Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Telkens als u blij bent met airco sterft een ijsbeer

Tijdens de hittegolf vorige week steeg de aircoverkoop pardoes met 300%. Een prelude van genocide, zo blijkt nu.

Moeten we het toch echt eens over gaan hebben, want door al die hypergeïsoleerde huizen neemt de vraag naar verwarming wellicht af, zeker in de klimaatveranderingszomers als deze neemt de behoefte aan verkoeling juist weer toe, zegt woordvoerder Jan Engels van het Klimaatverbond. Maar wist u dat airco's eigenlijk des duvels zijn? Ze slurpen elektriciteit en zijn daarmee verantwoordelijk voor veel broeikasgasuitstoot, en daarbij maken hun buiten-units de buitenomgeving juist een stukje warmer. Nico Hoogervorst van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bevestigt dat de airco-CRISIS helemaal niet meegenomen is in het Klimaatakkoord. Nou, mooie boel. Voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving Diederik Samsom wist dit helemaal niet en stelt dat "Dan zullen ze dat de eerstkomende keer wel moeten doen". Ja maar Didi, ER IS HELEMAAL GEEN VOLGENDE KEER WANT DAN ZIJN WE ALLEMAAL GESTORVEN AAN HET KLIMAAT. 

Één dingetje hè, nog even helemaal los van of de klimaatdoctrine inderdaad klopt. De mensheid is letterlijk hard wired op zich verliezen in een van de meest archetypische motieven: de zondvloed. Er bestaan over de hele wereld minstens 15 versies van de zondvloedmythe en psychologisch is er wel echt veel meer gaande dan louter #UniteBehindTheScience. Is verder niet erg natuurlijk! Maar komende hittegolf dus sowieso niet meer op vakantie tenzij per zeilboot, verkoeling alleen opzoeken in natuurlijk water met blauwalg en de stekker uit de koelkast want letterlijk fascisme en bovendien meestal wit.

Reaguursels

Inloggen

Het klimaat zal die Samsom en rotzorg zijn. Zolang hij maar uit de ruif kan vreten en de burger op hoge kosten kan jagen. Die stommelingen hebben niet eens in de gaten dat een airco een omgekeerde warmtepomp is. Wie stopt deze onzin en trapt die Samson en Co. van de Aarde af.

poisonivy | 30-07-19 | 23:03

Als een airco slecht is omdat het electriciteits verbruik daardoor stijgt dan zal die 70.000 euro subsidie op een Tesla ook wel snel gaan verdwijnen?
Of mag die blijven omdat daar vooral de rijkste 1% van profiteert?

ZomaarEen | 30-07-19 | 20:03 | 1

De overheid jaagt iedereen in hybrids en teslas en na een paar jaar wordt het te duur en draaien ze de subsidiekraan dicht. Ben je opeens honderden euros per jaar duurder uit met je leasebak.

Swoop | 30-07-19 | 20:31

Heerlijk, het hele huis vol met airco. Geen centje pijn. Bedankt Sam voor de aanleg. Het is elke euro meer dan waard.

Swoop | 30-07-19 | 20:02

Zure regen. Dat was pas erg.

padbuffel | 30-07-19 | 18:41 | 1

Nou... en natuurlijk het gat in de ozonlaag. Waar zijn die tijden gebleven? En die regen... en dat gat?

ChupaChupa | 30-07-19 | 19:12

2 jaar terug airco laten installeren. Niet omdat ik van het gas af moet maar vanwege de hitte. Gas + licht rekening sindsdien ca. 30 procent per jaar lager. Gebruik nauwelijks nog gas nu, alleen als het vriest. Moderne airco is al lang geen energieslurper meer. Maar RTL4 en NOS journaal moesten vanmorgen toch weer even het energieslurpen benoemen. Ik word doodmoe van hun politieke agenda. Heeft niets meer met objectief en onafhankelijk nieuws te maken. Waarvan akte.

padbuffel | 30-07-19 | 18:12 | 1

De NOS en RTL4... objectief en onafhankelijk..... bwahahahahahahahahaha Tip van flip; het Eftelingjournaal is 100 x objectiever en onafhankelijk

Nederlanddraaitdoor | 30-07-19 | 19:39

Typisch een voorbeeld hoe ongelooflijk debiel die ambtenaren zijn. Alle dagen vergaderen, je kan dus de hele dag brainstormen over dit soort dingen en dan verzinnen ze het niet. Komen ze er achteraf pas mee.

Trouwens wat nog mooier is, 1 van de argumenten die word gebruikt is ''de aarde word warmer (en ook groener trouwens)'', lijkt me logisch als er dan ook meer airco's verkocht gaan worden.

Geeft alweer aan hoe goed doordacht het Klimaatakkoord is.

We zouden moeten afdwingen dat de roeptoeters als Jetten en Klaver eerst is bij hunzelf beginnen alvorens iedereen te commanderen. Zolang die Rob verre vliegreisjes maakt met zijn vriend is het allemaal verspilde moeite. Die Rob en zijn vriend gaan dat hun hele leven nooit meer goedmaken! Jesse moet is ophouden met kinderen maken. Hij adopteert ze maar! Ook wonen ze allebei in een zeer slecht geïsoleerde huis.

Brulaapje | 30-07-19 | 17:43

Ik heb geen airco’s laten installeren in mijn nieuwe huis wat nu word gebouwd. Wel 2 luchtwarmtepompen van totaal 12Kw. Met 6 binnenunits. Die verwarmen en koelen. Heerlijk. Nooit meer een zweterige zomerslaapkamer of oververhit huis. Sterph maar kutijsberen. En panda’s moeten ook allemaal deaud want dat zijn koala’s maar een stuk minder knuffelbaar. Mevrouw Amendment krijgt voor haar verjaardag een mooie jas van pasgeboren babyzeehondjes en een paar laarzen van kolibrieleer. Met de groeten aan de PvdD en Marianne.

The2Amendment | 30-07-19 | 17:18

Een wetenschapper had een theorie, namelijk dat de energie voor airco's geleverd kon worden door zonnecellen. Dat zou een zelfregulerend systeem zijn: meer zon, meer stroom, meer koeling. Bovendien hoef je de energie dan niet aan het net te leveren, dus kabels verzwaren hoeft niet. Geniaal. Een rivaliserende wetenschapper argumenteerde echter dat de zonnecellen voor de airco de plaats innemen van zonnecellen die bedoeld zijn om de warmtepomp in de winter te voeden. Dus dat leverde niks op. Een derde wetenschapper echter, redeneerde dat je 's winters niet hoeft te koelen, wat de zonnecellen voor de airco overbodig maakte. Hij ontwierp daarom een omklapbaar systeem met zonnecellen aan beide kanten, dat automatisch gekanteld werd bij kou of hitte. Een vierde wetenschapper wist dat te vereenvoudigen door een schakelaar te gebruiken in plaats van kantelmotoren. Je kon dan één kant van het zonnepaneel leeg laten. Dat bespaarde productiekosten en CO2. Juist op het moment dat een vijfde wetenschapper zich ermee ging bemoeien, draaide hun universiteit de geldkraan dicht en stuurde de wetenschappers naar het UWV. Er zijn nu dus vijf hooggetalenteerde wetenschappers die thuis CO2 zitten te produceren en hun airco laten blazen. Toen de heer Samsom dat ontdekte belde hij de heer Klaver. Na drie maanden vergaderen en twee snoepreisjes per vliegtuig naar Thailand sloeg echter het noodlot toe. Het werd herfst, dus de koelen/verwarmensituatie was nu compleet omgedraaid. Een zesde wetenschapper wist raad: de eerder verworpen omschakelaar weer in gebruik nemen. Daarmee kon je het koelen/verwarmenmodel inverteren. Toen alles gebouwd en getest was, bleek alles feilloos te werken. Het verwarmde en koelde op het juiste moment. De productiekosten vielen een beetje tegen: een complete koeling/verwarming kostte 367.532,99 euro. De Kamer is nu al drie dagen in debat over wie dat gaat betalen. Uiteindelijk wisten ze het: de burger zou moeten afzien van zijn nieuwe Tesla, dan zou alles goedkomen. Een meisje van de Sint Oekelnonkelschool te Schubbekutterveen luidde echter de noodklok: de zielige ijsbeertjes hadden het nog steeds warm. Oei. Dat was vervelend voor de politici, en een schande voor de wetenschappers.
Volgende week deel twee van dit fuilleton, waarin studenten van de Technische Universiteit Beginhoven een uitweg uit deze impasse verzinnen.

Nivelleermarionet | 30-07-19 | 15:56 | 1

Idee voor de wetenschappers om ijsberen te redden? Meest voor de hand liggende accu is zo 1 als in de Tesla3. Kost circa €20k en weegt 600 kg. Waar laat je dat ding? Capaciteit is 75kWh met maximaal vermogen van 250 kW. Je zonnepanelen leveren energie met een spanning van 40 VDC. Dus een step-up converter nodig om daar 400 VDC van te maken anders laadt de accu nooit op. Met 4 zonnepanelen heb je je Tesla accu dus in 75 zonnige uurtjes helemaal opgeladen. Dan kan de accu zijn 400 VDC via een inverter omzetten naar 230 VAC. Nu kunnen dan eindelijk de airco, koelkast, inductiekookplaat, wasmachine en droger aan. Wacht even, warmtepomp heeft 3x25 nodig, net als het e-fornuis. Dus inverter van 400 VDC naar 3-fase 400 VAC. Even opletten dat converters en inverters een rendement van 85% hebben. Ook nog opletten hoe en op welke plek de Tesla accu aan het 230/400 net van de woning wordt gekoppeld als daar tegelijkertijd ook 230/400 VAC van de kolencentrale op staat. De rest is peanuts...

hetgingperongeluk | 30-07-19 | 17:11

Airco's worden nog binnen het jaar VERBOTEN door de klimaattafels, mark my words! Zweten zullen we, alles voor de ijsbeertjes van Diederik.

MurkRatte | 30-07-19 | 15:21 | 1

Leuk hè. Linkse utopie dictatuur

SicSeb | 30-07-19 | 15:27
-weggejorist-
ZeroPointEnergy | 30-07-19 | 15:20

ONZIN !!!
( dit nieuws is voor onzuinige airco's )

Ik gebruik ook airco's om mijn huis te verwarmen, en er zit een aparte kWh meter op. De airco's gebruiken voor koelen en verwarmen 2000 kWh per jaar en de rest van de apparatuur 1500 kWh per jaar
( totaal per jaar 3500 kWh )
ik heb nog een cv ketel voor warm tap water
die gebruikt 50 m3 aardgas per jaar

Mijn Airco's hebben een Energie Label van A+++ dus als de airco verwarmd maakt die van 1 kWh stroom 5 kW warmte.

In 1 m3 aardgas zit 9,7 kw warmte met bovenwaarde en de onderwaarde is 8,6 kW
( meeste aardgas verwarming haalt niet de bovenwaarde )

Een energie centrale die met aardgas stroom opwekt kan van 1m3 aardgas 5 kWh stroom opwekken, ( En mijn airco verplaatst met 5 kWh stoom 25 kW van buiten naar binnen )

Dus een Energiecentraal op aardgas hoeft voor mij voor 2000kWh stroom maar 400 m3 voor mijn Airco's te gebruiken. en de rest van de 1500 kWh stroom maar 300 m3 ( dus 700m3 per jaar voor de energiecentrale voor mijn stroom )

Als ik zelf zal verwarmen met de cv ketel gebruik ik 1100 m3 per jaar en ik blijf 1500 kWh gebruiken dus de energiecentrale gebruikt 300 m3 gas
( dus 1400m3 per jaar voor de energiecentrale voor mijn stroom )

Als je met Energie Label A+++ Airco's verwarmd dan Halveert de co2 uitstoot.

ZeroPointEnergy | 30-07-19 | 15:16

Er zat een plausibel verhaal achter deze ijsbeer, kan het alleen nergens terug vinden. Was een oude die een afgezonderd plekje zocht om te sterven, zoals dieren dat doen.

Muuke | 30-07-19 | 15:08

Dit is nou precies het probleem. De krankzinnige schijnzekerheid die ze pretenderen met al die modellen. Je krijgt wat je erin stopt!

En dan vergeten we er zo eentje als deze even. Wie weet hoeveel andere significante variabelen er niet of onjuist in zitten. En dat dan lekker doorrekenen over periode van meerdere decennia. Om vervolgens te kunnen zeggen, we hebben nog maar 18 maanden voor radicale beleidsbeslissingen. Zondvloed syndroom indeed.

Gen. Maximus | 30-07-19 | 14:50
-weggejorist-
ProAsfalt | 30-07-19 | 14:49

Ok, alleen airco aan met open ramen en deuren, dat scheelt enorm in de opwarming van de aarde. IJsbeer ook blij!

Tjemig | 30-07-19 | 14:17

En teflon-Rutte lacht zich weer de ballen uit de broek .
Verhoogde gasprijs fors .Maar de superisoleerders die daarvan in hun iso-huis dachten te profiteren en dachten te cashen met de minimaal verlaagd stroomprijs dokken nu toch fors bij via de aircorekening.

pga | 30-07-19 | 14:13

IJsberen zijn gevaarlijke dieren, altijd honger en ze maken je niet eerst even dood maar eten je levend op, stukje voor stukje ( eland filmpje gezien ? ) Zijn geen toegevoegde waarde op deze wereld, weg ermee.
Net als sommige andere warmbloedige soorten.
Met je blote billen door het bos rennen gaat weer leuk worden..

Gokmaar | 30-07-19 | 13:57

Wanneer er geen ijsberen meer zijn zijn dan de airco's ook niet meer?
Ik hoop het niet.

Goedzo | 30-07-19 | 13:47

Poezelige ijsberen hebben voor klimatisten de zelfde functie als groot-ogige zeehondjes voor de milieu-taliban en smekend van onderaf omhoog kijkende negerkindertjes met hongerbuikjes voor Oxfam-Novib: werken op het sentiment. Vooral op dat van vrouwen. Daarom zijn het vooral vrouwen die zich druk maken over het muljeu, duujjjzaamheid, zielige negerkindertjes en Het Klimaat.

Typerend hierbij is ook de 'vermenselijking' van de hierboven genoemde poezel-dieren die bij uitstek moeten werken op het sentiment. Voorbeeld:
Een jonge koe heet een kalf.
Een jonge beer heet een welp.
Een jong paard heet een veulen.
Een jonge hond heet een pup.

Maar een jonge zeehond heet ineens een 'zeehondenbaby'.
Een jonge ijsbeer een 'ijsbeerbaby' en een jonge walvis een 'walvisbaby'.

Peter Emile | 30-07-19 | 13:11 | 3

Its all in the name...

Het leven is zwaar | 30-07-19 | 13:40

Jonge zeehond is "huiler"

Tjemig | 30-07-19 | 14:13

Tijgerhaaienbabies heb je dan weer niet.

Kanarie_Geil | 30-07-19 | 14:31

De zondvloed 11.700 jaar geleden
(Meteoriet impact op Groenland)
Zit in ons overlevings geheugen gebakken.. Kombineer je dat met de hype van vorige eeuw dat de aarde zou vergaan rond 2000 tot 2012 En je hebt de aard van het doomdenken te pakken

zoefff3 | 30-07-19 | 13:05

De slechtste footprint is nog meer mensen op de wereld zetten. kunnen we niet gewoon de komende 50 jaar een max aantal kinderen per gezin instellen? max 1 kind zeg ik.. dan kan de mensheid wat inkrimpen.

Nietweggejorist | 30-07-19 | 13:03 | 2

Exponetiele bevolkingsgroei is niet gezond, maar wel logisch, in een samenleving waarvan het fundement gebaseerd is op meer, meer, meer.

padbuffel | 30-07-19 | 18:53

Nog even en er zijn meer kerrievreters dan spleetogen.

Swoop | 30-07-19 | 20:05

Wij hebben airco in de auto. Tijdens de afgelopen 40 graden dagen ging de airco aan, maar de luchtvochtigheid was zo laag dat het effect veel minder leek. Airco betekent knutselen aan de luchtvochtigheid. De tropische nachten van de afgelopen dagen waren helemaal niet drukkend vanwege hoge luchtvochtigheid en voor ons nog best om te slapen. Nu mijn vraag aan de GS technici: is de werking van de airco bij een lage luchtvochtigheid hetzelfde als bij hoge luchtvochtigheid wat betreft het elektriciteitsverbruik? Intuïtief lijkt mij het voor een airco zwaarder om bij lage luchtvochtigheid nog meer vocht uit eruit te zuigen....

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-07-19 | 13:02 | 2

Lucht wordt niet ontvochtigd. In koude lucht past simpelweg minder vocht dan in warme lucht. Als je warme lucht kouder maakt onstaat condens vorming van het water dat opeens niet meer past. Daarom pist je auto water via een slangetje zo op straat. Dat is die natte plek als je wegrijdt na het parkeren....

hetgingperongeluk | 30-07-19 | 13:20

Ik denk dat je je airco dan eens moet laten controleren. Overigens kan het ook zijn dat het te heet was voor een juiste werking.

elco485 | 30-07-19 | 14:40

Mindless Heatwave Hysteria
Posted on July 27,
As always, the press is hysterical about a hot day.

The summer of 2019 in Paris has been nearly identical to the summer of 1947 so far, though it looks like the rest of the summer will be cooler.

Nog veel over deze hysterie meer op :

realclimatescience.com/2019/07/mindle...

Zwizalletju | 30-07-19 | 12:58 | 4

@Kinkfactor | 30-07-19 | 16:51: Dank voor de links. Die had ik al een keer gedownload. Je gebruikt de offciele data van de Amerikanen , dat wat ooit gemeten is en nog steeds op hun site staat,maar wat nu in versie na versie verminkt wordt om een dramatische opwarming te tonen die er niet is. KNMI doet het ook , Marcel Crok heeft hier geen spaander van heel gelaten in zijn rapport.
Tony Heller is heel volhardend en zal op een gegeven moment verder doorbreken als hij niet de mond gesnoerd wordt. Zoals recent te lezen was is op een Facebook klimaatdiscussie site een hele reeks van zgn skeptische sites geblokkeerd, mag je in de discussie niet meer naar toe linken.
Hij staat ook op de nominatie, alleen maar omdat hij feiten benoemd die de ratten van die discussie niet bevallen. (Facebook
open discussion abt Climate Change realclimatescience.com/2019/07/an-ope...)

Zwizalletju | 30-07-19 | 17:05

@Kinkfactor | 30-07-19 | 16:51: Volgens mij kan je nepsites zoals 'realclimatescience' beter vermijden. Dat broodje-aapverhaal over 'hiding the decline' is al jaren ontkracht en er is nooit een 'Climategate' geweest.

Greisaart | 30-07-19 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Zouden mensen met een BMI wat bovengemiddeld is ook meer klimaatschaamte moeten hebben dan mensen met een normaal BMI?

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 12:57 | 3

Moet je aan Franske vragen.
Die zal wel wat uitstoot hebben

Het leven is zwaar | 30-07-19 | 13:07

ja, want die douwen meer varkensvlees in hun smoel... ook slecht voor het klimaat toch?

Nietweggejorist | 30-07-19 | 13:07

Ze zijn wel weer beter geïsoleerd, dus minder kachel aan in de winter... ofzo...

Ad Hominem Tu Quoque | 30-07-19 | 15:21

In maart j.l. airco laten installeren. Eén van de beste investeringen die ik ooit in mijn huis heb gedaan. Naast de koffiemachine die heerlijke cappucino produceert.

Peter Emile | 30-07-19 | 12:43 | 1

Hahaha, de airco bij mij is nog zo'n mobiele van een jaar of tien geleden, die toch echt wel hielp die paar echt hete dagen. De koffiemachine is inmiddels ook al weer zo'n jaar of zes en luistert naar DeLonghi Prima Donna S de Luxe.

Duur ja, maar niet als je het vergelijkt met de kosten die ik zou hebben gemaakt/geleden als ik op 15 september 1996 niet in één keer gestopt was met mezelf bevochtigen. Jaar of dertig alcoholisme hakt er toch best wel in. Enfin, ik ben er nog en m'n lever was van de self-repairing soort. Ach.

Kinkfactor | 30-07-19 | 16:58

" De mensheid is letterlijk hard wired op zich verliezen in een van de meest archetypische motieven: de zondvloed."

Praat Nederlands met me, even Nederlands met me.

Superior Bastard | 30-07-19 | 12:38

Geef de ijsbeer ook een airco.

ijskogel | 30-07-19 | 12:27

Een airco is niets anders dan een warmtepomp.
En iedereen moet aan de warmtepomp.
Ik denk dat onze regenten zelf niet meer weten waar ze over lullen.
Niemand word daar gehinderd door enkele vormen van kennis. En roepen maar wat in de ronde

Het leven is zwaar | 30-07-19 | 12:17 | 4

@Silvio488 | 30-07-19 | 12:36: Een moderne Airco is inderdaad ook een warmtepomp met een rendement dat tot 500% kan gaan dus 5 x zuiniger als een HR gas CV. Iedereen zou daar toch blij van moeten worden?

Viper52 | 30-07-19 | 13:13

Plus dat we iets moeten met de piek productie van zonnepanelen. Airco is daarmee erg goed voor het stroomnet.

quazi | 30-07-19 | 13:21
▼ 1 antwoord verborgen

Heerlijk 4 airco's in onze woning. Geen split level. Werkt super. Wel fluisterstil. Geen overlast voor de buren. Geen stroom? Geen probleem. Eigen voorziening in de kelder. Ik ga later vast naar de hel maar voorlopig hebben we de hemel op aarde alvast hier

MJWA | 30-07-19 | 12:10 | 3

Generator?

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 12:13

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 12:13:

MJWA | 30-07-19 | 12:25

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 12:13: psst. Dat houden we geheim. De buren mogen er ook gebruik van maken. Plus dat we altijd brandstof geleverd moeten krijgen.

MJWA | 30-07-19 | 12:28

Mond vol over klimaat maar wel lekker op vliegvakantie en aircootje aan. Met hypocrisie gaan we inderdaad de zondvloed tegemoet.

BozePaarseMan | 30-07-19 | 11:53 | 1

Hmmm, ik was na een klein erfenisje van plan een rond de wereld-cruise te boeken, kan de mobiele airco al die tijd uit blijven. Mooi toch?

Kinkfactor | 30-07-19 | 17:01

Ik maak slechts gebruik van de airco in de slaapkamer wanneer het echt nodig is. Dat was zegge en schrijve drie nachten tot nu. Ergo, ik voel mij totaal niet bezwaard.

Ruud Hazes56616330 | 30-07-19 | 11:49 | 4

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 12:13:

Zijn vrouw vindt 3x per jaar meer dan genoeg.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 12:31

omdat zijn vrouw een ijskouwe is?

Mopar | 30-07-19 | 13:29

Das een vrije dure investering, drie dagen op een jaar. U had beter een weekje IJsland kunnen boeken

Swoop | 30-07-19 | 20:09
▼ 1 antwoord verborgen

-
6 jaar geleden|691 views
Green Gold - Documentary by John D. Liu
Ron

Volgen
"It's possible to rehabilitate large-scale damaged ecosystems." Environmental film maker John D. Liu documents large-scale ecosystem restoration projects in China, Africa, South America and the Middle East, highlighting the enormous benefits to people and planet of undertaking these efforts globally.

Google John D. Liu: www.dailymotion.com/video/xyssj3

theo-is-dood | 30-07-19 | 11:49

Inefficiënter reizen dan per zeilboot is denk ik niet mogelijk. Een kudde mensen die gevoed moeten worden, een hele slechte weight/payload verhouding. Symboolpolitiek als zoveel in de klimaatkerk.

H. Drievuldigheid | 30-07-19 | 11:45

Als je 7.000.000.000 mensen hebt rondlopen op de wereld die uiteindelijk schijt aan alles hebben dan heeft de rest van de wereld (de rest van de natuur) daar wel degelijk last van. En als je dat doet op een manier waarvan de rest van de wereld (de natuur) het niet kan bijbenen dan komt er een moment waarbij de 7.000.000.000 mensen er last van krijgen dat ze over en aan alles schijt hebben. Daar hoef je niet links of rechts voor te zijn. Zelfs domme mensen moeten dat een keertje door gaan krijgen... dat het niet werkt zo...

MeneerGuggenheimer | 30-07-19 | 11:33 | 4

@amateurrr | 30-07-19 | 11:50: kar in het gangpad laten staan om 5 schappen verder na te gaan denken over welke yoghurt men neemt...

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 12:12

Jullie hebben het niet over mensen maar over vrouwen.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

En wat te denken van een warmtepomp? Dat is gewoon een airco die omgedraaid is en draait in de winter. Deze is WEL goed voor het milieu??? Vertel het me maar.

lalico | 30-07-19 | 11:27 | 3

Ssst.... Stil nou!
We noemen het warmtepomp en vragen er veel meer geld voor.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:31

Ja in theorie, want efficiënter dan een verwarming op basis van elektrische weerstand. Elektrische weerstand = 1kWh stroom in, 1kWh warmte uit. Warmtepompen (incl. airco's) is 1kWh stroom voor de pomp, ca 3kWh aan warmte verplaatsen van punt A naar punt B (afhankelijk van efficiëntie pomp). In vergelijking met gas zijn ze alsnog efficiënter, al is het verschil kleiner.
De vraag of het ok is om te schakelen ligt vooral in randzaken, zoals stabiliteit stroomnetwerk, andere nadelen warmtepomp etc.

breakingbed | 30-07-19 | 11:37

Ja maar daar kunnen de installatiebranche en de energiemaatschappij heel veel centjes aan verdienen dús dat is goed.

5611 | 30-07-19 | 12:13

Dus als airco’s elektriciteit gebruiken zorgen ze voor extra CO2 uitstoot, maar elektrische auto’s verlagen de CO2 uitstoot? Curieus.

postmodernismisdead | 30-07-19 | 11:23 | 3

Linkse logica. In werkelijkheid slurpen elektrische auto's voor 95% grijze stroom (energiemix Nederland). Omdat je extra omzettingen doet is de brandstofefficiëntie lager dan wanneer je gas of olie rechtstreeks zou verbranden, ergo eerder méér dan minder CO2.

5611 | 30-07-19 | 12:16

U wordt niet geacht kritisch na te denken, burger...

Arietjuh | 30-07-19 | 12:25

@5611 | 30-07-19 | 12:16: En dan hebben we het nog niet gehad over wat het aan milieubelasting kost om zo'n barrel in elkaar te zetten. Het Kobalt en Lithium worden door onderbetaalde (minderjarige?) mijnwerkers uit de mijnen getrokken, opdat rijk-links hier in z'n nieuwe Tesla rond kan kachelen...

Ad Hominem Tu Quoque | 30-07-19 | 15:28

Absoluut feitelijk onjuist dat een beter geïsoleerd huis in de zomer warmer zou zijn. Isolatie werkt gewoon 2 kanten op, dus houdt de warmte buiten. Door de lagere thermale massa van nieuwe huizen is het nog beter te koelen door snachts de ramen weer open te zetten, en een eventuele airco hoeft minder werk te leveren. Van mij mogen ze 1 type airco wel verbieden: de monobloc met zo'n warme lucht slang. Extreem inefficient, bijna iedereen zet een raam open om die slang naar buiten te leggen waarlangs de warme buitenlucht weer doodleuk naar binnen stroomt.

breakingbed | 30-07-19 | 11:20 | 13

@boerk | 30-07-19 | 12:26:
E-peil 42, EPC 94. Relatief slecht omdat ik gewoon een gascondensketel heb en slechts een paar paneeltjes op het dak. Isolatie goed op orde zodat het in ieder geval nog iets is. Nog nieuwere huizen in Vlaanderen gaan over een jaar of 2 minimaal panelen moeten hebben of gasloos zijn, anders is het E-peil te hoog en mag er niet gebouwd of gerenoveerd worden. Iets te ingrijpend naar mijn mening.

breakingbed | 30-07-19 | 12:40

@boerk | 30-07-19 | 12:26:
Overigens is in Vlaanderen "nieuwbouw" gewoon een wettelijk beschermde term, zijnde maximaal 2 jaar oud + een beetje. :)

breakingbed | 30-07-19 | 12:43
▼ 10 antwoorden verborgen

IJsberen expert Dr Susan Crockford : over de ijsberen en hoe erg het allemaal niet is. polarbearscience.com/

Zwizalletju | 30-07-19 | 11:16 | 1

"Latest global polar bear abundance ‘best guess’ estimate is 39,000 (26,000-58,000)
It’s long past time for polar bear specialists to stop holding out for a scientifically accurate global estimate that will never be achieved and determine a reasonable and credible ‘best guess’. Since they have so far refused to do this, I have done it for them. My extrapolated estimate of 39,000 (range 26,000-58,000) at 2018 is not only plausible but scientifically defensible."

Zwizalletju | 30-07-19 | 12:42

Er zijn verschillende motivaties voor milieuvriendelijk gedrag zoals het afwegen van kosten en baten, de morele en normatieve zorgen, en het affect oftewel een patroon van waarneembaar gedrag waarmee een subjectief gevoel (of emotie) tot uitdrukking wordt gebracht.
Om te beginnen gaat het in de politiek vooral om de aandeelhouders koest te houden dus om de kosten en baten. in financieel opzicht. daarbij spelen ze graag in op het normatieve gedrag en gebruiken sentimenten om hun doelen te bereiken. Echter de politicus zelf is niet waarachtig en zal nooit alleen zijn affect volgen want hij heeft geen oprecht affect. Alleen de mensen die echt van onze aarde houden die wel. En die worden dagelijks om de tuin, ahw het paradijs) geleid met als gevolg dat die tuin steeds verder wordt afgebroken door de leugenaars in de politiek. Trap er niet in! Jammer dat de mensen zo uit elkaar gespeeld worden terwijl we met zijn alleen zo'n prachtig land hadden kunnen hebben. maar ja intensieve menshouderij hè? je kunt niet eens meer fatsoenlijk ergens zwemmen met mooi weer want er is wel blauwalg, q-koorts, rupsenplaag, mkz, smog en weet ik veel wat nog meer. gewoon omdat er teveel onderdanen zijn. En de politiek wil dat juist. Daar zie je hoe ze ons bedriegen en alleen voor eigen macht en geld gaan.

ecologiste | 30-07-19 | 11:11

Tja daarom maakt de de overheid stroom goedkoper en gas duurder om het gebruik van airco's te stimuleren.

JanP999 | 30-07-19 | 11:05

Iedere keer als de zonblokkerende gordijnen bij hitte dichtgaan gaat er 200 watt aan verlichting aan. Is daar wel aan gedacht. Daar komt geen airco aan te pas.

brughslurph | 30-07-19 | 11:04

Ijsberen zullen trouwens meer last hebben van waterkrachtcentrales, waarvan de turbines de trekkende zalmen versnipperen.

Vuurwezel | 30-07-19 | 11:03 | 6

@JeSuisErKlaarMee | 30-07-19 | 11:08: Ijsberen zullen trouwens meer last hebben van waterkrachtcentrales waarvan de turbines de trekkende zeehonden versnipperen.

Johan1235 | 30-07-19 | 11:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Elke keer als ik de airco aanzet ga ik de rozenkrans driemaal rond.

Harry Turtle | 30-07-19 | 11:02

Een sneeuwuil komt in de buurt maar er is geen wezen borealer dan een ijsbeer. Trouwens, witte dieren, kan dat tegenwoordig eigenlijk nog wel?

Mr_Natural | 30-07-19 | 11:01 | 1

Nee.
Alleen zebra mag nog. Lekker neutraal.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:25

Terwijl in Ethiopie er in 1 dag(!) 350 miljoen!! bomen zijn geplant.
HULDE! want DAT is namelijk een gedegen oplossing.

SoepKip | 30-07-19 | 11:01 | 9

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:39: Kijk maar wat filmpjes op youtube over de Waterboxx. Het werkt echt!

theo-is-dood | 30-07-19 | 11:50

@Penus Decoratus | 30-07-19 | 11:48: dit soort onzin doet me denken aan Oost-Duitsland of die persofficier van Saddam Hoessein.

Swoop | 30-07-19 | 20:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Hey Geenstijl en reaguurders, maak dan ook de vergelijking eens met "Telkens als je een hamburger eet, is er een koe gestorven".

Maar waarschijnlijk gebruikt men liever energie om vegans te bashen dan om daadwerkelijk eens te kijken naar wat je zelf bijdraagt.

me | 30-07-19 | 10:58 | 30

Binnenkort is er kweekvlees. Met een buisje uit de bil van een koei kan je 10..000 hamburgers maken en er gaat geen koei meer dood. Of heb je toch liever een wittebonenburger of de kartonnen Unox vegarookworst?

Swoop | 30-07-19 | 20:17

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 15:03: Mensen zijn ontzettend slecht voor het klimaat en de aarde

me | 31-07-19 | 07:07

@Swoop | 30-07-19 | 20:17: Ik eet liever een zwarte bonen burger of tempeh of tofu inderdaad dan vlees uit een buisje. Sinds kort ook tempeh van lupine op de markt.

me | 31-07-19 | 07:10
▼ 27 antwoorden verborgen

Tja, er zijn meer ijsberen dan een aantal jaren geleden. Pakweg een 30.000 stuks lopen er rond.

DenkenDanDoen | 30-07-19 | 10:56 | 3

Ja, lekker dan. Kom je nu mee ……….. Net m'n racistische duivelsche witte airco weggeflikkerd

JeSuisErKlaarMee | 30-07-19 | 11:10

Willen we meer of minder ijsberen?

Rest In Privacy | 30-07-19 | 11:17

Ja hoor weer een schuldgevoel erbij.

Mogen we nog wel leven? Kunnen ze niet beter alle mensen vervangen voor robotten, die kunnen 24 uur per dag doorwerken en hebben geen Airco nodig.

De milieu gekte begint nu echt door te slaan.

Hoelang pikt de burger dit nog, wanneer breekt er revolte en opstand uit en vliegen de stoeptegels door de ruiten van het 2e kamer gebouw.

Een word de grens van deze milieu waanzin bereikt.

lex63 | 30-07-19 | 10:55 | 3

Hier hebben het nooit gepikt. Het enige wat gedaan is, omdat we dat mooi vinden, wat bomen extra in de tuin gezet. In het najaar komen er nog twee bij. Verder gaan we gewoon door met wat we altijd al deden. Wordt het duurder? Tuurlijk. Maar alles wordt altijd duurder. Je gaat geheid belasting op zonnepanelen krijgen, ze hebben toch geld nodig in Den Haag.

Muuke | 30-07-19 | 11:02

@Muuke | 30-07-19 | 11:02: Op dit moment kan je de btw terugkrijgen over je pv-installatie, tegen de tijd dat het allemaal onaangenamer wordt heb je een systeem terugverdiend.

Crusher | 30-07-19 | 11:20

@Crusher | 30-07-19 | 11:20: En daarna wordt het weer dubbel en dwars teruggevorderd, deze roverheid geeft geen kadootjes.

Muuke | 30-07-19 | 14:55

Als ik toch al verantwoordelijk ben voor de dood van die ijsberen, mag ik dan ook hun pelzen? #dtv

H. Caulfield | 30-07-19 | 10:51

O/T; hoorde net (15 min geleden) radio 1, zit daar die ene valse gladde Haagse parlementaire aanschuif-Jinek journalist (niet die bredere met die bril, die andere), en wat zegt meneer over FvD?
-
-"Na LPF en andere dat soort partijen is het leuk om te zien wanneer die een val maken. Nahaja "leuk", interessant."-
-
Tiefte bijna van het keukentrapje af.
Over de airco heb ik geen stof want heb/hoef geen airco's.
Behalve dit: het maakt geen FUQK uit als die ijsbeer uit zou sterven. Er stierven zoveel diersoorten uit. Dat het meest moorddadige dier op aarde er lief en pluizig uitziet helpt daaraan.
De zeeleeuwen en de pinguins staan joelend op de woelige baren, de schotsen en de rotskusten van die ijselijke contreien om dat nieuws.

chicago river | 30-07-19 | 10:51 | 2

Ijsberen en pinguïns komen elkaar sowieso nooit tegen

ZonderNaam | 30-07-19 | 11:01

Asfaltwegen, die jagen de temperatuur ook enorm omhoog.

A333aan | 30-07-19 | 10:51

Als het aan Ramsey al Nusra ligt, worden dit soort teksten strafbaar.
Dank voor de uitleg, Spartacus.
Oh, geen airco hier.
Is niet de moeite voor die paar dagen hitte.
Die paar kudtnachten nemen we op de koop toe.
Tzjezus wat zijn we goed voor de beertjes.

Ruimedenker | 30-07-19 | 10:50 | 2

Een lauw/warme douche voor het slapen gaan en alleen een laken en nergens last van. Ik althans.

A333aan | 30-07-19 | 10:52

Als het aan mij ligt wordt Ramsey zelf strafbaar.

Muuke | 30-07-19 | 14:57

Betere apparaten, schonere apparaten, zuiniger apparaten, efficientere apparaten: dat zijn allemaal goede verkoop-argumenten op de markt.
Mijn probleem is dat overheden alles centraal willen regelen en dan moeten ze aan zoveel touwtjes trekken dat veel touwtjes in de knoop raken en sommige touwen stroppen blijken te zijn.
Zoals nu: dat isolatie zorgt dat warmte blijft hangen in de huizen en dat mensen airco's gaan kopen. Dat was niet de bedoeling bij het dirigeren van de massa.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:50 | 3

Ik heb m'n vloer geïsoleerd begin dit jaar. Deze zomer zet ik in de nacht alle ramen open en overdag alles potdicht. Zelfde binnentemperaturen als vorig jaar.

Crusher | 30-07-19 | 10:59

Er is nog steeds iets als natuurkunde.
Sommige dingen kunnen niet zuiniger.
Een liter water koken kost nu eenmaal x hoeveelheid energie. Kan je de de waterkoker zuiniger (van 1400 Watt naar 600) maken maar dan moet ie langer aan.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:21

Mijn ijsbeer is superblij met de airco.
Soort kannibaal dus.

Kaas de Vies | 30-07-19 | 10:49

Harde waarheid: Zo lang er geen ban komt op cruiseschepen, zware beperkingen aan vliegverkeer en zware scheepvaart, plastic meuk uit Azië, zware industrie en ongelimiteerde voedselhulp aan gebieden waar mensen in een kansloze situatie zich helemaal niet zouden moeten voortplanten (laat staan massaal), moeten ze hun hypocriete muil houden over mijn kleine woning. De multinationals mogen doen wat ze willen en hebben schijt aan alles en de burger moet aan alle kanten meer betalen om wat... De burger moet gewoon minder consumeren en dat krijg je alleen voor elkaar door verboden op producten en zware restricties op vervoer van die producten. Maar ja, dat doet pijn in de portemonnee van de politieke sponsoren en dat is dan ook weer niet de bedoeling. We gaan met ons allen naar de kloten en er is niemand die er iets aan wil doen, want dat vergt nou eenmaal echte offers in onze levenswijze.

Godwint | 30-07-19 | 10:49 | 2

Maar maar
Die mensen daar hebben ook recht op voortplanting en onze hulp daarbij...
Want zielig....

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:18

Goede tegel, helemaal juist en geens speld tussen te krijgen. We kunnen het ook gewoon zelf doen, zonder overheid. Ze kunnen ons niet dwingen te kopen als we dat niet willen tenslotte, monopolies daargelaten (wat voor zo'n beetje alle basisvoorzieningen geldt, maar dat terzijde).
Wat we dan niet uitgegeven loopt echter grote kans ingevorderd te worden via allerlei belastingmaatregelen en onzin investeringen. Als we de wereld willen verbeteren via massale burgerakties, dan is het onder controle krijgen van de roofzuchtige overheid een kritische succesfactor.

kindapaas | 30-07-19 | 12:15

Wat nou een hetze tegen airco’s. Die dingen zijn óók warmtepompen en van klimaatevangelisten begrijp ik dat warmtepompen echt heel erg goed zijn voor het milieu.

matatwork | 30-07-19 | 10:48

Handen af van mijn airco. En ijsberen zijn toch kutbeesten!

kunstliefhebber | 30-07-19 | 10:48 | 1

Er zijn trouwens meer ijsberen dan ooit. Ze worden regelmatig geteld en ja, er zal er best wel eens en doodgaan. Bovendien passen ze zich keurig an, worden bruiner en kruisen met bruine beren.

Synecdoche | 30-07-19 | 10:51

Wedden dat die AD dildo dat stukje heeft getikt in een airco gekoelde ruimte.

CommandeurBroekhuis | 30-07-19 | 10:48

Tja beste kijkbuiskinderen, zo heel verwonderlijk is het eigenlijk allemaal niet. Een wereldbevolking die in 40 jaar zowat verdubbeld is. Peultjes eten uit kenia. Asperges uit peru. Rozen en tulpen uit afrika. Melkveeindustrie die totaal uit zn voegen is gegroeid. Zware drinkwaterproblemen in de komende 25 jaar. Ik denk dat we wel mogen concluderen dat het kapitalisme aan het falen is tenzij we rap van deze planeet komen. Stephen hawkins zei het ook al.

zalkmarzegge | 30-07-19 | 10:48 | 4

Zalk
u snapt het!

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:17

De grootste problemen vwb milieu zijn er in China. En om dat nou een kapitalistische staat te noemen?

theo-is-dood | 30-07-19 | 11:33

@theo-is-dood | 30-07-19 | 11:33:
Staatskapitalisme. Zoek maar op, het bestaat en is al eens eerder getest. Een overheid die feitelijk volledig verweven is met zijn industrie, compleet met meerjarenplannen, maar de indruk wekt een Vrije Markt te zijn.

kindapaas | 30-07-19 | 12:19
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe meer uitstoot hoe beter.

FRFCPatrick1908 | 30-07-19 | 10:47

Laten ze beginnen met van ieder overheidsgebouw de airco en anderen energieslurpers te ontmantelen.
Meteen ook even het wagenpark herzien. Alles met een motor van boven de 1.1 liter verschroten

Het leven is zwaar | 30-07-19 | 10:41 | 1

Precies, het volk in overheids gebouwen zitten er lekker koeltjes bij als het zo warm is, laten zich rondrijden in luxe wagens, privé vliegtuigen en ga zo maar door!

vluchtelingallergie | 30-07-19 | 11:07

Hier geen airo in huis. Voor die paar dagen is het zonde van het geld. Ook geen panelen trouwens. Morgen gaat het alweer regenen.

Muuke | 30-07-19 | 10:41 | 3

Morgen regen, dus iedereen massaal paraplu's kopen, weer ophef want die dingen worden in chineese bunkers gemaakt door kleine meisjes

JeSuisErKlaarMee | 30-07-19 | 10:43

Voor die paar dagen is het heerlijk. Net als verwarming in de winter.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:16

Overbevolking is het probleem en is de schuld van links.
Haal de Afrikaanders maar hierheen of geef ze ontwikkelingshulp. In beide gevallen zullen er meer Afrikanen komen die of hierheen komen dobberen of aan het vreten gehouden worden van onze belastingcenten met ontwikkelingshulp. In ieder geval overleven er meer en zal de bevolking in Afrika explosief groeien. Dus niet hierheen halen, geen ontwikkelingshulp en geen vaccin voor malaria maken want dat is pas goed voor het milieu en de ijsbeertjes. Maar ik ben bang dat links donker Afrika en de ijsbeertjes wel weer belangrijker zal vinden dan de West-Europeanen.

Pete_1968 | 30-07-19 | 10:39 | 7

@amateurrr | 30-07-19 | 11:03: die bevolking groeit. En willen ook allemaal gevoed worden en consumentengoederen.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:15

Lelijke linkse wijven willen een afrikaan....
Wij kerels hadden de poorten open moeten zetten voor vrouwen uit de carribean, zuid amerika en zuidoost azie.... dan was het hier een stuk aangenamer geworden...

Rest In Privacy | 30-07-19 | 11:17

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:15:
Ik dacht dat de hoeveelheid Afrikaanders alleen maar afnam?

amateurrr | 30-07-19 | 12:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb geen airco, ik kan prima in de hitte slapen. Door dit klimaatgezeik ben ik steeds meer van zins om er toch een te kopen, ter compensatie.
Hoewel ik heb 3 koelkasten. Is dat ook genoeg?

JanVergoor | 30-07-19 | 10:39 | 1

Kan ermee door. Kan er niet nog eentje bij?

Muuke | 30-07-19 | 10:44

Mensen, vergeet CO2, daar heeft niemand het meer over. Stikstof is de nieuwe trend. Stikstof is zeer ernstig, want onze atmosfeer bestaat uit wel 78,08% van deze giftige substantie. Daarom gaan we allemaal dood.

Eagle_Eye | 30-07-19 | 10:38

Fuck artikel in de AD. Wordt er wel "ohhhhhh" gedaan over het groeiende verbruik van de kut-consument, maar niets over bedrijfs- en kantoorpanden waar veel grotere zwaardere airco's de hele dag door loeien, ook nu in de vakantie periode dat de bezetting ~35% is.

JeSuisErKlaarMee | 30-07-19 | 10:38 | 1

Die worden ontzien, dat weet je toch?

Muuke | 30-07-19 | 10:47

Een warmtepomp kan ook koelen. Nu heeft 5% van de bevolking een airco thuis (kleine minderheid). Straks heeft 80% (of meer, stadsverwarming etc. niet) een warmtepomp/airco thuis. En die zullen ze ook gaan gebruiken en dus worden aangezet in de zomer bij hoge temperaturen. De koeling zal je zeker ah eind van de dag en in de nacht gebruiken bij hoge temperaturen. Twee gevolgen tov CV installatie. Het energie verbruik neemt drastisch toe omdat men nu ook in de zomer het systeem kan inzetten (dit tov de CV die vooral in de koude maanden wordt ingezet en bij afname van warmwater). En doordat je veel energie (gaat) verbruikt(en) in de avond/nacht bij een hete zomer en juist op die dagen/nachten er weinig wind is en de zonnecellen ook niks opleveren (nacht he ) moet de energie ergens vandaan komen, waar dan? Klinkt als van de regen in de drup ofzo.

crt | 30-07-19 | 10:38 | 5

@kindapaas | 30-07-19 | 10:53: Alles moet geserviced en op den duur vervangen worden. Je cv-installatie, de windmolen, de omvormer van je zonnepanelen. En dat geldt dan ook voor 2 miljard apparaten wereldwijd. Ik snap je redenering dus niet. Wat mij betreft is de warmtepompairco een uitstekend product, doordat het zuinig, betaalbaar en onderhoudsarm is.

FrankVeer | 30-07-19 | 11:48

@FrankVeer | 30-07-19 | 11:48:
Dat geeft dus aan wat er mis is met het klimaatalarmisme: de voor de hand liggende knelpunten worden niet herkend door de hopelijk goedbedoelende wenschdenkers. Zie de opmerking van @Is dit nog nieuws, die wat realistischer in de wereld staat. De planeet is eindig; ga eens plannen tegen eindige capaciteit in plaats van oneindige. Ik vrees dat de gemiddelde wenschdenker nooit in enige maakindustrie heeft gewerkt en geen benul heeft van complexe voortbrengingsprocessen en produktieplanning.

kindapaas | 30-07-19 | 12:32
▼ 2 antwoorden verborgen

In het midden oosten heeft elk Amerikaans legertentje z'n eigen airco. Ga daar eens klagen, zou ik zeggen.

Vuurwezel | 30-07-19 | 10:37

Zet de airco's maar uit in Maleisie, Indonesie, India, Bangladesh, Afrika en het midden oosten. Kom, toe dan !

van Oeffelen | 30-07-19 | 10:37 | 1

En flikker een MOAB of zo op die achterlijke ski-hal in Dubai

JeSuisErKlaarMee | 30-07-19 | 10:41

Het paradoxale is dat hoe harder men schreeuwt dat de aarde (super snel) naar de klote gaat, des te hopelozer lijkt het juist om er iets aan te doen., en wordt er dus steeds minder aan gedaan. Met andere woorden, als je boven op een atoombom zit die over 3 maanden afgaat dan ga je proberen om hem te ontmantelen, gaat hij over een dag af dan maak je je uit de voeten, en als hij over 5 minuten af gaat dan pak je nog even snel die lekkere secretaresse op haar bureau en zuip je die 50 jaar oude whiskey die de baas op zijn kantoor had staan nog even leeg.

trottle | 30-07-19 | 10:36 | 1

Dat komt omdat bij elke oplossing of "goede bedoeling" er weer problemen worden gecreëerd.

ja-ja-nee-nee | 30-07-19 | 11:40

waar is de tijd dat in Nederland geen enkel gebouw airco was?

Mr.Crowley | 30-07-19 | 10:36

Mijn naam is Bert Konterman en ik vind dit een goed verhaal.

Bert Konterman | 30-07-19 | 10:36

Ben blij dat ik naar een Aziatisch land verhuisd ben en hiermee niete te maken heb. Je kunt Nederlanders alles wijs maken, aan die dommigheid heb ik mijn kapitaal en mijn villa hier verdiend.
Ga nu mijn rekening indienen met mijn onkostennota aan het klimaatpanel. U denkt toch zeker niet dat mijn tijd om dit te schrijven kostenloos is?

brabantman | 30-07-19 | 10:36

Airconditioning.
Stel de vraag ook in Afrika/India.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 10:35 | 1

Sorry vóór dubbel post.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 10:37

Airco.
Stel de vraag ook in Afrika/India.

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 10:34

.. maar goed. De politiek ziet zich als taak de westerse beschaving te vernietigen. Daarvoor gebruiken zij schepen vol Afrikanen en islamitisch verwarde mannen. Daarvoor schrijven zij absurde klimaat-plannen voor astronomische bedragen belasting. Daarvoor doen zij alles in de uitverkoop voor het globalisme van EU en Verenigde Nazi's.

In deze orgie van zelf-vernietiging blijft mijn airco draaien tot de dag dat de Groene-Gestapo mij komt afvoeren naar de "heropvoedingscursus". Of de dag dat het elektriciteitsnet inklapt door het verbieden van effectieve energiebronnen, ten faveure van 10 miljard windmolens.

Jan Passant mk2 | 30-07-19 | 10:32 | 1

Mijn man sprak van de week een paar monteurs van liander. Die worden er gek van. Als er in één straat 3 teslas staan op te laden, kunnen zij hun bed uit om de hoofdstop weer aan te zetten.

Muuke | 30-07-19 | 11:12

Ze zijn volgens mij ook de kleur zwart vergeten, van bijvoorbeeld zonnepanelen. En zwart in de zon enorm heet is door absorptie van zon en zo de aarde verwarmt.

Ik persoonlijk denk dat 1 m2 zwart meer warmte geeft dan 1 airco unit voor 100m3. Anyway, de zon is vast te verwaarlozen in dit geheel.

Denkhetnjet | 30-07-19 | 10:30 | 2

vergeet asfalt wegen niet !11!1 Kijk naar een Formule 1 race en huiver zodra ze over de asfalt temperatuur beginnen.

glaaf | 30-07-19 | 10:35

Is dit een grap of ben je echt zo dom?

SmilingBhudda | 30-07-19 | 15:25

Hoezo niet meegenomen in het klimaat akkoord,de rekening krijgt u gewoon achteraf.

wiers | 30-07-19 | 10:28

Ideetje: als de rijkste 10 procent van de Nederlanders nu eens een gratis airco geeft aan de andere 90%, dan heeft iedereen een airco. Jammer van de ijsberen, maar ja: je moet een probleem eerst escaleren, anders blijven ze ouwehoeren over een oplossing en komen we geen steek verder.

Schadenfreude | 30-07-19 | 10:28 | 2

Wellicht die ijsberen dan ook maar een airco geven

amateurrr | 30-07-19 | 11:05

Gewoon zelf betalen schooier. Een airco is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur.
3 weken geleden heb ik 3 split units laten installeren, een van de beste investeringen tot nu toe in mijn huis

Tom Aatje | 30-07-19 | 11:19

Waar ze ook niet aan gedacht hebben:
Wat zijn de effecten op de aardwarmte wanneer iedereen aan de warmtepomp gaat.
Wat als het niet waait.
Wat als de zon niet schijnt.
Ect.

Ik_help_U | 30-07-19 | 10:27 | 1

Fietsdynamo's, hele grote. In iedere woonwijk één, aangedreven als "wheel of pain", met "vrijwilligers".

kindapaas | 30-07-19 | 12:38

Nog even en ze gaan ons vertellen dat ze vergeten zijn de CO2-effecten van ons uitademen mee te rekenen. Om nog maar te zwijgen over de voorstellen die ze gaan doen om dat te reduceren.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:26 | 2

Ik weet in ieder geval wat azc’s waar we een start kunnen maken

TriangelJosti | 30-07-19 | 10:40

Uitademen wel graag met de tanden gepoetst...

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:47

Iedereen kan een diesel auto rijden, elke dag BBQ-en, een huis en een buitenhuis hebben, drie keer per jaar op vliegvakantie, zolang "iedereen" maar een beperkt groepje is. Vele varkens maken de spoeling dun.

de euro middenweg | 30-07-19 | 10:25 | 2

Hebben ze de massa immigratie wel in de cijfers meegenomen van het klimaat akkoord ?

sprietatoom | 30-07-19 | 10:30

@sprietatoom | 30-07-19 | 10:30:
Ja, inderdaad, de "carbon footprint" van mensen in het westen is veel groter dan van mensen in Afrika, dus laat links vooral (CO2) gas terugnemen door direct te stoppen met de massa-immigratie!

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:32

Deze wereld is helemaal matteklap! De mense weten helegaar niet meer waar het leven eigenlijk over gaat en denken dat het gaat om ikke ikke ikke en heeeeeel ja heeeeeel speciaal zijn allemaal!!! die zondvloedmythes klopt Spartacus, blij dat jij 2 hersencellen hebt; dat is zeer uitzonderlijk in deze tijden. Oh ja en Jezus heeft ook nooit bestaan!

pigadaki | 30-07-19 | 10:25

Wat alle klimaatgekkies niet weten (of verzwijgen) is dat de door hen zo geliefde warmtepomp technisch eigenlijk een omgekeerde airco is. De airco pompt warmte uit je huis naar buiten, daarom wordt hij aan de buitenkant juist warm (net als de koelkast aan de achterkant). De warmtepomp pomp warmte van buiten naar binnen. Maar airco = luxe voor succesvolle mensen met een baan, dus slecht.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:24 | 3

Als het weken achter elkaar 40 graden is, is airco geen luxe meer.

Mr.Crowley | 30-07-19 | 10:33

En in de winter pompt ie warmte van buiten naar binnen, dus wordt het buiten kouder. Iedereen aan de airco en we krijgen weer een Elfstedentocht!

FrankVeer | 30-07-19 | 11:49

Kennen we die ijsbeer niet ergens van?

Muuke | 30-07-19 | 10:24 | 2

Muuke, geloof het of niet maar er lag net een grote, blonde labrador in deze conditie onder onze vouwwagen. Grote neustumor, half verlamd en verzwakt, maar het Franse baasje liet hem op eigen kracht teruglopen. Het was te erg voor woorden.

MickeyGouda | 30-07-19 | 10:38

Samson : Deugen kost u een paar graden.

Wijze uit het Oosten | 30-07-19 | 10:24 | 1

Wat zegt Gert er over?

Pimp my Voortuin | 30-07-19 | 10:32

Uhh, voor wie het nog niet door had: een warmtepomp is een airco. Om je ff helemaal gek te maken.

mental K | 30-07-19 | 10:24

En de wamtepomp met bijbehorende boiler verbruikt geen stroom ofzo? Het is 20 dagen heet in dit land en zeker 200 dagen koud dus die verplichte troep draait overuren!
"Ja maar daar heb je de verplichte zonnepanelen dan voor" -> de zonnepanelen hebben in de winter mininale opbrengst dus ga je vol stroom van het net benutten. In de zomer vangen die dingen genoeg energie op om je airco te compenseren. Wat een ontzettende droeftoeters zitten er aan de knoppen in dit land.

Vraagje
Is wel eens bedacht om op basis van huidige cijfers van een gemiddeld huishouden een berekening te maken hoeveel belasting(!!) iemand over zijn gebruik betaald die geen zonnepanelen neemt, geen warmtepomp/boiler en extra isolatie t.o.v. van een huishouden die dat allemaal wel doet en dus veel belasting betaald voor aankoop en nog steeds over verbruik, netbeheerkosten etc?

Mijn gevoel zegt namelijk dat je achterlijk veel meer geld en belasting kwijt als je "groen" om moet (nieuwbouw daargelaten dus)

BoerBob | 30-07-19 | 10:23

Is nou niet echt een heel zeldzaam apparaat, waar je in tijden niet aan zou denken. Dus onbegrijpelijk dat het over het hoofd gezien is.

Alhoewel, eigenlijk zelfs zeer begrijpelijk want ze doen allemaal maar wat joh, de klimaat-psychopaten.

Idealisme en/of activisme is nu eenmaal iets waar je je hersens niet voor gebruikt, maar slechts je emo-hysterisch gen.

Realism Is All | 30-07-19 | 10:22

Een airco zal ook nog wel verboden worden voor gewone burgers, als de klimaat-apen nog meer hun zin krijgen dan zij al doen.
Zo'n apparaat hoort alleen te hangen in de goed geïsoleerde villa van Deugende mensen die van politiek hun beroep maakten. Mensen die meer gelijk zijn dan de anderen, zeg maar.

Klimaat-politiek is zoo 1984.

Jan Passant mk2 | 30-07-19 | 10:21 | 1

Google voor de grap eens op "Jan Passant Mk2" en "klimaat-apen" (herhaald met de weggelaten resultaten). Ongeveer 171 resultaten (0,24 seconden). Klimaat-apen is zoo Jan Passant Mk2!

Greisaart | 30-07-19 | 22:38

Over 10 jaar stikken we ‘s zomers binnen van de hitte, en zitten we ‘s winters onder het schrale licht van één kaal LED-peertje te vernikkelen van de kou, terwijl je doof en gek wordt van het onophoudelijke gebrom van de warmtepomp. Voordat u de wasmachine aan mag zetten (alleen koud wassen) dient u bij de klimaatkerk eerst een aflaat te kopen. Gezellig!

Ceristimo | 30-07-19 | 10:20

We zijn allemaal klimaatzondaren.
Waar kan ik biechten?

Kanarie_Geil | 30-07-19 | 10:19 | 2

Als jij gewoon GroenLinks stemt netjes, is het goed. Die zien het grotere geheel. Én hier het leven onbetaalbaar maken, én half (wat zeg ik, heel) Afrika hier heen halen.

dyslexieman | 30-07-19 | 10:21

@dyslexieman | 30-07-19 | 10:21: Mag ik dan, als goed katholiek, aan het eind van mijn leven 1 keer GL stemmen om de totale zonde te doen vergeven?

Peerkeoud | 30-07-19 | 21:09

In verpleegtehuizen is de oversterfte door gebrek aan airco`s en hitteplannen meetbaar.

Het kabinet is helemaal geil van de warmtepompen. Het iets duurdere model kan ook koelen. Dan staan hele nieuwe woonwijken continu 9.000 Watt per huis af te fakkelen terwijl die nieuwe elektrische auto probeert te snelladen, precies op het moment dat de zonnepanelen stoppen met leveren en het windstil wordt. Niet per ongeluk, maar standaard. Dat geeft een probleem waar de Californische netbeheerder al tien jaar voor waarschuwt. www.vox.com/2018/5/9/17336330/duck-cu...

Het klimaatplan heeft geen antwoord hoe we straks qua elektrische energie de dag doorkomen. Geen antwoord hoe de extra energievraag hoog zomer en `s winters beantwoord moet worden met een energieoverschot op andere momenten. Dat klimaatplan denkt dat kilowattuurtjes net zoals euro`s gratis zijn op te slaan en in geval van nood verzonnen kunnen worden.

Er zitten in dit hele proces maar een paar ingenieurs aan deze klimaattafels. Of ze houden hun mond, of ze pakken de omzet op hun dure duurzame deeloplossingen of ze hebben gewoon schijt. Ik zie in ieder geval een klimaatplan wat het niveau van concept niet passeert. Het is geen werkbaar coherent geheel.

Als we dit ruckschloss gaan doen, krijgen we gewoon brownouts tegen exorbitante kosten.

Feynman | 30-07-19 | 10:18 | 8

@Feynman | 30-07-19 | 10:36: Ik had het over de klimaattafels die zeiken over airco's, dus over uitstoot. Dat dat qua stroom niet tegen elkaar weg te strepen is hoef je deze ingenieur niet uit te leggen.

Muxje | 30-07-19 | 10:51

@Feynman | 30-07-19 | 10:36: Sorry Feynman, hier heeft Kirchhoff niets mee te maken. Ook Norton en Thevenin niet! Kirchhoff heeft vanuit de Maxwell vergelijkingen aangetoond dat de som van alle stromen in een knoopunt van een elektrisch netwerk 0 is. En de som van de spanningen in een gesloten kring van een elektrisch netwerk nul is. Dat heeft geen reedt te maken met de tegelijktijdigheid van koelen en verwarmen...

hetgingperongeluk | 30-07-19 | 10:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik was in de veronderstelling dat de warmtepomp in de zomer het huis zou kunnen koelen. Blijkbaar een wassen neus.

BrutusBosch | 30-07-19 | 10:18 | 4

Een airco is een lucht-lucht warmtepomp. In de winter kan je hem als verwarming gebruiken. Er zit een klep in die de werking van het apparaat kan omdraaien.

Crusher | 30-07-19 | 10:29

@Crusher | 30-07-19 | 10:29: Niet alle modellen! De meeste airco's kunnen verwarmen, maar sommige modellen doen dat op de oude manier met een warmtespiraal die op stroom werkt. Airco's die ook op de warmtepomp kunnen verwarmen hebben vaak de aanduiding "inverter" in de omschrijving.

Muxje | 30-07-19 | 10:35
▼ 1 antwoord verborgen

Een klein setje zonnepanelen is al genoeg om een airco te laten draaien en dan geldt bovenstaand verhaal niet meer.

Crusher | 30-07-19 | 10:18 | 4

Wat kost een zonnepaneel aan grondstoffen/energie?
7 miljard mensen, 7 miljard zonnepanelen?

Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:46

@Is dit nog nieuws? | 30-07-19 | 11:46: Die 7 miljard zonnepanelen die zijn er zo op deze aardkloot. In 2018 was wereldwijd zo'n 512 GWe opgewekt. Bij een gemiddelde opbrengst van 250We per paneel zijn er dus al zo'n 2 miljard panelen geïnstalleerd. Tegen 2050 zou de hoeveelheid opgewekte energie met zonnepanelen naar zo'n 4674 GW groeien. Dat is dan zo'n 18,7 miljard panelen van 250 We.

Peerkeoud | 30-07-19 | 21:03
▼ 1 antwoord verborgen

OP zich is het voordeel van een airco dat je hem juist gebruik als de zon schijnt. Ergo, met 1 of 2 zonnepanelen heb je dat ding al energieneutraal. Dus dit is een beetje spijkers op laag water.
Probleem met die warmtepompen is juist dat je ze gebruikt als de zon niet schijnt. Dat is veel lastiger, want hoe bewaar je de energie die je in de zomer hebt opgewekt?

Dr_Prepper | 30-07-19 | 10:18 | 3

Het zou mogel;ijk moeten zijn om die warmte op te slaan en die `s winters te hergebruiken.

Mr.Crowley | 30-07-19 | 10:25

@Mr.Crowley | 30-07-19 | 10:25:
Dat kan met een grote zak 50 meter diep in je tuin in te laten graven.
Duur en alleen voor mensen met een beetje tuin.

JanVergoor | 30-07-19 | 10:35

Goh je meent het. Het is spijkers op laag water zoeken? Nahh, dat had ik nou nooit gedacht. Ik dacht dat een goed airco beleid ons zou gaan redden.... En de cappuccino gekte dan? Dat heeft toch wel enige invloed op het klimaat? En de vliegtax gaat toch wel werken? En het feit dat we rietjes verboden hebben? En de 0.0000007 graden minder verwarming als de hele fucking wereld meewerkt aan het klimaatakoord, wat ze niet doen, die ons 1000 miljard kost heeft toch wel invloed. Die 0.0000007 graden zijn toch geen spijkers op laag water?

peterdh | 30-07-19 | 11:15

Ik wil ook airco's in mijn nieuwe huis en ik heb afgelopen maand al 5 keer gevlogen. Daarom ben ik wel blij met het klimaatakkoord, kan ik mijn schuldgevoel toch enigszins afkopen.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:16 | 6

"Dat mag ook wel 70 euro worden, wat mij betreft."

Ze zouden ook geen 70 euro moeten doen. Maar 7000. Ticket Amsterdam Berlijn 7090 euro. AmsterdamRome 7239. Dat zijn bedragen. Benzine accijns 24,99 per liter. Energietax op stroom van 4,99 per kwh. Voor het bedrijfsleven dubbel deze tarieven: 15000 per ticket 49.98 per liter en 9.98 per kwh. Dat zet zoden aan de dijk. Dan halen we waarschijnlijk wel 0.000014 graden minder verhitting van de aarde, stel je eens voor hoe geil dat zou zijn!!!

peterdh | 30-07-19 | 11:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Was er maar een energiebron die een link heeft met hoe warm het is. Oh wacht.

dyslexieman | 30-07-19 | 10:16

Het enige echte probleem is de toename van de wereldbevolking.

In pakweg 30 jaar zijn er weer een paar miljard bijgekomen en de trend zet zich voort.

Al die mensen moeten zich verplaatsen, moeten in huizen wonen die verwarmd en / of gekoeld moeten worden, moeten eten enz.

Een beetje energie besparen verschuift het probleem maximaal een paar jaar.

Maar kennelijk zijn de klimaatgekkies daar niet gevoelig voor. iedereen moet inleveren, meer belasting betalen en zichzelf een steeds soberder leven opleggen, zodat elders in de wereld de bevolking zich als konijnen kan blijven voortplanten.

James Lastig | 30-07-19 | 10:16 | 4

Zelfs in Nederland subsidiëren we fokken met o.a. de kinderbijslag, maar daar wil links uiteraard niet van af.
Dat hele klimaat interesseert de politici ook geen ene flikker, het is alleen maar een dankbaar middel om de gedroomde totalitaire heilstaat te verwezenlijken

ZonderNaam | 30-07-19 | 10:25

@dyslexieman | 30-07-19 | 10:19:
De wereld is van iedereen. Dat klopt. Maar voor mijn stukje grond heb ik betaald en voor het land waar ik woon betaal ik belasting.

peterdh | 30-07-19 | 11:26

@peterdh | 30-07-19 | 11:26: Bovendien kunnen ze wat verwarmen betreft beter in Nigeria blijven wonen. Geen verwarming nodig, met wat zonnepanelen op dak gratis duurzame stroom, waarmee ze dan een duurzame airco gratis mee kunnen laten koelen als de zon schijnt. Geen idee waarom ze hier naar toe willen komen.

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:51
▼ 1 antwoord verborgen

Hier zapte ik toevallig langs: Ellie op patrouille. 'Ellie Lust helpt een Canadees dorpje te beschermen tegen langstrekkende ijsberen. Die vormen een gevaar voor de bevolking, zeker tijdens de drukke Halloween-tijd. De politie schiet in de lucht om de beren te verjagen.'

Ze kunnen dan toch beter een paar airco's aan de rand van het dorp zetten?

Mr_Natural | 30-07-19 | 10:15 | 2

Hoe verzinnen ze het? Een buurt beschermen tegen roedels bontkraagjes is zeker niet interessant genoeg vanwege het ontbreken van een snoepreisje.

Deflatiemonster | 30-07-19 | 10:21

Die is goed.

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:24

airco verbruikt een kwtje per uur. So what?

glaaf | 30-07-19 | 10:15 | 3

Nou, iets meer dan een kwtje per uur. Het kost me toch een paar duizend Kwh per jaar. Maar lekker slapen is ook wat waard...

Glasgow Argus | 30-07-19 | 10:19

Mogelijke oplossing in de wet: Airconditioners mogen slechts gevoed worden door Groene Energie. Dus 4 zonnepanelen leveren circa 1.000 Wp. Dus bij zonnig weer net genoeg om de airco aan te zetten. Wolk voor de zon, airco uit.....

hetgingperongeluk | 30-07-19 | 10:24

@hetgingperongeluk | 30-07-19 | 10:24:
Een airco-wet... Weet je wat ook een mooie oplossing is voor dat warme weer die twee dagen per jaar? Niet zo zeiken... Slaap je ook heerlijk door.

peterdh | 30-07-19 | 11:28

Tja ik zag dit een paar jaar geleden al gebeuren mensen die p.v. panelen hadden schaften vaak (daarna) ook een airco aan.

Mo het varken | 30-07-19 | 10:15 | 1

Tuurlijk, is logisch toch?

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:48

Je mag ook niets meer van de klimaat-kerk. De eco-jihadisten willen alles verbieden wat het leven aangenaam maakt. Vlees, vakantie, verkoeling. Uiteraard geld dat niet voor henzelf.
Van Ed “raket” Nijpels is al bekend dat ie 3 CV ketels in zijn huis heeft, maar hoeveel airco’s zou ie wel niet hebben?

Osdorpertje | 30-07-19 | 10:14

Mijn koelkast is blank. Ik heb er echter wel een pak witte vla in liggen.

Hetze Haatstra | 30-07-19 | 10:14 | 4

Mijn koelkast is zwart. Maar dat zal ook wel racistisch zijn. Een zwarte aan het werk hebben in de keuken.

peterdh | 30-07-19 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb dit jaar een airco in woon- en slaapkamer laten aanleggen. Heerlijk. Ik slaap nu tenminste fatsoenlijk.
Fuck de ijsbeer. En hou eens op met neuqen en Co2 fabriekjes produceren.

Eduardo- | 30-07-19 | 10:13

De opwarming van de aarde kan mij maar niet snel genoeg gaan. I love it!

Mo het varken | 30-07-19 | 10:13

Zou op kantoor bij DDD66 en GroenSlinks airco op kantoor staan?

Alt | 30-07-19 | 10:13 | 2

Tuurlijk.

Muuke | 30-07-19 | 10:16

GroenLinks heeft een buitengewoon slecht geïsoleerd hoofdkantoor dus reken maar dat het daar ‘s zomers vol airco’s staan (en dat ze zich ‘s winters helemaal suf stoken)

Osdorpertje | 30-07-19 | 10:18

Tja, als je twee volkomen tegengestelde meningen hebt, kan er maar een gelijk krijgen.

Mr.Crowley | 30-07-19 | 10:12

Werken met een airco vind ik best wel fijn.

Omebert | 30-07-19 | 10:12

Hahaha! Wat een sukkels. De airco draait hier al!

Rest In Privacy | 30-07-19 | 10:12

Heb vorig jaar ook gekozen voor een airco in mijn woning en dat bevalt me uitstekend . Nu wordt je weer een schuldgevoel aangepraat omdat je zo'n ding hebt aangeschaft terwijl er in de plaats waar ik woon de gehele godganse dag om de 3 minuten vliegtuigen vol met vakantie tokkies worden aan en afgevoerd . Doe daar eens wat aan want niets is vervuilender dan zo'n kut vliegtuig .

leo59 | 30-07-19 | 10:10 | 3

Tokkies en zo'n beetje de hele politiek. Oké Henk Otten is thuisgebleven.

Muuke | 30-07-19 | 10:18

Valt wel mee hoor, een modern vliegtuig verbruikt minder brandstof per passagier per kilometer dan de gemiddelde middle management leasebak.

Harry Turtle | 30-07-19 | 10:43

Maar er is een groot verschil tussen het proberen aan te praten van een schuldgevoel en ook daadwerkelijk schuldig voelen. Ze lullen maar een eind weg, die klimafanaten. Ik voel me pas schuldig als mijn hond van de hitte ligt te hijgen als de airco kapot zou zijn wegens te weinig onderhoud of anderszins mijn schuld. Niet als Samson iets is vergeten, echt niet.

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:46

In Griekenland staan op elkaar gestapeld de airco's in smalle toeristenstraatjes de hele dag koele lucht te blazen. Lekker man.

Pieter Breydel | 30-07-19 | 10:10 | 1

Geniet er maar van. Uiteindelijk betaalt u middels belastingafdracht die griekse airco's zelf.

wijsvinger | 30-07-19 | 10:27

Huh... geen airco’s, wel elektrieke oto’s?

Kanarie_Geil | 30-07-19 | 10:10

Gelukkig hebben we de pinguïns nog.

komtdatschot | 30-07-19 | 10:09 | 1

Vind je het vreemd met al die airco's?

peterdh | 30-07-19 | 11:32

Overigens zou ik veel meer begrip hebben voor klimaatmaatregels als ze niet bedacht werden door linkse politici die de revolutie van Lenin dunnetjes over proberen te doen.

ZonderNaam | 30-07-19 | 10:09

Onze 'nieuwe' verlichte beschaving pretendeert vrij te zijn van die zogenaamde achterhaalde religies zonder te beseffen te zijn teruggevallen in een soort van heidendom 2.0. Die zondvloed heet nu de apocalyps en ondergang van de aarde. Verrek, weer met water! Ik ga ff een bootje bouwen, we gaan deaud

BaasBombarde | 30-07-19 | 10:08 | 1

Een ark dan toch wel?

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:42

Goede vaste airco units kunnen ook verwarmen en helpen, mits op groene stroom, dus Nederland van fossiele brandtsoffen zoals gas af.
Daar, discussie over.

CynicalBastard | 30-07-19 | 10:07 | 2

Kosten ook 1 kwh voor een ruimte. Als 4 miljoen huishoudens dit aan schaffen en deze airco 12 uur/dag aan hebben staan.

Dat is heel veel energie wat nodig om te koeken is en heel veel warmte wat er wordt afgevoerd via de "units". Bovendien is er ook nog sprake van een hele hoge piek in het energie verbruik. Waar haal je die energie vandaan?

ja-ja-nee-nee | 30-07-19 | 10:18

@ja-ja-nee-nee | 30-07-19 | 10:18: dat zelfde vraagstuk geldt 's winters toch voor die warmtepompen die we allemaal in onze tuin moeten plaatsen?
Precies wat ik bedoelde met "discussie over". Het kan niet want de investeringen in ons electriciteitsnet lopen hopeloos achter. We hebben de gasleidingen voorlopig nog keihard nodig.

CynicalBastard | 30-07-19 | 13:27

Voorstelletje, wel wereldwijd invoeren: iedereen mag de temperatuur in gebouwen maximaal 10 graden veranderen. Ook in de woestijnlanden, tropische landen en Siberie. Niet alleen in Nederland. 'ns Kijken hoeveel medestanders hiervoor te vinden te zijn.

John McClane | 30-07-19 | 10:07 | 3

Dus in Dubai mag je de temperatuur verlagen van 50 naar 40?

Osdorpertje | 30-07-19 | 10:21

Dan kan Las Vegas wel sluiten..

sprietatoom | 30-07-19 | 10:21

Als je twee of drie airco's aan hebt staan, gebruik je een gigantische hoeveelheid energie (elektriciteit). Tel daarbij op de elektrische auto's enz.

Dat gaat niet lukken met die windmolens. Toch maar kernenergie of moderne energiecentrales ?

ja-ja-nee-nee | 30-07-19 | 10:06

Bizar! Verkoeling zoeken is dalijk strafbaar als je een airco in huis hebt? Maar als het goed is werkt airco toch ook op Groene Stroom? Of komen ze er langzaam achter dat het fabeltje van Groene Stroom alleen werkt bij minimale capaciteitsgebruik van ons stroom netwerk. Een ding is zeker, wij als burger worden opnieuw keihard genaaid. En het klimaat? Dat verandert, of met of zonder ons. Nu nog klimaatkritiek strafbaar maken en we zijn heel hard op weg richting een Marxistisch Kalifaat.

Indoneesje | 30-07-19 | 10:06 | 1

Dus een elektrische auto is goed voor het milieu, maar een elektrische airco niet? Verbruiken die niet allebei dezelfde stroom?

pjotreke | 30-07-19 | 10:05 | 3

De elektrische auto vervangt benzineauto, extra airco is extra uitstoot.

Road to serfdom | 30-07-19 | 10:29

@Road to serfdom | 30-07-19 | 10:29: pfff als er nou een apparaat is dat eigenlijk uitsluitend draait als het warm is, is het de zonnecel wel, juist airco en zozijn een ideale match

InclinedtoLiberty | 30-07-19 | 12:26

De ene gebruikt groene stroom. Dat kan toch wel ruiken?

Swoop | 30-07-19 | 20:27

Wat is er nou weer mis met een airco?
Dat is toch een warmtepomp, maar dan met een omgekeerde temperatuurflow?

Of begrijp ik de techniek nu verkeerd? Beiden zijn gewoon warmtewissellaars.

WatMoetJeNu | 30-07-19 | 10:05 | 2

Klopt, ik heb zo'n ding (lucht/lucht), en je kunt 'm zetten op:
-koelen
-verwarmen
-extra verwarmen
In die laatste stand haalt hij onvoldoende warmte uit de buitenlucht en wordt er een electrische spiraal bijgeschakeld.

Dit alles dan wel in een klimaat waar het nooit vriest... niet echt bruikbaar in een klimaat waar het af en toe -10C of kouder kan worden.

libertat | 30-07-19 | 13:14

@libertat | 30-07-19 | 13:14: Valt best mee hoor. OK, het was in februari niet min 10. Slechts min 5, maar ik kreeg mijn huisje best warm.

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:40

Vraag me af hoe de klimaat bond hun eigen pand koel houden...

neonreclame | 30-07-19 | 10:04

Tja...

diepe zucht maar weer....

neonreclame | 30-07-19 | 10:05

Kudt, na het lezen van deze onzin weer een nieuw bureaublad moeten bestellen en een pleister op het voorhoofd (in die volgorde).

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:38

Een warmtepomp is ook een airco, dat ding kan verwarmen en koelen. Dus wat willen ze nou?

sko | 30-07-19 | 10:03

Ik heb voor vandaag in ieder geval allebei de airco's in mijn huis aan staan. De buiten-units draaien heerlijk en in huis is het aangenaam. Fuck GL en al die andere idioten, die denken dat een piektemperatuur hetzelfde is als klimaatverandering. De onnozelen van de wereld.

Graaf Monte Cristo | 30-07-19 | 10:03 | 1

Bravo Graaf, hier ook zo. En van de winter zijn die 2 een stuk goedkoper in het verwarmen dan die achterlijk dure stadsverwarming waar de gemeente als groot aandeelhouder zijn centen vandaan plukt. Duurzaam voor de stadskas zal je bedoelen. Net als de auto wordt/is het huis warm krijgen een melkkoe.

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:36

Zeilen is heel leuk (doe het zelf graag) maar je kunt moeilijk volhouden dat he milieuvriendelijk is. Bereken maar eens hoeveel liter smerige troep je nodig hebt om de romp alleen al te maken.

Maar goed, door feiten is er nog nooit iemand van zijn geloof gevallen. En de klimaathysterici zijn in dat opzicht enger dan een Jehova's getuige of Salafist.

James Lastig | 30-07-19 | 10:02 | 2

Dat laatste is natuurlijk onzin James.

pibasso | 30-07-19 | 10:38

Of de giftige verf die je jaarlijks moet "verversen" om aangroei te voorkomen...

libertat | 30-07-19 | 13:11

De klimaattafel van vleespet Diederik Damsom was even vergeten het stroomverbruik van de airco’s mee te nemen. Wat een fokking prutser ben je dan. Totaal ongeschikt en dan toch dit baantje.

pibasso | 30-07-19 | 10:02 | 5

Volgende stap. Er mogen alleen speciaal gepatenteerde airco's in de EU verkocht worden die toevallig uit de fabrieken van een bevriende PvdAer komen.
Heeft Samsam het gigantische stroomverbruik van elektrische tandenborstels wel mee berekend?

Han-Xi | 30-07-19 | 10:30

Hee 't kostte maar een kwart miljoen, maar dan heb je ook niks....

libertat | 30-07-19 | 13:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Als het aan de 'doorgedraaide' elite ligt dan mogen we het straks bloedheet hebben in de zomer en in de winter met die idiote warmtepompen het gruwelijk koud hebben. Ze zijn echt echt echt knettergek geworden, de waanzinnigen van de wereld.

Graaf Monte Cristo | 30-07-19 | 10:01 | 3

Geniet maar lekker van uw sceptische mening zolang het nog niet strafbaar is. :-)

keestelpro | 30-07-19 | 10:26

Je hebt warmtepompen voor paupers, die werken op lucht en zijn waardeloos, maar de water/water warmtepomp met een gesloten bron werken perfect en koelen het huis in de zomer.

Dutch_Holland | 30-07-19 | 13:38

@Dutch_Holland | 30-07-19 | 13:38: Nou, zo'n pauper warmtepomp houdt me in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm. Ik zal daar in de toekomst wel pauper belasting over moeten gaan betalen, dat dan weer wel, want als de pauper warmtepomp in de winter op goedkope elektriciteit mijn huis warm maakt, dan loopt de staat dus de energiebelasting op de stadswarmtelevering mis, en dat kan natuurlijk niet.

Peerkeoud | 30-07-19 | 20:32

Airco is onmisbaar in kamer en slaapkamer.......... Fuck GL en andere klimaatdrammers!

Fatwabuster | 30-07-19 | 10:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen