Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UWV: Kroniek van een faalfabriek, deel 31 – Op de dodenlijst van de UWV-top?

Dit is deel 31 van het feitenfeuilleton UWV: Kroniek van een faalfabriek. Hierin beschrijft database doctor @René Veldwijk van binnenuit zijn ervaringen met het UWV. Lees HIER de introductie, inclusief een lijst met afleveringen en personages.

Februari 2009, juni 2010

Na het neerzetten van een solide polisadministratie is mijn rol eind 2008 grotendeels uitgespeeld. Corduroy BV, het door ons op verzoek van het UWV opgezette softwarebeheerbedrijf, gaat in 2009 al aan het werk. Het UWV wil dat zo graag dat een contract niet nodig is. Ondertussen is door de unieke UWV-werkwijze de productiviteit tot bijna nul gereduceerd. Voor mij wordt begin 2009 een plekje geregeld bij de afdeling Informatiemanagement van de divisie. Directeur Diantha, of misschien adjunct-directeur Maring, wil mij niet kwijt. Nog niet.

Duidelijk is dat onze dagen bij het UWV zijn geteld. We moeten snel nieuwe opdrachtgevers vinden. Dat is geen sinecure. Op één na zitten alle partners van ons bedrijf bij het UWV. Van de drie die niet aan de polisadministratie werken, zitten er namelijk twee elders bij het UWV. Een daarvan, Paul Peltzer, is tot medio 2008 de rechterhand van de programmamanager van het gedoemde WIA-project. Kort voor de implosie was de programmamanager, Cora S., vanwege een zware beroerte uitgevallen. Peltzer, een ex-militair en met een lange carrière bij UWV-voorganger GAK, kondigde aan dat zijn overlevingskans nu nihil was. De reden was dat het programma nu in handen zou komen van ene Chris P., een ingehuurde projectmanager met wie Peltzer naar eigen zeggen op voet van oorlog stond. Op onze vraag waarom een andere inhuurkracht hem eruit kon werken was zijn antwoord simpel en direct: Chris P. zou op zeer goede voet staan met de eindverantwoordelijke UWV-bestuurder, David Jongen.

Dat een UWV-topman optrekt met mensen als Chris P., een projectleider en directeur van een bedrijfje met enkele tientallen mensen, is uitzonderlijk. Onze onderhandelaar, Frans Kleipool, had van de immer tactische UWV-inkopers te verstaan gekregen dat het UWV niet wil dealen met automatiseringsclubjes met minder dan 150 medewerkers. Die regel gold duidelijk niet voor UWV-bestuurder David Jongen. Conspect, het bedrijfje waarvan Chris P. directeur was, was met twee andere bedrijfjes hofleverancier voor sommige UWV-projecten. En Chris P. was niet de enige met een ultrakort lijntje naar bestuurder Jongen. Een andere inhuurkracht, Jan K., had via IBM zijn complete bedrijf bij het UWV gedetacheerd, om met een UWV-pet op het hoofd leiding te geven aan fop-IBM'ers. Deze even briljante als corrupte opzet was bij het UWV een publiek geheim – zelfs ik wist ervan. En net als Chris P. had ook deze Jan K. een kort lijntje naar de UWV-top.

Rond David Jongen en zijn vermeende entourage deden bij het UWV verhalen de ronde die even heftig als oncontroleerbaar waren. Het meest ranzige was dat een bezoek aan Bangalore (India), waar huisleverancier CGI software ontwikkelde, in een bordeel was geëindigd en iemand ook opnamen zou hebben gemaakt. Het was ver van mijn bed en kon mij maar matig boeien. Dat veranderde door de verhalen waar Peltzer nu opeens mee kwam. Bij navraag klapperden mijn oren. Zelfs een van mijn collega’s had meegemaakt hoe P. medewerkers van zijn bedrijf die tijdelijk geen werk hadden onderbracht bij het UWV: "Dit is Henk. Henk is een ervaren database administrator. Jullie hebben vast wel werk voor Henk." Waarna deze Henk S. enkele weken achter een bureau kroop, uren schreef en na een tijdje plots verdwenen was. Bij deze oplichterij – want dat is het – van het UWV werd steevast een ZZP-katvanger gebruikt om als buffer te fungeren. 'Onze' divisie UWV Gegevensdiensten was een oase van integriteit. Elders bij het UWV was het kickback city.

Een typerende urban legend was de keer waarbij Chris P. uit een vergadering werd weggeroepen en na terugkeer vertelde dat hij even de onderhandelingen over de aankoop van zijn tweede Porsche vlot moest trekken. Dit soort verhalen deerden Chris' reputatie niet in het minst. Chris' kijk-mij-eens-fout-zijn-stijl leverde juist respect op.

Begin 2009 hebben wij maar één partner zonder UWV-connectie: Mr. Marjan Schnetz werkt op dat moment voor het ministerie van VWS aan het programma Elektronisch Patiëntendossier waar in februari 2009 een acuut probleem bovenkomt. Strikt vertrouwelijk wordt een vergadering belegd waarvoor Marjan en ik worden uitgenodigd. Het is het soort probleem dat wij voor VWS kunnen oplossen en waardoor we onze afhankelijkheid van het UWV kunnen terugdringen.

Het ministerie heeft een aantal mensen bijeengebracht, waaronder een medewerker van Nictiz, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg. Deze Ronald W., een man zonder automatiseringskennis, zoekt direct de confrontatie. Als wij naderhand een plan willen uitwerken om het probleem op te lossen krijgt Marjan te horen dat het niet hoeft; vanuit het UWV is VWS gewaarschuwd om geen zaken met ons te doen. Wij – en dan met name onze collega Peltzer – zouden corrupt zijn. Dat Ronald W. hier een rol in heeft ligt voor de hand. Maar waarom? En waar worden we van beschuldigd? Vanuit VWS horen we dat Ronald W. is ingehuurd door Nictiz, maar ook voor het UWV werkt. Navraag bij het UWV leert dat hij voor David Jongen zou werken. Wat hij doet wordt niet duidelijk, maar dat is natuurlijk niet ongebruikelijk.

Ik ben totaal van de kaart. Waar hebben we dit aan verdiend? Alle fricties met types als Diantha C. zijn voor de leden van de UWV-top totaal irrelevant, helemaal omdat we ze hebben gered van een ramp die ze de kop had kunnen kosten. Gaan we dit bij elke prospect in overheidsland meemaken? Dat kan, want bestuurders en topambtenaren kennen elkaar allemaal. Collega Peltzer had al gemeld dat alle deuren bij de overheid voor hem gesloten bleven. Geen moment had ik geloofd dat dit voor ons hele bedrijf zou gelden. Waarom? Waarom in Godsnaam?

We besluiten om Frans Kleipool verhaal te laten halen bij divisiedirecteur Dirix. Die belooft het op te nemen met zijn baas David Jongen en doet dat ook. Uiteraard komt daar niets uit. Maar bij mij is er nu iets geknakt. De gedachte dat wij tot in de top van het UWV vijanden hebben is traumatiserend. 

Ruim een jaar lang knaagt het VWS-incident aan mij. Maar dan komt in juni 2010, weer vanuit VWS-hoek, opeens verduidelijking: Ronald W. was eerder bestuurder van een stichting met de fantastische naam SHAM die zich in Den Haag bezighield met huisvesting van asielzoekers. Stichting SHAM zou de gemeente voor 16 miljoen euro hebben opgelicht. W. zou voor fraude zijn veroordeeld en lopende zijn hoger beroep door 'vrienden' aan het werk zijn gehouden. De VWS-informant suggereert om eens te kijken wie destijds gemeentesecretaris van Den Haag was. Inderdaad, dat was David Jongen.

Ik tel mijn knopen. De hele overheid als markt laten zitten is een optie. De andere is terugvechten – maar hoe? We zijn al met het UWV in gevecht. Begin 2009, ongeveer gelijktijdig met het VWS-incident, is het ondenkbare gebeurd: het UWV, de organisatie met onbeperkte budgetten en een bijna 100% faalrecord, heeft besloten om de polisadministratie, onze polisadministratie, te herbouwen. Het VWS-incident is voor mij de druppel geweest. Als ik medio 2010 te horen krijg hoe de lijntjes tussen veroordeelde crimineel Ronald W. en UWV-bestuurder David J. lopen, ben ik al in een open oorlog verwikkeld met het UWV. Als we begin 2009 niet op de dodenlijst van David Jongen stonden, dan is dat een jaar later beslist wel het geval.

Naschrift: Ik beschrijf hier een aantal feiten en mijn interpretatie ervan. Ik was er in 2009 van overtuigd dat David Jongen achter de actie richting VWS zat. Dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, temeer daar Jongen zelf op dat moment geen motief had om ons zwart te maken bij VWS. Een suggestie van Ronald W. dat hij namens UWV sprak had even effectief kunnen zijn.

Ronald W. is in hoger beroep vrijgesproken. Sindsdien werkt hij op de Antillen. Volgens mensen die meer van fraude en bedrog weten dan ik is dat geen ongebruikelijke route.

De insinuatie dat collega Peltzer corrupt zou zijn komt verder in dit feuilleton nog terug. Als Peltzer ooit deel heeft uitgemaakt van UWV kickback city dan moet zich dat volledig buiten ons bedrijf om hebben afgespeeld. Zonder machtige vrienden (zoals deze ex-UWV manager) is het moeilijk om je tegen insinuaties te verdedigen. Kickback-corruptie is gewoon zo wijdverbreid dat het al snel geloofwaardig is.

Reaguursels

Inloggen

En de 2de kamer stelt een paar vragen en vervolgens niets meer ...

Kim-Jung-Un | 27-04-20 | 17:20

"We moeten snel nieuwe opdrachtgevers vinden. Dat is geen sinecure."

Dat geeft wel een kijk op een nog onbenoemd probleem. Dat met alle kritiek de schrijver zo begaafd en skilled was dat alleen UWV blijkbaar om zijn talenten stond te springen? Waarom zou je jaar in jaar uit blijven rondhangen op een plek waar blijkbaar zoveel grondig mis is? Waar je meer om gaat wordt je mee besmet. Dus ik ben bang dat de kroniek uiteindelijk meer zegt over de auteur dan het UWV. Net als elke roman.

GeenAccount | 27-04-20 | 09:28 | 2

Wat de schrijver bedoelt is het concurrentie bedding. Elders aan de slag is een probleem omdat zeer veel bedrijven hij voor zou kunnen werken reeds voor het UWV gewerkt hebben.

Hojo24 | 27-04-20 | 14:23

Jij snapt er echt helemaal niets van. Werk je bij die faalclub soms?

djs | 27-04-20 | 15:07

Heb zeer succesvolle it projecten gedaan bij de overheid. Wordt je niet in dank afgenomen, omdat er dan niets meer aan verdiend wordt. Het zijn overigens vaak de grote it jongens die bagger advies en werk afleveren en de overheid laten falen als businessmodel hebben.

Astroturfer | 27-04-20 | 07:45 | 4

@libertat | 27-04-20 | 07:59: ZO goed als alle ICT bedrijven zitten sinds de jaren '90 niet meer op ontwikkelen, maar op pappen en nat houden. Alles software die je zo ongeveer nodig kan hebben is namelijk al eens gemaakt in meerdere programmeertalen. De ICT wereld hodut zich dus vooral bezig met het verkopen van hert idee dat iest nodig is dan het werkelijk maken. Daarnaast wordt er extreem veel msibruik gemaakt van het gebrek aan kennis bij de klanten. Voeg dit samen met de enorme bergen geld die richting ICT gaan en je snapt wel hoe corruptie zijn weg binnen de meeste bedrijven heeft gevonden. In de ICT verdienen sommige mannen op die huichelachtige manier nog veel meer dan de financiele rakkers op de Zuidas.

mr.Cam | 27-04-20 | 09:56

Je vergeet gemakshalve even dat de overheid (met nog steeds belabberd weinig kennis van ICT en/of projectmanagement) het "de grote IT jongens" vaak wel heel erg makkelijk maakt. Nog steeds.

Grijskijkert | 27-04-20 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

Stuiverroman van een wandelende huildeken dit. Als je het niet bevalt, of je trekt de politieke slangenkuil niet, dan nok je toch gewoon. Nee, blijven en achteraf (10 jaar!) erover janken. X-chromosaal.

Taggart | 27-04-20 | 07:34 | 1

Ga jij nog maar even door met graaien. Je plempsel laat goed zien dat je zelf ook bij de foute mannen uit het verhaal hoort.

mr.Cam | 27-04-20 | 09:58
-weggejorist-
deslimsteniet | 27-04-20 | 01:16

Ik ben gekapt naar deel-3 en heb het vorige week deel-30 weer opgepakt. Niet onaardig om te volgen.

Het leest een beetje als de persoon die de overheids-Titanic drijvend heeft weten te houden en na alle gaten in de romp gedicht te hebben de veilige haven weet te bereiken omvervolgens oneervol om van boord verwijderd te worden door de capitein die als eerste in de reddingsloep was gekropen toen het dreigde fout te gaan.

Traumatiserend .... lijkt me de juiste bewoording hiervoor.

Even nog hierover:

' Het meest ranzige was dat een bezoek aan Bangalore (India), waar huisleverancier CGI software ontwikkelde, in een bordeel was geëindigd '

Ben zelf regelmatig voor werk in Azie en ook India (Banglore) geweest maar een bordeel in Bangalore daar zou ik zelfs geld voor neerleggen om AUB niet naar binnen te hoeven.

Ik heb overigens ondanks voorzorgsmaatregelen Bangalore nooit zonder diaree verlaten ..... en dat hield dan 2 weken aan. Heb dat nergens anders in Azie meegemaakt.

Ervaringsdeskundige | 26-04-20 | 23:03 | 1

Van Oef was 40x in India en leefde daar altijd in een bubble. Cola en biryani.

van Oeffelen | 27-04-20 | 09:28

Waarom gaat de overheid qua ICT steeds in zee met corrupte prutsers. Leren we het nu echt nooit? Echt niet te filmen dit.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 22:52 | 2

Omdat de mensen bij de overheid die de opdrachten moeten bedenken en uitdelen bijna allemaal corrupte graaiers zijn. De overheid wordt op alle plekken waar veel geld verdeeld wordt geleid door mensen met veel 'vriendjes' die elkaar allemaal 'helpen'. Rene Veldwijk wordt nu uitgekotst door het wereldje omdat hij de klokkenluider is over de corruptie bij de overheid.

mr.Cam | 27-04-20 | 10:02

Vanwege de bekende frase “nobody ever got fired for choosing IBM”. Bestuurders binnen de overheid zijn bang dat ze op hun donder krijgen als een ICT project mislukt. Huur je echter een grote dure naam in die zegt dat het kan, dan je je altijd achter hen en hun reputatie kan verschuilen. Het is laf, onprofessioneel en het kost miljoenen, maar het werk voor onze “topambetanaren” en hun ingekochte “top ict oplossingen” . Daarom stopt het ook niet.

Graaier | 27-04-20 | 11:13
-weggejorist-
Portnoy | 26-04-20 | 21:47 | 3

Ik heb het blog niet gevolgd want na 34 jaar tussen de witte-jassen-criminelen trek je het lezen van dit soort dingen gewoon niet meer.
Zomaar wat totaal bizarre dingen die ik serieus echt waar meegemaakt heb
- Op de afdeling Anthropogenetica van de RUL (=Rijks Universiteit Leiden) werkte ooit een Prof. Dr. Gertjan van Ommen. Vaak liepen we voor de grap achter hem met onze voeten naar buiten want hij liep exact hetzelfde als een pinguïn. Maar goed op een gegeven moment hadden we dus een student van adel die moest afstuderen op onze afdeling. Die adelborst was zo onvoorstelbaar onhandig en extreem dom dat de begeleidster (echt een hele lieve en mooie meid was dat) piswoest naar de de Professor pinguïn Gertjan was gelopen om te zeggen dat ermee kapte want deze adelborst kon niks en wist niks. Weet je wat die Professor pinguïn Gertjan toen zei? Dit verzin ik dus echt niet hè! Ach we geven die adelborst gewoon een voldoende want wie weet kan mij dat later nog eens van pas komen. Huh???
- Het laboratorium cytogenetica waar ik toen werkte op Anthropogenetica is in 1995 uit elkaar geklapt wegens vriendjespolitiek en een corrupte P&O medewerker die haar geheimhouding schond. Afijn ik toen naar eenzelfde laboratorium cytogenetica maar dan in Utrecht tegenover het oude WKZ vlakbij de Dom. De eerste dag dat ik daar kwam kreeg ik te horen dat er een Interim Manager rondliep om orde op zaken te stellen. Uh? Een dag later was ik bijgepraat door mijn Surinaamse en Brabantse collega. Het bleek dus dat het hoofd van het laboratorium een waardeloze kerel was net als de hoofdanalist maar ze hielden elkaar de hand boven het hoofd. Twee jaar later kreeg ik tijdens een functioneringsgesprek te horen dat ik onzeker was want ik liep altijd zo snel. Exact zo werd het gezegd door de hoofdanalist echt geen grapje. Afijn ik had al signalen opgevangen dat hij stikjaloers was dat ik zo goed op kon schieten met die mooie Surinaamse collega. Ze bleef sinds ik er werkte op het lab eten en ging niet meer mee naar het restaurant met andere collega's waaronder hem dus ook. Verder was het lachen gieren brullen in ons hok en dat viel natuurlijk ook op. Dan vertelde die Brabantse collega dat hij net deed of hij lag te slapen in de trein en dan liet hij een onmogelijke stinkscheet en zag hij door een spleetje van zijn ogen dat iedereen wegvluchtte. Een andere keer was hij in slaap gevallen en pas in Maastricht wakker geworden terwijl hij er in Eindhoven uit moest. Of die keer dat hij vanwege een weddenschap een hanenkam had laten scheren. Die gozer zag eruit als een grote brede klerenkast dus ja dat zag er gewoon niet uit, ha, ha. komt hij die dag op werk zegt hij: "Ik zat in een hele lege coupé in de spits want er wilde niemand naast mij gaan zitten." Die dag had ik echt de hele dag door letterijk pijn in mijn buik van het lachen, aan het einde van de dag deed mijn buik gewoon pijn dat heb ik nooit meer gehad. Een andere keer dat ik hard moest lachen was toen hij naast zijn verrijdbare bureaustoel ging zitten en achterover op de grond viel. Dat zag er zo dom uit dat ik en die Surinaamse collega niet anders konden dan heel hard lachen wat hij ons later kwalijk nam waarna wij nog harder moesten lachen. Meeste bizarre moment op dat lab was een heel zwaar kastje aan de muur dat in 1 klap van de muur viel bovenop zijn microscoop van €25.000,-. Wij weer heel hard lachen want ja als die microscoop er niet had gestaan was hij zijn handen kwijt geweest. Ja ik heb heel wat afgelachen op dat lab. Mooie tijd was dat.
Maar goed na dat rare functioneringsgesprek ben ik meteen naar de directeur gehold en heb bezwaar aangetekend. Na drie herziene versies heb ik alleen geteken voor gezien en niet voor accoord.
- Na dit lab. kwam ik een Duitse vriendin tegen via een goede Duitse motorvriend en ben weer in Leiden gaan werken waar ik ook woonde en zij ook werk had gevonden. Toen kwam ik dus op het lab. voor Experimentele Infectieziekten van Jaap van Dissel terecht die ik nog kende uit 1984-1986 toen ik op hetzelfde lab. voor Experimentele Infectieziekten had gewerkt maar onder de vorige professor Ralph van Furth. Jaap was dikke vriendjes met Ralph van Furth vandaar dat hij professor was geworden van het lab. voor Experimentele Infectieziekten want er waren meer veel betere kandidaten die naar die functie hadden gesolliciteerd. Na een jaartje werken vond ik het lab. maar een puinhoop onder Jaap. Er was gewoon geen structuur en goede leiding en ik verveelde me soms letterlijk wezenloos. En toen was daar op een dag een labvergadering waarin doodleuk door de ziekenhuis-hygiëniste werd mede gedeeld dat een gesloten en gereinigde Operatie Kamer (= OK) weer open was gesteld nadat er na een eerdere sluiting van deze OK meerdere doden waren gevallen door ziekenhuisinfecties en daarna dus opnieuw. Ik vroeg daarop dus oprecht geïnteresseerd: "Hebben jullie het OK-personeel en de chirurg dan niet gecontroleerd op die bewuste Acinetobacter-bacterie?" Daarop antwoordde de ziekenhuis-hygiëniste heel cynisch: "Nee hoe kom je erbij dat is stigmatiseren!" Ik dacht echt bij mezelf dat meen je toch niet dat het personeel niet gecontroleerd is op die bacterie want dat houdt in dat er dus verwijtbare doden zijn gevallen door ziekenhuisinfecties die voorkomen hadden kunnen worden door al het OK-personeel inclusief de chirurg te controleren. Ik ontplofte van binnen want stel je voor dat jou vader/moeder/broer/zus/ etc. slachtoffer geworden zou zijn van zo'n te voorkomen ziekenhuisinfectie. Let wel jou vader/moeder/broer/zus/ etc. gaat naar het ziekenhuis voor een doodgewone routineoperatie en eindigt dus tussen 6 plankjes omdat het OK-personeel en de chirurg niet op die bewuste bacterie getest mogen dan wel willen worden. ik heb de ziekenhuisdirecteur hier mee geconfronteerd en toen werd hij letterlijk lijkwit en wist ik dat ik het bij het rechte eind had. Inderdaad al deze verwijtbare OK-doden zijn in de doofpot verdwenen dus die families hebben NOOIT te horen gekregen dat hun familielid is overleden aan een VERWIJTBARE ziekenhuisinfectie en dat vind ik nogal wat om op je geweten te hebben.
- Daarna ben ik op een IVF-kliniek gaan werken waar ik na 15 jaar klokkenluider werd vanwege zeer ernstige medische calamiteiten en een half miljoen euro fraude waarvan niemand iets durfde te zeggen... behalve ik dus en dat heeft me bijna mijn leven gekost.
Ik heb echt niets met mensen die niet integer, incapabel, corrupt, incompetent zijn dat mag duidelijk zijn. Ik werk nu op een school als TOA en vind het wel goed zo. Ik test auto's naast mijn werk maak elk jaar een mooie lange motorreis want 6 weken zomervakantie dus ik ben weer een blij mens.

Roadsurfer | 26-04-20 | 21:14 | 5

@kokkie klaphaak | 27-04-20 | 08:48: Nee jij trekt volle zalen.

mr.Cam | 27-04-20 | 10:07

@kokkie klaphaak | 27-04-20 | 08:48: Hij had tenminste het lef om de juiste vragen te stellen. Helaas gaat het in de top om de juiste vragen juist niet te stellen. Hulde voor de luizen in de pels.

Graaier | 27-04-20 | 11:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed verhaal René ik herken heel veel dingen.. tip voor de zeikerds als je het niet wilt lezen, dat kan ook hoor niets is verplicht..

aardv@rk | 26-04-20 | 21:14

Vanochtend ww aangevraagd..!!

neonreclame | 26-04-20 | 21:06 | 1

Goed lezen, dan gaat er een wereld voor je open..

aardv@rk | 27-04-20 | 16:30

Dit blijft interessant leesvoer! Doorgaan hiermee! Dit geeft een unieke en gedetailleerde inkijk in het falen en de corruptie van de overheid. Als iemand nog plannen had voor een app zou hiermee genezen moeten zijn. Deze epistels zijn alleen al belangrijk zodat de overheid niet kan beweren dat ze van niets wisten.

Frau Merkel | 26-04-20 | 20:55 | 1

jup.

newray | 26-04-20 | 21:04

Ik zie VVD-meute weer fanatiek om zich heen slaan op dit topic. Kennelijk is er onraad.

Overigens, als je dit niks vindt dan sla je toch gewoon over. Vroeger had ik een krant, las ik maximaal voor de helft, dat was al veel. Prima toch?

5611 | 26-04-20 | 20:52 | 2

Welke VVD meute?

RickyLaRue | 26-04-20 | 20:56
-weggejorist-
Hoereharrie2 | 26-04-20 | 20:46 | 1

HOe lang duurt dit feuilleton nog? Pfff.

Poes Fiep | 26-04-20 | 20:41

Ik heb een paar weken niet gelezen en kan zo weer instappen, 6 weken geleden zaten we ook in 2009.

marrretje | 26-04-20 | 20:32 | 1

Dan heb je toch eea gemist.

Frau Merkel | 26-04-20 | 20:55
-weggejorist-
pajans | 26-04-20 | 20:32
-weggejorist-
HoerieHarry | 26-04-20 | 20:29 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Je zult in deze poel des verderfs werken....

Rest In Privacy | 26-04-20 | 20:26

Achteruitkijkspiegel. .

Mark_D_NL | 26-04-20 | 20:25 | 3

In Muhrica hebben ze een boodschap in de spiegels. In de zijspiegel althans.

RickyLaRue | 26-04-20 | 20:38

Ondanks alle kritiek vind ik het interessant. Hoe een kleine club bedrijven als Cap Gemini falen als bedrijfsmodel hebben en dit voor een hele hoge prijs aan de overheid mogen verkopen en er keer op keer mee weg komen en deskundige programmeurs zorgvuldig buiten de deur weten te houden (stel je voor dat er een werkend product komt). Dat leidinggevenden er alles aan doen om het falen in stand te houden. En dat de overheid van hoog tot laag de eisen aan software drie maal daags blijven wijzigen als de opdracht eenmaal verstrekt is.

Osdorpertje | 26-04-20 | 20:24 | 1

Het gekloot begint al bij de aanbestedingsprocedure. Vriendjespolitiek met bevriende "managers". Kut bedrijf is het.

Dwarsdenker | 27-04-20 | 09:00

Speculatie en natrappen ?

van Oeffelen | 26-04-20 | 20:09 | 1

Natrappen, die 7 cijfers was niet genoeg voor meneertje.

lovekila | 26-04-20 | 21:15

Komt hier een boek van? Weet iemand dat? Dan kan ik mijn dierbaren vertellen dat ik graag een CD bon wil voor de verjaardag. Wat een oeverloos gezeur. De overheid heeft geen verstand van ICT. De overheid is corrupt. Klaar. Dit hele verhaal in 2 zinnen.

Janpoepeenuitje | 26-04-20 | 20:09 | 1

Als je het hele verhaal terugbrengt tot 2 zinnen zullen ze roepen dat je een populist bent. Als je met alle details boven tafel komt zullen ze het schoorvoetend onder het tapijt vegen.

Osdorpertje | 26-04-20 | 20:31

Gaat dit gezeik door tot in de eeuwigheid?

R. Skickr | 26-04-20 | 20:03 | 2

Het betreft ICT en Overheid. Ja.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 20:43

Mag jij nog steeds reageren?

mr.Cam | 27-04-20 | 10:10

Alu-folie verhaaltje van een faalhaas.
Wel vermakelijk.

Berbaar | 26-04-20 | 19:57 | 1

Goeie man! Echt een "uitlokker"... proest.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 20:28

Even offtopic:
Hey GS, wanneer halen jullie die malle "Lifehacking" banner rechts eens weg?
Die site is zo dood als een pier.

Eduardo- | 26-04-20 | 19:56
-weggejorist-
HoerieHarry | 26-04-20 | 19:55 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Laat me raden,
Chris Pratt

ptrck | 26-04-20 | 19:44 | 1

En Cora S. werkt bij Mora.
*gaap*

RickyLaRue | 26-04-20 | 20:17

Onze belasting centen

DeutschlandUberAlles | 26-04-20 | 19:42 | 2

Elke week steeds meer krijg ik afkeer van deze man. Wat een rancuneus figuurtje, eerst zakken meer dan dik vullen. Was het niet 5x over de kop gegaan richting het UWV? Dan moet je nu ook je bek houden. Of is het soms de broer van die bolle ex-fvd-er?

lovekila | 26-04-20 | 21:14

anwb reclame, : we weten altijd waar je fiets is , ook als ie gestolen is .

newray | 26-04-20 | 19:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl