achtergrond

Geenstijl

Telkens als u blij bent met airco sterft een ijsbeer

Tijdens de hittegolf vorige week steeg de aircoverkoop pardoes met 300%. Een prelude van genocide, zo blijkt nu.

Moeten we het toch echt eens over gaan hebben, want door al die hypergeïsoleerde huizen neemt de vraag naar verwarming wellicht af, zeker in de klimaatveranderingszomers als deze neemt de behoefte aan verkoeling juist weer toe, zegt woordvoerder Jan Engels van het Klimaatverbond. Maar wist u dat airco's eigenlijk des duvels zijn? Ze slurpen elektriciteit en zijn daarmee verantwoordelijk voor veel broeikasgasuitstoot, en daarbij maken hun buiten-units de buitenomgeving juist een stukje warmer. Nico Hoogervorst van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bevestigt dat de airco-CRISIS helemaal niet meegenomen is in het Klimaatakkoord. Nou, mooie boel. Voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving Diederik Samsom wist dit helemaal niet en stelt dat "Dan zullen ze dat de eerstkomende keer wel moeten doen". Ja maar Didi, ER IS HELEMAAL GEEN VOLGENDE KEER WANT DAN ZIJN WE ALLEMAAL GESTORVEN AAN HET KLIMAAT. 

Één dingetje hè, nog even helemaal los van of de klimaatdoctrine inderdaad klopt. De mensheid is letterlijk hard wired op zich verliezen in een van de meest archetypische motieven: de zondvloed. Er bestaan over de hele wereld minstens 15 versies van de zondvloedmythe en psychologisch is er wel echt veel meer gaande dan louter #UniteBehindTheScience. Is verder niet erg natuurlijk! Maar komende hittegolf dus sowieso niet meer op vakantie tenzij per zeilboot, verkoeling alleen opzoeken in natuurlijk water met blauwalg en de stekker uit de koelkast want letterlijk fascisme en bovendien meestal wit.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Zin in 4 en 5 mei comité's "SEXYLAND over de genocide in Gaza en verschrikkingen in Palestina................... en Israël"

Mooi hè, hoe er dan op het allerlaatste moment met de grootst mogelijke tegenzin door de redactie voor de vorm nog "en Israël" in de kop gezet wordt

@Spartacus | 19-04-24 | 11:00 | 271 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.