Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UWV: Kroniek van een faalfabriek, deel 42 - You can check out any time you like…

Dit is deel 42 van het feitenfeuilleton UWV: Kroniek van een faalfabriek. Hierin beschrijft database doctor @René Veldwijk van binnenuit zijn ervaringen met het UWV. Lees HIER de introductie, inclusief een lijst met afleveringen en personages.

 April – Mei 2010

 De laatste poging van de ‘good guys’ om nog iets in beweging te krijgen was mislukt. Een verstandig mens zou nu de boel de boel hebben gelaten; het directe gevaar van ontmanteling van de polisadministratie is verdwenen. Ik ben een grote minderheidsaandeelhouder van beheerbedrijf Corduroy, maar heb door mijn eerdere geblunder niets te vertellen. Ik kan riant leven van mijn Corduroy-dividendcoupons, want met de onderhandelings- en managementvaardigheden van de twee directeuren van Corduroy bv is niets mis. En financieel is alles transparant en fair.

Maar ik ben dus geen verstandig mens, al heb ik redenen om in beeld te willen blijven. De financiële crisis woedt volop en het kabinet-Rutte 1 is bezig om alle dure wetten en uitvoeringsregelingen tegen het licht te houden, de ‘Brede Heroverweging’. De dure loonaangifteketen (idem de toeslagen) heeft de speciale aandacht van het kabinet, horen wij. Ketenmanager Franke zit er nog steeds en dus blijft het onveilig. De donkere wolk waait gelukkig over. Na alle ellende durft Den Haag de vingers niet meer te branden aan de polisadministratie (idem de toeslagen).

Ik heb nog een reden om betrokken te blijven. Het mag mij dan gelukt zijn om de wet op de eenduidige loonaangifte om te duwen, maar zonder aanpassing van de polisadministratie hebben frauderende werkgevers nog steeds vrij spel. Het is absoluut nodig dat een werkgever bij een correctie op een eerdere aangifte meldt of er sprake is van herstel van een administratieve fout of van later binnengekomen informatie. Het alternatief is dat het UWV actief gaat controleren op correctieaangiften en waar nodig uitkeringen opnieuw berekent en bedragen terugvordert. Dat laatste is kansloos. De uitkeringssystemen kunnen het niet aan. En het UWV heeft continu voor honderden miljoenen aan teveel betaalde uitkeringen terug te vorderen. Helaas krijg ik nergens voet aan de grond. Iedereen is UWV-moe. Maar er speelt nog iets: als de politiek moet kiezen tussen risico’s op fraude en extra werk voor werkgevers dan kiezen ze voor fraude. De belangen van werkgevers tellen in Nederland zwaar.

En tenslotte ben ik ook nog ondernemer. De polisadministratie is voor andere overheden een jaloersmakend object. Dat begint bij de Belastingdienst die alle gegevens in de polisadministratie in handen heeft maar ze moet doorsluizen naar het UWV. Bij de Belastingdienst vinden ze – met reden – dat de polisadministratie eigenlijk bij hen thuishoort. De huidige constructie is het resultaat van koehandel uit een ver verleden. Waarom zou de Belastingdienst nu niet zelf een polisadministratie neerzetten? Als burger en softwareprofessional vind ik het wanstaltig, maar ik heb al genoeg voor de BV Nederland gedaan. En wie kan dit beter dan wij?

De Belastingdienst staat niet op zichzelf. Ook de sociale verzekeringsbank wil een eigen ‘verzekerdenadministratie’ opzetten. Die overlapt vergaand met de UWV-polisadministratie, maar dat boeit geen mens. Ook bij het ministerie van SZW, waaronder zowel het UWV als de SVB ressorteren, trapt niemand op de rem. Nederland zit op een economisch dieptepunt, maar hier kan het geld niet op. De deelbelangen regeren. Wat goed is voor SZW wordt opzij gezet voor dat wat goed is voor het UWV of de SVB. En hogerop is het precies zo. Wat goed is voor de BV Nederland moet wijken voor de deelbelangen van de ministeries van SZW (UWV) en Financiën (Belastingdienst). Ik begin te zien hoe grote partijen als IBM en Capgemini al die bijziende ambtenaren en bestuurspotentaatjes tegen elkaar uitspelen en overal hetzelfde kunstje doen, wat neerkomt op de overheid kapot factureren. Als wij hier binnen komen en ons kunstje kunnen herhalen verdienen wij miljoenen en besparen we de belastingbetaler honderden miljoenen. Het is niets om trots op te zijn maar ook niets om mij voor te schamen. Ik verander van activistische lobbyist weer naar ondernemer.

En dan is er een project waar we echt graag aan willen meedoen. Het belangrijkste overheidssysteem, de bevolkingsadministratie, gaat worden gemoderniseerd. Het ministerie van BZK werkt aan een aanbesteding (de vierde, na drie eerder mislukte pogingen). Normaal komen alleen de allergrootste softwarebedrijven voor zo’n klus in aanmerking, maar BZK wil de modernisering laten uitvoeren door meer bedrijven, ook kleine specialisten. Net als de polisadministratie is het systeem voor de bevolkingsadministratie een total recall-systeem en dat is ons specialisme. En wij hebben software die we deels kunnen hergebruiken. Zelfs de software die we voor het UWV gemaakt hebben is niet exclusief eigendom van het UWV, maar ook van ons. Hier kunnen we echt waarde toevoegen, want de bestaande bevolkingsadministratie, de GBA, is stokoud. En ook hier wordt de overheid uitgezogen door softwarebedrijven, PinkRoccade en Centric (nu bekend van) in dit geval.

Al met al ben ik toch serieus bezig met een zakelijk leven post-UWV. Het is goed zo. Op een handvol mensen na ziet iedereen bij het UWV mij graag vertrekken. En de inzet van de polisadministratie software bij de bouw van de nieuwe bevolkingsadministratie is zelfs een hard UWV belang. Net als honderden andere overheidssystemen is de polisadministratie ‘opgehangen’ aan de verouderde GBA en dat is geen feest.

Helaas is het UWV wat het altijd is: onzakelijk in alles. Als ik aan directeur Paul Dirix vraag of wij hem als referentie mogen gebruiken voor de polisadministratiecasus die ons visitekaartje moet zijn, is de reactie dat zoiets niet gaat gebeuren. Ik ben geschokt. Zonder ons was deze man zijn baan kwijt geweest. Maar zoals alle hogere UWV’ers is ook Paul Dirix een overlever. Zijn baas, UWV-topbestuurder David Jongen, heeft zwaar gezichtsverlies geleden, niet omdat hij een half miljard belastinggeld heeft verspild aan twee mislukte automatiseringsprojecten, maar omdat een wetgevingstraject waarvoor hij verantwoordelijk is door ons is getorpedeerd. Het UWV-bestuur haat ons. Paul Dirix kan niets doen. Gelukkig is er nog Hans Tromp, oncorrumpeerbaar als altijd. Tromp fungeert voor ons als referentie. Directeur Dirix weet van niets of kijkt de andere kant op.

Maar het is een slecht voorteken. Bestuurder David Jongen wil duidelijk wraak. En deze keer gebeurt dat niet zoals eerder achterbaks, maar in alle openheid. Jongen sommeert de directie van Corduroy om op maandag 3 mei 2010 op de bestuursetage van het UWV-hoofdkantoor voor hem te verschijnen voor een gesprek over ons en zonder ons. Wat er boven ons hoofd hangt is raden, maar dat de zaken met het UWV niet gedaan zijn is duidelijk.

Naschrift: Van de voornemens van de Belastingdienst en de SVB is niets terechtgekomen. Beide organisaties zijn op automatiseringsgebied naderhand door het ijs gezakt en hebben, net als het UWV en andere organisaties, alle moeite om hun bestaande systemen in de lucht te houden. De modernisering van de bevolkingsadministratie is, zoals bekend, uitgedraaid op een mislukking van epische omvang, een eigen feuilleton zeker waardig.

Reaguursels

Inloggen

Zit die David Jongen nog steeds in het Zuyderland? Op de een of andere manier weet de PvdA al haar faalhazen telkens weer van vette baantjes te voorzien

Rest In Privacy | 03-08-20 | 07:47

Als Pechtold het CBR niet rijdend heeft gekregen , gaat hij vast dit klusje doen om het UWV op de rit te zetten. Vanuit zijn hoofdkantoor in Scheveningen. Er is altijd hoop. Hoewel een hoop meestal stinkt.

Amoebes | 03-08-20 | 07:34 | 1

Pechthold is waarschijnlijk bezig om te kijken hoe hij het CBR kan opheffen. De man was in de politiek op zijn best om via manipulatie zaken en mensen af te breken. Arm CBR personeel. Het enige is dat hij het ministerie I&W makkelijk bespeelt en miljoenen en miljoenen extra vanuit Den Haag Krijgt om de veranderingen te realiseren. Oh, wacht ..... dat kregen de bestuurders van het UWV ook. Kost enkele tientallen miljoenen maar dan heb je ook niets. Behalve Pechthold en zijn ingehuurde interim-managers en uitgekochte medewerkers.

Graaier | 03-08-20 | 08:45

Het trieste is dat hier een hele geld van belasting betalers danwel premie betalers weggegooid wordt. Het is zo herkenbaar.. IT -ers met een houding dat ze het wel even fiksen.. 30-jasr lang dit soort shit meegemaakt.. en gelukkig kan ik over 4jaar stoppen. Mijn semi-overheid baas zal balen als een stekket.. soit. Meerdere IT projecten vlot getrokken.. gewoon door gewoon heel duidelijk de flowstappen vast te leggen .. kun je het als mens niet ( factoren langzamer) en niet eenduidig, kan die computer het ook niet. geldt voor programmatuur als bron data...

tek | 03-08-20 | 00:07 | 1

Wie praat er nou in termen als "flowstappen" ?

van Oeffelen | 03-08-20 | 10:25

Less is more. Het komt niet meer bij me binnen. Stop er maar mee, hoe goed bedoeld ook.

WatWeetIk | 02-08-20 | 23:37

Ik lees deze feuilleton al vanaf dag 1, ben persoonlijk meer dan bekend met het ambtelijke medusa-hoofd genaamd het UWV, dit is eigenlijk een gebed zonder einde. Maar hoe groot denkt René Veldwijk eigenlijk over de overlevingskansen van het UWV in deze Corona-crisis die Fynman's feiten uitgaand een crisis vrijwel gelijk (of erger) de Dustbowl '30 gaat evenaren?

Bestaat die organisatie over 3 jaar überhaupt nog?

Abject | 02-08-20 | 23:09

TL;DR
UWV Overheid ICT deel 42
Volgende week deel 43.

Nivelleermarionet | 02-08-20 | 22:07

@rene veldwijk. Heb dit feuilleton zo nu en dan gevolgd. Maar mij bekruipt het gevoel dat je er stinkend rijk van bent geworden. Klopt dat?

Dubbelepunthoofd | 02-08-20 | 20:56
-weggejorist-
Joris_OrBan | 02-08-20 | 20:51 | 1

Maar uh ... kunnen we iemand die zichzelf "database doctor" noemt eigenlijk wel serieus nemen? Ken veel mensen die goed met databases zijn, maar iemand is dan bijvoorbeeld "Database Engineer".

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:40 | 2

“ A rose by any other name would smell as sweet”

DolfWeerwolf | 02-08-20 | 22:53

Alsof databases ziek kunnen worden en beter gemaakt moeten worden.

van Oeffelen | 03-08-20 | 10:26

Wanneer gaat de roze plopkap in Den Haag eens om een reactie vragen? Wanneer zetten de politieke partijen in hun illegale zeteltjesverdeling eens een paar kritische en vooral capabele ICTers op het pluche om dit geklooi door te lichten?

Frau Merkel | 02-08-20 | 20:40

Invordering van openstaande schulden bij UWV is al jaren een farce. Kleine bedragen worden zonder meer afboekt, middelgrote bedragen gaat er een briefje uit naar laatst bekende adres en dat was het dan. En dat is dan alleen nog maar wat er überhaupt bekend is daar want de administratie draait nog altijd op de Cadans & GAK systemen. Och, de fusie is ook pas sinds 2002 een feit dus geef ze een beetje tijd.

_pacman_ | 02-08-20 | 20:38 | 2

Ze moeten wel even de gelegenheid hebben om te wennen aan alle veranderingen! Rustig aan!

Frau Merkel | 02-08-20 | 20:42

Tering zeg, straks moeten die mensen nog werken joh.

OuweOuweLekkerMauwe | 02-08-20 | 20:45

Het geeft een mooie inkijk in de keuken waar louter "other peoples money" verbrast wordt.

Vanilla | 02-08-20 | 20:27

De goede programmeurs bij de Belastingdienst zijn waarschijnlijk met zo'n afkoopregeling vertrokken. Soms lijkt het alsof de vvd het allemaal bewust laat mislukken, zodat hun vriendjes met rust gelaten worden.

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:27 | 2

"lijkt"? Je raakt de kern.

Rest In Privacy | 02-08-20 | 22:43

En daarna weer als ZZP-ers a 100 EUR per uur ingehuurd :)

DolfWeerwolf | 02-08-20 | 22:54

Hoeveel delen is hij van plan uit te geven of is het een oneindige serie?

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:24 | 2

Als de beste man per woord wordt betaald... Oneindig.

EEnzame SchizofrEEN | 02-08-20 | 20:25

@EEnzame SchizofrEEN | 02-08-20 | 20:25:
We zijn al in 2010 aangeland, maar inmiddels is het hier ook 2020 dus nog steeds 10 jaar te gaan. Wordt een soort kruising tussen LINGO en GTST.

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:30

Alles opensource doen.

brabarosso | 02-08-20 | 20:08 | 4

Bij grote projecten is ook 'Open source code' zo complex (en bestaand uit zo veel componenten) dat zelfs met goede documentatie te lange inwerktijden nodig zijn om zo'n project snel over te kunnen nemen. Je moet investeren in goede samenwerkingsverbanden die niet onredelijk duur zijn en die lang duren.

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:21

een licentie model heeft nog nimmer incompetentie opgelost.

Epistulae_Morales | 02-08-20 | 21:27

@Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:21:
Hear hear!!!

chefren | 02-08-20 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is nog geestdodender dan de Puttense moordzaak van pietje de Vries.

vanPruikem | 02-08-20 | 20:05 | 1

En Wilco Viets.
Ofschoon Herman du B het later nog spannend maakte, na z’n “carrièreswitch”...

Ruimedenker | 02-08-20 | 20:09

Ik moet toegeven dat ik dit verhaal voor het eerst lees.
Leuk geschreven en als je niet beter weet, zou je nog denken dat het echt gebeurt is.
Gelukkig is het zo maf dat het niet waar kán zijn.
Kan ik rustig gaan slapen.

Ruimedenker | 02-08-20 | 19:58 | 1

Ik denk dat je nog ruimer moet gaan denken..!

Winstpakker | 02-08-20 | 20:24

Dank U wel heer Veldwijk.

Gokmaar | 02-08-20 | 19:49 | 1

Ook van mijn kant een dankjewel. Er zouden meer mensen zoals hij binnen de overheid moeten rondlopen. Op hoge posities zodat ze de topambtenaren die zich hebben verenigd binnen de ABD kunnen aanpakken. Want daar is de cultuur zoals die in de stukken wordt beschreven, de heersende.

Graaier | 02-08-20 | 20:21

Was dit het voor vanavond? Denk dat ik maar lekker vroeg naar bed ga.

Rest In Privacy | 02-08-20 | 19:43

Over ruim een uur 'splashdown' van de Demo2 missie van SpaceX.

Hier een uitleg over terugkeren op aarde:
youtu.be/ZZ-4xuVeBIE

Hier live meekijken met de astronauten:
youtu.be/tSJIQftoxeU

zetje01 | 02-08-20 | 19:42 | 2

Ik heb gekeken.
Had wel een itempje verwacht op GS.
Niettemin indrukwekkend.
Amerikanen weten het altijd weer boeiend te maken.

Ruimedenker | 02-08-20 | 21:14

@Ruimedenker | 02-08-20 | 21:14:

Ik kijk nog steeds!
Net kwam er een bootje met burgers langs de capsule varen met een TRUMP vlag :)

zetje01 | 02-08-20 | 21:24
-weggejorist-
Rest In Privacy | 02-08-20 | 19:36 | 1

Maarre...
Hoe zit het nu met de uitkeringen naar Marokko / Turkije?

Is dit nog nieuws? | 02-08-20 | 19:28 | 1

Dat project verloopt prima.

Scholletje | 02-08-20 | 19:32

Zie het UWV als een grote gieter.

Je vult de gieter en je sproeit over het probleem dat zo ernstig is dat het publiek is aangekaart.

Miljoenen verdampen.

Gieter leeg, Den Haag vult de gieter, elke dag opnieuw.

resultaat? HEEL veel resultaat, maar niet het gewenste resultaat.

Den Haag, extra geld.

Resultaat, procentueel weinig verandering gezien de inverstering.

Ik kan zo wel doorgaan.

Meesteres Belgie | 02-08-20 | 19:25 | 1

Helicoptergeld.

inCol | 02-08-20 | 20:06

Deze meneer heeft in de afgelopen 42 afleveringen al meer interessants geschreven dan in alle afleveringen van GTST tezamen (wellicht met uitzondering van bepaalde actrices). Ook is hij in staat om een verhaal over computers te maken zonder noodzaak van vervagende tekst op schermen of andere hollywood-cliché's.

Ik vind dat het tijd is om een echte TV-soap ervan te maken.

ParadiseLost | 02-08-20 | 19:21 | 1

Ik ben 53 jaar oud, digitaal heb ik best veel gemist. 42 afleveringen en beter gedaan da GTST, ? ik voel alle regenboogkleuren binnen komen.

Meesteres Belgie | 02-08-20 | 19:28

Medelijden met de lui die dergelijke rotzooi anno 2020 draaiend en secuur moeten houden.
Lokale overheid, gedwongen door onredelijke taakverbreding vanuit circus Denhaag (motten van EU), zoekt commerciële oplossingen en uitwegen, om ook kosten te besparen.
Naast het waar mogelijk, direct geautomatiseerd ten uitvoer brengen van de nieuw bedeelde taken.
Halseoverkop in meerdere sytemen, in alle fases mogelijk in een LifeCycle. Terwijl organisatorisch nog niet redelijkerwijs duidelijk kán zijn, hoe een nieuwe taak nu optimaal wordt uitgevoerd. Verontwaardigd kortaf ¨Staat toch in(/haal je toch uit) de computer?¨ is de vaakst gehoorde Boomer´s-blindheid. Zeer exploitabel voor de handelaar.
Nooit goed nieuws voor de mensen wiens hebben en houwen, met vuile was en rugnummers, in de systemen te koop liggen.
(Lees: vooral niet te koop en wel ter verantwoordelijke bescherming)
Er is geen pasklare monoliet te koop, voor bedrag dat bij opdracht was begroot.
Volatiel bestuursklimaat en dynamische taakstelling maken eenduidige opdrachtfomulering niet makkelijker en doelmatig trefzeker.
Zult moeten zorgen dat motten het fijnmazig breiwerk niet opeten.
En vooral waakzaam zijn dat de mieren niet uit de boerderij weglopen, vanwege gaten die in de farm onstaan omdat gevaarlijk-boomers, de aard van de bugs niet snappen.
Dank voor ook de voorgaande delen in een forensisch oriënterende kroniek.

hallevvezool | 02-08-20 | 19:16 | 1

En vooral waakzaam zijn dat de mieren niet uit de boerderij weglopen, vanwege gaten die in de farm onstaan omdat gevaarlijk-boomers, de aard van de bugs niet snappen.
U heeft blijkbaar nog nooit een boerderij bezocht en/of van binnen gezien.
Ik kan best een beetje tijd spenderen om een tegel te lezen. U begint met een verhaal en het einde is ,.... Tja wat is het einde

Meesteres Belgie | 02-08-20 | 19:31

Heerlijke feuilleton dit. Roeren waar t stinkt. :)

OuweOuweLekkerMauwe | 02-08-20 | 19:14

De overheid en ICT...
Ik moet zelf altijd wel lachen als ik op de site van de KVK kom. Als je een bedrijf wilt opzoeken, moet je de meest exotische handelingen verrichten. Een simpele search -"Unilever"- pakt het systeem niet. Gewerkt wordt er, met "branchecodes".
Niet zelden ligt de hele handel eraf of eruit, en als je een jaarrekening van een bedrijf wilt inzien mag je €4 aftikken. Dat noemen ze daar namelijk -in alle ernst- een 'product'.

Dit alles is niet gerealiseerd door een handig neefje van 14, maar door bedrijven als Ordina en Detron die er 1000'en medewerkers gedetacheerd hebben zitten en er jaarlijks tientallen miljoenen wegharken.

Scholletje | 02-08-20 | 19:06 | 1

De KVK is een nationale schandvlek. Koehandel in gegevens van ondernemers zonder verder enig nut.

Frau Merkel | 02-08-20 | 20:36

Ik wil een Netflix serie van dit onnoemelijke faalverhaal, en ben heel blij dat alles eens naar buiten komt door info van een echte insider. Ik kijk elke keer weer uit naar de volgende aflevering en als dit ooit eens in boekvorm verschijnt zal ik de eerste zijn die er eentje bestelt.

djs | 02-08-20 | 18:53 | 1

Inderdaad, gelijk de tiendelige boeken en filmserie vertalen in zo veel mogelijk talen, ik kijk er nu ook al naar uit.

Diederik_Ezel | 02-08-20 | 19:21

Dit feuilleton is alleen al de moeite waard vanuit de documentatie van het bestuurlijk moreel perspectief.

ole guapa | 02-08-20 | 18:48

Je kan zeggen wat je wil maar het UWV heeft nog nooit zoveel klanten gehad als vandaag .

likmegaties | 02-08-20 | 18:46 | 1

Hoe zou het zijn met het systeem daar? Roken de servers al?

djs | 02-08-20 | 18:54

Bij het UWV valt er niets te lachen. Als erover geschreven wordt ook niet...

SterF... | 02-08-20 | 18:44

Spugen op de hand waaruit je jaren hebt gevreten. Wees er maar trots op.
Je had er destijds beter in kunnen bijten, daar had ik meer respect voor gehad.

DrumPiet | 02-08-20 | 18:42 | 5

@jan huppeldepup | 02-08-20 | 19:00:
Begrijpend lezen is niet uw sterkste punt zie ik.

DrumPiet | 02-08-20 | 19:03

Op een veilige afstand van tien jaar nadat de eigen zakken flink zijn gevuld, terugkijken op je eigen onvermogen om iets voor mekaar te krijgen is wel heldhaftig.

Leptob | 02-08-20 | 19:05

Dat heeft hij ook gedaan en ons redelijk wat geld bespaard.

Frau Merkel | 02-08-20 | 20:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Er heerst blijkbaar een zekere moeheid, maar ik vind het boeiend.
Heb zelf eens een IT-project gedaan voor een niet nader te noemen provincie en....
.... heel herkenbaar....

De Droit | 02-08-20 | 18:31

Vroeger had dit verhaal in een krant kunnen staan, door een journalist geschreven en meerdere kanten belicht. Blij dat het zo nog kan ! Veritas vos liberabit !

Kim-Jung-Un | 02-08-20 | 18:25

Nou ik blijf het interessant leesvoer vinden een inkijkje hoe er met belastinggeld wordt omgegaan en vooral hoe incompetente bestuurders overleven.

Ronnie | 02-08-20 | 18:22

Het is zo mooi hoe René Veldwijk iedere UWV bestuurder van immoreel gedrag en incompetentie beschuldigt. Maar ondertussen draait hij volop mee in t circus en blijft hij er tientallen jaren rondhangen (had wat leuks gedaan in t leven) en is hij degene die er miljoenen aan zijn programmeer werk over houdt (wat hij goed praat met ‘de belastingbetaler geld besparen’). Tot slot besteed hij nu, als oude boomer, zijn tijd met UWV bashen. Man geniet van al je geld en ga wat leuks doen met je pensioen. Kneus ;-)

cop-forrester | 02-08-20 | 18:12 | 3

Het is een beetje als Houdini die verteld hoe hij je portemonnee gerold heeft. Zuur, maar ik kan er ook wel weer om lachen.

Scholletje | 02-08-20 | 18:15

Volgens mij doet hij iets leuks, al die kapsones leiders die niets kunnen maar alleen een grote bek en een *vriendenkring* hebben even laten zien dat ze net als een keizer eigenlijk naakt zijn.

jan huppeldepup | 02-08-20 | 18:54

Er is hier maar één kneus, en dat is cock-forrester.

djs | 02-08-20 | 18:54

Sinds beroeps VVD'er Tjibbe Joustra er een gouden toiletpot bestelde voor zijn directiekamer, neem ik die club al niet meer serieus. Niet dat het wat uitmaakt: zij nemen ons ook niet serieus. Het rijkelijke salaris wordt iedere maand gegireerd, en na hun de zondvloed. En verder gaat er niets. echt helemaal niets, uit van een gemiddelde ambtenaar. 'Het' is er,

Scholletje | 02-08-20 | 18:10 | 4

En die Tjibbe hebben ze nu hoofd van de "onafhankelijke" Onderzoeksraad voor Veiligheid gemaakt, zodat hij bij de MH17 ook weer bij te sturen is indien nodig.

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:33

Want die Gouden WC-potten waren natuurlijk metaforisch, in feite ging het om een onnodige hoge bouwopdracht aan de cda/vvd-bouwvriendjes.

Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:34

@Watching the Wheels | 02-08-20 | 20:33: MH17, Vuurwerkramp, giga-doofpotten.

Rest In Privacy | 02-08-20 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

"een eigen feuilleton zeker waardig." We gaan hier toch niet dreigen he!

jan huppeldepup | 02-08-20 | 18:10

April – Mei 2010

Nog 10 jaar UWV topics te gaan.

schedewindje | 02-08-20 | 18:09

Keep ‘em coming, love to hate this shit.

Tergender | 02-08-20 | 18:05

"Iedereen is UWV moe" Ik al helemaal.
PILS!

Ommezwaai | 02-08-20 | 18:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino