Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – EU: New Grinch Deal

Waarom zijn we wel panisch over Poetin met een hand op de gaskraan, maar niet voor andere despoten?

De EU zit vol met omhooggevallen en vergeten politici die zich willen vereeuwigen in onze geschiedenis. Deze leiders volgen als lemmingen methodes uit de geschiedenis, proberen over elkaar heen te trappen en nog meer te deugen dan al hun concurrenten.

Allemaal willen ze als eerste de klif af. Hoe extremer de norm, hoe beter. Geen CO2, geen stikstofoxiden, geen fosfaat, geen ammoniak, maximale expansie, alle cultuurveranderingen en immigratie zijn gewenste vernieuwing. Hoe groter het project, hoe meer weerstand overwonnen moet worden, hoe beter. Het gaat om powerplay, om winnen, niet meer om de inhoud.

Ze wanen zich Franklin D. Roosevelt, met hun New Green Deal. Een president die reageerde op de grote depressie met een enorm project. Hij liet de gouden standaard los, papieren biljetten waren niet langer gekoppeld aan grammen goud in de kluis. Een revolutie in monetair beleid, we leven nog steeds van geleend en verzonnen geld. The spice must flow.

Midden in hoogconjuctuur een overheid die stevig investeert, geeft een verdere vraag op een oververhitte markt. Dat maakt de timing van deze Green Deal van de EU heel vreemd. Na jarenlang negatieve rentes en opkopen van schuldpapier gaat nu ook de geldkraan open met nieuwe investeringen, naar het model van Franklin D. Roosevelt, maar dan zonder depressie.

Dat geeft eerst prijsinflatie, en daarna een recessie. Eentje die dan nauwelijks op te vangen is, omdat de complete gereedschapskist van een centrale bank al maximaal ingezet is. De Green Deal begint met EU geld, gaat dan veel geld lenen om daarna weer te investeren. Eigenlijk een bank met een maximale hefboom, om maximaal te investeren, precies de bank die de kredietcrisis niet overleefde.

Er werd gedaan alsof de EU hier eensgezind voor gekozen heeft. Als je kijkt hoe de hazen lopen, zie je een heel ander verhaal. Polen doet niet mee. Hun elektriciteit komt voor 80% uit kolencentrales, 2050 is voor hun te vroeg, ze krijgen een opt-out. Tsjechië en Hongarije doen nog net wel mee, maar volledig op kosten van Brussel. Geen intrinsieke motivatie, maar smeergeld gaf de doorslag.

De EU hangt aan elkaar van gekochte vriendschappen. De nettobetalers zoals Nederland sproeien geld om volgers te kopen. Net zo sneu als iemand die een stamkroeg binnenstapt, rondje na rondje weggeeft en daarna roept dat die vrienden heeft. Dat wordt nooit een wederkerige relatie. Hier is helemaal niet de historische groene consensus waar Timmermans over predikt.

De EU noemt dit het duurste en meest ingrijpende project ooit. Nou, tijd om dat in een EU-breed referendum voor te leggen aan de kiezer. Ik kan me niet herinneren dat een meerderheid van de Europese verkiezingsprogramma's afstevende op een CO2-neutrale EU in 2050 tegen iedere prijs.

De EU stelt steeds verdere eisen richting productie binnen de EU. Nederland krijgt eisen die 140 keer zwaarder zijn dan in Duitsland. Dit krijgt een hoog NIMBY-gehalte. (Not In My BackYard.) Vlees, producten, het is allemaal prima, als het maar elders geproduceerd wordt.  Zelfs de activistisch procederende klimaatfetisjist Johan Vollenbroek zegt dat in EenVandaag.

Ik vraag me ook af wat de EU voor ogen heeft met CO2-neutraal. Is dat inclusief geïmporteerde goederen en diensten? Want met het huidige pakket aan vrijhandelsakkoorden met de rest van de wereld, mogen CO2-neutrale Europese bedrijven met hoge lonen straks gaan concurreren met cowboys die alles uitstoten wat ze willen en hun personeel een kommetje rijst aanbieden.

Deze New Green Deal geeft geen vermindering van de ecologische footprint, maar verplaatst die vooral naar de rest van de planeet. Lokaal verbetert de situatie, maar door ongeclausuleerde verdragen, open grenzen, extra transport, gebrekkige regelgeving, brakke handhaving en corruptie verwacht ik geen milieuvriendelijke producten.

Aan de ene kant wil de EU niet meer afhankelijk zijn van Russisch gas of Arabische olie en aan de andere kant is het geen probleem voedselafhankelijk te worden van verre landen. Het ene strategische probleem wordt opgelost, een veel ernstiger probleem wordt geschapen. Waarom willen we onze voedselvoorziening wegdoen aan partijen die alleen luisteren naar geld?

Nederland exporteert 90 miljard aan voedsel, importeert ongeveer 60 miljard. Je zou kunnen aannemen dat die export wat minder kan. Ik zou die cijfers eens in kilogrammen willen zien. Als je bulk cacao goedkoop importeert en als peperdure delicatessen exporteert, ben je in pure calorieën een netto-ontvanger. Telen en fokken we per saldo voor anderen? Of toch voor onszelf?

De boeren accepteren het niet meer. Het protest rond vliegveld Eindhoven zal menig familiebezoek, vakantie of zakenreis verpest hebben, maar geen man overboord, voor 18 december staat een andere actie gepland, iets met het platleggen van distributiecentra van supermarkten. Supermarkten hebben geen voorraden of magazijnen meer, dan zijn de schappen gelijk leeg.

Het laat zien hoe fragiel onze voedselvoorziening is. Voorraden werden gezien als dood geld, totdat je ze niet meer hebt. Dit is heel lean six sigma, en wordt heel lean een BMI onder de 20. Waarom zijn we wel panisch over Poetin met een hand op de gaskraan, maar niet voor andere despoten?

Ze bepalen straks met welke antibiotica, pesticides, insecticide en fungicide ons eten wordt gemaakt. Welke prijs we moeten betalen, wellicht politiek en niet zo zeer financieel. Ze bepalen ook wat we ervoor terugkrijgen, of we er iets voor terugkrijgen.

Wie niet chantabel wil zijn, moet zaaien wat die wil oogsten.

Reaguursels

Inloggen

Daarom is het ook tijd voor een revolte. Regime change dus, omdat dergelijk ongekozen EU volk er uit moet worden geschopt. Eerst is het Verenigd Koninkrijk aan de beurt en er volgen natuurlijk meer landen. De niet democratische politieke EU gaat kapot. De leiding (ongekozen EU adel plus aanhang) denkt nog steeds iets te kunnen betekenen, maar langzamerhand krijgt elk maatschappelijke klasse - in elk EU land - last van deze zakkenvullers en nestvervuilers.

AMX pri | 15-12-19 | 13:57 | 1
-weggejorist-
surffee11 | 15-12-19 | 16:36

Neem aan dat Frans ook rekening houdt met het gegeven dat we niet alleen de Oost Europa bakken geld moeten geven ter omkoping van de boefjes maar dat de gekleurde medemens in Afrika mij ook wel heel erg vrolijk over komt tegenwoordig die rekenen er op dat de EU miljarden hun kant op stuurt.
Zou er 1 iemand in Brussel te vinden zijn met een klein beetje verstand en die alleen voor Kerncentrales geld uit wil geven.

Uw Verzekeringsadvis | 15-12-19 | 13:34

Wel fijn dat een aantal Oost-Europese lidstaten gezond verstand gebruiken en afdwingen dat kernenergie een optie moet blijven. In het linkse deel van de EU wordt daar altijd wat vaag overheen gekletst.

Troumoetblijcken | 15-12-19 | 13:30

Timmermans is geen milieuactivist en het kan hem geen donder schelen of normen worden gehaald. Deze hele scam is niets meer of minder dan een nieuwe bankbailout vermomd als klimaatbeleid.
En aangezien Nederland nu 'geregeerd' wordt door een stelletje infame landverraders zal deze agenda vooral door Nederland betaald worden. Het zal niets opleveren, behalve voor de opportunisten als Timmermans die hopen minstens zo schatrijk te worden als Al Gore met zijn carbon credits.

Verwacht dus niet dat ik hier suggesties ga lopen doen over hoe we 'de consumptie omlaag moeten brengen' of over hoe we landen moeten 'dwingen' zich aan normen te houden. Ik ga mijn arme hersentjes niet vermoeien met het bedenken van oplossingen voor een niet-bestaand probleem, en ik raad u allen aan hetzelfde te doen.

Datsun_Cherry | 15-12-19 | 13:23

Wereldwijde overconsumptie is het werkelijke probleem, de productie niet. Zolang de vraag naar consumptie er is zal de productie ergens plaats vinden. De vraag moet omlaag, het aanbod zal volgen.

Laat ze de stikstof, CO2 en al die andere uitstoot alleen rekenen op consumptie, niet op productie. Daarmee reken je het de werkelijke vervuiler - de consument - aan wat er wordt uitgestoten zodat hij zijn biefstukje kan eten of zijn autootje kan rijden.

Gebruiken we in Nederland geïmporteerd staal uit China? Reken die uitstoot daar er maar bij! Exporteren we (relatief schoon!) staal naar andere landen? Trek die uitstoot er bij ons maar vanaf - en daar er natuurlijk wel bij op.

algoritmos | 15-12-19 | 12:48

Los van de onbetaalbaarheid van die plannen.
Los van de onhaalbaarheid van die plannen.
Los van de onwenselijkheid van totale voedselafhankelijkheid.

Deze plannen gaan de co2-uitstoot NIET verlagen. Integendeel!
We mogen hopen dat de co2-uitstoot ongeveer 10 tot 20 keer hoger wordt dan ze zou worden met de huidige energievoorzieningen. Maar erg waarschijnlijk is dat helaas niet.
Groene stroom bestaat niet, om heel veel redenen:
- Biomassa is 20% vervuilender dan steenkool, en 100% vervuilender dan gas.
- Voor die biomassa worden hele oerbossen gekapt.
- Waarna de bomen per stookolie-vervoer hiernaartoe gevaren worden.
- Zelfs windmolens stoten broeikasgassen uit.
- Windmolens leveren relatief weinig stroom op, en op onvoorspelbare tijden.
- Als windmolens niet produceren, verbruiken ze zelf stroom.
- De fabricage is vervuilend, net als de fabricage van zonnepanelen.

Nou is de fabricage van bijvoorbeeld een gascentrale ook vervuilend, maar die gascentrale is daarna wel decennialang een betrouwbare energiebron. Je bent daarna dus klaar. Windmolens leveren 80% van de tijd niks op, dus naast elk windmolenpark moet een conventionele energiecentrale staan. Dat betekent dat je dubbel zo veel vervuilt alleen al bij de fabricage van beide energiebronnen. En daarna nog steeds als beide energiebronnen elkaar afwisselen, maar wel stroom blijven verbruiken als ze "uit" staan.

Los van deze punten is er het ruimteverbruik. Om een stad van stroom te voorzien kun je een relatief kleine gascentrale bouwen, of een windmolenpark/zonnepanelenakker net zo groot als die stad. Dat is niet alleen zonde van onze schaarse ruimte, maar ook veel vervuilender; denk aan het onderhoud van zo'n park door technici die in busjes rondrijden.

Maar de grootste klap voor het milieu wordt "van het gas afgaan". Zelfs de schoonste en zuinigste gascentrales hebben een rendement van maar 60%. Ook tijdens omzetting en transport naar onze woningen wordt rendement verloren; het koken van een ei op stroom kost dus méér gas dan het koken van een ei op gas. Het ziet er naar uit dat die stroom alleen ver weg geproduceerd kan worden (Polen); en daarmee neemt ook het rendementsverlies toe.

Voor elektrische auto's geldt hetzelfde, tot de laadpaal is al pakweg 50% rendementsverlies opgetreden en bij het opladen van accu's, verlies je weer, bij oudere accu's tot 20%. Ook "lekt" een accu stroom als het koud is, of hij een tijdje niet gebruikt wordt. Mensen zullen accu's dus veel vaker dan nodig aan het stroom zetten, want niemand wil langs de weg stranden. Auto's ouder dan een jaar of 5, 7 worden sowieso onbetrouwbaar op de weg.

En ons huidige elektriciteitsnet kan deze onbetaalbare vorm van vervuiling niet eens aan. We zullen vele tientallen miljarden moeten investeringen in een nieuw elektriciteitsnet, om ons veel schonere en goed werkende gasnet te kunnen vervangen voor heel veel meer steenkool-stroom uit Polen.
Sowieso zullen stroomstoringen een groot deel van het jaar schering en inslag worden. Stroomverbruik is namelijk vraag-gestuurd, nooit aanbod-gestuurd. De stroomproductie in gas- en steenkool- centrales kan voortdurend worden aangepast aan het verbruik. Een windmolen echter draait òf wel, òf niet. Punt. Alleen daarom al zijn windmolens en zonnepanelen hooguit een vervuilend, duur en overbodig hulpmiddel; nooit een volwaardige vervanger van conventionele energie. Hoe groter het percentage *oncontroleerbare* stroomproductie, des te groter de kans op storingen. 50% "duurzaam" is een waardeloze utopie, maar 51% tot 100% is zelfs totaal onmogelijk.
Dat wordt dus voortdurend stroom inkopen uit verre landen. Ook daarin worden we dus totaal afhankelijk van het buitenland; net als voor ons voedsel.

Dandruff | 15-12-19 | 12:47 | 5

@Peter-Rissing | 15-12-19 | 13:06:

Bedankt.

@EefjeWentelteefje | 15-12-19 | 13:26:

Ik wijt het aan het constante nepnieuws van de MSM.
Er zijn wat tegengeluiden geweest die op deze concrete problemen wezen, maar dat was zeldzaam en ver weggestopt op pagina 20. En dat terwijl de meeste van die problemen vrij makkelijk te achterhalen zijn. Voor een leek als ik, dus ook voor journalist.
Tegenover die paar slecht gelezen stukjes staan de dagelijkse jubelverhalen van activisten, politici, (gesubsidieerde) energiebedrijven en dus de journalisten.
Pakweg 80% van het stemvee rent daarom achter die lemmingen aan.

Ondertussen is energie relatief duur in landen waar "groene stroom" gepromoot wordt, zoals Duitsland, Denemarken en de staat Californië. Maar zelfs daar gaat het nog maar om een paar procenten "duurzame" energie. Wat de kosten worden als we op 25 of 50 procent zitten laat zich raden. Maar tegen die tijd hebben we al zoveel honderden miljarden in "groen" geïnvesteerd, dat daarmee stoppen ook steeds lastiger wordt.

Dandruff | 15-12-19 | 14:40

@Dandruff | 15-12-19 | 14:40:
Ik denk dat je volledig gelijk hebt. Het is gewoon schokkend om te zien hoe zelfs mensen die je nog beticht van enige intelligentie klakkeloos achter het klimaatgeloof aanhobbelen. Het gevolg van de afbraak van het onderwijs vrees ik, waar kritisch denken niet meer geleerd wordt, want iedereen moet immers hoogopgeleid worden en domme kinderen bestaan niet meer, uweetwel. Ook al zo'n fijne erfenis van de linkse kerk!

Overigens krijg ik inmiddels al zoveel tabak van de 'groene mythe' dat ik bij mijn volgende switch naar een andere energieboer bewust op zoek ga naar de aanbieder die openlijk kernenergie levert...

EefjeWentelteefje | 15-12-19 | 14:54

@Peter-Rissing | 15-12-19 | 13:06: eensch. Gelukkig zijn er al veel mensen die dit ook weten, maar deze info kan niet vaak genoeg gedeeld worden

deugnietmee | 15-12-19 | 21:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Is toch vader Abraham die het Smurfenlied zingt op de foto? “Waarom zijn jullie toch zo klein? Omdat ik veel groter ben. Lalalalalala....

Carryon | 15-12-19 | 12:15 | 2

Ja ridiculiseer het maar.... Timmernas is een uiterst rancuneus, sluw en intrigante populist. Als je nu Buitenhof ziet dan zie je de strategisch geplaatste JA-knikkers in zijn achtergrond. mee knikken iedere keer als Timmermans iets zegt.

litebyte | 15-12-19 | 12:28

Er zit niet zo heel veel anders meer op, dan op tijd te zorgen dat je weg bent uit NL, misschien wel uit de EU of in een EU land dat zich niks van de EU aantrekt, zoals Polen.

Uiteindelijk worden we dan een soort België: er is in België een enorme overvloed aan regels en wetten, maar niemand houdt zich er aan en massaal en colectief hebben ze er een pleurishekel aan Overheid.

Het probleem is echter dat de Nederlander zo gezagsgetrouw is

Heppie-even-voor-mij | 15-12-19 | 11:59

En zie hier weer een stukje onzin dat Engeland met de Bexit bespaard wordt.

Sinclair | 15-12-19 | 11:39

Heel aandoenlijk om de Europese commissie als "links" te bestempelen, alleen jammer dat ze Amerika vaak "rechts" inhalen, want wegens "belangen "van "pressiegroepen" die het "zaakje" "aansturen".
Om John Laurie: Private. James Frazer (dad's army from Scotland) te quoten:" We're doooooomed!".

cat22 | 15-12-19 | 11:17

Mensen, toch wel sympathiek dat onze Timmerschrans nu eerst dat maandelijkse verhuiscircus van het Europees Parlement gaat aanpakken!
De jaarlijkse CO2 uitstoot van het maandelijks heen en weer gesleep van mens en materieel tussen Brussel en Straatsburg bedraagt 1900.000000 Kg, terwijl de kosten jaarlijks € 122.000000 bedragen.
Na dat dit gerealiseerd zal zijn, gaan Kobus en ondergetekende ook eens denken aan het voorkomen van de opwarming van onze planeet.

mevr.Kribo | 15-12-19 | 11:16

Googlen op Monsanto, Bayer. Er zijn al meldingen van Nederlandse (aard)appeltelers die van de lawfirms van Monsanto hun eigen gewas niet meer mogen verbouwen, omdat Monsanto de merkrechten heeft gekocht over de hele wereld. En koeien, wat eten die? Gras natuurlijk! Nee. Zonder vergunning mogen ze namelijk niet naar buiten want dan wordt het te groen (kunstmest bestaat uit...: stikstof). Koeien eten soya. Overgevaren met grote stookolieschepen uit de VS. Rutte krijgt weer een smsje van zijn Unileverbaas en hoppa, weer een handelsverdrag getekend. Of zoek eens de film Soylent Green. Leuk programmapuntje voor '66/GL. Syp Wynia al gelezen, We lijken wel gek geworden?

Cepalislam500mg | 15-12-19 | 11:07

Zo komen er wel achter .Wat een labiele zooi
Niks is domer dan je voedsel voorziening in gevaar te brengen is doen ze gewoon om het volk stevig te onderdrukken. Mijn haat is mega aan die linkse honden .

steefbeen | 15-12-19 | 10:56

In 2014 kreeg ik al visioenen binnen over een bij ons opgezette buurtwachten met bewapende buren en als slagbomen neergehaalde vlaggenmasten met big bag zakken als wegversperringen voor rondplunderende mede Nederlanders ivm gecrashte voedselvoorziening vanwege de € hyperinflatie en massaontslagen. Was zo'n beetje rond 2022.
Zat je dan in je A energielabel huis moet je op strooptocht voor een stukkie vlees.

steekmug | 15-12-19 | 10:54 | 2

Griezelig. Er bestaat een bijbelse eindtijd-profetie waar een wereldleider ook macht over het weer zou krijgen. Dat leek altijd merkwaardig. Maar nu zien we hoe we opschuiven naar een staats-geleide wereldpolitiek met als argument: het verbeteren van het klimaat en daarmee dus het weer. Dan ga je toch denken.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 11:50

De kwaadaardigheid van de EU kent geen grenzen meer. Ze zien het draagvlak voor de EU verdampen en grijpen nu de "klimaatcrisis" aan, één grote leugen, om de volkeren in het gareel te dwingen. Laat ze het milieuprobleem oplossen: de overbevolking! Maar nee, de grenzen wagenwijd open, óók zo'n vooropgezet plan: verdeel en heers!!!

Rationa | 15-12-19 | 10:54

Nou jongens, klagen is mooi, hoor, maar ik hoor ook graag alternatieven.

teevee | 15-12-19 | 10:45 | 2

De verenigde n*zis ?

cat22 | 15-12-19 | 11:23

Wij ook, maar daarvoor betalen we toch de regering, die 150 charlatans in de 2e kamer en 150.000 ambtenaren?
Zoveel mensen en toch maar een enkelvoudige keuze...

Monkey Cabbage | 15-12-19 | 19:51

Reken maar dat onze zilte polder het extra zwaar te verduren gaat krijgen onder invloed van die vlaaienvlerk. Allemaal oud zeer, wegens het aanhoudelijke bashen van deze grootheid door het roze gespuis alhier. Kapot moeten we en kapot zullen we gaan. Gaan we toch nog met z'n allen zwaar aan het gas. Nou GeenStijl, bedankt voor deze schijnbare win-win.

Sjekkie | 15-12-19 | 10:23

Het wordt tijd dat de zon in een rode dwerg overgaat, dan lossen alle problemen vanzelf op.

Go_Vegan2.0 | 15-12-19 | 09:48

Dit kan niet anders dan uitlopen op een clash tussen de Europese bevolkingen en hun regeringen. Hoewel de Europeanen al flink vergrijsd zijn, en je zou denken dat die nooit meer in beweging zouden komen, ziet dat er in Frankrijk toch iets anders uit: de gele hesjes: massaal, al langer dan een jaar. Het is weer de elites tegen het volk, het oude liedje.
De media klagen wel over populistische partijen, en maken dan altijd steevast de vergelijking met …(vult u maar in), maar eigenlijk mag de zittende macht nog blij zijn met het populisme dat een stem geeft aan een groep die de rekening betaalt van de megalomanie van de macht.
De gele hesjes laten al zien aan de Westerse landen wat er ook kan gebeuren, en dan heb ik het nog niet eens gehad over charismatische leiders die kunnen opkomen en die letterlijk een dodelijke bedreiging kunnen vormen voor alles wat zich nu onaantastbaar waant in de zetels van de macht.
Maar die clash met het volk is er al, en gaat binnenkort in hogere versnelling. Binnenkort ongetwijfeld ook in een theater bij u in de buurt.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 09:24 | 7

@Van Duyvenbode | 15-12-19 | 10:25:
Wel met een rustpauze van 12 jaar. En daarna vrolijk weer verder die 80 jaar volmaken.

Het leven is zwaar | 15-12-19 | 10:44

@Van Duyvenbode | 15-12-19 | 10:25:
Wel met een rustpauze van 12 jaar. En daarna vrolijk weer verder die 80 jaar volmaken.

Het leven is zwaar | 15-12-19 | 10:44

De Mail online vandaag, een fantastisch stuk van Douglas Murray over de Britse verkiezingen en de verderfelijke rol van lelijk links, het zegt alles over de jaloerse en rancuneuze socialistische inborst tegen alles wat met vvmu te maken heeft..

lanexx | 15-12-19 | 12:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Er zit een ernstige weeffout in de EU. Allereerst het organogram: en.wikipedia.org/wiki/European_Union#... En dat is de macht van deze club: europa.eu/european-union/about-eu/ins... Het beleid, voor zover niet in wetten vervat, komt per decreet tot stand. En daar zouden de lidstaten dan wel aan gebonden zijn.

Zo zet je de burger (zoals op papier vertegenwoordigd door nationaal en Europees Parlement) dus wel degelijk buiten spel. De Europese commissie europa.eu/european-union/about-eu/ins... mag als enige wetsvoorstellen doen.

Het EP heeft geen recht van initiatief en loopt daardoor praktisch gezien aan de leiband van de "politiek onafhankelijke" EC.

Dat lijken mij twee zeer cruciale democratische tekortkomingen.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 09:08

We zitten in een moderne vorm van slavernij. We hebben het nooit zo goed gehad maar toch wordt de aow/pensioengrens steeds verder opgeschoven, wordt het geld snel minder waard en moeten we langer werken omdat de vaste lasten blijven stijgen.

De overheid heeft het nooit zo goed gehad kunnen we onderhand wel stellen, neemt steeds meer van de werkende burger en geeft het uit aan zaken waar wij er niets van terugzien. Momenteel is het taxation without representation. Helaas stemt driekwart van de bevolking op links - en daar schaar ik de VVD ook onder.

Stonecity | 15-12-19 | 09:07 | 1

Nooit zo goed gehad met op de pof leven bedoel je.
Maak jezelf geen illusie de afrekening komt.

steekmug | 15-12-19 | 10:08

Een "deal"
Pffft
Geef Ceuta aan Marokko,
Lampedusa aan Libië,
Noord Ierland aan Ierland,
Baskenland onafhankelijk,
Erken de Armeense genocide,
Sluit de buitengrenzen,
Steun de Koerden,
Stop de steun aan de Palestijnen,
Zomaar even wat dingen waar ze over kunnen vergaderen.
Maar nee.
Ik stoot 500 ton CO2 uit en mijn buurman 1000
Laten we afspreken dat we maximaal 750 ton uit mogen stoten.
We doen beide niks behalve wat papieren verschuiving en:
Wat zijn we goed bezig!

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:01 | 2

Oh en Gibraltar aan Spanje geven.

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:07

@Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:07: en Limburg aan Belgie

Julianalaan | 15-12-19 | 10:10

De grootste vijand is het mediakartel (NPO/Radio1/RTL). Dag in-dag uit worden we met nepnieuws overgooit. Wat een geluk dat er internet, social media en podcasts bestaan. En dat het ware nieuws van het volk binnen komt. Dus ook over deze zakkenvuller.

Kamervraag | 15-12-19 | 08:58

Waarom mogen we wel stemmen over zaken die er niet toe doen, en niet stemmen over wat er wel toe doet? De EURO, de uitbreiding naar 28 (27) lidstaten, de tsunami van gelukzoekers, de geldpers van Draghi en nu deze Green Deal: Het waren de meest concrete en ingrijpende besluiten en ze zijn ons door de strot gedrukt.
De EU rechtvaardigt dit met “implied democracy”. U heeft immers nationaal kunnen stemmen, en de ministerraad maakt Europees beleid dat wordt uitgevoerd door de commissie. Het is om te huilen - u stemt op een vergezicht in een verkiezingsprogramma waar geen enkel concreet Europees punt in staat (iig geen van bovengenoemde punten). Je hebt een kristallen bol nodig om vooraf te weten wat er uitkomt na coalitievorming en een regeringsakkoord. Vervolgens heb je al helemaal geen idee met welke boodschap of opdracht een minister aansluit bij een Europese ministerraad, laat staan welk beleid er wordt opgedragen aan de commissie.
Het zal de Europese Commissie ook boeien. Die maakt steeds vaker haar eigen beleid, door ongekozen commissieleden, en zonder enig mandaat van, of directe verantwoordingsplicht aan, de Europese kiezer.
En zo krijgen we dit soort gedrochten. Een astronomisch duur plan dat een probleem aanpakt dat niet bestaat met oplossingen die niet werken. Het klimaat, beloof ik u, trekt zich niets aan van Frans Timmermans.
En passant worden uw fundamentele vrijheden uitgehold: Het vermogen uw zelf verdiende geld naar believen uit te geven (dat gaat Frans namelijk doen), het recht om te verplaatsen, te werken, te produceren, te kopen en te handelen met minimale interventie door de overheid. Want de strijd tegen het klimaatspook rechtvaardigt tijdelijke en permanente verdrukking van rechten en vrijheden.
Frans zet lekker hoog in. Want zelfs na de noodzakelijke compromissen en afzwakkingen blijft hij de machtigste, ongekozen, en onaantastbare eindbaas van de EU.
U mag kijken, huilen, en uw muil houden.

Zeddegeizot | 15-12-19 | 08:57 | 1

En betalen niet te vergeten.

Julianalaan | 15-12-19 | 10:12

Een meesterlijk stuk Feynman!
Laten we hopen dat Jan Roos ongelijk heeft!

Rest In Privacy | 15-12-19 | 08:51

+ veel, trouwens het eerste wat de "failliete" boeren in dit land al meemaken is de bezopen stijging van landbouwgrond-prijzen langs de interessante grote infra-wegen. Voorheen kregen boeren met 7 euro/m2 per hectare al heel veel geld, nu hoor ik prijzen (waar de distri-"dozen" gebouwd worden) van 30-40 euro/m2.....
van "gepofd"ECB-geld. Tja als je dan een boertje bent in de buurt van een oninteressant "stikstof" natuurgebiedje in the middle of nowhere.... dan ben je boos en ga je inderdaad a.s. woensdag Nederland platleggen.

grindbak | 15-12-19 | 08:48 | 1

Die door de EU gesponserde distri dozen komen in een oorlog goed uit als interneringskamp.

steekmug | 15-12-19 | 10:13

Een deal is dat je samen iets in overleg afspreekt terwijl dit volledig buiten de bevolking om bekonkeld is.
Net zoals managers die een opgelegde regel "zoals we met elkaar hebben afgesproken" noemen.

2voor12 | 15-12-19 | 08:30

Moeten we gaan hamsteren?

Misterspok | 15-12-19 | 08:21 | 3

Nee hoor, geen lastenverzwaring die straks niet gerepareerd kan worden met Toeslagen.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 08:23

Warmtepompen hamsteren?

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:02

Ja hoor . Zo lang het orkestje nog speelt .
Goud , edelmetalen , Dollar's vreemde valuta en zo weinig mogelijk cash in Euro's .

likmegaties | 15-12-19 | 09:13

"Een revolutie in monetair beleid, we leven nog steeds van geleend en verzonnen geld."

Alle geld is geleend en verzonnen. Immers, het is een voorschot op wat je er mee kan kopen.

omanders | 15-12-19 | 08:16 | 1

Maar vroeger hing er nog een fysiek klompje goud aan dat biljet vast. Goud heeft waarde en komt maar langzaamaan vrij uit de bodem. Je hebt dus minder snel inflatie.
Ik heb wel eens een hersenspinsel gehad waarin ik de exploderende bevolkingsgroei wereldwijd koppel aan deze (ongewenste, te hoge) inflatie: wat nu als we de waarde van een munt niet koppelen aan goud, maar aan het aantal inwoners van het gebied waar met die munt betaald wordt?
Kleven natuurlijk ook wat risico's aan. Wordt het dan straks financieel aantrekkelijk om op grote schaal genocide te plegen, bijvoorbeeld? Tja, daar moet je goed over nadenken. Maar het gaat om het 'out of the box' denken. Kinderziektes houd je altijd.

Timide_Aso | 15-12-19 | 10:17

Nederlanders hebben massaal voor deze clown gestemd (indirect, dat wel). Dit wonderlijke fenomeen heeft zelfs een naam gekregen: het Timmermans-effect.
Een heel groot deel van de Nederlanders wil dit of is bijkans achterlijk.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 08:14
-weggejorist-
Leptob | 15-12-19 | 07:57 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Dus steun onze boeren?

David000000007 | 15-12-19 | 07:48 | 1

Exporteer meer bloemen!

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:03

Ik kom net uit de kroeg.
Ik had beter thuis kunnen blijven.
Dit was de laatste keer.

HoerieHarry | 15-12-19 | 07:48 | 2

HoerieHarry | 15-12-19 | 07:48 |
Niet radicaliseren nou, Harry.
Het kan niet altijd fees zijn.
Neem mij; heb de hele dag avond en nacht zo melaats als wat, zonder slaap ook, in m'n ziekenmandje gelegen, tot nu.
Wil je OOK niet.
Maar i feel ye hoor. -you can't always get what you want...-
(behalve graaipolitci in/om/rond "Bruxelles", zou Timmeyfrans zeggen)

chicago river | 15-12-19 | 08:05

Ik heb al twee uur spijt van het broodje shoarma van gisteravond.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 08:23

Milieunormen kan je niet eten.

VanBukkem | 15-12-19 | 07:03

Hm, wat weet ik van Brussel behalve dat dit het politieke centrum is van Europa en dat de lobbycratie het meest vertegenwoordigd is ter wereld( grote bedrijven hebben zelfs panden gekocht nabij het politieke centrum om direct de wet- en regelgeving te kunnen beïnvloeden door continu de politici te bombarderen met hun info). Het is een corrupt machtsspel waarbij ‘kiss ass’ voor politici belangrijker is omdat eigenbelang voorop staat ( die vatsige Van Dalen vind ik nog steeds een fijn voorbeeld). Waarbij een volgevreten narcistisch persoon als Timmermans (omg) de klimaatwetgeving en regels door de burgers zijn strot duwt.
Kijk alleen maar naar de kabinetten Rutte om te begrijpen wat een zware last de burgers moeten betalen. Dit heeft niets meer met democratie te maken- die is dood- maar een opmaat naar een dictatuur. Een dictatuur die op alle facetten van het menselijk domein ingrijpen ( voor sommige politici is China een voorbeeld waarbij burgers strafpunten krijgen en als consequentie in hun leven worden geremd door minder privileges zoals het met de trein naar het werk gaan en meer privileges krijgen als goede burgerschap wordt getoond door het volgen van de partijdoctrine)door biometrische patronen en dna de individu gecategoriseerd word.
Kijk hoe de informatietechnologie van nu in staat is om nagenoeg alle gegevens- vaak vrijwillig- van een persoon te weten te komen: data is macht en vertegenwoordigd een economische waarde. Trek die lijn van nieuwe technische ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld zelflerende algoritmes die bepaald of iemand fraude pleegt, door en huiver hoe de burger gevangen wordt van de informatietechnologie en de overheid.
De werkende middenklasse wordt langzaamaan maar zeker murw geslagen door belastingheffing op belastingheffing.
Nu is de focus op klimaatverandering als doel terwijl de Europese politieke unie geen passend antwoord heeft op de massa-immigratie van economische vluchtelingen- uit stabiele landen rond de Middellandse Zee. Of terrorisme. Waarom zouden deze mensen ook. Zij voelen niets van de financiële economische schade die zij bij de burgers neerleggen.
Een belangrijke maatstaf om te zien of hoe de burgers van Nederland gaan reageren op de komende boerenprotest om distributiecentra te blokkeren zodat de winkels leeg raken. Ik ben benieuwd wat de regering (niet) gaat doen. Als de voedselvoorziening al in gevaar gebracht mag worden wat mag dan niet.
Beschaving is maar een dun laagje van de geldende normen en waarden. Het is poreus en makkelijk breekbaar. Een burgeroorlog is zo gestart, wellicht gewild.
Wat kunnen wij als burger doen behalve als makke schapen op verschillende platformen tekst bezigen? Laten wij - ik doe mee- fysiek gaan protesteren in Den Haag, Brussel. Rutte rut up. Timmermans rut up.
Politiek Nederland, de NSB van Europa.

Taartmoment | 15-12-19 | 06:12 | 2

Het kost je niet enkel je geld, verstand en zulks die lobby-cratie. Een van de meest absurde voorbeelden blijf ik vinden; mensen met een verzakking of hernia die in hun buik een mandarijnen zakje geïmplementeerd kregen (of zelfs krijgen) om de verzakking te repareren. Die daarna gruwelijke lichamelijke klachten hebben gekregen. Je leven verpest omdat grote farma bedrijven graag heel veel geld verdienen en ernstig goed zijn in lobbyen...een voorbeeld dat me altijd zal bij blijven en maakt dat ik me afvraag waar we als burger nog meer slachtoffer zijn of worden.

Belast | 15-12-19 | 09:01

De leugen regeert en ik kijk veel naar Jensen en denk dan: worden we echt zó in de maling genomen? De lucht is afgelopen 10 - 15 niet zó schoon geweest. Ok hier de kracht van herhalen dus..

deugnietmee | 15-12-19 | 06:01 | 2

Volgens die groenlinke klimaatactivist die de Nederlandse Staat kapot procedeert is de luchtkwaliteit in Nederland is veel slechter dan in Roemenië en Bulgarije.
Zie v.a. minuut 11 -> www.npostart.nl/eenvandaag/13-12-2019...
Die 70-jarige rimpelige babyboomer die eruit ziet als een 85-jarige, vertelt er niet bij dat Letland, Bulgarije en Roemenië geen ontwikkelde landen zijn dankzij de EU. Ze hebben al jarenlang te kampen met bevolkingskrimp omdat de EU baat heeft met zo goedkoop mogelijke arbeidskrachten.
Dat het gezinsleven daaronder lijdt zal Timmermans en co. een zorg zijn.
Zap anders nu even naar België Canvas, dan zie je in een doorlopende docu dat een landarbeidster uit Roemenië daar nog geen €2 per uur verdienend, opgezweept door het EU-volksverhuizingsbeleid ver van huis en haard en kinderen, zich als landarbeider voor €7 per uur dagelijks in Spanje de tandjes moet werken.
Dit riekt naar moderne slavernij. Bedacht door rijke stinkerds in de Wetstraat in Brussel.

drs.Nee | 15-12-19 | 06:43

verliesrekeningen = verlosser

Astroturfer | 15-12-19 | 05:42 | 2

Over verlies gesproken.
SP-congres - een gemiste kans.
Nieuwe voorzitter.
Nieuwe kansen, nieuwe koers; zou je denken.
Partijleider Marijnissen: "Het ergste wat ons kan overkomen is blijven hangen in oude gedachten en blijven steken in het eigen gelijk."
Oké.
De partijleider bedoelt hiermee: hervind jezelf, blijf bij jezelf?
Nou, nee.
Na installatie van de nieuwe voorzitter - een aardige moeke (koosnaam) zo te zien - kon diezelfde Marijnissen i.p.v. te benadrukken waar SP voor staat, het even later toch niet laten om los te gaan door naar anderen te wijzen: "We gaan onze toekomst toch niet overlaten aan de haatpreken van Wilders? Of de lavendelpolitiek van Baudet."
Zo oliedom.
Wanneer gaat ze het eens leren?
Als Marijnissen op die toer doorgaat, is de SP binnenkort passé.
Sadet Karabulit evenals voormalig SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen, jarenlang gedegen woordvoersters in het parlementaire debat, zouden m.i. die volkspartij beter kunnen leiden.
nos.nl/artikel/2314712-sp-congres-een...

drs.Nee | 15-12-19 | 05:50

@drs.Nee | 15-12-19 | 05:50:

De SP is een partij voor oude zware shag rokende communisten met een poster van Mao boven hun bed.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 06:44

Een succesvolle Brexit zorgt voor een afbraak van de door linkse partijen ‘geleide’ EU, en daarmee een ruk naar rechts. Uiteindelijk zal Boris onze verliesrekeningen zijn. Heeft Boris al extra beveiliging geregeld tegen links terrorisme?

Astroturfer | 15-12-19 | 05:41

De EU moet ergens aan sterven.

Zoltan | 15-12-19 | 05:12 | 1

Maar het moet wel zo lijken dat het niet de EU was die zichzelf in eigen voet schoot maar bv. de populisten,xenofobie,nationalisten of Trump of de Russen.

steekmug | 15-12-19 | 05:54

Die angst voor de afhankelijkheid van Russisch gas slaat werkelijk nergens op. Als er één iemand afhankelijk is van het Russische gas is het Rusland zelf.
Die gaan echt nooit maar dan ook nooit de kraan richting Europa dichtdraaien....

buicksquad | 15-12-19 | 03:59 | 3

Afhankelijkheid is altijd slecht.
Ook in in het leven.

HoerieHarry | 15-12-19 | 04:05
-weggejorist-
HetKanOokGrofMeneer | 15-12-19 | 04:51

We moeten aan het gas uit Qatar.

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:04

Er is niks mis mee met onze leefomgeving wat minder te vergiftigen. Ik leg - om een voorbeeldje te geven- geen rattengifkorrels in mijn bed,
Het grote probleem zal zijn.. Hoe gaan we de smeerpoetsen belasten die gewoon doodleuk doorgaan met de rattenkorrels?
Want als het aankomt op belasten daar waar belast dient te worden is de EU tot op heden nou niet superbetrouwbaar gebleken.
Chinese producten zullen al snel zeventien keer duurder moeten worden dan ze nu zijn.
Cijfers waar zelfs Trumpie van wakker zou liggen.
Wel humor als onze nationale Shellist Willem O. aldaar weer eens aankomt op handelsmissie., Hoeveel spiegeltjes, snuisterijen en vuurwater zal den ene dictator de andere moeten overhandigen om dit nog recht te draaien?
Wellicht geeft ie die groene draeck cadeau? Gaat volledig op windenergie, en de Chinezen hebben wat met draken zou je wel denken tenminste als je ooit eens bij een hunner oudejaarsfeesten bent geweest. Dan voorspel ik nog een wereldwijds toeslagen circus.. Rondom de miljard ambtenaren gaan berekenen wat de ecologische voetafdruk ener product is waarna de producent aan het eind van het jaar - maar dan vaak pas 4 jaar later- terug moet betalen van het emissievoorschot hij of zij op voorhand had verkregen door een foutieve inschatting een paar maanden eerder op een ander departement.
De Alibabba- ende consument vangt een incasserende dwangsom op zijn aldan permanent openstaande digiD, omdat de aangeschafte zilverwitte piek met bijpassende slogan toch vervuilender bleek dan voor mogelijk werd gehouden. Dit temeer omdat het slagschip met de container ook volgespoten bleek met rattengas.
De belastingdienst voor de goede orde gefuseerd met veiligheid en justitie... Vrijwel volledig bemant met goedkope Indiërs want in Europa was er echt niemand meer te vinden die nog wilde werken. Daarbuiten ook steeds minder maar door de religieuze fokprogromma van de armoedeval tenminste toch nog een paar.
Gelukkig waren de gezichtherkenningcamera’s er net op tijd.
Je moet niet denken wat er anders gebeurt was.
-de vrije val-

geen koning | 15-12-19 | 03:55

Het gaat allemaal volgens agenda 21 / VN agenda 2030.
De EU speelt onder een hoedje met de VN en voert dat plan gewoon uit. Het zijn “control freaks“ die de mensheid willen manipuleren en controleren. Waarom dacht u dat die boeren weggepest worden? Groot grondbezitters moeten van hun land onteigend worden en het volk moet gecentraliseerd worden in grote metropolen. Waarom open grenzen? Omdat we de ruggengraat van de oorspronkelijke inwonende moeten breken er bestaat dan namelijk geen Nederlander meer. Ze maken er een grote globalistische smeltkroes van.

De niet gekozen EU parlementariërs voeren een door u niet gekozen plan uit. Het klinkt allemaal verschikkelijk mooi om per 2050 CO2 neutraal te zijn maar een daadwerkelijke blauwdruk van het gehele plan is nog altijd in dichte mist verhuld.
En de plannen die al in werking zijn gesteld deugen van geen kant en over het totale kosten plaatje maar helemaal niet te spreken.

Geschiedenis herhaald zichzelf keer op keer.
De maya offerings rituelen of de heksen verbranding in de middel eeuwen en ook godsdiensten deden even hard mee.
Ook nu is dit aan de hand. Het volk wordt bang gemaakt en misbruikt door een machtswellustige
“upper class” met iets ( klimaat) waar ze vrijwel geen invloed op hebben. Deze charlatans doen zich voor alsof ze groter dan GOD zijn en de airco afstandsbediening van moeder aarde in handen hebben. De wetenschap wordt overschreeuwd door de politiek en tegenspraak/bewijs wordt niet geduld.
Een nieuwe godsdienst zou niet werken in het vrijgevochten westen maar iets ontastbaars als klimaat zou een goede vervanger zijn.
Als onze valse profeten werkelijk zo goed waren als dat ze zich voor doen dan zou je denken dat het beïnvloeden van het weer voor hun een peulenschil zou zijn maar niets is minder waar.
Nog steeds kampen we globaal met grote droogtes / woestijnen /oncontroleerbare bosbranden en overstromingen?
Als je hier nou al geen of weinig invloed op hebt, Hoe zit dat dan met het klimaat?

Datgingniegoed | 15-12-19 | 03:50 | 7

hear hear goede analyse over het globalisme

deugnietmee | 15-12-19 | 09:41

@steekmug | 15-12-19 | 09:34: Ik heb geen idee waar dat over gaat. Of wat die combinatie van woorden betekenen. Ik had het alleen over het feit dat ik niet bekend ben met simulatie-argumenten van Hofstadter of van Gödel. De meest gangbare, meest gehoorde en eigenlijk beste simulatie argument is voor zover ik weet die van Nick Bostrom. En de logische structuur daarvan loopt dus bij consequente toepassing vast in ofwel oneindige regressie, ofwel tot de onafwendbare conclusie dat wij in een unieke, zéér onwaarschijnlijke simulatie leven. En laat dat nu precies het tegendeel van een van de premissen zijn waarop het simulatie-argument als waarschijnlijkheidsredenering is gefundeerd.
Het is mogelijk om gesimuleerde universa op solipsistische grondslag te modelleren. Maar als je solipsisme als uitgangspunt neemt ontsnap je ten eerste niet alleen nog steeds niet aan de oneindige regressie, en de veelvuldigheid versus resolutie argumentatie, maar is er voor voorouder-simulaties in de eerste plaats geen ruimte, omdat die dan buiten de geest van die voorouder zou moeten plaatsvinden.

Mazzelstof | 15-12-19 | 13:36
▼ 4 antwoorden verborgen

NIMBY-gehalte. (Not In My BackYard.)  Jammer van de toelichting.

Debombdiggity | 15-12-19 | 03:20

Citaat: Allemaal willen ze als eerste de klif af
---
Van mij mogen ze met al hun dienaren erbij, en laten we ze dan gezamenlijk uitzwaaien en gelukwensen met hun duikvlucht voor een beter Europa....

dijkbewaker | 15-12-19 | 02:49
-weggejorist-
Yumi | 15-12-19 | 03:43
-weggejorist-
HetKanOokGrofMeneer | 15-12-19 | 02:30 | 1

Hoop echt dat de schappen leeg zijn. Als er met Kerstmis alleen pannenkoeken op tafel staan, begrijpen we misschien waar we mee bezig zijn. Er zal wel weer een D66 rechter, al dan niet onder invloed van drugs zijn, die dat verbiedt en agenten die menen dit te moeten handhaven. Ons verzet zou moeten zijn, ga preppen ga als een gek hamsteren, koop AH, Jumbo, Aldi, Lidl, etc. leeg. Dan laten we zien wat er gebeurt als China voedsel opkoopt in de wereld.

Schilder58 | 15-12-19 | 02:15

Ondertussen, in Madrid... in de Tesla van ene Greta.
youtu.be/r8SyoRwV_To
Enne... in de publiekruimten zijn alleen maar vegaburgers. De delegaties van de conferenties mogen wel beefburgers van echt dode koe. Alleen maar echte dode koe.
youtu.be/8kIBGKFQCPk

Stormageddon | 15-12-19 | 01:58 | 1

Mooi. “At this point I’m not so worried about what kind of planet we’re leaving our children, but what kind of children we’re leaving on this planet.”

Rest In Privacy | 15-12-19 | 04:23

SJeesis word ik nu al gejostied voor ik wat kan typen?
content not allowed
ja het was ook verschrikkelijk.

28 | 15-12-19 | 01:49 | 3

Als er een woord in zat van 40-45 of meer letters, of met puntjes ertussen zonder spaties...
Da mag nie.

Stormageddon | 15-12-19 | 01:59

Eh, nee, misschien diagonaal?
Maar ik had vallende sterren gezien en maar een wens, dus fransie, sorry, hopelijk gaat het snel.

En een linkje naar EU BNP, dan valt 250 miljard nog mee, BNP is 18,7 biljoen US dollar.

Wat ook eng is uit die links is dat de eu na china en india het 3 dichtst bevolkte land is ter wereld!
Ze willen er minstens een miljoen per jaar bij! Nooit zal men dus ook maar iets zeggen over vol, of geboorte beperking.. doodeng dat groei de doctrine is.

28 | 15-12-19 | 02:52

Schonere lucht en opwarming door... minder mist door minder vervuiling!!

wilderst | 15-12-19 | 01:45 | 2
-weggejorist-
HetKanOokGrofMeneer | 15-12-19 | 03:40
-weggejorist-
HetKanOokGrofMeneer | 15-12-19 | 03:41

Het hyperlinkse KNMI stelt dit:

Misschien heeft u zelf al gemerkt dat het tegenwoordig minder vaak mistig is dan vroeger. Dat klopt inderdaad. Het beeld wordt bevestigd door een analyse van waarnemingen in Nederland en omgeving.

De afgelopen 30 jaar is het aantal dagen met mist of nevel in grote delen van Europa gehalveerd. Een belangrijke oorzaak is het schoner worden van de lucht sinds de jaren 1980. Ook de toename van westenwind in de winter speelt in ons land een rol. De afname van mist is goed nieuws voor het verkeer. Niet alleen het wegverkeer, ook vliegvelden worden door mist gehinderd. Naast de directe effecten heeft nevel ook invloed op het klimaat. Mistdruppeltjes houden zonnestraling tegen, zodat het overdag koeler blijft. De afname van nevel en mist heeft daarmee een bijdrage geleverd aan de snelle opwarming in Europa sinds de jaren 1980.

wilderst | 15-12-19 | 01:43 | 1

.... tja..... nee.... ik word niet goed van dit soort gelul

Yumi | 15-12-19 | 02:46

100% mee eens.

wilderst | 15-12-19 | 01:38

Timmermans heeft in de loop der jaren als rasopportunist zo vaak z'n meningen gedraaid, dat ze een windmolenpark door deze windbuil kunnen vervangen....

Elder of Z. | 15-12-19 | 01:32 | 2

jaja, winkbuul he!

Bucky_Lastard | 15-12-19 | 02:36

Hedenavond viel ik op de tv, terugschakelend van rt.com op NPO-Politiek in een rede van dhr. Timmermans in de Rode Hoed. Een en al zalvende taal. Als sociaal-democraten moeten we de dialoog aangaan met andersdenkenden.

Ja, ja, ja, ja, ja, (Op de toon van dit nummer)
www.youtube.com/watch?v=UeSFlY5vIjI
Der unvergleichliche Max Raabe.

Moest meteen denken dat zgn EU-clubje dat nepnieuws moest bestrijden. Ja, hoor men. Timmermans, dialoog. Kom op houd op met liegen!
Viespijp! Evocatus

Evocatus | 15-12-19 | 01:29

Kijk, met een ECB die al opereert buiten haar eigen bevoegdheden en op termijn zelfmoordpolitiek bedrijft, hebben we er ook nog niet eens iets over te zeggen.
En het eerste wat Lagarde te melden had: de bijdragen (onderling) moeten flink omhoog; het noorden betaalt voor het zuiden.

Men is vergeten hoe het R.I. volledig in verval is geraakt.............

Elder of Z. | 15-12-19 | 01:29

Hierbij dan het verhaal van het Nijlpaard ((Hippopotamus amphibius). Zoals even hiervoor beloofd. "Hij moest poepen."

suscrofa | 15-12-19 | 01:17
-weggejorist-
deugnietmee | 15-12-19 | 01:13

Als in 2050 Europa klimaatneutraal is, de economie ingestort, kan men flesjes zuivere Europesche gebakken lucht aan de rest van wereld proberen te slijten.

de honden blaffen... | 15-12-19 | 01:02 | 2

Als Europa klimaatneutraal is in 2050, dan zou dat een onmiskenbaar gunstig effect op de klimaatverandering moeten hebben, maar iets zegt mij dat het netto effect nul is. Geen vooruitgang, geen aantoonbaar resultaat. De dan (nog) levenden wordt voorgehouden dat het er zonder de inspanningen nóg beroerder zou uitzien: een klassieke oplichtingstruc.

Schulzie | 15-12-19 | 01:08

@Schulzie | 15-12-19 | 01:08: Sinds (onder invloed van de EU) linkse en rechtse partijen volkomen uitwisselbaar zijn geworden, gaat het als volgt: links bedenkt een probleem, neoliberalen en andere Nijpelsachtigen zetten er een verdienmodel op en samen verdelen ze de taxpoet.

Schulzie | 15-12-19 | 01:27

Gerhard Schröder - voormalig SPD bondskanselier - ging naar Gazprom. José Manuel Barroso - voormalig socialistisch voorzitter van de Europese Commissie - ging naar Goldman Sachs, Maar die Timmermans, die deugt écht, dat zie je meteen.

Schulzie | 15-12-19 | 00:55 | 4

Het is tuig. Iedereen met een beetje verstand kan dat zien.
Als ICTer kom ik nog wel eens bij overheid maar ook vakbonden. Je wilt niet weten wat voor zelfingenomen arrogant schorem daar de dienst uitmaakt. En ze voelen zichzelf geweldig.
Dat zijn dan de linkschmenschen en de deugers.
Walgelijk volk. En inderdaad allemaal van die verzuurde lelijke koppen als die Leyen hierboven.

Zapata10 | 15-12-19 | 01:09

Mark Rutte, werkte 10 jaar bij Unilever.
Wouter Bos, werkte 10 jaar bij Shell.

de honden blaffen... | 15-12-19 | 01:15

Barroso was toch een communist die door opportunisme gedreven overstapte naar de sociaal democraten?

Basil Fawlty | 15-12-19 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

Toch is het wel interessant om te zien. Bij de vorige EU verkiezingen lukte het Timmermans om behoorlijk wat stemmen binnen te slepen in Nederland want: "Limburgs/Nederlandse Frenske." In die tijd stond de PVDA laag in de peilingen maar toch lukte het hem om behoorlijk wat stemmen te krijgen. Dus wat bezielde mensen om op zo'n vent te stemmen? Het is een charlatan en non valeur qua politiek. Ja hij spreekt 180.000 talen en is (volgens hem) genomen door katho priesters (zoals zovelen toen), zielig, zielig. Maar dat is niet van belang en niet interessant.
Waarom en wie vullen dat vakje rood in bij Timmermans?
Tuurlijk, iedereen is vrij om te kiezen maar waarom op zo'n vent? Denken mensen echt niet na en gaan voor: "Ja maar het is toch een Nederlander."
Niet wetend dat ze daarna godsgigantisch worden genomen door die proleet met z'n groen gelul. Dat zag je toch al van 50km aankomen?
Hoe dom kan men zijn? Mis ik iets?

Basil Fawlty | 15-12-19 | 00:51 | 4

@de honden blaffen... | 15-12-19 | 00:59:

Yep. Vooral NPO. Ze hadden fransje van de week weer vol in beeld. Die gezellige kerel.Alsof het al 2021 verkiezingstijd is.

tweetybird | 15-12-19 | 01:10

Gutmenschen. Behoorlijk wat SPers, want dat volkje zit met hun IQ van 90 ook iedere avond naar DWDD te kijken of naar Pauw. En laten zich altijd weer een oor aan naaien.
Natuurlijk PvdAerts zelf waarvan een behoorlijk deel naar D66 was gevlucht in 2017 want die fossielen vinden zichzelf progressief. En Timmerfrans is toch zo progressief. Deel D66 deel GL. dan ben je er wel.

Zapata10 | 15-12-19 | 01:15

@Zapata10 | 15-12-19 | 01:15:
Wat mij opviel toen ik terugkeek naar wie en waar had gestemd was Zuid Limburg toch behoorlijk pro-Frenske was en dat zijn normaal PVV-ers. Maar, zelf komend uit Limburg, verbaast het mij uiteindelijk niet. Onder het motto : "Joa Frans is toch 'ne goaie jong. Keump oet Limburg." Wat dat betreft zijn ze ongelooflijk koppig daar want de eeuwenoude haat richting Randstad weegt zwaarder dan de stupiditeit van Timmermans. Dat ze daarna gigantisch worden genomen door die proleet? Tsja.
En maar klagen over de Randstad. (lees die laatste woorden met Limburgs accent).

Basil Fawlty | 15-12-19 | 01:37
▼ 1 antwoord verborgen

Een woord: Piramidespel.

Rest In Privacy | 15-12-19 | 00:51 | 1

Met de EUro. Zeker weten.

tweetybird | 15-12-19 | 01:11

Polen, Tsjechië, Hongarije zijn bezig met nieuwe kerncentrales. Over een aantal jaren hebben zij een moderne energievoorziening en wij een aantal windmolens en wat zonnepanelen. Wanneer de zon niet schijnt (wat 's nachts wel eens gebeurd) of er onvoldoende of te veel wind is kunnen ze ons van stroom voorzien. Als het niet zo sneu was zou je er om moeten lachen.

metdedag | 15-12-19 | 00:44

Er komt een dag dat een mens beter af is in Rusland dan de EU... Duurt overigens niet eens zo heel lang meer...!

Nemo_Tenetur | 15-12-19 | 00:42

Heeft Willem of Mark(t) geen rode knop ? End of reason, end of faith, end of life, end of prosperity. Mooi geweest. Wij sluiten de kruidenierszaak. Wij gaan dooddwaze idealen nastreven. Ons plaatselijke klimaat tedden met bakken van uw geld. Een permafrost mammoet van de Siberische wastelands reanimeren op basis van dna-patronen. Wij gaan de laatste indianen in de uithoeken van de Amazone van zonnepanelen voorzien, marktwerking en de basisvaardigheden van een supermarkt in de tropen aanleren. Wij gaan de zeehonden redden van de ziltheid van de zee. Het mycelium hun gewenste zuurtegraad weigeren. Groeien waar jet mag
Waar het kan. Wij plukken paddestoelen en eten soms de verkeerde. Wij gaan al denkend en schromelijk vergetend dood en denken dat wij de natuur kunnen orchestreren. Wij weten alles maar eigenlijk helemaal niks. Wij zijn slechts tegeltjes op de wand van de meesterachtige poeperds. De universele wezens die ons hier ooit uitscheten. Als scheetjes in de wind. Waaronder het Nijlpaard. Maar dat is een ander verhaal. Welterusten.

suscrofa | 15-12-19 | 00:37 | 3

Jij en de jouwen hebben deze problemen veroorzaakt en daar gaan jullie verantwoording voor afleggen.
Begrijp jij dat?

Ongeblustekalk | 15-12-19 | 00:44

@Ongeblustekalk | 15-12-19 | 00:44:
Dat weet ik. Ik probeer slechts mijn innerlijke vragen te beantwoorden op weg naar een onvermijdelijke aftakeling en dood. Ik hou van alles wat leeft. Van regenworm if bedmijt tot ijsbeer of paradijsvogel. Dus ook van jou. Ik bewaar botten en schedels in laden. Vleugels van bogels of vlinders meet ik mij aan als de mijne. Als zinnen van meesterlijke dichters of ontwerpers van het grote mysterie waar jij en ik een tijdelijke uiting van zijn.

suscrofa | 15-12-19 | 00:54

De macht van politici wordt zwaar overgewaardeerd.

skoftig | 15-12-19 | 00:37

Nexit en die idioot hoge bak geld die de uitstoot met nulkommanulnulnulnogwat gaat verminderen investeren in vier fusiecentrales. Zodra ze staan te zoemen de expertise verkopen.

Muldor | 15-12-19 | 00:13 | 1

Waterstof?

geen koning | 15-12-19 | 03:25

Polen kan met een beetje hulp zonder problemen van steenkool overschakelen op Russisch gas. Een enorme winst voor het milieu. Maar dat is onbespreekbaar. Dat bewijst zonneklaar dat het Brussel helemaal niet te doen is om het milieu.

Baron Clappique | 15-12-19 | 00:12 | 3

Juist, dat volk heeft een andere agenda en dat is de volledige controle over de massa.
NWO.

biebop | 15-12-19 | 00:18

Klopt het gaat alleen om geld,geld, geld, bij dit kabinet. Zelf reizen ze ook over en weer. Het virus gaat door en hoe te stoppen?

foxhunter | 15-12-19 | 00:31

Nord Stream, Russisch gas naar Duitsland.

de honden blaffen... | 15-12-19 | 01:18

Wanner het VK een doorslaand succes wordt, dan loopt de EU toch leeg als een ballon ?

Rammstein | 15-12-19 | 00:11 | 6

Met z'n alle van ons spaargeld in bitcoin kopen geen euro meer op een Europese bank.. Kunnen ze het ook niet meer 3x uitgeven

zoefff3 | 15-12-19 | 00:42

@zoefff3 | 15-12-19 | 00:42: Spaargeld? Mijn zus haar kleinkinderen eens dat concept gaan uitleggen. Das war einmal.

geen koning | 15-12-19 | 03:24

@geen koning | 15-12-19 | 03:24: Net als supermarkten geen voorraad meer hebben, zo hebben burgers geen spaargeld meer. Leven van toeslag naar toeslag, van loon naar loon. En met dit groene plan.....en de dikke leningen die daarbij horen....leven we van voedselbonnen en voedselbanken want alle loon en toeslagen gaan rechtstreeks naar de lening verstrekkers. Leven, das war einmal.

Belast | 15-12-19 | 09:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Een windmolen is een generator, maar ik ga ervan uit dat je hem met een kleine aanpassing ook kunt gebruiken als elektromotor, dat wil zeggen als propellor.
Als we nu alle windmolens in Europa dezelfde kant uit richten en als propellor laten werken krijg je een enorm krachtige voortstuwing. Het moet dan toch mogelijk zijn om de aarde een stukje van de zon af te laten bewegen. Dan wordt het vanzelf wat kouder. Hopsakee, klimaatprobleem opgelost.
Ben ik nu weer de enige die out of the box denkt? Moet de oplossing dan altijd weer van dezelfde mensen komen?

JvanDeventer | 15-12-19 | 00:07 | 10

Ja goed plan . En dan ook allemaal met de auto de andere kant op rijden en synchroon remmen voor een extra duwtje!

Misterspok | 15-12-19 | 08:33

Volgens mij gaat de aarde dan alleen maar sneller draaien.
Maar dat koelt natuurlijk ook af.

LucaBrasi | 15-12-19 | 08:51
▼ 7 antwoorden verborgen

Ayatollah Timmermans

papieren tijger | 15-12-19 | 00:07 | 1

Of obersturmbannführer Timmerfranz .

iopeth | 15-12-19 | 00:54

Zoals gewoonlijk weer een goed stuk @Feyman. Waarheden als koeidn die de boer niet meer mag hebbdn. Jammer dat het niet gewoon uitgeprint en deur aan deur verspreid kan worden.

Dit is precies waarom ik voor een Nexit ben. Niet omdat ik denk dat alles beter wordt. Niet omdat ik verwacht dat het geen pijn gaat doen. Niet omdat ik tegen samenwerking ben. Maar gewoon omdat ik, ondanks alles, teveel van mijn land hou om het kapot te laten maken door die kl**tzakken van de EU!!!

Teeweetwee | 14-12-19 | 23:46 | 1

Precies dit! De EU is geen waarden-gemeenschap, onze waarden worden op veel plekken niet gedeeld. Er is een prijs te betalen om uit de EU te stappen. Maar die is het zeker wel waard. Om te beginnen in ieder geval uit de Euro. Uit niets blijkt dat de EU, op wat voor manier dan ook, iets wat echt belangrijk is, gaat oplossen.

Het brein erachter | 15-12-19 | 01:12

The new green deal is een mooi stukje greenwashing om de Euro en bankenunie te redden.

Harry Turtle | 14-12-19 | 23:45 | 2

Stukje zekerheid ivm cryptovaluta

gebruikesrnaam | 14-12-19 | 23:53
-weggejorist-
Theodorus.Goldbach | 14-12-19 | 23:45 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

Met angst een dictatuur tot stand brengen.

bijna_raak | 14-12-19 | 23:45

Nexit NU!

Frans Laarmans | 14-12-19 | 23:41 | 6

@VP732 | 14-12-19 | 23:55:
Netjes geformuleerd!
En nu nexit,voordat de brusselse dictatuur ingevoerd is.
Theodorus de socialist mag misschien dol zijn op dictatuur,maar ik niet! En ik tel ook gewoon mee!

anti-fatwa | 15-12-19 | 00:16

@Theodorus.Goldbach | 14-12-19 | 23:48:

Een nexit is goed om die steelclub te stoppen. Een 1 EU was een mooie droom. Alleen is die EU van een mooie droom in een steel club verandert. Pure graaiers.Veel voor eigen ik en multinationals die een te grote vinger in de pap hebben. Het is 1 en al lobbyclub geworden. Het doel van die EU is er al helemaal niet meer. Ze bemoeien zich binnen de politiek van landen zich echt overal mee. Ze dringen ons van alles op. Zelfs zaken waar die steelclub niks van doen mee heeft. Nope die EU steel club is een veel te grote hobby van pure graaiers geworden. Ze luisteren nergens meer na. Hebben hun vingers in hun oren en zingen de hele dag la la la.En zijn hakstarrig als de pest. De enigste mogelijkheud is dat reich te stoppen door landen die er uit stappen. Een andere manier om ze te doen luisteren is er niet meer.Hun eigen ik belangen zijn te groot geworden.En due EU is een monster geworden.Hier heeft u u antwoord.

tweetybird | 15-12-19 | 01:04
▼ 3 antwoorden verborgen

OK, het grote streven van onze dwaze bestuurders is een wereld met een volledig CO2-loze energievoorziening in 2050. Zouden ze weten dat er dan duizenden nieuwe kerncentrales nodig zijn: dat er vanaf nu tot 1 januari 2050 elke twee dagen drie kerncentrales moeten worden opgeleverd? Of anders 1500 windturbines van elk 2,5 MW per dag, op een oppervlakte van 750 vierkante kilometer? Roger Pielke rekent dit voor op Forbes. Moet je je voorstellen wat dit betekent voor NL. Stel dat wij maar voor 0,3% hierin hoeven bij te dragen. Dus wat de wereld per dag moet leveren, doet NL per jaar. Zouden we dan kiezen voor windmolens, dan is in het jaar 2050 30 jaar X 750 km2 = 22.500 km2 van Nederland een windmolenpark. Dat is ongeveer 54% van het landoppervlak. Of we zetten elk jaar een nieuwe kerncentrale neer, zodat we er in 2050 dertig hebben. Het Kan Niet. Punt Uit. Onderzoek naar veilige kernenergie uit Thoriumcentrales is het enige alternatief. En vooruit, ga maar bomen planten.

JP Balkenbrij | 14-12-19 | 23:35 | 1

Ook kernenergie uit uranium is veiliger dan windenergie qua doden per terawattjaar.

Gezonde_Roker | 14-12-19 | 23:45

Het is niet eens een kwestie van geld. Het kan gewoon niet eens. Of je moet alleen je kachel, wasmachine, douche, oplader, tv, laptop afwasmachine, .... aandoen wanneer het waait of als de zon schijnt. En dan heb ik hernia alleen over particulieren. Energievreters als bijv Akzo niet mee gerekend. Succes!

azijnseikerT | 14-12-19 | 23:33

Hoorde vanavond op het journaal deze 'wijze' les: "De vulkaan heeft de oceaan vervuild.." en daardoor konden de duikers niet zoeken naar slachtoffers.. maar.. vervuild?

Ik dacht 'het zicht werd vertroebeld' , maar nee, de vulkaan is natuurlijk ook fout, want uitstoot he, CO2, fijn stof en nog veel meer, dus ook de vulkanen vervuilen de aarde.
Weer wat geleerd.
Wat doen we daaraan?

Yumi | 14-12-19 | 23:28 | 6

@Basil Fawlty | 14-12-19 | 23:36: Yep, dat is hetzelfde niveau als van die clubs die zo goedkoop mogelijk de ondertiteling op TV verzorgen die je nog steeds niet uit kan zetten.

Kinkfactor | 15-12-19 | 00:55

@Kinkfactor | 15-12-19 | 00:55:
Oelala! Valt mij de laatste tijd ook op. De ongelooflijk slechte ondertitelingen bij documentaires op Discovery, National Geographic en Netflix. En dan heb ik het niet eens over "History Channel." waar Southpark de briljante grap over maakte: "History Channel! Where the truth is history." www.youtube.com/watch?v=wX8ASqFF1vI

Basil Fawlty | 15-12-19 | 01:12

@Basil Fawlty | 14-12-19 | 23:36:
ja serieus, helaas.

Yumi | 15-12-19 | 02:35
▼ 3 antwoorden verborgen

weet je wat wij uitademen...

newray | 14-12-19 | 23:26

Die stammenstrijd is al gaande natuurlijk. Het is nu zaak deze te beteugelen. Voordat ze ontaardt in groter ongemak.

doitdoit | 14-12-19 | 23:14

Ik word zo moe van Timmermans, maar hij geeft niet op, zoiets als een luis in de pels

monitor | 14-12-19 | 23:12 | 6

@Basil Fawlty | 14-12-19 | 23:28:
Een zorggraaier zou een betere uitleg zijn. Iemand die op de wachttoren staat om te profiteren van leed.

Ongeblustekalk | 14-12-19 | 23:41

@Basil Fawlty | 14-12-19 | 23:53:
a die!! daar zit Timmerfrans dus in he, lekker in t bont te parasiteren. ;)

Yumi | 14-12-19 | 23:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Oorlog beste Feynman, ons wacht oorlog op dit vermaledijde continent. Zoals altijd sinds de uitvinding van het wiel. Daarvoor noemden we het stammenstrijd.

suscrofa | 14-12-19 | 23:09 | 5

@Ongeblustekalk | 14-12-19 | 23:28: Vergeet de Nazilam niet. Nog altijd vele malen erger dan het communisme (ook al heeft het communistische trekjes), voor zover dat mogelijk is.

Eerst bij het grootste kwaad beginnen, daarna de rest.

Realism Is All | 15-12-19 | 00:11

Best triest om te zien dat de meisjes hun foute linkse vriendjes verdedigen.
Niets geleerd dus, en fysiek is het ook nogal smerig.

Ongeblustekalk | 15-12-19 | 00:29

Er gaat hoe dan ook weer een oorlog komen inderdaad. Het zit in de mens, hoe die gaat verlopen, met welke middelen en precies wie tegen wie is moeilijk te voorspellen. Maar oorlog komt er weer, vroeger of later.

Het brein erachter | 15-12-19 | 01:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor vrouwen vanaf 40 heb je tegenwoordig de overgangsconsulent hoorde ik net.
Weer wat geleerd.
Heeft trouwens niets te maken met het onderwerp.

HoerieHarry | 14-12-19 | 23:08 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Jarenlang ons eigen gas voor kutprijzen aan het buitenland weggegeven en nu janken dat we het moeten gaan importeren vanuit Rusland.
Uit paniek wordt er nu subsidie gegeven op pellet kachels, want we moeten echt van het gas af.

tsjajaja | 14-12-19 | 23:06 | 1

Tot 31 december subsidie.

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:22

Het enige doel van green deal is de EU machtiger te maken. Precies zo met de agitatie van !acron naar de VS toe. We meten een Europees leger hebben. Weer een EU project en bovendien legitimatie van geweld naar EU niveau.

Sterk punt tav afhankelijkheid van voedsel naar alles buiten de EU. Zelfde over export van uitstoot naar datzelfde buitenland.
Totale waanzin en ongekozen politici, dan wel met erg weinig legitimiteit, die over de rug van het volk “ projecten”. Willen. Het enige wat telt voor Timmermans en andere anti-democraten is het persoonlijke gewin. Dat kan geld zijn, of aanzien, of een mooie baan/positie.
Kiest het volk verkeerd? Dan laten we het volk net meer kiezen. Of we maken ze verdacht als zijn xenofobische populisten, racisten, rechts-radicale .

Nuuk | 14-12-19 | 23:04 | 2

Een leger waarin Merkel ook soldaten van buiten de EU wil opnemen. Waarom? Die schieten zonder problemen op ons bij opstanden; waar zou zij zulke methoden toch vandaan hebben?

h.oldeboom | 14-12-19 | 23:34

TimmeerFrans begint steeds meer de looks van een ouder acteur te krijgen ...... maar dan wel eentje die het niet gemaakt heeft.

Ervaringsdeskundige | 14-12-19 | 23:00 | 3

Maar hij is wel de beste beffer van Limburg.

HoerieHarry | 14-12-19 | 23:01

Het is gewoon vader Abraham

Baron-barry | 14-12-19 | 23:02

@Baron-barry | 14-12-19 | 23:02:

Waar komen jullie toch vandaan?
Waar de smurfenhuisjes staan
Hebben jullie ook een eigen taal?
Ja die spreken wij allemaal
Doen jullie iets dat wij niet durven?
Ja want wij zijn echte smurfen
Dit is een lied met een leuk refrein.
Jullie zijn groot en wij zijn klein.

In retrospectief was dit eigenlijk een profetisch lied. De kleur van de EU is misschien niet toevallig blauw. ;-)

MickeyGouda | 14-12-19 | 23:37

Als de EU er in slaagt om de euro te stabiliseren, Brexit achter zich te laten, de immigratie te beteugelen en Oost-Europa in het gareel te houden, dan komt het goed heb ik mij laten vertellen. Gegeven de in het verleden behaalde rendementen zie ik het echter somber in.

MickeyGouda | 14-12-19 | 22:50 | 1

Niet somberen. Zie het grotere plaatje, maar concentreer je op de mensen om je heen. Grapje hier, grapje daar. En dan met gevoel voor timing een bijl in de voet van de misleiding rammen.

doitdoit | 14-12-19 | 23:04

Deze green deal is besloten door mensen die geen mandaat hebben om dit te besluiten. Niemand heeft deze mensen gekozen. Het is niet eens een getrapte verkiezing want zelfs dat machteloze parlement van de EU wat de dagen vult met praten heeft geen stem gehad in wie lid is van de Europese commissie.
Dat parlement mag alleen beslissen of de voorgedragen kandidaten wel of niet voldoen. Ze mag niet zelf voordragen.
Dit heeft niets meer met democratie te maken.
Het is ook nog een districtenstelsel met als uitkomst de grootste landen leveren de meeste parlementsleden. Dus nog oneerlijker dan in GB waar ze zo over klagen.
En deze megalomane lieden zonder scrupules mogen langzaam maar zeker een heel continent de afgrond in helpen.
Alleen maar omdat mensen te simpel zijn om te doorzien waar landelijke politici die dit faciliteren werkelijk mee bezig zijn.
Waanzin.
Nog 1 keer. Er bestaat geen verschil tussen PvdA/CDA/VVD/CU/GL/D66 dat is de grote grijze EU partij.
Iedere discussie over verschillen tussen die partijen is een toneelstukje.

Zapata10 | 14-12-19 | 22:49 | 22

@botbot | 14-12-19 | 23:01:
Aparte uitspraak na een eclatante Brexit overwinning waar anti EU en de mening van het volk toch echt wel in de UK en de rest van de wereld serieus wordt genomen.
Ik denk helaas dat u de enige bent die niet serieus genomen kan worden....

dijkbewaker | 15-12-19 | 02:43
▼ 19 antwoorden verborgen

Ijdelheid der ijdelheden; Frans Timmermans is ijdelheid.

Schriever | 14-12-19 | 22:46 | 2

logo, alleen n ijdel mens kun je zo voor de kar spannen

SpookJohn | 14-12-19 | 22:47

Prediker, mooi.

de honden blaffen... | 15-12-19 | 01:27

Zelfs voor de meest notoire eu-fans moet een #Nexit intussen toch wel aanlokkelijk gaan klinken?

knutsel_ | 14-12-19 | 22:42

Zure regen, opslag kernafval, cfk's, gat in de ozonlaag, als de hype voorbij is hoor je er niets meer over.

lulleficatie | 14-12-19 | 22:42 | 4

U volgt de politiek een beetje? Vastleggen van klimaatbeleid in wetgeving e.a.?

GWBA | 14-12-19 | 23:02

@thephysicist | 14-12-19 | 23:01:
Ook nog meebetaald aan de kweekreactor in Kalkar? Dé oplossing voor alle kernafvalproblemen? Via de Kalkartoeslag op je energierekening? Nooit gewerkt, voor een prikkie verkocht aan Hennie van der Most die er Kernwasser Wunderland van maakte - een pretpark.
Is dus pure diefstal geweest en een enorm cadeau aan ene Hennie.
www.wunderlandkalkar.eu

piloot47 | 14-12-19 | 23:21
▼ 1 antwoord verborgen

En hoe zet ik dat "antwoord verbergen" uit?
Ik bepaal gvd zelf wel wat ik wil lezen!

doitdoit | 14-12-19 | 22:42

Wederom een goed verhaal, Feynman. Ik krijg er SJW angst van i.p.v klimaat angst.

EenGoedBegin | 14-12-19 | 22:38

timmermans is gewoon n sullig radertje in het machtspel van de echte kapitaal-leiders. n puppet die zorgt voor de laatste overdracht van kapitaal van de normale burger naar de top. hierna komt de reset en zijn we met zn allen de slaven van de happy few

SpookJohn | 14-12-19 | 22:38 | 5

@SpookJohn | 14-12-19 | 22:46:
Wat ik eigenlijk bedoelde is dat hij van de 751 leden daar vice voorzitter is.
Dat vind ik best wel knap.

HoerieHarry | 14-12-19 | 22:50

*timmermans is gewoon n sullig radertje*
Eindelijk iemand met goed politiek inzicht zullen we maar zeggen.
Man,man.

botbot | 14-12-19 | 22:51

@SpookJohn
Nou nee, Timmermans is geen radartje (I wish). Menneke zit hoog op de apenrots en omdat hij in Brussel al jaren de beste restaurants frequenteert (cynisme) kan hij de onervaren, domme en non-valeur von der Leyen alles wijsmaken. Die madamme is al niet de meest snuggere en wordt van voor en achter ingepakt door types als Timmermans. En dan druk ik me netjes uit om een -weggejorist- te voorkomen.

Basil Fawlty | 14-12-19 | 23:22
▼ 2 antwoorden verborgen

de druk van oude leningen en oude rente is te groot geworden, er is een tekort aan geld om aan de verplichtingen te voldoen, daarom nul rente, daarom geldinjecties, daarom perse groei, door import mensen en nu zelfs verpl8cht consumeren (extra belasting op energie, aanschaf zonnenpanelen, warmtepompen, teslas)....

SpookJohn | 14-12-19 | 22:35 | 1

Euro's genoeg, ze zijn alleen niets meer waard.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 22:48

Groots en meeslepend willen zij leven. Vol van idealen, dadendrang, de wil om (in naam alleen) herinnerd te worden. En uiteindelijk richten ze met hun Messiascomplex en (hopelijk) goede bedoelingen grote schade aan.

Die Vollenbroek is er ook weer vol van. De boeren moeten dit, de bouw en het verkeer moet dat, wonen moet zus, vervoer richting vakantie (Gaia willende) moet zo. En net zoals Limburg na de sluiting van de mijnen een wat achtergebleven provincie bleef, een motor van onvrede en het (in zijn ogen dan) "extreem" rechts, moet heel NL dat voorbeeld maar volgen. Wegens niet van nature hier voorkomende plantjes. Die niet houden van stikstof. Want daar tiert de autochtone flora (zo je daarvan kunt spreken in een polder waar oorspronkelijke een meer of binnenzee lag) te welig bij. En het absorbeert teveel CO2 waarschijnlijk, en dan kun je over dat andere "probleem" minder jeremiëren. Het wordt moeilijk een plan te lanceren om duizend miljard bomen te laten bloeien, als je niet eerst het bloeien van duizend miljoen bomen en heesters op kunstmatige heides verhindert.

Want alleen het ideale plan zoals uitgedacht door de volleerde redder der mensheid Vollenbroek is zaligmakend. God verhoede dat meneer misschien een foutje in z'n redenatie en windmolen zonder tegenwind heeft zitten, of dat het ook anders kan. Zoals de vraag of het hoofdprobleem misschien is dat er eigenlijk geen probleem is omdat er geen natuur bestaat in NL. En dat die mestmijdende minkukelplantjes hier helemaal niet thuishoren. Of als ze dat al deden, hun voortbestaan binnen één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld eigenlijk minder belangrijk is dan woningnood en mobiliteit en voedselvoorziening die meer levert dan schraal vegavoer. Of dat vrijwillige reductie van het aantal mensen hier, zowel via het geboortekanaal als de grensovergang netto uiteindelijk meer zoden aan de dijk zet.

Wat zou Vollenbroekje of Timmermansje ervan vinden als we hun huis en tuin afpakken en hen in een legbatterij voor mensen, genaamd een flatje, liefst zo klein mogelijk tegen de energieverspilling, in een grote stad parkeren? Omdat dat zo "efficiënt" is en zoveel meer ruimte voor natuur laat zogenaamd, zoveel uitstoot scheelt en de uitstoot en stikstof netjes in een stedelijke gebied concentreert, zodat de schrale nepnatuurgebieden er geen last van hebben.

Dat heeft meneer vast wel over voor zijn idealen. Als je dictaten kunt uitdelen uit naam daarvan, mag je ze ook ontvangen. En Timmermans mag ook even flink op dieet en op aanzienlijk kleinere voet gaan leven. Praktiseer wat u preekt, dominee, Onze goede herder en pastoor. Als jullie dachten slechts anderen het leven zuur te maken met mooie woorden, dan zal het zuur jullie nog aardig opbreken wanneer de rest van de wereld jullie eindelijk uitgekotst heeft.

Oh en prachtig meneer Vollenbroek dat je Thatcher's ideologie volledig en onvolmondig hebt omarmt. Zij had het, ondanks haar vele kwaliteiten die ik bewonder, ook niet op mijnbouwers en vond de CO2-als-probleem theorie een prima manier om de fossiele industrie met bijbehorende strontvervelende vakbonden van kolenmijnbouwers de nek om te draaien ten gunste van kernenergie.

Wol | 14-12-19 | 22:33 | 7

Na de zoals altijd geweldige column van Feynman, ook nog dit mooie stuk mogen lezen. Dank daarvoor!

Trekhaas | 14-12-19 | 23:07

@Wol
You sir! You talk sense.

Basil Fawlty | 14-12-19 | 23:12

Dank!

oakmont | 14-12-19 | 23:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Nixon heeft de koppeling tusse USD en goud losgelaten. Rooseveld heeft iedereen verplicht om t goud in te leveren voor 20 USD per ounce om t daarna meteen op 40 USD te waarderen en hiermee effectief 50% inflatie in n dag te veroorzaken.

SpookJohn | 14-12-19 | 22:29

Zonnepanelen en zwarte asvalt verhoogt werkt mee aan de opwarming van de aarde.
Zoek daar maar een oplossing voor.

Het leven is zwaar | 14-12-19 | 22:26 | 1

Spelling en grammatica is ook zwaar?

Toetsenbordcomplex | 14-12-19 | 22:29

Franske: De Europese overheid is nodig. Als vijftig steden elk honderd elektrische autobussen bestellen, is het duur. Als Brussel dat bundelt en ineens vijfduizend e-bussen bestelt, krijgen we flinke korting en verbetert de luchtkwaliteit in al die steden. Brrr.. EUSSR-planeconomie. Werkte damals ook zo goed in USSR en eerdere heilstaten. Ziet die man nou echt niet dat dit concurrentie en daarmee kwaliteit kapotmaakt, economische macht concentreert bij grootkapitaal en corrumperend werkt? Straks 5000 Fyra-bussen, omdat we lang leven de lol afhankelijk zijn van 1 grootkapitalistisch bedrijf dat zich bij gebreke van concurrentie niet meer hoeft te bekommeren over het leveren van kwaliteit?

marchbrown | 14-12-19 | 22:25 | 6

@h.oldeboom | 14-12-19 | 23:03: Nicola Tesla met zijn free energie was daarom ongewenst; de macht zal en moet bij de staat (Politici) blijven en geen zelfbeschikkingsrecht voor het volk.

h.oldeboom | 14-12-19 | 23:05
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Het leven is zwaar | 14-12-19 | 22:25

Je kunt ook om de zoveel tijd een land uit de EU schoppen. Dan verminder je de uitstoot van de EU ook.

Hadena | 14-12-19 | 22:25 | 2

En als dat niet lukt een grote Europese burgeroorlog met 40 miljoen doden, ook goed voor het klimaat Frans komt er wel!

skoftig | 15-12-19 | 00:31

@skoftig | 15-12-19 | 00:31: 40 miljoen is echt veel te weinig. Ook het dodental bij oorlogen dient aan inflatie onderhevig te zijn.
De laatste enorme kladderatsch ging al richting de 100 miljoen (als we eindelijk eens de zigeuners meetellen).
75 jaar later met een inflatie totaal.. pot appelmoes kostte in ‘46 2 cent. Dat was voor een2 kilo pot, die maken ze niet meer voor zover ik weet. Waarschijnlijk omdat we vroeger heel veel dagen achter elkaar hetzelfde aten dus die grote pot ging heus wel op. Hedendaags zou je zomaar de grote pot appelmoes moeten ledigen over je noodles met tahoe en gambetti.
Een kleine moderne pot appelmoes zou iets onder een halve cent hebben gedaan.
Dus is er een inflatie van 240 % ongeveer waarmee we kunnenstellen dat de volgende burgerlijke onvrede zich uittend in een oorlog 240x100 miljoen = 2.4 triljoen doden zullen het gevolg zijn.
En dat lijkt een stuk erger dan het allemaal in werkelijkheid zal zijn.

geen koning | 15-12-19 | 03:08

Prima stuk, Feynman.
Met name dit "Ik kan me niet herinneren dat een meerderheid van de Europese verkiezingsprogramma's afstevende op een CO2-neutrale EU in 2050 tegen iedere prijs."
Ratten en uitvreters zijn het, daar in Brussel. Uitvreters in een parallelle werkelijkheid die parasiteert op de landen waaruit hij afkomstig is.

JvanDeventer | 14-12-19 | 22:25

Kleine lettertjes van de klimaatdeal: www.france24.com/en/20191213-european...
"However, the main holdouts were the Czechs and Poles.

Prague's demand that it should be able to use EU money to build nuclear power plants on its soil ran into opposition from Austria, Germany and Luxembourg. Meanwhile Poland wanted firm guarantees that EU climate investment would not crowd out the bloc's development aid for its poorer peers.

"It is important to have certainty that nobody will stop us in the construction of nuclear power units," Czech Prime Minister Andrej Babis told reporters. "We have to have electricity for people, for firms, and heating."

The Czech Republic generates about half of its electricity from coal and wants to phase most of it out over the next 20 years, replacing part of it with new nuclear power plants.

Hungary relies on nuclear power for about a third of its energy needs, with coal making up less than 15% of its energy mix. It wants to abolish coal by 2030 and replace it with a mix of nuclear, gas, renewables and energy imports.

In Poland some 80% of power is generated from coal and discussions about introducing nuclear energy have not yet been settled, partly due to high costs."
De Tsjechen hebben het voor elkaar gekregen om met financiële hulp van de EU hun kolencentrales af te bouwen en daarvoor in de plaats kerncentrales neer te zetten. Gefinancierd door de EU! Polen is te arm om van kolen los te komen. De Oostenrijkers, Duitsers en Luxemburgers keken helemaal scheel van geveinsde boosheid / jaloezie naar de deal die de Tsjechen er voor hun land uit gesleept hebben. Gelukkig voor NL is dat de pro-nucleaire houding van CZ en FR van realisme getuigt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-12-19 | 22:23 | 2

Hoe groot is het gebied rondom Tsjernobyl waar je niet moet wonen de komende 300 jaar? Of Fukushima? Gebeurt zoiets in ons land dan bestaan we zo goed als niet meer. Wat trouwens wel een prachtige intEUgratie zou opleveren.

geen koning | 15-12-19 | 02:53

@geen koning | 15-12-19 | 02:53: Angst is een slechte raadgever. Tjernobyl is aan het herstellen...

lovekila | 15-12-19 | 09:54

Geloof mij maar. Over een paar maanden zingen die engelsen de hele dag en gaan horlepiepend dansen naar hun werk.Toch op tijd uitgestapt.

Wat nou engeland vergaat bij een brexit. Nope europa vergaat bij die green deal.Foutje bedankt. Niet letterlijk natuurlijk. Maar geloof mij maar. Iedereen op de elite na straks in pure armoe.

De grote droom van die EU steel club.Ein klimaat reich.Mogelijk gemaakt door de burgers er flink voor te laten dokken en er voor op te latendraaien. Wrang detail. Voor polen zou al weer een uitzondering gemaakt worden.

En 1 maal raden in welke landen daar de bevolking extra voor mag opdraaien. Yes bijvoorbeeld het altijd beste jongetje uit de klas. Daar maakt die pinokkio groenslinksvvd zich al weer hard voor.

Geloof mij maar als ik zeg . Dat VVD is nog veel extremer klimaatgek als groenslinks. We hebben namelijk een echte waus als premier.

tweetybird | 14-12-19 | 22:22 | 3

Deze gekte houd niet op bij de grenzen van de EU. Dit speelt ook in het UK, de VS en Canada. Het is een breede stroming die zelf denkt dat ze de hemel op aarde gaan bereiken. Andere, meer nuchtere, mensen weten dat het pad naar de hel geplaveid is met goede bedoelingen.

EenGoedBegin | 14-12-19 | 22:35

De Engelsen zullen misschien economisch een tijd met de buik over de grond moeten gaan maar die komen er uiteindelijk wel bovenop. Interessante is dat de Nederlandse MSM geen zak begrijpt van Engelsen. Ja er is altijd een scheiding geweest tussen "blue-collar (working class) and white-collar (middle- and upper class)." En daar hebben ze zelf ook geen moeite mee. D'r is nml altijd een strijd geweest tussen die klassen en ze weten niet beter. Ze verwachten ook niet dat dat fundamenteel verandert maar wel dat het een beetje dichter naar elkaar toeschuift. Echter verwacht niet dat iemand uit oa de Midlands denkt dat hij een Links liberale Londener wordt. Maw Midland houdt niet van Londen en vice versa. Niks mis mee en dat weet iedereen.... maar natuurlijk niet de Nederlandse MSM. Wat de Nederlandse MSM vergeet is dat Engelsen als het erop komt zeer vastberaden en patriotistisch kunnen zijn. Dan sluiten de rangen en gaan ze vol aan de bak.

Over Schotland. "Prima" dat Sturgeon wederom een referendum wil maar Alex Salmond (vorige SNP leider) is daar ook over gevallen. Maw een referendum (percentage) is wat anders dan verkiezingen (first to the post). En buiten een uitstekende universiteit (zonder gein) in Edinburgh hebben ze weinig te bieden. De olie- en gasvelden die ze hebben zijn ook eigendom van de Engelsen en dat wordt dus gesteggel. En... zijstraat maar wel interessant. Hou in gedachte, Saudi Arabie heeft Saudi Aramco gedeeltelijk naar de beurs gebracht om te investeren in een nieuwe megalomane stad en onderwijs omdat ze daar weten dat ze niet afhankelijk kunnen blijven van olie en gas. Die beursgang was al moeilijk vanwege de olieprijs en S.A. heeft behoorlijk wat Arabische jokers onder druk moeten zetten (gedwongen dus) om te investeren.
Terugkoppelend. Schotland met hun nationalisme hoopt het te financieren met inkomsten van olie en gas. Zou ik dus niet vanuit gaan.
Maar we zullen zien en ik vind het een zeer interessante ontwikkeling om te volgen.

Basil Fawlty | 14-12-19 | 22:54

Bericht aan het EU hoofd Klimaat: Heel Europa vol zetten met windmolens verhoogt de temperatuur :

"Climatic Impacts of Wind Power

-Wind power reduces emissions while causing climatic impacts such as warmer temperatures
-Warming effect strongest at night when temperatures increase with height
-Nighttime warming effect observed at 28 operational US wind farms
-Wind's warming can exceed avoided warming from reduced emissions for a century

Summary : We find that generating today's US electricity demand (0.5 TW e) with wind power would warm Continental US surface temperatures by 0.24°C.

Publicatie op : www.cell.com/joule/fulltext/S2542-435... "

via wattsupwiththat.com/2019/12/14/the-da... (The dangerous winds of trying to prevent climate change 7 hours ago December 14, 2019)

Zwizalletju | 14-12-19 | 22:16 | 1

HAha. Nu hebben we ze bij de kladden Zwitsalletju.

geen koning | 15-12-19 | 02:44

bosbranden in australie verbieden.

newray | 14-12-19 | 22:15 | 1

Oorlogen verbieden.

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:19

Eindelijk, nu lucht een asset is geworden kunnen we de euro redden. De ECB verwacht een sterke noordelijke wind voor de komende jaren.

impy | 14-12-19 | 22:14 | 1

Ik ook. We betalen voor lucht. Dhus.
*efficiënt ademen doet*

Deksmaat | 14-12-19 | 23:51
-weggejorist-
Roadsurfer | 14-12-19 | 22:13 | 1

Prima, goed stuk.

Masturwasbeert | 14-12-19 | 22:10

Volgens mij is Rutte bang voor Trump, Merkel doet het wel, maar is uit de gratie bij Trump.

gato | 14-12-19 | 22:09

Lekker de green deal. Ik heb geld genoeg mensen. Succes onderdanen.

Poesman | 14-12-19 | 22:08 | 1

Ingezetenen, maar bedankt.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 22:13

Ik los het probleem voor een kwart van het totaal budget op: kernenergie.

Rekeningnummer bij redactie bekend.

Toetsenbordcomplex | 14-12-19 | 22:08 | 3

Dat roep ik ook al jaren maar dat gaat niet gebeuren.

HoerieHarry | 14-12-19 | 22:09

Heb dit een jaar geleden of zo nog een hele berekening over gemaakt en op deze site geplempt.
Dan kan het klimafaat zelfs geld opleveren maar ja men wordt bang gemaakt voor straling en dat soort zaken.
Hierbij de linkjes naar de berekeningen:
Gehele berekening www.geenstijl.nl/5146731/live-verkiez...
Samenvatting www.geenstijl.nl/5146760/feynman-en-o...
Plus de zeer belangrijke bijdrage van Feynman www.geenstijl.nl/5148402/kerkdienst-k...
Deze berekening is dus nog maar het gunstigste geval.

ProAsfalt | 14-12-19 | 22:15

@ProAsfalt | 14-12-19 | 22:15:
Heel ruimtestation, maar die shit offplanet kan niet. Of op de maan/noordpool/Verweggistan aan zee. Ik heb nog een stukje tuin, dat mag ook.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 22:25

Maar ja, dagelijks krijgen wij via de MSM flinke hoeveelheid propaganda over ons heen gestort met vandaag in éénvandaag op NPO wel de topper van het jaar dat op gelijke voet staat met de kreet van sylvana simons die de wiskunde wil dekoloniseren.
Wat was er te zien? In het basisonderwijs moeten onze kindertjes minimaal 1 uur per week worden geïndoctrineerd over het klimafaat. Alles is onze schuld en gij moet natuurlijk goed bezig zijn voor het klimafaat.
Zo is er een bevoegd lerares (ik neme aan dat zij bevoegd is) die stelde, echt waar, enigszins geparafraseerd, dat het duur is om sinaasappels vanuit Spanje hier naar toe te vervoeren en dat het duurzamer is om deze in onze moestuintjes (waar kennen wij 'moestuintjes' ook al weer van?) te verbouwen. www.npostart.nl/eenvandaag/14-12-2019... vanaf 23:28.
Voor zover ik weet - en dat is mij al op de basisschool geleerd - citrusvruchten groeien alleen in het Middellandse klimaat (of gelijkwaardig elders in de wereld) om reden dat deze vruchten goed gedijen in droge warme zomers én dus niet in Nederland dat normaliter natte koele zomers kent.

Waarom wordt dit zo uitgezonden? Wat heeft die lerares (en zoveel andere leraren) opgestoken op de Pabo en op de basisschool? Wat is de basiskennis van de redactie en de betrokken journalisten?

Met heel veel pijn en moeite kunnen wij nu net druiven verbouwen om wijn van te maken. Sinaasappels zijn nog vele bruggen te ver.

En met dit Nederland kennisland moeten wij de oorlog winnen.

Man, man, man.

ProAsfalt | 14-12-19 | 22:07 | 5

@miko | 14-12-19 | 22:32:
In Nederland moet ik de eerste sinaasappelboom nog tegenkomen en dat zal vast wel een reden hebben.

ProAsfalt | 14-12-19 | 22:48

@ProAsfalt | 14-12-19 | 22:48:
Citrus is niet alleen sinaasappel en verder heb je cultivars die rdelijk winterhard zijn verder komen de meeste citrusvruchten uit azie en ook vaak uit de tropische gebieden.
het mediterrane klimaat is goed voor de sinaasappel en de citroen en mandarijn,

miko | 14-12-19 | 23:50

Vroeger had de elite een oranjerie. Dat zal de juffrouw, die zelf meent tot de vormende elite te horen, bedoelde.

Arachne | 15-12-19 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Eerst stoppen met het stupide verhuiscircus Brussel/Straatsburg. Daarna kunnen we verder praten.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 22:07 | 1

Precies. En aangezien ze zoiets simpels niet geregeld krijgen, hoe gaan ze dan het klimaat opeens wel even fixen?!? Met deze stelling wordt en gewoon nooit meer verder gepraat.

Het brein erachter | 15-12-19 | 01:47

Heerlijk als je macht hebt over anderen.

HoerieHarry | 14-12-19 | 22:04 | 2

Ja, en timmerfrans roept aan de ene kant dat hij dingen niet bedoeld als nederlands beleid, maar aan de andere kant is hij druk bezig met een paar politieke collegas (D66 vooral) om NL onherroepelijk en onvoorwaardelijk de europese unie in te werken door het lidmaatschap te forceren én in de grondwet vast proberen te leggen. En timmerfrans is via de EU wel weer bezig om beleid over z'n graf heen in te voeren. Aangezien het op het moment zo geregeld is dat EU regelgeving voorgaat op die van de lidstaten is timmerfrans een bewezen leugenaar, landverrader en monumentaal geldverkwister onder het mom van een betere toekomst die gegarandeerd op een flop uit draait, ongeacht hoe zijn plannen zich ontwikkelen, maar tegen die tijd dat het 2050 is, is fransje onder het gras en kan er helaas geen zaak meer tegen hem worden aangespannen voor crimineel gedrag, afpersing, machtsmisbruik en meer.

Dezenaamhier | 14-12-19 | 22:09

Dit dus.

Deksmaat | 14-12-19 | 23:45

Roosevelt bleek ook een kleudzak, dus hoe kers.

harry19612 | 14-12-19 | 22:04 | 1

Ik heb nu nog steeds vertrouwen in de denkwijze en inzicht van de 16e president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln.
Mede door zijn vrouw en eigen scholing in het mystieke en spiritueele, En 16 is 1+6=7.

steekmug | 14-12-19 | 22:30

Timmerfrans lijkt wel op kabouter plop op de pica .

Gemeen Mosje | 14-12-19 | 22:02 | 1

Die kale baardmans is een levensgevaarlijke rat en zal alles doen om te overleven. Menig reaguurder hier dacht dat hij op een zijspoor was gezet maar ik had al mijn vermoedens dat hij nog gevaarlijker zou worden dan als schandknaap van ex-voorzitter Juncker. En helaas ziet het ernaar uit dat het hem is gelukt.

Basil Fawlty | 14-12-19 | 22:08

Deze zag ik toevallig vandaag op de achtergrond op ARD: "Diskussion über EU-Finanzen: Merkel gegen höherere deutsche Zahlungen." www.ardmediathek.de/ard/player/Y3JpZD...
Mmkay. En nu? EU bezuinigen? Proest! Gaat dus niet gebeuren.
Of een land zoals de grootste sukkel van de klas Nederland moet meer betalen? Ik ben bang dat ik het antwoord al weet. Al laat ik mij aangenaam verrassen. Kuch. Man man man.

Basil Fawlty | 14-12-19 | 21:58 | 1

Rutte staat al klaar om meer te betalen....

Gemeen Mosje | 14-12-19 | 22:03

Ze hebben in Brussel geen idee hoe het er in het echte leven aan toe gaat. Dat is het probleem. Puur idealisme, totaal gebrek aan realisme.

Zeiss | 14-12-19 | 21:57 | 3

Ze zullen in het europarlement wel wakker worden als ze 100% op groene stroom moeten gaan draaien, zonder gas voor de verwarming en dan in de winter 3 weken zonder stroom en warm water zitten. Natuurlijk is dan de franse kernenergie die gebruikt wordt om stroom op te wekken ineens een "noodzakelijk goed" om de systemen van de EU ondersteunende politiek draaiend te houden.

Dezenaamhier | 14-12-19 | 22:05

Ik zie meer vernietigende kwaadaardigheid ingegeven door domheid, uitgelegd als idealisme.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 22:06

O, dat hebben ze wel. Dat is juist het gore.

Deksmaat | 14-12-19 | 23:43

He who controls the spice controls the universe
The sleeper must awake.

P-unit | 14-12-19 | 21:55 | 6

@miko | 14-12-19 | 22:30: Zou Timmerfrans dit mantra ook gebruiken vlak voordat hij moet speechen?
"It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, the stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion."

threeheadedmonkey | 14-12-19 | 22:34

Ik weet niet of ik de EU als Ordos of Harkonen zou moeten zien.

Vanilla | 15-12-19 | 11:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Sorry, megalomaan plan bedacht door volidioten die zoveel geld hebben dat ze zich vervelen. De ene gaat dan gokken, de ander aan de drugs een derde zuipt zich te pletter en dit soort gasten verdrinkt in megalomane vergezichten.

oakmont | 14-12-19 | 21:54

Wat we over ons heen krijgen is puur afbraak beleid. Je fantastische energievoorziening inruilen voor onzekere wind en zon. Je eigen voedselproductie voor... ja voor wat? Gaan we importeren uit Rusland en Oekraïne? Industrie moet dood! En we moeten er ook nog duizenden en duizenden euro's pp voor dokken om die afbraak te betalen.

Er wordt alleen afbraak geboden, geen enkel perspectief. Als er nu opgenomen was dat we als een speer thorium gaan uitontwikkelen zodat we over 25 jaar over zijn, dan bied je perspectief. Nee, alleen afbraak, zelfmoord, onzekerheid en afhankelijkheid van derde landen die je niets meer te bieden hebt behalve holle praatjes.

5611 | 14-12-19 | 21:53 | 4

Je zou bijna gaan geloven inde conspiracy theories omtrent NWO en Bilderberg. Er zit zoveel domheid of pure slechtheid verpakt in deze maatregelen dat, mocht de mensheid het jaar 2300 halen, men terugkijkt op deze periode als de gitzwarte eeuw van political corectness.

Norman N. Warden | 14-12-19 | 22:32

De ideeën van Frans zijn zo onrealistisch dat het bijna hilarisch wordt. Kan hij me zeggen wat voor elektriciteit ik kan gebruiken als het 's nachts niet waait?
Wat een drol.
Kernfusie wordt nog eens heel groot en tot die tijd moeten we ons geld zetten op de thorium-reactor, de gesmolten-zoutreactor. Schone energie, intrinsiek veilig en het opgeslagen afval van onze oude centrales kan voor een deel worden hergebruikt. Hoor ik 'm niet over en dát getuigt van dommigheid en kortzichtigheid. Waarom zit zo'n vent daar dan?

Bakkeleures | 15-12-19 | 09:08

@Norman N. Warden | 14-12-19 | 22:32:
Tegen die tijd kijkt de islamitische wereld niet naar dit soort onzin.

Is dit nog nieuws? | 15-12-19 | 09:09
▼ 1 antwoord verborgen

melagomaan

oakmont | 14-12-19 | 21:51 | 2

misschien megalomaan

thephysicist | 14-12-19 | 21:53

Megaman?

beldewouten | 14-12-19 | 22:37

Ik heb niet het idee dat die EU bonzen zo begaan zijn met het klimaat, CO2 etc en die timmermans al helemaal niet. Vent weet niets van deze materie, kan niets, zie
www.youtube.com/watch?v=xgEcIQ_WoiU

Eerder een manier om wraak te nemen dat hij niet dat EU baantje heeft gekregen en dat zullen we weten. Natuurlijk ook om nog meer macht naar zich toe te trekken, onder de noemer the Green Deal.

thephysicist | 14-12-19 | 21:51

Elke politicus wil de nieuwe messias zijn, en dat wordt je niet met verstandig doorwrocht beleid, maar met groots spektakel en daden die dapper genoemd worden maar vooral ondoordacht zijn.

Muxje | 14-12-19 | 21:50 | 1

Ik heb nog een leuke spoorlijn, misschien wel 2. Kopen?

Eierbal-is-fijn | 14-12-19 | 21:54

Timmermans , met zijn nieuwe uiterlijk!!
Onze grote wetenschapper. Maar het is en blijft een ordinaire co2 uitstotend varken. Met z’n bril

geenhakbar | 14-12-19 | 21:50

"Maximaal 5 aardappelplanten per huishouden toegestaan"

Mr. Squits | 14-12-19 | 21:49 | 1

En voor Frenske 20 anders heeft hij honger.

5611 | 14-12-19 | 21:54

Juist, wat @eierbal zegt.
De "DEAL" discussie lijkt daarmee op de continu veranderende "Boerenakkorden"
Niks akkoorden.
Eenzijdig Haagse opgelegde besluiten.
*2 zwarte blokjes uit topic hieronder vist en daarmee voor op de ogen weer naar mandje kruipen gaat*
MAzzeltov, weekend wariors!

chicago river | 14-12-19 | 21:48 | 2

*akkoorden
*warriors
/[zucht]

chicago river | 14-12-19 | 21:52

@chicago river | 14-12-19 | 21:52:
Komt wel klok schat. Of kroon. Donder.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 21:55

Megalomaan zonder rem - de Europese Commissie anno 2020. Ben inmiddels bereid met een flinke extra belasting bij te dragen aan de Nexit. Op lange termijn rendeert die investering. Laten we massaal gaan staken tot die nexit er is! Worden we als Nederlandse bevolking straks Person of the Year mee in TIME!

de Voorzittert | 14-12-19 | 21:45 | 2

Je gaat meteen al minder belasting betalen. En als we onze grenzen eens Zwitsers gaan behandelen ga je ook nog eens meer verdienen, en nog minder belasting betalen. Doe mij maar een euxit.

geen koning | 15-12-19 | 02:40

Daarna direct aansluiting zoeken bij UK. Zij een rechtstreekse havenverbinding met het achterland in de EU. Wij toegang tot de handelsmarkt die UK zonder belemmering van meglomeraat Brussel kunnen opbouwen. E.E.G 2.0 nu!

marcoplarco | 15-12-19 | 09:06

Franske kan ter afleiding wel een volle witte baard laten staan,
Onder zijn neus wordt steeds meer een echte bloksnor zichtbaar.

Plorkface | 14-12-19 | 21:43 | 3

De baard heeftie al, nou de jurk nog.

Tuinhekje | 14-12-19 | 22:47

Marx, Lenin en Trotski hadden ook een baard.

Arachne | 15-12-19 | 00:16

@Arachne | 15-12-19 | 00:16: Mijn toenmalige biologie leraar was de eerste. Ouwe trendsetter achteraf, trouwens.. dat gedoe met boomblad onder de microscoop heen en weer schuiven zou nu ook weer hip zijn.
De wollen natuurkleding uit eigen regio gaat hem vanzelfsprekend nooit worden.

geen koning | 15-12-19 | 02:34

"Ze bepalen straks met welke antibiotica, pesticides, insecticide en fungicide ons eten wordt gemaakt. Welke prijs we moeten betalen, wellicht politiek en niet zo zeer financieel. Ze bepalen ook wat we ervoor terugkrijgen, of we er iets voor terugkrijgen."
Dat is dus fascisme. Links is doodeng.

Deksmaat | 14-12-19 | 21:43 | 4

@TheEgg | 14-12-19 | 22:36: Dit dus.
Ik heb, toen ik klein was, nooit begrepen hoe een (wereld)oorlog überhaupt kan ontstaan. Nu wel.

Deksmaat | 14-12-19 | 23:40

@TheEgg | 14-12-19 | 22:36: rechts heeft altijd de koning gefluft. Daarmee volledig de macht bij het dictaat gelegd, enso verantwoordelijk voor 1000enden jaren stilstand, en miljarden doden. Aantallen waar die linkse fascistische retro punkers hun vingers bij af kunnen likken.

geen koning | 15-12-19 | 02:28

@geen koning | 15-12-19 | 02:28: Feiten graag.. Citation needed.

marcoplarco | 15-12-19 | 09:04
▼ 1 antwoord verborgen

'het duurste en meest ingrijpende project ooit' allemaal voor ons ook. Gaaf. Ja Geert is ook een duur project, Europa daar profiteren we allemaal van natuurlijk. Vergeet Frans en friends niet, die gaan we nog ver schoppen.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 21:43

Opmerkelijk dat Frans Timmermans steeds meer op een Iraanse geestelijke gaat lijken. Een soort klimaat ayatollah als het ware. En dat enge belerende vingertje maakt het helemaal af.

Osdorpertje | 14-12-19 | 21:42

Als je maar genoeg geld rondstrooit krijg je overal échte vrienden. Sterph Brussel, sterph!

eerstneukendanpraten | 14-12-19 | 21:41

Wanneer je een deal maakt, moeten er toch minimaal twee partijen akkoord zijn?

Toetsenbordcomplex | 14-12-19 | 21:40 | 3

Frans spreekt namens de kinderen die tot Hem zijn gekomen.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 21:41

We stemmen stilzwijgend in vrees ik.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 21:44

Ouderwets idee. Timmie shuffles the deck,Timmie deals the cards, Timmie decides the winner is..
Als mijn ma die vals speelt met een potje patience.

geen koning | 15-12-19 | 02:22

Tijd voor wat voetbal op tv voordat het gepeupel zich hier ook zorgen over gaat maken en ‘fout’ stemt

Rest In Privacy | 14-12-19 | 21:36 | 1

Dit !

Rest In Privacy | 14-12-19 | 22:24

We produceren zoveel uien, dat ze ge-exporteerd worden naar Afrika, waar ze arme boeren uit de markt drukken. Melkpoeder idem.

Verder impliceert 'Deal' dat wij ( het volk ) iets krijgen, het beter wordt. Dat is absoluut niet het geval : we worden geacht het te betalen. Krankjorum.

Eierbal-is-fijn | 14-12-19 | 21:33 | 12

@Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 21:52: Dat is een hele goede gedachte. De combinatie Nederland - Groot-Brittanië is een hele sterke. Het geeft UK een directe verbinding met het achterland in EU, en Nederland toegang tot de handelsmarkt van de UK die dit nu in eigen handen hebben. Een E.E.G. 2.0 dus. Lijkt me prima! Nu nog de macht terugkrijgen. Ik ben bang dat dat niet vreedzaam gaat lukken..

marcoplarco | 15-12-19 | 09:01

@Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 21:52: Dat lijkt me economisch niet heel verstandig maar de tijd zal het leren. Als leek zou je denken dat de Britten een gouden tijd tegemoet gaan maar economen betwijfelen dat, terecht. We shall see.
Wat de Britten wel hebben aangetoond, is dat je niet moet fucken met het volk. Ze hebben gekozen voor een Brexit omdat hen dat werd gevraagd en dan heb je dat ook uit te voeren. Daarom was DDR66 ook zo benauwd voor referenda, dat kan namelijk alle kanten op vallen. Maar ik geloof wel in de power van een volk, als ze zich verenigen en zeggen; nu is het genoeg.
In calvinistisch Nederland zie ik dat niet gebeuren.

Bakkeleures | 15-12-19 | 09:04
▼ 9 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen