Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ARBEIDERS! Tijd voor bierrr in het Stamcafe

En groene M&M's

Nog één keer in samenvatting en dan houden we d'r weer over op. Volgende week donderdag hebben we Dennis Schouten in de studio, dat is die jongen van PowNed met die Restvannederland-tongval, die Jan Roos weer werk heeft gegeven in Roddelpraat. Aan een vervolglijst met gasten wordt gewerkt maar in de wandelgangen gonzen wat grote namen. (REAGEER NOU EENS WAT VLOTTER OP SMS'JES MARTIN!) We hebben ze trouwens ook als beeldloze geluidservaring in Soundcloud, Fruitmand & Spotify en als je daar niks van wilt missen, moet je bij die ff abonneren want het lijkt er op dat we zeker bij Apple lastig vindbaar zijn en niet in searches opduiken (reminder aan zelf om daarover nog boos naar Cupertino te facetimen - red.). Wie liever gewoon iets te lezen heeft, over Baudets nieuwe boek is al een oorlog in de reviewsectie uitgebroken, dus dat is leuk om te lezen.

Van vorige week ja maar lekker rantje hoor

Social

Satisfying

Social
@bjoley

Blm wattt is daatttt????? S.O.S help

♬ original sound - bjoley
Social

Reaguursels

Inloggen

'4 minuten Hans Teeuwen'
Ik dacht hiephooi, tactratie, goedmakertje omdat ie in die 1,5 uur bijna niet aan het woord mocht.
Koffie gezet, cognac er in, stoel in de comfortstand.
Zit ik goddomme weer naar dat gemompel van v Rossum te luisteren. Ben ik weeeeer in de maling genomen. Is weer Teeuwen misbruikt puur om aandacht te trekken.
Maar er is hoop. Deze egotripperij gaan bij de minder bescheiden en stil te krijgen Dennis hopelijk anders worden.

Premier Trutte | 28-06-20 | 13:21

Rolling Stones dreigen Trump voor de rechter te slepen wegens gebruik liedjes.

cugel | 28-06-20 | 12:44 | 3

Rolling Stones. Rollende stenen. Ze bedoelen dat ze alle kanten oprollen voor geld en te deugen. Kut muziek. Met hun racistische "Paint it black"

Trasnochador | 28-06-20 | 13:29

@cugel. Ja, dat snap ik. Wat is het punt? Zwarte Piet is een karakter van een kinderfeestje.

Trasnochador | 28-06-20 | 14:14

Het verleden wordt gekoppeld aan het heden om de toekomst te kapen. Trap niet in deze elitaire spelletjes. Ga van hun schaakbord af, wees geen pion. Meer heb ik niet te zeggen.

hoogvlieger | 28-06-20 | 12:30

Een nieuwe groep Amerikaanse extremisten rukt op, ze zijn gewapend en hopen op een burgeroorlog. Dit is de boogaloo-beweging
Ze zijn extreem anti-overheid, racistisch en hopen met geweld een duwtje in de rug van een aanstaande burgeroorlog te geven.
Uit Trouw

cugel | 28-06-20 | 11:26 | 6

@cugel | 28-06-20 | 12:18:
De rechtse boogaloo-beweging in Amerika dweept met een gewapende opstand. Sommige aanhangers grijpen nu ook echt naar de wapens. Waarom ze van die bedrieglijk vrolijke Hawaii-shirts dragen, de gewapende mannen die de afgelopen maanden steeds vaker opdoken bij allerlei demonstraties in de VS? Dat is nogal een lang en ingewikkeld verhaal, dat wel gelijk duidelijk maakt waarom de rechtse boogaloo-beweging zo ongrijpbaar blijft voor autoriteiten.

De boogaloo boys, of bois, zoals ze zich ook noemen, werden namelijk geboren in de krochten van het internet, waar allerlei tot in het uiterste doorgevoerde inside-grappen en ironische memes soms voor verwarring zorgen over wat de deelnemers nu écht vinden, en waar de grens tussen overdrijving en ernst precies ligt.

Maar dat sommige mensen die zich online onder de noemer boogaloo verzamelen, soms ook echt naar de wapens grijpen, werd de afgelopen tijd duidelijk. Zo werd afgelopen week een sergeant van de luchtmacht voorgeleid, die volgens aanklagers actief was in de boogaloo-beweging, en die op op 29 mei een bewaker doodschoot, en een week later een agent. Hij zou in de buurt van een Black Lives Matter-demonstratie onrust hebben willen stoken. Ook andere boogaloo-aanhangers werden de afgelopen tijd aangeklaagd vanwege plannen voor gewelddadige opruiing.
Aanslag op Washington DC wordt gevreesd

Inlichtingendiensten vrezen zelfs voor een aanslag op Washington DC. “Recente gebeurtenissen geven aan dat gewelddadige aanhangers van de boogaloo-ideologie waarschijnlijk in de hoofdstad resideren, en dat anderen bereid zijn om lange afstanden te reizen om rellen te provoceren of geweld te begaan waarover wordt gesproken in de online forums waar de beweging mee geassocieerd wordt”, citeerde nieuwssite Politico uit een gelekt rapport.

Zulke sinistere plannen wortelen allemaal in puberale internetgrappen over een film uit 1984, de hilarisch slechte cultklassieker ‘Breakin’ 2: Electric Boogaloo’ uit 1984. In online-discussies onder jonge, rechtse Amerikanen werd daar ergens in de afgelopen jaren ‘Civil War 2: Electric Boogaloo’ van gemaakt, en zo groeide ‘boogaloo’ uit tot codewoord voor een tweede Amerikaanse burgeroorlog.

Een op rechtse internetfora courant codewoord is natuurlijk nog geen terroristische beweging. Al helemaal niet, omdat er geen officiële boogaloo-ideologie of organisatiestructuur bestaat. Onder die noemer tref je een allegaartje van soms overlappende overtuigingen aan. Je hebt rechts-libertaire boogaloo bois, die dwepen met een oorlog tegen de staat, als die het recht van burgers om wapens te dragen zou inperken. Daarnaast zijn er allerlei extreem-rechtse figuren die de ‘boogaloo’, de burgeroorlog dus, eerder zien uitbreken tussen links en rechts, of tussen wit en zwart. Ze delen wel allemaal een fascinatie voor wapens, en dwepen met een burgeroorlog.
Ze stoken onrust bij Black Lives Matter

De afgelopen tijd kon je ook boogaloo-aanhangers tussen Black Lives Matter-demonstraties zien lopen. Een monsterverbond tegen staatsgeweld, waar de libertaire vleugel van boogaloo immers ook niets van moet hebben? Een ironische poging om verwarring te stichten? Of een cynische poging om met geweld en intimidatie de boel te laten escaleren? Dat laatste lijkt de inzet van de inmiddels gearresteerde luchtmachtsergeant geweest te zijn. “Gebruik hun woede om ons vuur op te stoken”, schreef die op Facebook. “We hebben meutes woedende mensen om in ons voordeel te gebruiken.”

Er bestaat geen boogaloo-hoofdkwartier dat hierover het laatste woord voert, maar wel steeg de organisatiegraad dit jaar aanzienlijk, zagen analisten. Toen Amerika op slot ging door de coronacrisis, werd dat door veel rechtse Amerikanen als een ontoelaatbare inbreuk op hun vrijheid gezien. In die tijd verplaatste de boogaloo-beweging zich van obscuurdere internetfora als 4chan naar reguliere sociale media als Twitter en Facebook. Het Tech Transparency Project telde in april van dit jaar 125 boogaloo-groepen op Facebook, waarvan twee derde sinds februari was aangemaakt.
Kat-en muisspel: namen veranderen

De algoritmes op Facebook, die gebruikers van het netwerk verwante groepen aanraden, zorgden ervoor dat de beweging snel kon groeien. Facebook kwam onder steeds grotere druk te staan om op te treden tegen de groepen, waar gewelddadige propaganda, en tips voor het vervaardigen van allerlei explosieven en wapens worden uitgewisseld. Het bedrijf lijkt er inmiddels werk van te maken, maar stuit daarbij op een kat- en muisspel.

Veel boogaloo veranderen hun namen sindsdien in termen die grofweg vergelijkbaar klinken, maar moeilijk op te sporen zijn. Boogaloo muteerde bijvoorbeeld tot ‘big igloo’, en sindsdien dragen de activisten soms vlaggen met iglo's met zich mee. Of tot ‘big luau’. Een luau is een traditioneel feest in Hawaii, en sindsdien verschenen dus ook de Hawaii-bloezen op de demonstraties.

Die constante naamsveranderingen en ironische spelletjes maken het moeilijk voor inlichtingendiensten om grip te krijgen op de anarchistische beweging. En voor de moderatoren van Facebook om effectief op te treden - kun je een iglo wel als haatsymbool aanmerken? En op welke criteria besluit je om een bijdrage te verwijderen die geheel in ironische codetaal opgesteld is?

Voor veel aanhangers van boogaloo blijft het misschien ook bij zulke ironische grappen. Maar, zo vertelde Joel Finkelstein van het Network Contagion Research Institute, dat de politieke invloed van memes analyseert aan The Washington Post : “Er is een gewelddadig groepje mensen die dit ver voorbij een grap voert.”

Kijkeensaan | 28-06-20 | 12:47

@cugel | 28-06-20 | 12:18:
Ie, ik dacht dat MB toch wel een bekende afkorting was, maar ok. Hier iets meer info. Google er gerust op.

MB = Moslim Broederschap. Opgericht begin 20e eeuw. Hebben later de OIC (organisatie islam cooperation) opgericht. Mede dankzij inspanningen van mufti Husseini, een van bekendste historische figuren van die beweging. Samen met Morsi dan... Google er maar op. Er is heel veel over geschreven. Ook veel kritiek; binnen dat kader is Brigitte Gabriels denk ik de bekendste criticus.

gaffelbaard | 28-06-20 | 12:47

@Kijkeensaan | 28-06-20 | 12:47: Dank je wel voor de toegang tot dit artikel. Ja, ik had er ook wel wat over gelezen, maar hier waren toch veel details die ik nog niet wist.
@gaffelbaard | 28-06-20 | 12:47 Ja, de Moslim Broederschap had ik natuurlijk van gehoord, de OIC niet en het wikipedia artikel over Brigitte Gabriels is heel interessant. Persoonlijk vind ik ook dat de Islam stinkt. Maar recentelijk heb ik wat water in de wijn gedaan vanwege persoonlijke omstandigheden.

cugel | 28-06-20 | 13:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom rechtse mensen gevoeliger zijn voor complotdenken dan linkse:
Rechtse mensen wantrouwen de overheid sneller, en de verklaring ligt voor de hand: in veel instituties is links oververtegenwoordigd.
Uit The Economist volgens Blendle.

cugel | 28-06-20 | 11:10 | 2

Pfff blendle.... Een typisch ‘divers’ woke platform. Sinds ze als juigaapjes achter BLM aanlopen en alle vermeende anekdotische rasssissstisssche voorbeelden opsommen, het ene na het ander virtue signaling ‘opinie’ stukje pushen als dagelijkse selectie ben ik definitief afgehaakt.
Blendle; interessant concept, belabberd (vooringenomen) uitgevoerd.

ratelaar | 28-06-20 | 12:04

Nou, de linksen kunnen er ook wat van hoor.

Het zionistisch complot, 5G, corona is met opzet gecreëerd, de aluhoedjes, Bilderberg kapitalisten bepalen de wereldpolitiek, die van Rothschild ook, Holocaust is 'verzonnen' en 'propaganda" (hier een voorbeeld en let op hoe we dat gedachtegoed ook tegenkomen bij o.a. aanhangers van PLO, MB, BLM en partijfans van DENK, BIJ1, GL en SP in ons eigen land www.theredroar.com/2018/12/bbcs-left-... ).
Ben ik nog wat theorieën vergeten?
Oh ja, Al Gore conspiracy theory bleek ook niet helemaal waar: we hebben nog steedsgletsjers, op dekillimanjaro ligt nog steeds sneeuw, er zijn geen extreme verschillen in orrzaak-frequentie, en de zeestromen zijn ook nog steeds niet omgedraaid. En die 9/11 aanslag, dat waren geen islamterroristen gestuurd door OBL van Al Qaida, maar een "inside job".

Dus, laat niemand mij vertellen dat zogenaamd alle "rechtse" mensen (extreem of niet) alleen maar in complottheorieën zouden geloven (en links dan natuurlijk - dat is de boodschap lijkt het - weer niet, m.a.w. rechts=slecht en links=goed) want ik weet dat het geloven in complottheorieën net zo goed bij links voorkomt.

gaffelbaard | 28-06-20 | 12:37

Fantastische rant. Verplichte kost voor het journaille

Rest In Privacy | 28-06-20 | 10:16

Aaaawwww! *smelt* En dan zijn er nog mensen die denken dat reaguurders geen hart hebben.

MickeyGouda | 28-06-20 | 13:24

De stoottroepen van Remkes hebben gisteren drie terroristen gearresteerd die de straten aan het bekladden waren met straatkrijtjes op het malieveld(of zoiets)

komtdatschot | 28-06-20 | 09:31 | 1

Straatkrijtjes zijn geen veldkrijtjes.

Leptob | 28-06-20 | 09:34

Hey, een arbeider !

van Oeffelen | 28-06-20 | 09:31 | 2

Hey, een proleet !

dathoujetoch | 28-06-20 | 09:45

Volgens links is iedere arbeider een "neoliberale slaaf". ( koek koek ).

gaffelbaard | 28-06-20 | 12:41

Het is ineens duidelijk wie het lid van het Koninklijk Huis was, dat Wilfred Genee appte over zijn optreden bij Veronica Inside. Het was Mabel. twitter.com/MabelvanOranje/status/127...

Ivoren Toren | 28-06-20 | 09:20 | 8

@van Oeffelen | 28-06-20 | 10:01: En?

Red shirt | 28-06-20 | 10:18

@Red shirt | 28-06-20 | 10:18: dan hoor je er dus bij. Bovendien zit Mabel ook in Adyen.

van Oeffelen | 28-06-20 | 10:44

Goeie twiet van Mabbel (sic) met de lekkere babbel: "... arguing that you don’t have to be a racist to be racist." Geldt dat mogelijk voor allerlei beweringen? Als in: "Je hoeft geen profiterende volksverlakker te zijn om een profiterende volksverlakker te zijn"?

Rhenium | 28-06-20 | 11:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vind het boek ongezien helemaal niks. Ik haat boeken. Al was het alleen maar omdat schrijvers teren op de maatschappij. Zo ook Baudet. Alle bibliotheken zijn min of meer verplicht er een aantal aan te schaffen. En die bibliotheken worden zwaar gesubsidieerd. Baudet heeft het niet zo op cultuursubsidies. Behalve natuurlijk die van de bibliotheken.

Leptob | 28-06-20 | 09:19 | 1

U haat boeken punt. Er zijn 800 bibliotheeklocaties in NL. Laat ze er elk tweee aanschaffen dan komen ze op 1.600 uit. Nou, nou. Dat zal bijzetten.

Joris Beltsin | 28-06-20 | 09:49

Geweldige rant. Zou verplichte kost moeten zijn, ook voor de MSM. “You stick a bat in your mouth and no dick” over China. Briljant.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 08:59

Doodziek wordt ik van dit soort lui

Nida, Denk, GL en SP: liever dit schip niet

Als de Rotterdamse fractieleiders Lies Roest (GroenLinks), Aart van Zevenbergen (SP) en Stephan van Baarle (Denk) hadden mogen mee organiseren aan ‘Delfhaven 400’ zou de replica van het VOC-schip De Halve Maen niet welkom geweest zijn. Tenzij aan de kade bij de scheepsladder een metershoog boord zou hebben gestaan met een geschiedenstekst ‘’die recht doet aan de historie van de VOC, de Native Americans en slavernij.’’

N.b. Dit schip had niets te maken met de slavenhandel. Bovendien hebben we ook al jaren de VOC brug in Delfshaven. Moet die naam ook maar weg?
dagblad010.nl/algemeen/nida-denk-gl-e...

RickRD | 28-06-20 | 08:49 | 4

@MickeyGouda | 28-06-20 | 09:09:
Ze vinden het hier inderdaad allemaal zo heel erg maar denken er geen seconde aan weer terug te gaan naar hun oorsprong.

2voor12 | 28-06-20 | 09:13

Racisme en slavernij zijn de valse breekijzers die worden ingezet om de Nederlandse Nederlander van zijn laatste restje identiteit los te wrikken.

Ivoren Toren | 28-06-20 | 09:40

@Ivoren Toren | 28-06-20 | 09:40:
Want mensen zonder geschiedenis waar ze trots op mogen zijn kan je alle kanten opduwen die je maar wil.

2voor12 | 28-06-20 | 09:44
▼ 1 antwoord verborgen

Over het boek van Baudet.
'Er is een fout opgetreden bij het verwerken van uw beoordeling. Probeer het later nog eens.'
Positieve feedback wordt blijkbaar niet op prijs gesteld.

RickRD | 28-06-20 | 08:47

Ik mag hopen dat de meneer van het blmlmlmlmlm -tiktok filmpje contactlezen in heeft..
Mag je daar nog wat van zeggen? Het zijn immers zwarte lenzen?

EEnzame SchizofrEEN | 28-06-20 | 07:38 | 4

@Quib | 28-06-20 | 08:28: Tja. Veel meer dan 'wat lelijk' gaat niet, want dan komt het onderbouwen, met het kwetsen er bij.

EEnzame SchizofrEEN | 28-06-20 | 08:33

Die ogen waren mij nog niet eens opgevallen. Ik vraag mij altijd af wat voor beestjes en ranzigheid er in dat soort vlechten zitten. Of doen ze dat elke ochtend weer opnieuw?

Leptob | 28-06-20 | 08:46
▼ 1 antwoord verborgen

Witte de With is uitgewist. Op naar een blanco geschiedenis.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 07:27 | 10

@Dikke_Tammo | 28-06-20 | 07:54: Dat heeft u in de allereerste plaats aan Mark Rutte te danken. Deze glibberige paling is namens u en mij voortdurend bezig met capituleren voor BLM.

5611 | 28-06-20 | 08:42

Is maar één woord voor: fascisme!

eerstneukendanpraten | 28-06-20 | 09:10

@Trasnochador | 28-06-20 | 08:18:
Maar dan weer niet van de markt genomen. Mensen moeten zich nog wel witten met hun product. De hypocrisie.

Joris Beltsin | 28-06-20 | 09:21
▼ 7 antwoorden verborgen

Hoi piepeloi.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 07:10

Welterusten K1100, ik heb net een fantastische cheeseburger gebakken en geconsumeerd. .

Brabeaulander | 28-06-20 | 04:11

But I won't do that. Dan denk ik altijd aan anale sex. sorry. lol
www.youtube.com/watch?v=Op3fAcGY11Q&a...
Hier een heerlijk jazznummer, waarbij iedereen op z'n best is, ook de cameraman, de sax van Scott Hamilton, de solo van de pianist alsof het niks is, en het lieve, maar super muzikale meisje Andrea Motis uit Barcelona. Wat opvalt is het pure plezier en geen fake en de jazz standards stromen uit hun vingers alsof het niks is. Nu moet ik denken aan de do re mi muzieklessen op de lagere school in de jaren 60. Tik met een lineaal, super valse blokfuiten tonen. Nu er zat niet veel jazz talent in onze klas. Meer een volk van pompen in je rubberlaarzen, de mest uitstrooien, en drie uur naar de kerk. En de enige die noten kon lezen was 50 jaar organist, en iedereen vond hem heel knap dat hij er een psalm doorheen pompte. LOL.

King of the Oneliner | 28-06-20 | 04:31

@King of the Oneliner | 28-06-20 | 04:31: De triangel. Je bent de triangel vergeten.
Bedoeld voor atonisch Hermannetje, die eigenlijk een beetje stonk en de snot over z'n gezicht omhoog haalde als ie wat verkouden was.
Herman mocht de triangel bedienen in het slotstuk, de epiloog.

Oprisp | 28-06-20 | 04:48

Ik zou in een land willen wonen waar ik mijn voordeur en mijn achterdeur kon open laten zonder enige zorgen. Het is hier binnen nog steeds 25 graden terwijl het buiten 17 graden is. Waarschijnlijk is het in mijn slaapkamer nog wat warmer.
Het tocht nu een beetje door maar helaas waait het niet hard genoeg.

Brabeaulander | 28-06-20 | 04:05 | 3

In Nederland kan dat gewoon hoor, in ieder geval waar ik woon.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 08:29

Hier in Twente kan het alleen in de winter. Nu krijg ik ook vliegen, hommels en zelfs vogels binnen als ik dat doe. Is gewoon kut.

Leptob | 28-06-20 | 08:39

Hier kan dat zonder één enkel probleem.....

Pierre Lebon | 28-06-20 | 11:31

Heeeeerlijk.... zeer bedankt!

Pierre Lebon | 28-06-20 | 11:36

Wonderschoon!!!

dirkdoorsnee | 28-06-20 | 07:24

Lezeres ik drink jouw champagne dan maar op anders is ie dalijk warm en plat. x
Maar vrees niet ik heb nog een hele verzameling in de koeler! :-)

keestelpro | 28-06-20 | 03:25 | 1

Ik denk dat lezeres al plat is ;) en champagne is overrated.

K1100 | 28-06-20 | 03:37

@Oprisp | 28-06-20 | 03:10: Nee, kende ik nog niet. Lekker salsa, die link. Ik spreek vloeind Spaans, en ik hou ook van de bijbehorende ritmes (tongue in cheek)

King of the Oneliner | 28-06-20 | 03:39

@K1100 | 28-06-20 | 03:13: Ja, heb het net gezien. YouTube is echt een leuk tijdsverdrijf, en nu met de HD kwaliteit van smartphones etc, zit je binnen 2 seconden in een ander werelddeel, en wat zie je: wat leven wij in een gestresst, chagrijnig land met veel onderhuidse agressie en frustratie. Maar dat terzijde. Nu heb je misschien weer wat kanalen ontdekt. Dus bijvoorbeeld die Barcelona JOAN CHAMORRO jazz leraar/bandleider , dan bijv. Reina del Cid (bluegrass) , Songs for Change, die man van kleur die altijd zo energiek is is een Nederlander, jarenlang straatzanger in Barcelona, zijn uitvoering van 'What's Going on'met zijn groep is heel aanstekelijk, dan heb je nog bijv. Beth Hart, papa Chubby, School of Life, Sandman (MGTOW), nou ja zoveel. En dan heb ik het nog niet over deze horloge/Patek/Rolex influencer die nu meer een clown is, maar toch vaak gelijk heeft gehad: Paul Pluta
www.youtube.com/watch?v=pB42ldH0mzw&a...

King of the Oneliner | 28-06-20 | 03:36

@King of the Oneliner | 28-06-20 | 03:36:
Je hebt gelijk, de wereld is een klik van ons verwijderd. En in de zuidelijke landen is het leven een stuk losser. Het is dat er een mevr. K is anders had ik al lang in de Spaanse Pyreneeën gezeten.

K1100 | 28-06-20 | 03:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Och man!
Klasse.
Verder ga ik niet met je lullen.
Uitbuiken weet je ;-))

Ruimedenker | 28-06-20 | 02:37

Een keer live gezien in Heerenveen. Prachtband.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 08:30

Als ik een keer stofzuig dan heb ik de indruk dat al het fijnstof dat aan de voorkant wordt opgezogen er aan de achterkant weer wordt uitgeblazen.

Jan Dribbel | 28-06-20 | 02:27 | 5

@Jan Dribbel | 28-06-20 | 02:37:
Dan verandert er toch niets. Maak je niet zo druk.

K1100 | 28-06-20 | 02:44

That's what she said.

King of the Oneliner | 28-06-20 | 03:09

@Jan Dribbel | 28-06-20 | 02:37: tijd voor een nieuwe uitblaas filter

frickY | 28-06-20 | 08:51
▼ 2 antwoorden verborgen

youtu.be/YyknBTm_YyM
Danse Macabre
Camille Saint Saënse
Die ken je ongetwijfeld.
LuisterT dan!
Kippenvel toch?
Ok dan niet, ik wel!
Probeer ‘t eens met je ogen dicht.

Ruimedenker | 28-06-20 | 02:23 | 2

@K1100 | 28-06-20 | 02:28:
Pracht versie,100% zuiver.
En toch prefereerT ik de krakende viool.
Evengoed kippenvel, sowieso.
Prachtig!

Ruimedenker | 28-06-20 | 02:35

Don't Let Them fool ya, or even try to school ya. De nagel op zijn kop.
youtu.be/g3t6YDnGXAc

geile pater | 28-06-20 | 02:06

Ken je dat?
Gewoon even geen zin om te lullen.
Vanavond heerlijk zitten dineren, in een tent bij ons in het dorp.
Wagyu
dun gesneden / gebrand / soja saus / avocado
Tom Ka Kai
crèmesoep / gamba / paksoi / lente-ui / bieslook
Iberico
boneless / sparerib / pittige lak / bulgur / krokant

Kalfs ribeye
gegrild / seizoen groenten / krokante aardappel / rode port
Abrikoos

spiraal / hangop / rood fruit / lychee sorbet / krokant
wijnarrangement
En koffie.
Héérlijk!
Nu nog lekker in de tuin met een Chardonnay.
Maar echt geen zin om te ouwehoeren.
Muziek luisteren.
Dus neem het mij niet kwalijk.
Momentje van genieten, voor en met mijzelf.
Fijne nacht!
Ik doe lekker niet mee.
youtu.be/XjMNOouIb0k
Don McLean
Crying
Xx

Ruimedenker | 28-06-20 | 02:01 | 1

Wat ben je lang van stof man! XD
Zonder gekheid: natuurlijk!
Heerlijk buiten zitten op een zwoele zomeravond en van de geur en het geluid van de nacht genieten. Ik doe ook lekker niet mee. Hoe ik dit reaguursel ingetikt heb zal me morgenvroeg waarschijnlijk een raadsel zijn.

keestelpro | 28-06-20 | 03:23

Normaal gesproken zijn mijn oneliners altijd hard als Krupp staal (that's what she said), snel als windhonden, en taai als leer, maar op dit moment heb ik een writer's block.
Daarom dit prachtige nummer van Leonard Cohen, die voor mijn part de Nobelprijs had moeten krijgen en niet Ome Bob.

www.youtube.com/watch?v=48AJBXs5dNc&a...

Trouwens Ome Bob stond eventjes op No. 1 in de hitlijst met het Sinterklaasgedicht over de moord op Kennedy, Murder most Foul, die door deze titel geassocieerd wordt met de moord op George Floyd, ook al hebben die twee niets met elkaar van doen. Maar goed, hij is dus nog steeds actief op zijn zeventigste+.
En dan nog Sade in HQ sound:
www.youtube.com/watch?v=3TFhBmZdjs0&a...
onbekende pareltjes met mondharmonica:
www.youtube.com/watch?v=uIss2Qmmc5k&a...
www.youtube.com/watch?v=0npA8BQIboM&a... (let op de schattige mollige beentjes )

onbekend pareltje qua gitaarsolo;
www.youtube.com/watch?v=rnxwMpJQoCE&a...

'Goodbye Rosy, the Queen of Corona....."
www.youtube.com/watch?v=9GZfUDM5SWo&a... (lol @ dancing)
prachtsolo van die Toni Lindgren:
www.youtube.com/watch?v=4V3igRYJHUQ&a...
www.youtube.com/watch?v=SKGJyVWRdJM&a...

King of the Oneliner | 28-06-20 | 01:51 | 6

@Oprisp | 28-06-20 | 02:05: De Petersons, volgens mij brieft Google/YouTube nu mijn instellingen door naar jou of zo, want ik heb dit onlangs gezien. Hoewel het een keurige christelijke familie is, ga ik voor die violiste die op Ebru Omar lijkt. lol Maar die mamasie op makkelijk Jezusslippers heeft wel die hele familie op de wereld gezet, waarvoor kudo's.

King of the Oneliner | 28-06-20 | 02:20

@King of the Oneliner | 28-06-20 | 02:20: Haha. Mams heeft zich ook voor de gelegenheid in een soort preuts gordijn gewikkeld.

Oprisp | 28-06-20 | 02:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Is het oude logo terug? Ik ben vier chardonnay op een lege maag en een avondje uit met mijn zeventienjarige verder, dus ik twijfel ten zeerste aan mijn beoordelingsvermogen.

MickeyGouda | 28-06-20 | 01:51 | 5

Nooit op een lege maag drinken. Eerst een biertje, daarna over op de hard stuff.
Afronden met kotsen in een emmer.

King of the Oneliner | 28-06-20 | 02:24

@King of the Oneliner | 28-06-20 | 02:24:

Echte dames kotsen niet, King. ;-)

MickeyGouda | 28-06-20 | 02:27

@MickeyGouda | 28-06-20 | 02:05:
Ontzettend leuk, geloof ik meteen. Jeugd ziet alles soms verrassend helder. (En ze heeft een inspirerende moeder!)
Ben nu al benieuwd naar kleine Louz' overpeinzingen..
Twee glazen water voor jou! En een kopje koffie alvast.
Truste!

letopuwzaak | 28-06-20 | 02:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Zwitsals mogen geen links plaatsen. Dat vind ik discriminatie en erg racistisch.

Youtube zelf naar "De Zuiderzee Ballade"

Trasnochador | 28-06-20 | 01:44 | 2

Dank u wel, Dandruff

Trasnochador | 28-06-20 | 04:54

Wilders en Bosma samen in de uitzending zoals ik hieronder lees , goed idee

Alexander | 28-06-20 | 01:42 | 1

Annabel ook interessant voor de uitzending of Elif!

Alexander | 28-06-20 | 01:43

Ja, da's een leuke meezinger.

Papa Jones | 28-06-20 | 01:43

Dat.... geluid..... aarrghhh!!!

keestelpro | 28-06-20 | 02:02

@keestelpro | 28-06-20 | 02:02:
Voor vanavond heb ik weer een ander geluidje voor je klaar staan, hihi. Nog even wachten. :)

gaffelbaard | 28-06-20 | 13:10

'... ik hoop dat je het leuk vond...' 'het tijgerbloesje, de korte zwarte haren...... drie uur 's nachts, zeven januari....... ik was die jongen die.'losjes wou lijken ...... niet te onschuldig en zeker niet te dik....

King of the Oneliner | 28-06-20 | 01:58

Stephen King heeft ook een nieuw boek uitgebracht: Als het bloedt (Nederlandse titel) Deze verhalenbundel van The King of Horror is misschien nog wel spannender dan het laatste meesterwerk van prof. dr. Baudet.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 01:30 | 3

Heeft Baudet nog goede ideeën in dat boek van hem?
Ik bedoel, hij kijkt altijd heel verontwaardigd als hij geïnterviewd wordt en geeft af op alles en iedereen, maar heeft hij jou nog kunnen inspireren verder?

Papa Jones | 28-06-20 | 01:38

Vroeger las ik zijn boeken gewoon voordat ik ging slapen, zou ik nu veel te eng vinden.

letopuwzaak | 28-06-20 | 01:44

@Papa Jones | 28-06-20 | 01:38: Ik vind het wel knap om zo'n boek in drie maanden te schrijven, ik bedoel Jezus deed er 200 jaar over, maar die moest alles wel eerst zelf verzinnen, met parabels en verwijntrucs en lopen op water en zo.
Het grappige is: ik maakte een typefout (verwijtrucs) en ik kan het gewoon nog laten staan ook! Want het klopt.

King of the Oneliner | 28-06-20 | 03:15

De recherche/de staatsomroep is nog op zoek naar anderen die betrokken waren bij de rellen. Daarvoor vraagt de politie en de staatsomroep mensen om foto's en filmpjes op te sturen van de misdadigers die het gore lef hadden om te protesteren tegen het heilige kabinet Rutte3.

Freezzz | 28-06-20 | 01:31

Nou, er kwam ook wel echt tuig op af he.
In de gevangenis ermee en uitkering afpakken.

Papa Jones | 28-06-20 | 01:36

@Jan Dribbel | 28-06-20 | 01:31:
In theorie niks.

Freezzz | 28-06-20 | 01:36
▼ 1 antwoord verborgen

Arbeider achter de bar! 2 glazen bubbels!
1 voor mij en 1 voor lezeres.
Wat?!
Cava, prosecco of champage?
Het liefst cava natuurlijk maar als het echt niet anders kan maar het dure en goedkoop smakende champagne.
Je ziet lezeres ik denk echt wel aan je maar voordat deze mousserende lekkernij doodslaat zal ik haar redden.

keestelpro | 28-06-20 | 01:19 | 5

Haha dankjewel letopuwzaak! :-) *proost*

keestelpro | 28-06-20 | 02:00
▼ 2 antwoorden verborgen

@Dandruff | 28-06-20 | 02:06: Uiteraard, vele malen live gezien, eerste keer in Groningen in 1985 en sindsdien altijd fan gebleven. Electrafixion was even een creatief uitstapje van de heren. Misschien vindt je de band Poltergeist dan ook wel mooi met de Bunny gitarist en de originele bassist. Enjoy www.youtube.com/watch?v=LeKchoY63-Q

Ruikbaard | 28-06-20 | 02:21

American folk op 10 en minus de nul helemaal bovenaan terug op 1 Billy Strings & Don Julin met een geweldige strings-rant om een verkoelende nacht in te luiden www.youtube.com/watch?v=Ub-naDJbKFY Make America great again

suscrofa | 28-06-20 | 01:15

Het blijft ook een bijzondere taal, je kan niet anders dan aandachtig luisteren:
youtu.be/Mg3CdijJe24

smdyasc | 28-06-20 | 01:17

@smdyasc | 28-06-20 | 01:17:

Ook een mooi nummer inderdaad. Geldt overigens ook voor de versie van blöf.

Dandruff | 28-06-20 | 01:31

Dikke blues BB King -Rock Me Baby (3/6) Live at the Royal Albert Hall 2011.

Ollie2 | 28-06-20 | 01:09

Moes je bij zijn geweest. Pokkeherrie voor velen. Groningen, NoMeansNo live.https://youtu.be/7fmWObUfQhc

Dr. Blechtrummel | 28-06-20 | 01:05 | 1

Number nine number nine number nine, wadde ge allemaal nie wiste is dat er inmiddels ook een blanke (redneck?!) jimi hendrix is opgestaan en hij luistert naar de virtuoze naam Billy Strings hier met "Dust in a baggie" www.youtube.com/watch?v=VFEZOjtrwls

suscrofa | 28-06-20 | 01:04

Al die Oh, brother where art thou- muziek vind ik erg lekker.

letopuwzaak | 28-06-20 | 01:47

@letopuwzaak | 28-06-20 | 01:47:
Ik kocht nooit een soundtrack van een film maar nadat ik die film gezien had ben ik direct op zoek gegaan naar die cd van die film.

Freezzz | 28-06-20 | 01:51

@Freezzz | 28-06-20 | 01:51:
Je moet ervan houden, maar het pakte mij ook meteen. Bluegrass had daarna voorgoed mijn hart gestolen.

letopuwzaak | 28-06-20 | 02:03
▼ 1 antwoord verborgen

Marc Benz, wereldberoemd in het Limburgse Helmond, slaapt graag met de pyjama van zijn ex aan.
youtu.be/NUmLwimTRsc

Rest In Privacy | 28-06-20 | 00:58 | 1

Omdat jij het bent, heb ik hierop geklikt.

letopuwzaak | 28-06-20 | 01:02

Geweldig nummer leefde in Duitsland mijn eerste vriend was fan van Peter Maffay.

Ollie2 | 28-06-20 | 01:19

Prachtige kostuums en prima decor ook.

Dandruff | 28-06-20 | 01:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Bolland & Bolland. En nu ga ik slapen anders klinkt mijn voorlaatste commentaar niet geloofwaardig.

gebruikesrnaam | 28-06-20 | 01:00

Ken ik! Erg fijn.

letopuwzaak | 28-06-20 | 01:16

Dat is echt muziek voor een zomers autoritje. JJ Cale.

letopuwzaak | 28-06-20 | 01:15

Die ken ik ook op de piano.
Werkt als een meidenmagneet.
Nou, nu dames op leeftijd inmiddels.

Papa Jones | 28-06-20 | 00:53

Gary Moore Whiskey in the Jar.

Ollie2 | 28-06-20 | 00:42 | 4

@Dandruff | 28-06-20 | 00:50:
Ik heb de Dubliners nog een keer gezien in Alkmaar, Barney moest blijven zitten na het sluiten van de gordijnen terwijl de rest gewoon wegliep:-) Blijf dan allemaal nog even staan..

letopuwzaak | 28-06-20 | 01:18
▼ 1 antwoord verborgen

The exorcist

suscrofa | 28-06-20 | 00:44

Numbero quatro : Early to bed and early to rise Makes a man or woman miss out on the night life ----> Morphine "Early to bed" www.youtube.com/watch?v=4zw1Bli1jbc

suscrofa | 28-06-20 | 00:38

Prachtig dat allemaal mensen zoveel Energie steken in Negatieve Comments, voor dat nieuwe Baudet Boek, waar waren deze sukkels toen SHELL de wereld plunderde, en onze regering schijt had aan investeren in groene energie....

Ben benieuwd wanneer ons Koningshuis op de Zwarte lijst van de nieuwe Nederlanders komt.

Torquemada | 28-06-20 | 00:36

Zomaar Eric Clapton My Father ‘s Eyes

Ollie2 | 28-06-20 | 00:31

Numero dos. An American fugitive who knows karate and voodoo too el maestro in crime Tom Waits www.youtube.com/watch?v=6T8ksKASZYw en hij heeft haar op z'n borst en wacht niet tot de fukkende zon op 'm neerschijnt

suscrofa | 28-06-20 | 00:31
▼ 1 antwoord verborgen

Bedtijd. Helaas. Morgen weer zondagsschool. Zit in het koor maar probeer altijd voordat ze beginnen met zingen... enfin.

gebruikesrnaam | 28-06-20 | 00:26 | 1

Iets met een kerk?

Rest In Privacy | 28-06-20 | 01:01

Caïro: en dan al die oude filmsterren die worden genoemd. En Micky Spillane.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 00:33

Unaniem uitverkozen tot het beste el Mariachi tokkelnummer van het massapychotische moederkoorn-jaar anno domini 2020 sinds de uitvinding van god en het rad van fortuin door de Nederlandsche bond van plattelandsmannen en dito wilde zwijnen en rare blauwgele dingetjes op de heide die soms huppelen en dan vervelend kunnen gillen. James Elkington "Late Jim's Lament " www.youtube.com/watch?v=qgxS-_lSUeY

suscrofa | 28-06-20 | 00:24 | 1

Ga ik even bekijken.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 01:57

Ik ga slapen met Anneke van Giersbergen. Slaap wohl en tot morgen

Plandelaville | 28-06-20 | 00:23

Geweldig nummer, dat was een tijd geleden dat ik er naar luisterde. Dank.

Nuuk | 28-06-20 | 00:23

Een mop met een baard van mijn vader:

Een man loopt op weg naar kantoor dagelijks langs een kloostermuur. Bijna dagelijks hoort hij daar veel rumoer en iemand die telkens hard roept: "Laten we een rondje maken!!!" De man weet niet goed wat ervan te denken en na enkele weken kan hij zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen, en besluit de volgende dag een laddertje mee te nemen. De volgende hoort hij zoals verwacht weer iemand roepen "Laten we een rondje maken!!!" Hij bestijgt zijn laddertje en kijkt over de kloostermuur heen. Hij ziet daar een polonaise van monniken die elkaar stevig in de aars nemen, en de voorste die enthousiast roept "Laten we een rondje maken!!!"

Binnenbaan | 28-06-20 | 00:13 | 6

@Binnenbaan | 28-06-20 | 00:49: Kostelijk, vermakelijk ende decksels.
Maar zit nog wel te wachten op een fantastisch eind. Iets met hoe het uitpakte met je Tarzan van het kantoor.

Oprisp | 28-06-20 | 00:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar de fuk zit ik naar te kijken? LMAOROFLOLBBQ

keestelpro | 28-06-20 | 00:27

Die achter het orgel zou ik niet doen.

Dr. Blechtrummel | 28-06-20 | 00:16

Lekkere slide gitaar!

Papa Jones | 28-06-20 | 00:23

Je hebt mensen die elk beladen onderwerp afschuimen op een "verkeerde" opmerking.
Dat gaan ze dan vertellen aan de deugmensen, ze heten zo omdat ze altijd hun hart op de goeie plaats hebben.
Wat er precies gezegd wordt doet er niet meer toe, het is tegen iets waar zij altijd voor zijn, waarvan ze ook weten dat iedereen daar altijd voor zou moeten zijn, anders zijn ze fout.
De deugmens dus, de goeie kant is hun kant.
Nou dus straks ook gaan protesteren in Quatar Arie Boomsma!
Een stadion wat bestaat uit racisme, daar heb jij vast wel een mening over, anders ben je een hypocriete deugmens.

snapal | 27-06-20 | 23:53 | 2

@snapal; u snapt het nu al?

Dr. Blechtrummel | 28-06-20 | 00:07

Als ik het kabinet was dan zou ik niet al te lang meer wachten met die coronawet. Er liggen g******me nog maar 29 mensen op de IC.

VanBukkem | 27-06-20 | 23:53 | 2

Die wachtlijst van honderden mensen die maandenlang op hun belangrijke operaties hebben moeten wachten is al zelfs bijna weggewerkt, dus waar wachten we op? Knuffelen op de Dam.

letopuwzaak | 28-06-20 | 00:12

Lijkt wel of we in een krankzinnigengesticht beland zijn.
Knettergek,controle en verder niets.
En die Hugo zit er alleen voor eigen glorie .

Ollie2 | 28-06-20 | 00:21

Slechter dan slecht, en niet voor iedereen weggelegd: Beefheart op visite. youtu.be/RjTTuXwm2dQ

Dr. Blechtrummel | 27-06-20 | 23:52 | 2

Haha. Geweldig. Het ongemak ook bij kapitein biefstuk.

Joris Beltsin | 28-06-20 | 00:14

In één woord geweldig.

Roehm | 28-06-20 | 00:15

Ja, vet irritant.

@Joris van dienst, kan dat almaar uitdijende witte vlak uit de column verwijderd worden?

Dandruff | 28-06-20 | 00:18

Kadoeshhh.

gebruikesrnaam | 28-06-20 | 00:06

Zo melig! XD

keestelpro | 28-06-20 | 00:14

Er is wel wat veranderd.

Watching the Wheels | 28-06-20 | 00:17

In Spanje

van Oeffelen | 28-06-20 | 09:42

Jan en Piet zitten samen in een café.
Jan roept: een rondje van IKKE!
Zegt Piet: Nee, dat moet zijn, een rondje van mij!
Antwoordt Jan: Ook goed!

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:43 | 2

Johan Derksen is een paar weken vrij ... ik zou hem bellen. Desnoods neem je die bar mee naar Grolloo. youtu.be/UsYkLXycbYU?t=2

Watching the Wheels | 27-06-20 | 23:36 | 3

WTF?

Watching the Wheels | 28-06-20 | 00:18

Hier moet je wel je best voor doen, slechte weergave.
JJ Burnel - Girl From The Snow Country

youtu.be/vccaG6Gn22A

Roehm | 27-06-20 | 23:32

We hebben wel degelijk een erfzonde.
Deze partij, het terroristische ANC, hebben wij Nederland, toen er nog echt saamhorigheid was in jaren 80 gezamenlijk aan de macht geholpen.
Kijk toch eens wat we gedaan hebben:
pbs.twimg.com/media/EbiaPBRWAAEJolz?f...
Om te kotsen. Echt racisme. Nee wij focussen op Amerika terwijl in Zuid Afrika letterlijke genocide op onze Nederlandse achterfamilies wordt gepleegd.
Tja selectieve berichtgeving van de MSM...

keestelpro | 27-06-20 | 23:30 | 14

@Watching the Wheels | 28-06-20 | 00:08:
Oh jammer ik zat net op die verkeerde track te chillen.
Wel relaxed, ik luister niet echt naar de lyrics maar ik heb al een paar keer woordje racist voorbij horen komen.
Ik ben autist dus ik hou van vertrouwde geluiden. XD

keestelpro | 28-06-20 | 00:10

@keestelpro | 28-06-20 | 00:10:
lol (schrok ook een beetje van die titel, normaal is het gewoon lalalala zoals bij Ghost Town).

Watching the Wheels | 28-06-20 | 00:12
▼ 11 antwoorden verborgen

Laat alles wat ademt in vrede bestaan - Rob de Nijs

AdolVietler | 27-06-20 | 23:30 | 2

@Watching the Wheels | 28-06-20 | 00:13:

AdolVietler | 28-06-20 | 00:24

Hoeveel corona patiënten liggen er op de IC's? 45 in NL. Hoeveel mensen zijn er vandaag dood gegaan aan corona? 0,2? 0,02?

Ik ga morgen naar de hofstad om tegen de regel van 1,5 meter afstand buiten te protesteren. Binnen wil ik nog wel die anderhalve meter respecteren, maar buiten echt niet meer. Op een gegeven moment ben je er wel eens klaar mee. Als het nou nog nut had.

Ik ga morgen met langharig werkschuw tuig knuffelen. 's Avonds dan maar even een uur douchen. Morgen ben ik 1 dag een hippie.

All you need is love and understanding. Mwa, zit er niet eens echt ver naast.

Sitting_targets | 27-06-20 | 23:19 | 7

@Papa Jones | 27-06-20 | 23:40: Joh, we zitten al ver na de coronapiek. 45 mensen op 17 miljoen, bereken je kansen. Ben je niet bejaard en heb je geen obesitas? Dan zijn je kansen nog lager.

Misschien ben jij bejaard en dik. Nou ja, misschien kun jij maar beter thuis blijven.

Sitting_targets | 27-06-20 | 23:46

@Sitting_targets | 27-06-20 | 23:46:
Kijk, buiten kun je een hoop doen, en ik doe ook weer een hoop, maar de corona opzoeken door naar een massa-bijeenkomst te gaan is nou niet echt pienter he.

Papa Jones | 27-06-20 | 23:53
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 27-06-20 | 23:19 | 2

Rare tegel zonet van een zwarte dame, die klaagde over een blanke vent, een kennelijke "ally" die blijkbaar moeite had met de kreet "white supremacy" en daar wat van zei. De dame ging vol op het orgel tegen hem, zei dat hij een "white male intruding on a black space" was, wat dat ook moge betekenen. Waarschijnlijk dat hij meedeed aan de discussie met een foute mening. En beschuldigde hem van het willen controleren van de woorden die zwarten mogen gebruiken. Want alleen zwarten mogen dat blijkbaar, vertellen wat er uit het woordenboek, het straatbeeld en uit de cultuur geschrapt mag worden. Tenslotte waarschuwde de dame voor dit soort mannen, die doen alsof ze ally zijn maar stiekem toch foute gedachten herbergen. "Ally" is blijkbaar een soort van vrijwillige onderdanigheid, maar wel eentje waar nog een ballotage aan vooraf gaat.

Al met al een gekke tegel, maar ik heb ze wel vreemder gezien. Wat ik vreemd (en beangstigend) vond is dat deze tegel op het doorgaans poepfijne forum van LinkedIn verscheen. Met zeer vele steunbetuigingen aan de zwarte dame, en geen enkel weerwoord. Nu had ik zelf graag weerwoord willen geven maar... op LinkedIn zit ik niet onder een pseudoniem, en tegenwoordig kan een foute mening of zelfs een goed bedoelde maar verkeerd begrepen opmerking tot vervelende consequenties leiden. Toch maar niet gedaan.

Het was eigenlijk voor het eerst dat ik de beklemmende atmosfeer van vandaag de dag echt aan den lijve ondervond. Dat het er was wist ik natuurlijk wel, dat je niet overal nog alles kan zeggen ook. En het mag duidelijk zijn dat de verkeerde mening je in bepaalde kringen op een ban komt te staan. Het is ook niet voor het eerst dat ik ergens op wil reageren, her nog een keertje lees, en denk "toch maar niet". Maar dat was dan puur zelfcensuur. Dit keer... een goed beargumenteerd tegenargument en een serieuze vraag, maar toch maar niet gepost. Uit angst voor de consequenties, niet alleen voor wat betreft het medium maar voor mijn naam en mijn bron van inkomsten. Geen fijn gevoel.

Ik wilde het maar even kwijt.

Muxje | 27-06-20 | 23:17 | 15

@Joris Beltsin | 27-06-20 | 23:50:
Kleurling. Maar wat is er mis met het woord neger?
Ik vind het nog steeds de meeste neutrale benaming voor specifiek een neger. Als ik neger was, wat ik diep van binnen ook ben met mijn breakdance, hiphop en blues achtergrond zou ik trots zijn op die naam.
Kijk kleurling dat kan ook een chinees of Marokkaan zijn.
Een neger is een neger! Prachtige mensen!

keestelpro | 28-06-20 | 01:14

Het begint met 'het sneu' vinden. Ik vind het sneu dat kleurlingen zich gekwetst voelen en daar zo'n ophef over maken.
Daarna wordt het irritant;het neemt de discussie over en leidt af van de kern, maar soit.
En dan is het eigenlijk al te laat. Zoals al wordt beschreven, plots is het niet langer mogelijk je mening vrijelijk te uiten, ongeacht hoe goed onderbouwd deze is.
Een totaal inadequate reactie van hogerhand zou kunnen zijn dat de boel gewoon op slot gaat, wat mij is overkomen. De voorzitter gaf me opdracht een post op facebook te verwijderen waarin ik me iets af vroeg over het verloop van een procedure. Ook was het verboden om op het bedrijf op facebook te zitten.
Kortom, censuur van de bovenste plank. Zelfcensuur uit angst voor potentiele represailles. Noem het een gijzeling, of terreur, het klopt gewoon niet.

EEnzame SchizofrEEN | 28-06-20 | 07:35

Black privilege, blanken voor racist mogen uitmaken.

van Oeffelen | 28-06-20 | 09:41
▼ 12 antwoorden verborgen

@keestelpro | 28-06-20 | 00:23: Zo bliksem was het allemaal niet. Kluivert was veel eerder top, en ook veel eerder over the hill. Ze zijn even oud.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 01:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Een ouwe uit 1975.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 23:45

Het is groen en rolt van de bergen.

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:16 | 3

Ik hoop Klaver.....

Roehm | 27-06-20 | 23:26

@Roehm Ha!

gebruikesrnaam | 28-06-20 | 00:18

Lang niet meer gehoord. Goed nummer!

Basil Fawlty | 28-06-20 | 01:28

Melchior " moeder wat maak je een herrie"

dhrat | 27-06-20 | 23:19

Nog eentje dan.
Het is geel en als het tegen je aankomt ga je dood.

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:12 | 4

@Wensbaar Denken | 27-06-20 | 23:15:
Juist.

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:17

De voet van Bruce Lee?

Ruimedenker | 27-06-20 | 23:25

gezeik van akwasi

nemeton | 27-06-20 | 23:30
▼ 1 antwoord verborgen

Hollywood celebs shut up; een rant van vorige week? Hij heeft het over Anthony Bourdain. Die heeft 2 jaar geleden zelfmoord gepleegd toch?

kinky winky | 27-06-20 | 23:07 | 2

Die heeft zichzelf in een pan met pastasaus verdronken toch?

De Briemusketier | 27-06-20 | 23:18

Ja klopt, de persoon in het filmpje is ook niet Bourdain, geen idee wie het wel is.

Roehm | 27-06-20 | 23:19

Waar zijn de m&m’s dan? Geeft es door?

Canis.bonus.es | 27-06-20 | 23:07

Wat is de overeenkomst tussen je billen en de woestijn.

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:06 | 3

Dr komt meer vanuit dan dat er terugheen gaat?

Canis.bonus.es | 27-06-20 | 23:08

Kaktussen.

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:18

@Ricky LOL

Canis.bonus.es | 28-06-20 | 09:55

Goed nieuws jongens, ik heb weer een baan. Jullie hoeven niet langer voor mij te betalen. (Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat het me best wel beviel, zo'n uwv-uitkering en lekker de hele dag niksdoen.)

VanBukkem | 27-06-20 | 23:04 | 10

@Papa Jones | 27-06-20 | 23:26:
Daar ga ik wel van uit.

VanBukkem | 27-06-20 | 23:33

Een baan ? Of een baantje ?

van Oeffelen | 28-06-20 | 09:38
▼ 7 antwoorden verborgen

Blijft mooi.

letopuwzaak | 28-06-20 | 00:16

Die drummer ziet er ook uit alsof hij de hele wereld wil vaccineren.
youtu.be/h6aIXf-yupQ

Stevo365 | 27-06-20 | 23:01 | 1

Volgens mij heeft hij iets ingebracht.

Papa Jones | 27-06-20 | 23:05

Wat is wit en ontploft?

RickyLaRue | 27-06-20 | 23:00 | 11

Asha ten Broeke

Mark_D_NL | 27-06-20 | 23:14

Tim Hofbam?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 23:16

Wat doen ze met dode *censuur* ? Die hollen ze uit om er duikerspakken van te maken.

AntonJansen | 27-06-20 | 23:23
▼ 8 antwoorden verborgen

Die pupillen van die gast uit dat BLM filmpie?!?! Wat is dat?

Frans Laarmans | 27-06-20 | 22:56 | 1

Een nabewerking denk ik.
Óf een heel sterk pilletje.

Papa Jones | 27-06-20 | 22:56

Alles van Rob Lone
Wie helpt me met "le chiq" van hem?

dhrat | 27-06-20 | 22:55 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

@De Briemusketier | 27-06-20 | 23:05: Geweldig filmpje van Koefnoen.

Nehemia | 27-06-20 | 23:25

@De Briemusketier | 27-06-20 | 22:59: Lachen inderdaad, en ook goed geïmiteerd.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 00:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Ze zeggen dat Dennis Schouten heel veel bekende vrouwtjes heeft lopen pompen. Ja. Moet ie zelf weten.

RickTheDick | 27-06-20 | 22:46 | 2

En nu zijn ze allemaal lek?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:48

Gisteren werd mijn 15 jaar oude laptop wat te heet, dus heb ik er een tweetal wasknijpers onder gelegd zodat hij wat lucht krijgt van onderen, maar nu scrolt het beeld continue langzaam naar beneden. Zonder dat ik wat doe. Poltergeist of wat, heb de laptop al weer horizontaal gezet (stond wat achterover wegens de knijpers) maar hij doet het nog.

GKJP | 27-06-20 | 22:44 | 3

5G

Carlos_I | 27-06-20 | 22:50

Moet een Frans toetsenbord hebben.

amygdala | 27-06-20 | 22:51

Tsja.. die is dan ook al minstens 5 jaar over zijn THT datum heen.
Altijd eerst even ruiken, vóór gebruik. hoorde ik laatst.

zetje01 | 27-06-20 | 22:58

Altijd leuk zo'n liedje als ringtone dat de meesten wel kennen maar net even niet thuis kunnen brengen:
youtu. be/nEVpgJ9_B2w

Leptob | 27-06-20 | 22:42 | 2

Welke band was dat ook alweer die groene M&M's hebben geëist?

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 22:42 | 8

@keestelpro | 27-06-20 | 22:52: Dank je wel Leo Blokfluit. Maar ik hoor geen groene M&M's. En lyrics kan ik ook nergens vinden.

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 23:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Kijk aan, D66 likt de reet van prins Bril,

De kersverse Zandvoortse collegepartij D66 slikt al haar eerdere bezwaren tegen het gebruik van de nieuwe toegangsweg naar het Circuit in. Met de nieuwe collegepartners VVD, CDA, PvdA en GBZ dient ze dinsdag een motie in om de weg alsnog vrij baan te geven.

De discussie over het gebruik van de toegangsweg leidde vorige maand tot het aftreden van alle drie de wethouders en daarmee tot een bestuurscrisis. D66 was een van de indieners van een amendement om het gebruik van de weg te beperken tot calamiteitenweg voor hulpdiensten tijdens de Formule 1.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2020062...

AntonJansen | 27-06-20 | 22:35 | 2

Dat vind ik nou zo mooi aan D66. Die vasthoudende rechtlijnigheid.

obominotie | 27-06-20 | 22:49

Voortschrijdend inzicht?

Papa Jones | 27-06-20 | 22:49

Deze is ook schitterend, fris gespeeld, voluit, natuurlijk. Dat waren betere tijden
youtu.be/SbFzCz57kQ0?t=492

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:34

Maak er een fijne nacht van reaguurders.
youtu.be/CZDqzXDMtJE
Proost!

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:33 | 5

Vet dubstep eerbetoon aan de King of Pop!

keestelpro | 27-06-20 | 22:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Boek van Baudet even snel doorgebladerd. Afgezien van de inhoud - zo zo- viel me op dat hij veel - en dan ook echt veel - tangconstructies gebruikt.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:32 | 23

@Papa Jones | 28-06-20 | 00:09:
Lol! Je hebt een drankje verdiend:-)

letopuwzaak | 28-06-20 | 00:21

@Papa Jones | 28-06-20 | 00:09: Heel goed, je leert snel! Hetze had ook een erg mooie.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 00:22
▼ 20 antwoorden verborgen

Straks weer onze lakei van het establisment graaf Sander

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:29 | 1

Matige tv-presentator.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:32

De band 10CC is genoemd naar de hoeveelheid lichaamsvocht die de gemiddelde XY chomosomale staandplasser uitstoot op een moment van grote opwinding. De CC is een inhoudsmaat en geen gewichtsmaat, maar grofweg weegt dit om en nabij de 10 gram.
Penta Gram, oftewel 5 gram is daar de helft van.
5G is dus codetaal voor een complot dat man minder vruchtbaar moet maken.

Toch?
Of zo?
Niet dan?
Dus?

Bewijs:
10CC I'm not in Love
www.youtube.com/watch?v=tdCY0CgMoq8

Kapitein Sjaak Mus | 27-06-20 | 22:29 | 10

Geen speld tussen te krijgen.

ChupaChupa | 27-06-20 | 22:40

@Kapitein Sjaak Mus | 27-06-20 | 22:39: Neen. Ga los.

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 22:43
▼ 7 antwoorden verborgen

Eerst even de prioriteiten op een rijtje zetten. Op dit moment heb ik last van een keiharde lul.

Brabeaulander | 27-06-20 | 22:27 | 3

Weer die onderbuik
Witte man, zeker?

Kapitein Sjaak Mus | 27-06-20 | 22:38

"Wat moet ik met me lul in een lock-down".

zetje01 | 27-06-20 | 22:52

Vraag die mijnheer die achter u staat eens vriendelijk of hij de 1,5 meter afstand wilt respecteren?

Papa Jones | 27-06-20 | 22:55

Ik viel vanmiddag in slaap, op een stretch bed naast het zwembad. En wat er toen gebeurde..... (Esther)
youtu.be/9SwQ9iavJeI

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:26 | 19

Van Oef pool 15 meter.

van Oeffelen | 28-06-20 | 09:34

@van Oeffelen | 28-06-20 | 09:34: Dat is heel aardig, daar kun je lekker in zwemmen.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 12:15
▼ 16 antwoorden verborgen

Ook even eentje op Youp! Kom op guys.

Dubbelepunthoofd | 27-06-20 | 22:25 | 4

Ik neem wel een buckler

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:28

@lingo star | 27-06-20 | 22:28: Proost!

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:29

Wat ? Een bommetje ?

grapo | 27-06-20 | 22:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb me zojuist ook maar aangesloten bij het betalende deel van het roze leger. Als Hans Teeuwen zegt dat ik lid moet worden en moet betalen doe ik dat.

SomsGenuanceerd | 27-06-20 | 22:25 | 16

@letopuwzaak | 27-06-20 | 23:11:
Ik vermoed dat ik alleen een mail krijg, wanneer ik getagd ben. Zoals ik nu bij jou doe.
Maar misschien komt het in je spam terecht.
En je moet het ook activeren, in je GS account.

Papa Jones | 27-06-20 | 23:23

@Papa Jones | 27-06-20 | 23:21:
Ik niet! Nou zeg..
Maar zou je echt een mail willen bij favorieten? Dan heb je het eind van de dag wel heel veel mails..
Bij getagd worden is het misschien wel handig.

letopuwzaak | 27-06-20 | 23:30
▼ 13 antwoorden verborgen

Lezersvraag, als de vrouw wit/blank is is het dan racisme ?

Een 83-jarige vrouw is dinsdagmiddag in Heerhugowaard op straat in het gezicht geslagen door een jongen. Ze vroeg hem of hij een beetje aan de kant wilde gaan op de stoep.

De jongen was hier blijkbaar niet van gediend en schold de vrouw uit, daarna gaf hij haar een harde klap op haar hoofd. Vervolgens liep hij weg in de richting van de Middenweg, terwijl hij haar nog een keer uitschold.

De politie hoopt de dader via het volgende signalement op het spoor te komen: 16 of 17 jaar oud, een getinte huidskleur, een slank postuur, bruine ogen en zwart haar, droeg een blauw vest, een spijkerbroek en een petje, en is te herkennen aan een tatoeage in zijn hals die doorloopt tot zijn borst.
www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...

AntonJansen | 27-06-20 | 22:22 | 6

@Kapitein Sjaak Mus | 27-06-20 | 22:31: Ik moest lachen.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:50

Onbeschoft. Hij had ook gewoon 'optiefen, ouwe graftak' kunnen zeggen.

obominotie | 27-06-20 | 23:00

@Kapitein Sjaak Mus | 27-06-20 | 22:31: Fout, moet zijn Persoondiemenstrueerthugowaard en moeten we het ook nog maar eens over dat hugo hebben. En waard betekent dan wel een stuk land omgeven door bedijkte wateren maar klinkt natuurlijk wel erg niet-menstruerend.

5611 | 27-06-20 | 23:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Bob Dylan - Tangled Up In Blue (Video) / YwSZvHqf9qM

Robert Haynes | 27-06-20 | 22:21 | 3

Schooien om de link......

Robert Haynes | 27-06-20 | 22:29

Nog een paar weken en zwitsal is weg..

Robert Haynes | 27-06-20 | 22:32

Afsplitsing van The Human League met toffe muziek.

Heaven 17 - The Height Of The Fighting

youtu.be/KsieKe8HsFM

Roehm | 27-06-20 | 22:20

Bosma lijkt me een interessante gast. Ik heb nu een beetje het act gevoel bij hem. Entertainment. De mens Bosma zien, dat lijkt me goed. Bij GS, waarom niet?

Maar ja, misschien dat eerst Wilders lang komt. Lijkt me ook prima.

Sitting_targets | 27-06-20 | 22:20 | 2

Of samen. En dan Bart een dagje vrij...

Petrus Poortwachter | 27-06-20 | 22:21

@Petrus Poortwachter | 27-06-20 | 22:21: Samen en Bart er ook bij. Zo klein is die bar nou ook weer niet. Lijkt me echt een goed plan.

Het CDA heeft veel spotlight gekregen in de GS kroeg. Terecht, maar er zijn ook andere partijen. Nodig ook gewoon Kaag maar uit.

Maar dus ook PVV-ers.

Sitting_targets | 27-06-20 | 22:37

Kijktip: Heden avond Glastonbury op The Beeb, vintage!

De Briemusketier | 27-06-20 | 22:18 | 1

Dank voor de tip. Lekker op de achtergrond terwijl ik 1984 aan het herlezen ben.

Von Mutzenbacher | 27-06-20 | 22:42

Fantastisch nummer.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:27

Pentagram=5G Dat zet me wel aan het denken

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:11 | 1

Je kunt niet achterdochtig genoeg zijn.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:34

Voorheen werden bij bol.com de reviews gereviewed.
Maar daar is ook al op bezuinigd blijkbaar.
Een boek afkraken is leuk, maar doe het dan met intelligente humor.
Deze Baudet-haters zijn wel erg simpel zeg, mijn God.

Papa Jones | 27-06-20 | 22:10 | 1

Ze zijn vooral heel gedreven.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:34

@De Briemusketier | 27-06-20 | 22:20: Wat een fantastisch nummer is dit. Leuk om 'm weer te horen. Dank!

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:29

@De Briemusketier | 27-06-20 | 22:42: Derde plaats, achter Waterloo van ABBA. Geen slecht resultaat.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 01:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Lol @ de reviews op Baudet zijn boek.

Cunts-en-kitsch | 27-06-20 | 22:05 | 1

Ik vind het niveau van humor echt bedroevend.
Hoe slecht het boek ook moge zijn.

Papa Jones | 27-06-20 | 22:11

LOL @ boekrecensies. 43 keer 1 ster achterelkaar valt ook niet op.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:03 | 1

Veel dezelfde omschrijvingen ook.

Cunts-en-kitsch | 27-06-20 | 22:06

Fijne verjaardag Wilfred.

dhrat | 27-06-20 | 22:01 | 5

@keestelpro | 27-06-20 | 22:06: Dan verklap ik het maar.... Het is BAARTSCHEER, Johannes Theodorus Baartscheer, geboren 27 Juni 1899, Amsterdam. Hij zat bij de Hulppolitie van de NSB tijdens WOII.

Mark_D_NL | 27-06-20 | 22:09

Zeer waarschijnlijk zijn laatste jaar.

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 22:25

Er komt niemand maar de 30 zilverlingen zijn binnen.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 22:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Eerst maar eens een echtlekker muziekje!
youtu.be/Gnm6EdMVllc

Jan-Joris-Jaap-Joop | 27-06-20 | 22:01 | 1

Nummer is weer helemaal actueel! ;-)

keestelpro | 27-06-20 | 23:25

Leuke clip voor Hugo de Jonge.

keestelpro | 27-06-20 | 21:59

Prince - I Would Die For U > YT / 8502CuMVpQ4

Robert Haynes | 27-06-20 | 21:57 | 2

Help me out keestelpro?

Robert Haynes | 27-06-20 | 21:59

Witte arbeiders zijn de slaven van het Marxisme!
Dus een beetje respect is op zijn plaats! *proost op Johan Derksen*

keestelpro | 27-06-20 | 21:57 | 4

@Quib | 27-06-20 | 22:06:
Alleen als hij keihard werkt en lekker vies weinig verdient.
Anders is het een kapitalist en moet ie helemaal kapodt.
Da's marxisme in een notendop en ons sociale stelsel is erop gestoeld.

keestelpro | 27-06-20 | 22:08

Kleine proost op Johan Derksen. Vergeet niet dat hij op de app van Hugo de Jonge geen mening had.

gebruikesrnaam | 27-06-20 | 22:48

@Quib | 27-06-20 | 22:06: In zekere zin wel.... maar dan zonder gezeik van/met werknemers..

loze stijl | 27-06-20 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino