Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ömvölking D’66 Dordrecht völtööid

Turkse coup geslaagd, ver-DENK-ing Döner66 compleet

Höüra, güwünnün!

Het driekoppige autochtone gedeelte van D’66 Dordrecht stapt op. Kevin Noels, Karin Castelijn en Durk Jan Tabak geven zich over aan tweekoppige minderheid Osman Bosuguy en Ahmet Polat. Die daarmee bereiken waar ze al twee jaar aan werkten: een Turkse overname. De coupplegers hebben bij de verkiezingen geronseld in theehuis & moskee om vanaf onverkiesbare posities (9 en 30) toch in de raad te komen. Daarna hebben ze nieuwe partijleden aangemeld om de bestuursverkiezing te kapen, wat natuurlijk weer eindigde in DiScRiMiNaTiE-getüter toen de blauwegepakte bakfietsblanken aan de bruine puntschoenen gingen aanvoelen dat ze er - vrij naar Rob Jetten - zelf eigenlijk niet meer bij horen, in hun eigen partij. Nu is de overgave dus compleet, en is Dordrecht een DENK’66 verrijkter. Wachten is nu op een gerichte Amerikaanse drone strike, of zou D’66 nog ergens een andere wang hebben liggen?

Turken weer voor de poorten van Wenen, autochtone bestuurders wenen voor de poorten

Reaguursels

Inloggen

Hebben deze Moslims niets beters te doen, nl eens actief worden in de strijd tegen het Moslim extremisme?

Heiner | 13-01-20 | 14:51

"In de afgelopen periode is binnen de partij, die wij zo koesteren, veel voorgevallen. Dat heeft het onderlinge vertrouwen en de samenwerking binnen de fractie ernstig geschonden.

Helaas is het, na vele pogingen, niet mogelijk gebleken om het vertrouwen en de onderlinge samenwerking te herstellen. Ons is daarbij duidelijk geworden dat de koers die D66 (regionaal en landelijk) heeft uitgezet en het morele kompas dat wordt gehanteerd, sterk afwijkt van het onze. Vanuit politiek pragmatisme worden waarden die voor ons fundamenteel zijn bij het bedrijven van politiek geschonden en wordt het belang van individuen boven het belang van de stad geplaatst."
Mes in de rug van het landelijk bestuur.

B.agger | 13-01-20 | 13:12

zal binnenkort wel denk worden denk.

Schepvogel | 13-01-20 | 12:50

Dat D66 die sharia lovers tegen wil en dank op het pluche wil hebben "ist zum kotzen"!

vuilnisbak | 13-01-20 | 12:37

Dit is wat D66 wil, op nationaal en op Europees niveau.
Prima dat ze af en toe zelf ook de gevolgen eens ondervinden.

Dit hadden ze ook kunnen weten. Al vanaf begin jaren '90 speelde precies dezelfde kwestie ook al meermaals bij PvdA en GL, in diverse grote steden. De heren van *denk* waren echt niet de eersten die namens de PvdA Turks racisme promootten.

Dit is het logische gevolg van institutioneel links racisme, tegenwoordig "identiteitspolitiek" genoemd. De linkse partijen trekken voortdurend de rassenkaart tegen de "boze blanke man", om debiel stemvee te lokken. Boze blanke linkse mannen werpen zichzelf op als "redders van de allochtonen" maar blijven wel zelf aan de touwtjes trekken. Tot dat allochtone stemvee beseft dat er veel méér geld te verdelen is als je zelf aan de touwtjes trekt.
Dan nemen ze die touwtjes gewoon over.

En ze weten ook hoe ze met kritiek om moeten gaan; gewoon "racisme" roepen. Die boodschap wordt er al vanaf 1970 dagelijks ingestampt. Discussies over inhoud zijn daardoor onmogelijk geworden, en dat vergemakkelijkt dit soort mini-staatsgrepen. Een mooie oefening voor de echte overname, over een jaar of 30.

Dandruff | 13-01-20 | 11:50 | 1

Kleine aanvulling, X66 zit dus met de VVD in dezelfde EU-fractie, te weten ALDE. Vergeet dat niet als het weer stemtijd is en X66 een foute kliek vindt.

Graaisnaaiert | 13-01-20 | 12:41

Als dit nu eens een landelijke tendens zou worden kan D66 zo vloeiend in denk opgaan.

likdoorn | 13-01-20 | 11:44

Ik zie hier verschillende dingen misgaan:

1) Veel te weinig mensen worden nog lid van een politieke partij. Dit heeft tot gevolg dat vooral in de kleinere afdelingen de kieslijsten manipuleerbaar zijn. Als je 50 leden hebt waarvan er maar 15 stemmen, dan maakt een strategische stem van een man of vijf al een heel verschil.

2) De fractie kiest er kennelijk voor om op te stappen, terwijl de twee turkse raadsleden zich aan de wet hebben gehouden. Als de uitkomst van de wettelijke procedure je niet aanstaat is dat toch echt je eigen probleem, niet een "verschil van inzicht".

3) Kennelijk hebben de Turkse kandidaten zo'n goede band met hun kiezers dat ze er een voorkeurszetel uitslepen. Dat heeft alles te maken met de apathie van autochtonen als het aankomt op stemmen op individuele kandidaten. Autochtonen stemmen meestal op de lijsttrekker, de eerste vrouw op de lijst of de lijstduwer, maar verdiepen zich zelden in de overige kandidaten.

Uiteindelijk gaat het maar om een ding: Onderschrijven de raadsleden de standpunten en koers van de partij? Zo niet, dan heeft de partij de mogelijkheid om ze het recht te ontnemen in naam van de partij te opereren. Zo ja, dan is er weinig aan de hand.

MFvGeel | 13-01-20 | 11:33 | 5

@MFvGeel | 13-01-20 | 12:40:

1) Geen bull shit, kijk om je heen;
- een verbod op het aankaarten van echte problemen;
- cordon sanitaire en schijnprocessen tegen partijen die dat wel doen;
- negeren uitslagen referenda;
- afschaffen referenda;
- overdracht van onze soevereine macht naar ongekozen EU-clubjes;
- etc.
Belangrijkste schop in het gezicht van de belastingbetaler is echter het kartelbeleid om honderden miljarden uit te geven aan niet-bestaande problemen zoals pfas en stikstof, en aan de promotie van corruptie en wanbeleid op EU-niveau. Er bestaan inderdaad geen geldbomen; ga dat alsjeblieft even aan de kartelpartijen uitleggen.
2) Als je niet snapt wat er mis is met het uitdelen van gratis lidmaatschappen vlak voor een ledenvergadering, dan snap je niks van democratie. Er worden nu mensen bij een partij betrokken die niks met de ideeën van die partij hebben. Zie *denk*, en eerdere machtsovernames bij PvdA en Groen links.
3) Clan-denken is hier de kern van het probleem. En ik heb nog nooit gehoord van bijvoorbeeld Groningers die een Drentse PvdA-afdeling overnemen. Jij noemt dat "apathisch", ik noem dat fatsoen.
Je hebt gelijk dat alleen corrupte idioten zich bij de kartelpartijen aansluiten, en dat zijn er gelukkig niet veel. En dat meedoen geen enkele zin heeft voor wie dit land wil vredig, vrij en welvarend wil houden, blijkt uit de punten onder 1.

Wat die warmtepomp betreft, 70.000 per huis is heel reëel.
Enkele praktijkvoorbeelden.
www.destentor.nl/zwolle/40-000-woning...
www.gelderlander.nl/wageningen/nolens...
www.linkedin.com/pulse/klimaatwet-waa...

Bedenk daarbij overigens dat de grootste kostenpost, arbeid, de komende jaren flink gaat stijgen. Zoals je vast wel weet is de energietransitie naast onbetaalbaar ook onhaalbaar, onder andere door het tekort aan technici
Lees je alsjeblieft eens in.

Dandruff | 13-01-20 | 14:00

@Dandruff | 13-01-20 | 14:00:

1) Hier gaan we het nooit eens worden, maar bedenk je eens waar het meeste budget heen gaat en waar dus de echt belangrijke problemen zitten. Probleem nummer één is de vergrijzing en de kosten die dat met zich meebrengt. De rest is gerommel in de marge.
2) Zoals ik al zeg, nieuwe leden ronselen als stemvee is kwalijk. Maar bedenk je wel dat dit gebeurt in een reeds verziekte sfeer waar in kampen gedacht wordt. Waar twee vechten hebben twee schuld.
3) Nee de kern van het probleem is dat er zo weinig mensen lid zijn van een politieke partij en komen opdagen bij ledenvergaderingen dat het ronselen van een man of 25 al voldoende is om verkiezingen naar je hand te zetten. Bij grotere afdelingen (afdeling Den Haag heeft bij mijn weten rond de 1000 leden) is dit een veel minder groot probleem, omdat je dan veel te veel mensen moet ronselen. Dan kom je er niet met je familie en een paar vrienden.

Wat betreft die warmtepomp, je hebt tegenwoordig hoge temperatuur warmtepompen. Die kun je rechtstreeks op je oude CV systeem aansluiten en in combinatie met zonnepanelen. Er gaan veel indianenverhalen rond. In dat laatste artikel van je bijvoorbeeld wordt gepraat over 5000 Kwh voor de warmtepomp. Wat de auteur voor het gemak vergeet is dat dat de OPBRENGST van een warmtepomp is. Aangezien een warmtepomp COP5 is komt dat dus neer op 1000 kWh aan verbruikte energie per jaar. Ga uit van rond de 3000 als je warm water (douchen/koken) meetelt. Dat los je tegenwoordig op met een zonnepaneel of 10.

Die 67.000 per woning gaat niet alleen over het installeren van een warmtepomp, maar ook over het volledig moderniseren en isoleren van een huis. Woningbouwverenigingen stappen steeds meer van die waanzin af ten faveure van meer pragmatische benaderingen waarbij de bewoner zelf de keuze wordt gelaten over het eigen comfortniveau. Zoals gezegd, puur en alleen gas vervangen door een warmtepomp hoeft niet meer dan rond de 20.000 te kosten en dat verdien je binnen 15 jaar terug aan besparingen.

MFvGeel | 13-01-20 | 16:01

@MFvGeel | 13-01-20 | 16:01:

1) Vergrijzing is een reëel probleem, dus niemand valt erover als dat geld kost. Bedenk daarbij dat het merendeel van de bejaarden decennialang aan onze samenleving heeft bijgedragen.
De peperdure bouwstop vanwege pfas is een gecreëerd probleem. Het is bizar dat pfas wèl gefabriceerd en geïmporteerd mag worden, maar dat het verplaatsen van grond met een nauwelijks aantoonbare hoeveelheid pfas erin *ineens* verboden werd. Voor problematiek rond co2 en stikstof geldt hetzelfde. Ongecontroleerde massa-immigratie kost honderden miljarden, zeker als je criminaliteit, onveiligheid, terrorisme en de vele maatregelen daartegen meerekent. Hele beroepsgroepen worden bovendien gesubsidieerd om kritiek op oa islamisering de kop in te drukken.

2) Nee onzin; waar er 2 vechten hebben er soms 2 schuld; maar vaak ook maar 1.
Bovendien rechtvaardigt niks het corrumperen van het democratisch systeem. De vraag of er al eerder ruzie was en zo ja waarom en door wie is hier volstrekt irrelevant.

3) Nogmaals, dit is vaker gebeurd, ook in de gemeente Den Haag (GL, 1994) en ook bij de landelijke PvdA; daaraan danken we *denk*. Je kunt de schuld wel weer bij autochtone belastingbetalers leggen, maar het zijn de kartelpartijen die steeds roepen dat discussies nooit inhoudelijk mogen zijn, en dat kritiek op allochtonen "racisme" is. Dat beleid kost ze leden ja. Maar nogmaals, niet het aantal autochtone D66-leden maar corrupt clan-denken is hier het probleem.

Je weerlegt 0 van de bronnen die ik gaf. De spookverhalen over warmtepompen komen vooral van de warmtepomp-lobby. Jij hebt het over rendementen, maar 40% van de bezitters klaagt juist dat die niet gehaald worden. radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist...
Merk op; dat zijn voornamelijk mensen die vrijwillig, dus uit idealisme, daarin geïnvesteerd hebben. Het gaat ook om een vrij vermogende doelgroep, waarvan velen dus niet eens bijhouden of ze de beloofde rendementen wel halen.
Jouw spookverhaal van 20.000 euro is reëel als je een heel nieuw huis laat bouwen; maar ook dan is tevredenheid geen garantie. www.destentor.nl/zutphen/vitens-moet-...

De meeste kosten zitten inderdaad in de verbouwingen; luchtdichte isolatie, mechanische luchtverversing, vloerverwarming etc. Dat is geen "waanzin", dat is allemaal broodnodig omdat een warmtepomp nauwelijks warmte geeft.
Alle gel*l over cop4 en cop5 weerlegt niet de feiten, zoals de koude douches, gepeperde energienota's en zeer hoge verbouwingskosten. Noch het snel stijgende tekort aan vakmensen in de bouw en de techniek, en de invloed van vraag en aanbod op de kosten van de hoogste kostenpost; arbeid.

Ook de geplande rekening van 1.000 miljard voor de overgang van schoon gas naar stroom uit Poolse kolencentrales zal hierdoor waarschijnlijk veel hoger uitvallen. Het hele elektriciteitsnet moet opnieuw bekabeld en aangepast worden, en daar zijn gewoon geen mensen voor.

Dandruff | 13-01-20 | 17:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom passen we niet de Kieswet aan? Stemmen kan alleen als je uitluitend een Nederlands paspoort hebt. Verkiesbaar kun je alleen zijn als je in Nederland geboren bent. Dat sluit niet alle allochtonen uit, dus geen discriminatie. Maar het zal het aantal kandidaten om te stemmen en/of verkozen te worden wel drastisch verminderen.

pijko | 13-01-20 | 11:05

Wat zijn dat voor laffe zakken? Vechten voor je positie, voor je land. Lekker makkelijk het lukt niet om ‘samen’ te werken dus gooi je de handdoek in de ring.
Doe dan wat meer je best en werk die Türken de deur uit. Hoe moeilijk kan het zijn?

teacher | 13-01-20 | 10:48

Eerst het paard van Troje binnenhalen en daarna gaan lopen zeiken dat je wordt overgenomen?

pibasso | 13-01-20 | 10:03

Dubbele nationaliteit afschaffen! Hier kapen ze zetels, en ze mogen ook nog op een dictator stemmen in een ver buitenland.
compleet belachelijk.

Gerrit gordijnstok | 13-01-20 | 09:46

Mooi toch? Dram66 is daar dus binnenkort een exclusieve turkenpartij, échte liberalen vertrekken naar FvD en wat overblijft is de lokale afdeling van Denk die enkel nog turkse stemmen trekken en dus als een of tweemansfractie verder gaan zonder nog kwaad te kunnen. Dat racisme, segregatie etc... kunnen ze heel goed zelf, ook al is het een inverse discriminatie, Turken voor Turken en geen kaaskoppen erbij want dat wil Erdogeit niet hebben. Het maakt de zaak heerlijk overzichtelijk, goede zaak dus.

elfenstein | 13-01-20 | 09:44 | 1

Mooi, x66 als buitenspelval.

katvanger | 13-01-20 | 10:44

Het gezegde luidt nog altijd, hoe dichter naar Dord, des te rotter het WORDT.
Dit behoeft in deze dan ook geen nadere toelichting. Succes.

De Evangelist | 13-01-20 | 09:32

Ach Dordrecht.

swassannuf | 13-01-20 | 09:27
-weggejorist en opgerot-
brandewijntje | 13-01-20 | 08:43 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit is enige jaren terug ook gebeurd bij de pvda in Rotterdam

SicSeb | 13-01-20 | 08:21

Turkse Nederlanders zijn prominent aanwezig in een partij, die zich al jarenlang als "de anti-PVV" afficheert? En wat is het nieuws hiervan?

Rest In Privacy | 13-01-20 | 07:45 | 3

Ok het is geen nieuws maar toch even aandacht voor het imperialistische plan van Erdogan. Het hoofdstuk fascisme speelt zich in de schaduw van de democratie af.

Tapioca pudding | 13-01-20 | 07:50

@Tapioca pudding | 13-01-20 | 07:50:
Goed gezien.

Hier in NL is iedereen gewend te denken in termen zoals: links, rechts, liberalisme, conservatisme, socialisme, communisme, republikeins, monarchistisch / Oranjegezind.

Bijna niemand heeft ooit gehoord over (of zich verdiept in) termen zoals: neo-ottomanisme, pan-arabisme, Arabisch nationalisme, Khomeinisme, Islamitisch marxisme, Ba'athism, Nasserism, etc.
Voor veel autochtonen zijn dat exotische begrippen.
Maar, veel allochtonen hier zijn in hun herkomstlanden met deze termen groot geworden, zijn daardoor beïnvloed, zijn er aanhanger, en deze ideologieën hebben zij meegenomen naar Nederland.

DENK, PvdE, en NIDA zijn schoolvoorbeelden van hiervan.

gaffelbaard | 13-01-20 | 08:22

Of e.e.a met geld of intimidatie gebeurde ?

Koning BongoBongo | 13-01-20 | 12:14

Wie wind zaait zal storm oogsten.

Cor Netto | 13-01-20 | 07:16 | 1

Mooi gesproken.

Shellshock | 13-01-20 | 09:25
-weggejorist-
JuliaHil | 13-01-20 | 06:32

Dit is een prachtig voorbeeld waarom we af moeten van dubbele paspoorten. Als ik nu een Duitse pas zou aanvragen, ben ik mijn Nederlandse kwijt. Terugkrijgen is verdomd lastig, zo niet onmogelijk. Voor een turk of riffijn echter geen enkel probleem.

Frau Merkel | 13-01-20 | 05:16 | 2

KNILlers hielden toch ook ons paspoort? Ze zien dit gewoon als kolonie, als wingewest, en de opbrengsten van hun arbeid/handophouderij/criminaliteit moet natuurlijk wel naar het moederland terugvloeien. Ook hier geldt: follow the money.
Oh, wacht, dat kan niet want onze instanties hebben daar geen toegang tot kadasters en bankrekeningen....

Graaisnaaiert | 13-01-20 | 07:06

Eens dat we af moeten van dubbele paspoorten, maar laten we vooral ook afschaffen dat een ingeschrevene van een gemeente als volle buitenlander stemrecht heeft voor die gemeente in Nederland.

Tapioca pudding | 13-01-20 | 07:52

Maar denkt men nu werkelijk dat den gemiddelde Türk iets op heeft met de meerderheid van het *kuch* gedachtengoed waar D666 voor zegt te staan ?
Hoe naïef wou u het hebben ?

daytripper | 13-01-20 | 04:39 | 3

Het zijn nationalisten pur sang.

Tapioca pudding | 13-01-20 | 07:53

Maar wie verdiept zich daar in? Komt stemadvies niet vanuit bijvoorbeeld een.moskee of dinayet? Ik heb wel eens gesprek met conservatieve Marokkaan gehad die geen.pvda meer wilde stemmen en toen voor D'66 wilde kiezen. Dat riep bij mij ook verbazing op. Uitgelegd waar D'66 voor stond en toen bleek die persoon inderdaad nul komma bul affiniteit met D'66 te hebben. Maar nogmaals, wie verdiept zich daar nu echt in?

Gazelle | 13-01-20 | 09:48

@Gazelle | 13-01-20 | 09:48: Ze hebben affiniteit met namen en afkomst. De fout van politieke partijen is dat men dat wil benutten om nieuwe kuddes met stemvee te verkrijgen. Öztürk is altijd een geval apart geweest in de PvdA, maar hij had wel veel stemmers. Wat ie met sociaal democratie heeft, weet niemand, maar hij en Kuzu trokken wel de PvdA flink leeg na de laatste verkiezingen. Het gaat ook wel eens anders, Arib en Aboutaleb kregen ook veel voorkeurstemmen, totdat bleek dat zij er niet zitten om alleen maar Marokkanen en Moslims te pleasen, maar gewoon om hun werk te doen en doen ze ook niet slecht. Toen Arib aangaf het niet zo erg te hebben met de Islam en Aboutaleb te kennen gaf dat ie tijdens het incident met de Turkse indringer Kaya bereid was geweest om vuurwapengebruik toe te staan, was de boot helemaal aan. Een flink deel van de Marokkanen baalt van die twee om de redenen die ik benoemde

Heiner | 13-01-20 | 14:16

Uiteraard geen woord erover in de deugblaadjes " Trouw" en " Volkskrant" .. Zelfs "Dördrecht" leverde geen resultaat.

daytripper | 13-01-20 | 04:27

Met de intrede van DENK en Sylvana valt duidelijk te zien dat de zienswijze van allochtonen en autochtonen compleet verschillend is, dit is binnen partij gewoon niet werkbaar. Indien er een meningsverschil is dan komt daar nog eens bij dat de allochtonen ten eerste gooien met racisme en discriminatie, indien dat niet helpt dan volgt intimidatie en pesten net zolang ze hun zin hebben en op naar het volgende punt.

Autochtonen zijn niet gewend hiermee om te gaan, daarnaast is er een klimaat geschept waarbij de Autochtoon altijd fout zit en de media maar al te graag op dit soort kwesties inspringt en altijd de kant van de allochtoon kiest, want zielig en niet inclusief.

Eigenlijk is het goed dat er partijen zoals DENK en BIJ1 zijn, dan kunnen dit soort partijleden zich niet verbergen tussen de oorspronkelijke partijen en wordt het voor het NPO ook duidelijk dat de gehele import niet zo'n success is voor de autochtonen.

allesofniks | 13-01-20 | 03:44 | 2

"Niet zo'n succes" ? Das een fraai understatement .

daytripper | 13-01-20 | 04:29

eh... sorry .."geschept"?

daytripper | 13-01-20 | 04:41

Zoals een van mijn vrienden, al 40 jaar in het onderwijs werkzaam in een middelgrote stad een aantal jaren geleden al opmerkte: die Marokkanen heb ik er nu wel onder, maar Turken zijn enorme drammers. Een andere vriend bestiert een hotel in Turkije. Van hem heb ik vernomen dat de oppositie tegen Erdogan net zo groot is als zijn aanhang,wat dus zou spreken voor een enigszins politieke diversiteit, vergeef me het woord. Zelf heb ik ooit zo'n 40 jaar geleden een Turk ontmoet in het bedrijf waar ik toen als uitzendkracht werkzaam was. Een hele vriendelijke man die me uitnodigde om samen thee te nuttigen. En of Istanbul een representatief beeld van Turkije oplevert, betwijfel ik ook. Ik vond het een schitterende stad met een bruisend uitgaansleven en over het algemeen vriendelijke mensen. Het overgrote Aziatische deel ken ik niet. Wat zeker positief is, dat ze niet te beroerd zijn om te werken. Maar Nederland maakt u maar op voor meer partijen die 'gekaapt' zullen worden door (voormalige) allochtonen. Kan toch ook niet anders. Wen er alvast maar aan.

SlimmeBelg | 13-01-20 | 03:32 | 3

Werken doen ze maar voldoen ze ook aan hun belastingplicht en premieafdracht? U kent allicht ook de talloze Turkse zaakjes die ergens de deuren openen en 1,5 jaar later weer verdwenen zijn, met een hoop ongeopende blauwe enveloppen op de vloermat als enige herinnering dat ze er ooit zijn geweest.

Graaisnaaiert | 13-01-20 | 07:03

Als het maar geen Belgen zijn.

swassannuf | 13-01-20 | 09:23

Mevrouw Kaag even met rust laten. Die is in diepe rouw nadat goede vriend, ideologisch inspirator en militair adviseur voor haar stoottroepen Soleimani een raket heeft gekopt.

Graaisnaaiert | 13-01-20 | 07:00

@Red shirt | 13-01-20 | 01:44: We mogen blij zijn met u als Reaguurder. Een buitgewoon extreemlinkse voorspelbare meningen verspreider. Lekker overzichtelijk.

ristretto | 13-01-20 | 07:15

@Red shirt | 13-01-20 | 01:44: Kan jij niet bepalen, daar ben je te dom voor.

Dirty-Harry44 | 13-01-20 | 10:00
▼ 4 antwoorden verborgen

D66 een leeggevreten lijk waar de antie democratie torren feest in vieren En nu komen de maden al uit de uitstekende lichaamsdelen Het zaakje stinkt al jarenlang en gaat nu tot volledige ontbinding over

zoefff3 | 12-01-20 | 23:48

D'66 is een partij - meer een subversieve organisatie - waarmee je alle foute op kan,samen met haar even ranzige zusje Groen Links. Beide zijn gek op wanbestuur, omvolking, islam en gelegenheid geven tot....

hertogvanzottegem | 12-01-20 | 23:48

Ik ben trouwens benieuwd wie die opgestapte raadsleden gaan vervangen. Stonden er nog meer Turken op de D66-lijst? Zo niet, staan er dan helper whiteys op die wel met Turken kunnen samenwerken?

MAD1950 | 12-01-20 | 23:43 | 2

Die nu aftreden werden beschuldigd van discriminatie, dus dat helper whitey niveau in ze was toch niet zo heel hoog... wat me niks verbaast gezien de lokale cultuur. Misschien moeten ze nu blanke zieltjes kiezen met een dikkere huid?

Rest In Privacy | 13-01-20 | 00:13

Hier is je helper whitey; Maaike is wel ondertussen samen met Ahmet een bedrijf gestart. Jaja.
Maaike Haasnoot, voorzitter van het bestuur, reageert dat het het bestuur uiteraard betreurt dat ze is weggestemd. ,,Maar niet zozeer voor onszelf. We waren graag Osman en Ahmet blijven steunen vanuit onze positie. Voor veel bestuursleden was het ondersteunen van hen en het sturen op een diverser en inclusiever D66 Dordrecht een belangrijke motivatie om überhaupt tot het bestuur toe te treden.” Volgens Haasnoot heeft het bestuur lange tijd geprobeerd de partij op de rails te houden door in gesprek te blijven met de fractie en de leden. ,,Helaas is het toch nog op deze wijze geëscaleerd.”

ristretto | 13-01-20 | 07:20

Gezien het om D66 gaat maakt het nauwelijks uit of er Turken of blanken op de zetels zitten.

Eerst was het weg met ons, nu is het weg met jullie.

ForumVoorOikofilie. | 12-01-20 | 23:42

Het zou wel geinig zijn indien er op die 3 lege plekken nu een paar Marokkanen uit de onderwereld plaatsnemen.

Harris Pilton | 12-01-20 | 23:39 | 1

Ik verbaas me nergens meer over.

Nathan | 12-01-20 | 23:46

Ik gun dit d66 van harte.
Niet dat ik verwacht dat die lui van d66 hierdoor wakker worden, maar wellicht dat er in de verre verre toekomst ooit nog eens lichtje bij ze gaat branden bij hen. Tegen die tijd is het waarschijnlijk allang te laat voor hen om nog iets te ondernemen, als ze dat ooit al gekund hebben.

Peter_K | 12-01-20 | 23:37

Weet iemand trouwens of de sharia het referendum kent?

Blauwpetje | 12-01-20 | 23:27 | 3

Ja, meeste bommen gelden.

ForumVoorOikofilie. | 12-01-20 | 23:34

Dit soort coups zijn al jaren bekend en politiek correcte clubs zijn nu eenmaal hard leers. Anders hadden ze zich in hun statuten allang bewapend tegen dit soort onbetrouwbare sujetten en hun vulgaire achterban van wie het ook bekend is dat ze een broertje dood hebben aan de Nederlandse mores. Dit soort wangedrag te bestrijden, daar hadden we o.a. d66 voor maar die waren druk bezig met hun naïeve geloof en onze onderbuik. De coup is ze derhalve van harte gegund.

eastender | 12-01-20 | 23:25

Zal nooit die zure kop van Bert Bakker vergeten toen tijdens de verkiezingen van 2006 D66 drie zetels kreeg maar dat hij als derde op de lijst gepasseerd werd door Fatma Koşer Kaya die hem met voorkeurstemmen versloeg. Een allochtoon op de lijst voor extra stemmen prima maar het was natuurlijk niet de bedoeling dat plucheklever Bertje z'n zetel / poen misliep.

Jan Leul | 12-01-20 | 23:10 | 3

Haha! Dat weet ik ook nog. Koser Kaya was ook een lichtgewicht dat om verkeerde redenen omhoog was gevallen. Dat is dus al zo lang geleden en het overkomt ze weer.

eastender | 12-01-20 | 23:28

En waarom kreeg Fatma Koşer Kaya zoveel stemmen?

Omdat ze de genocide op de Armeniërs ontkende!

Peter_K | 12-01-20 | 23:40

Balen, als hij 'Turk Jan Dabak' had geheten was hij gewoon nog welkom geweest.

hustler01 | 12-01-20 | 23:08

Democratie. Dit is gewoon die trein waar Erdogan het over had.
Je stapt erin, als je doel bereikt is stap je uit, en vervolgens blaas je hem op.

Peter Emile | 12-01-20 | 23:02 | 1

Ze zouden burgerlijke ongehoorzaamheid weer moeten invoeren voor eenieder die Mekka aanbidt.

Bill Cosby | 12-01-20 | 23:34

Tja, de democratie keert zich tegen zichzelf . Dit is het begin pas....
Hoe denkt u dat de gemeenteraad van Rotterdam over 15 jaar is samengesteld?

laurentius | 12-01-20 | 22:50

Prima toch. D'66 is door van Mierlo ooit opgericht om de democratie te vernieuwen en als iemand een democratie kan vernieuwen, dan zijn het wel de turken. Geef ze een jaartje en het is zo vernieuwd dat je het nauwelijks herkent.

Blauwpetje | 12-01-20 | 22:50

Historie repeats. Dit heb ik ergens eind 2009 al in Amsterdam-Osdorp gezien. Toen werd knuffelPvdAer Ahmed Machouch "ausgetrickst" door Ahmed Baadoud en z'n volgelingen volgens dezelfde methodiek. Ga er maar vanuit dat we dit steeds meer gaan zien, allemaal onder de vlag van democratie. Ik zeg Nexit en terug naar af (ergens rond 1985).

Fantomas | 12-01-20 | 22:43 | 1

Marcouch heeft zijn training gehad bij de Moslimbroederschap. Hij zegt precies wat "wij" willen maar ik vertrouw hem voor geen cent. Als hij echt zo begaan zou zijn met dit land had hij beroepsmatig wel ingezet op het hardhandig deradicaliseren en opvoeden van ontspoord tuig van islamitische afkomst. Nu is het niets anders dan de zoveelste beroepspoliticus, en wat er verder nog in zijn agenda staat zullen wij nooit te weten komen. Ergo, vertrouw hem niet.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 22:50

"The chickens come home to roost".....

Boeser_Onkel | 12-01-20 | 22:29

ies cültüür.

IndoFortuyn | 12-01-20 | 22:26

Moslims willen via de democratie aan de macht komen en als de moslims aan de macht zijn wordt de democratie af geschaft.

Eddy67 | 12-01-20 | 22:12 | 3

Dat het een ultralinkse partij overkomt verbaast mij niet, dit is gewoon wat ze zelf willen. Al die blanke stumperds die op D66 gestemd krijgen ongezien de welverdiende typhus.

BozePaarseMan | 12-01-20 | 22:41

Net als het referendum. Ow wacht.

Mart6037 | 12-01-20 | 22:48

En ook de kogel. Zie hiervoor Iran dat alle linkse partijen uitmoordde. Juist de linkse partijen botsen met de Islam.
Kwestie van tijd en dan komen ze er vanzelf achter.

ja-ja-nee-nee | 12-01-20 | 23:08

Ik zal er geen traan om laten. D66 is een schandvlek in het politieke landschap. Democratie is zelfbeschikking van het volk en hun zijn het geweest die het referendum hebben afgeschaft. Ook gaan ze vol op het censuurorgel om nepnieuws´[lees nieuws dat hen niet aanstaat] te bestrijden. Ze hebben Nederland op het altaar van Brussel gelegd. Het is een globalistische farizeeèrpartij die niet luistert naar wat het volk wil, maar Nederland wil transformeren tot een slaafse provincie van de EU.

Nehemia | 12-01-20 | 22:07 | 1

Ze zijn net zoals die drammer ala Jesse hun hand aan het overspelen, goede ontwikkeling voor de sloop van deze partijen.

oakmont | 12-01-20 | 22:18

Wat zal Kaisja hier wel niet van vinden.

oakmont | 12-01-20 | 22:02 | 4

Kajsa heeft momenteel heel andere zorgen en het zal haar jeuken wat er in Dördrücht gebeurt.

NeedIsaymore? | 12-01-20 | 22:38

@Kuifje-naar-Brussel | 12-01-20 | 22:17:
Heauheau, het is wel uw geliefde coalitiegenoot en vice-pm. En aangezien dualisme in de politiek morsdood is verwacht ik ook van u gejuich ende gehoera.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 22:47
▼ 1 antwoord verborgen

Off topic maar interessant, en toch een soort schuldbekentenis van Henkie Otten.

duh! | 12-01-20 | 22:35

VVD infiltranten zijn vieze kruipers en kijk meneer eens met zijn luizige verradertjes in de EK zitten; zij stemmen met maat Rutte mee. Ook in de PVV kropen die VVD maden op strategische momenten naar buiten om Wilders te beschadigen.

eastender | 12-01-20 | 23:37

Bizar en eerder vertoond, bij de PvdA in Rotterdam Zuid (deelgemeenteverkiezingen). Hopelijk vallen de schellen zelfs de D66’ers eens van de ogen..!

duh! | 12-01-20 | 21:57 | 1

Hopen mag altijd maar het is vergeefse hoop

Plat-forum | 12-01-20 | 22:07

Het is allemaal takkiya. bij, Dimmie66.

Mo het varken | 12-01-20 | 21:54

Zo zijn de 'co founders' van Denk zelf de politiek ingerold. De PvdA was dol op allochtoon stemvee en werd verrast met enorme aantallen Turkse en Marrokkaanse kiezers w.o. Kuzu en Ozturk die zich in de fractie ontpopten als Trojaans paard. De afloop is bekend.

xavier | 12-01-20 | 21:52

Via misbruik van democratie naar een theocratie.
Dat gebeurt momenteel in West-Europa.
In plaats van te leren wat er in Dordrecht gebeurt, blijven we dit soort misstanden faciliteren.
Dat Turkse koppeltje heeft gewoon handig gebruik gemaakt van de mogelijkheden.
Ze stonden erbij en keken er naar.

Ruimedenker | 12-01-20 | 21:49 | 1

Geheel volgens de democratische spelregels.. Er in alle naïviteit vanuit gaande dat ook de allochtone medemens (net als de gemiddelde D66’er) losgezongen is van loyaliteit aan de groep, etniciteit, het geloof (dat vooral). NOT!

duh! | 12-01-20 | 21:59

Ik denk dat ik maar eens de tweede kamer in ga, lijkt me leuk vragen stellen aan X66.
-
Bent u bekend met het feit dat de imam wil dat er zoveel als mogelijk kinderen worden genomen?
Is X66 ervan op de hoogte dat de reden daarvan is verspreiden van het geloof en gewoonten door de numerieke meerderheid te verkrijgen?
Heeft de X66 fractie zich weleens verdiept in de het afglijden van bijvoorbeeld Libanon? Heeft X66 al voorbeelden gevonden van succesvolle ismalitische samenlevingen (succes = vrijheid en blijheid in deze)?
Is de X66 fractie zich ervan bewust dat een exponentiele bevolkingsgroei, momenteel het grootste gevaar is voor moeder aarde? Om over de klimaatgevolgen dan nog maar te zwijgen?
Gaat de X66 fractie langs de door de PvdA opgezette moskeeën om de imams hier op te wijzen en bij te sturen?
-
Nou Jette kom er maar in met je kamerraden uit Dordrecht.

bananabanana | 12-01-20 | 21:48

Wel grappig dat de Islamofascisten D66 uitgekozen hebben om kapot te trollen.

obominotie | 12-01-20 | 21:48

Verwacht geen leermoment. Deze mensen zijn hopeloos verdwaald.

Ramses Sappie | 12-01-20 | 21:46

Dekselopdeneus’66... bwahaha, lutsers...

Ad Hominem Tu Quoque | 12-01-20 | 21:42

Nou Rob robot Jetten, kom der maar in met je diversiteitsdenken.
Wordt steeds leuker bij D66.

oakmont | 12-01-20 | 21:38 | 2

Ik vind dit wel zo heerlijk om te lezen, kereltje Peggold de PVV maar vervloeken en nu dit.... had gehoopt dat hij dit nog mocht meemaken in de 2e kamer, had met chips en benen op tafel een debat tussen hem en Wilders graag willen volgen.

Keyboardspeler | 12-01-20 | 23:35

Diversiteitsdenken betekent inmiddels niets meer of minder dan dat blanken moeten oprotten. Bijkomend probleem is dat de begunstigden hiervan zelf niet zo gediend zijn van de werkelijke betekenis van diversiteit. En als zij het voor het zeggen krijgen wordt het één grote puinhoop. Op elke schaal, overal en altijd.

WhiteShark | 12-01-20 | 23:36

Eindelijk Dordt in de picture op GS meeeeh (schaap geluid lol)

ja-nee-misschien | 12-01-20 | 21:37 | 1

Dordt wordt het startpunt voor de staatsgreep van Kaag. Haar Bierkellermomentje, zogezegd.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 22:08

Ik weet niet of het Turks is, maar ".... is Dordrecht een DENK’66 verrijkter" is geen Nederlands. Ik denk dat van Rossem bedoelt ".... is Dordrecht een DENK’66 rijker." of ".... is Dordrecht verrijkt met een DENK'66".
Verder wisten we natuurlijk allemaal dat D66 een landverraderspartij is. Dat wordt nu nog eens bevestigd.

JvanDeventer | 12-01-20 | 21:30

DENK goed na aan welke kant je staat.

Nehemia | 12-01-20 | 21:30

Veel andere steden hebben al lange tijd dezelfde problemen. Bij besluitvorming wordt er geïntimideerd, bedreigd, en agressief geschreeuwd door de Turken in de gemeenteraad om zo ook zonder meerderheid hun zin te krijgen. Verplicht eens een video camera tijdens overleg. Zaanstad, den haag, Rotterdam hebben grote problemen.

bigstone | 12-01-20 | 21:30

Op naar de 0 zetels voor Dom66. Ik zal ze niet missen. Integendeel.

frisenfruitig | 12-01-20 | 21:30

Islam en D66-homofilie gaat goed samen.

Nederland80 | 12-01-20 | 21:28

.. nou ja, of je nu Erdogan-laven of '66-laven in de raad heb zitten maakt weinig uit. Beide partijen hebben niks met het Nederlandse volk of met dit land en passen geen van beiden echt in ons democratisch bestel.

Wel lullig voor de globalisten, die zo hun luguber-stinkende best deden meer meer meer islam te importeren om zodoende meer macht te verkrijgen vanwege "verdeel en heers". Het kostte ze niks, maar evengoed.
Verwacht niet dat deze iets ergere boeven er wat van gaan leren.

Jan Passant mk2 | 12-01-20 | 21:24 | 1

Mooi gesproken.

Eirrah2000 | 12-01-20 | 21:27

Heerlijk bericht.

Zijl5824 | 12-01-20 | 21:22

Voorvaderlijke Betuwsche wijsheid. Hoe korter bij Dordt hoe rotter het word.
Of, hoe de onderbuik van de bible-belt het toch alweer lang voorzien had.

reservebelgië | 12-01-20 | 21:21

Van Dordrecht naar Den Haag is 54 kilometer.
Het gaat traag, maar uiteindelijk komen ze op hun eind bestemming.
En tja, kijk je ervan op?
Valsspelen is toegestaan in de politiek.
Lelijke politiek, maar het mag blijkbaar.

Ruimedenker | 12-01-20 | 21:16

d66 klein willen maken is de wens om de pvda groot te krijgen.

Ongeblustekalk | 12-01-20 | 21:15 | 9

@Zapata10 | 12-01-20 | 21:35: Een deel van het huidige D66 is erg sterk op GroenLinks gericht. Een deel gaat over naar GroenLinks.

Grachus | 13-01-20 | 00:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Jetten zal zich wel genomen voelen.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:12

De denkfout (pun) die veel linkse mensen als Rutte maken is dat pas op het moment dat 51% van de bevolking moslim is, je je zorgen moet maken. De Wij-zijn-met-meer-gedachte. Onzin. De geschiedenis leert dat bij al 20-25% het omslagpunt is gekomen, als er teveel muzelmannen op strategische plekken zitten en de vlam in de pan slaat. Recente voorbeelden zijn Libanon en Joegoslavie. Ten koste van zeer veel doden.

Piet Karbiet | 12-01-20 | 21:11 | 19
▼ 16 antwoorden verborgen

Ze hebben zich laten wegpesten stelletje natte tosties. Zelfhaat is sterk bij dit viertal.

Vageling | 12-01-20 | 21:11 | 2

Af laten zinken

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:21

Mss dat ze eens gaan nadenken...

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:36

Dus: alle rechtgeaarde D'66 - 'ers stemmen de volgende keer tactisch Groen-Links?

bisbisbis | 12-01-20 | 21:09

Dat je ook meteen precies weet hoe dat destijds in het afdelingsbestuur is gegaan...
“Ja, we moeten natuurlijk ook een paar allochtonen op de lijst. Die stemmen kunnen we goed gebruiken. Maar wel op een onverkiesbare plaats uiteraard.”

Stormageddon | 12-01-20 | 21:06 | 2

En voor het het weet een vijandelijke overname. Net zo als dit stilzwijgend in meerdere delen van het land gebeurd. Ik moet bijv denken aan de PvdA fractie in Rotterdam ergens. GS heeft hier nog uitgebreid over geschreven destijds.

appeltjesgroeneweide | 12-01-20 | 21:14

Dordrecht komt er wel weer bovenop. Wel goed uitgevoerde powerplay van de Turkse brigade.

beldewouten | 12-01-20 | 21:05 | 15

@Graaisnaaiert | 12-01-20 | 22:04:
-
Nederland is ongelooflijk kwetsbaar voor Turkse inmenging. Er lopen hier veel te veel Turkse overheidsmedewerkers vrij rond, die onder het mom van 'culturele stichting' of 'Diyanet' de Nederturken inopdracht van Ankara in het gelid houden.

bisbisbis | 13-01-20 | 00:44

@bisbisbis | 13-01-20 | 00:44:
Klopt. Dat is ook mede een reden dat ik al jaren voor noforn-beleid pleit op bepaalde posities en in bepaalde functierichtingen.
En een goedwillende allochtoon zou het daar alleen maar mee eens zijn; die is naar Nederland gekomen omdat hij het hier geweldig vindt en graag wil meedoen, niet om het hier naar zijn eigen hellhole van herkomst om te vormen. Maar ja, iets met kwartjes die nog niet bij onze bestuurlijke elite is gevallen...

Graaisnaaiert | 13-01-20 | 06:49
▼ 12 antwoorden verborgen

Prima toch? D66 zal dit wel in haar onmetelijke wijsheid en in haar onbegrensde toekomstvisie jaren terug al voorzien hebben. Ook deze stemmen mogen gehoord worden in D66. Met zoveel voorkeursstemmen hebben ze daar gewoon recht op. Dat is het systeem in Nederland. En als de rest loopt te janken: werk harder of verander het systeem. Voor nu: succes daar!

Tuinhekje | 12-01-20 | 21:05

Wij blijven vanachter te toetsenbord zitten mekkeren, dus die islam gaat de democratie democratisch onderuit helpen.
We weten allemaal hoe de islamitische samenlevingen (dubbelkuch) het ervan af brengen. Ene grote k@nkerbende van lui die het nevernooit met elkaar eens worden. Niet gek wanneer wij allang weten dat het leven gebaseerd op sprookjes niet heel houdbaar is.
Het overschot aan consumerende mensen is mede aan die doctrine te wijten. De wens dat we op deze planeet goed kunnen samenwerken lijkt ook verder dan ooit. Het is ieder voor zich. De grootverdieners pakken wat er te pakken valt. Je kan niet iedereen tevreden stellen. Met zoveel stemmen vallen er groepen buiten de boot.

NiCeY | 12-01-20 | 21:03

Net goed. You reap what you sow.

Gen. Maximus | 12-01-20 | 21:01

Turken zijn prima mensen.
Alleen die Erdogan is een klootzak.

ZZP-er | 12-01-20 | 21:01 | 8

Erdogan is een ongevaarlijk opdondertje van drie turven hoog. Eén knietje en hij is dood. Wie wel gevaarlijk zijn, zijn de tientallen miljoenen Turkse extremisten die van dit ettertje hun president gemaakt hebben. Zij zijn onze vijanden.

obominotie | 12-01-20 | 21:50

Laten ze daar inderdaad maar voor elkaar kiezen Ruimedenker.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 22:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Aan de ene kant natuurlijk geweldig hoe D66 door eigen toedoen en naïviteit in het pak genaaid wordt, aan de andere kant wel vervelend dat het fatsoenlijke gedeelte van de bevolking ook met de gevolgen van de D66-incompetentie te maken krijgen.

spanarchist | 12-01-20 | 21:01

Echt interessant is natuurlijk hoe het landelijk bestuur nu met afdeling Dordt omgaat. Iets zegt me dat deze mannen de opdracht van Erdogan uitvoeren (instituties infiltreren). Misschien vinden ze het wel prima, zo'n afdelinkje dat marcheert op Turkse marsmuziek. We gaan het meemaken!

DebraCadabra | 12-01-20 | 21:00

D66 Dordrecht ontkent Armeense genocide.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:00 | 2

Mevrouw Kaag heeft de mond altijd vol over mensenrechten. Ben benieuwd!

Reaganmania | 12-01-20 | 21:19

Maar nee hoor, van de zelf-islamisering in Nederland is echt geen sprake.
Ik ga bordjes verkopen met de tekst: Moslims only.

Piet Karbiet | 12-01-20 | 20:58

Ik steun dit van harte, de enige manier waarop die idioten van D'666 en verwante partijen het leren.

Historicuck_Han | 12-01-20 | 20:57 | 2

Maar ik vraag mij af. Zouden die raadsleden nou helemaal geen nattigheid hebben gevoeld of een ver (denk)ing dat zoiets zou kunnen gebeuren!!

tweetybird | 12-01-20 | 21:00

@tweetybird | 12-01-20 | 21:00: Ongetwijfeld zullen ze die wel gehad hebben in hun achterhoofd, maar hebben ze die gedachte weer heel snel weggestopt.

Grachus | 13-01-20 | 00:38

Hoe dichter bij Dord, hoe rotter het wordt.

squadra | 12-01-20 | 20:51

Iets van zaaien en oogsten?

Bram-Jr | 12-01-20 | 20:51

Hoe verder van Dordt des te mooier het wordt. Maar serieus, wacht het nog maar even af. Maar het oude Dordt is zeker een bezoekje waard hoor!

Jan, Leiden | 12-01-20 | 20:51 | 1

Zeker, vooral de oude haven is een cafébezoek waard! Top.

ristretto | 12-01-20 | 20:58

Het kan iig vanaf nu alleen maar beter gaan in Dordt. Van moslims is bekend dat ze bepaald geen klimaathysterici zijn en dat ze dol zijn op een BBQtje (in het park) op zn tijd.

Bovendien zijn we in één klap van dat zieke LBHTQP diversiteitsgeleuter verlost.

echt_links | 12-01-20 | 20:49 | 3

Van moslims is bekend dat het geen al te grote voorstanders zijn van democratie en ongelovigen. Overigens komen tulpen oorspronkelijk uit Turkije dus zullen we binnenkort wel herstelbetalingen moeten gaan doen omdat dat land zoveel winst daarop is misgelopen.

A.S. Perien | 12-01-20 | 20:54

Hadden al die daklozen in Dordrecht ook maar een tentenkamp zoals ze daar in ISIS land hebben. *jaloers

Mr. Squits | 12-01-20 | 21:05

@A.S. Perien | 12-01-20 | 20:54: Toen bestond Turkije nog amper. Dat gebied is gewoon Grieks-Bijzantijns.

Reaganmania | 12-01-20 | 21:22

Sinds 1986 kunnen migranten stemmen in Nederlandse Gemeenten. Met die traditie kunnen we ook stoppen. Het heeft niet gebracht wat we er van verwacht hadden.

Piet Karbiet | 12-01-20 | 20:49 | 3

LOL

echt_links | 12-01-20 | 20:50

Geniaal.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 22:00

Toptegel!

eastender | 12-01-20 | 23:56

Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt

Nichtsneues | 12-01-20 | 20:48

Laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan, bij de halve maan.

Tiscali-2 | 12-01-20 | 20:48

hansie bloemen is er toch nog?

mykdelta | 12-01-20 | 20:47 | 3

Slechts fractie-assistent.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:56

Gaat allemaal volgens het boekje. Infiltreer in de politiek en neem het zaakje over. Een normaal land heeft een verstandig noforn-beleid, maar ja. een "normaal" land he. Jetten bij Jinek ook, het danste wat om de migratie heen, maar het woord Islam werd door beiden niet 1x in de mond genomen. Als de probleemgroep al werd aangeduid gin het om niet-westerse achtergrond. Net zo lachwekkend als pijnlijk om te zien. Maar goed, ze bevestigen alleen maar het gelijk van de Islamcritici. We schieten er alleen geen fluit mee op.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 21:11

Hopelijk gaan er bij de autochtonen die hierop gestemd hebben ook een paar oogjes open, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn.

witwas | 12-01-20 | 20:47 | 2

Ik zou m'n adem niet inhouden als ik jou was.

Parsons | 12-01-20 | 20:51

Het zijn de Orks die de macht overnemen

Coolcalmcollected | 12-01-20 | 20:57

Dus vanuit de pvda kregen we DENK en nu vanuit D666 krijgen we D666ENK!

tweetybird | 12-01-20 | 20:46

Nou, in het kader van integratie en meedoen, moet Rob Jetten ontzettend blij zijn met deze ontwikkeling.
Overigens: wat in Dordrecht gebeurt, is gemeengoed binnen veel politieke partijen in het hele land. Met de steun van een kleine groep leden, kan men de politiek naar zijn hand zetten.
Het enige opvallende aan deze casus is dat de coupplegers een niet-Nederlandse achtergrond hebben maar ze zijn natuurlijk wel gewoon lid.

Amsterdamsko | 12-01-20 | 20:46 | 4

Ach in Rotterdam Feyenoord werd er in het pvda bolwerk in het Turks vergadert

dedwarsligger | 12-01-20 | 20:50

Nouja "lid", abonnee van een partij bedoel je

Dikke | 12-01-20 | 20:59

PvdA had vroeger vaak te maken met plaatselijke revoluties die vanuit de vakbonden werd georganiseerd. Met als gevolg dat kieslijsten vlak voor verkiezingen werden aangepast, en allerlei marionetten van de FNV in een gemeenteraad werden geparachuteerd.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

Döner66. Hij is leuk. De partij ligt op schema met het omvolken van Nederland. Deugen werkt als een boemerang.

Ruikbaard | 12-01-20 | 20:46 | 1

Zwarte Piet ellende begon ook in Dordrecht.

Jan70 | 12-01-20 | 21:37

Racisme is zo lelijk ……. bij anderen.

InSight | 12-01-20 | 20:45

Goed voorbeeld doet goed volgen, vrees ik dan.

Schoorsteenveger | 12-01-20 | 20:43

Diyanet66

Mark zit te Dutten | 12-01-20 | 20:42

Is eerder gebeurd in Feyenoord Rotterdam, waar de PvdA fractie overgenomen werd door Turken.
En in den Haag 1997 waar de Groen Links fractie hetzelfde overkwam.

de honden blaffen... | 12-01-20 | 20:42 | 3

De situatie in deelgemeente Feyenoord was een van de redenen tot opheffing van de Deelraden in R'dam en A'dam..

CiTy3 | 12-01-20 | 20:47

En inmiddels ook al op vele sportclubs. Inlikken, meedoen, groeien, overnemen.

Muxje | 12-01-20 | 20:48

@Muxje | 12-01-20 | 20:48:

Yep heb dat gezien hoe ze dat doen. Pickwick thee zakjes met opdruk. Mag ik bij jullie voetballen!!

tweetybird | 12-01-20 | 21:28

"We balen ervan dat de relaties in de fractie dusdanig onder druk zijn komen te staan dat zij zich genoodzaakt zagen deze stap te nemen. We bedanken hen voor hun inzet voor Dordrecht en voor D66."

Ja, maar dat was toch niet de bedoeling. Die Turken waren toch alleen maar bedoeld als stemvee?? Hahahahaha

echt_links | 12-01-20 | 20:41 | 1

Yep. Je kunt nu wel stellen dat in dordrecht de diversiteit bij dat d666 mislukt is.

tweetybird | 12-01-20 | 20:54

PVDA was toch zo'n groot voorstander van stemrecht voor allochtonen, wat toen nog gewoon gastarbeiders werd genoemd? Zie daar wat men oogst. En volgens X66 is dit slechts een amuse van het 7-gangendiner. En Klaver en Asscher zagen dat het goed was, want Wilders racist.
Enfin, leuk sociaal experiment. We gaan het zien in Dordt.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 20:41 | 1

CDA en VVD waren ook voor, zij dachten extra stemmen te winnen en doodsbang om voor racisten uitgemaakt te worden. Alleen Janmaat was openlijk tegen.

Piet Karbiet | 12-01-20 | 20:51

Geinig met al die homo's op hoge plaatsen in die partij. Van hoge plaatsen kun je hard vallen in een moslim enclave.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:40 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

En wie is eigenlijk Turk Jan Tabak?
Moet dat niet Kabaçk zijn?

Ruimedenker | 12-01-20 | 20:39

Vandaag D66, morgen...

Muxje | 12-01-20 | 20:39 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 13-01-20 | 09:43: Het is aan zijn populariteit onder het Tiurkse uitschot niet te merken. Een normaal mens zou zich niet door zo'n idioot willen laten vertegenwoordigen, maar DENK heeft een heel groot deel van de Turken en Moslims achter zich gekregen. 3 zetels is 2% van het geheel. 5 a 6% van de inwoners van dit land worden als Moslims beschouwd. Daar zitten ook kinderen of mensen zonder de NL nationaliteit tussen. Als je die getallen even over elkaar heen legt, dringt zich toch de conclusie op dat DENK breed gedragen wordt door Turken en Moslims. Als een NL kamerlid zich misdraagt, begint zijn partij zich zorgen te maken. Als die Turk of zijn collega Kuzu zich misdraagt, wat aan de lopende band voorkomt, vindt zijn achterban dat helemaal geweldig. Die kijken niet naar resultaat. maar grote bekken en als vieze man in de bosjes foto's nemen imponeert die mensen. Cultuurdingetje misschien.

Heiner | 13-01-20 | 13:11

@Kuifje-naar-Brussel | 13-01-20 | 09:43: Het is ook niet zomaar dat DENK met voorstellen kwam om de leeftijd waarop je mag stemmen naar 16 te verlagen. Wie de jeugd vergiftigt, heeft de toekomst. Inmiddels is er een infrastructuur waarbij contacten van Moslims met de rest van de samenleving tot een minimum beperkt kunnen worden. Er zijn Islamitische scholen, "culturele verenigingen", eigen Diyanet moskeeën, indoctrinatiezenders vanuit Turkije en de rest van de Islamitische wereld. winkels, rijscholen, uitgaansgelegenheden, forums, noem maar op. Gelegenheid genoeg dus om Moslims en vooral jonge Moslims te vergiftigen met het Islamo fascisme. Zouden ze veel mee kunnen bereiken.

Heiner | 13-01-20 | 13:20

@Kuifje-naar-Brussel | 13-01-20 | 09:43: Voor wat D'66 betreft. Ik vraag me af hoe deze Turken over D'66 stokpaardjes als orgaandonatie, euthanasie en de houding ten aanzien van homoseksualiteit denken. Zouden de degenen die die Turken hebben gekozen ook Robbie Jetten kiezen, als ze wisten dat ie "platvoeten"heeft?

Heiner | 13-01-20 | 13:22
▼ 7 antwoorden verborgen

hihi, de partij wordt gekaapt door doner mekka's - jullie wilde graag inclusief zijn, dat is gelukt. Op naar meer doner 666'rs in dit akelig landje.

Bill Cosby | 12-01-20 | 20:38 | 1

Het lijkt grappiger dan het is. Het is natuurlijk wel grappig dat zo'n afdeling wordt overgenomen door gasten die er misschien wel heel andere denkbeelden op na houden. Maar hetzelfde was binnen de PvdA en GL ook aan de gang en de SP heeft ook zo'n topper gehad. Ze zullen het niet laten om invloed te nemen op iedere mogelijke manier. Dat kan inhouden dat zo'n partij wat minder "liberaal" en (nog) wat meer Islamitisch wordt. Dat "nog"slaat op de positie Jihadistenbruid Kaag, waar toch iedere fatsoenlijke stemmer vraagtekens bij zou moeten zetten.

Heiner | 13-01-20 | 13:49

Toen ik mijn reactie plaatste, stonden er alleen maar linkjes naar eerdere GeenStijl-berichtjes in de tekst. Inmiddels heeft Van Rossem dat gecorrigeerd en een link naar een recent bericht over de ruzie geplaatst. Mijn reactie was dus voorbarig.

MAD1950 | 12-01-20 | 20:49

@MAD1950 | 12-01-20 | 20:49: zeker niet. In de ad-link die er nu staat worden de 3 uit het topic genoemd, niet de 4e. Media slaapt half. Jouw link is compleet!

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:56

Nou je zin Robbie, ik lach me de ballen uit de broek om deze grap.

oakmont | 12-01-20 | 21:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Volledig terecht natuurlijk; D66 staat immers onderwerping aan de islam voor, dan moet je wel het goede voorbeeld geven.

jemagookniksmeer | 12-01-20 | 20:35

Mooi zo. Wat mij betreft kan D666 niet snel genoeg starten met de untergang.

The2Amendment | 12-01-20 | 20:34 | 1

Wees voorzichtig met wat je wenst.

ikbenerweer! | 12-01-20 | 20:41

Zo ging het ook in Rotterdam.
Dat ging de geschiedenis in als de Turkse coup Feijenoord.
www.nieuwreligieuspeil.net/node/3191 en www.nieuwreligieuspeil.net/node/1298

Bijna 15 jaar verder besef ik me dat de invloed van de politieke islam, door moskees, islamitische geestelijken, islamitische scholen, - centrums en - organisaties, vaak gefinancierd vanuit het buitenland, niet meer ontkend kan worden.

gaffelbaard | 12-01-20 | 20:33 | 1

Gezien uw taalbeheersing zou ik voor Turks kiezen.

HogeNood | 12-01-20 | 21:18

Mooi...! Ik gun het D66 van harte...!

Nemo_Tenetur | 12-01-20 | 20:33

Howis, het moet niet te snel. Ik heb nog een paar jaar nodig om mijn vlucht te financieren...

SterF... | 12-01-20 | 20:33

Zal die helper whiteys leren. Moehahaha.

Mahatma | 12-01-20 | 20:28

Dönerdrecht.

Ruimedenker | 12-01-20 | 20:27 | 2

Dördrecht.

Aristotalloss | 12-01-20 | 20:35

Dördreçht

schedewindje | 12-01-20 | 21:17

Jullie hebben te weinig kruisjes gezet. Bloemen is ook verwelkt! Uh, opgestapt!

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:27 | 8

@Langshetrandje | 12-01-20 | 20:59: 3/4 d66 dus. En allerlei reaguurders, wordt steeds saaier hier.
Wat bedoelde je met lastig scrollen?

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:04

@einStina | 12-01-20 | 21:04: ik had die stift van je gevangen en zelf even een extra kruisje op het beeldscherm gezet door die ene die ook weg was...

Rest In Privacy | 12-01-20 | 22:53

@Langshetrandje | 12-01-20 | 22:53: aha. Slim ;) Ja ik dacht even een 4e kruisje te zien maar die was daarna weer weg! Verwarring, verwarring...

Rest In Privacy | 12-01-20 | 23:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Rob Jetten? Die van de uitspraken:
"de integratie is een groot succes", en
"homo's in Nederland kunnen niet onbezorgd hand in hand over straat".

Die knakker moet zich laten nakijken.

threeheadedmonkey | 12-01-20 | 20:26 | 3

Uhh dat was toch die droll die pas nog riep om meer immigranten. Op tv bij jijnek. O ja en meer huizen ervoor!! Yep zeer gevaarlijke partij!! D666

tweetybird | 12-01-20 | 20:45

Heeft waarschijnlijk een nieuwe printplaat nodig.

Eirrah2000 | 12-01-20 | 21:25

@Eirrah2000 | 12-01-20 | 21:25: gewoon gerecapped worden. Condensators, losse lijntjes. De weerstanden zijn ook wel allemaal doorgefikt denk ik. Dus als hij weer eens met z'n ogen naar de studiolampen staart weet je dat hij wat zonnecelletjes achter z'n laserbehandeling van een paar milli ampère aan het voorzien is.

Jos Tiebent | 13-01-20 | 12:33

Einstina!
Als je wilt vluchten, uit Dordt, kun je hier schuilen.

Ruimedenker | 12-01-20 | 20:26 | 7

@Nuuk | 12-01-20 | 20:42:

Een prachtige, historische stad naar de Turken geholpen. Eeuwig zonde.

MickeyGouda | 12-01-20 | 20:49

@MickeyGouda | 12-01-20 | 20:49:
Deugen is niet vrijblijvend, maar of dat kwartje nu valt? Denk het niet, om eerlijk te zijn.

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 20:58

Kennissen Dordrecht. Klagen. Dat was voordat Samsom indertijd aan het firmament verscheen. De verlosser! Koers ala het Denemarken van nu!! zou het worden.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 22:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Heerlijk, Istanboel opeens heel dichtbij! Shoeks, bellydancers, vliegende tapijten, Ali B. zeven rovers... Verrijking, uitroep.

BinAardig | 12-01-20 | 20:26 | 3

Ali B is een Marok... Niet dan het veel uitmaakt trouwens... Eén pot nat...!

Nemo_Tenetur | 12-01-20 | 20:35

Zet je als partij vol in op diversiteit, ga je zeuren dat die Turken teveel macht krijgen en stap je op omdat ze teveel invloed hebben. Slechte zet van deze 3 Gutmenschen.

Snake | 12-01-20 | 20:25 | 1

Eens. Kevin, Karin Durk en Hans zouden moeten praktiseren wat ze preken. Managers overschatten zichzelf altijd.

eastender | 13-01-20 | 00:07

De weg naar de balkanisering is nog meer net begonnen. Nederland zal uiteenvallen in kleine delen. Turkije en Marokko zullen goed voorgesorteerd staan. Allemaal mogelijk doordat de multiculti-leugen regeert.

Fijnstoffer | 12-01-20 | 20:25 | 2

Van Kooten en de Bie hadden het al voorzien

Coolcalmcollected | 12-01-20 | 21:06

Multiculti kan best werken, maar dan wel met culturen die een grotere gemene deler hebben. Turken en Marokkanen staan duidelijk te ver van ons af.

Reaganmania | 12-01-20 | 21:30

Alsof dit verbaasd.

De denk brigade heeft het voorbeeld gegeven: Infiltreren en vervolgens toeslaan.

Dit verbaasd mij niet, integendeel.

Taxi!! | 12-01-20 | 20:24 | 2

Dit alles volgens de richtlijnen van de Moslimbroederschap!

houtvlot | 12-01-20 | 20:26

@houtvlot | 12-01-20 | 20:26:
Volgens ene Carlito - niet meer gezien trouwens hier - is dat helemaal niet erg want is dat geen terroristische organisatie want ze hebben het geweld afgezworen ( of iets van die strekking ).

Graaisnaaiert | 12-01-20 | 20:57

Nog een paar jaar dan is het Nederland bedankt voor de democratie maar..... die gaan we nu afschaffen.

kapt.Jerkoff | 12-01-20 | 20:24 | 1

Nederland trekt het Trojaanse paard met gejubel binnen en wordt op eigen grond en met zijn eigen wapens verslagen. Om dit te stoppen zal de grondwet herschreven moeten worden en dat kan en zal niet gebeuren.

A.S. Perien | 12-01-20 | 20:50

Als je ze één vinger geeft nemen ze je hele partij. Typerend weer, dit.

MickeyGouda | 12-01-20 | 20:23

Kevin bij D666, dat kon natuurlijk niet. Moet op zijn minst Laurens of Bart-Jan zijn.

Overigens prima dat dit deugvolk door de door hen gewenste indringers het nest uitgewerkt is. Karma, dat zal ze leren.

5611 | 12-01-20 | 20:23

Een bewuste strategie binnen het grotere geheel van de omverwerping van de Nederlands democratie (of wat daar nog van over is) door de islam aanhangers met het uiteindelijke doel totale macht en de invoering van de sharia.

DerkArie-ut-de-Achte | 12-01-20 | 20:23

De witte vlucht van D66, what else is new.

GroetenVanUrk | 12-01-20 | 20:23

Geen wonder dat 66 islamieten aantrekt. Democratie is voor hen een doorn in het oog net als bij politieke partij 66. Het zal niet lang duren of de transformatie van D66 naar S66 is voltooid.

Lezersvraag: waar staat de S voor in S66? Precies!

keestelpro | 12-01-20 | 20:22 | 15

@Kuifje-naar-Brussel | 12-01-20 | 20:46:
Hahha een tip van de sluier oplichten. Die's grappig.
Levensgevaarlijk in sharia territorium.
Maar sharia en democratie zijn niet te combineren dus die vraag is snel beantwoord: niet.

keestelpro | 12-01-20 | 22:07

@Kuifje-naar-Brussel | 12-01-20 | 21:39:
Sommige wijken gaan nog een beetje. Met name diegene die na 1900 uur uitgestorven zijn. De rest van Brussel is de uitdaging van het gewoon overslaan. Hellhole in praktijk. Niemand die in Brussel werkt woont daar. Niemand die daar woont werkt. Zegt wat.

reservebelgië | 12-01-20 | 22:22
▼ 12 antwoorden verborgen

Dus daar stond de D bij de 66-ers voor! Denk66. Vroeger was dat iets met democratie, maar dat hebben we sinds de EU niet meer nodig.

Frau Merkel | 12-01-20 | 20:22 | 1

Feitelijk dus ErDogan'66!

Aristotalloss | 12-01-20 | 20:27

Waarmee D66 meer weg heeft van een politieke datingsite dan een politieke partij.

smdyasc | 12-01-20 | 20:22

Een typische tribale actie

Abu Bachouca | 12-01-20 | 20:22

Top!

Helemaal naar Jettens wens.

vander F | 12-01-20 | 20:22

Prachtig. Ik gun het 66 van harte. Die zitten nu te tandenknarsen omdat ze vanuit hun deugbunker natuurlijk geen kritiek kunnen hebben op anders voorvaderlijken. Tegelijkertijd wil dat blankvolk maar een ding: dat allochtonen dankbaar zijn voor de grote 66 baasjes en doen wat hen gezegd wordt. Niet dus.

Nuuk | 12-01-20 | 20:21 | 1

'anders voorvaderlijken'
Vernuftig!!

HogeNood | 12-01-20 | 21:32

Precies wat mij opviel!

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:32

En hup, aangepast. Je hebt invloed!

-edit stond een linkje 2x in -

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:37

He, iemand edit mijn tegels. Ik vind dit wel gevaarlijk worden... ghehe. lol. Hup 2nd me!

Rest In Privacy | 12-01-20 | 21:01

Viva diversiteit.

Treurgrond | 12-01-20 | 20:19

Ach, bijkomend voordeel is dat d66 in rap tempo gehalveerd is.

gemeentereiniging | 12-01-20 | 20:18 | 1

Precies dit.

de Voorzittert | 13-01-20 | 07:40

Tabak heeft er blijkbaar echt tabak van.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:18

Toet!

Poesman | 12-01-20 | 20:18

De eerste is binnen! Nu de rest nog. De multiculturele samenleving is toch een geweldig succes.

Frau Merkel | 12-01-20 | 20:18 | 2

Erg fijn die segregatie.

Rest In Privacy | 12-01-20 | 20:24

@Peter_la_Selie | 12-01-20 | 20:24: Dat is NL toch al zeker meer dan 4 eeuwen? alles leefde hier langs elkaar heen. Ok, wel in enige vorm van vredig naast elkaar en zonder de religieuze dwang om de ander te overheersen.

lovekila | 12-01-20 | 21:03

Tijd om de sharia in te voeren?

Is dit nog nieuws? | 12-01-20 | 20:17 | 2

ik zie liever een export opgang komen, dan een verdere import...

lovekila | 12-01-20 | 21:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland