Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hierrr verder met het Corona Halsema Debat

Grapperhaus in da house!

Chips, nootjes en anderhalve meter bier. We gaan verder met het coronadebat, maar dan nu over het potsierlijke app-verkeer tussen de MinJus van Veiligheid en de BGM van 020 en de ruggespraak over de desastreuze Dam-vertoning. Grapperhaus vs Halsema dus. Wie is er baas, en wie moet er knielen? Spannend. Later meer!
Update: Pffff. Daar kwam Grapperhaus ff makkelijk weg. Wilders was aan het vissen, Kees van der Saai had beet (maar haalde niet in) en de rest vond het wel prima. Grapperhaus vond het allemaal niet zo spannend en lalalala gemeenteraad. Ferd mocht vertrekken want "hij had nog werk te doen."

Greet vs Grabbelkous

Reaguursels

Inloggen

Rutte heeft wel een interessante spin gegeven aan het debat, Ferd doet alsof er niks aan de hand is, business as usual. Jesse, zegt dat Halsema toch niks goed kan doen in de ogen van Geert. En de algehele conclusie is dat Rechts nederland eigenlijk voor racisme is. Win-win voor Rutte.
Waar het in feite om draait is dat is dat er een (moreel) incompetente persoon in het zadel wordt gehouden en geen gezichtsverlies mag lijden. Of Halsema nou heel veel dirt heeft over bepaalde personen, of dat Wilders gewoon geen overwinning wordt gegund, ik weet het niet. Maar de kijker/kiezer ziet wel donders goed wat hier gebeurd er wordt niet eerlijke politiek bedreven. Men laat zich niet aanspreken op gedrag en feiten, iets waar wel behoefte aan is.

WaltKowalski | 05-06-20 | 13:02 | 1

Uiteindelijk heeft het Forum de beste strategie gekozen in dit geval. Die zagen deze kartelpraktijken vast al aankomen en doorzagen al dat daar niets te halen viel. Het OM krijgt het nu erg druk met gevalletjes rechtsongelijkheid waar zij niet omheen kunnen. Goede zet van Hiddema!

Harrie7949 | 05-06-20 | 13:24

Bruls van Nijmegen ziet weer een goed moment om zijn Wilders haat uit te venten en de Telegraaf geeft hem ruimte om te 'schrikken'. Dit zegt de arrogante kwast: „Ik zei al tegen Grapperhaus: ik begrijp dat we nu niet meer met elkaar moeten appen? Want dan staat alles straks in een brief aan de Tweede Kamer. Moet ik nou zo’n encrypted telefoon gaan nemen?”
Oftewel, wat als we niet meer achterbaks kunnen doen waar we zin in hebben? CDA, ook, net als Grapperhaus. De krant zegt niets over die lelijke insinuatie van Bruls ivm encryptie. Ondeugdelijke, schaamteloze, arrogante leugenaars = CDA.

eastender | 05-06-20 | 12:50
-weggejorist-
Mijnbescheidenmening | 05-06-20 | 11:16 | 1

Bij dit soort debatten mis je iemand, die zich opwerpt als het "Het Geweten van de Tweede Kamer", zoals ooit Gert Schutte (CU v/h GPV) die rol met glans vervulde. Een aantal kamerleden komt daar soms een beetje bij in de buurt, zoals – 'in no particular order of appearance' – Ronald van Raak (SP), Martin Bosma (PVV), Bram van Ojik (GL), Gert-Jan Segers (CU) en Theo Hiddema (FvD). Meestal is die uiting van 'gewetenswroeging' helaas van korte duur, blijkbaar omdat de fractiediscpline in de persoon van de 'chief whip' hen tot de orde roept. Het gebrek aan 'doorvragen' heeft echter ook te maken met het strakke schema van korte spreektijden en beperkte interrupties, zoals door de voorzitter van de Tweede Kamer gehanteerd. Een kamerlid dat goed doorvraagt, wordt vaak omwille van de tijd of het aantal interrupties teruggefloten. Het kabinet weet dit natuurlijk ook en er ontstaat daardoor vaak over en weer een subtiel spel van traineren en vertragen. Ter versterking van de positie van de Tweede Kamer zou de voorzitter er goed aan doen om kamerleden meer ruimte te geven, zodra zij enkel en alleen doorvragen op feitelijkheden en/of juridische-technische aspecten, de zogeheten "5W1H"–vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

Middenmoter | 05-06-20 | 09:38

Nog maar afgezien van de bestuurlijke onkunde van het hele circus, moet het maar eens afgelopen zijn met dat beschuldigende vingertje met "institutioneel racisme". Je kunt een individueel kind, dat nu geboren wordt, niet verantwoordelijk maken voor iets dat je ergens in de wereld bij andere mensen meent waar te nemen. Punt. Ook niet door dat kind dan wijs te maken dat hij/zij het zelf niet eens in de gaten heeft, dat hij/zij racistisch is en daarom zichzelf moet wegcijferen voor de zogenaamde slachtoffers. Dat is gewoon misdadig en puur racistisch. Gevalletje projectie en gecultiveerd slachtoffercomplex dus. Het woord "racist" heeft dan ook zijn betekenis verloren, m.a.w. de échte racisten lachen zich kapot. Tot het moment dat het gros van het volk het niet meer pikt en "racist" een geuzennaam wordt. Dan heb je de stront aan de knikker en hebben de goedmensjes het opeens "niet gewusst". Maar dat smoesje gaat in het digitale tijdperk niet meer op: je staat met je smoel op video en je commentaren staan online. Het wordt tijd dat "deugen" weer wordt wat het eigenlijk zou moeten zijn: goed doen, ipv tentoonspreiden dat je goed doet om een schouderklopje van je vriendjes te halen. Dit soort onecht altruïsme is jammergenoeg tot verdienmodel geworden en er gaat een hele hoop herrie aan te pas komen om dat weer te veranderen. Jammer genoeg...

Gladiator Fap | 05-06-20 | 09:26 | 2

Jammer dat er zo weinig juristen in de Tweede Kamer zitten, die op niveau kunnen debatteren met de minister van Justitie. Zodra Grapperhaus schermt met staatsrechtelijke/bestuursrechtelijke regelingen of procedures, duiken de meeste kamerleden schielijk weg in hun bankjes. De meeste kamerleden lijken alleen maar morele standpunten naar voren te willen brengen, het liefst in one-liners, zodat ze 'scoren' bij hun achterban of belangenclubjes.
Ook de feitelijke lezing van de stukken laat regelmatig sterk te wensen over. Zo bleek het D66-kamerlid Diertens de feiten uit de appwisseling tussen Halsema en Grapperhaus compleet verkeerd begrepen te hebben en beticht de minister op basis daarvan van "weinig bestuurlijke moed" (Debat Direct-app: 20.44 uur). Grapperhaus wees haar er vervolgens fijntjes op, dat de appwisseling zorgvuldige lezing vergt, waarna D66 afdroop. [Aluhoedje op:] Je zou bijna denken dat D66 hier – als coalitielid in het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam – bewust verwarring zaaide, althans geen belang had bij een zinnige bijdrage aan het debat. [Aluhoedje af]

Middenmoter | 05-06-20 | 08:29 | 3

Daar zijn ze ook nooit op gekozen. Ze zijn op die kieslijst gekomen omdat ze zo goed bij de partijleden liggen en niet de reputatie van een "querulant" hebben. Ze horen te stemmen "zonder last" maar toch ook weer als een hondje achter de fractievoorzitter of nog erger hun minister aan te rennen.

Heiner | 05-06-20 | 08:37

Ik vond de interruptie van de Hiddemeister maar zwakjes; hij liet zich behoorlijk inpakken door de Grapkous!

Rest In Privacy | 05-06-20 | 09:50

@janotus, 09.50: Bij Hiddema overheerst het cabaret. Best vaak zinnige inhoud en vooral lachen geblazen. Maar als hij echt zó scherp zou doorvragen als in de rechtszaal, wordt het 'de roast van Gabberhouse', haha. [Aluhoedje op: Werd Hiddema teruggefloten door de 'chief whip', in verband met de 'Brabantse colitie'? [Aluhoedje af]

Middenmoter | 05-06-20 | 10:48

In dit intens linkse MSM klimaat kan een linkse bestuurder doen wat ie wil. Treedt er nooit eentje af, zoals je ter rechterzijde nog wel een enkele keer waarneemt.

Rest In Privacy | 05-06-20 | 08:28

Grapperhaus kwam, zag en overwon. Wilders stond te schreeuwen en met recht, maar het was een gevecht tegen de bierkaai !! De kartelpartijen zaten hem constant uit te lachen en met hen de grootste leider aller tijden Rutte voorop, die terloops ook een kruis heeft gezet door onze piet en een traditie. Hij stond te smoezen met met Jesse Klaver en kreeg een duim van de Jong, die Grapperhaus na een hoop onzin wat ui uitspugde. Ik kijk niet meer naar dit voorgeprogrammeerde theater vol met judassen !

Ziener-2 | 05-06-20 | 08:18

Dit geeft wel een mooi inkijkje hoe politiek normaal werkt.
Femke Halsema de aan de minister van justitie vraagt om te liegen "omdat rechts anders wint" geen excuses of wat dat ook, alleen de opdracht "als jij zo en zo zegt dan kom ik er mooi mee weg".
Hoe vaak liegen ministers nou eigenlijk om andere politici in bescherming te nemen? (best wel vaak)
En de arrogantie dat mevrouw Kaakklem dat ze maar kan eisen en er van uit gaat dat haar verzoek wordt ingewilligd.

Vond trouwens wel dat Jesse Klaver zich behoorlijk goed overeind hield toen Geert Wilders hem genadeloos onderuit haalde met feiten en zich er uit redde met een slap lulverhaal "dat van die appjes is irrelevant maar ze heeft het wel goed gedaan, want het was te vol op de Dam". Hij wordt geconfronteerd met het feit dat Femke Halsema liegt en legt dat compleet naast zich neer en gaat door alsof dat driehoeksoverleg gewoon heeft plaatsgevonden. (wat niet zo was want daar zat de hele Tweede Kamer net over te vergaderen).
Al met al met complimentjes voor de Jessias, want zo goed liegen is een kunst.

Osdorpertje | 05-06-20 | 08:15 | 2

Het is makkelijk liegen als er van tevoren onderhandeld is over de uitkomst en de reactie uitgebreid geoefend is met een batterij communicatiemedewerkers.

Vooral Gabberhouse heeft, zeer onchristelijk, Halalsema genaaid. Want normaal gesproken geven bestuurders nooit communicatie vrij - ook niet bij een WOB. Maar nu toverde Babbelkous in aller ijl de appjes zonder lak. Veeg teken aan de wand. Kan twee dingen betekenen.

a) Grappenhuis wilde zijn eigen straatje schoonvegen toen hij doorhad dat Femmie hem wilde gebruiken voor rugdekking.
b) Rutte zag de faux pas en greep in, en liet Grabbelhous zich ineens hard opstellen jegens Femmie. Hij zag namelijk de kans om verdere concessies te krijgen van de Jessias voor zijn steun aan dit kabinet. Jij blijft ons steunen Feras, of anders vliegt die Femmie zo de straat op met gezichtsverlies voor jou en je partijtje.

Beiden kan overigens ook.

Graaf_van_Hogendorp | 05-06-20 | 08:21

Zit maar weer eens te kijken naar die demonstraties wat ik zo vreemd vind. De zin I can't breath zie je overal en als ze nou een paar mensen besmetten weet je wat dan die patiënten binnenkort roepen. Juist

dedwarsligger | 05-06-20 | 07:28 | 7

@boerk | 05-06-20 | 07:46:
Halalsema zegt nu: "I can't stay!"

Gelukkig zorgt marxist Rutte voor rugdekking van zijn ideologisch gelijkgeschakelde partijgenootje. Black pete is niet black meer, stap 1.

Graaf_van_Hogendorp | 05-06-20 | 08:16

@Rico Tampeloerus | 05-06-20 | 08:02: In Amerika waren het de zwarten die harder gepakt werden door de Corona, want overgewicht, diabetes en sikkelcelanemie. Dat kan hier ook gebeuren.

Heiner | 05-06-20 | 08:40

Als je kan praten kan je ademen

Tapioca pudding | 05-06-20 | 11:33
▼ 4 antwoorden verborgen

De enige plek waar nog kritisch naar de "volksvertegenwoordiging" wordt gekeken is hier op dit forum, de trollen daargelaten natuurlijk. De rest van Nederland is in slaap gesukkeld en heeft geen enkele affiniteit meer met de hedendaagse politiek. Ook de kamer waagt zich er niet aan om zijn of haar plekje op het pluche in de waagschaal te brengen en knikt braaf ja op alle stunts die het kartel uithalen. In mijn omgeving (ik werk voor de overheid) zijn maar heel weinig collegae die zich durven uit te spreken over de wanprestaties van deze regering. Niemand waagt zich er aan, heel vreemd. Wellicht zijn zij inmiddels ook gewend aan het stukje pluche wat hen te dele valt. Het enige wat zij vaak uit-kwaken is van: "het zal mijn tijd wel duren". Mijn reactie is dan steevast:"heb jij geen kinderen dan?"...... en dan wordt het stil. Volgend jaar zal het vakje wat zij met rood potlood aankruisen zeer waarschijnlijk weer VVD zijn...... het kartel rules!

Harrie7949 | 05-06-20 | 07:20 | 2

Als je je wel uitspreekt in het ambtenarencircuit (ik was er ook werkzaam) ben je geen linkse deuger en hoor je er niet bij en dat wordt je kwalijk genomen. Als je dan nog wilt groeien in je loopbaan hou je vanzelf je mond... :-(

knalrode lippenstift | 05-06-20 | 07:25

Er gaat niets veranderen bij de komende verkiezingen. Welterusten!

tantesidonia | 05-06-20 | 08:55
-weggejorist-
Senap-ar-en-prick | 05-06-20 | 06:59 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Wanneer gaat politiek draaien om BELEEFDHEID?

Iedereen wil z`n eige gelijkkie halle ... and that is fakt up

Hevvlan Demuru | 05-06-20 | 06:55 | 4

De twee sluiten elkaar niet uit. Enig decorum zou idd misstaan.

Flapoor | 05-06-20 | 07:16

Niet* misstaan

Flapoor | 05-06-20 | 07:17

@BrokenTipi | 05-06-20 | 07:12:

Ik ben geweldig geïnspireerd door de methode "Geweldloze communicatie" van wijlen Marshall B. Rosenberg.

Dit houdt in het kort in:
-Waarneming (hoogste vorm van intelligentie)
-Emotie (waarneming kan leiden tot emotie)
-Behoefte (emotie creërt behoefte)
-Verzoek (men plaatst een verzoek bij de ander ivm specifieke behoefte)

"Supposing truth is a woman--what then?" Nietzsche

Alles is interpretatie, waarheid bestaat niet of wel, toch? Hopelijk, weet ik veel.... ieder zn eigen waarheid

Waarachtigheid, stukje vd puzzel

"But to eat and drink well, my brethren, is verily no vain art! Break up, break up for me the tables of the never-joyous ones!” Nietzsche

In de jaren `90 was er het Poldermodel, iedere regerende partij deed wat water bij de wijn....

Which reminds me, time for a sip of wine ;-)

Stop the whining!

.
.
.
.
.
Poli
Let op: Spelling van 1858 Fr., beleefd, beschaafd, welgemanierd; gepolijst, glad gemaakt; poliet, listig. Politesse, beleefdheid, beschaafdheid, wellevendheid; gladheid; listigheid, slimheid

Hevvlan Demuru | 05-06-20 | 07:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ferd mocht als beloning even aan de pielemuis van Jesse want die wil staatssecretaris van Verkeer worden in Rutte IV

borderlijntje | 05-06-20 | 02:03 | 1

Veel meer stelt het allemaal niet voor mensen

borderlijntje | 05-06-20 | 02:05

Minister Babbelkous aan het woord: Kwezelarij 2.0 om Halsema's wangedrag te vergoeilijken en zijn eigen straatje schoon te vegen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit soort bestuurlijke zwakneuzen, dat een taartje eten met 395 euro beboet en een knipbeurt met 4000, geen enkel behoorlijk weerwoord heeft op rechtmatige vragen naar hun eigen misdragingen. Babbelkous staat te muggeziften en te zeiken, een minister onwaardig, en misbruikt wederom de politieke cultuur van de TK om Geert Wilders te 'stonewallen'. Geen voorzitter van de kamer die de minister aanspoort om gewoon de vragen te beantwoorden, geen minister-president die eerlijk is [OMG, stel je voor], een CDA minister die zijn eigen positie zonder consequentie ondergraaft om een GL burgemeester in de luwte te houden.
Zo, we weten weer hoe de middelvingers van CDA, GL en de VVD eruit zien. Goed gedaan, Geert.

eastender | 05-06-20 | 01:26 | 5

Wilders weet natuurlijk bij voorbaat dat zijn vragen niet beantwoord worden, daarvoor roept hij de minister niet naar de kamer. Hij stelt de man ten toon, de politiek ten toon en dit kabinet ten toon. Jammer dat de meerderheid van NL er niet in geïnteresseerd is, maar wat moet Wilders anders?

bergsbeklimmer | 05-06-20 | 06:25

@bergsbeklimmer | 05-06-20 | 06:25: Die meerderheid weet heel goed dat het van geen kant deugt wat er in Amsterdam gebeurde en dat Halsema daar niet functioneert, maar met alles wat ze er van zeggen of denken hebben ze het gevoel "hun" kabinet af te vallen. Dat kabinet dat ze keihard in de bek schijt,

Heiner | 05-06-20 | 08:44
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Olleke | 05-06-20 | 01:13 | 2

Stel er komt weer een corona-golf in Amsterdam, dan kan Halsema met goed fatsoen toch niets meer zeggen over afstand houden.

bitterpete | 05-06-20 | 01:09 | 1

Zelfs als die er komt, wordt ie gewoon verzwegen..
Dit kabinet is het meest leugenachtige ooit..

MooseNL | 05-06-20 | 06:27

Knap staaltje hand boven de hoofd houden en vragen ontwijken van grapperhaus. Welkom in de bananenrepubliek Nederland.

Arijane | 05-06-20 | 00:21 | 3

CDA stemmen en je krijgt zoiets.

sprietatoom | 05-06-20 | 01:01

Leek meer een lesje sociale omgangsvormen voor tokkies. Jij schelden? Ik jou niet serieus nemen. Werkt al 16 jaar bij Wilders.

Epistulae_Morales | 05-06-20 | 01:34

@Epistulae_Morales | 05-06-20 | 01:34: Wilders scheldt niet. Wilders zegt dingen die een ander niet altijd past. De coalitie weet heus wel dat dat hele multiculti gedoe en het pamperen van niet westerse allochtonen niets dan narigheid en grote kosten met zich meebrengt en dat je ze beter kwijt dan rijk kan zijn, maar dan moet je iemand gelijkgeven terwijl je dat eigenlijk niet wilt, En in het geval van Halsema, want daar ging dit over. Halsema doet haar werk niet goed, Dit is de vijfde keer in 2 jaar dat ze in opspraak is gekomen en steeds met hetzelfde probleem, nl dat ze haar kerntaak, Handhaving en veiligheid verkloot. Dat ze de wetten die ze zonder waardeoordeel(!) heeft te handhaven, aan haar laars lapt. Dan moet daar uiteindelijk gewoon serieus over gesproken worden. Het is al te treurig dat mensen als Wilders en Hiddema dat moeten doen, zonder een echt oordeel over het hoe en waarom van die demo, terwijl de coalitie, GL en ook weer eens Asscher met niets anders kan komen als jijbakken en "ja ,maar toen".

Heiner | 05-06-20 | 08:56

Mensen zwak van moreel karakter omringen zich graag met andere mensen die zwak van geest zijn omdat die hun eigen corruptie nooit in twijfel zullen trekken.

Die entropische kracht is al heel lang werkende in de politiek. Zo lang zelfs dat bagataliseren het nieuwe redeneren lijkt te worden. En enkel gladde ja-knikkers zoals die Grapperhaus gedijen goed onder zulke omstandigheden.

Minder minder minder graag.

KutFilosoof | 05-06-20 | 00:19

Nog eens gekeken. De schaamte voorbij.

inCol | 05-06-20 | 00:07

Ik heb de kinderachtige APPe-rei-rel tot mij genomen. Opnieuw wordt ik meer dan gesterkt in mijn mening die ik hier al diverse keren verwoord heb.

Wij burgers EISEN dat diegenen die menen ons te moeten regeren, niet slechts door ideologie en machtslust gedreven worden, maar daadwerkelijk over betere gaven, kennis en kunde beschikken opdat zij bij calamiteitenn de situaties beter kunnen inschatten en zorgen voor werkelijke adequate maatregelen, zonder ideologische oogkleppen.

Zowel dhr. Grapperhaus als mevr. Halsema falen hier op ontstellende wijze. Men hoeft alleen maar de lullige app-geschiedenis door te nemen om te begrijpen dat we geregeerd worden door een stel zielig kiftende kleuters.

Wat een blamage, wat een grofschandalige manier waar op elkaar gereageerd wordt m.b.t. een gebeurtenis waarbij levens gemoeid kunnen zijn.

Verdwijnen Grapperhaus, zo re(a)geert een staatsman niet.
Verdwijn Halsema, gij activistische wanvertoning, géén burgemeester van alle Amsterdammers.
Zum Kotzen. Evocatus
.

Evocatus | 04-06-20 | 23:54 | 3

Niets aan toe te voegen. Halsema had nooit burgemeester mogen worden omdat er 0 draagvlak voor haar als burgermoeder was.
Niemand vindt haar sympathiek behalve haar eigen GL bubbel.
Daarnaast nog veel gedoe ook over haar functioneren in de raad door haar vele afwezigheid en al het andere gedoe. Alsof ze zelf wel even bepaalt wat de wet is. Ze denkt ook in zwart-wit alsof het stoppen van de demonstratie winst zu betekenen voor Rechts. Hoe komt ze erbij. Hoe dom ben je dan om zo te denken? Volgens mij hebben we last van een virus en is de schade al aanzienlijk anders demonstreren ze een hele maand wat mij betreft. Wie boeit dat nou. Zolang er maar met scherp geschoten wordt als de fijne linkse club de binnenstad wil gaan slopen en plunderen. Klaar met dat gezeik.

Dirk III | 05-06-20 | 00:26

We leven in een tijd van politieke armoede. Op een paar volksvertegenwoordigers na is het pappen en nathouden. Ben er helemaal klaar mee.

Dwarsdenker | 05-06-20 | 06:11

Ze laat keer op keer haar ideologische voorkeuren prevaleren boven veiligheid en ordehandhaving en niet zo'n beetje ook. Op het moment dat zij een langdurig onderzoek van de AIVD verklootte door te gaan praten met het straatvuil van het Haga, straatvuil dat helemaal niet in een beschaafd land thuishoort, had ze al ontslagen moeten worden. Zij hoort te weten van zo'n onderzoek, maar als portefeuillehouder handhaving, klap je niet uit de school over opsporingsactiviteiten. Stel je voor dat je mensen (bijvoorbeeld informanten) daarmee in gevaar brengt. Ik weet niet of er zoiets is als een beroepscode voor burgemeesters, Zo ja, is het onbegrijpelijk dat het gedrag van Halsema geen consequenties heeft, zo nee, moet die code er komen.

Heiner | 05-06-20 | 09:06

Hoe is die houding van Grapperhaus mogelijk zeg! We weten exact hoe hij erin zit met die appjes. En dan net doen alsof niemand daar weet van heeft en er vol overheen bluffen.

zevensprong | 04-06-20 | 23:50 | 5

Iemand zei eens, politici en advocaten zijn beroepsleugenaars. Grapperhaus is beide.

bitterpete | 05-06-20 | 01:14

Die houding is mogelijk dankzij 1,3 miljoen zieke imbecielen die in 2017 op CDA hebben gestemd.

obominotie | 05-06-20 | 01:25

@obominotie | 05-06-20 | 01:25:
Met oogkleppen op luisterend naar de kerkradio dat alles goed komt als je maar CDA stemt. Halzen zijn het.

Dwarsdenker | 05-06-20 | 06:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Je mag best duizenden mensen ziek maken en er honderden laten doodgaan. Zolang je zelf meer deugt.

Patatter | 04-06-20 | 23:39

... en u bent de knip voor de neus niet waard ! En zo is het, Babbelfout moet ook maar aftreden, evenals burgemeester Kapzemaar.

Alleen_van_achteren | 04-06-20 | 23:37 | 2

Kapzemaar (die regels...)

Alleen_van_achteren | 04-06-20 | 23:38

Wat een zwakke minister van justitie is deze CDA'er. Maar hij is glad letterlijk en figuurlijk. Ook dat trage tempo van spreken is behoorlijk irritant.

sprietatoom | 04-06-20 | 23:49

Halsema zal dit, denk ik, overleven. Ze is alleen afhankelijk van de gemeenteraad en die zit vol met partijgenoten en deugende vriendjes.

JvanDeventer | 04-06-20 | 23:18

Femke wilde een middelvinger opsteken naar Trump. Nou, gelukt.
Ik word best ziek als de VS wordt neergezet als institutioneel racistisch. Indiërs verdienen bijna 2x zoveel als de gemiddelde Amerikaan in de VS. Andere Aziaten, Chinezen, doen het ook aanmerkelijk beter dan blanke en zwarte Amerikanen. Welk racisme? De visie van de MSM in Nederland over de VS is bekrompen en onjuist. Als er bijvoorbeeld over racisme en achterstelling van Afro-Amerikanen wordt gesproken, dan wordt standaard de blanke, Angelsaksische, republikeinse Amerikaan de schuld gegeven. Trump dus. Niet de liberale big tech die mensen voor een hongerloontje in een magazijn (Amazon) of fabrieken (Apple) laat werken of belasting ontwijkt. Het personeel heeft ook geen vooruitzicht op beter. De prijs van technologische disruptie is voor de lagere middenklasse/arbeiders hoog. Veelal ook zwart.
Maargoed... laat de NOS eerst maar eens uitleggen waarom andere kleurlingen het beter doen dan blanken in het land van white supremacy.

arlen | 04-06-20 | 23:17 | 7

Niks aan toe te voegen eveneens aan de overige reacties hier. Allemaal waar.

Dwarsdenker | 05-06-20 | 06:16

@Voorgeenchanterikpeu | 05-06-20 | 01:14: het punt was dat de Aziaten in aanmerking komen voor de uiting van het zogenaamde white privilege, meer dan de blanke bevolking in de V.S.

Zoals Ben Shapiro al jaren roept: wijs mij dat instituut aan dat racistisch is aan en we bestrijden het samen.

BrokenTipi | 05-06-20 | 07:19

Denk niet dat Trump er wakker van zal liggen, sterker nog, ik denk dat hij haar (volledig terecht) niet eens kent.

Mallepietje1001 | 05-06-20 | 13:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Tja. En toch wordt aan dit soort geluiden in de talkshows niet of nauwelijks aandacht geschonken.

Reaganmania | 04-06-20 | 23:18

Zeer goed stuk! De feiten! Hoezo racisme in NL?

Rest In Privacy | 04-06-20 | 23:37

@Reaganmania | Nee, links houdt niet van feiten. Die leven in een of andere rare bubbel. Teveel LSD ofzo.

Gaat het niet dan? | 05-06-20 | 09:38

Wat lijkt het me toch heerlijk om zo'n schaamteloze bestuurder te zijn. Gewoon een beetje schouders ophalen en dom om je heen kijken, terwijl je baas met zijn telefoon zit te spelen.
"Mwoah, ja... zo erg vind ik het allemaal niet enne tsja, er gebeuren wel vaker dingen enne ik heb m'n slaap nodig en... Had ik al gezegd dat het allemaal wel meevalt?".
De pleuris zal een keer uitbreken met zulke lui aan het roer.

ZegMaar | 04-06-20 | 22:57

Debat is eigenlijk alweer een afgedane zaak; niets meer dan een bevestiging van wat ik dinsdag al zeker wist: Halsema blijft.
Het is net zoals met het weer van de laatste jaren: elke dag dat je bij het wakker worden hoopt of een frisse plensbui, word je toch weer geconfronteerd met de Rode Dageraad.

Peter Emile | 04-06-20 | 22:57

Ik vrees dat we komende weken voortduren over "racisme&discriminatie"(Uiteraard enkel de schuld van "die witten") om de oren geslagen worden. Ik ruik een debat bol van de Deugdrogreden en valse beschuldigingen, ongetwijfeld komt Kaaklem er nog mee weg ook.

Abject | 04-06-20 | 22:47

Schaamte kennen ze niet...

Xaffier | 04-06-20 | 22:41

Schaamte kennen ze niet...

Xaffier | 04-06-20 | 22:41

Als je die lamzak van een Grapperhaus ziet krijg je heimwee naar Fredje Teeven of die andere piloot uit de onuitputtelijke bron van de VVD : opa Opstelten .

daytripper | 04-06-20 | 22:28

Karteltheorie confirmed. Dit gaan ze niet meer rechtlullen. Wat wél weer gaat gebeuren is dat dit in de rimpels der tijd vervagen gaat. Halalsema MOET down, maar hoeveel fuck-ups is het waard? Overmorgen weet het grootste MSM volgend deel van (ONS!) Nederlandje dit niet meer. De hele tweede kamer op glad ijs, maar niemand die het écht doorziet.
Fuckin' jammer weer, maar zeau is het (sterk krimpend gedeelte van het) volk gestuurd.

NiCeY | 04-06-20 | 22:27 | 1

Het krimpende deel van het stemvee kijkt ernaar en schud meewarig de kop, maar toch blijven ze erop stemmen.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 22:30

Precies zoals ik voorspelde. Rutte heeft ingegrepen, want steun Jessias nodig. Gabberhouse moest inbinden en als een echte farizeeër heeft hij zijn principes verloochend voor wat pluche en zilverlingen. Wist dat het partijkartel Femmie niet zou laten vallen. Wat een land leven we, want het kantklossend proletariaat staat erbij te kijken en kan er niks aan doen. Femmie blijft zitten en incident en incident zullen erop volgen want La Halsema is niet alleen aangeschoten wild, ze zit vol wrok en ziet nu """rechts""" achter iedere boom als vijand. En Rutte... net zoals in het filmpje moet hij erom lachen.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 22:23 | 3

Ze kunnen haar achter de deuren nog dwingen zelf ontslag te nemen.

Tapioca pudding | 04-06-20 | 22:27

@Tapioca pudding | 04-06-20 | 22:27:
Echt niet, de gemeenteraad staat achter haar en GL zou woedend worden. En JFKlaver zou zijn steun intrekken voor Rutte in de 1e slaapkamer.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 22:28

En dan kun je wachten op de mantra van ons kostbaar goed " de parlementaire democratie " .... zum Kotzen.! Lodewijk XIV en zijn kliek 2.0.

daytripper | 04-06-20 | 22:31

Jesse....

Volgens mij ging het vooral om discriminatie bij de belastingdienst, maar een beetje racisme zal er ook wel zijn.

En staande houden van getintiers, ja op camera doen ze heel verontwaardigd maar als je het van de andere kant ziet dan snap je het wel. Gedrag in de openbare ruimte van die mensen is vaker niet netjes.
Ja daardoor worden ook de nette getinte mensen vaker gecontrolleerd, helaas dat is het profiel wat statistisch is opgebouwd in de hersenen.

Stageplekken mbo.... hahahahahahaha ja zo een luiwammes.

Veel kinderen die in hun tienerjaren alle autoriteit haten etc. weten zichzelf nog enigzins te bedwingen, maar in bepaalde kringen schijnt het vaker slecht te gaan dan goed. De jongeren hebben een eigen cultuur ontwikkeld waardoor het aantrekkelijk word.

En genoeg moslims op latere leeftijd die inzien dat ze fout/stom bezig waren, maarja je bent een tiener he, en dan luister je niet.

En een bedrijf dat gewoon in een oogopslag ziet dat jij in die fase zit, dan willen ze je niet.

Gijsbert | 04-06-20 | 22:22

Op het moment dat een vergunning wordt aangevraagd voor een demo moet men een risicoanalyse doen, een aantal scenario’s uitwerken en bijpassende maatregelen verzinnen.
Het kan niet zo zijn dat je pas tegen het einde van de demo de analyse doet dat het wegsturen van mensen tot gewelddadige escalatie zou leiden. Dat weet je van te voren. En als je dat van te voren weet dan voer je deze demo niet uit op een Prime positie zoals het midden van de hoofdstad. Ik heb het vermoeden dat FH alle risico’s heeft genegeerd omdat ze de meest toon aangevende plek in Nederland wilde fasciliteert voor de demo. Al dat verdere discussie is om de hete brei heen draaien. Risico’s onvoldoende geanalyseerd, geen draaiboek voor diverse scenario’s, demo had voorkeur van burgemeester.

Tapioca pudding | 04-06-20 | 22:22 | 1

Dat geeft ze zelf toe door aan het belang van die demo te refereren. Laat dat nou net het deel zijn waar een burgemeester niet over gaat. Het is niet aan een burgemeester om een waarde-oordeel oer het onderwerp te geven en daar haar beleid op aan te passen. Het handhaven van de orde en veiligheid, daar hoort het om te gaan. Om niets anders.

Heiner | 05-06-20 | 00:05

'Wat was dat nou, Ferd? Huh?'
Ferd krimpt ineen.
'Sorry.'

SIogra | 04-06-20 | 22:21

Schitterend van de Hiddemeister : " om haar ijdel vertoon van morele rechtschapenheid te laten zegevieren op haar plein" oftewel om het met een bekend gezegde uit te drukken : de deugd gaat zelden de straat op zonder de ijdelheid aan haar zijde .

daytripper | 04-06-20 | 22:19

Terwijl ik hier de toetsenbord-ridder uithang, kijkt mijn partner naar 'Beau' op RTL 4.
Ik heb geen zicht op de flatscreen, maar ik hoor het geluid. En godsamme, alwéér dat pedante, dreinerige stemgeluid van Peter RRR de Vries in mijn huiskamer. Want die weet zo te horen weer iets beter. Twee uur geleden ook al. En vier uur geleden óók. En gisteren. En eergisteren.
Ik word zo langzamerhand doodziek van die vent. En van al die omroepen die maar blijven doorgaan deze zeurderige betweter voor de camera's te slepen. Het wordt tijd dat die pedante, verzuurde kop eens definitief van het scherm verdwijnt.
Laat ie, net als Marcel van dam, een landgoed kopen en 2000 rhododendrons gaan planten. Of zo.

Peter Emile | 04-06-20 | 22:17 | 4

Dito hier. Ik kon het niet aanhoren. Ik ga niet voor mijn lol naar drogredenen luisteren.

Tapioca pudding | 04-06-20 | 22:23

Snap je helemaal, denk er net zo over.
Wat een vreselijke betweter.

Pjotterdjotter | 04-06-20 | 23:23

Hij heeft teveel schoorstenen die moeten blijven roken.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 23:42
▼ 1 antwoord verborgen

Femke is als linkse activist van mening dat haar doel boven de wet mag staan.

BozePaarseMan | 04-06-20 | 22:16 | 1

Het is geen wet

glaaf | 04-06-20 | 23:33

Net even het beginstuk met Wilders vs Brabbelpaus teruggekeken.
Niet dat ik nou zo'n fan ben van Wilders' bijterige toon, maar man, man, man, wat komt pruillipje Ferd daar zwak en hulpeloos over. Ze kunnen net zo goed een baby achter de microfoon van het spreekgestoelte zetten. Fysiek gelijkend, weerloos en onzin uitkramend, maar dan kleiner.
Er zijn duidelijk afspraken gemaakt dat Halsema uit de wind gehouden ging worden, maar het overtuigt voor geen meter.

SIogra | 04-06-20 | 22:13 | 1

Wat ook blijft verbazen is de uitleg die Fred, kennelijk tot grote ergernis van hemzelf, iedere keer herhaalt: "Hij is niet verantwoordelijk, de ""driehoek" en met name de BM draagt alle verantwoordelijkheid etc."' Als je dat werkelijk vindt Fred (en dat kun je oprecht zo vinden), waarom werd je dan überhaupt gebeld/geappt? Als je er kennelijk geen enkele zeggenschap over hebt is dat nogal onzinnig. Tenzij het allemaal een ander doel diende natuurlijk, om jou voor het karretje te spannen en als hoogst verantwoordelijke voor de dramatische vertoning op te voeren.
Maar.... Is het ook niet een beetje jouw verantwoordelijkheid om iets te vinden van een evenement dat niet slechts Amsterdam aangaat, maar mogelijk de Volksgezondheid van het gehele land in gevaar brengt?

Wolveshead | 05-06-20 | 00:38

Waarom gaat het ineens over zwarte piet ?

Grobbebol | 04-06-20 | 22:13 | 3

Omdat wij allen racisten zijn.

Pieter_Auper | 04-06-20 | 22:20

Omdat ze elkaar steeds de zwarte Piet toeschuiven.

MistaRazista | 05-06-20 | 00:56

44 zetels lieve kijkbuiskinderen. 44 in de peiling.
Die coalitie over links gaat er gewoon komen. Wat een feest wordt dat. Ik verheug me nu al op de woede van de stemmers van PvdA, GroenLinks, CDA en VVD na aankondiging van de komende coalitie.

Lafayette | 04-06-20 | 22:10 | 2

"de" peiling ???... EEN peiling zul je bedoelen . Afgelopen zondag bij een andere gezaghebbende peiling waren het er 9 minder . Bovendien was het een typische reactie van een bevolking die eventjes op apegapen lag : dan moet er een leider gevonden worden .. en de beurt was eventjes aan Pinokkio bekend van de groeiende neus en als het moeilijk wordt de boel weglachen. . But the show ain' t over till the fat lady sings !

daytripper | 04-06-20 | 22:25

@daytripper | 04-06-20 | 22:25:
44 zetels, 35 zetels. Het punt is dat de volgende coalitie gewoon weer een VVD premier levert. Dat is eigenlijk nog amper een voorspelling.

Lafayette | 04-06-20 | 23:33

Wat lult Klaver weer uit z'n nek. Ik voel mij als "witte" Nederlander ook regelmater gediscrimineerd. Vooral door de zijnen. Het hele debat gaat weer eens over dat racisme alleen van blank naar anderskleurigen gaat.

Pieter_Auper | 04-06-20 | 22:09 | 2

Dan heb je (we) lekker pech: gemene, nare blanke man, per definitie rascist!!! Hoe durf je!?! *sarcasme-modus uit* *verdrietig-modus weer aan*

Paulzitineenkaul | 04-06-20 | 22:50

Klaver is toch een Indo-Marrekaan?

Spartaan1888 | 04-06-20 | 23:22

Ik word altijd een beetje moe van het gemompel van Gabberhouse. En Greet is toch wel dringend toe aan een ooglid-correctie. Die nederzakkende bovenste oogleden doen hem er steeds vermoeider uitzien.

Peter Emile | 04-06-20 | 21:57 | 3

Inderdaad ... moet nog gauw gebeuren voor de verkiezingen .

daytripper | 04-06-20 | 22:20

Wilders moet zijn haar fel roze verven en overdreven felle eyeliner opdoen. Gewoon een spiegelbeeld van die extreemlinkse advocaat. Ben gr haar naam vergeten.

Samarkand225 | 04-06-20 | 22:40

Whahaha, mooi gevonden. Daar was ik nou nooit op gekomen, om begrijpelijke redenen....

elfenstein | 04-06-20 | 22:03

Geef mij maar 'n 1873!

Rest In Privacy | 04-06-20 | 23:45

Bljft me verbazen dat witte en zwarte mensen een geaccepteerde kwalificatie is op de NPO en RTL journaals. Zwarte was volgens mij een niet zo vriendelijke benaming voor de getinte medemens.

CarelJan7937 | 04-06-20 | 21:52 | 2

'Witte' mensen is een soort linkse wraak-actie op de ooit als zeer discriminerend ervaren benaming 'zwarte'. Probleem is dan alleen, dat je gedwongen bent 'zwart' of 'zwarte' te blijven gebruiken als je 'wit' of 'witte' gebruikt. Want anders kun je worden beschuldigd van racisme. Stel je voor.

Peter Emile | 04-06-20 | 22:01

Twintig jaar geleden was je een pure acist als je zwarte zei. Neg(e)r(oïde) was het juiste woord. Tegenwoordig dus omgekeerd.

Grachus | 05-06-20 | 00:30

Nou Nederland stijgt in de corruptie index, zijn we toch ergens goed in.

Samarkand225 | 04-06-20 | 21:50 | 1

Die index stijgt evenredig met de import van Derde Wereld-volk.

Peter Emile | 04-06-20 | 22:04

Vergeet Rutte nu te zeggen dat men voor het zingen de kerk uit moet?

TonieKolonie | 04-06-20 | 21:50

Waarom denken dat zo'n kut-debatje ook maar iets uithaalt. Uiteindelijk worden de rijen altijd gesloten.

Willibald von Klúúúk | 04-06-20 | 21:49

Meteen alle Corona boetes kwijtschelden.

TheBigKirth | 04-06-20 | 21:48

Kuzu wil op vakantie naar Turkije.

jip_86 | 04-06-20 | 21:44

Overigens ook apart dat het programma M beweerde dat er geen "zwarten" in de 2e kamer zitten. Volgens mij zitten er voldoende kamerleden met een niet-westerse achtergrond.

Meeste Nederlanders zijn kleurenblind en hebben niet eens door dat iemand een kleurtje heeft. Zijn toch echt de zwarten die er een probleem van maken en de echte racisten zijn.

CarelJan7937 | 04-06-20 | 21:43 | 2

Dat is toch " positieve discriminatie" ?

MoonBeebe | 04-06-20 | 22:24

Het is wel geprobeerd maar John Leerdam was geen onverdeeld succes, Ayaan Hirsi Ali is met pek en veren het land uitgejaagd toen ze niet de dankbare excuusnegerin wilde uithangen en Yernaz Ramautarsing is vakkundig preventief kaltgesteld omdat hij een paar ongenuanceerde en onvolledige uitlatingen had gedaan. Dus dan kun je wel gaan klagen maar misschien moeten de gevestigde partijen eens wat harder op zoek naar zwarte kwaliteit. Probleem is alleen dat links selecteert op kleur in plaats van capaciteit en rechtse kwaliteit vertegenwoordigen de zielige negertjes niet ( en zijn zelf ongetwijfeld "bounties" ) dus krijg je toch weer hetzelfde geneuzel.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 23:07

Ik had geen Corona debat verwacht!

Foxcave | 04-06-20 | 21:42

Ah, Rutte heeft ook al geen herinnering meer aan zijn uitspraken over groepsimmuniteit. De man gaat toch wel achteruit de laatste tijd.

Schmalz | 04-06-20 | 21:35 | 2

Hoho, actieve herinnering hè!

amateurrr | 04-06-20 | 21:49

Dat is het nieuwe normaal.

anti-fatwa | 04-06-20 | 21:52

In Duitsland stoppen ze eind juni met de 1,5 meter samenleving die inmiddels geen samenleving meer is. De prijs is hoog. Met dank aan dit kabinet en hun adviseurs.

frisenfruitig | 04-06-20 | 21:35 | 1

Hoe kom je aan die wijsheid?

Onkel Bratwurstbude | 04-06-20 | 21:41

Abdel laadklep en Marco Marcouch lachen zich de ballen uit de broek.
Kunnen wel dingen regelen die door Femke en Ferd nooit gerealiseerd kunnen
worden.

Geest is uit de fles en zonder migranten achtergrond kan je niks regelen met deze demonstranten. Zelfs niet als je gaat mede-demonstreren.

Lastig dilemma en hoe gaan we dit oplossen?

CarelJan7937 | 04-06-20 | 21:33 | 4

Alle mensen op topposities krijgen een kleurtje. Van witmensen die op hun eigen breedtegraad wonen en waar je je hebt tussen gemengd word je agressief.

SIogra | 04-06-20 | 21:43

Trumpiaans. We zetten het leger in, ik denk dat we dit zelfs kunnen winnen zonder tanks. Of ongewapende boa’s en daarna bewapende boa’s, kijken wat beter gaat.

Gandalph | 04-06-20 | 22:34
▼ 1 antwoord verborgen

Let wel.Dit flutdebat gaat nu verder over het indammen van besmettingsgevaar.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:31 | 2

Verbijsterend ja. Volgens mij begrijpt Rutte werkelijk niet waar Asscher het over heeft, terwijl Asscher hier gewoon gelijk heeft. Wat een intellectuele nitwit... En dat is dan premier...

obominotie | 04-06-20 | 21:33

@obominotie | 04-06-20 | 21:33: Het gaat over strategie. Rutte heeft geen strategie. Hij volgt maar een beetje de omringende landen, maar verpakt dat in het bekende gezwets. Je ziet de moedeloosheid bij Asscher en Marijnissen.

Schmalz | 04-06-20 | 21:39

Het draait bij Femke ook alleen maar om haar imago. Valt me erg tegen.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 21:30 | 3

Want je hebt de afgelopen 10 jaar niet opgelet?

spanarchist | 04-06-20 | 21:41

Welkom bij de club!

5611 | 04-06-20 | 21:56

Ooit door jullie jonge liberaaltjes uitverkozen tot Liberaal van het Jaar, Faalke H.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 23:10

En rutte lult met ascher maar door over indammen van besmettingsgevaar.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:27

Hoe kan rutte het nu nog hebben over corona veiligheidsmaatregelen terwijl ze in 020 daar hun reet mee hebben afgeveegd.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:25 | 1

En daar dan ook geen consequenties aan verbinden maar bij burgers eventjes een strafblad geven als die binnen 1,5meter komen. Pure rechtsongelijkheid! Daarbovenop nadat Halsema’s demonstratie is geweest, alle volgende demo’s verbieden. Ze zal het denk ik wel weer opheffen als haar clubje weer wil demonstreren.

Gandalph | 04-06-20 | 22:50

Wat ik eigenlijk heel vreemd vind is dat Grappermaus steeds wijst op het feit dat het een zaak van de zogenaamde driehoek is. De politie zou ruim op tijd hebben aangegeven dat de opkomst veel te groot was, maar daar is blijkbaar niet door die zogenaamde driehoek iets mee gedaan zodat er nog redelijk op tijd ingegrepen kon worden. Of Halsema heeft het advies naast zich neergelegd. Ik vermoed het laatste. Maar dan nog, Grappermaus blijft hameren op volgorde deze zaak te behandelen. Eerst volgende week woensdag in de raad van Amsterdam en dan eventueel verder de ladder op. Vrij veilige gok van Grappermaus dat de raad/coalitie als een blok achter elkaar blijft staan en er dus niets "naar boven" gaat. Daarmee lijkt het voor Grappermaus voldoende en eigenlijk de gewenste uitkomst. Nu is het wel leuk en aardig dat Grappermaus zich zo vastklampt aan de volgorde en hoe het wettelijk geregeld is, maar we leven volgens mij in uitzonderlijke tijden waar plaatselijke belangen worden overstegen door regels vanuit Den Haag. In Den Haag spreekt men zelfs over noodwetten en dergelijke (denk maar aan het willen volgen van iedereen middels de mobiele telefoon). Hoe kan Grappermaus dan vasthouden aan de wettelijke volgorde hoe zaken zijn geregeld, terwijl er vanuit Den Haag regionaal overstijgende regels worden gesteld ?

Ruikbaard | 04-06-20 | 21:24 | 8

@suscrofa | 04-06-20 | 22:18: Nooit zal Halsema uit eigen beweging vertrekken. Puur om de reden dat ze nog steeds vindt dat het links gedachtegoed boven de regelgeving staat. Daarnaast zal de raad haar, gezien de samenstelling ervan nooit laten vallen. Groenlinks, PvdA, D66 en de denkturken is al genoeg om Halsema op het droge te trekken. Voor Femmie is dat allemaal geen enkel probleem. Ze ziet alleen haar zogenaamde gelijk bevestigd en gaat nog linksere toeren uithalen.

Kopieerapparaat | 04-06-20 | 22:57

@Kopieerapparaat | 04-06-20 | 22:57:
En is ze nog eens aangeschoten wild/chantabel geworden van/door inderdaad die Denkturken geworden. Fijne positie om in te zetten, tranen voor autochtoon onlinks Amsterdam.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 23:12

@suscrofa | 04-06-20 | 22:18:

Aha,. nog een Wim Voermans liefhebber. Fijn! Kan iedereen aanraden ook zijn blog te volgen. Moge misschien wat droog lijken, maar zijn meningen zijn zeer raak op zijn vakgebied!
Hulde! Evocatus
.

Evocatus | 05-06-20 | 00:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Ferd moest Femke redden om de steun voor meerderheid van GL te behouden voor het geval er een motie van wantrouwen komt voor de corona incompetentie en het uitstellen(afstellen) van de verkiezingen volgend jaar.

De Amsterdamse prinses gaat vanavond waarschijnlijk nog opzoek naar een dealer om eens lekker haar neus vol te jakkeren en haar triomf te vieren.

Welles! Nietes! | 04-06-20 | 21:21 | 2

Zit daarom haar neus dicht als ze begint met praten?

MoltisantiBeer | 04-06-20 | 21:22

Nou, nou, nou, moet dat nou, suggereren dat ze aan de dope is?
Zie ik haar niet doen.
Pietsie dimmen. Evocatus
PS
Dat woord "jakkeren" vind ik wel weer uitermate goed gevonden m.b.t. poedergebruik. Proficiat!
.

Evocatus | 05-06-20 | 00:11

Doe net mijn computer aan maar uit de comments begrijp ik dat Halsema geen enige problemen hoeft te verwachten vanuit Den Haag?
Dus vanaf nu zijn alle besluiten van deze regering onder voorbehoud. Ze gelden voor de rest van Nederland, maar voor Amsterdam alleen als Halsema dat goedkeurt. Rutte en co laten zich door Halsema piepelen en belachelijk maken. Onbegrijpelijk.

spanarchist | 04-06-20 | 21:20 | 1

Nog niet. De Ferd wil eerst het debat in de Amsterdamse Gemeenteraad afwachten (volgende week woensdag), en zal naar aanleiding daarvan een brief naar de Kamer sturen, als ik het goed begrepen heb. Daarna kan er eventueel nogmaals in de Kamer over gedebatteerd worden.

obominotie | 04-06-20 | 21:23

De Wet Openbare manifestaties (Wom) is van toepassing wanneer een betoging of demonstratie wordt gehouden. Er is sprake van een openbare manifestatie wanneer er meerdere personen zijn die in het openbaar een mening uiten en waarbij het uiten van deze mening centraal staat. Zogenoemde 'eenmansacties' waarbij één persoon in het openbaar een mening wil uiten, vallen niet onder de Wom. Het recht om betogingen te organiseren of eraan deel te nemen is verankerd in artikel 6 en artikel 9 (lid 2) van de Grondwet. Het recht op vrijheid van meningsuiting is neergelegd in artikel 7 Grondwet. Deze grondrechten kunnen, onder bepaalde voorwaarden, worden beperkt.
Omdat vrijheid van betoging, levensovertuiging en meningsuiting grondrechten zijn, is in de Wom niet gekozen voor een vergunningenstelsel, maar voor een kennisgevingstelsel. De burgemeester kan op grond van de kennisgeving van een openbare manifestatie eventueel voorschriften en beperkingen stellen en de nodige veiligheidsmaatregelen treffen om de betoging ordelijk en vreedzaam te laten verlopen. De Wom bepaalt in artikel 5 lid 2 sub c dat de burgemeester een manifestatie kan verbieden:
ter bescherming van de gezondheid,
in het belang van het verkeer en
ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

De inhoud van de uiting is géén criterium voor de burgemeester om een manifestatie te verbieden. Tijdens de betoging zelf is de burgemeester bevoegd aanwijzingen te geven in het belang van bovengenoemde gronden. Ook kan hij - op dezelfde gronden – de betoging beëindigen (artikelen 6 en 7 Wom). De gemeenteraad kan in de APV regels opstellen over de wijze waarop de gemeente in kennis wordt gesteld. Voldoet de organisator daar niet aan, dan kan de burgemeester de manifestatie in uitzonderlijke omstandigheden verbieden of beëindigen

Het is duidelijk dat Halsema schijt aan de gezondheid had duidelijk een van de punten om de manifestatie te verbieden of af te breken

dik van alster2409 | 04-06-20 | 21:20 | 1

Alle wetten, inclusief grondrechten zijn ondergeschikt aan een noodverordening. Dat is het hele principe van een noodverordening. Dus de Wom is leuk, maar van secundair belang.

Stormageddon | 04-06-20 | 21:32

De opmerking van FH over dat dit de rechtse politiek in de kaart zou spelen vertelt het hele verhaal. Zij is benoemd om boven de partijen te acteren. Dit mag nooit onderdeel van de uitleg van een burgemeester zijn. Annabel zei het al treffend en het wachten is nu op een motie van wantrouwen.

Overigens wordt dit een hele dure grap voor de overheid. Alle Coronaboetes kunnen nu met succes worden aangevochten bij de rechter wegens rechtsongelijkheid. 'Als de burgemeester van Amsterdam zich niet aan de anderhalve meter regel houdt, waarom moet ik dat dan wel?'. Daar kan het OM niets tegenin brengen. Case closed.

van heinde en verre | 04-06-20 | 21:20

Dit is wel weer een mooie stunt van de VVD, GL burgemeester van Amsterdam maken en dan vlak voor verkiezingen dat op een mislukking uit te laten lopen. Dat zag elke kandidaat burgemeester al aankomen maar Halsema trapte er wel in.

W_F | 04-06-20 | 21:19

Gaat de Amsterdamse gemeenteraad overigens nog vragen aan de burgemeester waarom de organisatoren van de betreffende demonstratie beiden subsidie ontvangen van de stad Amsterdam? Subsidie die dus eigenlijk wordt betaald door inwoners van Amsterdam die elk jaar weer een verhoogde WOZ-heffing op de mat krijgen?

theo-is-dood | 04-06-20 | 21:18 | 1

Wonen er nog mensen in Amsterdam die geen subsidie krijgen dan? Er wordt daar jaarlijks een miljard euro verdeeld.

witwas | 04-06-20 | 21:29

Op internet staat een live stream van findthecreator. Duurt iets meer dan 3 uur. Ik heb gekeken vanaf het moment dat de demo gestopt was. Meer dan een uur.

Veel engels, minimaal 5 x huggen en zegt aan eind knuffels geven mag niet
Hallucinante hotdogkraam midden op het plein in de drukte.
Kijk eens na de demonstratie hoeveel mondkapjes er nog gedragen worden, en hoe die gedragen worden …. if any.
Veel vriendengroepjes zeer dicht op elkaar, 1,5 meter hebben ze nooit van gehoord.
Huggen, zingen, dansen, schreeuwen
Bivak mutsen
agenten die eerder op 15cm staan dan 1,5 meter, security evenzo
Een deugfestival om het deugen, dat blijkt wel als de camera's eigenlijk uit horen te staan. TheCreator gooit zijn eigen glazen in.
En die griet aan het eind, dat lijkt me een donkere antifa.

Leerzaam beeldmateriaal en weet meteen hoe een superspread event eruit ziet. De beelden zie wij op televisie zien zijn niet de werkelijkheid.

InSight | 04-06-20 | 21:14 | 1

Interessant beeldmateriaal voor het OM. Er wordt geen poging gedaan de 1.5 aan te houden, waar dat vaak wel kan. Wetsovertreders duidelijk herkenbaar in beeld. Dus 390,-pp en strafblad.

Schmalz | 04-06-20 | 21:23

Momenteel zal er in de wandelgangen onderhandeling plaatsvinden over de overgave van Halsema. GL zit in de loopgraven en wil wisselgeld voor een vertrek van FH. Wat is de prijs die we allemaal zullen betalen voor het afsluiten van deze kwestie? Meer klimaatwaanzin, mensen van kleur quota, boeren afschaffen? We zullen het wel nooit weten....

TonieKolonie | 04-06-20 | 21:11 | 6

Sleutel is de PvdA. Die zouden Amsterdam heel graag terug willen qua burgemeesterspost. GrL is een veel te lastige partij met te weinig potentieel in het licht van de komende verkiezingen. Regeren is vooruitzien!

ole guapa | 04-06-20 | 21:26

De wetteloosheid in Amsterdam straalt af op Den Haag. Door te blijven zitten beschadigt FH/GL ook het kabinet. Ik verwacht niet dat de raad van Amsterdam haar zal wegsturen. Dan komt het weer terug naar Den Haag. Daarnaast zullen er druppelsgewijs allerhande misstanden naar buiten komen en blijft de zaak door etteren. Er komen verkiezingen aan en het kabinet wil dit afsluiten.
Gezien de zetelverdeling van GL haar burgemeesterspost niet opgeven. Er komt een nieuwe can GL.

TonieKolonie | 04-06-20 | 21:34

Nou, we weten het inmiddels: Rutte gooit Zwarte Piet voor de bus. Morgen stapt Halsema op. Dat is de deal.

TonieKolonie | 05-06-20 | 00:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Het was weer een leuk toneelstukje.
Dit is de reden dat ik nooit in een theater kom.

HoerieHarry | 04-06-20 | 21:10 | 2

Poppenkast. Theater zit nog een hart in.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 21:12

Witten (d.w.z. albino's) hebben het in Afrika ook niet makkelijk.

quazi | 04-06-20 | 21:10

Hiddema, geweldig, wat een humor, wat een duiding.
!!!

Bolhoed | 04-06-20 | 21:10

Hoeft niet meer terug te komen heeft nog andere verplichtingen, kan m'n nieuwsgierigheid bijna niet bedwingen, zou het iets met Amsterdam kunnen zijn.
Ach laat ook maar is privé.

likdoorn | 04-06-20 | 21:09

Misschien kan iemand nog even opmerken dat het effect van 5000 mensen op die paar kwadraatmeter op de Dam dermate groot in te schatten is, dat die poetsdoekjes na elke spreker wel rustig weggelaten mogen worden. Dat is dan, met goedkeuring van Grapperhaus, ook niet meer dan de illusie ophouden en het debat zou zo weer wat vlotter gaan.

Gladiator Fap | 04-06-20 | 21:08 | 1

Het effekt is dat het er 12.000 bleken te zijn.

jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:15

Er zal intern bij justitie nog wel even stevig over nagepraat worden, over hoe het in godsnaam mogelijk is dat die appjes niet zoekgeraakt zijn. Die appjes horen natuurlijk al lang in de kluis met zoekgeraakte stukken liggen.

VanBukkem | 04-06-20 | 21:08 | 4

@Gallendebejaarde
... en een stadhoudersbrief en een onderste steen. Yep.

VanBukkem | 04-06-20 | 21:54

Uit die appjes blijkt dat grappelmaus ook belazerd is. Ze deed net of er niet 300 maar 1000 mensen stonden en toen grappelmaus op de tv zag dat het er 12.000 waren en ze hem er probeerde in te luizen gooide hij de apps openbaar.
Zo moet ze zich er nu zelf uitlullen.

jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:18
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een poppenkast. Grapperhaus wekt de indruk "Moet ik nu echt voor deze flauwekul hier naar toe komen?" Ik ben er weg van. Houdoe.

Cheffff | 04-06-20 | 21:08 | 1

Hij gaat ook niet over de Dam. Dat is de taak van de veiligheidsregio en de burgemeester.

ja-ja-nee-nee | 04-06-20 | 21:18

Conclusie: Amsterdam is dus aan de rooien weggegeven. Wel duidelijkheid, is ook weer mooi. Toch maar die Republiek Amsterdam instellen, kan de rest van Nederland wel door met opbouwen en uitbouwen van de beschaving en welvaart.

Graaisnaaiert | 04-06-20 | 21:08 | 1

De stank uit die beerput waait ook naar de rest van Nederland, wellicht geld inzamelen voor een muur?

Zeebonkus | 04-06-20 | 21:13

En rutte gaat onverstoorbaar verder over de kuch corona crisis.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:07

Is er al iemand flauwgevallen?

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 21:06 | 2

Nee, duurt wel lang vandaag.

obominotie | 04-06-20 | 21:08

Ik zag Gabberwous naar adem happend achter de coulissen verdwijnen.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:10

Rookt Femke nog ?

Jimmy Mc Clure | 04-06-20 | 21:06 | 6

U bedoelt na de sex?

jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Een ding is zeker. Halsema was, is en zal dat de rest van haar leven een lame duck blijven. Nul komma nul draagvlak, het is lachwekkend.

Koonkluk Huis | 04-06-20 | 21:06 | 2

Weinig autoriteit, ook. Waarom zou je verder nog luisteren naar iemand die de volksgezondheid op het spel heeft gezet op een ongekende manier?

SIogra | 04-06-20 | 21:09

Aaaaa en weg is Ferd..., omg Femke ga je echt wachten tot woensdag?

King Wasimoo | 04-06-20 | 21:05 | 2

Willy!

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 21:11

@gebruikesrnaam | 04-06-20 | 21:11:
Willy stuurt z'n Max naar de Jumbo !
En Max gaat op de foto voor een aanbieding Coronabier.
Subtiel, niet?
Welterusten mensen.

demaup | 04-06-20 | 21:24

Wat zal Ferd een haat hebben aan Femke. Door haar incompetente staat hij nu zijn hachje te redden.

Kwelbeller | 04-06-20 | 21:04 | 5

Hij leek niet veel moeite hebben het uit te leggen, maar hij zal dit niet erg lachen vinden van Femke idd

Diederik_Ezel | 04-06-20 | 21:08

Hij gaat niet over de Dam, daar gaat de veiligheidsregio over. Kortom hij is totaal niet verantwoordelijk. Kan ook niet.

ja-ja-nee-nee | 04-06-20 | 21:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is eigenlijk het nut dat Veldman spreekt? VVD vs VVD zou zeggen ga solliciteren voor GTST of zo.

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 21:03 | 3

Grappie is CDA.

duh! | 04-06-20 | 21:05

Hij probeert Grapperhaus te laten zeggen dat Halsema hem alleen maar ge-appt heeft om een misplaatste suggestie van rugdekking te creëren.

obominotie | 04-06-20 | 21:07

@duh! | 04-06-20 | 21:05: Oh inderdaad, zag door het kartel de grappen van de hauser niet meer.

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 21:08

Begrijp ik nu goed dat het allemaal niet zo erg was? Dat het prima was wat in 020 gebeurde?

Dus rechtsongelijkheid is goed. Coronamaatregelen mogen en kunnen selectief toegepast worden? En indirect, de BM van Amsterdam hoeft Nederlandse regels niet te handhaven?

Begrijp ik dat nu goed?

Bataafje | 04-06-20 | 21:01 | 6

@dik van alster2409 | 04-06-20 | 21:49: nou, inderdaad. Echt een klap in je gezicht. MSM kan nu wel enkel gaan focussen op racismeverhalen ipv Corona, maar ik weet zeker dat mijn collega's die GL stemden dit niet gaan vergeten. Wij kunnen dit nu continu aan iedereen uitleggen en dat is echt geen pretje. Met dank aan Halsema.

Bataafje | 04-06-20 | 22:01
▼ 3 antwoorden verborgen

De wijze woorden van Gabberwous.Dit mag niet meer gebeuren.
Gisteren stonden er 1000 man in 010,terwijl er officieel er maar 80 mochten worden toegelaten.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:01 | 2

Niet waar. Alleen bij een demonstratie op het Schouwburgplein mochten er max 80 komen. Daarna is in overleg met de bm en de organisatie een andere plek aangewezen. Deze plek bood plaats voor duizenden. Aboutaleb zei zelfs nog "de kade tot Hoek van Holland is 40km", maw plek zat.

blauwgroentje | 04-06-20 | 21:10

Mag niet meer gebeuren, of nooit niet gebeuren. Nou?

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 21:00

Jezus Veldman, dat pak zat voor geen meter.

Mali | 04-06-20 | 21:00 | 1

Was waarschijnlijk het broekpak van zijn vrouw. Schoudertjes veel te nauw.

medusa324 | 04-06-20 | 21:10

Hiddema is een baas!

osolemio | 04-06-20 | 21:00 | 1

Ja, mooie vent.

HoerieHarry | 04-06-20 | 21:22

Hiddema legt de vinger op de pijnlijke plek maar Ferdinand toch wel erg makkelijk in een hoop woorden niks wil toezeggen.

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 20:59 | 4

@Zeebonkus | 04-06-20 | 21:00: Eigenlijk ben ik benieuwd wat de VVD Amsterdam er dan van vind. Als ze Femke steunen weet je dat er wat meer speelt.

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 21:04

@Mr.Perma.King | 04-06-20 | 21:04: De VVD vindt meestal wat er op dat moment het meest strategisch is om te vinden. Persoonlijk vindt ik het nogal moeilijk omdat ik Halsema wel degelijk zo snel mogelijk weg wil hebben, ook niets met die protesten heb maar aan de andere kant wil ik ook ophouden met het `nieuwe normaal`en kan ik bijna niet anders dan voor deze ongehoorzaamheid van de mensen applaudiseren. Het is dus verleidelijk om met deze stok te slaan maar ik heb er dubbele gevoelens bij.

Zeebonkus | 04-06-20 | 21:11

@Zeebonkus | 04-06-20 | 21:11: Halsema moet weg omdat ze regels selectief toepast en partijdig is. Jouw wens, het einde van de corona hysterie komt eind deze maand op tafel als blijkt dat er niets qua uitbraak gebeurd is. Mijn gok: per 1 juli zijn we van vrijwel alle flauwekul buiten verlost.

5611 | 04-06-20 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen

Te triest dat je hier nog over moet hebben. Ook de oproep aan Halsema om excuses te maken is absurd. Ze is gewoon totaal incompetent. Ze begrijpt niet dat ze als hoofd van de politie EINDVERANTWOORDELIJK is om de openbare orde en veiligheid van Amsterdammers en bezoekers te bewaken. Dat betekend dat je na overleg met je team moet handelen en beslissen in een crisis situatie.

Stel dat er een terroristische aanslag is met moordende bendes door de stad gaat ze dan ook bellen "Hou Fred er staan hier diverse lui met mitrailleurs om zich heen te schieten. Wat moet ik doen? Helup!!"

Onmiddellijk afzetten met welke middelen dan ook. Aan dit gevaar kan je Amsterdammers en de bevolking niet bloot stellen.

Bij haar aantreden kwam al kritiek dat ze geen bestuurlijke ervaring had. En dat wordt hier pijnlijk duidelijk. Ze dacht dat burgemeester alleen inhoudt dat je deug toespraakjes houdt over gender equality.

JanP999 | 04-06-20 | 20:58 | 3

meelopen in een demonstratie tegen de racistische politie, zijnde hoofd van diezelfde politie is ook best bizar

kantje_boord | 04-06-20 | 21:04

Het echte probleem is dat mw F Halsema als burgemeester niet neutraal is, niet boven de partijen staat. Waarom was het nodig om met een button op door die demonstratie te paraderen?
Gaat ze dat ook doen als Theo & Terry tienduizend man oproepen om naar de Dam te komen om ergens voor of tegen te demonstreren?

theo-is-dood | 04-06-20 | 21:05

Femmie is groot geworden in de Haagsche kliek. Dus is het haar reflex om daar dekking te zoeken als het spannend wordt. De reflex van een politicus. Alleen is zij nu geen politicus, maar ongekozen bestuurder. Zonder ervaring, zonder fingerspitzengevoel en zonder gunfactor. Het is allemaal al voorspeld, maar deze functie is echt een maatje te groot. En iedereen die het ziet, behalve zijzelf. Wie verlost haar uit ons lijden?

medusa324 | 04-06-20 | 21:16

Ik ben blij met mijn HIddema stem.

Mali | 04-06-20 | 20:57 | 2

Maar wat moet Hiddema nu zonder zijn karakteristieke stem ?

oldandwise | 04-06-20 | 20:58

Dat gaan Gabberwous en kaakklem niet meer redden.
Allebei eruit.

komtdatschot | 04-06-20 | 20:57
-weggejorist-
AntonJansen | 04-06-20 | 20:56 | 1

Wat nou, "we zijn bedacht op rellen". Ze zijn de kroning van Beatrix anno 1980 zeker vergeten. De Marechaussee erop, en gaan.

Nederlandop1 | 04-06-20 | 20:56 | 2

Toen 020 korpschef Paauw die functie nog in Rotjeknor bekleedde was hij niet te beroerd de ME met honden op anti AZC betogers af te sturen.

AntonJansen | 04-06-20 | 20:59

Perfecte uiteenzetting Hiddema!

Rest In Privacy | 04-06-20 | 20:55

Die Lilian toch.
Grapperhaus: Mag niet meer gebeuren.
Lilian: Mag niet meer gebeuren, maar het is wel gebeurd.

Zal mijn schoonvader niet worden. Wat een tomaat.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:55

Ja, welke escalatie lag er eigenlijk op de loer?

Er is nog geen ruit ingegooid. Niet dat ik fan ben van al die protesters maar agressief waren ze niet.

Knufter | 04-06-20 | 20:55 | 5

Alleen al de aanwezigheid van Antifa is genoeg reden om een en ander te veronderstellen.

knutsel_ | 04-06-20 | 21:30

De meeste mensen gingen weg en toen stond de antiva helemaal bloot zonder bescherming van de massa. Daarom kwam het niet tot rellen.

jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:25

@jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:25: Ja, zonder die mensen, konden die antivax'ers natuurlijk niet rellen.

Grachus | 05-06-20 | 00:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Alles snel onder het tapijt geveegd, en weer door!

Sprinkhaan | 04-06-20 | 20:55

Met twee maten meten is officieel beleid verklaard begrijp ik?

De Briemusketier | 04-06-20 | 20:54 | 1

Tomaten.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 21:06

Graag alle app berichten tussen Ruttel und nutti Merkels

David000000007 | 04-06-20 | 20:53 | 1

Die NUtten von Merkel? Altijd al gedacht!

Grachus | 05-06-20 | 00:14

Met alle respect dit mag niet meer gebeuren, dat vinden wij ook mbt tot de dood van Floyd.
Dus klaar we kunnen gewoon verder.

likdoorn | 04-06-20 | 20:53 | 1

Glas, Plas, Was.

Grachus | 05-06-20 | 00:13

"We moeten niet de politie tegenover de demonstranten krijgen..."
Wat is er nou zo speciaal aan die demonstranten dat de volksgezondheid tegen de regels en de afspraken in volledig genegeerd moest worden?

Schoorsteenveger | 04-06-20 | 20:53 | 2

Omdat ze het gedachtegoed van de burgemeester volgen die bovendien zelf aanwezig was. Goed voorbeeld ...........

Kachelboer | 04-06-20 | 20:57

Ehhh niets dus want in andere steden werd het ook gewoon afgesloten toen oh er te druk werd. Dus met die mensen is niets speciaals aan de hand. Er is wat aan de hand met dat verrotte brein van halsema. Simpel as that.

peterdh | 04-06-20 | 20:57

Fijne polka dot op Marijnisen

Traag | 04-06-20 | 20:53 | 1

Zeker.
Maar Jan Slagter.

Turbulentie? | 04-06-20 | 20:54

Als femmie weggaat moet gabberhouse ook wieberen.

Turbulentie? | 04-06-20 | 20:52

Gabberwous is zo bezig met het redden van zijn baantje dattie de gezondsheidszorg helemaal vergeet.
10.000 mensen op de dam en gabberwous speelt voor gekke henkie.

komtdatschot | 04-06-20 | 20:52 | 2

Die zijn nu niet speciaal meer, want omdat de corona maatregelen nu verslapt worden en de zorg het ietsjes rustiger krijgt, vallen daar geen zeteltjes meer te winnen. Dus dan wordt het voor links weer opkomen voor het marxisme en de Deug partij en de VVD weer slijmen bij de ondernemer. Want je snapt toch wel dat zetels prio nummer 1 zijn VVD gaat net zo lekker met z'n plus 40.. Dus groen links moet ook even een gebaar maken naar de achterban dat ze hun gedachten gang nog niet kwijt zijn. De verplegers? Geen zetel te scoren. Kunnen in de stront zakken dus.

peterdh | 04-06-20 | 21:01

Gezondheid? Gaat het helemaal niet om. De burgemeester moet (haar eigen) noodverordening handhaven, daartoe is ze verplicht. Algemene bestuurswet. De minister gaat over het handhaven van die wet. Waarom die noodverordening er is, doet eigenlijk niet terzake.
Nu wil het geval ook nog eens dat die noodverordening er is op last van de regering, opgedragen aan de veiligheidsregio’s. Ook daarvoor is de minister van J&V verantwoordelijk. De minister kan niet anders dan in het kabinet de collega van BZK te verzoeken de burgemeester te schorsen (art.61/62 Gemeentewet) wegens overtreden art. 176 Gemeentewet, haar eigen noodverordening en een hele reeks artikelen van de Bestuurswet. Als dat niet gebeurt moet de kamer de minister wegsturen.
Ik zie niet zoveel andere mogelijkheden. Of het hele circus kan worden vermeden als Halsema uit eigen beweging opstapt.

Stormageddon | 04-06-20 | 21:16

Na Arogander gaat Geert ook mevrouw de gespeelde verontwaardiging wegjagen !!

Winston1 | 04-06-20 | 20:52 | 1

Wat wilt u met uw tegel zeggen??? Teveel corona intuus??

jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:26

Coronacorruptocratie

laagvliegert | 04-06-20 | 20:52

Over Femke H. hoeven we het verder niet te hebben. Onbetrouwbaar, partijdig en incompetent. Succes er verder mee Amsterdam.
En Grapjas heeft duidelijk eerst zitten slapen bij de eerste melding van Femke H.
Hij heeft zich dat later gerealiseerd en toen met veel omhaal van woorden in zijn appje afstand genomen. Wat hij nu probeert is op het samen met Rutte bekonkelde geitenpaadje te blijven, door de bekende eindeloze herhalingen en ontwijking van antwoorden.
Dat patroon kennen we al zo lang helaas..

Schmalz | 04-06-20 | 20:52

Ferd valt niet zoveel te verwijten, Femke daarentegen wel.
Helaas is de Amsterdamse gemeenteraad van een bedenkelijke samenstelling en daar zal de logica echt niet zegevieren. De landelijke druk op Femke (groot deeel van bevolking is echt niet achterlijk).
-
Ferd kan haar niet ontslaan, Ollegren de baas van Fenmke is er bewust niet, ze ziet de bui al hangen, ze wordt gefileerd.
Hiddema heeft gelijk als je een boete hebt kan je die op basis van rechtsongelijkheid aanvechten, ik vermoed dat dat gaat gebeuren.
GroenLinks kan achter de schermen gebruikt worden voor allerlei meerderheden bij stemmingen, want Femke is voorlopig nog wel even kwetsbaar. Iedereen ziet wat een secreet het is.
Ferd vindt er ook duidelijk het zijne van. Hij heeft zich niet voor het karretje van Femke laten spannen door -overigens integer- niet mee te gaan in het vuile voorstel van Femke de waarheid te verdraaien (liegen en bedriegen).

bananabanana | 04-06-20 | 20:50 | 4

@Knufter | 04-06-20 | 20:51:
Nee hoor ook de DDR666 rechterts gaan de rijen sluiten met hun partijkartel.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:51

@Knufter | 04-06-20 | 20:51:
Dat denk ik niet. De rechtsstaat is onder leiding van D’66 al zo ver heen dat ze het zeer waarschijnlijk aandurven openlijk de individuele burger en ondernemer in de bek te tuffen en voor rechtsongelijkheid gaan.

Kijk ook naar zaken als die Koerd (ander topic) die tegen het barbaarse IS vocht en hier 3 jaar gevangenis wacht, in tegenstelling tot arme IS wijvies die maar terug gehaald moeten worden.

Denk aan een stel dwazen ergens in Twente dacht ik, die meenden een moskee met een brandbom(metje) te moeten bestoken en nu al een paar jaar in de cel zitten. Terrorisme....... in diezelfde tijd gooide een Marokkaan in Leeuwarden de ruiten bij een kerk in; verward. Idem met de herhaalde aanvallen op een Joods restaurant in Amsterdam.

Greenpeace en consorten mogen dingen die anderen niet mogen.
Moet ik nog doorgaan?

Nuuk | 04-06-20 | 20:57
▼ 1 antwoord verborgen

Nu heeft hij het gezegd: "ik heb altijd goed samengewerkt met DEZE burgemeester van Amsterdam en dat gaat ook gewoon in de toekomst zo door".

Halsema blijft, de rest is toneel.

Zum kotzen.

Gladiator Fap | 04-06-20 | 20:49 | 7

Hij heeft ook gezegd dat hij daar niet over gaat. Volgende week is er een debat in de Amsterdamse gemeenteraad, die gaan hierover. Afhankelijk wat daar uit komt wordt het onderwerp opnieuw in de Tweede Kamer aangeslingerd.

Zupschufter | 04-06-20 | 21:07

Dat viel me ook al op.

komtdatschot | 04-06-20 | 21:14
▼ 4 antwoorden verborgen

hoe moeilijk is het . gezichtsherkenning en allemaal 390 euro boete inclusief Halsema.

newray | 04-06-20 | 20:49

Fijn dat er binnen een jaar weer verkirzingen zijn. Om de een of andere reden (ik krijg de vinger er maar niet achter) lijken de midden- en rechtse partijen binnen het Partijkartel dan toch net even consequenter dan anders.
Verder is het te gek voor woorden dat we nog geen gekozen burgemeester hebben in Nederland. Dan kunnen falende salon-activisten tenminste naar huis gestuurd worden, na dergelijk regentengedrag. Nu hebben we bijvoorbeeld nog geen enkele PVV-burgemeester. En weten we ook dat wanneer Halsema vertrekt, ze over een jaartje weer opduikt in een erebaantje bezorgd door het Partijkartel. Dat dat Partijkartel bestaat lijdt dus geen enkele twijfel, behalve voor haar aanhangers en voor mensen met een IQ van properties.

benjeallanggek | 04-06-20 | 20:49 | 2

Verkiezingen. .... kl#te Ipad

benjeallanggek | 04-06-20 | 20:50

Proporties schoenmaat

benjeallanggek | 04-06-20 | 20:52

Wat een moeite voor zo een waardeloze burgemeester. Dit gaat nog wel een dingetje worden.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:48 | 1

Ze is de discount Hillary Clinton met alle gevolgen van dien. Het enige wat we kunnen doen is de komende jaren blijven lachen om haar gestuntel.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:51

Aaah de T staat voor de Telegraaf.

Turbulentie? | 04-06-20 | 20:48 | 3

Waarom toch zo bang voor de Telegraaf??

theo-is-dood | 04-06-20 | 21:10

@theo-is-dood | 04-06-20 | 21:10:
Omdat ze de waarheid schrijven in plaats van hagiografieën zoals NRC, Volkskrant, Groene en Parool,

medusa324 | 04-06-20 | 21:19

@theo-is-dood | 04-06-20 | 21:10: De enige krant die ze nog niet helemaal hebben kunnen gelijkschakelen. En qua hagiografieën, vergeet het AD niet met hun Rutteverering!

5611 | 04-06-20 | 22:16

Kunnen de andere app berichten aangaande de Rona ook worden geopenbaard?

dedeurdichtlasser | 04-06-20 | 20:48

Antje Diertens beheerst haar taal niet.

Sendis | 04-06-20 | 20:48

Ach als ze t nu overleeft, dan vliegt ze er bij de volgende blunder wel uit.

Weerduivel | 04-06-20 | 20:47 | 7

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:52: Sorry hoor, maar Baudet en Geertje maken die keuze ook wel heel gemakkelijk. Wilders is een kanjer, maar dat programma van ze kun je niets mee als je serieus wil onderhandelen. En dat vind ik echt oprecht heel erg jammer.

pielemuisje | 04-06-20 | 20:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Rutte zat voor de pauze al te smoezen en te lachen met die Klaver.
En Rutte geeft die Grapperhaus weer toegesproken om zijn mond te houden.
Dus zet ik deze poppenkast weer uit.

sodapoppin | 04-06-20 | 20:47 | 2

Ik denk dat er veel meer aan de hand is, Groenlinks heeft zijn credits allang verspilt en de VVD weet dat. als groenlinks de boel laat klappen wordt de VVD groter. Dus GL is uitgechanteerd.

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 20:53

Ferdinand zegt het is aan de raad van Amsterdam om hier over te oordelen zo werkt de Nederlandse Democratie, maar Ferdinand deze vrouw is helemaal niet democratisch gekozen! Hoezo heeft dit met enige manier vorm van democratie te maken? Als een burgemeester een KOZP demonstratie blokkeert en zegt dat dit niet bij onze cultuur hoort is het hek van de dam, twee maten.

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 20:46

Welk kwaad zit er in mevr.Halsema voor Amsterdam ,valt ze daar op?

ewout56593235 | 04-06-20 | 20:46

Het lijkt er op dat Klaver Rutte weer eens bij de ballen heeft genomen en er voor gezorgd heeft dat Ferd vanavond eventjes advocaatje van Hemke Valsema mag spelen. Alles voor de gezamenlijke goede zaak natuurlijk om “niet Wilders in de kaart te spelen”. Dan doen wetten en grondwetten er eventjes niet zo toe.

down | 04-06-20 | 20:45 | 2

Ik denk dat de verhouding tussen D66 en Groenlinks behoorlijk onder spanning is komen te staan. De de rood groene club lijkt uit elkaar te vallen (en gelukkig maar!)

Mr.Perma.King | 04-06-20 | 20:48

@Mr.Perma.King | 04-06-20 | 20:48: Het is niets meer dan dat ze zich realiseren dat ze niet als blinde idolen achter Femke aan kunnen lopen in deze zaak. Ze weten dat ze zich daarmee alleen geloofwaardog maken bij een klein clubje links radicalen, maar zelfs bij hun eigen wenkbrauwen doet fronsen. Als dit over is kwaken ze weer exact hetzelfde als GL.

Grachus | 05-06-20 | 00:03

Kan Hiddema misschien nog even informeren of het nu formeel beleid is geworden om te vermijden dat politie ooit tegenover demonstranten komen te staan?

obominotie | 04-06-20 | 20:45 | 1

Exact, willekeur graag zwart op wit. Niet racistisch uiteraard.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 20:47

Ik zat vanmiddag voor de eerste keer in de trein sinds de mondkapjesplicht. Mondkapje op, helemaal alleen in de coupé, woef.

Mr_Natural | 04-06-20 | 20:44 | 2

Mijn innige deelneming. Knap dat u het nog kunt navertellen.

elfenstein | 04-06-20 | 20:50

Een burgemeester die eerst haar besluit meedeelt, en vervolgens roept dat ze ruggespraak heeft gehouden.

Een minister die de grote groepen demonstranten aanspreekt op hun wangedrag.

Vervolgens gaan die twee ruzie maken als kleine kinderen en gooien die vuile was op straat. Echt hun beider ambt totaal onwaardig.

Niemand spreekt de demonstranten of hun organisatie aan.

De demonstratie gaat vervolgens uit van valse feiten. De blanke agent vermoordde een zwarte man waarmee hij samen een nachtclub beveiligde, niks vooroordelen, die twee kende elkaar. www.cbs58.com/news/george-floyd-and-d... Wij krijgen alleen die blanke agent te zien, de etniciteit van de andere drie stevig onder het tapijt, want dat past niet in de frame. 9gag.com/gag/a6KQAb2 Alle korpsen ontkennen dat knie in nek een officiele techniek is, toch zie je die in veel arrestaties voorbijkomen. De blanke agent heeft een waslijst aan niet publieke aanklachten, die snapte het niet helemaal, hier hoort niet alleen een controle of deze agent iets tegen zwarten heeft, maar dit is ook een casus waarom een agent die meerdere berispingen heeft, nog op straat loopt.

Het drama werd pas echt compleet met de moord op een zwarte politieman die 38 jaar in dienst was. David Dorn, 77 jaar oud was bezig plunderingen te voorkomen en werd doodgeschoten bij een pandjeshuis. edition.cnn.com/2020/06/03/us/david-d...

Dit is van voor tot achter trail by media, met een paar feiten die keurig uit context worden gehaald. Wereldwijde verontwaardiging vanuit een tunnelvisie op de beschikbare feiten. Straks kunnen wij weer een maandje thuiszitten omdat GroenLinks en andere actiegroepen hun evenementje wilde hebben zonder enige rekening te houden met besmettelijke ziekten.

We worden er LETTERLIJK ziek van.

Feynman | 04-06-20 | 20:44 | 11

Amen!

benjeallanggek | 04-06-20 | 20:58

Ook geen woord over de oververtegenwoordiging van de zwarte criminaliteit in de VS. In NL wordt gesproken over een Marokkanen probleem m.b.t. de criminaliteit. Is er in de VS wellicht ook een specifieke oververtegenwoordiging van een bepaalde huidskleur. Of doe ik nu na discriminazi? Iemand cijfers?

PieterPassant | 04-06-20 | 21:02

"valse feiten"

"vermoordde"

Is die agent dan nu al door een rechter veroordeeld voor *moord* - dus inclusief het bestanddeel "voorbedachte rade" ? Dat zou wel heel erg snel zijn.

OverdaanDerOnderheid | 04-06-20 | 22:35
▼ 8 antwoorden verborgen

'Kraut management'?

SIogra | 04-06-20 | 20:44

Zullen we een politieke partij oprichten?

r_leeuwenhart | 04-06-20 | 20:44 | 2

Hadden we toch al? GeenPeil. Kwam bij de vorige verkiezingen zelfs niet in de buurt van een Kamerzetel.

MAD1950 | 04-06-20 | 20:45

Heroprichten?

r_leeuwenhart | 04-06-20 | 20:51

Ze gooien het op een misverstand en gaan over tot de orde van de dag

Proud Infidel | 04-06-20 | 20:43

Halsema, als haar meerdere niet de hete kolen voor haar uit het vuur wil halen die ze er zelf heeft ingegooid: "Wat is dit nou?"
Alsof ze het tegen een voetveeg van een echtgenoot heeft in plaats van de minister van Justitie.

SIogra | 04-06-20 | 20:42

En nu geen ehh meer zeggen. Opnieuw.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:42

Dus als ik Grapperhaus goed begrijp, kan Halsema nu dagelijks demonstraties op de Dam gaan organiseren, met 100.000 bezoekers per keer, en is er dan *helemaal* *niets* wat Grapperhaus daar tegen kan doen?

obominotie | 04-06-20 | 20:41 | 5

Nee, dat kan niet meer. Inmiddels is er een verbod om te demonstreren op de Dam.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 20:46

@Peter_la_Selie | 04-06-20 | 20:46: Precies. Je zou ooit nog een legitiemere rede hebben dan een doodslag over 6000 kilometer oceaan. Dan mag het niet meer.

geen koning | 04-06-20 | 21:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Bah bah, afschuiven naar dat rooie piratennest in de Stopera, weet je zeker dat ze aangehouden wordt, wat een domper.

Abject | 04-06-20 | 20:40

die SGP'ert heeft op zich wel een punt

yeps | 04-06-20 | 20:40 | 3

Kees is een harde hoor. Ik stem niet christelijk, maar hij is wél reeel en scherp.

Mali | 04-06-20 | 20:41

Van der Staaij is een zeer goede politicus, al ben ik het op een aantal (religieuze) opvattingen persoonlijk niet eens.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 20:44
-weggejorist-
frank4444 | 04-06-20 | 20:40 | 3

Wilders is wel lekker op dreef. Jammer dat ook dit debat zonder consequenties zal blijven. De eerste vrouwelijke burgemeester van onze hoofdstad moet en zal aanblijven. Ik weet niet wat erger is: een incompetente vrouw benoemen omdat het een vrouw is. Of een incompetente burgemeester in het ambt houden omdat het een vrouw is.

Stijlicoon | 04-06-20 | 20:39 | 3

Of een reaguurder die obsessief bezig is met haar geslacht ipv haar gepruts ?

Canis.bonus.es | 04-06-20 | 20:44

@Canis.bonus.es | 04-06-20 | 20:44:
Het is juist de overheid en met name D’66 die obsessief bezig is met het geslacht bij benoemingen. En Stijlicoon heeft gelijk dat Halsema om die reden een grotere kans heeft om aan te blijven ondanks al haar gepruts. En dat is een bloody shame!

benjeallanggek | 04-06-20 | 21:03

Halsema zal vrij snel weggaan. Een grote stad heeft gewoon meer iemand als burgemeester nodig die de veiligheid (brandweer, politie) realistisch weet te benaderen.
Ze heeft zelf al eerder konden gedaan dat ze niet al te hard wil werken. Een grote stad aansturen is normaal al best veel werk, nu ineens heel hard werken.
Ik vermoed dat onze burgemeester snel gaat burn-outen en daarna lekker gaat wacht-gelden.

geen koning | 04-06-20 | 21:34

Zou Rutte stiekem hopen dat over 2 weken het aantal corona-besmettingen enorm is toegenomen?

gestoptmetroken | 04-06-20 | 20:39 | 3

Je zou het toch ook stiekem hopen. Misschien dat er dan grote schoonmaak in de regering gemaakt kan worden.

grapo | 04-06-20 | 20:43

Zeker want dan kan hij ons weer manen tot het afstand houden en ons het gevoel geven dat we alleen samen het virus eronder krijgen.
Want samen, hij Rutte en wij domme schapen hebben wel leiding nodig.

likdoorn | 04-06-20 | 20:46

Nee. Vergeet niet dat hij bij de laatste formatie gelijk met gl om de tafel ging. Dat was al ondenkbaar.

Trutte is zo links, daar walgt zelfs gl van.

anti-fatwa | 04-06-20 | 21:10

Stel je bent ondernemer en je hebt door de corona je bedrijf en levenswerk in rook op zien gaan en je ziet deze wanvertoning van kissebissende incompetente bestuurders, dan word je toch helemaal gek?

osolemio | 04-06-20 | 20:39 | 4

@geen koning | 04-06-20 | 21:12: Grote is groot.

geen koning | 04-06-20 | 21:14

@geen koning | 04-06-20 | 21:12:
Ben het volkomen met u eens en vele ondernemers zullen het ook met u eens zijn. Maar hoe komt het dan dat diezelfde VVD de grootste partij schijnt te worden?

demaup | 04-06-20 | 21:36

@demaup | 04-06-20 | 21:36:
Omdat de gemiddelde MKB'er zo hard werkt dat hij zich met de berichtgeving van het 8uur journaal in slaap laat sussen.

libertat | 05-06-20 | 05:28
▼ 1 antwoord verborgen

Gabberhouse, die demonstratie had op deze manier nu nooit mogen aanvangen. Daar gaat dit al mis. De gene die dit hebben laten gebeuren moeten aangepakt worden. Draai er gewoon niet verder om heen.

P-unit | 04-06-20 | 20:39

Inhoudelijk sta ik hier achter Wilders, maar zijn woede schiet zijn doel hier wel voorbij. Eigenlijk vraagt hij aan Grapperhaus: is de minister het met mij eens dat Halsema zo vreselijk is?

Maar goed, het is duidelijk dat ze achter de schermen al weer druk bezig zijn geweest om de plooien recht te trekken.

Tashtego | 04-06-20 | 20:38

Van der Staaij legt nog even een vinger op de zere plek.

BakkerHenk | 04-06-20 | 20:38

Willy heeft geen willy.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:38

Gooi haar onder de spreekwoordelijke bus Ferd!

knutsel_ | 04-06-20 | 20:37 | 2

Lijn 8 waarschijnlijk.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:40

Nepotisme leidt tot populisme.
Alleen al daarom heeft Wilders moreel mijn onverantwoordelijke steun, heerlijk om naar te luisteren en net als alle jaren sinds het begin, de blootlegger van ieders corruptie. Wilders is al ruim 13 jaar de klokkenluider, waarvoor diep diep respect.
Edoch, stemmen: nooit meer. Ik legitimeer het bestuur van dit land niet meer, het is al te lang te verrot. PVV en FvD kunnen daar niets meer tegen doen.
Democratie is een religie!

Mensdier | 04-06-20 | 20:36 | 4

@Mensdier | 04-06-20 | 20:37: Klopt echter we hebben niets beters. Zie het als de marathon I.p.v een korte sprint.

Samarkand225 | 04-06-20 | 20:47

"PVV en FvD kunnen daar niets meer tegen doen". Klopt, als hun sympathisanten niet gaan stemmen.

NPOlitiekgekleurd | 04-06-20 | 20:50

Er zijn ongeveer twee dingen die u kunt doen: Stemmen of rellen. Als u niet stemt blijft rellen over maar dat mag niet meer dus ga vooral WEL stemmen.

geen koning | 04-06-20 | 21:04
▼ 1 antwoord verborgen

Is dit tevens het café? Sterk betoog trouwens van wilders maar zoals wel vaker zullen ze zullen hem wel weer afrekenen dat hij een opportunist is en enkel daarom dit nu zo 'hard' aangrijpt.

Brabeaulander | 04-06-20 | 20:36

Wat een poppenkast, man man man.

Frietje_Oorlog | 04-06-20 | 20:36

Is Femke de donkere Nederlander en Ferd de slavendrijvende onderdrukker? Met andere woorden, waarom is er geen donkere vrouw burgemeester van A'dam zoals in Den Haag en Utrecht?

Watching the Wheels | 04-06-20 | 20:36

Coalitie gaat haar niet openlijk afvallen. Is nu aan Femke zelf om conclusies te trekken of als aangeschoten wild verder te strompelen. Is chique, is verstehen.

pielemuisje | 04-06-20 | 20:36 | 5

@pielemuisje | 04-06-20 | 20:42:
Ze is al meerdere keren gewaarschuwd en ze gaat nog meerdere keren gewaarschuwd worden. Maar zij gaat echt niet weggestuurd worden, de politieke belangen zijn te groot. Het enige wat helpt is dat mijn medelanders geen partijkartel stemmen maar dat weigeren ze hardnekkig.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:46

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:46: We zijn een decentraal geleid land. Kunt BM wegsturen maar niet de Raad. Mijn inschatting is dat het behoorlijk besturen van A'dam prioriteit heeft. Wegsturen en nieuwe BM benoeming gaat (denk ik) of eenzelfde activist of scheven verhoudingen opleveren.

pielemuisje | 04-06-20 | 20:50

@pielemuisje | 04-06-20 | 20:42: Ik heb liever een burgemeester waarbij dat niet hoeft. Je kan veel van Van Der Laan zeggen maar dit soort ambtelijke blunders beging hij niet. Daarvoor was ie te slim en had ie voldoende gevoel voor stijl en chique om zich zo te laten meesleuren in z'n eigen overtuigingen. Halsema is, naar mijn bescheiden mening, een dom platvloers wijf zonder stijlgevoel. Een plork in een jurk. Kleine handjes, stinkt naar kool, iieeeeuw.

elfenstein | 04-06-20 | 21:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Graphuis: Ik vind dat mijn mening is, dat ik dat dus ook vind, net als mijn mening.

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:35

Ferd houdt zich professioneel zo veel mogelijk op de vlakte, hij laat haar nu niet vallen. Hij weet genoeg en Wilders, ja die doet zijn oppositie werk en zorgt er bovendien voor dat de gierput open gaat.
De makke lammetjes blijven maar even stil.
-
Mijn voorspelling. Ferd komt er ongeschonden uit en voor Femke wordt momenteel een prachtige passende baan bij één of andere subsidie instelling gezocht waar ze minder schade aan de samenleving kan berokkenen.

bananabanana | 04-06-20 | 20:35 | 2

Die sturen ze naar brussel en over een paar jaar zit ze op hetzelfde oneindig hoge faalniveau als ome Fransie. Falen wordt beloond, zo lijkt het.

elfenstein | 04-06-20 | 20:42

@elfenstein | 04-06-20 | 20:42:
Neuh ze gaat weer de NPO wereld in. Deze opportunity kwam doordat Ebehard zijn houten jas aantrok net op het moment dat de populariteit onder studenten en hipsters voor de Jessias op een hoogtepunt was tijdens de gemeenteraad verkiezingen. Femmie rook haar kans en beloofde de sokpop te zijn van Klein Wassink. De rest is geschiedenis. Maar ze gaat hierna echt niet verder de politiek in schat ik zo.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:48

Grapperhaus is een ontzettende flapdrol.

Koonkluk Huis | 04-06-20 | 20:35

Als Grapperhaus Halsema laat zitten dan zeg ik fuck maar met je 1,5 meter en die boetes als ik die zou krijgen aanvechten. Dit zou iedereen moeten doen.

sodapoppin | 04-06-20 | 20:34 | 1

dat wordt ook geadviseerd door eersteklas advocaten. niet betalen

frisenfruitig | 04-06-20 | 21:37

Ze had wel ingegrepen als er 5000 man had gestaan die bijvoorbeeld pro kernenergie zijn, tegen immigratie zijn , minder EU willen of andere zaken waar links niet van houdt. Het verschil valt juist zo op; V,d. Laan of Femke....

Jan Lange3373 | 04-06-20 | 20:33 | 2

Als Wagensveld er met 10 man had gestaan, misschien ook wel.

Heiner | 04-06-20 | 20:37

Inderdaad, was daar een demonstratie geweest van `PVV-ers, dan was Mw Halsema daar nooit met een button op verschenen.
Een burgemeester moet naar mijn mening in Nederland neutraliteit uitstralen.

theo-is-dood | 04-06-20 | 21:15

"Activism is a way for useless people to feel important, even if the consequences of their activism are counterproductive for those they claim to be helping and damaging to the fabric of society as a whole."

Dit zei N.B. een zwarte meneer over activisten als 'FH'. 'FH' die bang is voor rechtse media, voor de mogelijkheid dat rechts ergens garen bij spint, die onderwerpen 'te belangrijk' vindt om niet over te demonstreren tijdens de ergste pandemie in een eeuw (ook al glibbert ze nu naar de stelling 'ik had het over demonstratierecht, niet over het onderwerp') en die dus overduidelijk niet boven de partijen staat.

Dit overtreft de vonkenregen van Krikke ruimschoots, omdat het het recht op leven van alle inwoners van Nederland potentieel ondermijnt.

SIogra | 04-06-20 | 20:33

Gabberhouse vindt het belangrijk dat Femke haar eerdere uitspraken ontkent. Koek koek.

BakkerHenk | 04-06-20 | 20:33

Grapperhaus heeft alleen maar begrip getoond (17.03 uur) voor de door Halsema gemelde "bijna 1000" demonstranten. Maar lees daarbij vooral ook de sussende woorden van Halsema een minuut daarvoor (17.02 uur): "Wij voeren wel crowd controlemaatregelen uit bij de toegang tot de dam". Grapperhaus mocht er op basis van die woorden op vertrouwen dat Halsema het aantal demonstranten onder die 1000 zou houden. Halsema heeft daarin gefaald. In plaats van crowd controlemaatregelen aan te sturen, liep zij parmantig en zichtbaar vergenoegd met haar button over de Dam.

Middenmoter | 04-06-20 | 20:32 | 1

Ja ze heeft hem vol belazerd en geprobeerd hem mee de gierput in te trekken. En het ergste is dat hij dat weet maar er nu niets over mag zeggen.

jan huppeldepup | 04-06-20 | 22:40

Ze kunnen er lang over discussieren, maar er is geen excuus voor incompetentie. Valt Halsema niet over haar ego-trip op de Dam, dan komt er in de overzienbare toekomst wel een andere soort van disaster.

Om meer pijn in de toekomst te voorkomen, kunnen de powers that be haar beter nu een positie aanbieden als ambassadeur in Nigeria. Of wellicht heeft de VN een anti-discriminatiepost voor haar. Een "nette uitweg" zoals dat in Haagse kringen heet.

Het blijft een auto-ongeluk in vertraging. Maar de schade is hetzelfde.

Glasgow Argus | 04-06-20 | 20:31 | 5

@Amsterdamsko | 04-06-20 | 20:40:
Zou eerder Marijke Vos aanbevelen, mag ze uitleggen dat dit soort landen alleen geschikt zijn om haar gifschepen te ontmantelen.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:42

trein-ongeluk mijn beste.

van heinde en verre | 04-06-20 | 21:11

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-20 | 20:42: Inderdaad als blijkt dat door dit akkefietje alle Corona boetes ongeldig worden verklaard, draait Rutte. Dat feit is helaas het enige dat Rutte naar de andere kant, het volkomen terechte ontslag van Halsema, doet kantelen.

Grachus | 04-06-20 | 23:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Femke kijkt dit nu thuis op de bank. Robert Oey heeft al 2x opgemerkt dat dat hele pistoolverhaal nu toch al lang geleden en vergeten lijkt. Die opmerkingen beginnen Femke al wat te irriteren.

TheOtherWhiteMeat | 04-06-20 | 20:31 | 2

Dank, ik zie het helemaal voor me.

J.Luns | 04-06-20 | 20:35

De houding van Grapperhaus is tekenend voor de hedendaagse Nederlandse politiek... hij haalt gewoon zijn schouders op, herhaalt een paar lege riedeltjes en roeit weer verder. En Halsema, die blijft. En links Nederland heeft weer een reden meer op Wilders en Baudet te haten, daarmee volkomen te ignoreren dat het hier een staaltje rechtsongelijkheid van jewelste betrof. Een verder bewijs dat (extreem) links niet van plan is om enige concessies te doen aan hun ideologie. Ik noem dat gevaarlijk en ondemocratisch. Mag ik dat? Ja dat mag ik. Nog wel. Als t zo door gaat, mag ik dat binnenkort niet meer zeggen.

Gladiator Fap | 04-06-20 | 20:37

Zorg dat je 7 uur slaapt !
Er zijn Nederlanders die door dit Kabinet geen 7 uur meer slapen kunnen zonder medicinale ondersteuning.

grapo | 04-06-20 | 20:31 | 1

Maar Grapperhaus is mooi door de appjes van Femke heen geslapen!

grietmetgroenefiets | 04-06-20 | 21:22

Deze dag is een cadeautje dat maar blijft geven.

pielemuisje | 04-06-20 | 20:30

Wilders duikt er goed op. Toch geloof ik, dat als hij 25% minder emotie en 25% méér "Hiddema" zou zijn, hij allang minister president zou zijn geweest. Hij blijft -voor zijn doen- vrij koel, maar mijns inziens nog niet genoeg.

Gladiator Fap | 04-06-20 | 20:29

Leuk!

gebruikesrnaam | 04-06-20 | 20:28

Hij gaat haar niet afvallen. Dat zou de coalitie op losse schroeven zetten. Dus precies, glas, plas alles blijft zoals het wat.

tragic1911 | 04-06-20 | 20:27 | 6

@Stormageddon | 04-06-20 | 20:46:
-
Er is een andere, minder uitgesproken coalitie: die van de 'nette' mensen, die aan de 'goede kant van de geschiedenis' staat en die meent dit land te moeten behoeden voor de invloeden van 'rechts' , door middel van een niet uitgesproken, niet omschreven cordon sanitaire. En daar mag in onze vaderlandsche politiek iedereen toe gerekend worden die niet voor de PVV of de FvD in de kamer zit.

bisbisbis | 04-06-20 | 20:57

@bisbisbis | 04-06-20 | 20:57: SP steunt het sanitaire, maar wordt zelf ook buitengesloten. Idem Denk. SGP steunt het sanitaire nit, maar gaat dan weer niet mee met PVV en/of FvD. Voor de rest is je verhaal o zo waar.

Grachus | 04-06-20 | 23:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Of ze ziijn al een schavot van deugzaam hout aan het bouwen aan het paleis op de dam,
of de ouwe stinkende diesel mag dadelijk gewoon weer ronken!!

TijdelijkOptimist | 04-06-20 | 20:25 | 1

Die ouwe stinkende diesel (die overigen bést wel meeviel, qua stinkerigheid) is door de Familie Oey al heel lang geleden van de hand gedaan. Deugdgleuverigheid kent immers geen tijd.

bisbisbis | 04-06-20 | 21:01

Duidelijk hoe de hazen lopen.

Rest In Privacy | 04-06-20 | 20:24
-weggejorist-
Verbraak79 | 04-06-20 | 20:22

Met pek en veren de stad uitjagen die Femke. Gewogen, en te licht bevonden.

Padre Grassi | 04-06-20 | 20:21 | 3

Ze is zwaarder dan een gans, ze is een heks. Burn the wi...oh wacht dat gaat anders in onze tijd.

grapo | 04-06-20 | 20:23
-weggejorist-
Verbraak79 | 04-06-20 | 20:29

halsema blijft een kromme banaan, net als de rug van grapperwaus

klimaatsloper | 04-06-20 | 20:21

Loopt met een sisser af. Grapperhaus een paar excuses, Helsema ook tzt. Vooral praten over locale aangelegenheden. Verantwoordelijkheid burgers. Recht van demostructie. Daag. Gaat maar weer slapen.

dathoujetoch | 04-06-20 | 20:20

Als advocaat G.J. Knoops eenmaal beet heeft dan laat hij niet meer los.
Dat wordt peentjes zweten voor de gemeente Amsterdam en Halsema.
twitter.com/gjknoops

leo de pejo | 04-06-20 | 20:20

Ik gil gelijk spel want GL moet dit kabinet overeind houden

Loempia | 04-06-20 | 20:20 | 1

GL moet wegwezen, stelletje idioten.

Gaat het niet dan? | 04-06-20 | 20:22

hup Femke

yeps | 04-06-20 | 20:19 | 2

Ja Femke, hup! Wegwezen!

Gaat het niet dan? | 04-06-20 | 20:21

Ja, die zit ook in de Kamer, of bedoelt u die andere? Femke Merel?
die vind ik inderdaad meer te pruimen.

dathoujetoch | 04-06-20 | 20:22

Blijft lastig die anderhalve meter ,ook in de tweede kamer.

wiers | 04-06-20 | 20:19

Laat ze het dan verder op Twitter uitvechten, dan kunnen wij ook ons steentje bijdragen.

Muxje | 04-06-20 | 20:19

Ik app, jij appt en wij appen.

Poesman | 04-06-20 | 20:18

Nog ff wachten aub, ik moet eerst nog maïs poffen.

vic_typh | 04-06-20 | 20:18

*pakt bier en popcorn*

Piet Kierewiet | 04-06-20 | 20:18

Daar gaan we eens voor zitten. Femke met kop en kont naar de uitgang

Sprinkhaan | 04-06-20 | 20:18
-weggejorist-
rein9576 | 04-06-20 | 20:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen