond dat 2/3e van het verplegend personeel geen grippriek wil. De 1/3e die hem zou accepteren doet dat alleen als het vrijwillig is.

Lupuslupus | 19-09-20 | 21:28

@Lupuslupus | 19-09-20 | 21:28: Triest dat veel verplegend personeel niet bereid is hun eigen patienten te beschermen tegen de griep. Wanneer veel mensen daar tegen zijn gevaccineerd scheelt dat een hoop doden per jaar. Crona is nog geen vaccin tegen maar het schijt dat griep vaccin je enigzins wat ka beschermen. Griep zijn de ACE-2 receptoren te doen toenemen op de longcellen. dit is de receptor waar het virus je cel binnenkomt. Dus beter geen griep krijgen dat maakt je voor corona vatbaarder en waarschijnlijk ook erger ziek.

moetnoggekkerworden | 20-09-20 | 00:08

Goede analyse. Slap optreden van het kabinet. Ipv flink door te pakken is het een beetje pappen en nathouden , en dat van de kinderen onder 13 jr snap ik ook niet. Dom besluit.

Zwizalletju | 19-09-20 | 21:20

Een uitgebreide meta studie(gelinkt in het artikel) van het National Bureau of Economic Research (NBER), een van de beste interdisciplinaire onderzoeksinstellingen in de VS,
heeft uitgewezen dat lockdowns en verplichte draagplicht van mondkapjes in alle onderzochte landen geen of zeer weinig nut hadden,
indignatie.nl/2020/09/19/de-bittere-w...

steekmug | 19-09-20 | 21:18 | 13

@Stormageddon | 19-09-20 | 21:48: Er is nu in Nederland toch ook geen sprake van een lockdown. Lees de eerste reactie van steekmug.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 22:07

@Kuifje-naar-Brussel | 19-09-20 | 22:07:
Er mag niks, kan niks, geen evenementen, geen concerten, alles afgelast. Je mag je alleen boodschapjes doen, je moet inchecken voor een restaurant of café.
Kom op, dit is allemaal godverdomme niet normaal en word heel agressief van mannekes als jij die dat allemaal maar goedpraten.

Maar daar ging het niet om: jij vergelijkt een historische gebeurtenis met nu en die zijn dus totaal niet te vergelijken. Je weet niet waar je over praat, zoals gebruikelijk.

Stormageddon | 19-09-20 | 22:26

@Stormageddon | 19-09-20 | 22:26: Kom op man, dat stelt niks voor in vergelijking met Frankrijk of met Spanje. Het leven is in Nederland een tikkeltje kaler geworden, maar er zijn genoeg alternatieven.

Rest In Privacy | 20-09-20 | 00:46
▼ 10 antwoorden verborgen

Er zijn diverse landen waar die muilkorf al maanden verplicht is. In die landen gaan de positieve testresultaten net zo hard omhoog als in Nederland. En ook daar gaat er helemaal niemand meer aan dood.

Stop met het aanjagen van de angst. Het is allang voorbij. De maatregelen van nu dienen alleen nog als machtsmiddel. Laat je niet bang maken, als je zometeen verkouden bent is het net als vorig jaar herfst over twee weken weer over.

marcoplarco | 19-09-20 | 21:16 | 14

Mensen die 'muilkorf' zeggen zijn af.

zwaaropdehand | 19-09-20 | 22:41
▼ 11 antwoorden verborgen

De heer Feynman mag dan kritisch zijn op het beleid van onze regering, ook hij gaat gewoon mee in deze hoax.

VanBukkem | 19-09-20 | 21:15 | 8

@VanBukkem | 19-09-20 | 21:31: VanBukken wordt minister van gezondheid tijdens de eerste regeerperiode van Ivanka Trump.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:34
▼ 5 antwoorden verborgen

De wereld is niet maakbaar, hoe graag den moderne mens dat ook allemaal wil geloven.
Mensen zijn niet onsterfelijk, hoe graag den moderne mens dat ook allemaal wil geloven.
Moraliteit is niet de primaire natuur van ons mensdieren, hoe graag den moderne mens dat ook allemaal wil geloven.

Corona brengt ieders dierlijke instinct naar boven. En die was den moderne mens al enige tijd kwijt. Vandaar het dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en waarschijnlijk jaarlijks terugkerende gratuit gelul over corona. Het virus is er nog steeds, blijft gezellig woekeren en iedereen moet vanaf nu lekker zelf bepalen wat hij doet. De ergste gezondheidscrisis is voorlopig voorbij, dus nu komt de tijd van culturele, economische en politieke crisis. Daar hebben u en ik geen invloed op, dus elk debat is een vorm van propaganda en elke discussie is zinloos. Enkel revolutie of oorlog kan de psychische effecten van deze pandemie teniet doen. Dat gaat nog jaren duren door het gebrek aan strijdlust onder de bevolking en de fopspeen genaamd luxe, doch: daarbij vergeleken zal de bijna tot reeds voorbijgegane gezondheidscrisis het minst erge blijken. Santé!

Mensdier | 19-09-20 | 21:14 | 1

Ik ben bang dat u gelijk hebt. Heel bang. Doodsbang.

zwaaropdehand | 19-09-20 | 22:43

Graag volgende week een artikel over eenzaamheid, door isolatie, door thuis werken, en het effect dat dat heeft op de gezondheid van mensen.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:14 | 5

Ga bij een (sport)club of vereniging en hou op met die onzin.

Trumme | 19-09-20 | 21:23

@Trumme | 19-09-20 | 21:23: U zit in uw bubbel, Targets heeft het hier (denk ik) niet over een sociale activiteit maar over mensen die al heel lang geen sociaal leven meer hebben, uit piëteit of zelfbescherming.

Juffrouw op de fiets | 19-09-20 | 21:35

Pierre Capel heeft daar al een interessante lezing over gegeven. De veranderingen in de genen die nu plaatsvinden door social distancing etc kunnen tientallen jaren door blijven sudderen.
youtu.be/NCGtw-21miM

Stevo365 | 19-09-20 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldig artikel Feynman. Helemaal mee eens.

DrumPiet | 19-09-20 | 21:05 | 6

@marcoplarco | 19-09-20 | 21:18: Kuif zit in een slimme lockdown, met mondkapjes, en meetings op het strand en in het park.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:28
▼ 3 antwoorden verborgen

U hoort mij niet beweren dat het een hoax is. Ben wel van mening, dat de politiek er het maximale wil uithalen m.b.t. schenden van onze privacy en (grond-)rechten. In die zin ervaar ik het dan inmiddels als een machtsgreep. Om verwarring te zaaien wordt er op creatieve wijze met diverse cijfers en statistieken gegoocheld. Inderdaad perfecte bliksemafleider die op de juiste momenten eventjes kort van stal gehaald word. Teugels beetje vieren, teugels weer aanhalen. Alles om de permanente corona wetgeving er door te kunnen jassen. Grappermaus gooide even zand tussen de raderen, maar met veel kunst en vliegwerk heeft men dat mooi op weten te lossen. NOT. Zelfs zijn strafblad is geen enkel probleem voor het uitvoeren van zijn functie! ROFLOL. Moeten wij als nukubu eens proberen. Maar is heus geen klasse justitie hoor. Begrijp niet waarom het gepeupel zich zo langdurig en steeds strakker in het pak laat naaien!?

NonPlusUltra | 19-09-20 | 21:05 | 14

@Kuifje-naar-Brussel | 19-09-20 | 21:33: Oneens! Ramen en deuren paar keer per dag open, mensen vaker laten wandelen buiten en blijven ventileren scheelt al de helft. die kachel hoeft niet permanent iop 25 graden te staan...

knalrode lippenstift | 20-09-20 | 11:04
▼ 11 antwoorden verborgen

De noodzaak van al dat gehandenwas is debunked. In het experiment is een enorme klodder virus op een oppervlak gegooid, en daarop een beschermende vloeistof. Virus nog na vele uren nog niet kapot! Klopt voor een worst case scenario.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:03 | 1

Geen idee wat u hier probeert te beargumenteren. Het virus krijg je niet van je handen omdat het in een andere situatie niet kapot gaat?

Continuum | 19-09-20 | 21:28

"Regeren via de achteruitkijkspiegel", een mooie en ware zin.
Omdat vooruitzien regeren is, zullen politici moeten trachten vooruit te zien. Reageren op besmettingscijfers is nogal naïef. Politici worden betaald om te regeren, niet om te reageren.
Trek een koers uit die verantwoord is en zeer duidelijk, en vaar die koers. In de beginfase van Corona had iedereen wel begrip voor het aanrommelen. Maar nu is het tijd voor een strakke regie. Nadeel van Rutte: verantwoordelijkheid bij burgers neerleggen dat werkt niet altijd. Stap daar dan ook overheen.

peuleschil | 19-09-20 | 21:03

Simpele feit is: er zijn teveel mensen. Dus ze allemaal proberen te redden van Corona is een bizarre strategie. Laat natuurlijke selectie gewoon zijn werk doen...

Odin | 19-09-20 | 21:00

Zou het niet zo kunnen zijn dat Rutte en kornuiten door hebben dat het gewoon niet tegen te houden is en dat we de Rollercoaster gewoon moeten uitrijden.
De maatregelen die ze nu aankaarten zijn zoals het artikel al aangaf verwaarloosbaar.
Rutte ga in z'n toespraak al aan dat "als we met een R van 1.4 door blijven gaan hebben we over 3 weken 10.000 besmettingen per dag"
Gisteren zaten we op bijna 2000 besmettingen, dus een simpel rekensommetje geeft ons iets over de 6000 besmettingen per dag over 2 weken, pas daarna zal er effect zijn van de morgen ingaande maatregelen.
Oh, en voor die tijd zullen er veel meer maatregelen bij komen, alleen wederom te laat.
En zelfs al zou je het land volledig op slot gooien, iedereen verplicht binnen zoals in Spanje, ook dit gaat niet werken, al zou het land volledig corona vrij zijn, er hoeft er maar een via auto/boot/vliegtuig of zelfs fiets de grens over te komen met Corona, en we beginnen weer opnieuw.
Bill Gates verwacht pas eind 2021 een vaccin, tegen die tijd is het gemuteerd en vechten we tegen 2 Corona varianten...

B_Roekvol | 19-09-20 | 20:59 | 1

Alleen de plaatsen , zoals LLeida of Reus, waar uitbraken zijn , zitten in fase 1, dus binnen blijven, maar je mag wel boodschappen doen. Waar ik zit is fase 4, dus mag overal heen, alleen niet naar de fase 1 plekken. Iedere dag staat in de krant hoe de situatie is, welke plekken rood zijn, hoeveel doden en zieken. Verder altijd kapjes om, iedereen die buiten is en in iedere winkel is handgel en plastic handschoen en gelukkig zijn alle toeristen weer weg.

gato | 20-09-20 | 09:32

Als je moet kiezen tussen een arbeider en een pensionado. Noem het een vorm van cynisme: uiteindelijk kijkt leefverzekeringskundige sterftewinst niet echt naar leeftijd. Voor de ware cijferfetisjsten onder ons.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:59

Grappige conclusie van Feynman: gewoon open zijn over kiezen voor arbeider in plaats van pensionado....

Heel Nederland zou te klein zijn en Geenstijl nog kleiner als Rutte dat transparant zou verklaren. Hij heeft het natuurlijk wel zo gedaan (en terecht) maar als hij het zou vertellen....

Odin | 19-09-20 | 20:59 | 2

Ja degenen die zich rot gewerkt hebben en in grote armoe zijn opgegroeid mogen nu letterlijk doodvallen. Maar dat wisten we al een tijdje hoor, dat is niet nieuw.

Lupuslupus | 19-09-20 | 21:00

Hij noemt het als consequent handelen, niet dat dit zo moet. Ik lees dat in ieder geval niet.
De feiten die hij geeft geven aan dat het kabinet en andere beleidsmakers stilletjes prioriteit geven aan economie en jongere mensen ten nadele van de bejaarden. H8 zegt dat een kabinet dit mag vinden maar dat ze dan open er over moeten zijn. Zo is het precies.

Nuuk | 19-09-20 | 21:02

Uitstekend artikel van Feynman daar valt weinig aan toe te voegen.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:56 | 1

Toch wel, de tekst: ( advertentie )

klaasjanhenk | 19-09-20 | 21:35

Aantal besmettingen gaat door het dak (Als we de PCR-testen mogen geloven). Maar aantal op de IC met covid niet; wel een sprongetje van weken in de 40 naar in de 60. Maar opmerkelijk genoeg daalt het aantal door covid overledenen (zie site RIVM). Vorige week gemiddeld 2 per dag. Waarschijnlijk met onderliggend lijden; dus die overlijden dan misschien een paar maanden eerder.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:54

De slogan 'samen krijgen we corona eronder' moet veranderen in 'samen geven we corona de ruimte.' Het wachten op een vaccin zal zeker zo lang duren als Gates zegt. En hoe wordt in godsnaam zo'n grootschalige entcampagne opgezet? We hebben niet eens genoeg mensen die de vaardigheid bezitten om met een roerstaafje in iemands neus en strot te roeren. En nog wat, wordt die enting vrijwillig, verplicht? Vrijwillig dus. Er zijn zoveel vaccins in de maak dat ik er vanuit ga dat de vrije marktwerking er wel voor zorgt dat je op bol.com/ kan kiezen tussen 234 vaccins. En dan moet je nog een afspraak met iemand maken die die spuit kundig in je lijf zet.
Dit gaat allemaal héél lang duren. Ik denk een jaar of 5 voordat alle maatregelen worden losgelaten.

Leptob | 19-09-20 | 20:52 | 3

Alleen samen krijgen we de overheid onder controle.

Dr.Grishnackh | 19-09-20 | 20:54

@Dr.Grishnackh | 19-09-20 | 20:54: Denk eerder andersom. De slogun van de overheid is: alleen samen krijgen we de burgers onder (onze) controle.

Bloemschikliefhebber | 19-09-20 | 21:01

Neen, pas op 1 juno, maar dat bestaat niet dus nooit.
De maatregelen zijn nodig om de klimaatdoelstellingen te halen.

de honden blaffen... | 19-09-20 | 21:37

Niets over aerosolen, niets over ventilatie, ondeugdelijk politiek gekleurd stuk.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:49 | 11

@Kuifje-naar-Brussel | 19-09-20 | 21:40:
De doden zullen zijn inzet waarderen. Kom op, je kunt een narcistische schoenenclown toch niet in deze crisis inzetten, laten we Bruno Bruins terughalen en dan misschien deeltijds de show naar buiten toe en de rest van de week kan hij besteden aan analyse en het aanpakken van de crisis.

smdyasc | 19-09-20 | 21:48

@DrumPiet | 19-09-20 | 21:08: De Hond is een statisticus en volgens mij is statistiek een uiterst belangrijk onderdeel van virologie. Hij kan als specialist op dat deelterrein wel degelijk bijdragen aan de kennis over de verspreiding en effecten van een virus. Dit zonder het microbiologische mechanisme erachter te kunnen verklaren, dat is inderdaad voer voor uitsluitend virologen.

5611 | 20-09-20 | 00:40
▼ 8 antwoorden verborgen

Ben ik de enige die "corona-moe" is. Murw van al dat gelul over corona. Ben ik de enige die de roverheid al jaren niet meer vertrouwt? Ben ik de enige die ziet dat complete nitwits ons burgers voorliegen voorschrijven hoe we ons moeten gedragen? Rutte is een personeelsfunctionaris, De Schoenenman kan je toch niet echt serieus nemen? Grapperhaus... Wie legt me dat nog eens uit? Waarom is deze man minister geworden? Ik ben het zo kotsbeu dat gelul over corona.

de Jager59 | 19-09-20 | 20:48 | 14

"Waarom is deze man minister geworden?"
Als een wereldvreemde faalhaas als Wiebes na al zijn geknoei als staatssecretaris minister kan worden kan iedereen dat.

Der Schnitzeljäger | 20-09-20 | 08:17
-weggejorist-
IkwilJinekwel | 20-09-20 | 11:02
▼ 11 antwoorden verborgen

Het probleem is dat we met een stel bureaucraten zitten die absoluut geen eigen gedachten meer hebben, maar hun in complete denkarmoede een selectie maken van wat ze horen van 'deskundigen' zonder de correcte context.
Als ze zelf even zouden nadenken, dan zouden ze beseffen dat alles helpt als het de inname van aerosolen vermindert: afstand, schermen, doeken, tissues, maskers en gewoon boven de wind staan van een bron en vooral frisse ongecontamineerde lucht en verversing om de concentratie waaran men blootgesteld wordt te minimaliseren.

smdyasc | 19-09-20 | 20:47 | 6

@smdyasc | 19-09-20 | 21:21: Ook die bewering klopt niet. Spanje en België waren strenger, maar hadden meer doden.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:41

Als dat al zo zou zijn, dan weet je toch hoe dat komt, mag ik hopen.

smdyasc | 19-09-20 | 21:53

@Kuifje-naar-Brussel | 19-09-20 | 21:41: Nederland heeft gesjoemeld met de cijfers .... Als je naar de CBS oversterfte cijfers kijkt dan zijn er minimaal 10.000 mensen overleden in Nederland . Nederland staat in de top 10 ter wereld qua doden ( per miljoen inwoners). Een grof schandaal . Vakkundig weggemoffeld door Prutte en CS ...

FrankOngerust | 20-09-20 | 01:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Het virus is uit geluwd en lang niet meer zo krachtig als in maart. Zelfs een 83 jarige Berlusconi komt na 1 week uit het ziekenhuis.

Trumme | 19-09-20 | 20:47 | 2

Beetje remdesivir en hij kan weer zo bij AC Milan het veld op.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:57

Berlusconi oefent veel met jonge dames

Der Schnitzeljäger | 20-09-20 | 08:16
-weggejorist-
Dr.Grishnackh | 19-09-20 | 20:45 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Onbegrijpelijk dat snotterende kinderen weer naar school mogen. Iedereen met kinderen weet toch dat lagere scholen en kleuterklasjes de plekken bij uitstek zijn waar alle seizoenskwaaltjes worden uitgewisseld en vervolgens aan de ouders worden overgedragen.

Muxje | 19-09-20 | 20:43 | 6

@Lupuslupus | 19-09-20 | 21:21: Ja, maar die moet je dan een beetje mijden. Of afstand houden, als je op bezoek gaat.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 21:55

@Lupuslupus | 19-09-20 | 21:21: Indeed maar die zijn nog niet boven de 70 vaak. de groep die geraakt gaat worden zijn de ouders van pubers. Mensen in de 50. die hebben vaak ook oudere ouders. Vaak echter ook al eventueel een onderliggende aandoening. Dat wel of niet wetende. Was ook de groep die vorige keer veel op IC lag i.t.t wat iedereen denkt. Dat het ouderen waren die kwamen daar vaak niet eens.

moetnoggekkerworden | 20-09-20 | 00:16
▼ 3 antwoorden verborgen

We gaan allemaal doot

Raetsheer | 19-09-20 | 20:42 | 3

Dat is, samen met belasting de enige zekerheid in dit bestaan.

Kapitein Sjaak Mus | 19-09-20 | 20:45

Vriendin van de familie is lerares, gisteren een leerlingetje van elf ofwel 11 positief getest.
Wie neemt deze regels nog serieus?

Ahum....
Die moest hieronder dus.

J-van-de-Bontekoe | 19-09-20 | 21:24

Doot moet met dT !

Droogloopmat | 19-09-20 | 21:38

Ik vind die anderhalvemetersamenleving wel relaxed.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:41 | 3

Helemaal eens alleen die codes om elkaars economie naar de klote te helpen moet stoppen.

Trumme | 19-09-20 | 20:48

Het loopt voor geen meter.

Nehemia | 19-09-20 | 21:04

Transparantie is blijkbaar teveel gevraagd.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:40

Tsja, je hebt wel draagvlak nodig onder de bevolking. Vandaar dat het beleid minder streng is dan het zou moeten zijn.

Rest In Privacy | 19-09-20 | 20:38 | 25

@myk | 19-09-20 | 21:03: Houden jullie nu eens op met steeds te zeggen dat Grapperhaus een fout maakte. Hij spuugde heel bewust de totale Nederlandse bevolking in het gezicht in de wetenschap dat hij er toch wel mee weg kwam. De arrogantie ten top. En dan met een smoes aankomen dat het even niet was gegaan zoals het moest. Later blijkt dan dat ook binnen niemand zich aan zojn eigen regels heeft gehouden. Die regels waren er alleen voor het volk. Do as I say, don't do as I do.

The7thGuest | 19-09-20 | 23:52

@Dr.Grishnackh | 19-09-20 | 21:03: De verklaring van Pipo Hugochenko voor de lage aantallen IC-opnames en sterftes is dat vooral jongeren besmet raken. En die hebben weinig te vrezen van het virus.

Dat lijkt een goede verklaring maar inmiddels bestaat die situatie al 2 maanden. Je zou dan verwachten dat al die besmette jongeren wel ouderen zouden gaan besmetten en dat die wel op de IC of in het sterfbed zouden belanden, ergo hogere cijfers. Maar dat gebeurt dus niet. Dus of er vinden nauwelijks besmettingen van ouderen door jongeren plaats (conclusie geen gevaar) of de ziekte is nog minder dodelijk dan we al dachten (conclusie geen gevaar). In beide gevallen is er nu niets aan de hand. Het enige risico wat ik nog zie is dat met het najaar op komst het virus alsnog weer dodelijker wordt.

5611 | 20-09-20 | 00:32

@5611 | 20-09-20 | 00:32: Het virus is gemuteerd ( zwakker geworden) en patienten worden naar huis gestuurd om uit te zieken . Minder mensen komen op de IC terecht omdat artsen afraden ( bij onderliggend lijden) om naar de IC te gaan. Ga maar thuis dood , bij je familie ...... Artsen weten nu ook beter met welke medicijnen ze moeten behandelen . Daarom is het des te beangstigend dat er de afgelopen weken toch steeds meer mensen in het ziekenhuis en op de IC terecht komen ....

FrankOngerust | 20-09-20 | 01:36
▼ 22 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl