Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Baas FIOD op non-actief door toeslagenaffaire

Belastingdienst doet intern of er niks aan de hand is

Raarrr. Gisteren meldde Follow The Money dat Hans van der V. Vlist, de baas van de FIOD, op non-actief is gezet vanwege het strafrechtelijk onderzoek in de toeslagenaffaire. Nogal pijnlijk dat de baas van een opsporingsdienst nu zelf opgespoord gaat worden door het OM. Maar het wordt nog pijnlijker. Van der Vlist schreef deze week (naast dat hij uiteraard van niets wist) "dat mij dat mij vanmorgen gevraagd is een stap terug te doen als algemeen directeur van de FIOD". Let op dat woordje 'vanmorgen'. Want wat meldt DG Toeslagen Jozé Lazeroms in haar interne weekbericht (hieronder via Pieter Klein)? "Met de algemeen directeuren van IV, KI&S en FIOD, waren al langer lopende gesprekken en zelfs al afspraken gemaakt hoe zij de komende jaren hun carrière zouden vervolgen bij de Belastingdienst." Deze 'stappen' zouden vervolgens 'waar nodig' zijn 'versneld'. Dat is toch echt wat anders dan iemand die 's ochtends wordt gevraagd af te treden en dat 's middags doet. Jozé Lazeroms denkt zeker dat haar medewerkers gekke Henkie zijn.  Dat blijkt ook wel uit de opmerking: "De integriteit van de desbetreffende directeuren staat niet ter discussie." Nou Jozé. Dat zullen we nog wel eens zien. Eerst maar even dat strafrechtelijk onderzoek afwachten. 

Reaguursels

Inloggen

Een foei gesprek voor de buhne, verder geen dag zonder SALARIS.....Die Hans is klaar met werken, maar niet met ontvangen.

Zoezoef | 24-05-20 | 08:44

Jozé Lazeroms? Seriously met twee keer een z? What could possibly go wrong

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:40

Problemen zijn begonnen in 2000 met het aanstellen van Jenny Thunnissen (PVDA!). Daarvoor was de belastingdienst een goed georganiseerde organisatie.
Ze stelde zelfsturende teams in, moet je doen bij een stel nerds. Thunnissen wordt uiteindelijk (pas in 2008!!!) eruit gemieterd omdat twee automatisering projecten faliekant mislukken. En nadat ze tegen afspraken in betrokken bleef bij het bestuur bij Reinier de Graaf-ziekenhuis. Waar heel toevallig grote fraude met BTW werd geconstateerd.
Vanaf dat moment heeft de belastingdienst zichzelf nooit meer hervonden. Een normaal bedrijf gaat dan stuk/failliet en de concurrenten nemen dat de dienstverlening over. Hier kan dat niet. De overheid en zijn instellingen kunnen niet overlijden. Hooguit door beleidswijzigingen kunnen ze opgedoekt worden maar ja, daar zorg je voor dat zoiets niet gebeurd.

Jenny krijgt als dank de functie van "inspecteur-generaal Verkeer en Waterstaat" en daarna "inspecteur-generaal Inspectie Leefomgeving en Transport". Top, verneuk je de boel, krijg je gewoon weer een andere hoge positie.

Dus bedankt Jenny.

crt | 23-05-20 | 22:55 | 1

De spijker op den kop, nog één aanvulling: Jenny werd aangesteld door de bevriende Wouter Bos (PvdA). . De partij bij uitstek als er wat te vernaggelen valt.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:39

Mensen krijgen opdracht achter de voordeur te gaan kijken, doen ze dat en wordt het bekend, en pakt dat belazerd uit, dan worden ze vervolgd.

NL barst van de sociaal bewogen advocaten, die graag zaken tegen de belastingdienst/overheid aanspannen, dus elke "gedupeerde" had die mogelijkheid.

J.Thee.Cohen | 23-05-20 | 18:28

Dat profileren van de Belastingdienst was helemaal geen verkeerde gok. Daar kunnen ze in het circuit nog wat van leren.
Sla de hele bende als fraudeurs aan, tenzij anders bewezen!

U moet maar denken dat sinds 650 in alle landen waar de superieure leer van de demon rondwaart, corruptie net zo'n onderdeel van de samenleving is als diefstal van de ongelovige.
Dan is het gebod "gij zult niet stelen" toch van een heel ander moreel kaliber......

J.Thee.Cohen | 23-05-20 | 18:24 | 2

En zo is het.

Walkintheline | 23-05-20 | 22:56

Dat etnisch profileren was WEL een verkeerde gok, want ze bleken onschuldig, ze vonden geen bewijs.

louis6227 | 24-05-20 | 08:01

Nog even mijn bevindingen op een rijtje:

- Jaren ’90 de pVDa verordonneerd dat de BD toeslagen moet gaan uitbetalen.
- AD-BD Hans Blokpoel heeft innige banden met IT bedrijf Accenture.
- Deze implementeert grootschalige data analyse bij de BD (onbeschermd).
- Nadat dit IT vehicle eenmaal loopt start de BD ‘n grootschalige reorganisatie.

Hierna lopen de zaken uit de klauw... achteraf gezien kunnen we er van uitgaan dat de ingeschoten ‘treffers‘ om megadata uit te vlooien fals positives geeft. Dit wordt onderkent en genegeerd waarna hordes goedbedoelde inspecteurs (in opdracht van wie..?) aan een keiharde terugvorderings terreurcampagne richting argeloze burgers beginnen. Alles is hierbij geoorloofd, de vraag is wie geeft deze ambtenaren cart black dit te doen?

Dus indien het OM (Overheid) een strafzaak aanzwengelt tegen de BD (Overheid) als instituut omdat deze op foutieve basis mensen (Burgers) knevelt met de dood tot gevolg hebbende, dan moet goed gekeken worden naar wie de lijst met treffers voor eventuele fraude heeft opgesteld (Accenture). Daarna naar wie de opdracht heeft gegeven de BD als bank voor toeslagen te laten fungeren, tot slot wie er verantwoordelijk is voor knevelarij richting burgers. Echter, de aanzet tot deze mega faal betreft de Politiek, tevens de eindverantwoordelijken.

Het OM dient dit mee te nemen, nog beter is een parlementair onderzoek.

Sw.Dwaallicht | 23-05-20 | 15:50 | 2

Verwar je Accenture hier met SAS? Of zijn er meer innige banden?

Skinkie | 23-05-20 | 20:57

SAS zegt mij zo niets, behalve dan het SAS Survival handboek (check) en de SAS pulpromans van De Villiers. U bedoelt waarschijnlijk SAS Analytics als leverancier voor IT personeel?

Data analytics en algoritmen worden steeds vaker geïmplementeerd en als feilloos beschouwd, ergens moet er een raamwerk worden opgezet en de ‘plain’ gegevens moeten simpelweg worden aangeleverd o.b.v. bestaande info, statistieken (en of suggesties).

Een IT specialist werkt wiskundig, dus deze doet (hopelijk) exact wat ‘m opgedragen wordt. Indien de excessen waar het hier over gaat het trefwoord ‘etnische achtergrond’ heeft, dan is dat ergens ooit ingegeven. Ik erken dat ik geen bewijs heb dat Accenture bij dit specifieke onderdeel betrokken is of was, wel weten we dat er oneigenlijke verstrengelingen waren tussen de BD en eerder genoemde firma. Hier is onderzoek naar gedaan en er is een advies uitgebracht. Of dit opgevolgd is weet ik niet.

Mijn suggestie is dat er samenhang lijkt tussen de bovenste punten en de huidige problematieken. Bijkomend de halsstarrigheid en het venijn waarmee burgers in relatie tot de BD mee geconfronteerd werden. Het lijkt erop dat de top bij de BD niet helemaal zuiver is, de politiek gaat hier over.

Dus ik weet het niet zeker (kan helaas mijn bron niet meer terugvinden, ’t betrof een radio interv. met de CEO van een … IT bedrijf wat aan dit systeem gewerkt heeft), zonder bron dien ik de naam Accenture te rehabiliteren. Laten we het voorlopig houden op SAS.

Sw.Dwaallicht | 24-05-20 | 01:09

Zou goed zijn als tot de bodem uitgezocht wanneer welke leidinggevenden bij de belastingdienst op de hoogte waren van de misstanden rondom de toeslagen en vervolgens niks deden. Stel dat er 10,000 gedupeerde gezinnen gemiddeld 10x gebeld hebben dan zijn dat 100,000 telefoontjes. Kan me niet voorstellen dat dat niet tot leidinggevenden is doorgedrongen

Diederik_Ezel | 23-05-20 | 15:07

Ja, dat is even schrikken he, dat de wet ook voor hen geldt. Ze maken gebruik van valsheid in geschrifte voor financiëel gewin. Ze hebben zelf lang lopen lobbyen voor hoge straffen voor dat type misdrijven. Mooie karma als ze die straffen zelf kunnen incasseren.

Blasfemie | 23-05-20 | 15:01

Negatieve publiciteit.... faal na faal na faal na faal... t is wel een positieve insteek!

Messerschmitt | 23-05-20 | 13:45 | 1

Ambtenaren kennen geen reflectie. Ik heb het van dichtbij mee gemaakt, het is stuitend. Dit misselijkmakend dossier van de belastingdienst is exemplarisch voor hoe onze overheid werkt. Het is geen exces, het is overal zo. UWV, DJI, COA, RIVM, ga zo maar door. Stuk voor stuk zijn het organisaties waar alle logica en alle ethiek de deur uit is. Talent en ethisch besef houdt het er letterlijk niet vol, die krijgen een burn-out, depressie of ontslag wegens het uiten van (terechte) kritiek. Het is er ieder bureau voor zich. Eigen hachje redden. Dek jezelf in. Alles op kosten van de belastingbetaler, u en ik. Een pot die niet leeg lijkt te kunnen, want Rutte verhoogd al 10 jaar de belastingen, maar ook dat zal duur komen te staan. Er is immers een optimum. Bij 0% belasting in je niets als Staat, bij 100% belasting werkt niemand en in je ook niets, ergens daartussen ligt een optimum van de meeste werkenden tegen de hoogte afdracht. Op de lange termijn levert een belasting verhoging voorbij de top van die curve juist minder op voor de schatkist. Verhoging van belastingen is dus zeker niet altijd meer geld voor de overheid. Momenteel zitten we al ver voorbij het optimum, dat is naar schatting bij 20%. Echter, op de korte termijn werkt het wel, men stopt niet direct met werken bij een extra procent belasting. Dat snelle effect is waar het politici om te doen is. Korte termijn gewin. Probleem is dat juist een verlaging op korte termijn begrotingsproblemen op levert, alvorens de extra economische groei voor meer afdrachten zorgt. De alsmaar uitdijende ambtelijke apparaten zullen dus altijd maar meer gaan kosten. Dat vraagt keer op keer een beetje meer belasting en verstikt onze economie steeds verder. Wat er nodig is: 85% van ambtenarij moet de laan uit. 15% mag blijven en er moeten nog evenzoveel goede mensen worden aangesteld om de tent fatsoenlijk te runnen. Vers bloed, een geheel nieuwe cultuur. Weg met de angstculturen en de subsidiescircuits. Weg met de vergaderaars. Deze overheid is stuk.

Joostmochtnietsweten | 23-05-20 | 23:16

Knevelarij. Dat doet de maffia ook.

Piet Karbiet | 23-05-20 | 13:31

Nou net journaal ned 1 grote reportage over fraude bij taallessen! Wel volop dat wij minder met het openbaar vervoer gaan.

dedwarsligger | 23-05-20 | 13:07

Die nieuwe staatssecretaris van financiën, Alexandra van Huffelen, D66 en wéér zo'n ouwe wethouder komende uit Amsterdam ( en U weet als je dáár wethouder bent geweest zijn er meestal ook financiële rampen die volgen , zie ex wethouder Ollongren, ook D66, waarvoor de Amsterdammers nu nog krom moeten liggen qua belastingen ) ziet eruit en gedraagt zich als een pas beginnende juffrouw van een kleuterklas.
Mevr. van Huffelen, stamelt en praat piepend, zonder enige autoriteit en zonder uitstraling en van wat ze zegt begrijpt niemand iets.
Weer zo'n D66 bestuurder waar we niks aan hebben.

outdoor | 23-05-20 | 12:24 | 5

@Haberdoebas | 23-05-20 | 12:39:
Vergeet pvda Bruls niet als burgemeester heel Venlo de afgrond (finacieel en drugsbeleid) in geholpen.
Nu bemoeit ie zich met Coronabeleid en Horeca.
Tel uit je winst.
Is dat niet een incest broer van vet pens Timmerfrans?

joppo0 | 23-05-20 | 13:32

U vergeet Kwiebus te vermelden, ook zo'n lichtpunt in de A'damse politiek.

watmagjenogwel | 23-05-20 | 14:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Non actief is salaris doorbetaling.
Alle tijd voor toiletpapier te kopen.

BP Richfield | 23-05-20 | 12:18

Gewoon over een tijdje eventjes gluren op het LinkedIn-profiel van Hans van der Vlist. Nu nog Directeur Fiod. Trouwens: nog nooit zo'n summier ingevuld LinkedIn-profiel gezien van iemand in zo'n (top)functie.

DianaSpencer | 23-05-20 | 12:16

José Lazeroms waar kennen we die nog van? Oh ja, totaal falen ICT bij UWV. Ze zat zelfs bij ABDTOPConsult, de vorstelijk betaalde ambtelijke baantjescarrousel. Bij de overheid heeft falen kennelijk geen enkele consequentie en mag je gewoon blijven.

Vula | 23-05-20 | 12:15 | 1

Met dank voor uw huiswerk, het was mij in ieder geval nog niet bekend.
Wéér een voorbeeld van de eeuwige baantjescarrousel.

watmagjenogwel | 23-05-20 | 14:48

Los van alles is het vrij normaal om met je werknemers regelmatig gesprekken te voeren wat de volgende stappen kunnen zijn.

Risingson | 23-05-20 | 12:14

Doe het op z'n Japans, met veel ritueel. Seppukku voor ambtenaren. Daarmee kunnen ze hun eer redden. Voor zover ze die ooit hadden.

isitsoornot | 23-05-20 | 12:13 | 1

Zou een goede stunt zijn en heerlijk opluchten in de 2e en 1e kamer.

tsjajaja | 23-05-20 | 13:20

Nederland doet alsof het netjes is maar is gewoon ontzettend corrupt. Overal wordt misbruik gemaakt van ons belastinggeld. Waarom denk je dat we zoveel meer betalen dan bijvoorbeeld Zwitsers?

Patatter | 23-05-20 | 12:10

Meestal breekt er na een grote crisis de pleuris uit. Wellicht dat het nu maar eens moet gaan gebeuren dan. Stofkam door de ambtenarij en gewoon weer "normaal" doen. Het excuus van "ja maar, onze democratie dan?" is al een aantal jaren geen legitiem excuus meer. Onze overheid zouden wij moeten zijn. We zien echter dat allerlei incapabele figuren aan de touwtjes trekken en wetten naar hun hand zetten. Voorbeelden te over.

Ommezwaai | 23-05-20 | 12:07 | 1

De stofkam werd bij een vorige werkgever de mag genoemd. Geen idee waarom. Het was gewoon zo.

F. Jacobse | 23-05-20 | 12:28

Nu is het verhaal dat de rechter eerst onderzoek moet doen en niemand schuldig is. Bij Wilders gelden andere regels. Waarom blijft die zaak doorgaan?

Frau Merkel | 23-05-20 | 12:07 | 3

Zaken zijn uiteraard niet vergelijkbaar qua complexiteit.

oldandwise | 23-05-20 | 12:11

@oldandwise | 23-05-20 | 12:11:
Inderdaad de een is een verkeerd uitgelegde uitspraak en de andere is een bewezen keiharde fraudezaak door mensen die anderen altijd de les lezen.

tsjajaja | 23-05-20 | 13:25

Die zaak gaat door tot Wilders veroordeeld is, simpel genoeg.

Het brein erachter | 23-05-20 | 14:03

Er is teveel geld en er zijn te weinig echte banen (werk).
Dan krijg je zoiets als 'toeslagenaffaire' en directeuren van ambtenarenclubjes met onbekende afkortingen die allemaal slechts bestaan dankzij te weinig echte banen cq bureaucratie.
Ooit was arbeid gewoon arbeid en ontslag gewoon ontslag.
Tegenwoordig is mensenhandel cq belastingslavernij de arbeid van ambtenaren en hun ontslag is dan "langer lopende gesprekken en zelfs al afspraken gemaakt hoe zij de komende jaren hun carrière zouden vervolgen bij de Belastingdienst.".

Non-actief zijn ze hun hele leven: ze werken namelijk niet.
Het zijn duurbetaalde belastingslavenhouders die slechts kunnen bestaan in een tot op het bot corrupt en tevens oneerlijk systeem van geld en macht.

Er zijn werkpaarden en luxepaarden. De werkpaarden doen en de luxepaarden doen alsof. Ooit gaat dat veranderen, maar voorlopig nog niet.
Zolang het kwaad van de wereld (geld) niet als zodanig wordt gezien blijft er oneerlijkheid tussen de slavendrijvers van den overheid en de belastingslaven die hen gedwongen betalen.
Wees maar blij als u een werkpaard bent. Het kwaad speelt geen rol en u kunt gelukkig zijn in uw slavernij. Wie met echt werk iets maakt geeft niet om geld.
De luxepaarden hebben nooit genoeg. Want zij maken en vervullen niets.
Zij doen slechts alsof. Door een baan die niemand nodig heeft. Die niets doet behalve het kwaad verzamelen. De leegte daarvan is bedroevend en helemaal niets om na te streven. Zielig, dat is wat het is.

Mensdier | 23-05-20 | 12:05

Ik zou geen tweedehands auto kopen van dit sujet.
Onbetrouwbare uitstraling en rotkop.

De Profundus | 23-05-20 | 12:03

Ach, via de Algemene Bestuursdienst zo weer een baantje. Misschien burgervader Den Haag? Is nog open, officieel.

dathoujetoch | 23-05-20 | 11:56

Tja een voorbeeldje. Als er wordt vastgesteld dat kneuzen het vaakst frauderen dat kneuzen het vaakst overtredingen plegen het vaakst midrijven plegen en kneuzen het vaakst geweld gebruiken is het dan een misdaad om kneuzen extra in de gaten te houden?
In nederland wel want dan ben je aan het discrimineren terwijl sommige mensen zullen zeggen dat het berust op gezond verstand ( vul inplaats van kneus gewenste groep in)

fryskenvry | 23-05-20 | 11:55 | 1

Het punt is, de kneuzengroep in kwestie mag niet genoemd worden. Als je bepaald groepsgedrag een naam geeft, dan moet je deze groep immers aanpakken. Dat zou logisch zijn. Toch kan dat niet, want we zijn allemaal afzonderlijke individuen. Eilandjes, als het ware.

Dus als tien kneuzen uit de kneuzengroep elke dag 10 homo en/of joden molesteren, zijn dat 10 incidenten waarbij 20 (of meer) personen betrokken zijn. Elke dag weer. Huidskleur, geaardheid, geloof en iq doen niet ter zake, bontkraagjes en spillebenen ook niet. Vrouwe Justitia heeft niet voor niets een blinddoek voor. Beetje onhandig wel, maar het schijnt veel eerlijker te zijn.

Ik heb daar mijn twijfels over, maar wie ben ik ;-)

Wiebenick | 23-05-20 | 12:41

Er staat hier ook nog dat artikel over fraude bij het taalonderwijs.
En ik las van het verbrassen van 4,5 miljoen bij defensie.
Nooit ,maar dan ook nooit is er iemand verantwoordelijk laat staan dat er echte straffen zijn.
Het is gewoon afwachten wanneer de volgende zaak in de media komt.
Iedere werkende burger en gepensioneerde burger zou netto minstens 20 procent meer hebben als er serieus gestraft zou worden en als er meer transparantie zou zijn.
Nu moet je via de rechter een beroep doen op de wob en dan krijg je misschien wat inzicht.
Maar echte verantwoordelijkheid en degelijke straffen zijn ook middelen om het e.e.a te corrigeren.
Alle hogere ambtenaren blijven altijd zitten en geld terug betalen is nog nooit gebeurd.
Wacht na deze crisis maar eens af wie er weer meer gaat betalen.
Terwijl natuurlijk die overheid moet bezuinigen zullen Henk en Ingrid wel weer de lul zijn.

pejoar | 23-05-20 | 11:55 | 2

Zie ook mijn reactie op 14:33.
Het maakt geen fuck uit, in alle gaten van je lichaam wordt je genomen door de Roverheid!
Zolang er geen opstand komt, blijft dit doorgaan tot in eeuwen der eeuwen.

watmagjenogwel | 23-05-20 | 14:42

Als die mevrouw op de foto met die bril op een belangrijke positie heeft bij wat voor ambtelijke dienst dan ook, weet ik genoeg.

Uw Verzekeringsadvis | 23-05-20 | 11:55 | 1

af en toe laat ik mij overhalen om te reaguren maar het is totaal zinloos.
Natuurlijk je kunt je frustaties afreageaguren op deze manier en het blijft vermakelijk om de reaguursels te lezon.
Maar voor de rest... zinloos, men schijt op het plebs/klootjesvolk.
In die zin is GS niet meer dan volksvermaak, een soort nar in het systeem.

watmagjenogwel | 23-05-20 | 14:33

Nu na de Belastingdienst het Openbaar Ministerie nog. Fredje Teeven heeft een boek uitgeven maar helaas alleen over z’n mislukte politieke carrière en geen woord over z’n lange tijd bij het OM en douane. Dat kan ie zogenaamd niet vanwege z’n geheimhoudingsplicht.

Trumme | 23-05-20 | 11:35 | 3

Fredje T. was gisteren te gast bij Op1. Geen man van voortschrijdend inzicht en weidse vergezichten. De dodehoek spiegel van de Connexxionbus ligt hem beter.

oldandwise | 23-05-20 | 11:47

Wel sneu voor Fred T. dat zijn flexcontract op de bus gestopt is, nu krijgt hij weer een paar tientjes meer wachtgeld. Misschien kan hij straks weer op bezoek bij Ivo. Die denkt al jaren dat hij een stadsbus is.

Watching the Wheels | 23-05-20 | 11:51

@Watching the Wheels | 23-05-20 | 11:51: Hahahaaa

kwark001 | 23-05-20 | 11:54

Geen advocaten, geen langlopende procedure, geen gouden handdruk.
Die is weggepromoveerd naar iets beters.
Wordt alleen geen ruchtbaarheid aan gegeven.
Normaal krijg je dit soort figuren alleen maar weg als je hun volledige loon tot aan hun pensioen volledig doorbetaald.

Osdorpertje | 23-05-20 | 11:27 | 2

Die zal wel naar de Autoriteit Persoonsgegevens gaan.

Trumme | 23-05-20 | 11:31

@Trumme | 23-05-20 | 11:31: Of hij duikt diep in het geheime circuit. Daar krijgt 'ie een letter toegewezen. Hij zal de letter M krijgen.

EEnzame SchizofrEEN | 23-05-20 | 11:33

Als er iets ter discussie staat dan is het juist integriteit. Maar de deksel gaat heel snel op deze beerput.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 11:27

Barbertje moet hangen

Zuster01 | 23-05-20 | 11:27 | 2

En terecht.

Watching the Wheels | 23-05-20 | 11:52

Hij wordt nooit veroordeeld door het kartel en wordt over enige tijd lid van de Rekenkamer of zo, ze zullen hem niet laten vallen.

Watching the Wheels | 23-05-20 | 11:54

Ik ben toch heel nieuwsgierig naar het maffia-gehalte van onze ambtenarij . Ik gok op minimaal de helft.

gerrie de perrie | 23-05-20 | 11:26 | 1

De meesten zijn te incompetent voor de maffia.

Watching the Wheels | 23-05-20 | 11:55

Sta ik verbaast te kijken?

Datgingniegoed | 23-05-20 | 11:25 | 1

Dat denk ik niet. Verbaasd misschien.

Toeja | 23-05-20 | 11:33

We worden geleid door een stel incompetente hypocriete kneuzen. Het kartel draait door, niets aan te doen.

BozePaarseMan | 23-05-20 | 11:25 | 1

In tegendeel. Ze zijn zeer competent in het halen van hun doelen. Alleen: die doelen zijn niet wat u denkt dat ze zijn.

Ivoren Toren | 23-05-20 | 11:48

Mooi hè, die worden nooit veroordeeld, allemaal voor de bühne!

Eucalyppta | 23-05-20 | 11:16

Volgens José zijn vooral de medewerkers zelf het slachtoffer. Die zijn maar zielig want "ze hebben het al zo moeilijk in deze tijd". En nu komt er ook nog een hoop negatieve publiciteit, boehoe. Man the fuck up! Neem gewoon je verantwoordelijkheid. Het is een grote puinhoop daar. René Veldwijk kan er niet voor niks een boek over schrijven.

HerrSaffie | 23-05-20 | 11:15 | 3

Dat ging ook door mij heen.

Mr.Crowley | 23-05-20 | 11:17

Het lijkt zwak, maar in feite is dit weekdiergeklaag een heel vernuftig trucje.

kapoerewiet | 23-05-20 | 11:30

Het zijn toch echt die medewerkers die akkoord gingen met het uitvoeren van het beleid. Hans van der V. stond echt niet zelf de postzegels te likken.

W_F | 23-05-20 | 12:03

Wat ik ook opvallend vind is dat hier gekozen is voor een strafrechtelijke aanklacht en niet voor bijvoorbeeld een parlementaire enquette.

Mr.Crowley | 23-05-20 | 11:11 | 3

Door die strafrechtelijke aangifte blokkeert men de weg naar een parlementaire enquête..

Wijze uit het Oosten | 23-05-20 | 11:14

@Wijze uit het Oosten | 23-05-20 | 11:14: Oeps. De zaak is onder de rechter. Helaas mag de politiek zich daar niet in mengen. Eerst de uitspraak afwachten. Je kunt het zo uittellen. Hiermee wordt het over de verkiezingen getild en komt pRutte er mee weg.

Frau Merkel | 23-05-20 | 11:58

@Frau Merkel | 23-05-20 | 11:58: Dus.... ook hier weer opzet in het spel?
Het zou me niks verbazen.

watmagjenogwel | 23-05-20 | 14:08

Stel je voor dat bij een rechtzaak de rechter de belastingdienst schuldig bevindt. Wat zouden dan de strafeisen zijn? Boetes, of celstraffen?

Mr.Crowley | 23-05-20 | 11:08 | 7

Gelijke gevallen gelijk behandelen..... 1 van de basisprincipes van een democratie.

Een organisatie die onder dwang van geweld en vrijheidsberoving weerloze burgers door knevelarij/afpersing geld afhandig maakt zonder enige rechtsgrond en vervolgens dit geld weer uitgeeft (= witwassen) volstaat dan een boete?

Of deze organisatie nu de mafia is of de belastingdienst; werkwijze is dezelfde.

Dan zou je nog kunnen stellen dat je het de belastingdienst, als onderdeel van de rijksoverheid, nog extra hard kan aanwrijven dat het de wet overtreedt.

Dus als een boete (of non-actief) volstaat dan zal dit nieuws met gejuich ontvangen worden bij mafia-organisaties.

Toeja | 23-05-20 | 11:40

@Mr.Crowley | 23-05-20 | 11:16:
Wat normanius zegt.. U en ik krijgen al een strafblad als u te dicht bij een medemens staat. Deze gasten ontspringen de dans. Mark Rutte heeft immers ook een veroordeling aan z'n broek wegens aanzetten tot discriminatie. Kijk eens waar meneer nu zetelt.

Ommezwaai | 23-05-20 | 12:01

@Ommezwaai | 23-05-20 | 12:01: Toevallig is die veroordeling van Rutte ook nog eens voor precies hetzelfde feit als wat wat er nu van de belastingdienst naar buiten is gekomen.

W_F | 23-05-20 | 12:08
▼ 4 antwoorden verborgen

ik heb vanaochtend een stukje gelezen over de fraude met de inburgeringscursussen door apothekers. Nu doet de belastingdienst eens een keer pro-actief werken, de doelgroep zwaarder controleren, en dan is het ook niet goed.

Ikzelf heb als grensarbeider genoeg problemen gehad met de belastingdienst, loonbeslag, jaren lang op je geld wachten. Maar liever dat dan het rondsmijten met geld wat nu gebeurt. Dat geld is allemaal belastinggeld waar we hard voor werken om het af te moeten staan.

salonsocialist | 23-05-20 | 11:07 | 4

Het extra controleren is het niet het punt. alhoewel het zo gespint wordt.
Etnisch profileren moet de politiek zich maar over uitspreken of dit gewenst is.

MAAR, het echte punt is dat iedereen die aan de profilering voldeed de kans liep ZONDER enige bewijs van fraude gesommeerd werd geld terug te storten. Zonder bewijs, zonder een flintertje bewijs. Voldoen aan het etnisch profiel was voldoende. Dit is waar het echt om gaat.

Zelfs als mensen aan de belastingdienst (diverse/talloze) malen vroegen op welke gronden de belastingdienst geld terugvorderde, kregen die mensen geen antwoord. Jarenlang. Dat is het punt!! Pure afpersing/knevelarij.

Toeja | 23-05-20 | 11:53

@Toeja | 23-05-20 | 11:53: Een gelijksoortig geval het 4% fictieve rendement op spaargeld. "We gaan er van uit dat..." . Ingevoerd door VVD; Gerrit Zalm.

Sneerpoets | 23-05-20 | 12:06

@Sneerpoets | 23-05-20 | 12:06: Daarom, het is allemaal terug te brengen op de Roverheid hoor, het maakt niet uit welk ministerie daar onder valt.
De burger wordt gepakt, terecht of niet.

watmagjenogwel | 23-05-20 | 14:06
▼ 1 antwoord verborgen

Op non actief stellen is dat je volledig doorbetaald krijgt, altijd prettig als de zomer eraan komt en je nu dus èlke dag kan genieten van je vakantiehuis, camper of zeiljacht. En in het ergste geval wordt je er na maanden zo niet jaren echt uitgeflikkerd met tot je pensioen een riant wachtgeld en wat adviesopdrachtjes tegen een paar honderd euro per uur.

Koonkluk Huis | 23-05-20 | 11:05 | 2

Maar je wordt daarna gepasseerd voor de belangrijke di gen.

DitjaarkrijgikAOW | 23-05-20 | 11:13

@DitjaarkrijgikAOW | 23-05-20 | 11:13: Dat is vaak het grootste probleem.
Het ego. Dat je gewoon weer een Jan LuL word zonder chauffeur, mensen die je kunt bevelen, dat je opeens weer met je wijf zit opgescheept en je het vuilnis buiten moet zetten. Je niet meer word uitgenodigd voor dingen. Het rouwproces om wie je was.
Het materiële zit wel snor.

Polarisator | 23-05-20 | 12:01

Denk dat hem gevraagd is terug te treden om hem uit de wind te houden nu strafrechtelijk onderzoek begint naar topmensen van die Belastingdienst. En precies dat is die morgen gebeurt, meer niet.

Jan, Leiden | 23-05-20 | 11:03 | 2

Ik hoor net necrosis mompelen. Iets van : 'gebeurd'?

EEnzame SchizofrEEN | 23-05-20 | 11:36

@EEnzame SchizofrEEN | 23-05-20 | 11:36:
Excuus, gebeurd inderdaad!

Jan, Leiden | 23-05-20 | 11:38

Hoeveel geld zouden ze daarmee in kas hebben gehouden?

Mr.Crowley | 23-05-20 | 11:03

"Versnellen van de carriere" moet je vertalen als: de persoon heeft in zijn positie gefaald,moet daar weg en wordt beloond met een hogere functie en een beter slaris.

Tuinhekje | 23-05-20 | 11:01 | 1

*salaris

Tuinhekje | 23-05-20 | 11:02

Je kunt alleen acties op personen uitvoeren na aantoonbaar bewijs. Maar niet omdat hij in een risico groep zit.

Mr.Crowley | 23-05-20 | 11:00

'Vervolgen' jullie maar lekker 'je carrière', volgevreten belastingbobo's annex criminelen, dan vervolg ik mijn carrière in het afdragen van belastingcenten aan jullie faalinstantie van volgevreten belastingbobo's annex criminelen.

Realism Is All | 23-05-20 | 10:59

Mw. Jozé brengt de emo in het verhaal; de zieligheidsindustrie wordt aangesproken, zodat men gaat meevoelen en invoelen met al dat verschrikkelijke leed dat de belastingdienst ten onrechte is aangedaan.
En dit soort emo gedrag gaat werken, zieligheid is het paspoort naar een schone ziel en een onbevlekt geweten.

Broadsquire | 23-05-20 | 10:56 | 1

Dat las ik ook direct: ‘de ons wordt onrecht aangedaan’ toon v.d. brief.
Het zelf verschonende vermogen van deze club zet ik dan ook op nul.

Sw.Dwaallicht | 23-05-20 | 11:11

Ah wat zijn ze zielig, ze kunnen hun emoties niet delen...

... slachtoffers van deze affaire zijn hun baan, huis en partner kwijt, eentje pleegde zelfmoord ...

Dit dossier kent alleen maar verliezers, maar deze ambtenaren zetten zich te makkelijk op dezelfde voet als ouders die voor iets boven minimumloon allebei wilden werken, kinderopvang en kinderopvangtoeslag nodig hadden, en met een druk op de knop bij de belastingdienst jarenlang totaal geruineerd werden. Kijk maar even hoe je na een dag werken in beroep gaat of een bord eten op tafel zet.

Het zullen allemaal hardwerkende ambtenaren zijn met de beste bedoelingen, maar het is nog niet aan de orde om vanuit die gedachte dit dossier te benaderen.

Feynman | 23-05-20 | 10:53 | 3

Nul empathie naar de echte slachtoffers te bespeuren bij de Belastingdienst...

Wijze uit het Oosten | 23-05-20 | 11:05

Ik denk dat de 'werkvloer' ambtenaren toch ook wel degelijk in hetzelfde schuitje kunnen zitten.....

nope | 23-05-20 | 11:06

Zeer juist verwoord.

Ed Bever | 23-05-20 | 11:52

Hoe lang gaat het duren voordat ook José omlazert?

medusa324 | 23-05-20 | 10:50 | 2

Niet want vrouw.

2voor12 | 23-05-20 | 10:52

Diversiteit is a bitch...

Odin | 23-05-20 | 11:02

Interessanter nieuws hieruit vind ik het bestaan van Belastingdienst.Vandaag. Zijn daar geen screenshots van?

LuNaTeeQ | 23-05-20 | 10:48

Hoe valt het verschil op te merken dat hij op non-actief is gezet?

dhrat | 23-05-20 | 10:46 | 3

De auto met chauffeur staat binnen.

kwark001 | 23-05-20 | 10:48

Middelmaat is de norm bij dit soort instanties. De excel-boys noemen wij ze.

Zeiss | 23-05-20 | 10:49

Lol.

Alleen het stressniveau van Hans vd V. gaat iets omlaag en hij leeft daardoor wat langer.
Voor de rest maakt het niemand iets uit.

Polarisator | 23-05-20 | 10:50

Echt zielig voor die ambtenaren, nu eten we tenminste wie de echte slachtoffers zijn van de toeslagen affaire.

Broadsquire | 23-05-20 | 10:46

Als er bij bijvoorbeeld Siglandianen (inwoners van Sigland) veel fraude wordt geconstateerd dan is het een aardig idee om die wat meer in de gaten te houden.
Dat is geen discriminatie. Dat is op basis van groepsgedrag.
Het inhouden van betalingen, of het opeisen van eerdere betalingen, ondanks het feit dat de 'Siglandiër' eerlijk is is staatscrimineel. Geen discriminatie.

Einde van de Domheid | 23-05-20 | 10:45 | 6

@Sw.Dwaallicht | 23-05-20 | 11:18: Onsmakelijke reply maar vooruit. Het was Wouter Bos die zei: 'BD is goed met geld, kan ook betalen.'
Echter mijn comment gaat daar niet over. Het gaat ver hoe de staat de burger tegemoet treed, de institutionele vijandigheid en de uitgangspositie van altijd bedrog vermoeden.

Einde van de Domheid | 23-05-20 | 11:35

@Einde van de Domheid | 23-05-20 | 11:35: En het onvermogen om toe te geven dat ze fouten maken en/of het algoritme fouten maakt.

Einde van de Domheid | 23-05-20 | 11:37

Einde van de Domheid, het was ook niet persoonlijk bedoeld, mijn excuses.

Sw.Dwaallicht | 23-05-20 | 15:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Aan de hoogste schandpaal deze man, wat een ellendig stuk witte uitzuiger. MSM svp front page nieuws van maken. Dat vorige stuk over inburgeringsfraude kan wel op teletext pagina 114. Dit moet gepitcht worden, de stomme witte man. Gelukkig starten ze hier meteen een strafrechtelijk onderzoek, dat is bij dat frauduleus opvanggebeuren niet nodig. Net als al die andere dingen..

Bill Cosby | 23-05-20 | 10:45 | 3

Not zo'n wit-obsessieve opmerking!

Einde van de Domheid | 23-05-20 | 10:46

He! Vuile racist.

JJMS | 23-05-20 | 11:03

Zelfs de NPO geeft hier geen diversiteitsbokaal voor.

Frau Merkel | 23-05-20 | 12:03

En Joze valt natuurlijk niets te verwijten met 10 ton boter op je hoofd....

Zeiss | 23-05-20 | 10:45

Na de toeslagen PGB toestanden etnisch profilerend te hebben onderzocht waren nu de taalscholen voor inburgeraars aan de beurt, oh wacht.

ecologiste | 23-05-20 | 10:45

Hans de V zal ongetwijfeld een ruime zak geld meekrijgen, en top pensioen en een advies bv beginnen en zich voor drie keer zijn oude salaris verhuren aan dezelfde belastingdienst. Of hij gaat lekker zeilen en iedereen de tyfus, dat kan ook.

Polarisator | 23-05-20 | 10:44 | 1

Graag dat laatste, dan valt de schade mee...

Ad Hominem Tu Quoque | 23-05-20 | 12:30

Zo te zien mag Tini, de omhooggevallen kantinejuffrouw een laatste poging doen om intern de kikkers in de kruiwagen te houden. Die wordt er dus volgende week ook uitgetrapt door een corrupte manager.

De Pilsvogel | 23-05-20 | 10:44

Hoe zit het met jouw eigen integriteit, Jozé?

BRR76 | 23-05-20 | 10:43

Ambtenaren op non-actief stellen. Dat is doorpakken!

Godsammekraken | 23-05-20 | 10:42 | 2

Non-actief is ambtenarenjargon voor betaald verlof. Wachten tot de storm is overgewaaid, het kantoor wordt keurig iedere week afgestoft, dan kan ie er zo weer in als niemand op let. Verkansie!

JJMS | 23-05-20 | 11:05

@JJMS | 23-05-20 | 11:05: Meestal zal er elders gewerkt moeten gaan worden. Vaak ver weg.

MaarFeitelijk | 23-05-20 | 11:59

Schoften zijn het, allemaal. Want door dit amateurisme komt etnisch profileren in een slecht daglicht, terwijl dat noodzakelijk is om grootschalige corruptie de baas te kunnen. Want hoe we het ook wenden of keer, het zijn niet de witte mensen die in Laren wonen die zorgtoeslag naar het buitenland sluizen, of zorgtoeslag aanvragen vanuit Bulgarije.

opblaasschaap | 23-05-20 | 10:42 | 8

In Laren wonen veel fraudeurs. Het erge is dat die al goed af zijn en vooral voor zichzelf nog wat meer laten malverseren ook al noemen ze het zelf scherp aan de wind zeilen noemen.
Dat is wel wat anders dan arme mensen die wat bij elkeer ritselen voor hun gezinnetjes ver weg.

MaarFeitelijk | 23-05-20 | 11:58

@theo-is-dood | 23-05-20 | 11:46:
De aanklacht gaat niet over een geval, maar over meerdere gevallen over een langere tijd.
Als het waar is wat u zegt zal het de belastingdienst weinig moeite kosten om van de aanklacht af te komen.
Kennelijk hebt u hier al last van tunnelvisie, want dit moet nog allemaal uitgezocht worden.

Mr.Crowley | 23-05-20 | 14:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Dus? Kom er alleen een ander poppetje of gaat de FIOD nu geld brengen in plaats halen?

Polarisator | 23-05-20 | 10:42 | 1

Eerst waren het vage termen over carrière elders (Wat een luxe). Voor jodocus werd het die morgen pas concreet. Zo gek is dat niet. Eigenlijk gaat het natuurlijk om de feitelijke personen die de bedenkers, goedkeurders en of uitvoerders waren. Gezien het pikmeer arrest, hoewel niet volledig geldend gebleven, moeten we vrezen dat de foute lieden gewoon geld blijven ontvangen en niet eens een demotie zullen krijgen.

MaarFeitelijk | 23-05-20 | 11:55

Leuker kunnen we het niet maken...

Toetsenbordcomplex | 23-05-20 | 10:41

De vis begint aan de kop te rotten...

Odin | 23-05-20 | 10:41 | 5

@Ommezwaai | 23-05-20 | 11:18: Er is een bestaansminimum wettelijk vastgelegd. Dat is gegarandeerd inkomen en mag niet in beslag genomen worden. Dat doet dus ook niemand, behalve de overheid..

Frau Merkel | 23-05-20 | 12:05

@Frau Merkel | 23-05-20 | 12:05:
Wetten gelden vaak niet voor de overheid, dat is wel zo'n beetje bekend. Het ergste is nog dat wij -de Nederlandse belastingbetalers- dit zooitje ongeregeld in alle lagen van de ambtenarij nog financieren ook.

Ommezwaai | 23-05-20 | 12:10

@Frau Merkel | 23-05-20 | 12:05: Dat is helemaal waar. Overheidsinstanties die meerdere loonbeslagen leggen. En om de 5 jaar is er ophef in de Kamer en er verandert niets.

Piet Karbiet | 23-05-20 | 13:26
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen